Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πέθανε στην προσπάθεια να κρεμάσει την σημαία

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 67χρονη Βολιώτισσα σήμερα το πρωί θέλοντας να τιμήσει την εθνική επέτειο.

Η γυναίκα ήθελε να κρεμάσει τη σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού της στην οδό Κύπρου αλλά στην προσπάθειά της αυτή έπεσε.

Από την πτώση χτύπησε στο κεφάλι, σύμφωνα με το MagnesiaNews, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

"Ακέφαλες" υπηρεσίες στην ΕΛ.ΑΣ 20 μέρες μετά την έναρξη των κρίσεων

Εικόνα αποσύνθεσης εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελληνική Αστυνομία! Αξιωματικοί αρνούνται να μεταβούν στις θέσεις όπου τοποθετούνται και η ηγεσία κάνει... παζάρια για να βρει λύσεις.

Εικόνα ακυβέρνητου κι ανεμοδαρμένου καραβιού εξακολουθεί να παρουσιάζει η αστυνομία, όχι μόνο εξαιτίας των ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά και αδυναμία επισκευής των βλαβών στο στόλο των αυτοκινήτων, που εξακολουθούν να "επουλώνονται" επιδερμικά με χορηγίες, για τις οποίες υπάρχει καταβολή -άγνωστου ακόμη- ανταποδοτικού τέλους.

Είκοσι ημέρες μετά την έναρξη των κρίσεων και τη διατήρηση ακέραιης κι αναλλοίωτης στην ηγεσία του σώματος της ιεραρχικά πρώτης τριανδρίας των αντιστράτηγων, νευραλγικές υπηρεσίες παραμένουν... ακέφαλες κι αφημένες σε αποσύνθεση κι αποδιοργάνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πέρα από τις ούτως ή άλλως αυτοδιοικούμενες με κεκτημένη ταχύτητα κεντρικές υποδιευθύνσεις της Ασφάλειας Αττικής, όπως το Ανηλίκων, τα Ναρκωτικά, το Οικονομικό Έγκλημα, υπάρχουν αποκεντρωμένες υπηρεσίες και τμήματα στα οποία η απουσία κεντρικής διοίκησης έχει επιφέρει δραματικές λειτουργικές ανωμαλίες.

Η κατάσταση στην περιφέρεια δε, είναι απείρως περισσότερο μπερδεμένη και απορυθμισμένη εξαιτίας της απουσίας διοικήσεων. Πληροφορίες σημειώνουν πως η ηγεσία επιδίδεται σε ένα ανεπίδεκτο αλισβερίσι με τη λεγόμενη γενιά των αλεξιπτωτιστών αξιωματικών που αναρριχήθηκαν σε διοικητικό επίπεδο στο σύνολο τους μετά τις τελευταίες κρίσεις και πραγματοποιούνται διαρκείς υπαναχωρήσεις κι αλλαγές πλάνων, μπροστά στην άρνηση κάποιων ισχυρών αξιωματούχων να μεταβούν στις θέσεις που επιλέγονται να τοποθετηθούν.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα

Αλήθεια ή ψέμα; Σε έναν πόλεμο κάνεις δε μαθαίνει την αλήθεια. Μόνο πληροφορίες μπορεί να μεταφέρει. Όπως γίνεται και τώρα στη Λιβύη. Το καθεστώς Καντάφι καταγγέλλει απώλειες αμάχων από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων. Αξιωματούχοι της συμμαχίας, όμως, διαψεύδουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα λοιπόν με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραχίμ, από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άμαχοι. Νωρίτερα, ο Καντάφι είχε... ανοίξει τα νεκροτομεία σε ξένους δημοσιογράφους για να πείσει πως υπάρχουν απώλειες άμαχων.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι οι δυτικές κυβερνήσεις μάχονται στο πλευρό των ανταρτών. Αυτό δεν το επιτρέπει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Ιμπραχίμ και πρόσθεσε πως πιθανόν στόχο βομβαρδισμών να γίνουν τα κέντρα τηλεπικοινωνιών και μεταδόσεων, τα οποία αποτελούν πολιτικούς στόχους. Κατηγόρησε δε τις δυτικές δυνάμεις πως καλύπτουν τις επιθέσεις των ανταρτών στις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Πνίγεται» στο αίμα η Μιζράτα
Η σφαγή στη Μιζράτα συνεχίζεται για πολλοστή μέρα, σύμφωνα με πήγες της αντιπολίτευσης καθώς μαίνονται οι μάχες ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων για την πόλη.

Γιατρός σε νοσοκομείο της πόλης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι σκότωσαν την τελευταία εβδομάδα 109 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 1.300, εκ των οποίων οι 81 σοβαρά, στη διάρκεια των επιθέσεών τους εναντίον της πόλης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κεντρικό νοσοκομείο της πόλης μετατράπηκε σε βάση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή, το Reuters, επικαλούμενο αντάρτες μετέδωσε ότι οι δυνάμεις των εξεγερμένων σκότωσαν 30 ελεύθερους σκοπευτές που είχε ακροβολήσει στην πόλη το καθεστώς Καντάφι.

Η Τουρκία «μίλησε»: Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης
Ήταν αίτημα πολλών κρατών μελών, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, να αναλάβει άμεσα στο ΝΑΤΟ τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη. Ο διπλωματικό θρίλερ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του και η Βορειοατλαντική Συμμαχία «βγαίνει μπροστά».

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέντ Νταβούτογλου στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, τονίζοντας πως «το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον έλεγχο εντός των επόμενων ημερών».

Νωρίτερα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ. Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι πρέπει να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων.

Μυστήριο με το λιβυκό μαχητικό
Οι συνθήκες υπό τις οποίες το λιβυκό αεροσκάφος τύπου G-2 Galeb γιουγκοσλαβικής κατασκευής χτυπήθηκε από γαλλικά μαχητικά δεν έχουν διευκρινιστεί έως τώρα.

Σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο υπάρχει η πιθανότητα το λιβυκό αεροσκάφος να χτυπήθηκε την ώρα που προσγειώνονταν αλλά άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι κτυπήθηκε όταν ήταν ήδη στο έδαφος.

Εάν το λιβυκό αεροπλάνο χτυπήθηκε στο έδαφος θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση αφ' ότου ξεκίνησε η επίθεση της δυτικής συμμαχίας στη Λιβύη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Νύχτα τρόμου για μια γυναίκα στην Πάτρα - Μετανάστες της κατέβασαν το εσώρουχο στη μέση του δρόμου

Όλα συνέβησαν στο δρόμο πίσω από το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και σε μια ώρα όπου στην περιοχή υπήρχε ακόμα αρκετή κίνηση. Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" φαίνεται ότι αυτό δεν εμπόδισε τους τρεις μελαμψούς (πιθανόν Βορειοαφρικανούς) να επιτεθούν στην κοπέλα για να της αρπάξουν την τσάντα.

Την ακολουθούσαν από την πλατεία Αγίου Γεωργίου και έφθασαν μέχρι τον ανηφορικό δρόμο πίσω από το ωδείο. Όταν έφθασαν σε ένα αρκετά σκοτεινό σημείο και να δεν περνούσε κανείς άλλος αποφάσισαν να ορμήσουν. Την αιφνιδίασαν πιάνοντάς την από πίσω και ο ένας εξ αυτών άρπαξε την τσάντα και άρχισε να την τραβάει. Μόνο που η γυναίκα αποδείχθηκε δυνατή.

Ενστικτωδώς αντέδρασε κρατώντας με δύναμη την τσάντα και απωθώντας το μετανάστη ακόμα και με κλωτσιές που του έδινε στα πόδια. Ταυτόχρονα, ο δεύτερος της παρέας των αλλοδαπών προσπαθούσε να τη συγκρατήσει έχοντάς την πιάσει από πίσω και επιχειρώντας να γυρίσει πίσω τα χέρια της. Το σκηνικό της πάλης συνεχίστηκε για ένα με δύο λεπτά ενώ η νεαρή άρχισε να ουρλιάζει καλώντας σε βοήθεια και βρίζοντας τους μετανάστες.

Τότε επενέβη και ο τρίτος αλλοδαπός ενώ πλέον οι δυνάμεις της γυναίκας είχαν ήδη αρχίσει να την εγκαταλείπουν. Έτσι αφέθηκε στο έλεός τους και τότε συνέβη το εξής αναπάντεχο: Οι μετανάστες δεν ήθελαν πια την τσάντα της. Ήθελαν να της προκαλέσουν περισσότερο τρόμο γι' αυτό που τους είχε κάνει και προφανώς να την... τιμωρήσουν για την αντίσταση που προέβαλε. Έτσι και οι τρεις μαζί κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν και την ξαπλώσουν στο δρόμο.

Η νεαρή, με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, άρχισε να κουνάει τα πόδια και το σώμα της, πιστεύοντας ότι ο επόμενος στόχος των αλλοδαπών ήταν ο βιασμός. Οι μετανάστες την είχαν ακινητοποιήσει ουσιαστικά και ο ένας σήκωσε τη φούστα της και κατέβασε το εσώρουχό της! Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες έκαναν πίσω, αφήνοντας την τσάντα, αλλά φτύνοντας την κοπέλα η οποία είχε ήδη αρχίσει να κλαίει από τρόμο.

Οι επιθέσεις μεταναστών σε πολίτες είναι καθημερινό φαινόμενο στην Πάτρα. Οι γυναίκες φοβούνται ακόμη και να μπουν στα αυτοκίνητά τους, όταν αυτά είναι σταθμευμένα σε απόσταση από τα σπίτια τους. Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, κοντά στον ιερό ναό Παντανάσσης.

Θύμα σε αυτήν την περίπτωση ένας ηλικιωμένος, ο οποίος είχε ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να πάει στην εκκλησία και να ανάψει κερί. Φθάνοντας στο ναό, είδε τρεις μετανάστες να τον πλησιάζουν και να του ζητούν χρήματα. Εκείνος ευγενικά τους απάντησε ότι δεν είχε χρήματα μαζί του, αλλά αντί να φύγουν, οι αλλοδαποί άρχισαν να τον στριμώχνουν προς τον τοίχο. Τότε έβαλε τις φωνές μια γυναίκα, η οποία μόλις είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της στην περιοχή προκειμένου να πάει για δουλειά. Είδε το σκηνικό και αποφάσισε να φωνάξει για να τρομάξει τους μετανάστες. Κάτι που τελικά κατάφερε, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τη ληστεία ο ηλικιωμένος άνδρας...

Καλπάζει η ανεργία και στα Χανιά

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου έχει ξεπεράσει το 20% του εργατικού δυναμικού, 8 μονάδες περισσότερες από την επίσημη εκτίμηση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι χθες το βράδυ ανακοινώθηκαν 11 απολύσεις εργαζομένων από μεγάλη εταιρεία. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δήλωσε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια η ανεργία έχει φθάσει τόσο ψηλά.

