Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εντοπίστηκαν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα στην Ηλεία

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για πώληση λαθραίων τσιγάρων, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έρευνα σε παντοπωλείο στη Νέα Μανολάδα.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 879 πακέτα, που περιείχαν 17.580 τσιγάρα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι 56χρονου στη Νέα Μανολάδα, όπου βρήκαν 40 ακόμη πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και δεκάδες φυσίγγια.

Παράλληλα κλήθηκε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που κατέφθασε στο σπίτι για να πραγματοποιήσει έλεγχο για φοροδιαφυγή, αφού εντοπίστηκαν και πλήθος ειδών που ο 56χρονος φέρεται πως διέθετε προς πώληση (είδη ρουχισμού κ.α.).

Η 31χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου, ο 42χρονος σύζυγος της, υπήκοος Μπαγκλαντές που εργαζόταν σε αυτό και ο 56χρονος συνεληφθησαν.

Με πλαστά πιστοποιητικά πήραν δεκάδες δάνεια

Τέλος στην δράση μιας 15μελούς σπείρας απατεώνων που εξασφάλιζαν δάνεια ή αγόραζαν προϊόντα χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά, έβαλε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Οι απατεώνες είχαν εξαπατήσει συνολικά 13 τράπεζες και 48 εταιρείες από τις οποίες είχαν παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 54.000 ευρώ!

Οι 61 περιπτώσεις απάτης είχαν διαπραχθεί κατά την διετία 2008- 2009 και συνολικά συμμετείχαν στην κομπίνα πέντε Έλληνες και δέκα αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων σε βάρος δημοσιών υπηρεσιών και οργανισμών. Ωστόσο, όλοι είναι ελεύθεροι και η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστικά έδρανα.

Δεκάδες αφελείς πολίτες των Χανίων που πλήρωναν όσο- όσο για να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, είχαν πέσει θύματα ενός 59χρονου απατεώνα που παρίστανε το μέντιουμ με τις «ιδιαίτερες» ικανότητες. Τέλος στην δράση τους έβαλαν οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν ως πελάτες και του έδωσαν 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Μόλις τα πήρε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εξαπατηθέντων.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην Τρίπολη ενώ σύμφωνα με τα διεθνή μέσα γίνονται εκτετάμενες ρίψεις αντιαεροπορικών πυρών.

Νωρίτερα αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης, κυρίως κοντά στην κατοικία του Λίβυου ηγέτη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές των πρακτορείων Ρόιτερς και Γαλλικού που ανέφεραν ότι συνοδεύονταν και από ισχυρές εκρήξεις.

Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης, όλες οι δυνάμεις του Καντάφι έλαβαν εντολή για κατάπαυση πυρός.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης η εντολή του Μουαμάρ Καντάφι ειναι προς όλες τις μονάδες του στρατού, να εφαρμόσουν άμεσα την κατάπαυση του πυρός, αρχής γενομένης από τις 21:00 τοπική ώρα.

Νωρίτερα αντιαεροπορικά πυρά ακούστηκαν στο κέντρο της Τρίπολης, κυρίως κοντά στην κατοικία του Λίβυου ηγέτη, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές των πρακτορείων Ρόιτερς και Γαλλικού που ανέφεραν ότι συνοδεύονταν και από ισχυρές εκρήξεις.

Εμπλοκή στο ΝΑΤΟ
Στο μεταξύ σε θρίλερ εξελίσσεται η συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στις 16.00 ώρα Ελλάδας αρχισε η συνεδρίαση αλλά διεκόπη για να συνεχιστεί αργότερα. Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών συνεδριάζουν για να εγκρίνουν το σχέδιο δράσης που εκπόνησαν οι στρατιωτικοί με επικεφαλής τον ανώτατο διοικητή Ευρώπης ναύαρχο Τζέϊμς Σταυρίδη, αλλά συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει.

Γερμανία και Τουρκία φαίνεται ότι αποτελούν εμπόδιο αλλά σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και η Γαλλία η οποία θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση εναντίον του Καντάφι,δεν "καίγεται". Η Τουρκία έχει αναλάβει να παίξει το ρόλο του προστάτη των αμάχων στη Λιβύη και να υπενθυμίσει το ρόλο του ηγέτη που θέλει να παίξει στον αραβικό κόσμο.

Στο μεταξύ 10 Eurofighter και 8 Tornado της Βρετανίας, ζήτησαν άδεια προσγειώσης στη Σούδα.

Ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης από σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ινιάτσιο Λα Ρούσσα. Mιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι είπε οτι συνολικά οκτώ ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη τέθηκαν στη διάθεση της διοίκησης της συμμαχίας και είναι έτοιμα να λάβουν άμεσα μέρος στις επιχειρήσεις.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών ανακοίνωσε οτι το Κατάρ αποφάσισε να μετάσχει με τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη Την είδηση επιβεβαίωσε και αμερικανός ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος σε συνέντευξή του σε εκπομπή του CBS.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου άμυνας δήλωσε πως τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη που επιχειρούν από το βράδυ του Σαββάτου στη Λιβύη δεν έχουν αντιμετωπίσει "καμία ιδιαίτερη δυσκολία". Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα 15 γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη που μετέχουν στις περιπολίες και σήμερα Κυριακή δεν χρειάστηκε να βάλλουν κατά στόχων είτε στον αέρα είτε στο έδαφος γιατί δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από την πλευρά των στρατιωτικών δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι.

Επιβλήθηκε η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων
Το μεσημέρι ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη. Χαρακτήρισε την κατάσταση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη "πολύ αβέβαιη" και αναγνώρισε ότι μπορεί να προκύψει αδιέξοδο με τον Λίβυο ηγέτη.

Ώρα 16:15: Δυνάμεις του Καντάφι εισβάλλουν στη Μιζουράτα
Όπως έγινε επίσημα γνωστό οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι εισέβαλαν με άρματα μάχης στο κέντρο της πόλης Μιζουράτα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά όπλων, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

"Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής σήμερα από ελεύθερους σκοπευτές. Είναι οι ελεύθεροι σκοπευτές ακόμα ακροβολισμένοι. Γίνεται πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να βγαίνουν έξω", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ένας κάτοικος ονόματι Σάμι.

"Επίσης υπάρχουν πλοία στο λιμάνι που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην πόλη".

Ο Αμπντελμπασέτ, εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, είπε στο Ρόιτερς: "Διεξάγονται μάχες ανάμεσα στους εξεγερμένους και στις δυνάμεις του Καντάφι. Τα άρματα μάχης τους βρίσκονται στο κέντρο της Μιζουράτα...Υπάρχουν τόσα θύματα που δεν μπορούμε να τα μετρήσουμε".

Στο στρατιωτικό σκέλος σημειώνεται δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών βομβαρδιστικών και έτσι εξηγείται από στρατιωτικούς κύκλους η ολόενα και αυξανόμενη εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Αραβικός Σύνδεσμος: "Η Δύση μας παραπλάνησε"
Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου δήλωσε ότι οι Αραβες δεν επιθυμούσαν στρατιωτικές επιθέσεις από δυτικές δυνάμεις που πλήττουν αμάχους όταν ο Σύνδεσμος συμφώνησε στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Σε σχόλιά του που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, είπε επίσης ότι θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητηθεί η κατάσταση στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Λιβύη.

"Αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη διαφέρει από το στόχο επιβολής της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και αυτό που επιθυμούμε είναι η προστασία των πολιτών και όχι ο βομβαρδισμός περισσότερων αμάχων", είπε.

"Η απόφαση που υποστηρίχθηκε από Αραβικά κράτη και από τις χώρες μέλη του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλαμβάνει και "τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των πολιτών", πέραν της επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού" δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος απαντώντας στον Αμρ Μούσα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Ρόδος: Συνελήφθη εμπρηστής

Δύο καταστήματα, ένα γραφείο, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και τέσσερα σταθμευμένα οχήματα, στις περιοχές Λίνδου, Πεύκους, Λάρδου και Κατταβιάς είδε να φλέγονται ο εμπρηστής της Ρόδου.

Ο δράστης πετούσε από το αμάξι του στουπιά που ήταν εμποτισμένα με βενζίνη προκαλώντας έτσι πυρκαγιά στις ξένες περιουσίες. Ο δράστης συνελήφθη.

“Εγώ πέταξα το γιαούρτι και ψήφισα Καρατζαφέρη”

“Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τέτοια αλητεία” λέει ο Θ. Πάγκαλος μετά τα... γιαούρτια στα Καλύβια. Tι λέει όμως σε συνέντευξή του πολίτης που συμμετείχε.
Νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας για “αλητεία” και προσθέτοντας “τώρα καταλαβαίνω γιατί τους παράτησε ο Κουβέλης”. Ο κ. Πάγκαλος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τη νομιμότητα της κυβέρνησης, αμφισβητούν το δικαίωμα κάθε υπουργού και βουλευτή να συνομιλεί με τον κόσμο.

“Τους ξέρω ποιοι είναι, αυτή τη φορά δίνω και ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθονταν εκεί γύρω στις παρυφές των συγκεντρωμένων πολιτών της Κερατέας, πολλοί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και με έλεγαν “παχύδερμο”, “κλέφτη” και “φασίστα”. Εγώ φασίστας και κλέφτης; Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τέτοια αλητεία. Καταλαβαίνω γιατί τους παράτησε και έφυγε ο Κουβέλης. Δεν μπορούσε πια να τους αντέξει...” αναφέρει σε συνέντευξή του στη Real News.

Αυτά λέει ο Θ. Πάγκαλος. Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου με τα γιαούρτια, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μιλά στην εφημερίδα. Πρόκειται για τον Σπυρίδωνα Μ. , πατέρα τριών παιδιών και κάτοικο της Κερατέας που μάχεται κατά της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στην περιοχή.

“Το παράπονο των κατοίκων της Κερατέας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων είναι ότι ο Πάγκαλος αν και εκλέγεται πρώτος βουλευτής στα Μεσόγεια έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα ασχοληθεί με 10.000 κατοίκους εφόσον το όφελος στο θέμα των ΧΥΤΑ είναι για 1,5 εκ. Αθηναίους. Το έχει πει αρκετές φορές, γεγονός που μας έχει εξοργίσει” αναφέρει.

“Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες για να σας λύσω μία απορία, επειδή ο Πάγκαλος υποστήριξε ότι τον γιαούρτωσε άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ που το έριξα στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Καρατζαφέρη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άγρια κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ για το γιαούρτωμα
Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video
"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

3.840 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά το 2010

Σημαντική είναι η αύξηση των αιτήσεων για τη σύναψη συμβάσεων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας, παραγόμενης από φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΔΕΣΜΗΕ).

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΜΗΕ, κ. Γρ. Αντωνόπουλο, κατόπιν αιτήματος του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη, « τα αιτήματα που υποβλήθηκαν το 2010 ανέρχονται περίπου σε 3.840 και από 1.1.2011 έως σήμερα, σε 500».

Ο κ. Αντωνόπουλος ενημερώνει ότι, για την ταχύτερη διεκπεραίωση του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων, ενισχύθηκε σημαντικά το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του ΔΕΣΜΗΕ, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση της ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών.

Από τα προαναφερθέντα αιτήματα, κατά τη διάρκεια του 2010, διεκπεραιώθηκαν και υπεγράφησαν συνολικά 2.300 συμβάσεις. Εντός του 2009 είχαν υπογραφεί 900 συμβάσεις. Παρά την ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας σε προσωπικό και την εντυπωσιακή αύξηση του ρυθμού διεκπεραίωσης των αιτήσεων, σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 2.040 αιτήματα, τα οποία ο ΔΕΣΜΗΕ διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό στην προτεραιότητα κατάθεσης του αιτήματος σε ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, διαβεβαιώνει ο κ. Αντωνόπουλος.

