Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΣΑΛΚΕ 4-1

Με τον Βραζιλιάνο Άντερσον να σκοράρει δις μέσα σε τέσσερα λεπτά η Μάντσεστερ πάει στο Λονδίνο διαλύοντας την Σάλκε στο «Ολντ Τράφορντ» με 4-1. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά από έναν χρόνο απουσίας επιστρέφουν στον τελικό του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έτοιμοι να πάρουν ρεβάνς για τον χαμένο τελικό πριν από δυο χρόνια στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Πολύ καλή δουλειά από τις ρεζέρβες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος ξεκούρασε πολλούς βασικούς λόγω του μεγάλου ματς με την Τσέλσι την Κυριακή.

Μπορεί το 2-0 του πρώτου αγώνα να ήταν ένα σκορ μη αναστρέψιμο για την Σάλκε, όμως οι Γερμανοί μπήκαν με αρκετή όρεξη στο «Ολντ Τράφορντ», πρώτα για να χαρούν το παιχνίδι και έπειτα για να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες είχαν για την μεγάλη ανατροπή.

Από την άλλη η Γιουνάιτεντ με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της μπήκε κάπως μουδιασμένα, αλλά μετά το 20λεπτό άρχισε να ανεβάζει στροφές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δυο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Το σκορ άνοιξε ο Βαλέντσια μετά από πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Γκίμπσον.

Πέντε λεπτά αργότερα ο αρχιτέκτονας του πρώτου τέρματος χρίστηκε σκόρερ, αφού πρώτα Άντερσον και Βαλέντσια έκρυψαν την μπάλα, με τον τελευταίο να του τη στρώνει πολύ όμορφα την μπάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δυνατό σουτ του Ιρλανδού μέσου πήγε πάνω στον Νόιερ, ο οποίος όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Η Σάλκε αντέδρασε και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα μείωσε σε 2-1 με δυνατό σουτ του Χουράδο. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο οι Γερμανοί ήταν πιο απειλητικοί, χωρίς όμως να ενοχλήσουν ιδιαίτερα τον Φαν Ντερ Σαρ κυρίως λόγος της πολυπρόσωπης άμυνας των γηπεδούχων.

Αυτή που βρήκε δίχτυα πάντως ήταν η Γιουνάιτεντ στο 72ο λεπτό με πολύ ωραίο γυριστό σουτ του Άντερσον. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα σε κενή εστία μετά από πάσα του Μπερμπάτοφ έκανε το 4-1. Αυτό ήταν και το τέλικό σκορ του τελευταίου ημιτελικού. Ραντεβού στο Λονδίνο.

Οι Αφγανοί υποστηρίζουν ότι εκείνοι έδειξαν το σπίτι που έμενε ο Μπιν Λάντεν

Αφγανοί κατάσκοποι ήταν αυτοί που υπέδειξαν στους Αμερικανούς το "ύποπτο", όπως το θεωρούσαν, σπίτι, στο οποίο σκοτώθηκε τελικά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, υποστήριξε σήμερα ένας αξιωματούχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NDS) του Αφγανιστάν.

"Το σπίτι όπου σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν είχε υποδειχθεί για πρώτη φορά από τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών", υποστήριξε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. Διευκρίνισε πάντως ότι οι Αφγανοί πράκτορες δεν είχαν υποψιαστεί ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα θα μπορούσε να διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πράκτορες, που δρούσαν από τον προσφυγικό καταυλισμό του Χαριπούρ, κοντά στην πόλη Αμποταμπάν, είχαν παρατηρήσει "ύποπτες κινήσεις γύρω από το σπίτι". "Το θέσαμε υπό παρακολούθηση, γεγονός που μας οδήγησε να πιστέψουμε ότι μπορεί να κρύβονταν εκεί υψηλόβαθμα στελέχη τρομοκρατικής οργάνωσης. Αρχικά νομίζαμε ότι στο σπίτι ζούσε ο Μαουλάουι Άμπντουλ Καμπίρ", ένας από τους ηγέτες των Αφγανών Ταλιμπάν", πρόσθεσε.

Τον περασμένο Αύγουστο, η υπηρεσία "μοιράστηκε αυτήν την πληροφορία με τους Αμερικανούς που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον". Οι Αφγανοί πάντως δεν ενεπλάκησαν στη συνέχιση της έρευνας ή στην επιχείρηση των Αμερικανών.

Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι το σπίτι εντοπίστηκε τον Αύγουστο, αφού το 2007 είχαν αναγνωρίσει έναν από τους "αγγελιαφόρους" του Μπιν Λάντεν και ακολουθούσαν υπομονετικά τα ίχνη του.

Ετοιμάζουν ρύθμιση για τα αναδρομικά που απαιτούν οι εθνοπατέρες

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα βάζει φρένο σε μελλοντικές παράλογες απαιτήσεις των εθνοπατέρων μας και όσων έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας τα αναδρομικά τις αυξησεις, ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας με δημοσιογράφους ενώ στο ερώτημα εάν είναι αποφασισμένος να καταργήσει το ψήφισμα, το οποίο προβλέπει ότι οι μισθοί των βουλευτών συνδέονται με αυτούς των δικαστικών, ο υπουργός Οικονομικών το άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε απαντήσει ξεκάθαρα και οργισμένα, λέγοντας πως "το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση."

Συνταξιούχοι βουλευτές, ή συγγενείς τους απαιτούν ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει και προφορική δέσμευση των προέδρων των κομμάτων οτι τουλάχιστον οι εν ενεργεία βουλευτές δεν θα τα διεκδικούσαν! Η εξοργιστική αυτη απαίτηση, ειδικά αυτή την περίοδο, μόνο θυμό και απαξία προκαλεί στην κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά ανθρώπους που υποτίθεται οτι υπηρέτησαν τον πολίτη να ζητούν τα... ρέστα!

Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 ετών θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ...

Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά ως και 250.000 ο καθένας!!!!
Κράξιμο στους συνταξιούχους βουλευτές

Έπιασαν τους δολοφόνους του άτυχου πυροσβέστη από την Πάτρα

Οι δράστες της αιματηρής ληστείας σε σουπερ μάρκετ της πόλης αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος.

Οι ληστές μπήκαν το Σάββατο στο super market Μαρινόπουλος χωρίς να έχουν καλυμένα τα προσωπά τους με αποτέλεσμα να αναγνωριστούν από τους πελάτες και τους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Πάτρας συνέλαβαν δύο Αλβανούς 20 και 21 ετών για την δολοφονία του 60χρονου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά.

Οι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι των δύο δραστών που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιεροθέου και Κορίνθου σε μικρή απόσταση από το super market, οι οποίοι στη συνέχεια τους οδήγησαν και σε τρίτο συνεργό που είναι μία γυναίκα.

Στο σπίτι βρέθηκε ένα όπλο το οποίο ωστόσο δεν είχε χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, με την απειλή όπλου είχαν ληστέψει περίπτερο στην οδό Οδυσσέα Ελύτη στην Πάτρα την 23.30 ώρα της 29-04-2011.

Η γυναίκα αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής του όπλου, που βρέθηκε στο σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νεκρός Πυροσβέστης σε αιματηρή ληστεία σε super market στην Πάτρα
Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον αδικοχαμένο πυροσβέστη

Πριν το πανηγύρι, έδειραν τους αστυνομικούς!!!

Που να το φαντάζονταν οι δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ότι η παρέμβαση τους σε αυτό που έμοιαζε σαν μια απλή λογομαχία θα ήταν η αιτία για να πάνε τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (03-05-2011), στο Ρουπάκι του δήμου Πηνειού. Οι κάτοικοι ετοιμάζονταν για το βραδινό γλέντι, για το πανηγύρι της Αγίας Μαύρας, αλλά δύο κοντοχωριανοί τους (από Καβάσιλα και Βαρθολομιό) είχαν άλλη άποψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας 44χρονος πάρκαρε το αγροτικό του πάνω στην πλατεία όπου θα γινόταν η εκδήλωση και μαζί με 51χρονο φίλο του κάθησαν σε καφενείο για να... διασκεδάσουν. Μετά από λίγη ώρα ο πρόεδρος του χωριού τους ζήτησε να απομακρύνουν το όχημα από τον συγκεκριμένο χώρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να κινηθούν εναντίον του με απειλητικές διαθέσεις και να του επιτεθούν φραστικά με χυδαίες εκφράσεις.

Στο χωρίο έτυχε να βρίσκεται περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, το πλήρωμα του οποίου αντιλήφθηκε τη φασαρία. Ο άνδρας και η γυναίκα αστυνομικός επιχείρησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα, αλλά αντ' αυτού το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν την επίθεση του 44χρονου και του 51χρονου, με αποτέλεσμα μετά τη λήξη του επεισοδίου να οδηγηθούν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, με εκδορές, για τις πρώτες βοήθειες!

Οι δύο επιτιθέμενοι μεταφέρθηκαν και αυτοί ελαφρά τραυματισμένοι (επίσης με εκδορές) στο νοσοκομείο, αφού πρώτα οι δύο αστυνομικοί της Γαστούνης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ομάδας ΔΙΑΣ που κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.

Κομισιόν: Επιστροφή στα διαβατήρια;

Οι Έλληνες για να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. θα χρειαστούν διαβατήρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να υπάρξει μεγαλύτερη ελευθερία όσον αφορά την αποκατάσταση των ελέγχων στα εθνικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, όπως ζητούσαν οι γαλλικές αρχές, οι οποίες ανησυχούν για την άφιξη στη Γαλλία Τυνήσιων μεταναστών που περνούν από την Ιταλία.

Η προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εθνικά σύνορα θα μπορεί να επιτραπεί σε περίπτωση «αδυναμίας» ενός κράτους, τα σύνορα του οποίου αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε η επίτροπος αρμόδια για θέματα μετανάστευσης Σεσίλια Μάλστρομ. Οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα θα μπορούν επίσης να αποκαθίστανται, όταν ένα τμήμα των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ δέχεται εξαιρετική πίεση από μετανάστες, πρόσθεσε η επίτροπος.

Οι δύο περιπτώσεις που αναφέρονται από την Επιτροπή επισημάνθηκαν από τη Γαλλία και βασίζονται στην αδυναμία της Ελλάδας να ελέγξει ένα τμήμα των συνόρων της με την Τουρκία και στην απόφαση των ιταλικών αρχών να ρυθμίσουν προσωρινά το καθεστώς περίπου 25.000 Τυνήσιων μεταναστών που έφθασαν στο ιταλικό έδαφος δηλώνοντας πως προτίθενται να μεταβούν στη Γαλλία.

Οι προτάσεις της Μάλστρομ θα συζητηθούν σε έκτακτη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στις 12 Μαΐου στις Βρυξέλλες, πριν καταλήξουν, τον Ιούνιο, στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής για τον υποβιβασμό

Ως μια.. κακόγουστη φάρσα και “...προμελετημένο έγκλημα κατά του Ηρακλή” χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΠΟ να απορρίψει και σε δεύτερο βαθμό τον φάκελο που κατέθεσε ο Ηρακλής και να τον ρίξει στην Football League, ο πρόεδρος της ομάδας. Σε ανακοίνωσή τους, οι Θεσσαλονικείς κάνουν λόγο για “πρωτοφανές έγκλημα”.

Για κακόγουστη φάρσα και προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο ο Γιάννης Τάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής εφέσεων που δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ηρακλή.

Ο πρόεδρος του “Γηραιού”, μιλώντας στον “Sentra 103,3”, έκανε μάλιστα λόγο για... αφανισμό της ομάδας.

Αναλυτικά ο Γιάννης Τάκης μίλησε:

Για την απόφαση: «Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή. Καταλαβαίνετε ότι όλοι νοιώθουμε αηδία. Πρόκειται για μια φάρσα που ξεκίνησε πέρσι, μια κακόγουστη φάρσα σε βάρος του σωματείου μας και η οποία ολοκληρώθηκε».