Παράλληλα το Κέντρο παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον την πρώτη απόπειρα μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας στα Χανιά για την υπογραφή προσωπικών συμβάσεων, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας. Στην εν λόγω επιχείρηση δεν υπάρχει σωματείο και το Εργατικό Κέντρο φοβάται "επώδυνες " συμβάσεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνελλήφθησαν δύο αναρχικοί με όπλα

Μυστική κρατήθηκε η επιχείρηση που εξελισσόταν χθες όλη τη μέρα από αντιτρομοκρατική και ασφάλεια για τη σύλληψη στον Ωρωπό δύο νεαρής ηλικίας ατόμων που δήλωσαν αναρχικοί και είχαν στην κατοχή τους 3 πιστόλια, αλλά κι ένα πυροκροτητή.

Έγκυρες πηγές σημείωναν ότι ο ένας από τους συλληφθέντες είχε υποστεί τη διαδικασία της "φιλικής ανάκρισης" από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής την περίοδο εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα, γεγονός που επαύξησε το σχετικό θρίλερ με άρωμα τρομοκρατίας.

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης και γι αυτό διατηρούνται χαμηλής έντασης τόνοι, έλεγαν στελέχη της αστυνομίας, μετά μάλιστα το δεδομένο ότι όσες φορές έσπευσαν κάποιοι να θριαμβολογήσουν έχοντας την πεποίθηση ότι κατάσχεσαν όπλα που διασυνδέονται με παλιότερες ενέργειες, γρήγορα διαψεύστηκαν από τα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Πάντως, η υπόθεση που ενδεχομένως ακόμη και μέχρι τώρα εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής, εκτυλίχτηκε προχθές το απόγευμα στον Ωρωπό όταν δόθηκε στους ευρύτερα περιπολούντες αστυνομικούς σήμα για κλοπή ενός αυτοκινήτου.

Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε κι ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη αρχικά σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής που λίγο αργότερα επεκτάθηκε και σε αγροτικούς, η οποία είχε άδοξο τέλος για τους φυγάδες όταν το όχημα τους ξέφυγε από τον έλεγχο στη διάρκεια ενός επικίνδυνου ελιγμού, με συνέπεια να πέσει πάνω σε δέντρο. Οι δύο επιβάτες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν πρώτα στο τοπικό τμήμα για τα διαδικαστικά και ακολούθως στην ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Η υπόθεση άρχισε να περιπλέκεται αφενός όταν ερωτώμενοι οι δύο άνδρες ηλικίας 32 και 26 χρόνων δήλωσαν απερίφραστα αντιεξουασιαστές αρνούμενοι να πουν οτιδήποτε άλλο σε αστυνομικούς, αφετέρου μόλις διαπιστώθηκε πως οι μάρκες των όπλων που είχαν στην κατοχή τους, είναι ίδιες με αυτές των όπλων που είχαν στην κατοχή τους τα φερόμενα ως μέλη εξτρεμιστικών γκρουπ που κατά την αντιτρομοκρατική εξαρθρώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Του ερευνητικού ενδιαφέροντος βέβαια δεν εξέφυγε ο πυροκροτητής, ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα στη συνδεσμολογία ενός εκρηκτικού μηχανισμού και η προσπάθεια που μέχρι χθες το βράδυ εξακολουθούσε να καταβάλλεται, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά τα σχετικά αποτελέσματα, ήταν για να διαπιστωθεί αν ήταν της ίδιας παρτίδας με αυτούς που εντοπίστηκαν σε σπίτια στα οποία αποδόθηκε ο χαρακτήρας είτε της γιάφκας, είτε του κρησφύγετου.

Με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως καμία χρονοτριβή, τα τρία πιστόλια μεταφέρθηκαν και μπήκαν κατά προτεραιότητα για επεξεργασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, προκειμένου μέσα από τα σχετικά πορίσματα να προκύψει είτε αναβάθμιση, είτε … υποστολή του αντιτρομοκρατικού ενδιαφέροντος.

Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν τους άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή και οπλοκατοχή, καθώς τα τρία πιστόλια κι ο πυροκροτητής βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, ενώ το πρωί θα οδηγηθούν στον ανακριτή για ν' απολογηθούν.

Αστυνομικές πηγές που αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση εξακολουθούν να κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς καθοριστικής ή όχι σημασίας αναμένεται ν' αποδειχτεί ο βαλλιστικός έλεγχος των όπλων.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Πα-ΤΕΡΑΣ βίασε μέχρι θανάτου το 1,5 χρονών βρέφος του

Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε σε οικισμό αθίγγανων στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Πατέρας φέρεται να κακοποίησε μέχρι θανάτου βρέφος ηλικίας 1,5 έτους. Το άτυχο κοριτσάκι κατέληξε, το απόγευμα, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Το βρέφος βρέθηκε, αργά το μεσημέρι από τη μητέρα του, σε λιπόθυμη κατάσταση μέσα στο σπίτι. Μαζί του ήταν η 8χρονη αδελφή του, που, κατά τα πρώτα στοιχεία, έφερε τραύματα στο κεφάλι της.

Τα δύο κοριτσάκια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου λίγο αργότερα κατέληξε το μικρότερο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου, σε αντίθεση με το βρέφος, το 8χρονο κοριτσάκι δεν έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Ως δράστης των φρικιαστικών πράξεων φέρεται ο 24χρονος πατέρας των κοριτσιών, ο οποίος προσήχθη ήδη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Πριν φτάσουν οι αστυνομικές αρχές στα ίχνη του, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό ακινητοποιήθηκε αστικό λεωφορείο στην περιοχή της Λαχαναγοράς, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 24χρονος επέβαινε σ’ αυτό. Τελικά, εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην περιοχή των ΚΤΕΛ, στη Μενεμένη.

Παχυσαρκία: Μάστιγα για τα παιδιά στην Ελλάδα

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει η παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με την έλλειψη άσκησης αλλά και την κακή διατροφή.

Εξόχως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα έρευνας του τμήματος Διαιοτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 867.000 μαθητών απ' όλη την Ελλάδα και σε ένα διάστημα 13 ετών, τέσσερα στα δέκα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου είναι παχύσαρκα, ενώ περίπου τα μισά ασκούνται πολύ λίγο ή και καθόλου.

Από την ανάλυση των στοιχείων που συνέλεξε η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λ.Συντώση προέκυψε επίσης ότι:

* Το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών τα τελευταία 13 έτη αυξήθηκε περίπου 30% (19,5% το 1997 - 26% το 2009) σε αστικές και αγροτικές περιοχές.

* Το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών αυξήθηκε περισσότερο από 50% σε όλη τη χώρα (7,7% το 1997 - 11,8% το 2009) και είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

* Η αερόβια αντοχή (φυσική κατάσταση) των μαθητών Δημοτικού την τελευταία δεκαετία μειώθηκε περισσότερο από 5%. (Σημειώνεται ότι μείωση αυτή αυξάνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 150% περίπου).

* Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών και ιδιαίτερα αυτών με μεγαλύτερο βάρος βαθμολογούνται με 5 (στη δεκαβάθμια κλίμακα).

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει η παχυσαρκία συνδέεται άμεσα με την έλλειψη άσκησης αλλά και την κακή διατροφή. Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα πολλά παιδιά στη χώρα μας έχουν αποκτήσει συνήθειες καθιστικής ζωής πριν ακόμη μπουν στην εφηβεία. Ειδικότερα:

* Μόνο το 45% των παιδιών παίζει εκτός σπιτιού, έστω και λίγο κάθε μέρα, ενώ το 90% αυτών βλέπει τηλεόραση συχνά ή κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

*Μόνο το 72% των αγοριών και το 56% των κοριτσιών πληρούν τις διεθνείς συστάσεις για σωματική δραστηριότητα, δηλαδή ασκούνται περισσότερο από μια ώρα την ημέρα (60 λεπτά ημερησίως).

Από την έρευνα πάντως προέκυψαν και δυο θετικά στοιχεία: Πρώτον, τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας δεν αυξάνονται μετά το 2004. Δεύτερον, περισσότερο από το 90% των παιδιών που συμμετέχουν στα προγράμματα των Ολοήμερων Σχολείων πληρούν τις συστάσεις για σωματική δραστηριότητα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας "Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας" σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Οι συντάκτες της συνοδευτικής έκθεσης κάνουν λόγο για "θλιβερά συμπεράσματα" και τονίζουν ότι η παχυσαρκία σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και την κακή διατροφή αποτελούν ένα πολύ επικίνδυνο μείγμα για την υγεία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παχυσαρκία δεν αποτελεί μείζονα παράγοντα κινδύνου στην παιδική ηλικία αλλά και στην ενήλικη ζωή. Εχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης τύπου 2 και μειώνει το προσδοκώμενο όριο ζωής μέχρι και 13 χρόνια.

Από παλαιότερες έρευνες για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα είχε καταδειχθεί ότι περίπου τα μισά παχύσαρκα παιδιά έχουν τουλάχιστον έναν γονιό παχύσαρκο, ενώ εκτιμάται ότι περίπου ένα στα τρία παιδιά θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Ανάμεσα στους κοινωνικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία είναι ότι πολλά παιδιά δεν τρώνε με τους γονείς τους λόγω των ωραρίων εργασίας των τελευταίων, με αποτέλεσμα να μην ελέγχεται όπως θα έπρεπε η διατροφή τους, ενώ σε πολλά νοικοκυριά το σπιτικό φαγητό αποτελεί πολυτέλεια. Στους ενοχοποιητικούς παράγοντες περιλαμβάνεται η κατανάλωση αναψυκτικών και διάφορων σνακς που τα παιδιά μπορούν να βρουν ακόμη και στα κυλικεία των σχολείων.

Κούγιας: Η παρέμβαση του Μπέου αφορά το στοίχημα

Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε την Τετάρτη στην Ευελπίδων προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για το θέμα με τις κασέτες και με δηλώσεις του έστρεψε τα βέλη του κατά συγκεκριμένων ομάδων και παραγόντων.

Ο Κούγιας θέλησε να καταθέσει συμπληρωματικά ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου σχετικά με το σκάνδαλο το οποίο ταλανίζει το ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη τελικά δυνατόν, καθώς έλειπε η γραμματέας του εισαγγελέα. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται ο πρόεδρος της Παναχαϊκής να καταθέσει την άλλη εβδομάδα.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
«Με κάλεσε ο κ. Σιμιτζόγλου να συμπληρώσω την πρώτη κατάθεσή μου. Έδωσα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία έχει δώσει και συνάδελφός σας δημοσιογράφος. Η φράση κουκούτσια που ακούγεται στις κασέτες νόμιζα ότι αφορούσε τη μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά που έλεγε (κόψε το καρπούζι στη μέση και δώσε τα κουκούτσια στην ίδια ομάδα).
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου αυτό αφορά σε στοιχηματική έκφραση.

