Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

12 λαθρομετανάστες στο Σουφλί σε απεργία πείνας

Απεργία πείνας ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου 12 λαθρομετανάστες που κρατούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους.

Πρόκειται για 5 Ιρανούς, 3 Ιρακινούς, 2 Σύριους, 1 Νιγηριανό και 1 Τούρκο. Σημειώνεται ότι οι 6 από τους κρατουμένους, έχουν υποβάλλει αίτημα και για την χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι παράνομοι μετανάστες παρακολουθούνται από γιατρούς και είναι καλά στην υγεία τους.

Νότιος Αφρική: Aντισυλληπτικά ακόμα και στα 12χρονα κορίτσια

Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Αφρικής πρότεινε να χορηγούνται υποχρεωτικά αντισυλληπτικά χάπια σε όλα τα κορίτσια άνω των 12 ετών προκειμένου να αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην εφηβεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σίτι Πρες η Ένωση Νεολαίας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANCYL) συνιστά την υποχρεωτική αντισύλληψη για όλες τις έφηβες σε έγγραφο που εκφράζει τις θέσεις της ενόψει του επόμενου συνεδρίου της, τον Ιούνιο.

Η ANCYL ζητά επίσης να νομιμοποιηθεί η πορνεία και να αυξηθεί το νόμιμο όριο ηλικίας για την αγορά αλκοολούχων ποτών από τα 18 στα 21 έτη.

Η Καταρίνε Χαλ, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παίδων του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν, είπε ότι η πρόταση χορήγησης αντισυλληπτικών σε ανήλικους πιθανότατα παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών ενώ ταυτόχρονα θα υπέσκαπτε και τις προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστεί η διάδοση του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Σήμερα στη Νότια Αφρική υπολογίζεται ότι οι φορείς του ιού φτάνουν τα 5 εκατομμύρια.

Συναγερμός για τον φόβο αντιποίνων μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν

Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει εγείρει μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για αντίποινα από τους πιστούς οπαδούς του και μέλη της Αλ Κάιντα. Ηδη σε ισλαμικές ιστοσελίδες αναρτώνται απειλές και σχόλια κατά των ΗΠΑ. Διαβάστε αναλυτικά

Ηδη η διεθνής αστυνομική δύναμη Interpol, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι απατείται περισσότερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα. «Ο πλέον καταζητούμενος διεθνής τρομοκράτης στον κόσμο δεν υπάρχει πια, αλλά ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν σηματοδοτεί και το τέλος της δράσης όλων των συνδέσμων της αλ Κάιντα και όσων εμπνέονται από αυτήν, που έχουν πραγματοποιήσει και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις ανά τον κόσμο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Κ.Νόμπλ.

«Επομένως χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι και επικεντρωμένοι στη συνεχιζόμενη συνεργασία μας και στη μάχη, όχι μόνο κατά της παγκόσμιας αυτής απειλής, αλλά και κατά της τρομοκρατίας από οποιαδήποτε οργάνωση οπουδήποτε στον κόσμο», τόνισε ο ίδιος.

Σε πολλές μεγαλουπόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους αμερικανικών συμφερόντων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί: «Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Κρατήστε τα σκουπίδια στα μπαλκόνια σας"

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται από σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο Κιλκίς, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το πρόβλημα δημιουργείται από τη λήξη των συμβάσεων 49 εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και την καθυστέρηση στην πρόσληψη 28 νέων συμβασιούχων.

Εξαιτίας της αποχώρησης των 49 εργατών, που απασχολούνταν σε θέσεις οδοκαθαριστών, εργατών καθαριότητας και συνοδών απορριμματοφόρων και ανακύκλωσης, είναι ορατός για τις επόμενες ημέρες ο κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους του Κιλκίς.

Ο δήμαρχος, Ευάγγελος Μπαλάσκας, ζητά την κατανόηση των πολιτών και τους καλεί να φυλάσσουν τα απορρίμματα στα μπαλκόνια τους, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Παράλληλα, βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να προσληφθούν το συντομότερο δυνατό οι νέοι συμβασιούχοι.

Διυπουργική σύσκεψη για την ανακούφιση του κέντρου της Αθήνας

Η αυστηροποίηση των ποινών σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αύξηση της αστυνόμευσης, η παροχή του αντιτίμου του εισιτηρίου και 200 ευρώ επιπλέον σε όσους λαθρομετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από την χώρα και οι αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, περιλαμβάνονται στα μέτρα που αποφασίσθηκαν σε σημερινή υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σύσκεψη στη Βουλή για το κέντρο της Αθήνας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστος Αηδόνης και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα.

Της κράτησε το διαβατήριο και την ''πουλούσε'' σε πελάτες!

Η 35χρονη Ρωσίδα ήρθε στη χώρα μας, για να δουλέψει σε καφετέρια, όταν έφτασε στη Λαμία όμως, ξεκίνησε το μαρτύριό της.

Στον Εισαγγελέα Λαμίας οδηγήθηκαν ένας 59χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού μπαρ, που βρίσκεται επί της οδού Στυλίδος, στη Λαμία και δυο άτομα ακόμη 50 και 52 ετών, που φέρονται ως συνεργοί του, ενώ διαφεύγει της σύλληψης ένας ακόμη 50χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη Ρωσίδα πήγε η ίδια στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι της κρατούσαν το διαβατήριο και ότι την εξέδιδαν από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αφού τόσο η Ασφάλεια, όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας ερευνούν την υπόθεση και δεν έχουν κάνει ακόμη ανακοινώσεις...

ΣΕΒ: «Αναγκαίο και καλοδεχούμενο το πρόγραμμα για τη φοροδιαφυγή»

"Αναγκαίο και καλοδεχούμενο" χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που ανακοινώθηκε σήμερα - αρκεί, προσθέτει, να μην αποδειχθεί ανεφάρμοστο ως προς τα μέτρα που προβλέπει και ανεδαφικό ως προς τους στόχους που θέτει. "Η πρόκληση για την επιτυχία του είναι η ολοκληρωμένη εφαρμογή των περίπου 70 δράσεων που περιέχει, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη κατά καιρούς εξαγγελθεί", αναφέρει ο ΣΕΒ.

Ο Σύνδεσμος τονίζει μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο αντικατοπτρίζει τη βούληση της Πολιτείας να αποκαταστήσει τη φορολογική ισορροπία "σε μία χώρα όπου ο ένας στους δύο πολίτες δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος". Αναφέρει ωστόσο ότι για να αποκατασταθεί πραγματική σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τον φορολογούμενο πολίτη, το κράτος οφείλει να δώσει πρώτο το καλό παράδειγμα:

"Επιδεικνύοντας συνέπεια και αξιοπιστία στις δικές του υποχρεώσεις και οφειλές - δεν μπορεί να προβλέπει αυστηρότατες ποινές για πολίτες που είναι ασυνεπείς επειδή το ίδιο το κράτος τους χρωστά".

"Καταρτίζοντας ένα άμεσα εφαρμόσιμο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περαιτέρω περιορισμού των δαπανών του δημοσίου -όπου το "πάρτι" της ασύδοτης σπατάλης συνεχίζεται ουσιαστικά αμείωτο. Το φοροκυνηγητό και οι έκτακτες εισφορές δεν μπορούν να αποτελούν μόνιμο αντίβαρο στην απροθυμία του κράτους να μειώσει τις δαπάνες του".

Εξάλλου, καταλήγει ο ΣΕΒ, η αυστηροποίηση των μηχανισμών ελέγχου θα αποκτήσει ισχυρότερο ηθικό έρεισμα μόνο αν συνοδευτεί, το συντομότερο δυνατό, από μία χειροπιαστή προοπτική μείωσης φορολογικών συντελεστών -κάτι που θα δώσει σε όλους τους πολίτες κίνητρο για φορολογική συνέπεια και επιχειρηματική δράση.