Ο κ. Καλαφάτης είχε επισημάνει στην κυβέρνηση ότι «πλήθος επενδυτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Συστήματα, μετά την υποβολή της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύναψης και υπογραφής των σχετικών συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας».

Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα

Η Ελλάδα αποσύρεται από την επιχείρηση εναντίον της Λιβύης σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση του ΝΑΤΟ κι απ΄ ότι φαίνεται λόγω της εμμονής της Γαλλίας. Τη Δευτέρα ενημερώνει τη Βουλή για τη Λιβύη ο Γ. Παπανδρέου.

Σ΄ αυτή τη περίπτωση θα παραχωρήσουμε μόνο την βάση της Σούδας, ένα ιπτάμενο ραντάρ κι ένα ελικόπτερο έρευνας διάσωσης.

Η υπόθεση της απόφασης του ΝΑΤΟ θα παιχτεί τις επόμενες ώρες.

Η εξέλιξη αυτή μάλλον βολευει τη κυβερνηση η οποία έψαχνε να βρει ευκαιρία να αποσυρθεί μετά από την αρνητική αντιμετώπιση που είχε το θέμα της στρατιωτικής ελληνικής εμπλοκής στη Λιβύη.

Από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοινώνονται τα εξής:

Η Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η Κυβέρνηση, σέβεται απολύτως την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη και τις υποχρεώσεις της ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα. Η Ελλάδα έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ.

Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1

Την «μπουκιά» από το στόμα έκλεψε ο Ηρακλής από τον Πανιώνιο που με τον Μαχόπ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ισοφαρίζοντας έτσι το τέρμα του Κώστα Μήτρογλου. Και το θρίλερ όσον αφορά το θέμα της παραμονής συνεχίζεται.

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι προσπαθώντας να επιβάλλει ρυθμό σε ένα βαρύ τερέν από την βροχή που έπεφτε στο Καυτατζόγλειο. Ο «Γηραιός» απειλούσε κυρίως από τις στημένες φάσεις και τα κόρνερ του Λίμα απέναντι όμως σε έναν πολύ καλό Μάχο...

Ωστόσο, ο Αυστριακός πορτιέρο στην συνέχεια, ανέτρεψε τον Ιάκομπ πριν να ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα Λάθος το οποίο έσωσε με την απόκρουση στην εκτέλεση από τον Ρουμάνο επιθετικό του Ηρακλή.

Από ‘κει και πέρα, η ομάδα του Τάκη Λεμονή ανέβασε στροφές και δειλά δειλά έκανε ολοένα και πιο συχνά πυκνές τις επισκέψεις της στην περιοχή του Μπαντή.

Σε μία από αυτές, ευτύχησε να προηγηθεί με μια εξαιρετική έμπνευση-ασίστ του Γουνδουλάκη που με κεφαλιά πάσαρε στον αμαρκάριστο Μήτρογλου για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή! 7 γκολ για τον νεαρό επιθετικό του Πανιωνίου σε έξι συμμετοχές!

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή κρατούσε άνετα στην επανάληψη του αγώνα σε ένα τραγικό δεύτερο ημίχρονο με λίγες φάσεις., και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ με τα σουτ του Μήτρογλου και του Επαλέ.

Ωστόσο, ο Ηρακλής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη με τον Μαχόπ να μετατρέπεται σε ήρωα για τον Γηραιό και να δικαιώνει τον προπονητή του που τον έριξε στον αγώνα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 94’.

ΠΑΟ - Κέρκυρα 2-1

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1 την Κέρκυρα, όμως το 50ο «πράσινο» γκολ του Σισέ και ο πανηγυρισμός με την φανέλα της θύρας 13 είναι το «καλό σημάδι» όσο αφορά το μέλλον του! Γκολ... ποίημα από Χριστοδουλόπουλο.

Το τεστ κόντρα στον Ηρακλή για το 4-4-2 ήταν πετυχημένο χάρη στην συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το διατήρησε και στο αποψινό ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ μετά από περίπου ένα μήνα.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Ιωαννίδης, δεξιά ο Βύντρα και ο «Μπουμ» με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης στον άξονα, με Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Κατσουράνη δεξιά και προς τα μέσα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ με τον «Πετρό».

Η αλήθεια είναι πως μέχρι να «στρώσει» ο Παναθηναϊκός πέρασε το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, μιας και οι παίκτες του Φερέιρα αναλώνονταν σε «γιόμες» προς το κεφάλι του Πετρόπουλου αλλά και εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή. Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο ήταν εκτός παιχνιδιού και μοιραία το «τριφύλλι» παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπόρεσε μέχρι εκείνο το σημείο να «φτιάξει» κάτι αξιόλογο μπροστά από την εστία της Κέρκυρας.

Το παγωμένο ΟΑΚΑ, όμως, ήρθε στα... ίσια του και ζεστάθηκε για τα καλά μέσα σε ένα πεντάλεπτο! Στο 34' ο Χριστοδουλόπουλος έξω από την περιοχή και αριστερά, έβαλε «τεμπεσίρι» στο δεξί, έστειλε την μπάλα εκεί που πολύ απλά δεν πιάνεται και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους». Καταπληκτικό γκολ σε σκέψη και φυσικά σε εκτέλεση από τον 25χρονο μεσοεπιθετικό.

Το... κερασάκι ήρθε πέντε λεπτά αργότερα(39'). Από προσπάθεια του Λάζου, ο Σισέ ξεκίνησε την κούρσα, πέρασε όποιον βρήκε και με ένα «ξερό» διαμόρφωσε το 2-0. Ιστορικό γκολ για τον Γάλλο, ο οποίος έφτασε τα 50 με την πράσινη φανέλα και το πανηγύρισε αναλόγως. Με μπλουζάκι «ΘΥΡΑ 13» που πέταξε στο πέταλο αλλά και με ακόμη ένα που έγραφε τον αριθμό των τερμάτων που έχει σημειώσει. Το δέσιμο του με τον κόσμο είναι απίστευτο και ο τρόπος που γιόρτασε την πενηντάρα είναι μήνυμα παραμονής!

Πάντως, στο πάρτι που είχε στηθεί στο ΟΑΚΑ πρόλαβε να βάλει... ερωτηματικά ο Στολτίδης στο φινάλε του ημιχρόνου, καθώς μετά την... γκάφα του Βύντρα μείωσε σε 2-1.

Λες και το σκορ δεν ήταν 2-1 αλλά 3 ή 4-1 και το παιχνίδι είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν αγγαρεία και με εξαίρεση τον Καραγκούνη και τον κεφάτο Λέτο κανείς άλλος δεν είχε διάθεση για το παραμικρό πέρα από τα κυρίως απαραίτητα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει η Κέρκυρα και μάλιστα να χάσει απίστευτη ευκαιρία με τον Ιωάννου στο φινάλε. Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, οι «πράσινοι» αν και έπαιξαν με την... φωτιά δεν κάηκαν και ακόμη ένα «τρίποντο» μπήκε στο σακούλι του Παναθηναϊκού.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-1

Τις λιγοστές ελπίδες που έχει για είσοδο στα πλέι-οφ διατήρησε ο Άρης με την εύκολη επικράτησή του με 3-1 επί του Πανσερραϊκού στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κλεάνθης Βικελίδης». Από την άλλη, για τα «λιοντάρια» αυτή η ήττα σήμανε και μαθηματικά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League.

Πριν καλά-καλά οι παίκτες των δύο ομάδων… πατήσουν χορτάρι ο Πανσερραϊκός πήρε το προβάδισμα, προκαλώντας μια σχετική νευρικότητα στον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είδε τον Πάρκερ να σκοράρει μετά από ωραία ενέργεια και τρίπλα πάνω στον Ρονάλντο.

Τα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν, οι ποδοσφαιριστές του Άρη έδειχναν κάπως χαμένοι από την απρόσμενη εξέλιξη, ωστόσο σταδιακά κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και τελικά να φθάσουν στην ισοφάριση με την όμορφη ενέργεια του Μπομπαντίγια στο 15’.

Ενώ οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να προηγηθούν στο σκορ, ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα, στο οποίο οι γηπεδούχοι δύσκολα προσέγγιζαν την εστία του Φερνάντες.

Ωστόσο στο 38’ ο Καστίγιο έδωσε τέλος στην… ανησυχία, όταν τελείωσε ιδανικά τη φάση μετά την ασίστ του Κόκε. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και τρίτο γκολ από τον Νέτο, ο οποίος στην ουσία τελείωσε το ματς.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν διέφερε και πολύ από το αναμενόμενο: Οι φάσεις λίγες (στο 56’ με τον Σουμπίνιο για τον Πανσερραϊκό, στο 63’ το δοκάρι του Καστίγιο και η ευκαιρία του Νταλέ στο 83’) και οι τρεις βαθμοί στον Άρη ο οποίος οφείλει στις εναπομείνασες αγωνιστικές να κυνηγήσει τον στόχο των πλέι-οφ, την ίδια ώρα που τα «λιοντάρια» θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν στη Football League.

ΚΑΒΑΛΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο 85΄ χτύπησε την Καβάλα και την έριξε νοκ άουτ στην μάχη για την πεντάδα. Το γκολ του Μαρτίν πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έφερε τους Βολιώτες αγκαλιά με την συμμετοχή τους στα πλέι οφ τρεις στροφές πριν το τέλος.

Η Καβάλα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, πίεσε τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει παρόλη την καθολική υπεροχή της. Οι Αργοναύτες με διαδοχικά κερδισμένα κόρνερ στρίμωξαν τους φιλοξενούμενους και ο Γιακούποβιτς έζησε δύσκολες στιγμές. Ο κίπερ των «ερυθρόλευκων» είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ενώ επιθετικά οι Βολιώτες στην μοναδική αξιόλογη ευκαιρία τους σημάδεψαν το δοκάρι με τον Μάρτιν στο 36΄.

Στην επανάληψη η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός Βόλου περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να απειλήσει, ενώ η Καβάλα έψαχνε το γκολ με κάθε τρόπο. Στην μεσαία γραμμή η απουσία του Αλβάρεζ που τέθηκε νοκ άουτ στο 20΄ λόγω τραυματισμού ήταν εμφανής. Ο Σανκαρέ με τις προωθήσεις του δημιούργησε αρκετούς πονοκεφάλους στην άμυνα των γηπεδούχων που δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα παρότι ενεργοποιήθηκε μετά από καιρό ακόμα και ο Νταρσεβίλ. Ο Μάρτιν στο 85΄ χάρισε τρίποντο στον Ολυμπιακό Βόλου.

ΛΑΡΙΣΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-3

Ο Μάρις Βερπακόφσκις στο 92’ έκανε το 3-3 και «ξέρανε» τη Λάρισα, που ακολουθεί πλέον χωρίς... εμπόδιο το δρόμο για τη Football League. Η Λάρισα δεν κατάφερε να κερδίσει τον Εργοτέλη, προηγήθηκε τρεις φορές και όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη της, σε ένα ματς που έσπασε καρδιές στο φινάλε του.

