Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

13χρονο κορίτσι βρέθηκε κρεμασμένο

Η τραγωδία ενός 13χρονου κοριτσιού που προ ημερών επέλεξε για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους να δώσει πρόωρο τέλος στη μικρή διάρκειας ζωούλα της, προκάλεσε κόκκινο συναγερμό στην Αστυνομία.

Το άτυχο κοριτσάκι, βρέθηκε πνιγμένο με αυτοσχέδιο βρόχο που κατά την αστυνομία και τον ιατροδικαστή Πειραιά που διενήργησε τη νεκροτομή, τύλιξε το ίδιο γύρω από το λαιμό του.

Ειδικοί ψυχολόγοι μιλούν για περιστατικό με χαρακτηριστικά... αρχαίας τραγωδίας. Ήταν τέτοιου μεγέθους η απόγνωση που το κυρίευσε, ώστε πριν προβεί στο μοιραίο απονενοημένο διάβημα, έκοψε τα μαλάκια του.

Το αξιοπερίεργο ωστόσο κι αυτό που προκάλεσε τον αστυνομικό συναγερμό ήταν πως πριν δώσει τέλος στη ζωή του, το κοριτσάκι μπήκε στον υπολογιστή και διέγραψε όλα τα αρχεία.

Αυτό που αποτελεί ένα από τα ζητούμενα της έρευνας ως εκ τούτου είναι για ποιο λόγο έγινε η διαγραφή και ποια αρχεία ήθελε να εξαφανιστούν με δεδομένο ότι δεν βρέθηκε πουθενά κάποιο ιδιόχειρο σημείωμα.

Εκφράζονται φόβοι, που η πρόοδος της έρευνας θα καταδείξει εάν είναι βάσιμοι ή όχι, πως το τραγικό παιδί είχε δημοσιοποιήσει στο ίντερνετ την πρόθεση του, χωρίς κανείς να μπορέσει ν' αποτρέψει την αυτοκαταστροφική πράξη.

Μέχρι να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες της τραγωδίες και μέχρι να ολοκληρωθεί η εξερεύνηση του υπολογιστή στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως μετά από εισαγγελική έγκριση, απεστάλησαν σημειώματα σε όλες τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας να γνωστοποιούν στις αρχές και κυρίως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα στοιχεία ταυτότητας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με κάθε υπάλληλο νυχτερινής βάρδιας, προκειμένου όταν προκύψει ανάγκη, να κινούνται ταχύτητα οι διαδικασίες άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μεσσηνία: Βρέθηκαν πυρομαχικά σε δάσος

Οι βόλτες στο δάσος μπορεί συχνά να κρύβουν εκπλήξεις και όχι πάντα ευχάριστες. Φυσικά, ο αστυνομικός του τμήματος Φιλιατρών δεν είχε πάει να μαζέψει μανιτάρια, αλλά έκανε την συνηθισμένη περιπολία του στην δασική περιοχή του Γαλατά, όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα ασυνήθιστο εύρημα.

Πρόκειται για ένα νάιλον σακί που, μόλις το άνοιξε, διαπίστωσε ότι ήταν γεμάτο με εκατοντάδες σφαίρες! Συγκεκριμένα, περιείχε 12 γεμιστήρες με έξη σφαίρες στον καθένα, 45 γεμιστήρες με πέντε σφαίρες και άλλες 61 σφαίρες διάσπαρτες στο εσωτερικό. Οι 358 σφαίρες μεταφέρθηκαν στο τμήμα, όπου διαπιστώθηκε ότι ως έτος κατασκευής αναγραφόταν το 1944.

Αυτό, ωστόσο, δεν αποδεικνύει ότι τα πυρομαχικά προέρχονταν από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς τότε δεν είχε ακόμη εφευρεθεί το νάιλον! Ωστόσο, το σακί πρέπει να βρισκόταν πολύ μεγάλο διάστημα στο συγκεκριμένο σημείο αφού ήταν σχεδόν λιωμένο. Το περιεχόμενό του θα αποσταλεί στην 6η Μεραρχία Πεζικού που εδρεύει στην Τρίπολη.

Τον έπιασαν για δεύτερη φορά με φορτίο χασίς!

Πρόσφατα είχε συλληφθεί για την μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης ένας 35χρονος από τη Λαμία, αλλά δεν έβαλε… μυαλό! Και επειδή «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έπεσε και πάλι στα χέρι της Δίωξης Ναρκωτικών που παρακολουθούσε τις κινήσεις του!

Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβε ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου που σταμάτησαν στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας - Αθηνών, όταν εκείνος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο λέγοντας ότι… βιαζόταν! Έτσι, ερεύνησαν το σακίδιο που είχε δίπλα του και βρήκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους τεσσάρων κιλών και935 γραμμαρίων! Ο 35χρονος, που είναι προσωρινός κάτοικος Βαρδατών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας.

Μπαχρέιν: Ανακρίνεται νεαρός που ανέβασε φωτογραφίες νεκρού στο twitter

Το Μπαχρέιν κατηγόρησε σήμερα έναν γνωστό ακτιβιστή ότι ανέβασε στο διαδίκτυο παραποιημένες φωτογραφίες ενός άνδρα που πέθανε όταν βρισκόταν υπό κράτηση και τον κάλεσε για ανάκριση, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να σταματήσει με τη βία το φιλοδημοκρατικό κίνημα που εξαπλώνεται στη χώρα.

Το πρακτορείο BNA μετέδωσε ότι ο Νάμπιλ Ράζαμπ, επικεφαλής του Κέντρου του Μπαχρείν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τη διάλυση του οποίου έχει ζητήσει η κυβέρνηση, δημοσιοποίησε στο λογαριασμό του στο twitter παραποιημένες φωτογραφίες ενός από τους δύο άνδρες που πέθαναν το Σάββατο σε ένα κέντρο κράτησης.

"Ο αναπληρωτής σύμβουλος νομικών θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο Νάμπιλ Ράζαμπ δημοσιοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες του Αχμεντ Ισα Σάγκερ στο λογαριασμό του στο twitter", μετέδωσε το BNA.

Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι πιστεύει πως ο Σάγκερ πέθανε από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε όσο ήταν υπό κράτηση. Η κυβέρνηση αρνείται ότι έχουν γίνει βασανιστήρια, όμως επισημαίνει ότι οι κατηγορίες θα ερευνηθούν.

"Ο σύμβουλος πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ήταν διαφορετικές από αυτές που τραβήχτηκαν εν γνώση του ιατροδικαστή", μετέδωσε το BNA προσθέτοντας ότι η υπόθεση του Ράζαμπ θα παραπεμφθεί στο στρατιωτικό δικαστήριο. Πάντως το πρακτορείο δεν αναφέρει τις διαφορές που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες του Ράζαμπ από αυτές που θεωρούνται πραγματικές.

Ο Ράζαμπ δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, αλλά το τελευταίο του μήνυμα στο twitter έλεγε: "Αδελφοί, αδελφές, αν με συλλάβουν σας ζητώ να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για να γεμίσετε το κενό που θα δημιουργηθεί από την απουσία μου".

Τον τελευταίο μήνα σημειώνονται στο Μπαχρέιν οι χειρότερες διαδογματικές συγκρούσεις από τη δεκαετία του 1990. Κυρίως σιίτες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους, εμπνευσμένοι από τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, και ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Έπειτα από εβδομάδες διαδηλώσεων η σουνιτική κυβέρνηση επέβαλε στρατιωτικό νόμο και ζήτησε τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έστειλαν στρατεύματα στο Μπαχρέιν.

Ηράκλειο: Στόχος ένα περίπτερο και ένα ψιλικατζίδικο μέσα σε λίγες ώρες

Δυο διαφορετικά «δίδυμα» κακοποιών που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο Ηράκλειο Κρήτης! Οι δράστες χτύπησαν δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, σπέρνοντας τον πανικό στους επαγγελματίες της πόλης.

Η πρώτη ληστεία έγινε στο περίπτερο μιας 52χρονης γυναίκας, όπου βρισκόταν μόνος ο 64χρονος σύζυγός της. Οι δύο άγνωστοι άνδρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μαντήλια, τον απείλησαν ο ένας με πιστόλι και ο άλλος με ένα … καδρόνι και άρπαξαν 200 ευρώ, το κινητό του, 40 πακέτα τσιγάρα και τέσσερα μπουκάλια ποτού συνολικής αξίας 260 ευρώ πριν εξαφανιστούν τρέχοντας.

Η δεύτερη ληστεία έγινε σε ψιλικατζίδικο που διανυκτέρευε στην πλατεία Σινάνη, όπου εισέβαλαν δύο άγνωστοι άνδρες και απείλησαν με μαχαίρι την υπάλληλο. Ερεύνησαν το κατάστημα, άρπαξαν όσα μετρητά βρήκαν στο ταμείο και αποπειράθηκαν να κλέψουν πακέτα με τσιγάρα, αλλά ξαφνικά εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και έφυγαν.

