Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera

To NATO άρχισε τις επιχειρήσεις απαγόρευσης πτήσεων. Νέες επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι την ώρα που οι εξεγερμένοι προελαύνουν, με τη στήριξη των συμμάχων. "Ιδιαίτερα περίπλοκη" μια αλλαγή καθεστώτος στη Λιβύη σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό αμυνας.
Οπως ανακοίνωσε ο καναδός στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, η Συμμαχία άρχισε να "εκτελεί τις επιχειρήσεις απαγόρευσης των πτήσεων" και να επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό για τα όπλα.

"Στο πλευρό των εταίρων της μη-μελών του ΝΑΤΟ, η Συμμαχία θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τη χρήση αεροπορικών δυνάμεων και θα το κάνει με προσοχή και ακρίβεια έτσι ώστε να μην πλήξει τον λαό της Λιβύης", δήλωσε ο Καναδός στρατηγός.

"Η αποστολή μας είναι να κλείσουμε τον Λιβυκό εναέριο χώρο για όλες τις πτήσεις πλην των πτήσεων για μεταφορά βοήθειας και ανθρωπιστικούς λόγους", δήλωσε.

Στο μεταξύ, απέπλευσε από τη Σούδα η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, με προορισμό τη Λιβύη. Αυτή τη στιγμή περίπου 20 πολεμικά πλοία ,μεταξύ των οποίων τέσσερις τουρκικές φρεγάτες έχουν αναλάβει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης.

Οι δυνάμεις του Καντάφι ξαναβομβαρδίζουν την πόλη Μιζράτα, όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Οπως είπε "η Μιζράτα δέχεται επίθεση, η πόλη αλλά και το λιμάνι όπου βρίσκονται χιλιάδες εργάτες"

Τρεις πόλεις στα χέρια των αντικαθεστωτικών
Με τη βοήθεια των δυτικών βομβαρδισμών οι αντάρτες στη Λιβύη έχουν καταλάβει τρεις πόλεις στρατηγικής σημασίας. Μετά τη μεγάλη νικη της πόλης Μπρέγκα - πετρελαϊκού κέντρου - και της Ατζαμπίγια συνεχίζουν να προχωρούν. Σήμερα έγινε γνωστό ότι έπεσε στα χέρια τους ο πετρελαϊκός τερματικός σταθμός Ρας Λανούφ και ότι οδεύουν προς την Ουκάιλα.

Το λιμάνι Ρας Λανούφ βρίσκεται 370 χλμ δυτικά της Βεγγάζης, προπύργιου των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην ανατολική λιβύη και 210 χλμ από την Ατζνταμπίγια.Το είχαν ανακαταλάβει οι δυνάμεις του Καντάφι από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στις 12 Μαρτίου.

Οι λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις προωθήθηκαν δυτικά, στην πόλη Ουκάιλα, μετά την εκδίωξη των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζνταμπίγια. Ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα δήλωσε ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έφθασαν στην Ουκάιλα που βρίσκεται σε απόσταση άνω των 110χλμ δυτικά της Ατζνταμπίγια και η οποία είναι η τελευταία πόλη πριν από τον μεγάλο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου Ρας Λανούφ.

Τα αεροπορικά πλήγματα της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη συνεχίστηκαν με καταιγιστικό ρυθμό το Σάββατο, με 160 αποστολές, έναντι 153 μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Η επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα ανατεθεί τις επόμενες ημέρες στο NATO, ενώ την προστασία των αμάχων, που περιλαμβάνει πλήγματα στις δυνάμεις του Καντάφι, διαχειρίζονται οι δυνάμεις της συμμαχίας.

Από την 19η Μαρτίου, όταν άρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, η συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 1.257 πτήσεις, στις 540 εκ των οποίων συμπεριλήφθηκαν πλήγματα. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φέρει σε πέρας τις περισσότερες αποστολές, 787, έναντι 470 των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν ως αυτή τη στιγμή, δηλ. της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Δανίας και του Κατάρ.

Ο Αμερικανός υπουργός άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς μιλώνατς σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε οτι στόχος της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη δεν είναι η ανατροπή του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι γιατί "κάθε αλλαγή καθεστώτος" είναι "ιδιαίτερα περίπλοκη".

"Οπως έχουμε δει στο παρελθόν, μια αλλαγή καθεστώτος είναι κάτι ιδιαίτερα περίπλοκο.Άλλοτε χρειάζεται πολύς καιρός, άλλοτε συμβαίνει γρήγορα. Ομως, αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ στόχο της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη", είπε.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, συνεργάτες του Μουάμαρ Καντάφι έχουν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν και ν΄αλλάζουν στρατόπεδο μετά την επέμβαση του διεθνούς συνασπισμού στη Λιβύη, γιατί, όπως λέει “βλέπουν πώς θα καταλήξουν τα πράγματα”.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Άλπεις: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ομάδα τουριστών

Τραγωδία με Γάλλους τουρίστες στις ελβετικές Άλπεις. Η ομάδα των 11 έπεσε σε χιονοστιβάδα σε ένα από τα δυσκολότερα μονοπάτια. Ένας κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν ενώ ένας αγνοείται ακόμη. Η ομάδα των τουριστών από τη Γαλλία επιχείρησε να κάνει σκι και πεζοπορία σε ένα από τα πιο όμορφα αλλά και δύσκολα μονοπάτια, όταν προκλήθηκε χιονοστιβάδα, που τους καταπλάκωσε.

Ένας από τους Γάλλους κατάφερε να απελευθερωθεί μόνος του και κάλεσε βοήθεια για τους υπόλοιπους. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με συμμετοχή ελικοπτέρων. Οι διασώστες αρχικά ανέσυραν από το χιόνι έξι άτομα, ωστόσο ένας από τους τουρίστες δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή σε ξενοδοχείο.

Θεσσαλονίκη: Τον έδειραν μέχρι θανάτου!

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας 54χρονος στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Τον 54χρονο, που έφερε σοβαρά τραύματα από χρήση σωματικής βίας, παρέλαβε σε ημιλυπόθυμη κατάσταση από την οδό Ελευσίνος, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και υπέκυψε. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Αναθεωρεί τη Μνημονιακή δέσμευση η κυβέρνηση για εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο

Τέλος στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση. Ως εκ τούτου το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσει να πωλείται με το μειωμένο φόρο από την ερχόμενη σεζόν, που ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου 2011.

Το τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας, γέρνει την πλάστιγγα προς τη μη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και ενάντια στη δέσμευση που είχε τεθεί με το Μνημόνιο για την είσπραξη 400 εκατομμυρίων ευρώ το 2010 ή περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση από το 2012 και μετά.

Αντ’ αυτού, το οικονομικό επιτελείο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο κατά τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, και παραγόντων της αγοράς, ξεπερνά τα 500 εκατομμυρίων ευρώ σε μια αγορά με ετήσιο τζίρο άνω των 2 δις. ευρώ.

Γκαζάκια σε εταιρεία συντήρησης ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν στις 5 το πρωί γραφεία εταιρείας συντήρησης ελικοπτέρων που στεγάζονται στον 3ο όροφο κτιρίου στην συμβολή των οδών Θερμοπυλών και Βικέλα στο Χαλάνδρι.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που οφείλεται σε εμπρησμό τις πρωινές ώρες στα γραφεία της εταιρίας "Αεροπορικές Υπηρεσίες ΑΕΕ (Αeroservices)" που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο πενταόροφου κτιρίου στην οδό Θερμοπυλών 1 στο Χαλάνδρι. Η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει την συντήρηση στα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται μόνο γραφεία καθώς και της εταιρίας στο δεύτερο όροφο και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Από την έκρηξη και την πυρκαγιά οι φλόγες επεκτάθηκαν σε όλο το χώρο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε γραφεία, γραφική ύλη και άλλα είδη που υπήρχαν στο χώρο.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από 14 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με έξι οχήματα.