Η ΑΕΛ είχε σοβαρά προβλήματα κυρίως στη μεσαία γραμμή και ο Εργοτέλης φαινόταν και ήταν πολύ καλύτερος. Κόντρα στη ροή πάντως και στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, η Λάρισα άνοιξε το σκορ (13’) με τον Αμπουμπακάρι και έδειξε να παίρνει το μομέντουμ. Ομως ο Εργοτέλης ισορρόπησε άμεσα και αφού στο 21’ ο Βερπακόφσκις αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ο Λετονός πήρε το αίμα του πίσω στο 23’, με κεφαλιά πρόλάβε την αντίδραση των λαρισαίων αμυντικών και ισοφάρισε.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε σκληρό, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, που ανάγκασαν τον Τσινιάρη, για να κρατήσει τα... γκέμια, να δείξει τέσσερις κίτρινες κάρτες. Χαρίστηκε στον έξαλλο Αλεξόπουλο στο 38’, ενώ ανεξήγητη ήταν η κίνηση του Κωστένογλου να κρατήσει στο ματς, σε όλο το πρώτο ημίχρονο τον Αμπουμπακάρι, που χώλαινε από το 20’ και ουσιαστικά περπατούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Με το καλημέρα στην επανάληψη, η Λάρισα πήρε πάλι το προβάδισμα με την γκολάρα του Τσιμπάμπα στο 47’, αλλά ο Εργοτέλης απάντησε ξανά άμεσα, στο 51’ με τον Χίμπλινγκερ, πάλι από σέντρα του Ρομάνο από τα αριστερά! Ως μη... γενόμενο λοιπόν το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες σε ισορροπία ξανά, με την ΑΕΛ να ψάχνει απεγνωσμένα το τρίτο γκολ, αφού τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων την κρατούσαν στη ζωή.

Ο Ατρόμητος έμεινε στην ισοπαλία, ο Αστέρας Τρίπολης έχανε, το ίδιο και η Κέρκυρα, η ΑΕΛ με ένα γκολ θα έπιανε τους 27 πόντους και θα ήταν σε απόσταση αναπνοής από την παραμονή. Ομως τα πόδια των λαρισαίων δεν ακολουθούσαν, παρά τις τακτικές αλλαγές του Κωστένογλου, που πέρασε σε καθαρό 4-4-2 με την είσοδο και του Μπλάζεκ, αλλά η προσωρινή «λύτρωση» ήρθε στο 80’.

Ο Κουζέν πήρε στον αέρα... αμπάριζα την άμυνα του Εργοτέλη και με κεφαλιά έκανε το 3-2, αλλά στο 92’ η άμυνα της ΑΕΛ ολιγώρησε και αυτή, ο Βερπακόφσκις το εκμεταλλεύτηκε και νίκησε τον Αμπάρη, για το τελικό 3-3. Στέλνοντας τους οπαδούς της ΑΕΛ στην... απόγνωση.

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Η Skoda Ξάνθη με γκολ του Μαρσελίνιο στο 65ο λεπτό επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και κλείδωσαν την παραμονή τους στην Superleague για ακόμα μια χρονιά, αφού πλέον με 35 βαθμούς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στις επόμενες αγωνιστικές.

Αντίθετα, η ομάδα της Αρκαδίας, που προσπάθησε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έμπλεξε ακόμα πιο πολύ, αφού ο Ατρόμητος πήρε ένα πόντο κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπως και ο Πανιώνιος στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή.

Ξάνθη και Αστέρας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρώτο τους μέλημα να μην δεχτούν τέρμα και μετά να προσπαθήσουν να απειλήσουν τον αντίπαλο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη και χωρίς φάσεις μέχρι το 30ο λεπτό.

Η ομάδα της Τρίπολης είχε την κατοχή, χωρίς όμως να δημιουργήσει απειλές για την εστία του Γκσπούρνινγκ. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 30’ όταν ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μάρτινς, αλλά ο Αυστριακός γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά.

Έξι λεπτά αργότερα πάλι το ίδιο δίδυμο για τους φιλοξενούμενους έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Παπάζογλου μετά από πολύ όμορφη μπαλιά του Μάρτινς έδιωξε ο Γκσπούρνινγκ.

Η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο 44’ με τον Μπότενγκ, αλλά το σουτ του έδιωξε ο Αναστασόπουλος. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα και με τους φιλοξενούμενους να έχουν την μερίδα του λέοντος στο πρώτο μισό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πάρουν το ματς και να κλειδώσουν την παραμονή τους. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Πόι στο 58’, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Δεκατρία λεπτά αργότερα πάντως, ο Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο δεν αστόχησε και με φοβερό τακουνάκι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, νικώντας τον Αναστασόπουλο. Ο Αστέρας μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβηκε και πάλι και με τον Φρανκού που είχε περάσει αλλαγή έφτασε κοντά στο γκολ στο 77’, αλλά και πάλι ο Γκσπούρνινγκ ήταν σε ετοιμότητα.

Τελικά, το γκολ του Λατίνου έμελλε να είναι το μοναδικό της αναμέτρησης, αφού μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Αστέρα να πιέζει, αλλά την Skoda να κρατάει άνετα αυτό το «χρυσό» τρίποντο, με την αποβολή του Φλίσκα στο 94’ να μην αλλάζει τίποτα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟΚ 2-2

Για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος έκοψε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, αφού μετά το “διπλό” μέσα στην Τούμπα, με το γκολ του Σφακιανάκη στο 88ο λεπτό, οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 και πήραν έναν “χρυσό βαθμό” στην προσπάθεια τους να σωθούν. Ο έμπειρος επιθετικός είχε ανοίξει το σκορ, ο δικέφαλος του βορρά είχε γυρίσει προσωρινά το ματς με τα γκολ των Λίνο και Ελ Ζαρ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς νίκη εκτός έδρας (μέσα Γενάρη στο Βόλο η τελευταία) και δεν κατάφερε να πάρει και ένα ψυχολογικό “τρίποντο” που τόσο είχε ανάγκη μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το γκολ του Λίνο, αφού θεωρούν πως ο Βραζιλιάνος αμυντικός μπήκε γρήγορα μέσα στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης πέναλτι του Βιεϊρίνια και της απόκρουσης του Ιτάνζ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησε να διατηρήσει τη μπάλα στην κατοχή του έχοντας μία ικανοποιητική ανάπτυξη. Εύκολα κατανοητός και ο τρόπος παιχνιδιού του Ατρόμητου που περίμενε τον αντίπαλο, με στόχο να εκμεταλλευτεί ένα λάθος για να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση και να εκμεταλλευτεί τον “μετρ” αυτής της φιλοσοφίας, τον Καμαρά.

Τα λεπτά, όμως, περνούσαν και ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά μπορούσε να είναι ευχαριστημένη, αφού δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. Ξαφνικά, ωστόσο, όλα έγιναν σε 7 λεπτά. Πρώτα, ο Σφακιανάκης, στο 13΄, έγινε ο τελικός αποδέκτης μία αντεπίθεσης (τι άλλο) του Ατρόμητου και ύστερα από υπέροχη ενέργεια του Μπρίτο δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Γρήγορη η απάντηση του ΠΑΟΚ, μετά από πέντε λεπτά, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε πεσμένος μέσα στην περιοχή. Διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους πως ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έπεσε πολύ εύκολα στο χλιαρό μαρκάρισμα του Ολιβέιρα. Το πέναλτι, όμως, ήταν αυτό που “άναψε” τους γηπεδούχους, αφού θεωρούν πως ο Λίνο μπήκε νωρίτερα μέσα στην περιοχή, μετά την απόκρουση του Ιτάνζ στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια.

Το σκορ έμεινε στο 1-1 μετά και το πέρας των πρώτων 45 λεπτών με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά να βρουν το ψεγάδι της αμυντικής λειτουργίας του αντιπάλου. Κανείς δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο. Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος προσπάθησε να μεταφέρει την πίεση στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά όπως αποδείχτηκε την... πάτησε! Ο δικέφαλος του βορρά πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους Περιστεριώτες, αφού σε αντεπίθεση, μετά από τραγικό λάθος του Μελισσά, ο Ελ Ζαρ διένυσε πολλά μέτρα με τη μπάλα και περνώντας εύκολα τον Ιτάνζ σε κενή εστία έγραψε το 1-2.

Ο Δάρλας την “πλήρωσε” με τον Δώνη να βάζει στο ματς τον πιο “επιθετικογενή” Δάρλα, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ αλλά το σουτ του Αρίας στο 65΄ σταμάτησε στο δοκάρι του Ιτάνζ. Ο Δώνης ρίσκαρε κι άλλο (έβαλε τον Σαγκανόφσκι στη θέση του Σαρμιέντο), ο Ατρόμητος πίεσε περισσότερο, έκλεισε αρκετές φορές τον αντίπαλο του στην περιοχή του και ο Σαγκανόφσκι στο 84΄ σημάδεψε τη συμβολή των δοκών του Χαλκιά.

Οι γηπεδούχοι “δικαιώθηκαν” για την επιμονή τους, τελικά, στο 88ο λεπτό, όταν και πάλι ο Σφακιανάκης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν το τελικό αποτέλεσμα σαν νίκη, αφού έστω και ο ένας βαθμός μπορεί να αποδειχτεί “χρυσάφι” για τη συνέχεια. Με σκυμμένο το κεφάλι οι φιλοξενούμενοι που έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με το πρώτο τους “διπλό” μετά από δύο μήνες.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 6-0

Με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή! Οι Πειραιώτες διέλυσαν την ΑΕΚ με 6-0 και κατέκτησαν το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους! Με αέρα πρωταθλητή οι παίκτες του Βαλβέρδε στο 20’ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0!

Αλλα τρία γκολ πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο δεύτερο ημίχρονο, στο ατελείωτο γλέντι που στήθηκε στο Καραϊσκάκη. Ανύπαρκτη η «ένωση» που γνώρισε μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πετύχει την μεγαλύτερη νίκη φέτος!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε ζητήσει θέαμα και οι παίκτες του τον δικαίωσαν! Με το καλημέρα ο Ράγικ Τζιμπούρ σκότωσε την παλιά του «αγάπη» και μόλις στο 2’ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό! Στο 2’ κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Μοντεστό πιάνει την πρώτη κεφαλιά και ο Τζιμπούρ ανενόχλητος χωρίς να τον μαρκάρει κανείς με κεφαλιά κάνει το 1-0.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι «ερυθρόλευκοι» είδαν να κλειδώνουν το πρωτάθλημα, καθώς πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Στο 7’ από φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ με προβολή στην άμυνα της ΑΕΚ κάνει το 2-0 και δίνει τεράστιο αβαντάζ στην ομάδα του για να πάρει τη νίκη και το πρωτάθλημα!

Η ΑΕΚ που δεν ήξερε που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια δεν μπορούσε να αλλάξει δύο μπαλιές, δεν μπορούσε να περάσει το κέντρο και φυσικά δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός με τον αέρα του 2-0 της καυτής έδρας, έκανε ό,τι ήθελε πίεζε ασφυκτικά την ΑΕΚ και τελικά στο 20’ ο Φουστέρ έκανε το 3-0 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού. Τραγικό λάθος του Σάχα που δίνει στον Τζιμπούρ κι αυτός βγάζει ωραία στον Φουστέρ, ο οποίος περνάει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο οποίος τον ανατρέπει, αλλά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα κι έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0!

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γίνουν λίγο επικίνδυνοι. Στο 34’ η AEK σκόραρε με τον Καφέ, από στημένη φάση, όμως, ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, καθώς ο Ντιόπ έσπρωξε τον Μέλμπεργκ και έδωσε φάουλ. Στο 39’ ο Παμπορίδης έκανε λάθος που δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ιμπαγάσα, ο οποίος είχε μία κίτρινη κάρτα και έπιασε την μπάλα με τα χέρια και θα έπρεπε να αποβληθεί

Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, ο Ολυμπιακός πήγε με το 3-0 στα αποδυτήρια και ουσιαστικά πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το πρωτάθλημα στην αγκαλιά!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αλλαγή, καθώς στη θέση του Γκερέιρο πήρε ο Λυμπερόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι, αλλά και πάλι δεν έφτανε αυτό για να πετύχουν κάποιο τέρμα! Ο Ολυμπιακός προειδοποίησε στο 55’. Υστερα από κόρνερ, ο Χολέμπας από την μικρή περιοχή πηδάει ολομόναχος, πιάνει την κεφαλιά, αλλά κατάφερε να την στείλει έξω!