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση με τις κασέτες

Η έρευνα από τον αθλητικό εισαγγελέα ολοκληρώθηκε αναφορικά με την υπόθεση των κασετών όσον αφορά στο πρώτο μέρος από πλευράς ποινικής δικαιοσύνης ενώ από πλευράς αθλητικής δικαιοσύνης δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω έρευνα.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ γνωστοποίησε την απόφαση να θέσει στο αρχείο την υπόθεση κασετών λόγω παραγραφής καθώς θεωρείται ότι αν υπήρξαν αδικήματα, αυτά έχουν παραγραφεί.

Αναλυτικά η απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:

Α. Σύμφωνα με την §1 του περί «ΒΙΑΣ» επιγραφόμενου άρθρου 19 του Πειθ. Κώδ. Ε.Π.Ο. (που εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση της §12 άρθρου 29 του Ν. 3479/ 2006) ορίζεται ότι: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα, για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους».
- Εξάλλου στον ίδιο Κώδικα η §1 του άρθρου 22 προβλέπει τη «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΑΓΩΝΑ» και διακελεύει ότι: «Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις, έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία, τιμωρείται με ποινή.».
- Περαιτέρω το άρθρο 28 του Πειθ. Κώδ. προσδιορίζει με σαφήνεια το χρόνο «ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ» και στη μεν §1 διακελεύει ότι: «Κάθε παράβαση του παρόντος Κανονισμού και κάθε πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και διαπράχθηκε από νομικό ή φυσικό πρόσωπο, που υπάγεται στις διατάξεις αυτού και δεν καταγγέλθηκε έγγραφα μέσα σε ένα (1) μήνα από τη διάπραξή του, παραγράφεται, εκτός αν άλλη διάταξη ρυθμίζει διαφορετικά την προθεσμία της παραγραφής», στη δε §2 ορίζει ότι: «Τα αδικήματα των άρθρων 20 (πλαστογραφία), 21 (δωροδοκία - στοίχημα) 24 (ντόπινγκ) παραγράφονται μετά την παρέλευση τριών (3) ετών από την τέλεσή τους».
Β. Με την από 08-03-2011 παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς τον Αντ/ λέα Κων. Σιμιτζόγλου, διενεργήθηκε ποινική προκαταρκτική εξέταση, «προς διερεύνηση των καταγγελομένων στην εκπομπή Δίκη της Δευτέρας, που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY την 28-02-2011 και 07-03-2011, για τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιοποίνων πράξεων».
- Εξάλλου στις 09-03-2011 προσήλθε αυθορμήτως στον Αντ/ λέα Πρωτ. Αθηνών Αριστ. Κορέα ο δικηγόρος Αλέξ. Κούγιας και παρέδωσε «δύο CD συνοδευόμενα από κείμενο απομαγνητοφωνήσεως», δηλώνοντας ότι περιήλθαν στο γραφείο του εντός λευκού φακέλου περί το τέλος Φεβρουαρίου 2011.
- Μετά την περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης ο αρμόδιος Εισαγγελέας, εκτιμώντας το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσε (ένορκες καταθέσεις μαρτύρων, ανωμοτί εξέταση μετά υπομνήματος του Αχιλλέα Μπέου κ.λ.π.) ενήργησε τα εξής: 1) Άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της «Απόπειρας εκβίασης, στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» - Άρθ. 385 §1 β' Ποιν. Κώδ. - παρήγγειλε δε την ενέργεια προανάκρισης και προσδιόρισε ως χρόνο τέλεσης το έτος 2010 (Βλ. συνημ. Φ/Α της υπ' αριθ. βιβλ. ,μηνύσεων Ω11/1/14-04-2011 δικογραφίας).
2) Εξήγαγε αντίγραφα και σχημάτισε άλλη δικογραφία, για περαιτέρω έρευνα ως προς τα όσα σχετίζονται με τον ποδοσφαιρικό αγώνα «ΜΑΚΑΜΠΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» στην Ιταλία, και
3) Απέστειλε προς τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ίδια υπηρεσιακά αντίγραφα, τα οποία είχαμε ζητήσει με τα από 11ης και 14ης Μαρτίου έγγραφά μας, προκειμένου να αξιολογήσουμε το πειθαρχικό σκέλος της υπόθεσης.
Γ. Από την όλη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών της παραπάνω δικογραφίας και της ασκηθείσης ποινικής δίωξης, φέρεται ως υπαίτιος της απόπειρας εκβίασης ο Αχιλλέας Μπέος (Πρόεδρος Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ») και ως παθών ο διαιτητής Γεώργιος Δαλούκας (αξιωματούχος αγώνα - άρθ. 1 Πειθ. Κώδ.) που διαιτήτευσε στη Θεσσαλονίκη τον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων «ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο» στις 11 Σεπτεμβρίου 2010.
- Εξ επόψεως πειθαρχικής, η πλημμεληματική εκβίαση του άρθρου 385 §1 β' Ποιν. Κώδ. προσιδιάζει και ευρίσκει απήχηση στη νομοτυπική μορφή του περί «ΒΙΑΣ» άρθρου 19 ή του περί «ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ» άρθρου 22 του Πειθαρχικού Κώδ. Ε.Π.Ο., που εκτίθενται στη μείζονα σκέψη (από στοιχ. Α' της παρούσης).
- Επειδή όμως ο χρόνος τέλεσης της συγκεκριμένης πράξης έλαβε χώρα στις 11-9-2010, πλην όμως αυτή καταγγέλθηκε εγγράφως (με την κατάθεση Αλεξ. Κούγια) για πρώτη φορά στις 09-03-2011, δηλ. σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο, αφότου συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη αποκλειστική προθεσμία του ενός (1) μήνα από τη διάπραξη (που ήδη έληξε στις 11-10-2010) έπεται ότι επήλθε εξάλειψη του πειθαρχικού παραπτώματος δια παραγραφής, σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων: 19, 22, 28 §§1-2 του Πειθαρχ. Κώδ. Ε.Π.Ο., 240 - 243 Αστικού Κώδ. και 111 - 113 Ποινικού Κώδ. (Βλ. Ad hoc: 329/ 2010 Απόφαση Πειθ. Επιτροπής Ε.Π.Ο. και από 14-02-2011 ημετέρα Διάταξη, που επισυνάπτονται στην παρούσα).
Δ. Κατά συνέπεια πρέπει να τεθεί στο ΑΡΧΕΙΟ η υπό κρίση πειθαρχική υπόθεση.

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας
Ανδρέας Φάκος
Επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Σέρρες: Προσωρινά κρατούμενος ο 25χρονος που στραγγάλισε την 23χρονη φίλη του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από τον στρατιωτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 25χρονος στρατιώτης που κατηγορείται ότι στραγγάλισε την 23χρονη φίλη του και στη συνέχεια έριξε το πτώμα της σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή της Κερκίνης Σερρών.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, ομολόγησε τις πράξεις που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, προηγήθηκε έντονος καβγάς με την άτυχη κοπέλα, με την οποία διατηρούσε επί τρία χρόνια ερωτική σχέση, κι ότι θόλωσε όταν εκείνη τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Σε βάρος του 25χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για περιύβριση νεκρού, αφού επιχείρησε να κάψει τη σορό της 23χρονης, πριν την πετάξει σε αρδευτικό κανάλι.

Στο μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η μεταγωγή του κατηγορούμενου στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς συγγενείς και φίλοι της 23χρονης τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, ενώ για περίπου δύο ώρες απέκλεισαν την οδό Καυτανζόγλου, όπου στεγάζεται το Στρατοδικείο.

Ιαπωνία: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας και σ’ άλλο εργοστάσιο!

Αυτή τη φορά, ο συναγερμός έχει σημάνει στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσουρούγκα στην κεντρική Ιαπωνία. '

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια Φουκούι ανέφεραν διαρροή ραδιενέργειας από τις ράβδους του πυρηνικού καυσίμου στο εργοστάσιο Τσουρούγκα εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, προκαλώντας νέα ανησυχία παγκοσμίως.

Πάντως, η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο, δεν εντοπίστηκε κάποια διαρροή ραδιενεργού υλικού.

