Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αν αυτός δεν είναι "τρελός" με την ομάδα του, τότε ποιος είναι;

Ένα τεράστιο τατουάζ με το σήμα της αγαπημένης του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφάσισε να κάνει στην πλάτη του ο Τζον Ρέτερ, ένας «τρελός» οπαδός των «Κόκκινων Διαβόλων». Το καλλιτέχνημα κόστισε στον 51χρονο 1.000 λίρες, ενώ για να φτάσει στην τελική του μορφή χρειάστηκαν 16 ολόκληρες ώρες. «Είναι μια λαμπρή κονκάρδα με μεγάλη ιστορία. Είμαι περήφανος που την φοράω», τόνισε ο Τζον, ενώ ο δημιουργός του τατουάζ, Τόνι Γκάλον ανέφερε: «Είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σήμα που έχω φτιάξει ποτέ».

Eurostat: ψάχνει κρυφά χρέη

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι τα βγάζει «όλα στο φως» και είναι πλέον αξιό­πιστος συνοµιλητής µε τους εταίρους µας, µια παράξενη πληροφορία - σοκ φαίνεται πως έφτασε τις τελευταίες εβδοµάδες στα γραφεία της Eurostat στο Λουξεµβούργο.

Όπως µαθαίνει το «Π», η πληροφορία αναφέρει ότι το οικονοµικό επιτελείο, εκτός από το τρικ να µην επιστρέφει τους φόρους που οφείλει, για να δείξει ότι στα ταµεία υπάρχουν λεφτά, συνεχίζει να µη δίνει στοιχεία στην Eurostat για την πραγμα­τική κατάσταση δηµόσιων οργανισµών και ΔΕΚΟ, για τις οφειλές του Δηµοσίου προς αυτούς αλλά και προς τα ασφαλιστικά ταµεία.

Να υπενθυµίσουµε ότι και η Eurostat και η τρό­ικα, σε όλες τις εκθέσεις που έχουν δηµοσιευτεί, µιλούν για καθυστερήσεις αλλά και φτωχή ποιό­τητα στα στοιχεία. Οι αναθεωρήσεις των µεγεθών των ετών 2006-2009, που εκτόξευσαν το έλλειµµα στο 16% του ΑΕΠ, υποτίθεται ότι έπρεπε να εί­ναι οι τελευταίες, καθώς η κυβέρνηση διαβεβαί­ωνε την Ε.Ε. πως το 2010 «είναι µια καινούργια αρχή».

Ο πληροφοριοδότης όµως ενηµέρωσε τους ιθύ­νοντες στο Λουξεµβούργο ότι κάποια στοιχεία σκοπίμως καθυστερούν να δοθούν διότι θα αλ­λοιώσουν πολύ την εικόνα του δηµόσιου χρέους, αλλά και τα νούµερα για τη δηµοσιονοµική κατά­σταση της γενικής κυβέρνησης, που φτάνουν στα γραφεία της Κοµισιόν «ωραιοποιηµένα».

Ήδη, ανεπισήμως λέγεται από το γραφείο του επιτρόπου Όλι Ρεν ότι η πλειονότητα των ΟΤΑ και των ασφαλιστικών ταµείων εξακολουθεί να μην υποβάλλει στοιχεία, ως οφείλει, παρά τις πιέσεις. «Εάν συνεχιστεί η πορεία του χρέους ως έχει, θα φτάσει τα 155-160 δισ. ευρώ µέσα στο 2011. Εάν λάβουµε υπόψη ότι υπάρχουν ακόµα κρυφά χρέη, τότε οι διαρθρωτικές αλλαγές τίθενται σε κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά κοινοτικός παράγων.

Από την πλευρά του το γραφείο του Γ. Παπακωνσταντίνου επιµένει να δηλώνει «άγνοια» για την πραγµατική κατάσταση των περισσότερων φορέων που επιβλέπει. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 1.601 οργανισµούς µόλις οι 800 έχουν καταθέσει στοιχεία, και σ’ αυτούς υπάρχει µαύρη τρύπα ύψους 3 δισ. ευρώ.

Εάν η καταγγελία ευσταθεί, τότε υπάρχουν άλ­λα κρυφά χρέη, που ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ, σύνολο δηλαδή 6,5 δισ., τα οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αντισταθµίσει µε µέτρα! Και εάν λάβου­µε υπόψη ότι το µνηµόνιο απαγορεύει τη µεταφο­ρά χρεών σε άλλη χρονιά, τότε αυτά τα µέτρα πρέ­πει να ληφθούν αµέσως και µάλλον θα είναι εισο­δηµατικού χαρακτήρα. Ίσως γι’ αυτό ο Παπακωνσταντίνου έριξε τον λαγό πρόσφατα ότι «η Κοµισι­όν εισηγείται νέα αύξηση του ΦΠΑ, αλλά εµείς την αποκλείουµε γιατί θα στραγγαλίσει την αγορά».

Οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν ότι το µέτρο αυτό υπάρχει στα συρτάρια του υπουργού, οποίος έχει συµφωνήσει να το χρησιµοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης. Κι ας λένε τα αντίθετα.

Έχασε το στοίχημα
Η κυβέρνηση προσπαθεί να το κρύψει, όµως η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο και ηγετών και υπουργών Οικονοµικών και ΕΚΤ οι δηλώσεις θερ­µής υποστήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση έχουν... χαλαρώσει πολύ, διότι ο προϋπολογισµός του 2010, παρά τα µαζικά µέτρα, φόρους, περικο­πές κ.λπ., δεν έπιασε τον πολυπόθητο στόχο των εσόδων. Παρά τις επανειληµµένες κρούσεις που έγιναν στον Παπακωνσταντίνου να χαµηλώσει τον πήχη, ο ίδιος παρέµεινε αδικαιολόγητα αισιόδο­ξος για τα έσοδα και διαβεβαίωνε αξιωµατούχους και δηµοσιογράφους ότι «πάµε πολύ καλά». Αλλά έχασε το στοίχηµα ακόµη και µε την περαίωση.

