Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αλαβάνος εναντίον Πάγκαλου

Το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής", του Αλ. Αλαβάνου κατηγορεί τον Θ. Πάγκαλο ότι "έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις συνεχείς δηλώσεις του εναντίον των κοινωνικών αντιστάσεων και της Αριστεράς".

"Σήμερα, ο κ. Πάγκαλος στοχεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, χθες ήταν το ΚΚΕ και διαρκώς βρίσκεται στο στόχαστρό του ο αντιστεκόμενος λαός, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το "Μέτωπο".

"Πρόκειται για αξιοποίηση από την κυβέρνηση του αναμφισβήτητου ξεπεσμού και των συνεχών ψευδολογιών του ή ακόμη χειρότερα για ρόλο εντός σχεδιασμένης κυβερνητικής προπαγάνδας; Μικρή σημασία έχει. Η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της χειρότερης και πιο σκληρής κυβέρνησης ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα αναδεικνύει ακόμη μια πτυχή των πολιτικών της επιλογών, η οποία θα ήταν σίγουρα κωμική εάν δεν ήταν επικίνδυνη" προσθέτει.

"Η Αριστερά δεν οφείλει καμιά εξήγηση και καμιά αποσαφήνιση των προθέσεων και των στόχων της προς αυτή την κυβέρνηση, τον αντιπρόεδρο της και τα φίλια προς αυτήν ΜΜΕ", συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει σημειώνοντας ότι η Αριστερά "οφείλει να βρει τους τρόπους να στηρίξει αποτελεσματικά τις πολύμορφες εκφράσεις αντίστασης του λαϊκού παράγοντα, που και σήμερα, με αφορμή την 25η Μάρτη, εκδηλώθηκαν πανελλαδικά, ώστε να γενικευτούν και να γίνουν νικηφόρες. Ώστε η πλατεία Συντάγματος και κάθε μικρή και μεγάλη πλατεία της χώρας να γίνει "πλατεία Ταχρίρ" και η κυβέρνηση αυτή να φύγει το συντομότερο".

Μάλτα - Ελλάδα 0-1 - Γλυτώσαμε το "κάζο" στο 94'

Ο... άγιος Βασίλης (Τοροσίδης) της Ελλάδας χάρισε το «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος με 1-0 κόντρα στην μαχητική και παθιασμένη Μάλτα. Πολύ κακή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Εθνική, που παραλίγο να πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη δώρο της Γεωργίας επί του Ισραήλ!

Πρώτη πλέον θα υποδεχτεί την Μάλτα τον Ιούνιο, χωρίς όμως τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα δώσει το παρών στο ερχόμενο ματς.

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να παρέταξε την Εθνική με άκρως επιθετικό σχήμα, όμως οι παίκτες του μπήκαν πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα δέκα λεπτά η Μάλτα ήταν αυτή που ήταν πιο επιθετική, χωρίς βέβαια να απειλήσει την εστία του Τζόρβα.

Από το δέκα και μετά, οι «γαλανόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα και είχαν την πρώτη τους καλή φάση στο 17ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης πήρε δεξιά μέσα στην περιοχή την μπάλα από τον Νίνη, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Αυτή ήταν η μόνη καλή ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να πηγαίνει στα αποδυτήρια πολύ προβληματισμένος, από την εικόνα της ομάδας του.

Από την άλλη, ο Τζον Μπούτιγκιεγκ είδε τους παίκτες του πολύ μαχητικούς και παθιασμένους, αλλά στην τελική προσπάθεια να μην μπορούν να φανούν απειλητικοί απέναντι από τον Τζόρβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά για την Εθνική, με τον Σαλπιγγίδη να παίρνει την μπάλα στο 46ο λεπτό, μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Κατσουράνη, αλλά το σουτ του έβγαλε αρκετά εύκολα ο Χάμπερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Λυμπερόπουλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, όταν μετά από σέντρα του Νίνη με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χάμπερ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε στα καρέ του τερματοφύλακα της Μάλτας και στο 60’ ο Κατσουράνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ του έδιωξε μακριά ο Χάμπερ. Ένα λεπτό αργότερα βγήκε από το ματς ο Σαλπιγγίδης, με τον Φετφατζίδη να παίρνει την θέση του.

Μετά από αυτή την αλλαγή ο Σαμαράς πέρασε δίπλα στον Λυμπερόπουλο, ο μικρός του Ολυμπιακού στα δεξιά και ο Νίνης στα αριστερά. Ο Φαρνάντο Σάντος φρέσκαρε ακόμα περισσότερο την επίθεση του στο 70ο λεπτό, όταν στη θέση του Λυμπερόπουλου, μπήκε ο Κώστας Μήτρογλου.

Στο 85’ αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος λανθασμένα, αφού το φάουλ που έκανε ήταν για κίτρινη κάρτα και όχι για κόκκινη. Οι παίκτες του Σάντος, όμως, κατάφεραν στις καθυστερήσεις να πάρουν το «χρυσό» τρίποντο με την ανάποδη κεφαλιά του Τοροσίδη.

Κατά κύματα οι λαθρομετανάστες στην Ιταλία

Το λιμενικό της Ιταλίας τέθηκε σε κατάσταση "ύψιστου συναγερμού" καθώς πλεούμενα με μετανάστες από τη βόρεια Αφρική φθάνουν στις ιταλικές ακτές, με 13.500 να έχουν αφιχθεί μόνο στη νήσο Λαμπεντούζα τις τελευταίες 20 ημέρες.

Στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνολικά 261 μετανάστες κατέφθασαν στη Λαμπεντούζα, από όπου ήδη απομακρύνθηκαν 800 μετανάστες με πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις μεταγωγές μεταναστών σε άλλα κέντρα. Οι μισοί από τους 5.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο μικρό νησί ζουν σε κέντρο υποδοχής που είχε σχεδιαστεί για 850 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζουν υπό πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο λιμάνι.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα χρησιμοποιήσει πορθμεία, τα πρώτα εκ των οποίων αναμένεται να φθάσουν στο νησί την Κυριακή, για να μεταφέρει σε άλλα κέντρα περίπου 1.000 μετανάστες.

Ο επικεφαλής του λιμενικού δήλωσε ότι "ενισχύσαμε τα λιμάνια με άνδρες και μέσα, αναδιατάξαμε τους πόρους μας και αυξήσαμε την αεροπορική παρακολούθηση", σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. "Με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται συνεχώς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες αφίξεις".

"Ο αριθμός των ανθρώπων που αφίχθησαν στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες 20 ημέρες είναι 13.500. Η προσπάθεια που καταβάλει το λιμενικό στο νησί είναι η μέγιστη δυνατή", είπε ο ναύαρχος.

Στην διάρκεια της νύκτας της Πέμπτης προς Παρασκευή 81 άνθρωποι διασώθηκαν ανοικτά της Λαμπεντούζα, ενώ 44 άλλοι --περιλαμβανομένων 11 γυναικών, εκ των οποίων δύο ήταν έγκυες, και 7 παιδιών-- διασώθηκαν στα ανοικτά της Σικελίας.

Η αριστερή αντιπολίτευση κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα την δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι δημιουργεί για πολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες μια κατάσταση κρίσης στη Λαμπεντούζα. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Την Πέμπτη η Frontex ανακοίνωσε ότι διευρύνει την περιοχή όπου επιχειρεί ανοικτά της Λαμπεντούζα και παρατείνει την αποστολή της για πέντε ακόμα μήνες στην Μεσόγειο λόγω της "αξιοσημείωτης αύξησης" των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία.

Χανιά: Συνταξιούχος βρήκε 800 ευρώ σε ΑΤΜ και τα παρέδωσε!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα", ο κ. Πενταράκης το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται απέναντι από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, προκειμένου να κάνει ανάληψη του ποσού των 800 ευρώ από το μηχάνημα.

Το ΑΤΜ, του εμφάνισε μήνυμα ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή, οπότε κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του για να πάρει το βιβλιάριο και να κάνει την ανάληψη από το ταμείο της Τράπεζας.

Για καλή του τύχη, ένας συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο κ. Νίκος Μαλικουτσάκης, βγαίνοντας από την Τράπεζα, είδε μια απόδειξη στο ΑΤΜ. Εκπληκτος, διαπίστωσε ότι υπήρχε και το ποσό των 800 ευρώ αφού στο μεταξύ το μηχάνημα είχε βγάλει τα χρήματα.

Ο συνταξιούχος παρέδωσε τα 800 ευρώ μαζί με την απόδειξη, στο ταμείο της Τράπεζας η οποία και εντόπισε το δικαιούχο.

Ο έντιμος συνταξιούχος και μάλιστα εν καιρώ κρίσης, δήλωσε στην εφημερίδα πως "Οι γονείς μου με είχαν διδάξει από μικρό παιδί ότι αυτά που δικαιούσαι παιδί μου αυτά θα έχεις, τα υπόλοιπα είναι περιττά".

Προσπαθούν να κατευνάσουν την εξέγερση στη Συρία αφήνοντας ελεύθερους 260 πολιτικούς κρατούμενους

Ενω φουντώνουν οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χωρας, το καθεστώς Ασαντ αποφάσισε να απελευθερώσει 260 πολιτικούς κρατούμενους.

