Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη δημαρχείων σε όλη την Ελλάδα από μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Mε αιτήματα να σταματήσουν οι περικοπές μισθών, να ανακληθούν οι απολύσεις και να μην παραχωρηθεί η διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες, προχώρησαν σήμερα σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η δίωρη κατάληψη των δημαρχιακών μεγάρων ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι. Στον δήμο της Αθήνας, οι εργαζόμενοι «αδρανοποίησαν» όλες τις υπηρεσίες του δήμου, που βρίσκονται επί του κτιρίου της οδού Λιοσίων.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΤΣΕΛΣΙ 0-2

Χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, και με ένα Νικολά Ανελκά σε μεγάλα... κέφια, η Τσέλσι εξασφάλισε ουσιαστικά από απόψε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Champions League. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Κοπεγχάγης μέσα στο “Πάρκεν”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των “16”, μετατρέποντας τον επαναληπτικό του “Στάμφορντ Μπριτζ”σε τυπική διαδικασία.

Κόντρα σε ένα αντίπαλο που φάνηκε φοβισμένος και δεν παρουσίασε σε κανένα σημείο αυτά που είχε δείξει στη φάση των ομίλων, οι “μπλε” έκαναν ότι ήθελαν στον γήπεδο, με τον Ανελκά να σκοράρει στο 17' και το 53'. Μπορούσαν και άλλα γκολ οι “μπλε”, στο καλύτερο παιχνίδι τους μακράν το τελευταίο διάστημα.

Μικρές οι εκπλήξεις από τον Κάρλο Αντσελότι στην αρχική ενδεκάδα, με τον τεχνικό της Τσέλσι να προτιμάει στα χαφ τον Ραμίρες αντί του Όμπι Μίκελ και στην επίθεση τον Μαλουντά αντί του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Στάλε Σολμπάκεν προτίμησε τελικά να παρατάξει την ομάδα του με δύο επιθετικούς, και 4-4-2 αντί 4-5-1, με τον Σαντίν να παίρνει τη θέση του Βίνγκααρντ στο αρχικό σχήμα.

Καλός ρυθμός στο ματς στο ξεκίνημα, με την Τσέλσι να κατορθώνει στην πρώτη της σημαντική ευκαιρία στον αγώνα να ανοίξει το σκορ. Ο Ανελκά εκμεταλλεύτηκε λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αφού διάνυσε σημαντικό μέρος του γηπέδου έφτασε απέναντι από τον Βιλάντ και με διαγώνιο πλασέ από το ύψος του σημείου του πέναλτι έγραψε το 0-1, σημειώνοντας το 6ο του γκολ στη διοργάνωση.

Στο 22' ο Τόρες βρέθηκε απέναντι από το Βιλάντ, αλλά από δύσκολη γωνία στο ύψος της μικρής περιοχής νικήθηκε από τον πορτιέρο των Δανών, ενώ στο 32' ο Ανελκά ξεπέρασε όποιον παίκτη βρήκε μπροστά του, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατάληξε εύκολα στα χέρια του Βίλαντ, αφού ο Γάλλος είχε ξεμείνει από... ενέργεια. Γενικότερα, η Τσέλσι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της αναμέτρησης, με ένα εξαιρετικό Ανελκά, αλλά με ένα ανύπαρκτο Φερνάντο Τόρες. Μάλλον φοβισμένη στο γήπεδο η Κοπεγχάγη, η οποία δεν απείλησε στο ελάχιστο την εστία του Τσεχ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ανελκά χτύπησε και πάλι νωρίς, γράφοντας το 2-0 στο 53'. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Λάμπαρντ, εκτελώντας από πολύ κοντά τον Βίλαντ για να τελειώσει πρόωρα το ματς. Στο 57' ο Τόρες "άγγιξε" το 0-3, αλλά νικήθηκε εξ επαφής από τον Βίλαντ, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα με το πέρασμα του χρόνου.

Στο 74' ο Τόρες είδε το πλασέ που επιχείρησε να σταματάει πάνω στη γραμμή από τον Βεντ, με τον Ισπανό τουλάχιστον στο 2ο μέρος να δείχνει κάτι από την αξία του. Στο 76' το μακρινό σουτ του Ν'Ντόι έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Τσεχ, η Τσέλσι συνέχισε να ψάχνει και άλλο γκολ μέχρι το φινάλε, χωρίς ωστόσο τη μεγάλη φάση.

Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του λιμένα Βουλιαγμένης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα Βουλιαγμένης, όπως είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), Δημήτρης Λάμπρου, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του, περί αξιοποίησης και όχι εκποίησης της τουριστικής περιουσίας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ η υποβολή και το άνοιγμα των φακέλων μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού δύο φάσεων για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του τουριστικού λιμένα Βουλιαγμένης.

Φακέλους κατέθεσαν επτά από τα εννέα νομικά πρόσωπα, που είχαν αρχικά παραλάβει τα τεύχη του διαγωνισμού.

Πρόκειται για τους:

1. J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.

2. ΕΝΩΣΗ «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.

3. LAMDA DEVELOPMENT S.A.

4. ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ Α.Ε.

5. ΕΝΩΣΗ «FOLLI FOLLIE GROUP-SETUR SERVIS TURISTIK A.S.»

6.ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.

7.ΕΝΩΣΗ «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ Α.Ε.»

Η Επιτροπή του διαγωνισμού, κατά τις προσεχείς ημέρες, θα ολοκληρώσει το έργο της προεπιλογής, σύμφωνα με τα κριτήρια τεχνικής και οικονομικής / χρηματοοικονομικής επάρκειας, που αναγράφονται στο τεύχος του διαγωνισμού.

Η τελική έγκριση του πίνακα των προεπιλεγέντων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ.

Οι δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές θα υποβληθούν κατά τη Β΄ Φάση του διαγωνισμού.

ΛΥΩΝ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-1

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Λυών και Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το ισόπαλο 1-1 στο «Ζερλάν», στην πρώτη μεταξύ τους «μονομαχία» στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώην «λυωνέ», Καρίμ Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους «μερένγκες» με την είσοδό του στο παιχνίδι αντί του Αντεμπαγιόρ στο 65’, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Γκομίς στο 83’.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή, αλλά να μην απειλούν ουσιαστικά την εστία του Κασίγιας. Μοναδική... υποψία ευκαιρίας ήταν ένα σουτ του Γκομίς μέσα απ’ την περιοχή, μετά από λάθος απομάκρυνση του Ισπανού γκολκίπερ, που πέρασε αρκετά άουτ.

Στον αντίποδα, οι Μαδριλένοι δεν έφτασαν ούτε μία φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας ως καλύτερη στιγμή ένα απευθείας φάουλ του Ρονάλντο από μακριά, που έδιωξε εύκολα ο Λορίς.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε και ο λόγος ήταν η άνοδος των φιλοξενούμενων. Μέσα σε ένα λεπτό η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε δύο δοκάρια με φάουλ του Ρονάλντο (49’) και κεφαλιά του Ράμος (50’), δείχνοντας αποφασισμένη να ρισκάρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 64’ ο Μουρίνιο αντικατέστησε τον «άφαντο» Αντεμπαγιόρ με τον Καρίμ Μπενζεμά και ο πρώην παίκτης της Λυών σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, πλασάροντας εύστοχα τον Λορίς μέσα απ’ την περιοχή, μετά από κάθετη πάσα του Ρονάλντο. Ο Γάλλος στράικερ δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, σεβόμενος τα χρόνια που πέρασε στο «Ζερλάν», ωστόσο η... ζημιά είχε γίνει για τους γηπεδούχους.

Ο Κλοντ Πιελ έκανε γρήγορα τις τρεις αλλαγές του, προσπαθώντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή και η Ολεμπίκ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 83’ με τον Γκομίς, ο οποίος βρέθηκε μόνος προ του Κασίγιας, μετά από κεφαλιά πάσα του Κρις σε φάουλ του Πιάνιτς και δε δυσκολεύτηκε από κοντά να φέρει το ματς στα ίσα.

