Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Χάος στην Τυνησία, παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Την παραίτησή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα ανακοίνωσε, σήμερα Κυριακή, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μοχάμεντ Γανούσι στην Τυνησία. Ο Γανούσι είπε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού. Δεν θα γίνω ο πρωθυπουργός της καταστολής. Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα πάρει αποφάσεις που μπορεί να προκαλέσουν θύματα».

Οι επικριτές του έχουν κατηγορήσει τον Γανούσι ότι πρόσκειται στην πρώην κυβέρνηση της Τυνησίας, η οποία ανατράπηκε τον προηγούμενο μήνα, μετά από μαζικές διαδηλώσεις.

Στις νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, χθες Σάββατο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν, όταν διαδηλωτές συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις ασφαλείας στο κέντρο της Τύνιδας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν, στις πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της Τύνιδας.

Η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας υπό τον Γανούσι είχε δεσμευτεί θα να διεξαγάγει εκλογές στα μέσα Ιουλίου, μετά την πτώση του καθεστώτος υπό τον Μπεν Αλι.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αιματηρές συγκρούσεις στην Τύνιδα, μετά τις συγκρούσεις του Σαββάτου μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων.

Η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει το πλήθος πυροβολώντας στον αέρα και χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.Οι διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της μεταβατικής κυβέρνησης, είναι συγκεντρωμένοι στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, επίκετρο των συγκρούσεων, και προσπάθησαν να κατευθυνθούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον πολυκατοικιών σπάζοντας τα τζάμια τους και έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να τους διαλύσουν ρίχνοντας ακόμη και προειδοποιητικά πυρά.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της Τύνιδας, ενώ πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι χθες Σάββατο συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ ακόμη 88 συνελήφθησαν την Παρασκευή επειδή επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Εξάλλου σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει αυτές τις ενέργειες «σε μία ομάδα προβοκατόρων που διείσδυσε στις τάξεις των ειρηνικών διαδηλωτών και η οποία χρησιμοποίησε νεαρούς μαθητές λυκείου ως ανθρώπινες ασπίδες για να επιδοθεί σε πράξεις βίας, πυρπολήσεις με στόχο να σπείρει τον τρόμο στους κατοίκους».

Πλούσια η δράση της συμμορίας των Αλβανών

Άλλες πέντε ένοπλες ληστείες είχε στο ενεργητικό της η σπείρα των πέντε Αλβανών κακοποιών, που εξαρθρώθηκε μετά την αιματηρή καταδίωξη στην εθνική οδό κοντά στην Θήβα. Μεταξύ αυτών ήταν και η «διπλή» ληστεία στην Εθνική τράπεζα και τα ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας στις 3 Φεβρουαρίου, όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κακοποιοί βαρύνονται και με την δολοφονία ενός ομοεθνούς τους.

Το έγκλημα είχε γίνει στις 17 Μαΐου του 2010 στην Καρδίτσα, με θύμα έναν 34χρονο Αλβανό που είχε βρεθεί δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του. Ένα μήνα αργότερα, η έρευνα οδήγησε σε έναν από τους συλληφθέντες, ο οποίος όταν εκδόθηκε το ένταλμα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας τραυματισμένος από σφαίρες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

Η σύλληψη των δύο 28χρονων Αλβανών και των συνεργών τους, ενός 27χρονου και ενός 26χρονου, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του ομοεθνούς τους στην καταδίωξη, οδήγησε στην εξιχνίαση πέντε ληστειών που είχαν διαπράξει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Εκτός από την «διπλή» ληστεία στην Πελασγία, η σπείρα είχε ληστέψει την Εθνική τράπεζα στο Μώλο Φθιώτιδας στις 20 Ιανουαρίου, την Αγροτική τράπεζα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας στις 7 Ιανουαρίου και την Εθνική τράπεζα στο Περιστέρι στις 21 Δεκεμβρίου όπου μάλιστα κατά τη διαφυγή τους είχαν πυροβολήσει εναντίον των περιπολικών της Αστυνομίας.

Η εκλογολογία καλά κρατεί... 17 Απριλίου λένε τώρα οι "φήμες"

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Ιπποκράτους διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τις διαβουλεύσεις για το Μνημόνιο 4, αλλά πολλά στελέχη συνεχίζουν να συντηρούν την εκλογολογία.

Την ίδια ώρα οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στην ευρωζώνη πιέζουν τον πρωθυπουργό προς αυτή την κατεύθυνση των εκλογών και μάλιστα παράγοντες του κόμματος περιγράφουν ως οριακές τις πολιτικές ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός.

Σε όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό έρχονται να προστεθούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ραγδαία μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μετρήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι η ανοχή των πολιτών μειώνεται με ραγδαία επίσης ταχύτητα.

Προφανώς λόγω αυτών των αδιεξόδων σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα δεν φαίνεται να αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στον Απρίλιο ή έστω τον Μάιο. Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν ο πρωθυπουργός μπορεί να περιμένει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου και αμέσως μετά να προκηρύξει εθνικές εκλογές για τις 17 Απριλίου.

Αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζονται κορυφαία στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα σε συνέντευξή της δηλώνει πως δεν αντέξει η χώρα το κόστος των πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα με την ιδέα των πρόωρων εκλογών φαίνεται ότι φλερτάρουν οι κύριοι Χάρης Καστανίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Μπεγλίτης, Νίκος Σηφουνάκης, ενώ μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ στη Λιβύη

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ, αντικατέστησε τη φρεγάτα ΨΑΡΑ, στη πολυεθνική αρμάδα που πλέει στα ανοιχτά της Λιβύης. Αυτή τη στιγμή 15 πολεμικά πλοία από διάφορες χώρες συμμετέχουν σε μια ναυτική αποστολή τα όρια και οι στόχοι της οποίας παραμένουν "θολά".

Τα πλοία διατάχθηκαν να σπεύσουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ξένων πολιτών. Ωστόσο,τελικά παραμένουν και περιπολούν δίνοντας περισσοτερο το στρατιωτικό ναυτικό παρόν.

Στα πλοία επιβαίνουν ομάδες βατραχανθρώπων,όπως και στη φρεγάτα ΥΔΡΑ. 18 πάνοπλοι βατραχάνθρωποι βρίσκονται επί της φρεγάτας.

7.000 μικροί καρναβαλιστές ξεχύθηκαν ατους δρόμους της Πάτρας

Το ζητούμενο είναι η παράδοση του Πατρινού Καρναβαλιού να περνά από γενιά σε γενιά, διαμορφώνοντας Καρναβαλιστές, με πνεύμα φαντασίας, δημιουργίας και διασκέδασης, προκειμένου να δώσουν τη συνέχεια στο μακραίωνο θεσμό της πόλης.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε το Καρναβάλι των Μικρών αρχικά και Καρναβάλι των Παιδιών μετέπειτα, το οποίο φέτος, κορυφώνεται με την αυριανή μεγάλη παρέλαση.

Η Μεγάλη παρέλαση των μικρών ξεκίνησε στις 11 το πρωί από την Πλατεία Ομονοίας και ακολουθεί τη διαδρομή Γούναρη, Κορίνθου, πλατεία Γεωργίου, Ερμού.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος 7.000 παιδιά. Θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Παιδιών είναι η Κυκλοφοριακή αγωγή.

Στην παρέλαση συμμετέχουν,η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, Θέατρο Δρόμου, Εμψυχωτές, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής.

Ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα σε καφενείο - Ένας άνθρωπος χαροπαλεύει

Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα υπήρξε σοβαρό επεισόδιο σε καφενείο που βρίσκεται επί της Λιοσίων 33 στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε δύο αλβανούς θαμώνες που για άγνωστο λόγο διαπληκτίστηκαν.

Οι δύο αλβανοί μιλώντας στη γλώσσα τους άρχισαν να βρίζει ο ένας τον άλλον και πιάστηκαν στα χέρια. Το επεισόδιο όμως δεν έληξε εκεί. O ενας απο τους δύο πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε ένα όπλο και επέστρεψε στο καφενείο οπου και πυροβόλησε τον ομοεθνή του.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος, ενώ ο Αλβανός δράστης μόλις είδε τί είχε συμβεί κατάφερε και διέφυγε.

Αγόρασε ηλεκτρική κιθάρα από το διαδίκτυο, αλλά έπεσε θύμα απάτης

Δύο ημεδαποί ηλικίας 29 και 24 ετών που κατηγορούνται για απάτη, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Πολύκαστρο, από άντρες του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και του Α. Τ. Πολυκάστρου, Κιλκίς.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση αυτή, άρχισε το Δεκέμβριο του 2010, μετά από μήνυση που υπέβαλε 33χρονος στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 33χρονος είχε συμφωνήσει μέσω επικοινωνίας στο διαδίκτυο την αγορά από τον 29χρονο μιας ηλεκτρικής κιθάρας.

Σύμφωνα με δήλωση του 33χρονου, είχε αποστείλει το ποσό των 5.500 ευρώ, χωρίς ωστόσο να παραλάβει την κιθάρα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι η κιθάρα προσφέρονταν ακόμη προς πώληση, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Έτσι, οργανώθηκε επιχείρηση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πώληση της κιθάρας.

Στον τόπο της συνάντησης εμφανίστηκαν ο 29χρονος, μαζί με 24χρονο συνεργό του, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Λάρισα - Άρης 2-2

Κανείς από τους δυο μονομάχους του AEL FC Arena δεν έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα, Το τελικό 2-2 απομακρύνει τους γηπεδούχους από την προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους στην Superleague και τους φιλοξενούμενους από τα play off, που οδηγούν στην Europa League, ειδικά μετά από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων της αγωνιστικής.

Πέντε πόντους κάτω από την γραμμή σωτηρίας η Λάρισα, ενώ και ο Άρης μετά από ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα έμπλεξε σε περιπέτειες, αφού είναι μόλις πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά τα αποτελέσματα στα προηγούμενα ματς της αγωνιστικής το παιχνίδι αυτό ήταν ζωής και θανάτου και για τους δυο αντιπάλους. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να δείξουν από νωρίς στον αντίπαλο τους ποιος είναι το αφεντικό.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου προσπαθούσαν να απειλήσουν την εστία κυρίως από τα αριστερά με τον Τσιμπάμπα να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Κρίστι Βανγκέλι.

Τελικά η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 14ο λεπτό. Ο Μετίν γέμισε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, όπου βρέθηκε μόνος του ο Κουζέν και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη, που έπιασε την πρώτη κεφαλιά του Γκαμπονέζου.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΛ απείλησε και πάλι από τα αριστερά, όταν ο Βενετίδης σέντραρε στον Τσιμπάμπα έτοιμο γκολ, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου εξ’ επαφής έφυγε ψηλά άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά το Άρη να απειλήσει με τον Μενδρινό να σουτάρει έξω από την περιοχή και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο Άρης ανέβασε την απόδοση του πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός προς την εστία του Τσοντοφάλσκι. Τελικά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν και έφεραν το ματς στα ίσια με τον μακρινό κεραυνό του Ντανίλο Περέιρα, ο οποίος με ξερό σουτ έξω από την περιοχή δεν έφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ των Θεσσαλών.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά και η Λάρισα ξύπνησε πάλι και βγήκε στην επίθεση. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα είχε και δοκάρι με τον Ρομέου. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια! Πολύ δυνατά ξεκίνησαν και οι δυο αντίπαλοι το δεύτερο μισό της αναμέτρησης και ο Άρης ήταν αυτός που έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 54’ με τον Φατί να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Από το 60’ και μετά η ΑΕΛ πήρε και πάλι την πρωτοβουλία και έγινε αρκετά απειλητική μπροστά στην εστία του Σηφάκη με τους Τσιμπάμπα και Κουζέν να είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της. Σε αντίθεση όμως με τη ροή του παιχνιδιού ο Άρης ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Μπομπαντίγια να βγαίνει από τα δεξιά τετ α τετ με τον Τσοντοφάλσκι, αλλά λίγο πλάγια. Τελικά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Λάρισας.

