Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Έρχονται χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα!

Με τσουχτερό κρύο θα ξυπνήσουν το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι των νομών Εβρου, Φλώρινας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Πέλλας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Θυελλώδεις ανεμοι θα πνέουν σε Λάρισα και Μαγνησία, οπου αναμένονται και χιονοπτώσεις.

Γενικά για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού απο βορρά προς νότο με βασικά χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από μειον 2 έως 07 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές, καταιγίδες και χιονόνερο σε παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται στην Ηπειρο. Το βραδυ της Δευτέρας θα χιονίσει στα ημιορεινά ακόμη και των νησιών του Ιονίου καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου αλλά στην Ηπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Απο το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με χιόνια στα ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μηδέν έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύκτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φθάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Την Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται παγετός κατά τόπους ισχυρός και πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα κακοκαιρία με χιονοπτώσεις όχι μονό στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα παρουσιάσουν ύφεση αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχή η χιονόνερο και τοπικά χιόνι κυρίως στην Κρήτη. Χιονόπτωση αναμένεται και στην πόλη της Αθηνας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Πάρτυ αλά "Μάτια ερμητικά κλειστά"

Σάββατο βράδυ, κάπου στα βόρεια προάστια. Οι καλεσμένοι του μυστηριακού πάρτι είχαν ενημερωθεί με κάθε διακριτικότητα. Τριάντα ζευγάρια, φορώντας μάσκες στο πρόσωπο, θα περνούσαν το κατώφλι της πολυτελούς έπαυλης.

Σε λίγες ώρες, οι σκηνές που θ’ ακολουθούσαν ήταν πολύ πιο τολμηρές από εκείνες της ταινίας «Ματιά ερμητικά κλειστά», γράφει η εφημερίδα Sirina.Το μόνο μάλιστα κοινό στοιχείο με την ταινία είναι οι μάσκες.

Οι καλεσμένοι – επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι- δεν έβγαλαν τις μάσκες μέχρι το τέλος και παρακολουθούσαν πίσω από αυτές, την γυναίκα τους να γίνεται λάφυρο ανάμεσα στους ίδιους και σε πέντε, έξι ή και περισσότερους άντρες.

Τα βλέμματα έκλεψε μια βραζιλιάνα καλλονή με κορμί γαζέλας αναφέρει η εφημερίδα, η οποία ξεσήκωσε την γειτονία με τις κραυγές της.
Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα.

Ξέφρενο γλέντι στους δρόμους της Πάτρας

Περίπου 30.000 καρναβαλιστές γέμισαν τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας αγνοώντας τις κακές καιρικές συνθήκες.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι καρναβαλιστές σκόρπισαν το κέφι στους θεατές μαζί με τις ευφάνταστες δημιουργίες, τις πολύχρωμες στολές και τα καρναβαλικά άρματα.

Την κυριακάτικη παρέλαση, η οποία ξεκίνησε με τη μπάντα του δήμου, παρακολούθησαν χιλιάδες πατρινοί και επισκέπτες.

Μεταξύ άλλως παρήλασαν τα γκρουπ «Τροϊκανοί»,το «Καρναβαλικό Μνημόνιο», «Μας τρώνε με χρυσά κουτάλια», «Troika Circus», «Καρναβαλικό Μνημόνιο», «Ψαροφτερουγίσματα», «Λατέρνα, Φτώχια και Φιλότιμο», «Της Κακομοίρας», «Χορευτική Σκηνή-Συρτάκι», «Φαλακρός Πράκτωρ Θ.Β.-Επιχείρηση Γης Μαδιάμ», και «Ράδιο Αρβύλα».





Πάτρα: Συνελήφθησαν με πλαστά χαρτονομίσματα και κοκαΐνη

Ένα ζευγάρι δύο επιχειρηματιών από την Αθήνα συνελήθφη σήμερα στην Πάτρα, στην οδό Μαιζώνος, καθώς είχαν στην κατοχή τους 2.000 ευρώ σε πλαστά 50ευρα, αλλά και μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Συνολικά, είχαν δύο κιλά κοκαϊνης κρυμμένη στο αυτοκίνητο τους, ενώ κουβαλούσαν επάνω τους και μικροποσότητα, κρυμμένη στην ...κάλτσα του άνδρα!

Το ζευγάρι μπήκε σε ένα μπακάλικο στην οδό Μαιζώνος για να ψωνίσει φρούτα, και πλήρωσε με πλαστό 50ευρω, κάτι το οποίο ο καταστηματάρχης αντελήφθη όταν είχαν ήδη φύγει. Ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία, και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τους δύο Αθηναίους σε άλλο κατάστημα λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου προσπαθούσαν πάλι να ψωνίσουν με πλαστό χαρτονόμισμα.

Συνελήφθησαν αμέσως, ενώ μετά από έρευνα στο αυτοκίνητό τους, εντοπίστηκε και η ποσόιτητα των ναρκωτικών.

Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας - Updated 22:56 - Video

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχισθούν οι από θαλάσσης έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που έπεσαν στη θάλασσα κατά τον κατάπλου του πλοίου «Ionian King» κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Σούδας.

Συνολικά, στη θάλασσα έπεσαν 49 άτομα, με αποτέλεσμα 3 υπήκοοι Μπαγκλαντές να χάσουν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι εντοπίσθηκαν σώοι και μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Σούδας.

Από αυτούς 17 παρέμειναν για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης με συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωση. Το μεσημερι βρέθηκαν πέντε επιζώντες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και αυτοί σε νοσοκομεία.

Πριν τις τρεις το μεσημέρι, ακόμη τρία άτομα περισυνελλέγησαν ζωντανά μέτρα τη βουτιά της απελπισίας τα ξημερώματα της Κυριακής, στο λιμάνι της Σούδας. Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι δύο ακόμη μετανάστες είχαν βρθεί σε ημιθανή κατάταση στην περιοχή του Ναυστάθμου. Τρεις συμπατριώτες τους χάθηκαν στα παγωμένα νερά, ενώ πάνω από δέκα γνοούνται.

Ένα ανθρώπινο δράμα εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας, όταν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, πρόσφυγες από τη Λιβύη, πνίγηκαν πηδώντας στα παγωμένα νερά του όρμου, από το επιβατηγό «Ionian King» που τους μετέφερε.

Ενώ το υπό κυπριακή σημαία πλοίο, το οποίο μετέφερε συνολικά 1288 επιβάτες, «έδενε» στη Σούδα στις 4:00 τα ξημερώματα, 49 πρόσφυγες πήδηξαν στη θάλασσα, πιθανόν για να αποφύγουν τον επαναπατρισμό τους στο Μπαγκλαντές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια και κάποιοι να τους πέταξαν στη θάλασσα.

Δεκαέξι πρόσφυγες εξακολουθούν να αγνοούνται. Πολλοί ανασύρθηκαν σε κακή κατάσταση λόγω του ψύχους, ενώ κάποιοι είχαν ήδη λιποθυμήσει κι όλα αυτά μετά τη φρίκη που έζησαν στη Λιβύη και κατάφεραν να διαφύγουν σώοι.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι δύο πρόσφυγες πνίγηκαν αμέσως, ενώ άλλος ένας περισυλλέγη και πέθανε κατά την διακομιδή στο νοσοκομείο.

Μετά το τραγικό περιστατικό στήθηκε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλωτά του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο, τύπου super puma από αέρος.

Λεπτομερείς έρευνες διεξάγει η Αστυνομία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι πρόσφυγες κατάφεραν να βγουν στην ξηρά και να διαφύγουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Προσπάθησαν να ανατινάξουν εστιατόριο στο Καστελόριζο!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου από τη μαφιόζικη απόπειρα ανατίναξης ενός εστιατορίου στο κέντρο της πόλης, το οποίο ανήκει στην αδελφή του δημάρχου! Η έκρηξη, που θα προκαλούσε εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή, αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του εστιατορίου, μπήκαν στο χώρο της κουζίνας και άνοιξαν τις κάνουλες από τις μεγάλες φιάλες υγραερίου που υπήρχαν εκεί. Το επικίνδυνο αέριο άρχισε να γεμίζει το μαγαζί και, μόλις κάποιος άνοιγε το διακόπτη του ηλεκτρικού ή άναβε τσιγάρο, θα ακολουθούσε έκρηξη, που όχι μόνο θα κατέστρεφε ολοσχερώς το κατάστημα, αλλά μπορεί να είχε και ανθρώπινα θύματα!

Μάλιστα, οι δράστες είχαν φροντίσει να κλείσουν και την παροχή του νερού, έτσι ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα κατάσβεσης της πυρκαγιάς που θα ξεσπούσε από την ανάφλεξη του υγραερίου!

Ωστόσο, η έντονη οσμή έφτασε ως έξω στο δρόμο και κάποιος την αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, που εντόπισαν τη διαρροή και την σταμάτησαν εγκαίρως.

Οι άνδρες του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης κάνουν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες αυτής της τόσο ασυνήθιστης για το νησί απόπειρας δολιοφθοράς.