Πλημμύρες στον Πύργο - Video

Καταστροφές κυρίως σε καλλιέργειες αλλά και ζημιές σε σπίτια προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή στις περιοχές της Κεραίας και του Καταραχίου, στον Πύργο.

Μετά την ισχυρή βροχόπτωση της χθεσινής νύχτας, τα νερά συσσωρεύτηκαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια της περιοχής, ενώ ολοκληρωτική είναι η καταστροφή σε καλλιέργειες.

Σε αρκετά σημεία μέσα στην πλημμυρισμένη έκταση, το νερό έφτασε μέχρι και τους πενήντα πόντους. Kάτοικοι δήλωσαν πως πιθανώς να θρηνούσαμε θύματα αν η βροχή συνέχιζε με την ίδια ένταση για περισσότερη ώρα.

"Καμπανάκι κινδύνου" κρούει το κρητικό εμπόριο!

Την αρνητική εικόνα της εμπορικής δραστηριότητας στην Κρήτη τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων του νησιού και παρουσίασε χθες στα πλαίσια των τριήμερων κινητοποιήσεων των εμπόρων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της ΟΕΣΚ επισημάνθηκε πως πλέον το 50% των εμπόρων της Κρήτης δεν είναι σε θέση να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΕΕ, ενώ το 50% των εμπόρων δεν μπορεί να καταβάλει ούτε τον ΦΠΑ. Εξάλλου από τον Οκτώβρη του 2008 μέχρι σήμερα υπολογίζεται σε 40-50% η πτώση του τζίρου των κρητικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Μαργαρώνη στα στοιχεία των 4 επιμελητηρίων του νησιού δείχνουν πως το 2010 στον Νομό Ηρακλείου άνοιξαν 615 επιχειρήσεις και έκλεισαν 692, στα Χανιά άνοιξαν 185 και έκλεισαν 180, στο Ρέθυμνο άνοιξαν 139 και έκλεισαν 125 ενώ στο Λασίθι άνοιξαν 84 επιχειρήσεις και έκλεισαν 96.

Αν ανατρέξει ωστόσο κανείς στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2006 θα διαπιστώσει πως ήταν πολύ περισσότερες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν από εκείνες που έκλεισαν και στους 4 νομούς. Ειδικότερα στο Ηράκλειο οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο το 2006 ήταν κατά 172 περισσότερες από τις διαγραφές, στα Χανιά 154, στο Ρέθυμνο 15 και στο Λασίθι 95.

Από το 2006 μέχρι σήμερα, είπε ο κ. Μαργαρώνης, έχει μειωθεί σημαντικά στην Κρήτη η διάθεση του επιχειρείν.

Ο ίδιος θεωρεί πως σε όλη αυτήν την κατάσταση το μόνο θετικό είναι πως οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας απολύσεις του προσωπικού τους.

Η ΟΕΣΚ πέρα από τη δημοσιοποίηση της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο του εμπορίου στην Κρήτη έχει αποφασίσει και έχει προτείνει σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους, ακολουθώντας σχετική απόφαση της ΕΣΕΕ, να κρατήσουν τα καταστήματα τους κλειστά ως τις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Τα αιτήματα που θέτουν οι έμποροι πανελλαδικά είναι μεταξύ άλλων:
• Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές.
• Να καθιερωθεί η υποχρέωση του Κράτους για άμεση, επιστροφή του ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις.
• Να ενταχθούν πλήρως στα επενδυτικά και αναπτυξιακά κίνητρα οι εμπορικές επιχειρήσεις.
• Να επανεξεταστούν άμεσα οι πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας από το Τραπεζικό σύστημα.
• Να υλοποιηθούν προγράμματα ΕΤΕΑΝ με αποκλειστική στόχευση την ενίσχυση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.
• Να συσταθεί μηχανισμός ελέγχου της χρηματοδοτικής πολιτικής των τραπεζών.

Ψάχνει επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ ο Σισέ

Τρόπο να επιστρέψει στην Premier League ψάχνει ο Τζιμπρίλ Σισέ, σύμφωνα με την «DailyMail». Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, ο Γάλλος επιθετικός θέλει να φύγει από την Ελλάδα, εξαιτίας του ξυλοδαρμού του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, από ρατσιστές.

Στον στράικερ του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν οπαδοί αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα να δηλώσει ότι είναι αδύνατο για τον ίδιο να συνεχίσει να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, καταλήγει το άρθρο.

Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι 300 απεργοί πείνας που διανύουν την 29η ημέρα απεργίας στο Μέγαρο Υπατία με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και σήμερα να σταματήσουν την απεργία τα ζωτικά τους όργανα έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες.

Σήμερα στο Μέγαρο Υπατία πανεπιστημιακοί έδωσαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τους απεργούς, ανάμεσα τους οι Τάσος Κουράκης καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο Τάκης Πολίτης μέλος της ΠΟΣΔΕΠ και η Ιφιγένεια Κορκίδη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Η απεργία πείνας των μεταναστών αποτελεί παράδειγμα για τους φοιτητές και ευκαιρία για εμάς να γίνεται συζήτηση στο αμφιθέτρο» ανέφεραν οι πανεπιστημιακοί. «Μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε την απεργία που μπορεί να λειτουργεί ως πυροκροτητής για να γίνει η αναγκαία κοινωνική έκρηξη» πρόσθεσαν.

Το Σάββατο στις 12:00 θα γίνει συγκέντρωση και διαδήλωση για τους απεργούς πείνας στο Μουσείο.

Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!

Ο ηγέτης της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε την Τρίτη σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι προτίθεται να παραμείνει στη χώρα του ως «επικεφαλής της επανάστασης», καθώς εκτιμά ότι δεν κατέχει επίσημη θέση, από την οποία μπορεί να παραιτηθεί.

Την ίδια ώρα ο Καντάφι απείλησε ευθέως με θάνατο όλους όσους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με βάση τους νόμους της Λιβύης όσοι διαδηλώνουν έχοντας στην κατοχή τους όπλα τιμωρούνται με θάνατο».

"Κανένας τρελός δεν θα μπορέσει να κομματιάσει τη χώρα μας", πρόσθεσε, απειλώντας ότι θα "καθαρίσει" τη χώρα "από σπίτι σε σπίτι" καλώντας το στρατό και την αστυνομία να ξαναπάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. "Παραδώστε τα όπλα σας αμέσως, διαφορετικά θα γίνουν σφαγές", προειδοποίησε τους διαδηλωτές.

Στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Καντάφι αυτοχαρακτηρίστηκε «βεδουίνος πολεμιστής», που χάρισε «δόξα» στους Λίβυους και είπε ότι η εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό «διαστρεβλώνεται».

«Εμείς οι Λίβυοι αντισταθήκαμε στις Ηνωμένες Πολιτείας και στη Βρετανία στο παρελθόν και δεν θα παραδοθούμε» τόνισε επίσης.