Στα «ύψη» η τιμή της Βενζίνης

Τα καύσιμα στην Ελλάδα ακολουθούν το "ράλι" των διεθνών τιμών λόγω της κρίσης στη Β. Αφρική και καταγράφουν αύξηση στην τιμή τους.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησίασε σήμερα το 1,7 ευρώ (1,693) ενώ από τις 26 Μαρτίου οπότε ξεκίνησε η άνοδος η βενζίνη έχει ακριβήνει κατά 3,5 λεπτά το λίτρο. Ακριβότερος νομός είναι η Κεφαλονιά με μέση τιμή 1,82 ευρώ ενώ το ακριβότερο πρατήριο είναι στο Ρέθυμνο με 1,889 ευρώ και τα φθηνότερα σε Αθήνα, Ανατολική Αττική και Αχαΐα όπου οι τιμές ξεκινούν από 1,599 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχες είναι οι εξελίξεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή του οποίου διαμορφώνεται στα 91 λεπτά. Οι τιμές για το πετρέλαιο ξεκινούν από 85 λεπτά (Πέλλα, Καβάλα) και κλιμακώνονται πάνω και από 1 ευρώ το λίτρο (1,039 στη Μαγνησία, 1 ευρώ σε Κυκλάδες και Εύβοια).

Ο εφοδιασμός της αγοράς συνεχίζεται μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα, παρά την απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Παρέσυρε 14χρονο και τον εγκατέλειψε

Δίωξη για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη άσκησε ο εισαγγελέας στον ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε με το αγροτικό αυτοκίνητό του έναν 14χρονο μαθητή του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας και τον εγκατέλειψε αβοήθητο! Το άτυχο παιδί, που ευτυχώς τραυματίσθηκε ελαφρά, ετοιμαζόταν να ξεκινήσει για την ετήσια σχολική εκδρομή την οποία τελικά στερήθηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του λευκού αγροτικού έχασε τον έλεγχο και έπεσε πρώτα σε ένα σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές. Όμως, δεν πρόλαβε να σταματήσει και παρέσυρε τον 14χρονο μαθητή που κατευθυνόταν προς το πούλμαν με το οποίο η τάξη του θα έκανε εκπαιδευτική εκδρομή στην Φιλιππιάδα της Πρέβεζας!

Το παιδί έπεσε στο οδόστρωμα, αλλά ο ασυνείδητος οδηγός δεν… συγκινήθηκε! Αντίθετα, πάτησε γκάζι και έσπευσε να εξαφανιστεί για να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα, καθώς οι δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες είχαν συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αγροτικού του.

Οι καθηγητές και οι συμμαθητές του άτυχου 14χρονου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε σοβαρά τραύματα. Έχασε, όμως, την εκδρομή για την οποία, αν και ταραγμένοι, αναχώρησαν οι συμμαθητές του!

Καταδίωξη και συλλήψεις διακινητή και λαθρομεταναστών

Άγρια καταδίωξη διακινητή λαθρομεταναστών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

Μετά από καταδίωξη στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Ξάνθης-Καβάλας συνέλαβαν ένα 42χρονο άντρα με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Ο 42χρονος άντρας οδηγούσε κλεμμένο φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας μεταφορικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, ενώ κατά την διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού προκλήθηκε τροχαίο ατύχημα.

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου ο διακινητής μετέφερε τέσσερις μετανάστες, ενώ ακόμη ένας βρισκόταν στο χώρο των αποσκευών, πολίτες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Επιπλέον, στον ανισόπεδο κόμβο Βαφέϊκων Ξάνθης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς πολίτες του Ιράκ, οι οποίοι επέβαιναν σε ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο, που λειτουργούσε ως προπομπός, ενημερώνοντας τον 42χρονο διακινητή για πιθανούς αστυνομικούς ελέγχους, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Λιβύη: Το ΝΑΤΟ δεν σταματάει τους βομβαρδισμούς

Τα αεροπορικά πλήγματα για να βοηθηθούν οι άμαχοι στην Λιβύη θα συνεχιστούν λέει αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. Προϋπόθεση για την κατάπαυση του πυρός να παραιτηθεί ο Καντάφι, δηλώνουν οι αντικαθεστωτικοί.

Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να επιτίθεται στις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι όσο αυτές συνεχίζουν να απειλούν αμάχους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ζήτησε από το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων για να δώσει "μια ευκαιρία" στην εκεχειρία, αφού ο Καντάφι αποδέχθηκε το λεγόμενο οδικό χάρτη της Αφρικανικής Ένωσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη, στον οποίο περιλαμβάνεται η άμεση κατάπαυση του πυρός.

"Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση σε δυνάμεις που απειλούν πολίτες και οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν", δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ζητώντας να μην κατονομαστεί.

"Αεροσκάφη μας εξακολουθούν να πετούν και όποτε βλέπουμε μια απειλή εναντίον αμάχων, θα εμπλεκόμαστε", τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κυβερνητικές δυνάμεις έβαλλαν σήμερα το πρωί με πυροβόλα εναντίον της πόλης Μιζουράτα.

"Δεν φαίνεται ότι αυτή η ένδειξη για μια ειρηνευτική συμφωνία έχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ουσία", τόνισε ο αξιωματούχος.

Οι αντικαθεστωτικοί, που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, θα εξετάσουν το σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης που έχει ως στόχο την κατάπαυση του πυρός, αλλά επιμένουν να εγκαταλείψει την εξουσία ο Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

"Ο λιβυκός λαός το έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει, αλλά θα εξετάσουμε την πρόταση όταν θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες και θα απαντήσουμε", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπός τους Μουστάφα Γκεριάνι.

Τις δηλώσεις τις έκανε πριν από την άφιξη της αντιπροσωπείας της Αφρικανικής Ένωσης στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη.

Ο Γκεριάνι είπε ότι εξεπλάγη από τα σχόλια του προέδρου της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, που άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα ταξιδέψει με τους άλλους αφρικανούς ηγέτες στη Βεγγάζη.

"Διερωτόμαστε γιατί δεν έρχεται ο πρόεδρος Ζούμα", είπε ο Γκεριάνι.

Ο Ζούμα είχε συναντηθεί με τον Καντάφι στην Τρίπολη.

Από την πλευρά του, ο Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, δήλωσε σήμερα ότι η όποια κατάπαυση του πυρός προϋποθέτει την απόσυρση των κυβερνητικών στρατευμάτων από τους δρόμους και την ελευθερία της έκφρασης.

"Ο λαός πρέπει να επιτρέπεται να βγαίνει στους δρόμους για να εκφράζει την άποψή του και οι στρατιώτες πρέπει να επιστρέψουν στις μονάδες τους", δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Αν οι πολίτες είναι ελεύθεροι να βγαίνουν και να διαδηλώνουν στην Τρίπολη, τότε εντάξει. Φαντάζομαι ότι ολόκληρη η Λιβύη θα απελευθερωθεί μέσα σε λίγα λεπτά".

Ο Αμπντουλμολάχ είπε επίσης ότι οι διαπραγματευτές της Αφρικανικής Ένωσης, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα είχαν συνάντηση στην πρωτεύουσα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναμένεται να μεταβούν εντός ωρών στη Βεγγάζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καντάφι: Δεκτός ο "χάρτης πορείας"

Χειροπέδες για 122 κιλά χασίς

Δύο Αλβανοί, 37 και 28 ετών και ένας Έλληνας 53 ετών συνελήφθησαν στη Σαγιάδα...
όταν μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στα οχήματα που οδηγούσαν (ένα επιβατικό αυτοκίνητο και ένα φορτηγό) βρέθηκαν ναρκωτικά.

Οι ουσίες ήταν στο φορτηγό που οδηγούσε ο Έλληνας, όπου και βρέθηκαν τέσσερις σάκοι με 122 κιλά χασίς. Στο επιβατηγό αυτοκίνητο επέβαινε ο ένας Αλβανός και ενεργούσε ως προπομπός, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο δεύτερος Αλβανός, που ανέμενε με άλλο αυτοκίνητο στη διασταύρωση Πάργας, ο οποίος θα παρέδιδε τα ναρκωτικά σε προκαθορισμένο σημείο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα ναρκωτικά θα τα μετέφεραν στην Αθήνα για να τα παραλάβουν δύο άλλοι Αλβανοί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν στα Μέγαρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Απέτυχαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής και θέλουν να μας κάνουν... ρουφιάνους!!!

Το "άγρυπνο μάτι" της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας, καλούνται να "παίξουν" - με εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών - λογιστές, κτηματομεσίτες, έμποροι και άλλοι επαγγελματίες.

Βάσει της εγκυκλίου οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όταν γνωρίζουν ή έχουν σοβαρές ενδείξεις ή υποψίες ότι διαπράττεται ή επιχειρείται να διαπραχθεί, έχει διαπραχθεί ή επιχειρήθηκε να διαπραχθεί νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα την Αρχή.

Οι λογιστές για παράδειγμα, όταν παρατηρήσουν, κατά την άσκηση της εργασίας τους, ότι πελάτες τους ενδεχομένως προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής γενικώς (π.χ. δεν έχουν αποδώσει τους οφειλόμενους φόρους), δεν αποστέλλουν σχετική αναφορά στην Αρχή. Αντιθέτως, όταν διαπιστώσουν περίπτωση φοροδιαφυγής (π.χ. μη απόδοση Φ.Π.Α.) εκ μέρους πελάτη τους και ταυτόχρονα αγορά από τον ίδιο κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην ανωτέρω Αρχή.