Ωστόσο, η εταιρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τον αντιδραστήρα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσουρούγκα και να αυξήσει τους ελέγχους για πιθανή διαρροή ραδιενέργειας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ελλάς 2011: Μάθημα σε σχολείο με αμίαντο

Σε συμβολική κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου της Νεάπολης Λασιθίου προχωρούν την Τρίτη γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για τα στοιχεία αμίαντου στη στέγη του σχολείου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων:

«Όλοι έχουμε ακούσει για τις επικίνδυνες για την υγεία, συνέπειες του αμίαντου..

Αυτό που δεν είναι γνωστό σε όλους όμως είναι, ότι η στέγη στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας περιέχει αμίαντο και είναι το μοναδικό σχολείο του νομού που δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Θεωρούμε το θέμα απόλυτης προτεραιότητας και την ευθύνη μας ως Πολίτες μέγιστη απέναντι σ' αυτό!

Έχοντας εξαντλήσει τόσα χρόνια την οδό των ''εγγράφων'' και την υπομονή μας, αποφασίσαμε ομόφωνα στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση να κάνουμε κάτι πιο δραστικό, εμείς οι γονείς, προκειμένου να δοθεί στο θέμα οριστική επιτέλους λύση.

Έτσι, ομόφωνα αποφασίσαμε να κάνουμε συμβολικά κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα-οι γονείς και κηδεμόνες- την Τρίτη 3 Μαΐου.

Σ' αυτό το εγχείρημα σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας…

Επειδή η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών είναι υποχρέωση όλων μας…

Η κατάληψη του σχολείου θα είναι συμβολική και θα διαρκέσει μία μέρα.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία την εξεταστικής περιόδου των παιδιών μας…».

Κερατέα: Λύση με την παλιά χωματερή

Την παλιά χωματερή της Κερατέας η οποία έκλεισε πριν από λίγους μήνες σχεδιάζουν να προτείνουν ως εναλλακτική λύση για τον πολυσυζητημένο ΧΥΤΥ οι φορείς της περιοχής.

Ο ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), ο οποίος απέχει περίπου έξι χιλιόμετρα από την πόλη, όσο δηλαδή και η θέση Ομβριόκαστρο που προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός, λειτουργούσε έως και πρόσφατα στην Κερατέα μετά την άρνηση του ΕΣΔΚΝΑ να υποδεχτεί τα σκουπίδια της πόλης στη χωματερή της Φυλής.

Κατόπιν πιέσεων που ασκήθηκαν πριν από λίγες μέρες από την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη προς τους εκπροσώπους του δήμου Λαυρεωτικής που την επισκέφτηκαν στο γραφείο της, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει το σχέδιο για ΧΥΤΥ αλλά εμφανίζεται ανοικτή στην αλλαγή χωροθέτησης όπως και στη «σμίκρυνση» του χώρου.

Την προοπτική να μετακομίσει ο ΧΥΤΥ εφόσον υπάρχει σαφής θέση και χρονοδιάγραμμα μετέφερε στο δήμαρχο και εκπροσώπους της πόλης, η υπουργός αλλά με την προϋπόθεση ότι θα δέχεται τα απορρίμματα όλης της Ανατολικής Αττικής από τα Σπάτα έως το Σούνιο.

Όπως είναι γνωστό η Κερατέα επιμένει οι υποδομές της να εξυπηρετούν μόνο το δήμο Λαυρεωτικής και Σαρωνίδας. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι πριν από την συνάντηση της προσεχούς Τετάρτης, όπου οι εκπρόσωποι της Κερατέας θα συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις τους η κ. Μπιρμπίλη επιδιώκει να συγκροτηθεί η διυπουργική για τα απορρίμματα για να υπάρξει ενημέρωση και μία κεντρική πολιτική κατεύθυνση για το θέμα, καθώς ήδη εκφράζονται αντιρρήσεις και γκρίνιες από υπουργούς για την αναδίπλωση που εμφανίζει η κυβέρνηση στην καυτή πατάτα της Κερατέας.

Είναι σαφές άλλωστε ότι το plan B που ευαγγελίζονται οι φορείς της πόλης προκαλεί πολλά ερωτήματα για τη στάση των τοπικών αρχών, οι οποίοι για τέσσερις μήνες μάχονταν να μην κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ στην περιοχή και τώρα εμφανίζονται πρόθυμοι να τον μεταφέρουν κάπου αλλού!

Την προσεχή Τετάρτη που είναι προγραμματισμένο το δεύτερο ραντεβού με την κ. Μπιρμπίλη, η συντονιστική επιτροπή της Κερατέας θα πρέπει να υποβάλλει γραπτώς τις προτάσεις της για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, που σχεδιάζεται στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας, την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και τον όγκο των σκουπιδιών που θα καταλήγουν στην μονάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τεχνολογία αεριοποίησης πλάσματος που συζητούν να προτείνουν οι υπεύθυνοι της Κερατέας δεν είναι δοκιμασμένη διεθνώς, και όσοι γνωρίζουν μιλούν για μία πιλοτική λειτουργία εργοστασίου μόνο στον Καναδά!

Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την υπόθεση πολύ προσεχτικά καθώς ανεξάρτητα από το είδος της τεχνολογίας που το ΥΠΕΚΑ έχει αφήσει να το αποφασίσει η τοπική κοινωνία, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Ήδη με πρόσφατη επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο δήμαρχος Μαραθώνα, ζητά να εφαρμοστεί ο περιφερειακός σχεδιασμός και να μην επιβαρυνθεί με τα απορρίμματα της Αττικής ο νέος ΧΥΤΑ Γραμματικού ενώ οξύτατες αντιδράσεις εκδηλώνονται και από το δήμο Φυλής που έχει διαμηνύσει ότι θα κλείσει σε 2,5 χρόνια το ΧΥΤΑ και δεν θα δεχτεί καμία άλλη εγκατάσταση.

Κρήτη: 40 εκατ. ευρώ για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων

Ιδιωτική επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ, που αφορά στην εξαγορά δύο ξενοδοχειακών μονάδων στη Χερσόνησο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο μήνα.

Πρόκειται για την επιχειρηματική κίνηση του ομίλου Aquis Hotels and Resorts, ο οποίος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στον χώρο της Μεσογείου.

Τα 40 εκατ. ευρώ που περιγράφουν την επένδυση, διατέθηκαν για την εξαγορά του Bella Maris Beach που μετονομάζεται σε Aquis Bella Beach και του Silva Maris Beach που μετονομάζεται σε Aquis Silva Beach.

Επιπρόσθετα ο Όμιλος προχώρησε στη μακροχρόνια μίσθωση του Zorbas Village, στην Κρήτη, που μετονομάζεται έτσι σε Aquis Zorbas Village.

Εγκατέλειψε την έγκυο σύζυγό του στην Εγνατία Οδό!!!

Στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Κομοτηνής - Ξάνθης, άφησε την έγκυο γυναίκα του ο σύζυγός της.

Οι περαστικοί είδαν μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη να κάνει τα μεσάνυχτα οτοστόπ, ενώ έκλαιγε και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Κάποιοι οδηγοί αδιαφόρησαν, κάποιοι άλλοι όμως σταμάτησαν και ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή της. Πληροφορήθηκαν ότι η ετοιμόγεννη γυναίκα ταξίδευε με τον σύζυγό της, αλλά μέσα στο αυτοκίνητο διαφώνησαν, λογομάχησαν και εκείνος την έβγαλε έξω από αυτό, την παράτησε στη μέση της Εγνατίας Οδού και εξαφανίστηκε.

Περιπολικό της Τροχαίας Κομοτηνής έσπευσε επί τόπου, ενώ κατέφθασε και το ΕΚΑΒ, πήραν με ασφάλεια την έγκυο γυναίκα που ήδη κρύωνε και πονούσε και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο και, όταν είδαν ότι έχει καλή φυσική κατάσταση και δεν επίκειται άμεσος τοκετός, την έστειλαν στο Διδυμότειχο, όπου βρίσκονται οι γονείς της.

Η οικογενειακή ιστορία και τα προβλήματα του ζευγαριού δεν έγιναν γνωστά.

Στόχος της Αλ Κάιντα η... Eurovision!!!