«Ο στόχος των εσόδων για το 2010 αναθεωρή­θηκε προς τα κάτω τρεις φορές και παρ’ όλα αυτά υπήρξαν αποκλίσεις. Πριν από έναν χρόνο το έλ­λειµµα ήταν 16 δισ. και φτάσατε στα (φανερά) 22 δισ.» αναφέρει ο κοινοτικός αξιωµατούχος. Ο αρ­χικός στόχος των εσόδων ήταν 16% και κινήθηκε µόλις στο 5,5% το 2010. Κύριος λόγος; Η πάταξη της φοροδιαφυγής των μεγαλοεισοδηματιών, που δεν πατάχθηκε ποτέ.

Οι συνεχείς αποκλίσεις από τα έσοδα αναγκά­ζουν το οικονοµικό επιτελείο να προβαίνει στις εύκολες λύσεις περικοπής δαπανών, που βεβαί­ως αφορούν πλέον μισθούς και συντάξεις.

Εάν η έφοδος της Eurostat αυτές τις µέρες βγά­λει αµέσως λαβράκι, τότε τα µέτρα που µας περι­µένουν την άνοιξη θα είναι ακόµη σκληρότερα. Σε διαφορετική περίπτωση, και εάν η συλλογή των στοιχείων συνεχιστεί βραδέως (κάτι που ελπίζει η κυβέρνηση), η αναπροσαρµογή των µεγεθών του 2010 θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Τι δεν μας λέει η κυβέρνηση
Τους τελευταίους μήνες το παιχνίδι για την παράταση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ δεν παί­ζεται σε ελληνικό έδαφος. Το ΥΠΟΙΟ παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει, καθώς η... τύχη μας βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια των Γερμανών.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής να μας δώ­σουν την παράταση. Από εκεί και πέρα όμως... σιγή ιχθύος μέχρι τον Ιανουά­ριο, όταν η απόφαση αναβλήθηκε και επισήμως και εντάχθηκε στο πλαίσιο της απόφασης για λύση - πακέτο στην ευρωζώνη. Τι μεσολάβησε και γιατί πραγματικά μετατέθηκε αυτή η από­φαση, αφού υπήρξε καταρχήν πολιτι­κή συμφωνία;

Πέντε χώρες έβαλαν βέτο στην από­φαση με τη δικαιολογία ότι δυσκολεύ­ονταν να την περάσουν από τα εθνικά τους Κοινοβούλια, τα οποία διαμαρτυ-ρήθηκαν για νέα ευνοϊκή μεταχείριση της Ελλάδας. Οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σλοβακία, που διεμή­νυσαν ότι περιμένουν να δουν σαφή αποτελέσματα για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας μας πριν πουν το «ναι».

Σκληροί όροι
Μπροστά στο ενδεχόμενο της απόρ­ριψης, που θα δημιουργούσε νέα άνοδο στα σπρεντ των ομολόγων, αλ­λά και πολιτική αναταραχή στην ίδια την ευρωζώνη, που παλεύει να δεί­ξει συνοχή και αποφασιστικότητα, το Eurogroup αποφάσισε το ελληνικό θέμα να «κολλήσει» στη λύση - πακέ­το που προωθεί η ευρωζώνη, ώστε να επικυρωθεί χωρίς πρόβλημα.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τη γλι­τώσαμε, καθώς η Γερμανία έχει ήδη διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά ότι η παράταση θα συνοδεύεται από σκληρούς όρους παρατεταμένης λιτό­τητας. Στόχος των Γερμανών είναι να δείξουν ότι οι χώρες δεν πρέπει να χα­λαρώνουν δημοσιονομικά ελπίζοντας πως «η Ε.Ε. θα αναγκαστεί στο τέλος να τις γλιτώσει».

Και μέσα σε όλα αυτά αναδεικνύεται ακόμη μια φορά η έλλειψη σοβαρής διαπραγματευτικής ικανότητας, η έλ­λειψη έμπειρης πολιτικής παρουσίας στα συμβούλια του Eurogroup (όπου παίζεται το χοντρό παιχνίδι), καθώς και η παντελής απουσία μακρόπνοης σταθερής οικονομικής πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα από την πραγματι­κή κρίση...

topontiki

Δυο στους τρεις Βρετανούς πιστεύουν στα φαντάσματα!

Όταν κανείς ακούει ιστορία για φαντάσματα, η πρώτη του σκέψη είναι εγκαταλελειμμένοι ή απομακρυσμένοι πύργοι στη Μεγάλη Βρετανία.
Οπότε, θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να μας παραξενεύει το αποτέλεσμα μιας έρευνας που δείχνει ότι πολλοί Βρετανοί πιστεύουν στη μετά θάνατον ζωή. Ελάτε, όμως, που δεν είναι απλά πολλοί αλλά... η πλειοψηφία, καθώς -σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το «μεγάλο νησί»- δύο στους τρεις Βρετανούς πιστεύουν στα φαντάσματα ενώ ένας στους πέντε δηλώνει μάλιστα ότι έχει νιώσει και… την παρουσία του!