Οι κτηματομεσίτες, όταν μεσολαβούν στη μεταβίβαση ακινήτων και, από τις γενικές πληροφορίες που συλλέγουν για τους πελάτες τους με βάση τις υποχρεώσεις τους και αποκομίζουν την εντύπωση ότι η γενική οικονομική κατάσταση κάποιου πελάτη δεν δικαιολογεί το ύψος της συναλλαγής, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην Αρχή.

Εάν έμποροι αγαθών μεγάλης αξίας (π.χ. έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων) διαπιστώσουν επιμονή του πελάτη για αγορά αυτοκινήτου τοις μετρητοίς τότε οφείλουν και αυτοί να αναφέρουν το γεγονός στην Αρχή.

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησε η καταβολή του δώρου Πάσχα

Ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα, η καταβολή του δώρου Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού(ΟΑΕΔ). Παράλληλα, προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας των οποίων η καταβολή αρχίζει κανονικά από τις 11-04-2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την 01-05-2011.

Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01-05-2011.

Εκτός από τα επιδόματα των μακροχρονίων ανέργων, για τις υπόλοιπες πληρωμές δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Έρχονται νέοι φόροι - Ως την Παρασκευή μέτρα 4,2 δισ.

Η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει πρόωρα, απ' την Παρασκευή του Λαζάρου, όπως όλα δείχνουν, ειδικά με την κινητικότητα που παρατηρείται στην Κυβέρνηση με συνεχείς συσκέψεις σε επίπεδο επιτροπών, συμβουλίων και κοινοβουλευτικής ομάδας.

Για την πέμπτη κατά σειρά δόση του δανείου από την τρόικα πρέπει να... “ματώσουμε” (και πάλι) κατά την προσφιλή έκφραση του Πρωθυπουργού.

Τα μέτρα θα κινηθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και θα αφορούν από αυξήσεις φόρων με παράλληλες περικοπές φοροαπαλλαγών, μέχρι μειώσεις μισθών και επιδομάτων με παράλληλη κατάργηση οργανισμών του δημοσίου.

Φορολογία:
- Υπαγωγή στον Φ.Π.Α. πολυτελείας 25% περισσότερων προϊόντων
- Ειδικός φόρος κατανάλωσης σε μη αλκοολούχα ποτά
- Πιθανή νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας
- Κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών για πολίτες μέ εισόδημα άνω των 50.000 ή 60.000 ευρώ το χρόνο

Μισθοί-επιδόματα
- Ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου με κατάργηση ειδικών επιδομάτων υπουργείων
- Μείωση μισθών σε υψηλόμισθους ΔΕΚΟ
- Κριτήρια για τα επιδόματα ανέργων με βάση περιουσιακά στοιχεία
- Μειώσεις στα φοιτητικά επιδόματα, την ισόβια σύνταξη για τις πολύτεκνες μητέρες όπως και στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

“Λουκέτα” σε οργανισμούς του Δημοσίου
- Μείωση των δαπανών για ΔΕΚΟ, Δήμους, Νοσοκομεία 20%. Ήδη ξεκίνησαν τα “λουκέτα” από το
- Λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι δεν έχουν ελπίδες εξυγίανσης. Κανείς δεν γνωρίζει αν μιλάμε για τους ήδη γνωστούς οργανισμούς ή αν η λίστα έχει μεγαλώσει.

Ζητά επίσπευση διαδικασιών του ΣΔΟΕ ο Τσοχατζόπουλος

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και εξέφρασε την παράκληση να εκκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν η έρευνα, που διεξάγεται από το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, για τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας του επί της οδού Διονυσίου του Αρεοπαγίτου των Αθηνών.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε «να μην είναι όμηρος».

Oι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν τα απογεύματα... στο εξωτερικό!

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2011 για να καταλάβουμε ότι ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου είναι αναγκαίες να μένουν ανοιχτές και τα απογεύματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Πόσες φορές χρειαστήκατε να πείτε ψέματα στην δουλειά σας ή ακόμη να πάρετε άδεια για να μπορέσετε να κάνετε τις δουλειές σας με το δημόσιο; Πολλές.

Στο εξωτερικό όμως σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι ανοιχτές ένα ή δύο απογεύματα την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα εδώ και πολλά χρόνια σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοιχτές ένα απόγευμα την εβδομάδα, συνήθως Πέμπτη ή Τετάρτη.

Επίσης σε δέκα χώρες και συγκεκριμένα σε Βουλγαρία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία και κάποιες υπηρεσίες στην Εσθονία και το Λουξεμβούργο οι υπηρεσίες λειτουργούν μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι σε Αυστρία, Γερμανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Τσεχία οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν δύο απογεύματα την εβδομάδα.

Το μέτρο αυτό ισχύει σε αρκετές από τις πιο πάνω χώρες από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, ενώ Ιούλιο και Αύγουστο, μήνες αδειών οι υπηρεσίες παραμένουν κλειστές τα απογεύματα.


Τι θα ισχύσει όμως στην χώρα μας;

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, οι πολεοδομίες, οι εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και μια σειρά δημοσίων υπηρεσιών θα λειτουργούν μέχρι τις 8 το απόγευμα ενώ οι υπάλληλοι που θα εργάζονται περισσότερες ώρες θα έχουν μειωμένο ωράριο την Παρασκευή.

Οι αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας θα γίνουν παράλληλα με την εφαρμογή της 40ωρης εργασίας στο δημόσιο, κάτι που έχει προαναγγείλει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών το νέο ωράριο θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη 45.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα δικαιολογηθούν λόγω της εφαρμογής της εβδομαδιαίας 40ωρης εργασίας και της λειτουργίας των υπηρεσιών τις απογευματινές ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργούν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα, ενώ το νομοσχέδιο θα έχει οριστικοποιηθεί τον Μάιο.

Με την εφαρμογή της 40ωρης απασχόλησης θα αυξηθεί η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που θα εργάζονται επιπλέον μισή ώρα την ημέρα – σε σχέση με σήμερα.

Ηράκλειο: Κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις υποθέσεις κλοπής κοσμημάτων

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά τελικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις υποθέσεις κλοπής κοσμημάτων και να συλλάβουν, όχι μόνο τις δράστιδες αλλά και τον κλεπταποδόχο στον οποίο πωλούσαν τα κλοπιμαία!

Οι διαρρήξεις στα σπίτια τριών κατοίκων της πόλης ηλικίας 56, 48, και 63 χρόνων, είχαν γίνει με τη γνώριμη πλέον μέθοδο της παραβίασης της εισόδου με… τηλεκάρτα. Οι άνδρες της Ασφαλείας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στα ενεχυροδανειστήρια του Ηρακλείου και βρήκαν σε ένα από αυτά διάφορα κοσμήματα, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε από τα τρία θύματα και τους επιστράφηκε.

Στα βιβλία που τηρούσε ο 32χρονος ιδιοκτήτης, αναφέρονταν ως πωλήτριες δύο τσιγγάνες 38 και 48 χρόνων, οι οποίες βρέθηκαν, ανακρίθηκαν και ομολόγησαν τις διαρρήξεις. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθερες λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, στην οποία περιλήφθηκε και το όνομα του ενεχυροδανειστή που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι κάτοικοι κλείνουν το ΧΥΤΑ στην Πάτρα

Φαίνεται πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι η μόνη πόλη που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την συσσώρευση των απορριμάτων.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν τον αποκλεισμό της Ξερόλακας από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 στις 15:00 μ.μ. και με ανακοίνωσή τους εξηγούν τους λόγους:

"Ο ΧΥΤΑ Ξερόλακας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσής του, με ότι αυτό συνεπάγεται για την γύρω περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, τα σκουπίδια ρίχνονται πρόχειρα πάνω στο τεχνικό έργο αποστράγγισης, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί να δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο σκουπιδιών και αν αυτό καταρρεύσει τα σκουπίδια, μέσω και των ποταμών Καραβά και Μείλιχου, θα πνίξουν το μισό Αρκτικό διαμέρισμα.

Ο όγκος των σκουπιδιών έχει υπερβεί το νόμιμο όριο αντοχής του κατά 34 μέτρα(!) όπως άλλωστε έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και συμφωνούν όλες οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις.

Και βεβαίως, συνεχίζεται η παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ – της χωματερής καλύτερα – αφού δεν τηρείται κανένας περιβαλλοντικός όρος και η δυσοσμία είναι πλέον αφόρητη, εγκυμονώντας ορατούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων."

Δεν ήθελε να πληρώσει εισιτήριο και πυροβόλησε τον ελεγκτή!!!

Απίστευτες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην ελληνική επικράτεια. Περιπτώσεις που παλιότερα βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων και δεν περνούσε καν από το μυαλό μας πως κάποια στιγμή θα συμβούν και στο δικό μας «σπίτι».

Σήμερα το μεσημέρι ένας επιβάτης πυροβόλησε τον ελεγκτή του λεωφορείου, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει εισιτήριο... Ναι, καλά διαβάσατε!!!