Ότι θα γινόταν και η Eurovision στόχος τρομοκρατών… Εεε, αυτό δεν το περιμέναμε! Κι όμως, ο τελικός του 56ου διαγωνισμού τραγουδιού μπήκε σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα.

Μάλιστα, η γερμανική αστυνομία προχώρησε την Κυριακή σε τρεις συλλήψεις, ενώ τα μέτρα ασφαλείας πλέον στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο στο Ντίσελντορφ Αρένα είναι δρακόντεια.

Σε γιάφκα που εντοπίστηκε στη γερμανική πόλη βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες, ενώ οι τρεις συλληφθέντες φαίνεται πως σκόπευαν να τοποθετήσουν μηχανισμούς που θα πετούσαν καρφιά στους θεατές την στιγμή της έκρηξης!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα προέρχεται από το Μαρόκο και τα δύο φέρονται να έχουν εμπλακεί σε παράνομες ενέργειες στο παρελθόν, κυρίως σε περιοχές της βόρειας Αφρικής.

«Καταφέραμε να αποφύγουμε έναν συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χανς Πέτερ Φρίντριχ και πρόσθεσε: «η σύλληψή τους δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει να είναι στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι εμείς πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση».

Οι τρομοκράτες σκόπευαν να χτυπήσουν το Dusseldorf Arena στις 14 Μαΐου, την στιγμή που θα βρίσκονταν σε αυτό όχι μόνο οι πολυπληθείς αποστολές των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, αλλά και περίπου 25.000 θεατές!

Πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής - Μεγάλες αλλαγές στις εφορίες

Έσοδα 11,8 δις.€ φιλοδοξεί να βάλει στα κρατικά ταμεία η Κυβέρνηση από το κυνήγι της φοροδιαφυγής έως και το 2013, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά την παρουσίαση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής για την περίοδο 211-2013, στην οποία μετείχαν και οι υπουργοί Χ, Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοϊδης, Χ. Καστανίδης, τέθηκαν στόχοι για την είσπραξη 1,5 δις.€ φέτος, 4,4δις.€ το 2012 και 5,9δις.€ το 2013, έσοδα όμως που δεν προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που καταρτίζεται με την τρόϊκα.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, μέσα στους επόμενους 3 μήνες θα ανέβουν στα μανταλάκια του διαδικτύου τα ονόματα εκείνων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ενός έτους και πάνω από 150.000 ευρώ, αλλά και οι φοροφυγάδες στο βαθμό που το επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο δεν θα έχουν φοροαπαλλαγές.

Οι αρμόδιες αρχές διαθέτουν λίστες Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Τις αξιοποιούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν πληρωθεί οι φόροι. Σε ερώτηση εάν υπάρχουν και ονόματα πολιτικών. Είπε ‘Δεν ξέρουμε. Μην περιμένετε Δράκους‘.

Θα σταλεί mail σε όσους δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, ενώ η παραοικονομία υπολογίζεται στο 25-35%. Δηλαδή φοροδιαφυγή 10-15δις.€/χρόνο.

Η Κάρτα Αποδείξεων θα είναι έτοιμη σε 1,5 μήνα και ετοιμάζονται οι προδιαγραφές για νέα γενιά Ταμειακών Μηχανών οι οποίες θα συνδέονται απευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών.

Καταργούνται περί τις 200 εφορίες. Μία σε κάθε νομό πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Περί τους 2.500 εφοριακούς και 500 διοικητικούς θα απελευθερωθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Για την αναδιάρθρωση τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση και δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του χρέους.

“Σε ένα μεταγενέστερο διάστημα να δούμε την καλύτερη διευθέτηση” των 110δις.€, τόνισε ο υπουργός.

Νέος ΓΓ ΣΔΟΕ ο τέως Αντιεισαγγελέας Ιωάννης Διώτης. Ο κ. Διώτης, που ήταν αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας (γνωστός και από τη δράση του για τη σύλληψη των μελών της 17Ν), αντικαθιστά στο ΣΔΟΕ τον νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

Επίσης ανακοινώθηκε οτι συστήνεται στο ΣΔΟΕ μονάδα πλωτών μέσων.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την φοροδιαφυγή έγκλημα κατά της χώρας.

Κρήτη: Αυγά....στον Σκανδαλίδη!

Περιοδεία στην Κρήτη ξεκίνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, στα πλαίσια των συναντήσεων του με στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος, από όλη την Ελλάδα, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του συνεταιρισμών όλης της χώρας,

Το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο, όπου συναντήθηκε με τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, Σητείας, Μεραμπέλλου, Οροπεδίου Λασιθίου και Ιεράπετρας. Έγινε σύσκεψη περίπου 2,5 ωρών, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για το νέο νομοσχέδιο, τις οποίες ο υπουργός χαρακτήρισε χρήσιμες.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης συζήτησε τις αλλαγές που προβλέπει ο αγροτικός Καλλικράτης σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις αλλά και τις καταργήσεις αγροτικών συνεταιρισμών.

Επόμενος σταθμός του κ. Σκανδαλίδη ήταν το Ηράκλειο όπου και συναντήθηκε απόψε με κτηνοτρόφους, εκτός του προγράμματος του, καθώς και με τις διοικήσεις των Ενώσεων του Νομού στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου στις οποίες και εξήγησε τους λόγους που το υπουργείο πρέπει να προβεί άμεσα στην εφαρμογή του αγροτικού Καλλικράτη.

"Όσοι συνεταιρισμοί δεν παρουσιάζουν κίνηση θα κλείσουν", επανέλαβε και από το Ηράκλειο ο κ. Σκανδαλίδης .

Παράλληλα ο υπουργός αναφερόμενος σε κάποιους συνεταιρισμούς τόνισε ότι βλέπουν τους αγρότες ως πελάτες με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο κ. Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε ότι όλοι και κυρίως η πολιτεία θα πρέπει να ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Στη σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους επεσήμανε ότι θα βοηθήσει ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της εξισωτικής. Ακόμη ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει για τη μείωση της τιμής πώλησης των ζωοτροφών και οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι θα περιμένουν γραπτώς τις απαντήσεις του.

Κατά την είσοδό του στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο όταν κάποιοι πέταξαν αυγά εναντίον του.

Αισιοδοξία για Ηρακλή και Πανιώνιο

Μετά από 4 ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ηρακλή στην ΕΠΟ με τον πρόεδρο του “γηραιού” να εκφράζει την αισιοδοξία του για την παραμονή της ομάδας. "Θα παίζουμε στην Σούπερ Λιγκ του χρόνου", τόνισε ο δικηγόρος του Πανιωνίου.

«Η επιτροπή μελέτησε διεξοδικά και με πολλή προσοχή στοιχεία που προσκομίσαμε και εντός των ημερών θα ανακοινώσει την απόφασή της. Θεωρώ ότι αυτή η κακόγουστη φάρσα θα έχει όπως και πέρσι αίσιο τέλος. Αν δεν δοθεί άδεια στον Ηρακλή θα είναι σκάνδαλο». ήταν τα λόγια του κ.Τάκη κατά την έξοδό του από την ΕΠΟ.

Μόλις μισή ώρα διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης αδειοδότησης του Πανιωνίου, με τους ανθρώπους των «κυανέρυθρων» να είναι απόλυτα αισιόδοξη για την θετική έκβαση.

Ο δικηγόρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Πέτρος Καϊμακάμης, τόνισε σχετικά: «Προσκομίσαμε αδιάσειστα στοιχεία που δείχνουν πως η πρώτη απόφαση ήταν λάθος. Είμαστε σίγουροι πως θα αλλάξει και θα παίζουμε στην Σούπερ Λίγκα και την επόμενη σεζόν».

Τον λήστεψαν με τα μαχαίρια της κουζίνας του!