Ντοκουμέντο από το μακελειό στον Ρέντη - Video

Ακούστε τις εκκλήσεις των αστυνομικών για βοήθεια λίγα δευτερόλεπτα μετά τη φονική ενέδρα που στοίχισε τη ζωή στους δύο αστυνομικούς.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα έχουν περάσει απο την ώρα που οι αδίστακτοι κακοποιοί έχουν πυροβολήσει και σκοτώσει τους δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ κι έχουν τραυματίσει άλλους δύο.

Οι συνάδελφοί τους ουρλιάζουν ζητώντας βοήθεια

-Κέντρο ασθενοφόρο στο σημείο. Σύντομα, σύντομα!
-Ελήφθη. Εχει τραυματιστεί συνάδελφος; Εχει τραυματιστεί δράστης;
-Συνάδελφοι, Κέντρο έχουν χτυπήσει . Γρηγορα
-Παράκληση για τους δράστες πείτε μας που κινούνται τώρα. Πήραν το όχημα, έφυγαν; Τι κάνουν, πού είναι;
- Κέντρο σύντομα. Ο 105 φωνάζει. Π. Νικολαϊδη στο 4, είναι τραυματισμένοι συνάδλεφοι
-Στέλνουμε ασθενοφόρο, στέλνουμε άμεσα
-Παράκληση, πείτε μας για τους δράστες. Είναι ακόμα στο σημείο; Εχουν αποχωρήσει;

- Γρήγορα Κέντρο επείγον. Ασθενοφόρο κέντρο
- Στείλαμε ασθενοφόρο, στην κάθοδο του Κηφισού δεν θέλετε;
- Ορθόν, στη Jaguar στη Jaguar
- Πείτε μας τώρα εν ηρεμία. Ερχεται πλησιάζει το ασθενοφόρο. Λίγο για τους δράστες
- Γρήγορα ασθενοφόρο!
- Παράκληση ηρεμήστε διατηρείστε την ψυχαραιμία σας. Πόσοι συνάδελφοι είναι τραυματισμένοι; Προς τα πού κινήθηκαν οι δράστες; Και θα παρακαλέσω για όλες τις ομάδες απο όλους τους τομείς, άπαντες να κινείστε για Πειραια.
- 105 οι συνάδελφοι οι τραυματίες είναι τρεις
- Τρεις τραυματίες κάτω κέντρο, τρεις! Σύντομα!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το ΣΔΟΕ ''έκλεισε'' δύο μπαρ που δεν έκοβαν αποδείξεις στο Ηράκλειο

Άντρες του ΣΔΟΕ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά καταστήματα του Ηρακλείου διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις και έβαλαν 48ωρο λουκέτο σε δύο από αυτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έλεγξαν έξι επιχειρήσεις διασκέδασης και διαπίστωσαν πως ''γράφουν'' στα παλιά τους τα παπούτσια τον μισό φορολογικό κώδικα και έτσι καταλόγισαν συνολικά 51 παραβάσεις.

''Λουκέτο'' για 48 ώρες επιβλήθηκε σετις εξής επιχειρήσεις.

- Μ. Τρουλινου Μ. Βασιλάκης ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bar Palazzo Bar- Restaurant», Επιμενίδου και Κοτζιά, Ηράκλειο.
- Γ. Πολυχρονάκης & ΣΙΑ ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bigfish», Αρχ. Μακάριου & Σοφ. Βενιζέλου 17, Ηράκλειο.

1 δις ευρώ το παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας

Εκτροπή του εμπορίου και καθίζηση στα έσοδα των ξενοδοχείων της Αθήνας προκαλούν τα φαινόμενα γκετοποίησης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων «Γκετοποίηση τμήματος του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και οι συνέπειες του φαινομένου στην οικονομική ζωή της πόλης», που δημοσιεύεται στον «Κόσμο του Επενδυτή», το παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει το 1 δις ευρώ, ενώ 110 ξενοδοχεία κινδυνεύουν με λουκέτο.

Σωρευτικά, τα δύο τελευταία χρόνια τα καταστήματα του κέντρου απώλεσαν περίπου το 25% της πελατείας τους και ο τζίρος τους μειώθηκε κατά 31%.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0

Την Τετάρτη, στο κύπελλο, σημάδευαν πιο ψηλά και οι προσπάθειες τους σταματούσαν στο οριζόντιο δοκάρι ή κατέληγαν πάνω από αυτό. Αυτή τη φορά, για το πρωτάθλημα, οι παίκτες της ΑΕΚ όχι μόνο βρήκαν στόχο αλλά διέσυραν με 4-0 έναν αγνώριστο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε δίκαια, “πληρώνοντας” τις σημαντικές απουσίες του. Ονειρικό γκολ από τον Σκόκο, είχε δοκάρι ο Μπλάνκο που δεν σκόραρε παρά τις πολλές ευκαιρίες στις οποίες ήταν πρωταγωνιστής.

Σίγουρα οι ελλείψεις ήταν πολλές αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία. Η απουσία των Λίνο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και Γκαρσία ήταν εμφανής, αλλά δεν είναι δυνατόν μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να έχει τέτοια εικόνα σε ντέρμπι. Η ΑΕΚ, μάλιστα, εκτός από το δοκάρι είχε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχει έναν μεγάλο θρίαμβο απέναντι στον έτερο Δικέφαλο.

Τραγική επιλογή χρωμάτων από την ΑΕΚ που αντί για τα κλασικά “κιτρινόμαυρα” επέλεξε να φορέσει τη γαλάζια φανέλα, προφανώς για... γούρι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και πίεσαν ψηλά με τον Μπλάνκο να είναι ιδιαίτερα κινητικός αφήνοντας τη θέση του για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του. Ο δικέφαλος του νότου, μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (10΄) από στημένη φάση με “δράστη” τον Ντιόπ που αυτή τη φορά σημάδεψε πιο χαμηλά (στο παιχνίδι της Τετάρτης είχε δύο -οριζόντια- δοκάρια).

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ανοιχτεί, να απλωθεί στο γήπεδο, κάτι που έδωσε περισσότερο χώρο στην ΑΕΚ που έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Μπλάνκο να μας κάνει να απορήσουμε και πάλι πως γίνεται ένας μεγάλος σκόρερ να χάσει τη “δύναμη” του. Ο δικέφαλος του βορρά είχε ένα πολύ καλό τρίλεπτο περίπου με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας όπου απώλεσε μια-δυο καλές ευκαιρίες και έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους, αλλά μόλις οι “κιτρινόμαυροι” ξεπέρασαν αυτή την πίεση αμέσως έφτασαν στο 2-0 με τον Σκόκο να πετυχαίνει ένα ωραίο γκολ.

Γενικά, η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν τόσο κακή που έκανε τους παίκτες της ΑΕΚ να ξεχωρίζουν. Ο Γκερέιρο ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας του και άλλαζε “παιχνίδι” όταν το έκρινε σωστό, ο Σκόκο ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, ο Γεωργέας “όργωνε” τη δεξιά πλευρά και ο Μπλάνκο ήταν πολύ κινητικός “μπερδεύοντας” το αντίπαλο αμυντικό δίδυμο. Γενικά, πάντως, ήταν καλή η επιλογή του “ρόμβου” από πλευράς Χιμένεθ, αν και περισσότερο έμοιαζε με “χριστουγεννιάτικο δέντρο” (4-3-2-1) με τους Γκερέιρο και Σκόκο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπλάνκο.

Ο Χάβος θυμήθηκε τον Σακελλαρίου και τον έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο, μήπως και η ομάδα του γίνει πιο απειλητική δυναμώνοντας τα άκρα. Και πάλι, όμως, η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο απειλητικά στο δεύτερο μέρος φροντίζοντας καταρχάς να μην χάσει τη μάχη του κέντρου παίζοντας με σίγουρες πάσες πίσω από τη σέντρα. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ, μόνο που αυτή τη φορά είχε την προσωπική “σφραγίδα” του Σκόκο. Φα-ντα-στι-κό γκολ!

Γρήγορα-γρήγορα ο Χάβος έκανε και τις υπόλοιπες αλλαγές του (μέχρι το 65΄) αλλά ακόμα και με την είσοδο των Αρίας και Μουσλίμοβιτς η ΑΕΚ ήταν αυτή που δημιουργούσε μπροστά έχοντας ευκαιρίες τόσο με “τετ-α-τετ” όσο και με δοκάρι (Μπλάνκο, 60΄). Μετά το 70΄ οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό τους, αλλά το μενού είχε ακόμα ένα γκολ αυτή τη φορά από τον Δέλλα που νίκησε τον Κρέσιτς στην έξοδο.

Ηράκλειο: Αρχίζουν οι εργασίες αναστήλωσης στο φρούριο Κούλε

Αναστηλωτικές εργασίες μεγάλης κλίμακας αρχίζουν από την προσεχή εβδομάδα στο ενετικό φρούριο Κούλε, που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου.

Στο φρούριο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω του χρόνου, θα γίνουν εργασίες στήριξης και αναστήλωσης. Για το λόγο αυτό θα μένει σταδιακά κλειστό για το κοινό, αρχίζοντας από την προσεχή Τρίτη, 8 Μαρτίου.

Η αναστήλωση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από τη 13η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων.

Απεργία πείνας για τις απολύσεις στο καζίνο Ρίου

Απεργία πείνας έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο του Ρίου Δ. Καραγεωργόπουλος.