Το λεωφορείο 843 εκτελούσε το καθιερωμένο δρομολόγιό του Πειραιάς - Πέραμα, όταν επιβιβάστηκε ο ελεγκτής για να κάνει έναν τυπικό έλεγχο εισιτηρίων. Μέχρι αυτό το σημείο όλα πήγαινα καλά. Τη ώρα που το λεωφορείο βρισκόταν στο Ικόνιο και πιο συγκεκριμένα, έξω από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης ο ελεγκτής διαπίστωσε πως ένας επιβάτης δεν είχε προμηθευτεί εισιτήριο και του ζήτησε να καταβάλλει το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Ο δράστης αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου και δε στάθηκε εκεί, αλλά έβγαλε ένα πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε τον ελεγκτή. Η μία σφαίρα βρήκε τον ελεγκτή στον μηρό και η δεύτερη στον γλουτό, όπου για καλή του τύχη είχε το κινητό, με αποτέλεσμα η σφαίρα να μην έρθει σε επαφή με το σώμα του.

Ο άνδρας χτυπημένος διακομίστηκε στο Αττικό νοσοκομείο, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που εξέτασαν τον ελεγκτή προέκυψε πως φέρει τραύμα απο πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος, 22 χιλιοστών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης, που διέφυγε της σύλληψης να είναι αλλοδαπός.

Αν φτάσαμε στο σημείο να βγαίνουν τα πυροβόλα για ένα εισιτήριο, τι θα συμβεί σε σοβαρότερες περιπτώσεις αντιδικίας.

Βρέθηκε πτώμα 32χρονου ψαρά στη Ρόδο

Οπως έγινε γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε ότι στη θαλάσσια περιοχή Καρακόνερου και σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων από την ακτή, βρισκόταν από το πρωί ένα μικρό σκάφος χωρίς διακριτικά στοιχεία, στο οποίο υπήρχε σημαδούρα, κατι που σημαίνει οτι στο σημείο κάποιος κάνει υποβρύχιο ψάρεμα.

Ο ψαρας ωστόσο δεν φαινόταν ενω το σκάφος παρέμενε στο σημείο για πολλές ώρες.

Στο σημείο πήγαν σκάφη του λιμενικού ενώ δύο δύτες βούτηξαν στη θάλασσα. Σε βάθος 15 μέτρων εντοπισαν το πτώμα του άτυχου ψαρά.

Η σορός του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νεκροτομείο Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας.

Ηλεία: Τρίτη κλοπή καμπάνας

Τον μπελά τους έχουν βρει οι αστυνομικοί αλλά και οι υπεύθυνοι των ναών στην Ηλεία από την συμμορία που επιδίδεται τον τελευταίο καιρό στις λεηλασίες κωδωνοστασίων, κατεβάζοντας τις καμπάνες με σκοπό να τις μεταπωλήσουν σε χυτήρια και σε μάντρες ανακύκλωσης μεταλλευμάτων (σκραπ)!

Έργο της ίδιας - πιθανότατα - σπείρας φαίνεται πως είναι η τρίτη κλοπή καμπάνας που καταγράφηκε μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς και οι τρεις έγιναν σε κοντινές περιοχές ενώ οι δύο από αυτές στον ίδιο δήμο. Τελευταίο κρούσμα ήταν η κλοπή μιας καμπάνας βάρους περίπου 50 κιλών από το ξωκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στην θέση «Φρασινιά» του δημοτικού διαμερίσματος Κατσαρού του δήμου Ιαρδάνου.

Από άλλο ξωκλήσι στην ίδια ευρύτερη περιοχή του δήμου Ιαρδάνου και συγκεκριμένα στην Ξυλοκέρα Ηλείας, είχε κλαπεί στις 15 Μαρτίου άλλη μια καμπάνα ηλικίας 150 χρόνων και αξίας 4.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα, είχε γίνει άλλη μια διπλή κλοπή από το καμπαναριό ενός ξωκλησιού στην Αλφειούσα του δήμου Βώλακος Ηλείας. Οι δράστες είχαν αρπάξει τότε δύο καμπάνες αξίας 1.000 ευρώ, από τις οποίες η μία έγραφε "Αφιερωμένη στην Βολάντζα" και, σύμφωνα με μαρτυρίες, τις είχαν φορτώσει σε ένα μπλε φορτηγάκι με το οποίο εξαφανίστηκαν.

Τουρκία: Επιμένει για τα πυρηνικά στα σύνορα με την Ελλάδα

O Yπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε πως οι πυρηνικοί σταθμού που θα κατασκευαστούνε στην Τουρκία θα αντέχουν ακόμη και σε σεισμούς 9 ρίχτερ.

Ο υπουργός Γιλντίζ είπε πως «είναι γνωστό πως στην Τουρκία δεν υπήρξε σεισμός πάνω από 7,4 ρίχτερ, αλλά ακόμα και αν υπάρξει σεισμός των 9 ρίχτερ, θα πρόκειται για μια κατασκευή που θα αντέξει. Αναμφίβολα από τα πιο σταθερά κτίρια στην Τουρκία θα είναι οι πυρηνικοί σταθμοί και τα ηλεκτρονικά τους μέρη που θα κατασκευάσουμε στην Σινώπη και στο Ακουγιού».

Ο Τανέρ Γιλντίζ απαντώντας ζωντανά στο κανάλι NTV, όταν ρωτήθηκε αν μετά το Ακουγιού και την Σινώπη η επόμενη επιλογή για τον τρίτο σταθμό είναι η πόλη Ιγνέαντά της Θράκης, απάντησε πως «Στο υπάρχον προσχέδιο δεν υπάρχει κάποια ονομασία, αλλά φυσικά η Ιγνέαντά είναι μια από τις επιλογές που υπάρχουν» .

Στην ερώτηση για το αν είναι σωστή επιλογή τα πυρηνικά μετά τα όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία, ο υπουργός Γιλντίζ απάντησε πως «Πιστεύουμε πως δεν είναι σωστό να στρέφεται η συζήτηση γύρω από το αν θα το κάνουμε ή όχι. Θεωρούμε καίριο η συζήτηση να στρέφεται γύρω από τα συστήματα ασφαλείας. Υπό αυτή την οπτική γωνία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία και την Ιαπωνία.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές μετά το ατύχημα στην Ιαπωνία, σταμάτησαν για κάποιο διάστημα. Θα αρχίσουν ξανά αυτόν τον μήνα. Βλέπουμε όμως ότι και η Ρωσία μετά το Τσερνόμπιλ, αλλά και η Ιαπωνία μετά από αυτό το ατύχημα έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Σε αυτούς τους σταθμούς παρατηρούμε να εντείνονται οι προσπάθειες των μηχανικών. Τελευταία ο πυρηνικός σταθμός που κατασκευάστηκε από την Ρωσία στην Ταϊβάν, επιλέχτηκε από την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ως ο πλέον ασφαλής στον κόσμο. Για αυτό δεν ανησυχούμε.»

Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Φωτιά στον οικογενειακό προγραμματισμό βάζουν οι νέες αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων που ισχύουν από την 1η Απριλίου. Ειδικότερα όσοι προγραμματίζουν ταξίδια για το Πάσχα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι αυξήσεις στα ναυλα κυμαίνονται γύρω στο 8%.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποδίδουν την αύξηση των ναύλων στην άνοδο της τιμής των καυσίμων, στις κρατήσεις υπερ τρίτων που επιβάλλει το κράτος και για το ΦΠΑ.

Διαβάστε πόσο κόστιζε το εισιτήριο πριν και πόσο τώρα μετά την αύξηση (οι τιμές αφορούν θέση καταστρώματος ενώ τα παιδιά έχουν μισή τιμή):

- Βlue Star.
Δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρος
Πριν: 30 ευρώ το άτομο
Τώρα: 32, 50 ευρώ το άτομο

Δρομολόγιο Πειραιάς - Νάξος
Πριν: 31 ευρώ το άτομο
Τώρα: 33,50 ευρώ το άτομο

Δρομολόγιο Πειραιάς - Ρόδος
Πριν: 55 ευρώ το άτομο
Τώρα: 59,50 ευρώ το άτομο

- ΑΝΕΚ
Δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο
Πριν: 32 ευρώ το άτομο
Τώρα: 36 ευρώ το άτομο

Δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά
Πριν: 32 ευρώ το άτομο
Τώρα: 36 ευρώ το άτομο

- ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο
Πριν: 32 ευρώ το άτομο
Τώρα: 38 ευρώ το άτομο

- ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ
Δρομολόγιο Πειραιάς - Σάμος
Πριν: 47,50 ευρώ το άτομο
Τώρα: 51,50 ευρώ το άτομο

- Hellenic Seaways
Δρομολόγιο Πειραιάς - Αίγινα
Πριν: 9,5 ευρώ το άτομο
Τώρα: 10 ευρώ το άτομο

Τα δελφίνια της ιδιας εταιρείας για δρομολόγιο Πειραιάς - Σπέτσες
Πριν: 35 ευρώ το άτομο
Τώρα: 37,5 ευρώ το άτομο

Εισβολή του ''Δεν Πληρώνω'' σε αστυνομικό τμήμα της Κορινθίας

Οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και υπεξαγωγή εγγράφων από το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων, που έφεραν σημαίες «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα και απαιτούσαν από τον αστυνομικό σκοπό την επιστροφή στοιχείων κυκλοφορίας (αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας, αδειών ικανότητας οδήγησης), τα οποία έχουν αφαιρεθεί από παραβάτες για άρνηση καταβολής τελών διοδίων.