Εν τω μεταξύ, τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της λαϊκής εξέγερσης στη Λιβύη όπου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 560, ενώ αγνοείται η τύχη 1.400 ανθρώπων. Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR) έλαβε "απεγνωσμένες εκκλήσεις" και επικοινώνησε με τις λιβυκές αρχές στη Γενεύη προτείνοντας να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Επιχείρηση από τη θάλασσα για τους Ελληνες της Λιβύης
Από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να απογειωθούν από την Ελευσίνα με προορισμό τη Λιβύη και αποστολή να μεταφέρουν πίσω στην Ελλάδα όσους Ελληνες βρίσκονται στη Λαϊκή Τζαμαχιρίγια και επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Το σχέδιο αεροπορικής "διάσωσης" των Ελλήνων της Λιβύης επί του παρόντος δεν μπορεί να ευοδωθεί για μια σειρά από λόγους: λόγω της χαώδους κατάστασης δεν υπάρχει τρόπος αξιόπιστης επικοινωνίας με τις αρχές της Λιβύης, η κυβέρνηση Καντάφι δεν έχει προσφέρει εγγυήσεις για την ασφάλεια των πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ οι Έλληνες δεν βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μία πόλη (όπως συνέβη πρόσφατα με τον επαναπατρισμό των Ελλήνων Αιγυπτιωτών από την Αλεξάνδρεια) και άρα είναι εξαιρετικά δυσχερής η οργάνωση μιας επιχείρησης.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζονταν και άλλες εναλλακτικές λύσεις για την επιστροφή των Ελλήνων της Λιβύης στην πατρίδα. Μέσω της διπλωματικής οδού επιχειρείται να εξευρεθεί τρόπος ώστε οι Έλληνες να επιβιβαστούν σε κάποια από τα πλοία που θα προσεγγίσουν τις επόμενες ώρες τα λιμάνια της Τρίπολης, της Βεγγάζης ή και αλλού. Για την ακρίβεια, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι ώστε να υπάρξει συντονισμός και να επιτευχθεί η απομάκρυνση ομάδων Ελλήνων από θαλάσσης μέσω της επιβίβασής τους -ει δυνατόν- στο πρώτο πλοίο που θα πιάσει σε λιμάνι της Λιβύης.

Ηδη κατόπιν συνεννοήσεων του υπουργείου Εξωτερικών με τη ναυτιλιακή εταιρία «MINERVA», το εμπορικό πλοίο της τελευταίας με την επωνυμία «MINERVA ANTONIA» έχει καταπλεύσει στο λιμένα RA’S LANUF πλησίον της Σύρτης της Λιβύης και θα παραλάβει αύριο, Τετάρτη, Έλληνες πολίτες προς επαναπατρισμό. Επίσης, το "Olympic Champion", το "Hellenic Spirit", το "Βενιζέλος" από την εταιρεία "ΑΝΕΚ" και το "Κνωσσός" από τις "Μινωικές" θα πραγματοποιήσουν σειρά δρομολογίων για να μπορέσουν να μεταφέρουν Έλληνες και Κινέζους υπηκόους από τη Λιβύη στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά των Κινέζων υπηκόων γίνονται με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα.

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε το πρωί ένας Έλληνας εργαζόμενος στη Λιβύη, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην έρημο, 500 χιλιόμετρα νότια της Βεγγάζης, μαζί με άλλους 20 συμπατριώτες μας.

Ο Παναγιώτης Κορυφίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ζήτησε βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε ακόμα και φόβους για την ζωή τους.

«Είμαστε καλά, έχουμε νερό και τροφή για 3-4 μέρες. Μετά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, πριν πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθα ξανά Σώστε μας», ανέφερε ο κ. Κορυφίδης ο οποίος δήλωσε ότι δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους πλιατσικολόγους στην έρημο.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, οι διάδρομοι στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης στη Λιβύη καταστράφηκαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων και δεν μπορούν να προσγειωθούν εκεί επιβατικά αεροπλάνα.

Το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλλης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να πάρει άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως και να φέρει στην Ελλάδα τους πολίτες που θέλουν να γυρίσουν πίσω.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τις άδειες που θα επιτρέψουν την μεταφορά των περίπου τριακοσίων Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Λιβύη, με τις βίαιες διαδηλώσεις στη Λιβύη να έχουν πάρει πλέον τρομακτικές διαστάσεις.

Ώρα με την ώρα η Λιβύη βυθίζεται στο χάος με την αξιόπιστη πληροφόρηση για το ό, τι συμβαίνει στην χώρα να εξελίσσεται σε δύσκολο εγχείρημα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το BBC και τις βρετανικές υπηρεσίες, ο Μουαμάρ Καντάφι φαίνεται να έχει απολέσει τους παραδοσιακούς πυλώνες που στηρίζουν την εξουσία, δηλαδή του φυλάρχους.

Οι Αρχές φαίνεται επίσης πώς έχουν απολέσει τον έλεγχο στα ανατολικά της χώρας, μία κατάσταση που αναζωπυρώνει την παραδοσιακή αντιπαλότητα μεταξύ δυτικών και ανατολικών φυλών στην χώρα αυτή της ερήμου.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μετέδωσε αργά το απόγευμα πως οι αεροπορικές βάσεις της Ιταλίας τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, μετέδιδε πώς πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης πολυβόλησαν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Η Τρίπολη, πρωτεύουσα της Λιβύης, έχει παραδοθεί στο χάος καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, πολλές περιοχές της πόλης βομβαρδίζονται από πολεμικά αεροσκάφη, σημαδεύοντας αδιακρίτως τους διαδηλωτές, όπως υποστήριξαν κάτοικοι της περιοχής.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανόητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί», είπε ο Άντελ Μοχάμεντ Σάλεχ. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο βομβαρδισμός συνεχίζεται, απάντησε: «Συνεχίζεται, συνεχίζεται. Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν».

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, μετέδωσε αργά το απόγευμα πως οι αεροπορικές βάσεις της Ιταλίας τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, μετέδιδε πώς πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης πολυβόλησαν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

"Βλέπω να φλέγεται η Αίθουσα του Λαού, υπάρχουν πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά", δήλωσε ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως, εκτός από το κυβερνητικό κτίριο, στις φλόγες βρίσκονται επίσης αρκετά αστυνομικά τμήματα στην Τρίπολη.

Στο μεταξύ, στη Βηρυτό, το δίκτυο NBN της λιβανικής τηλεόρασης μετέδωσε ότι έχουν σημειωθεί πυρκαγιές στην Τρίπολη και πως "η έδρα του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Τζαμαχιρίγια Δύο και εκείνη του ραδιοσταθμού Αλ-Σαμπάμπια φλέγονται".

Το NBN, επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, μετέδωσε πως διαδηλωτές πυρπόλησαν στη διάρκεια της νύκτας δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την απομάκρυνση όλων των πολιτών της από τη Λιβύη, μετέδωσε επίσης το NBN.

Πολλές χώρες εξετάζουν τρόπους απομάκρυνσης των υπηκόων τους
Ακριβώς όπως είχε συμβεί και με την εξέγερση στην Αίγυπτο, η κλιμάκωση της βίας στην Λιβύη υποχρεώνει τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών να αναζητούν τρόπους να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από τη χώρα. Σχετική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

"Ο λάος έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μία νέα Λιβύη και τον εμφύλιο πόλεμο"
Ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού του διαγγέλματος χθες το βράδυ ότι οι συγκρούσεις έχουν προκληθεί από Λίβυους και ξένους που έχουν ως στόχο την καταστροφή της ενότητας της χώρας και την εγκαθίδρυση ισλαμικής δημοκρατίας.



Λίγο νωρίτερα λίβυος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι "μία ομάδα ισλαμιστών εξτρεμιστών" κρατά ομήρους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και πολίτες στην Αλ-Μπάιντα, απαιτώντας την άρση της πολιορκίας της πόλης αυτή.

Παράλληλα οι αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη δεκάδων Αράβων που ανήκουν σε "δίκτυο" με αποστολή την αποσταθεροποίηση της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jana.

"Αυτή τη στιγμή τεθωρακισμένα άρματα που κυκλοφορούν στη Βεγγάζη οδηγούνται από πολίτες. Στην Αλ-Μπάιντα οι άνθρωποι έχουν όπλα και πολλές αποθήκες όπλων λεηλατήθηκαν. Έχουμε όπλα, ο στρατός έχει όπλα, οι δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν τη Λιβύη έχουν όπλα ", είπε ο γιος του Καντάφι επισημαίνοντας ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου.