Ότι δεν κατάφερε ο Αργεντινός στο 75’, το κατάφερε στο τελευταίο λεπτό. Ο επιθετικός του Άρη πήρε την μπάλα μετά από λάθος της άμυνας της Λάρισας κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή του Τσοντοφάλσκι και την κατάλληλη στιγμή σούταρε με το σουτ του να κοντράρει στον Ταλ και να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού στις καθυστερήσεις ο Ρομέου νίκησε τον Σηφάκη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έφερε το ματς και πάλι στην ισοπαλία.

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 1-1

Ο Πανιώνιος με το... σβέρκο του Σβέρκος πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας από τον Ολυμπιακό και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος κι όπως έγραφε το πανό των «πανθήρων» Εverything gonna be all right! Το τελικό 1-1 ευχαρίστησε τους «κυανέρυθρους», αλλά όχι τους Πειραιώτες που προηγήθηκαν με γκολ του Μιραλάς, που ήταν το 11ο στο πρωτάθλημα. Την δόξα του αδερφού του έκλεψε ο Ριέρα που χτύπησε εκτός φάσης τον Κοντοέ κι αποβλήθηκε.

Ο Πανιώνιος υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και ήθελε πάση θυσία τη νίκη, ειδικά μετά τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης. Ο Τάκης Λεμονής είχε πολλές απουσίες, μιας και δεν υπολόγιζε στους τιμωρημένους Ομο και Ριέρα, καθώς και στους Μήτρογλου και Γκαλίτσιος που είχε γίνει συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» να μην παίξουν.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, μετά τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού ήθελε το τρίποντο, όπως άλλωστε ζήτησε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να πάει η διαφορά στο +12.

Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν ότι ο Γιάννης Μανιάτης έπαιξε πρώτη φορά αντίπαλος στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, καθώς και ότι ο Κβικβέλια έκανε ντεμπούτο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως σε ρυθμούς Μπομπ Μάρλεϊ μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι είχαν φτιάξει ένα πολύχρωμο κορεό (στα χρώματα της Τζαμάικα) και ένα πανώ που έγραφε "everything gonna be all right". Αναφερόμενο μάλλον στην πορεία του Πανιωνίου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε από το πρώτο λεπτό να επιβληθεί του Πανιωνίου. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να χτυπήσουν από τα πλάγια, κυρίως χάρη στην ταχύτητα του Μιραλάς αλλά και με μπαλιές προς τον Τζιμπούρ.

Ο Ερνέστο Βαβέρδε, όμως, είχε και ένα... «κρυφό όπλο». Ο Κουμορτζί, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και πραγματικά αδιάφορος, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν ότι θέλουν στο κέντρο! Είναι χαρακτηριστικό ότι όποιος έπαιρνε την μπάλα διέσχιζε 20 μέτρα το γήπεδο, προκείμενου να βρε παίκτη του Πανιωνίου και ουσιαστικά βρισκόταν έξω από την μεγάλη περιοχή του Μάχο.

Στο 14’ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Μιραλάς περνάει από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, αφού έκανε το 1-2 με τον Φουστέρ πλάσαρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε αουτ! Εφτα λεπτά αργότερα, εκτέλεση κόρνερ για τους Νεοσμυρνιώτες, ο Πάρντο δείχνει ασταθής, αλλά με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει προτού γίνει επικίνδυνος ο Σιόβας.

Σε εκείνο το σημείο ο Πανιώνιος ανέβηκε, προσπάθησε να πιέσει, χωρίς επιτυχία. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στο ημίχρονο, ο Κέβιν Μιραλάς είχε διαφορετική άποψη! Υστερα από αντεπίθεση από τον Ριέρα που τροφοδοτεί τον Μιραλάς με τον Βέλγο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό πλασέ νικώντας τον Μάχο. Για μία ακόμη φορά το κέντρο του Πανιωνίου ήταν απλά ανύπαρκτο! Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, μιας και δεν άλλαξε κάτι.

Στην επανάληψη, ο Λεμονής έβγαλε τον Κουμορτζί και μπήκε ο Σβέρκος. Αυτομάτως άλλαξε όλη η εικόνα του Πανιωνίου, μιας και δεν άφηνε διαδρόμους στον Ολυμπιακό, που έδειχνε ότι κάθισε στο αποτέλεσμα. Στο 58’ απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ριέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μάχο αρχικά απομακρύνει ο Τζιμπούρ στην επαναφορά σουτάρει αλλά ο Αυστριακός πορτιέρο μπλοκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε, έστω και με την βοήθεια της τύχης, η ισοφάριση για τον Πανιώνιο. Ο Μοντεστό στην προσπάθειά του να διώξει βρίσκει στο πρόσωπο του Σβέρκος και καταλήγει στα δίχτυα!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ριέρα έδειξε γιατί στο αίμα του έχει το ίδιο αίμα με τον Σίτο! Ο άσος του Ολυμπιακού χτύπησε από πίσω τον Κοντοέ και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα.

Ανακοίνωση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο για τα "γαλλικά" που άκουσε

Το επεισόδιο με τον Θ. Πάγκαλο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι, στο “Ελληνικό Σπίτι” που έχει ιδρύσει ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Ο αντιπρόεδρος παρίστατο σε εκδήλωση, στην οποία θα προβαλόταν η τελευταία ταινία του κ. Γαβρά "Παράδεισος στη Δύση".

Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τους φοιτητές να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη ημέρα, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν. Τελικά κουβέντα στην κουβέντα αποχώρησε ο Θ. Πάγκαλος από την εκδήλωση, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε από παριστάμενο στην εκδήλωση.

Η ανακοίνωση

Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια.

Μαζί τους απεχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά, ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του Ελληνικού Σπιτιού.

Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά –προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα.

Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.

Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις. Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.

Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;

Είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια. Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;

Λίγες ημέρες πριν είχε γίνει παρόμοιο περιστατικό αλλά αυτή τη φορά είχε πέσει θύμα φραστικής επίθεσης ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός σε πανεπιστήμιο στο Βερολίνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μετά τον Παπανδρέου, άκουσε και ο Πάγκαλος τα "γαλλικά" του

20μελής σπείρα διακινούσε ναρκωτικά στη Ρόδο

Σε βάρος των είκοσι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, στην πόλη της Ρόδου, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών μετά από προανάκριση, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Ρόδου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν δέκα εννέα έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και συνελήφθησαν συνολικά είκοσι άτομα.

Από τους 20 συλληφθέντες οι 14 είναι Έλληνες ηλικίας από 26-71 ετών, τέσσερις είναι Αλβανοί ηλικίας 29, 29, 32 και 33 ετών ενώ συνελήφθησαν και δύο γυναίκες ηλικίας 35 και 44 ετών.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 78,5 γραμμάρια ηρωίνης, 27,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 109,5 ναρκωτικά δισκία ΧΑΝΑΧ, 50 δισκία μεθαδόνης, 4 δισκία Βουπρενορφίνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 2.490 ευρώ και 30 κινητά τηλέφωνα

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι: τέσσερις από τους Έλληνες είχαν ηγετικό ρόλο, προμηθεύοντας και διακινώντας ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες της Ρόδου. Οι υπόλοιποι δέκα Έλληνες και οι τέσσερις Αλβανοί είχαν δευτερεύοντα ρόλο, ενώ δύο άτομα εμπλέκονται σε αγορά, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία εμπλέκονται για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τέσσερις ακόμη Αλβανοί, που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για υποθέσεις ναρκωτικών και βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι δύο από τους συλληφθέντες, προμήθευσαν με ποσότητα ηρωίνης 45χρονο κάτοικο Μαριτσών Ρόδου, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως στο σπίτι του στις 02-11-2010 λόγω της χρήσης ναρκωτικών.

10 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε κυνομαχίες

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγησαν δύο βόμβες εν μέσω του πλήθους που παρακολουθούσε κυνομαχίες στο νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

"Εξερράγησαν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο ένας ανάμεσα στους θεατές και ο άλλος σε έναν κοντινό δρόμο. Σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες και δύο αστυνομικοί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ζεμαράι Μπασάρι.

Άλλοι δώδεκα πολίτες και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στην περιοχή Αργαντάμπ της επαρχίας Κανταχάρ, που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών Ταλιμπάν

Εργοτέλης - ΑΕΚ 2-3

Τελικά η ΑΕΚ ξέρει κολύμπι και μάλιστα πηγαίνει και στα βαθιά! Στη λίμνη του Παγκρητίου και με πολλές απουσίες, η Ένωση με δέκα παίκτες για πάνω από μισή ώρα κατάφερε και κράτησε ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Εργοτέλη. Το τελικό 3-2 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν καλύτεροι από αυτούς του Νίκου Καραγεωργίου.

Πλέον ο δικέφαλος είναι μόνος τρίτος στη βαθμολογική κατάταξη, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κορυφαίος ο Μπλάνκο, ο οποίος αποθεώθηκε όταν έγινε αλλαγή. Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Εργοτέλης δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ, η οποία δεν έχει χάσει ποτέ κόντρα στους Κρητικούς.

Με τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο εκτός 11αδας για να ξεκουραστούν για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με τους Σκόκο και Μάκο να είναι τιμωρημένοι, ο Μανόλο Χιμένεθ αναγκάστηκε να μεταφέρει τον Ματέος δίπλα στον Καφέ στον χώρο του κέντρου, ενώ πίσω από τον Μπλάνκο παρέταξε τους Λαγό, Γκερέιρο και Μπερνς.

Από την άλλη ο Νίκος Καραγεωργίου έκανε την έκπληξη με τον Δημήτρη Ορφανό, ο οποίος πήρε τη θέση του Μπέτο, ενώ στην επίθεση προτιμήθηκε ο Βερπακόφσκις αντί του Λεάλ, διότι ο Λετονός βοηθάει και ανασταλτικά. Ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος επηρέασε από τα πρώτα λεπτά και στους 22 ποδοσφαιριστές και τα πολλά λάθη ήταν το χαρακτηριστικότερο γεγονός.

Πάντως, η ΑΕΚ πήγε να αιφνιδιάσει νωρίς, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος του Πακγρητίου στέρησε στον Μπλάνκο μια καλή ευκαιρία για γκολ μόλις στο έκτο λεπτό. Η Ένωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που πατούσε περισσότερο στην περιοχή του Δασκαλάκη.