Για το πού στηρίχθηκε η απόφαση: «Δεν ξέρουμε πού στηρίζεται. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο αρεοπαγίτης Γυφτάκης θεώρησε δεδομένο ότι ο Ηρακλής έχει δίκιο και διαχώρισε τη θέση του. Θα πρέπει να μας εξηγήσουν τη δική τους στάση οι κύριοι Μαΐλης και Πάλλης που θα γράψουν τα ονόματά τους στην ιστορία. Αποφάσισαν με μια υπογραφή να τερματίσουν 100 χρόνια ιστορία. Το σωματείο αφανίζεται. Η απόφαση αυτή είναι αφανιστική. Από εκεί και πέρα, αυτοί που αντέχουν τα σκάνδαλα με τις κασέτες και τη βία στα γήπεδα και έχουν τέτοιο πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς, ας μας πουν τι γίνεται. Αυτό το έγκλημα είναι σχεδιασμένο από πέρσι. Πέρσι για λόγους που όλοι καταλαβαίνουν δεν τα κατάφεραν. Ζούμε την αθλιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο παντού».

Για τις φήμες που ακούγονται περί συγχώνευσης με την Αναγέννηση Επανομής: «Δεν ξέρω τι ακούγεται για την Επανομή. Δεν έχουν σημασία αυτά τα πράγματα. Αυτό που ακούστηκε ηχηρά είναι ένα έγκλημα ενάντια της ιστορίας ενός συλλόγου κόσμημα Δεν τους γουστάρουν αυτούς τους συλλόγους. Αν αυτοί δεν τους γουστάρουν μια, εμείς δεν τους γουστάρουμε δέκα. Θα έχουν και τα επιχείρια για την απόφαση που πήραν και αυτό δεν είναι απειλητικό. Τι να κάνουμε να τους πούμε ευχαριστώ».

Για τις αντιδράσεις των άλλων ομάδων: «Δεν μας απασχολούν οι άλλες ομάδες. Είμαστε μεγάλη ομάδα για να ασχολούμαστε με άλλους φακέλους. Αυτό που έγινε σήμερα ολοκλήρωσε το προμελετημένο έγκλημα που είχε αρχίσει από πέρσι».

Για το αν θα υποστηρίξει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των οπαδών: «Έχουμε υποχρέωση γιατί είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου που την αποτελούν φίλαθλοι κι αυτό ενοχλεί. Έχουμε υποχρέωση, λοιπόν, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας συντεταγμένα με καθαρό μυαλό και να δούμε γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ήθελαν τον Ηρακλή. Θα το κάνουμε με επιμονή και υπομονή. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε μέρος του

Η αντίδραση της ΠΑΕ Ηρακλής ήρθε και με γραπτή τοποθέτηση, όπου αναφέρεται με δριμύς χαρακτηρισμούς προς πάσα κατεύθυνση:

"Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό ‘σήμερα’ το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι του σημείου να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου Συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα.

Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι, με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Ελληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς ως το ‘απόλυτο κακό του χώρου’ τον ΗΡΑΚΛΗ. Τον ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος, ακόμη και με τα πιο ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία των Οικονομολογικών γνωματεύσεων, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ, τον ΗΡΑΚΛΗ, που, μέσα από τα τεράστια προβλήματα, που έχει να διαχειριστεί, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΘΑΡΟΣ και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Αυτό ακριβώς έκριναν ως έγκλημα οι επιτροπές της ΕΠΟ και για αυτό, εδώ και δύο χρόνια απεργάζονταν το έγκλημα εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ, του κόσμου και της ιστορίας του. Την αθλιότητά τους τη γνωρίσαμε, εμείς και το φίλαθλο πανελλήνιο. Καιρός, ίσως, να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη Football League ο Ηρακλής!

3,4 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Πάτρα

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν από τα σπίτια τους για μία ακόμα φορά σήμερα το απόγευμα.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είναι 3,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται ανατολικά της γέφυρας του Ρίο κοντά στην περιοχή Αραχωβίτικα, στον υποθαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού κόλπου. Είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και έγινε αρκετά αισθητός από τους κατοίκους της Πάτρας.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι.

64χρονος ψάρευε στη λίμνη Τριχωνίδα με δυναμίτη!

Όργιο παράνομης αλιείας παρατηρείται στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη της χώρας, στην οποία, όπως κάθε χρόνο, απαγορεύεται τέτοια εποχή το ψάρεμα για λόγους προστασίας των ψαριών που βρίσκονται σε φάση αναπαραγωγής. Όμως, οι λαθραλιείς δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμη και εκρηκτικά για να εξασφαλίσουν την αθερίνα, που θα τους αποφέρει πλούσιο μεροκάματο!

Ωστόσο, οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας αγρυπνούν και προσπαθούν με συνεχείς πλωτές περιπολίες να εμποδίσουν το καταστροφικό ψάρεμα. Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων, συνέλαβαν έναν 64χρονο που κινούνταν με την ιδιωτική του πολυεστερική βάρκα, μήκους 3,5 μέτρων, στα νερά της λίμνης, σκορπίζοντας το θάνατο στα κοπάδια των νεογέννητων ψαριών με την χρήση εκρηκτικών!

Στην κατοχή του ψαρά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τη βάρκα του, εκρηκτική ύλη βάρους 105 γραμμαρίων σε μορφή πλαστελίνης, τρία κιλά ψάρια που είχε μόλις αλιεύσει, μία χαρτοταινία και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους εννέα εκατοστών.

Δραματική τροπή στο θάνατο της 16χρονης από αλκοόλ στην Κρήτη - Της έδωσαν ποτά για να την βιάσουν!!!

Μεγάλη ανατροπή, όπως όλα δείχνουν, στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, της μαθήτριας που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Η ανατροπή προέκυψε όταν στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε τελικά ότι η 16χρονη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της από το τελευταίο μπαρ αλλά φαίνεται ότι με τους δύο φίλους της πήγαν και κάπου αλλού. Η αλήθεια είναι ότι ο 23χρονος και ο 17χρονος στη συνέχεια οδήγησαν τη Στέλλα σε ερημική τοποθεσία, ενώ προηγουμένος είχαν προμηθευτεί μία φιάλη ουίσκι και ποτήρια με αναψυκτικά.

Πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης που περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Στη συνέχεια μετέφεραν την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους γιατρούς για το ιστορικό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό και επέδειξαν το ακριβές σημείο, που είχαν οδηγήσει την ανήλικη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ποτού.

Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο κίνησής τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και επέδειξαν τον κάδο απορριμμάτων που είχαν πετάξει το άδειο μπουκάλι, το οποίο δεν βρέθηκε λόγω αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σε βάρος των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία τους για βιασμό και έκθεση, που προκάλεσε το θάνατο της ανήλικης. Η δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, για τους δύο γονείς του 17χρονου, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Πλέι οφ: Ο Πρωθυπουργός την απόφαση!

Να εισηγηθεί την ματαίωση ή την εικοσαήμερη αναβολή των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, ως πρώτη αντίδραση στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στα ελληνικά γήπεδα. Την εισήγηση έκαναν ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και αύριο Πέμπτη θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Οι συσκέψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού ήταν αλλεπάλληλες από το πρωί και σε αυτές συμμετείχαν οι Γερουλάνος, Νικητιάδης και Μπιτσαξής. Η πρώτη σκέψη ως μέτρο κατά της έξαρσης της γηπεδικής βίας, ήταν να εξεταστεί η δυνατότητα αναβολής ή και ματαίωσης των πλέι οφ, μελετώντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. (ποιος θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και πως θα δοθούν τα «εισιτήρια» για το Europa League).

Το μεσημέρι η σύσκεψη συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού. Τελικά, ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αποφάσισαν να εισηγηθούν στον Παύλο Γερουλάνο την αναβολή των πλέι οφ για είκοσι ημέρες και αν αυτό δεν είναι εφικτό (λόγω ημερομηνιών) να υπάρξει ολική ματαίωση. Ο υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να ενημερώσει αύριο Πέμπτη τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ώστε να παρθεί η τελική απόφαση.

Αναμένονται πλέον αντιδράσεις από ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, τονίζοντας πως επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση, παρά μονάχα εισηγήσεις προς τον Υπουργό Πολιτισμού.

Αναλυτικά:

"Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση αναβολής των play offs του πρωταθλήματος της Super League. Αυτή την ώρα εξετάζονται όλες οι προτάσεις και τα μέτρα, που διαθέτει η Πολιτεία, προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα, χωρίς επεισόδια και σχετικές εισηγήσεις θα υποβληθούν στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο".

Συρία: Άρματα μάχης περικύκλωσαν την πόλη Ραστάν

Μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από περίπου 30 τεθωρακισμένα άρματα μάχης και τουλάχιστον 70 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες θεάθηκε σήμερα το μεσημέρι στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Δαμασκού, όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

"Σε κάθε φορτηγό επέβαιναν 20-30 στρατιώτες. Τα οχήματα κατευθύνονταν είτε βόρεια προς το Χομς είτε νότια προς την Ντεράα", είπε ο μάρτυρας που δήλωσε ότι είναι πρώην μέλος του συριακού στρατού.

Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι από το πρωί άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο άκρο της πόλης Ραστάν και περίπου 15 χιλιόμετρα από τη νότια είσοδό της. Η Ραστάν βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Χομς. Ο στρατός κινητοποιήθηκε αφού απέτυχε η συνάντηση που είχαν τη νύχτα κάτοικοι της περιοχής με ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ που ζήτησε την παράδοση πολλών εκατοντάδων ανδρών.

Άρειος Πάγος: Αποζημίωση θα πληρώνουν όσοι καταστρέφουν δάση

Οι εμπρηστές και όσοι καταστρέφουν τα δημόσια δάση θα αποζημιώνουν τους πολίτες εφόσον εκείνοι στραφούν νομικά εναντίον τους επικαλούμενοι προσβολή της προσωπικότητάς τους από την παράνομη δράση τους! Αυτό είναι και το «δια ταύτα» μιας πολύ σημαντικής απόφασης του Αρείου Πάγου, με την οποία κρίθηκε ότι θεμελιώνεται δικαίωμα αποζημιώσεως σε βάρος εκείνου που προκαλεί ρύπανση ή άλλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Και αυτό διότι το δημόσιο δάσος – σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου- υπάγεται στην έννοια του κοινόχρηστου πράγματος και διατηρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του ως δάσος ακόμα και μετά την καταστροφή ή αποψίλωσή του! Η δε προσβολή της προσωπικότητας που μπορεί να «πατήσει» πολίτης και να αξιώσει αποζημίωση από εμπρηστή, ανάγεται στην παράνομη πράξη του δράστη η οποία μειωτικά διαταράσσει την προσωπικότητα του πολίτη που στερείται από την παράνομη πράξη το πράσινο και το οξυγόνο.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Αρείου Πάγου: «Στην έννοια του κοινόχρηστου πράγματος υπάγεται και το δημόσιο δάσος, το οποίο αναγνωρίζεται από το δίκαιο ως περιβαλλοντικό αγαθό, που εντάσσεται στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα (άρθρο 24 παράγραφος 1 του Συντάγματος) και διατηρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του ως δάσος ακόμα και μετά την καταστροφή ή αποψίλωσή του (άρθρο 117 παράγραφος 3 του Συντάγματος), θεμελιώνεται δε και δικαίωμα αποζημιώσεως σε βάρος εκείνου που προκαλεί ρύπανση ή άλλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος (άρθρο 29 του Ν. 1650/1986).

Η παράνομη προσβολή του δικαιώματος επί της προσωπικότητας μπορεί να συνίσταται είτε σε αυθαίρετο αποκλεισμό της προσβάσεως σε δημόσιο δάσος, είτε σε αλλοίωση της φυσιογνωμίας ή καταστροφή του, με συνέπεια να υποβαθμίζεται (για λόγους αισθητικής, αναψυχής και υγιεινής) η ποιότητα ζωής των ευρισκομένων διαρκώς ή προσκαίρως σε τοπική σχέση με το δημόσιο δάσος».

Και ερμηνεύοντας τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα (άρθρα 57 και 59), οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι όταν προσβάλλεται παράνομα η προσωπικότητα πολίτη αυτός «έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή αυτή, να μην επαναληφθεί στο μέλλον και να καταδικασθεί ο υπαίτιος σε χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης του ή σε οτιδήποτε επιβάλλεται από τις περιστάσεις».

Η υπόθεση που απασχόλησε τον Άρειο Πάγο αφορά σε αντιδικία οικοπεδούχων κοντά σε δασική έκταση.