Τα στοιχηματικά παράνομα αλλά και νόμιμα γραφεία δεν εννοούν μόνο την μεροληπτική διαιτητική συμπεριφορά αλλά και το πολύ χοντρό παιχνίδι που γίνεται το οποίο αναφέρεται σε κάρτες, κόρνερ, αποβολές ακόμη και πέναλτι τα οποία είναι στοιχεία που δεν γνώριζα. Όποιος αναδείξει αυτά τα στοιχεία και τα συγκρίνει με όσα φέρεται να λέει ο Μπέος στις κασέτες καταλαβαίνει ότι η παρέμβαση του Μπέου είτε αυτή είναι δωροδοκία είτε εκβίαση αφορά το στοίχημα και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα Αρης – Παναθηναϊκός. Και έτσι καταρρέει το επιχείρημα του Μπέου ότι είναι «αδύνατο να επηρέασα τον Μπέο» και αυτός δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού».

Στην συνέχεια, ο γνωστός ποινικολόγος, μίλησε για συγκεκριμένα παιχνίδια τα οποία είναι ύποπτα:
«Θα μιλήσω και για άλλα παιχνίδια για παράδειγμα το Ηλιούπολη-Λεβαδειακός... είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι την τελευταία ώρα και ενώ ο Λεβαδειακός ηττάτο με 2-0 έγιναν εκπληκτικά πονταρίσματα υπέρ της νίκης του και πρέπει να διερευνηθεί.

Οι πληροφορίες που ήρθαν σε εμένα αφορούν και τον Αστέρα Τρίπολης. Μου ήρθαν αδιάσειστα στοιχεία μέσα από το ίντερνετ αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν από στοίχημα που φαίνεται ότι υπάρχει μια αξιοπερίεργη ακραία στοιχηματική συμπεριφορά στα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης όταν παίζει εντός Τρίπολης καιόταν παίζει εκτός Τρίπολης.

Η ίδια ακραία συμπεριφορά υπάρχει και σε άλλα παιχνίδια της Β΄ Εθνικής. Όπως στην Ηλιούπολη στον Διαγόρα Ρόδου στον Αγροτικό Αστέρα... Και ενώ σε άλλα παιχνίδια παίζονται ποσά έως 10 χιλ ευρώ σε αυτά τα παιχνίδια παίζονται από 200 έως 400 χιλ ευρώ... Έλεγα πώς ο Τσακογιάννης μπήκε στο ποδόσφαιρο (τις μετοχές της ομάδας τις έχει η γυναίκα του, αυτή εμφανίζεται)... Ο Πανθρακικός έχει αγοραστεί από έναν επιχειρηματία.

Ο Άρης ο Γάτας μου ανέλυσε όλα τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης και είναι εκπληκτικό το ποντάρισμα που γίνεται στο Αστέρας Τρίπολης... Ακούστε... αν μάλιστα ισχύει... ότι ο Δημήτρης ο Μποροβήλος..ο πρώην γενικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, αδερφός του νυν πρόεδρου Γιώργου Μποροβήλου, που είναι αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκα έχει 13 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του τότε είναι χρυσή ευκαιρία να ερευνηθούν αυτά και να γίνει κάθαρση στο ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
"Δεν έχω καμία σχέση με τις κασέτες" δήλωσε ο Πατέρας - Βοργιάς: "Ο Πιλάβιος ακούγεται στην τρίτη κασέτα"
Θωμαΐδης: Έδωσε cd και επιστολή στον εισαγγελέα! Video
Υπάρχουν και DVD της παράγκας;
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”

15χρονος μαθητής σε κώμα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από μια νύχτα ξέφρενου γλεντιού.

Ο νεαρός μαθητής βγήκε με τους φίλους του σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της Πρέβεζας και άρχισε να πίνει το ένα ποτό μετά το άλλο. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Έντονες είναι μετά το περιστατικό οι αντιδράσεις σε γονείς μαθητών που έκαναν παρεμβάσεις στις Αρχές της πόλης, ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μη σερβίρονται οινοπνευματώδη ποτά σε ανηλίκους, ενώ θα υποβληθούν και μηνύσεις κατά των υπευθύνων.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, έδωσε ήδη εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της Δημοτικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους καταστηματάρχες και σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάτες οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές.

Γιορτή πορτοκαλιού στη Ρόδο

Μπορεί η βροχή να χάλασε το party στην περιοχή Μάσσαρι την περασμένη Κυριακή, δεν πτόησε όμως την διάθεση των διοργανωτών!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μασσάρων αποφάσισε να συνεχίσει την γιορτή του την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο ξωκλήσι του Αϊ - Γιάννη.

Η 5η "γιορτή πορτοκαλιού" θα είναι μία ευκαιρία για τους κατοίκους της Ρόδου να απολαύσουν πορτοκαλογεύσεις, να ακούσουν παραδοσιακή μουσική και να χορέψουν στους ρυθμούς τους, τα γλυκά και τα πορτοκάλια από τις γυναίκες του νησιού καθώς και το παραδοσιακό μασσάρινο σαπούνι.

Η βόμβα στην ΔΟΥ Νέου Κόσμου ήταν μήνυμα στις αρχές ότι οι τρομοκρατία είναι ακόμα εδώ

Αυτή τη φορά, δεν ήταν φάρσα και ήδη η Αντιτρομοκρατική εξετάζει τα πρώτα σενάρια για το ποιος τοποθέτησε τη βόμβα στο κτίριο της ΔΟΥ Νέου Κόσμου. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για "μήνυμα" προς τις αρχές. Είχε άλλωστε προηγηθεί, το πρωί, το "μπαράζ" προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο Εφετείο.

Αυτή τη φορά υπήρχε βόμβα. Αλλά τοποθετήθηκε σε ώρα που οι υπηρεσίες της εφορίας είχαν κλείσει. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα στο κτίριο, αλλά ουδέποτε εξερράγη.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Και αυτό γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις πως ίσως να πρόκειται για την "απάντηση" των ασύλληπτων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" στις πρόσφατες συλλήψεις στη Νέα Ιωνία του Βόλου και στο Χολαργό.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα μέλη της οργάνωσης να θέλουν να στείλουν μήνυμα πως παραμένουν ενεργά. Επίσης, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας να βρίσκονται άλλες τρομοκρατικές ονομασίες, όπως η "6η Δεκέμβρη" και η "Λαϊκή Θέληση".

ΔΕΗ: Περισσότεροι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου

Τη διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ, που είναι έως 30 % φθηνότερο από το οικιακό, εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικαλούμενη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Σε γνωμοδότηση που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ, προβλέπεται αύξηση έως και 40 % του ορίου κατανάλωσης ρεύματος για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων καθώς και αύξηση του εισοδηματικού ορίου για τα άτομα με αναπηρία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση της ΡΑΕ:

-Αυξάνεται το ανώτατο όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης: α) από 1000kWh για τις κατηγορίες Α΄ και Γ΄ (χαμηλού εισοδήματος και ανέργων) σε 1400kWh και β) από 1200kWh για τις κατηγορίες Β΄ και Δ΄ (τρίτεκνων και ατόμων με αναπηρία) σε 1600kWh.

-Τα άτομα με αναπηρία θα εντάσσονται στο ΚΟΤ εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά το αφορολόγητο όριο για τους τρίτεκνους.

Η Αρχή εισηγείται επίσης την επανεξέταση των ορίων κάθε χρόνο για να εξετάζεται το ενδεχόμενο αναθεώρησής τους.

Αιτήσεις για ένταξη στο ΚΟΤ έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής περί τους 300.000 καταναλωτές, έναντι 1 εκατ. δικαιούχων. Αυτός, όπως ανέφεραν στελέχη της ΡΑΕ, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους διευρύνονται τα κριτήρια.

Μετά τις αλλαγές αυτές οι κατηγορίες δικαιούχων του ΚΟΤ διαμορφώνονται ως εξής:

- Άτομα με ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.400kWh

-Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το αφορολόγητο όριο της κατηγορίας τους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.600kWh

Σε αυτές τις κατηγορίες η έκπτωση είναι 20 % σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

-Άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών την 30/11/10, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.400kWh

-Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται με συνυπολογισμό όλων των ατόμων της οικογένειας με αναπηρία (67% και άνω) και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.600kWh

Στις κατηγορίες αυτές η έκπτωση είναι 30 %.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση χρειάζεται να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος των ενδιαφερομένων δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:

- Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη και αν αυτή έχει λήξει.

- Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.

- Στις περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 και 210 9298000.

Ετοιμάζει συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την 1η Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας θα κλιμακώσει το αμέσως επόμενο διάστημα την κριτική του προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, την 1η Απριλίου και ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις έδρες των άλλων δώδεκα περιφερειών της χώρας θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με απόφαση που πήρε σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση στην ΕΓ εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση κινείται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με βάση πολιτικό σχεδιασμό, ο οποίος αποσκοπεί στην ενοχοποίηση του κόμματος σχετικά με κοινωνικές αντιδράσεις και παράλληλα στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την κυβερνητική πολιτική.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι όσο αυξάνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική, τόσο περισσότερο η κυβέρνηση θα επιχειρεί να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να αναζητά άλλοθι. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την κατάπληξή τους "για την εκκωφαντική σιωπή του ΚΚΕ, της "Δημοκρατικής Αριστεράς" του Φώτη Κουβέλη και του "Μετώπου" του Αλέκου Αλαβάνου", υπογραμμίζοντας ότι οι επιθέσεις του κ. Πάγκαλου και της κυβέρνησης δεν αφορούν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο κ. Τσίπρας θα κλιμακώσει το αμέσως επόμενο διάστημα την κριτική του προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται αύριο στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Αφγανοί χτύπησαν γυναίκα δημοσιογράφο και εικονολήπτη στην Πάτρα

Άγρια επίθεση μεταναστών σε τηλεοπτικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού Tele Time την στιγμή που έκαναν ρεπορτάζ. Το συνεργείο αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Σωματείου Τεχνικών Τηλεόρασης Δημήτρη Καγκελάρη και την δημοσιογράφο Ελένη Μαρκατσέλη.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι μετανάστες επιτέθηκαν από πίσω στον εικονολήπτη και εκείνος έπεσε στο έδαφος για να προστατευθεί. Η δημοσιογράφος προσπάθησε να τους απομακρύνει και δέχθηκε και εκείνη τα χτυπήματά τους. Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν λίγη ώρα αργότερα, επειδή φοβήθηκαν ότι στο σημείο θα φτάσει η αστυνομία.

Τόσο η δημοσιογράφος όσο και ο εικονολήπτης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

Μουντιάλ: Τεχνητά σύννεφα πάνω από τα γήπεδα του Κατάρ

Το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του Πανεστημίου του Κατάρ πρότεινε μία λύση ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ζέστης στο Μουντιάλ του 2022.

Παρουσίασαν ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζεται ένα τεχνητό σύννεφο, το οποίο θα βρίσκεται πάνω από τα γήπεδα και θα στέλνει ένα κύμα δροσιάς σε όσους βρίσκονται μέσα σ'ε αυτά.

