Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στο νοσοκομείο άλλοι 7 μετανάστες από την ''Υπατία''

Επτά απο τους μετανάστες απεργούς που είχαν κόψει και το νερό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Ελπίς".

Συνολικά περισσότερα απο 100 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται συνεχώς έξω απο το Μέγαρο Υπατία και μεταφέρουν τους εξαντλημένους μετανάστες.

Την Παρασκευή, γιατροί του ΕΣΥ μετέβησαν στην Υπατία για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους και όπως είπαν είναι πολύ σοβαρή.

700 ετών μούμια βρέθηκε με άθικτο πρόσωπο και ρούχα της!

Αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία δεν είναι άγαλμα, αλλά η μούμια μιας γυναίκας που έζησε πριν από περίπου 700 χρόνια στην Κίνα! Βρέθηκε τυχαία από εργάτες που έκαναν έργα στο δρόμο, δυο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στην πόλη Taizhou.

Οι επιστήμονες από το αρχαιολογικό μουσείο που έσπευσαν να εκτιμήσουν το εύρημα δεν πίστευαν στα μάτια τους! Η γυναίκα είχε πεθάνει πριν από 700 χρόνια και το πτώμα ήταν τόσο καλοδιατηρημένο σαν να είχε πεθάνει πρόσφατα!



Το δαχτυλίδι και τα ρούχα βοήθησαν στον εντοπισμό της αριστοκρατικής καταγωγής της γυναίκας

Συγκλονιστική μαρτυρία για το μακελειό στον Ρέντη

Είδε τους δύο συναδέλφους και πάνω απο όλα φίλους του να πέφτουν νεκροί απο τα πυρά των αδίστακτων κακοποιών. Ενας απο τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφει τις στιγμές της δολοφονικής επίθεσης.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ βρισκόταν ακριβώς πίσω απο τις μοτοσικλέτες που επέβαιναν ο Γιώργος και ο Γιάννης.

“Ηταν μία στιγμή που έυχομαι να μην ζήσει κανένας άλλος άνθρωπος. Μια στιγμή φρίκης” αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε στο Mega.

“Βλέπαμε μια λάμψη απο το καλάσνικοφ να ρίχνει τη ριπή και τους συναδέλφους, καλούς μας φίλους που δουλεύαμε επι ένα χρόνο κάθε μέρα μαζί, μέρα - νύχτα, να πέφτουν κάτω”.

“Ενας βγήκε απο την πλευρά του οδηγού στιγμιαία. Βρήκε, έριξε, μπήκε, έφυγε”. Οπως λέει, δεν μπορούσε να διακρίνει αν το πρόσωπό του ήταν ακάλυπτο ή αν φορούσε κουκούλα. Είδε μόνο τη λάμψη απο το όπλο, τίποτε άλλο.

Με σπασμένη φωνή ο νεαρός αστυνομικός περιγράφει και τη στιγμή που το κινητό ουσιαστικά έσωσε τη ζωή ενός άλλου συναδέλφου του. “Η σφαίρα έσπασε το παρμπρίζ απο το μηχανάκι, καρφώθηκε στο κινητό, έσπασε το κινητό και καρφώθηκε στο αλεξίσφαιρο”.Οσο για τον ίδιο, όπως λέει ενστικτωδώς έριξε τη μηχανή στην ράμπα ενός υπόγειου γκαράζ.

"Είναι θέμα τιμής η σύλληψη των κακοποιών" καταλήγει στη συνέντευξή του ο νεαρός αστυνομικός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέμα χρόνου θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι η σύλληψη των μακελάρηδων

Πεδίο μάχης το γήπεδο του Άρη - Δείτε βίντεο

Εξαγριωμένοι οι οπαδοί των κίτρινων "μπούκαραν" στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς έφτασαν στα αποδυτήρια και τα έκαναν... γυαλιά καρφιά. Δείτε βίντεο.

Όλα ξεκίνησαν μετά το σφύριγμα της λήξης. Οι οπαδοί των γηπεδούχων μην αντέχοντας την ήττα από τον Ηρακλή, πήδηξαν από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς τη φισούνα.

Εκεί οι σεκιούριτι χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες για να αποτρέψουν την είσοδο των οπαδών στα αποδυτήρια, κάτι που εξαγριώσε ακόμη περισσότερο τους "μαινόμενους" οπαδούς.

Αφού έπεσε πολύ ξύλο στη φυσούνα, οι οπαδοί πέρασαν στα αποδυτήρια και συγκρούστηκαν με άντρες της αστυνομίας που ήταν στο σημείο.

Λίγο αργότερα οι οπαδοί επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πλέον τη συμπαράσταση και άλλων που είχαν "μπουκάρει" στο γήπεδο.

Το Κλεάνθης Βικελίδης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης αφού οπαδοί και αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν στο κέντρο του γηπέδου. Μάχες σώμα με σώμα σε ένα σκηνικό "κόλασης".

Λίγο μετά τις 21.45 οι οπαδοί απομακρύνθηκαν από το γήπεδο, έχοντας στιγματίσει για ακόμη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών ψάχνει η Αστυνομία

Σε τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη του φονικού κουαρτέτου, που το απόγευμα της Τρίτης σήκωσαν τα καλάζνικοφ και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. «όλα δείχνουν πως πίσω από το μακελειό στου Ρέντη κρύβεται μια από τις τρεις σκληρές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.

Πρόκειται για ομάδες ατόμων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και Αλβανών, που έχουν «απλωθεί» κυρίως στα βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής αλλά και στη Βοιωτία» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Πεδίο δράσης τους, οι τράπεζες πλούσιες κατοικίες ακόμη και απλά περίπτερα. Κύριο χαρακτηριστικό τους, η ωμότητα και η βία. Είναι ικανοί να σκοτώσουν για ψύλλου πήδημα».

Οι τρεις συμμορίες με τα καλάζνικοφ αποτελούνται από σκληρούς κακοποιούς ωστόσο οι αστυνομικοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε πέντε κακοποιούς ένας εκ των οποίων εκτιμούν πως είναι ο εκτελεστής με το καλάζνικοφ.

«Δύο από τους πέντε εκτιμάται πως έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα ενώ οι τρεις άλλοι είναι καταζητούμενοι και θεωρείται βέβαιο ότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα» λέει αστυνομικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «Το χαρακτηριαστικό τους είναι ότι χρησιμοποιούν βαρύ οπλισμό τύπου καλάζνικοφ, ακριβά τζιπ μεγάλου κυβισμού τα οποία προμηθεύονται από άλλες συμμορίες που ειδικεύονται στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων».

Για το λόγο αυτό, στο μικροσκόπιο έχουν μπει όλες οι ληστείες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες σε δυτικά καιθ βόρεια προάστια αλλά και Αττικοβοιωτία. «Προσπαθούμε να ενώσουμε ένα, ένα τα κομμάτια του παζλ. Εκτιμάμε πως δεν υπήρξε ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων είτε γιατί οι τέσσερις επιβαίνοντες του τζιπ φορούσαν γάντια. Εκτός και αν δεν ήταν σεσημασμένοι. Σενάριο που ωστόσο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το προφίλ του εκτελεστή με το Καλάσνικοφ

Στην Αστυνομία, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον άνθρωπο που σήκωσε το καλάζνικοφ και γάζωσε με 23 σφαίρες τους αστυνομικούς, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας άλλους δύο σοβαρά. Το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί αναφέρει πως:
  • Είναι εύσωμος, φορούσε μαύρα ρούχα και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος στις κινήσεις του.
  • Προέρχεται πιθανότατα από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, βρίσκεται στην Ελλάδα αρκετά χρόνια και φέρεται αν και καταζητούμενος να μην έχει συλληφθεί ποτέ.
  • Είναι άριστος σκοπευτής και αυτό προκύπτει από τον τρόπο που «γάζωσε» τους διώκτες του.
  • Πιθανότατα ήταν ο οδηγός του τζιπ και αν τελικά αποδειχθεί αυτό, τότε έχουν να κάνουν με έναν «πιλότο» που γνωρίζει πολύ καλά να ξεφεύγει από μπλόκα και καταδιώξεις.
  • Τέλος, φέρεται να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κινήσεις και αναλαμβάνει τις δύσκολες και βρόμικες αποστολές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέμα χρόνου θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι η σύλληψη των μακελάρηδων

Τον μαχαίρωσε γιατί του επιτέθηκε σεξουαλικά

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Πέλλας από την άγρια δολοφονία. Ο δράστης κατακρεούργησε έναν 56χρονο που προσπάθησε να του επιτεθεί σεξουαλικά. Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην αγροτική περιοχή “Προφήτης Ηλίας” στο δήμο Σκύδρας. Ο 44χρονος δράστης βρισκόταν στο αυτοκίνητο με το 56χρονο θύμα μετά από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο, όταν ο τελευταίος αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος του.

Ο 44χρονος αντέδρασε και ακολούθησε συμπλοκή. Βγήκαν από το αυτοκίνητο παλεύοντας και κάποια στιγμή ο άνδρας τράβηξε σουγιά και κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα του 56χρονου.

Πέταξε το σουγιά σε ποτάμι και περιπλανήθηκε για λίγο. Στη συνέχεια μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο και πήγε στο αστυνομικό τμήμα όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Κόσοβο: Παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων

Η ευρωπαϊκή αποστολή στο Κόσοβο (Eulex) απήγγειλε κατηγορίες κατά τεσσάρων ατόμων για παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Οι κατηγορίες για παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος και κατάχρηση εξουσίας απαγγέλθηκαν κατά των Λουφτί Ντερβίσι, Ντρίτον Γίλτα, Σοκόλ Χαιντίνι και Ιλίρ Πρετσάι, που εμπλέκονται στην υπόθεση της κλινικής "Medicus". Η κλινική "Medicus", στην Πρίστινα, έκλεισε το 2008, έπειτα από έρευνες της αστυνομίας, που ανακάλυψε παράνομο εμπόριο οργάνων.

Στους τέσσερις κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, Ιλίρ Πρετσάι, ο οποίος εξέδωσε την άδεια λειτουργίας της κλινικής, παρ' όλο που ο νόμος απαγορεύει τη μεταμόσχευση οργάνων στο Κόσοβο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Γιουσούφ Ερτσίν Σονμέζ, Τούρκος υπήκοος που έχει χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως "Τούρκος Φράνκενστάιν". Ο Σενμέζ, ο οποίος καταζητείτο για υποθέσεις παράνομων μεταμοσχεύσεων στην Τουρκία, συνελήφθη, τον Ιανουάριο, στην Κωνσταντινούπολη κι αφού ανακρίθηκε, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση αφαίρεσης και διακίνησης οργάνων Σέρβων κρατουμένων στην Αλβανία και το Κόσοβο, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον πόλεμο στο Κόσοβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα λάμβαναν 15.000 ευρώ για την πώληση οργάνων τους και όσοι τα λάμβαναν για μεταμόσχευση πλήρωναν 100.000 ευρώ.

Ψάρεψε... χειροβομβίδα στα Ιωάννινα

Πολύ τυχερός στάθηκε ένας άνδρας που ψάρεψε με την πετονιά του μια χειροβομβίδα από τη λίμνη Ιωαννίνων, αφού από θαύμα δεν τραυματίστηκε..