Προτού καταφθάσουν οι ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις, άτομα από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο τμήμα και αφαίρεσαν από την αρχειοθήκη αντίτυπα πράξεων βεβαίωσης παράβασης, τα οποία έκαψαν στον προαύλιο χώρο, ενώ στην συνέχεια όλοι μαζί αποχώρησαν.

Τραγικός απολογισμός ιπποδρομιών στη Βρετανία

Ο απολογισμός των ιπποδρομιών στην Αγγλία του Grand National είναι τραγικός. Το Σάββατο που πέρασε σε έναν αγώνα τραυματίστηκε σοβαρά αναβάτης και νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, μία άλλη κούρσα κατέληξε με δύο άλογα νεκρά, ενώ ακόμα ένα άλογο τραυματίστηκε σοβαρά σε πρόσφατο αγώνα.

Ο προπονητής ενός πρωταθλητή του αθλήματος, Ginger McCain, καταγγέλλει πως οι αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας στο Grand National, έχουν κάνει τις «κούρσες» γρήγορες και πιο επικίνδυνες. Συμπληρώνει πως από τη στιγμή που μείωσαν το ύψος των «φραχτών προσγείωσης», οι αγώνες έχουν γίνει επικίνδυνοι και η ασφάλεια των αλόγων και αναβατών βρίσκεται στον «αέρα». «Η ταχύτητα είναι αυτή που σκοτώνει» καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο νικητής της σαββατιάτικης ιπποδρομίας, κ. Ballabriggs ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί και ότι αυτά συμβαίνουν. Τον αγώνα τον παρακολούθησαν εξακόσια εκατομμύρια άνθρωποι, μόνο που σίγουρα δεν τους «έμεινε» στο τέλος η νίκη του Ballabriggs, αλλά ο τραγικός θάνατος των δύο αλόγων.

Στον άλλο αγώνα, αμέσως μετά τη λήξη του, ο αθλητής ο οποίος τραυματίστηκε, αμέσως μεταφέρθηκε στο νευρολογικό νοσοκομείο του Λίβερπουλ. Σύμφωνα με τον γιατρό, ο αναβάτης υπέπεσε σε κώμα, έπειτα από τραυματισμό στο δεξί μέρος του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2000, 33 άλογα έχουν βρει τραγικό θάνατο, κατά τη διάρκεια αγώνα.

Αττική: Αύξηση πληρότητας για τα πεντάστερα ξενοδοχεία

Σε διπλό... ταμπλό κινήθηκαν οι πληρότητες στα Ξενοδοχεία της Αθήνας το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών & Αττικής.

Τη στιγμή που τα πεντάστερα με τα τετράστερα ξενοδοχεία σημείωσαν άνοδο στις πληρότητες τους, τα δυάστερα και τα τριάστερα ακολουθούσαν την αντίθετη πορεία. Συγκεκριμένα τα μεν πεντάστερα σημείωσαν άνοδο 11,2% φτάνοντας το 50% στις πληρότητες τους, τα δε τετράστερα άνοδο 11,4% και πληρότητες 62%. Στον αντίποδα τα δυάστερα και τα τριάστερα έκλεισαν το Φεβρουάριο με πτώση 10,5% φτάνοντας τις πληρότητες στο 53,8%.

Με την τουριστική χρονιά να τρέχει η Ένωση εξακολουθεί να επιμένει αισιόδοξα και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση που μπορεί να ενισχύσει τον προορισμό και την ξενοδοχία σε Αθήνα-Αττική. Παράδειγμα αποτελεί η νέα πρωτοβουλία της ΕΞΑ-Α για συνεργασία με την Expedia.com. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Expedia εκπόνησε για λογαριασμό της ΕΞΑ-Α ένα στοχευμένο πλάνο προβολής της Αθήνας-Αττικής και των ξενοδοχείων της προς πέντε διαφορετικά κανάλια: Expedia.com (Η.Π.Α.), Expedia.ca (Καναδάς), Expedia.aus (Αυστραλία) και Hotels.com (Σουηδία και Νορβηγία).

Το πρόγραμμα θα “τρέξει” από τα μέσα Απριλίου και για δύο μήνες στα τρία πρώτα κανάλια, ενώ η διάρκεια για Σουηδία και Νορβηγία θα είναι τρεις μήνες. Σκοπός είναι αφενός η ενίσχυση του ονόματος του προορισμού μας και αφετέρου η προσέλκυση πελατών οι οποίοι δεν είχαν την Αθήνα σαν τον βασικό τους προορισμό.

Καντάφι: Δεκτός ο "χάρτης πορείας"

Το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έκανε δεκτό τον "χάρτη πορείας" που πρότεινε η Αφρικανική Ενωση (AU) προκειμένου να βρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση στη Λιβύη, δήλωσε χθες Κυριακή ο νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα.

"Η αντιπροσωπεία του αδελφού ηγέτη (Καντάφι) δέχθηκε τον χάρτη πορείας όπως τον παρουσιάσαμε", δήλωσε ο Ζούμα σε ανακοίνωσή του προς τον Τύπο από την κατοικία Μπαμπ αλ Αζιζίγια του Καντάφι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα από τον Επίτροπο Ειρήνης και Ασφάλειας της AU Ράμταν Λααμάμρα και στην οποία αναφερόταν λεπτομερώς το σχέδιο, ο χάρτης πορείας που πρότεινε η Ένωση προβλέπει "την άμεση κατάπαυση των συγκρούσεων", τη διευκόλυνση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό και την έναρξη διαλόγου "μεταξύ των πλευρών" ενόψει μίας μεταβατικής περιόδου.

Στη μεταβατική περίοδο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να γίνουν "οι απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την εξάλειψη των αιτιών της παρούσας κρίσης οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις νόμιμες προσδοκίες του λαού της Λιβύης για δημοκρατία, πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη, ειρήνη και ασφάλεια, όπως και για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη".

Από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικοί, που ελέγχουν την ανατολική Λιβύη, θα εξετάσουν το σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης που έχει ως στόχο την κατάπαυση του πυρός, αλλά επιμένουν να εγκαταλείψει την εξουσία ο Μουάμαρ Καντάφι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός τους.

"Ο λιβυκός λαός το έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει, αλλά θα εξετάσουμε την πρόταση όταν θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες και θα απαντήσουμε", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπός τους Μουστάφα Γκεριάνι.

Τις δηλώσεις τις έκανε πριν από την άφιξη της αντιπροσωπείας της Αφρικανικής Ένωσης στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών στην ανατολική Λιβύη.

Ο Γκεριάνι είπε ότι εξεπλάγη από τα σχόλια του προέδρου της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, που άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα ταξιδέψει με τους άλλους αφρικανούς ηγέτες στη Βεγγάζη.

"Διερωτόμαστε γιατί δεν έρχεται ο πρόεδρος Ζούμα", είπε ο Γκεριάνι.

Ο Ζούμα είχε συναντηθεί με τον Καντάφι στην Τρίπολη.

Από την πλευρά του, ο Σαμσιντίν Αμπντουλμολάχ, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου των αντικαθεστωτικών, δήλωσε σήμερα ότι η όποια κατάπαυση του πυρός προϋποθέτει την απόσυρση των κυβερνητικών στρατευμάτων από τους δρόμους και την ελευθερία της έκφρασης.

"Ο λαός πρέπει να επιτρέπεται να βγαίνει στους δρόμους για να εκφράζει την άποψή του και οι στρατιώτες πρέπει να επιστρέψουν στις μονάδες τους", δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Αν οι πολίτες είναι ελεύθεροι να βγαίνουν και να διαδηλώνουν στην Τρίπολη, τότε εντάξει. Φαντάζομαι ότι ολόκληρη η Λιβύη θα απελευθερωθεί μέσα σε λίγα λεπτά".

Ο Αμπντουλμολάχ είπε επίσης ότι οι διαπραγματευτές της Αφρικανικής Ένωσης, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα είχαν συνάντηση στην πρωτεύουσα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αναμένεται να μεταβούν εντός ωρών στη Βεγγάζη.

Κατά τη χθεσινή μέρα νέα σφοδρή επίθεση κατά των αντικαθεστωτικών στην πόλη Ατζαμπίγια εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι επαναστάτες ανέφεραν ότι μετά από πολύωρη μάχη, κατάφεραν τελικά να απωθήσουν τους στρατιώτες του Λίβυου ηγέτη, ωστόσο, οχτώ από τους συντρόφους τους έχασαν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ κατηγορεί τον Καντάφι ότι χρησιμοποιεί πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

"Οι δυνάμεις του Καντάφι κρύβονται συχνά πίσω από γυναίκες και παιδιά. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι τελείως αντίθετη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και δεν θα την ανεχτούμε", είπε ο Καναδός Αντιστράτηγος Charles Bouchard.

Είχε μετατρέψει το αυτοκίνητο σε φυτώριο κάνναβης!