Με απλά λόγια μιλάμε για ένα τεράστιο air condition, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από 100% άνθρακα, θα είναι γεμάτο από ήλιο και θα δουλεύει με 4 μηχανές που θα τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου σχεδίου ανέρχεται στα 500.000 δολλάρια το κομμάτι.

ΓΟΛΓΟΘΑΣ των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους

Ουρές σχηματίζουν απο νωρίς το πρωί οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου μόνο και μόνο για να πάρουν ένα φάρμακο. Από τα έξι φαρμακεία του ΙΚΑ μπορούν να εξυπηρετούνται την Πέμπτη οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στην Αττική, για το μεγαλύτερο μέρος των ακριβών φαρμάκων.

Ταλαιπωρία και πάλι ταλαιπωρία λένε οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου οι οποίοι προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους προσήλθαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΔ εξαιτίας της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός οτι η διοίκηση του ΟΠΑΔ προχώρησε σε συμφωνία με το ΙΚΑ ΕΤΑΜ προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία και με την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ.

Όπως και να' χει η προμήθεια των φαρμάκων θα γίνεται καθημερινά από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, ενώ σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως οι γιατροί οφείλουν να καθοδηγούν τους ασφαλισμένους σε ποιο φαρμακείο του ΙΚΑ θα απευθυνθούν ανάλογα με τα φάρμακα που συνταγογραφούν.

Οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους δωρεάν από τα εξής φαρμακεία:
* Κεντρικό Φαρμακείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Κ.Φ.) Αγίου Κωνσταντίνου 16, 10841 Αθήνα (210-5200022) 210-5200021
* Φαρμακείο του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθήνας, (6ο ) Παράσχου 23, 11 473 Γκύζη (210-6495246) 210-6495281
* Φαρμακείο του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθήνας, (7ο ), Αγίου Λουκά 53, 11 144 Αθήνα (210-2282325) 210-2282325
* Φαρμακείο του 3ου Νοσοκομείου Βραχείας Νοσηλείας, (3ο), Καποδιστρίου 4, 10 682, Πλ. Κάνιγγος Αθήνα (210-3899135) 210-3808457
* Φαρμακείο του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών, (1ο) Τέρμα Ζαΐμη, 15 127 - Μελίσσια Αττικής (210-8042322) 210-8042459
* Παράρτημα Κεντρικού Φαρμακείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Κ.Φ. Παράρτημα) Πειραιώς 167, 18233 Ρέντης (210-4815417) 210-4838008

Επισημαίνεται ότι η προμήθεια των φαρμάκων θα γίνεται καθημερινά 11 π.μ. - 2 μ.μ.

Κόντρα κυβέρνησης - φαρμακοποιών
O Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα και τονίζει ότι «μέχρι σήμερα, ο ΟΠΑΔ (Δημόσιο) οφείλει στα μέλη μας λογαριασμούς 8 – 10 μηνών, το οποίο σημαίνει ότι εμείς έχουμε χορηγήσει για το παραπάνω χρονικό διάστημα στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, φάρμακα καλύπτοντας όλες τις φαρμακευτικές τους ανάγκες, πληρώνοντας τις εταιρείες και τους προμηθευτές μας τοις μετρητοίς, χωρίς να έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ από τον ΟΠΑΔ κατά παράβαση του νόμου του ελληνικού κράτους (και με τη συνενοχή της κυβέρνησης), που ορίζει ότι πρέπει να πληρωνόμαστε εντός 45 ημερών».

«Αποτελεί επίσης απίστευτη υποκρισία» συνεχίζει η ανακοίνωση «να έρχεται η κυβέρνηση και διά των εκπροσώπων της, να δηλώνει τη συμπάθεια της για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις και έχοντες την ανάγκη φαρμάκων υψηλού κόστους, που φθάνουν μέχρι και 5.000 ευρώ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η υποκρισία της κυβέρνησης φαίνεται από το γεγονός ότι υποχρέωσε τα φαρμακεία από το Σεπτέμβριο του 2010 να δίνουν τα φάρμακα υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους με ένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους, το οποίο δεν καλύπτει τα έξοδα μας. Αυτό δεν το έκανε για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή οι εταιρείες σταμάτησαν να δίνουν τα φάρμακα αυτά προς τα νοσοκομεία, ισχυριζόμενες ότι τα νοσοκομεία έχουν να τις πληρώσουν εδώ και τρία χρόνια».

«Σήμερα» καταλήγει η ανακοίνωση «ο ΟΠΑΔ δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τα φάρμακα υψηλού κόστους που έχουμε χορηγήσει στους ασφαλισμένους του από το 9/2010, κατά παράβαση πάλι του νόμου που ορίζει ότι ειδικά για αυτά τα φάρμακα, πρέπει να πληρωνόμαστε άμεσα».

Από 18/04 στα ΚΕΠ τα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου

Αρχίζει από τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου η κατάθεση δικαιολογητικών για την επιδότηση ενοικίου των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται αποκλειστικά στα ΚΕΠ ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του ΟΕΚ, για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Έρχεται το νέο update του iOS!

Η Apple ετοιμάζεται να διαθέσει στους χρήστες τη νέα έκδοση 4.3.1 του iOS. Πριν από 2 βδομάδες η Apple έδωσε στους χρήστες μέσω του iTunes την πολυαναμενόμενη έκδοση 4.3 του iOS το οποίο θα είναι ήδη εγκατεστημένο σε όλες τις νέες συσκευές που θα κυκλοφορήσουν, όπως για παράδειγμα το iPad 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως η Apple ετοιμάζει ήδη το πρώτο update του νέου iOS στο οποίο αναμένεται να διορθωθούν κάποια προβλήματα (bugs) που υπάρχουν στην τρέχουσα έκδοση του iOS 4.3 αλλά και τη διάρκεια της μπαταρίας, ενώ είναι πολύ πιθανό να κλείσει και τα κενά ασφαλείας που επιτρέπουν το Jailbreak.

25η Μαρτίου: Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Αν και αργία οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Όλοι οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από 08:30 ως 15.00.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011.

Αχαΐα: Κρίθηκε ακριδόπληκτη, αλλά ακρίδες... δεν υπάρχουν - Video

Η είδηση για της ακρίδες που "χτύπησαν" την περιοχή μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα. Ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξέδωσε απόφαση με την οποία κηρύσσεται ακριδόπληκτος σχεδόν όλος ο νομός, αρκετά δημοτικά διαμερίσματα στην Αιγιάλεια, όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, καθώς και δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Δυμαίων στην δυτική Αχαΐα.

Μάλιστα, η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας ανακοίνωσε μέτρα για την πρόληψη των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από την επιδρομή ακριδών. Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι ούτε μία ακρίδα δεν είχε εμφανιστεί στην ορεινή Αχαία.

Δείτε το ρεπορτάζ από το Patra tv με μαρτυρίες των κατοίκων που επιβεβαιώνουν ότι δεν εμφανίστηκαν οι ακρίδες στο νομό παρόλο που κυρήχθηκε ακριδόπληκτος:

Έρχεται ειδικός φόρος κατανάλωσης, ακόμα και στα αναψυκτικά!!!

Ευτυχώς έβρεξε αρκετά όλο το χειμώνα και με βεβαιότητα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι νερό έχουμε (!) και ακόμα δεν έχει ειδικό φόρο, έχει μόνο ΦΠΑ. Τον καημό από το διπλασιασμό των τιμών των αλκοολούχων ποτών λόγω αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης τον πνίξαμε στο ποτό, τώρα θα πρέπει να πιούμε και πολλές... γκαζόζες για να χωνέψουμε τη νέα αύξηση.

Από τις ανακοινώσεις προκύπτει ότι το νέο κύμα έμμεσων φόρων περιλαμβάνει και ειδικό φόρο στα μη αλκοολούχα ποτά, δηλαδή στα αναψυκτικά και τους χυμούς. Με βάση τους άλλους ειδικούς φόρους, αλλά και την προηγούμενη αύξηση στα αλκοολούχα η αύξηση της τιμής θα είναι μεγάλη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σε όποιο προϊόν υπάρχει ειδικός φόρος του κράτους η συνολική φορολογία αγγίζει το 1/3 της τιμής. Με σημερινή προτεινόμενη τιμή τα 50 λεπτά τα αναψυκτικά πωλούνται συνήθως 70 λεπτά, άρα η τιμή αναμένεται να εκτιναχθεί τουλάχιστον στο 1 ευρώ... και βλέπουμε.

Δεν είναι όμως το μόνο μαύρο μαντάτο. Η τρύπα στα έσοδα, δηλαδή η αδυναμία του κράτους να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και να εισπράξει ορθόδοξα τους φόρους οδηγεί και πάλι στην ανορθόδοξη τακτική των έμμεσων φόρων, να πληρώσουν δηλαδή όλοι τα σπασμένα λίγων. Έτσι έρχεται νέος γύρος αυξήσεων του ΦΠΑ σε προϊόντα που έχουν συντελεστή 13%, τα οποία θα πάνε στο συντελεστή 23%.

Επιπλέον εισφορές και δάνεια ίσως σώσουν το εφάπαξ του Δημοσίου

Την ώρα που τουλάχιστον 37.000 άτομα εφάπαξ ακούνε και εφάπαξ δεν βλέπουν για σχεδόν δυο χρόνια, άλλοι 60.000 υπάλληλοι του Δημοσίου μαθαίνουν ότι για να μην καταρρεύσει το Ταμείο Πρόνοιας θα πρέπει να χάσουν κι άλλα χρήματα.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για να σωθεί το εφάπαξ είναι τριπλό. Πρώτα απ' όλα οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και που σήμερα καλύπτονται από το ΙΚΑ και δεν δικαιούνται εφάπαξ θα αρχίσουν να πληρώνουν εισφορά ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 25 εκατομμύρια.

Βέβαια τα χρήματα αυτά μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό των χρεών του Ταμείου και έτσι το δεύτερο βήμα θα είναι ένα δάνειο ύψους 350 εκατομμυρίων με ομόλογα του Δημοσίου, ενώ και η τρίτη λύση θα είναι ένα ακόμη δάνειο 250 εκατομμυρίων, πάλι με ομόλογο.

Και τα δύο δάνεια θα βγουν από τα Ταμεία Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης. Με λίγα λόγια το χρέος θα κάνει “κύκλο” και έτσι άμεσα το πρόβλημα θα διογκωθεί και πάλι. Ξανά το εφάπαξ θα βρεθεί στον αέρα, ενισχύοντας τα σενάρια κατάργησης.

Κρήτη: Πρόστιμα σε ξενοδόχους που έχτιζαν... στον αιγιαλό.

Μεγάλα πρόστιμα επέβαλε το ΚΛΗ σε επιχειρηματίες και ξενοδόχους στην περιοχή της Χερσονήσου και Γουβών όπου και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στον αιγιαλό.