Ο άνδρας ψάρευε με πετονιά στα θολά νερά της λίμνης όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι..."τσίμπησε". Τραβώντας την πετονία του συνειδητοποίησε πως δεν ήταν ψάρι αλλά μια... χειροβομβίδα! Ο ψαράς παρέμεινε ψύχραιμος, έβγαλε πολύ προσεκτικά στη στεριά, απομάκρυνε τον κόσμο και κάλεσε την Αστυνομία.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποίησαν πυροτεχνουργούς του στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για αμυντικού τύπου χειροβομβίδα αγγλικής προέλευσης που χρονολογείται από τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η χειροβομβίδα είχε οξειδωθεί από τη μακρόχρονη παραμονή της μέσα στο νερό και προφανώς η σκουριά ήταν αυτή που εμπόδισε την περόνη να απασφαλιστεί.

Οι πυροτεχνουργοί αφού παρέλαβαν το πολεμικό εύρημα, το μετέφεραν με ασφάλεια στη μονάδα τους, όπου και το εξουδετέρωσαν.

Άρης - Ηρακλής 0-1

Ο Βίκτορας Γιάκομπ άναψε φωτιές στον Αρη. Ο Ρουμάνος επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 83΄ και τέσσερα λεπτά μετά σκόραρε διαμορφώνοντας το 0-1 υπέρ του Ηρακλή μέσα στο “Κλ. Βικελίδης”. Ο “Γηραιός” πέτυχε με αυτόν τον τρόπο σπουδαία νίκη που τον βγάζει από πιθανές περιπέτειες.

Αντίθετα ο Αρης όχι μόνο χάνει το "τρένο" των πλέιοφ, αλλά ενδέχεται αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις να μπει σε μονοπάτια κατηφορικά.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ξεκίνησε και πάλι μετά τιμωρία τον Κόκε με τον Μπομπαντίγια πίσω του, τον Καστίγιο αριστερά και τον Νέτο δεξιά. Ο Περέιρα έμεινε στα χαφ δίπλα στον Πρίττα. Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος δοκίμασε για πρώτη φορά αμυντικό σχήμα με Κανακούδη, Χοσέμι, Κυριαζή και Παπαστεριανό από αριστερά προς τα δεξιά. Ενίσχυσε το κέντρο του με τον Καϊτά και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Επαλέ.

Ο Σέρχιο Κόκε θέλοντας να αποδείξει την ειλικρινή μεταμέλεια του για το επεισόδιο που του στοίχισε την τιμωρία, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και στα πρώτα 4 λεπτά θα μπορούσε να έχει σκοράρει και μάλιστα δύο φορές, αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Καστίγιο ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των Κιτρίνων, αναγκαζόταν να γυρίζει συνέχεια πίσω από την σέντρα για να πάρει μπάλα, όμως ουσία δεν υπήρχε σε αυτά που έκανε. Ο Μπομπαντίγια βοήθησε ελάχιστα επιθετικά, αφού όποτε έπαιρνε μπάλα έχανε την κατοχή στα 2 δευτερόλεπτα.

Ο Ηρακλής σε όλο το πρώτο μέρος είχε τον νου του πως θα φυλάξει τα νώτα του και δεν εδέησε να φτιάξει μία φάση της προκοπής. Βέβαια και στον Αρη ελάχιστα απείλησαν τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος στάθηκε τυχερός σε ένα σουτ του Περέιρα στο 43΄ που πήρε φάλτσα και έφυγε άουτ. Ο παίκτης του Αρη απέδειξε και πάλι ότι έχει πόδια δυναμίτης. Και μέσα σε όλα η εξέδρα παρακαλούσε την δεύτερη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος “οοο βάλε ένα γκολ”.

Στην επανάληψη ο “Γηραιός” λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά στα πρώτα λεπτά με τον Γκαρσία, όμως ο Ρονάλντο τον έκοψε με σκληρό φάουλ, πριν γίνει επικίνδυνος. Εδώ ο Παππάς θα μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο από κίτρινη κάρτα. Ο Μιχαλήτσος στο 53΄πέρασε τον Τόχα στο κέντρο, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Καστίγιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κανονικότατα, αλλά η φάση είχε σταματήσει και το 1-0 δεν έγινε. Αυτό γιατί ο βοηθός θεώρησε ότι η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο Γιώργος Παράσχος την ώρα που ο Ηρακλής συνέχιζε στο ίδιο τέμπο, χωρίς να έχει πατήσει περιοχή, έβαλε στον αγώνα τους Σολτάνι και Μαχόπ. Ο Καστίγιο που κουράστηκε αρκετά έδωσε την θέση του για τα τελευταία 15 λεπτά στον Μενδρινό. Στο 82΄ ο Σηφάκης κράτησε για λίγο μακριά από “Κλ. Βικελίδης” καρδιακά επεισόδια με διπλή κορυφαία απόκρουση. Ο Γιάκομπ μπήκε αλλαγή στο επόμενο λεπτό και κατάφερε μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να πάρει κίτρινη κάρτα!!! Ο επιθετικός του Ηρακλή ανταπέδωσε όμως στο 87΄. Δέχθηκε πάσα από τον Ζερκά πέρασε και τον Σηφάκη και έγραψε το 0-1.

Πτώση του τζίρου και στον Πειραιά

Κατά 40% ή και μεγαλύτερη πτώση τζίρου, σημειώθηκε στις πωλήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπορικών καταστημάτων του Πειραιά στις εφετινές χειμερινές εκπτώσεις, εξαιτίας της κρίσης, ενώ μειώθηκε περαιτέρω η χρήση πλαστικού χρήματος.

Επιπλέον, το κλείσιμο επιχειρήσεων σε κεντρικούς και περιφερειακούς εμπορικούς δρόμους, είναι μία άσχημη εικόνα και δημιουργεί έντονο προβληματισμό και αρνητική ψυχολογία.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σχετικά με την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, η οποία διεξήχθη δειγματοληπτικά μεταξύ 150 καταστημάτων του Πειραιά.

Από την έρευνα διαφαίνεται ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών, σε ποσοστό 90% που συμμετείχαν στην έρευνα, ήταν δυσαρεστημένοι με τις πωλήσεις τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Αναλυτικότερα: το 7% δήλωσε ότι ο τζίρος κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τον περσινό και μόνο το 3% δήλωσε άνοδο.

Το πλέον αξιόπιστο ποσοστό μείωσης του τζίρου που κατέγραψε η έρευνα του ΕΣΠ, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, που φθάνει το 38% των ερωτηθέντων, είναι από 20% έως 40% και σε ορισμένους κλάδους του εμπορίου ακολουθεί με 33% η πτώση στο επίπεδο του 10%- 20%, ενώ 19% δήλωσαν πτώση μεγαλύτερη του 40%.

Η χρήση των πιστωτικών καρτών εμφανίζεται για την φετινή χειμερινή περίοδο δραστικά μειωμένη, γεγονός που ενδεχομένως οφείλεται στην υπερχρέωση των καρτών των καταναλωτών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 67% των καταναλωτών χρησιμοποίησαν μετρητά για τις αγορές τους και το 33% έκανε συνδυασμό πιστωτικών καρτών και μετρητών, προφανώς λόγω εξάντλησης των πιστωτικών του ορίων.

Πολύ μεγάλο ποσοστό εμπορικών επιχειρήσεων απάντησε ότι θεωρεί πως το τελευταίο διάστημα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις πωλήσεις τους. Μάλιστα το 84% σε μεγάλο βαθμό, το 5% σε λιγότερο, ενώ μόνο το 3% θεωρεί ότι είναι ανεπηρέαστο από την κρίση.
Οι 40% από τις 150 εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα είναι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ οι 55% από τους ερωτηθέντες πέραν της δικής τους ενασχόλησης με την επιχείρηση απασχολούν έως 5 εργαζόμενους και οι 5% απασχολούν πάνω από 5 άτομα προσωπικό.

H Σ. Μπάστα "βασίλισσα" του ξανθιώτικου καρναβαλιού

Η Σάσα Μπάστα, γνωστή ξανθιώτισσα που ασχολείται με το χώρο του θεάματος στην πρωτεύουσα, υπό αδιευκρίνιστη ιδιότητα, θα είναι η βασίλισσα του ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2010.

Η είδηση έγινε γνωστή χθες το πρωί από τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΞ Μανώλη Φανουράκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Όπως διευκρίνισε ο Μανώλης Φανουράκης προσφέρθηκε η ίδια να παράσχει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή από το Δήμο Ξάνθης. Το όνομά της είχε συζητηθεί και στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ρόλο.

Πυροβόλησαν και σκότωσαν 6 γυναίκες στην Ακτή Ελεφαντοστού - Video

Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη από τις συγκλονιστικές εικόνες ανδρών ασφαλείας να σημαδεύουν και να εκτελούν διαδηλωτές.


Τουλάχιστον 6 νεκρές γυναίκες στην Ακτή Ελεφαντοστού και δεκάδες τραυματίες μετά από αντικυβερνητική διαδήλωση.

Ο Πρόεδρος της αφρικανικής χώρας έχασε τις εκλογές στις 28/11 όμως αρνείται να παραδόσει την εξουσία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Εξακολουθούν να αμοίβονται λιγότερο οι γυναίκες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι γυναίκες αμείβονται κατά 22,2% χαμηλότερα από τους άνδρες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, έναντι 17,5% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει έκθεση της Eurostat για τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την αυριανή, ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των μισθών.

Η μείωση της διαφοράς των αμοιβών ανδρών και γυναικών προχωρεί με αργό ρυθμό εκτιμά με την Κομισιόν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το 2008, ο ρυθμός αυτός κυμαίνεται από 5% στην Ιταλία έως 30% στην Εσθονία, αντανακλώντας τον πολύπλοκο και διαρκή χαρακτήρα των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα, με ποσοστό 22,2%, κατατάσσεται στην τέταρτη θέση από το τέλος, μετά την Εσθονία, την Τσεχία (26%), την Αυστρία (25,5%) και τη Γερμανία (23%).

Επιπλέον, η Επιτροπή τονίζει ότι η διαφορά όσον αφορά τις αμοιβές ανδρών και γυναικών καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες συντάξεις για τις γυναίκες. Για το λόγο αυτό, ο κίνδυνος για τις ηλικιωμένες γυναίκες να αντιμετωπίσουν καταστάσεις φτώχειας είναι μεγάλος. Πράγματι, τα στοιχεία της Eurostat, αναφέρουν ότι το 22% των γυναικών ηλικίας 65 ετών και άνω κινδυνεύει από φτώχεια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 16%.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρομέτρου σχετικά με την ισότητα των φύλων, το 62% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανισότητα μεταξύ των φύλων σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Για να αντιμετωπιστούν οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, η Επιτροπή δεσμεύεται να στηρίξει πρωτοβουλίες ίσης αμοιβής στον χώρο εργασίας με δείκτες ισότητας, «καταστατικούς χάρτες» και βραβεία, καθώς και να διερευνήσει τρόπους για να βελτιώσει τη μισθολογική διαφάνεια, καθώς και τον αντίκτυπο στην ίση αμοιβή άτυπων ρυθμίσεων εργασίας, όπως της μερικής απασχόλησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός 3-0

Άνετα κι ωραία, με ευρωπαϊκό αέρα ομάδας που ξέρει τι θέλει αλλά και πώς να το πάρει, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε ακόμη ένα τρίποντο στη φετινή «κούρσα», επικρατώντας 3-0 του Πανσερραϊκού για την 25η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν οίκτο απέναντι στα ταλαιπωρημένα και απελπισμένα «λιοντάρια», τα οποία δείχνουν συμβιβασμένα με την ιδέα του υποβιβασμού, και με τη νίκη πέρασαν, έστω και προσωρινά, στην τρίτη θέση του πίνακα, πάνω από την ΑΕΚ.