Η απεργία πείνας πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις 26 εργαζομένων του Καζίνο Ρίο και θα συνεχιστεί για όσο καιρό το επιτρέψει η υγεία του ή μέχρι η εργοδοσία ν' ανακαλέσει τις απολύσεις.

Δεν θέλουν καταυλισμό λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας στο άκουσμα και μόνο της πρότασης του δημάρχου τους Γιώργου Κάτσινου, για τη δημιουργία χώρου προσωρινής φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. Έτσι, όπως όλα δείχνουν η πρόταση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, σε γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Λαδοχώρι και Γραικοχώρι οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν την υλοποίηση του σχεδίου.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή έχει έρθει σε συμφωνία με τους Γιατρούς του Κόσμου έτσι ώστε να εγκατασταθεί μόνιμα ένα κλιμάκιο στην Ηγουμενίτσα έως τον ερχόμενο Ιούλιο το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες Υγείας στους μετανάστες.

"Περίεργος" εμπρησμός με γκαζάκια στο Κιλκίς

Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν χθες σε εγκαταλειμένο κτίριο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Πολιάνης και Κιλκισίου.

Οι άγνωστοι παραβίασαν γραφείο που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο και έβαλαν φωτιά σε γκαζάκια.

Από την έκρηξη προκλήθηκε θραύση υαλοπινάκων αλλά και μικρές υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ οι αρχές διενεργούν προανάκριση.

Δύο νεκροί σε συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και μια εκκλησία πυρπολήθηκε σήμερα σε προάστιο του Καΐρου σε συγκρούσεις ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, μετέδωσε το πρακτορείο Mena, επικαλούμενο αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εμπλεκόμενοι στα επεισόδια είναι μέλη δύο οικογενειών, αλλά δεν έγινε γνωστή η αιτία της αιματοχυσίας.

Οff-road αναμέτρηση Red Bull Donkey Cross

Εικοσιπέντε κορυφαίοι motocross αναβάτες, 25 πεισματάρικα γαϊδουράκια και το μοναδικής ομορφιάς βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, είναι τα συστατικά της πιο ανατρεπτικής, διασκεδαστικής και ταυτόχρονα γεμάτης προκλήσεις off-road αναμέτρησης, που επιστρέφει για τρίτη φορά!

Στις 3 Απριλίου 2011, το Red Bull Donkey Cross πρόκειται να ταξιδέψει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, το Πήλιο. Εκεί, και συγκεκριμένα στη Μακρινίτσα, υπόσχεται να προσφέρει μια συγκλονιστική εμπειρία για 25 κορυφαίους off-road αναβάτες. Πηδώντας από τη σέλα στο σαμάρι, καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο τη δεξιότητά τους στην οδήγηση αλλά και τη «γαϊδουρινή» υπομονή τους, χαλιναγωγώντας τα γαϊδουράκια για να φτάσουν στον τερματισμό.

Για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Πηλίου, οι αναβάτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο την προκαθορισμένη διαδρομή συνολικού μήκους 8400χλμ. με μηχανές, μέσα σε καλντερίμια και δύσβατα μονοπάτια, αλλά και να αλλάξουν το τεχνικά προηγμένο όχημά τους, με το πιο hardcore όχημα της ιστορίας, το γαϊδουράκι διανύοντας διαδρομή συνολικού μήκους 5250χλμ.!

Ακολουθώντας πιστά τα «μαθήματα οδήγησης γαϊδουριού» που θα παραδόσουν οι αγωγιάτες και με δεδομένο ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας στα «καθαρόαιμα» τετράποδα θα επιφέρει αποκλεισμό, οι off-road αναβάτες θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο βραβείο, αλλά και την πρώτη θέση στη μαγευτική θέα από το «μπαλκόνι του Πηλίου».

Μετά από δύο πετυχημένους αγώνες το 2007 και το 2008 στο νησιώτικο και καλοκαιρινό περιβάλλον της Σίφνου, το Red Bull Donkey Cross επιστρέφει με νέες προκλήσεις σε ένα άκρως χειμερινό περιβάλλον, δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για συμμετέχοντες και θεατές!

Λάρισα - ΠΑΟ 2-0

Κι όμως η Λάρισα ζει! Το τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό της δίνει ακόμα ελπίδες για παραμονή και πλέον μετά το 2-0 κόντρα στο «τριφύλλι» ετοιμάζεται για τον τελικό της Νέας Σμύρνης την άλλη εβδομάδα κόντρα στον Πανιώνιο. Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα τραγικά λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού και πήραν αυτή την σπουδαία νίκη, σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και τις ευκαιρίες.

Για τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και μέχρι τα πλέι οφ τουλάχιστον. Έξαλλος ο Φερέιρα με την άμυνα του και τον Νίνη, που τον έβγαλε πριν το ημίχρονο. Από την άλλη μεριά, εξαιρετικός ο Τσιμπάμπα, ενώ πολύ καλά στάθηκε η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ, που εξαφάνισε τον Σισέ.

Με Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη, Λέτο και Νίνη στην ενδεκάδα του ο Παναθηναϊκός μπήκε με άκρως επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο του AEL FV Arena, ενώ ο Κωστένογλου, παρέταξε την Λάρισα με τον Κουζέν στην κορυφή και τους Τσιμπάμπα και Πανκράτ στα άκρα.

Οι επιθετικές βλέψεις του «τριφυλλιού» φάνηκαν από την αρχή, αφού μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Βύντρα βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αμπάρη έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Γκοβού, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Λέτο εκτέλεσε φάουλ και ο Μελίσσης βρήκε την μπάλα με το δεξί του χέρι που το είχε υψωμένο, αλλά ο Παμπορίδης δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, καθώς ήταν αρκετά μακριά από την φάση.

Στα πρώτα 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς, αλλά κόντρα στη ροή του η Λάρισα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 22’ με τον Πανκρατ να πλασάρει μέσα από την περιοχή με το αριστερό νικώντας τον Τζόρβα, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ.

Το γήπεδο πήρε φωτιά και ο κόσμος έδωσε ώθηση στους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, οι οποίοι πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Τσιμπάμπα να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Βύντρα.

Μετά και το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και δυο λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Λέτο να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Λέτο και πάλι εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και σταμάτησε στο δοκάρι του Αμπάρη. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παίκτες της Λάρισας ήταν πολύ σκληροί στα τάκλιν τους ρίχνοντας πολλές φορές τους αντιπάλους τους στο χόρτο.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκνευρισμένος από την πολύ κακή απόδοση του Σωτήρη Νίνη τον αντικατέστησε με τον Στέργο Μαρίνο. Η εικόνα της αναμέτρησης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ίδια με αυτή του πρώτου.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και πατούσε πολύ συχνά την περιοχή του Αμπάρη, ενώ η Λάρισα προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να απειλήσει τον Τζόρβα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βλέποντας την ομάδα του να πιέζει πολύ και να μην δέχεται πολύ πίεση, έβγαλε από το παιχνίδι τον Γκοβού και στη θέση του έριξε τον Πετρόπουλο, δίνοντας ακόμα πιο επιθετικό τόνο στο «τριφύλλι», που για του τελευταίο μισάωρο έπαιζε με δυο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Πάντως, οι "πράσινοι" δεν προσπάθησαν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι το τέλος.

Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-2

Στο Περιστέρι, ο Πανιώνιος πήρε βαθιά ανάσα παραμονής με τον Μήτρογλου να διαμορφώνει στο 67΄ το τελικό 2-1. Μέσα σε 4λεπτα, ο Ατρόμητος έχασε τα αυγά και τα πασχάλια καθώς ο Γουνδουλάκης αρχικά ισοφάρισε το γκολ του Σφακιανάκη από το 51΄, ενώ ο Έλληνας φορ έβαλε ξανά την σφραγίδα του.

Κι όμως αν ο Μάχο δεν σταματούσε την κεφαλιά του Σαμπού στις καθυστερήσεις, η νίκη για τον Πανιώνιο θα έκανε φτερά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη (έξι ματς χωρίς νίκη) πλέον νιώθει περίεργα όσον αφορά στην υπόθεση σωτηρία και οι εναπομείναντες αγωνιστικές θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για όσους βρίσκονται στην ζώνη του υποβιβασμού.

Επιπλέον για πρώτη φορά ο Πανιώνιος γυρνάει παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο πρώτο ημίχρονο. Παιχνίδι κέντρου, συναγερμός στις άμυνες και τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Πανιώνιος έμειναν σε ρηχά νερά. Ο Καμαρά δεν είχε τις εξάρσεις όπως στον ημιτελικό με τον Βόλο, ο Μήτρογλου ήταν καλά κλεισμένος με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν πολλές φάσεις. Καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων αυτή του 31λεπτου όταν ο Μάχο σταμάτησε το μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιχαηλίδη.

Ο Έλληνας κίπερ και με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Μπάλαμπαν και το ματς πήρε φωτιά. Βλέπετε στην αμέσως επόμενη φάση ο Σφακιανάκης άνοιξε το σκορ καθώς πήρε το «ριμπάουντ» από την οβίδα του Μπρίτο στο δοκάρι. Αναγκαστικά ο Πανιώνιος βγήκε στην επίθεση για το γκολ της ισοφάρισης και δικαιώθηκε με τον Γουνδουλάκη στο 63΄. Και όχι μόνο έκανε το 1-1, αλλά με τον «Μητρο-γκολ» πήρε και το προβάδισμα τέσσερα λεπτά μετά. Ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία στο 92΄ με τον Σαμπού, όμως ο Μάχο τον έβαλε πλέον σε μπελάδες! .