Στα... σύνορα το ΣΔΟΕ για την πάταξη του παραεμπορίου

Σαρωτικούς ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων μέσω Προμαχώνα και Ευζώνων ξεκινούν, ήδη από τη Δευτέρα, συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να συλλάβουν "ύποπτες" διασυνοριακές κινήσεις εμπορευμάτων, που καταλήγουν λαθραία στις αγορές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, "σε ό,τι αφορά τα σύνορα, θα υπάρχει διαρκής παρουσία συνεργείων ελέγχου σε Προμαχώνα και Ευζώνους, ώστε να εντοπιστούν φαινόμενα ανάπτυξης φοροδιαφυγής, μέσω των γειτονικών χωρών".

"Αν χρειαστεί, θα υπάρξει συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες και αρχές, αλλά το κύριο βάρος θα το επωμισθεί η υπηρεσία μας. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν, αν είναι δυνατόν, μόνιμοι σταθμοί, "φυλάκια" ελέγχου", διευκρίνισε, ενώ ερωτηθείς πόσοι έλεγχοι έχουν προγραμματιστεί για το 2011 επεσήμανε ότι η υπηρεσία δεν δίνει τόση έμφαση στον αριθμό, όσο "στην ποιοτική στόχευση των ελέγχων".

Πορεία της Χρυσής Αυγής κρατάει κλειστούς κεντρικούς δρόμους

Κλειστό το κέντρο από την πορεία της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ρηγίλλης όπου βρίσκεται η Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς Αθηνών, με αφορμή τη μνήμη της βραδιάς των Ιμίων. Τα μέλη κρατούν κεριά και φωνάζουν διάφορα συνθήματα. Η οδός Πατησίων είναι κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων

Χτύπησαν 3 γυναίκες μέσα στο σπίτι τους για να τις ληστέψουν

Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν λίγο πριν απο τις 5 το απόγευμα σε σπίτι επι της οδού Αροανίας 4 στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τρεις γυναίκες (δύο Ελληνίδες και μία μετανάστρια) και οι δράστες δεν δίστασαν να τις χτυπήσουν ωστε να τις ληστέψουν.

Οι τέσσερις άγνωστοι πήραν απο το σπίτι εκτός απο χρήματα και κινητά τηλέφωνα καθώς και διάφορα έγγραφα .

Καθηγητής στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής.... αυτοπυροβολήθηκε!!!

Ήταν μια κανονική μέρα ρουτίνας στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου τα πάντα εξελισσόταν κανονικά. Μέχρι που στο μάθημα οπλοτεχνικής σκοποβολής ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος, το όπλο του καθηγητή εκπυρσοκρότησε και επικράτησε αναστάτωση.

Ο έμπειρος καθηγητής δίδασκε στους «μαθητές» - δοκίμους αστυφύλακες μέχρι που για άγνωστο λόγο εκπυρσοκρότησε το όπλο του μέσα στην τσέπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Αμέσως επικράτησε πανικός και φυσικά το μάθημα διακόπηκε.

Λεηλασίες και δεκάδες νεκροί στην Αίγυπτο

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16:00 και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος την παραβιάζει, θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Oι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 100. Το απόγευμα τουλάχιστον 3 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά την ώρα της πολιορκίας του υπουργείου Εσωτερικών. Οι δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες ενώ στις φλόγες παραδόθηκε το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος και παραιτήθηκε ηγετικό στέλεχος. Περισσότεροι απο 2.000 είναι οι τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Επιμήκυνση στα 30 έτη εξετάζει η ΕΕ

Το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης, στα 30 έτη, του χρόνου αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δύο πηγές χωρών-μελών της Ευρωζώνης τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η ΕΕ σκέφτεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή για να θέσει τέλος στο θόρυβο σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Χειρούργος χρέωνε... για να παρακολουθούν τις επεμβάσεις του

Ο διασημότερος χειρουργός εγκεφάλου στην Αυστραλία δέχτηκε σήμερα έντονες επικρίσεις από συναδέλφους του επειδή χρέωνε για να τον παρακολουθούν την ώρα που χειρουργούσε στο νοσοκομείο του Σίδνεί, Prince of Wales.

Παρότι τα εισιτήρια βγαίνουν σε δημοπρασία και τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η Βασιλική Αυστραλιανή Ενωση Χειρουργών εκτιμά ότι ο Τσάρλι Τέο παραβίασε τους ηθικούς κανόνες.

Telegraph: Αμερικανικός δάκτυλος η πτώση Μουμπάρακ

Ενώ οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να ανακοινώνει τη διάλυση της κυβέρνησης του, η Daily Telegraph με αποκλειστικό της ρεπορτάζ, υποστηρίζει πως τις ταραχές της υποβοήθησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Η βρετανική εφημερίδα έχει αναρτήσει απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο, όπου η αμερικανική κυβέρνηση είχε βοηθήσει το 2008 έναν αιγύπτιο πληροφοριοδότη της να παραστεί σε συνέδριο ακτιβιστών στη Νέα Υόρκη.

Οι «παραδοσιακοί» ρόλοι στην οικογένεια «δουλεύουν» καλύτερα

Οι άνδρες με παιδιά το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι απλώς να παίζουν μαζί τους και να αφήνουν τις λοιπές φροντίδες της ανατροφής στις μαμάδες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων, η οποία υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακοί οικογενειακοί ρόλοι «δουλεύουν» καλύτερα.