Πυροτεχνουρχοί του ΤΕΕΜ που έκαναν αυτοψία στο χώρο βρήκαν δύο γκαζάκια και άλλα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού.

Προανάκριση για την εμπρηστική επίθεση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια.

Βεβηλώνουν τα χριστιανικά μνημεία οι Τούρκοι

Σε απαγορευμένη ζώνη για τους Ελληνοκύπριους έχουν μετατρέψει οι κατοχικές δυνάμεις τους χριστιανικούς ναούς στη Βόρεια Κύπρο, συλλαμβάνοντας όποιον επιχειρεί να προσεγγίσει και να φωτογραφήσει τα μνημεία της χριστιανικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», οι κατοχικές δυνάμεις έχουν βεβηλώσει 520 ιερούς ναούς, παρεκκλήσια, μοναστήρια και κοιμητήρια, τα οποία έχουν μετατρέψει σε πιτσαρίες, ντισκοτέκ, ξενοδοχεία, αποχωρητήρια, μάντρες ζώων, αίθουσες τέχνης και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Βρετανούς και Αμερικανούς τουρίστες.

Η Εκκλησία της Κύπρου είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει εκστρατεία για τη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών στα Κατεχόμενα και τη βεβήλωση της θρησκευτικής κληρονομιάς.

Σύλληψη 40χρονου για ναρκωτικά στη Νάουσα

Πενήντα γραμμάρια ηρωίνης και εβδομήντα τέσσερα ναρκωτικά χάπια διαφόρων ειδών χωρίς ιατρική συνταγή είχε στην κατοχή του ένας 40χρονος.

Ο άνδρας συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς στη Νάουσα. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Ραγκούσης: 40ωρο στο Δημόσιο - Ανοικτά και τα απογεύματα

Το νέο ωράριο (40ωρο) ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις, ενώ, όπως σημειώνει, ο κ. Ραγκούσης θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζει ότι το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ (16 δισ. έναντι 22 δισ. το 2009), δηλαδή, όπως εξηγεί, μείωση κατά 30%.

Για το ενιαίο μισθολόγιο δηλώνει πως στόχο έχει «την αρχή της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει ότι εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο «για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊστάμενων».

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν έκανε ούτε μια πελατειακή πρόσληψη, εκτός ΑΣΕΠ και δεν έκανε ούτε μια κομματική προαγωγή προϊσταμένου», δηλώνει ο κ. Ραγκούσης.

Για τον εκλογικό νόμο λέει οτι είναι απαραίτητη η αλλαγή του καθώς «η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης είχε δύο δίδυμους πυλώνες που πρέπει να γκρεμίσουμε: "το πελατειακό κράτος και το πελατειακό κομματικό σύστημα".

Σημειώνει ότι "δεν χρειάζεται αναθεώρηση το Μνημόνιο, αλλά η νοοτροπία μας" και προσθέτει «αυτό είναι το μείζον, όχι οι όποιες διορθώσεις κριθεί ότι είναι απαραίτητες στο Μνημόνιο, οι οποίες ασφαλώς θα γίνουν».

Επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέραν των 25.000 θέσεων αιρετών και των δεκάδων χιλιάδων θέσεων μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.

Διαμηνύει ότι το έργο στην Κερατέα θα πραγματοποιηθεί πάση θυσία, καθώς, αν δεν προωθηθεί μαζί με του Γραμματικού, «θα καταρρεύσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και 5 εκατ. πολίτες θα βρουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους».

Προτείνει οι άδειες παραμονής των μεταναστών να δίνονται μόνο με διακομματική πλειοψηφία, ενδεχομένως και με συνταγματική πρόβλεψη. «Το ουσιώδες είναι με ποια κριτήρια, πως και κυρίως πόσες άδειες θα δίνονται. Αυτό δεν μπορεί να αφήνεται στις αντοχές της εκάστοτε κυβέρνησης, πολιτικές και προσωπικές, απέναντι σε πιέσεις και κινδύνους», τονίζει.

Βρέθηκε νεκρός ορειβάτης στο Ξηροβούνι

Το πτώμα ενός άνδρα που έφερε ορειβατική ενδυμασία εντοπίστηκε χθες σε δύσβατη περιοχη στο βουνό Ξηροβούνι. Σύμφωνα με το evianews.com πρόκειται για έναν 49χρονο Ολλανδό που έμενε σε διπλανό χωριό.

Ο 49χρονος ήταν μαραθωνοδρόμος και είχε πάει στο Ξηροβούνι για αναρρίχηση.

Πιθανώς να γλύστρησε από τον μεγάλο βράχο και να έπεσε στην χαράδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ομάδα ορειβατών που έτυχε να περνά από το σημείο Απαράχη, είδε το άψυχο σώμα του 49χρονου και αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

Επειδή το πτώμα βρίσκονταν σε βάθος 1200 μέτρων ήρθαν και ενισχύσεις από τους εθελοντές του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων.

"Πέντε ολόκληρες ώρες προσπαθούσαμε να ανασύρουμε το πτώμα από την χαράδρα. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποστολές" είπε στο evianews.com o επικεφαλής των εθελοντών Σπύρος Ραπτάκης.

Τρόικα: «Ψηφίζετε νόμους που δεν εφαρμόζονται»

Νέες «φουρτούνες» προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το «ρήγμα» που έχει ανοίξει στη σχέση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον εκπρόσωπο της Ε.Ε στην τρόικα Σερβάς Ντερόουζε, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο η διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ευρώπη.

Μετά το «διπλωματικό» επεισόδιο που δημιουργήθηκε, κατά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, αντί να εκτονώνεται γίνεται «ψυχροπολεμικό».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Real news», ήδη ο Σερβάς Ντερόουζε διαμηνύει ότι δεν θέλει να έλθει ξανά στην Ελλάδα με την αποστολή των ελεγκτών, όχι μόνο λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται από το οικονομικό επιτελείο, αλλά-κυρίως- γιατί «κουράστηκε» από την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μνημόνιο και να «φορτώνει» όλα τα μέτρα στην τρόικα.

Ο Ντερόουζε μάλιστα, «βομβαρδίζει» τους κοινοτικούς με στοιχεία που πιστοποιούν, όπως υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη των Βρυξελλών, ότι η «Ελλάδα ψηφίζει νόμους που δεν εφαρμόζονται».

Νέα πρόκληση από την τουρκική κυβέρνηση - Πουλάει «οικόπεδα» στην υφαλοκρηπίδα

Μεθοδικά και συστηματικά η Τουρκία σφίγγει τον κλοιό στην περιοχή του Καστελόριζου, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να δημιουργήσει τετελεσμένα που θα της δώσου πρόσβαση στα αποθέματα ενέργειας που πιθανολογείται ότι κρύβονται στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η Άγκυρα αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία την ελληνική κυριαρχία στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου σε όλη την έκταση από τα δυτικά όρια της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι και νοτίως της Κρήτης, ενώ νέες εντάσεις αναμένεται να δημιουργήσει η εκ νέου δραστηριοποίηση στις επίμαχες περιοχές της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ΤΡΑΟ. Περιοχές μάλιστα που βρίσκονται νοτίως του Καστελόριζου.