Ψωμιάδης: Να δοθούν βαγόνια για τους αστέγους

Δωρεάν διάθεση των απενεργοποιημένων και εγκαταλειμμένων βαγονιών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ζητά με επιστολή του στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης για τους αστέγους της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει πως «η "ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ" έχει στην ιδιοκτησία της έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό απενεργοποιημένων βαγονιών σιδηροδρόμων, πολλά από τα οποία είναι κυριολεκτικά εγκαταλειμμένα και σε αχρησία εδώ και πολλά χρόνια» και τονίζει το οξύ στεγαστικό πρόβλημα πολλών οικογενειών «που ζουν σε συνθήκες άθλιες, χωρίς καν προστασία από τις καιρικές συνθήκες».

Ο κ. Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση του υπουργού ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία από την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ» «για τη δωρεάν διάθεση των βαγονιών σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να είναι κατοικήσιμα».

Tα αμερικανικά πλοία απέπλευσαν από τη Σούδα

Το ελικοπτεροφόρο Kearsarg και το πλοίο Ponce του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ απέπλευσαν από την προβλήτα Κ14 της αμερικανικoνατοικής στρατιωτικής βάσης στο Μαράθι Ακρωτηρίου και πλέουν προς τις ακτές της Λιβύης.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της βάσης Πολ Φάρλι. Τα πλοία πήραν από την Κρήτη 310 αμερικανούς πεζοναύτες. Όπως είπε ο κ.Φάρλι, οι πεζοναύτες είχαν μεταφερθεί στη βάση της Σούδας στα πλαίσια της αναδιάταξης των δυνάμεων στην περιοχή, η οποία συνδέεται με τα γεγονότα στη Λιβύη.

Το ελικοπτεροφόρο USS Kearsarge έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς, 1.200 ναύτες και μπορεί να μεταφέρει έως 2.000 πεζοναύτες, ενώ μεταφέρει και αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη.

Το πλοίο αμφίβιων μεταφορών USS Ponce έχει πλήρωμα 29 αξιωματικούς και 487 ναύτες , ενώ μεταφέρει έξη ελικόπτερα και σε αυτό επιβιβάστηκαν και οι 310 πεζοναύτες που είχαν μεταφερθεί πριν από τέσσερις ημέρες στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Ποια είναι τα κριτήρια εισοδήματος για τους δικαιούχους δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου του 2011, στην Αττική η κατ’ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011.

Για πρώτη φορά ταυτόχρονα με την απογραφή τους οι δικαιούχοι θα παραλάβουν και τα δελτία τους. Για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται για απογραφή είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων θα χρησιμοποιηθεί ONLINE εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Η απογραφή θα γίνει με κριτήρια εισοδήματος για όλους τα οποία είναι:

α Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000 ευρώ
β Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000 ευρώ
γ Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000 ευρώ
δ Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα 41.000 ευρώ
ε Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000 ευρώ

Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν αστυνομικό σε ταβέρνα!

Στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα 48χρονος αστυνομικός που βρέθηκε στο δρόμο των ληστών.

Το περιστατικό έγινε στις δύο τα ξημερώματα σε ταβέρνα στην οδό Μεσσηνίας στο Χαλάνδρι. Οι ληστές μπήκαν στην ταβέρνα όπου βρισκόταν με την παρέα του ο αστυνομικός.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες οι δράστες πυροβόλησαν τον 48χρονο στο πόδι. Ωστόσο δεν έμειναν εκεί και ο αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας δέχτηκε και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα.

Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν με 1500 ευρώ από το ταμείο του μαγαζιού.

Με πρόσχημα την ελλειπή χρηματοδότηση, σωρεία απολύσεων στην "Ιόνια Οδό"

Το πρώτο πακέτο απολύσεων στην Ιόνια Οδό ξεκίνησε με το που μπήκε ο Μάρτιος. Περίπου 25 άτομα είναι στην πρώτη λίστα κι έπεται δεύτερη μεγαλύτερη καθώς τίποτα στον ορίζοντα δεν προοιωνίζεται θετικό για την εξέλιξη του έργου. Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν χωρίς τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν ολοκληρωθεί, με επίσημη δικαιολογία την έλλειψη χρηματοδότησης.

Η εξέλιξη έρχεται ως απάντηση σε όσους υποστήριζαν, ότι οι εργασίες σταμάτησαν για λίγο ώστε να πιεστούν καταστάσεις. Επίσης δεν υπήρξε ούτε μια σοβαρή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα...

Εν τω μεταξύ τα σοβαρά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στους οδικούς άξονες που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, και ιδιαίτερα της Ιόνιας οδού, αναδεικνύει με επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε μόλις προς συζήτηση στη Βουλή ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του (υπ' αρ. 629/03.03.2011) ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:

Οι συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας μας χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα συμφέρουσες για το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω του φθηνού κόστους κατασκευής των έργων και του φθηνού κόστους δανεισμού χωρίς κρατικές εγγυήσεις. Επιπλέον το Δημόσιο εισπράττει εγγυημένα το μεγαλύτερο μέρος των διοδίων. Παρ' όλα αυτά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα έργα που υλοποιούνται με αυτές τις συμβάσεις είναι μεγάλα.

Ειδικότερα, για την Ιόνια οδό, η οποία αποτελεί έργο ζωής για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία πρόοδος το τελευταίο διάστημα. Στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ήπειρο ουσιαστικά δεν υπάρχουν εργοτάξια που δουλεύουν.

Οι ευθύνες του υπουργείου Υποδομών είναι τεράστιες για τις καθυστερήσεις σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες. Επί μήνες δεν έχει πράξει το παραμικρό, τα έργα δεν προχωρούν, το τεχνικό δυναμικό οδηγείται στην ανεργία, κανένα χρονοδιάγραμμα των συμβάσεων δεν τηρείται και το Υπουργείο αρκείται σε επαναλαμβανόμενες δηλώσεις περί δήθεν μείωσης των διοδίων, δηλώσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Καβάλα - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Δεν αφήνει την Ευρώπη με...τίποτα! Ακόμα ένα βήμα έκανε η Καβάλα του Χένρικ Κάσπερτσακ που δεν θέλει να αφήσει τον Ολυμπιακό Βόλου να πάρει αέρα στην κούρσα διεκδίκησης της πέμπτης θέσης! Οι «Αργοναύτες» πέτυχαν σπουδαία νίκη χάρη στο γκολ του Αμπντούν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που μάλλον αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού.

Με τον αέρα της μεγάλης νίκης στις Σέρρες, ο Αστέρας μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να κάνει την έκπληξη και δεν έλειψε να προηγηθεί αν στο σουτ του Παπάζογλου η μπάλα έκανε το χατίρι στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η ομάδα του Χένρικ Κάσπερτσακ ισορρόπησε γρήγορα δημιουργώντας και μία καλή φάση με το σουτ του Χργκόβιτς.

Τα σχέδια του Πολωνού τεχνικού άλλαξαν όταν ο σκόρερ του πρώτου γύρου στην Τρίπολη, ο Ονουάτσι υπέστη τράβηγμα και έτσι αντικαταστάθηκε με τον Περεϊρίνια. Η κακή ανάπτυξη όμως των «Αργοναυτών» έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη (ο οποίος αποθεώθηκε αν και αντίπαλος από τους συμπατριώτες του) να «καταστρέφουν» το παιχνίδι του Αμπντούν και κατ’επέκταση των γηπεδούχων.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, η Καβάλα κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και κάπου εκεί έχασε την μεγάλη ευκαιρία ο Ρίος! Τρομερό βολέ από το ύψος της περιοχής από τον Αργεντινό, η μπάλα τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αναστασόπουλου και το 1-0 δεν γράφτηκε ποτέ....

Αυτό συνέβη ωστόσο στο δεύτερο μέρος! Ο αντικαταστάτης του Ονουάτσι, ο Περεϊρίνια σε μια κίνηση αλτρουισμού, έβγαλε στον Αμπντούν από αριστερά και ο Γαλλοαλγερινός άνοιξε το σκορ για την Καβάλα ενώ λίγο πριν ο Αστέρας είχε χάσει και τον Ουντότζι που χτύπησε.

Από εκείνο το σημείο, οι «Αργοναύτες» κρατούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν κυρίαρχοι ενώ θα μπορούσαν να κλειδώσουν την «νίκη-Ευρώπης» σχεδόν είκοσι λεπτά μετά το 1-0, στο πλασέ του Αμπντούν που πέρασε ελάχιστα αουτ.

"Καντήλια" μέσω... Facebook!!!

Δεν τον χώνευε κι αποφάσισε να τον βρίσει και να τον απειλήσει. Επειδή ήταν και θιασώτης των social media, αποφάσισε να το κάνει… στο Facebook.

Πρωταγωνιστής ένας 23χρονος από το Κιλκίς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε η καταγγελία ενός 51χρονου, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει εξυβριστικά και απειλητικά ως προς το πρόσωπό του σχόλια, στο facebook.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν στο Ίντερνετ, εντόπισαν το ηλεκτρονικό ίχνος του 23χρονου και προχώρησαν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του.