Οι συριακές αρχές "απελευθέρωσαν το βράδυ της Παρασκευής συνολικά 260 πολιτικούς κρατούμενους" δήλωσε ο πρόεδρος της συριακής Ένωσης Υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων/

Οπως είπε ο Άμπντελ Καρίμ Ριχάουϊ, οι κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν είναι στην πλειονότητά τους ισλαμιστές, αλλά και 14 Κούρδους. Σχολίαδε πως πρόκειται για "χειρονομία που εντάσσεται στο πλαίσιο των υποσχέσεων που έδωσαν πρόσφατα για τη βελτίωση των πολιτικών ελευθεριών στη Συρία".

Ο πρόεδρος της Ένωσης κάλεσε επίσης τους Σύρους αξιωματούχους να "φέρουν εις πέρας το μέτρο αυτό απελευθερώνοντας κι άλλους πολιτικούς κρατούμενους, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μακελειό στη Συρία - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Δείτε video

Δύο σεισμοί τα ξημερώματα

Δύο σεισμικές δονήσεις μικρού μεγέθους σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε Χαλκιδική και μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 5.51 π.μ., καταγράφηκε δόνηση 3 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, ενώ, λίγα λεπτά αργότερα, στις 5.59 π.μ., έγινε σεισμική δόνηση 2,5 Ρίχτερ στον κόλπο της Ιερισσού στη Χαλκιδική.

Τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.

Μολότοφ στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Νίκαια

Επίθεση με βόμβα μολότοφ δέχτηκαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Νίκαια.

"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την προκλητική αυτή ενέργεια και επισημαίνει ότι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες είναι αντίθετοι με τις πράξεις βίας, απ΄όπου κι αν αυτές προέρχονται", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Παράλληλα, εκφράζεται η ανησυχία του "για την πύκνωση των φαινομένων μικρότερης ή μεγαλύτερης ανομίας, που τελικά οδηγούν σε σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας".

Φωτιά σε μπαρ στο Ρέθυμνο

Λίγο πριν τις 5 σήμερα το πρωί για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τυλίχθηκε στις φλόγες ένα μπαρ στο Ρέθυμνο.

Η πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της.

Για το συμβάν διενεργείται προανάκριση

Πα-ΤΕΡΑΣ: Βίασε μέχρι θανάτου το αγγελούδι του γιατί του έπεσε η ηρωίνη στο πάτωμα...

Το άψυχο σώμα του κοριτσιού βρήκε η μητέρα του. Ο 25χρονος πατέρας κακοποίησε και την 8χρονη κόρη τους. «Ημουν πολύ εκνευρισμένος γιατί είχε χυθεί στο πάτωμα μια μικρή ποσότητα ηρωίνης που ήθελα για τη δόση μου. Δεν ήξερα τι έκανα...»

Αυτό φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ο 25χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι χθες το πρωί στον οικισμό Αθιγγάνων στη Χαλάστρα βίασε και σκότωσε το ηλικίας ενάμισι έτους κοριτσάκι του και τραυμάτισε την 8χρονη αδελφή της.

Ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ενώ θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το άψυχο σώμα του βρέφους βρήκε προχθές (24-03-2011) στις 14.00 η 24χρονη μητέρα που επέστρεψε στο σπίτι της στην περιοχή της Χαλάστρας. Το αγγελούδι ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ διαπίστωσε επίσης ότι η 8χρονη κόρη της έφερε τραύματα στο κεφάλι.

Αμέσως ενημέρωσε για το συμβάν τους γείτονές της, οι οποίοιτους ειδοποίησαν το Κέντρο Υγείας Χαλάστρας. Το ιατρικό προσωπικό του κέντρου έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε τον θάνατο του βρέφους.

Στο σπίτι της οικογένειας έφτασε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξερεύνηση του χώρου.

Τέλος, κλήθηκε και προσήλθε κα. Ιατροδικαστής, η οποία διέκρινε εκτός από τα εμφανή σημάδια σωματικής κακοποίησης, μακροσκοπικά και στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Πα-ΤΕΡΑΣ βίασε μέχρι θανάτου το 1,5 χρονών βρέφος του

Γιάννενα: Συνελήφθη δραπέτης

Έναν 44χρονο αλλοδαπό που είχε δραπετεύσει το 2007 κατάφεραν να συλλάβουν χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί στην Κακαβιά.

Ο 44χρονος είχε δραπετεύσει την Πρωτομαγιά του 2007 από τις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και ενός μηνός για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών αλλά και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα

Από τα ξημερώματα μπαίνει το... καλοκαίρι. Η ώρα αλλάζει και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μετακινήσουν τα ρολόγια τους μια ώρα μπροστά.

Έτσι, στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

Βρέθηκε πνιγμένη 28χρονη αυτοδύτρια στο Λαγονήσι

Τη σορό της 28χρονης, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της Παρασκευής, εντόπισε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε βάθος 37,5 μέτρα στη θαλάσσια περιοχή του Λαγονησίου.

Στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε από ιδιοκτήτη καταδυτικού κέντρου ότι αγνοείτο η 28χρονη αυτοδύτρια, η οποία έκανε οργανωμένη καθοδηγούμενη κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή του Λαγονησίου.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας, στις οποίες συμμετείχαν πλωτό περιπολικό και όχημα του Λιμενικού Σώματος, ομάδα ιδιωτών αυτοδυτών, καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Οι έρευνες διακόπηκαν τη νύχτα και συνεχίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οπότε και εντοπίστηκε η σορός της 28χρονης δύτριας.

Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ

Μπορεί το ΝΑΤΟ να πήρε απόφαση για την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, οι δηλώσεις ωστόσο αποκαλύπτουν την αλήθεια για το επόμενο βήμα.

Η Χίλαρι Κλίντον μερικά μόνο λεπτά μετά την απόφαση της Συμμαχίας να να επιβάλουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη και να προστατεύσουν τους άμαχους από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε με νόημα ότι οι αρμόδιοι για το στρατιωτικό σχεδιασμό έλαβαν την εντολή να εξετάσουν την "ευρύτερη αποστολή της προστασίας των αμάχων", κάτι που όπως είπε το NATO έχει την δυνατότητα να κάνει.

Την ίδια ώρα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δήλωνε ότι η εντολή της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν "ξεπερνά" την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων αλλά οι δυνάμεις του NATO θα μπορούν να δρουν σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αμυνθούν.

Η μετάφραση αυτών είναι ότι οι σύμμαχοι αναζητούν την πρώτη ευκαιρία για να πατήσουν και το πόδι τους στη Λιβύη καθώς είναι δεδομένο ότι μόνο από τον αέρα δεν μπορούν να κερδίσουν γρήγορα τις δυνάμεις του Καντάφι αφού οι αντικαθεστωτικοί δεν είναι ένας αξιόμαχος στρατός.

Μπορεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να κάλεσε τους αντικαθεστωτικούς να αποφασίσουν για την μοίρα του ηγέτη της χώρας τους, ωστόσο από τις δηλώσεις τις Κλιντον φαίνεται ότι τα γεράκια της Ουάσιγκτον έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

"Και οι 28 σύμμαχοι έχουν πλέον δώσει στις στρατιωτικές αρχές εντολή να καταρτίσουν επιχειρησιακό σχέδιο ώστε το NATO να αναλάβει την ευρύτερη αποστολή προστασίας των αμάχων" είπε η Χ. Κλίντον

Ένοπλη ληστεία στα διόδια Πελασγίας

Δύο άγνωστοι που φορούσαν κράνη και φόρμες παραλλαγής και επέβαιναν σε μηχανάκι, έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα στο σταθμό διοδίων στην Πελασγία.

Μόλις σταμάτησαν για να "πληρώσουν", ο συνεπιβάτης κατέβηκε από το μηχανάκι και κρατώντας ένα πιστόλι μπήκε στο ταμείο και είπε στον υπάλληλο "Δώστα όλα".

Αφού πήρε 600 ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα, έτρεξε και στο άλλο ταμείο, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά, ενώ ταυτόχρονα ο συνεργός του είχε σηκώσει τη μπάρα και τον περίμενε. Ο υπάλληλος από το δεύτερο ταμείο όμως, που είχε παρακολουθήσει τη ληστεία, πρόλαβε και κλείδωσε.

Ο δεύτερος υπάλληλος παρά τις απειλές δεν άνοιξε, και έτσι ο ληστής εγκατέλειψε την προσπάθεια, ανέβηκε στο μηχανάκι και έφυγε με το συνεργο του με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν με όπλα τη λιβυκή αντιπολίτευση, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η απόφαση του ΟΗΕ για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Λιβύης επιτρέπει μια παροχή βοήθειας σε εξοπλισμό, προσθέτει η εφημερίδα που επικαλείται αμερικανούς και ευρωπαίους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει.