Η ΤΡΑΟ όμως, έχει ήδη βγάλει σε διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα «οικοπέδων» που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 km2 στον κόλπο της Αττάλειας, αλλά και νοτιότερα σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και επίσημα πια το Καστελόριζο είναι "γκρίζα ζώνη" - Η Ελληνική Κυβέρνηση (και πάλι) κοιμάται!

Πάνω από διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές στη Γερμανία ζήτησαν κλείσιμο πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία

Πάνω από διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία ζήτησαν το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών, την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής που λαμβάνει την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ.

Ένας από τους διοργανωτές, η ένωση "Ausgestrahlt", ανακοίνωσε ότι 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε τέσσερις μεγάλες γερμανικές πόλεις για να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό της εκμετάλλευσης των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Σύμφωνα με την ένωση αυτή, 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ η η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτίμησε από την πλευρά της ότι ήταν "πάνω από 100.000".

Στο Μόναχο, και κάτω από βροχή, η αστυνομία έκανε λόγο για "τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους", και οι διοργανωτές για 40.000, ενώ στο Αμβούργο και την Κολωνία, οι διοργανωτές υπολόγισαν αντίστοιχα σε 50.000 και 40.000 τους διαδηλωτές οι οποίοι συσπειρώθηκαν υπό το σύνθημα: " Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες".

"Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα", αναφέρει με ικανοποίηση το συλλογικό όργανο των διοργανωτών σε κοινή ανακοίνωση.

Διαμαρτυρία της Άγκυρας για βανδαλισμούς σε τουρκικό νεκροταφείο τα χαράματα της 25ης Μαρτίου

Επίθεση που σημειώθηκε τα χαράματα της 25ης Μαρτίου στο τουρκικό στρατιωτικό νεκροταφείο Αθηνών - Πειραιώς, καταδικάζει με ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείου Εξωτερικών.

«Μας προκαλεί εντύπωση η στιγμή αυτής της επίθεσης», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες που προέρχονται από όσους ενοχλούνται από την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα» .

«Περιμένουμε από τις ελληνικές αρχές να εντοπίσουν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης, η οποία πλην του τουρκισμού προσβάλλει θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αξίες, και να τους οδηγήσουν στην δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τον έκλεψαν για... τέταρτη φορά!!!

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών, που δέχεται… καθημερινά τις «επισκέψεις» διαρρηκτών οι οποίοι τον κλέβουν σε… δόσεις! Τον τελευταίο καιρό, το σπίτι του μπήκε για τέταρτη φορά στο στόχαστρο διαρρηκτών, αλλά οι δύο τελευταίες εισβολές έγιναν μέσα σε δύο ημέρες!

Το σύστημα συναγερμού που έχει εγκαταστήσει ο άτυχος ιδιοκτήτης δεν σταμάτησε τους δράστες, ενώ τα δυο σκυλιά που αγόρασε για να τους αποτρέψουν βρέθηκαν τραυματισμένα από… πέτρες που τους πέταξαν οι κακοποιοί! Η πρώτη διάρρηξη έγινε την περασμένη Τρίτη, όταν οι δράστες παραβίασαν μια μπαλκονόπορτα και άρπαξαν όσα χρυσαφικά και τιμαλφή βρήκαν. Η δεύτερη έγινε την Πέμπτη, όταν έσπασαν την πόρτα με μια… βαριοπούλα και πήραν την τηλεόραση που είχαν αφήσει την προηγούμενη φορά!

Στόχος «κυνηγών του χαλκού» έγινε μια υπαίθρια αποθήκη της Δ.Ε.Η. στην Κω. Οι άγνωστοι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του προσωπικού στο διάστημα από 19 έως 24 Μαρτίου, «τρύπωσαν» μέσα και άρπαξαν καλώδια και αγωγούς χαλκού μεγάλης αξίας, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας εκπρόσωπος της Δ.Ε.Η. Κω.

Αγρίνιο: Συμμορία ανηλίκων πίσω από σωρεία κλοπών

Εκτεταμένες έρευνες σ όλη την Αιτωλοακαρνανία κάνει η Αστυνομία για να εντοπίσει και να συλλάβει μια ομάδα ανήλικων και οριακά ενήλικων κακοποιών που έχουν γίνει πραγματικός «πονοκέφαλος» στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, όπου διαπράττουν απανωτές διαρρήξεις και κλοπές.

Από τις έρευνες που έχει κάνει ως τώρα η Ασφάλεια, έχει εξακριβώσει ότι πίσω από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κρύβεται μια συμμορία τσιγγάνων ηλικίας από 15 ως 18 χρόνων, στην οποία συμμετέχουν σποραδικά και ορισμένοι μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως ένας 29χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε την κλοπή τριών μετασχηματιστών αξίας 45.000 ευρώ από τον ΤΟΕΒ Οζερού!

Άλλα δύο μέλη της σπείρας, ένας 18χρονος και ένας 14χρονος συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες μετά την διάρρηξη σε ένα κτίριο με γραφεία στο κέντρο του Αγρινίου. Ωστόσο, πολλές υποθέσεις παραμένουν ακόμη ανεξιχνίαστες, ενώ τουλάχιστον άλλοι δέκα συνεργοί τους εξακολουθούν να παραμένουν ελεύθεροι και να συνεχίζουν την δράση τους.

«Φορτωμένο» με ναρκωτικά εντοπίστηκε στο κέντρο της Λαμίας ένας ανήλικο αγόρι. Πρόκειται για έναν 17χρονο που συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας, όταν σε σωματικό έλεγχο που του έκαναν βρήκαν πάνω του 25,9 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Αφγανιστάν: Και νέο λάθος του ΝΑΤΟ σκότωσε παιδιά

Επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή από αεροπορική επιδρομή της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν στη νότια επαρχία Χελμάντ, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής Μουχάμαντ Γούλαμπ Μάνγκαλ.

"Δύο άνδρες, δύο γυναίκες και τρία παιδιά σκοτώθηκαν και ένας άνδρας, μία γυναίκα και τρία παιδιά τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα ανταρτών (το οποίο έπληξε η δύναμη του ΝΑΤΟ) ανατινάχθηκε δίπλα σε αυτό που επέβαιναν εκείνοι στην περιοχή Νάου Ζαντ", διευκρινίζει ο κυβερνήτης σε ανακοίνωσή του.

Η Διεθνής Δύναμη είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι σκότωσε και τραυμάτισε κατά λάθος αφγανούς αμάχους σε πλήγμα του που είχε στόχο όχημα που μετέφερε ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν και τους συνεργάτες του, αλλά δεν είχε διευκρινίσει τον αριθμό των θυμάτων.

Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ίδιο περιστατικό, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό αυτόν του κυβερνήτη της Χελμάντ καθώς η έρευνα που ξεκίνησε το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Καλούν σε λαϊκή εξέγερση μέσω... facebook στη Συρία!

Εκατοντάδες Σύροι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πόλη Ντεράα, στη νότια Συρία, φωνάζοντας συνθήματα για ελευθερία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, την ώρα που στο Facebook κυκλοφόρησε αίτημα για "λαϊκή εξέγερση" σε όλες τις συριακές επαρχίες.

Τρεις νεαροί άντρες που κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα "ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος" ανέβηκαν στα ερείπια αγάλματος του εκλιπόντος προέδρου της Συρίας Χάφεζ αλ Άσαντ και πατέρα του νυν Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο έριξαν χθες οι διαδηλωτές.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες που διαμένουν στο Τάφας, κοντά στη Ντεράα, χιλιάδες άνθρωποι στο χωριό αυτό, οι οποίοι ακολουθούσαν τη νεκρώσιμη πομπή για τον ενταφιασμό ενός διαδηλωτή που έχασε χθες τη ζωή του, έκαψαν τα τοπικά γραφεία του κόμματος Μπάαθ και ένα αστυνομικό τμήμα.