Αυτή η υπεροχή των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 36ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Καφές γύρισε στον Γκερέιρο και εκείνος έδωσε με τη σειρά του στον Μπλάνκο, με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με την 3η προσπάθεια.

Ο Εργοτέλης μετά το γκολ ανέβασε λίγο την απόδοση του και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 42ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ορφανού έφυγε λίγο άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή και μόλις στο 49΄ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Μπερνς να εκμεταλλεύεται το κακό σουτ του Γκερέιρο.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο δικέφαλος δεν θα είχε πρόβλημα στο να κερδίσει το τρίποντο ήρθε η φάση του 60ου λεπτού, όπου ο Μανωλάς έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντινέας να δείχνει πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ. Ο Λεάλ που είχε περάσει λίγο πιο πριν στη θέση του Βερπακόφσκις δεν αστόχησε και έβαλε φωτιά στο ματς.

Μετά τη μείωση του σκορ και την αποβολή του Μανωλά, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πίεσαν αρκετά την ΑΕΚ και είχαν κάποιες ευκαιρίες να φέρουν το ματς στα ίσια. Σε μια από αυτές στο 82ο λεπτό ο Λεάλ μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι αλλά ο Ρομάνο, που ήταν μόνος του απέναντι από τον Σάχα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Ότι δεν κατάφερε ο Εργοτέλης το κατάφερε η ΑΕΚ σε μια αντεπίθεση που έβγαλε στο 94ο λεπτό. Ο Μίτσελ έφυγε από τα αριστερά γλίστρησε, αλλά σηκώθηκε ξανά έδωσε στον κενό χώρο στον Γεωργέα, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Πάντως, το ματς δεν τελείωσε εκεί, αφού στο 98΄ ο Φραγκουλάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε στο τελικό 3-2.

ΠΑΟΚ - Καβάλα 0-2

Στους... -20 παίζει καλύτερα! Στη Μόσχα φαίνεται πως έχουν μείνει οι παίκτες του ΠΑΟΚ που στην επιστροφή τους στις εγχώριες υποχρεώσεις έγιναν έρμαιο στις ορέξεις της καλοστημένης Καβάλας. 2-0 το τελικό σκορ με τις δύο ομάδες να νιώθουν να τις αδικεί, αφού στον μεν δικέφαλο δεν δόθηκε πέναλτι πριν ανοίξει το σκορ, ενώ οι δε “Αργοναύτες” έχασαν απίστευτες ευκαιρίες να επεκτείνουν κι άλλο τον δείκτη.

Έτσι, η Καβάλα ξεπέρασε -έστω και με έναν αγώνα περισσότερο- τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία (35 έναντι 34). Ο δικέφαλος, μάλιστα, έμεινε “άσφαιρος” για τέταρτο συνεχόμενο ματς.

Παρόμοιο σύστημα για ΠΑΟΚ και Καβάλα (4-4-2) που προσπάθησαν διατηρώντας κοντά τις γραμμές τους να ανεβάσουν τις άμυνες και να μεταφέρουν την πίεση ψηλά. Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επιδίωξαν περισσότερο να ανοίξουν το σκορ, αλλά δεν σημειώθηκε τίποτα το αξιοσημείωτο πέρα από μία φανταστική μπαλιά του Ντιέ προς τον Αμπντούν (άσχετα αν ο τελευταίος δεν ολοκλήρωσε τη φάση) και μία παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί όταν ο Ετό δεν τήρησε το “fair play”.

Μετά το 20΄, ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά Σαλπιγγίδης και Ελ Ζαρ δεν ήταν ψύχραιμοι στην τελική ενέργεια. Ο Μαροκινός, βέβαια, διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι (ο Γκαλίνοβιτς έπεσε στα πόδια του όταν ο μέσος του ΠΑΟΚ πέρασε τη μπάλα από πάνω του), αλλά ο Παππάς αρνήθηκε να δώσει κάτι.

Κι αφού αστόχησε και ο Μουσλίμοβιτς στην δική του καλή στιγμή μέσα στην περιοχή, η Καβάλα βρήκε την ευκαιρία στις λίγες φορές που βρέθηκε κοντά στον Κρέσιτς να ανοίξει το σκορ με τον ψύχραιμο (έτσι λέμε όταν ο παίκτης που ανεξήγητα αρχίζει να ντριπλάρει αντί να τελειώσει με τη μία τη φάση αλλά τελικά δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος) Νικουλάε.

Ο Χάβος (μέσω γουόκι-τόκι) έριξε στο ματς τον πιο έμπειρο Ίβιτς στο ματς αντί του Ελ Ζαρ, αλλά μοιραία ο Ετό και ο Σνάουτσνερ δέχτηκαν περισσότερη πίεση στις πλευρές και οι “μετρ” των αντεπιθέσεων “Αργοναύτες” έστειλαν μήνυμα στους γηπεδούχους στο 56΄ όταν πέτυχαν γκολ που όμως ορθώς ακυρώθηκε. Κι αφού οι παίκτες του δικεφάλου δεν το... κατάλαβαν, ο Ρίος έστω και με τυχερό τρόπο πέτυχε και το δεύτερο γκολ.

Μετά από μπαράζ αλλαγών για τον ΠΑΟΚ (μπήκαν και οι Αθανασιάδης και Λίνο), η Καβάλα άγγιξε το 0-3 με σουτ του Αμπντούν αλλά και σε τρεις-τέσσερις ακόμα περιπτώσεις. Γενικά, όποτε έβγαιναν οι ποδοσφαιριστές του Κάσπερτσακ στην αντεπίθεση ο δικέφαλος γλίτωνε στις λεπτομέρειες το τρίτο γκολ. Από το 80΄ και μετά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σοβαρός, έβαλε την Καβάλα στην περιοχής της αλλά και πάλι το 0-2 παρέμεινε και προσγείωσε ανώμαλα

Συμπληρώματα διατροφής σε... νεκρούς!

Εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής είχε κάνει χρυσές δουλειές στην πλάτη των ασφαλισμένων του ΙΚΑ αποκομμίζοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ περί τα 10 εκ. ευρώ μέχρι κάποιος υπάλληλος να κάνει την καταγγελία και να διαταχθεί ΕΔΕ. Η υπόθεση, σύμφωνα με το Έθνος που έχει το ρεπορτάζ, έχει πολλά θαυμαστά.

Σκευάσματα της εταιρείας με έδρα την Κρήτη, που δίνονται για όσους ασχολούνται με το μπόντι μπίλντινγκ, είχαν συνταγογραφηθεί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης που έρχονται στο φως, σε 47... νεκρούς και ακόμη 270 ογκολογικούς ασθενείς – που δεν είναι σίγουρο πως είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Στο κύκλωμα που συνταγογραφουσε αφειδώς εμπλέκονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και διευθυντές κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αλλά και γιατροί του ΙΚΑ. Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες, για συνταγές που πρώτα υπογράφονταν από γιατρούς και μετά συμπληρώνονταν από την εταιρεία...

Στην υποθεση εμπλέκονταν και επτά υπάλληλοι του ΙΚΑ που είχαν την ευθύνη ελέγχου των συνταγών.

Ο “συνδετικός κρίκος” φέρεται να είναι η προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής, της οποιας ο γιος είναι μέτοχος στην εν λόγω εταιρεία σκευασμάτων, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας υπάλληλος του ΙΚΑ θέλησε να ελέγξει τα παραστατικά για πληρωμή που προσκόμμισε εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρείας και ζητούσε 40.000 ευρώ. Μία βεβαίωση του φάνηκε μη έγκυρη και την πήγε στο γραφείο του προϊσταμένου του. Μία πρώτη έρευνα στο αρχείο έδειξε ότι υπήρχε πλήθος άκυρων παραστατικών.

Το μακάβριο, κλου της υπόθεσης. Η εφημερίδα δημοσιεύει μία εκ των ιατρικών βεβαιώσεων που φέρει πέντε (!) υπογραφές γιατρών και ελεγκτών και συνταγογραφεί σκευάσματα για μυική ανάπτυξη σε καρκινοπαθή. Η συνταγή φέρει ημερομηνία 27/01/2010, ωστόσο ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πεθάνει πριν από δύο χρόνια.

Υποβρύχια: Η έρευνα "δείχνει" 70 άτομα

Μέσα στο επόμενο 15μερο αναμένεται να στείλει το ΣΔΟΕ την αναφορά για τις μίζες των υποβρυχίων στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.

Η διερεύνηση από τις ελληνικές αρχές γίνεται στον απόηχο και της έρευνας που έχει ξεκινήσει η γερμανική δικαιοσύνη, για τις “μαύρες” πληρωμές της γερμανικής Ferrostaal προς την Ελλάδα σχετικά με την αγορά υποβρυχίων του ναυπηγείου της HDW στο Κίελο.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel οι μίζες ανέρχονταν σε 55 εκ. ευρώ και αφορούσαν συμφωνία του 2000 για αγορά από την Ελλάδα τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214, μεταξύ αυτών και ο “Παπανικολής”. Το κόστος της αγοράς ήταν 1,14 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η έρευνα αφορά δέκα εταιρείες και 70 φυσικά πρόσωπα και έχουν ζητηθεί από τις τράπεζες οι κινήσεις στους λογαριασμούς τους, έναν χρόνο πριν την υπογραφή της συμφωνίας.

Εξηγήσεις αναμένεται να κληθούν να δώσουν τα πρόσωπα που υποδεικνύουν οι γερμανικές αρχές, αξιωματικοί που την επίμαχη περίοδο υπηρέτησαν σε θέσεις της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και στο ΓΕΝ στην αξιολόγηση των προσφορών και στη διαμόρφωση των συμβάσεων. Επίσης, το τότε πολιτικό προσωπικό του ΥΕΘΑ, διοικήσεις και συνδικαλιστικά στελέχη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και του ΟΣΕ για τις παραγγελίες τροχαίου υλικού, καθώς φέρεται να εκτελέστηκε μόνο κατά το ένα τέταρτο.

Το ΣΔΟΕ κάνει και ελέγχους “πόθεν έσχες” όλων των φυσικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι μετά το δημοσίευμα του Spiegel o τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, είχε εκδώσει ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, λέγοντας: “Η αναφορά στο πρόσωπό μου ότι δήθεν συνέστησα συνεργάτη μου σε συγκεκριμένη εταιρία είναι παντελώς ψευδής και συκοφαντική”.

Το Spiegel έλεγε ότι “ο υπουργός” είχε συστήσει συνεργάτη του σε στελέχη της εταιρείας, επικαλούμενο κατάθεση του κ. Χάουν, νο 2 της HDW και επί 32 χρόνια στέλεχος της Ferrostaal, στη γερμανική Δικαιοσύνη.

Συνεχίζει την απεργία πείνας η πρόεδρος των Περιπτερούχων Ηρακλείου

Για δωδέκατη μέρα η πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων Κρήτης παραμένει έξω από το κτίριο της Περιφέρειας συνεχίζοντας την απεργία πείνας.

Η Ελένη Χαιρέτη επέλεξε αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας για το εξαιρετικά χαμηλό περιθώριο κέρδους από τα προϊόντα καπνού.

Την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου έχει προγραμματιστεί παγκρήτια σύσκεψη στο επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη των συλλόγων από όλη την Κρήτη αναμένεται να επανακαθορίσουν την στάση τους εξετάζοντας νέους τρόπους αντίδρασης.