"Ο στρατός θα έχει τώρα ουσιαστικό ρόλο για την επιβολή της ασφάλειας διότι διακυβεύεται η ενότητα και η σταθερότητα της Λιβύης, δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός Αλ-Μπαγκντάντι Αλ-Μαχμούντι είχε δηλώσει ότι η Λιβύη έχει το δικαίωμα "να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα" για την διαφύλαξη της ενότητας της χώρας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τρίπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Jana.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι διαδηλωτές φαίνεται ότι έχουν κατά μεγάλος μέρος τον έλεγχο στη Βεγγάζη, αφού ανάγκασαν τις αστυνομικές και τις στρατιωτικές δυνάμεις να υποχωρήσουν σε στρατόπεδο. Κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν και λεηλατήθηκαν.

"Η ασφάλεια είναι τώρα στα χέρια του λαού", δήλωσε από τη Βεγγάζη ένας λίβυος δικηγόρος στο BBC.

Στην Τρίπολη, όπου επεκτάθηκαν τη νύκτα οι συγκρούσεις, χειρουργός του νοσοκομείου al-Jalae δήλωσε ότι, από χθες το απόγευμα, έχουν φθάσει οι σοροί πενήντα ανθρώπων , ενώ μεταφέρθηκαν 200 τραυματίες. "Ένα από τα θύματα υπέκυψε αφού χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα στην κοιλιακή χώρα", είπε ο γιατρός.

Μέλη στρατιωτικής μονάδας γνωστής ως ομάδα "Thunderbolt" μετέφεραν τραυματισμένους συντρόφους τους στο νοσοκομείο , δήλωσε ο χειρουργός. Οι στρατιώτες είπαν ότι προσχώρησαν στους αντικεθστωτικούς διαδηλωτές και ότι πολέμησαν και νίκησαν επίλεκτο στρατιωτικό σώμα φρουρών του Καντάφι. "Τώρα λένε ότι εξουδετέρωσαν την Πραιτοριανή Φρουρά και ότι προσχώρησαν στη λαϊκή εξέγερση", δήλωσε από το ίδιο νοσοκομείο στο Ρόιτερ ένας δικηγόρος.

Στην ανατολική Λιβύη, ο αρχηγός της φυλής Αλ-Ζουβάγια απείλησε ότι θα διακόψει τις εξαγωγές πετρελαίου, εάν οι αρχές δεν σταματήσουν "την καταστολή των διαδηλωτών". Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera, ο Σάιχ Φαράζ αλ Ζουβάι δήλωσε: "Θα σταματήσουμε όλες τις εξαγωγές πετρελαίου προς δυτικές χώρες εντός 24 ωρών", εάν δεν σταματήσει η βία.

Ηγέτης της φυλής Αλ Ουαρφάλα , ο Άκραμ αλ-Ουαρφάλι , δήλωσε στο Al Jazeera: "Λέμε στον αδελφό (Καντάφι), αν και δεν είναι πια αδελφός, να εγκαταλείψει τη χώρα".

Πυρολοβολούν στο ψαχνό
Το καθεστώς του Μοαμάρ Καντάφι καταρρέει από τη λαϊκή εξέγερση που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα πλάνα που ανεβάζουν στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές δεν πρόκειται να πέσει αναίμακτα, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτές τις μέρες με όλα τα καθεστώτα του αραβικού τόξου που έρχονται αντιμέτωπα με τη λαϊκή οργή.

Μέλη του στρατού της Λιβύης είπαν σήμερα σε κατοίκους της Βεγγάζης ότι αυτομόλησαν και «απελευθέρωσαν» την πόλη από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με δύο κατοίκους.

Στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές από τη Βεγγάζη της Λιβύης ανεβάζουν βίντεο, με τον στρατό να έχει κατέβει με τα τανκς στους δρόμους και με πυροβόλα όπλα να στοχεύει απλούς πολίτες.



Σύμφωνα με το BBC από διάφορα περιστατικά υπερβολικής βίας από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, «άγνωστος αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, φέρεται πως έχουν σκοτωθεί» τις τελευταίες ημέρες στη Λιβύη του Καντάφι.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για περίπου 200 νεκρούς.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές χάους και για ελεύθερους σκοπευτές σε σκεπές κτηρίων που πυροβολούν όποιον θεωρούν «απειλή» για το καθεστώς.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ», σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μουγράμπι, δικηγόρο- διαδηλωτή. Ο ίδιος είπε ότι «τουλάχιστον 200 άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο της αντιπολίτευσης 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, από την αρχή της διαμαρτυρίας, την Τρίτη, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να βρεθεί στο νοσοκομείο της πόλης για να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει η καταστολή των διαδηλώσεων κάλεσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, τη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με έναν από τους γιούς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.



Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει απερίφραστα την καταστολή των διαδηλώσεων από το καθεστώς του Καντάφι που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Τσέχου υπουργού Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ. "Η ανατροπή του ηγέτη της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, πιθανόν να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αν πέσει ο Καντάφι, τότε θα υπάρξουν μεγαλύτερες καταστροφές στον κόσμο», είπε στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιμένει ότι η ζωή επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς και προβάλλει εικόνες από τους ήρεμους δρόμους στην πρωτεύουσα Τρίπολη στο κρατικό κανάλι.

Εν μέσω φημών ότι ο Καντάφι σχεδιάζει να εγκαταλείψει την χώρα, η τηλεόραση προέβαλε εικόνες από εκδηλώσεις λατρείας και αποθέωσης του μακροβιότερου ηγέτη στον αραβικό κόσμο. Όπως ανέφεραν άτομα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, ο άνθρωπος που βρίσκεται εδώ και 41χρόνια στην εξουσία, "θέλει να πεθάνει σε λιβυκό έδαφος".

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόσωπος της Λιβύης στον Αραβικό Σύνδεσμο παραιτήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την «καταπίεση εις βάρος των διαδηλωτών», μετέδωσε σήμερα το δίκτυο Al Jazeera.

Βενζίνη: Η δεύτερη υψηλότερη τιμή στην Ευρώπη

Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης μεταξύ των χωρών της Ευρώπης έχει η Ελλάδα το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα τιμών της ΕΛΠΑ.

Η μέση τιμή πάντως και για τα δύο καύσιμα παρέμεινε στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα, δηλαδή 1,593 ευρώ για την αμόλυβδη και 1,391 για το ντίζελ.

Με βάση τις τιμοληψίες, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκαν στις χώρες:

- Ολλανδία: 1,657 €/λ, Ελλάδα: 1,593 €/λ, Βέλγιο: 1,559 €/λ, , Πορτογαλία: 1,511 €/λ Φινλανδία: 1,489 €/λ, Γαλλία: 1,483 €/λ , Ιταλία: 1,472 €/λ, Γερμανία: 1,476 €/λ κα , ενώ οι χαμηλότερες στη Λευκορωσία: 0,783 €/λ, το Κόσσοβο : 1,10€/λ, το Λουξεμβούργο: 1,253 €/λ , την Ισπανία 1,28€/λ, Αυστρία : 1,296 €/λ, την Εσθονία 1,217€/λ κα.

-Υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν αυτό το μήνα στην Ιρλανδία: 1,399€/λ, στην χώρα μας με 1,391 €/λ, το Βέλγιο: 1,386 €/λ , την Πορτογαλία με 1,369 €/λ, την Γερμανία με 1,354 €/λ, την Ιταλία: 1,357 €/λ, , τη Γαλλία: 1,323 €/λ και η χαμηλότερη στην Λευκορωσία: 0,624 €/λ, στην Ανδόρα: 1,032 €/λ, το Λουξεμβούργο: 1,148 €/λ.