Και τελικά στο 61’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0! Εξαιρετική ενέργεια του Τζιμπούρ από τα αριστερά, που φέρνει την μπάλα στο δεξί και με ωραίο σουτ πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα! Σταματημό, πάντως δεν είχε ο Ολυμπιακός που στο 68’ με τον Μιραλάς έκανε το 5-0! Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χολέμπας να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ και να διασύρει την ΑΕΚ!

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και κέρδισε την ΑΕΚ με το ευρύ 6-0 και ταυτόχρονα πανηγύρισε τον 38ο τίτλο του στην ιστορία!

Αγγλία: Δύο 12χρονα κορίτσια βιάστηκαν από 6 ποδοσφαιριστές!!!

Τα ανθρωπόμορφα τέρατα πήραν τα κορίτσια από ένα οικογενειακό πάρτυ και τα οδήγησαν στο πάρκο ενώ δικαιολογήθηκαν στο δικαστήριο λέγοντας πως νόμιζαν ότι ήταν 16χρονες!

Εμβρόντητοι οι δικαστές διάβασαν μηνύματα των κοριτσιών προς τους παίκτες με σεξουαλικά υπονοούμενα. Διαβάστε τα ονόματα και τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών που καταδικάστηκαν με 2ετή φυλάκιση.

Οι περισσότεροι ανήκαν στην ομάδα της Reading που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Premier League. Courtney Amos, 19, Ashley Charles, 20, Dennis De Sousa, 18, Jahson Downes, 20, Jahvon Edwards, 19 και Luke Farrugia, 21.

Νέες προσπάθειες για ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ιαπωνία

Η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τον κεντρικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά πως θα είναι "δύσκολο" να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα αριθμός 2, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο την Tokyo Electric Power Co. (Tepco).

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του για την προσπάθεια και την ελπίδα ότι η ηλεκτροδότηση "θα έχει αποκατασταθεί ως τις 18:00" (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μηχανικοί έχουν συνδέσει καλώδια στους αντιδραστήρες αριθμός 1 και 2 και ήλπιζαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση μέσα στην ημέρα ώστε να τροφοδοτούν τους αντιδραστήρες με νερό για να ψύχονται, όπως και στους αντιδραστήρες αριθμός 3 και 4. Ωστόσο η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ εξέφραζε επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα είναι δυνατόν τα συστήματα ψύξης να επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι επιτεύχθηκε ως ένα βαθμό "σταθεροποίηση" στον αντιδραστήρα 3, όπου η κατάσταση ήταν κρίσιμη. Μηχανικοί χρησιμοποιούν γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ για τους αντιδραστήρες 5 και 6. Η θερμοκρασία του αναλωθέντος καυσίμου σε αυτούς "επιστρέφει στο κανονικό", ανέφεραν οι αρχές.

Έλεγχοι σε σπανάκι και γάλα που παράγονται κοντά στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα έδειξαν επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από επιτρεπόμενο όριο. Δείγμα νερού της βρύσης στο Τόκιο εμφάνισε πολύ μικρό επίπεδο ραδιενέργειας.

Η IAEA ανακοίνωσε ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν τις πωλήσεις τροφίμων από τη Φουκουσίμα.

Στην περίπτωση που οι μηχανικοί δεν μπορέσουν να ψύξουν τους αντιδραστήρες συζητείται ο "ενταφιασμός" του εργοστασίου, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας το 1986.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 15.000 άνθρωποι πιθανότατα έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 7.500, ενώ 11.700 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Σκοτώθηκε ρακοσυλλέκτης στη χωματερή Άνω Λιοσίων - Οι φίλοι του έβαλαν φωτιά!

Τον έλιωσε η πρέσσα των σκουπιδιών και σύμφωνα με την Αστυνομία, φίλοι και συγγενείς του έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια και μηχανήματα στη χωματερή Άνω Λιοσίων. Όλα ξεκίνησαν όταν ο τσιγγάνος ρακοσυλλέκτης που μάζευε “χρήσιμα” σκουπίδια, πιάστηκε από την πρέσσα των σκουπιδιών, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί. Ο άνδρας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες, όπου απεβίωσε τελικά.

Οργισμένοι, συγγενείς και φίλοι του τσιγγάνου πήγαν στη χωματερή και έβαλλαν φωτιά σε μηχανήματα και σε σκουπίδια.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που κατάφεραν να αποκαταστήσουν την τάξη δύο ώρες αργότερα. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έστειλε επιτόπου 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα. Για τον τραγικό θάνατο του ρακοσυλλέκτη γίνεται προανάκριση από την Αστυνομία.

Βίαζε 18χρονη με συνεργούς την μάνα και τα αδέρφια του!

Σοκ στην κοινωνία της Ξάνθης. Ολόκληρη οικογένεια συνελήφθη για εμπλοκή σε βιασμό 18χρονης.

Βαριές κατηγορίες για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού μόλις 18 χρόνων βαρύνουν μια ολόκληρη οικογένεια στην Ξάνθη.

Βασικόςκατηγορούμενος φέρεται ο 29χρονος γιος, ο οποίος βίαζε επί τρία 24ωρα τη νεαρή κοπέλα και μάλιστα με την βοήθεια της μητέρας και των τριών αδελφών του!

Η κοπέλα κατέφυγε σε άθλια κατάσταση στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Περιφέρειας Ξάνθης και κατήγγειλε ότι ο 29χρονος την είχε απαγάγει και την είχε οδηγήσει στο σπίτι του στον οικισμό της Μάνδρας, όπου την κράτησε παρά την θέλησή της τρείς ολόκληρες ημέρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 29χρονος την βίαζε επανειλημμένα με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια του να επικροτούν τις πράξεις του!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την πενταμελή οικογένεια και την συνέλαβαν για βιασμό και παράνομη παρακράτηση.

Τα μέλη της θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται ιατροδικαστική εξέταση στην 18χρονη για να πιστοποιηθεί ο βιασμός.

Φορτηγό έλιωσε την 12χρονη χορεύτρια μπροστά στα μάτια της μητέρας της

Η 12χρονη Charlotte Leatherbarrow, πρωταγωνίστρια στη μεγάλη θεατρική επιτυχία Billy Elliot, ήταν στο αυτοκίνητο της μητέρας της που την συνόδευε στο μάθημα χορού.

Λόγω του μποτιλιαρίσματος η μητέρα της είπε να κατέβει από το αυτοκίνητο και να πάει με τα πόδια για να μην αργήσει.

Ο θάνατος όμως παραμόνευε στον επόμενο δρόμο που το κοριτσάκι δεν πρόσεχε όταν διέσχιζε καθώς περνούσε ένα μεγάλο φορτηγό.

Τραγικό ατύχημα. Σκοτώθηκε με το αλυσοπρίονό του

Νεκρός μεσα σε λίμνη αίματος βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του ένας 77χρονος, στο χωριό Σκρα του Κιλκίς.

Ο ηλικιωμένος, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε κατα λάθος τραυματιστεί κατά την κοπή δέντρων με αλυσοπρίονο σε διπλανό οικόπεδο.

Από αδέξιο χειρισμό υπέστη τομή στη δεξιά ποδοκνημική χώρα και αν και κατάφερε να φτάσει στο σπίτι του, ξεψύχησε λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.

Εκεί τον βρήκε νεκρό λίγο αργότερα ένα συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έσπευσε να ενημερώσει τις αρχές.

Για το συμβάν προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αξιούπολης.

Παπουτσής: Σύντομα ο φράχτης στον Έβρο

“Η παράνομη μετανάστευση είναι μια βόμβα στην ελληνική κοινωνία", δηλώνει ο Χρήστος Παπουτσής, προσθέτοντας ότι η μελέτη για τον φράχτη έχει ολοκληρωθεί και σύντομα ξεκινά η κατασκευή.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαγγέλλει πως έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και ξεκινά σύντομα η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, ενώ δηλώνει εξοργισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρο της Αθήνας, αποδίδοντας, όμως, ευθύνες και στο Δήμο Αθηναίων.

Στο ζήτημα της τρομοκρατίας ο κ. Παπουτσής εκτιμά πως η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" ίσως να μην είναι μόνο μια ενιαία οργάνωση, ενώ δεν αποκλείει και διασυνδέσεις της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους τρομοκράτες, τους οποίους αποκαλεί "παιδιά", να αφήσουν τα όπλα και να εγκαταλείψουν τον ένοπλο αγώνα.

Όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Παπουτσής στη συνέντευξή του παραδέχεται πως αυτό εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται διαρκώς.

Για το πολιτικό σκηνικό, τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει πως η εκλογολογία υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και χαρακτηρίζει θετικά για τη χώρα τα αποτελέσματα της Άτυπης Συνόδου Κορυφής.

Οι κλιματικές αλλαγές φέρνουν "εξωτικές" ασθένειες

“Tσινκουνγκούγια”, νόσος του Lyme και άλλες ασθένειες που δεν έχουμε ξανακούσει έρχονται στην Ελλάδα ακόμα και μέσω σκόνης από τη Σαχάρα σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η σκόνη της Σαχάρας που συχνά φτάνει στη χώρα μας συνδέεται με την εξάπλωση της νοσου του Lyme και είναι χαρακτηριστική περίπτωση “εξωτικών” ασθενειών που μας επισκέπτονται.

Όπως λέει στην εφημερίδα ο καθηγητής του Κέντρου Ανδρέας Σκουλούδης, “τις επόμενες δεκαετίες οι κλιματικές αλλαγές θα φέρνουν νέες ασθένειες άγνωστες σε μας και με τον ίδιο τρόπο που επεκτάθηκε η νόσος του λάιμ, ενδεχομένως στο μέλλον οι νοτιοευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν κάποια μορφή μηνιγγίτιδας προερχόμενη από την Κεντρική Αφρική ή και άλλων ασθενειών, όπως ελονοσία, κίτρινος πυρετός, λεπτοσπείρωση κ. ά.”.

Άλλο παράδειγμα εξωτικής ασθένειας που ήρθε και ευδοκίμησε στην Ευρώπη είναι η “τσινκουνγκούγια”. Εμφανίστηκε πριν από τρια χρόνια στην Ιταλία και προκάλεσε επιδημίας στην περιοχή της Ραβένα. Μεταδίδεται μέσω κουνουπιών και κυρίως από τον λεγόμενο “τίγρη της Ασίας”, ο οποίος λόγω κλιματικών συνθηκών που επικρατούν μπορεί να ζήσει και στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο κουνούπι ζει και αναπαράγεται και στην Ελλάδα.

Οι συνέπειες από τις κλιματικές αλλαγές είναι μεγάλες, σύμφωνα με έρευνα του ΠΟΥ, για την οποία μίλησε ο δρ. Σκουλούδης.

- Περίπου 35.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη από τον καύσωνα του 2003 σε άτομα άνω των 65 ετών.
- Περίπου 1.000 θάνατοι έχουν προκληθεί μεταξύ 1995 και 2004 σε 30 ασυνήθιστες πλημμύρες, ενώ από ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πληγεί ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
- Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο παρατηρείται αύξηση σε ασθένειες όπως επιδημική εγκεφαλίτιδα, νόσος του λάιμ κ.α., λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων
- Μόνο το 2000 σε όλο τον πλανήτη έχουν σημειωθεί 150.000 θάνατοι λόγω κλιματικών αλλαγών.

Αλλοδαπός κρέμασε τον 72χρονο στο Σουφλί

Ένας αλλοδαπός φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας του ηλικιωμένου άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός χθες από το γιο του σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου.

Ο 72χρονος ήταν δεμένος σε δέντρο και έφερε και δεύτερο σκοινί γύρω από το λαιμό του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης, ο οποίος ήταν υπάλληλος του θύματος σε κτηνοτροφική μονάδα, με την χρήση ξύλου ακινητοποίησε, αναισθητοποίησε και στη συνέχεια στραγγάλισε το θύμα.

Ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
72χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο Σουφλί

Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια

Mετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης κατατέθηκε τελικά στη Bουλή το νομοσχέδιο του Yπουργείου Οικονομικών για τη «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».

Με τη ρύθμιση της αγοράς το Yπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει πάνω από 1 δισ. σε διάστημα 2-3 ετών, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περικοπής των μισθών και των συντάξεων, ή στο 100% της περικοπής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τα μηχανήματα θα προκηρυχθούν 4-10 άδειες ευρείας κλίμακας μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, τμήμα των οποίων θα λάβει η ΟΠΑΠ Α.Ε. Κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι Α.Ε. με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 400.000 ευρώ με έδρα ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Απαιτείται και σύσταση εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ.

Ορίζεται ότι στην προκήρυξη θα προβλέπεται η τιμή εκκίνησης, το δε τίμημα θα καταβάλλεται 80% με την έκδοση της άδειας και το υπόλοιπο 20% σταδιακά, σύμφωνα με την προκήρυξη. Η διάρκεια των αδειών θα είναι δεκαετής.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ελεύθερη διάθεση πιστοποιημένων τεχνικών-ψυχαγωγικών παιγνίων και διεξαγωγή τους μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους.

Όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα, θα προκηρυχθούν 15-20 άδειες, μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 2-3 ετών, καθώς και επιπλέον έσοδα από το διαδικτυακό στοίχημα (ειδικά για το 2011 προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων).

Κάτοχοι άδειας μπορούν να είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες με κατατεθειμένο κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ και σύσταση εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

Η διάρκεια των αδειών είναι πενταετής.

Ήπειρος: Στα ύψη τα χρέη του κράτους σε επαγγελματίες

Δραματικό S.O.S. εκπέμπουν σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και στην Ήπειρο, εξαιτίας της αφαίμαξης, που υφίστανται από την Κυβέρνηση. Από τη μια, δεν έχουν ρευστό για να κινηθούν, αφήνοντας ακάλυπτες τις υποχρεώσεις τους και από την άλλη, το Κράτος τους ζητά συνεχώς χρήματα, για να αυξήσει τα έσοδά του και να πιάσει τα όρια του Μνημονίου.

Σαν να μην έφθαναν αυτά, η Κυβέρνηση τους απειλεί, ότι σε περίπτωση που δεν είναι «εντάξει» με τις εκκρεμότητές τους στην Εφορία, θα τους… τιμωρεί!

Ο έλεγχος έχει χαθεί στην οικονομία, με την Κυβέρνηση να βρίσκεται σε κρίση, να μην μπορεί να αποφασίσει τις κινήσεις της, ενώ, όπως δείχνουν και επίσημα στοιχεία, δεν μπορεί να πετύχει, ούτε τον μοναδικό της στόχο, που είναι να μαζεύει συνεχώς χρήματα.

«Δεν κινείται τίποτε, όλα έχουν παγώσει στην περιοχή μας» λένε Ηπειρώτες επιχειρηματίες, που παρατηρούν, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν, τις κινήσεις της Κυβέρνησης. «Είναι εντελώς παράλογα όσα συμβαίνουν. Ενώ δεν έχουμε, κυριολεκτικά, φράγκο, μας ζητούν και άλλα. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Δεν μας υπολογίζουν καθόλου»!
Έμποροι, εργολήπτες, επιχειρηματίες, ακόμη και περιπτεράδες βιώνουν πολύ έντονα τις συνέπειες από τις κινήσεις της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα μαζί με εκείνους, να επηρεάζονται και πολλοί άλλοι κλάδοι.

Τα τελευταία στοιχεία, άλλωστε, για τα χρέη του Δημοσίου αποδεικνύουν, ότι το Κράτος είναι… μακράν, ο πιο κακοπληρωτής από όλους! Στα 5,35 δισ. ευρώ ανήλθαν τα χρέη του Δημοσίου συνολικά στο τέλος του 2010! Οι οφειλές της γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή Δήμων, Νοσοκομείων, Ασφαλιστικών ταμείων και Νομικών προσώπων (όπως τα πανεπιστήμια), ανήλθαν σε 4,52 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό τα περισσότερα χρέη τα είχαν τα Νοσοκομεία (2,22 δισ. ευρώ) και τα Ασφαλιστικά ταμεία (1,58 δισ. ευρώ)! «Που να μην έκαναν και περικοπές!» σχολίαζαν Γιαννιώτες χθες.

Ιαπωνία: Πάνω από 20.000 νεκροί και αγνοούμενοι

Ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στην Ιαπωνία από τον ισχυρότατο σεισμό και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε έχει ήδη φτάσει τους 20.000 σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση της εθνικής αστυνομίας αναφέρει ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έως τώρα έφτασε τους 7.653 ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων μέχρι στιγμής είναι 11.746 πολίτες.

Οι αρχές, πάντως, πιστεύουν ότι ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από την πραγματικότητα αφού υπάρχουν ακόμα μεγάλα τμήματα της χώρας που δεν έχουν ερευνηθεί, και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών, το δυνατό κρύο που επικρατεί στη χώρα και οι χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, μειώνουν τις ελπίδες αυτές κατά πολύ.

Το πρακτορέιο Kyodo μετέδωσε χθες ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μόνο στην παραλιακή πόλη Ισινομάκι φτάνει τους 10.000 ενώ άλλο τόσοι είναι οι αγνοούμενοι στην πόλη-λιμάνι Μιναμισανρίκου της επαρχίας Μιγιάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

19χρονη έκλεβε χρήματα από το παγκάρι

19χρονη προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς καθώς παραβίαζε κατ’ εξακολούθηση το παγκάρι του Ιερού Ναού των Πολιούχων Κιλκίς Αγίωνα Πεντεκαίδεκα.

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, η κατηγορούμενη αποσπούσε μικρά χρηματικά ποσά ανοίγοντας το παγκάρι με μια πένσα, όπως ομολόγησε η ίδια κατά τη διάρκεια προανάκρισης.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στον Βόλο

Με δενδροφυτεύσεις στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην περιοχή Αγίου Ανδρέα Φυτόκου, θα τιμήσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δενδροφύτευση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, που διοργανώνεται από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις περιβαλλοντικές ομάδες Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Αθ. Καραγιάννη και την κ. Στ. Γιακούλα αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 10 το πρωί με την συμμετοχή μαθητών σχολείων της περιοχής.Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η δενδροφύτευση στον Άγιο Ανδρέα.

Επίσης, στις 19:00, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Βόλου θα φιλοξενεί σε ειδική εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Πρόκειται για το γνωστό ΚΕΑΝ (Μη Κυβερνητική, Μη κερδοσκοπική οργάνωση) το οποίο δημιούργησε το «Plenetbook», ένα μεγάλο επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον.

Γαλλία: Δάσκαλος κρεμάστηκε μέσα στην αίθουσα

Ένας 54χρονος δάσκαλος βρέθηκε κρεμασμένος από τον καθαριστή του σχολείο στην πόλη Dracé στην ανατολική Γαλλία.

Ο αυτόχειρας που δεν άφησε κανένα σημείωμα που να εξηγεί την πράξη του, οι φίλοι του και οι συγγενείς του όμως έλαβαν αποχαιρετιστήρια e-mail και μηνύματα, όπου ανέφερε την φράση «Νοιώθω πως διαλύομαι. Έχω καταρρεύσει. Δεν αντέχω πια».

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την συμμαχική επέμβαση στη Λιβύη τόσο σε διπλωματικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.Ενώ όλα έδειχναν ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αναλάβει τον πόλεμο κατά του Καντάφι σημειώθηκε τεράστιο ''ρήγμα'' στους κόλπους της συμμαχίας.Γερμανία και Τουρκία με την στάση-αποχή τους έχουν ''αφοπλίσει'' το ΝΑΤΟ και ήδη καταγράφονται δηλώσεις αποδοκιμασίας των 2 χωρών.

Ομως και στο στρατιωτικό σκέλος σημειώνεται δυσαρέσκεια των Αμερικανών για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών βομβαρδιστικών και έτσι εξηγείται από στρατιωτικούς κύκλους η ολόενα και αυξανόμενη εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Το μεσημέρι ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλεν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις επέβαλαν επιτυχώς ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και απέτρεψαν επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι κατά των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC,"Meet the Press", ο στρατηγός Μάλεν είπε ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι στενά επικεντρωμένη στην επιβολή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και δεν στοχεύει στην απομάκρυνση από την εξουσία του λίβυου ηγέτη.

Ώρα 13.20: Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως εξουδετέρωσαν τον Καντάφι στην Βεγγάζη, ενώ 19 μαχητικά τους βομβαρδίζουν μαζί με γαλλικά αεροσκάφη.

Αμερικανικά μαχητικά, υποστηριζόμενα από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις χερσαίες δυνάμεις του Καντάφι και τη λιβυκή αεράμυνα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: "Αμερικανικά αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Growler παρείχαν στήριξη ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από τη Λιβύη, ενώ αεροσκάφη AV-8B Harrier από την 26η Μονάδα Πεζοναυτών πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των χερσαίων δυνάμεων και της αεράμυνας (του Καντάφι)".

Ώρα 12.45: Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν ανηλεώς δυνάμεις του Καντάφι στην Βεγγάζη

Ώρα 12.30: Πράσινο φως για συντονισμένη επέμβαση από το ΝΑΤΟ πλέον στη Λιβύη. Το επιχειρησιακό σχέδιο εγκρίθηκε και θα μοιραστεί στις χώρες - μέλη. Σε λίγο θα γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο ρόλος της Ελλάδας.

Το πρωί της Κυριακής, τα γαλλικά αεροσκάφη, μετά από μία προσωρινή διακοπή, βομβαρδίζουν συνεχώς μετά από μία νύχτα ομοβροντίας από στεριά, θάλασσα και αέρα. Οι επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού κατέστρεψαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα των δυνάμεων του Καντάφι. Ο ανταποκριτής του Reuters είδε τουλάχιστον 14 πτώματα κοντά στα βομβαρδισμένα στρατιωτικά οχήματα στο δρόμο που συνδέει τη Βεγγάζη με την Ατζνταμπίγια.

Τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

Η επίθεση στην πόλη πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαλόγου με την αντιπολίτευση.

Ώρα 11.00: Νέο διάγγελμα Καντάφι
"Οι Χριστιανοί δεν θα χαρούν το πετρέλαιο μας, δεν θα τους το αφήσουμε. Να ξέρουν ότι θα πολεμήσουμε. Αυτή η χώρα ποτέ δεν θα παραδοθεί. Είστε ζώα ακόμη και οι δικοί σας πολίτες είναι εναντίον σας. Ακόμη και οι πολίτες σας είναι στο πλευρό μας" ανέφερε.

"Νικήσαμε την Ιταλία. Θα πέσετε όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι" είπε ο Καντάφι. "Όλος ο λιβυκός λαός, άνδρες και γυναίκες έχουν όπλα. Δεν θα προχωρήσετε, δεν θα πατήσετε στη γη μας. Είμαστε θύματα και ο καταπιεσμένος πάντα νικά στο τέλος και ο επιτιθέμενος νικάται. Μας αποδείξατε ότι είσαστε τρομοκράτες και ζώα και επιτίθεστε σε ένα κράτος που δεν σας έκανε τίποτα. Ποιά δικαιολογία έχετε; Είστε νέοι σταυροφόροι" πρόσθεσε.

"Κρατάμε τη σημαία των ανθρώπων που πολεμουν την καταπίεση σε όλο τον κόσμο. Εσείς θα πέσετε. Εμείς είμαστε οι ηγέτες της επανάστασης σε όλον τον κόσμο" τόνισε. "Το Πράσινο Βιβλίο λέει ότι οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς έχουμε στο πλευρό μας το Θεό, εσείς έχετε στον πλευρό σας τον Διάβολο".