Το πλήθος, φωνάζοντας συνθήματα για ελευθερία, ακολουθούσε τη νεκρώσιμη πομπή για τον ενταφιασμό του Κάμαλ Μπαράνταν, ενός διαδηλωτή που σκοτώθηκε χθες στη Ντεράα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μακελειό στη Συρία - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Δείτε video

Λαθρομετανάστης επιτέθηκε σε λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα

Ο λόγος για έναν αλλοδαπό που προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Ο αλλοδαπός στην προσπάθειά του να διαφύγει τη σύλληψη απώθησε βίαια στέλεχος του Λιμενικού, που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο του επιβατηγού σταθμού, ενώ στη συνέχεια συνεπλάκη και με δεύτερο Λιμενικό που έσπευσε να βοηθήσει το συναδελφό του.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη ενώ κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

ΝΔ: Θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστική Επιτροπής για τα υποβρύχια

Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι «ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή».

Ο κ. Μιχελάκης σημειώνει ότι «πρόκειται για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Κλήσεις σε 37 πρόσωπα

Κλήσεις σε τριάντα επτά πρόσωπα με την ιδιότητα του υπόπτου θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελεία Πρωτοδικών για την υπόθεση των προμηθειών για τα υποβρύχια τύπου 214, του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι κλήσεις θα αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τα πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν προέκυψαν ως εμπλεκόμενα από τα στοιχεία της Εισαγγελείας και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα πριν από λίγες ημέρες.

Οι 37 που καλούνται ως ύποπτοι είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Αμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες.

Και οι 37 που θα κληθούν να λογοδοτήσουν φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από το 1998 -όταν αποφασίστηκε η προμήθεια των υποβρυχίων με απευθείας ανάθεση στις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal και τα ναυπηγεία Σκαραμάγκα- έως και το 2002 που έγιναν τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται και για το διάστημα μετά το 2002, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να κάνουν πλιάτσικο σε οικοδομή

Δύο άνδρες 47 και 36 ετών συνελήφθησαν για κλοπή το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αστυνομικοί κατά την διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν και συνέλαβαν επ ' αυτοφώρω δύο αλλοδαπούς, την ώρα που επιχειρούσαν να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού, από νεοαναγειρόμενη οικοδομή ιδιοκτησίας 42χρονου.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων, την κατοχή των οποίων, αλλά και την παρουσία τους στον χώρο, δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την έρευνα και την προανάκριση, προέκυψε ότι ο 47χρονος, την Πέμπτη είχε αφαιρέσει από άλλη οικοδομή ιδιοκτησίας ενός 36χρονου, καλώδια χαλκού αξίας συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η Αλ Κάιντα ετοιμάζει επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με την Washington Post

Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο είναι έτοιμη να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση, επωφελούμενη από την συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο, κυρίως στην Υεμένη, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Οπως γράφει το δημοσίευμα, "οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κλάδος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση".

Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα διευκρίνισαν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αποσπασματικές και ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να εκδώσουν μια προειδοποίηση ή να λάβουν ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής.

"Είμαστε πάντα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συναγερμού και έτσι είναι τα πράγματα εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με την AQPA" (ονομασία της Αλ Κάιντα στην Υεμένη) δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα. Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες υπερβαίνουν το απλό γεγονός ότι η ομάδα αυτή "επιδιώκει να επιτεθεί στη Δύση και συνεχίζει να συνωμοτεί", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Washington Post, η CIA και ο στρατός των ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δεκάδες πράκτορες στην Υεμένη εδώ και 18 μήνες για να βοηθήσουν τον στρατό της Υεμένης να καταδιώξει την Αλ Κάιντα.

Αλλά "η απειλή έρχεται σε μια στιγμή που οι αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Υεμένη διαταράχθηκαν από τις διαδηλώσεις" κατά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια, αποκαλύπτει η εφημερίδα της Αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος Σάλεχ, ο οποίος αγωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση, έχει καταστήσει τον αγώνα κατά της αλ-Κάιντα σημαντικό πλεονέκτημα στις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον, όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα.

Έσερνε στο δρόμο τη φίλη του από ζήλια!

Τη φίλη του αλλά και έναν περαστικό που προσπάθησε να τον συγκρατήσει έδειρε ένας ένστολος στην Πάτρα!

Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες σε γνωστό κλαμπ της Πάτρας όπου ο ένστολος βρέθηκε για να παρακολουθήσει την ερωτική του σύντροφο, η οποία είχε βγει με φιλική της παρέα.

Η κοπέλα είχε πει ότι θα έβγαινε μόνο με τις φίλες της αλλά στην παρέα υπήρχαν και δύο άνδρες, οι οποίοι συνόδευαν κάποια από τα κορίτσια της παρέας. Ο ένστολος την είχε... στήσει στο απέναντι πεζοδρόμιο παρακολουθώντας και μόλις είδε και τους δύο άνδρες στην παρέα έγινε έξαλλος.

Όταν η παρέα μπήκε στο κλαμπ, ο άνδρας τους ακολούθησε και κάποια στιγμή είδε τη φίλη του να χορεύει μαζί με τις υπόλοιπες της παρέας αλλά και τους άνδρες συνοδούς.

Παράτησε το ποτό του και την πλησίασε πιάνοντάς την με δύναμη από το χέρι και τραβώντας την προς τα έξω. Το ζευγάρι βγήκε έξω όπου και συνέχισε να καυγαδίζει. Η κοπέλα του ζήτησε να φύγει, κάτι που τον εξόργισε ακόμα περισσότερο και άρχισε να την τραβολογά με απίστευτη δύναμη, ρίχνοντάς την στο δρόμο και σέρνοντάς την!

Ένας περαστικός προσπάθησε να τον συγκρατήσει και να βάλει τέλος στο επεισόδιο αλλά ο εξαγριωμένος ένστολος γύρισε προς το μέρος του και τον χτύπησε με δύναμη στο πρόσωπο. Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στον δρόμο και οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να τον βοηθήσουν, προσφέροντας του τις πρώτες βοήθειες ενώ στο σημείο κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Το θύμα αναμένεται να καταθέσει μήνυση στο θερμόαιμο δράστη που μετά το συμβάν εξαφανίστηκε.

Θα χτίσουν σε όλη την Ελλάδα 700.000 σπίτια και θα τα πουλήσουν στους ξένους!

Επιχείρηση «εξοχική κατοικία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να τονώσει τα δημόσια έσοδα. Μέσα στα επόμενα 7 χρόνια προβλέπεται να κατασκευαστούν και να πωληθούν σε Ευρωπαίους 700 χιλιάδες κατοικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, έχουν ήδη επιλεγεί οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα ικανές να σηκώσουν τέτοια σχέδια οργανωμένης δόμησης κατοικιών.

Ενδεικτικά: τα Καμμένα Βούρλα, όπου βρίσκονται τα κάμπινγκ του ΕΟΤ, παραλιακές δημόσιες εκτάσεις στην Ανάβυσσο, η Ρόδος, η Ηλεία, η παραλιακή ζώνη του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, περιοχές της νοτίου Κρήτης, της Χαλκιδικής, το Φανάρι της Κομοτηνής και η Ηρακλείτσα Καβάλας.

Αντίστοιχες χωροθετήσεις χειμερινών περιοχών προβλέπονται για ορεινές ζώνες, όπως του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν κλπ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο υιοθετήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό.