Μετά τον Παπανδρέου, άκουσε και ο Πάγκαλος τα "γαλλικά" του

Νέο “επεισόδιο” με φοιτητές και πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μετά από αυτό του πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.

Το επεισόδιο με τον Θ. Πάγκαλο συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι, στο “Ελληνικό Σπίτι” που έχει ιδρύσει ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Ο αντιπρόεδρος παρίστατο σε εκδήλωση, στην οποία θα προβαλόταν η νέα ταινία του κ. Γαβρά “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” που αφορά τη ζωή του Ι. Βαρβάκη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδα φοιτητών ανάρτησε πανώ συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας της “Υπατίας” ενώ φοιτητές αποδοκίμασαν έντονα τον αντιπρόεδρο για την πολιτική της κυβέρνησης με βαριές εκφράσεις και στο τέλος καλώντας τον “να βγει έξω”. Μεταξύ άλλων ακούστηκε από μία φοιτήτρια η φράση "ο λαός σας έχει πάρει με τα γιαούρτια. Να φύγετε, να τελειώνει η ιστορία" και το ερώτημα από άλλον φοιτητή "μαζί τα φάγαμε;".

Ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τους φοιτητές να συνομιλήσουν μαζί του την επόμενη ημέρα, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν. Τελικά κουβέντα στην κουβέντα αποχώρησε ο Θ. Πάγκαλος από την εκδήλωση, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε από παριστάμενο στην εκδήλωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανακοίνωση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο για τα "γαλλικά" που άκουσε

Το κυνήγι τελειώνει... οι λαθροθήρες όχι

Αγριογούρουνα, λαγοί, πάπιες και ελάφια, είναι τα αγαπημένα θηράματα των λαθροκυνηγών στην Αχαΐα. Και μπορεί το κυνήγι να τελειώνει, αυτοί όμως συνεχίζουν την δράση τους σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά λαθροθηρίας με σκοπό την εμπορία του κρέατος των θηραμάτων, είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής.

Τα θηράματα που ακόμα και επί παραγγελία αφανίζονται εκτός της κυνηγετικής περιόδου, είναι κυρίως τα αγριογούρουνα και τα υδρόβια πτηνά, που μετατρέπονται σε πολυτελή γεύματα για λίγους, ενώ οι εξορμήσεις γίνονται κατά κανόνα, αργά τη νύχτα.

Οι λαθροθήρες είναι εξοπλισμένοι με διόπτρες νύχτας, υπερσύγχρονα όπλα, ασυρμάτους για επικοινωνία και σκούφους, ώστε να μην τους αναγνωρίζουν, αφού είναι ικανοί να δρουν ακόμα και στην περιοχή κατοικίας τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική προστασία από τους λαθροθήρες, με αποτέλεσμα οι κυνηγετικές ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει το επικίνδυνο έργο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι θηροφύλακες έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα όπλα των παρανόμων, έχουν δεχτεί πυρά, ενώ απειλούνται ακόμα και οι ζωές των μελών της οικογένειάς τους.

Οι ποινές είναι επί της ουσίας θωπευτικές και δεν φαίνεται να τους πτοούν.

Άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά, όταν ένα ελάφι ως παράνομο θήραμα, αξίζει ως κρέας ακόμα και 10.000 ευρώ!

Πανσεραϊκός - Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ενα πανό διαμαρτυρίας των οπαδών του Πανσερραϊκού προς τον Πέτρο Θεοδωρίδη κατέληγε με τη φράση «ο δρόμος ο δικός σου και ο δρόμος ο δικός μας δεν πάνε πια μαζί». Μια φράση που αποτυπώνει και την εικόνα του αγώνα στις Σέρρες, ο Αστέρας Τρίπολης με το πέναλτι του Ροζέριο πήρε το πολύτιμο τρίποντο (1-0) και ακολουθεί το δρόμο της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Αντίθετα ο Πανσερραίκός ακολουθεί το δρόμο της επιστροφής στη Football League, έχοντας χάσει κι ο ίδιος πέναλτι στο 79’ με τον Λεοζίνιο.

Ο Βούκοτιτς προσπάθησε να παρουσιάσει επιθετικό Πανσερραϊκό με τους Μπέλιτς, Γεωργιάδη, Λεοζίνιο, Νταλέ και Πάρκερ στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Δερμιτζάκης στον Αστέρα έκανε αλλαγή τερματοφύλακα, δίνοντας την ευκαιρία στον Αναστασόπουλο αντί του Ντεγκρά.

Μέτριο θέαμα από τις δύο ομάδες και δυσκολία στο να δημιουργήσουν φάσεις, πέρασε ένα τέταρτο χωρίς κάτι το αξιόλογο και στο 19’ ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ροζέριο, η παράβαση υποδείχτηκε σε χέρι του Αμο, στην κοντινή κεφαλιά του Μπαρτολίνι.

Το γκολ έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να ελέγξει το παιχνίδι και στο 25’ ο Αρσενίεβιτς είχε τη μεγάλη στιγμή για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Φερνάντες του είπε όχι. Οχι είπε και ο Αναστασόπουλος στο 29’, στο διαγώνιο σουτ του Νταλέ, ενώ η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 42’, και πάλι η άμυνα των γηπεδούχων κόλλησε στην κάθετη κίνηση του Καρέρα, όμως ο Φερνάντες με δυσκολία έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ανεβάσει την πίεσή του ψηλά και ο Αστέρας συνειδητά έδωσε χώρο και τη μπάλα στον αντίπαλο. Οι Αρκάδες όμως μπόρεσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ελέγξουν το παιχνίδι, ήταν όμως ξεκάθαρο ότι ήθελαν να βαδίσουν στο όριο του 1-0, με αργούς και... βασανιστικούς ρυθμούς.

Ο Βούκοτιτς έπαιξε ακόμα πιο ρισκαδόρικα, βγάζοντας τον Μαβενέ και περνώντας στη θέση του τον Ανάκογλου, η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε στο 65’ με την εκτέλεση φάουλ του Ροζέριο, που πέρασε μόλις άουτ. Στο 71’ από την αντίθετη πλευρά ο Αμο ολιγώρησε δύο φορές και έχασε την ευκαιρία για το 1-1, αλλά στο 79’ τέλειωσε οριστικά το ματς!

Και τέλειωσε στο χαμένο πέναλτι του Λεοζίνιο, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Καρέρα. Ο Αναστασόπουλος «ψάρεψε» τον Βραζιλιάνο στην αριστερή γωνία και κράτησε το πολύτιμο τρίποντο για τον Αστέρα.

Corriere della Sera: Όπλα εκατομμυρίων ευρώ έχει πουλήσει η Ιταλία στην Λιβύη

Εκρηκτικά, πυραύλους και ελικόπτερα, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει πουλήσει η Ιταλία στη Λιβύη τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδας Corriere della Sera. Μάλιστα, η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών που απαριθμεί τα συμβόλαια, αλλά και τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν μεταξύ της Λιβύης και πολλών μεγάλων ιταλικών εταιρείων στρατιωτικού εξοπλισμού, ανάμεσά τους και ο όμιλος Finmecanica.

Η εταιρεία κατασκευής πυραύλων Mdba Italia υπέγραψε το Μάιο του 2009 μία συμφωνία ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την οποία παρείχε στη Λιβύη υλικό για βόμβες, τορπίλες, πυραύλους και ρουκέτες.

Η Augusta Westland υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2010 δύο συμβόλαια αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή στη Λιβύη 10 ελικοπτέρων, ενώ την ίδια χρονιά η εταιρεία Selex Sistemi Integrati του ομίλου Finmecanica υπέγραψε συμφωνία ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Τρίπολη.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια έκθεση, την οποία επικαλείται η Corriere della Sera , η εταιρεία Oto Melara είχε επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη το Νοέμβριο του 2010 για «όπλα βεληνεκούς μεγαλύτερου των 12,7 χιλιοστών», καθώς και άλλου στρατιωτικού υλικού.

Φέτος, η εταιρεία Intermarine Spa ξεκινησε διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Selex Sistemi Integrati, η Augusta Westland και η Oto Melara είχαν επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συμβόλαιο συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

"Επίσκεψη" οπαδών του ΠΑΟ στο σπίτι του Μαρινάκη...

Οπαδοί του Παναθηναϊκού, που συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ΟΑΚΑ χθες το βράδυ, δεν ακολούθησαν τη διαδρομή μέχρι τέλους και άλλαξαν πορεία προσπαθώντας να επιτεθούν στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη σε βόρειο προάστιο της Αθήνας.

Ευτυχώς η επέμβαση της αστυνομικής δύναμης ήταν άμεση καθώς τα ΜΑΤ κατάλαβαν τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν κάποιοι με αποτέλεσμα μετά από συντονισμένες κινήσεις να τους εμποδίσουν να υλοποιήσουν τα απαράδεκτα σχέδια τους.

Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί για ένα... τσιγάρο!!!

Αν ανήκετε στην κατηγορία των φανατικών καπνιστών, ξανασκεφτείτε το πριν αποφασίσετε να ανάψετε τσιγάρο με «το έτσι θέλω». Τουλάχιστον στο Ηράκλειο Κρήτης αυτά δεν περνάνε!
Δυο γυναίκες πιαστήκανε μαλλί με μαλλί για το τσιγάρο.

Οι δυο πρωταγωνίστριες του καυγά που καθόντουσαν σε διπλανά τραπέζια γνωστής καφετέριας στο κέντρο της πόλης, λογομάχησαν γιατί η μία ενοχλείτο από το τσιγάρο της άλλης.

Προς έκπληξη των παρευρισκομένων, μάλιστα, η πρώτη σηκώθηκε από το τραπέζι της και πλησιάζοντας τη γυναίκα που απολάμβανε το τσιγάρο της την περιέλουσε με ένα ποτήρι νερό!

Η απάντηση της βρεγμένης γυναίκας ήταν να πιάσει την άλλη από τα μαλλιά.

Ο άγριος καυγάς έληξε ... χωρίς νικήτρια, καθώς τις δύο γυναίκες χώρισαν οι σερβιτόροι.

Χρυσά Βατόμουρα: Ποιοι ήταν οι "θραμβευτές";

Το αγαλματίδιο αποτελείται από ένα βατόμουρο σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, βαμμένο χρυσό, που στηρίζεται πάνω σε μια παλιά μπομπίνα φιλμ. Η αξία του δεν ξεπερνάει τα 5 δολάρια.

Ο "Τελευταίος μαχητής του ανέμου" του Αμερικανού σκηνοθέτη Μ. Νάιτ Σιάμαλαν σάρωσε φέτος τα βραβεία της... χειρότερης ταινίας της χρονιάς, κατά την 31η απονομή των "Χρυσών Βατόμουρων" ενώ την "τιμητική" της είχε και η ταινία "Sex and the city 2" με τις τέσσερις πρωταγωνίστριές της να ανακηρύσσονται χειρότερες ηθοποιοί.