Tα ζευγάρια έχουν ισχυρότερη και καλύτερη αμοιβαία υποστηρικτική σχέση ως γονείς, όταν ο πατέρας περνάει περισσότερη ώρα παίζοντας με τα παιδιά του και λιγότερη ώρα ταΐζοντας ή πλένοντάς τα, όπως θα έπρεπε -θεωρητικά τουλάχιστον- να κάνει ένας σύγχρονος μπαμπάς.

Φως στη στυγερή δολοφονία του αλλοδαπού εργάτη στη Θεσσαλονίκη

Τη δολοφονία του 34χρονου από τη Μπουρκίνα Φάσο κατάφερε να εξιχνιάσει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος εργάτης είχε βρεθεί νεκρός από τον ιδιοκτήτη του φυτωρίου όπου εργαζόταν, ενώ έφερε με τραύματα από κούτσουρο στο κεφάλι. Σοβαρά τραυματισμένος είχε βρεθεί στο ίδιο σημείο και ο 40 χρονος αδελφός του θύματος που όπως προέκυψε από την προανακριτική δολοφονία ήταν ο δράστης του στυγερού εγκλήματος!

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο 40χρονος χτύπησε για προσωπικούς λόγους με ξύλο τον αδελφό του στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Επίσης κτυπήματα με ξύλο δέχτηκε και ο ίδιος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα με μαχαίρι. Ο δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Απάντηση με απεργία διαρκείας

Την οργή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκάλεσε η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Χειρόφρενο για 48 ώρες στα λεωφορεία. Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Ιδιαίτερα καυτή αναμένεται η επόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων. Έκτακτες γενικές συνελεύσεις έχουν συγκληθεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Λουκέτα σε 6 νυχτερινά μαγαζιά

Λουκέτο» για 48 ώρες έβαλε το ΣΔΟΕ σε έξι νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου, καθώς, κατά τους ελέγχους που έγιναν τα ξημερώματα, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Σε 11 διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή του και καταλογίσθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ AYPIO ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ

Αναστέλλονται, από αύριο Κυριακή 30 Ιανουαρίου και μέχρι νεωτέρας, δεκάδες σιδηροδρομικά δρομολόγια, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται:

Όλα τα επιβατικά δρομολόγια της μετρικής γραμμής του δικτύου της Πελοποννήσου πλην των Τοπικών δρομολογίων Πάτρας - Ρίου - Αγ. Ανδρέα , Κατάκολου - Πύργου - Ολυμπίας, Διακοφτού - Καλαβρύτων και των Λεωφορείων Κιάτου - Πάτρας.

Διέρρευσε στο Internet ο κώδικας του Kaspersky antivirus

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Softpedia.com, ο πηγαίος κώδικας του δημοφιλούς προγράμματος antivirus Kaspersky, διέρρευσε στο Internet και διατίθεται για κατέβασμα μέσω torrent αρχείου.

Σύμφωνα με την περιγραφή των αρχείων που διέρρευσαν, η κλοπή πραγματοποιήθηκε το 2008 στα εργαστήρια της εταιρείας, και όπως φαίνεται η τελευταία τροποποίηση του κώδικα έγινε το Δεκέμβριο του 2007.

Νεκροί γιατροί έγραφαν συνταγές σε ασθενείς - φαντάσματα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, μικροβιολόγος της Αττικής χρησιμοποιούσε τις σφραγίδες και πλαστογραφούσε τις υπογραφές επτά γιατρών που είχαν αποβιώσει προ πολλού, για να κατακλέβει το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τους ελέγχους της Υπηρεσίας Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Στον έλεγχο που έχει μπει και το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε επίσης ότι εκτός από πεθαμένους γιατρούς, στην υπόθεση εμπλέκονται και ασθενείς – φαντάσματα. Κάλεσαν δειγματοληπτικά 58 ασφαλισμένους για τους οποίους είχαν εκδοθεί συνταγές και διαπιστώθηκε ότι οι 4 είχαν εξεταστεί, ενώ οι 54 εκείνη την περίοδο ούτε είχαν εξεταστεί, ούτε είχαν καν αρρωστήσει..

Φθιώτιδα: ''Εμφύλιος'' για το παγκάρι - Σάλος για τα διπλά βιβλία της εκκλησίας!

Μήλο της έριδος, μεταξύ ιερέα, εκκλησιαστικού συμβουλίου και πιστών, το παγκάρι του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής στις Κομποτάδες...

Η Μητρόπολη έχει στείλει διαμεσολαβητές, αλλά μέχρι τώρα οι 2 συναντήσεις που έγιναν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν προηγηθεί κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπως ο παπάς να έχει κλειδωθεί μέσα, απέξω να πολιορκούν την εκκλησία οι πιστοί και να έρχεται η αστυνομία από την Υπάτη για να βγάλει τον παπά.

Επιδημία γρίπης: Μέτρα πρόληψης

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η Ελλάδα έχει εισέλθει στην αναμενόμενη εποχική δραστηριότητα της γρίπης. Στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη το επικρατέστερο στέλεχος γρίπης, που εργαστηριακά επιβεβαιώνεται, είναι το στέλεχος Α (Η 1Ν1) του 2009.

Ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης συστήνονται (για όσους δεν τα είχαν αφομοιώσει μία για πάντα από πέρυσι) τα κατωτέρω:

Θέλετε την Jennifer Aniston για... «Βαλεντίνα» σας;

Αν ναι, βάλτε καλά το χέρι στην τσέπη! Η διάσημη ηθοποιός αποφάσισε να προωθήσει την ταινία της «Just Go With It», που κάνει πρεμιέρα στις 11 Φεβρουαρίου, μόλις τρεις μέρες πριν από την ημέρα των ερωτευμένων, κάνοντας έναν πρωτότυπο έρανο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι θαυμαστές της Ελληνίδας του Hollywood πρέπει όμως να πληρώσουν αρκετά χρήματα, για να περάσουν λίγες ώρες μαζί της και να συμμετάσχουν σε μία ιδιότυπη δημοπρασία.