Χαμός με τα εισιτήρια του Final 4

Υποσχέσεις ταξιδιωτικών γραφείων που έμειναν υποσχέσεις, ταξίδια ανθρώπων του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη για την εξασφάλιση περισσότερων εισιτηρίων λόγω αυξημένης ζήτησης, αλλά και η απογοήτευση «ερυθρόλευκων» και «μπλαουγκράνα» οπαδών που αρνήθηκαν να δώσουν εισιτήρια στους «εχθρούς» τους, δημιούργησαν ένα μπάχαλο με τα εισιτήρια των οπαδών του Παναθηναϊκού και την παρουσία τους στο Fainal 4 της Βαρκελώνης.

Ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη την Αθήνα, προσέφεραν όλο το πακέτο του F4 στους οπαδούς του Παναθηναϊκού(αεροπορικά, διαμονή και εισιτήρια γηπέδου), θεωρώντας πως θα εξασφαλίσουν αυτά που υπόσχονταν στον κόσμο του «τριφυλλιού». Έτσι, πολλοί «πράσινοι» οπαδοί έδωσαν προκαταβολή, για να «κλείσουν» μια θέση, παραμένοντας ταυτόχρονα χαλαροί. Που να ήξεραν, όμως, τι τους περίμενε…

Τα πρακτορεία δεν πήραν τα εισιτήρια που ζήτησαν και καθυστερούσαν να ενημερώσουν τους πελάτες τους, ψάχνοντας σε κάθε πιθανή μεριά να… μαζέψουν, αυτά που είχαν υποσχεθεί. Αυτό δεν κατέστη δυνατό και αρκετοί είναι αυτοί, που έδωσαν προκαταβολή και θα χάσουν το παιχνίδι. Το κακό στην περίπτωσή τους είναι πως έχασαν πολύτιμο χρόνο, αφού ήταν ήρεμοι μια και είχαν δώσει την προκαταβολή που θα τους εξασφάλιζε καρέκλα στη γιορτή!

Η «πατάτα» των πρακτορείων κυκλοφόρησε στην πιάτσα και αρκετοί από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού θορυβήθηκαν κι άρχισαν να ψάχνονται μέσω του διαδικτύου. Κάποιοι βρήκαν εισιτήρια με υπέρογκες τιμές. Οι περισσότεροι όμως, χτύπησαν πόρτες που ήταν σφραγισμένες. Γιατί; Επειδή οι κάτοχοι των περισσότερων εξασφαλισμένων εισιτηρίων που δεν τα χρειάζονταν πια, ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα…

Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων», απογοητευμένοι από τη μη παρουσία τους στο F4, δεν είχαν και την καλύτερη διάθεση απέναντι στους «αιώνιους» αντιπάλους τους και προτίμησαν να τα πουλήσουν στο διαδύκτιο, κυρίως, σε οπαδούς της Μακάμπι. Το ίδιο έπραξαν και οι φίλοι των «μπλαουγκράνα», αφού η πίκρα του αποκλεισμού προέρχονταν από τον Παναθηναϊκό.

Η ΚΑΕ ενημερώθηκε για το πρόβλημα και από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και από τον κόσμο της ομάδας αφού ήδη είχε δημιουργηθεί το αλαλούμ. Οι κινήσεις της διοίκησης ήταν άμεσες. Ο Μάνος Παπαδόπουλος ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να εξασφαλίσει περισσότερα εισιτήρια. Παρά την προσπάθεια που έκανε, δεν υπήρξε αντίκρισμα, αφού η διοργανώτρια αρχή έδωσε στον άνθρωπο του Παναθηναϊκού τον αριθμό που εξαρχής είχε πει στους «πράσινους».

Δυστυχώς, αρκετοί οπαδοί του «τριφυλλιού» δεν θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν το F4, παρά το γεγονός πως είχαν προνοήσει. Το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο και οι καταγγελίες αρκετές. Σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα είναι περίπου 3.500 χιλιάδες, ενώ υπήρχε ζήτηση για 8.000!

Πολλοί από τους… άτυχους, θα ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη χωρίς εισιτήριο, ψάχνοντας στην μαύρη αγορά. Άλλοι θα τριγυρνούν στην πόλη κι άλλοι θα περιμένουν υπομονετικά έξω από το γήπεδο. Μια συνηθισμένη τακτική, αφού οι ηττημένοι των ημιτελικών, συχνά, πουλάνε τα εισιτήρια τους μια και δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον για την ομάδα τους, ενώ ταυτόχρονα, ρίχνουν και το κόστος της εκδρομής που έχουν πραγματοποιήσει! Αξίζει να αναφερθεί, πως ο άλλος ημιτελικός μεταξύ της Μακάμπι και της Ρεάλ Μαδρίτης, θα έχει πολλά εισιτήρια να διατεθούν. Αμφότεροι, θα έχουν πολύ κόσμο μαζί τους στη διοργάνωση και είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους…

Απαιτείται «μηδενική ανοχή» στην ακύρωση των κλήσεων

Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση αλκοόλ, τα φθαρμένα ελαστικά, η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα και η οδήγηση χωρίς σύνεση, όπως η χρήση κινητού, είναι οι κύριες αιτίες των τροχαίων, όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ο διευθυντής της Τροχαίας του Αρχηγείου ΕΛΑΣ, ταξίαρχος Α. Κορδολαίμης.

Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται «μηδενική ανοχή» στην ακύρωση των κλήσεων, ειδικά για παραβάσεις που οδηγούν ευθέως σε ατύχημα.

Όπως είπε ο κ. Κορδολαίμης, το 46% των ανθρώπων που συμμετέχουν στα τροχαία βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία, μεταξύ 26 έως 45 ετών, το 52% των τροχαίων γίνονται με τα ΙΧ, μοτοσυκλέτες και δίκυκλα συμμετέχουν σε ποσοστό 35%, ενώ είναι λίγα τα τροχαία με φορτηγά και λεωφορεία, όμως αυτά είναι πολύνεκρα.

Ο ταξίαρχος επισήμανε ότι η Τροχαία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών, την κυκλοφοριακή αγωγή και το θέμα της εξάλειψης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων με στόχο την μείωση των ατυχημάτων.

Η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά θα είναι έτοιμη μέχρι τις 15 Ιουνίου

Μέχρι τις 15 Ιουνίου του 2011, θα έχει παραδοθεί το πόρισμα της Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που συγκροτήθηκε σήμερα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής και την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας θα καταρτισθεί η νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων η οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Αύριο πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας, (Σταδίου 29) και την επίσημη έναρξη των εργασιών της θα κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίσθηκε ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης του Κων/νου, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μέλη της, οι Ανδρέας Κολλάς, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ

Ρένα Μπαρδάμη, εκπρόσωπος του ΣΕΒ

Παντελής Κατσάβαρος, εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ

Αλέξης Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος του ΤΕΕ

Σταμάτιος Πίνης, εκπρόσωπος του ΠΙΣ

Βασίλειος Κουλούρης, εκπρόσωπος της ΓΓΚΑ

Ελισάβετ Γαλανοπούλου, Γενική Διευθύντρια Συνθηκών και Υγιεινής Εργασίας

Δημήτριος Παπαχρήστου, εκπρόσωπος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Μαριάνθη Ξιάρχου-Νικολακάκη, εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ και

Βασίλειος Δρακόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Ο περιορισμός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών στο 10% του εργατικού δυναμικού, αποτελεί δέσμευση μνημονίου και αναμένεται να επιφέρει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους 200 με 250.000 εργαζομένους, οι οποίοι θα μείνουν εκτός λίστας.

Στη Football League ο Ηρακλής!

Στη Football League θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Ηρακλής! Η έφεσή του απορρίφθηκε, σε αντίθεση με αυτή του Πανιωνίου, καθώς ο φάκελος που κατατέθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν κάλυψαν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου η διοργανώτρια αρχή θα εισηγηθεί να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης και να μην ανέβει μία επιπλέον ομάδα της Football League στη Σούπερ Λίγκα, όπως αναφέρει ο κανονισμός. Στην εκδίκαση έχει ζητήσει να παρέμβει και η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής.

Αντίθετα με τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος εξασφάλισε την άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού τα στοιχεία που προσκόμισε κατά την εκδίκαση της έφεσης κρίθηκαν επαρκή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».

Αθώος 40χρονος που κατηγορούνταν για τον βιασμό Βρετανού τουρίστα!

Η καταγγελία αναφέρει πως το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιου του 1999 στην Κρεμαστή, όπου ο 40χρονος με την χρήση βίας ασέλγησε στον τουρίστα.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό στον δράστη αλλά η υπόθεση έπειτα από πολλές αναβολές εκδικάστηκε χθες.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τόσο ο κατηγορούμενος όσο και ο συνηγορό του αρνήθηκαν τις κατηγορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ροδιακή", δίνοντας επιχειρήματα που αντικρούουν τους ισχυρισμούς του Άγγλου.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ζήτησε την απαλλαγή του 40χρονο καθώς δεν προέκυπταν στοιχεία για την ενοχή του και τελικά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Ρέθυμνο: Είχε μετατρέψει το καφενείο του σε χαρτοπαικτική λέσχη

Σε λέσχη είχε μετατρέψει το καφενείο του ένας 43χρονος στο Ρέθυμνο ο οποίος συνελήφθη σήμερα αργά τα μεσάνυχτα ο οποίος συνελήφθη μαζί με 5 άλλα άτομα τα οποία έπαιζαν πόκερ στο προαναφερόμενο κατάστημα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου κατά την διαδικασία προσέγγισης για έλεγχο, στο καφενείο του 43χρονου παρεμποδίστηκαν από άτομο του καταστήματος το οποίο ασφάλισε εσωτερικά την κεντρική θύρα εισόδου, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο ικανό χρόνο στους παίκτες – θαμώνες να εγκαταλείψουν και να κρύψουν πειστήρια από την διεξαγωγή τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν: Χίλιες τριακόσιες δέκα πέντε (1.315) μάρκες πονταρίσματος

Δύο (2) φορητοί ασύρματοι μάρκας MIDLAND

Εκατό (100) τράπουλες, πλήρης

Δύο (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα πρόσφορα για χρήση και

Το χρηματικό ποσό των επτακοσίων ογδόντα (780) ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε, ότι ανωτέρω ιδιοκτήτης δεν είχε αναρτήσει σε εμφανές σημείο, σχετική πινακίδα απαγόρευσης εισόδου και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικους, καθώς και η μη απαγόρευση χρήσης καπνίσματος στους χώρους του καταστήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Κράξιμο στους συνταξιούχους βουλευτές

Την οργή της Βουλής προκαλούν οι αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι ζητούν ως αναδρομικά ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Όπως έχει γίνει γνωστό, 850 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητούν να ισχύσει και γι’ αυτούς η ρύθμιση που ισχύει για τους ανώτατους Δικαστικούς.

Με τον τρόπο αυτό και την ώρα που οι Έλληνες υφίστανται σημαντικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ο κάθε συνταξιούχος βουλευτής αξιώνει περίπου 250.000 ευρώ!

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητείται το ν/σ για το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι «η στάση αυτή απαξιώνει ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς ιδιαίτερα στις μέρες μας που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται αυστηρά». Επιπλέον, ο κ. Σαχινίδης θύμισε την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος το 2006 από το βήμα της Βουλής είχε πει «να κάνω μια αναφορά σε μια περίοδο όπου μεγάλες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Καλώ τους προέδρους των Ανώτατων δικαστηρίων να παραιτηθούν από τις αξιώσεις του και το ίδιο πρέπει να πράξουν όλοι όσων συμπαρασύρονται οι μισθοί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας είπε «με βάση την ομιλία του Παπανδρέου καλούμε τους συνταξιούχους βουλευτές να παραιτηθούν των αξιώσεων. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και γι αυτό καλούμε να παραιτηθούν των αξιώσεων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι «αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό οι προσφυγές και τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών».

Στην καρδιά του προβλήματος αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής αναφέροντας «Διαχρονικά είμαστε αντίθετοι με αυτή την αντίληψη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, όπως και δεν θα πρέπει να πληρώνονται οι συμμετοχές στις διάφορες επιτροπές».