Πρώτο γκολ για τον Νέμεθ με την «ερυθρόλευκη» του Βόλου στο 15’. Ακολούθησαν ο –για ακόμη ένα ματς σούπερ- δραστήριος Μπρέσκα στο 42’ και ο Τομάς στο 85’, ο οποίος έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν οίκτο στον Πανσερραϊκό. Μπήκαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Με το… καλημέρα το ματς είχε μετατραπεί σε επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων. Έπειτα από ένα πεντάλεπτο φωτιά, κατά το οποίο το γκολ «μύριζε» έντονα, ο Νέμεθ στο 15’ επωφελήθηκε από την κόντρα στο σουτ του Μάρτιν μέσα στην περιοχή και με ένα τεχνικό σουτ με το «εξωτερικό» στην αντίθετη γωνία άνοιξε το σκορ.

Ακολούθησε ένα μικρό διάστημα κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν απαντήσεις, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Γιακούποβιτς ήταν πάντα σε ετοιμότητα και τη στιγμή που χρειάστηκε περισσότερο απ ‘όλες, δήλωσε «παρών». Ο Μπέλιτς στο 24’ δοκίμασε να παραβιάσει την εστία του με απευθείας φάουλ από αριστερά, αλλά ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» αλλοίωσε την πορεία της μπάλας η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μπρέσκα έκανε πάρτι από δεξιά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και ταλαιπώρησε την άμυνα των «λιονταριών». Αυτή του η διάθεση να «τρέξει» τους αντίπαλους αποζημιώθηκε με μία ασίστ του Καπετάνου, την οποία με ψύχραιμο πλασέ την αξιοποίησε στο έπακρο και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 42’.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασσε δυνατές συγκινήσεις καθώς, συγκριτικά με το πρώτο μέρος, δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις στις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν πως το «τρίποντο» το είχαν ήδη στο τσεπάκι, έδωσαν χώρο στον Πανσερραϊκό, ο οποίος όμως ήταν ανίκανος να τον αξιοποιήσει.

Οι πολλές αλλαγές και διακοπές στο παιχνίδι χάλασαν το ρυθμό του. Έτσι, όταν οι γηπεδούχοι βαρέθηκαν να περιμένουν και ανέβηκαν πιο ψηλά για να κυκλοφορήσουν το τόπι, πέτυχαν και το τρίτο τους τέρμα, χωρίς καν να ιδρώσουν!

Η μπάλα έπειτα από το κόρνερ του Μπρέσκα και την αδυναμία της άμυνας των «λιονταριών» να την διώξουν, έφτασε στα πόδια του Τομάς, ο οποίος εξ’ επαφής την έστειλε στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

SKODA Ξάνθη - Κέρκυρα 2-1

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Σπύρου Βάλλα, η SKODA Ξάνθη νίκησε 2-1 την Κέρκυρα και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την παραμονή της, σε έναν αγώνα που αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Κουκουλάκης. Από την άλλη μεριά οι «Φαίακες» μετά από αυτή την ήττα αγωνιούν για το μέλλον τους στην κατηγόρία απέχοντας πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου πήραν τον έλεγχο του αγώνα και με καλή κυκλοφορία στον χώρο του κέντρου, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ο Έλληνας προπονητής παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Καζάκη. Η πρώτη καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε στο έβδομο λεπτό όταν ο Καζάκης βρέθηκε στην περιοχή, με ωραίο τρόπο απέφυγε δύο αντιπάλους όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στον Βενέτη και κατέληξε κόρνερ.

Μετά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά οι «Φαίακες» ισορρόπησαν και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με διπλή γραμμή άμυνας έδωσε χώρο στους γηπεδούχος όμως αυτοί δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Όσο περνούσε ο χρόνος η Ξάνθη ανέβαζε στροφές και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με την κατοχή ναφτάνει στο 68%. Αυτή η υπεροχή τελικά απέδωσε στο 31΄με τον Αντεφέμι να σουτάρει διαγώνια εκτός περιοχής και να δίνει προβάδισμα.

Η Κέρκυρα δεν δημιούργησε καμία ευκαιρία και σε μια ανύποπτη στιγμή στο 40΄ο Γραμμόζης έπεσε στην περιοχή ο Κουκουλάκης ξεγελάστηκε και καταλόγισε πέναλτι. ο Επστάιν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ισοφάρισε σε 1-1 με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για τη λανθασμένη απόφαση. Έτσι η Κέρκυρα σε ένα κακό 45λεπτο κατάφερε να σκοράρει έχοντας δημιουργήσει μόλις μία φάση.

Και στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, η ομάδα του Μποζνταρ Μπάντοβιτς με σφιχτή άμυνα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την επιθετική δραστηριότητα της Ξάνθης και το παιχνίδι έγινε πολύ κακό. Υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα με τον διαιτητή να αναγκάζεται να δείξει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα.

Η καλύτερη στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 49ο λεπτό ο Κωνσταντόπουλος ήταν εκτός θέσης ο Μαρσελίνιο σούταρε, όμως η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυντικούς της Κέρκυρας. Ο αγώνας είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες που προκάλεσαν εκνευρισμό και στις δύο ομάδες.

Τα τελευταία λεπτά είχαν συγκλονιστική εξέλιξη, η Κέρκυρα έμεινε με εννέα ποδοφαιριστές μετά τις αποβολές Βενέτη και Ιωάννου. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημήτρης Ιωάννου ανέτρεψε τον Καζάκη, ο Κουκουλάκης υπέδειξε την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπόατενγκ ο Κωνσταντόπουλος απομάκρυνε όμως οι αμυντικοί δεν αντέδρασαν γρήγορα τη σύγχυση εκμεταλλεύτηκε ο Βάλλας που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις αποφάσεις του Κουκουλάκη μετά το τέλος του αγώνα.

Οδηγίες για να φτιάξετε μόνοι σας χαρταετό

Αν και για τους περισσότερος ο τρόπος είναι παίρνω το αμάξι, πάω στον πρώτο πλανόδιο και τον αγοράζω, εμείς σας δείχνουμε έναν πολύ εύκολο τρόπο να φτιάξετε έναν χαρταετό μόνοι σας.

Τα υλικά:
  • Τρεις βέργες ή καλάμι (σχισμένο στη μέση) ή κάποιο ελαφρύ ξύλο (ως έσχατη λύση)
  • Σπάγκος
  • Κόλλα
  • Χαρτί γλασέ σε χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύ λεπτό νάιλον
  • Λεπτό σύρμα
  • Κολλητική ταινία
  • Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες για την ουρά

Κατασκευή - Βήμα πρώτο

Φροντίζουμε οι βέργες (τα καλάμια, το ξύλο) να έχουν όλες (και οι τρεις) το ίδιο μήκος.
Καλό είναι να έχουν μήκος 80cm. Μπορούν να είναι είτε 60 είτε 100cm όμως στην πρώτη περίπτωση θα έχει μικρή επιφάνεια, ενώ στη δεύτερη θα είναι αρκετά βαρύς.

Τοποθετούμε τις βέργες στο έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε στο κέντρο τους να είναι ενωμένες και να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο. Δένουμε τις βέργες πολύ σφιχτά μεταξύ τους στο κέντρο εκεί που ενώνονται χρησιμοποιώντας το σύρμα.

Κατασκευή - Βήμα δεύτερο
Παίρνουμε τον σπάγκο και δένουμε πολύ σφιχτά στις άκρες από τις βέργες ενώνοντάς τες μεταξύ τους σε ένα εξάγωνο, φροντίζοντας παράλληλα ο σπάγκος από βέργα σε βέργα να είναι τεντωμένος. Στρώνουμε στη συνέχεια στο πάτωμα το χαρτί ή το πλαστικό και τοποθετούμε πάνω του το “εξάγωνο”.

Με ένα κοπίδι κόβουμε στα όρια του εξαγώνου αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 5cm ώστε να μπορέσουμε να διπλώσουμε προς τα μέσα και να “αγκαλιάσει” το σπάγκο. Στη συνέχεια περνάμε την κόλλα (αρκεί μονάχα στο μέρος του χαρτιού ή του πλαστικού που περισσεύει) και ύστερα διπλώνουμε. Καλό είναι από πάνω να περάσετε και μονωτική ταινία.
Τώρα η κατασκευή έχει πάρει σχήμα... χαρταετού, αλλά δεν τελειώσαμε.

Κατασκευή - Βήμα τρίτο
Ήρθε η ώρα να φτιάξετε την ουρά. Επιλέγεται δύο από τις άκρες των βεργών (διπλανές). Στην κάθε ουρά δένετε από ένα κομμάτι σπάγκο. Αν η κάθε βέργα σας είναι 80cm τότε το κάθε κομμάτι θα πρέπει να έχει μήκος 40cm.

Στη συνέχεια δένετε τα κομμάτια του σπάγκου μεταξύ τους όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Στο σημείο του κόμπου δένεται ένα ακόμη κομμάτι σπάγκου. Αυτό θα πρέπει να έχει μήκος τέσσερις φορές το μήκος της βέργας, δηλαδή 4Χ80 = 3,20 μέτρα.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι σπάγκου δένετε τις λωρίδες από τα χρωματιστά χαρτιά ή τις εφημερίδες που έχετε κόψει σε λωρίδες. Φροντίστε να φτιάξετε μικρά “μπουκέτα” χαρτιού και να τα δέσετε αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 20 cm. Η ουρά είναι έτοιμη.

Κατασκευή - Βήμα τέταρτο (και τελευταίο)
Στην άλλη άκρη κάθε βέργας στην οποία δέσαμε το σπάγκο για να φτιάξουμε την ουρά δένουμε άλλα δύο κομμάτια σπάγκου. Αυτά καλό είναι να έχουν μήκος όσο και οι βέργες, δηλαδή 80cm. Ένα ακόμη με το ίδιο μήκος το δένουμε στο κέντρο εκεί όπου ενώνονται μεταξύ τους οι βέργες.

Δένουμε πολύ σφιχτά μεταξύ τους τα τρία κομμάτια σπάγκου. Μόλις φτιάξατε τα λεγόμενα ζύγια. Στο σημείο ένωσης των τριών κομματιών σπάγκου ενώνουμε την καλούμπα μας και είμαστε έτοιμη για ... απογείωση

Ιδιοκτήτης μπαρ πυροβόλησε πελάτη στη Φθιώτιδα

Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 24χρονος σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή Τιθωρέας, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport o ιδιοκτήτης για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ήρθε στα χέρια με δύο πελάτες και πάνω στον καβγά δε δίστασε να πυροβολήσει τον έναν από τους δύο.

Ο 24χρονος πελάτης που τραυματίστηκε στο πόδι, είναι κάτοικος Τιθωρέας, και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ Αμφίκλειας

O ιερέας διάλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα.

Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.

Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι! Ε, μετά από τα παραπάνω, λογικό ήταν στο Αίγιο να ξεσπάσει σάλος! Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος προφανώς θα παρέμβει!

Το φορτίο ήταν μισός τόνος... καλώδια της ΔΕΗ!

Τέλος στην δράση μιας από τις πολλές σπείρες που λεηλατούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή της Δράμας για να κλέψουν τα καλώδια που περιέχουν χαλκό, έβαλε η Αστυνομία συλλαμβάνοντας επτά Βούλγαρους οι οποία μετέφεραν καλώδια βάρους σχεδόν μισού τόνου!

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγάκι των αλλοδαπών στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σερρών – Δράμας και έκαναν έλεγχο. Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ανακάλυψαν κρυμμένα καλώδια χαλκού βάρους 465 κιλών για τα οποία δεν είχαν τα νομότυπα παραστατικά στοιχεία αγοράς.

