Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Δικό του το 6o!!!

O απόλυτος αυτοκράτορας της Ευρώπης, η ομάδα-μοντέλο του Παύλου Γιαννακόπουλου πρέπει να παραγγείλει καινούργιες φανέλες αφού τα αστεράκια είναι (προς το παρόν) έξι! Ο Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη φορά στην ένδοξη ιστορία του αφού η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρέσυρε με 78-70 τη Μακάμπι στον τελικό της Ευρωλίγκα!

Η εικόνα της αναμέτρησης:
Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με τους «πρασίνους» να προσπαθούν να χτυπήσουν επιθετικά αλλά και αμυντικά στην ρακέτα με τον Ίαν Βουγιούκα να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Το «τριφύλλι» ήταν αυτό που άνοιξε το σκορ με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αναλαμβάνει εξ αρχής τον ρόλο του ηγέτη και με λέι απ να κάνει το 0-2. Παράλληλα η εξαιρετική άμυνα της ελληνικής ομάδας έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με τέσσερις πόντους με τον Βουγιούκα κάτω από την ρακέτα να κάνει το 0-4.

Όμως από εκείνη την στιγμή οι Ισραηλινοί, μη μπορώντας να βρουν πόντους μέσα από το «ζωγραφιστό», δοκίμασαν την τύχη τους έξω από τα 6,75 με τον Πνίνι να μειώνει σε 3-4. Οι «πράσινοι» θα μεγαλώσουν εκ νέου το προβάδισμά τους με τον Βουγιούκα να είναι άρχοντας κάτω από την ρακέτα. Όμως με τον γνωστό τρόπο η Μακάμπι θα βρει τον τρόπο να ισοφαρίσει με τον Έιντσον να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και να κάνει το 6-6.

Ωστόσο το «τριφύλλι» πότε με τον Καλάθη και πότε με τον Φώτση θα κατάφέρουν να κρατούν σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 7’ όταν ο Μπλου με δύο εύστοχες βολές θα δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του με 13-11. Όμως ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 7-0 θα πάρει και πάλι την υπεροχή διασφαλίζοντας μια διαφολά ασφαλείας πέντε πόντων (13-18). Μάλιστα με δύο καλάθια από τους Μπατίστ και Διαμαντίδη αλλά και του Έιντσον ήρθε το 15-22 που ήταν σκορ του πρώτου δεκάλεπτου με τους «πράσινους» να χάνουν και την ευκαιρία να πάρουν διψήφια διαφορά καθώς ο Διαμαντίδης στην τελευταία φάση αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

Στην δεύτερη περίοδο οι Ισραηλινοί ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι όντας αποφασισμένοι να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση. Δράση θα αναλάβει ο Έινστον, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους θα φέρει την ομάδα τους σε απόσταση τριών πόντων από τον Παναθηναϊκό με την συμπλήρωση 13’ (22-25). Η ευστοχία από το σημείο των 6,75 συνεχίστηκε για την Μακάμπι αφού ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης παρέμεινε στον πάγκο για μεγάλο διάστημα έχοντας κάνει δύο φάουλ.

Ωστόσο την απάντηση στα τρίποντα της Μακάμπι έβρισκε ο Παναθηναϊκός από συνεχόμενους πόντους εντός παιδιάς. Πότε με τον Μάριτς και πότε με τον Περπέρογλου το «τριφύλλι» κράτησε ένα προβάδισμα τριών, τεσσάρων πόντων την ίδια ώρα που οι Ισραηλινοί σκόραραν μόνο με τρίποντα. Όμως ένα τρελό τρίποντο του Μπλου ένα λεπτά πριν την ανάπαυλα έφερε την Μακάμπι σε απόσταση εντός πόντου (30-31). Όμως ο Σάτο με ένα κρίσιμο καλάθι θα στείλει τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με τρεις πόντους μπροστά (30-33).