Πιο αιχμηρός ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος είπε: «Μουντζώνει η κοινωνία και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν», σημείωσε πως μπορεί η απαίτησή τους να είναι νόμιμη, όμως είναι καθόλα ανήθικη. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπαδημούλης πρότεινε «με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής να ψάξουμε και να βρούμε τις αλλαγές που απαιτούνται για το Ζ ψήφισμα της Βουλής πάνω στο οποίο πατούν οι συνταξιούχοι βουλευτές και ζητούν τα αναδρομικά».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Σταμάτη ο οποίος τάχθηκε υπέρ της καταβολής των χρημάτων στους συνταξιούχους βουλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά ως και 250.000 ο καθένας!!!!

Σαντορίνη: Ο 2ος τοπ προορισμός στον κόσμο

Μια σπουδαία διάκριση για τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, αποτελεί η λίστα με τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς για το 2011 που δημοσιοποίησε ο μεγαλύτερος παγκοσμίως ταξιδιωτικός ιστότοπος το tripadvisor.com τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Στη 2η θέση, μετά τη Νίκαια της Γαλλίας, τοποθετείται η Σαντορίνη, ενώ ακολουθούν στην 3η θέση η Κέρκυρα στην 4η η Κρήτη ενώ η Μύκονος εμφανίζεται στην 7η θέση.

«Και αυτή είναι μόνο η αρχή» αναφέρει ο δήμαρχος Θήρας, κύριος Νικόλαος Ζώρζος, ο οποίος υποστηρίζει ότι στα χρόνια που ακολουθούν η Σαντορίνη όχι μόνο θα διατηρήσει την θέση της στους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς οδηγούς, αλλά θα γίνει ακόμα πιο δελεαστικός προορισμός για τους τουρίστες.

Υπάρχει σχέδιο, προσθέτει, για βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους κατοίκους, που από δω και στο εξής θα έχουν να κάνουν με μια εντελώς διαφορετική δημοτική Αρχή, πιο φιλική και συνεργάσιμη προς τους πολίτες.

Απάτσι: Έχουν 82 προβληματα και όμως... πετάνε (όσα έμειναν)

Θρηνούμε ήδη δύο νεκρούς πιλότους, όμως κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται. Δεν νοιάζεται κανείς την ώρα που έχουν διαπιστωθεί ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 82 τεχνικά προβλήματα στα κατά τα άλλα υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα, προβλήματα τα οποία αρκούν για να τα ρίξουν την ώρα της πτήσης συμπαρασύροντας στο θάνατο και άλλους νέους ανθρώπους των Ε.Δ.

Μπορεί οι πιλότοι του ¨Απάτσι” που έπιασε φωτιά στον αέρα να κατάφεραν μέσα σε 40 δευτερόλεπτα, να το ”κατεβάσουν” και να σωθούν, κάποτε όμως παρά την εκπαίδευση και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων πιλότων και η τύχη τελειώνει...

Η επίλυση των προβλημάτων όμως δεν έχει προχωρήσει καθόλου κι αυτό γιατί υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία του υπουργείου με την κατασκευάστρια εταιρεία όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.

Επί δυόμισι χρόνια μάλιστα δεν έχει καν γίνει η λεγόμενη ανασκόπηση της προόδου της σύμβασης και έτσι δεν γίνεται τίποτα. Το πρόβλημα χρονίζει (για την ακρίβεια χρονίζουν και τα 82 προβλήματα) και απλά κάποιοι φαίνεται ότι περιμένουν... το επόμενο ατύχημα!!!

Το αξιόμαχο των τεχνικών που τα συντηρούν με όσα μέσα έχουν, αλλά και η εκπαίδευση των πιλότων τα κρατούν όπως φαίνεται στον αέρα.

Ωστόσο έμπειροι τεχνικοί τονίζουν ότι μπορεί ένα μόνο πρόβλημα να μην είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα, ένας συνδυασμός όμως μερικών μόνων από τα 82 μπορεί και έχει αποδειχθεί μοιραίος.

Σέιχ Σου: Περιστρεφόμενες κάμερες για την Πυρασφάλεια

Δεκαέξι περιστρεφόμενες κάμερες θα ανιχνεύουν μέσα σε λίγες μέρες οτιδήποτε κινείται μέσα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, Σέιχ - Σου. Η εικόνα θα μεταδίδεται, μέσω της χρήσης του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών, στο σταθμό δασοπροστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στον Άγιο Παύλο και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα κινητοποιούνται άμεσα οι υπηρεσίες επέμβασης.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης και προστασίας του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται το δυναμικό της Υπηρεσίας και μέχρι το τέλος του μήνα το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία προκειμένου να ενισχύσει σημαντικά το έργο της δασοπροστασίας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης αντιπύραρχος Δημήτριος Ζάχος, στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.

Εκτός όμως από τα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς το σύστημα των καμερών «φιλοδοξεί» να αντιμετωπίσει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στο Σέιχ - Σου, εκείνο της συσσώρευσης σκουπιδιών και μπάζων. «Αυτή τη στιγμή το περιαστικό δάσος είναι ένας ευρύς σκουπιδότοπος του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» τόνισε ο δασάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Αϊναλής και χαριτολογώντας είπε ότι «ίσως θα έπρεπε να βάλουμε πινακίδες στο δάσος καλώντας όσους πετάνε μπάζα να τα αφήνουν στην άκρη του δρόμου και όχι να τα πετάνε στις ρεματιές. Το κόστος για να τα μαζέψουμε από δύσβατα σημεία είναι τεράστιο».

«Το πρόβλημα ξεκινά κυρίως από ορισμένους κακούς επαγγελματίες» επισήμανε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ του νομού Θεσσαλονίκης, Θέμης Καρτσιώτης, που πρότεινε να εγκατασταθούν σε όλα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα συσκευές τηλεματικής ώστε να καταγράφονται οι διαδρομές τους.

Με αφορμή το φαινόμενο της συσσώρευσης σκουπιδιών ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Κώστας Κοκολάκης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των δήμων αυξημένη προσοχή για τις φωτιές που εκδηλώνονται σε χώρους απόθεσης απορριμμάτων. «28 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το 2010 σε χωματερές στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης όμως επίσημα δεν υπάρχουν πια χωματερές στο νομό» είπε και ζήτησε από τους δήμους να παρακολουθούν την κατάσταση που επικρατεί σε κλειστές χωματερές ή χώρους υπό αποκατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε ήδη την 1η Μαϊου ενώ όπως ανακοινώθηκε, κατά το 2010 τα περιστατικά πυρκαγιών παρουσίασαν μείωση κατά 21,4% σε σχέση με το 2009.

Champions League: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάλκε

Με μεγάλη «προίκα» το 2-0 στο Γκελζενκίρχεν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Τετάρτη τη Σάλκε στο «Ολντ Τράφορντ» στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League. Το σκορ και η ανωτερότητα που έδειξαν οι πρωτοπόροι της Premiership στον πρώτο αγώνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εκπλήξεις, αλλά ποιος μπορεί να… ξεγράψει ελαφρά τη καρδία την ομάδα που νίκησε με 5-2 την Ίντερ στο «Μεάτσα»;.

Οι γηπεδούχοι, που φτάνουν για δωδέκατη φορά στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετρώντας τέσσερις προκρίσεις και επτά αποκλεισμούς, προέρχονται από ήττα με 1-0 από την Άρσεναλ στο «Emirates» την Κυριακή. Τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Premiership απέχουν μόλις τρεις βαθμούς από την Τσέλσι, την οποία υποδέχονται την ερχόμενη Κυριακή στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αλλά πιθανώς να προβεί σε αρκετές αλλαγές εν όψει του ντέρμπι με τους «μπλε».

Η Σάλκε, που συμμετέχει για πρώτη φορά στους «4» του Champions League αλλά έχει φτάσει τρεις φορές σε αυτή τη φάση άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, γνώρισε τη συντριβή με 4-1 από την Μπάγερν στο Μόναχο το Σάββατο και εντός των τειχών ασχολείται μόνο με τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ραλφ Ράνγκνικ θα έχει στη διάθεσή του μετά από αρκετό καιρό τον Κλάας-Γιαν Χούντελαρ και τον Μπένεντικτ Χέβεντες, που αποθεραπεύτηκαν.

Η Μαν. Γιουνάιτεντ μπορεί να μετρά πέντε νίκες και μόλις μία ήττα σε δέκα αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες στη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά σε διπλούς αγώνες των νοκ άουτ φάσεων έχει τέσσερις ήττες και καμία νίκη! Στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι σε γερμανικές ομάδες οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πάντως και στις 14 περιπτώσεις που έχουν επικρατήσει εκτός έδρας στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα έχουν πάρει την πρόκριση, μεταξύ αυτών και στις τέσσερις φορές που είχα νικήσει με 2-0.

Η Σάλκε στη μοναδική της επίσκεψη στο συγκεκριμένο γήπεδο είχε γνωρίσει τη συντριβή με 5-1 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1970, παρότι είχε επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα. Συνολικά σε τέσσερις επισκέψεις στην Αγγλία έχει 3 ήττες και 1 ισοπαλία. Μόλις δύο φορές στην εποχή του Champions League έχει καταφέρει ομάδα να προκριθεί έχοντας ηττηθεί στην έδρα της στον πρώτο αγώνα διπλής αναμέτρησης. Η πρώτη ήταν στα ημιτελικά του 1996, όταν ο Άγιαξ ανέτρεψε απέναντι στον Παναθηναϊκό το 0-1 του Άμστερνταμ κερδίζοντας με 3-0 στο ΟΑΚΑ, ενώ η δεύτερη ήταν φέτος στους «16», όταν η Ίντερ έχοντας χάσει με 1-0 από την Μπάγερν στο Μιλάνο, επικράτησε 3-2 στην «Αλιάντς Αρένα».

Παίκτες στο όριο των καρτών έχει μόνο η Σάλκε. Πρόκειται για τους Χανς Σαρπέι, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Χοσέ Μανουέλ Χουράδο και Κλάας-Γιαν Χούντελαρ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.

51χρονος ταξιτζής με "πειραγμένο" ταξίμετρο

Στην σύλληψη ενός 51χρονου οδηγού ταξί προχώρησε η αστυνομία καθώς όπως διαπιστώθηκε το ταξίμετρο του «έτρεχε» με… ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μέσα στο αυτοκίνητό του 51χρονου βρέθηκε τηλεκοντρόλ, το οποίο χρησιμοποιούσε για να παρεμβαίνει στις ενδείξεις του ταξίμετρου, αυξάνοντας υπερβολικά το κόμιστρο και χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους επιβάτες.

Σε μέτρηση, συγκεκριμένης διαδρομής, που διενεργήθηκε με την παρουσία του οδηγού και αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι σε απόσταση 8,74 χιλιομέτρων που ανέγραφε ο χιλιομετρητής, αντί του ποσού των 7,09 ευρώ που αντιστοιχεί, αφού ενεργοποιήθηκε το τηλεκοντρόλ, η απόδειξη που εξέδωσε το ταξίμετρο, μετά το πέρας της διαδρομής αυτής, ανέγραφε ότι διανύθηκε απόσταση 23,36 χλμ. και το αντίτιμο ποσό πληρωμής ήταν 17,04 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία

Από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, αφού έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αργά χθες το βράδυ ο 41χρονος άνδρας φέρεται να πήδηξε από το παράθυρο του δωματίου του στο ξενοδοχείο και έπεσε στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας έμενε μόνιμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού το είχε μισθώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βρέθηκαν επίσης δύο σημειώματα, ένα εκ των οποίων ο φερόμενος ως αυτόχειρας είχε γράψει για τη μητέρα του. Το άλλο σημείωμα περιείχε οδηγίες για το τί θα ήθελε να γίνει σε περίπτωση που σωθεί από την πτώση από τον 4ο όροφο.

Οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών-συνταξιούχων

Οι προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 των υπόχρεων με εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ,συνταξιούχοι, εισοδήματα που προέκυψαν στο εξωτερικό κτλ., που υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως από τον υπόχρεο ή από πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτόν είτε ταχυδρομείται επί αποδείξει, για τις οποίες η ημερομηνία υποβολής, διαμορφώνεται ως εξής:

Με ΑΦΜ 1 μέχρι τις 17 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 2 μέχρι τις 18 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 3 μέχρι τις 19 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 4 μέχρι τις 20 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 5 μέχρι τις 23 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 6 μέχρι τις 24 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 7 μέχρι τις 25 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 8 μέχρι τις 26 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 9 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011
Με ΑΦΜ 10 ή 20 ή 30 ή 40 ή 50 μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 και
Με ΑΦΜ 60 ή 70 ή 80 ή 90 ή 00 μέχρι τις 31 Μαΐου 2011.

Εφόσον οι δηλώσεις των παραπάνω υπόχρεων, υποβάλλονται από τους ίδιους με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, καθώς και οι δηλώσεις των υπόχρεων με εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρίες, αντιπρόσωποι, πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλειομεσίτες κ.τ.λ., που υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, η προθεσμία υποβολής τους παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2011, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

- η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους παραπάνω υπόχρεους.

Το τελευταίο αντίο στον Θανάση Βέγγο

Πώς να αποχαιρετήσεις έναν άνθρωπο σαν τον Θανάση Βέγγο; Πώς να πεις αντίο σε έναν ηθοποιό που χάρισε το γέλιο σε γενιές και γενιές Ελλήνων και αποτέλεσε πρότυπο επαγγελματία, πρότυπο οικογενειάρχη, πρότυπο ανθρώπου;

Και όμως σήμερα όλη η Ελλάδα θα πρέπει να αποχαιρετήσει τον Θανάση της, τον καλό της άνθρωπο, το πιο χαρακτηριστικό γέλιο του ελληνικού κινηματογράφου…

Κόσμος πολύς - επώνυμοι και απλοί άνθρωποι - συγκεντρώνεται από νωρίς το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Αγ. Μαρίνας του Θησείου, εκεί που στις 2 το μεσημέρι έπεσαν «οι τίτλοι τέλους» για τον «καλό άνθρωπο» Θανάση Βέγγο.

Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην δημοσιοποιηθεί η ώρα και ο τόπος που θα ταφεί ο πατέρας και σύζυγος Θανάσης, καθώς οι διακριτικοί τόνοι και το χαμηλό προφίλ του ηθοποιού, σε όλη την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία.

Η οικογένειά του, οι συνάδελφοί του, όσοι τον αγάπησαν, πλήθος κόσμου θα συντροφεύσουν τον Θανάση στην τελευταία του κατοικία.

Ό Θανάσης Βέγγος πέθανε χθες το πρωί, λίγα λεπτά μετά τις 7 ενώ πάλευε επί μήνες για να κρατηθεί στη ζωή. Ξεψύχησε σε νοσοκομείο των Αθηνών έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Ασημίνα που πορεύτηκαν μαζί πάνω από μισό αιώνα, και τους δύο τους γιους.

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών, διακριτικά, ακριβώς όπως έζησε όλα του τα χρόνια…

Για τον θάνατό του δάκρυσε όλη η Ελλάδα και άνθρωποι κάθε ηλικίας γιατί ο Θανάσης Βέγγος ήταν η πιο οικεία φιγούρα, ο δικός μας άνθρωπος, ο ηθοποιός που αγαπήσαμε, που μας έκανε να γελάσουμε και ένα πρόσωπο που όλοι νιώθαμε δικό μας, πολύ δικό μας…

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
"Έφυγε" ο καλός μας άνθρωπος...

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Βαρκελώνη

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Βαρκελώνη για το Final 4 της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί στην πόλη 6 και 8 Μαΐου. Όπως ανακοινώθηκε από την καταλανική αστυνομία, επί ποδός θα βρίσκονται 850 άνδρες του σώματος, οι οποίοι και θα έχουν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στη διοργάνωση.

Υπολογίζεται πως περίπου 18.000 άνθρωποι θα συρρέουν τις ημέρες των αγώνων στο «Παλάου Σαν Τζόρντι», που θα φιλοξενήσει τους αγώνες. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι κατά την είσοδο όλων στο γήπεδο, ενώ η αστυνομία θα συνεργάζεται με το σώμα ασφαλείας της Βαρκελώνης, αλλά και το σύστημα υγείας για παν ενδεχόμενο.

Σχολή καλών Τεχνών: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας

Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της αποφάσισε η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, για σήμερα και αύριο, 4 και 5 Μαΐου αντίστοιχα, μετά από συνεδρίαση της συγκλήτου της. Αιτία γι’ αυτή την απόφαση, που ελήφθη ομόφωνα, είναι «η συσσώρευση οξυμμένων και ανεπίλυτων προβλημάτων που συνδέονται και απορρέουν από τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και συνολικότερα της Κυβέρνησης, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε κατάσταση αδιεξόδου την Σχολή, με αποτέλεσμα να είναι πλέον αδύνατη η ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία της».

Η σύγκλητος επισημαίνει τη νέα «δραματική μείωση της Δημόσιας Χρηματοδότησης. Η συνολική περικοπή του Τακτικού Προϋπολογισμού της ΑΣΚΤ αγγίζει το 50%. Η Ανωτάτη Σχολή καλών Τεχνών, όπως και άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, αντιμετωπίζει καθημερινά τις συνέπειες της συνεχιζόμενης μείωσης της Δημόσιας Χρηματοδότησης, η οποία πλέον σύμφωνα και με τα δεδομένα του Υπουργείου διαμορφώνεται σε συνολική μείωση του Τακτικού Προϋπολογισμού που αγγίζει το 50%.

Η μείωση αυτή καθιστά πλέον αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και οδηγεί με ακρίβεια και τελική συνέπεια, στην οριστική αναστολή της εκπαιδευτικής του λειτουργίας στο άμεσο μέλλον. Η ΑΣΚΤ δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις τρέχουσες λειτουργικές, ανελαστικές δαπάνες της, παρά το γεγονός ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει επιτευχθεί ήδη εξορθολογισμός και σημαντικός περιορισμός των λειτουργικών της δαπανών».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι λόγω των μεγάλων μειώσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα οδηγούνται αναπόφευκτα σε αναστολή των εργασιών τους.

ΣΔΟΕ: Στην "τσιμπίδα" γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές και μανατζερ ποδοσφαιριστών

Με βαριές φορολογικές παραβάσεις πιάστηκε ο 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες που ελέγχθηκε από τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ: Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε ένα χρόνο (2009 - 2010) οι φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσε το ΣΔΟΕ αυξήθηκαν κατά 6.406%, ενώ προχώρησε και το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών 1.875 ελευθέρων επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ άνοιξε το 2010 τους τραπεζικούς λογαριασμούς 481 γιατρών, 209 δικηγόρων, 1041 λογαριασμούς άλλων επαγγελματιών, όπως συμβολαιογράφοι, λογιστές, μηχανικοί, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, μανατζερς ποδοσφαίρου.

Και οι έλεγχοι αυτοί απέδωσαν πραγματικά «λαβράκια».

Για παράδειγμα:
- Οδοντίατρος που ελέγχθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 απέφυγε να εκδώσει 139 Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών συνολικής αξίας 586.275 ευρώ, στερώντας το Δημόσιο από περίπου 200.000 ευρώ σε φόρους που αναλογούν στο εισόδημά του αυτό.

- Άλλος οδοντίατρος κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 132.105 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 1.120.833 ευρώ.

- Ψυχίατρος κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 206.228 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 6.301.404 ευρώ.

- Γυναικολόγος κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 373.331 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 1.045.526 ευρώ.

- Δικηγόρος, για τα οικονομικά έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 έχει δηλώσει ποσό 204.110 ευρώ ως προερχόμενο από ελευθέριο επάγγελμα και ενοίκια. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ανέρχονται σε ποσό 3.000.000 ευρώ.

- Καρδιοχειρουργός κατά τις χρήσεις 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 399.009 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 3.816.821 ευρώ.

- Οδοντίατρος κατά τις χρήσεις 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 129.120 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 3.050.267 ευρώ.

- Ιατρός του Ε.Σ.Υ. στην περιοχή Λάρισας κατά τις χρήσεις 2000 έως 2010 είχε σε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεις συνολικού ποσού 4.300.000 ευρώ.

- Δύο πανεπιστημιακοί ιατροί Δημόσιου Νοσοκομείου κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2010 είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεις συνολικού ποσού 11.000.000 ευρώ και 4.500.000 ευρώ αντίστοιχα.

Συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά ως και 250.000 ο καθένας!!!!

Σε ημέρες Μνημονίου, σε ημέρες που δεν ξέρει κανείς αν η επόμένη θα τον βρει να έχει την δουλειά του, είτε στον ιδιωτικό είτε στον Δημόσιο τομέα, άνθρωποι που "υπηρέτησαν" τον λαό παίζουν με τα νεύρα του και την υπομονή του!

Συνταξιούχοι βουλευτές, ή συγγενείς τους απαιτούν ποσό που ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ υπάρχει και προφορική δέσμευση των προέδρων των κομμάτων οτι τουλάχιστον οι εν ενεργεία βουλευτές δεν θα τα διεκδικούσαν!

Η εξοργιστική αυτη απαίτηση, ειδικά αυτή την περίοδο, μόνο θυμό και απαξία προκαλεί στην κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί για ακόμα μια φορά ανθρώπους που υποτίθεται οτι υπηρέτησαν τον πολίτη να ζητούν τα... ρέστα!

Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους τελικά, τότε ένας βουλευτής με μακρά θητεία άνω των 18 ετών θα δικαιούται περίπου 100.000 ενώ ένας βουλευτής με θητεία περί τα πέντε χρόνια θα πάρει κάπου 5.000 ευρώ...

Όπως αποκάλυψε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή – κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - περίπου 850 συνταξιούχοι βουλευτές επιμένουν να ζητούν να λάβουν αναδρομικά αυξήσεις, επί το πλείστον στη βάση της αντίστοιχης ρύθμισης που έχει γίνει για τους δικαστές (περίοδος 2003 – 2007), κι είναι θέμα χρόνου να βγει η τελική δικαστική απόφαση.

Μάλιστα η κ. Καλδή ζήτησε από το Κοινοβούλιο, επικαλούμενη εμμέσως πλην σαφώς φόρτο εργασίας, να φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Θυμίζουμε ότι αν δικαιωθεί έστω και ένας συνταξιούχος βουλευτής που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ανοίγει ο δρόμος για να διεκδικήσουν αυξήσεις εκτός από τους συνταξιούχους, και όσοι εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν.

Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος - όπως υπενθύμισε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης - έχει δεσμευτεί εκ μέρους των «300» ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν οποιαδήποτε αύξηση.

Θα δείξει...

Πρέβελη: To πάθημα δεν έγινε μάθημα

Παρά την έκταση που πήρε το θέμα, η πολιτεία δεν έχει πράξει το παραμικρό αναλώνοντας το χρόνο της σε σχεδιασμούς συσκέψεις και αναζήτηση ευθυνών και αρμοδιοτήτων που 8 μήνες μετά, δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς.

Τα ξερά κλαδιά που παραμένουν ανάμεσα στους φοίνικες δίπλα στα χιλιάδες υπολείμματα σπασμένων μπουκαλιών, μοιάζουν με έτοιμα προσανάμματα. Η περιοχή παραμένει εντελώς αφύλακτη και οριοθετημένη με ένα δίκτυ του δασαρχείου που δεν προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες, αφού υπάρχουν μόνιμα ανοιχτές πύλες εισόδου τόσο για ανθρώπους όσο και για τα ζώα που απειλούν άμεσα την βλάστηση της περιοχής.

Οι νέες εστίες και τα κάρβουνα που εντοπίστηκαν μέσα από το δίχτυ, ανήμερα του Πάσχα, αποδεικνύουν ότι οι επισκέπτες συνεχίζουν να ανάβουν ανεξέλεγκτα ψησταριές, χωρίς την ενόχληση κανενός αρμόδιου.

Οι εμπλεκόμενοι πολλοί και η συνεννόηση για το τι πρέπει να γίνει, δύσκολη, αφού ο καθένας διατυπώνει τις δικές του απόψεις, προβληματισμούς και απαγορεύσεις που μετατρέπονται σε τροχοπέδη για όποια πρόταση.

Θα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων στα πλοία

Σε συμφωνία με τους ακτοπλόους, για μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε ποσοστό ανάλογο με τις μειώσεις ή καταργήσεις που θα υπάρξουν στις κρατήσεις υπέρ τρίτων, κατέληξε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης.