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Τρίπολη που επέστρεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ είπε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συζητούν όλες τις επιλογές που αφορούν μια εν δυνάμει βοήθεια που "θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε οπλισμό". Ωστόσο καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Γαλλία από την πλευρά της τάχθηκε υπέρ της εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και της προμήθειάς τους με όπλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Αίγυπτος από την πλευρά της ενδέχεται να προμηθεύσει με ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια τους αντικαθεστωτικούς που πολεμούν τις δυνάμεις του Καντάφι παρά το εμπάργκο για τα όπλα που επέβαλε ο ΟΗΕ στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ο Μουστάφα αλ Γεριάνι, δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι αντικαθεστωτικοί αγοράζουν όπλα, χωρίς να αναφέρει από πού και τι είδους όπλα.

"Φτερά" έκαναν αντίκες από την Υπατία

Δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση των μεταναστών από το Μέγαρο της Υπατίας η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου καταγγέλει οτι "εξαφανίστηκαν" ως δια μαγείας οικογενειακά κειμήλια, ασημικά και σπάνιες πορσελάνες.

'Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, μια ανάρτηση στην προσωπική ιστοσελίδα της ιδιοκτήτριας του Μεγάρου Υπατία στο facebook, φέρνει ξανά το θέμα στο προσκήνιο.

Η κα Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου Ρουτζούνη καταγγέλει οτι κλάπηκαν κειμήλια από το κτίριο που φιλοξένησε τους απεργούς.

Την περασμένη Τετάρτη η ανάρτηση στο facebook έλεγε: "Προς τον κ.Τσίπρα και τους αλληλέγγυους των 300 μεταναστών πείνας. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ των απεργών που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ."

Λίγες ώρες μετά και αφού προηγήθηκαν πολλά σχόλια η κα Ρουτζούνη επανήλθε. "Εαν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα κειμήλια που "υπεξαιρέθηκαν" από το Μέγαρο Υπατία κατά την διάρκεια της παραμονης των 237 απεργών πείνας θα ανεβάσω στο YouTube τα καταγραφέντα videos."

Απόψε σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα

Στις 20.30 ακριβώς κατεβάστε τον γενικό αν θέλετε να συμμετάσχετε στην 'Ωρα της Γης, μία διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα στηρίξει την προσπάθεια της WWF κατεβάζοντας τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, τους εποπτευόμενους φορείς και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Ο Δήμος Αθηναίων, επίσης.
Θα σβήσουν για μια ώρα τα φωτα στο λόφο του Λυκαβηττού, στο Δημαρχικό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, στο Δημαρχείο της οδού Λιοσίων, αλλά και σε δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την πόλη.

«Το Σάββατο 26 Μαρτίου ξεπερνάμε τη μία ώρα. Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό». Με το σύνθημα αυτό, η WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, να κρατήσουν κατεβασμένους τους διακόπτες φέτος για πάνω από μία ώρα και να διαδώσουν αυτή την τακτική σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

Πρέβεζα: Ερασιτέχνης ψαράς έχασε τη ζωή του

O 62χρονος βγήκε χθες το πρωί, μαζί με ένα ακόμη άτομο, για ψάρεμα με την βάρκα του "Ευτυχία". Κάποια στιγμή όμως ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η τελευταία ψαριά αποδείχθηκε για τον 62χρονο η σημερινή! Νεκροψία - νεκροτομή πρόκειται να διενεργηθεί από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το οποίο ενημερώθηκε για το περιστατικό το μεσημέρι.

Μοναδικός στόχος... η νίκη

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ τη Μάλτα, στο στάδιο Τα Κάλι (21:30, Mega) και θέλει τους βαθμούς της νίκης, για να παραμείνει -τουλάχιστον- στη δεύτερη θέση του 6ου προκριματικού όμιλου του Euro 2012, πίσω από την Κροατία.

Ζητούμενο για τον Φερνάντο Σάντος είναι να παρουσιάσει η «Γαλανόλευκη» ένα ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, απέναντι στην ομάδα που δεν έχει συγκεντρώσει ούτε βαθμό στον προκριματικό όμιλο. Το γρήγορο γκολ είναι ένας από τους στόχους του Πορτογάλου τεχνικού, ο οποίος δήλωσε κατά την αποχώρηση της αποστολής από την Ελλάδα πως θέλει να φύγει με το διπλό «. έστω και με μισό μηδέν»!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα της τελευταίας στιγμής μιας και θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές που κάλεσε προ ημερών.

Στις τελευταίες προπονήσεις της Εθνικής μας, ο Φερνάντο Σάντος έδειξε να έχει καταλήξει στα πλάνα για την αρχική ενδεκάδα. Έτσι, λοιπόν, σε διάταξη 4-2-3-1 κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζόρβας, ενώ στην άμυνα οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος (Μόρας), Αβραάμ Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Κατσουράνης και Καραγκούνης. Στη κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης, ενώ πίσω του θα κινούνται οι Σαμαράς, Νίνης και Λυμπερόπουλος.

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς του ομίλου της Εθνικής, η Κροατία θα φιλοξενηθεί από την σκληροτράχηλη Γεωργία του Κετσπάγια(19:00 ώρα Ελλάδας), ενώ στις 20:05 το Ισραήλ θα υποδεχτεί την Λετονία σε μια αναμέτρηση όπου ο χαμένος θα αποχαιρετήσει πρόωρα την υπόθεση πρόκριση

Η Βαθμολογία του 6ου ομίλου (4 αγων.)

1.Κροατία 10
2. Ελλάδα 8
3. Γεωργία 6
4. Ισραήλ 4
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0

Συμφωνία για υψηλότερες προδιαγραφές στα πυρηνικά

Η τραγωδία στην Ιαπωνία «τράνταξε» και την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης. Για αυτό και οι 27 ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποφάσισαν να πάρουν μέτρα. Σε πρώτη φάση θα θέσουν «τις υψηλότερες προδιαγραφές» ασφάλειας για την πυρηνική βιομηχανία στην Ευρώπη ώστε να προληφθούν όπως αυτά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μετά τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Οι ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν επίσης τις γειτονικές χώρες της Ευρώπης να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. «Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι γίνονται σεβαστές οι υψηλότερες προδιαγραφές για την πυρηνική ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Αποφασίσαμε να το θέσουμε αυτό πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας στις συναλλαγές που έχουμε με τρίτες χώρες, δηλαδή τους γείτονές μας», είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να υποβληθούν οι αντιδραστήρες που υπάρχουν στις χώρες τους σε μια σειρά από «τεστ αντοχής» έως το τέλος του έτους ώστε να αξιολογηθεί η ανθεκτικότητά τους σε κρίσεις.

Παράλληλα ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύτηκε να κλείσει τους πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία που δεν θα περάσουν τα «τεστ αντοχής» που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΕΕ. «Αν ένας πυρηνικός σταθμός, και μιλώ για τη Γαλλία, δεν περάσει αυτά τα τεστ θα κλείσει», επεσήμανε σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Θα επιβάλουμε αμέσως τις συνέπειες και η συνέπεια είναι μόνο μία, το κλείσιμο», σημείωσε.

Έρχεται περαίωση και για πολυτελή γιωτ

“Περαίωση” για τα πολυτελή γιωτ ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, με τη σχετική διάταξη να έρχεται στη Βουλή μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Θαλασσίων Υποθέσεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σχετική διάταξη είχε περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά απεσύρθη με το φόβο των αντιδράσεων. Τώρα όμως θα επανέλθει μέσω υπό κατάρτιση νομοσχεδίου του υπουργείου Θαλασσιών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ο συνολικός αριθμός των σκαφών που καταγράφηκαν για έλεγχο ξεπερνά τις 4.000 ενώ τα δεσμευθέντα για διάφορες αιτίες φτάνουν τα 470. Συνολικά 54 ιδιοκτήτες “πείστηκαν” να καταβάλλουν ΦΠΑ για σκάφη τα οποία εμφανίζονται να ανήκουν σε ναυτιλιακές εταιρείες σκαφών αναψυχής και τα οποία “νοικιάζονταν” από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Από εκεί και πέρα, καθυστερήσεις στον καθορισμό της διαδικασίας καταλογισμού των ποσών δημιούργησε αναστολές και στις πληρωμές.

Έτσι ερχόμαστε στα σχέδια για περαίωση. Σύμφωνα με στέλεχος του υπ. Οικονομικών οι ιδιοκτήτες θα δείξουν προθυμία να δηλώσουν τα γιωτ τους για να τα σώσουν.

Βίασαν 10χρονο κοριτσάκι στην Ηγουμενίτσα - Αναγνώρισε 2 από τους 4 δράστες

Παρέσυραν το κοριτσάκι σε ερημική περιοχή, το ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού και ασέλγησαν πάνω στο κορμί του. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη το μεσημέρι στο άλσος του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Οι 4 άνδρες κουρδικής καταγωγής βιάσαν ένα 10χρονο Αφγανάκι και το εγκατέλειψαν σε άθλια κατάσταση.

Δύο από τους δράστες αναγνωρίστηκαν από το παιδάκι και η ασφάλεια Ηγουμενίτσας, που είχε την περιγραφή τους, πραγματοποιήσε επιχείρηση για τον εντοπισμό τους και κατάφερε να τους συλλάβει.