Με τα μαχαίρια της… κουζίνας του απείλησαν τον 75χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού που διέρρηξαν στην Κυπαρισσία οι τρεις άγνωστοι κουκουλοφόροι κακοποιοί. Κι αφού άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, διέφυγαν με το αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ηλικιωμένος ξύπνησε από τον θόρυβο που έκαναν οι δράστες, όταν τρύπωσαν στο σπίτι του στην περιοχή Γούβες Τερψιθέας, κοντά στον εθνικό δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών. Όμως, εκείνοι τον απείλησαν με μαχαίρια που πήραν από ένα συρτάρι και τον φίμωσαν με ένα… μαξιλάρι, ώστε να μην βάλει τις φωνές! Ερεύνησαν το σπίτι, άρπαξαν 600 ευρώ, ένα κινητό και χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ, πήραν και τα κλειδιά του ασημί Hyundai του θύματος και εξαφανίστηκαν με αυτό.

Τέλος οι μεταφορές μαθητών με ΚΤΕΛ στην Πελοπόννησο

Δεν μετέφεραν τους μαθητές στα σχολεία τους, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ των νομών της Πελοποννήσου, υλοποιώντας απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΚΤΕΛ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από την περσινή σχολική χρονιά, «παρότι από το υπουργείο έχει πραγματοποιηθεί η εκταμίευση του ποσού», καθώς και για οφειλές του 2011.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βαγγέλης Γιαννακούρας, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, δεσμεύθηκε ότι τα οφειλόμενα του 2010 βρίσκονται σε τράπεζα της Τρίπολης, αύριο θα υπογραφούν τα σχετικά εντάλματα από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το πρωί της Τετάρτης θα πιστωθούν οι λογαριασμοί του ΚΤΕΛ.

Όπως διευκρίνισε, τα χρήματα θα δοθούν με περικοπή 20% και όποιο ΚΤΕΛ δεν δεχτεί το «ψαλίδισμα», δεν θα πιστωθούν οι λογαριασμοί του. Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ, πάντως, περιμένουν ενημέρωση από την Ομοσπονδία τους για το αν θα συνεχίσουν, ή θα διακόψουν την κινητοποίησή τους.

Μαγνησία: «Stop» στην ερασιτεχνική αλιεία

Απαγορεύσεις στην ερασιτεχνική αλιεία τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Μαίου στη Μαγνησία, την εφαρμογή των οποίων θα ελέγχουν οι λιμενικές αρχές.

Αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου υπογραμμίζουν πως ερασιτεχνική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει τη ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι το βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλία», οι ερασιτέχνες αλιείς πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ατομική αστυνομική άδεια αλιείας που εκδίδεται από τη Λιμενική Αρχή. Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι ερασιτέχνες αλιείς που αλιεύουν από την ξηρά.

Οι απαγορεύσεις επικεντρώνονται στα ακόλουθα:
Απαγορεύεται:
η ερασιτεχνική αλιεία με τη βοήθεια φωτεινών πηγών (υποβρυχίος φακός) εξαιρείται η περίπτωση αλιείας στη θάλασσα με καμάκι χεριού και με λαμπτήρα χωρίς καταυγαστήρα έντασης 500 κερίων.
η ερασιτεχνική αλιεία με πλωτά μέσα στις λιμνοθάλασσες και τα λοιπά ιχθυοτροφεία μισθωμένα ή μη.
η ερασιτεχνική αλιεία οστράκων και εχινόδερμων (αχινών), σπόγγων και κοραλλιών.
η πώληση και γενικά η εμπορία αλιευμάτων που προέρχονται από ερασιτεχνική αλιεία. Στους παραβάτες επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
η ερασιτεχνική αλιεία με χρήση παραγαδιών για άκρως μεταναστευτικά είδη.(π.χ τονοειδή, παλαμίδες , ξιφία κ.τ.λ)
Τον μήνα Μάιο με παραγάδια καθώς και ψαροντούφεκο.
Από άτομα μικρότερα των 16 ετών.
Σε απόσταση μικρότερη των 200μ. από τους λουόμενους(αρ.11 καν.Λιμένα).
Με καταδυτικές συσκευές (μπουκάλες)
Σε αρχαιολογικούς χώρους.
Η ερασιτεχνική αλιεία στη θάλασσα επιτρέπεται να γίνεται μόνο με τα εξής εργαλεία και περιορισμούς:
με παραγάδια των οποίων ο αριθμός των αγκιστριών να μην υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα (150) για κάθε ερασιτέχνη ψαρά, που βρίσκεται μέσα σε αυτό. Ο συνολικός όμως αριθμός των αγκιστριών δε μπορεί να υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ανεξάρτητα από τον αριθμό των ερασιτεχνών, που βρίσκονται στο σκάφος ή το πλωτό μέσο.
με παγίδες (Κοφινέλλα – Κιούρτοι) μέχρι δύο (2) από τα εργαλεία αυτά για κάθε ερασιτέχνη ψαρά και με μήκος πλευράς κάθε ματιού, μετρούμενο από κόμπο σε κόμπο, μεγαλύτερο από σαράντα (40) χιλιοστά.
με απόχη, καμάκι χεριού, καθώς και διάφορα αγκιστρωτά εργαλεία γνωστά με τις κοινές ονομασίες καθετή, συρτή πεταχτάρι, τσαπαρί, παρακόλα, καλάμι, πετονιά, σαλαγγιά, χωρίς κανένα περιορισμό.
Κάθε ερασιτέχνης ψαράς επιτρέπεται να ψαρεύει συνολικά:
μέχρι πέντε (5) κιλά ψάρια ή κεφαλόποδα κατά 24ωρο, εφόσον αλιεύει με οποιοδήποτε από τα επιτρεπόμενα εργαλεία, εκτός από παραγάδια, με τα οποία επιτρέπεται να ψαρεύει μέχρι δέκα (10) κιλά. Εξαιρείται η περίπτωση που ένα ψάρι μόνο έχει μεγαλύτερο βάρος
ένα μόνο άτομο του γένους των ροφοειδών (Epinnephelus).
Να αλιεύει δολώματα (σκουλίκι της άμμου , πεταλίδες κ.τ.λ) μέχρι 30 άτομα ανά είδος χωρίς σκάφος ο κάθε ψαράς ή μέχρι 60 άτομα ανά είδος ημέρα και σκάφος εφόσον συλλέγονται με φτυάρι η σπάτουλα την ημέρα (ανατολή-δύση).

Κουρσάροι στη μαρίνα Φλοίσβου!!!

Κουρσάροι των ακτών και των θαλασσών, πειρατές γεμάτοι λάφυρα και θησαυρούς, παράτολμοι άντρες, θρύλοι των θαλασσών, με συνοδεία γυναικών και μουσικών, έδωσαν το «παρών» τους στη Μαρίνα του Φλοίσβου.

Το πλέον διάσημο κουρσάρικο σκάφος, κατά τους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής, το τσέχικο «La Grace», αγκυροβόλησε το Σάββατο στα ήρεμα νερά της Μαρίνας Φλοίσβου και, σήμερα, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η τελετή βάπτισης του.

Πρόκειται για πιστό πανομοιότυπο του ιστιοφόρου σκάφους, το οποίο από το δεύτερο ήμισυ του 17ου αιώνα αναχωρούσε κάθε χρόνο για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Ο σκοπός της εκδήλωσης που οργανώθηκε στο Φλοίσβο είναι η προβολή της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβάκικης Δημοκρατίας, καθώς και η αναβίωση της ναυτικής ιστορίας στην κεντρική Ευρώπη.

Όσοι βρέθηκαν στο χώρο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του σκάφους και να παρακολουθήσουν το πειρατικό σόου του πληρώματος.

Δρομολόγια για διανομή… πλαστών ευρώ!!!

Μια φορά το μήνα έκαναν… περιοδεία στην δυτική Ελλάδα και σκόρπιζαν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά, οι δυο παραχαράκτες που συνελήφθησαν στην εθνική οδό Άρτας- Αντιρρίου! Τα χρήματα –«μαϊμού» φαίνεται πως ήταν αλβανικής προέλευσης.