"Δεν φοβόμαστε, δεν μας φοβίζετε με τις βόμβες σας. Θα πολεμήσουμε ίντσα με την ίντσα για το έδαφός μας" ειπε.

Συνεχίζεται ο εμφύλιος
Πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν να περικυκλώνουν την πόλη Μιζουράτα και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκου έχουν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές στις οροφές κτιρίων. "Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακόμα σε τρια κτίρια του κεντρικότερου δρόμου της πόλης. Φαίνονται έτοιμοι ν΄ανοίξουν πυρ σε ο,τιδήποτε κινείται. Κανένας δεν τολμά να διασχίσει το δρόμο. Η κατάσταση στη Μιζουράτα είναι ήρεμη σήμερα, ωστόσο οι ταξιαρχίες του Καντάφι παραμένουν στα περίχωρα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εξάλλου, ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατευθύνονται με φορτηγά τα οποία μεταφέρουν και πολυβόλα, στην πόλη Ατζνταμπίγια της ανατολικής Λιβύης.

Σφυροκόπημα απο τη Δύση
Επίθεση κατά του καθεστώτος Καντάφι εξαπολύουν από χθες οι ΗΠΑ και οι “πρόθυμοι”, με τη Γαλλία να διεξάγει το πρώτο κύμα επιθέσεων κατά των δυνάμεων της Λιβύης. Οι δυτικές δυνάμεις χτυπούν την αντιαεροπορική άμυνα της Λιβύης, κυρίως γύρω από την Τρίπολη και τη δυτική πόλη Μισράτα. Τα ξημερώματα μπήκαν στο χορό οι Βρετανοί. Τελευταίες θα συμμετάσχουν θα είναι οι αραβικές χώρες.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 48 νεκροί και 150 τραυματίες λέει η λιβυκή τηλεόραση, χωρίς οι αριθμοί να επιβεβαιώνονται από άλλες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν και βομβαρδισμούς στη Λιβύη με αεροσκάφη Stealth, σε Τρίπολη, Βεγγάζη και αντιαεροπορικούς στόχους αλλά και σε σημείο που θεωρείται ότι βρίσκεται ο Καντάφι.Έπεσαν περίπου 40 βόμβες, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Υπάρχουν αναφορές ότι οι αμερικανοί παρενέβησαν πιο δυναμικά, καθώς η γαλλική επιχείρηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας εκτόξευσαν κάπου 110 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ εναντίον περίπου 20 στόχων του συστήματος αεράμυνας στην Τρίπολη και στη Μιζουράτα. Δείτε βίντεο από επιθέσεις με τόμαχοκ που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τον αμερικανό αντιναύαρχο Ουίλιαμ Γκόρτνει “αυτή ήταν η πρώτη φάση, αυτού που έχει σχεδιαστεί ως μία επιχείρηση με πολλές φάσεις. “Τα χτυπήματα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα σε συνεργασία με τους συμμάχους μας” ανέφερε σχετικά με την επιχείρηση “Αυγή της Οδύσσειας”.

Η Βρετανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Λονδίνο. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, καταδιωκτικά - βομβαρδιστικά τύπου Tornado διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η RAF [βασιλική πολεμική αεροπορία] άνοιξε επίσης πυρ με πυραύλους Stormshadow από έναν αριθμό Tornado GR4", δήλωσε ο στρατηγός Τζον Λόριμερ, εκπρόσωπος των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. "Αυτό που κάνουμε είναι αναγκαίο, νόμιμο και δίκαιο" δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ενοπλοι κρατούν στο λιμάνι της Τρίπολης το πλήρωμα ενός ιταλικού ρυμουλκού ανοιχτής θαλάσσης, το οποίο αποτελείται από οχτώ Ιταλούς, δυο Ινδούς και έναν Ουκρανό, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο έγκυρες πηγές ανέφερε ότι το πλήρωμα συνελήφθη χθες το απόγευμα, ενώ από το το πλοίο αποβιβάζονταν στην Τρίπολη λίβυοι εργάτες.

Ενοπλοι, ένας από τους οποίους δήλωσε ότι είναι ο διοικητής του λιμανιού, συνέλαβαν το πλήρωμα και εμπόδισαν τον απόπλου του ιταλικού ρυμουλκού.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Παραλίγο να τον "φάει λάχανο" on air!!! - Video

Εργατικό ατύχημα και μάλιστα on air θα σημειωνόταν, λόγω της απροσεξίας ενός οδηγού, ο οποίος έκανε όπισθεν, αγνοώντας την παρουσία του δημοσιογράφου Ben Higgins του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει ακάθεκτος να μιλά, την ώρα που το SUV έρχεται κατά πάνω του…

Δείτε το video:


SUV Almost Backs Over Reporter On Live TV - Watch more Funny Videos

Είχαν 2 τόνους χασίς!!!

Περίπου 2 τόνοι χασίς κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής σε Αθήνα και Λάρισα. Συνελήφθησαν έξι άτομα εκ των οποίων πέντε Έλληνες και ένας Αλβανός.

Σε μια αποθήκη στη βιομηχανική ζώνη Ασπροπύργου βρισκόταν η μεγαλύτερη ποσότητα και μάλιστα φύλακας ήταν ο ένας από τους κατηγορούμενους.

Η υπόλοιπη ποσότητα βρισκόταν μέσα σε δύο φορτηγά ψυγεία που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Λάρισας. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα ταξίδευαν για τη Μ. Βρετανία.

"Κλειδώνει" το πρωτάθλημα ή θα πάρει παράταση η στέψη;

Tο Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι η «μητέρα των μαχών», ωστόσο η 27η αγωνιστική θα ‘χει πολλά ανοιχτά (και παράλληλα) μέτωπα!

Την ώρα που «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι» θα χαλάνε… τις καρδιές τους, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθεί να μη χαλάσει με την Κέρκυρα το «κέφι» που ξαναβρήκε στο Καυταντζόγλειο.

Κι ενώ Ατρόμητος και ΠΑΟΚ θα κάνουν στην άκρη τις συγκινήσεις του Κυπέλλου, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου θα (θέλουν να) κάνουν στην άκρη ο ένας τον άλλο για τα play-off!

Κυριακή, 20/3 (19:00)
SKODA Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (ΝΕΤ)
Κοίτα τι έκανες! Εσύ, κυρία Ξάνθη, κατάφερες να… παρηγορήσεις τον Πανσερραϊκό και -αντί να «καθαρίσεις»- να μείνεις βουτηγμένη στα μπλεξίματα. Εσύ πάλι, Αστέρα, ξηγήθηκες σωστά. Πήρες τη νίκη με τον Ολυμπιακό Βόλου (δεύτερη στα τελευταία τρία ματς) και κρατήθηκες ολοζώντανος. Τώρα «ξεκαθαρίστε» μεταξύ σας ποιος θα συνεχίσει με ψυχολογία (και προβάδισμα) στο «θρίλερ» της παραμονής.

Άρης-Πανσερραϊκός (Nova Highlights)
Υπάρχει… ζωή στον Άρη! Το «ραβδάκι» του Τσιώλη εμφάνισε τσαμπουκαλεμένη ομάδα στην Κέρκυρα και έσβησε την ντροπή της μιας νίκης σε εννέα ματς. Της επέτρεψε, δε -αν αποφύγει την επιστροφή στις… αυτοκτονίες- να διατηρήσει τις (λίγες) ελπίδες για play off. Όλα αυτά αν ο Πανσερραϊκός ΔΕΝ δώσει νέα απόδειξη (μετά από αυτή που εισέπραξε η Ξάνθη) πως σκοπεύει να φύγει «σαν κύριος» από τα σαλόνια.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (NovaSports 3)
Το απόλυτο κοντράστ θα… βιώσει την Κυριακή το Περιστέρι! «Μεθυσμένος» από το Κύπελλο ο ένας, απογοητευμένος ο άλλος. Στριμωγμένος στο πρωτάθλημα ο πρώτος, μοναδική παρηγοριά (πλέον) εκείνο για τον δεύτερο. Με τον τελικό στο τσεπάκι πια, ο Ατρόμητος δεν έχει περιθώρια να ΜΗ βάλει εκεί και το «τρίποντο» -αν δε θέλει να μπλέξει άσχημα. Τόσο άσχημα, όσο θα μοιάζουν τα πράγματα για τον «δικέφαλο», σε περίπτωση που δε βρει «γιατρικό» για τον οδυνηρό αποκλεισμό απ’ την ΑΕΚ.

Ηρακλής-Πανιώνιος (NovaSports 6)
«Ένας στους δυο κερδίζει»! Το τρίποντο στο Καυταντζόγλειο δεν είναι λαχείο, αλλά τα κέρδη σε όποιον το τσιμπήσει θα είναι ανεκτίμητα. Το παίρνει ο Ηρακλής; Κάνει παρένθεση τον Παναθηναϊκό (έξι αγώνες είχε να χάσει ως τότε) και βλέπει από ψηλά τους άλλους να «σκοτώνονται». Το παίρνει ο Πανιώνιος; Σταματά να σκέφτεται την «αυτοκτονία» με τη Λάρισα και φέρνει στα μέτρα του την κατάσταση. Δεν το παίρνει κανείς; Το «καζάνι» της παραμονής θα περιμένει κι άλλο να… αποσυμφορηθεί!

Καβάλα-Ολυμπιακός Βόλου (NovaSports 4)
Ευρώπη, ε; ΝΑ (η ευκαιρία)! Ισόβαθμοι στην πέμπτη θέση -και στις εντυπώσεις που έχουν κερδίσει μεταξύ των ουδετέρων- Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου τραβούν από δύο μεριές το «εισιτήριο» για τα play-off! Με τον Μαντζουράκη για πρώτη φορά στον πάγκο οι μεν και με τον Αχιλλέα Μπέο για… μια από τις τελευταίες στην προεδρία οι δε, «Αργοναύτες» και Βολιώτες ψάχνουν κάτι παραπάνω από τον το τίτλο των «ευχάριστων εκπλήξεων» της Σούπερ Λίγκας.

Λάρισα-Εργοτέλης (NovaSports 7)
Το «αλογάκι» είναι… εφτάψυχο! Εκεί που κάθε βδομάδα είναι «του θανατά», κάτι γίνεται στο τέλος και η Λάρισα μένει (έστω και με μηχανική υποστήριξη) ζωντανή! Με τη θηλιά περασμένη στο λαιμό, οι «βυσσινί» θεωρούν… αυτονόητη τη νίκη με τον Εργοτέλη και θα εύχονται συνδυασμό (όχι απίθανων) αποτελεσμάτων για να μην τους πνίξει πρόωρα. Με περισσότερη άνεση (που θα συρρικνωθεί… επικίνδυνα αν μείνουν για πέμπτο ματς χωρίς νίκη) ταξιδεύουν στον Κάμπο οι Κρητικοί.

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα (NovaSports 1)
Μουρμούρα τέλος! Μετά από δύο προσπάθειες, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε στο Καυταντζόγλειο τα (ψυχολογικά) «τραύματα» από το ντέρμπι και… ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει να του χαλάσουν και την υπόλοιπη χρονιά. Με κίνητρο το «τρίποντο» που θα κρατήσει το προβάδισμά για τα play off (και ίσως… αναβάλλει ξανά τη στέψη του Ολυμπιακού), οι «πράσινοι» μόνο αδιάφοροι δεν υποδέχονται την Κέρκυρα. Γερά στα… βάσανα θα επιστρέψει εκείνη, αν υποστεί τέταρτη σερί ήττα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ (ΝΕΤ)
Ώρα για… Σούπερ Καπ! Ως επίδοξος πρωταθλητής ο ένας (αν φέρει έστω ίδιο αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό) και ως επίδοξη Κυπελλούχος η άλλη (αν ο φοβερός Ατρόμητος δεν φέρει αντιρρήσεις), Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα ‘θελαν να αναβιώσουν ελαφρώς τον αλησμόνητο θεσμό! «Φιέστα τίτλου» ή (νέα) υπενθύμιση πως ο «δικέφαλος»… ξαναπετά, το τελευταίο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας υπόσχεται τις συγκινήσεις που παραδοσιακά προσφέρει.