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά σε παραλία της Ζακύνθου από την κακοκαιρία

Περιορισμένης έκτασης ζημιές προκάλεσαν στην παράκτια ζώνη της περιοχής των Λαζαρέτων οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και στην περιοχή, τις μεταμεσονύχτιες ώρες της περασμένης Παρασκευής. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά συμπαρασύροντας πέτρες, χαλίκια και μπάζα δημιουργώντας μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι άνεμοι που έπνεαν, εντάσεως 9 μποφόρ, σε αρκετές περιπτώσεις οι ριπές άγγιξαν ακόμη και τα 10 μποφόρ, προκάλεσαν θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα τεράστια κύματα να αναπηδούν και το νερό να φθάνει μέχρι τις εισόδους των σπιτιών. Από το πρωί ενημερώθηκε ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης και στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία του δήμου συνοδευόμενα από τους Αντιδημάρχους.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΠΑΟΚ 1-1

Κρίμα! Αυτή είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει τον άθλο που πήγε να κάνει ο ΠΑΟΚ μέσα στην παγωμένη Μόσχα, αλλά τελικά κόλλησε την τελευταία στιγμή. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 67', αλλά όσο τυχερός στάθηκε στη φάση του Βόσνιου, τόσο άτυχος ήταν στο πέναλτι που κέρδισαν οι Ρώσοι έντεκα λεπτά αργότερα! Το τελικό 1-1 είναι πέρα για πέρα άδικο, αφού οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και άξιζαν τη μυθική πρόκριση που ήταν προ των πυλών!

Φωνές της ελληνικής ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα για τις λίγες καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής, (είχαμε επτά λεπτά καθυστέρηση στον τραυματισμό του Ακινφέεφ, ενώ και στον έξτρα χρόνο δεν έπαιξε καθόλου η μπάλα). Κορυφαίος και μοιραίος ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έβαλε το γκολ, αλλά έχασε και σπουδαία ευκαιρία στο 36' στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Η ΤΣΣΚΑ παρατάχθηκε με την ίδια σχεδόν ενδεκάδα που έπαιξε και στην Τούμπα, με μόνη αλλαγή τον Βαγκνερ Λοβ. Από την άλλη ο Μάκης Χάβος, όπως είχε δείξει σε όλες τις προπονήσεις μέχρι τώρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το γνωστό 4-4-1-1, αλλά με άκρως επιθετικούς παίκτες στα άκρα να πλαισιώνουν τον Μουσλίμοβιτς.

Συγκεκριμένα, στα αριστερά ξεκίνησε ο Βιεϊρίνια και στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, ενώ πίσω από τον Βόσνιο ήταν ο Ίβιτς. Παράλληλα, τη θέση του Βιτόλο στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Πάμπλο Γκαρσία πήρε ο Τσουκαλάς.

Μπορεί το κρύο να δυσκόλευε πολύ τους 22 ποδοσφαιριστές, όμως τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ όσο και αυτοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκαν αρκετά δυνατά μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι Ρώσοι λίγο έλειψε να “κλειδώσουν” την πρόκριση από το πρώτο λεπτό κιόλας, όταν ο Βάγκνερ Λοβ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κρέσιτς, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μια στο 9ο λεπτό όταν ο Ίβιτς δοκίμασε το πόδι του διαγώνια μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε συρτά άουτ και ακόμα μια τρία λεπτά αργότερα όταν ο Σαλπιγγίδης ακριβώς από αντίθετη μεριά σούταρε με τον ίδια τρόπο και με την ίδια κατάληξη!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον απόλυτο έλεγχο και μετά τις σπουδαίες ευκαιρίες που έχασε και οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 18ο λεπτό ο Βάγκνερ Λοβ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, αλλά ο έμπειρος γκολκίπερ του “δικέφαλου” είχε διαβάσει τη φάση.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα οι Ρώσοι πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα δυο σπουδαίες ευκαιρίες στο 36' και στο 38'. Στην πρώτη ο Μουσλίμοβιτς πήρε την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά αλλά το δοκάρι του στέρησε ένα φαινομενικά σίγουρο γκολ. Στη δεύτερη έπειτα από τρία συνεχόμενα κόρνερ ο Τσιρίλο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του ξύρισε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ακινφέεφ. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως ακριβώς τελείωσε και το πρώτο με πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Λίνο έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά ο Μουσλίμοβιτς τσίμπησε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να πιέζει και στο 58ο λεπτό έγινε μια φάση που επηρέασε τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Ο Σαλπιγγίδης τραυμάτισε τον Ακινφέεφ και στη θέση του μπήκε ο Τσεπτσούγκοφ, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 67' με τραγικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Μουσλίμοβιτς να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο και μετά το γκολ και στο 74' ο Ίβιτς μπήκε από τα αριστερά γύρισε στον Σαλπιγγίδη, αλλά ο διεθνής επιθετικός έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για να σφραγίσει την πρόκριση.

Και επειδή ο νόμος του ποδοσφαίρου δυστυχώς επικυρώνεται πολλές φορές η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ισοφάρισε από το πουθενά. Στο 78ο λεπτό ο Τόσιτς μπήκε από τα αριστερά και ο Κρέσιτς τον ανέτρεψε με την φόρα που είχε. Ο Βάγκνερ Λοβ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι το οποίο έδιωξε ο Κρέσιτς αρχικά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ιγκνάσεβιτς την έστειλε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν το έβαλαν κάτω πίεσαν, προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το θαύμα μέσα στην παγωμένη Μόσχα.

Μετά τους κροκόδειλους και τους καρχαρίες τώρα και θανατηφόρες αράχνες στην Αυστραλία

Δεν φτάνουν οι κροκόδειλοι και οι καρχαρίες, ήρθαν και οι θανατηφόρες αράχνες!

Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων, εκτός όλων των άλλων, είχαν ως συνέπεια και τη ραγδαία αύξηση των φαρμακερών αραχνών στην Αυστραλία-και ειδικά στη Μελβούρνη- όπως είναι η redback, whitetail και άλλες.

Εκτιμάται ότι η αύξηση των ατόμων που δέχτηκαν το δάγκωμα της reddback έχει φτάσει το 16% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος δε, θα υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα αυτά.

Δε χρειάζεται όμως να θορυβηθεί το κοινό προειδοποιούν οι ειδικοί, δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο.

Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζει το κοινό για να μη πανικοβληθεί είναι ότι δεν έχει πεθάνει κάποιος από δάγκωμα αράχνης για χρόνια τώρα. Χρειάζεται προσοχή, ώστε να αποφεύγονται μέρη που συνήθως βρίσκονται οι αράχνες αυτές, συμβουλεύουν οι αρχές. Ποια είναι τα μέρη αυτά; Σκοτεινές γωνιές, έπιπλα εξωτερικών χώρων, γλάστρες, αποθήκες, αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται έξω, γάντια του κήπου που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, σε σκουπίδια, μέσα σε θάμνους, κάτω από σωρούς ξύλων και ανάμεσα σε πέτρες.

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Σώματος Δηλητηρίων δρ. Κεν Γουϊνκελ, τόνισε ότι το δηλητήριο της redback αράχνης κινείται πολύ αργά και παίρνει μέρες πριν εκδηλωθεί η ολική επίδρασή του. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξη προσεκτικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά και προειδοποίησε ότι συχνά τα συμπτώματα συγχέονται με αυτά της σκωληκωϊδήτιδας, δεδομένου ότι προκαλούν πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Πήραν το νόμο στα χέρια τους κάτοικοι χωριού της Ηλείας

Κάθε βράδυ γυρίζουν στους δρόμους του χωριού, εξοπλισμένοι με τσουγκράνες και κυνηγετικές καραμπίνες...

Όλα αυτά συμβαίνουν στο χωριό Αγια Μαυρα του δήμου Πηνείου. Οι κάτοικοι του χωριού τονίζουν ότι αναγκάστηκαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, για να αντιμετωπίσουν τους ληστές που όπως λένε χαρακτηριστικά τους έχουν κάνει να πετάγονται το βράδυ από τα κρεβάτια τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι περιπολίες των κατοίκων γίνονται με βάρδιες συνήθως το βράδυ. Εξοπλισμένοι με τσουγκράνες και με κυνηγετικές καραμπίνες οι κάτοικοι παίρνουν τους δρόμους προσπαθώντας να πιάσουν επ' αυτοφώρω κάποιον από τους ληστές που συνήθως είναι ομάδες αλλοδαπών από χώρες όπως η Βουλγαρία και Αθίγγανοι.