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, αξιοποιώντας πληροφορία για οργανωμένη καλλιέργεια φυτωρίων κάνναβης από έναν 34χρονο επιτηρούσαν διακριτικά ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, κόκκινου χρώματος χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

Έπειτα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 34χρονου βρέθηκαν:

- Επτά πλαστικές γλάστρες με χώμα και κοπριά προσφάτως ποτισμένες εντός των οποίων καλλιεργούσε νεαρά φυτά κάνναβης,

- Είκοσι κύπελλα από φελιζόλ λευκού χρώματος με χώμα και κοπριά με ίχνη υγρασίας τα οποία περιείχαν από ένα φυτό κάνναβης έκαστο,

- Δεκατέσσερα κομμενα πλαστικά μπουκάλια με χώμα και κοπριά τα οποία ήταν ποτισμένα πρόσφατα με εμφανή ίχνη υγρασίας τα οποία περιείχαν από ένα νεαρό φυτό κάνναβης.

Τα φυτά κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ ο δράστης συνελήφθη και με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Τους έπιασαν με 548.000 βεγγαλικά!!!

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο λιμάνι του Πειραιά, από άνδρες του γραφείου Ασφαλείας του Κ.Λ.Πειραιά, κατά την αποβίβαση τους από πλοίο, ο οδηγός και ο συνοδηγός φορτηγού, διότι μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν ποσότητες διάφορων ειδών πυροτεχνημάτων-βεγγαλικών και κροτίδων.

Η συνολική ποσότητα ανέρχεται σε 547.288 τεμάχια, και οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους πλούσια γκάμα πυροτεχνημάτων-βεγγαλικών και κροτίδων: «SUPER CRACKER», «Κ0202», «BLACK SPIDER», «GROUND BLOOM FLOWER», «ART K0201», «DOPLO COLPO», «SUPER BANGS», «BANGER», «PLAYING FLY AT NIGHT», «PLAYING FLY AT NIGHT LARGE SIZE».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι παραπάνω ποσότητες αγοράστηκαν την 29/03/2011 από εταιρεία στο Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό την εμπορία τους από τους συλληφθέντες.

Από το Κ.Λ.Πειραιά διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το όχημα, τα πυροτεχνήματα-βεγγαλικά και οι κροτίδες.

Οι έφηβοι είναι εθισμένοι στα διαδικτυακά παιχνίδια

Εθισμένοι στα διαδικτυακά παιχνίδια αποδείχτηκαν, σε ποσοστό 95% οι έφηβοι, που επισκέφθηκαν το ιατρείο για τον εθισμό στο διαδίκτυο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Απρίλιο του 2010. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι 50% του δείγματος παρουσίασαν συννοσηρότητα με ψυχικές διαταραχές.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο συνέδριο από τον ψυχίατρο παίδων, Κωνσταντίνο Σιώμο, και αφορούν μικρό δείγμα 43 εφήβων (39 αγόρια και 4 κορίτσια). Οι έξι από τους εφήβους με διαταραχή εθισμού στο διαδίκτυο και συννοσηρότητα με άλλη ψυχική διαταραχή υποβλήθηκαν σε ενδονοκομειακή θεραπεία. Οι υπόλοιποι 37 ακολούθησαν θεραπεία εκτός νοσοκομείου.

«Ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία συνοδεύεται, σε υψηλό ποσοστό, από άλλες ψυχικές διαταραχές και αναδεικνύεται μεγάλη ανάγκη εκπαίδευσης των ειδικών ψυχικής υγείας στην αναγνώριση της διαταραχής, με τη χρήση πιστοποιημένων κλιμάκων και δομημένων κλινικών συνεντεύξεων. Η δημιουργία εξειδικευμένων θεραπευτικών δομών φιλικών προς τους εφήβους, οι οποίες θα παρέχουν αποτελεσματική θεραπεία στη συγκεκριμένη διαταραχή, κρίνεται απαραίτητη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κ. Σιώμος.

Διαδικτυακός εθισμός και διαδικτυακός τζόγος

Ο διαδικτυακός τζόγος φαίνεται ότι συνδέεται με τον διαδικτυακό εθισμό και την κατάχρηση αλκοόλ, σύμφωνα με μελέτη των Γιώργου Τσουβέλα και Ορέστη Γιωτάκου από τη Διεπιστημονική Εταιρεία Ψυχολογικής Παρέμβασης Προσαρμογή και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης Σεξουαλικής Κακοποίησης "Ομπρέλα".

Από τη μελέτη, που βασίστηκε σε δείγμα 211 φοιτητών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου και αφορούσε τη διερεύνηση του διαδικτυακού εθισμού, του διαδικτυακού τζόγου και παραγόντων της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, προέκυψε ότι 11% του δείγματος βρίσκονται στα όρια της παθολογικής χρήσης, ενώ 2,9% αντιμετωπίζουν έντονα συμπτώματα διαδικτυακού εθισμού.

Οι άντρες του δείγματος εμφάνισαν συστηματικά υψηλότερα επίπεδα διαδικτυακού εθισμού και εθισμού στο διαδικτυακό τζόγο. Από τη μελέτη προέκυψε ακόμη ότι ο διαδικτυακός τζόγος συνδέεται με τη συμμετοχή σε διαδικτυακά αλληλεπιδραστικά παιχνίδια, τη συμμετοχή σε φόρουμ και τη χρήση προπληρωμένης κάρτας.

«Μου γίνεται παρατήρηση από συγγενείς ή φίλους για το χρόνο που είμαι στο διαδίκτυο», « Η εργασιακή μου απόδοση επηρεάζεται αρνητικά από το διαδίκτυο», «Προσπαθώ να κρύψω πόσο διάστημα ήμουν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο», είναι μερικές από τις εκφράσεις, που διατύπωσαν οι μετέχοντες στο δείγμα της έρευνας.

Εφηβεία και διαδίκτυο

«Στην περίοδο της εφηβείας, το διαδίκτυο προσφέρει διέξοδο από την πιεστική και αγχώδη καθημερινότητα και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, χωρίς κίνδυνο απόρριψης, αφού στα διαδικτυακά παιχνίδια και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης οι έφηβοι μπορούν να παρουσιάσουν ό,τι εικόνα του εαυτού τους επιθυμούν. Επιπλέον, οι παίκτες κοινωνικοποιούνται, συμμετέχοντας σε ομαδικές αποστολές και αποκτώντας διαδικτυακούς "φίλους", με κοινά ενδιαφέροντα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έρευνα της νοσηλεύτριας, Ελένης Σακελλαρίου, και του ψυχολόγου υγείας, Γεώργιου Κουλιεράκη, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στην Ελλάδα το φαινόμενο του εθισμού στους εφήβους μαθητές υπολογίζεται μεταξύ 1-8,2%.

Από τη συγκεκριμένη έρευνα, που έγινε σε ένα δείγμα 363 εφήβων μαθητών Α΄και Β΄λυκείου, προέκυψε ότι 41,6% προτιμούσαν κυρίως διαδικτυακά παιχνίδια δράσης, με σημαντικότερο λόγο ενασχόληση να αναφέρεται στο αίσθημα της κοινωνικοποίησης (34,4%). Στους μαθητές με ήπια και σοβαρή εξάρτηση στο διαδίκτυο (34,4%), οι προσδιοριστικοί παράγοντες για τον εθισμό ήταν:

α) η επικοινωνία μεταξύ γονέων-παιδιών (όσο χειρότερη τόσο μεγαλύτερος ο βαθμός εξάρτησης), β) η επικοινωνία μεταξύ των γονέων (όσο χειρότερη τόσο μεγαλύτερο ο βαθμός εξάρτηση), γ) οι εβδομαδιαίες ώρες ενασχόλησης με τα διαδικτυακά παιχνίδια (τα παιδιά που έπαιζαν περισσότερες από 11 ώρες την εβδομάδα είχαν το μεγαλύτερο βαθμό εξάρτησης).

Σε νέα απεργία ως τις 19 Απριλίου οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ.

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η απεργία που έχουν ξεκινήσει από αρχές Απριλίου οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ επέστρεψαν με την ανακοίνωση νέας απεργίας έως τις 19 του μήνα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για τη νέα μονάδα βενζινών στη Θεσσαλονίκη και αντιδρούν στις προτάσεις της διοίκησης να συνδεθούν οι αποδοχές με την παραγωγικότητα.

Η απόφαση τους για παράταση της απεργίας ήλθε μετά τη νέα προσφυγή της διοίκησης στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

Νέος ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ιαπωνία

Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου... Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία και έγινε αισθητή στο Τόκιο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά. Ωστόσο ο συναγερμός ήρθη λίγο αργότερα. Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε για λίγα λεπτά ωστόσο πλέον έχει ξανά αποκατασταθεί.

Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΑΟ Τρικάλων και της Καρδίτσας

Λίγα λεπτά μετά τις 21.30 χθες το βράδυ, 8 οπαδοί από την Καρδίτσα, που επέβαιναν σε 2 αυτοκίνητα, εισέβαλαν οπλισμένοι με ρόπαλα στον σύνδεσμο των «Σακαφλιάδων» στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο των Τρικάλων.

Στον σύνδεσμο εκείνη την ώρα υπήρχαν περίπου 5 μέλη των «Σακαφλιάδων».

Οι οπαδοί της Καρδίτσας σύμφωνα με μαρτυρίες των «Σακαφλιάδων» κρατούσαν στα χέρια τους και βόμβες μολότοφ τις οποίες δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Προκάλεσαν ζημιές στον σύνδεσμο σπάζοντας τζάμια και ήρθαν στα χέρια με τους Τρικαλινούς οπαδούς.