«Συμφωνήσαμε να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους που έδειξαν συναντίληψη σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας αφού κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αύξηση του τουρισμού μας», τόνισε ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, ενώ οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια ώστε φέτος όλοι οι πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά μας με μειωμένες τιμές», υπογράμμισε ο Γιάννης Διαμαντίδης.

Νωρίτερα ο υπουργός είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου να μειώσει συνολικά τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, που σύμφωνα με τον ίδια θα φθάσουν περίπου σε ποσοστό συνολικά περίπου 10% με 12%, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το μέτρο και ότι άμεσα θα μειωθεί και η τιμή του εισιτηρίου στον επιβάτη.

«Έχουν αρχίσει να μας ακούν αλλά βέβαια η ακτοπλοΐα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειάζονται μέτρα, γρήγορα και θεσμικά» είπε ο πρόεδρος της ΕΕΝ.

Αναφερόμενος στο θέμα του πετρελαίου τόνισε ότι η Ένωση έχει κάνει μια εισήγηση πολλών μέτρων στο υπουργείο, μερικά εκ των οποίων είναι θεσμικά και δεν έχουν κόστος για το κράτος.

«Ανάλογα το τι θα πράξουν πάνω στα θεσμικά αυτά θέματα ανάλογη θα είναι και η στάση των εταιρειών», πρόσθεσε ο κ.Βεντούρης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΝ σε ερώτηση ποια τέλη υπέρ τρίτων μειώνονται ή καταργούνται είπε ότι εκτός από τα λεμβουχικά και τα αχθοφορικά είναι το ΚΑΕΟ που είναι μη ανταποδοτικό αλλά θα υπάρξει και μείωση των λιμενικών τελών.

Κρήτη: Κατόπιν εορτής σαρώνουν μπαρ και καφετέριες

Με μεγάλη προσοχή συνεχίζουν τους ελέγχους σε μπαρ και καφετέριες του Ηρακλείου, οι διωκτικές αρχές της πόλης, στο πλαίσιο της προστασίας των ανηλίκων, όπως άλλωστε αποφασίστηκε το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στο Ρέθυμνο με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στο Ηράκλειο ελέγχθηκαν συνολικά 64 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν μόλις 6 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως στη μη ανάρτηση της προβλεπόμενης πινακίδας που απαγόρευε την είσοδο, παραμονή και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανήλικα άτομα.

Λοβέρδος: Καθημερινές εφημερίες σε όλα τα νοσοκομεία

Την επιστροφή στο παλιό σύστημα στο οποίο κάθε νοσοκομείο εφημέρευε κάθε μέρα προτίθεται να επιστρέψει το υπουργείο και μάλιστα εντός του 2011
όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην πρωινή εκπομπή του mega.

Βέβαια την ώρα που δεν πληρώνονται υπερωρίες και οι εργαζόμενοι κάνουν επίσχεση στα νοσοκομεία (στο Ρίο και τη Νίκαια αυτές τις ημέρες) η απορία όλων είναι πως και από που θα βρεθούν τα χρήματα.

Ο υπουργός δήλωσε ότι με τις αλλαγές που έρχονται (συγχωνεύσεις κλπ) θα βρεθεί το προσωπικό, αλλά και τα χρήματα καθώς θα μειωθούν τα έξοδα.

Έτσι κάθε νοσοκομείο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πάψει να υπάγεται στο καθεστώς περιοδικής εφημερίας και θα εφημερεύει καθημερινά, όπως γίνεται και στην επαρχία, στις πόλεις όπου υπάρχει μόνο ένα νοσοκομείο...

Ξεσκονίστε τα... διαβατήριά σας!!!

Στην εποχή του ελέγχου των διαβατηρίων, έστω και σε «εξαιρετικές περιστάσεις», επιστρέφει η Ευρώπη, καθώς η Κοµισιόν έκανε δεκτό σχετικό αίτηµα της Ρώµης και του Παρισιού όπως διατυπώθηκε σε κοινή επιστολή του ιταλού πρωθυπουργού και του γάλλου προέδρου.

Οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Νικολά Σαρκοζί είχαν ζητήσει την αναθεώρηση της Συνθήκης του Σένγκεν µε την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη µετακίνηση των πολιτών ανάµεσα στις χώρες - µέλη της ζώνης. Στην απαντητική επιστολή που απέστειλε προχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ενηµερώνει τους δύο ηγέτες ότι η Κοµισιόν πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, συγκεκριµένες προτάσεις προκειµένου να ικανοποιήσει το αίτηµα των δύο χωρών.

Οι προτάσεις που θα καταθέσει η Κοµισιόν θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., η οποία θα πραγµατοποιηθεί τον επόµενο µήνα. «Η ενίσχυση της εφαρµογής των κανόνων της Σένγκεν είναι ένα πεδίο που έχει αρχίσει να εξετάζει η Επιτροπή» αναφέρει στην επιστολή του ο Ζοζέ Μπαρόζο. «Η προσωρινή επαναλειτουργία των (εθνικών) συνόρων είναι ένα ενδεχόµενο ανάµεσα σε άλλα» προσθέτει.

Ρώµη και Παρίσι είχαν ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα πραγµατοποίησης ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. «για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και σε εξαιρετικές περιστάσεις». Η κοινή επιστολή ήταν η βαλβίδα εκτόνωσης της διµερούς κρίσης που προκλήθηκε από την προσπάθεια της Ρώµης να προωθήσει τυνήσιους µετανάστες από την Ιταλία στη Γαλλία παραχωρώντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα εξάµηνης διάρκειας. Το Παρίσι αντέδρασε κλείνοντας τα σύνορα, κατά παράβαση των ευρωπαϊκού δικαίου όπως διαµαρτυρήθηκε η Ρώµη. Στη γαλλοϊταλική σύνοδο που ακολούθησε στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συντάχθηκε µε την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί να «αναθεωρηθεί η συνθήκη για να επιβιώσει». Σε αντάλλαγµα, ο ιταλός πρωθυπουργός πήρε τη στήριξη του γάλλου προέδρου στην υποψηφιότητα του ιταλού Μάριο Ντράγκι για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το γαλλοϊταλικό αίτηµα της αναθεώρησης της Συνθήκης του Σένγκεν βρίσκει ήδη την υποστήριξη ορισµένων χωρών της Ενωσης, µεταξύ των οποίων και η Γερµανία, και έρχεται σε µια στιγµή ανόδου των ξενοφοβικών λαϊκιστικών κοµµάτων σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου απειλεί να αφήσει τον Νικολά Σαρκοζί εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα πραγµατοποιηθούν το προσεχές έτος. Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση µειοψηφίας στηρίζεται στις ψήφους του αντιισλαµικού κόµµατος του Γκέερτ Βίλντερς. ∆εν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που οι χώρες - µέλη της ζώνης Σένγκεν φλερτάρουν µε την ιδέα του ελέγχου των συνόρων τους.

Η Γερµανία αρνείται τις κατηγορίες ότι στοχοποιεί συστηµατικά τους ταξιδιώτες που περνούν τα σύνορά της από την Τσεχία. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Βρυξέλλες λαµβάνουν αναφορές για πολλές πτήσεις από την Ελλάδα, των οποίων οι επιβάτες υποβάλλονται σε δήθεν «τυχαίους» ελέγχους.

Αναλυτές εκτιµούν στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» ότι η επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Ελλάδα, της οποίας τα κοινά σύνορα µε την Τουρκία αποτελούν την κύρια είσοδο των λαθροµεταναστών προς τις χώρες της ζώνης Σένγκεν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Ζοζέ Μπαρόζο επισηµαίνει πάντως ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία µε τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στο θέµα της µετανάστευσης. «Η Επιτροπή θεωρεί ότι µόνο η ενίσχυση της συνεργασίας µε τις χώρες του Νότου θα επιτρέψει την εξεύρεση µιας βιώσιµης λύσης στη µεταναστευτική πίεση» σηµειώνει.

“Οχι” λέει το Μαρκόπουλο στο σχέδιο για την Κερατέα

Την ώρα που η Τίνα Μπιρμπίλη ετοιμάζεται να δεχθεί και πάλι τους κατοίκους για να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα και ενώ έχει ησυχάσει η περιοχή λόγω... εκεχειρίας, μια νέα εμπλοκή έρχεται να ταράξει τα νερά και αυτή δεν είναι άλλη από την άρνηση του Μαρκόπουλου να κάνει αποδεκτή την πρόταση για μεταφορά του ΧΥΤΥ στα λατομεία του.

Σύμφωνα με το Βήμα αργά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκόπουλου αποφάσισε να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Λαυρεωτικής για μεταφορά του Χώρου Υγειονομικής Ταφής στην περιοχή του λατομείου.

Η πρόταση προέβλεπε την ταφή υπολειμμάτων και αδρανών υλικών στην περιοχή των λατομείων, παράλληλα με τη χωροθέτηση εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Βιομηχανικό Πάρκο Κερατέας.

Αναδρομικό χαράτσι έως 45% για περιουσία που ξεπερνά το εισόδημα

Διπλό «μπλόκο» ετοιμάζει η εφορία, σε όσους αγόρασαν ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά δήλωναν πως είναι χαμηλόμισθοι βιοπαλαιστές. Αφ’ ενός τους τιμωρεί με τεκμήριο για την κατοχή του ακινήτου που κατέχουν σήμερα, αφ’ ετέρου όμως θα θεωρεί και εισόδημα της χρονιάς που αποκτήθηκε την αξία κάθε περιουσιακού στοιχείου που υπερβαίνει το εισόδημα που δηλωνόταν.

Έτσι θα τους φορολογεί και αναδρομικά σαν να είχαν τότε επιπλέον εισόδημα, από αυτό που πραγματικά δήλωσαν.
Στο στόχαστρο μπαίνουν, όμως, «από το παράθυρο» και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τα προηγούμενα χρόνια φορολογούνταν με τεκμαρτό εισόδημα.

Για παράδειγμα οι οδηγοί ΤΑΧΙ δήλωναν μόνο τεκμαρτό εισόδημα (όχι το πραγματικό) με «ταρίφα» έως 16.000 ευρώ «το κεφάλι», χωρίς λοιπές διατυπώσεις, αναλόγως της περιοχής που δραστηριοποιούνταν. Αν τώρα, ύστερα από τον έλεγχο που θα τους γίνει, αποδειχθεί ότι κάποιοι απέκτησαν πχ σπίτι 300.000 ευρώ που δεν προκύπτει από αποταμίευση περασμένων ετών, τότε η Εφορία θα τους καλέσει να αποδείξουν πού βρήκαν τα χρήματα και, αν δεν μπορέσουν να επικαλεστούν πχ δάνεια, κληρονομιές ή άλλα έσοδα, θα φορολογηθούν για εισόδημα που δεν είχαν και το οποίο θα καλύπτει την επιπλέον αξία της αγοράς.
Τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών με την οποία δίνει οδηγίες στους εφοριακούς πώς και ποιους να ελέγχουν.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι:

- με το νόμο 3888/2010 μετατέθηκε στους φορολογουμένους το βάρος της ευθύνης και η υποχρέωση, σε περίπτωση που η προσαύξηση της περιουσίας τους προέρχεται από άγνωστη ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή του πλουτισμού, είτε ότι αυτή φορολογείται από άλλες διατάξεις, είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο.

- αν δεν τα καταφέρει να πείσει την εφορία να δεχτεί τις εξηγήσεις του, ο «πλούτος» αυτός θα φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της χρονιάς (δηλαδή φόρος έως 40% ή και 45%) κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση. Αντί δηλαδή η εφορία να πρέπει να αποδείξει τη φοροδιαφυγή, θα πρέπει ο πολίτης να αποδείξει πως «δεν είναι ελέφαντας».

- οι διατάξεις αυτές αναφέρονται σε οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας: σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, πάσης φύσεως χρεώγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια), ακόμα και στις καταθέσεις ή πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας και γενικώς ό,τι η εφορία θεωρεί «πλούτο».