Η ταινία του Σιάμαλαν, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες, κατάφερε τελικά να... επικρατήσει του "Twilight Saga: Η έκλειψη" και να αποσπάσει το πλαστικό αγαλματίδιο της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σεναρίου, της χειρότερης σκηνοθεσίας και του χειρότερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για τον Τζάκσον Ράθμποουν -- ο τελευταίος ήταν "φαβορί" στην κατηγορία του αφού ήταν υποψήφιος και για το ρόλο του στο "Twilight Saga".

Ο "Τελευταίος μαχητής του ανέμου", που βασίστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά, απέσπασε επίσης το βραβείο της χειρότερης τρισδιάστατης ταινίας, ισοπεδώνοντας την "Τιτανομαχία" που εμφανιζόταν... αχτύπητη σε αυτή την καινούρια κατηγορία βραβείων.

"Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου είναι το είδος της ταινίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παραγωγοί είχαν στο νου τους τα Βατόμουρα όταν την γύριζαν", είπε ο ιδρυτής των "Χρυσών Βατόμουρων", Τζον Γουίλσον, προκαλώντας ασυγκράτητα γέλια στο κοινό που παραβρέθηκε στο Μπάρνσνταλ Γκάλερι Θίατερ του Λος Άντζελες.

Τα "Χρυσά Βατόμουρα" δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και άλλη μία ταινία που "θάφτηκε" από τους κριτικούς το 2010: Το "Sex and the city 2" κέρδισε το βραβείο του χειρότερου σίκουελ ενώ οι τέσσερις πρωταγωνίστριες -- Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Κριστίν Ντέιβις και Σίνθια Νίξον -- πήραν ομαδικά το βραβείο του χειρότερου καστ και ξεχωριστά η καθεμία το βραβείο της χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου.

Ο Άστον Κούτσερ τιμήθηκε ως χειρότερος άνδρας ηθοποιός για τις ταινίες "Killers" και "Valentine's day" ενώ η Τζέσικα Άλμπα κέρδισε το αγαλματίδιο του β΄ γυναικείου ρόλου και για τις τέσσερις ταινίες στις οποίες συμμετείχε το 2010: "Ο δολοφονός μέσα μου", "Γονείς της συμφοράς", "Machete" και "Valentine's day".

Τα σατιρικά "Χρυσά Βατόμουρα" απονέμονται κατά παράδοση μία ημέρα πριν από τα βραβεία Όσκαρ και συνήθως -- όπως έγινε και φέτος -- κανείς από τους βραβευθέντες δεν τιμά με την παρουσία του τη διοργάνωση. Πέρσι πάντως η Σάντρα Μπούλοκ έκανε αίσθηση όταν εμφανίστηκε για να παραλάβει το "αντιβραβείο" της, μία ημέρα προτού της απονεμηθεί το Όσκαρ. Άλλη μία ηθοποιός που απέδειξε ότι έχει αρκετό χιούμορ και αυτοσαρκασμό ήταν το 2005 η Χάλε Μπέρι.

2.000 νεκροί αλλά ο Καντάφι τον χαβά του...

Τα πάντα είναι πιθανά πλέον στη Λιβύη - ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση από το ΝΑΟ. Ο παρανοϊκός δικτάτορας συνεχίζει να αιματοκυλίει την χώρα του και ο ΟΗΕ εκτιμά πως τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές έχουν πέσει νεκροί από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέβαλε κυρώσεις στη Λιβύη, περιλαμβανομένων αυστηρού εμπάργκο όπλων, του 'παγώματος' πόρων του ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι, συγγενών του και στελεχών της κυβέρνησής του, ταξιδιωτικών απαγορεύσεων στα ίδια πρόσωπα καθώς και την παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη των δολοφονιών αμάχων στο πλαίσιο της καταστολής των αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων που διαρκούν δύο εβδομάδες.

Το ΣΑ ψήφισε 15-0 υπέρ της απόφασης, η οποία αναφέρεται ρητώς στο Κεφάλαιο 7 της Χάρτας του ΟΗΕ, το οποίο επιτρέπει τη χρήση βίας για την εφαρμογή των κυρώσεων κι έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την ανάπτυξη ειρηνευτικών αποστολών και τη χρήση στρατιωτικής ισχύος στο Ιράκ και στη Σομαλία.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το ζήτημα της παραπομπής στο ΔΠΔ των 'εκτεταμένων και συστηματικών' επιθέσεων εναντίον αμάχων, που το ΣΑ/ΟΗΕ θεωρεί ότι αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, προκάλεσε διενέξεις νωρίτερα, με την Κίνα και άλλες χώρες-μέλη του Συμβουλίου να εκφράζουν επιφυλάξεις, κάτι που καθυστέρησε την διαδικασία. Διπλωμάτες επισήμαναν ότι ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε ήταν να συμπεριληφθεί στο κείμενο η παραπομπή στο ΔΠΔ, αλλά χωρίς να αναφέρεται ότι η διαδικασία θα αρχίσει άμεσα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας απαιτεί τον 'άμεσο τερματισμό της βίας και να γίνουν βήματα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του πληθυσμού' στη Λιβύη. Καλεί τις λιβυκές αρχές να ενεργήσουν 'με αυτοσυγκράτηση, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο' και να διευκολύνουν την άμεση πρόσβαση διεθνών παρατηρητών στη χώρα.

Καλεί επίσης να αρθούν αμέσως οι περιορισμοί 'σε όλων των ειδών τα μέσα ενημέρωσης', να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ξένων υπηκόων και διευκολύνσεις όσον αφορά την αναχώρησή τους.

Ο ΟΗΕ θα αναλάβει άμεσα και αναγκαία μέτρα για να 'αποτρέψει την άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη... όπλων και σχετικού υλικού όλων των τύπων, περιλαμβανομένων πυρομαχικών, στρατιωτικών οχημάτων κι εξοπλισμού'. Στη Λιβύη θα απαγορευτεί να εισάγει οποιασδήποτε μορφής οπλισμό κι όλα τα μέλη του Οργανισμού θα κληθούν να εμποδίσουν υπηκόους τους να εξαγάγουν οπλισμό στη Λιβύη.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε ότι τα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας να ληφθούν σε βάρος του Καντάφι και άλλων 15 προσώπων είναι 'σκληρές κυρώσεις' και σημείωσε ότι όλοι όσοι διέπραξαν εγκλήματα θα προσαχθούν στην δικαιοσύνη. 'Εκείνοι που σφαγιάζουν αμάχους θα αντιμετωπίσουν προσωπικά τις ευθύνες τους', είπε, ενώ εξήρε την 'ενότητα' του ΣΑ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ανστείλει τη λειτουργία τους αρκετές πρεσβείες δυτικών κρατών στην τρίπολη, μεταξύ των οποίων η αμερικανική, η βρετανική, η γαλλική κ.α.

Στελέχη του κρατικού μηχανισμού εγκαταλείπουν την κυβέρνηση Καντάφι τις τελευταίες ημέρες και ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι δεν του απομένει πολύς χρόνος.

Οι ηγέτες της Ευρώπης
Yπέρ της επιβολής κυρώσεων από τον ΟΗΕ αλλά και την ΕΕ σε βάρος του καθεστώτος Καντάφι τάχθηκαν η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εκτίμησε πως ο Καντάφι δεν έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης στη Λιβύη και τάχθηκε στο πλευρό του λιβυκού λαού: «Αν είμαστε όλοι σύμφωνοι μπορούμε να δώσουμε τέλος στο λουτρό αίματος και να υποστηρίξουμε το λαό της Λιβύης».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, που μέχρι τώρα ήταν σύμμαχος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι με τον οποίο υπέγραψε το 2008 και μία συμφωνία φιλίας, ανέφερε ότι «το γεωπολιτικό σενάριο αλλάζει και η Ιταλία ανησυχεί γι' αυτό».

«Κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη, ούτε αυτό που συνέβη πριν μερικές εβδομάδες στην Τυνησία και την Αίγυπτο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτό που θα συμβεί» υπογράμμισε.

Πολύνεκρες συγκρούσεις δυτικά της Τρίπολης
Δυνάμεις πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με αντάρτες τη νύχτα του Σαββάτου στη Ζαουίγια, πόλη όπου υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου, δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με έναν κάτοικό της.

Τουλάχιστον 50 άμαχοι σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν σοβαρά από τις συγκρούσεις στην πόλη, περίπου 50 χλμ. από την πρωτεύουσα, είπε ο κάτοικος, που έδωσε μόνο το μικρό του όνομα--Ιμπραχίμ.

Ο 45χρονος Λίβυος μιλώντας τηλεφωνικά από τη Ζαουίγια είπε ότι μια 'δύναμη μισθοφόρων' χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό για να πλήξει την Πλατεία των Μαρτύρων και αιχμαλώτισε τουλάχιστον 30 άμαχους, που μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία.

'Τα πυροβόλα είχαν τοποθετηθεί πάνω σε τετρακινητήρια οχήματα και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως εναντίον όσων βρίσκονταν στην πλατεία. Νέοι, παιδιά, γέροι και γυναίκες σκοτώθηκαν. Μέτρησα τις απώλειες', είπε.

Οι νεκροί μεταξύ των αμάχων είναι από 50 ως 60, είπε. 'Ορισμένοι έθαψαν συγγενείς τους στην πλατεία, άλλοι τους έθαψαν στο νεκροταφείο της πόλης... Περίπου 50 είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, πολλοί από αυτούς μπορεί να μην τα καταφέρουν', πρόσθεσε.

'Εκείνοι (σ.σ. οι ένοπλοι που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης Καντάφι) μετέφεραν τουλάχιστον 30 κυρίως νέους άνδρες, από 17 ως 35 χρονών, σε άγνωστη τοποθεσία', είπε ακόμα. Η μαρτυρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι η Ζαουίγια είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων αλλά στα προάστιά της βρίσκονται δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Διαβάστε επίσης:
Γυρίζουν στην πατρίδα οι οκτώ Έλληνες από την Λιβύη
Σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον διαδηλώνει εναντίον του Καντάφι
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Προσγειώθηκε και το δεύτερο C-130
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού - Έφτασε το πρώτο, αναμένεται και το δεύτερο C-130
Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες
Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Απογειώθηκαν τα C-130
“Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

24η Αγωνιστική Super League: Με φόντο τα play off

Οι μάχες για την τελική κατάταξη στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον από το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται εκτός έδρας με τον Εργοτέλη, ο ΠΑΟΚ με την Καβάλα στην Τούμπα και ο Άρης στο ‘’AEL FC ARENA’’ με την Λάρισα. Την παραμονή του παίζει σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Κυριακή, 27/2
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν, τόσο για τον Πανσερραϊκό όσο για τον Αστέρα, είναι "τελικοί". Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει μόνο με την ελπίδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αν χάσουν θα πρέπει κι αυτοί από την πλευρά τους να αρχίσουν να συμβιβάζονται με την ιδέα του υποβιβασμού. Άλλο ένα ματς της 24ης αγωνιστικής στο οποίο χωράνε όλα τα κλισέ...