Χθες κοινοποιήθηκε σε ξενοδόχο της περιοχής πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ για τη ρίψη μπετόν μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν λιμενικοί παρουσία του εισαγγελέα. Το πρόστιμο ,όπως γράφει η 'Πατρίδα', σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάει από μία απλή σύσταση και θα φθάσει μέχρι και τις δέκα χιλιάδες ευρώ. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ξενοδοχείου που επεβλήθη το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ ως πρόστιμο, ο ιδιοκτήτης του «ξήλωσε» τις παράνομες κατασκευές που είχε κάνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αρκετά πρόστιμα που ξεκινούν από πέντε χιλιάδες ευρώ και φτάνουν μέχρι τις 15 χιλιάδες ευρώ επιβλήθηκαν σε αρκετούς επιχειρηματίες.

Πορτογαλία: 'Ενα βήμα πριν την "στοργική" αγκαλιά της Τρόϊκας

Μπορεί να ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη με την παραίτηση του Πορτογάλου πρωθυπουργού ύστερα από την καταψήφιση των μέτρων που ήθελε να πάρει για να βγάλει τη χώρα του από τη δύσκολη οικονομική θέση χωρίς προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, ωστόσο για μια ακόμη φορά η Ε.Ε. φαίνεται να μην έχει αντανακλαστικά.

Η νέα εξέλιξη που θα οδηγήσει (θεωρείται βέβαιο) την Πορτογαλία στο μηχανισμό στήριξης μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αν και ουσιαστικά επιδιώχθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης, αλλάζει πολλά από τα δεδομένα ενόψει της συνόδου.

Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν, στη διάρκεια της εαρινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, το “πακέτο” της συνολικής απάντησης της Ευρωζώνης στην κρίση δημόσιου χρέους.

Ωστόσο από τη μια οι εκλογές στη Γερμανία, από την άλλη οι εκλογές στη Φινλανδία έχουν σαν αποτέλεσμα να μην παίρνονται συγκεκριμένες αποφάσεις και έτσι οι αγορές συνεχίζουν το πάρτι σε βάρος των χωρών που έχουν πρόβλημα.

Το “πακέτο” περιλαμβάνει και την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση του επιτοκίου δανεισμού, ωστόσο χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις τα αποτελέσματα είναι φτωχά.

Οι παραπάνω εξελίξεις για τη χώρα μας είναι γνωστές εδώ και μέρες, οι... προφορικές διαβεβαιώσεις δεν αρκούν όμως και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις τα spreads του ελληνικοί 10ετους ομολόγου παραμένουν σε επίπεδα πάνω από τις 935 μονάδες βάσης, κάτι που κάνει απαγορευτική την όπια έξοδο της χώρας στις αγορές.

Αν οι πραγματικές αποφάσεις της Ε.Ε. ληφθούν το καλοκαίρι όπως αναμένεται η Ελλάδα θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές μόνο για .... μικροποσά ενός ή δύο δισεκατομμυρίων και με επιτόκια κοντά στο 5%.

Κατά τα άλλα, όλες οι χώρες της Ευρωζώνης συμφωνούν στη διαμόρφωση της κεφαλαιοποίησης του μηχανισμού στα 700 δισ. ευρώ (80 δισ. ευρώ μετρητά και 620 δισ. ευρώ εγγυήσεις), ώστε να μπορεί να αντλεί από τις αγορές με το χαμηλότερο επιτόκιο το ποσό των 500 δισ. ευρώ.

Ολοι συμφωνούν, επίσης, ότι ο εν λόγω μηχανισμός να παρεμβαίνει στην πρωτογενή αγορά ομολόγων υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ θα προβλέπει και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, όταν αυτό δεν θεωρείται βιώσιμο.

"Μπλόκο" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα

"Μπλόκο" στα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στήνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού που περιγράφει περίπου ως «ημίμετρα» το νόμο για την απελευθέρωση της αγοράς επαγγελμάτων. Θεωρεί, ότι η ρύθμιση δεν αίρει τα εμπόδια στην άσκηση των επαγγελμάτων, ενώ τα πραγματικά οφέλη στον ανταγωνισμό, από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με αυτόν τον τρόπο, θα αργήσουν να φανούν.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε γνωμοδότηση που εξέδωσε, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «το Προσχέδιο Νόμου, δεν οδηγεί σε πλήρη άρση των νομοθετικά καθοριζόμενων περιορισμών του ανταγωνισμού, αλλά σε μερική, τόσο από άποψη έντασης όσο και εξ απόψεως εύρους απορρύθμιση».

Στην γνωμοδότηση της Επιτροπής επισημαίνεται, μάλιστα, ότι ο νόμος δεν ρυθμίζει ουσιαστικά ζητήματα των διαφόρων επαγγελμάτων (δικηγορική ή συμβολαιογραφική ύλη, αρμοδιότητες νομίμων ελεγκτών) και δεν καταργεί τα ρυθμιστικά εμπόδια στην ελεύθερη άσκησή τους. «Τέτοιου είδους περιορισμοί μπορεί να βλάπτουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, εφόσον δεν δικαιολογούνται από υπέρτερο δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα και με την αρχή της αναλογικότητας» αναφέρεται στη γνωμοδότηση.

Η Επιτροπή εκτιμά πως ο όποιος θετικός αντίκτυπος της ρύθμισης για τους καταναλωτές που κάνουν χρήση των υπηρεσιών και για την εθνική οικονομία, «ενδέχεται να μην είναι άμεσος, καθώς οι όποιες πραγματικές αλλαγές στην ανταγωνιστική διαδικασία θα επέλθουν σταδιακά».

Επισημαίνεται, παράλληλα και η απουσία μεταβατικών διατάξεων, αναγκαίων για την ομαλή μετάβαση στα δεδομένα των νέων ρυθμίσεων.

Προτάσεις
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί πως το ισχύον σύστημα των δικηγορικών προεισπράξεων πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύστημα προκαταβαλλόμενων παγίων/κατ' αποκοπή ποσών για κάθε διαδικαστική ενέργεια ή παράσταση δικηγόρου, τα οποία όμως δεν θα συνδέονται με συγκεκριμένα «ποσά αναφοράς», όπως γίνεται στο νόμο. Και αυτό γιατί η Επιτροπή θεωρεί ότι τα «ποσά αναφοράς» θα εξακολουθούσαν να λειτουργούν ως «ελάχιστες αμοιβές».

Για τους μηχανικούς, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αμφισβητεί επίσης την αναγκαιότητα ορισμού «νόμιμων αμοιβών» για τον υπολογισμό των νόμιμων εισφορών και των δικαιωμάτων που υπολογίζονται με βάση το ποσό της αμοιβής των μηχανικών. Για το σκοπό αυτό προτείνει να χρησιμοποιηθούν άλλοι μηχανισμοί, όπως το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των μηχανικών, το οποίο προκύπτει από τη φορολογική νομοθεσία, ή η υιοθέτηση κλίμακας παγίων ποσών ανάλογα με την αξία του εκτελούμενου έργου.

Συναγερμός στην Αστυνομία για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Φοβούνται.... γιαουρτώματα!!!

Σε κόκκινο συναγερμό η Αστυνομία το τριήμερο της 25ης Μαρτίου καθώς φοβούνται επιθέσεις και γιαουρτώματα σε πολιτικούς που θα παραβρεθούν σε διάφορες εκδηλώσεις!

Τα κρούσματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το «θερμό» επεισόδιο της Κερατέας με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο, έχουν θορυβήσει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν στήσει επιχειρησιακό πλάνο σε περιοχές που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να παραστούν πολιτικοί έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Για τον λόγο αυτό έχουν ανακληθεί πολλές άδειες αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ή Αστυνομικά Τμήματα περιοχών που θα γίνουν παρελάσεις ή άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου…

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως τελικά ελάχιστοι πολιτικοί θα παραβρεθούν σε εκδηλώσεις. Ωστόσο η Αστυνομία πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα», λέει στο protothema.gr πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει: «Εχουν δοθεί σαφείς εντολές σε συγκεκριμένα Τμήματα να οργανώσουν επιχειρησιακά πλάνα. Δεν πρέπει να υπάρξουν σκηνές ανάλογες της Κερατέας όπου διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε ταβέρνα που είχε πάει να φάει σουβλάκια».

Όταν δημιουργήθηκε η ένταση στην Κερατέα με τον κ. Πάγκαλο, τα χειρότερα απεφεύχθησαν καθώς σε μικρή απόσταση από το σημείο και λόγω της έντασης υπήρχαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, μια εκ των οποίων έσπευσε αμέσως και προστάτευσε τον κ. Πάγκαλο. Σε διαφορετική περίπτωση οι σκηνές θα ήταν πιο άγριες…

Αυτό ήταν η αφορμή για την Αστυνομία για να στηθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο εν όψει των εκδηλώσεων που θα γίνουν για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Όπως λένε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργηθούν επεισόδια ανάλογα με αυτό που σημειώθηκε στην Κερατέα. Πολύ περισσότερο πιο άγρια σκηνικά, σαν αυτό με τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

45χρονος εκπαιδευτικός “πνιγμένος” στα χρέη προσπάθησε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι

Ανείπωτη όσο κι ανατριχιαστικά φρικιαστική τραγωδία στην Κρήτη. Ένας 45χρονος εκπαιδευτικός “πνιγμένος” από τα χρέη προσπάθησε να αυτοκτονήσει κάνοντας χαρακίρι κι όταν δεν τα κατάφερε, ανήμπορος πλέον να καταστρέψει τον εαυτό του, ζήτησε από τον πρώτο αστυνομικό που έσπευσε για να δει τι είχε συμβεί, να τον ... σκοτώσει για να γλυτώσει από τον οικονομικό εφιάλτη του!

Ο τραγικά απελπισμένος άνδρας που χτύπησε κατευθείαν την καρδιά, δυστυχώς δεν χρειάστηκε τη μεσολάβηση κανενός άλλου αγγελιαφόρου θανάτου, καθώς η μαχαιριά μπορεί να μην επέφερε ακαριαίο θάνατο όπως ήλπιζε, αλλά εξαιτίας της εξέπνευσε λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες στην αστυνομία από τον συγγενικό περίγυρο, ο 45χρονος καθηγητής ήταν υπόδειγμα ενός ευαίσθητου και συνεπούς προς τις υποχρεώσεις του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε μόνος να γαλουχήσει και ν’ αναθρέψει τα δύο ανήλικα παιδιά του, έχοντας πότε- πότε μικρή βοήθεια και αρωγή από την ηλικιωμένη μητέρα του. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητα επικίνδυνη από τον καιρό της εγκατάλειψης της συζυγικής στέγης από τη σύντροφο και μητέρα των δύο αγγελουδιών τους.