- τυχόν προβλήματα για κάθε υπόθεση που ελέγχεται, πρέπει να ελέγχονται και να αντιμετωπίζονται το κάθε ένα ξεχωριστά και μεμονωμένα, με τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Γενικές οδηγίες για λίγους…

Ωστόσο για τους αυτοκινητιστές, αλλά και για τους πωλητές λαϊκών αγορών ή και όσους νοικιάζουν τουριστικά καταλύματα -και όχι μόνον όμως- οι οδηγίες του υπουργείου είναι μάλλον «γενικές».

Όπως τονίζεται «απαιτείται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις υποθέσεις που ελέγχονται και για τις οποίες τα εισοδήματα παρελθόντων ετών ορισμένων κατηγοριών επιτηδευματιών, ή εν γένει φορολογουμένων, έχουν προσδιοριστεί τεκμαρτά, όπως επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατικών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης (ΤΑΧΙ), εκμετάλλευσης επιβατικών λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ., ή επιχειρήσεις για τις οποίες προβλεπόταν η επιβολή καταβαλλόμενου ετήσιου ποσού φόρου που αντιστοιχούσε σε ποσά εισοδήματος, όπως επιχειρήσεις εκμετάλλευσης φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ., εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, εκμετάλλευσης camping, πλανόδιων λιανοπωλητών και λιανοπωλητών σε κινητές λαϊκές αγορές κλπ».

«Στις υποθέσεις αυτές, άλλα ήταν τα πραγματικά εισοδήματα και άλλα τα δηλούμενα, γεγονός που μπορεί να διαπιστωθεί, σε όσες περιπτώσεις οι εν λόγω φορολογούμενοι ήταν υποχρεωμένοι στην τήρηση βιβλίων και στοιχείων του Κ.Β.Σ., ή από άλλα στοιχεία, τιμολόγια κλπ., όταν δεν είναι υπόχρεοι τήρησης βιβλίων» τονίζεται στην εγκύκλιο.

Επίσης, το καθαρό εισόδημα των αρχιτεκτόνων μηχανικών εξευρίσκεται με τη χρήση συντελεστή στις ακαθάριστες νόμιμες αμοιβές τους, οπότε και σε αυτή την περίπτωση άλλα είναι τα πραγματικά κέρδη και άλλα τα δηλούμενα φορολογητέα κέρδη.
Κατά τον ίδιο τρόπο, τονίζεται στην εγκύκλιο, «το καθαρό γεωργικό εισόδημα, στην περίπτωση που δεν τηρούνται βιβλία Γ΄ κατηγορίας, προσδιορίζεται με αντικειμενική μέθοδο, οπότε είναι πολύ πιθανό το πραγματικό εισόδημα να είναι μεγαλύτερο από το αντικειμενικό – δηλούμενο εισόδημα».

«Διευκρινίζεται ότι, σε όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις τηρούνται βιβλία του ΚΒΣ, από τα οποία προκύπτουν λογιστικά κέρδη, αλλά οι υπόψη επιχειρήσεις / ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται όχι με αυτά, αλλά είτε με τεκμαρτά ποσά, είτε με κατ΄ αποκοπή φόρο, τότε για την κάλυψη της προσαύξησης της περιουσίας, θα λαμβάνονται υπόψη αυτά τα λογιστικά κέρδη εφόσον είναι μεγαλύτερα των τεκμαρτών».

Και -για όποιον δεν κατάλαβε- η εγκύκλιος ορίζει: "από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι, οι υποθέσεις των οποίων ελέγχονται, μπορούν να δικαιολογήσουν την οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας με επιπλέον εισοδήματα, τα οποία δεν εμφανίζονται στη φορολογική τους δήλωση, επικαλούμενοι τα επιπλέον έσοδα που είχαν αποκτήσει από τις πιο πάνω δραστηριότητες και εφόσον αυτά αποδεικνύονται». Αν δηλαδή δεν αποδεικνύονται, τότε δεν καλύπτουν την αξία της περιουσίας και φορολογούνται σαν εισόδημα της χρονιάς που αποκτήθηκε!

Πότε μειώνεται το εισόδημα που σας καλύπτει

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται στην εγκύκλιο «οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο, προκειμένου να φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, απαιτείται να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται τα πραγματικά στοιχεία, όπως αναφέρονται παραπάνω, και επίσης να ελέγχονται και να συνεκτιμώνται οι τυχόν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, που αποτελούν ή όχι τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων».

Αν δηλαδή κάποιος απέκτησε πχ χωράφι ή χρυσαφικά που δεν αποτελούσαν ως τώρα τεκμήριο, η δαπάνη για την αγορά τους θα μειώνει το εισόδημα που επικαλείται κάποιος για να καλύψει την αγορά πχ ενός διαμερίσματος.

Επιπλέον «σε όσες περιπτώσεις αποδεικνύεται ότι οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας προέρχεται από δωρεά, δανειοδότηση κλπ. πρέπει να καταβάλλονται οι αναλογούντες αντίστοιχοι φόροι, τέλη κλπ. και τα αντίστοιχα πρόστιμα ή προσαυξήσεις».

Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν για υποθέσεις που η προσαύξηση περιουσίας προέκυψε ακόμα και πριν τις 30-9-2010 (ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νόμου), αλλά η έκδοση των καταλογιστικών πράξεων γίνεται μετά τις 30-9-2010.

Ειδικά για τις περιπτώσεις όμως εκείνες των φορολογουμένων, οι οποίοι επικαλούνται έσοδα από εισοδήματα τα οποία έχουν φορολογηθεί τεκμαρτά, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, αλλά εφόσον αυτά αποδεικνύονται από άλλα στοιχεία (ακαθάριστα έσοδα, βιβλία, τιμολόγια κλπ.), οι εν λόγω διατάξεις δεν εφαρμόζονται για προσαύξηση περιουσίας που προκύπτει πριν τις 30-9-2010 (ημερομηνία ψήφισης του νόμου).

Η οποιαδήποτε προσαύξηση της περιουσίας φορολογείται στη χρήση που διαπιστώνεται από τον έλεγχο ότι επήλθε η προσαύξηση αυτής. Ο φορολογούμενος μπορεί να επιδιώξει να αποδείξει ότι ο χρόνος αυτός είναι άλλος από αυτόν που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, για να φορολογηθεί ενδεχομένως με χαμηλότερους συντελεστές που ίσως τότε, σε άλλη χρονιά από εκείνη που θέλει να υπολογίσει η εφορία.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, διευκρινίζεται ότι «οποιαδήποτε προσαύξηση περιουσίας μπορεί να δηλωθεί από τον ίδιο το φορολογούμενο, χωρίς να απαιτούνται στοιχεία απόκτησης αυτής και το εισόδημα αυτό θεωρείται εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα, της χρήσης κατά την οποία δηλώνεται και φορολογείται σ΄αυτό το οικονομικό έτος» καταλήγει η εγκύκλιος.

Ρωσία: Στοπ στις εξαγωγές βενζίνης

Με ένα «διπλό χτύπημα» ξεκινά τον Μάιο η Μόσχα! Και με το καλημέρα βάζει … δύσκολα στις αγορές, πρωτίστως τις ευρωπαϊκές, αφού σε μια άκρως ταραχώδη περίοδο ανακοινώνει προσωρινή (;) αναστολή εξαγωγών καυσίμων και νέα αύξηση των επιτοκίων στο ρούβλι!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας για όλο τον Μάιο θα ισχύει απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου ή και επεξεργασμένων ενεργειακών προϊόντων (κυρίως βενζίνης) με επίσημη αιτιολογία την έλλειψη καυσίμων σε αρκετές επαρχίες της χώρας.

Οι γνωρίζοντες λένε πάντως ότι η απόφαση αυτή ήταν προσωπική του ισχυρού ανδρός της Ρωσίας, του σημερινού της πρωθυπουργού – και αυριανού προέδρου ; - Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος φέρεται να ξεκαθάρισε στους επικεφαλής των ενεργειακών ομίλων της χώρας ότι μόλις η προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών αρθεί, οι τιμές πώλησης καυσίμων στην εγχώρια αγορά θα είναι σημαντικά φτηνότερες σε σχέση με τις τιμές των εξαγωγών σε τρίτες χώρες…

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο ανησυχίας για τις δυτικές – κυρίως τις ευρωπαϊκές αγορές – που υποδέχονται τα ρωσικά καύσιμα, είναι το γεγονός πως την προηγούμενη χρονιά οι ρωσικές εξαγωγές διυλισμένης βενζίνης αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2009 ή το 2008, ενώ η θέση της Ρωσίας ως προμηθευτή καυσίμων στην Κεντρική Ευρώπη ενισχύεται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο. Συνεπώς μια αναστολή εξαγωγών, έστω για έναν μήνα, θα αποτελέσει πρόβλημα για την ενεργειακή επάρκεια αρκετών ευρωαγορών!

Την ίδια ώρα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε μια νέα αύξηση στο βασικό επιτόκιό της, στο 8,25% (από 8%), τη δεύτερη μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες. Η αύξηση θα ισχύσει από την Τρίτη και επισήμως είναι ακόμα μια κίνηση προς την κατεύθυνση του ελέγχου των διαρκώς αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων (με βάση τα στοιχεία Απριλίου ο πληθωρισμός στη Ρωσία «τρέχει» με ρυθμούς 9,6%).

Οι αναλυτές θεωρούν πως η ρωσική κυβέρνηση – ο Πούτιν δηλαδή – αποφάσισε πως δεν θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας αλλά τη διασφάλιση ότι η προσπάθεια ανάταξης της Ρωσίας δεν θα κινδυνεύσει από πληθωριστικές πιέσεις. Όσον αφορά στην ανάπτυξη, αυτή την εναποθέτει – σε μεγάλο της μέρος – στις τιμές του πετρελαίου. Τις οποίες ενίοτε μπορεί και να … «βοηθήσει» να διατηρηθούν στα επιθυμητά για τη Ρωσία επίπεδα!

“Ντου” του ΣΔΟΕ στην αγορά!

Το … συνήθειο των Eλλήνων να μην ζητάνε απόδειξη έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ, το οποίο έχει εξαπολύσει επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες που, την ώρα που κόβονται συντάξεις και η χώρα «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία, επιμένουν να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, για να γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ από φόρους.

Χαρακτηριστικό της αυστηρότητας με την οποία διεξάγονται πλέον οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι ότι 1 στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες που ελέγχθηκαν, πιάστηκε να έχει βαριές φορολογικές παραβάσεις. Και όχι μόνο αυτό: σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε ένα χρόνο (2009 - 2010) οι φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσε το ΣΔΟΕ αυξηθήκαν κατά 6406%, ενώ προχώρησε και στο άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών 1.875 ελευθέρων επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα το ΣΔΟΕ άνοιξε το 2010 τους τραπεζικούς λογαριασμούς 481 γιατρών, 209 δικηγόρων, 1041 λογαριασμούς άλλων επαγγελματιών. Και τα ευρήματά τους ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι παραπάνω από εκπληκτικά.

Οδοντίατρος που ελέγχθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 απέφυγε να εκδώσει 139 Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών συνολικής αξίας 586.275 ευρώ, στερώντας το Δημόσιο από περίπου 200.000 ευρώ σε φόρους που αναλογούν στο εισόδημά του αυτό.

Άλλος οδοντίατρος κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 132.105 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διακινηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 1.120.833 ευρώ.
Ψυχίατρος κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 206.228 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 6.301.404 ευρώ.

Γυναικολόγος κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 373.331 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 1.045.526 ευρώ.

Δικηγόρος, για τα οικονομικά έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 έχει δηλώσει ποσό 204.110 ευρώ ως προερχόμενο από ελευθέριο επάγγελμα και ενοίκια. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς του ανέρχονται σε ποσό 3.000.000 ευρώ.

Καρδιοχειρουργός κατά τις χρήσεις 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 399.009 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 3.816.821 ευρώ.

Οδοντίατρος κατά τις χρήσεις 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 και 2009 έχει δηλώσει συνολικό καθαρό εισόδημα ποσό 129.120 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχουν διενεργηθεί καταθέσεις συνολικού ποσού 3.050.267 ευρώ.
Ιατρός του Ε.Σ.Υ. στην περιοχή Λάρισας κατά τις χρήσεις 2000 έως 2010 είχε σε τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεις συνολικού ποσού 4.300.000 ευρώ.