Δεκάδες Αφγανοί που βρίσκονται στην περιοχή έχουν ξεσηκωθεί και ανέλαβαν να βοηθήσουν τις έρευνες της αστυνομίας για να εντοπιστούν γρηγορότερα οι άλλοι δύο δράστες της αποτρόπαιας πράξης.

Στο εντωμεταξύ στο κέντρο της πόλης οι άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή για να προλάβουν επεισόδια ανάμεσα στις δύο κοινότητες των μεταναστών.

Την πρώτη pole position της χρονιάς πήρε ο Φέτελ

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στην πίστα της Μελβούρνης, αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Στη 2η θέση ο Λιούις Χάμιλτον, τρίτος ο Μαρκ Γουέμπερ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις φετινές του υποχρεώσεις στη Formula 1 ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, παίρνοντας την πρώτη pole position της χρονιάς και 16η στην καριέρα του.

Ο Φέτελ οδήγησε αλάνθαστα και κατάφερε να κάνει γρήγορα τον πρώτο καλύτερο χρόνο (1:23:529). Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Χάμιλτον δεν επέτρεψε στη Red Bull να ξεκινήσει από την πρώτη γραμμή, παίρνοντας από τον Γουέμπερ τη 2η θέση.

Ο περσινός νικητής του αυστραλιανού Grand Prix, Τζένσον Μπάτον, θα ξεκινήσει τέταρτος, ενώ στην πεντάδα βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο , με Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:23.529

2. Χάμιλτον, McLaren, 1:24.307

3. Γουέμπερ, Red Bull, 1:24.395

4. Μπάτον, McLaren, 1:24.779

5. Αλόνσο, Ferrari, 1:24.974

6. Πετρόφ, Renault, 1:25.247

7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:25.421

8. Μάσα, Ferrari, 1:25.599

9. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:25.626

10. Μπουεμί, Toro Rosso, 1:27.066

11. Σουμάχερ, Mercedes

12. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso

13. Πέρεθ, Sauber

14. Ντι Ρέστα, Force India

15. Μαλντονάτο, Williams

16. Σούτιλ, Force India

17. Μπαρικέλο, Williams

18. Χάιντεφελντ, Renault

19. Κοβαλάινεν, Lotus

20. Τρούλι, Lotus

21. Γκλοκ, Virgin

22. Ντ'αμπρόσιο

23. Λιούτσι, HRT

24. Καρθικέγιαν, HRT

Αμερική: 15χρονος μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο του

Ακόμη ένα περιστατικό μαθητικής βίας σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη. Ένα 15χρονο παιδί, που πριν λίγες μέρες είχε αποβληθεί, άνοιξε πυρ σε γυμνάσιο της Ιντιάνα. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ανθρώπου που ο 15χρονος πυροβόλησε στο στομάχι δυο φορές, αν είναι δηλαδή συμμαθητής του ή καθηγητής.

Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο τραυματίας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Η κατάστασή του όμως δεν είναι γνωστή.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής έξω από την καφετέρια του σχολείου στην πόλη Μαρτινσβιλ, λίγο έξω από την Ιντιανάπολις. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης είχε πρόσφατα αποβληθεί από το σχολείο, άγνωστο γιατί.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η διαμάχη ξεκίνησε από το σχολικό χορό της περασμένης εβδομάδας αναφέρει το fox59.com.

Ο δράσης συνελήφθη και κρατείται ενώ υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ότι υπό κράτηση έχει τεθεί και ο αδερφός του.

Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera

Κερδίζουν έδαφος οι εξεγερμένοι στη Λιβύη με τη βοήθεια των δυτικών, ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για μεγάλη επιχείρηση. Όπως μεταδίδει το BBC οι αντάρτες με την κάλυψη των δυτικών κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ατζαμπίγια που αποτελεί πετρελαϊκό κέντρο. Στην πόλη επικρατεί ατμόσφαιρα γιορτής, σύμφωνα με ανταποκριτές.

Eίχε καταληθφεί από δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι την περασμένη εβδομάδα και η σημερινή νίκη των ανταρτών έρχεται μετά από επτά ημέρες βομβαρδισμών από τη συμμαχία. Σύμφωνα με το BBC, στις επιχειρήσεις στην Ατζαμπίγια – όπου κατοικούν 100.000 άνθρωπιο - συμμετέχουν βρετανικά Tornado. Οι βομβαρδισμοί αναμένεται να είναι δυνατότεροι κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή.

Παράλληλα και εκπρόσωπος της λιβυκής εξέγερσης στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν περάσει τώρα στην άμυνα, καθώς καταδιώκονται από τους εξεγερμένους από την Ατζνταμπίγια."Η Ατζνταμπίγια τελεί 100% υπό τον έλεγχο των δυνάμεών μας και καταδιώκουμε τις δυνάμεις του Καντάφι στο δρόμο προς τη Μπρέγκα, 75 χιλιόμετρα προς τα δυτικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον 150 επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες στη Λιβύη για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ.Περίπου τα δύο τρίτα των αποστολών συμπεριέλαβαν επιθέσεις εναντίον στόχων των δυνάμεων του Καντάφι στο έδαφος, με τη χρήση και 16 πυραύλων τύπου Τόμαχοκ, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ουίλιαμ Γκόρτνεϊ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Γκόρτνεϊ περίπου το 50% των επιχειρήσεων έγιναν από αμερικάνικα μαχητικά και οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να μειώσουν περαιτέρω το ρόλο τους στις επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες. Η Ουάσινγκτον βρίσκεται στην διαδικασία της μεταβίβασης της διοίκησης της επιχείρησης στη Λιβύη, που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, στο NATO.

Στο μεταξύ η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι η διεθνής συμμαχία πραγματοποίησε επιδρομές στην πόλη Ζλίτεν, 160 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης. Εκεί "πολιτικές και στρατιωτικές τοποθεσίες έγιναν στόχοι βομβαρδισμών από τους αποικιοκράτες σταυροφόρους επιτιθέμενους", ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι.

Η παραθαλάσσια πόλη Ζλίτεν βρίσκεται περίπου 50 χλμ. δυτικά της πόλης Μιζουράτα.

Τα δυτικά αεροσκάφη έπληξαν άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού των δυνάμεων του Καντάφι χθες για να βοηθήσουν τους εξεγερμένους να ανακτήσουν το πλεονέκτημα στις μάχες για την στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζνταμπίγια. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι εξεγερμένοι μπήκαν στην πόλη από την ανατολική της πλευρά ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι συνέχιζαν να διατηρούν τον έλεγχο του δυτικού τμήματος της πόλης.

Το NATO ανέφερε ότι υπολογίζει πως η αποστολή του θα διαρκέσει τρεις μήνες, ενώ η κυβέρνηση της Γαλλίας εκτίμησε ότι η σύγκρουση δε θα τερματιστεί σύντομα. "Αμφιβάλλω ότι θα [διαρκέσει] ημέρες", δήλωσε ο ναύαρχος Εντουάρ Γκιγιό, επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info. "Νομίζω ότι διαρκέσει εβδομάδες. Ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να διαρκέσει μήνες".

Ο Σάιμον Μπρουκς, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Λιβύη, ανέφερε στο μεταξύ μεγάλες μετακινήσεις του πληθυσμού στην περιοχή της Ατζνταμπίγια εξ αιτίας των συγκρούσεων.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Κρεμάστηκε μέσα στην επιχείρησή του γιατί δεν άντεξε τα χρέη!

Πατέρας δύο παιδιών ο 56χρονος επιχειρηματίας έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο άτυχος άνδρας απαγχονίστηκε μέσα στην επιχείρησή του στην πλατεία Μακρυγιάννη, αφήνοντας πίσω του ορφανά δύο παιδιά.

Η αδελφή του τον αναζητούσε στο τηλέφωνο κι επειδή η αδικαιολόγητη απουσία του την ανησύχησε τον έψαξε στο μαγαζί του... Εκεί, τον βρήκε απαγχονισμένο με έναν αυτοσχέδιο βρόγχο. Αμέσως στο σημείο έφτασε και η αστυνομία η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η ιατροδικαστική εξέταση ωστόσο θα αποκαλύψει τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον 56χρονο στην αυτοκτονία που πιθανολογείται ότι ήταν τα οικονομικά του προβλήματα.

Μακελειό στη Συρία - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Δείτε video

Στο αίμα πνίγει την εξέγερση στη Συρία ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπου ελεύθεροι σκοπευτές θέρισαν διαδηλωτές. Η Διεθνής Αμνηστία υπολογίζει ότι οι νεκροί της περασμένης εβδομάδας είναι τουλάχιστον 55. Ορισμένοι στη Συρία λένε ότι ο απολογισμός ίσως είναι διπλάσιος.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες μετά τις προσευχές πληροφορίες έκαναν λόγο για 23 νεκρούς, με θύματα για πρώτη φορά και στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Οι πληροφορίες για τα θύματα ήταν περιορισμένες. Οι αρχές επέβαλαν περιορισμούς στις κινήσεις των δημοσιογράφων.