Εξώδικο κατά της ΔΕΗ για καλώδιο 20.000 Volt

Αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους κατά της ΔΕΗ, δηλώνουν κάτοικοι των Άνω Αρχανών στο Ηράκλειο, αφού –σύμφωνα με τις καταγγελίες τους- κινδυνεύουν καθημερινά λόγω της γραμμής ηλεκτροδότησης 20.000 βολτ, που αιωρείται πάνω από τα σπίτια τους.

Ομάδα 23 κατοίκων έχουν ήδη καταθέσει εξώδικο κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ενώ το κοινοποίησαν και στον Εισαγγελέα Ηρακλείου από τον οποίο ζητούν να παρέμβει άμεσα.

H Toyota No1 κατασκευαστής παγκοσμίως για το 2010



Ο ιαπωνικός κολοσσός κατάφερε και το 2010 να παραμείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης εμπρός από την αμερικάνικη GM και φυσικά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Toyota και οι εταιρείες που μπαίνουν κάτω από την... αγκαλιά της (Lexus, Daihatsu, Hino Motors) κερδίζουν τη μάχη των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό, παρά το αρνητικό κλίμα που επέφερε για την ίδια στην αγορά των Η.Π.Α. το «σίριαλ» των ανακλήσεων πολλών μοντέλων της.

48 επίσημα, 95 κατ’ άλλους οι νεκροί στην Αίγυπτο!

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών στην Αίγυπτο, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας κάνει λόγο για 48 θύματα, ενώ σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες, οι νεκροί φτάνουν τους 74.

Από τη μεριά του το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό των ανταποκριτών του.

«Μαύρη τρύπα» στην Α΄ ΔΟΥ Σερρών

«Μαύρη τρύπα» χιλιάδων ευρώ, εντόπισαν Οικονομικοί Ελεγκτές στην Α΄ ΔΟΥ Σερρών, που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν διεξοδικούς ελέγχους στα τμήματα της υπηρεσίας, μετά από αίτημα του προϊσταμένου Βασίλη Κοσλίδη.

Με δηλώσεις του στο ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, ο προϊστάμενος της Α’ ΔΟΥ δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν το ύψος της υπεξαίρεσης να αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά αρκέστηκε

Παιδιά μεταξύ των νεκρών στην Αίγυπτο

Δεκάδες άνθρωποι έπεσαν νεκροί όπως αποδεικνύεται σήμερα Σάββατο κατά τη χθεσινή “Ημέρα Οργής” κατά του επί 30 χρόνια προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάϊρο, στο Σουέζ και σε άλλες πόλεις της χώρας. Μετά την προσευχή της Παρασκευής και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την σιδερένια καταστολή από το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο Μουμπάρακ έδωσε εντολή να κατέβουν τανκς στους δρόμους. Βίντεο έδειχναν στρατιώτες μέσα από τα άρματα μάχης να πυροβολούν κατά του συγκεντρωμένου πλήθους.

Τριάντα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Καΐρου σύμφωνα με το Aljazeera. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και δύο παιδιά τεσσάρων και επτά χρόνων. Μόνο στο νεκροτομείο της Αλεξάνδρειας βρίσκονται 23 πτώματα.

Πάνω από 1.000 είναι οι τραυματίες, οι περισσότεροι από αυτούς φέρουν τραύματα από σφαίρες, ενώ οι ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες έχουν απευθύνει ταξιδιωτικές οδηγίες στους υπηκόους τους. Σε διάγγελμα του ο Μουμπάρακ αρνήθηκε να παραιτηθεί και διέλυσε την κυβέρνηση. Τώρα υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και πρόοδο.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΥΠΕΡ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Ο αρεοπαγίτης Σπυρ. Ζιάκας πρότεινε στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να δικαιωθούν δύο συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ οι οποίοι εργάστηκαν, ο μεν πρώτος την τετραετία 1994 - 1998, ο δε δεύτερος τη διετία 1996 - 1998. Ο πρώτος αρχικά εργάστηκε με 5νθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο 10 δέκα ωρών ημερησίως και εν συνεχεία με τριήμερη εβδομαδιαία εργασία και με το ίδιο ημερήσιο ωράριο.

Ο δεύτερος εργάστηκε με 5νθήμερη εβδομαδιαία εργασία και με ωράριο 9,5 ωρών ημερησίως και στη συνέχεια με τριήμερη εβδομαδιαία απασχόληση και το ίδιο ωράριο.

Εξετάζουν τα ευρήματα από τη μικροκάμερα

Στα πλάνα διάρκειας περίπου 5 λεπτών, που είχαν καταγραφεί στη μικροκάμερα στυλό του Μιχάλη Νικολόπουλου, αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τη «γιάφκα».

Σε αυτά τα πλάνα καθορίζονται τουλάχιστον δύο σημεία, τα οποία έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς, και εξελίσσεται «σάρωση» προκειμένου να βρουν το επίμαχο σπίτι.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως αυτά τα «γυρίσματα» δεν φαίνεται να αποτελούν προπαρασκευαστικό στάδιο κάποιας ενέργειας ή παρακολούθησης στόχου αλλά κινήσεων και χώρων γύρω από κάποιο οίκημα, ίσως μεγάλης σπουδαιότητας για αυτούς.