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ο Ολυμπιακός είδε τον Χάρο με τα μάτια του και χρειάστηκε ο Πάρντο να αποκρούσει το πέναλτι του Λεάλ για να πάει στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν στην επανάληψη και χάρη στον Ιμπαγάσα (που μπήκε ως αλλαγή), κέρδισαν 3-0 τον Εργοτέλη. Μοντέστο, Πάντελιτς και Μιραλάς τα γκολ του Ολυμπιακού, που πέτυχε την δωδέκατη εντός έδρας νίκη φέτος στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός, χωρίς τους φιλάθλους του, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι, υποδεχόταν τον Εργοτέλη και ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, αλλά και να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο.

Από την άλλη ο Εργοτέλης, χωρίς άγχος θα κυνηγούσε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον άφηνε ζωντανό στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια και θα έπαιζαν στη συνέχεια πιο ελεύθερα. Ομως, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι και δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Στο 14’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ταχύτατη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς, άνοιξε την κατάλληλη στιγμή για τον Ρόμενταλ, το σουτ του Δανού στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δασκαλάκης έσωσε τον Εργοτέλη, καθώς νίκησε τον Ντουντού στο τετ α τετ.

Μετά το πρώτο 20’ ο Εργοτέλης κράτησε την μπάλα στα πόδια του και έγινε απειλητικός. Αρχικά προειδοποίησε στο 24΄. Μετά το κόρνερ του Ρομάνο από δεξιά, ο Αλεξόπουλος πήρε την κεφαλιά πιεζόμενος από τον... Βερπακόφσκις, στη συνέχεια η μπάλα βρήκε την πλάτη του Βίσιο και ο Ολυμπιακός απομάκρυνε.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα. Ο Ζαϊρί έπεσε άτσαλα πάνω στον Βερπακόφσκις και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεάλ, αλλά ο Πάρντο έσωσε τον Ολυμπιακό και κράτησε το μηδέν.

Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, μιας και ο Εργοτέλης είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπαγάσα στη θέση του κακού Ντουντού. Με το καλημέρα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν! Στο 47’ κόρνερ του Ιμπαγάσα, οι Κρητικοί δεν απομάκρυναν επαρκώς, ο Μέλμπέργκ σούταρε αμέσως και ο Μοντέστο με το κεφάλι μπήκε στην πορεία της μπάλας, στέλνοντας τη στα δίχτυα.

Αυτό το γκολ, έδιωξε το άγχος των «ερυθρόλευκων» και στη συνέχεια πίεσαν και κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ! Και το κατάφεραν στο 58’. Ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Πάντελιτς και ο Σέρβος με κοντρόλ και άμεσο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη. Ο ολυμπιακός δεν σταμάτησε στο 2-0 και συνέχισε ασταμάτητος.

Στο 65’ ήταν η σειρά του Μιραλάς να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ! Ο Βέλγος με έξοχο κοντρόλ κατέβασε την μπάλα από την ασίστ του Μοντέστο και πλάσαρε στην έξοδο τον Δασκαλάκη.

Στην συνέχεια, μιας και το παιχνίδι είχε κριθεί, ο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Φετφατζίδη (σ.σ. είχε να παίξει τρία παιχνίδια), αλλά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-0 και διατήρησε το αήττητο της έδρας του.

Στάσεις εργασίας την Τρίτη στα τρόλεϊ

Στάση εργασίας έχουν κηρύξει για την προσεχή Τρίτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς, εκτός από τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, τη μείωση και την ακύρωση δρομολογίων, ενώ υποστηρίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στα Μέσα Μεταφοράς.

Ρούμπι: Όλα τα μάτια επάνω της στην Αυστρία

Τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν εντολή να την αγνοήσουν. Οι πλούσιοι και ισχυροί της καλής κοινωνίας της Αυστρίας επίσης προσπάθησαν να την αποφύγουν.

Δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά όμως!

Τα μάτια των περισσότερων παρευρισκόμενων στην Όπερα της Βιέννης ήταν επάνω στη «Ρούμπι», την πέτρα του σκανδάλου που «έκαψε» τον «Καβαλιέρε»!

Η κρατική τηλεόραση είχε σαφείς εντολές να μην την «συμπεριλάβει» στα πλάνα της, αλλά η Ρούμπι τους μάγεψε όλους! Αντί για βαλς χόρεψε στην πίστα χορό της κοιλιάς!

«Δεν ξέρω να χορεύω βαλς, μόνο χορό της κοιλιάς» είπε με νόημα στους ρεπόρτερ που κάλυπταν το γεγονός!

"Μαύρα" μαντάτα για την απεμπλοκή από το μνημόνιο

«Διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται τίποτα από την ημέρα που φύγαμε από την Αθήνα μετά τον τελευταίο έλεγχο», δήλωσε στέλεχος της τρόικας στο «Βήμα της Κυριακής».

Οι δηλώσεις αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκφράζουν την κοινή πεποίθηση που διαμορφώνεται στην «ελληνική ομάδα» της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ότι η μηχανή παραγωγής και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβράδυνε σημαντικά τη λειτουργία της τον τελευταίο μήνα και ότι στην Ελλάδα επικρατεί «μεταρρυθμιστική κόπωση», με αποτέλεσμα ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει ψηφίσει η Βουλή να καθίστανται μη εφαρμόσιμες.

Επίσης, η τρόικα θεωρεί λάθος την εναπόθεση ελπίδων για «γρήγορη λύση» στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται ότι διαψεύστηκαν κατά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Τέλος, η τρόικα κρίνει λανθασμένη την επιθυμία της κυβέρνησης για «φιλική αναδιάρθρωση». Η τρόικα προειδοποιεί ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα οδηγήσει σε πιο αυστηρό μνημόνιο.

Οι κάτοικοι διώχνουν την πρεζα από τα Εξάρχεια

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων μη μπορώντας να αντέξουν άλλο την κρατική αδιαφορία στο θέμα των τοξικομανών και των εμπόρων που κυριολεκτικά είχαν κάνει κατάληψη στην οδό Στουρνάρη και τα γύρω στενά, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και τους έδιωξαν από την περιοχή.

Το θέμα είχε αναδείξει με δημοσίευμά του προ μερικών εβδομάδων το newsbeast.gr όπου τότε είχε διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος αλλά και το ότι δεν υπήρχε καμία κρατική μέριμνα προκειμένου να λυθεί το σοβαρό ζήτημα των κατοίκων και των εμπόρων της περιοχής.

Αυτό μέχρι την περασμένη Τετάρτη όπου μετά από συνέλευση κατοίκων της περιοχής αποφασίστηκε οι ίδιοι να διώξουν τα προβληματικά στοιχεία από την περιοχή τους προκειμένου να ξαναμπούν κάτοικοι και καταστηματάρχες σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Έτσι με κίνδυνο της ζωή τους αλλά χωρίς μέχρι τώρα να έχει δημιουργηθεί κάποια ένταση και παρά την έλλειψη αστυνομικής βοήθειας, περιπολούν με βάρδιες στην οδό Στουρνάρη αλλά και τα γύρω στενά που είχαν γίνει στέκια τοξικομανών και εμπόρων και διώχνουν όσους επιχειρούν να επιστρέψουν.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα των τοξικομανών και των εμπόρων υπάρχει από τα τέλη Δεκεμβρίου και είχε κάνει πραγματικά αφόρητη την κατάσταση όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για τους καταστηματάρχες που είδαν έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας να ερημώνει μέρα με τη μέρα αφού ήταν πραγματικά δύσκολο για τους περαστικούς να διασχίσουν την οδό Στουρνάρη την ίδια στιγμή που εκατοντάδες τοξικομανείς κάνανε χρήση ναρκωτικών στη μέση του δρόμου.

Μεγάλο μέρος των τοξικομανών που έφυγαν από την οδό Στουρνάρη έχουν πλέον μετακινηθεί στην πλατεία Ομονοίας όπου προστέθηκαν στον ήδη μεγάλο αριθμό τοξικομανών που σταθμεύουν στο σημείο κάνοντας την κατάσταση στην κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας ακόμα τραγικότερη.

Είναι φανερό ότι πρέπει σύντομα να βρεθεί μία λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει έντονα το κέντρο της πόλης.

Πολιτικό «γαϊτανάκι» για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα θεμελιώδη αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, με την εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, ζήτησαν οι Μανώλης Γλέζος, Παν. Λαφαζάνης και Τ. Κορωνάκης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, με τον οποίο είχαν συνάντηση το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Η ζωή είναι πάνω απ' όλα» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής, επανέλαβε ωστόσο την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών», καθώς «δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία».