Εργοτέλης-ΑΕΚ (17:15)
Απ’ έξω "κούκλα" και από μέσα… "πανούκλα" έχει γίνει η ΑΕΚ. Η ομάδα που ανατρέπει καθιερωμένα και παροιμίες, δοκιμάζεται στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη που έχει κάθε δικαίωμα λόγω της θέσης του στον βαθμολογικό πίνακα να… προσανατολίζεται ευρωπαϊκά. Βέβαια, για να φύγει από την Κρήτη νικήτρια η Ένωση, θα πρέπει πρώτα να βγάλει από το μυαλό της τον στόχο του Κυπέλλου (την ερχόμενη Τετάρτη παίζει με τον ΠΑΟΚ).

ΠΑΟΚ-Καβάλα (17:15)
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», έχοντας γλυκόπικρη γεύση στο στόμα από τον τρόπο που αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Europa League, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Καβάλα στην Τούμπα. Από τη μία ο Χάβος που, εκτός από την κούραση των παικτών του, έχει να διαχειριστεί και το γεγονός ότι την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα του δίνει αγώνα για το Κύπελλο με την ΑΕΚ και από την άλλη ο Κάσπερτσακ που προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία των "αργοναυτών", οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δείχνουν «ξεφουσκωμένοι».

Λάρισα-Άρης (19:30)
Κανείς τους δεν έχει περιθώριο για απώλειες. Από την μία η ΑΕΛ, η οποία έχει μείνει με την ελπίδα -αν χάσει τότε ίσως θα χάσει κι αυτήν- για να παραμείνει στην κατηγορία και από την άλλη ο ευρωπαίος Άρης, που μετά την περιπέτεια στο Μάντσεστερ, γλυκάθηκε και γνωρίζει ότι αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς στην πατρίδα με τον ίδιο ρυθμό, τότε του χρόνου θα παρακολουθεί από τον καναπέ του το Europa League.

Πανιώνιος-Ολυμπιακός (19:30)
Το ματς που εβδομάδες πριν το πρώτο σφύριγμά του έχει συζητηθεί όσο λίγα στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας. Ο Πανιώνιος που «διψάει» για βαθμούς υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή του τα δύο πολύτιμα –και «ερυθρόλευκα»- όπλα του, τον Κώστα Μήτρογλου και τον Μιχάλη Γκαλίτσιο.

Σάββατο, 26/2

Ηρακλής-SKODA Ξάνθη 1-1
Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 1-3
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1

ΟΤΑ: Μέχρι τις 3 Μαρτίου πρέπει να στείλουν τα αιτήματα για προσλήψεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας να αποστείλουν τα αιτήματά τους για πρόσληψη του «απολύτως απαραίτητου προσωπικού» μέχρι τις 3 Μαρτίου.Οι προσλήψεις είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μισθώσεις έργου.

Την εγκύκλιο που αφορά πάσης φύσεως επιχειρήσεις των ΟΤΑ, οι οποίες υπόκεινται στον περιορισμό του Ν. 3899/10 για περιορισμό των προσλήψεων στο -15% σε σχέση με το 2010, υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

147 νεκροί και 50 αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός στη Νέα Ζηλανδία - Video

Οι νεκροί από το σεισμό της περασμένης Τρίτης στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας ανέρχονται στους 147 ενώ 50 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της τοπικής αστυνομίας.

Οι νεκροί από το σεισμό της περασμένης Τρίτης στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας ανέρχονται στους 147 ενώ 50 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της τοπικής αστυνομίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, το Σάββατο, έκανε λόγο για 145 νεκρούς και 200 τραυματίες.

Ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε το κέντρο της πόλης θεωρείται ο δεύτερος χειρότερος που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, μετά από τη δόνηση της 3ης Φεβρουαρίου 1931, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 256 άνθρωποι στον κόλπο του Χάουκι, στο Βόρειο Νησί.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί πολλές θρησκευτικές τελετές στη μνήμη των θυμάτων. Αρκετές θα γίνουν στο ύπαιθρο αφού οι ναοί έχουν υποστεί ζημιές από τη δόνηση.

Πέρασαν 12 χρόνια και ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις

Δώδεκα χρόνια μετά το σεισμό της Πάρνηθας και συγγενείς των νεκρών της «Ρικομέξ» και της πολυκατοικίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έχουν σε πολλές περιπτώσεις καταφέρει να εισπράξουν τη χρηματική αποζημίωση που τους επιδίκασαν τα δικαστήρια για διατροφές παιδιών και ψυχική οδύνη, για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων.
Οι δικαστικοί αγώνες για πολλούς από τους δικαιούχους κατέληξαν σε ψυχοφθόρους μαραθώνιους.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» των δικαιούχων προηγούνταν οι προνομιούχες τράπεζες, που – η μία μετά την άλλη – εμφάνιζαν έγγραφες προσημειώσεις υποθηκών στα κατεστραμμένα ακίνητα και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να εξαντλούν κάθε ένδικο μέσο προς ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

Στην περίπτωση της «Ρικομέξ», έπειτα από σειρά δικαστικών αντιδικιών και αφού εκδόθηκε απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι συγγενείς μπορούσαν να κάνουν αναγκαστική εκτέλεση κατά της τράπεζας και να εισπράξουν το ποσό των 145.000 ευρώ, εκκρεμεί δικάσιμος επί ανακοπής της τράπεζας, που έχει οριστεί για το Μάρτιο του 2013. Μέχρι να συζητηθεί η ανακοπή, με απόφαση του Πρωτοδικείου έχει γίνει δεκτή αίτηση της τράπεζας για αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης. Η αίτηση αναστολής έγινε δεκτή, καθώς κατά την κρίση του Πρωτοδικείου η τράπεζα θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά αν πληρώσει το ποσό των 145.000 ευρώ στα θύματα.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους και δύο παιδάκια, η κατάρρευση της πολυκατοικίας οφειλόταν στις οικοδομικές μεταρρυθμίσεις που είχε κάνει η εταιρία σούπερ-μάρκετ που είχε κατάστημα στο ισόγειο και το υπόγειο. Και εκεί οι οικογένειες των θυμάτων έδωσαν αγώνα, όμως η εταιρία δεν κατέβαλε τις αποζημιώσεις που επιδικάστηκαν τελεσίδικα.

Στην περίπτωση του εργοστασίου της «Φιαλοπλάστ», που επίσης κατέρρευσε, η οικογένεια μιας εργάτριας διεκδίκησε αποζημίωση, την οποία δεν έλαβε ποτέ επειδή το ακίνητο κατακυρώθηκε σε τράπεζα μετά από πλειστηριασμό.

Σε έρευνα "φουσκωμένοι" λογαριασμοί υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών

Νέα στοιχεία για τη μαύρη τρύπα της διαφθοράς, που έχει “ρουφήξει” πακτωλό δημοσίου χρήματος.

Το υπ. Οικονομικών ερευνά περίπου 70 υπαλλήλους του, οι οποίοι δήλωναν μέσο εισόδημα 50.000 ευρώ και διαπιστώθηκε ότι έχουν ακίνητη περιουσία από 800.000 ευρώ ως και 3 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής επίσης, 234 υπάλληλοι δεν υπέβαλαν καν δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι καταγγελίες για επίορκους εφοριακούς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Πέρσι τον Νοέμβριο είχαν διαταχθεί 90 ΕΔΕ και φέτος οι ΕΔΕ είναι διπλάσιες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι πέφτουν σε παράπτωμα τιμωρούνται, γιατί – όπως εκτιμούν και παράγοντες του ΥΠΟΙΚ που μιλούν στην εφημερίδα – μικρός είναι ο αριθμός των υποθέσεων που ελέγχονται πειθαρχικά και ακόμη μικρότερος αυτών που ολοκληρώνονται.

Ψηφιακή πόλη η συμπρωτεύουσα

Ανάπτυξη ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων στο εμπορικό κέντρο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων θα μπορεί ο πολίτης/επιχειρηματίας να συνδεθεί στο διαδίκτυο δωρεάν μέσω Η/Υ, κινητού τηλεφώνου και άλλων έξυπνων συσκευών προβλέπει πρόταση που εκπόνησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της δράσης «ΕΥΦΥΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», η οποία στηρίχθηκε στη μελέτη «Σχεδιασμός - Ανάπτυξη Δράσεων Πιλοτικών Καινοτόμων Σχεδίων Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας».

Το σχέδιο συζητήθηκε σε συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη, με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού κ. Μαρκόπουλου.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να γίνεται χρήση των διαδραστικών υπηρεσιών που θα αναπτυχθούν για το σκοπό αυτό και θα παρέχονται μέσω του ιστότοπου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ο χρήστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα αξιοθέατα/σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καταστήματα εστίασης, παροχής υπηρεσιών, εμπορίου, εφημερεύοντα φαρμακεία-νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κλπ. Ταυτόχρονα θα μπορεί να επιλέγει σχεδιασμό διαδρομής μεταξύ δύο σημείων συνδυάζοντας πληροφορίες για δρομολόγια ΜΜΜ, επιχειρήσεις ενοικίασης μεταφορικών μέσων, πιάτσες ταξί και ενημερωτικά μηνύματα μέσω κινητής τηλεφωνίας και ενημερωτικών πινακίδων για τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση στους δρόμους.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παρέχουν ενημέρωση για προσφορές και εκδηλώσεις προώθησης εμπορικών υπηρεσιών και προσφορών σε προϊόντα και υπηρεσίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ακόμα, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι άνεργοι θα μπορούν να καταχωρήσουν την αγγελία επισυνάπτοντας το προφίλ της θέσης/ βιογραφικό μέσω του ιστότοπου του δήμου. Για νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΤΠΕ, θα δοθεί η δυνατότητα δωρεάν χρήσης, για εργασία, κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων του δήμου.

Επειδή Ευφυής Πόλη δεν νοείται χωρίς ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα παρέχονται πληροφορίες για όλους τους δημοσίους οργανισμούς, το ωράριο λειτουργίας τους και τις υπηρεσίες που διεκπεραιώνουν με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όσες διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά. Για κάθε πρόβλημα που πρέπει να λυθεί - προωθηθεί από το δήμο θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής, παραπόνων, προβλημάτων και υποδείξεων.

Ο ιστότοπος του δήμου, θα δίνει τη δυνατότητα για μόνιμη ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας, και καναλιών κοινωνικής δικτύωσης για όλα τα παραπάνω, καθώς επίσης και - όπου είναι δυνατό - παροχή υπηρεσιών μέσω φωνητικής πύλης.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης υπογράμμισε τη χρησιμότητα της πρωτοβουλίας και δεσμεύτηκε για την περαιτέρω ωρίμανσή της, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για την ένταξη του σχετικού έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013». Όπως σημείωσε, η «ψηφιακή» πόλη αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Θα βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη και του επισκέπτη, θα στηρίξει την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης σε κατεύθυνση καινοτόμο και βιώσιμη, αξιοποιώντας το πλούσιο δυναμικό της Θεσσαλονίκης, η οποία διαθέτει πυρήνες καινοτομίας και τεχνολογίας.

4,4 εκ. ευρώ για έργο αποναρκοθέτησης που δεν έγινε ποτέ!

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας” και κόστισε 4,4 εκ. ευρώ. Επρόκειτο για πληροφοριακό πρόγραμμα που θα υποστήριζε την αποναρκοθέτηση σε περιοχή 200 στρεμμάτων, η οποία τελικά έγινε χωρίς την υποστήριξη αυτή.