Σύλληψη για απάτη μέσω Η/Υ

Στη σύλληψη ενός 28χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μηνύσεις χρηστών του Διαδικτύου και έρευνα που του έγινε.

Ειδικότερα, ο 28χρονος, αφού προέβαινε σε ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.α.) σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του

Απεργίες και στάσεις εργασίας από γιατρούς

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις αρχές Φεβρουαρίου προχωρούν οι γιατροί, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς, της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), βγήκε η απόφαση να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Βίασαν 60 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε 10 ημέρες!

Ένοπλοι άνδρες βίασαν 60 ανθρώπους στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό τις τελευταίες δέκα ημέρες, στην τελευταία σε μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων στην περιοχή, ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη.

Δύο επιθέσεις έγιναν στα χωριά Νακατέτε και Κιτούμπα στην περιοχή Φίζι της επαρχίας Νότιο Κίβου από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου, δήλωσε στο Ρόιτερς η Σαρλίν Μπέρτον, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Και δεύτερη ανήλικη στα πάρτι του Μπερλουσκόνι;

Μια δεύτερη ανήλικη συμμετείχε στα πάρτι που γίνονταν στις κατοικίες του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κοντά στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία, σύμφωνα με έγγραφα που εστάλησαν από την Εισαγγελία στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της έρευνας για το σεξουαλικό σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Ίρις Μπερνάρντι, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές "γνωστή ιερόδουλη" και έχει γεννηθεί το Δεκέμβριο του 1991, ήταν ανήλικη, όταν μετέβη σε τουλάχιστον δύο

Η ΜΚΟ «Αγκαλιά» έδωσε ρούχα στους μετανάστες του Έβρου

Επίσκεψη από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μια Αγκαλιά για την περίθαλψη και τη στήριξη του ανθρώπου», δέχθηκαν οι λαθρομετανάστες στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Τυχερού Έβρου.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, ιερέας Ευστράτιος Δήμου, δώρισε στους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Τυχερού, πουκάμισα, μπλούζες και παπούτσια για να ντυθούν και είδη προσωπικής υγιεινής που τόσο τα έχουν ανάγκη.

Υπάρχει νέο σχολείο αλλά το μάθημα… σε κοντέινερ

Κλειστό παραμένει το ολοκαίνουριο και σύγχρονο σχολικό κτήριο που κατασκευάστηκε στα Μάσσαρι της Ρόδου, την ώρα που οι μαθητές κάποιων τάξεων κάνουν το μάθημά τους σε κοντέινερ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του παλαιού σχολικού κτιρίου.

Οι γονείς των παιδιών υποστηρίζουν ότι ο εργολάβος αρνείται να παραδώσει το έργο αφού δεν του έχουν καταβληθεί τα χρήματα που του οφείλονται από τον ΟΣΚ.

Πάντως, παρά τις οχλήσεις προς τους αρμόδιους… το σχολείο παραμένει κλειστό, καθώς δεν έχει δρομολογηθεί λύση.
zougla

Κάλεσε την αστυνομία να τον γλιτώσει από τις "συζυγικές" υποχρεώσεις


Ένας Τούρκος, κάτοικος της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, κάλεσε την αστυνομία, για να τον βοηθήσει να γλυτώσει από τις ανεξέλεγκτες σεξουαλικές ορέξεις της συζύγου του, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, άνδρας, «ιδιαίτερα εξουθενωμένος», τηλεφώνησε χθες στην αστυνομία της πόλης Βάιμπλινγκεν, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον «βοηθήσουν να προασπίσει τη νυχτερινή του ανάπαυση».

Πεδίο μάχης έξω από καφετέρια της Κοζάνης

γριο ξύλο έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Κοζάνης, ακριβώς μπροστά από τις καφετέριες «Prego» και «Republic»!

Περίπου 7-8 οπαδοί του ΠΑΟΚ που περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο, φώναξαν συνθήματα ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη, όταν οπαδός των κιτρίνων που ήταν στο σημείο ανταπάντησε.

Μέτρα στο Facebook

Το νέο μέτρο είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα μέσω σύνδεσης HTTPS, συνδυασμός των πρωτοκόλλων HTTP και SSL που κωδικοποιεί την επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και του server.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο δίκτυο WiFi για να επισκεφθείτε το Facebook μέσω απλής HTTP, είναι πολύ εύκολο για κάποιον που χρησιμοποιεί το add-on Firesheep του Mozilla Firefox να υποκλέψει τα δεδομένα σας.

Συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών προχώρησε η Λιμενική Αρχή Χίου.

Συγκριτικά, στις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σταθμό Μεστών για μηχανική βλάβη του Θ/Γ σκάφους «BORTE» σημαίας Τουρκίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 33 και 24 ετών.

Εκτελέστηκε έμπορος ναρκωτικών

Η ιρανο-ολλανδέζα Σαχρά Μπαχραμί εκτελέστηκε σήμερα το πρωί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσε ο διαδικτυακός τόπος της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, επικαλούμενος ανακοινωθέν του γραφείου του εισαγγελέα της Τεχεράνης.

«Μία λαθρέμπορος ναρκωτικών επονομαζόμενη Σαχρά Μπαχραμί η οποία είχε καταδικαστεί για πώληση και κατοχή ναρκωτικών απαγχονίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου», σύμφωνα με το ανακοινωθέν το οποίο επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός.

Έγινε παππούς στα 29 του χρόνια!