Το ίδιο δρομολόγιο είχαν κάνει και τον περασμένο Μάρτιο οι δυο συνεργάτες, ένας 40χρονος Αλβανός και ένας 41χρονος Έλληνας που είχε και καθήκοντα… οδηγού με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. Κανείς δεν ξέρει πόσους εμπόρους και μικροπωλητές είχαν εξαπατήσει τότε. Και αυτή την φορά, οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν όταν είχαν ήδη κάνει αγορές μικροπροϊόντων από καταστήματα πληρώνοντας με οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ!

Όταν συνελήφθησαν οι παραχαράκτες, ο Αλβανός είχε στην κατοχή του τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες γιατί θέλουν να ανακαλύψουν το ορμητήριό τους, όπου πιστεύουν ότι κρύβεται πολύ μεγαλύτερος αριθμός «πέτσινου» χρήματος.

Προσπάθησε να κλέψει... βρέφος!!!

Συναγερμός σήμανε σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης όταν μια νεαρή αθίγγανη προσπάθησε να ξεγελάσει το προσωπικό και να κλέψει ένα βρέφος.

Η δράστης έκανε συνεχώς ερωτήσεις για το πώς μπορεί να φτάσει στα νεογνά, ισχυριζόμενη ότι ήθελε να επισκεφτεί συγγενικό της πρόσωπο που μόλις είχε γεννήσει και η επιμονή της κίνησε την περιέργεια των υπαλλήλων, που αρνούνταν να της δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Αμέσως κλήθηκε η ασφάλεια της κλινικής η οποία άρχισε να κάνει ερωτήσεις στη νεαρή, που τελικά δεν κατάφερε να αιτιολογήσει την παρουσία της. Η αθίγγανη συνελήφθη και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Την έκλεψε η υποψήφια... νοικάρισσα!!!

Η γυναίκα που έκλεισε ραντεβού με την ιδιοκτήτρια ενός προς ενοικίαση διαμερίσματος στο Ηράκλειο Κρήτης, έδειχνε σοβαρή και εξέτασε προσεκτικά όλους τους χώρους. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, όμως, σκοπός της δεν ήταν να νοικιάσει το σπίτι, αλλά να… βουτήξει το κινητό της ιδιοκτήτριας! Την πρόδωσαν, όμως, οι κάμερες ασφαλείας ενός διπλανού καταστήματος!

Η κλοπή είχε γίνει στις 7 Απριλίου όταν, μετά την αποχώρηση της επίδοξης ενοικιάστριας, η 54χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος ανακάλυψε ότι το αξίας 150 ευρώ κινητό της είχε κάνει… φτερά. Έτσι, κατέφυγε στην Αστυνομία και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστου, χωρίς ωστόσο να περιμένει να βρεθεί η άγνωστη γυναίκα.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγούσε στα ίχνη της. Η κάμερα κλειστού κυκλώματος ενός καταστήματος δίπλα στην είσοδο της πολυκατοικίας είχε καταγράψει την δράστιδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που είχε παρκάρει ακριβώς απ’ έξω! Από τον αριθμό κυκλοφορίας, εξακρίβωσαν την ταυτότητα της 48χρονης ιδιοκτήτριάς του και την προσήγαγαν στο τμήμα, όπου την αναγνώρισε με βεβαιότητα η 54χρονη! Έτσι, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της, χωρίς όμως να συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Πάτρα: «Εμφύλιος» Αλγερινών

Σε καθημερινό φαινόμενο έχουν εξελιχθεί οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αλλοδαπών στους δρόμους της Πάτρας, που έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους της πόλης με αποτέλεσμα να μην τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους και ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Μια ακόμη συμπλοκή και μάλιστα μεταξύ μεταναστών της ίδιας εθνικότητας έγινε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με τόσο μεγάλη αγριότητα ώστε λίγο έλειψε να υπάρξει νεκρός! Πρωταγωνιστές του άγριου καυγά ήταν δυο μετανάστες από την Αλγερία, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ξαφνικά, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, ο ένας από αυτούς άρπαξε έναν… μπαλτά και άρχισε να χτυπάει με αυτόν στο κεφάλι τον ομοεθνή του!

Ο αλλοδαπός σωριάστηκε αιμόφυρτος στον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή ο δράστης το έβαζε στα πόδια και κατάφερνε να εξαφανιστεί πριν προλάβουν να φτάσουν οι αστυνομικές περιπολίες. Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ο συμπατριώτης του αναζητείται.

"Χρυσές" δουλειές λόγω κρίσης κάνουν τα ενεχυροδανειστήρια

"Χρυσές" δουλειές φαίνεται να κάνουν το τελευταίο διάστημα τα ενεχυροδανειστήρια στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση και η δυσχέρεια των Ελλήνων ν’ ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, οδηγούν όλο και περισσότερους στην πόρτα ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Ρολόγια, χρυσαφικά, πολύτιμοι λίθοι, τηλεοράσεις, laptop, έπιπλα, πίνακες, αντίκες, ενεχυριάζονται για λίγα χρήματα.

Τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια, το πάθος του τζόγου, τα προβλήματα υγείας, ακόμη και η κάλυψη των καθημερινών αναγκών όπως η σίτιση, καμιά φορά αναγκάζουν τους πολίτες να βγάλουν στο «σφυρί» αγαπημένα τους αντικείμενα, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.

«Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά επώδυνη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην περιοχή της Ομόνοιας, κ. Μάκης. «Έχω δει ανθρώπους με δάκρυα στα μάτια να αποχωρίζονται προσωπικά τους αντικείμενα, με μεγάλη συναισθηματική αξία. Για κάποιους είναι σαν να ξεπουλούν ένα κομμάτι της ζωής τους», τονίζει.

Όπως επισημαίνει, τα τελευταία χρόνια εμφανίζει αύξηση και ο αριθμός των ενεχυροδανειστηρίων. «Η ανάγκη των ανθρώπων για χρήματα, προφανώς προκάλεσε αυτή την αύξηση», σημειώνει ο κ. Μάκης.

Εξηγεί δε, ότι πλέον οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων προτιμούν τον χρυσό και το ασήμι και δεν ενεχυριάζουν πια τα αντικείμενα, αλλά τα αγοράζουν μετρητοίς. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που συνεχίζουν να ενεχυριάζουν κοσμήματα, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φοιτητή, ο οποίος ενεχυρίασε το laptop του για να πληρώσει το ενοίκιο, αλλά ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου στο Μαρούσι, του επέτρεπε να επισκέπτεται το κατάστημα και να εργάζεται στον υπολογιστή.

«Παλαιότερα, ο κόσμος που επισκέπτονταν ενεχυροδανειστήρια ανήκε σε ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και συνήθως επέστρεφε μετά από λίγο καιρό προκειμένου να πάρει πίσω ό,τι ενεχυρίασε. Πλέον δεν συμβαίνει αυτό. Έρχονται άνθρωποι που φαίνονται να έχουν καλή οικονομική κατάσταση, δίνουν αντικείμενα σεβαστής αξίας και δεν τα παίρνουν ποτέ πίσω», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η διαδικασία που ακολουθείται στα πιστοποιημένα, από το κράτος, ενεχυροδανειστήρια που αγοράζουν κοσμήματα και τιμαλφή είναι συγκεκριμένη. Ο ιδιοκτήτης εκτιμά το αντικείμενο, δίνει την τιμή στον πελάτη κι αν συμφωνήσουν τότε καταγράφονται τα στοιχεία του πελάτη, με την υποχρεωτική επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας - για να αποφεύγονται τυχόν επιτήδειοι και κλεμμένα αντικείμενα - και εκδίδεται απόδειξη από τον αγοραστή.

Οι ιδιοκτήτες όμως των νόμιμων καταστημάτων, καταγγέλλουν πως υπάρχουν και κάποια χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια που αγοράζουν «μαύρα» και ως εκ τούτου προτιμώνται από τους ενδιαφερόμενους, αφού οι τιμές που δίνουν είναι καλύτερες.