Την ίδια ώρα, οι μετανάστες παραμένουν στο μέγαρο «Υπατία», ενώ δεκάδες εξ αυτών νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η αγωνία για τη ζωή τους αυξάνεται, καθώς τίθεται και το ζήτημα των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα στη χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφέρει άμεσα τους απεργούς πείνας σε νοσοκομείο, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Πάντως, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον κ. Παπουτσή: «Είμαστε στο "και πέντε" και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να έχουμε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις, οι οποίες θα είναι μια πραγματική ιστορική τραγωδία για τη χώρα». Ο κ. Παπουτσής είπε ότι άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκε να τις μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, καθώς και στον πρωθυπουργό.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. Μας ενδιαφέρει πρώτα απ΄ όλα να προστατευθεί η ζωή των ανθρώπων αυτών και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς εργάζεται στην κατεύθυνση του να δώσει λύσεις, προκειμένου να νοικοκυρέψουμε αυτήν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με το μεταναστευτικό, με ευθύνη όλων μας εδώ και πολλά χρόνια -και εννοώ όλων μας, και αυτών που κυβέρνησαν και αυτών οι οποίοι συμμετέχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην οργανωμένη ζωή της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο υπουργός.

«Πρέπει να δοθεί λύση. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση, νοικοκυρεμένη λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο του Σένγκεν» συμπλήρωσε.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, είπε ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι σαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα».

Μιλώντας πάντως στο Mega το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται» και υπογράμμισε ότι «θα επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα».

Κατηγορείται για υπεξαίρεση, αλλά... γύρισε στη δουλειά του!!!

Όχι μόνο δεν επέστρεψε τα τουλάχιστον 196.000 ευρώ που κατηγορείται ότι είχε υπεξαιρέσει, όπως είχε υποσχεθεί στο δήμαρχο Παγγαίου, αλλά και γύρισε στη… δουλειά του, πρόθυμος να εργαστεί στο ίδιο πόστο, ο κεντρικός ταμίας του πρώην Δήμου Ελευθερούπολης Καβάλας!

Η εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πήρε αναβολή και ο υπάλληλος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και από την ποινική δικαιοσύνη εμφανίστηκε στον ενιαίο Δήμο Παγγαίου, για να αναλάβει τα καθήκοντά του, χωρίς φυσικά να πει λέξη για την κατηγορία που αντιμετωπίζει στους συναδέλφους του, που έπαθαν… σοκ μόλις τον αντίκρισαν!

Φυσικά, θα ήταν εξωφρενικό να ασχοληθεί και πάλι με τα οικονομικά της υπηρεσίας του κι έτσι οι προϊστάμενοί του αναζήτησαν τρόπους να τον απομακρύνουν από το… περιεχόμενο του ταμείου!

Επειδή, όμως, η παρουσία του και μόνο στο δημαρχείο προκαλεί το κοινό αίσθημα, ο δήμαρχος θα του δώσει υποχρεωτική άδεια ως την ημερομηνία εξέτασης του αδικήματος από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Στο βιβλίο Γκίνες η μάσκα της Ξάνθης

Με διαστάσεις 12,7 Χ 8,5 μέτρα και συνολικό εμβαδό 72 τετραγωνικά μέτρα, η μάσκα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, μπήκε πριν από λίγη ώρα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η τεράστια μάσκα, που συναρμολογήθηκε στο Κλειστό Φίλιππος Αμοιρίδης, τελικά δεν κατέστη δυνατό να κρεμαστεί από την οροφή του γηπέδου, πιστοποιήθηκε από την υπεύθυνη του οργανισμού Guinness Book of records Βιτόριο Χάμινγκς, η οποία και ανακοίνωσε τελικά ενώπιον του κοινού στο γήπεδο ότι η μάσκα μπαίνει στο βιβλίο γκίνες.

Δομοκός: Έπιασαν ιερόσυλους επ' αυτοφώρω

Δύο Βούλγαροι 35 και 18 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ την ώρα που προσπαθούσαν να εισβάλουν σε εκκλησία. Οι δύο Βούλγαροι είχαν βάλει στόχο τις εκκλησίες στα χωριά του δήμου Δομοκού.

Το βράδυ της Παρασκευής όμως έγιναν αντιληπτοί την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν τον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής στα Γαβράκια Δομοκού και συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω από άνδρες της Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, λίγη ώρα πριν συλληφθούν, είχαν εισβάλει στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Ν. Μοναστήρι απ' όπου αφαίρεσαν 150 ευρώ.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να ευθύνονται και για άλλες διαρρήξεις ναών στην περιοχή του Δομοκού, της Φθιώτιδας, αλλά και της Θεσσαλίας.

Αποκριές στα γήπεδα της Super League

Η Σούπερ Λιγκ γιορτάζει το καρναβάλι στο γήπεδο και στο μεγάλο ματς της 25ης αγωνιστικής παίζουν ΑΕΚ- ΠΑΟΚ (19:30, ΝS1). Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο άδειο Καραϊσκάκη τον Εργοτέλη (15:00, ΝΕΤ) και ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στη Λάρισα (17:15, NS2).

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00)
Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν γεμάτη χαμόγελα, χαρές και… πανηγύρια. Η Καβάλα έκανε το διπλό στην Τούμπα και ανέβηκε σε θέση πλέι οφ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να μάχεται για το μέλλον του. Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει τη νίκη στις Σέρρες και να κερδίσει για πρώτη φορά με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του, ελπίζοντας βάσιμα να σώσει την κατηγορία. Οι στόχοι παραμένουν και για τους δύο υψηλοί και οι ελπίδες για την πραγματοποίησή τους περνάνε μέσα από τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κερδίσει στην Καβάλα. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει κερδίσει την Καβάλα στην Τρίπολη. Η Καβάλα έχει κερδίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη. Το μόνο που δεν έχει γίνει ποτέ είναι να κερδίσει η Καβάλα στην έδρα της τον Αστέρα. Εκείνο που έχει επαναληφθεί σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις είναι το τελικό αποτέλεσμα. 1-0! Κι αν θέλετε κι ένα επιπλέον στατιστικό, τόσο το γκολ του πρώτου γύρου, όσο και το περυσινό στην Τρίπολη σημειώθηκαν στο 62ο λεπτό!!! Τυχαίο;; Μάλλον!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (15:00)
Ευχή πρώτη: Να μη βρέχει και χρειαστεί το παιχνίδι να ολοκληρωθεί σε περισσότερες από μία ημέρες!!! Το περίφημο ματς του πρώτου γύρου συμπεριλαμβάνεται στα τρελά κι απίθανα που έχουν συμβεί φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανάμεσα στα οποία είναι και το μεσημεριάτικο ματς στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Μια ώρα που δεν έχει συνηθίσει να παίζει ο Ολυμπιακός στην έδρα του και που την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε τόσο νωρίς (σ.σ. κόντρα στην Ξάνθη) έμοιαζε περισσότερο κοιμισμένος από τον αντίπαλό του.

Δεν είναι είδηση να πούμε ότι ο Εργοτέλης έχει κακή παράδοση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, αφού με τις περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες συμβαίνει το ίδιο. Οι Κρητικοί έχουν την… τάση να το παλεύουν και δεν έχουν γνωρίσει ποτέ βαριά ήττα στο Φάληρο, ωστόσο το 6-0-0 συνιστά είδηση, κυρίως λόγω της καλής παράδοσης που έχουν απέναντι στον Ολυμπιακό στην έδρα τους. Γενικότερα, ο Εργοτέλης είναι σκληρό καρύδι για τους Ερυθρόλευκους, που πέρυσι είχαν κατορθώσει να κερδίσουν με γκολ του Ντουντού στο 85’ κι ενώ βρέθηκαν να χάνουν στο 23’.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15)
Ο Γιώργος Δώνης ξυπνάει αρκετές αναμνήσεις για τη θεσσαλική ομάδα, ωστόσο δεν είναι ο μόνος λόγος που κάνουν την ταύτιση. Ο Ατρόμητος φλερτάρει με τον τελικό του κυπέλλου, όπως είχε συμμετάσχει και η ΑΕΛ, αλλά επίσης κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνη θέση και να μάχεται για τη σωτηρία του, όπως είχε πάθει και η Λάρισα. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι οριακό για την ομάδα του Περιστερίου, ώστε να ξεφύγει του κινδύνου, όμως εξίσου σημαντικό είναι και για τους Κυανέρυθρους που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη τους.

Η πορεία τους παρόμοια… Ο Ατρόμητος προέρχεται από τη σπουδαία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, μία εβδομάδα μετά το «Χ» με τον Άρη. Ο Πανιώνιος είχε κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και κατόρθωσε να μη χάσει από κανέναν. Το πρόβλημα, όμως, και με τους δύο έρχεται στα θεωρητικά ευκολότερα παιχνίδια, γι’ αυτό και βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία. Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στα παιχνίδια που δεν έπρεπε απέναντι σε Εργοτέλη και Ξάνθη, ενώ ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα, την Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου, με αποτέλεσμα να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις.

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17:15)
Αν θέλουμε να μιλάμε για την ελπίδα που πεθαίνει τελευταία και για την ύστατη προσπάθεια, τότε η Λάρισα μπορεί να μετράει τις πιθανότητές της. Μπορεί να νιώθει πως είναι το ματς εκείνο που ίσως της δώσει ώθηση για να κάνει την ανατροπή και να μείνει στην κατηγορία. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, όπως και να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετά την ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο θέλει να πάρει τη νίκη, ώστε να μπορέσει να ανασυνταχθεί και να ξεπεράσει όσα έγιναν στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Όταν είχαν αρχίσει να ακούγονται μουρμούρες για την αφλογιστία του και οι πρώτοι δειλοί χαρακτηρισμοί για το περίφημο «παλτό», ήρθε η Λάρισα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ απέκτησε ειδυλλιακή σχέση με τη θεσσαλική ομάδα τον Οκτώβριο του 2009, αφού ήταν η πρώτη που έλαβε τα πυρά του κι έκτοτε φροντίζει για να ανανεώνεται ο έρωτάς τους. Ο Γάλλος επιθετικός πέρυσι πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού στο Αλκαζάρ, ενώ και φέτος είχε σκοράρει στο ματς του πρώτου γύρου. Απολογισμός; Τα πέντε γκολ σε τρία παιχνίδια είναι μάλλον ενδεικτικός!