Ωστόσο ο ανάδοχος πήρε προκαταβολή 700.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2007, ενώ από τις 31 Αυγούστου ως τις 17 Σεπτεμβρίου – προεκλογική περίοδος, όπως αναφέρει και το ρεπορτάζ – πήρε από την Περιφέρεια άλλο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ο τότε περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης είχε κάνει την παρουσίαση του έργου, υποστηρίζοντας ότι είχε ολοκληρωθεί το 80%.

Όμως σύμφωνα με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, τα ΤΕΝΞ (Τάγματα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς) του ελληνικού στρατού, δεν προσυπογράφουν την παρουσιαζόμενη αποπεράτωση του έργου, η πυροσβεστική που εμπλεκόταν στο έργο δεν γνωρίζει τίποτα γι΄αυτό, ενώ κανένας απο τους χρήστες του εξοπλισμού δεν εκπαιδεύτηκαν για την αξιοποίηση του προγράμματος.

Για την υπόθεση έχει δώσει εντολή διερεύνησης ο εισαγγελέας Κοζάνης Ιωάννης Κούτρας, ενω η ΕΕ έχει πάρει πίσω τη χρηματοδότηση για το έργο.Το ακόμη καλύτερο είναι ότι το έργο θα γινόταν κατά 80% με κοινοτικά κονδύλια και κατά 20% με εθνικά και η χώρα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το συνολικό ποσό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αττική Οδός: Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τις συμβάσεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για νέο γύρο ερευνών επέστρεψε η υπόθεση που αφορά τη σύμβαση Δημοσίου- Αττικής Οδού και ειδικότερα την επιστροφή της εκμετάλλευσης του έργου στο ελληνικό Δημόσιο. Ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Χαλιάσος παρά την πρώτη απόφαση της Εισαγγελίας να μπει ο φάκελος στο αρχείο ζήτησε περαιτέρω έρευνα.

Η επίμαχη σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού είχε προκαλέσει πριν από είκοσι περίπου μήνες την παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.

Με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στις 2 Ιουνίου του 2009 είχε ζητήσει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση για τη διάρκεια του χρόνου εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρεία, με βάση ποιους υπολογισμούς κλπ.

Μάλιστα ζητούσε να διαπιστωθεί:
-Εάν τηρούνται οι όροι της συμβάσεως και εάν η κατασκευάστρια εταιρία, με βάση τον αριθμό των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τη Αττική Οδό μέχρι σήμερα, έχει καλύψει το προς είσπραξη ποσό που προβλεπόταν από τη σύμβαση.

-Εάν θα πρέπει να παραδοθεί άμεσα η Αττική Οδός στο Δημόσιο ή σε πόσο χρόνο.

-Εάν τέλος έχει υποστεί και υφίσταται κάποια ζημία το Δημόσιο από τη χρήση και τη συνέχιση της χρήσεως της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία και τι προβλέπεται στην περίπτωση που οι υπολογισμοί π.χ της διελεύσεως αυτοκινήτων προβλέπουν πολύ λιγότερα αυτοκίνητα από αυτά που πράγματι χρησιμοποιούν σήμερα την Αττική Οδό.

Πρέβεζα: Επεσαν τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα

Τα πρώτα πρόστιμα για την παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου «έπεσαν» από την Δημοτική Αστυνομία στην πόλη της Πρέβεζας.

Έως το μεσημέρι της Παρασκευής έγιναν 8 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5 πρόστιμα τόσο σε θαμώνες καταστημάτων που κάπνιζαν σε κλειστό χώρο όσο και σε καταστηματάρχες οι οποίοι επέτρεπαν το κάπνισμα.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις χρειάστηκε και η συμβολή της ομάδας ΔΙΑΣ για την βεβαίωση των προστίμων ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα επεκταθούν σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Όπως έχουν εξάλλου δηλώσει επανειλημμένα οι αρμόδιες αρχές ο Νόμος πρέπει να εφαρμοστεί από την στιγμή μάλιστα που έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ενημέρωσης προς τους καταστηματάρχες αλλά και τους πολίτες.

Βενζινάδικο με «πειραγμένη» αντλία

Μετά από έλεγχο υπαλλήλων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εντοπίστηκε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Βάρης Κορωπίου με «πειραγμένη» αντλία διάθεσης βενζίνης.

Ο πρατηριούχος εξαπατούσε τους καταναλωτές και έχει ήδη ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Στον εισαγγελέα 18 οικονομικοί επιθεωρητές

Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει ως τώρα οι ''πονόψυχοι'' οικονομικοί επιθεωρητές φέρεται να απάλλαξαν από οφειλές και πρόστιμα 25 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 8 είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δηλαδή Δήμοι και Κοινότητες!

Τώρα καλούνται να βρουν και να δώσουν εξηγήσεις μέχρι τις 20 Μαρτίου στον αρμόδιο εισαγγελέα ως ύποπτοι τέλεσης δύο κακουργηματικών πράξεων, της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για ψευδή βεβαίωση.

Λευκωσία: Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα το 2017

Ο Δήμος Λευκωσίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου προτίθεται να υποβάλει υποψηφιότητα στο διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το έτος 2017 και προς το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες προετοιμασίας της πρότασης της Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΑΡΤος.

Οι πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης μπορούν να προσφέρουν τεράστια οφέλη σε μια πόλη από πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική άποψη, κατά τη διάρκεια του ίδιου του έτους και μετά.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για αναζωογόνηση των πόλεων, για την αλλαγή της εικόνας τους και για να γίνουν καλύτερα γνωστές σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η Κύπρος θα μοιραστεί τον τίτλο με μια πόλη της Δανίας, η οποία θα ανακηρυχτεί, όπως και η πόλη της Κύπρου περί τα τέλη του 2012.

Πρόστιμα που φτάνουν και τα 50.000 ευρώ στους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

Το νέο «ποινολόγιο», για τους εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, προβλέπει πρόστιμα από 500 έως και 50.000 ευρώ, τα οποία καθορίζονται με βάση ειδική μοριοδότηση συνδεδεμένη με το είδος της παράβασης, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται και το εάν ο εργοδότης είναι υπότροπος ή όχι.

Η Υπουργική Απόφαση για την επιβολή προστίμων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε. Με την απόφαση, που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη στις 3/2/2011, θεσπίζεται η αναλογικότητα των ποινών και των κυρώσεων και η επιβολή των προστίμων στηρίζεται σε επιστημονική μεθοδολογία, με βάση ποιοτικά και αντικειμενικά κριτήρια, έτσι ώστε ο κάθε Επιθεωρητής Εργασίας να μην εισηγείται και επιβάλλει πρόστιμα με υποκειμενικά και εμπειρικά κριτήρια και επομένως λιγότερο αντικειμενικά.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα επιβάλλονται με την συνεκτίμηση τεσσάρων βασικών κριτηρίων και ενός υποκριτηρίου. Τα βασικά κριτήρια είναι ο αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση, η σοβαρότητα παράβασης, η κατηγορία της επιχείρησης με βάση το Ν. 3850/2010 και το εάν η επιχείρηση είναι υπότροπη.

Υποτροπή της επιχείρησης νοείται α) η επιβολή στην ίδια επιχείρηση δύο τουλάχιστον διοικητικών κυρώσεων για παρόμοιες παραβάσεις μέσα σε μία τετραετία, η οποία ξεκινά από τη διενέργεια του ελέγχου ή β) η έκδοση μίας τουλάχιστον αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης που αφορά την τέλεση αξιόποινης πράξης για παρόμοια παράβαση. Τυχόν αλλαγή του νομίμου εκπροσώπου της επιχείρησης δεν επηρεάζει την υποτροπή. Η υποτροπή προκύπτει και από το συνδυασμό των δύο παραπάνω περιπτώσεων, δηλαδή επιβολή μίας διοικητικής κύρωσης και έκδοση αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης.

Αρχικώς καθορίζεται ένα βασικό ποσό προστίμου (ΒΠ), το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω, όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Για το χαρακτηρισμό του βαθμού συνεργασίας συνεκτιμώνται ιδίως η τυχόν επαναλαμβανόμενη μη συμμόρφωση σε υποδείξεις - συστάσεις, ο βαθμός υπαιτιότητας (βαθμός ευθύνης) του εργοδότη, η παρεμπόδιση του έργου του Επιθεωρητή κατά τη διενέργεια του ελέγχου, η μη χορήγηση στοιχείων κατά τη διάρκεια της έρευνας κτλ. Ο αναλυτικός υπολογισμός των επιβαλλόμενων προστίμων παρατίθενται στους συνημμένους πίνακες.

Πρόταση ένταξης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς στα Μνημεία της UNESCO

Την ένταξη του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση μέσω των συναρμόδιων Υπουργείων.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα «να ενταχθεί ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και να παρασχεθεί, από πλευράς του Φορέα Διαχείρισης, κάθε δυνατή υποστήριξη στη συμπλήρωση και τεκμηρίωση του φακέλου υποψηφιότητας».

Νέα μέτρα φέρνει το μνημόνιο

Με δεκατέσσερις στόχους έρχεται το μνημόνιο Νο4, προκειμένου να εξοικονομηθούν 25 δισεκατομμύρια ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμα. Μεταξύ άλλων, θα πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι συνταξιούχοι, ενώ στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σε εκτενές δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει τι λένε τα «ψιλά γράμματα» του αναθεωρημένου μνημονίου και ποιοι θα πληρώσουν «τη νύφη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έρχονται νέες περικοπές για δημόσιους υπαλλήλους, τραπεζικούς και συνταξιούχους, καινούργια χαράτσια στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Επιπλέον, φθηνότερα θα στοιχίζουν πλέον στους εργοδότες οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θα κάνει πανάκριβη τη θέρμανση από τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα για τους τραπεζικούς, προβλέπεται η κατάργηση του επιδόματος ισολογισμών, το οποίο αντιστοιχεί σε μεγάλο μέρος του μισθού τους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν νέες μειώσεις στα επιδόματά τους, ενώ θα μειωθούν οι υψηλοί μισθοί. Πιο αυστηρό θα γίνει το καθεστώς για τους συμβασιούχους, κάτι που μεταφράζεται σε απολύσεις και μετατάξεις. Προβλέπεται επίσης μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα, αναθεώρηση της λίστας με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και επανεξέταση των παροχών σε πολυτέκνους και άλλες κοινωνικές κατηγορίες.

"Ελληνικό πρωινό" στην Κρήτη

Από την Κρήτη ξεκινάει, πιλοτικά, η θέσπιση του «ελληνικού πρωινού», το οποίο θα προσφέρεται στον μπουφέ των ξενοδοχειακών μονάδων, αρχικά, του νησιού και κατόπιν όλης της Ελλάδας, στο πλαίσιο και του μνημονίου συνεργασίας που θα υπογραφεί με το Πανελλήνιο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Αυτό προέκυψε, σήμερα, από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.
Με αφορμή την ίδρυση παραρτήματος του Πανελλήνιου Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο, παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης, προκειμένου να υποστηρίξει την προσπάθεια αποκέντρωσης και τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού.