Όλα αυτά δεν αφορούν μόνο την Αθήνα, το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα, αλλά και στην επαρχία. Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, επισημαίνει ότι υπάρχουν «πολλοί πολίτες που οδηγούνται σε εκποίηση προσωπικών τους αντικειμένων, λόγω της οικονομικής κρίσης». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οίκος χρυσού» αναφέρει στο διαφημιστικό του φυλλάδιο ότι «αγοράζουμε τα χρυσά σας δόντια ακόμη και με σφραγίσματα!».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, τονίζει ότι η Συνομοσπονδία έχει προσπαθήσει να κάνει έρευνα για την πώληση περιουσιακών στοιχείων επιχειρηματιών ή πολιτών σε ενεχυροδανειστήρια και σε επιχειρήσεις αγοράς χρυσού, αλλά τα ευρήματα δεν ήταν αξιόλογα. «Δεν μιλάει κανείς. Ακόμη κι αν έχει προσφύγει σ’ αυτή τη λύση, είτε επιχείρηση είναι είτε νοικοκυριό, δεν το λέει», επισημαίνει και προσθέτει ότι και η ΓΣΕΒΕΕ έχει παρατηρήσει πως έχουν αυξηθεί οι καταχωρήσεις τέτοιων επιχειρήσεων, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι έχει αυξηθεί και η πελατεία αυτών των επιχειρήσεων.

«Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει κανέναν να έχει φτάσει σ’ αυτή τη λύση, αλλά το γεγονός ότι δεν μιλάει κανείς δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβαίνει», λέει ο κ. Ασημακόπουλος.

500 συλλήψεις σε μια μέρα στη Συρία - Στους 600 οι νεκροί

Πάνω από 500 πολίτες συνελήφθησαν την Κυριακή μέσα και γύρω απο την Ντεράα ενώ απο τα μέσα Μαρτίου 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο διαμαρτυριών την ερχόμενη εβδομάδα, έγινε γνωστό από μελη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Η Συρία αντιμετωπίζει διεθνή κατακραυγή λόγω της βίαιας καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων των πολιτών και σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις περίπου 600 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά των διαδηλωτών από τα μέσα Μαρτίου έως σήμερα. Μόνο τις δύο προηγούμενες ημέρες 70 άτομα σκοτώθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

"Τώρα επικρατεί ηρεμία στη Ντεράα, ειδικά για τους φωτογράφους", ανέφερε ένας ακτιβιστής που κατάγγειλε ότι ορισμένοι καταστηματάρχες εξαναγκάστηκαν από τις αρχές να ανοίξουν τα μαγαζιά τους για να φαίνεται στις φωτογραφίες ότι όλα είναι ήρεμα στην πόλη...

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση απείλησε από την Παρασκευή τη Συρία με επιβολή κυρώσεων ενώ οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά ατόμων του καθεστώτος του Ασαντ.

Συνελήφθη ανήλικος κλέφτης μοτοσυκλετών στην Κρήτη

Iδιαίτερα... προνοητικός φαίνεται πως ήταν ο ανήλικος κλέφτης μιας μοτοσικλέτας. Παρολ' αυτά συνελήφθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 21χρονος εντόπισε στις Μοίρες τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του πατέρα του, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την περασμένη Πέμπτη στην Υ.Α Ηρακλείου

Ο νεαρός ενημέρωσε το Α.Τ. Μοιρών και άμεσα αστυνομικοί του Τ.Α.Ε Μεσσαράς, έσπευσαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι βρισκόταν σταθμευμένη μια μοτοσυκλέτα, χωρίς αριθμό πινακίδων.

Στο σημείο προσήλθε ο 17χρονος και δήλωσε ότι η μοτοσυκλέτα είναι δικιά του, επιδεικνύοντας και την σχετική άδεια κυκλοφορίας .

Οι Αστυνομικοί προσήγαγαν τον 17χρονο στο Α.Τ. Μοιρών, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε αποξέσει τον αριθμό πλαισίου και τον κινητήρα και είχε αναγράψει αριθμό πλαισίου και κινητήρα άλλης μοτοσυκλέτας, για την οποία είχε επιδείξει την άδεια κυκλοφορίας κατά τον έλεγχο!

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τις προμήθειες στα νοσοκομεία

Προβλήματα στην προμήθεια των νοσοκομείων με αναλώσιμα υλικά (γάζες, γάντια κτλ), βηματοδότες, αντιδραστήρια και άλλα ιατροτεχνολογικά προϊόντα αναμένονται από σήμερα καθώς οι προμηθευτές αναστέλλουν τις παραδόσεις υλικού λόγω χρεών.

Το εμπάργκο τίθεται σε ισχύ από σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 4 του μήνα.

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους τεσσάρων ταμείων

Νέα ταλαιπωρία υφίστανται απο την πρωτομαγιά οι ασφαλισμένοι τεσσάρων ταμείων καθώς οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, δεν εκτελούν συνταγές.

Οπως αναφέρουν σε ανακοινωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία, αφότου είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, από τον ΟΠΑΔ, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας.

Όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Έκλεψαν ΑΤΜ από το Ασκληπιείο Βούλας

Ολόκληρο το ΑΤΜ από το κτίριο του Ασκληπιείου της Βούλας έκλεψαν άγνωστοι στις 3.50 τα ξημερώματα.

Οι δράστες μπήκαν στο χώρο του νοσοκομείου από την πύλη που βρίσκεται στην πίσω πλευρά και δεν έχει φύλακα. Κατευθύνθηκαν στο σημείο του κτιρίου όπου είναι το ΑΤΜ το έδεσαν σε ένα ΙΧ φορτηγάκι με το οποίο το αποκόλλησαν από τη θέση του, το φόρτωσαν με γερανό και διέφυγαν χωρίς να τους σταματήσει κανείς. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που περιείχε το ΑΤΜ.

Στο 1,89 η τιμή της αμόλυβδης

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου οικονομικών, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης καταγράφεται στις Κυκλάδες (1,893) και ακολουθούν οι νομοί Μαγνησίας (1,890), Κεφαλληνίας (1,879), Σάμου (1,870), Λασιθίου (1,869), Κέρκυρας (1,860) και ο Πειραιάς (1,860).

Τα φθηνότερα πρατήρια εντοπιζονται στην Αθήνα (1,627), στην Ευβοια (1,630), στη Θεσσαλονίκη (1,634) και στη Ροδόπη (1,639).


Σκέψεις για πλαφόν στα καύσιμα
Στην επιβολή ανώτατου ορίου (πλαφόν) για τις τιμές λιανικής των καυσίμων, προσανατολίζεται το υπουργείο περιφερειακής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.

Η τελευταίες τιμοληψίες έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο ενω στις προθέσεις του υπουργείου είναι να ισχύσει το πλαφόν απο την Δευτέρα.

Ζητιάνευε με... μαχαίρι στην Πάτρα

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ζητούσε χθες το απόγευμα χρήματα από τους περαστικούς ένας αλλοδαπός.

Ο μετανάστης, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι περαστικοί αρνούνταν να τον βοηθήσουν αρνούνταν, τους έβγαζε μαχαίρι!

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα που βρίσκεται παράνομα στη χωρα, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο και να τον συλλάβουν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι από το Αφγανιστάν.

Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον αδικοχαμένο πυροσβέστη

Τον δικο τους ήρωα θα αποχαιρετήσουν σήμερα, οι συγγενείς και οι φίλοι του άτυχου 59χρονου αρχιπυροσβέστη Χρήστου Μηνά που βρήκε τραγικό θάνατο στη χθεσινή ληστεία σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, όταν ένας από τους ληστές τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Στη γειτονιά του, τον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα όλοι είναι συγκλονισμένοι και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που αψηφώντας τον κίνδυνο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές.

Ο 59χρονος είδε τη σκηνή της ληστείαςκαθώς εκείνη την ώρα πήγαινε να κάνει τα ψώνια του. Αμέσως επέστρεψε στο αυτοκίνητό του όπου πήρε ένα λοστό, μπήκε στο κατάστημα και επιχείρησε να ακινητοποιήσει έναν απο τους δράστες.

Ο ληστής όμως έστρεψε το πιστόλι στο κεφάλι του πυροσβέστη και πυροβολώντας τρεις φορές τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Συγκλονισμένοι απο το θάνατο του συναδέλφου τους είναι και οι πυροσβέστες της Πάτρας.