Το σχέδιο στηρίζεται στη βαθιά πεποίθηση ότι η αυθαίρετη δόμηση συντηρεί την παραοικονομία, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ενώ αφαιρεί έσοδα από το κράτος.

Έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε 100τμ νόμιμης οικοδόμησης αντιστοιχούν περίπου 30τμ παράνομης με απώλεια εσόδων κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ σε φόρους, εισφορές και άλλα τέλη.

Θεσσαλονίκη: Όλη η πόλη… ένας σκουπιδότοπος

Μια μέρα «χαρά Θεού» με χιλιάδες Θεσσαλονικείς να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο, να πίνουν το καφέ τους ή να τρώνε το φαγητό τους, δίπλα σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Κάποιοι είναι δεδομένο πια ότι έχουν ευθύνες. Και πρέπει να τις αναλάβουν. Μεγάλες οι αμαρτίες του παρελθόντος αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι η μόνιμη επωδός.

Wikileaks: Προμηθευτήκαμε 60 F16 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας!!

Η Ελλάδα προμηθεύτηκε παρτίδα από αμερικανικά F16 που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Wikileaks που φέρνει στο φως η Καθημερινή. Τη συμφωνία για τα 60 F16, είχε υπογράψει το 2000 ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν ύψους 2 δισ. δολαρίων. Τα αεροσκάφη ήταν της εταιρείας Lockheed Martin ενώ το σύστημα αυτοπροστασίας τους ήταν άλλης αμερικανικής εταιρειάς, της Raytheon.

Τα αεροσκάφη παραλαμβάνονται το 2003 και από την αρχή το σύστημα αυτοπροστασίας δεν λειτουργεί, αν και είναι απολύτως απαραίτητο καθώς χωρίς αυτό το αεροσκάφος δεν έχει κανέναν τρόπο να αντιμετωπίσει οποιουδήποτε είδους επίθεση και ειναι – όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται – τυφλό.

Εννιά χρόνια μετά την παραγγελία, το πρόβλημα ακόμη να λυθεί, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του Wikileaks. Στο τηλεγράφημα της 4ης Νοεμβρίου του 2009 ο αμερικανός πρέσβης ενημερώνει το Στειτ Ντιπάρτμεντ για το “παράπονα” του υπουργού Άμυνας.

“Ο υπουργος παραπονιέται για ένα πρόβλημα που έχει το σύστημα αυτοπροστασίας στο Peace Xenia III F16 και ότι οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη” αναφέρει το τηλεγράφημα που συμπληρώνει ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω των διαπραγματεύσεων που έχουν διακοπεί μεταξύ της αμερικανικής Raytheon και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας και έτσι “κάνενα από τα αεροσκάφη δεν έχει εγκατεστημένο σύστημα αυτοπροστασίας”.

Σύμφωνα με τις ίδιες ενημερώσεις ο πρέσβης ρωτά τον υπουργό κ. Βενιζέλο αν ευσταθεί ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά Eurofighter. “Μην ακούτε αυτά που γράφονται γιατί είναι ανακριβή”, απαντά ο υπουργός λέγοντας ότι δεν έχουν παρθεί αποφάσεις.

Ο πρέσβης στην ενημέρωση προς το Στειτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι η συμφωνία με τη Raytheon είναι εμπορική και όχι διακρατική οπότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει μεγάλα περιθώρια παρέμβασης. Παράλληλα προειδοποιεί τις ΗΠΑ οτι το πρόβλημα αυτό θα αποτελέσει επιχείρημα για την ελληνική κυβέρνηση να στραφεί προς τα Eurofighter σε επόμενη αγορά.

Grand Prix Μελβούρνης: Πρώτος ο Φέτελ

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο πρώτο γκραν πρι της σεζόνστη Μελβούρνη της Αυστραλίας, δείχνοντας πως και φέτος το πρωτάθλημα του ανήκει! Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χάμιλτον, ενώ στην τρίτη θέση του πόντιουμ βρέθηκε ο εκπληκτικός Πετρόφ.

Την εντέκατη νίκη της καριέρας του πανηγυρίζει ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Με... στόφα πρωταθλητή ο Γερμανός πιλότος τερμάτησε πρώτος στο εναρκτήριο γκραν πρι της χρονιάς στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου στην Φόρμουλα 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον με ΜcLaren ακολουθούσε τον πιλότο της Red Bull σε όλο τον αγώνα, ενώ ο Βιτάλι Πετρόβ με Renault πήρε την τρίτη θέση, αποτέλεσμα που ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε καν να ονειρευτεί, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του βρέθηκε στο πόντιουμ.

Πίσω από τον 26χρονο βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari. Ο Ισπανός πάλεψε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο Άλμπερτ Παρκ, αλλά έμεινε ξανά πίσω του, όπως είχε συμβεί και στον τελευταίο αγώνα του Άμπου Ντάμπι πριν από λίγους μήνες.

Ο Μαρκ Γουέμπερ με Red Bull βρέθηκε στην πέμπτη θέση ενώ τον ακολούθησε ο Τζένσον Μπάτον με McLaren. Επίσης, έκπληξη αποτέλεσε και η παρουσία του Σέρχιο Πέρεζ στους βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φέτελ Red Bull 58 γύροι
Χάμιλτον McLaren +22.2
Πετρόφ Renault +30.5
Αλόνσο Ferrari +31.7
Γουέμπερ Red Bull +38.1
Μπάτον McLaren +54.3
Πέρεζ Sauber +65.8
Κομπαγιάσι Sauber +76.8
Μάσα Ferrari +85.1
Μπουέμι Toro Rosso +1 γύρο
Σούτιλ Force India +1 γύρο
Ντι Ρέστα Force India +1 γύρο
Αλγκουερσουάρι Toro Rosso +1 γύρο
Χάιντφελντ Renault +1 γύρο
Τρούλι Lotus +2 γύροι
Ντ' Αμπρόσιο Virgin +4 γύροι

Εγκατέλειψαν

Γκλοκ Virgin 49ο γύρο
Μπαρικέλο Williams 48ο γύρο
Ρόζμπεργκ Mercedes GP 22ο γύρο
Κοβαλάινεν Lotus 19ο γύρο
Σουμάχερ Mercedes GP 19ο γύρο
Μαλντονάντο Williams 9ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 25
Χάμιλτον 18
Πετρόφ 15
Αλόνσο 12
Γουέμπερ 10
Μπάτον 8
Πέρεζ 6
Κομπαγιάσι 4
Μάσα 2
Μπουέμι 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 35
McLaren 26
Renault 15
Ferrari 14
Sauber 10
Toro Rosso 1

Πάνω από 230 εκ € χρωστάνε στις τράπεζες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ....

Κόμμα και κράτος ταυτίζονται στην Ελλάδα και στα... χρέη! Καταχρεωμένα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το ΠΑΣΟΚ έχει χρέη στις τράπεζες που αγγίζει τα 111 εκ. ευρώ και η ΝΔ έχει χρέος πάνω από 120 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά, το ΠΑΣΟΚ είχε έσοδα 65 εκ. ευρώ το 2010. Από αυτά τα 19,8 εκ. ήρθαν από την κρατική επιχορήγηση και τα 40 από δάνεια. Γύρω στα 33 εκ. χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ η δαπάνη για τους τόκους 6,49 εκ. ευρώ.