Οι ληστές κλέβουν αρνιά, κότες και εργαλεία δουλειάς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί φτάνουν στο σημείο να κοιμούνται στους στάβλους για να τους πιάσουν. Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά καθώς η εγκληματικότητα διογκώνεται και το προσωπικό είναι ελάχιστο.

Σύμφωνα με το iliapress.gr, οι επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της περιοχής δηλώνουν ότι έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και περιμένουν ανταπόκριση.

Απεργούν αύριο οι πρατηριούχοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε ομόφωνα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι πρατηριούχοι όλης της χώρας βρίσκονται σε αδιέξοδο από την μείωση του τζίρου, εξ αιτίας των αυξήσεων του Ε.Φ.Κ. και του Φ.Π.Α. στις τιμές των καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την παράνομη διακίνηση καυσίμων και τις στρεβλώσεις των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού.

Το ποσό των 2.410.791 ευρώ καταβάλλει ετησίως ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να ενοικιάζει κτίρια, όπου είτε στεγάζονται υπηρεσίες με πολύ λίγους εργαζ

Μετοχικό κεφάλαιο 1.500.000 ευρώ και σκοπό την "διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού" θα έχει η Ανώνυμη Εταιρεία "Ελληνικό Α.Ε", που ιδρύεται με το άρθρο 42 του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην ΑΕ που δημιουργείται θα εισφερθούν η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου, των κτιρίων και εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου ενώ για τη μεταβίβαση της κυριότητας ολόκληρου ή μέρους του ακινήτου απαιτείται η ψήφιση νόμου, αφού προηγηθεί αποτίμηση της αξίας του. Επίσης στην "Ελληνικό ΑΕ" περιέρχεται η κυριότητα του κινητού εξοπλισμού των κτιρίων και εγκαταστάσεων, χωρίς αντάλλαγμα, μετά από προηγούμενη καταγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης βρίσκεται στο Κατάρ για διαβουλεύσεις αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, ενώ την Παρασκευή η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη του "πρότζεκτ" του Ελληνικού στη διαδικασία του fast track.

Άλλες ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου σχετικά με το Ελληνικό προβλέπουν τα εξής:

-Η "Ελληνικό ΑΕ" μπορεί για την εξυπηρέτηση του σκοπού της να αποκτά εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα σε άλλα ακίνητα, που βρίσκονται κοντά στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

-Το ακριβές εμβαδόν και τα όρια του ακινήτου θα οριστούν με τοπογραφικό διάγραμμα που θα συνταχθεί μέσα σε σαράντα ημέρες από την έναρξη ισχύος του νόμου, από τη Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

-Η "Ελληνικό ΑΕ" εξαιρείται από τις διατάξεις του δημοσίου τομέα.

-Οι ανάγκες της εταιρίας σε προσωπικό μπορούν να καλύπτονται με μεταθέσεις - αποσπάσεις από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, το ακίνητο, τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού τα οποία και ανήκουν σήμερα σε επιμέρους φορείς του Δημοσίου θα περιέλθουν στο σύνολό τους στην "Ελληνικό Α.Ε", "ώστε να απαλειφθεί ο υφιστάμενος κατακερματισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων φορέων που εμπλέκονται στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, και να παρέχεται πλέον εμπράκτως στη διεθνή και ελληνική επενδυτική κοινότητα μία ενιαία και σταθερή επενδυτική προοπτική μέσω ενός και μοναδικού φορέα για την διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού".

Αναφέρεται ακόμη στην εισηγητική ότι η αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων δύναται να επιφέρει αποτελέσματα σημαντικής εντάσεως στη συνολική οικονομία μας και να αφήσει υπεραξία τόσο στη χώρα όσο και στους πολίτες της.

Ξεβράστηκαν νεκρές φάλαινες στη Ν. Ζηλανδία

Τραγικό θάνατο βρήκαν 107 φάλαινες πιλότοι που ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».

Οι φάλαινες εντοπίστηκαν την Κυριακή από ορειβάτες κοντά στην περιοχή Cavalier Creek στο νησί Stewart, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή μέλη του Τμήματος Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας, όμως οι μισές φάλαινες είχαν ήδη πεθάνει, ενώ οι υπόλοιπες αργοπέθαιναν.

Oι διασώστες αποφάσισαν να θανατώσουν ορισμένες από τις φάλαινες που πέθαιναν μαρτυρικά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σωθούν. «Δεν είναι εύκολη η απόφαση να θανατώσουμε τα ζώα, ωστόσο η ευθανασία είναι κάποιες φορές αναγκαία, για να σταματήσουν να υποφέρουν» τόνισε σε δηλώσεις του ο Brent Beaven, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεβράζονται φάλαινες στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Τον περασμένο μήνα ξεβράστηκαν και πέθαναν 24 φάλαινες πιλότοι. Το Δεκέμβριο του 2009, πέθαναν περισσότερες από 120 φάλαινες σε δύο διαφορετικές παραλίες στην περιοχή Golden Bay, στην ανατολική ακτή του Βόρειου Νησιού.

Απίστευτο: Τον σκότωσαν για το ...ποπ κορν!

Απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε σε μια κινηματογραφική αίθουσα της Λετονίας, όπου ένας άντρας πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου, επειδή έτρωγε ηχηρά ποπ κορν κατά τη διάρκεια της ταινίας "Μαύρος Κύκνος."

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, συνελήφθη ένας 27χρονος, ύποπτος για τον πυροβολισμό του 42χρονου, ο οποίος αργότερα απεβίωσε λόγω των τραυμάτων του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ότι οι δύο άντρες λογομάχησαν επειδή ο εκλιπών έτρωγε πολύ ηχηρά το ποπ κορν του, κατά τη διάρκεια της ταινίας.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο (19/02) σε ένα κεντρικό κινηματογράφο στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.

Παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στο ντέρμπι

Την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα αθλητισμού προκάλεσαν τα επεισόδια στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από τη συνάδελφό του στον Πειραιά όπου διενεργείται η σχετική ερεύνα λόγω τοπικής αρμοδιότητας η αναζήτηση των ποινικών ευθυνών να γίνει αυτοπροσώπως από εισαγγελέα.

Επιπλέον, ο κ. Κανελλόπουλος ζητά να διαβιβαστεί αμοντάριστο το βίντεο με τις επεισοδιακές σκηνές για να αποτιμηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, να ελεγθούν πως πέρασαν τα καπνογόνα στο γήπεδο καθώς και οι παριστάμενοι εισαγγελείς στο γήπεδο Καραϊσκάκη να υποβάλουν έγγραφες αναφορές για όσα οι ίδιοι έζησαν.

ΔΕΗ: Μήνυση σε έξι υπαλλήλους για απιστία

Η ΔΕΗ, κατέθεσε μήνυση εναντίον έξι υπαλλήλων της, εννέα εργολάβων και κατά παντός υπευθύνου με τις κατηγορίες της απιστίας περί την υπηρεσία, της απάτης και της παράβασης καθήκοντος.

Η μήνυση κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, ενώ σχετίζεται με την υπόθεση της υλοποίησης έργων, της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας, από τα οποία η επιχείρηση ζημιώθηκε με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα η μήνυση της ΔΕΗ στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου που πιθανόν εμπλέκεται στο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά από Ένορκη Διοικητική Ανάκριση που διενεργήθηκε από τη ΔΕΗ.

Με βάση το πόρισμα της ΕΔΑ, η εταιρεία ζημιώθηκε κατά τουλάχιστον 3,3 εκατ. ευρώ, από αναθέσεις έργων ασφάλειας κτιρίων, τα οποία είχαν πραγματικό κόστος 4,2 εκατ. ευρώ, τιμολογήθηκαν ωστόσο 4,2 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα παρατηρεί ότι γινόταν κατάτμηση των έργων ώστε να μη χρειάζονται διαγωνισμοί και συμπεραίνει ότι για να γίνουν αυτές οι υπερκοστολογήσεις απαιτήθηκε η συνέργεια περισσότερων του ενός υπαλλήλων επί μακρό χρονικό διάστημα.