Tον Μάρτιο οι ανακοινώσεις για το Ελληνικό

Στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ στην οποία θα συγκεντρωθούν τα διάσπαρτα δικαιώματα του Δημοσίου στην έκταση.

Επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Στη συσκεψη παρουσιάστηκε η τελική πρόταση του ισπανού αρχιτέκτονα Χ. Ασεμπίγιο η οποία σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου έκτασης ανάλογης με αυτής του Χάιντ Παρκ στο Λονδίνο καθώς και χρήσεις σχετικές με την παιδεία, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τις τέχνες, την έρευνα και τεχνολογία.

Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε "ανοιχτή, δημοκρατική και δομημένη διαβούλευση" η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, φορείς, κόμματα και επιστήμονες.

Η κυβερνητική πρόταση θα βασίζεται στην πρόταση Ασεμπίγιο η οποία όπως διευκρίνιζαν πηγές του περιβάλλοντος του υπουργού Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη που έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου αφορά μόνο τις χρήσεις γης και όχι το αρχιτεκτονικό κομμάτι για το οποίο θα ακολουθηθούν ξεχωριστές διαδικασίες.

Στην κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ στην οποία θα συγκεντρωθούν τα διάσπαρτα δικαιώματα του Δημοσίου στην έκταση.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Παμπούκη και τον κ. Ασεμπίγιο μετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη, και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκης. Μετείχαν επίσης ο πρώην υφυπουργός κ. Σ. Μπένος που συζητείται να αναλάβει ρόλο στο εγχείρημα καθώς και εκπρόσωπος της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων.

Οικογενειακή Επιχείρηση ... συσκευασίας ηρωίνης!!!

Μια 62χρονη γυναίκα και ο 30χρονος γιος της συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν πάνω από 7 κιλά ηρωίνη και 15.730 ευρώ. Κατά την επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο Χαϊδάρι συνελήφθησαν η μάνα και ο γιος, αλβανικής καταγωγής, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε ύστερα από πληροφορία για αλλοδαπό άτομο, που δρα στην περιοχή του Χαϊδαρίου και κατέχει-διακινεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Αρχικά, εντοπίστηκε ο 32χρονος Αλβανός και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει από κοινού με τη μητέρα του στο σπίτι όπου διέμεναν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο για τη νόθευση και τυποποίηση ηρωίνης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα ηρωίνης βάρους 7.606 γραμμαρίων
  • ποσότητα άγνωστης σκόνης βάρους 16.160 γραμμαρίων
  • χρηματικό ποσό 15.730- ευρώ
  • επτά κινητά τηλέφωνα
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • ένα αυτοκίνητο
  • τέσσερις ηλεκτρονικοί αναδευτήρες
  • μία υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας συμπίεσης 15 τόνων
διάφορα σύνεργα του εργαστηρίου

Internet Explorer 9: 2,35 εκατομμύρια downloads σε 24 ώρες!!!

Την μέρα της ανακοίνωσης της κυκλοφορίας του Internet Explorer περίπου 2,3 εκάτ. χρήστες κατέβασαν τον νέο browser.

Σύμφωνα με blog της Microsoft, ο νέος Internet Explorer 9 κατέβηκε μέσα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του από 2,35 εκατομμύρια χρήστες.

Σίγουρα αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τα downloads της έκδοσης RC του IE9, αφού την πρώτη ημέρα είχε κατέβει ένα εκατομμύριο φορές όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον browser της Mozilla αφού η έκδοση 3.0 του δημοφιλούς Firefox που κυκλοφόρησε πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε περίπου 8 εκατ. downloads την πρώτη μόλις μέρα.

Τέλος ακόμα και ο Opera 11 που δεν είναι πολύ δημοφιλής, τις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του είχε κοντά στα 7 εκατ. Downloads κάνοντας έτσι την Microsoft να προβληματίζεται.

Αναμένουν το «πράσινο φως» από ΝΑΤΟ για να εμπλακούν στη Λιβύη μάχιμες ελληνικές μονάδες

Την οριστικοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου που συντάσσει το ΝΑΤΟ αναμένουν στο ελληνικό Πεντάγωνο προκειμένου το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας να διατάξει μάχιμες ελληνικές μονάδες να προχωρήσουν στην απαραίτητη δράση εφαρμόζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διαθέσει στον συνασπισμό των δυνάμεων που θα αναλάβουν να καταστρέψουν τις δυνάμεις του Καντάφι με το αιτιολογικό ότι πρέπει να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός:

- Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εξηγούν ότι τα ελληνικά μαχητικά δεν θα αναλάβουν βομβαρδισμό στόχων αλλά θα περιοριστούν σε ρόλο αναχαίτισης)

- Ένα ιπτάμενο ραντάρ τύπου ERIEYE, το οποίο θα πετά σε πολύ μεγάλο ύψος δίνοντας εικόνα του θεάτρου των επιχειρήσεων στα μαχητικά αεροσκάφη και στην επιχειρησιακή διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων

- Μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο, η οποία κινείται στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης εκτελώντας περιπολίες, συμβάλλοντας στην επιβολή του εμπάργκο όπλων ενώ ενδέχεται να της ανατεθεί και η διενέργεια νηοψιών σε ύποπτα πλοία

- Ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης με διαμόρφωση μάχης (combat save and rescue, C/SAR) τύπου Σούπερ Πούμα, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κρήτη

Επίσης η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει στις δυνάμεις της Συμμαχίας τρία αεροδρόμια: στη Σούδα, το Ακτιο και την Ανδραβίδα, όπου μπορούν να μετασταθμεύουν συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ ενδέχεται και να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις από όπου θα επιχειρούν μαχητικά που θα βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του Καντάφι στη Λιβύη.

Σε πλήρη ενεργοποίηση είναι και η αμερικανική βάση στο Μαράθι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη ελλιμενίστηκαν τις προηγούμενες μέρες ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise, βοηθητικά πλοία αλλά και πετρελαιοφόρα του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

Δεν εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο οι στρατιωτικοί

Σύμφωνα με δήλωση του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη, ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ε.Δ., οριστικά δεν εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο του δημόσιου τομέα και θα έχουν ειδικό μισθολογικό καθεστώς. Καλύτερο ή χειρότερο δεν διευκρινίζεται, θα το δούμε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης “η απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού, καθώς και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει, επανειλημμένως, εκφράσει, με καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, τη θέση της. Οι σχετικές, κατά συνέπεια, πληροφορίες, που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας."

Απόσυρση: Διευκρινήσεις μπας και... προχωρήσει

Βλέποντας πως η απόσυρση δεν... τσουλάει, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Μεταξύ άλλων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ως προυπόθεση για την απόσυρση ενός οχήματος, αφορά μόνο τον τελευταίο ιδιοκτήτη του οχήματος. Τυχόν οφειλές από άλλους προηγούμενους κατόχους του στο παρελθόν δεν επηρεάζουν τη διαδικασία.

Τα οχήματα που τίθενται σε εκούσια ακινησία (κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ), απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας

Σε ο,τι αφορά οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας, χορηγείται από την εφορία βεβαίωση με την ένδειξη «για την παράδοση του οχήματος σε εγκαταστάσεις της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτωνν Ελλάδος (ΕΔΟΕ) ή σε σημείο συλλογής οχημάτων τέλους κύκλου ζωής".

Στο μεταξύ με άλλη εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονονμικών δίνει εντολές στις εφορέις να αποτείλουν ειδοποιήτήρια σε κατόχους οχημάτων που δεν είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας στο παρελθόν. Πρόκειται για όσους έχουν εντοπισθεί απο διασταυρώσεις να μην έχουν καταβάλει τα τέλη οι οποίοι τώρα καλούνται να τα εξοφλήσουν.

Οπως διευκρινίζεται το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, ενώ αν η συνολική οφειλή είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ.

Αποκλεισμός για την Δεβετζή για 2 χρόνια

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν τιμωρήθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου λόγω της “αποτυχίας της να δώσει δείγμα” σε αιφνίδιο έλεγχο που έγινε στις 23 Μαϊου του 2009 στην Γιάλτα.

Νέο “χτύπημα” για τον ελληνικό στίβο. Η ΙΑΑF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ πως η Πηγή Δεβετζή τιμωρείται με διετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις. Ο λόγος είναι πως η πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν είχε δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο που της έγινε το 2009 στην Γιάλτα, όταν συνεργαζόταν με έναν προπονητή από την Ουκρανία.

Αν και ο ΣΕΓΑΣ είχε ενημερωθεί τότε με το περιστατικό δεν επιδίωξε καμία ανάμειξη παρά την πίεση της IAAF ώστε να μεσολαβήσει για να δώσει η αθλήτρια εξηγήσεις. Στη συνέχεια όμως η διαδικασία πάγωσε, προφανώς επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Όταν όμως επανήλθε το περασμένο φθινόπωρο, κοινοποιώντας την πρόθεσή της να επιστρέψει, το ίδιο έκανε και η IAAF. Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία αλλά στην πορεία η διεθνής ομοσπονδία διεμήνυσε στην ελληνική ότι θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα.

Έτσι ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε πως χάνει μία ακόμα πρωτοκλασάτη αθλήτρια. Η ποινή αποκλεισμού ισχύει έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2012.

Νέα Υόρκη: Έκανε μεταμόσχευση και μολύνθηκε με AIDS

Ένας άντρας από τη Νέα Υόρκη μολύνθηκε από τον ιό του AIDS όταν υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση οργάνου από δότη που βρίσκεται εν ζωή, αν και ο συγκεκριμένος δότης είχε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μετάδοσης ασθενειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Ο λήπτης του νεφρού βρέθηκε θετικός στον ιό HIV κατά τις εξετάσεις που έγιναν στο City Hospital της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Νέας Υόρκης Κλόντια Χάτον.

Ο δότης είχε εξεταστεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες που ισχύουν στις μεταμοσχεύσεις, αλλά φαίνεται ότι μολύνθηκε με τον ιό μετά τις εξετάσεις και πριν από την επέμβαση, διευκρίνισε η ίδια.

"Στο χρόνο που μεσολάβησε από τις πρώτες εξετάσεις ως τη μεταμόσχευση, ο δότης πρέπει να είχε ριψοκίνδυνη συμπεριφορά και να μολύνθηκε με τον ιό. Ο δότης και ο λήπτης γνωρίζουν το τι και πώς συνέβη", επισήμανε η Χάτον και τόνισε πως τα ονόματα των δύο ατόμων, αλλά και του νοσοκομείου που έγινε η μεταμόσχευση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις όσων είναι δότες οργάνων στις ΗΠΑ θεσπίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 όταν η επιδημία του AIDS βρισκόταν σε έξαρση. Η υπόθεση αυτή της Νέας Υόρκης είναι η πρώτη που ο ιός μεταδόθηκε από δότη εν ζωή.

Το υπουργείο αποφάσισε, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, ότι οι δότες θα υποβάλλονται σε εξετάσεις αίματος δύο εβδομάδες πριν την μεταμόσχευση, επίσης συστήνει στα νοσοκομεία να καθιερώσουν το τεστ με νουκλεϊνικό οξύ που εντοπίζει τους ιούς πολύ πριν από τα συνηθισμένα τεστ.

"Συμβουλεύουμε τους δότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην έχουν ριψοκίνδυνη συμπεριφορά", κατέληξε η Χάτον.

Περισσότεροι από 110.000 Αμερικανοί περιμένουν κάθε χρόνο για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση οργάνων.