Οι ειδικοί της Δ.Ε.Η. που κλήθηκαν, αναγνώρισαν ότι τα καλώδια προέρχονταν από μετασχηματιστές υψηλής τάσης της Επιχείρησης και φυσικά κατασχέθηκαν, ενώ οι μεταφορείς συνελήφθησαν.

Μόλις την περασμένη Τρίτη, είχε γίνει εισβολή σε έναν υποσταθμό της ΔΕΗ στην αγροτική περιοχή των Κυργίων Δράμας, από τον οποίο οι δράστες είχαν αρπάξει περίπου 180 κιλά χαλκού διαλύοντας τον μετασχηματιστή, καθώς και άλλα δέκα μέτρα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την εισβολή είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές στον υποσταθμό. Αλλά και στις 19 Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν εισβάλει στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Βαθύτοπο του δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και κατέστρεψαν τον μετασχηματιστή που βρισκόταν σε λειτουργία για να αρπάξουν τα καλώδια χαλκού, προκαλώντας έτσι σοβαρές ζημίες ύψους περίπου 10.000 ευρώ!

"Κόβει" τα Κούλουμα λόγω κρίσης ο Δήμος Πατρέων

Χωρίς την καθιερωμένη εκδήλωση λόγω λιτότητας, θα γιορτάσουν φέτος την Καθαρά Δευτέρα, οι κάτοικοι της Πάτρας..

Σύμφωνα με το dete.gr ο Δήμος Πατρέων δεν θα διοργανώσει φέτος κάποια εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα στον χώρο της Πλαζ, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η περικοπή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στον χώρο για να πετάξουν χαρταετό, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη γιορτή που περιελάμβανε λαϊκό πρόγραμμα, σαρακοστιανά και χορό.

Βγάζουν και δεύτερο μισθό από τις Επιτροπές οι βουλευτές...

Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις οι βουλευτές βρίσκουν τρόπους να αυξάνουν το μισθό τους. Το παράδειγμα με τους πενήντα βουλευτές που μετέχουν στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, οι οποίοι συμπλήρωσαν το σταθερό εισόδημα του Ιανουαρίου με άλλα 2.880 ευρώ, είναι ενδεικτικό.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή πραγματοποίησε δεκαπέντε συνεδριάσεις κατά τον περασμένο μήνα από τις οποίες πληρώθηκαν οι δώδεκα (οι τρεις συνεδριάσεις που δεν πληρώθηκαν ήταν αυτές κατά τις οποίες φιλοξενήθηκαν εξωκοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι).

Αν λοιπόν πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των συνεδριάσεων με τα 240 ευρώ που αντιστοιχούν στο ποσό που λαμβάνει ο κάθε βουλευτής (πλην αυτών του ΚΚΕ οι οποίοι καταθέτουν το ποσό στο ταμείο του κόμματος) για κάθε συνεδρίαση τότε ως αποτέλεσμα βγαίνει ένας δεύτερος μισθός υψηλόβαθμου υπαλλήλου.

Πάντως, η τακτική των επιτροπών ως μέσο για την αύξηση των μηνιαίων αποδοχών δεν αποτελεί νέα εφεύρεση. Εξακολουθεί όμως να ακολουθείται με ζήλο από αρκετούς βουλευτές παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο των δραστικών περικοπών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ που επέφερε στον προϋπολογισμό του κοινοβουλίου, προέβλεψε και μείωση του συγκεκριμένου ποσού κατά 15% (ήταν 280 ευρώ και έπεσε στα 240 ευρώ).

Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες επιτροπές που λειτουργούν στο κοινοβούλιο έχουν ουσία και παράγουν έργο, καθώς γίνεται επεξεργασία των νομοσχεδίων και μεταφέρονται οι απόψεις τόσο των επαγγελματικών, όσο και των κοινωνικών ομάδων. Για τον λόγο αυτό η διακοπή τους θα δημιουργούσε τεράστιο κενό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει είναι να ζητηθεί από τους βουλευτές - των οποίων οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 6.280 ευρώ καθαρά - να μην τους χορηγείται η σχετική αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αυτές, έως ότου τουλάχιστον βγει η χώρα από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Αυτό δηλαδή που έπραξαν τα μέλη των τριών εξεταστικών επιτροπών και της μιας προανακριτικής που συστάθηκαν για σκάνδαλα Siemens, Ομολόγων και Βατοπεδίου των οποίων οι έρευνες μπορεί να μην ικανοποίησαν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, όμως δεν επιβάρυναν και τα δημόσια ταμεία.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές που κανονικά θα αποζημιώνονταν με 240 ευρώ έκαστος για κάθε συνεδρίαση (μόνο για την Siemens το κονδύλι για τις αποζημιώσεις θα ανερχόταν σε 474.240 ευρώ) δήλωσαν πως «παραιτούνται» των συγκεκριμένων προνομίων.

Η πράξη των συγκεκριμένων βουλευτών είχε τύχει της ηθικής επιβράβευσης του κ. Πετσάλνικου. Μάλιστα η κίνηση του προέδρου ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προσπάθεια να δείξει και στους υπόλοιπους βουλευτές να πράξουν αναλόγως και να παραιτηθούν από τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις.

Θέμα χρόνου θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι η σύλληψη των μακελάρηδων

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της εκτέλεσης των δύο νεαρών ανδρών της ομάδας “ΔΙΑΣ”. Η νεότερη εξέλιξη είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός που πήρε μέρος στην καταδίωξη αναγνώρισε έναν από αυτούς από φωτογραφία που του έδειξε η σήμανση. Όπως είπε, είναι σχεδόν βέβαιος ότι τον αναγνώρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit από αστυνομικές πηγές, ο πυρήνας της ομάδας δολοφόνων αποτελείται από τρεις ελληνικής καταγωγής μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Οι δύο από αυτούς μάλιστα ήταν κρατούμενοι, πήραν άδεια από τη φυλακή και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Πηγές του Newsit αναφέρουν ότι η συμμορία ευθύνεται για σωρεία ληστειών στην Αθήνα, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου στην ενέδρα του Ρέντη, θεωρείται αδίστακτος και επικίνδυνος.

Μέχρι στιγμής δύο φορές σήμανε συναγερμός καθώς οι αρχές θεώρησαν ότι βρίσκονταν κοντά στη σύλληψη, χωρίς ωστόσο να αποδώσει καρπούς η έρευνα.

Σε μια ανθρώπινη κίνηση και με γνώμονα τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων για το θάνατο των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη ματαίωσε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Σαββάτου. Τα χρήματα που θα δαπανούσε ο Δήμος, θα δοθούν προς ενίσχυση υλικοτεχνικής υποδομής της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξέρουν τους δράστες του μακελειού
Τρεις συμμορίες σκληρών αλλοδαπών κακοποιών ψάχνει η Αστυνομία

Siemens: Στην Τουρκία για την παραγωγή τρένων

Ενδιαφέρον για την παραγωγή τρένων υψηλής ταχύτητας στην Τουρκία έχει εκδηλώσει η Siemens σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου διευθυντή της, Κουνέ Γκέντς, στην έκθεση των σιδηροδρομικών υποδομών (Eurasia Rail Rolling Stock, Infrastructure & Logistics) που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία ενδιαφέρεται να παράγει στην Τουρκία, το τρένο υψηλής ταχύτητας «Valero» που κατασκευάζει, με το συνολικό οικονομικό ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Η Siemens παράγει τρένα υψηλής ταχύτητας, τα οποία μπορεί να προσαρμόσει στις γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες των χωρών-πελατών της.

Τούρκοι αγοράζουν σαν τρελλοί στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη ρευστού στην αγορά αλλά και το ''κώμα'' στο οποίο βρίσκεται στη χώρα μας η κτηματαγορά και σχεδιάζουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με το Capital ένα από τα μεγαλύτερα real estate agencies στην Ελλάδα, η Δανός/ΒΝΡ Paribas Real Estate, υπέγραψε πριν από περίπου ένα μήνα συμφωνία με την τουρκική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στα ακίνητα Turyap SA, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην τουρκική και διεθνή κτηματαγορά, με 337 υποκαταστήματα στη γειτονική χώρα, με αντικείμενο την ίδρυση κοινοπραξίας που θα ''χτυπήσει'' χρυσοφόρα ελληνικά ακίνητα που σε λίγο θα βγουν στο σφυρί προς αξιοποίηση.

Απόδειξη της ολόενα και αυξανόμενης τουρκικής ζήτησης για ελληνική γη είναι ότι έχει γεμίσει ο τουρκικός τύπος από καταχωρίσεις ελληνικών μεσιτικών δικτύων για πωλήσεις πολυτελών βιλών και κατοικιών, κυρίως στη Μύκονο τη Ρόδο και την Κρήτη.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Baris Aydin πρόεδρος της Bariskent, μιας από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρείες στον κλάδο της αγοράς ακινήτων, δήλωσε πολύ πρόσφατα στη Hurriyet ότι ενδιαφέρεται είτε για μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων είτε ακόμα και για αγορά νησιών.

Γδύθηκαν για καλό σκοπό

Δώδεκα κοπέλες της κολύμβησης, της κατάδυσης και του πόλο της Ολυμπιακής ομάδας της Βρετανίας γδύθηκαν για μια τολμηρή φωτογράφηση. Σκοπός είναι να προμοτάρουν την εθνική Λοταρία, η οποία υποστηρίζει περίπου 1.200 αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Κάθε μια από τις αθλήτριες φωτογραφήθηκε ξεχωριστά για τον φακό του Andy Hooper κάτω από το νερό, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος «θα ήταν πολύ χαοτικό να φωτογραφηθούν όλες μαζί». Στη συνέχεια ενώθηκαν όλες σε μια φωτογραφία με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Υπατία: Μέχρι θανάτου....

Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν στο κτήριο Υπατία οι μετανάστες απεργοί πείνας αποφάσισαν να απορρίψουν ομόφωνα την πρόταση της κυβέρνησης για "καθεστώς ανοχής", εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για νομιμοποίηση.

Επίσης απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Υγείας για μεταφορά όλων των απεργών πείνας σε νοσοκομεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οι απεργοί πείνας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στα νοσοκομεία, μετά από οδηγίες των γιατρών όσοι χρειάζονται νοσηλεία .

Δήλωσαν επίσης ότι η απεργία πείνας είναι δικός του αγώνας, για τον οποίο αποφασίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι υποκινούμενοι και ζητούν να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες που διαδίδονται από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 χαρακτήρισε "επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης" όσα λέγονται περί υποκινητών και τόνισε ότι "όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει. Νοιαζόμαστε περισσότερο και από τους ίδιους για τη ζωή τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους θυμήθηκε την 39η ημέρα για να κάνει διάλογο μαζί τους".

Από τους απεργούς πείνας ο Χασάν ζήτησε την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του εισαγγελέα για δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", που τον παρουσιάζει να δηλώνει ότι οι υποστηρικτές της απεργίας πείνας δεν τον αφήνουν να κάνει βόλτα έξω από το κτήριο.

Από την κυβέρνηση προτάθηκε στους απεργούς πείνας να ενταχθούν στο καθεστώς ανοχής, το οποίο προβλέπεται από το νόμο για το πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απεργοί πείνας. Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες. Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα. Ομως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διάταξεων -οι οποίες προστέθηκαν στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις Επιστροφές- απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, διαβεβαιώθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι "το θέμα της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βαδίσουμε για την επίλυση του προβλήματος".

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποτελεί θετικό βήμα για την κυβέρνηση το γεγονός ότι "είχαμε επικοινωνία για να ξεκαθαρίσουμε αυτά που λέμε από την πρώτη ημέρα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Οι απεργοί υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Θα τις μελετήσουμε.