Σα να μην έφταναν τα ασήκωτα οικογενειακά βάρη τα οποία μετουσιώνονταν σε αυξανόμενα χρέη, ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στο επιτεινόμενο δράμα το πέρασμα από το κατώφλι της ανεργίας. Στο μεταξύ τα χρέη έτρεχαν με ιλιγγιώδη ρυθμό κι απανωτούς ανατοκισμούς, μπροστά στην αδυναμία ανταπόκρισης στις δόσεις ενός στεγαστικού δανείου που είχε πάρει μετά το χωρισμό, για την κατασκευή ενός μικρού σπιτιού σε προάστιο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο κόμπος της απελπισίας έφτασε στο χτένι και προχθές το βράδυ απομονώθηκε στο υπνοδωμάτιο του πολιορκημένος από αυτοκαταστροφική απελπισία. Σφάλισε την πόρτα και συνομίλησε τηλεφωνικά με μία συγγενή του στην οποία περιορίστηκε να πει πως "πως εδώ τελειώνουν όλα". Η γυναίκα έντρομη τηλεφώνησε στις Αρχές αναφέροντας τη μεταξύ τους στιχομυθία, δίνοντας στους αστυνομικούς τα ακριβή στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας.

Όταν οι τελευταίοι έσπασαν την κλειδωμένη πόρτα τον βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος αλλά ακόμη ζωντανός. Κι αυτός επιστρατεύοντας τις τελευταίες ικμάδες δύναμης και ζωής και πιστεύοντας ότι απέτυχε, ζήτησε σπαρακτικά από τον πρώτο αστυνομικό που έσκυψε από πάνω του, να τον σκοτώσει για να γλιτώσει!

Ο καθηγητής και πατέρας δύο μικρών αγγελουδιών, μεταφέρθηκε κατεσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες έκανε το ύστατο διάβημα ζωής προσπαθώντας αλλά μάταια να συνενώσει την οικογένεια του και μετά την αποτυχία του, επέλεξε το απονενοημένο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πουθενά δεν υπήρχε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του, όμως δεν υπήρχε και λόγος, αφού οι πραγματικοί λόγοι είναι παραπάνω από εμφανείς.

Μετά από το δυστύχημα στην Ιαπωνία η Ιταλία παίρνει μέτρα για τα πυρηνικά

Σε μορατόριουμ ενός έτους για την πυρηνική ενέργεια αναμένεται να προβεί η Ιταλία σχετικά με τα σχέδια της για επιστροφή στα πυρηνικά, μετά από το δυστύχημα στην Ιαπωνία.

"Κατά την διάρκεια του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιήσουμε μία ανακοίνωση για υπάρξει μορατόριουμ ενός έτους σχετικά με τις αποφάσεις και την αναζήτηση περιοχών για πυρηνικούς σταθμούς" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Πάολο Ρομάνι, ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας μετά από το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, ενώ έχουν αυξηθεί όσοι τάσσονται κατά αυτής της μορφής της ενέργειας.

Η πυρηνική ενέργεια είχε απαγορευθεί στην Ιταλία το 1987 μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε μετά από το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ.

Για 50€ την έστειλαν στο νοσοκομείο

Λίγο μετά τη 01.30, οι 3 δράστες πλησίασαν την άτυχη γυναίκα και της ζήτησαν τα χρήματα. Εκείνη προσπάθησε να τρέξει για να ξεφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι κακοποιοί την έριξαν κάτω και άρχισαν να την χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Όταν εκείνη δεν μπορούσε να κουνηθεί από το ξύλο, έψαξαν στις τσέπες της, βρήκαν 50€, τα πήραν κι έφυγαν! Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ενώ οι έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δεν απέφεραν καρπούς...

Στη Μοζαμβίκη, υπουργός πήγε φυλακή για διαφθορά. Στην Ελλάδα κανένας!!!

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Μοζαμβίκης, Αλμερίνου Μανιένχε καταδικάστηκε σήμερα σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς επί των ημερών του στην κυβέρνηση (1999-2004).

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μαπούτο κατά του πρώην υπουργού και δύο συνεργατών του ήταν μικρότερη της αναμενομένης.

Και οι τρεις θα κρατηθούν στη φυλακή μόνο για 180 ημέρες αφού έχουν ήδη κρατηθεί 18 μήνες από την σύλληψή τους, το Σεπτέμβριου του 2008.

Αρχικώς ο πρώην υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορηθεί για 49 παραβάσεις του νόμου αλλά τελικώς αποσύρθηκαν οι 48 και δικάστηκε μόνο για διαφθορά.

Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους

Χαράματα ακούστηκε μια εκκωφαντική έκρηξη, σχεδόν όπως και χθες η καρδιά της Πρωτεύουσας Τρίπολης δέχθηκε χτύπημα πιθανότατα από πυραύλους. "Ακούσαμε μια ακόμα έκρηξη, μόλις τώρα. Βλέπουμε να υψώνεται καπνός. Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν βγεί στις ταράτσες των κτηρίων. Μάλλον πρόκειται για μία περιοχή με στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στη σχολή των μηχανικών, στην περιοχή Ταούρα ", δήλωσε ένας κάτοικος, αποφεύγοντας όμως, να αναφέρει το όνομά του.

Πριν λίγη ώρα οι καθεστωτικές δυνάμεις μετέφεραν δημοσιογράφους σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

Σε νοσοκομείο της Τρίπολης μετέφεραν δημοσιογράφους μέλη της κυβέρνησης Καντάφι για να τους δείξουν τα πτώματα 18 στρατιωτών αλλά και αμάχων που έπεσαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων.
Χαράματα Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι μπήκαν σε νοσοκομείο της Τρίπολης, για να δουν τα απανθρακωμένα πτώματα, 18 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας αλλά και πολιτών, που όπως υποστηρίζουν αποτελούν τα θύματα της επίθεσης με μαχητικά και πυραύλους, που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η συμμαχία των δυτικών κρατών που έχει αναλάβει στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Τα αεροπλάνα των στρατιωτικών δυνάμεων των δυτικών χωρών, που συγκροτούν τη συμμαχία, που προσπαθεί να επιβάλει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, επιτέθηκαν για 5η συνεχόμενη νύχτα, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν επιτύχει να εμποδίσουν τα τεθωρακισμένα του στρατού του Καντάφι, να περικυκλώσουν τα προπύργια των ανταρτών, ή να εκτοπίσουν τα στρατεύματά του από στρατηγικούς κόμβους στην ανατολική Λιβύη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Απόφαση Αρείου Πάγου για αποζημίωση σε συγγενείς θύματος ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου

Μια τραγική ιστορία με θύμα ένα νεαρό άνδρα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, επειδή παρενόχλησε φραστικά μια κυρία, αναβιώνει μέσα από απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την απόφαση επιδικάζεται συνολική αποζημίωση στους συγγενείς του άτυχου άνδρα (πατέρα, αδέλφια, κ.ά) ύψους 127.300 ευρώ λόγω ψυχικής οδύνης.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν από 12 χρόνια. Ο άτυχος άνδρας μαζί με ένα φίλο του βρίσκεται με το αυτοκίνητό του, έξω από ένα μπαρ της πόλης. Βλέπουν μια γυναίκα να περνά σταματούν και την παρενοχλούν φραστικά.

Εκείνη μπαίνει στο μπαρ ενημερώνει για το περιστατικό τον φίλο της και συνιδιοκτήτη του μαγαζιού. Αμέσως, εκείνος βγαίνει έξω από το μαγαζί και μαζί με δύο εργαζόμενους στο μπαρ «ως σερβιτόρους», αρχίζουν να χτυπούν τους δύο φίλους με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο, στο στήθος και το κεφάλι.

Από τα χτυπήματα ο ένας από τους δύο άνδρες πέφτει αναίσθητος στο έδαφος, ενώ ο δεύτερος καταφέρνει να μπει αυτοκίνητο και να πάει στην Αστυνομία να ζητήσει βοήθεια. Αμέσως, στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί, οι οποίοι καλούν ασθενοφόρο και μεταφέρουν το βαριά τραυματισμένο άνδρα στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είχε υποστεί ημιπληγία, μώλωπες στο κεφάλι και γαστροπληγία με εμετούς. Αμέσως κάνουν εισαγωγή στην εντατική και διαπιστώνουν ενδοεγκεφαλική αιμορραγία με διάχυση του αίματος στην τρίτη κοιλία, τη δεξιά πλάγια κοιλία και εγκεφαλικό οίδημα.

Δύο ημέρες αργότερα το αίμα υπήρχε σε όλες τις κοιλίες του εγκεφάλου, ενώ ο άτυχος άνδρας συνέχιζε να μένει στην εντατική σε κατάσταση καταστολής. Η υγεία του συνεχώς επιδεινώνεται και σαν μην έφταναν όλα αυτά ο ασθενής υφίσταται και οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Καταφέρνει ωστόσο, να πάει στο σπίτι του ύστερα από 46 ημέρες νοσηλείας. Δυο εβδομάδες αργότερα όμως χάνει τη μάχη για τη ζωή ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη, ο θάνατος του άτυχου άνδρα επήλθε από «αθηρωματική απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς», ενώ πραγματογνώμονες καταθέτουν στη δικαιοσύνη ότι η αιτία θανάτου του ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός.

Αρχικά το εφετείο επιδίκασε το ποσό των 127.300 ευρώ σε συγγενείς του άτυχου άνδρα (σύζυγο, αδελφό, πατέρα, κ.λπ.) ενώ αποζημίωση επιδικάστηκε και στη σύζυγο για στέρηση της διατροφής της. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία όμως απορρίφθηκε. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του εφετείου και επιδίκασε το ίδιο ποσό στους συγγενείς του θανόντος ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν.

Σε ποινικό επίπεδο οι τρεις άνδρες που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον άτυχο άνδρα, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, μετά από μεταβολή της κατηγορίας της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα

Πανικός στο Τόκιο από την παραδοχή πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό είναι αυξημένα και απαγορεύεται η κατανάλωση από βρέφη. Μοιράζουν μεταλλικό νερό σε οικογένειες παιδιά.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο γνωστοποίησε την απόφασή της να μοιράσει μεταλλικό νερό στις οικογένειες με βρέφη αναφέρει το πρακτορείο NHK! Νωρίτερα, είχαν απαγορεύσει την κατανάλωση του νερού του δικτύου υδροδότησης για τα μωρά, έπειτα από τη μέτρηση ραδιενεργού ιωδίου σε επίπεδο δύο φορές υψηλότερο του επιτρεπόμενου.

Η εταιρία ύδρευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 210 μπεκερέλ ραδιενεργού ιωδίου 131 εντοπίστηκαν σε ένα λίτρο νερού σε μονάδα καθαρισμού στο βόρειο Τόκιο. Έτσι, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μη δίνουν νερό βρύσης σε βρέφη μικρότερα του εντός έτους. Επίσης, σχολεία και παιδικοί σταθμοί ειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν νερό από το δίκτυο για να ετοιμάσουν ροφήματα ή φαγητά για τα βρέφη.