Στην Δαμασκό συγκεντρώθηκαν χθες και υποστηρικτές του Άσαντ και του Μπάαθ.
Στη Ντεράα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μετέτρεψαν σε πορείες τις κηδείες ορισμένων θυμάτων, φωνάζοντας "Ελευθερία". Σε μια κεντρική πλατεία, ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς είδε διαδηλωτές να ρίχνουν ένα άγαλμα του πατέρα του Άσαντ, του εκλιπόντος πρώην προέδρου Χάφεζ αλ Άσαντ, πριν άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά ανοίξουν πυρ από κτήρια με αυτόματα όπλα.

Το πλήθος στην πλατεία, περίπου 3.000 άνθρωποι, σκόρπισε δεχόμενο σφαίρες και δακρυγόνα. Ο ανταποκριτής είπε ότι είδε τραυματίες να μεταφέρονται με αυτοκίνητα και ασθενοφόρα. Είναι ασαφές εάν και πόσοι από τους διαδηλωτές σκοτώθηκαν. Το απόγευμα χθες οι άνδρες των υπηρεσιών ήταν άφαντοι και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά στην κεντρική πλατεία όπου έβαλαν φωτιά σε κρατικό κτήριο.

"Το φράγμα του φόβου έχει σπάσει. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στον δρόμο για την ανατροπή του καθεστώτος", είπε ο Ιμπραήμ, ένας δικηγόρος στη Ντεράα, που συνέκρινε όσα συμβαίνουν με τις εξεγέρσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και αλλού. "Έχουμε φθάσει στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή", πρόσθεσε.

Στην πόλη Σαναμέιν, στην ίδια περιοχή με τη Ντεράα, κάτοικοι είπαν ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί έξω από ένα κτήριο που χρησιμοποιεί η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού--που θεωρείται μέρος του συστήματος ασφαλείας του Μπάαθ, το οποίο κυβερνά τη Συρία από το 1963. Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν "ένοπλους" που προσπάθησαν να κάνουν έφοδο στο κτήριο στη Σαναμέιν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν δήλωσε ότι τα αιτήματα των πολιτών της Συρίας για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι θεμιτά και πρέπει να γίνουν σεβαστά από το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.Ο Μπαν δήλωσε ότι συζήτησε σχετικά με την επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία με τον Άσαντ τηλεφωνικά και επισήμανε ότι οι λαοί των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής "εκφράζουν δημοκρατικές προσδοκίες με ειρηνικά μέσα".

"Οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να σέβονται και να προστατεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών τους", είπε ο Μπαν, καλώντας τις αρχές της Συρίας να επιδείξουν την "μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και εκφράζοντας την ελπίδα για μια ουσιώδη απάντηση" στις "θεμιτές" διαμαρτυρίες των σύρων πολιτών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την καταστολή των κινητοποιήσεων στη Συρία. Εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι "καταδικάζουμε έντονα τις απόπειρες της συριακής κυβέρνησης να καταστείλει και να εκφοβίσει τους διαδηλωτές".

Ο Άσαντ υποσχέθηκε την Πέμπτη να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, να επιτρέψει περισσότερες ελευθερίες και να καταπολεμήσει την διαφθορά, καθώς και να άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε το 1963. Ακόμα, εξήγγειλε μεγάλες αυξήσεις των μισθών για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Την 31η Ιανουαρίου ο Άσαντ είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο να εξαπλωθούν στη Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

'¨επεσαν" τα πρώτα πρόστιμα του ΣΔΟΕ σε φοροφυγάδες ιατρούς

Έπεσαν οι πρώτες «καμπάνες» του ΣΔΟΕ σε γιατρούς που εντοπίσθηκαν να φοροδιαφεύγουν. Η αρμόδια διεύθυνση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ σε οδοντίατρο από το Κολωνάκι, ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ παρακαλώ ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.

Πολύ πιο ακριβά όμως θα την πληρώσει ένας καρδιοχειρουργός που θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωνε ετήσιο εισόδημα μόλις 35,000 ευρώ ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ!

Τα σημειώματα του ΣΔΟΕ έχουν αποσταλεί και στους δύο γιατρούς, οι οποίοι και κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στη εφημερίδα το “Βήμα” προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται περί τους 200 γιατρούς (όλων των ειδικοτήτων) και στις προσεχείς ημέρες θα κοινοποιηθούν και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Πολλοί γιατροί που τα περιουσιακά τους στοιχεία ελέγχονται προέρχονται από το Δημόσιο. Βρέθηκαν συγκεκριμένα γιατροί με τραπεζικούς λογαριασμούς 10 και πλέον εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Έσοδα από πρόστιμα άρχισαν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία και από τα σκάφη αναψυχής. Έως τώρα το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει 400 σκάφη (ορισμένα από αυτά είναι πολυτελέστατα και πανάκριβα) που οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν μετατρέψει σε επαγγελματικά (για να γλιτώνουν φόρους). Όλοι αυτοί ειδοποιήθηκαν με ειδικά σημειώματα να πληρώσουν, μετατρέποντας τα σκάφη τους από επαγγελματικά σε ιδιωτικά (αναψυχής).

Μέχρι τώρα πάνω από 45 έχουν συμμορφωθεί και συνολικά πλήρωσαν περί 20 εκατ. ευρώ (σε μετρητά) για να γίνουν νόμιμοι. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αρχίζουν από αυτό το Σαββατοκύριακο (που βοηθά και ο καιρός) τις εξορμήσεις σε μαρίνες, αλλά και στον Σαρωνικό για φορολογικό έλεγχο στα σκάφη αναψυχής.

Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό! - Video

Ένα αφύσικα υψηλό επίπεδο ραδιενέργειας, εντοπίστηκε και σε άλλο λαχανικό, το οποίο προορίζεται για την αγορά της Ναγκόγια και προέρχεται από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Αυτό το μαρούλι με τα κόκκινα φύλλα, το οποίο παράγεται στη νομαρχία Ιμπαράκι -μεταξύ του Τόκιο και της περιοχής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα- δεν βρισκόταν στον κατάλογο με τα περίπου 10 λαχανικά από τέσσερις νομαρχίες γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα των οποίων η πώληση έχει απαγορευτεί.

Το λαχανικό αυτό βρισκόταν σε 15 καφάσια που εντοπίστηκαν στη χονδρική αγορά της Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, και κατασχέθηκαν.

Στο λαχανικό αυτό καταμετρήθηκε ραδιενεργό ιώδιο 2.300 μπεκερέλ, ενώ το καθορισμένο όριο είναι 2.000 μπεκερέλ. Επίσης καταμετρήθηκε καίσιο, μια ραδιενεργή ουσία, η οποία ανερχόταν στα 150 μπεκερέλ και βρισκόταν πολύ πιο κάτω από το όριο των 500 μπεκερέλ.

Οι ιαπωνικές αρχές απαγόρευσαν στα μέσα της εβδομάδας την πώληση περισσότερων από 10 λαχανικών και γάλακτος από τέσσερις επαρχίες που βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μεταξύ των οποίων και η Ιμπαράκι, λόγω του εντοπισμού ενός αφύσικα υψηλού επιπέδου ραδιενέργειας.

Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν διέταξε ελέγχους και σε έξι άλλες νομαρχίες, εκ των οποίων ορισμένες βρίσκονται κοντά στο Τόκιο.

Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ρωσία και η Ταϊβάν, όπως και οι χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν ανακοινώσει μέτρα απαγόρευσης ή περιορισμού των εισαγωγών φρέσκων προϊόντων από την Ιαπωνία.

Γεμάτη ραδιενέργεια η θάλασσα
Αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία βιομηχανικής και πυρηνικής ασφάλειας της χώρας. Την Τρίτη, η τιμή του ιωδίου-131 η οποία είχε ανιχνευθεί βρισκόταν σε επίπεδο 126 φορές υψηλότερο του νομίμως επιτρεπόμενου στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Οι δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ενίσχυση των ελέγχων για την μόλυνση λαχανικών, φρούτων, θαλασσινών και ψαριών κατά μήκος των ακτών.

Μέσα στο εργοστάσιο οι αρχές εντόπισαν οκτώ ραδιενεργές ουσίες σε στάσιμο νερό σε υπόγειο. Τα υψηλότερα επίπεδα που βρέθηκαν στο νερό στο τμήμα 1 του εργοστασίου ήταν αυτά του καισίου 137, ενός ραδιενεργού ισοτόπου που είχε απελευθερωθεί στο περιβάλλον και μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ το 1986. Καταγράφηκε σε επίπεδο 1,8 εκατ. μπεκερέλ.

Το καίσιο 137, αντίθετα με το ραδιενεργό ιώδιο, έχει σχετικά μακρά ημιζωή, 30,2 ετών. Δημιουργείται στην διάρκεια της πυρηνικής σχάσης. Στο νερό περιέχονταν επίσης τα ισότοπα του καισίου 134 και 136 καθώς και ιώδιο-131.