Οι «Σακαφλιάδες» κατάφεραν να απωθήσουν τους Καρδιτσιώτες και έπιασαν «όμηρο» έναν 20χρονο Καρδιτσιώτη τον οποίο αφού ξυλοκόπησαν άγρια, τον γδύσανε και τον πέταξαν στον δρόμο, ενώ η υπόλοιποι παρέα του τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον 20χρονο Καρδιτσιώτη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Κουμουνδούρου: Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα σε αποθήκη

Δύο Αρμένιοι ηλικίας 35 και 22 ετών και μία Βουλγάρα 42 ετών συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου κατηγορούμενοι για πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Η αστυνομία σύμφωνα με την ανακοίνωση είχε πληροφορίες ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν διαμέρισμα στην οδό Κουμουνδούρου στο οποίο αποθήκευαν την πραμάτεια τους. Οι άνδρες της ασφάλειας τους παρακολουθούσαν και τους συνέλαβαν μόλις τους είδαν να βγαίνουν από το σπίτι.

Ακολούθηκε έρευνα στην οποία βρέθηκαν 15.586 πακέτα, διαφόρων εταιρειών που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών, χρηματικό ποσό 200 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Αυξήθηκε η κίνηση στα παζάρια λόγω οικονομικής κρίσης

Όλο και περισσότεροι επισκέπτονται το Κυριακάτικο παζάρι του Πειραιά για τα ψώνια τους. Εκεί θα βρείτε τα πάντα, από μπιζού με 1 ευρώ το κομμάτι μέχρι...μανιτάρια με 3 ευρώ το τελάρο!

Με το πρώτο φως της μέρας οι μικροπωλητές πιάνουν δουλειά στήνοντας τους πάγκους με τα λογής - λογής προϊόντα και περιμένοντας τους καταναλωτές.

Το Κυριακάτικο παζάρι του Πειραιά μπορεί να άλλαξε στέκι και από την πλατεία Ιπποδαμείας να μεταφέρθηκε στις οδούς Αλιπέδου και Σκυλίτση, όμως δεν άλλαξε τις καλές του τιμές. Αυτό είναι και το πρώτο που ελκύει τους αγοραστές που συνεχώς αυξάνουν καθώς τα χρήματα πια δεν φτάνουν για ψώνια στα μαγαζιά.

Στο παζάρι του Πειραιά θα βρείτε από εσώρουχα και ρούχα μέχρι κατσαβίδια και κορνίζες με 1 ευρώ.

Από σήμερα τα αμάξια της Google στους δρόμους της Ελλάδας!

Σήμερα ξεκινάνε τις βόλτες στους δρόμους της χώρας μας, τα αυτοκίνητα της Google για τις ανάγκες εμπλουτισμού του περιεχομένου του χάρτη.

Η Google ετοιμάζεται να ανανεώσει τους χάρτες της έτσι ώστε να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα κι έτσι αποφάσισε να ξαναβγάλει τα αμαξάκια της από το γκαράζ.

Τα αυτοκίνητα της Google με τον ειδικό εξοπλισμό, θα βγουν στους δρόμους και θα φωτογραφίσουν κάθε γωνιά της πόλης με μοναδικό σκοπό να μαζέψουν στοιχεία για να μπορέσουν να βελτιωθούν ύστερα από ειδική επεξεργασία, τα Google Maps.

Τέλος παρά το γεγονός οτι τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα ίδια αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για το Street View, η υπηρεσία αυτή δεν αναμένεται να λειτουργήσει στην χώρα μας τουλάχιστον για την ώρα, οπότε όλες οι εικόνες που θα συλλέξουν δεν πρόκειται να δημοσιευτούν.

Αρνήθηκαν να τον σερβίρουν και τις έδειρε!

Την υπόθεση ξυλοδαρμού μιας 44χρονης ιδιοκτήτριας μπαρ και μιας 45χρονης φίλης της, από έναν 35χρονο Βούλγαρο, εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με το thebest.gr οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να σερβίρουν ένα ποτό στο δράστη και εκείνος που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τις χτύπησε και προκάλεσε ζημιές στο κατάστημα.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν η ιδιοκτήτρια δε δέχτηκε την παραγγελία του 35χρονου γιατί ήταν έτοιμη να κλείσει το κατάστημα.

Ο δράστης, σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε τις δύο γυναίκες, και προκάλεσε και υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Η Ασφάλεια που έσπευσε στο μαγαζί συνέλαβε τον 35χρονο και διαπίστωσε πως είχε στην κατοχή του τρία πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας 100, 50 και 20€.

Από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης και ένα διαβατήριο Ελληνίδας που απεβίωσε πρόσφατα.

Από την Αστυνομία, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Του έκλεψαν τις μέλισσες!

Περισσότερες από 23 κυψέλες με μελίσσια, κατήγγειλε ότι του έκλεψαν ένας 76χρονος.

Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου για να αναφέρει την κλοπή, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία έγινε κάποια στιγμή κατά το χρονικό διάστημα από την 10.00 το πρωί της προηγούμενης Τρίτης μέχρι το μεσημέρι χθες.

Σύμφωνα με το thebest.gr οι δράστες αφού εισήλθαν σε αφύλακτο αγροτικό χώρο, ιδιοκτησίας του ηλικιωμένου αφαίρεσαν τις κυψέλες, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 4.000 ευρώ.

Πάτρα: Άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός του και έγινε έκρηξη!

Άκουσε βήματα χθες βράδυ στην πόρτα του σπιτιού του στις εργατικές κατοικίες Παραλίας και πήγε να δει τι συμβαίνει.

Μία πλαστική φιάλη με καυστικό υγρό εξερράγη μπροστά από την πόρτα του άτυχου άνδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα χέρια και στο πρόσωπο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω απο το διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

Έφτιαχνε πάστες με σύμβολα του Ναζισμού

Ένας Αυστριακός ζαχαροπλάστης, ο Μάνφρεντ Κλάσκα, αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον ανακριτή, επειδή παρασκευάζει στο κατάστημά του πάστες και κέικ, που φέρουν περίτεχνα ναζιστικά σύμβολα--γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση αλλά και τη μήνυση από μια οργάνωση της Αυστρίας που εκπροσωπεί επιζώντες του Ολοκαυτώματος του Β' Παγκόσμιου πολέμου.

"Όταν μου ζητάνε τέτοια κέικ και πάστες, τα ετοιμάζω", απαντά στους επικριτές του ο Κλάσκα, το ζαχαροπλαστείο του οποίου είναι στην κωμόπολη Μαρία Ένζερσντορφ, πολύ κοντά στη Βιένη.

"Αυτές ακριβώς οι συμπεριφορές ανθρώπων, μάς οδήγησαν στην καταστροφή πριν από 70 έτη", επισημαίνει από την πλευρά της η Ουΐλι Μέρνιι, η σημερινή πρόεδρος του Σωματείου επιζώντων του στρατοπέδου του Μαουτχάουζεν.

Το σωματείο αυτό κατέθεσε μήνυση στον ζαχαροπλάστη Κλάσκα, "που παραβιάζει την κείμενη αυστριακή αντιναζιστική νομοθεσία, επιδεικνύοντας τα ναζιστικά σύμβολα".

Ρέθυμνο: Κάνναβη για όλα τα γούστα!

Ένας 59χρονος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Πηγή του Δήμου Ρεθύμνου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Ύστερα από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, που ανέφεραν πως ο συλληφθείς κατείχε και διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Ρεθύμνου, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Είκοσι γραμμάρια, ακατέργαστης κάνναβης

- Έξι γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας

- Δέκα πέντε γραμμάρια περίπου, κατεργασμένης κάνναβης, (σκόνη)

- Έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους, έως 40 cm, τα οποία καλλιεργούσε επιμελώς, στην αυλή της οικίας του και

- Εξακόσιους εβδομήντα οκτώ σπόρους κάνναβης.

Ο δράστης με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Αναφορά "δηλητήριο" κατά της Τουρκίας

Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναφορά ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 2010 για την Τουρκία.

Η αναφορά βγάζει δηλητήριο για την Τουρκία. Η 46 σελίδων αναφορά έχει τις πιο βαριές κατηγορίες στα θέματα της ανεξαρτησίας των δικαστηρίων και στο θέμα της ελευθερίας του τύπου. Να τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της αναφοράς.

Εξωδικαστικές εκτελέσεις. Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία πραγματοποίησαν εξωδικαστικές εκτελέσεις, και τα περιστατικά αυτά δεν ερευνήθηκαν επαρκώς. Στο πανεπιστήμιο των Μούγλων στις 11 Μάιου ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν πυροβόλησε και σκότωσε τον Σερζάν Κούρτ.

Βασανιστήρια. Τα περιστατικά βασανιστηρίων συνεχίστηκαν. Στις 5 Ιανουαρίου γονείς των 32 παιδιών που κρατούνται στις φυλακές των Αδάνων, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, ανέφεραν πως οι δεσμοφύλακες δέρνουν τα παιδιά τους και στις πληγές τους ρίχνουν αλάτι.