Εξαιτίας του πανικού που προκλήθηκε με το νερό, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, κάνοντας δύσκολη την αγορά νερού για οικογένειες με παιδιά.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους δήμους να διανείμουν, την Πέμπτη, μπουκάλια των 3,550 ml μεταλλικού νερού στις 80.000 νοικοκυριών με βρέφη.

Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης της Φουκουσίμα συνεχίζεται και όπως ανακοίνωσε η Tepco μαύρος καπνός βγήκε από τον αντιδραστήρα Νο3 του πυρηνικού εργοστασίου την Τετάρτη. Πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας.

Ιαπωνική τραγωδία χωρίς τέλος: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι
Η επίσημη ανακοίνωση πως πάνω 25.000 άνθρωποι είναι νεκροί ή αγνοούμενοι από το σεισμό και τσουνάμι της 11ης Μαρτίου κόβει την ανάσα. Η Ιαπωνία δε μπορεί να συνέλθει από την τραγωδία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της αναφέρει ότι περισσότεροι από 25.000 είναι οι νεκροί ή οι αγνοούμενοι. Επιβεβαιωμένα, από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 9.523 θάνατοι, υπάρχουν 16.094 αγνοούμενοι και σοβαρά τραυματίες είναι 2.755 πολίτες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ή τους αγνοούμενους έχουν καταγραφεί στις επαρχίες Μιγιάκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, τις τρεις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη βιβλική καταστροφή. Οι αριθμοί αναμένεται να αναθεωρηθούν, προς τα πάνω. Άλλωστε, η αναζήτηση επιζώντων στις περιοχές εντός της ακτίνας των 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊτσί έχουν σταματήσει εξαιτίας της διαρροής ραδιενέργειας.

Στα καταφύγια των τριών περιοχών εξακολουθούν να φιλοξενούνται 200.000 πληγέντες, ενώ 30.000 άνθρωποι, κυρίως από τη Φουκουσίμα άφησαν πίσω τους τις πόλεις όπου γεννήθηκαν για να μετακομίσουν σε άλλες, πιο «ασφαλείς» περιοχές.

Η "μάχη" της Φουκουσίμα"
Το μόνο θετικό νέο νέο για τους Ιάπωνες είναι ότι εδώ και λίγη ώρα επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Ωστόσο, 3 εργάτες νοσηλεύονται γιατί εκτέθηκαν στην ραδιενέργεια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα 3, το απόγευμα χθες.

Νέα μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5.9 βαθμών, έγινε αισθητή στη βόρειο-ανατολική χώρα, δεν αναφέρθηκαν, ευτυχώς, τραυματισμοί, ούτε εξεδόθη προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι.

Ανεβασμένα επίπεδα ραδιενέργειας και σε άλλες πόλεις
Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα από την εξάπλωση της ραδιενέργειας καθώς ανιχνέυτηκε ιώδιο πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο.

Οι εργάτες προσπαθούν ακόμα να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο, από το τσουνάμι, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Τρεις εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα νοσηλεύονται έπειτα από την έκθεσή τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας.

Στο Καβαγκούτσι μετρήθηκαν 120 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου-121, λίγο υψηλότερα από τα συνιστώμενα ανώτατα όρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο.

Χθες το Τόκιο είχε ανακοινώσει μετρήσεις της τάξης των 210 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου, σε εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου ύδατος και είχε εκδώσει σύσταση για μη χορήγηση νερού από τη βρύση σε ανήλικους και βρέφη.

Ηπαρουσία αυξημένων ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου στον οργανισμό βρεφών και ανηλίκων, ενοχοποιείται για πιθανές βλάβες αλλά και πρόκληση κακοήθειας, στο θυρεοειδή αδένα.

Υψος οκταόροφης πολυκατοικίας είχαν τα κύματα του τσουνάμι!
Το τεράστιο παλιρροϊκό κύμα που χτύπησε την πόλη Οφουνάτο της περιφέρειας Ιουάτε, είχε ύψος 23,6 μέτρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτου Ερευνών Λιμένων και Αεροδρομίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Τα 23,6 μέτρα κατάπιαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας, την ίδια ώρα που σημειώθηκε ένας ισχυρός μετασεισμός και ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών πλησιάζει τους 10.000.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι οι νεκροί είναι 9.700 και οι αγνοούμενοι περισσότεροι από 16.500.

Μετασεισμός 4,9 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Κάντο γύρω από το Τόκιο, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι εργασίες για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων έχουν ξεκινήσει στις πόλεις Καμαΐτσι, Οφουνάτο και Μιγιάκο, ενώ αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Tohoku Expressway που συνδέει το Τόκιο με τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Το μεγαλείο του κράτους μας: Πέταξαν στη θάλασσα 4 τόνους πετρέλαιο!!!!

Η αβλεψία ή και η αδιαφορία των υπευθύνων μιας δημόσιας υπηρεσίας της Ροδόπης, στοίχισε την απώλεια ποσότητας- «μαμούθ» πετρελαίου θέρμανσης το οποίο «χάθηκε» από την δεξαμενή και, μέσω μιας… τρύπας που κανείς δεν είχε αντιληφθεί, βρέθηκε στην… θάλασσα!

Το πανάκριβο πλέον πετρέλαιο είχε αποθηκευτεί για τις ανάγκες θέρμανση του κτιρίου της υπηρεσίας, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο και την συντήρηση που γίνεται σε όλα τα κτίρια. Έτσι, κάποια στιγμή, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν απλώς ότι… κρύωναν!

Όταν πήγαν να ελέγξουν το ντεπόζιτο, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε ούτε σταγόνα! Επειδή ο ανεφοδιασμός είχε γίνει πρόσφατα, όλοι υπέθεσαν ότι κάποιοι είχαν «ρουφήξει» το πετρέλαιο. Ωστόσο, η υπόθεση κρίθηκε αβάσιμη, αφού θα απαιτούνταν βυτιοφόρα που θα δούλευαν για ώρες ώσπου να το αντλήσουν και θα είχαν γίνει σίγουρα αντιληπτά…

Έτσι, κάποιος αποφάσισε να ελέγξει την δεξαμενή και τότε διαπίστωσε ότι είχε τρυπήσει! Αργά αλλά σταθερά, το πετρέλαιο χυνόταν σε έναν… αγωγό ομβρίων και από εκεί θα κατέληξε στη θάλασσα! Αν, βέβαια, αυτό είχε συμβεί σε κάποια πολυκατοικία, ο διαχειριστής θα αντιμετώπιζε ποινικές ευθύνες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του και μόλυνση του περιβάλλοντος!

Συλλήψεις για επιθέσεις σε μετανάστες

Η αποκάλυψη πως «ελεύθερα τάγματα» εφόδου, που συγκροτούνται σε μηχανοκίνητες φάλαγγες ... με μοτοσικλέτες μέχρι και των 10 ατόμων, πραγματοποιούν μεταβατικές περιπολίες από γειτονιά σε γειτονιά και μόλις εντοπίσουν μεμονωμένους ή ολιγάριθμους μετανάστες, επιτίθενται με σιδηρογροθιές και λοστούς προκάλεσε αίσθηση.

Την Τετάρτη ήρθαν στο φως δυο συλλήψεις που φαίνεται πως συνδέονται άμεσα με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τα «τάγματα εφόδου» αναπτύσσονται κυρίως στη Νίκαια και τον Κολωνό. Την περασμένη Δεύτερα, στη Νίκαια, αστυνομικοί συνέλαβαν δυο Έλληνες, ηλικίας 19 και 22 ετών, οι οποίοι αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για την επίθεση και τον τραυματισμό με μαχαίρι εναντίον δυο Πακιστανών, 22 και 28 ετών αντίστοιχα το βράδυ της 17ης Μαρτίου.

Οι συλληφθέντες αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, ενώ στη κατοχή του 19χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά. Ο 22χρονος δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν πετάξει το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν για την επίθεση, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι αστυνομικοί, πέρα από τα αίτια, ερευνούν και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Οι δυο νεαροί κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Έλεγχος σε 36 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Κερατσίνι

Σε ελέγχους στις θέσεις, όπου βρίσκονται οι 36 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Κερατσίνι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, προχωρά η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ήδη, ο δήμος έχει συστήσει επιστημονική ομάδα, που με ειδικό μηχάνημα θα μετρά τα επίπεδα ακτινοβολίας σε κάθε κεραία ξεχωριστά, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες δεν εκτίθενται σε βλαβερή για την υγεία τους ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Πρόσφατα υπήρξαν καταγγελίες πολιτών στη δημοτική αρχή ότι στη περιοχή Σελεπίτσαρι λειτουργεί παράνομη κεραία στην ταράτσα κτιρίου, που παραμένει κλειστό.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, επισήμανε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να βεβαιωθεί ότι οι συγκεκριμένες κεραίες δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Γερμανία: Μόνο 14 χρόνια και έξι μήνες για 23 χρόνια βιασμών.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη Γερμανία. Περισσότερο, όμως, αφήνει άφωνη την κοινή γνώμη το ύψος της καταδίκης του: 14 χρόνια και έξι μήνες για 23 χρόνια βιασμών.

Ο 48χρονος Ντέτλεφ Σ., πρώην οδηγός, κρίθηκε ένοχος για τον επανειλημμένο βιασμό από το 1987 ως το 2010 της κόρης του και δύο παιδιών της συζύγου του: ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, με το οποίο έκανε και 8 παιδιά. Ένα από τα βρέφη αυτά πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

Ο καταδικασθείς ονομάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης «ο Γερμανός Φρίτσλ», καθώς η υπόθεσή του, η οποία συγκλόνισε τη Γερμανία, έφερε στη μνήμη αυτή του Αυστριακού αιμομείκτη πατέρα, του Γιόζεφ Φριτσλ, ο οποίος καταδικάστηκε το 2009 σε ισόβια κάθειρξη επειδή βίαζε την κόρη του, την οποία κρατούσε αιχμάλωτη, επί 24 χρόνια και απέκτησε μαζί της 7 παιδιά.

80.000 με 85.000 εγκαταλελειμμένα αδέσποτα κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που συναντά κανείς στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, με δεκάδες αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά, να περιφέρονται χωρίς καμιά φροντίδα. Τα ανεπαρκή προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης αδέσποτων ζώων, το ξεπερασμένο νομοθετικό πλαίσιο, καθώς και η γενικότερη έλλειψη ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στο ζήτημα των αδέσποτων, συντελούν στην ανακύκλωση του προβλήματος, αλλά και στη δυσφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τη στιγμή που ανεπίσημα στοιχεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ανεβάζουν στις 80.000 με 85.000 τον αριθμό των εγκαταλελειμμένων αδέσποτων κάθε χρόνο στην Ελλάδα, στα χαρτιά η κατάσταση μοιάζει μάλλον ειδυλλιακή. Για παράδειγμα, από το 2003 στο δήμο Αθηναίων έχει στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας ζώων με σκοπό την καταγραφή, τη σήμανση και την περίθαλψη - στείρωσή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου μέχρι στιγμής, πάνω από 4.000 αδέσποτα ζώα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και δέχτηκαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, ενώ περίπου 900 ζώα υιοθετήθηκαν από πολίτες. Μάλιστα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είχαν διατεθεί συγκεκριμένα κονδύλια για την υλοποίηση προγραμμάτων στείρωσης και τη δημιουργία καταφυγίων με αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε δήμου.