Είναι μόλις 29 ετών, ζει στην Βρετανία και πολύ σύντομα πρόκειται να γίνει... παππούς!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Daily Mail η 14χρονη κόρη του έμεινε έγκυος από τον έφηβο φίλο της και θα γεννήσει σε περίπου έξι μήνες.

Ο νεαρός μέλλων παπούς, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου να διαφυλαχτεί η ανωνυμία της ανήλικης κόρης του, δήλωσε στην εφημερίδα ότι έγινε πυρ και μανία όταν πληροφορήθηκε ότι η 14χρονη διανύει την 11η εβδομάδα της κύησης.

Με τους καρναβαλιστές θα αναμειχθούν οι εργαζόμενοι του λατομείου της Πάτρας

Με αυτό τον τρόπο θα διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι των λατομείων της Πάτρας για την σύλληψη ενός συναδέλφου τους.

Στα δικαστήρια της πόλης συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον συνάδελφό τους και προειδοποιούν για κινητοποιήσεις κατά το τριήμερο του καρναβαλιού.

Μπαράζ ληστειών στην Αττική

Τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων και ένα ψητοπωλείο λήστεψαν άγνωστοι σε διάστημα μόνο λίγων ωρών.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 04.40 τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ψητοπωλείο και, με απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Με παρόμοιο τρόπο, στις 04.45 στον Πειραιά, δύο δράστες άρπαξαν χρηματικό ποσό από πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής.

Αποσύρονται εγκαταλελειμμένα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά

Χρειάστηκε μια διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να δοθεί τελικά λύση με το θέμα της απόσυρσης των πλοίων της GA Ferries – συμφερόντων Αγούδημου – από το λιμάνι του Πειραιά.

Στην επίμαχη διάταξη διευκρινίζεται ότι «ο ΟΛΠ μπορεί να προβαίνει ταυτόχρονα με ενιαίο διαγωνισμό σε εκποίηση ενός ή περισσοτέρων ναυαγίων και επικινδύνων και επιβλαβών πλοίων που ανήκουν σε έναν ή διαφορετικούς ιδιοκτήτες, των οποίων οι κύριοι αρνούνται ή αδυνατούν να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους».

Σε κλοιό ο Μουμπάρακ διαλύει την κυβέρνηση αλλά δεν παραιτείται

Υπό το βάρος της πρωτοφανούς λαϊκής εξέγερσης ο Μουμπάρακ έβγαλε αργά το βράδυ της Παρασκευής διάγγελμα. Αρνήθηκε να παραιτηθεί, αλλά διέλυσε την κυβέρνησή του και υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις και πρόοδο. Στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων, κάλεσε να υπάρξει ηρεμία: "Λυπούμαι για τα αθώα θύματα και τις απώλειες και στις δύο πλευρές, πολίτες και προσωπικό της αστυνομίας", είπε ο Μουμπάρακ, λίγη ώρα αφότου πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς την Παρασκευή και συνολικά τουλάχιστον 27 από την Τρίτη.

Ο 82χρονος Μουμπάρακ, που κυβερνά τη χώρα για σχεδόν 30 χρόνια, απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στο λαό, υποστήριξε ότι

Εγχείρηση θα κάνει ο Ρουβάς

Σε επέμβαση θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα, ο αγαπημένος μας τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς.

Ο τραγουδιστής έχει ήδη κλείσει ραντεβού με ωτορινολαρυγγολόγο, προκειμένου να διορθώσει το διάφραγμά του.

Ο καλλιτέχνης έχει εκ γενετής πρόβλημα με τη μύτη και κατ’ επέκταση με την αναπνοή, κάτι που τον δυσκολεύει ακόμη περισσότερο στην εκτέλεση των τραγουδιών.

Διαμέρισμα διακοσμημένο 25.000 μπαλάκια του πινγκ πονγκ

Γνωστό και σαν «Box Box Project», αυτό το μικρό (9 τ.μ.) διαμέρισμα σχεδιάστηκε από την εταιρεία Snarkitecture διακοσμημένο με 25.000 μπαλάκια του πινγκ πονγκ.

Το διαμέρισμα του Daniel Arsham στο Brooklyn είναι διαφορετικό από όσα έχετε δει. Όλοι του οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Η επίπλωση είναι ιδαίτερα λιτή και απέριττη, διαθέτοντας μόνο τα βασικά.

Το διαμέρισμα ολοκληρώθηκε σε δύο μήνες με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Φυσικά η χαμηλή τιμή είναι πλεονέκτημα αλλά αν σκεφτούμε ότι τα μπαλάκια πινγκ πονγκ είναι από τα πιο εύφλεκτα υλικά δεν ξέουμε αν αξίζει τον κόπο…

Νέα απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στη Μεσαρά...

Συναγερμό στις Διωκτικές Αρχές προκαλεί το δεύτερο περιστατικό απόπειρας αρπαγής ανηλίκου στην περιοχή της Μεσαράς για το οποίο υπήρξε χθες επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, μετά από ενέργειες όμως της ΕΛΑΣ.

Το συμβάν έγινε στις 20 του Ιανουαρίου, πριν από μία δηλαδή εβδομάδα στην κωμόπολη των Μοιρών. Η μητέρα του παιδιού που είναι από την Αλβανία ανέφερε στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ότι αποφάσισε να το καταγγείλει, έστω και με καθυστέρηση, μετά τη δημοσιοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης του πρώτου ανάλογου περιστατικού με πρωταγωνιστή 11χρονο αγόρι από χωριό της περιοχής.