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30)
Πριν καλά-καλά προσγειωθεί το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη, απογειώθηκε για την Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και οι δυο τους θα δώσουν μία ακόμα μάχη, που αυτή τη φορά έχει διάρκεια 90 κι όχι 180 λεπτά! Το παιχνίδι παρότι είναι σκιά των ημιτελικών, έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η ΑΕΚ θέλει να εξασφαλιστεί στην τρίτη θέση, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος εκτός πεντάδας και δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ως γηπεδούχος μέσα στο 2011. Η μοναδική της νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ως φιλοξενούμενος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να κερδίσει την ΑΕΚ εκτός έδρας και το έχει κατορθώσει μόλις έξι φορές σε σύνολο 60 αγώνων, ενώ πέρυσι απέσπασε λευκή ισοπαλία στα πλέι οφ και ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Εκεί που έχουν δημιουργήσει ξεχωριστή παράδοση οι δύο ομάδες, είναι στις αποβολές. Στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου αποβλήθηκαν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, στον πρώτο γύρο ο Κώστας Μανωλάς (και ο Δέλλας απ’ τον πάγκο), πέρυσι στα πλέι οφ ο Φωτάκης και πάει λέγοντας…

Αντιεξουσιαστής με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Απροσδόκητη εξέλιξη παίρνει η δικαστική διερεύνηση της απόπειρας εμπρησμού στην εξέδρα των επισήμων που είχε τοποθετηθεί σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ένας από τους δύο νεαρούς αντιεξουσιαστές που είχαν συλληφθεί τότε, κατηγορείται και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους!

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε στους δύο νεαρούς, ηλικίας 24 και 21 χρόνων, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, άσκησε επιπροσθέτως νέα δίωξη σε βάρος του ενός από αυτούς και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, κατά την έρευνα που είχε διενεργηθεί στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας! Πρόκειται για ένα dvd που βρέθηκε ανάμεσα σε πολλά μουσικά cd, τα οποία είχε στο σπίτι του ο νεαρός και διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη, για να εξακριβωθεί πότε δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος δίσκος, από ποιον υπολογιστή και αν το υλικό προέρχεται από το Ίντερνετ.

Οι δράστες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, που κατάφερε να διαφύγει, είχαν αποπειραθεί να βάλουν φωτιά στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη, χρησιμοποιώντας τρία μπουκάλια με βενζίνη και μία κροτίδα…

Όμως, τους αντιλήφθηκε ένας περαστικός ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία και συνελήφθησαν, Πάνω τους βρέθηκαν δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ο 21χρονος είχε μαζί του ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλoμπ και έναν ενεργοποιημένο φορητό ασύρματο πομποδέκτη.

Οι επίδοξοι εμπρηστές παραδέχθηκαν ότι προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και ισχυρίστηκαν ότι η απόπειρά τους στρεφόταν κατά των παρελάσεων και ό,τι συμβολίζουν… Ο εισαγγελέας φαίνεται να πείστηκε και μετέτρεψε τις κατηγορίες τους σε πλημμέλημα, αφήνοντάς τους ελεύθερους.

Προς την πλευρά Καντάφι γέρνει η πλάστιγγα του εμφυλίου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται την Κυριακή ο εμφύλιος πόλεμος που σπαράσσει τη Λιβύη. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, πιστά στον Μουαμάρ Καντάφι στρατεύματα πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κατά του σημείου ελέγχου των εξεγερμένων στο Ρας Λανούφ.

Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, που είχαν διαψεύσει προηγουμένως πληροφορίες για την ανακατάληψη της πόλης από τις δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη, διέψευσαν επίσης τη μετάδοση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Λίμπια, που υποστήριζε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν υπό τον έλεγχό τους και την πόλη του Τομπρούκ, στο ανατολικό άκρο της χώρας.

Απεναντίας, στρατιωτικός διοικητής των εξεγερμένων στα ανατολικά της χώρας δήλωσε πως οι δυνάμεις του έχουν προελάσει ακόμη δυτικότερα και πλέον ελέγχουν την πόλη Ναουφαλίγια, γεγονός που τις τοποθετεί εγγύτερα στη γενέτειρα και προπύργιο του Καντάφι, πόλη της Σύρτης.

Η κρατική τηλεόραση πάντως μετέδωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επανέκτησαν τον έλεγχο και στις πόλεις-«κλειδιά» Ζαουίγια και Μιζουράτα, στα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα πάντα με το κρατικό δίκτυο, οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν επίσης κατά της Βεγγάζης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη χώρα και επίκεντρο της εξέγερσης στα ανατολικά.

Πυκνές ανταλλαγές πυρών ακούστηκαν μάλιστα ακόμα και στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής. Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης κόρνες αυτοκινήτων να ηχούν ρυθμικά και ανθρώπους να πανηγυρίζουν στους δρόμους. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τα πυρά δεν οφείλονταν σε επεισόδια ή συγκρούσεις, αλλά σε νηγυρισμούς για την ανακατάληψη από τις καθεστωτικές δυνάμεις των ανωτέρω πόλεων.

Στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου "σαρωτικός" ανασχηματισμός

Στα όριά του έφτασε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η δημόσια κόντρα δύο εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και Ευάγγελου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν από το απόγευμα της Παρασκευής σενάρια ακόμη και για σαρωτικό ανασχηματισμό «οποιαδήποτε στιγμή το επόμενο διάστημα», όπως έλεγαν συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραπαίει συνεχώς από πρόβλημα σε πρόβλημα κι από εσωτερική αντιπαράθεση σε εσωτερική αντιπαράθεση και εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στη δομή και τη σύνθεσή της δραστικά.

Ο κ. Παπανδρέου έχει ωστόσο δύο εμπόδια για να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει το επόμενο τριήμερο άλλη κίνησή του, με σκοπό να κατευναστούν τα πνεύματα και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην κυβέρνηση. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δύσκολα μπορεί να αλλάξει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς υπάρχουν κρίσιμες ευρωπαϊκές συνεδριάσεις μέσα στον Μάρτιο και το δεύτερο είναι ακριβώς αυτές οι διεργασίες στην Ευρώπη, αλλά και η προσπάθεια συναίνεσης εντός της χώρας, καθώς θέλει να λάβει τις όποιες γενικότερες αποφάσεις του σε συνάρτηση με αυτές τις διεργασίες.

Πάντως ο πρωθυπουργός παραδεχόταν σε συνομιλητές του ότι έκανε λάθος το Σεπτέμβριο με τον τρόπο που επιχείρησε τελικά τον ανασχηματισμό και άφηνε να διαφανεί ότι αυτή τη φορά και εφόσον γίνει νέα αλλαγή, θα δοθεί μια πιο οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του συντονισμού.

Έπιασαν τους ληστές που πυροβόλησαν τον 22χρονο στην Ηγουμενίτσα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται δράστες της ληστείας στο Κανελάκι Πρέβεζας, που δε δίστασαν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν τον 22χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχαν διαρρήξει.

Οι δράστες συνελήφθησαν στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, που αναγνωρίστηκαν από τη μητέρα του θύματος ως οι δράστες της επίθεσης κατά του 22χρονου.

Οι συλληφθέντες έχουν ήδη προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Ο νεαρός που δέχτηκε τα πυρά των ληστών νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον πυροβόλησαν για τα χρυσαφικά

Όργιο νοθείας στα καύσιμα αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Με τοξικά απόβλητα από καμμένα λάδια μηχανής νοθεύουν ασυνείδητοι πρατηριούχοι, την βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης που αγοράζουν ανυποψίαστοι καταναλωτές, καταστρέφοντας όχι μόνο τους κινητήρες των ΙΧ και τους λέβητες των σπιτιών μας, αλλά δηλητηριάζοντας και τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουμε.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ στην περιοχή της Καλαμάτας αποκάλυψαν την ύπαρξη κυκλώματος κακοποιών, που νοθεύει τα καύσιμα με «μπανάνες».

Οι ελεγκτές έτριβαν τα μάτια τους όταν, σε επιτόπιους ελέγχους στα βενζινάδικα της Μεσσηνίας, βρήκαν και διάβασαν στα κρυφά βιβλία των πρατηρίων, να αναγράφονται έξοδα αγοράς «μπανάνας».

Μη έχοντας αντικρίσει ποτέ άλλοτε κάτι παρόμοιο, έψαξαν και έμαθαν τελικά ότι με τον κωδικό όρο «μπανάνα», οι επιτήδειοι είχαν "βαφτίσει" τα καμμένα λάδια μηχανών αυτοκινήτων τα οποία, αντί να συλλεχθούν και να καταστραφούν με το τρόπο που ο νόμος προβλέπει, αποθηκεύονταν και τα αγόραζαν οι βενζινάδες της περιοχής, για να νοθεύσουν με αυτά το καύσιμο που πουλούσαν στους ανυποψίαστους πελάτες τους!