Η ΝΔ είχε έσοδα 18,7 εκ. ευρώ, με τα 15 εκ. να προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση και λειτουργικές δαπάνες άνω των 40 εκ. ευρώ που καλύφθηκαν με δανεισμό 25 εκ. ευρώ. Πλήρωσε για τόκους 6,4 εκ. ευρω. Σύμφωνα με γνωρίζοντες – οπως αναφέρει η Καθημερινή – το 50 με 60% των εσόδων και στα δύο κόμματα πηγαίνει στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα, που έχει περικοπεί και η κρατική επιχορήγηση, έχει πέσει “μαχαίρι” σε πάρκινγκ, κινητά, χαρτική ύλη, έξοδα περιοδειών κ.α. Όσο για τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΠΑΣΟΚ -κυβέρνηση γαρ- μετακίνησε υπαλλήλους του σε συμβάσεις του Δημοσίου. Η ΝΔ έκανε 60 απολύσεις, δηλαδή έδιωξε περίπου το 18% των υπαλλήλων.

Την άφησε χωρίς ρεύμα γιατί τον... τσάντισε!!!

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ένας υπάλληλος της ΔΕΗ Ηρακλείου για να... τιμωρήσει μια γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε ότι καθυστέρησαν να της επανασυνδέσουν το ρεύμα! Η κ. Ευγενία Μακριδάκη ισχυρίζεται ότι ο υπάλληλος ξήλωσε και πήρε το ρολόι της ΔΕΗ από το σπίτι της και της ανακοίνωσε ότι θα της το επιστρέψει μετά το εορταστικό τριήμερο.

Η ιστορία, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας ξεκίνησε από έναν απλήρωτο λογαριασμό, για τον οποίο είχε ζητήσει διακανονισμό καθώς δεν ήταν σε θέση να τον εξοφλήσει.

Οι υπάλληλοι στο υποκατάστημα Ηρακλείου αρνήθηκαν και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία διακοπής ρεύματος καθώς επίσης και το ξήλωμα του ρολογιού. Μάλιστα, επειδή το ρολόι βρίσκονταν σε εσωτερικό χώρο από την εξωτερική πόρτα του σπιτιού, η γυναίκα κατηγορήθηκε για ρευματοκλοπή.

Η κ. Μακριδάκη, για να καταφέρει να αποπληρώσει τις οφειλές της δανείστηκε 2000 ευρώ. Στη συνέχεια όμως προσήλθε στη ΔΕΗ διαμαρτυρόμενη γιατί η υπηρεσία καθυστερούσε να προχωρήσει στην επανασύνδεση.

Ο υπάλληλος που είχε ξηλώσει το ρολόι του ρεύματος, το πήρε μαζί του για να την... εκδικηθεί και την ενημέρωσε πως θα τακτοποιήσει την εκκρεμότητα μετά το πέρας του εορταστικού τριημέρου της 25ης Μαρτίου, που θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια του ΟΣΕ από και προς την Καλαμπάκα

Επαναλειτουργεί από την Κυριακή 27 Μαρτίου το πλέγμα των δρομολογίων, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, επανακυκλοφορεί το ζεύγος αμαξοστοιχιών IC48 και IC47, οι οποίες θα εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα - Καλαμπάκα και Καλαμπάκα - Αθήνα αντιστοίχως.

Η αμαξοστοιχία IC48 θα αναχωρεί από τον Σ.Σ. Αθήνας στις 15:53, ως συνδεδεμένος συρμός μαζί με την αμαξοστοιχία IC 40 (Αθήνα - Βόλος), ενώ η αμαξοστοιχία IC47 θα αναχωρεί από Καλαμπάκα στις 06:33.

Β.Ελλάδα: Ξηλώνουν το κύκλωμα που εφοδιάζει όπλα τους κακοποιούς

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξακολουθεί να συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η έρευνα που ξεκίνησε τις τελευταίες ώρες αμέσως μετά τη σύλληψη δύο ατόμων που αναμένεται να κατηγορηθούν για λαθρεμπόριο όπλων.

Πρόκειται για δύο μέλη ευρύτερου όπως πιστεύεται κυκλώματος που δραστηριοποιείται ως επί τω πλείστον στη βόρεια Ελλάδα και αποτελεί μία από τις βασικές πηγές προμήθειας με όπλα και πυρομαχικά σκληρών κακοποιών που κινούνται στο περιβάλλον του κοινού εγκλήματος, όπως είναι οι ληστείες και οι εκβιασμοί.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες σημειώνουν πως έχουν εντοπιστεί σε κρησφύγετο των συλληφθέντων, ενός Έλληνα κι ενός υπηκόου Αλβανίας αρκετά Καλάσνικοφ, σφαίρες και χειροβομβίδες, που όπως επίσης εκτιμάται, αποτελούν τα τελευταία "προϊόντα" εισαγωγής από απροσδιόριστο ακόμη δρομολόγιο που ξεκινά πιθανότατα μέσα από το αλβανικό έδαφος.

Πιθανότητα προς το παρόν διασύνδεσης των λαθρεμπόρων είτε απευθείας, είτε μέσω άλλων ατραπών με άτομα ή με οργανώσεις που τοποθετούνται στο χώρο του ένοπλου αντάρτικου πόλης, δεν φαίνεται να απασχολεί τις αρμόδιες διωκτικές αρχές που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης.

Σωφρονιστικός Κώδικας: Μέτρα για πιο ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων

Ριζοσπαστικές αλλαγές επέρχονται στο Σωφρονιστικό Κώδικα οι οποίες δίνουν πνοή ανάσας στους κρατούμενους, ενώ παράλληλα υλοποιούνται αιτήματα ετών συλλογικών φορέων, όπως είναι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ.ά.

Ειδικότερα, η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Κώδικα θα εισηγηθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, μεταξύ των άλλων:

- εισαγωγή προγραμμάτων υποκατάστατων ουσιών στους τοξικοεξαρτημένους κρατούμενους,
- αλλαγή του τρόπου χορήγησης των αδειών,
- χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών,
- συνεύρεση των κρατουμένων με τους συγγενείς τους (σύζυγο, κ.λπ.) και
- την καθιέρωση σώματος επισκεπτών.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα πάντα με τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στο Σωφρονιστικό Κώδικα είναι η χορήγηση μεθαδόνης στους κρατούμενους. Σήμερα, υπάρχει μεν θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο όμως δεν προβλέπει τη χρήση υποκατάστατων ουσιών. Ακόμη, για τους κρατούμενους χρήστες προβλέπεται ευεργετικός υπολογισμός των ποινών, εφόσον μετέχουν σε πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ θα έχουν και ευνοϊκή μεταχείριση στο καθεστώς των μεταγωγών.

Ακόμη, προβλέπεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η συνεύρεση των κρατουμένων με τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, χωρίς την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων, σε ειδικούς χώρους των φυλακών οι οποίο θα διαμορφωθούν για το σκοπό αυτό.

Την ίδια στιγμή αλλάζει ο τρόπος και οι όροι χορήγησης των αδειών των κρατουμένων, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση έκτακτων αδειών προκειμένου να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις, σε απονομή βραβείων, κ.λπ. Παράλληλα, θεσπίζεται Σώμα Επισκεπτών που θα συγκροτείται από εκπροσώπους του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου όπως και άλλων φορέων, ενώ θα είναι πλέον ελεύθερη η είσοδος στα καταστήματα κράτησης της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του Ανθρώπου, του Συνηγόρου του Πολίτη και της διακομματικής επιτροπής της Βουλής.

Επίσης, μεταβολές επέρχονται και στο καθεστώς των μεταγωγών των κρατουμένων. Έτσι, κεντρικό πρόσωπο, που θα έχει τον κυρίαρχο λόγο, για τις μεταγωγές θα είναι αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως προβλέπεται νομοθετικά σήμερα, ενώ παράλληλα αλλάζει και η σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων των καταστημάτων κράτησης και των συμβουλίων φυλακής.