Εξηγήσαμε τα όρια που μπορούμε να κινηθούμε. Η πρότασή μας διαφοροποιεί τις συνθήκες που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό εάν σταματήσουν την απεργία πείνας". Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε κι αυτός από την πλευρά του ότι "τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή".

Από τους απεργούς πείνας ζητήθηκε χορήγηση ανθρωπιστικού καθεστώτος, πρόταση που απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το νόμο, το ανθρωπιστικό καθεστώς χορηγείται σε αλλοδαπούς που είχαν στο παρελθόν άδεια παραμονής ή αποδείκνυεται ότι ζουν στη χώρα ως παράνομοι για 12 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ VIDEO

Προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Μονάδας νεογνών στα Χανιά

Εναγώνιες είναι οι προσπάθειες της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων για την επαναλειτουργία της μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών και με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να επαναλειτουργήσει η Μονάδα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ,μετά από συνάντηση που είχε ο διοικητής του ιδρύματος Χαράλαμπος Δουλγεράκης με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο Ηράκλειο συμφωνήθηκαν τα εξής :

Ο υπουργός Υγείας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να ξεμπλοκαριστεί από το υπουργείο Οικονομικών η πρόσληψη δύο εξειδικευμένων παιδιάτρων από τα Χανιά, οι οποίοι είχαν ανταποκριθεί σε σχετική προκήρυξη και εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είναι έτοιμοι για να αναλάβουν εργασία στην μονάδα νεογνών.

Παράλληλα θα προχωρήσει η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη δύο νεογνολόγων, αλλά επειδή οι σχετικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ανταπόκριση και η προκήρυξη να είναι άγονη, θα γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη δύο επικουρικών νεογνολόγων.

Οι διαδικασίες για τους επικουρικούς (που αναλαμβάνουν εργασία για ένα έτος) είναι πολύ πιο σύντομες και υπάρχει δυνατότητα οι ίδιοι , στην συνέχεια, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και στην προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί (και να πειστεί) νεογνολόγος που υπηρετεί σε άλλη πόλη της χώρας η οποία να έρθει με απόσπαση στην μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.

Στην καλύτερη περίπτωση , εάν προχωρήσουν καλά όλα τα παραπάνω, τότε μέχρι το τέλος Μαρτίου η διευθύντρια της Μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών κα Ελένη Απαζίδου θα έχει στην διάθεσή της τους δύο εξειδικευμένους παιδιάτρους και πιθανόν και την μια αποσπασμένη νεογνολόγο ή τους δύο επικουρικούς νεογνολόγους εφόσον βέβαια υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων από γιατρούς.

Βέβαια , όπως έχει τονιστεί απο την διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, η Μονάδα ενδιάμεσης νοσηλείας δεν αποτελεί λύση και για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και με την συνδρομή του συνόλου των Βουλευτών, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των φορέων καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας της Δυτικής Κρήτης για την δημιουργία κανονικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Το GPS έχασε τον δρόμο

Το ταξίδι μιας νεαρής γυναίκας εξελίχθηκε σε περιπέτεια, όταν χάθηκε σε ένα χιονισμένο δάσος στον Καναδά, επειδή ακολουθούσε τις οδηγίες του πλοηγού GPS που είχε στο αυτοκίνητό της.

Η 22χρονη Στέφανι Πάρεντ ξεκίνησε για ένα επαγγελματικό ταξίδι διάρκειας 10 ωρών, από το Σέρμπρουκ με προορισμό το Μπάθερστ του Nιού Μπράνσγουικ.

Οι γονείς της ειδοποίησαν την αστυνομία, όταν η νεαρή δεν έφτασε στον προορισμό της, χωρίς επιπλέον να έχουν κανένα νέο της.

Μετά από έρευνες τριών ημερών, η Πάρεντ εντοπίστηκε σε ένα δάσος, ολομόναχη και «παγωμένη» από το κρύο.

Το κρίσιμο σημείο της διαδρομής ήταν όταν το GPS έστειλε την 22χρονη μέσα από ένα δασικό δρόμο. Επτά χιλιόμετρα μακριά από τον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, η γυναίκα σταμάτησε την πορεία της χαμένη και χωρίς σήμα στο κινητό της.

Για την περιπέτεια που θα μπορούσε να της κοστίσει ακόμα και τη ζωή της, η Πάρεντ σκοπεύει να μηνύσει την κατασκευάστρια εταιρεία του πλοηγού.

Έρχονται οι... online δίκες!

«Ηλεκτρονική δίκη» προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης. Πρόκειται για εγχείρημα που βρίσκει σύμφωνους δικαστές και δικηγόρους, πλην όμως όλοι περιμένουν την υλοποίησή του. Και αυτό γιατί, προκάτοχοι του νυν υπουργού Δικαιοσύνης προσπάθησαν να θέσουν στη διάθεση της Δικαιοσύνης τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, όμως το όλο εγχείρημα έμενε πάντα στα χαρτιά λόγω μη ύπαρξης των απαραίτητων υποδομών.

Στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο κ. Καστανίδης προβλέπεται «η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων που θα διευκολύνουν τη δυνατότητα της ενδοδιαδικαστικής ή εξώδικης ηλεκτρονικής διακίνησης των δικογράφων, εγγράφων κ.λπ. και επικοινωνίας των παραγόντων της δίκης ώστε να υπάρχει το απαραίτητο βασικό νομοθετικό θεμέλιο για την εισαγωγή στο πεδίο της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων της ηλεκτρονικής υποβολής δικογράφων, της ηλεκτρονικής άσκησης ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων και της ηλεκτρονικής επίδοσης (κοινοποίησης) εγγράφων (δικογράφων)».

Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο νόμου, είναι η γενικευμένη καθιέρωση της «ηλεκτρονικής διαδικασίας», ή αλλιώς της «ηλεκτρονικής δίκης», με κατοχύρωση όλων των συνταγματικών εγγυήσεων απονομής δικαιοσύνης.

Θα προηγηθεί -όπως επισημαίνεται στο σχέδιο νόμου- η πλήρης τεχνολογική (ηλεκτρονική) υποδομή των δικαστηρίων και των δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών καθώς και η έκδοση των προβλεπόμενων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ακόμη, προκειμένου να αποφευχθούν αθέμιτες συναλλαγές, ρυθμίζεται ότι, μετά τη διαδικασία των γραπτών προσφορών, οι προφορικές προσφορές υποβάλλονται αμέσως προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή τους προβαίνει στην κατακύρωση. Με την τροποποιούμενη ρύθμιση, η τελευταία προσφορά, δυναμένη να γίνει μετά παρέλευση ημιώρου, κινδυνεύει να καταστεί αντικείμενο συναλλαγής.

Προβλέπεται, τέλος, συγκεκριμένη ρύθμιση, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η δυνατότητα της κατάσχεσης άϋλων μετοχών και λοιπών χρηματοπιστωτικών μέσων που είναι διαπραγματεύσιμα σε οργανωμένες αγορές, καθώς και των μεριδίων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Απόκριες (και ελπίζουμε όχι Καρναβάλι) στα γήπεδα

Το πρωτάθλημα μοιάζει εσχάτως σε μεγάλο βαθμό με Καρναβάλι και στο τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκριών, οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν απ’ το κλίμα των ημερών.

Η αγωνιστική ανοίγει την αυλαία της στην Ξάνθη, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Κέρκυρα, ακολουθεί το Ολυμπιακός Β-Πανσερραϊκός και το φινάλε έρχεται με το ντέρμπι Άρη-Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ (17:15)
Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες έχουν κάνει καλά τα… κουμάντα τους. Αμφότερες έχουν απόσταση ασφαλείας από την ουρά και μπορούν να νιώθουν εξασφαλισμένες απέναντι σε εκείνους που μάχονται για την παραμονή τους. Η Ξάνθη που βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από τον Αστέρα Τρίπολης μοιάζει να χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς, όμως φέτος τα Πηγάδια είναι σχετικά… ρηχά, αφού έχει καταφέρει να «πνίξει» μόλις τέσσερις ομάδες εκεί.

Η Κέρκυρα διατηρεί πολύ καλή παράδοση απέναντι στην Ξάνθη, από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ, ούτε καν στον πρώτο γύρο, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 89’ και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις! Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού τρία ματς έχουν λήξει 1-1 και ένα χωρίς τέρματα, ενώ στην πρώτη τους αναμέτρηση στην ιστορία, η Κέρκυρα είχε επικρατήσει με 3-0. Η ισοπαλία είναι ένα μάλλον βολικό αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες για σήμερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (17:15)
Κι όμως… Μέχρι πέρυσι έμοιαζαν ίδιοι. Ακόμα και το καλοκαίρι είχαν πολλές ομοιότητες. Δύο νεοφώτιστοι που ανέβηκαν στα μεγάλα σαλόνια, με σκοπό να παραμείνουν. Δύο ιστορικές ομάδες που ήθελαν να διώξουν τον τίτλο του ασανσέρ. Τώρα, είναι εντελώς διαφορετικές! Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε το σχεδόν ακατόρθωτο και βρίσκεται στην πεντάδα του πρωταθλήματος και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει την κατηγορία κι αν η ισοπαλία στην Καβάλα την προηγούμενη αγωνιστική του έδωσε λίγο οξυγόνο, στον Βόλο χρειάζεται ολόκληρη φιάλη για να ελπίζει…

Παρότι ελάχιστοι το θυμούνται, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στο κύπελλο Ελλάδας τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Συνεπώς, το σημερινό είναι το τρίτο τους παιχνίδι και η πρόσφατη προϊστορία επιτάσσει… διπλές! Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε 2-0 για το κύπελλο, ενώ στις Σέρρες το αποτέλεσμα ήταν 2-2, με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο για κάθε ομάδα. Αν προσθέσουμε, το περυσινό 2-1 στις Σέρρες για τη Β’ Εθνική, αλλά και το 2-0 στον Βόλο την ίδια σεζόν στο ίδιο πρωτάθλημα, αντιλαμβανόμαστε γιατί το «2» έχει την τιμητική του στα παιχνίδια των δύο ομάδων!

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ (19:30)
Μπορεί το «Κλεάνθης Βικελίδης» να μην περνάει φέτος την καλύτερη σεζόν του και ο Άρης να μην εκμεταλλεύεται (σ.σ. στην Ελλάδα) τον παράγοντα έδρα όσο θα ήθελε και θα μπορούσε, ωστόσο όταν πρόκειται για τον Ηρακλή τα πράγματα αλλάζουν. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν ηττηθεί από τον γηραιό στο πρωτάθλημα από το Νοέμβριο του 2000, όταν τα δύο γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου είχαν κάνει τη διαφορά, ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και το παιχνίδι που διακόπηκε και καταχωρήθηκε στα χαρτιά υπέρ του Ηρακλή. Η νίκη στον πρώτο γύρο στο Καυταντζόγλειο έσπασε το αήττητο σερί του Άρη απέναντι στον Ηρακλή που κρατούσε για εννέα παιχνίδια, ωστόσο συνολικά η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων.

Ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, το νου σας μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή. Ο Ηρακλής λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις την προηγούμενη Κυριακή, όταν ο Ντάνι σκόραρε και ισοφάρισε την Ξάνθη. Ο Άρης λυτρώθηκε ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, όταν ο Μπομπαντίγια πέτυχε γκολ στη Λάρισα. Βασικά, νόμιζε ότι λυτρώθηκε αφού στις καθυστερήσεις δέχτηκε την ισοφάρισε από τον Ρομέου και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό είναι κι ένα άλλο δεδομένο του αγώνα, αφού αμφότερες οι ομάδες μετρούν τρεις σερί αγωνιστικές, που μεταφράζεται σε έναν ημερολογιακό μήνα χωρίς νίκη.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΒΑΛΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (15:00)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (17:15)

ΛΑΡΙΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17:15)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30)

26 Μαρτίου: Η Ώρα της Γης

Να κλείσουν για μια ώρα τα φώτα το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 20:30 καλεί για μια ακόμη χρονία η WWF Ελλάς τους Έλληνες, στο πλαίσιο της Ώρας της Γης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Η WWF Ελλάς καλεί επίσης τους φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό κόσμο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. «Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο.

Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη ''δική'' τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν ζωντανό πλανήτη», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Έρχονται οι... online δίκες!

«Ηλεκτρονική δίκη» προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης. Πρόκειται για εγχείρημα που βρίσκει σύμφωνους δικαστές και δικηγόρους, πλην όμως όλοι περιμένουν την υλοποίησή του. Και αυτό γιατί, προκάτοχοι του νυν υπουργού Δικαιοσύνης προσπάθησαν να θέσουν στη διάθεση της Δικαιοσύνης τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, όμως το όλο εγχείρημα έμενε πάντα στα χαρτιά λόγω μη ύπαρξης των απαραίτητων υποδομών.

Στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο κ. Καστανίδης προβλέπεται «η αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων που θα διευκολύνουν τη δυνατότητα της ενδοδιαδικαστικής ή εξώδικης ηλεκτρονικής διακίνησης των δικογράφων, εγγράφων κ.λπ. και επικοινωνίας των παραγόντων της δίκης ώστε να υπάρχει το απαραίτητο βασικό νομοθετικό θεμέλιο για την εισαγωγή στο πεδίο της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων της ηλεκτρονικής υποβολής δικογράφων, της ηλεκτρονικής άσκησης ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων και της ηλεκτρονικής επίδοσης (κοινοποίησης) εγγράφων (δικογράφων)».

Απώτερος σκοπός, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο νόμου, είναι η γενικευμένη καθιέρωση της «ηλεκτρονικής διαδικασίας», ή αλλιώς της «ηλεκτρονικής δίκης», με κατοχύρωση όλων των συνταγματικών εγγυήσεων απονομής δικαιοσύνης.

Θα προηγηθεί -όπως επισημαίνεται στο σχέδιο νόμου- η πλήρης τεχνολογική (ηλεκτρονική) υποδομή των δικαστηρίων και των δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών καθώς και η έκδοση των προβλεπόμενων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ακόμη, προκειμένου να αποφευχθούν αθέμιτες συναλλαγές, ρυθμίζεται ότι, μετά τη διαδικασία των γραπτών προσφορών, οι προφορικές προσφορές υποβάλλονται αμέσως προς τον υπάλληλο του πλειστηριασμού, ο οποίος μετά την ολοκλήρωσή τους προβαίνει στην κατακύρωση. Με την τροποποιούμενη ρύθμιση, η τελευταία προσφορά, δυναμένη να γίνει μετά παρέλευση ημιώρου, κινδυνεύει να καταστεί αντικείμενο συναλλαγής.

Προβλέπεται, τέλος, συγκεκριμένη ρύθμιση, ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η δυνατότητα της κατάσχεσης άϋλων μετοχών και λοιπών χρηματοπιστωτικών μέσων που είναι διαπραγματεύσιμα σε οργανωμένες αγορές, καθώς και των μεριδίων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οικολογική καταστροφή στη Σητεία

Οικολογική ζημιά άνευ προηγουμένου στον ποταμό Παντέλη από τοξικά υγρά απόβλητα (κατσίγαρος) που προέρχονται από την επεξεργασία του ελαιοκάρπου.

Ανάχωμα από λάκκο απόθεσης υγρών αποβλήτων (κατσίγαρος) ελαιουργείου στην περιοχή Παπαγιαννάδες, υποχώρησε και μόλυνε τον ποταμό Παντέλη του οποίου οι εκβολές είναι στον κόλπο της Σητείας, όπου και κατέληξε το σύνολο της ποσότητας του υγρού αποβλήτου.

Αιτία υποχώρησης του αναχώματος φαίνεται να είναι οι πρόσφατες βροχοπτώσεις των ημερών, μολονότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεταιρισμός που έχει την ευθύνη λειτουργίας του ελαιουργείου, διαθέτει όλες τις εγκρίσεις για το συγκεκριμένο αλλά και ακόμα πέντε αναχώματα διάθεσης υγρών αποβλήτων που χωροθετούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Σητείας έχει ξεκινήσει τη σύνταξη μελέτης επιδιόρθωσης του αναχώματος που υποχώρησε όπως επίσης και τη σύνταξη μελέτης ενίσχυσης των υπολοίπων αναχωμάτων για την αποφυγή ανάλογου περιστατικού.

Βέβαια, μόνο η ποσότητα του ενός αναχώματος είναι αρκετή για να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη χλωρίδα της περιοχής. Να σημειωθεί ότι μόνο στο νομό Λασιθίου, υπάρχουν δεκάδες ελαιοτριβεία, οπότε κατ’ επέκταση, υπάρχουν και εκατοντάδες χώροι απόθεσης των υγρών αποβλήτων τους (κατσίγαρου). Ωστόσο, ο σχεδιασμός ενιαίας διαχείρισης των υγρών αποβλήτων των ελαιοτριβείων παραμένει ακόμα ζητούμενο.

Το υψηλό οργανικό φορτίο του κατσίγαρου σε συνάρτηση με την παρουσία των πολυφαινολών δεν επιτρέπει την απευθείας διάθεση του στο περιβάλλον, αλλά καθιστά αναγκαία την πρότερη επεξεργασία του. Για την επεξεργασία και διάθεση του κατσίγαρου έχουν δοκιμαστεί διάφορες μέθοδοι σε εργαστηριακή και πραγματική κλίμακα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει προταθεί μία ολοκληρωμένη λύση, αλλά έχουν εφαρμοστεί διάφορες τεχνικές κατά περίπτωση που παρουσιάζουν μειονεκτήματα τεχνικής ή οικονομικής φύσεως και δεν έχουν επιλύσει ικανοποιητικά το πρόβλημα.

6 νεκροί στη Ρωσσία από πτώση αεροσκάφους

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στην δυτική Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές, ενώ τα ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι δύο από τους νεκρούς ήταν πολίτες της Μιανμάρ.


Το αεροσκάφος, ένα Αντόνοφ An-148, με τετραμελές πλήρωμα και δύο επιβάτες συνετρίβη στην επαρχία Μπέλγκοροντ, 600 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, διευκρίνισε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους ήταν από την Μιανμάρ.

Το πρακτορείο ΡΙΑ, επικαλούμενο πηγή του εργοστασίου στο οποίο κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, μετέδωσε ότι το Αντόνοφ θα παραδινόταν στην Μιανμάρ.

Αυξημένα κατά 19% θα είναι δρομολόγια κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένα κατά 19% θα είναι τα προγραμματισμένα δρομολόγια κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά το 2011 σε σύγκριση με το 2010. Όπως προκύπτει από τις προαναγγελίες των ναυτιλιακών εταιριών κρουαζιέρας προς την Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το έτος 2011 και ιδιαίτερα μετά την 1η Απριλίου, οπότε και ξεκινάει η κύρια περίοδος περιηγητικών πλοών στο Λιμάνι του Πειραιά, τα προγραμματισμένα δρομολόγια ανέρχονται σε 962 έναντι 823 του 2010/

Ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας, ο οποίος είχε εκτιμηθεί αρχικά σε +12% λόγω της κρίσης στις χώρες της Β. Αφρικής, αναθεωρήθηκε στο +20%.

Σύμφωνα με την ΟΛΠ ΑΕ, τα πιο πάνω μεγέθη έχουν ληφθεί υπόψη μόνο τα στοιχεία των εταιριών εκείνων, των οποίων οι προσεγγίσεις στο Λιμάνι του Πειραιά υπερβαίνουν τις 25 ετησίως. Επομένως ο αριθμός προσεγγίσεων θα ξεπεράσει τα 1000 κρουαζιερόπλοια, αν ληφθούν υπόψη και οι προσεγγίσεις μικρότερων εταιριών.

Τα θέματα κρουαζιέρας
Σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε εκ νέου για τα θέματα της κρουαζιέρας από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Π. Α.Ε. Γ. Ανωμερίτη, εξετάσθηκαν υπό το φως και των νέων δεδομένων: (α) η επιτάχυνση των έργων αναβάθμισης των Σταθμών Επιβατών, οι οποίοι ήδη ανακαινίζονται, (β) η λειτουργία του νέου Σταθμού Επιβατών Β’ στον προλιμένα (Παλατάκι), ο οποίος θα παραδοθεί τέλος Ιουνίου και (γ) η παροχή πρόσθετων εκπτώσεων επί των τιμολογίων 2011, θέμα το οποίο θα εισαχθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Στα πλαίσια ενίσχυσης των πολιτικών κρουαζιέρας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης , επισκέφθηκε τα Λιμάνια Πάτρας, Κατάκολου και Καλαμάτας, στα οποία συναποφασίσθηκε η συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της Ο.Λ.Π. Logistics Α.Ε. για την αναβάθμιση υπηρεσιών, υποδομών και η παροχή τεχνογνωσίας στα θέματα εξυπηρέτησης κρουαζιέρας. Οι συσκέψεις με τις ηγεσίες των πιο πάνω λιμανιών θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή συμφωνιών εντός του Μαρτίου 2011.

Κατασχέθηκαν 2 τόνοι ακατάλληλου κρέατος

Περίπου δύο τόνους ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν στη Δυτική Ελλάδα, μετά από εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούν κλιμάκια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Την ίδια στιγμή η Υπηρεσία έχει προχωρήσει στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων εις βάρος των εν λόγω επιχειρήσεων.

Από τους έλεγχους εντοπίστηκαν 1.819 κιλά κρέατος και αλλαντικών, τα οποία είχαν υπερβεί την αναγραφομένη ημερομηνία λήξης.

Ταυτόχρονα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής καταρτίζει και ξεκινά την υλοποίηση προγράμματος ελέγχων στις εγκαταστάσεις παραγωγής ζωικών προϊόντων σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

7 ολοκαίνουργοι σταθμοί του Μετρό μένουν κλειστοί λόγω... SIEMENS

Κανείς υπουργός δεν βρίσκεται να βάλει την υπογραφή του καθώς τους διαγωνισμούς τους έχει κερδίσει η Siemens!

Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Ανθούπολη, Περιστέρι και Χαϊδάρι έχουν σταθμούς μετρό, αλλά μετρό δεν βλέπουν καθώς ακόμη και αν παραδοθεί το κλειδί θα λείπει κάτι βασικό.

Οι σταθμοί δεν θα έχουν σηματοδότηση, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν. Τη σηματοδότηση την έχει αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού η Siemens και το χαρτί που θέλει την υπογραφή υπουργού είναι αρκετά καυτό για να το υπογράψει κάποιος.

Είναι βέβαιο ότι οι επτά σταθμοί των νότιων και δυτικών προαστίων δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στο 2011.

Ακόμη χειρότερα είναι τα νέα για το πότε υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν. Η απάντηση είναι ότι θα χρειαστούν έξι μήνες από την ημέρα που θα “πέσει” η υπουργική υπογραφή!

Το τραγικό είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα κινδυνεύει εν μέσω κρίσης να χάσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ!