Όπως αποκαλύπτεται, οι «λαδιάρηδες», ξεπερνώντας κάθε όριο, αντί να κάνουν κρυφά ο καθένας για λογαριασμό του χρήση των χρησιμοποιημένων λαδιών, είχαν δημιουργήσει μια ολόκληρη δευτερογενή αγορά μεταπώλησης των τοξικών αυτών αποβλήτων, τα οποία απειλούν να καταστρέψουν όχι μόνο τους κινητήρες και καυστήρες, αλλά και το ίδιο το περιβάλλον.

Όσο για την ονομασία «μπανάνα», οι αρμόδιοι εικάζουν πως ο όρος αυτός επελέγη επειδή παραπέμπει είτε στο κιτρινοπράσινο χρώμα του λαδιού, είτε στην ίδια την «μαϊμουδιά» την οποία σχεδίασαν οι ασυνείδητοι.

Για πρώτη φορά και λαθρεμπόριο βενζίνης στην Ελλάδα
Ενδεικτικό πάντως του πόσο «έχουν ξεφύγει» πλέον οι λαθρέμποροι κάθε μορφής και μεγέθους, είναι ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας ερευνώνται και υποθέσεις λαθρεμπόριας βενζίνης (όχι δηλαδή μόνο πετρελαίου). Δύο τουλάχιστον ελληνικές εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, με εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια, διακινούσαν δεκάδες χιλιάδες φορτία βενζίνης στη Βουλγαρία, αλλά σε εταιρίες-μαϊμού χωρίς καμία απολύτως δραστηριότητα.

Η αποκάλυψη έγινε όταν στο ΣΔΟΕ παρατήρησαν ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση των εξαγωγών καυσίμων προς τη Βουλγαρία, μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Μετά από επαφές που είχε το ΣΔΟΕ με τις αρχές της γειτονικής χώρας, διαπίστωσε πως είχαν πλήρη άγνοια για την ύπαρξη των εταιριών που εμφανίζονταν ως αποδέκτες. Οι περισσότερες είχαν ιδρυθεί πρόσφατα αλλά με άσχετο αντικείμενο, που δεν δικαιολογούσε τόσο μεγάλες παραδόσεις φορτίων.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι δεν καταβλήθηκε στη χώρα μας ΦΠΑ ύψους εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα βυτία με τα καύσιμα επέστρεφαν πάλι στη χώρα μας γεμάτα, διοχετεύοντας το λαθραίο καύσιμο στην ελληνική αγορά.

Άγριο ξύλο στο Καρναβάλι της Πάτρας

Παρατράγουδα στη χθεσινή παρέλαση των καρναβαλιστών! Χρειάστηκε να επέμβουν ακόμη και τα ΜΑΤ!

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, στην διασταύρωση των οδών Σαχτούρη και Κορίνθου, οπαδοί μίας ομάδας συνεπλάκησαν για άγνωστο λόγο με μέλη καρναβαλικού πληρώματος που εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο.

Η κατάσταση ξέφυγε, χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και λοστοί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νεαρές κοπέλες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, ενώ πολλοί δέχτηκαν χτυπήματα, κάποιοι μάλιστα από κουκουλοφόρους! Το επεισόδιο είχε ως συνέπεια σχεδόν τα μισά μέλη του πληρώματος να μη συμμετάσχουν την παρέλαση.

Στο μεταξύ η Αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν αρκετές μικροκλοπές αλλά και συλλήψεις για ποσότητες ναρκωτικών.

Πάτρα: Έλεγχος του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση για εικονικά και όχι μόνο τιμολόγια

Με μια συντονισμένη επιχείρηση οι υπάλληλοι του τοπικού ΣΔΟΕ στα πλαίσια της πάταξης της φοροδιαφυγής επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που δημιουργήθηκε με σκοπό την τουριστική παροχή υπηρεσιών, ακόμα και σε επίπεδο συνεδριακού τουρισμού και ζήτησαν όλα τα στοιχεία, τιμολόγια και παραστατικά, προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά η επένδυση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στους υπευθύνους δόθηκε προθεσμία μερικών ημερών ώστε να προσκομιστούν τα απαραίτητα στοιχεία με σκοπό τον έλεγχο μέσω διασταυρώσεων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρατυπίες και εικονικά τιμολόγια.

Αξίζει να αναφερθεί πως βασικός μέτοχος της επιχείρησης, είναι γνωστό Μοναστήρι στην ευρύτερη περιοχή.

Η Μονή ζήτησε και έλαβε το 1994, επιχορήγηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους τότε 800.000.000 δραχμών, δηλαδή πάνω από 2.300.000 ευρώ!

Στην Ήπειρο 47 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα!

Χωρίς... χαλινάρια συνεχίζει να καλπάζει η ανεργία στην Ήπειρο και το 2011, αφού μόλις σε ένα μήνα οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 1.410, γεγονός που σημαίνει, ότι από τον Δεκέμβρη έως τον Ιανουάριο 47 άνθρωποι έχαναν τη δουλειά τους κάθε μέρα!

Η επιλογή της Κυβέρνησης να υπογράψει το Μνημόνιο έχει φέρει αλυσιδωτές εκρήξεις στον κοινωνικό ιστό. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν ανατραπεί, οι μισθοί ψαλιδίζονται συνεχώς, το κόστος ζωής εκτινάσσεται κάθε μήνα και οι Ηπειρώτες βλέπουν ιδιαιτέρως απαισιόδοξα το μέλλον. Στη ζοφερή αυτή εικόνα προστίθενται, μεταξύ άλλων τα καθημερινά λουκέτα στα καταστήματα και η άσχημη πορεία ή για την ακρίβεια η στασιμότητα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τον Ιανουάριο του 2011 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην περιοχή της Ηπείρου έφθασαν τους 22.764. Από αυτούς, οι 9.137 είναι γραμμένοι για διάστημα ίσο ή μικρότερο των 12 μηνών, ενώ οι άλλοι 13.627 μεγαλύτερο του ενός έτους. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι 2.419 που δεν αναζητούν εργασία.

Η σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2010 αποδεικνύει, ότι η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα για την Ήπειρο. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων τότε ήταν 21.354.

Αγρίνιο: Επίθεση με... ρόπαλα

Τρία άτομα ήταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι δράστες που σταμάτησαν με αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της οικογένειας, τα μέλη της οποίας προσπάθησαν να αμυνθούν.

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους γκλόμπς και σιδερογροθιές, με αποτέλεσμα τελικά δυο άτομα να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Κάτοικοι του Δοκιμίου, ειδοποίησαν την αστυνομία και όπως λένε αν και το αστυνομικό μέγαρο βρίσκεται δίπλα στο χωριό, η επέμβαση των αστυνομικών καθυστέρησε ιδιαίτερα.

Σε βάρος των τριών ατόμων, ένας εκ των οποίων είναι εργαζόμενος σε δημοτική επιχείρηση του δήμου Αγρινίου, κατατέθηκε μήνυση για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Alitalia: Περικοπές 700 θέσεων εργασίας

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia συμφώνησε σήμερα με τα συνδικάτα στην περικοπή μέχρι και 700 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της εθελούσιας εξόδου.

Η συμφωνία αφορά σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων δηλαδή τους πιλότους, το προσωπικό εδάφους, τις αεροσυνοδούς.

«Είναι ικανοποιητικό, βρήκαμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της προστασίας της εργασίας και της ανάγκης να επιτευχθεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα με τη μείωση του κόστους», δήλωσε ο Φραντσέσκο Αλφόνσι, στέλεχος του συνδικάτου UGL.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Μαουρίτσιο Σακόνι ανέφερε ότι το κράτος είναι έτοιμο να «καταβάλει τις κοινωνικές αποζημιώσεις, που στην περίπτωση αυτή είναι πολύ γενναιόδωρες» σε εκείνους που εγκαταλείπουν την εταιρεία.

Στην Alitalia απασχολούνται συνολικά περίπου 14.000 άτομα.

Το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της αεροπορικής εταιρείας προέβλεπε την περικοπή περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας, κάτι που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των εργαζόμενων.

Ηράκλειο: Επιδειξίας σε Super Market

Συνελήφθη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλείου 30χρονος αλλοδαπός που επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 30χρονος μπήκε σε Super Market του Ηρακλείου και αμέσως μετά επέδειξε τα γεννητικά του όργανα στην υπεύθυνη του καταστήματος και σε εκατό περίπου πελατες που ψώνιζαν εκείνη την ώρα.

Ο Καρατζαφέρης “εξοπλίζει” την ΕΛ.ΑΣ

Την απόφαση να «εξοπλίσει» την αστυνομία έλαβε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αναστέλλεται η έκδοση κάθε ενημερωτικού κομματικού εντύπου και ευχετήριων καρτών για το Πάσχα.

Τα χρήματα, που θα εξοικονομηθούν από τις περικοπές αυτές, ο κ. Καρατζαφέρης θα τα διαθέσει για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More