Με βάση το ίδιο πόρισμα διαπιστώθηκαν 224 τιμολογήσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ για 86 συμβάσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και 138 τιμολόγια έως 6 χιλιάδων, συνολικού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ.

14 από τους 15 ζωολογικούς κήπους στην Ελλάδα είναι χωρίς άδεια!!!

Τα συμπεράσματα-σοκ διεθνούς έκθεσης για τους ελληνικούς ζωολογικούς κήπους δημοσιοποιούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο.

Τα μέτρα προστασίας των επισκεπτών από κινδύνους τραυματισμού ή μετάδοση ασθενειών από τα ζώα είναι ελλιπέστατα, ενώ 3 στους 4 ζωολογικούς κήπους παραβιάζουν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για συμβολή σε δραστηριότητες προστασίας της βιοποικιλότητας, όπως επιστημονική έρευνα ή προγράμματα στη φύση.

Η έκθεση επισημαίνει πως πολλοί από τους περιφραγμένους χώρους είναι ανθυγιεινοί και παραβιάζουν τις απαιτήσεις για διαφύλαξη της υγείας των ζώων και για ανεκτές συνθήκες διαβίωσής τους, ενώ οι απαιτήσεις της Οδηγίας 1999/22 για τους ζωολογικούς κήπους παραβιάζονται συστηματικά και είναι αμφίβολο αν έχουν ενσωματωθεί επαρκώς στην ελληνική νομοθεσία.

Άλλωστε, 14 από τους 15 ελληνικούς ζωολογικούς κήπους λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια.

Η έκθεση συντάχθηκε από το Born Free Foundation για λογαριασμό του ευρωπαϊκού δικτύου ζωοφιλικών οργανώσεων ENDCAP ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

«Στα θέματα των ζωολογικών κήπων, η τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να απαιτήσουμε», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η αιχμαλωσία ζώων και η αποκοπή τους από το φυσικό τους περιβάλλον, δύσκολα μπορεί να είναι χωρίς καθόλου προβληματικές όψεις.

Προκαλεί, όμως, σοβαρότατη ανησυχία η διαπίστωση ότι στους ζωολογικούς κήπους της Ελλάδας του 2011, πρακτικά δεν υπάρχει καθόλου κρατική εποπτεία και δεν προστατεύονται ούτε οι άνθρωποι ούτε τα ζώα.

Η πρακτική του υπουργείου να κλείνει τα αυτιά του στις προτάσεις και τις καταγγελίες των ζωοφιλικών οργανώσεων, εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Επιδιώκουμε να ενισχυθούν οι πιέσεις για στοιχειώδη νομιμότητα και βιώσιμους όρους λειτουργίας».

Κορεατική αντιπροσωπεία στα Μεταλλεία Αμιάντου, στην Κοζάνη

Λύση στο πρόβλημα της αποκατάστασης των 38 μεταλλείων αμιάντου που υπάρχουν στην Νότιο Κορέα και έκλεισαν πριν από ένα περίπου χρόνο αναζητά το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της χώρας επισκέφτηκε τους χώρους των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ), όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

Προηγήθηκε ενημέρωση της αντιπροσωπείας από στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ), του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την τεχνολογία που υιοθετήθηκε.

Η ξένη αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Αθήνα, για μια λεπτομερέστερη ενημέρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Μια εβδομάδα προθεσμία (έως τις 28 Φεβρουαρίου) έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) για να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου η μειωμένη χρέωση του ηλεκτρικού, η οποία είναι 20 - 30 % σε σχέση με το ισχύον οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, να ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.

Όσοι κάνουν αιτήσεις από την 1η Μαρτίου και μετά, θα εντάσσονται μεν στο ΚΟΤ (εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις) αλλά οι εκπτώσεις θα ισχύουν για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και όχι αναδρομικά.

Στο μεταξύ, η ΔΕΗ και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υπενθυμίζουν ότι το ΚΟΤ δεν παρέχεται μόνο από τη ΔΕΗ, αλλά και από τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Συνεπώς, τυχόν δικαιούχοι του ΚΟΤ που προμηθεύονται ενέργεια από τρίτη εταιρία, εκτός ΔΕΗ, μπορούν επίσης να υποβάλουν αιτήσεις είτε στα ΚΕΠ είτε ακόμη και στη ΔΕΗ η οποία ως διαχειριστής του δικτύου πρέπει να διεκπεραιώσει τα σχετικά αιτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800 κιλοβατώρες της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200kWh ανά τετράμηνο

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1000kWh ή 1200 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών:

- Άτομα με ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.000kWh

-Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το αφορολόγητο όριο της κατηγορίας τους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.200kWh

Σε αυτές τις κατηγορίες η έκπτωση είναι 20 % σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

-Άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών την 30/11/10, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο μισθωτών -συνταξιούχων, στο οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.000kWh

-Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο, όπως αυτό διαμορφώνεται με συνυπολογισμό όλων των ατόμων της οικογένειας με αναπηρία (67% και άνω) και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200kWh - 1.200kWh

Στις κατηγορίες αυτές η έκπτωση είναι 30 %.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την υποβολή αίτησης είναι:

1. Ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής και ο αύξων αριθμός παραστατικού οι οποίοι αναγράφονται στο λογαριασμό ρεύματος (2η σελίδα)

2. Πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος

3. Τα στοιχεία διεύθυνσης της κύριας κατοικίας

4. Ο αριθμός ταυτότητας ή του διαβατηρίου

5. Το ΑΦΜ του δικαιούχου και το ΑΦΜ συζύγου δικαιούχου (εφόσον είναι έγγαμος)

Δήμος Αθήνας: Άδεια και ακατάλληλα κτίρια με ετήσιο ενοίκιο 2,4 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 2.410.791 ευρώ καταβάλλει ετησίως ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να ενοικιάζει κτίρια, όπου είτε στεγάζονται υπηρεσίες με πολύ λίγους εργαζόμενους είτε είναι εντελώς ακατάλληλα για χρήση, με αποτέλεσμα να παραμένουν αχρησιμοποίητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Real News” (20/02), χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί κτίριο, για το οποίο καταβάλλεται μηνιαίο ενοίκιο 105.000 ευρώ, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλο από την Πολεοδομία.

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το κτίριο 403 τ.μ. στη συμβολή των οδών Δράκου και Ζαχαρίτσα στο Κουκάκι, όπου προοριζόταν να στεγαστεί η “Λέσχη Φιλίας”. Το ακίνητο ήταν νοικιασμένο από τη Δήμο για 5 χρόνια, με την προοπτική να γίνει κάποτε η Λέσχη, κάτι που δεν έγινε ποτέ, λόγω πολεοδομικών προβλημάτων που κατέστησαν ακατάλληλη τη χρήση του.

Στα Πετράλωνα, κτίριο 900 τ.μ. ενοικιάστηκε από το Δήμο Αθηναίων στις 15/07/2006 για δέκα χρόνια, με ενοίκιο 6.836 ευρώ το μήνα. Στο κτίριο στεγάζονται το 3ο Διαμέρισμα του Δήμου και η Δημοτική Αστυνομία.

Το ποσό των 72.168 ευρώ το χρόνο πληρώνει ο Δήμος για άδειο κτίριο στην οδό Ευρυπίδου 19. Το κτίριο αυτό ενοικιάστηκε για να στεγάσει το Κτηματολόγιο και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στα ΚΕΚ. Σημειώνεται, ότι το συμβόλαιο για τη μίσθωσή του λήγει το 2013, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να πληρωθούν τα ενοίκια 2 ακόμη ετών!

Ακόμη μία περίπτωση είναι το αχρησιμοποίητο κτίριο της οδού Δώρου 7, στην Ομόνοια, του οποίου το ετήσιο ενοίκιο ανέρχεται στις 198.000 ευρώ. Ενοικιάστηκε το 2002 με σκοπό να στεγάσει τις υπηρεσίες της οδού Μητροπόλεως, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. Το συμβόλαιο ενοικίασης αυτού του κτιρίου λήγει το ... 2015.