Ρέντης: Ακυρώνεται η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση

Ο δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης ανακοίνωσε ότι, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους δύο αδικοχαμένους αστυνομικούς, ακυρώνεται η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου.

Παράλληλα, μέρος των χορηγιών από το καρναβάλι στου Ρέντη θα διατεθεί είτε στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, είτε στην ομάδα "ΔΙΑΣ", για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης.

«Είναι τραγικά τα όσα συνέβησαν στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Ο χαμός δυο νέων παιδιών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, την ώρα καθήκοντος, μας γεμίζει θλίψη και οδύνη» δήλωσε ο Δήμαρχος και ανακοίνωσε ότι ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους δυο αστυνομικούς θα ακυρωθεί η νυχτερινή αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου, ενώ ο Δήμος θα βοηθήσει στην ανέγερση μνημείου στην περιοχή.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι, με μεγάλη παρέλαση αρμάτων στην οδό Φλέμινγκ.

Ο Δήμος για την άρτια διοργάνωσή του καρναβαλιού, προετοιμάζεται 8 μήνες, ενώ έχει μοιράσει 7.500 στολές, κυρίως σε παιδιά.

“Χάκερβιλ”: η πρωτεύουσα των χάκερ

Είναι μια μικρή κουκίδα στον χάρτη της Ρουμανίας. Μια ήρεμη, βιομηχανική πόλη 120.000 κατοίκων στους πρόποδες των Τρανσυλβανικών Άλπεων, μόλις τρεις ώρες από το Βουκουρέστι. Κι όμως, η Ραμνίκου είναι ήδη διάσημος προορισμός για απανταχού κακόβουλους «χάκερ», αφού, σύμφωνα με το αμερικανικό FBI, αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα του διαδικτυακού εγκλήματος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αποκαλούν «Χάκερβιλ».

Στους δρόμους της πόλης, εκτός από αυτοκίνητα της (ρουμανικής) μάρκας «Dacia», ο περαστικός θα δει να παρκάρουν πανάκριβες Mercedes, BMW και Audi, όλες τους «λάφυρα» μιας ζωής βουτηγμένης στην ηλεκτρονική απάτη. Οι κάτοχοι τους είναι συνήθως 40αρηδες οι οποίοι, μετά την πτώση του Κομμουνιστικού καθεστώτος του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, πλούτισαν όντες οι πρώτοι που πούλησαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στο ρουμανικό, το ευρωπαϊκό και διεθνές Διαδίκτυο.

Στήνουν κομπίνες ηλεκτρονικού εμπορίου πουλώντας ανύπαρκτα προϊόντα σε ανυποψίαστους κι εύπιστους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οργανώνουν, με το αζημίωτο φυσικά, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό (malware) σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων. Σχεδιάζουν ιστοσελίδες-μαϊμού προκειμένου να υποκλέπτουν τραπεζικούς λογαριασμούς. "Συμμετέχουν" με ανύπαρκτα αντικείμενα μεγάλης αξίας σε δημοπρασίες στο e - bay.

«Αρχικά, οι τακτικές τους ήταν σχεδόν ερασιτεχνικές. Για παράδειγμα, ένας Ρουμάνος, προσποιούμενος τον αμερικανό φαντάρο, έψαχνε αγοραστή για να πουλήσει το – ανύπαρκτο - αυτοκίνητο του το οποίο, όταν έπαιρνε τα χρήματα, υποτίθεται ότι θα έστελνε στον νέο αγοραστή από τις ΗΠΑ», τονίζει στον δημοσιογράφο του περιοδικού Wired ο πράκτορας του FBI στο Βουκουρέστι, Μάικλ Γιούμπανκς, προσθέτοντας πως «στην πορεία όμως, οι μέθοδοι των κακοποιών έγιναν πιο εξεζητημένες και σύνθετες. Λόγου χάρη, υποκλέψαμε e - mail μεταξύ απατεώνων που συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον πώς να απαντάνε σε ερωτήσεις «παγίδες» των ανυποψίαστων θυμάτων».

Το χρήμα κινείται στην πόλη και μάλιστα κάτω από τη μύτη των τοπικών αστυνομικών Αρχών οι οποίες αντιμετωπίζουν το φαινόμενο με τη λογική της Λερναίας Ύδρας ή, σύμφωνα με καταγγελίες, κάνοντας τα στραβά μάτια εισπράττοντας μίζες.

«Δύο απατεώνες πιάνεις, άλλοι 20 παίρνουν τη θέση τους», παραδέχονται στον συντάκτη του αμερικανικού περιοδικού αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας, δηλώνοντας ανήμποροι να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την εξάπλωση του διαδικτυακού εγκλήματος.

Νέα κριτήρια για την επιλογή των διευθυντών σχολείων

Τα νέα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για την επιλογή διευθυντών, υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και άλλων στελεχών της εκπαίδευσης καταρτίζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς η θητεία των παλιών στελεχών λήγει στις 31 Ιουλίου 2011 και το καλοκαίρι πρέπει να αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος”, που παρουσιάζει σήμερα τα νέα κριτήρια, ο νέος νόμος διαπνέεται από εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και για πρώτη φορά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση των στελεχών, καθώς και στη διοικητική και διδακτική εμπειρία τους, και λιγότερο στη συνέντευξη, η «αξία» της οποίας περιορίζεται κατά 25% (από 20 σε 15 μονάδες).

Για φέτος υπολογίζεται ότι θα πρέπει να καλυφθούν περίπου 22-23.000 θέσεις ενώ οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 70.000 άτομα. Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει η σχετική πρόσκληση από τους διευθυντές εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις καθώς, όπως φαίνεται, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι όποιες αποφάσεις του υπ. Παιδείας για τις συνενώσεις ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων.

Ως διευθυντές σχολικών μονάδων επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με βαθμό Α' και οκταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί πέντε τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον τρία σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας. Ειδικότερα:

- Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών σχολείων μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί που αναφέρονται στο Π.Δ. 323/1993 (Αγγλικής Γλώσσας, Φ. Αγωγής, Μουσικής).

- Υποψήφιοι για τις θέσεις διευθυντών των παρακάτω τύπων σχολικών μονάδων μπορεί να είναι: Για θέσεις διευθυντών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. εκπαιδευτικοί που έχουν τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις εκπαιδευτικών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή υπηρετούν με οργανική θέση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και έχουν υπηρεσία τριών τουλάχιστον ετών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

- Για θέσεις διευθυντών στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί κάτοχοι τίτλου ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση της χώρας προέλευσης της πλειονότητας των μαθητών, σε επίπεδο τουλάχιστον Β2.

- Για θέσεις διευθυντών των πειραματικών σχολείων των πανεπιστημίων εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν τα προσόντα άσκησης καθηκόντων διευθυντή στα λοιπά σχολεία αντίστοιχης βαθμίδας και τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις εκπαιδευτικών στα ανωτέρω σχολεία.

Αναφορικά με τους υποδιευθυντές σχολείων, προϊστάμενους ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, επιλέγονται εκπαιδευτικοί με οκταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, που υπηρετούν κατά τον χρόνο επιλογής με οργανική θέση στη σχολική μονάδα την οποία αφορά η επιλογή. Αν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας δεν πληρούν την προϋπόθεση της οκταετούς εκπαιδευτικής υπηρεσίας, υποψήφιοι μπορεί να είναι και εκπαιδευτικοί με μικρότερο χρόνο υπηρεσίας.

Ως προϊστάμενοι τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί με βαθμό Α' και οκταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία. Ειδικότερα, ως προϊστάμενοι τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων των κλάδων που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι που να πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορεί να είναι υποψήφιοι και εκπαιδευτικοί με βαθμό Β' και μικρότερο χρόνο υπηρεσίας.

Τα προσόντα που απαιτούνται - Πώς θα τοποθετούνται οι διευθυντές στα δημοτικά

Επιλέγονται:
α) εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του κλάδου δασκάλων, εκπαιδευτικοί του Π.Δ. 323/1993 και εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των αντίστοιχων προς τα διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα κλάδων με βαθμό Α', που έχουν τα τυπικά προσόντα τοποθέτησης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή τμήματα ένταξης, δεκαετή συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουν ασκήσει τουλάχιστον επί μία πενταετία διδακτικά καθήκοντα, από τα οποία τουλάχιστον τρία έτη σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή

β) μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) όλων των κλάδων με βαθμό Α' τα οποία υπηρετούν σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και με δεκαετή συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, όπου στις διατάξεις του παρόντος άρθρου προβλέπεται εκπαιδευτική υπηρεσία, υπολογίζεται η προϋπηρεσία τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και η προϋπηρεσία των υποψηφίων ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων με αναγωγή στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας. Τέλος, στερούνται του δικαιώματος συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαιδευτικοί οι οποίοι με δική τους υπαιτιότητα δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες αξιολόγησης που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις.

Τι προβλέπεται

Η επιλογή και τοποθέτηση των στελεχών της δημόσιας εκπαίδευσης στις κενές θέσεις γίνεται για 4ετή θητεία, η οποία σε κάθε περίπτωση λήγει την 31η Ιουλίου του 4ου έτους. Η επιλογή και τοποθέτηση στις κενούμενες θέσεις γίνεται για το υπόλοιπο της θητείας αυτής. Οι τοποθετούμενοι σε κενές ή κενούμενες θέσεις εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι την ανάληψη της υπηρεσίας των νέων στελεχών. Η ανάληψη υπηρεσίας των τοποθετούμενων από τους αξιολογικούς πίνακες επιλογής είναι υποχρεωτική. Οσοι δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία στις θέσεις που τοποθετούνται, διαγράφονται από τον οικείο πίνακα επιλογής.

Αλλαγές στις προϋποθέσεις

Eξτρα μοριοδότηση στα επιστημονικά προσόντα των υποψηφίων και περιορισμό της βαρύτητας της συνέντευξης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που υπάρχουν στα κριτήρια επιλογής. Είναι ενδεικτικό ότι με το νέο σύστημα, που θα ισχύσει από φέτος για πρώτη φορά, η επιστημονική παιδαγωγική συγκρότηση μοριοδοτείται μέχρι 24 μονάδες, ενώ μέχρι πρότινος δεν ξεπερνούσε τις 14 μονάδες.

Μείωση της τάξης του 25% παρατηρείται στις μονάδες που δίνονται για τη συνέντευξη του υποψηφίου, καθώς περιορίζονται στις 15 από τις 20. Την ίδια στιγμή περιορίζονται τα μόρια της αρχαιότητας-διοικητικής εμπειρίας από 22 σε 14, σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθούν στις θέσεις-κλειδιά της εκπαίδευσης και νεότεροι εκπαιδευτικοί.

Οσον αφορά τους τίτλους σπουδών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί κ.λπ.) αλλά και τα πτυχία ξένων γλωσσών και τα πιστοποιητικά στις νέες τεχνολογίες, τα μόρια ανά περίπτωση είναι τα εξής:

Διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα των επιστημών αγωγής ή της οργάνωσης διοίκησης εκπαίδευσης ή στην ειδικότητα: 6 μονάδες
Μεταπτυχιακός τίτλος: 4 μονάδες.
Μετεκπαίδευση σε διδασκαλείο (πρωτοβάθμια εκπαίδευση): 3 μονάδες.
Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ: 3 μονάδες.
Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή Σχολής Νηπιαγωγών (εφόσον δεν χρησιμοποιήθηκε για διορισμό): 1 μονάδα.
Νέες τεχνολογίες: Α' επίπεδο 2 μονάδες, Β' επίπεδο 3 μονάδες.
Ξένες γλώσσες: Επίπεδο Β2 1,5 μονάδα, επίπεδο ανώτερο του Β2 2,5 μονάδες.
Συνέντευξη: Εως 15 μονάδες.
Συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο: Εως 12 μονάδες (δε υπολογίζεται κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου).
Υπηρεσιακή κατάσταση: Εως 8 μονάδες (μισή μονάδα για κάθε έτος πέραν των 8 ετών εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας που είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στη διαδικασία).