Δύο πανεπιστημιακοί ιατροί Δημόσιου Νοσοκομείου κατά τις χρήσεις 2007, 2008 και 2010 είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεις συνολικού ποσού 11.000.000 ευρώ και 4.500.000 ευρώ αντίστοιχα.


Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε αριθμούς

ΕΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
2009 130 55 142
2010 777 389 9239
ΜΕΤΑΒΟΛΗ 498% 607% 6406%

ΣΕΦ: Καθαρίστριες με 1.885 ευρώ!!!

Μισθούς που θα ζήλευε ακόμη και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προβλέπει σε εποχές μνημονίου η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) που έχει θέσει στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων η διοίκηση του σταδίου.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων του ΣΕΦ για την κατάρτιση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2011, αλλά δεν προχώρησαν επί της ουσίας, καθώς οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αναβληθεί η διαπραγμάτευση, επειδή έχουν ζητήσει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παν. Μπιτσαξή.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους στο προτεινόμενο από τη διοίκηση σχέδιο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς προβλέπονται περικοπές ορισμένων επιδομάτων, όπως είναι αυτό το λεγόμενο «αποταμιευτικό» ύψους 6%, της πληροφορικής, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των καθαριστριών, εργατών, φυλάκων, κ.λπ.

Πρέπει να αναφερθεί ότι το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και επιχορηγείται από τον κρατικό κορβανά (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Έτσι, όπως σε όλους τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, επήλθε ήδη μείωση 20% (10% και 10%) επί των αποδοχών τους.

Παρ' όλα αυτά οι αποδοχές τους, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας, είναι κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα και κυρίως από τις αποδοχές των υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με συναφή αντικείμενα, όπως του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, του ΕΑΚ Γλυφάδας, τα οποία επιχορηγούνται επίσης από το κράτος και έχουν αθλητικές δραστηριότητες.

Ενδεικτικά κατά την πρόταση τής υπό διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο πρώτος βασικός μισθός (νεοπροσλαμβανόμενης) καθαρίστριας ανέρχεται στα 1.885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835, του εργάτη στα 1.915, του τεχνίτη στα 1.970, του διοικητικού υπαλλήλου ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.050, του τεχνίτη ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.105, του τεχνίτη ανωτάτης εκπαίδευσης στα 2.210, του διοικητικού υπαλλήλου απόφοιτου ΑΕΙ στα 2.115 και του γιατρού στα 2.240 ευρώ.

Αν δε έχουν συμπληρώσει 20ετή προϋπηρεσία στο ΣΕΦ, τότε η νέα σύμβαση προβλέπει ότι οι βασικές αποδοχές της καθαρίστριας θα ανέλθουν στα 2.215 ευρώ, του φύλακα στα 2.165, του εργάτη στα 2.250, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου Λυκείου στα 2.265, του διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΤΕΙ στς 2.400 και διοικητικού υπαλλήλου αποφοίτου ΑΕΙ στα 2.480 και του γιατρού στα 2.635 ευρώ. Σε αυτές τις βασικές αποδοχές προστίθενται τα επιδόματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο της νέας σύμβασης, παραμένουν ανέπαφα τα μηνιαία επιδόματα: α) γάμου 145 ευρώ, β) τέκνων, για το ένα παιδί 125 ευρώ, για τα δύο 250 ευρώ, για τα τρία 400 ευρώ, για το τέταρτο και κάθε επόμενο 580 ευρώ.

Ακόμη, το μηνιαίο επίδομα ευθύνης, που σύμφωνα με την παλαιά σύμβαση χορηγείται σε ποσοστό επί του ύψους των αποδοχών, τώρα διαμορφώθηκε ως εξής: προϊστάμενος διεύθυνσης 150 ευρώ, προϊστάμενος τμήματος 100 ευρώ, προϊστάμενος γραφείου 75 ευρώ.

Παράλληλα, τα επιδόματα τα οποία χορηγούνταν μέχρι σήμερα σε ποσοστό επί των αποδοχών των εργαζομένων στο ΣΕΦ, διαμορφώνονται σύμφωνα με τη νέα σύμβαση ως εξής: 1) επίδομα πρόσθετων σπουδών 50 και 100 ευρώ μηνιαίως για τους κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών, αντίστοιχα 2) επίδομα πληροφορικής ύψους 50 ευρώ μηνιαίως μόνο για τους εργαζόμενους στο γραφείο πληροφορικής.

Αντίθετα, η νέα προτεινόμενη σύμβαση προβλέπει την παντελή περικοπή των παρακάτω επιδομάτων: α) «αποταμιευτικό» ύψους 6% επί των πάγιων μηνιαίων αποδοχών, το οποίο αποδίδεται σήμερα κάθε μήνα στους προσωπικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, β) επίδομα θερινών διακοπών 350 ευρώ για κάθε παιδί από το μαιευτήριο μέχρι την ηλικία των 27 ετών, το οποίο χορηγείται και στους δύο γονείς στη περίπτωση συνυπηρέτησης στο ΣΕΦ, γ) επίδομα ρουχισμού και υπόδησης δύο φορές τον χρόνο, δ) επίδομα γάλακτος, ε) επίδομα βρεφονηπιακής φροντίδας, ζ) επίδομα πληροφορικής σε όλους τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, η) επίδομα εκδηλώσεων, κατά μέσο όρο 150 ευρώ το τμήμα, ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης τους.

«Κόπηκαν», εξάλλου, οι ενισχύσεις του Σωματείου των εργαζομένων: 1) για τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης με ποσό 3.000€, 2) για την παιδική γιορτή με ποσό 6.000€ και 3) για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με ποσό 3.000€.

Πάντως, όπως έλεγαν συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και αθλητικοί παράγοντες, πολλοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα επιχειρήσουν, εν όψει της νέας σύμβασης, με κάθε τρόπο και μέσο να μεταταγούν στο ΣΕΦ, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν, να «ξεπεράσουν, χωρίς προβλήματα, τον οικονομικό σκόπελο του ΔΝΤ που θίγει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων».

Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του Endeavour πριν από τις 10 Μαΐου

Η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour δε θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 10 Μαΐου, καθώς οι μηχανικοί της NASA, εργάζονται για να επιδιορθώσουν ένα τεχνικό πρόβλημα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Το σχέδιο προέβλεπε να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση για την τελευταία πτήση για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, την Παρασκευή, αλλά ένα πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημα μιας θερμάστρας οδήγησε τη NASA να αποφασίσει την αναβολή της, λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη στιγμή.

Οι τεχνικοί πέρασαν το Σάββατο εξετάζοντας το πρόβλημα σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για μια πιθανή εκτόξευση τη Δευτέρα.

Όμως, η NASA ανακοίνωσε ότι πρέπει να αντικατασταθεί ένα τμήμα και η επιχείρηση της επισκευής θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Οι αξιωματούχοι της ΝΑSA δηλώνουν ότι το Endeavour δεν πρόκειται να ξεκινήσει για το τελευταίο ταξίδι του, που θα είναι και το προτελευταίο του στόλου προτού συνταξιοδοτηθεί, προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πριν από τις 10 Μαΐου.

Το διαστημόπλοιο που θα μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ένα φυσικό ανιχνευτή σωματιδίων έχει συγκεντρώσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, εξαιτίας της παρουσίας στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα όπου βρίσκεται το Διαστημικό Κέντρο Κέννεντι, της βουλευτού Γκάμπριελ Γκίφορντς, που αναρρώνει από το σοβαρό τραυματισμό της από πυροβολισμό στο κεφάλι μετά από απόπειρα δολοφονίας τον περασμένο Ιανουάριο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 6 ανθρώπους.

Ο αστροναύτης σύζυγός της Μαρκ Κέλι είναι ο διοικητής της διαστημικής αποστολής.

Απογοητευμένοι από την αναβολή και την καθυστέρηση επισκέπτες, από όλη τη χώρα, εγκαταλείπουν το χώρο της εκτόξευσης ενώ οι αστροναύτες και οι οικογένειές τους οδηγήθηκαν πίσω στο Χιούστον.

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στις προμήθειες των νοσοκομείων, αλλά από δακρυγόνα μια χαρά!!!

Γεμίζουν τις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. με δακρυγόνα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες μιας ενδεχόμενης κοινωνικής έκρηξης! Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, διπλασιάστηκαν οι παραγγελίες και σε ασπίδες αλλά και στα προστατευτικά ποδιών και χεριών για τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θέλουν να επαναληφθεί το φαινόμενο του Δεκέμβρη του 2008, όταν την τέταρτη ημέρα των γενικευμένων συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξέμειναν από υλικά… «μάχης».

Με οδηγό την Κερατέα

Οι υπολογισμοί για τις έξτρα παραγγελίες γίνονται με βάση την ποσότητα που χρειάστηκε η Αστυνομία για την καταστολή των επεισοδίων τον ταραγμένο Δεκέμβρη αλλά και το πρόσφατο μέτωπο της Κερατέας. Παράλληλα, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον και η απόφαση για επέμβαση της Αύρας στους δρόμους της πρωτεύουσας (έπειτα από πολλά χρόνια) στο ενδεχόμενο γενικευμένων επεισοδίων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, οι εισηγήσεις των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Προστασίας ανέφεραν ότι, με ανοιχτό το μέτωπο της Κερατέας, μια επανάληψη του Δεκεμβρίου του 2008 (έστω και σε μικρότερη κλίμακα) στην Αθήνα απλά δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί, με τα αποτελέσματα να είναι άγνωστα.

Αρχή Προσωπικών Δεδομένων: Φραγμούς στα «spam»

Φραγμούς στα διαφημιστικά e-mail, sms και mms, αλλά και τις διαφημιστικές τηλεφωνικές κλήσεις και τα fax, τα λεγόμενα «spam», θέτει με οδηγία της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σκοπός της οδηγίας αυτής είναι η ταυτοποίηση του χρήστη, ο οποίος επιθυμεί να λαμβάνει spam για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών. Ειδικότερα, με την εν λόγω οδηγία επιδιώκεται η εφαρμογή ενός συστήματος ("opt-out"), το οποίο για την αποστολή spam απαιτεί την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του αποδέκτη του διαφημιστικού e-mail, sms, κ.λπ.

Αντίθετα, κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η αποστολή spam χωρίς τη συγκατάθεση του αποδέκτη, υπό την προϋπόθεση ότι ο αποστολέας απέκτησε τα στοιχεία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του αποδέκτη νομίμως, στο πλαίσιο προηγούμενης παρόμοιας συναλλαγής και υπό την πρόσθετη προϋπόθεση ότι παρέχει στον αποδέκτη τη δυνατότητα να ασκήσει το δικαίωμα αντίρρησης, με τρόπο εύκολο και σαφή (σύστημα "opt-out").

Ακόμη, ο χρήστης που ενδιαφέρεται να λαμβάνει διαφημιστικά e-mail, κ.λπ. πρέπει να το δηλώνει γραπτά ή με ηλεκτρονικό τρόπο και η δήλωσή του μπορεί να ανακαλείται οποτεδήποτε.

Επίσης, όταν ο συνδρομητής ή χρήστης δηλώνει τη συγκατάθεσή του για την αποστολή διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει κατ' αρχάς να επιβεβαιώνει ότι ο συνδρομητής ή χρήστης έχει πρόσβαση στη διεύθυνση αυτή.

Η δήλωση συγκατάθεσης στην περίπτωση αυτή γίνεται, είτε με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ηλεκτρονική διεύθυνση του συνδρομητή ή χρήστη σε ηλεκτρονική διεύθυνση του υπεύθυνου επεξεργασίας είτε με άλλο τρόπο, όπως π.χ. μέσω της ιστοσελίδας του υπεύθυνου επεξεργασίας.

Η ίδια επιβεβαίωση, για τη συγκατάθεση αποστολής μηνυμάτων, ακολουθείται και για την αποστολή sms και mms στα κινητά τηλέφωνα, όπως και για τα μηνύματα μέσω fax σε σταθερά τηλέφωνα.

Τέλος, η οδηγία, στην οποία περιλαμβάνονται τεχνικά μέτρα για την αποφυγή μαζικής αποστολής μηνυμάτων, συνοδεύεται από παράρτημα με παραδείγματα εφαρμογής των ορθών πρακτικών αποστολής spam.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More