Τέλος, οι κρατούμενοι θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ και να κάνουν χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για εκπαιδευτικούς λόγους από μονάδες εγκατεστημένες σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής και υπό την εποπτεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Κίνα: Εργοστάσιο δηλητηρίασε ολόκληρο χωριό!

Εκπομπές μολύβδου από εργοστάσιο που παράγει μπαταρίες δηλητηρίασαν τουλάχιστον 139 χωρικούς, ανάμεσά τους 35 παιδιά. Η υπόθεση προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά 139 κάτοικοι ενός χωριού στην επαρχία Σετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα βρέθηκε ότι έχουν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα, ανέφερε το Νέα Κίνα επικαλούμενο την επαρχιακή υπηρεσία υγείας.

Τρεις από τους ενήλικες έχουν τιμές μολύβδου στο αίμα που είναι υπερτριπλάσιες του ορίου ασφαλείας για τους ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και ουδείς εκ των ανθρώπων που μολύνθηκαν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο.

Αξιωματούχοι είπαν ότι το πρόβλημα οφείλεται σε κοντινό εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών. "Επιθεώρηση στο εργοστάσιο μπαταριών έδειξε ότι οι τιμές του μολύβδου στα αέρια και στο νερό που εκπέμπονται και εκρέεται από το εργοστάσιο υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει περίσσεια μολύβδου στο έδαφος γύρω από αυτό", φέρεται να δήλωσε ο τοπικός περιβαλλοντικός αξιωματούχος Τζιανγκ Σίνκαϊ.

Οι χωρικοί ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που παράγονται στην περιοχή διότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο μόλυβδος έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή, ανέφερε το Νέα Κίνα.

Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από το χωριό. Άνοιξε το 2005. Η παραγωγή σε αυτό διακόπηκε και δεν πρόκειται να αρχίσει ξανά έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της μόλυνσης, πρόσθεσε το Νέα Κίνα.

Τον Ιανουάριο, κρατικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι πάνω από 200 παιδιά σε άλλη επαρχία της ανατολικής Κίνας είχαν επίσης δηλητηριαστεί από μόλυβδο εξ αιτίας εργοστασίων παραγωγής μπαταριών που βρίσκονταν πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο συχνά εξελίσσεται αργά, ως αποτέλεσμα της επανειλημμένης έκθεσης σε μικρές ποσότητες. Μπορεί να πλήξει με πολλούς τρόπους τον ανθρώπινο οργανισμό--βλάπτει το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα και τα νεφρά--και να προκαλέσει επίσης αφύσικα υψηλή αρτηριακή πίεση, αναιμία κ.ά. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά, στα οποία μπορεί να προκαλέσει μαθησιακές δυσκολίες και σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξή τους.

Το υπουργείο περιβάλλοντος της Κίνας έχει καλέσει να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των δηλητηριάσεων από βαρέα μέταλλα, καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις μαζικών δηλητηριάσεων που εξόργισαν τον πληθυσμό. Το 2009 διαδηλωτές είχαν εισβάλει σε εργοστάσιο ρευστοποίησης μετάλλων στο οποίο επέρριπταν την ευθύνη για την δηλητηρίαση από μόλυβδο 600 παιδιών και προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις και σε οχήματα.

Σαρωτικές οι αλλαγές στο Λύκειο

Το τελικό σχέδιο για τις αλλαγές που θα ισχύσουν από του χρόνου στο λύκειο θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας. Οπως γράφει Το Βήμα, η νέα φιλοσοφία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική των ερευνητικών σχεδίων, δηλαδή κάτι σαν μικρές «πτυχιακές» εργασίες, τις οποίες θα εκπονούν και θα παραδίδουν οι μαθητές ανά τετράμηνο.

Οι εργασίες αυτές θα βαθμολογούνται και ο βαθμός τους θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

Ακόμη, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καταργούνται όλα τα επιστημονικά πεδία και αντικαθίστανται από δύο κατευθύνσεις: τη θετική και τη θεωρητική στη Β' Λυκείου και τρεις κατευθύνσεις στην Γ' Λυκείου.

Στο μέλλον οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αντιμετωπίζουν τρεις βαθμούς εξειδίκευσης:

* Στην Α' Λυκείου δεν θα υπάρχουν πλέον επιστημονικά πεδία και κατευθύνσεις. Όλοι οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας, τα οποία είναι υποχρεωτικά για όλους. Η τάξη αυτή θα λειτουργεί ως «γέφυρα» για την εισαγωγή στις επιστημονικές κατευθύνσεις.

* Στη Β' Λυκείου θα υπάρχουν κατευθύνσεις. Οι μαθητές όμως θα έχουν δύο βασικές κατευθύνσεις σπουδών, μεταξύ των οποίων θα διαλέγουν: τη θετική (Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία κτλ.) και τη θεωρητική (Γλώσσα, Φιλολογία, Ιστορία κτλ).

Στη Β' Λυκείου θα ξεκινά η φιλοσοφία της «εμβάθυνσης». Ο μαθητής δηλαδή θα έχει πέντε βασικά μαθήματα κοινά και στις δύο κατευθύνσεις. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, όμως, θα μπορεί να παίρνει, για παράδειγμα, περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στα Μαθηματικά, αν ενδιαφέρεται για τη θεωρητική κατεύθυνση ή περισσότερες ώρες Αρχαία Ελληνικά, αν ενδιαφέρεται γα τις θεωρητικές επιστήμες. Επίσης, θα υπάρχουν τα μαθήματα επιλογής, τα οποία θα κατευθύνονται επίσης με βάση το ενδιαφέρον του μαθητή.

* Στην Γ' Λυκείου το τοπίο αλλάζει και πάλι. Εδώ εισάγεται μια τρίτη επιστημονική κατεύθυνση. Παραμένουν η θετική κατεύθυνση (μαθητές με κατεύθυνση Μαθηματικά, Πολυτεχνικές Σχολές, Χημεία, Φυσική κτλ.) και η θεωρητική κατεύθυνση (μαθητές με κατεύθυνση Αρχαία, Λατινικά, Ιστορία κτλ.). Διαχωρίζονται όμως οι ανθρωπιστικές επιστήμες και εισάγεται νέα, τρίτη κατεύθυνση, που αφορά τους υποψηφίους για Νομικές Σχολές, Κοινωνιολογίες, Κοινωνικές Επιστήμες, Παιδαγωγικές Σχολές. Και εδώ βέβαια θα υπάρχουν μαθήματα επιλογής, τα οποία θα βοηθούν τον υποψήφιο να εμβαθύνει στις σπουδές που τον ενδιαφέρουν.

Πάντως, σε όλες τις κατευθύνσεις θα υπάρχουν μαθήματα επιλογής, τα οποία θα έχουν σχέση με τις τέχνες και τον πολιτισμό, καθώς και πρόσθετες διδακτικές ώρες για ξένες γλώσσες (η διδασκαλία τους θα βασίζεται σε επιλογές και επίπεδα).

Κάθε 10 χρόνια "θα χτυπάει" καύσωνας στην Ευρώπη

Ο καύσωνας του 2003 που στοίχισε την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη θα μας επισκέπτεται πιο συχνά δυστυχώς σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές οδηγήθηκαν στο συµπέρασµα ότι ακραία κύµατα καύσωνα, όπως εκείνα του 2003, θα εµφανίζονται στο µέλλον συχνότερα και εκτιµούν ότι ένα τέτοιο κύµα θα χτυπά το λιγότερο µία φορά κάθε 10 χρόνια.