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής:

8 χρόνια εκπαιδευτική προϋπηρεσία (δημόσια και ιδιωτική)
5 έτη άσκηση διδακτικών καθηκόντων και 3 έτη άσκηση διδακτικών καθηκόντων στον τύπο του σχολείου που διεκδικεί θέση
Πιστοποιητικό επιστημονικής ή διοικητικής επάρκειας (δεν ισχύει κατά την πρώτη εφαρμογή) του νόμου)
Πιστοποίηση επιπέδου 1 στις νέες τεχνολογίες (δεν ισχύει κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου)
Στερούνται του δικαιώματος συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής όσοι με δική τους υπαιτιότητα δεν συμμετείχαν σε διαδικασίες αξιολόγησης (δεν ισχύει κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου)

Συνέντευξη (έως 15 μονάδες)

Η διαδικασία περιλαμβάνει: Εισήγηση από μέλος του Συμβουλίου σχετικά με τον φάκελο του υποψηφίου και προετοιμασία-παρουσίαση από τον υποψήφιο, ενώπιον του Συμβουλίου, ενός θέματος (μελέτη περίπτωσης)

Το Συμβούλιο συνεκτιμά ακόμη:

Α. Στοιχεία από το βιογραφικό του υποψηφίου, τα οποία θα πρέπει να αποδεικνύονται με παραστατικά

Β. Υπόμνημα του υποψηφίου, το οποίο περιλαμβάνει έκθεση αυτοαξιολόγησης και προγραμματισμό του έργου του σε περίπτωση επιλογής του

Χρόνος και διαδικασία - Η υποβολή των αιτήσεων

Οταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, οπότε και θα προκύψει ο νέος αριθμός σχολείων, οι διευθυντές εκπαίδευσης θα προσκαλέσουν τους εκπαιδευτικούς, που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων, να υποβάλουν αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά, εντός της προθεσμίας που θα προβλέπεται στην προκήρυξη.

Στην ίδια προθεσμία οι διευθυντές εκπαίδευσης προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων επιλογής διευθυντών δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων, διευθυντών σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής, διευθυντών πειραματικών δημοτικών σχολείων, διευθυντών πειραματικών δημοτικών σχολείων των πανεπιστημίων, Προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ, να υποβάλουν αίτηση που θα συνοδεύεται από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Εν συνεχεία, τα αρμόδια συμβούλια επιλογής καταρτίζουν εντός του πρώτου εξαμήνου του οικείου έτους τους τελικούς πίνακες επιλογής. Οι πίνακες αυτοί ισχύουν από την 1η Αυγούστου του ίδιου έτους μέχρι την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί.

Μετά την τοποθέτηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων, ο οικείος διευθυντής εκπαίδευσης προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν τα τυπικά προσόντα και επιθυμούν να ασκήσουν καθήκοντα υποδιευθυντή να υποβάλουν στον διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία ανήκουν οργανικά σχετική αίτηση εντός δεκαημέρου. Αντιστοίχως, ακολουθείται η διαδικασία για τους υποψήφιους προϊσταμένους ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και των προϊσταμένων των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης.

Τα υποψήφια στελέχη της εκπαίδευσης καταθέτουν δήλωση προτίμησης για τις προκηρυχθείσες θέσεις ως ακολούθως:

Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων, για τις θέσεις αρμοδιότητας ενός ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.
Οι υποψήφιοι προϊστάμενοι τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης για τη θέση μίας μόνο διεύθυνσης εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, καθώς και οι υποψήφιοι προϊστάμενοι ολιγοθέσιων νηπιαγωγείων ή δημοτικών σχολείων για τις θέσεις των σχολικών μονάδων όπου ανήκουν οργανικά.
Οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων καταθέτουν δήλωση προτίμησης μετά την ανακοίνωση των αξιολογικών πινάκων.

Πωλήθηκε το «παλάτι του Πούτιν»

Μια πολυτελής κατοικία στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας, που φέρεται να χτίστηκε για ιδιωτική χρήση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, πωλήθηκε σε έναν πλούσιο επενδυτή, έναντι 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό γράφει η οικονομική εφημερίδα «Kommersant».

Ο Αλεξάντερ Πονομαρένκο, ο οποίος είχε στο παρελθόν την εκμετάλλευση του λιμανιού Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε στην εφημερίδα ότι απέκτησε το κτιριακό συγκρότημα έναντι 350 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω μιας εταιρείας που εδρεύει στην Κύπρο.

Το συγκρότημα πολλών κτηρίων, μεταξύ των οποίων ένα ιταλικής αρχιτεκτονικής ανάκτορο, κατασκευάστηκε κοντά στο Σότσι, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Δείτε το 1 από τα 7 video που έστειλε ο Παναθηναϊκός στην UEFA

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στη δημοσιότητα το ένα από τα εφτά video που έχει στείλει στη FIFA και την ΟΥΕΦΑ και τονίζουν τα διαιτητικά λάθη του Δημήτρη Καλόπουλου.

Οι πράσινοι έστειλαν στην Παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εφτά video από το ντέρμπι και σήμερα δημοσιεύουν το ένα από αυτά, στο οποίο τονίζονται τα λάθη του ρέφερι και οι κραυγαλέες αποφάσεις των γκολ που έκριναν το παιχνίδι.

Μάλιστα, στο video φαίνεται πως ο Καλόπουλος επέτρεψε από το πρώτο λεπτό το αντιαθλητικό παιχνίδι από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Οι νέοι αυτοκτονούν στην Ιαπωνία γιατί δεν βρίσκουν δουλειά

Ο αριθμός των Ιαπώνων ηλικίας 20 με 30 που αυτοκτόνησαν επειδή δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά αυξήθηκε κατά το 1/4 μέσα στο 2010, παρότι ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 9 ετών.

Στοιχεία της αστυνομίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα έδειξαν ότι 153 άνθρωποι, ηλικίας 20 έως 29, αυτοκτόνησαν μέσα στο 2010 επειδή δεν βρήκαν δουλειά, με αυτή την ηλικιακή ομάδα να αντιστοιχεί στο 1/3 και πλέον του συνολικού αριθμού αυτοκτονιών από αυτή την αιτία. Μεταξύ εκείνων που αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο τον περασμένο χρόνο, το 60% βρήκε δουλειά σε σχέση με το 68% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009.

Πάντως, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 3.5% το 2010 κι έπεσε για πρώτη φορά εδώ και 9 χρόνια στις 32.000, παρότι η χώρα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των βιομηχανικών χωρών.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν, έγραψε σε ανάρτηση στο blog του ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των αυτοκτονιών σε λιγότερο από 30.000 το 2011. Έχει, μάλιστα, αναφέρει ότι τον Μάρτιο θα επικεντρωθεί στην πρόληψη των αυτοκτονιών.

ΙΚΑ: Κατάσχεση για... 4,16 €!!!

Κάποια «φέσια» εκατομμυρίων που έχουν φορέσει στο ΙΚΑ μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, πιθανότατα δεν θα εισπραχθούν ποτέ. Και πώς να εισπραχθούν, όταν το ίδρυμα ασχολείται με το πώς θα κινηθούν διαδικασίες για να κάνει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε έναν μικροεπιχειρηματία για μια οφειλή ύψους… 4,16 ευρώ;

Ο έμπορος προϊόντων περιπτέρου από τον Βόλο έπαθε ταραχή όταν πήρε την συστημένη επιστολή με την οποία το ΙΚΑ τον καλούσε να πληρώσει μέσα σε 15 μέρες το «χρέος», αναφέροντας ότι «έχει βεβαιωθεί από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές» και απειλώντας ότι «μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας θα υποχρεωθούμε να λάβουμε τα προβλεπόμενα από Ν. 356/74(ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.λ.π.) προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του Ιδρύματος»!

Ο έμπορος πήγε στην αρμόδια υπηρεσία και εκεί διαπίστωσε ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα ενός λογιστικού λάθους που είχε γίνει το 2004 όταν, στην πληρωμή του επιδόματος αδείας μιας υπαλλήλου του, είχε δηλωθεί στο ΙΚΑ ποσό μικρότερο κατά 2 ευρώ! Το Ίδρυμα, βέβαια, φάνηκε συνεπές στην διεκδίκηση της οφειλής (αν και αλλού κι αλλού κάθε άλλο παρά συνεπές είναι) αλλά μόνο για την αποστολή της συστημένης επιστολής χρεώθηκε με ταχυδρομικά τέλη ύψους… 2,50 ευρώ!

Στο τμήμα επειδή δεν πλήρωσε εισιτήριο...

Στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης - Ευκαρπίας μεταφέρθηκε με περιπολικό ένας φοιτητής, που δεν πλήρωσε εισιτήριο στο λεωφορείο ΟΑΣΘ, της γραμμής 27, προς Σταυρούπολη.

Σύμφωνα με καταγγελία του εκπροσώπου της κίνησης πολιτών «Επιβάτες», Γιώργου Θεοδωρόπουλου, ο νεαρός δεν είχε καταβάλει το αντίτιμο του εισιτηρίου και δεν είχε μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, που του ζήτησε ο ελεγκτής, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα και "να παρακρατηθεί για ένα εικοσάλεπτο, παρά τη θέλησή του, μέσα στο λεωφορείο, με τις πόρτες κλειστές", μέχρι την άφιξη της αστυνομίας.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Εκπρόσωποι των «Επιβατών» με νομικό σύμβουλο έσπευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης, για να παρέχουν νομική υποστήριξη στο νεαρό, στην περίπτωση που θα θελήσει να υποβάλει μήνυση για την αναγκαστική παρακράτησή του στο λεωφορείο.

Μείωση πληρότητας στα Ξενοδοχεία της Αθήνας

Σημαντική πτώση της τάξης του 7,51% κατέγραψαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας και του νομού Αττικής τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα ξενοδοχεία δυο και τριών αστέρων σημείωσαν πτώση 14,9%, τη στιγμή που τα τετράστερα έχασαν πληρότητες 1,8% σε σχέση με πέρυσι.

Αντιθέτως τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων (πολυτελείας) πέτυχαν άνοδο 3,80%.

Η1Ν1: 137 οι νεκροί

Συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά η υποχώρηση του κύματος της γρίπης στη χώρα μας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νέων περιστατικών, τόσο των θανατηφόρων όσο και των σοβαρών που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ωστόσο, οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για τις τελικές εκτιμήσεις τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και οι οποίες ευνοούν την διάδοση των ιών του αναπνευστικού συστήματος.

Το τελευταίο 24ωρο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με τη γρίπη ενώ άλλοι τρεις εισήχθησαν σε ΜΕΘ με αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε ό,τι αφορά τα τρία τελευταία θύματα της γρίπης, πρόκειται για άτομα με επιβαρυμένο ιστορικό λόγω χρονίων παθήσεων. Σε ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν επίσης οι τρεις ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Πάντως, έπειτα από τρεις εβδομάδες ο ημερήσιος απολογισμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ «κλείνει» με λιγότερους από 100 ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το μεσημέρι της Παρασκευής νοσηλεύονταν 96 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More