Εξαιρετικά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος με μία εξαιρετική συνεργασία των Νίκολας και Μπατίστ θα σκοράρει πρώτος στην επανάληψη και θα πάρει το προβάδισμα με έξι πόντους (36-30). Ο Πάργκο στην συνέχεια θα ανεβάσει στροφές στην συνέχεια και θα επιχειρήσει να κάνει την μεγάλη ανατροπή και μάλιστα με καλάθι του Σχορτσιανίτη, θα πάρει η Μακάμπι το προβάδισμα με 36-35. Όμως η απάντηση ήταν άμεσα με τους Νίκολας και Σάτο να σκοράρουν και να δίνουν το προβάδισμα στο «τριφύλλι» με επτά πόντους (36-43) αφού ο Αφρικανός γκαρντ σκόραρε δύο συνεχόμενα τρίποντα. Η απάντηση της Μακάμπι θα ακούσει στο όνομα του Μπλου, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους θα επιχειρήσει να ξαναβάλει την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης χωρίς όμως να τα καταφέρει αφού ο Νίκολας στα μισά της τρίτης περιόδου με ένα τρελό τρίποντο θα δώσει το προβάδισμα των επτά πόντων (39-46) στον Παναθηναϊκό.


Την ίδια ώρα η άμυνα των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ήταν εξαιρετική με αποτέλεσμα να φορτώσουν νωρίς τον «Σόφο» με τέσσερα φάουλ και ο Έλληνας σέντερ της Μακάμπι να μείνει για ώρα στον πάγκο δίχως να δίνει βοήθεια στους συμπαίκτες του. Παράλληλα ο ελληνικός σύλλογος συνέχιζε να βρίσκει πόντους από πολλούς παίκτες του με τον Φώτση με εντυπωσιακή ενέργεια στο 28’ να δίνει πρώτη φορά προβάδισμα με δηψήφιο αριθμό στην ομάδα του (40-51). Κάπου εκεί η Μακάμπι θα επιχειρήσει και πάλι με τρίποντα να μείνει ζωντανή με τον Μπλου να μειώνει σε 43-51. Ωστόσο η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν άμεση και στην επόμενη φάση ο Σάτο με τον ίδιο τρόπο θα φέρει και πάλι το προβάδισμα στους έντεκα πόντους με 43-54, το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκάλεπτου. Η τέταρτη περίοδος θα ξεκινήσει με κάρφωμα του Σχορτσιανίτη, ο οποίος θα ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (45-54). Μάλιστα ο Πάργκο με προσωπική ενέργεια λίγο μετά θα μειώσει και άλλο (47-54) για να έρθει ωστόσο ο Νίκολας και με τρίποντο να ανεβάσει την διαφορά εκ νέου στους δέκα (47-57) ενώ ο ίδιος παίκτης στην επόμενη φάση έκανε το 47-59.


Οι «πράσινοι» θα διατηρήσουν με άνεση την διαφορά στα ίδια επίπεδα με τον Μπατιστ στο 32’ να καρφώνει για το 51-63. Στα ίδια επίπεδα συνεχίστηκε μέχρι το 35’ με την διαφορά των δέκα πόντων να είναι σταθερή. Κάπου εκεί ωστόσο η Μακάμπι θα βρει την απάντησή της στο πρόσωπο του Ελιγιάχου, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους θα μειώσει μέχρι και στους πέντε πόντους έπειτα από καλάθι του Πνίνι (64-69). Όμως την λύση θα δώσει ο Μπατίστ ο με καλάθι θα σκοράρει μετά από ώρα για τον Παναθηναϊκός κάνοντας το 64-71. Μετέπειτα το παιχνίδι έγινε ένα ματς που κρίθηκε στις βολές εκεί όπου οι «πράσινοι» κατάφεραν να είναι ψύχραιμοι και το 78-70 ήρθε φυσιολογικά με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του.

Sportaction MVP: Σίγουρα οι Διαμαντίδης και Μπατίστ που ήταν πρώτοι σκόρερ βοήθησαν τα μέγιστα όμως τα συνεχόμενα τρίποντα του Σάτο στην τρίτη περίοδο έφεραν το τρόπαιο ακόμα πιο κοντά στον Παναθηναϊκό.

Δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78.

Διαιτητές: Χουάν Κάρλος Μιτχάνα, Ρόμπερτ Λότερμοζερ, Λουίτζι Λαμόνικα

Οι πόντοι του μεγάλου τελικού:
Μακάμπι (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Σαρπ Μπλου 14 (3), Ελιάχου 10, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Έιντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More