Η εταιρία Tokyo Electric Power Co. (Tepco), η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο, δεσμεύθηκε να απολυμάνει το νερό το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν την προσπάθεια να ψυχθούν οι αντιδραστήρες.

Τρεις εργαζόμενοι που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις λειτουργίες ψύξης του αντιδραστήρα αριθμός 3 εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό που ήταν 10.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ανέφερε η Tepco χθες.

Τα επίπεδα αυτά αφήνουν να διαφανεί ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά και να έχουν διαρρεύσει ραδιενεργές ουσίες, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου.

Δεκαεπτά εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν υποστεί μόλυνση από ραδιενέργεια μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo σήμερα. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει μόνο όσους έχουν εκτεθεί σε πάνω από 100 μιλισίβερτ ραδιενέργειας, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο έκθεσης για τους εργαζόμενους σε πυρηνικές εγκαταστάσεις κατ' έτος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Εξαρθρώθηκε σπείρα με αδυναμία... στις τσάντες στη Θεσσαλονίκη

Έστηναν "καραούλι" έξω από Τράπεζες και παρακολουθούσαν τα θύματά τους για να τους αρπάξουν τα χρήματα που είχαν "σηκώσει".

Η τετραμελής σπείρα δρούσε στις περιοχές Νέων Μαλγάρων, Σίνδου, Ωραιοκάστρου, Διαβατών, Καλαμαριάς και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η αστυνομία κατάφερε να τους "τσακώσει" αφού συνέλαβε έναν από τους δράστες.

Πρόκειται για τρεις άνδρες 24, 25, 20 ετών και μία 24χρονη γυναίκα. Για τους υπόλοιπους δράστες σχηματίστηκε δικογραφία και συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διευρυνθεί πλήρως η εγκληματική τους δράση.

Η λεία της σπείρας από τις ληστείες που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα και τις αρπαγές τσαντών υπερβαίνει τα 68.500 ευρώ.

Αδέσποτο είχε εγκλωβιστεί σε εγκαταλελειμένο σπίτι για μια εβδομάδα

Το άτυχο σκυλάκι απεγκλώβισαν χθες η πυροσβεστική και η αστυνομία. Το σπίτι της οδού Παρνασσού στη Λαμία είναι ακατοίκητο και εγκαταλελειμένο εδώ και χρόνια, όπως είπαν οι γείτονες. Ο μόνος του επισκέπτης ήταν το αδέσποτο σκυλάκι.

Το άτυχο σκυλί έπεσε μέσα στο σπίτι από την τρύπα της σκεπής, ενώ οι γείτονες το άκουγαν να γαβγίζει για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ευτυχώς, κάποιος ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την αστυνομία και χθες το απόγευμα, παρουσία μέλους και του φιλοζωικού σωματείου κατάφεραν να το ελευθερώσουν.

Την στιγμή που άνοιξαν την πόρτα, το σκυλάκι τρομαγμένο πετάχτηκε έξω, κοντοστάθηκε λίγο για να "ευχαριστήσει" τους διασώστες του και μετά έφυγε.

"Φοροκάρτα": Πως θα δουλεύει

Μπορεί η “χαρτούρα” των αποδείξεων να συνεχίζεται όμως φαίνεται ότι μέσα στο επόμενο μήνα η περιβόητη φοροκάρτα μπαίνει σιγά, σιγά στη ζωή μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” η κάρτα θα έχει έναν 10ψήφιο αριθμό τον οποίο ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει µε SMS για την ενεργοποίησή της στον αριθμό 4053, γράφοντας τον ΑΦΜ του, εν συνεχεία κενό, και µετά τον 10ψήφιο αριθµό της κάρτας.
Στέλνοντας τα στοιχεία αυτά, θα λάβει µέσα στα επόµενα 15 δευτερόλεπτα ενηµερωτικό µήνυµα για την ενεργοποίηση της κάρτας.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη φοροκάρτα και μέσω internet

Πως “δουλεύει” το σύστημα
Είτε ο καταναλωτής πληρώνει για την αγορά ενός προϊόντος µε µετρητά, είτε µε πιστωτική - χρεωστική κάρτα, θα δίνει στον καταστηµατάρχη την κάρτα του για να την περάσει από τα µηχανήµατα POS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες.

Η συναλλαγή θα καταγράφεται από την τράπεζα, η οποία δεν θα έχει καµία πληροφορία για τον καταναλωτή που έκανε τη συναλλαγή. Το µόνο που θα βλέπει θα είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία και ότι κάποιος χρήστης αγόρασε κάποιο αντικείμενο.

Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων µια αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της.

Εκείνη µε τη σειρά της θα περνά τα ποσά αυτά στον “λογαριασµό αφορολογήτου” καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και άρα για τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Κάθε καταναλωτής που πραγµατοποιεί συναλλαγές µε τη φοροκάρτα θα µπορεί να παρακολουθεί ανά πάσα στιγµή, εισάγοντας τους προσωπικούς κωδικούς του, τα ακριβή ποσά που έχει συγκεντρώσει.

“Μαχαίρι” στα δάνεια των Δημοσίων Υπαλλήλων

Δεν έφτανε η τριπλή μείωση αποδοχών που συρρίκνωσε το εισόδημα των υπαλλήλων του Δημοσίου και φυσικά των οικογενειών τους έρχεται τώρα και η κατάργηση των ευνοϊκών όρων δανειοδότησης του Ταµείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει να επιδοτούνται από τις δηµόσιες δραστηριότητές του , δηλαδή τις παρακαταθήκες και υποχρεωτικές καταθέσεις, οι υπηρεσίες που παρέχει στην ελεύθερη αγορά, δηλαδή τα δάνεια!

Έτσι, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων του ΤΠ∆ που χορηγούνται στους δηµοσίους υπαλλήλους αναµένεται να εξισωθούν µε των άλλων εµπορικών τραπεζών.
Ο κλάδος εµπορικών δραστηριοτήτων του Ταµείου αποκτά λογιστική αυτοτέλεια...

Η ... μετάφραση όλων αυτών είναι ότι ένα στεγαστικό δάνειο ενός δημοσίου υπαλλήλου για 30 χρόνια που σήμερα έχει ένα επιτόκιο κοντά στο 4% θα πάρει την ανηφόρα και θα ανεβαίνει κάθε φορά που η ΕΚΤ ανεβάζει το επιτόκιό της, όπως αναμένεται να κάνει μέσα στο ερχόμενο μήνα.

Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι που μέσω Τ.Π.κ.Δ. Έχουν επιτόκιο 3% για τις καταθέσεις τους θα βρεθούν με επιτόκιο κοντά στο 1% που δίνουν οι ιδιωτικές τράπεζες.
Διπλά χαμένοι δηλαδή.

Μειώνονται ΑΕΙ και ΤΕΙ - Τα πάνω κάτω στα Πανεπιστήμια

Στα χέρια του Πρωθυπουργού είναι ήδη το πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που θέλει λιγότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μαθητές να επιλέγουν σχολή και ύστερα στο δεύτερο έτος το Τμήμα, αλλά και υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων.

“Θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τα πορίσματα του Συμβουλίου” είπε η υπουργός αφλήνοντας τα πάντα ανοιχτά ως προς το τι θα ισχύσει και από πότε. Μεγάλο αγκάθι δεν είναι τώρα η επιλογή σχολής. Αλλά το πως θα βρεθεί αδιάβλητη διαδικασία ώστε μετά το τέλος του πρώτου έτους φοίτησης οι σπουδαστές να επιλέγουν το τμήμα της σχολής στο οποίο θα φοιτούν στη συνέχεια.

Παράλληλα και όπως προκύπτει από το πόρισμα, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας δεν είχαν ομοφωνία σε όλα τα θέματα για τα ΑΕΙ, συμφώνησαν όμως ότι πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των ανώτατων ιδρυμάτων.

Ενα σημαντικό σημείο στο πόρισμα είναι ότι το ΕΣΥΠ προτείνει την υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των μεταφερόμενων μαθημάτων ανά εξάμηνο. Προτείνονται όμως και μέτρα ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές που δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα σε σταθερή βάση.

1η Απριλίου ξεκινάει η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέσω TAXISNET

Ανήμερα της... πρωταπριλιάς θα ανοίξει τις... πύλες του το TAXISNET και θα ξεκινήσει, μετά από πολλές ανάβολες, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά. Το TAXISNET παρουσίασε το τελευταίο διάστημα πολλά προβλήματα, αλλά φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν. Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μια ακόμη παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των δηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι προθεσμίες έχουν ως εξής:

1. Καθιερωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1, Ε2, Ε3). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική για επιτηδευματίες και όσους υποβάλουν μέσω λογιστών. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/4/2011, με ταυτόχρονη μετάθεση των προθεσμιών που ισχύουν σήμερα, οι οποίες θα αρχίσουν να λήγουν από τις 18/4/2011. Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ, χωρίς πρόσθετη διαδικασία πιστοποίησης.

Για το οικονομικό έτος 2011 προβλέπονται οι ακόλουθες καινοτομίες για την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων:

" Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία οχημάτων που ήδη υπάρχουν στην Κεντρική Βάση Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. μαζί με την αντίστοιχη ετήσια αντικειμενική δαπάνη.