Στη θεωρία λοιπόν, η αντιμετώπιση του προβλήματος της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων, φαίνεται πως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά. Εκπρόσωποι Φιλοζωικών Σωματείων καταγγέλλουν ότι τόσο τα κονδύλια όσο και κάποιες παλαιότερες πρωτοβουλίες έχουν κυριολεκτικά «βαλτώσει». Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας αντίκρισαν δεκάδες σκυλιά και γάτες, ακόμα και περιστέρια, δηλητηριασμένα από φόλες να αργοπεθαίνουν στον χώρο του Ζαππείου.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθεί σχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρεί να βάλει τάξη στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και τέλος στην εκμετάλλευση ήμερων και άγριων για κερδοσκοπικούς σκοπούς. Η αρμόδια υφυπουργός, Μιλένα Αποστολάκη, έκρινε πως η υφιστάμενη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα και η προστασία όλων των ζώων από την κακομεταχείριση χρειάζεται περαιτέρω συμπλήρωση.

Θερινή ώρα από την Κυριακή - Τα ρολόγια πάνε μια ώρα μπροστά

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 27 Μαρτίου 2011, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Eτσι, στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

Έφτασε ο Firefox 4

Μετά από 4 μήνες αναμονής, κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Firefox 4. Έτσι μετά από συνολικά 12 δοκιμαστικές εκδόσεις και 2 release candidate η Mozilla έδωσε στους χρήστες την τελική έκδοση του δημοφιλούς browser και απ’ οτι φαίνεται και οι χρήστες την υποδέχτηκαν πολύ καλά αφού σε λιγότερο από 24 ώρες το έχουν κατεβάσει περίπου 6 εκατομμύρια χρήστες.

Ο νέος Firefox 4 διαθέτει νέο περιβάλλον εργασίας, καλύτερη διαχείριση των καρτέλων (tabs), νέο add-on manager, υποστήριξη για τα HTML5 video standards, multitouch στα Windows 7 και πολλές βελτιώσεις στην ταχύτητα φόρτωσης αλλά και στην ασφάλεια.

Δήμος Λαυρεωτικής: Στο ΣτΕ για το αιολικό πάρκο στο Πάνειο Όρος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Δήμος Λαυρεωτικής όσον αφορά το ζήτημα της εγκατάστασης και λειτουργίας αιολικού πάρκου εντός δασικής έκτασης στη θέση Πάνειο Όρος.

Ο Δήμος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί με προσφυγή του να κριθεί αντισυνταγματική η από 9.11.2010 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου.

Η εγκατάσταση του πάρκου (ισχύος 22,95 MW) στη θέση Πάνειο Όρος καταλαμβάνει τους πρώην Δήμους Κερατέας και Καλυβίων Θορικού, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Βασικό επιχείρημα που επικαλείται ο Δήμος Λαυρεωτικής στην προσφυγή του είναι ότι τμήμα της έκτασης που πρόκειται να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο έχει κηρυχθεί αναδασωτέα έκταση.

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο Φλώρινας

Μέσα στο ακόμη χιονισμένο καταφύγιο ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο και οι 13 αρκούδες. Οι πρώην αιχμάλωτες αρκούδες, που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο του "Αρκτούρου", ξύπνησαν από τον χειμέριο ύπνο τους! Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο:

Ο ζωηρός Μανώλης, ξύπνησε πρώτος, και μαζί του ξύπνησαν η Μπάρμπαρα και η Τασούλα, που για πρώτη φορά φέτος έφτιαξαν τις φωλιές τους αρκετά κοντά η μια στην άλλη.

Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη, και πάλι μοιράστηκαν τη φωλιά τους, και ξύπνησαν μαζί, αλλά προτιμούν ακόμα να παραμένουν εκεί, μέχρι να καλυτερέψει ο καιρός.

Ο Κυριάκος φέτος, επέλεξε να κοιμηθεί κοντά στον γηραιότερο Μήτσο, και έτσι ο Μήτσος ανέλαβε να του μάθει τα μυστικά της κατασκευής μιας καλής φωλιάς.

Η Κατερίνα, η Βέσνα, ο Ντιούκ και ο Μίσα κοιμήθηκαν ο καθένας μόνος του, στις φωλιές τους, για μεγάλο διάστημα, και έχουν ήδη ξυπνήσει με μεγάλη όρεξη για φαγητό και για παιχνίδια.

Ο Γιώργος, ο μαύρος αρκούδος, και ο Ανδρέας (46 ετών), ο παγκοσμίως γηραιότερος αρκούδος σε καταφύγιο, κοιμούνται ακόμα.

Φέτος, ο σχετικά σύντομος αλλά δριμύς χειμώνας κράτησε τις αρκούδες σε χειμέριο ύπνο περίπου 2 μήνες. Κατά τους χειμερινούς μήνες η αρκούδα πέφτει σε χειμέριο ύπνο και όχι νάρκη, αφού μπορεί να ξυπνήσει αν ενοχληθεί.

Μικρός… γίγαντας 3 ετών και... 57 κιλών!

Είναι μόλις 3 ετών και ζυγίζει 57 ολόκληρα κιλά. Δηλαδή 5 φορές πάνω από το φυσιολογικό του βάρος. Ο Lu Hao από την Κίνα είναι επικίνδυνα παχύσαρκος και οι γονείς του φοβούνται για την υγεία του.

Μάλιστα οι ίδιοι λένε ότι αν και προσπαθούν να μην του δίνουν πολύ φαγητό ο μικρός γίνεται επιθετικός και τους πετάει διάφορα πράγματα. Για να χορτάσει καταναλώνει καθημερινά τεράστιες μερίδες από παϊδάκια και ρύζι.

«Αν δεν τον ταΐσουμε μέχρι να χορτάσει κλαίει συνεχώς και μας πετάει ότι βρει μπροστά του», λέει η μητέρα του μικρού αγοριού. Η κ. Chen Huan ισχυρίζεται ότι πολλές φορές στο παρελθόν προσπάθησε να περιορίσει τις ποσότητες των γευμάτων αλλά παρολαυτά δεν κατάφερε να μειώσει το βάρος του, αντιθέτως κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο βαρύς.

Οι γονείς του παιδιού πέρα από το πρόβλημα της παχυσαρκίας αντιμετωπίζουν και την κοινωνική απομόνωση αφού κανένα παιδί της ηλικίας του δεν παίζει μαζί του επειδή τον φοβούνται λόγω των διαστάσεών του.

Το απίστευτο είναι ότι ο Lu Hao γεννήθηκε λιποβαρής και για το λόγο αυτό οι γιατροί του έκαναν μια θεραπεία για να πάρει βάρος.

«Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε τριών μηνών. Από τότε δεν μπορούμε να ελέγξουμε την όρεξή του. Ο Lu Hao για να χορτάσει θέλει τρία γεμάτα μπολ με ρύζι. Ούτε εγώ και η γυναίκα μου δεν μπορούμε να φάμε τόσο. Δεν μπορεί να παίξει με τα παιχνίδια του ή να κολυμπήσει γιατί κουράζεται γρήγορα. Πολλές φορές δυσκολεύεται ακόμα και να αναπνεύσει», λέει ο απελπισμένος πατέρας που πλέον έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στους γιατρούς.

Οι γιατροί του παιδιατρικού νοσοκομείου λένε πως ο μικρός έχει την επιθυμία και την ανάγκη να καταναλώνει τόσο μεγάλες ποσότητες φαγητού λόγω ορμονικών διαταραχών.

«Ο μικρός δεν είναι μια απλή περίπτωση υπέρβαρου παιδιού. Μιλάμε για σπάνια περίπτωση παχυσαρκίας που οφείλεται σε παθολογικά και ορμονικά αίτια. Πρέπει να χάσει επειγόντως βάρος γιατί κινδυνεύει άμεσα η καρδιά του», λέει ο γιατρός που παρακολουθεί το 3χρονο αγοράκι.



Την σκότωσε για μία δόση ηρωίνης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον 29χρονο σε ποινή κάθειρξης είκοσι ετών. Το έγκλημα διεπράχθη τον περασμένο Απρίλιο, στο διαμέρισμα όπου διέμενε η άτυχη κοπέλα, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Θύτης και θύμα έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ξαφνικά ξέσπασε μεταξύ τους καβγάς για μία δόση ηρωίνης. Η 24χρονη αρνούνταν να την δώσει στον 29χρονο γιατί την ήθελε για τον εαυτό της για την επόμενη μέρα.

Η υπόθεση αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης το οποίο καταδίκασε τον δράστη σε 20 χρόνια κάθειρξη με τον ισχυρισμό υπεράσπισης ότι είχε μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας.

"Θόλωσα", είπε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του, ζητώντας συγγνώμη από τους οικείους του θύματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός άνδρας επιτέθηκε στη γυναίκα με μαχαίρι οικιακής χρήσης, τραυματίζοντας την θανάσιμα στο λαιμό και στο κεφάλι. Φεύγοντας από το διαμέρισμα, ο δράστης πήρε μαζί του την ναρκωτική ουσία και τα χρήματά της. Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του από δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε τοίχο του διαμερίσματος.

Ραδιενέργεια: Αρχίζουν οι μετρήσεις και στην Ελλάδα

Δειγματοληπτικές μετρήσεις για τυχόν εντοπισμό ραδιενέργειας από την Ιαπωνία, σε παραγόμενα προιόντα, ξεκινούν από αύριο ο Δημόκριτος και η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκινούν από τη Λαμία και αύριο θα επεξεργαστούν από τα εργαστήρια, ενώ θα ακολουθήσουν μετρήσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πάντως, σήμερα επιστήμονες που ενημέρωσαν την Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής για το θέμα, ήταν καθησυχαστικοί…

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΑΕ και πρύτανης του ΕΜΠ, Σίμος Σιμόπουλος, δήλωσε πως από το πρωί της Πέμπτης το ραδιενεργό νέφος θα βρίσκεται πάνω από την Βόρεια Ευρώπη, ωστόσο, είπε, ακόμη και αν κινηθεί νοτιότερα, δηλαδή προς την Ελλάδα, θα είναι ενδεχομένως μη ανιχνεύσιμο, καθώς θα είναι εξασθενημένο.

Επίσης, κατά τον Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ατομικής Ενέργειας, Χρήστο Χουσιάδη, υπάρχουν σε λειτουργία 2 δίκτυα μέτρησης, τόσο στα όρια των συνόρων, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, που ανιχνεύουν τις τυχόν ποσότητες ραδιενέργειας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More