Προβλήματα στις φυλακές. Οι συνθήκες στις φυλακές δεν βελτιώθηκαν επαρκώς..Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Οκτωβρίου ανακοίνωσε πως στις φυλακές πέθαναν 32 φυλακισμένοι και 5 προσωρινά κρατούμενοι.

Παραβιάσεις Δικαιωμάτων. Παρά το ότι αναφέρεται στον νόμο, οι ύποπτοι δεν συναντιούνται άμεσα με τους δικηγόρους τους. Κάποιοι παρατηρητές βλέπουν την υπόθεση Βαριοπούλα όπως και την Εργκενέκον ως δύο πολιτικές δίκες, ενώ τις βλέπουν ως κάτι δίκαιο για αυτούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Δίκαιη δίκη: Κάποιες ανακοινώσεις μελών της κυβέρνησης και κάποιων αξιωματούχων επηρέασαν την δικαστική ανεξαρτησία.

Ελευθερία έκφρασης : Η κυβέρνηση στηριζόμενη στο σύνταγμα και σε κάποιους νόμους περιόρισε την ελευθερία έκφρασης.

Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής... και ακόμα είναι αρχές Απρίλη!!!

Όταν το θερμόμετρο στην κορυφή του Υμηττού δείχνει 24 βαθμούς, τότε η επιδρομή των Αθηναίων στις πλησιέστερες παραλίες θεωρείται απλώς επιβεβλημένη.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την απουσία του μπάτη στον Σαρωνικό, εκατοντάδες Αθηναίοι επέλεξαν να περάσουν την χθεσινή ημέρα τους στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

Από τα μπαράκια του Φλοίσβου, μέχρι τις αμμουδιές του Σουνίου, οι πλαζ της Αττικής γέμισαν από τολμηρούς λουόμενους οι οποίοι αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες των υδάτων φόρεσαν τα μαγιό τους και κατέκλυσαν κυριολεκτικώς τις σεζ λονγκ των Αθηναϊκών παραλιών.

Ρίο: Έκαναν σεξ στην παιδιατρική

Σε θάλαμο νοσηλείας της... παιδιατρικής κλινικής και ακριβώς δίπλα σε παιδιά, έπιασε στα "πράσα" τους ασυγκράτητους γονείς δύο ασθενών μία νοσοκόμα. Το περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείου του Ρίου και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σάλο.

Η νοσοκόμα μπήκε στο θάλαμο κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονταν και... έπιασε επ΄ αυτοφώρω τους γονείς στο δεύτερο κρεβάτι, κατά τη διάρκεια... ερωτικών περιπτύξεων!

Γαργαλιστική λεπτομέρεια, το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για τους γονείς του ενός από τα δύο παιδιά που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά για τον... πατέρα του ενός παιδιού και τη μητέρα του άλλου ανήλικου ασθενούς!

Προφανώς, οι δύο τους γνωρίστηκαν μέσα στο νοσοκομείο και στον θάλαμο, όπου έτυχε να νοσηλεύονται μαζί τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ, έτυχε να έρθουν πιο κοντά! Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αλλάξουν και τη θέση των ασθενών!

Η γυναίκα πήρε το δικό της παιδί από το κρεβάτι του και το μετέφερε στο κρεβάτι του άλλου παιδιού. Έτσι άφησαν κενό το δεύτερο κρεβάτι για να επιδοθούν σε ερωτικές περιπτύξεις. Και όλα αυτά, δίπλα στα δύο τους παιδιά!

Η νοσοκόμα που μπήκε στο θάλαμο για να ελέγξει τα παιδιά και να κάνει αλλαγή στους ορούς, υπέστη σοκ από την εικόνα του πατέρα και της μάνας να είναι ξαπλωμένοι στο δεύτερο κρεβάτι και να κάνουν σεξ! Η υπάλληλος του νοσοκομείου αγρίεψε και έκανε αυστηρή παρατήρηση και στους δύο: "Δεν ντρέπεστε; Τι είναι αυτά που κάνετε δίπλα στα παιδιά σας; Φεύγω και επιστρέφω σε δέκα λεπτά...", είπε η εργαζόμενη κλείνοντας την πόρτα πίσω της.

Οι γονείς σηκώθηκαν από το κρεβάτι, μετέφεραν ξανά το ένα παιδί σε αυτό και κάθισαν πάλι στις καρέκλες τους περιμένοντας τη νοσοκόμα με κατεβασμένα τα κεφάλια.

Χανιά: Ψαροντουφεκάς έχασε τη ζωή του

Τραγικό τέλος για έναν 46χρονο Χανιώτη που έκανε χθες το βράδυ ψαροτούφεκο στη θάλασσα περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας.

Ο άτυχος άνδρας ψάρευε μαζί με έναν φίλο του, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έμεινε πολλή ώρα στο νερό και έχασε τις αισθήσεις τους.

Ο φίλος του ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας, οι άνδρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο ενώ ένα ασθενοφόρο παρέλαβε τον άτυχο άντρα, και τον μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ".

Δυστυχώς όμως ήταν αργά και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατο του.

Αναμένεται νεκροψία – νεκροτομή ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιοχώρας διενεργεί προανάκριση.

Νεφρό μέσω Facebook!

Ένας νεφροπαθής, βρήκε μόσχευμα με τη βοήθεια του Facebook!

Ο 35χρονος Jeffrey Kurze χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα νεφρού και γι’ αυτό το λόγο η γυναίκα του, έγραψε στο status της στο Facebook οτι ελπίζει να βρεθεί ένα νεφρό από τον ουρανό, έτσι ώστε να σταματήσει να υποφέρει ο άνδρας της ενώ έδωσε τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει ο πιθανός δότης οργάνου.

Έτσι λοιπόν από το πουθενά, ήρθε μία απάντηση από, τον 25χρονο Facebook φίλο της, Ricky Cisco, ο οποίος παρατήρησε το status της και κινήθηκε η περιέργεια για να μάθει τι επιπτώσεις θα έχει στη ζωή του αν γινόταν αυτός ο δωρητής.

Οπότε μετά από έρευνα, ανακάλυψε ότι είναι αρκετά ασφαλές να δώσει το ένα νεφρό του στον άντρα της Roxy, κι έτσι κι έκανε...

Η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία στις 30 Μαρτίου στο νοσοκομείο Beaumont του Detroit.

3 ανήλικοι διαρήκτες πιάστηκαν στην Πάτρα

Τρεις δεκαπεντάχρονοι είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της κλοπής που έγινε στις αρχές Απριλίου, σε βάρος 47χρονου στο Λιμάνι Χερσονήσου.

Ειδικότερα οι τρεις αλλοδαποί ανήλικοι κατηγορούνται ότι μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε δωματίου ξενοδοχείου και αφαίρεσαν τρεις φορητούς υπολογιστές τσέπης, αξίας περίπου 1.500 ευρώ.

Οι 15χρονοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υ.Α Ηρακλείου, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Εκτός από τους δράστες, συνελήφθησαν και οι γονείς τους κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πάτησε λιμενικό με το αυτοκίνητο στη Χίο!

Μια 29χρονη βαθμοφόρος του Λιμενικού τραυματίστηκε, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία στο λιμάνι της Χίου.

Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε όταν ένας 39χρονος οδηγός ΙΧ την πλησίασε, την έβρισε... και στη συνέχεια πέρασε με το αυτοκίνητο πάνω από το δεξί της πόδι!

Ο αλλοδαπός δράστης ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα στην προσπάθεια του να ξεφύγει, ωστόσο οι συνάδελφοι της 29χρονης κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να εντοπίσουν και να ακινητοποιήσουν το δράστη.

Μετά από αλκοτέστ διαπιστώθηκε πως ο δράστης ήταν μεθυσμένος ενώ η νεαρή λιμενικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο "Σκυλίτσειο" για να της παρασχθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ δε χρειάστηκε περαιτέρω νοσηλεία.

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου διενεργεί προανάκριση και ΕΔΕ για το περιστατικό.

Εξάωρη στάση εργασίας σήμερα στις εφημερίδες

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με εξάωρη στάση εργασίας μόνο στις εφημερίδες αποφάσισε το διασωματειακό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΤΗΠΤΑ, η Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων αποφάσισαν να επεκτείνουν την τετραήμερη απεργία, με εξάωρη στάση εργασίας (από τις 6 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι) τη Δευτέρα 11/4, στις ημερήσιες εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής Τύπου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, "οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί, οι διοικητικοί υπάλληλοι, είμαστε αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε την 4ημερη απεργία μας για την υπογραφή ΣΣΕ. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι να περιφρουρήσουμε τον Τύπο, από την τάση ορισμένων εκδοτών που –προκειμένου να «σπάσουν» την απεργία– δεν διστάζουν να υποβαθμίζουν τις ίδιες τις εφημερίδες, εκδίδοντας απεργοσπαστικά «φύλλα», με ειδήσεις – κονσέρβα.

Τα Σωματεία μας καλούν όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο σε επαγρύπνηση: Για την ομαλή ολοκλήρωση της επιτυχημένης 4ημερης απεργίας. Για την επιτυχία της 6ωρης στάσης εργασίας στις εφημερίδες – και ειδικότερα σε όσες προτίθενται να εκδώσουν απεργοσπαστικό «φύλλο». Για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ".

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More