Ο "Καλλικράτης" φέρνει άλλες 30.000 μετατάξεις

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης σε δήμους και περιφέρειες, που προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με δύο εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών θα μετακινηθούν περίπου 30.000 εργαζόμενοι από τους 40.000 στους νέους οργανισμούς ή στους δήμους

Όσον αφορά τους 8.000 συμβασιούχους θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να λήξει η σύμβασή τους

Η 20η αγωνιστική της Superleague

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπορεί να κοντράρονται την ερχόμενη Τετάρτη στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, όμως οι αγώνες απέναντι σε Εργοτέλη και Ξάνθη είναι αυτοί που προέχουν.

Η ΑΕΚ μετά τη “σφαλιάρα” από το Βόλο θέλει τη νίκη για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους, μιας και την Τετάρτη υπάρχει η ρεβάνς κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Χιμένεθ αντιμετωπίζει και πάλι πολλά προβλήματα αφού θα λείψουν οι τιμωρημένοι Δέλλας, Καράμπελας, Μπλάνκο αλλά και οι τραυματίες Γεωργέας, Μανωλάς.

Συνελήφθησαν "αθεόφοβοι" ληστές στο Αγρίνιο

Τρεις αλλοδαποί, αλβανικής καταγωγής και ηλικίας 22, 25 και 29 ετών συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, καθώς διέπρατταν διαρρήξεις – κλοπές σε Ιερούς Ναούς, καταστήματα, κατοικίες, αυτοκίνητα, για την παράδοση των οποίων απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από τους ιδιοκτήτες. Οι δράστες αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ αφαίρεσαν τιμαλφή, τσιγάρα και κινητά τηλέφωνα αξίας 20.000 ευρώ περίπου.

Σε τυχαία περιπολία εντοπίσθηκε σταθμευμένο σε κεντρική οδό της πόλης Αγρινίου, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ένας από τους συλληφθέντες ,πήγε στο σημείο να το παραλάβει και αμέσως συνελήφθη.

Πλήρης απασχόληση αν δε δηλωθεί η σύμβαση μερικής

Οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα πρέπει να συντάσσονται υποχρεωτικά από τον εργοδότη και τον εργαζόμενο και θα γνωστοποιούνται στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης .

Σε αντίθετη περίπτωση η σύμβαση αυτομάτως τεκμαίρεται ότι καλύπτει σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ειδικότερα, η αρεοπαγιτική απόφαση αναφέρει ότι "κατά την κατάρτιση της συμβάσεως εργασίας ή κατά τη διάρκειά της, ο εργοδότης και ο μισθωτός μπορούν με έγγραφη ατομική σύμβαση να συμφωνήσουν, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, ημερήσια ή εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη ή μηνιαία εργασία, η οποία θα είναι μικρότερης διάρκειας από την κανονική (μερική απασχόληση) και ότι η συμφωνία αυτή, εφόσον

Πιέσεις της τρόικας για ιδιωτικοποίηση συγκοινωνιών


Συνεχίζονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι του κλιμακίου της τρόικας, που βρίσκεται από χθες σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με στελέχη των υπουργείων.

Παρά τα εύσημα του ΔΝΤ για την εφαρμογή του Μνημονίου, το κλιμάκιο εξέφρασε τους προβληματισμούς του απέναντι στο σχέδιο εξυγίανσης των συγκοινωνιών και ζήτησε μερική ιδιωτικοποίηση, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε την πρόθεση της να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών.

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου νέες απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς

Νέα ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται από Δευτέρα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως απάντηση στην κατάθεση του ν/σ του υπουργού Μεταφορών.

Το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει έξι αλλαγές στο εργασιακό κομμάτι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί από την Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες.

Το κτίριο που θα αλλάξει την όψη της Βοστώνης

Θυμίζει σκακιέρα και αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια «πράσινης» οικιστικής ανάπτυξης. Το Boston Fusion, όταν κατασκευαστεί θα έχει σίγουρα την πιο cool και οικολογική οροφή στον κόσμο και θα δίνει άλλη όψη στην καρδιά της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει κτίρια διαφόρων χρήσεων και κατοικίες που θα χωρίζονται μεταξύ τους με πεζόδρομους. Το έργο υπογράφει το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Bayarch. Εννοείται ότι το συγκρότημα θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με ενέργεια που θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

O Μουμπάρακ έφυγε με ιδιωτικό τζετ για το Λονδίνο ;

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Αίγυπτο με ιδιωτικό τζετ και προορισμό το Λονδίνο αναφέρουν το African Online News και η Akhbar al-Arab.

Η πληροφορία πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε άλλο ρεπορτάζ το MSNBC μετέδωσε ότι 9 ή 10 πολυτελείς λιμουζίνες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Καϊρου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και στη συνέχει φορτώθηκαν σε τρια αεροπλάνα που απογειώθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση

Πανικός με ροζ βίντεο που έχει πρωταγωνιστές δυο Έλληνες ηθοποιούς!

Σύμφωνα με το STAR το ροζ σκάνδαλο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια.

Ένα άτομο από την παραγωγή της σειράς έχει τραβήξει σε βίντεο με το κινητό του δυο πολύ γνωστούς ηθοποιούς να κάνουν σεξ στα παρασκήνια της σειράς, η οποία γυρίζεται σε στούντιο του Παλαιού Φαλήρου. Οι δυο πρωταγωνιστές φαίνεται πως έχουν παράνομο δεσμό και βρέθηκαν σε πολύ “καυτές” στιγμές στα παρασκήνια της σειράς. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, ή καλύτερα χωρίς τον εργαζόμενο της παραγωγής, που έτυχε να βρίσκεται εκεί.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More