" Συμπλήρωση του εντύπου Ε1 με τα στοιχεία ακινήτων για την κύρια και τις δευτερεύουσες κατοικίες κατόπιν επιλογής του φορολογούμενου από το σύνολο των ακινήτων του, βάσει των δηλώσεων Ε9.

" Εκτύπωση των ειδοποιήσεων για την πληρωμή ή επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσω των συμβεβλημένων τραπεζών.

" Δυνατότητα εκτύπωσης κενών εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 καθώς και των οδηγιών για την συμπλήρωση της Δήλωσης Φ.Π. Οικονομικού Έτους 2011, προκειμένου να διευκολυνθεί η ηλεκτρονική υποβολή.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική για τα φυσικά πρόσωπα και υποχρεωτική για τα νομικά πρόσωπα. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011 και η προθεσμία υποβολής μέσω διαδικτύου λήγει στις 30/6/2011. Εφόσον δεν επιλεγεί η ηλεκτρονική υποβολή τότε η δήλωση Ε9 υποβάλλεται στις ίδιες ημερομηνίες με το έντυπο Ε1.

Ηλεκτρονική υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Τιμολογίων Πελατών/ Προμηθευτών και Πιστωτικών Υπολοίπων. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν την 1/6/2011 με ημερομηνία λήξης τις 30/6/2011.

Εκκαθαριστική Δήλωση ΦΠΑ. H υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ ξεκίνησε στις 21/2/2011 και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 390.000 δηλώσεις. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 12/4/2011 για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και τις 23/5/2011 για τους υπόχρεους που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική.

2. Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων TAXISnet αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ υλοποιούνται και πολλές νέες.

Βασικές καινοτομίες του νέου περιβάλλοντος που θα είναι διαθέσιμες με την ολοκλήρωση της μετάβασης είναι οι ακόλουθες:

" Ενιαίο περιβάλλον σύνδεσης χρηστών και λειτουργίας των εφαρμογών. Πλέον με τη σύνδεση ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει.

" Περιβάλλον εξουσιοδότησης λογιστών για διεκπεραίωση υποθέσεων.

" Νέες δυνατότητες υποβολής δηλώσεων.

" Υποστήριξη υποβολής εκπρόθεσμων και τροποποιητικών δηλώσεων για την πλειοψηφία των δηλώσεων.

" Εξατομικευμένο φορολογικό ημερολόγιο.

" Ηλεκτρονικές πληρωμές.

" Μεταβολή στοιχείων μητρώου

" Πρόσβαση του χρήστη σε φορολογικά στοιχεία και δηλώσεις που τηρούνται για αυτόν είτε υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά είτε στη Δ.Ο.Υ.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του νέου συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων TAXISNet ξεκινούν σταδιακά τη λειτουργία τους οι παρακάτω νέες υπηρεσίες.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Προσωπικών εταιρειών κ.λπ. (Ε5) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 18/4/2011 με καταληκτική ημερομηνία ανεξαρτήτως ΑΦΜ τις 28/4/2011. Η υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ θα είναι διαθέσιμη από 4/4/2011.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φ01012). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 4/4/2011 με καταληκτικές ημερομηνίες τις 12/4/2011 για τα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας και τις 15/4/2011 για όσα τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας. Αν και η υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ έχει ξεκινήσει από 1/3/2011 και έχει ήδη παραληφθεί ο μεγαλύτερος όγκος, η υπηρεσία θα ανοίξει για λόγους πιλοτικής λειτουργίας ενόψει της υποχρεωτικής υποβολής του 2012.

Ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Εισοδήματος Νομικών Προσώπων ( Α.Ε. , ΕΠΕ, κ.λπ. -- Φ01010, Φ01011, Φ01013, Φ01014). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι προαιρετική και θα ξεκινήσει να προσφέρεται στις 2/5/2011, ενώ οι καταληκτικές ημερομηνίες ξεκινάνε από τις 10/5/2011 για τις ημεδαπές Α.Ε. και τα Υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών, εφόσον υφίσταται διμερής σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας (συμβατικών χωρών).

Για τα λοιπά νομικά πρόσωπα (Ε.Π.Ε., Συνεταιρισμοί κ.λ.π) καταληκτική ημερομηνία είναι μέχρι 10 Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. Η υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ θα είναι επίσης διαθέσιμη από 2/5/2011.

Καταστάσεις από λογιστές - φοροτεχνικούς.( Ηλεκτρονική υποβολή Καταστάσεων Φορολογικής Αναμόρφωσης, Αυτοκινήτων Εταιρείας, Κινητής Τηλεφωνίας και Αποδοθέντων και Οφειλομένων Φόρων Εισοδήματος και Εμμέσων Φόρων.) Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική και η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011 ενώ η προθεσμία υποβολής ορίζεται για τις 30/6/2011.

Ηλεκτρονική Υποβολή Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7). Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική και η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί στις 14/4/2011, ενώ η προθεσμία υποβολής ορίζεται για τις 16/5/2011.

Ηλεκτρονική υποβολή Οριστικών Δηλώσεων Παρακρατούμενων Φόρων Εμπόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2011 και ορίζεται καταληκτική ημερομηνία υποβολής η 30/9/2011.

Ηλεκτρονική Υποβολή Προσωρινής Δήλωσης Παρακρατούμενων Φόρων πλην Μισθωτών Υπηρεσιών. Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική από 1/7/2011. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί την 1/6/2011.

Για το 2011, πρώτη χρονιά λειτουργίας των νέων υπηρεσιών, η χρήση πολλών από αυτές είναι προαιρετική και έχει ως στόχο την εξοικείωση των χρηστών και την απομόνωση και επίλυση των όποιων μικρών προβλημάτων εντοπιστούν από τη χρήση τους στην πράξη. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι το 2012 να προσφέρονται για καθολική χρήση όλες οι παραπάνω υπηρεσίες, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.

Αναλυτικοί πίνακες καταληκτικών ημερομηνιών και υποδείγματα καταστάσεων που υποχρεούνται να συμπληρώσουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί:

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Τελευταίος αριθμός Α.Φ.Μ. Ημ/νία υποβολής

- Σε 1 18/04/2011

- Σε 2 19/04/2011

- Σε 3 20/04/2011

- Σε 4 21/04/2011

- Σε 5 27/04/2011

- Σε 6 28/04/2011

- Σε 7 29/04/2011

- Σε 8 02/05/2011

- Σε 9 03/05/2011

- Σε 10,20, 30,40,50 04/05/2011

- Σε 60,70, 80,90,00 05/05/2011

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τελευταίος αριθμός Α.Φ.Μ. Ημ/νία υποβολής

- Σε 1 11/04/2011

- Σε 2 12/04/2011

- Σε 3 13/04/2011

- Σε 4 14/04/2011

- Σε 5 15/04/2011

- Σε 6 18/04/2011

- Σε 7 19/04/2011

- Σε 8 20/04/2011

- Σε 9 21/04/2011

- Σε 10,20, 30,40,50 27/04/2011

- Σε 60,70, 80,90,00 28/04/2011

Στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων, η καταληκτική ημερομηνία για τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα είναι η 28η Απριλίου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ)

- Τελευταίος αριθμός Α.Φ.Μ. Ημ/νία υποβολής

- Σε 1 10/05/2011

- Σε 2 11/05/2011

- Σε 3 12/05/2011

- Σε 4 13/05/2011

- Σε 5 16/05/2011

- Σε 6 17/05/2011

- Σε 7 18/05/2011

- Σε 8 19/05/2011

- Σε 9 20/05/2011

- Σε 10,20, 30,40,50 23/05/2011

- Σε 60,70, 80,90,00 24/05/2011

Στις περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων, η καταληκτική ημερομηνία για τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα είναι η 24η Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

ΛΟΙΠΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΡΘΡΟΥ 101 ΚΦΕ

1. Τα μη κερδοσκοπικά χαρακτήρα ημεδαπά ή αλλοδαπά νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου και τα κάθε είδους ιδρύματα που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., μέχρι 12 Απριλίου 2011.

2. Τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα που τηρούν βιβλία Γ κατηγορίας του Κ.ΒΣ, ή δηλώνουν εισόδημα από την εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης ανεξάρτητα από την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων, μέχρι 15 Απριλίου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

3. Οι ημεδαπές Ε.Π.Ε, δημόσιες, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών, αλλοδαπές επιχειρήσεις που λειτουργούν με οποιονδήποτε τύπο εταιρείας και αλλοδαποί οργανισμοί που αποβλέπουν στην απόκτηση οικονομικών ωφελημάτων, καθώς και τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητο στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν προκύπτει ή όχι εισόδημα από αυτό θα υποβάλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 10 Μαΐου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.

83,2 εκατ. ευρώ στην Αλβανία από την Ε.Ε.

Η συμφωνία υπεγράφη από την Αλβανίδα υπουργό για θέματα ευρωπαϊκής ένταξης, Μελίντα Μπρέγκου και την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Τίρανα, Ετόρε Σεκούι.