Ακραία κύµατα καύσωνα, όπως εκείνο που εκτιµάται ότι στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους το 2003 στη Δυτική Ευρώπη, εκτιµάται ότι θα εµφανίζονται 10 φορές συχνότερα στη Γηραιά Ηπειρο τα επόµενα 40 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, το κύµα καύσωνα που τσουρούφλισε πέρυσι το καλοκαίρι την Ανατολική Ευρώπη, προκαλώντας τεράστιες πυρκαγιές στη Ρωσία και καταστρέφοντας αµέτρητες εκτάσεις µε σιτηρά, ήταν το χειρότερο από τότε που οι επιστήµονες κρατούν µετεωρολογικά και κλιµατικά δεδοµένα.

Μάλιστα το καλοκαίρι του 2010 χαρακτηρίστηκε ως το θερµότερο της ευρωπαϊκής ηπείρου τα τελευταία 500 χρόνια, σύµφωνα µε µια επιστηµονική έρευνα που δηµοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Science».

Οι ερευνητές, µε επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μπαριοπέδρο από το Πανεπιστήµιο της Λισαβώνας, ανέλυσαν έναν µεγάλο όγκο δεδοµένων και οδηγήθηκαν στο συµπέρασµα ότι ακραία κύµατα καύσωνα, όπως εκείνα που εµφανίστηκαν το 2003, θα εµφανίζονται στο µέλλον συχνότερα. Και εκτιµούν ότι ένα τέτοιο κύµα θα εµφανίζεται το λιγότερο µία φορά κάθε 10 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που δηµιουργήθηκε πέρυσι στη Ρωσία, οι επιστήµονες από την έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι ο καύσωνας ήταν πολύ σφοδρός – µε θερµοκρασία 10 βαθµούς Κελσίου υψηλότερη από τον µέσο όρο – και υποστηρίζουν ότι ένα τόσο ακραίο κύµα ζέστης θα εµφανίζεται στην Ευρώπη µία φορά ανά 30 χρόνια.

Τα όσα συνέβησαν στη Ρωσία πέρυσι προκάλεσαν, σύµφωνα µε υπολογισµούς, τον θάνατο περίπου 50.000 ανθρώπων. Πολλοί θάνατοι προκλήθηκαν από αναπνευστικά προβλήµατα και καρδιακές προσβολές. Μεγάλος αριθµός θανάτων εξαιτίας του σφοδρού καύσωνα προκλήθηκε και σε χώρες της Βαλτικής, χωρίς όµως να έχουν αποσαφηνιστεί τα ακριβή δεδοµένα.

Οι επιστήµονες αξιοποίησαν θερµοκρασιακά δεδοµένα από µετρήσεις που ξεκίνησαν να γίνονται από το 1871 και στη συνέχεια µελέτησαν τα επίπεδα της θερµοκρασίας σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης έτσι όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε δακτυλίους κορµών δέντρων µέχρι και 500 χρόνια πριν από σήµερα.

Από τα δεδοµένα αυτά προέκυψε η ιδιαιτερότητα του περσινού σφοδρού καύσωνα και οι επιστήµονες εκτιµούν ότι η αυξηµένη συσσώρευση αερίων του θερµοκηπίου στην ατµόσφαιρα θα οδηγήσει στην αύξηση των µέσων θερµοκρασιών και στη µεταβλητότητα των καλοκαιριών στην Ευρώπη, ενθαρρύνοντας την εµφάνιση ακραίων κυµάτων καύσωνα.

«Υπό το πρίσµα της παγκόσµιας αύξησης της θερµοκρασίας, τέτοια περιστατικά θα συµβαίνουν περισσότερο συχνά στο µέλλον και θα είναι πιο έντονα», ανέφερε ο δρ Ντ. Μπαριοπέδρο.

Μάλιστα πριν από έναν µήνα, µια άλλη κλιµατική µελέτη έδειξε, όπως αναφέρει η εφηµερίδα «Guardian», ότι καταστροφικές πληµµύρες όπως εκείνες που «βούλιαξαν» την Αγγλία το 2000 είναι πιθανό να συµβαίνουν δύο ή τρεις φορές συχνότερα εξαιτίας της κλιµατικής αλλαγής.

Κατά τον δρα Ντ. Μπαριοπέδρο και τους συναδέλφους του, τα µελλοντικά κύµατα καύσωνα θα επιφέρουν µεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε καλλιέργειες ειδών πρώτης ανάγκης, εκτός κι αν ληφθούν µέτρα.

Βροχερός ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιθανότητα καταιγίδων μικρής διαρκείας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά. Δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο όπου είναι πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν και μικρής διάρκειας καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και απο το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός αλλα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Κίνδυνος να «παγώσουν» τα έργα στην Ολυμπία Οδό

«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ολυμπία οδός να μην προχωρήσει, να παγώσει». Αυτή τη δήλωση έκανε στις 24/3/2011 ο Υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας σε συνάντηση με εκπροσώπους από το δήμο και τη περιφέρεια της Αχαΐας. Το κίνημα «Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω» εξέδωσε το εξής Δελτίο τύπου:

«Δεκάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να απολύονται από το έργο στη περιοχή και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια για ένα δρόμο που από ότι φαίνεται δε θα γίνει ποτέ. Καλούμε φορείς, συλλόγους, σωματεία, κάθε κάτοικό αυτής της περιοχής να μη δεχτεί το ρόλο της αποικίας που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Καλούμε όλη τη περιοχή να συμμετάσχει στο άνοιγμα των διοδίων τη Κυριακή 27/3/2011 στις 12 π.μ στο Ρίο στο δρόμο Πατρών –Κορίνθου.

Δεν υποχωρούμε μπροστά στο άδικο, τη Κυριακή όλοι μαζί να

* στείλουμε μήνυμα - απάντηση στην κυβέρνηση υπηρέτη των μεγαλοεργολάβων ότι τα κινήματα πολιτών δεν τρομοκρατούνται, δεν δέχονται απειλές.
* Να ενημερώσουμε και να ενθαρρύνουμε τους διερχόμενους πολίτες ότι η κατάπτυστη τροπολογία περί παράβασης του κοκ είναι αστήριχτη νομικά ,πολιτικά και ηθικά και θα καταπέσει .
* Να απαιτήσουμε και πάλι την ελεύθερη διέλευση ως βασική κοινωνική υπηρεσία που μας οφείλει το κράτος. Μαζί με τις παροχές υγείας, παιδείας, ασφάλισης και ασφάλειας.
* Να διαδηλώσουμε ξανά ότι είναι δίκαιο να διεκδικούμε δημόσιους ασφαλείς σύγχρονους αυτοκινητόδρομους με δωρεάν διέλευση και χρήση, γιατί είμαστε σαν εργαζόμενοι σκληρά και υπέρογκα φορολογούμενοι».

Επεισόδια στη διαδήλωση στο Λονδίνο

Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν ειρηνικά στη συνέχεια πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Τα περισσότερα επεισόδια μάλιστα έγιναν στην Oxford Street.

Μάχες γίνονται στο κέντρο του Λονδίνου μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Πάνω από 250.000 διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ενώ στην αρχή τα πράγματα ήταν ειρηνικά στη συνέχεια πολλοί από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προπηλακίσουν όσους εργάζονταν σε μεγάλα πολυκαταστήματα. Τα περισσότερα επεισόδια μάλιστα έγιναν στην Oxford Street.

Η πορεία πέρασε μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στην οδό Ντάουνινγκ και κατέληξε στο Χάιντ Παρκ.

Τα συνδικάτα υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών θα ξεπεράσει τις 100.000, αλλά γίνεται λόγος για πλήθος 250.000 ανθρώπων, ακόμη και 400.000.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More