Ο 59χρονος εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α' πυροσβεστικό σταθμό. Ήταν έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Τουλάχιστον 10 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Κίνα

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 35 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς χθες τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο της βορειοανατολικής Κίνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο "Νέα Κίνα" η φωτιά στο ξενοδοχείο, στην πόλη Τονγκχούα, ξεκίνησε στις 3:30 τα ξημερώματα και κατασβήστηκε μέσα σε μισή ώρα. Η πυρκαγιά άρχισε από μια σκάλα με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να κατακλύσει τους τελευταίους ορόφους του κτηρίου. Τα περισσότερα θύματα πέθαναν από ασφυξία.

Οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνό φαινόμενο στην Κίνα όπου συχνά οι κανονισμοί ασφαλείας δεν τηρούνται. Την περασμένη εβδομάδα 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε βιοτεχνία ενδυμάτων στο Πεκίνο ενώ τον Νοέμβριο, από πυρκαγιά σε πολυκατοικία της Σαγκάης βρήκαν το θάνατο 58 άτομα.

Μετά από μια εβδομάδα η εκτόξευση του Εντέβορ

Η εκτόξευση του Εντέβορ δεν πρόκειται να γίνει πριν από μια εβδομάδα καθώς μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για να επιλύσουν το τεχνικό πρόβλημα που ανέκυψε και οδήγησε στην αναβολή της εκτόξευσης.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε την Παρασκευή λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκτόξευσή του και αφορά την ψήξη στο υδραυλικό σύστημα του διαστημικού λεωφορείου.

Οι έξι αστροναύτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο Εντέβορ επέστρεψαν με τις οικογένειές τους στο Χιούστον αναμένοντας να επισκευαστεί η βλάβη.

Επικεφαλής των αστροναυτών είναι ο Μάρκ Κέλι σύζυγος της γερουσιαστού Γκαμπριέλ Γκίφορντς που δέχτηκε δολοφονική επίθεση τον Ιανουάριο στη διάρκεια ομιλίας της.

Ναρκωτικά και όπλα σε στάνη στο Ρέθυμνο

Πληροφορίες που είχαν περι διακίνησης ναρωτικών από 52χρονο αξιοποίησαν αστυνομικοί στο Ρέθυμνο.

Οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και τον ακινητοποίησαν για εκτενή έλεγχο στο αυτοκίνητο του.

Στην κατοχή του, αλλά και στις έρευνες που ακολούθησαν τόσο στο σπίτι του στο Ατσιπόπουλο όσο και στο ποιμνιοστάσιό του στον Μαρουλά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 168 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, ένα μαχαίρι, ένας ξύλινος λοστός 70εκ., και 23 νάιλον σακούλες 3 εκ των οποίων περιείχαν ποσότητες κάνναβης 20, 3 και 2 γραμμαρίων αντίστοιχα αλλά και 75 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Το αυτοκίνητο του επίσης κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών.

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε δημόσιο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης «υπό την ηγεσία» των Η.Π.Α. στο έδαφος του Πακιστάν, τονίζοντας ότι το πτώμα του βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών δυνάμεων που επιχειρούν στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν στο πλαίσιο του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται αλλά σήμερα οι Η.Π.Α. έστειλαν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Η δικαιοσύνη μπορεί να καθυστερεί αλλά στο τέλος αποδίδεται», υπογράμμισε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις των Η.Π.Α. με το Πακιστάν δεν αλλάζουν από το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε πακιστανικό έδαφός, επισημαίνοντας ότι οι Η.Π.Α. δεν έχουν πόλεμο με τον Αραβικό Κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μάχη μεταξύ των ανθρώπων του Μπιν Λάντεν και των αμερικανών κομάντος, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και κατέληξε με τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, αλλά και τριών ακόμα ενηλίκων, εκ των οποίων ο ένας εικάζεται πως είναι γιος του Λάντεν. Οι άντρες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στη συνέχεια έκαψαν την έπαυλη φοβούμενοι ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος λατρείας από τους οπαδούς του Λάντεν. Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του μπιν Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν. "Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στο άκουσμα της είδησης εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο εν αναμονή της ανακοίνωσης από τον αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί. Σε δηλώσεις του ο Μπους χαρακτήρισε "κοσμοϊστορικό" το γεγονός.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι ελπίζει η ανακοίνωση της δολοφονίας του Οσάμα Μπιν Λάντεν, του εγκεφάλου πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, να παρηγορήσει όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε εκείνες τις επιθέσεις.

Μέσα στη βδομάδα το ανανεωμένο Playstation Network

Εδώ και μιάμιση βδομάδα το δίκτυο του Playstation είναι offline εξαιτίας επίθεσης χάκερ που δέχτηκε, η εταιρία όμως εργάζεται πυρετωδώς για να το διορθώσει και να 'ναι έτοιμο πάλι μέσα στη βδομάδα.

Απ’ οτι φαίνεται όμως η υπηρεσία δεν θα είναι offline για πολύ καιρό ακόμη αφού σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Τόκιο η Sony, ανακοίνωσε ότι το PSN αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται και σιγά σιγά θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται σταδιακά και οι υπηρεσίες του σε όλες τις χώρες.

Η Sony δήλωσε ότι οι πρώτα θα ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες του online gaming για PS3 και PSP, και στη συνέχεια οι υπηρεσίες ενοικίασης ταινιών, καθώς επίσης και μουσικής από την Qriocity.

Επίσης ο κατάλογος με τους φίλους και το chat θα επανέλθουν και αυτά όπως ήταν αναμενόμενο.

Αρχικά η εταιρία με την ενεργοποίηση του PSN θα γίνει μία υποχρεωτική ενημέρωση του συστήματος που αναμένεται να ζητήσει από όλους του χρήστες να αλλάξουν κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό τους πριν μπουν στο δίκτυο, μιας και οι παλιοί κωδικοί φαίνεται πως έχουν κλαπεί από την επίθεση που δέχτηκε το δίκτυο.

Αυτή η αλλαγή κωδικού πρόσβασης θα είναι εφικτή μόνο από το PS3 που δημιουργήθηκε ο κάθε λογαριασμός ή μέσω ενός έγκυρου email επιβεβαίωσης έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρία να εξασφαλίσει οτι οι χάκερ δεν μπορούν να συνδεθούν πριν από τον πραγματικό χρήστη, και να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό του.

Η Sony δεν γνωρίζει ακόμη αν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας βρίσκονται σε κίνδυνο διατηρώντας τη γραμμή του «δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι οι αριθμοί της πιστωτικής κάρτας έχουν κλαπεί από τους λογαριασμού των χρηστών".

Πάντως όπως είναι αναμενόμενο η εταιρία η Sony, έχει βελτιώσει την ασφάλεια του νέου PSN, με νέα προγράμματα προστασίας, και firewalls, καθώς και ενισχυμένα επίπεδα προστασίας των δεδομένων.

Τέλος η Sony ως ένδειξη συγνώμης για την αναστάτωση, υπόσχεται σε όλους τους χρήστες οτι τις πρώτες 30 μέρες λειτουργίας του νέου PSN θα προσφέρει δωρεάν περιεχόμενο για download καθώς και ένα μήνα δωρεάν εγγραφή στο PlayStation Plus, ενώ οι συνδρομητές του PlayStation Plus θα πάρουν και αυτοί bonus 30 ημερών.

Σύσκεψη σήμερα για το ιστορικό κέντρο

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα παργματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 13.30 στη Βουλή υπο τον Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετχοή των συναρμόδιων υπουργών.

Μία ώρα νωρίτερα στις 12.30, ο πρωθυπουργός θα συνταντηθεί με τους αρχηγούς των αλβανικών κομμάτων της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνο και της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό μπαίνει η πρώτη εβδομάδα του Μαϊου

Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται να έχουμε από το ξεκίνημα της εβδομάδος. Ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται από σήμερα με μία πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Αναλυτικότερα στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη τώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές καθώς και τις βραδινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα βρέξει. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου


Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 25 και κατά τόπους 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More