Βήματα για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος
Στην κατάσταση του τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός, Παύλος Γερουλάνος. «Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποια Κρήτη θέλουμε» είπε ο υπουργός, ενώ απαρίθμησε μία σειρά μέτρων που δώσουν ώθηση στον τουρισμό, δε θα αποτελέσουν όμως από μόνα τους τη λύση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

«Η μείωση του φπα, η άρση του καμποτάζ, η απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας για κάποιες χώρες, όπως η Ρωσία, η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό, είναι σημαντικά βήματα, αλλά όχι η λύση, όπως δεν είναι λύση να περιμένουμε τουρισμό που επρόκειτο να κατευθυνθεί σε χώρες, όπου τώρα επικρατεί αναταραχή» - ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος.

Κανένα αστέρι σε 110 από τους αρχαιολογικούς μας χώρους - Αναβάθμιση για την Κνωσό
«Είναι θέμα ταυτότητας αλλά και ποιότητας. Το ζητούμενο δεν είναι ποιοί είμαστε, αλλά τί επιλέγουμε να αναδείξουμε»- είπε ο Π. Γερουλάνος, ενώ αναφερόμενος στο «ελληνικό τραπέζι» έδωσε το μήνυμα της «ολότητας» κι όχι της αποσπασματικής προβολής προϊόντων. «Στόχος δεν είναι να αναδείξουμε ένα προς ένα τα προϊόντα, αλλά τί είναι το ελληνικό τραπέζι, τη ζεστασιά, την απλότητα, τη φιλοξενία, τη φροντίδα» - τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ, τέλος, αναφερόμενος στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Όπως γνωστοποίησε, ξεκίνησε μια καταγραφή των αρχαιολογικών χώρων και υπηρεσιών και διαπιστώθηκε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους 110 από τους συνολικά 174 αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας δεν εντάσσονται ούτε στην κατώτερη κατηγορία ποιότητας. Σοκαριστικό μάλιστα είναι το στοιχείο ότι η Κρήτη δεν κατέχει κανένα αστέρι, στους αρχαιολογικούς χώρους. Η διαπίστωση αυτή, οδήγησε το Υπουργείο στην εξεύρεση του ποσού των 20 εκ. μέσω του ΕΣΠΑ και του ΟΠΑΠ, ποσό που θα διατεθεί για την αναβάθμιση 10 ελληνικών προορισμούς στην κατηγορία Α1 - μεταξύ αυτών και της Κνωσού.

Το νέο «κόλλημα» της Ρούλας Κορομηλά είναι το facebook

Το τελευταίο «κόλλημα» της «εθνικής μας τηλεπαρουσιάστριας» είναι το facebook. Μπορεί να κάθεται με τις ώρες μπροστά στο laptop και να συζητά μέσω της πιο διάσημης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους της.

Δίνοντας ελάχιστες συνεντεύξεις τον τελευταίο καιρό, η Ρούλα πλέον βγάζει «ειδήσεις» μέσω του facebook. Γι’ αυτό και οι τηλεοπτικοί συντάκτες παρακολουθούν ανελλιπώς το προφίλ της. Εμφανώς αδυνατισμένη και με καλή διάθεση, η οικοδέσποινα του «Greek Idol» το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει πάλι να κάνει κάποιες εξόδους.

Προτιμά το «Eckipse», το prive club-resturand του αδερφού της Θανάση στο Κολωνάκι, ενώ δεν λέει «όχι» όταν έχει μια καλή πρόταση για μπουζούκια, όπως έκανε πρόσφατα, όταν διασκέδασε με μεγάλη παρέα στον «κολλητό» της Γιάννη Πλούταρχο.

Η Ρούλα, εκτός των άλλων, λατρεύει και τις σύντομες αποδράσεις. Έτσι, πριν από δύο εβδομάδες πέρασε ένα πολύ κεφάτο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη παρέα με την καλή της φίλη Πόπη Ρουκά, η οποία τη φιλοξένησε στο υπέροχο σπίτι που διαθέτει στη συμπρωτεύουσα.

Η ολιγωρία του δήμου βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Καβάλας, η οποία βλέπει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης να απειλείται με παύση της λειτουργίας του, ύστερα από 17 χρόνια παρουσίας. Ο σοβαρότατος αυτός κίνδυνος προέκυψε λόγω της μη έγκαιρης αποστολής από τον δήμο των απαραίτητων εγγράφων για τη μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ σε δημοτική κοινωφελή επιχείρηση.

Η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν, σύμφωνα με τον Ν.3463/06, η 31η Δεκεμβρίου του 2010. Ωστόσο τα σχετικά έγγραφα έφτασαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στις 20 Ιανουαρίου 2011, έναν ολόκληρο μήνα μετά την επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ για τη μετατροπή του σε κοινωφελή επιχείρηση.

Με έγγραφό της η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης γνωστοποίησε στον δήμο και στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας την άρνησή της να εγκρίνει εκπροθέσμως τη μετατροπή του θεάτρου σε δημοτική κοινωφελή επιχείρηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«α. ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τη μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ ήταν η 31η-12-2010, η εν θέματι απόφαση εστάλη για έλεγχο στις 20-01-2011, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων του άρθρ.269 του Ν.3463/06, όπως ισχύουν.

β. στις δε διατάξεις του ανωτέρω άρθρου ρητά αναφέρεται ότι όσες επιχειρήσεις ΟΤΑ τις οποίες είτε έχουν συστήσει οι ίδιοι, είτε μετέχουν κατά πλειοψηφία φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν προσαρμόσουν το καταστατικό τους στις διατάξεις του παρόντος νόμου, λύονται και τίθενται υπό εκκαθάριση, και

γ. σε εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η αριθ.74895/εγκ.59/30-12-2010 εγκύκλιος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα Δημοτικά Περιφερικά Θέατρα συνεχίζουν να λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία που τα διέπει, λειτουργούν δηλαδή είτε ως κοινωφελείς επιχειρήσεις είτε ως ανώνυμες εταιρίες στις περιπτώσεις που συμμετέχουν σε αυτά περισσότεροι του ενός δήμου».

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι ούτε το ΔΗΠΕΘΕ ούτε και ο δήμος προχώρησαν έγκαιρα στις ενέργειες που προέβλεπε ο νόμος του 2006 και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εφαρμοστούν για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Πάτρα: Ανησυχία για τη φυματίωση

Να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που για διαφόρους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, καλεί το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό που εχει αποστέλλει και στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής. Σύμφωνα με τον παιδίατρο Διευθυντή του Καραμανδανειου Νοσοκομείου Παιδων κ. Γιώργο Κροκιδα, η φυματίωση είναι εδώ!

Παρά την πτωτική τροπή που είχε η ασθένεια τα προηγούμενα χρόνια, αυτή επανάκαμψε μετά την αθρόα προσέλευση μεταναστών, κυρίως από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Για τον λογο αυτό οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να εφαρμόζουν όλο το πρόγραμμα ελέγχου και εμβολιασμού κατά του ιού, όπως το συστήνουν οι ειδικοί.

Το Υπουργείο με την επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να συνεργαστούν με τα κατά τόπους εμβολιαστικα κέντρα, ώστε να οριστούν οι περίοδοι μαζικού εμβολιασμού των μαθητών, για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Ιδιαιτέρα στην Πάτρα με την παρουσία των χιλιάδων μεταναστών, ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος.

Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι συμπολίτες έχουν προσλάβει για την φροντίδα των παιδιών τους και του σπιτιού τους, αλλοδαπούς κυρίως από την Ασία.

Θα πρέπει να ελέγχονται τα βιβλιάρια υγείας τους εφ όσον βρισκονται νόμιμα στην χώρα μας και να είναι εμβολιασμένοι, αφού μπορεί να μεταφέρουν τον ιο.

Οι εμβολιασμοί διενεργούνται από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως οι Νομαρχιακές Υγειονομικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας και τα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Αύριο το πρωί οι σοροί των Ελλήνων απο την Τουρκία

Με πτήση των τουρκικών αερογραμμών θα διακομιστούν οι σοροί των τεσσάτων Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο.

ΣτΙς 8 το πρωί της Κυριακής με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών διακομίζονται από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα οι σοροί των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα Μάλγαρα της Ρεδαιστού.

Το πρωί οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη όπου έγιναν οι σχετικές ιατροδικαστικές διατυπώσεις.Στο κρατικό νοσοκομείο Μαλγάρων παραμένει και νοσηλέυεται ο Βασίλης Νάρης, ένας από τους τραυματίες του τροχαίου. Ο Παναγιώτης Σοφιανός Πάβλετιτς που επίσης είχε τραυματιστεί, με δική του βούληση, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Η Μαρία Μαριάδη είχε πάρει χτες εξιτήριο από το νοσοκομείο των Μαλγάρων.

Στην έκθεση της τουρκικής τροχαίας σχετικά με το συμβάν αναφέρεται ότι το λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του λόγω παγετού και έπεσε σε χαράδρα, αφού παρασύρθηκε σε μία απόσταση συνολικού μήκους οκτώ μέτρων.

Οι συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται στην Τουρκία. Σημειώνεται ότι τα έξοδα σχετικά με τις διαδικασίες μεταφοράς στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, προσφέρθηκε να τα καλύψει η τουρκική εταιρεία στην οποία ανήκει το λεωφορείο.

Έντονες αποδοκιμασίες για την αποστολή της ΑΕΚ στην Κρήτη

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την αποστολή της ΑΕΚ οπαδοί της Ένωσης, που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Οι περίπου 60 οπαδοί του των «κιτρινόμαυρων» καταφέρθηκαν με υβριστικά συνθήματα εναντίον των διοικούντων τον σύλλογο, ενώ αποδοκίμασαν έντονα τους ποδοσφαιριστές, ζητώντας τους άμεση αγωνιστική βελτίωση.

Οι οπαδοί ζήτησαν από τον Μανόλο Χιμένεθ να πάρει αυστηρά μέτρα, θέτοντας τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους, ενώ οι μόνοι από τους παίκτες που αποθεώθηκαν ήταν οι Νίκος Γεωργέας και Ισμαέλ Μπλάνκο, με τους φίλους της ΑΕΚ να στέλνουν ακόμα ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της παραμονής του Αργεντινού επιθετικού.

Ο γενικός αρχηγός της Ένωσης, Βασίλης Δημητριάδης, αποδοκιμάστηκε έντονα, με τους οπαδούς να του ζητούν να αποχωρήσει, ενώ μεταξύ άλλων αποδοκιμάστηκε και ο Κώστας Μανωλάς.

Με τη συνδρομή και των ανθρώπων ασφαλείας του αεροδρομίου τα πνεύματα ηρέμησαν και η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε περαιτέρω.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τυνησία

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας για πεζούς και αυτοκίνητα στη Λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, στο κέντρο της Τύνιδας, θέατρο βίαιων αντιπαραθέσεων, από τις 18:00 σήμερα, Σάββατο, έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, που υπάγεται στο υπουργείο, οι πεζοί και τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις δύο κατευθύνσεις της λεωφόρου από τις 18:00 απόψε και έως τα μεσάνυχτα αύριο.

Η λεωφόρος μετατράπηκε σήμερα σε πραγματικό πεδίο μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις της Τάξης και διαδηλωτές, τους οποίους διέλυσε η αστυνομία κατ' επανάληψη, κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More