Επίσης κάθε χρόνο 57.000 Αμερικανοί μολύνονται με τον ιό HIV.

Παγιδεύτηκαν εργάτες σε ανθρακωρυχείο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και 45 έχουν παγιδευτεί ύστερα από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο του Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν σήμερα πακιστανοί αξιωματούχοι.

Συνολικά 48 εργάτες βρίσκονταν σε βάθος 1.200 μέτρων στο ανθρακωρυχείο τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους οποίους οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες είναι μικρές.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι το ορυχείο διαθέτει ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη συγκέντρωση αερίου μεθανίου, το οποίο προκάλεσε τρεις εκρήξεις.
Αέριο μεθάνιο προκάλεσε έκρηξη σήμερα σε ανθρακωρυχείο της επαρχίας Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, παγιδεύοντας μέσα σ΄αυτό 30 εργάτες, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υπό αναστολή η κατασκευή της Ιονίας Οδού

Την αποκάλυψη έκανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Δημοσίων Εργων, Γ. Μαγκριώτης, σημειώνοντας ότι η εταιρεία ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή το Δημόσιο από τα τέλη Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα, όμως, τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών φαίνεται να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την -προσωρινή έστω- λύση του χρηματοδοτικού προβλήματος, με την επίτευξη συμφωνίας με τις τράπεζες για τη συνέχιση της δανειοδότησης των έργων αρχικά έως το τέλος του έτους.

Απαντώντας σε επερώτηση του τέως υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Στ. Καλογιάννη, ο κ. Μαγκριώτης αποκάλυψε ότι η «Νέα Οδός», η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιονίας Οδού (Αντίρριο - Ιωάννινα), προχώρησε σε αναστολή εργασιών. «Ουσιαστικά έχουν αδρανοποιηθεί σχεδόν όλα τα εργοτάξια», δηλώνει στην «Κ» ο κ. Μαγκριώτης. «Τυπικά όμως η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε αναστολή εργασιών, γιατί κάτι τέτοιο θα έδινε το δικαίωμα στο Δημόσιο να καταγγείλει τη σύμβαση παραχώρησης».

Οπως όλα δείχνουν, η εξέλιξη αυτή έχει συντελεστεί εδώ και ένα μήνα, περίπου, άμεσα (από τις ίδιες τις εταιρείες που συμμετέχουν στο κοινοπρακτικό σχήμα) ή έμμεσα (άρα και πιο «διακριτικά»), μέσω των υπεργολάβων στους οποίους έχουν ανατεθεί τμήματα των έργων. Γεγονός που η κοινοπραξία «Νέα Οδός» φαίνεται ότι προσπαθεί να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας: χαρακτηριστικό είναι ότι σε συνέντευξή του στην «Κ» μόλις προ δύο εβδομάδων (6.3.10) ο διευθύνων σύμβουλος του έργου, κ. Ρουφίνο ντελ Ρίο, δήλωνε ότι τα έργα στην Ιονία Οδό, αλλά και τον Ε65, συνεχίζονται κανονικά, καθώς «τα περιθώρια είναι περιορισμένα, αλλά η κατάσταση είναι προς το παρόν ελεγχόμενη».

Στελέχη της κοινοπραξίας υποστήριξαν ότι τα έργα δεν έχουν σταματήσει, αλλά έχει μειωθεί ο αριθμός των εργοταξίων. Οπως ανέφεραν, στα τέλη Ιανουαρίου η «Νέα Οδός» ενημέρωσε το υπουργείο Υποδομών ότι θα προχωρήσει σταδιακά σε κλείσιμο των εργοταξίων της, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης.

Επαναδιαπραγμάτευση
Κατά τα άλλα, η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων παραχώρησης περνάει στην τελική ευθεία με μια αισιόδοξη εξέλιξη. Κυβέρνηση και τράπεζες φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την υπογραφή συμφωνίας για την επανέναρξη της χρηματοδότησης, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Επίσης, στο Υποδομών εκτιμούν ότι μια άμεση μείωση των διοδίων θα είναι εφικτή πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την έγγραφη δέσμευση του Δημοσίου για κάλυψη όλων των διαφυγόντων εσόδων των κοινοπραξιών.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera

Τουλάχιστον 48 νεκρούς και 150 τραυματίες αφήνει πίσω της η χθεσινή πρώτη ημέρα των συμμαχικών βομβαρδισμών και των πυραυλικών πληγμάτων στη Λιβύη.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία με τη συνδρομή της Νορβηγίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις σε διάφορες πόλεις και πολυάριθμους στόχους.
Τα ξημερώματα ριπές αντιαεροπορικών όπλων ακούστηκαν και στην Τρίπολη, όπως μετέδωσαν ανταποκριτές του Ρόιτερς.

Τα πυρά ακολούθησαν εκρήξεις και πυρά πολυβόλων καθώς και κραυγές ανθρώπων, ενώ ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τροχιοδεικτικά βλήματα.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου βρισκόταν σε εξέλιξη αεροπορικός βομβαρδισμός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε σήμερα ότι δυνάμεις πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν περιοχές της ελεγχόμενης από τους εξεγερμένους Βεγγάζης. Επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, το κανάλι ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι άνοιξαν πυρ από άρματα μάχης και χρησιμοποίησαν ρουκέτες για να πλήξουν θέσεις των ανταρτών στην πόλη. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι κάτοικοι προσέφυγαν σε τεμένη θεωρώντας ότι θα είναι ασφαλείς σε αυτά.

Εκπρόσωπος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι και η RAF (βασιλική πολεμική αεροπορία) άνοιξε επίσης πυρ με πυραύλους Stormshadow από έναν αριθμό Tornado GR4.

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Βρετανίας εκτόξευσαν περίπου 110 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ εναντίον 20 στόχων του συστήματος αεράμυνας στην Τρίπολη και στη Μιζουράτα.

Ανακοινωθέν των ένοπλων δυνάμεων που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι επλήγησαν η Τρίπολη, η Σύρτη, η Βεγγάζη, η Μιζουράτα και η Ζουάρα. Μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια και σκάφη επιφανείας δυτικών κρατών, με την υποστήριξη αραβικών κρατών, λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις που άρχισαν χθες για να επιβληθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να εμποδιστούν οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι να επιτεθούν σε άμαχους και να καταλάβουν τη Βεγγάζη, που ελέγχεται από τους εξεγερμένους.

Δείτε αναλυτικά τις χώρες και τα μέσα που χρησιμοποιούνται ή είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι.

Γαλλία:
Το Παρίσι έχει αναπτύξει 20 μαχητικά αεροσκάφη, περιλαμβανομένων μαχητικών πολλαπλών ρόλων Rafale, μαχητικών Mirage και τουλάχιστον ενός αεροσκάφους AWACS. Οι γάλλοι επιχειρούν από την αεροπορική βάση Σολενζαρά στην Κορσική, από όπου τα μαχητικά μπορούν να φθάσουν στη Λιβύη μετά από ωριαία πτήση. Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle βρίσκεται στις γαλλικές ακτές στη Μεσόγειο και αναμένεται να πλεύσει σήμερα προς τη Λιβύη. Αναμένεται να φθάσει στις ακτές της χώρας αργά την Δευτέρα. Μεταφέρει 15 μαχητικά και συνοδεύεται από τρεις φρεγάτες, ένα πλοίο ανεφοδιασμού κι ένα υποβρύχιο.

Η Γαλλία έχει θέσει επίσης σε κατάσταση συναγερμού βάσεις στη Μασσαλία και στην Ιστρ, όπου βρίσκονται αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού. Η χώρα επανεντάχθηκε στο στρατιωτικό βραχίονα του NATO το 2009, μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Βρετανία:
Η Βρετανία έχει αναπτύξει υποβρύχια κλάσης Trafalgar τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους Τόμαχοκ χθες. Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρουζ τύπου Stormshadow από αεροσκάφη Tornado. Συμμετέχουν επίσης αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού VC10 και Tristar καθώς και κατασκοπευτικά αεροσκάφη E3D Sentry και Sentinel. Σε ετοιμότητα βρίσκονται μαχητικά Typhoon.

Στις ακτές της Λιβύης πλέουν δύο φρεγάτες, οι HMS Cumberland και HMS Westminster, που μπορούν να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις. Ενδέχεται να σταλούν στην περιοχή και καταδρομικά.

ΗΠΑ:
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ανακοίνωσαν ότι η συμμετοχή τους θα είναι "περιορισμένη" έχουν αναπτύξει αεροσκάφη, πέντε πολεμικά πλοία και τρία υποβρύχια που μεταφέρουν πυραύλους Τόμαχοκ και αεροσκάφη επιτήρησης και ηλεκτρονικού πολέμου, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Ένα από τα πλοία είναι καταδρομικό που μεταφέρει κατευθυνόμενους πυραύλους, ωστόσο δεν υπάρχουν αεροπλανοφόρα κοντά στη Λιβύη.

Το USS Enterprise, που πρόσφατα βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει μετακινηθεί ανατολικά για να συμμετάσχει, μαζί με το USS Carl Vinson, σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν. Η αεροπορική βάση Αβιάνο, νότια των Ιταλικών Άλπεων, είναι η μόνη που έχουν οι ΗΠΑ στην περιοχή με αεροσκάφη διαθέσιμα--42 F-16.

Καναδάς:
Το πολεμικό πλοίο HMCS Charlottetown συμμετέχει στις ναυτικές επιχειρήσεις -- περιλαμβανομένου του ναυτικού αποκλεισμού. Καναδικά μαχητικά έχουν φθάσει στην περιοχή αλλά πρέπει να προετοιμαστούν πριν λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις, κάτι που μπορεί να χρειαστεί έως και δύο ημέρες, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ιταλία:
Η Ρώμη έχει θέσει σε ετοιμότητα δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη στο Τράπανι, στην δυτική Σικελία. Μαχητικά τύπου Tornado θα χρησιμοποιηθούν για να εξουδετερωθεί η λιβυκή αεράμυνα, ενώ αεροσκάφη F-16 και Eurofighter μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορων τύπων αποστολές. Η Ιταλία πρόσφερε επίσης τη χρήση μιας νατοϊκής βάσης κοντά στη Νάπολη ως επιχειρησιακού κέντρου και μπορεί να λάβει μέρος σε στρατιωτικές ενέργειες, είπε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Και οι επτά μεγάλες ιταλικές στρατιωτικές βάσεις στην Ιταλία είναι διαθέσιμες, είπε ο υπουργός Άμυνας Ινιάτσο λα Ρούσα, κι ορισμένες συμμαχικές χώρες ζήτησαν να τις χρησιμοποιήσουν. Οι πέντε είναι στη νότια Ιταλία και στη Σικελία, πολύ κοντά στη Λιβύη.

Ισπανία:
Η Μαδρίτη διέθεσε ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού, μια φρεγάτα F-100, ένα υποβρύχιο, ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-18. Τα τελευταία επρόκειτο να σταθμεύσουν στην Ιταλία και να είναι διαθέσιμα σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο. Είναι επίσης διαθέσιμες δύο στρατιωτικές βάσεις σε Καντίθ και Σεβίλλη.

Δανία:
Έξι αεροσκάφη F-16 έχουν ήδη φθάσει στη Σικελία. Θα σταλεί επίσης ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και περίπου 100 άνδρες, πιλότοι και προσωπικό υποστήριξης.

Νορβηγία:
Η χώρα διαθέτει μαχητικά F-16 και πιθανώς ένα μεταγωγικό τύπου Hercules για να συμβάλλει στις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αραβικές χώρες:
Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ανακοινώσει ότι θα διαθέσουν μαχητικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με πηγές που είναι ενήμερες για την επιχείρηση θα είναι περίπου 6. Μαρόκο και Ιορδανία απέφυγαν να δεσμευτούν σε συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις προτιμώντας να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More