Το ποσό των 83,2 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις βασικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο χώρο της αλβανικής αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών, στο πλαίσιο του προγράμματος PIA.

Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται 10 δράσεις, που αποσκοπούν στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με τις συστάσεις της στρατηγικής για την διεύρυνση και τη συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης με την ΕΕ.

Η φοιτήτρια ήταν... Ταγματάρχης!!!

Το διαδίκτυο κρύβει πολλές αλήθειες. Και ειδικά την ταυτότητα του συνομιλητή μας με τον οποίο μιλάμε και πολλές φορές...φλερτάρουμε.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν ανακαλύπτατε ότι η αισθησιακή 20χρονη φοιτήτρια µε την οποία µιλάτε τις τελευταίες εβδοµάδες στο facebook, κάνοντας όνειρα για την πρώτη σας συνάντηση, είναι στην πραγµατικότητα ένας ταγµατάρχης 40 ετών, ειδικευµένος στην αντικατασκοπία;

Οσο και να µοιάζει«τραβηγµένο», το σενάριο αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγµατικότητα, µετά την αποκάλυψη ενός σχεδίου των αµερικανικών ενόπλων δυνάµεων για τη χειραγώγηση του ∆ιαδικτύου, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Το σχέδιο, που αποκάλυψε η βρετανική εφηµερίδα «The Guardian», προβλέπει τη δηµιουργία πλαστών ηλεκτρονικών «ταυτοτήτων» σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και µπλογκ, πίσω από τις οποίες θα κρύβονται στρατιωτικοί υποδυόµενοι τους απλούς χρήστες.

Αποστολή τους θα είναι να προπαγανδίζουν τις αµερικανικές θέσεις, να παρακολουθούν τις συζητήσεις στα social media και να επιχειρούν να σαµποτάρουν τη δράση εξτρεµιστικών οργανώσεων και τροµοκρατών.

Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα,η κεντρική διοίκηση του αµερικανικού στρατού (Centcom)έχει υπογράψει συµβόλαιο ύψους 2,76 εκατ. δολαρίων µε την εταιρεία τεχνολογίας Ntrepid, µε στόχο τη δηµιουργία λογισµικού που θα επιτρέψει στον στρατό να «ελέγξει» τα κοινωνικά δίκτυα.

Πρόκειται για µια υπηρεσία «διαχείρισης online ταυτοτήτων», γνωστή ως «sock puppet» (µαριονέτα), στην οποία προβλέπεται να αποσπαστούν 50 στρατιωτικοί. Καθένας από αυτούς θα ελέγχει έως 10 διαφορετικούς λογαριασµούς. Με άλλα λόγια, περίπου 500 πρόσωπα - µαϊµού θα παρακολουθούν µέρα - νύχτα ανυποψίαστους χρήστες του ∆ιαδικτύου, παρεµβαίνοντας στις συζητήσεις τους.

Εικάζεται ότι το «στρατηγείο»της επιχείρησης θα στηθεί στην αεροπορική βάση ΜΑΚΝΤΙΛ, κοντά στην Τάµπα της Φλόριντας,στην έδρα της Αµερικανικής ∆ιοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Το σχέδιο έχει µελετηθεί µε κάθε λεπτοµέρεια. Προβλέπει τη δηµιουργία ενός «πειστικού υποβάθρου» για κάθε χρήστη, το οποίο θα περιλαµβάνει ιστορικό παλαιότερων αναρτήσεων, φωτογραφίες και άλλες λεπτοµέρειες που θα τον κάνουν πιστευτό, είτε υποδύεται έναν συνταξιούχο από το Πεκίνο είτε µια µαθήτρια από την Τεχεράνη.

Κάθε στρατιωτικός θα εφοδιαστεί µε έναν «εικονικό ιδιωτικό σέρβερ» και µια διεύθυνση IP που θα αλλοιώνει τα ηλεκτρονικά του «ίχνη», παρέχοντας την ένδειξη ότι δήθεν βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ.

«Η τεχνολογία αυτή υποστηρίζει απόρρητες δραστηριότητες σε ξενόγλωσσους ιστότοπους και θα µας επιτρέψει να καταπολεµήσουµε τη βίαιη, εξτρεµιστική και εχθρική προπαγάνδα εκτός των ΗΠΑ» δήλωσε ο Μπιλ Σπικς, εκπρόσωπος της Centcom.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι εν λόγω «παρεµβάσεις» δεν θα γίνονται σε συνοµιλίες που διεξάγονται στο εσωτερικό της χώρας, καθώς αυτό θα ήταν παράνοµο, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο δεν στοχεύει το facebook και το twitter. Στο επίκεντρο της επιχείρησης θα βρεθούν αναρτήσεις σε ιστολόγια και συνοµιλίες σε κοινωνικά δίκτυα που διεξάγονται στα αραβικά, ταπερσικά και τα ουρντού εκτός των αµερικανικών συνόρων.

Σύµφωνα µε την εφηµερίδα, το σχέδιο αποτελεί µέρος µιας επιχείρησης µε την ονοµασία Operation Earnest Voice, η οποία κάνει χρήση διαδικτυακών «όπλων ψυχολογικού πολέµου» και έχει χαρακτηριστεί από τον στρατό ως «πρόγραµµα ζωτικής σηµασίας για την καταπολέµηση της τροµοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης».

Το σχέδιο των ΗΠΑ έχει γίνει ήδη αντικείµενο έντονων επικρίσεων. Πολλοί µάλιστα το παροµοιάζουν µε τις προσπάθειες της Κίνας να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης στο ∆ιαδίκτυο, εφαρµόζοντας ένα σύστηµα το οποίο µπλοκάρει ιστότοπους µε «πολιτικά ανατρεπτικές» απόψεις.

«Πρόκειται για ένα τροµακτικό σχέδιο. Είναι φρικτό, την εποχή της διαφάνειας και της λογοδοσίας οι ΗΠΑ να προσπαθούν να συστηµατοποιήσουν αυτές τις πρακτικές. Είναι επίσης τροµερά ηλίθιο διότι αναµφίβολα οι πλαστογράφοι θα αποκαλυφθούν», έγραψε στον «Guardian» ο Τζεφ Τζάρβις, καθηγητής ∆ηµοσιογραφίας στο Πανεπιστήµιο Σίτι της Νέας Υόρκης.

«Πόσο τροµακτικό είναι αυτό; Αραγε οι επιχειρήσεις και τα στελέχη µάρκετινγκ θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν αυτό το µοντέλο;», διερωτήθηκαν οι συντάκτες του ιστολογίου Webpronews.com. ∆εν είναι η πρώτη φορά που η Αµερική επιχειρεί να παρέµβει στο ∆ιαδίκτυο.

Τον περασµένο Σεπτέµβριο, η εφηµερίδα «The new York Times» είχε αποκαλύψει ότι ο Λευκός Οίκος επιδιώκει να νοµιµοποιήσει τις παρακολουθήσεις συνοµιλιών, προωθώντας σχέδιο νόµου που θα επιτρέπει τις υποκλοπές µέσω ∆ιαδικτύου. Και αυτό, ενώ ο Μπαράκ Οµπάµα επικρίνει δριµύτατα τις κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής κατηγορώντας τις για περιορισµό της ελευθερίας της έκφρασης στο Ιντερνετ.

Κόβονται οι φοροαπαλλαγές

Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι πολίτες με εισόδημα από τις 60.000 ευρώ και πάνω θα πληρώνουν διπλάσιους φόρους αφού με βάση τις κυβερνητικές δηλώσεις είναι πλούσιοι.

Το είπε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς:
“Νοµίζω προσωπικά και έγινε και αναφορά από τον υπουργόότι ένας που έχει εισόδηµα 60.000 ευρώ τον χρόνο δεν µπορεί να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές µε άλλους που έχουν χαµηλότερο εισόδηµα”

Ήδη έχει συζητηθεί και αλλαγή στα αφορολόγητα όρια ώστε να μην είναι για όλους οι 12.000 έστω και αν υπάρχει η προϋπόθεση των αποδείξεων. Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόµη οριστικά ως προς το όριο του υψηλού εισοδήµατος ωστόσο φαίνεται ποιες θα είναι οι φοροαπαλλαγές που θα πρέπει να ... ξεχάσουν οι φορολογούμενοι με εισόδημα πάνω από 60.000.

Μεταξύ άλλων υπάρχει έκπτωση για τις δαπάνες που πραγµατοποιούν οι φορολογούµενοι για ασφάλιστρα ζωής, θανάτου και υγείας, για αµοιβές δικηγόρων και γιατρών, για νοσήλια, για τόκους δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας, για δωρεές, για εγκαταστάσεις εξοικονόµησης ενέργειας, για ενοίκια, για φροντιστήρια και ιδιαίτερα µαθήµατα.

Συνολικά, οι φοροαπαλλαγές είναι 980 και «κοστίζουν» στον προϋπολογισµό περίπου 5 δισ. ευρώ. Ως τα τέλη Σεπτέμβρη έρχονται και οι αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου,στη φορολογία νοµικών προσώπων και στον φορολογικό κώδικα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More