Σημειώνεται δε, πως ο Δήμος καταβάλλει το ποσό των 157.847 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια για το κτίριο του Ληξιαρχείου Αθηνών, στη Μητροπόλεως 60, από όπου θα μεταφέρονταν οι υπηρεσίες του κτιρίου της οδού Δώρου 7!

Ο κατάλογος με τα άδεια ή ακατάλληλα λόγω παραβάσεων κτίρια δεν είναι μικρός και σε κάθε περίπτωση καταδεικνύει την ανάγκη, ειδικά στους δύσκολους αυτούς καιρούς, για συστέγαση υπηρεσιών ή μετεγκατάστασή τους σε άλλα κτίρια, λιγότερων τετραγωνικών μέτρων.

Κάθε Έλληνας χρωστάει 31.000 ευρώ

Στα 340.270.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του 2010, ενώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2010 είχε διαμορφωθεί στα 336,80 δισ. ευρώ.

Αν το συνολικό ποσό διαιρεθεί με το σύνολο των Ελλήνων, που υπολογίζεται στα 11 εκατομμύρια, τότε ο καθένας μας πρέπει να βρει από 31 χιλιάδες ευρώ, ποσό που γίνεται κατά πολύ μεγαλύτερο εαν εξαιρεθούν τα βρέφη και τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν στα 7,18 δις ευρώ στα τέλη του 2010, ενώ στα τέλη του Σεπτεμβρίου είχαν διαμορφωθεί στα 11,1 δις ευρώ.

Νέο πρόγραμμα διάσωση της λίμνης Κορώνεια επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος

Νέο, αναθεωρημένο και δεσμευτικό πρόγραμμα δράσεων για την αποκατάσταση και προστασία της Κορώνειας επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, διαβιβάστηκε στη Βουλή έγγραφο του ειδικού Γραμματέα Υδάτων Ανδρέα Ανδρεαδάκη, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «η ΕΕ εξετάζει την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της Κορώνειας, βασιζόμενη στη διαπίστωση ότι πολλά από τα μέτρα δεν έχουν εφαρμοστεί και ταυτόχρονα δεν έχουν τηρηθεί πολλοί από τους όρους που είχαν τεθεί».

Η λίμνη Κορώνεια είναι υγρότοπος διεθνούς σημασίας βάσει της συνθήκης Ramsar και αποτελεί μέρος της Ζώνης Ειδικής Προστασίας «Λίμνες Βόλβη και Λαγκαδά και Στενά Ρεντίνας».

Οι ελληνικές αρχές σε συμμόρφωση με την εθνική και κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία, είχαν θέσει υπό καθεστώς προστασίας την περιοχή και είχαν διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα δράσεων για την αποκατάσταση της λίμνης.

Στο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνονταν μέτρα για τη στήριξη του οικοσυστήματος της λίμνης, την υδρολογική αποκατάστασή της, τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, καθώς και την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

tatsimbouria: Για το θέμα της λίμνης Κορώνεια, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν (δείτε εδώ) και ελπίζουμε τα "νέα μέτρα", οι "νέες μελέτες" να μην μείνουν απλά και μόνο στα χαρτιά και τις εξαγγελίες πάλι!

Βόνιτσα: Μπήκε με τσεκούρι στο τμήμα και κυνηγούσε αστυνομικό!

Όπως φαίνεται η κατάσταση έχει ξεφύγει με την μη αστυνόμευση της περιοχής της Βόνιτσας και του ευρύτερου Ξηρομέρου. Μετά από τις αλλεπάλληλες ζωοκλοπές στα χωριά του Ξηρομέρου, τις κλοπές από αλλοδαπούς στην περιοχή τις Βόνιτσας, την ομηρία στην Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας, έρχεται ένα γεγονός που ξεφεύγει από την φαντασία κάθε πολίτη.

Χθές (21-02-2011) γύρω στις 15.30 το μεσημέρι ένα κωμικοτραγικό γεγονός έγινε στο Α.Τ. Βόνιτσας. Σύμφωνα με το dete.gr ένας εξαγριωμένος άντρας περίπου 50 ετών κυνηγούσε τον μοναδικό αστυνομικό υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα με ένα τσεκούρι για να τον χτυπήσει. Η αιτία μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη. Μάταια τόσο ο άτυχος αστυνομικός όσο και πολίτες προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον άγνωστο άντρα.

Σε οικονομικό αδιέξοδο 13 ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη

Ώρα μηδέν για 13 ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων που αποτρέπουν την ομαλή χρηματοδότησή τους μετά την διοικητική μεταρρύθμιση.

«Δεν έχουν καν αποσταλεί χρήματα από το υπουργείο υγείας» αναφέρει η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής μέριμνας της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, Ευτέρπη Βασιλειάδου προσθέτοντας ότι στις συνομιλίες της με το υπουργείο, την διαβεβαίωσαν ότι χρήματα υπάρχουν αλλά δεν γνωρίζουν με ποιά διαδικασία θα αποσταλούν.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός των ιδρυμάτων αλλά και των προνοιακών επιδομάτων καλύπτονταν από χρήματα που εκταμιεύονταν από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, νυν περιφέρεια αλλά μετά τον «Καλλικράτη», η δικαιοδοσία μεταφέρθηκε στο δήμο. «Δεν υπάρχει όμως καμία ερμηνευτική του «Καλλικράτη» προκειμένου να γνωρίζουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να ξεμπλοκάρουμε το θέμα με αποτέλεσμα η λειτουργία των ιδρυμάτων να επαφίεται στην καλή διάθεση διαφόρων χορηγών» υπογραμμίζει η κ.Βασιλειάδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» που εμφανίζει πλέον σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης. «Το πετρέλαιο για την θέρμανση αυτούς τους μήνες το πλήρωσαν τα σχολεία Πανοράματος και ευτυχώς που ακόμα δεν μπαίνει θέμα φαγητού » λέει η πρόεδρος του ιδρύματος, Νίκη Κεραμοπούλου.

Στη «Μέλισσα» φιλοξενούνται σήμερα, μετά από εισαγγελική εντολή, 29 παιδιά και απασχολούνται 14 άτομα ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των εθελοντών. Το πρόβλημα επιτείνεται και από το γεγονός ότι η επιχορήγηση που πήρε πέρυσι το ίδρυμα ήταν κατά 32.000 ευρώ μειωμένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές ενώ αν και το ίδρυμα, έχει ακίνητη περιουσία, εντούτοις η εκμετάλλευσή της δεν επαρκεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Συνελήφθη με αρχαία νομίσματα

Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός χθες, στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών, γιατί σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρέθηκε να έχει στη κατοχή του αρχαία νομίσματα και συγκεκριμένα, δύο νομίσματα Βυζαντινών χρόνων.

Επίσης είχε πέντε νομίσματα Υστεροκλασικών και Ελληνιστικών χρόνων και επτά νομίσματα Ρωμαϊκών και Υστεροκλασικών χρόνων.

Τα νομίσματα αφού εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων κατασχέθηκαν.

Υιοθέτησε την... Πομπηία!

Ο ίδιος έχει συμβάλλει με 25 εκατομμύρια ευρώ στην αναστήλωση του Κολοσσαίου!
Ο Ντιέγκο Ντέλλα Βάλε αποφάσισε να υιοθετήσει οικονομικά τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές.

«Οι επιχειρηματίες και οι πολίτες της Νάπολης πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να συμμετάσχουν στην αναστύλωση της Πομπηίας. Αν χρειαστεί είμαι έτοιμος να βοηθήσω», δήλωσε ο Ιταλός κροίσος και ιδιοκτήτης της εταιρίας υποδημάτων πολυτελείας Tods.

Οι ιταλικές αρχές ήδη ερευνούν τυχόν ευθύνες που βαραίνουν εννέα άτομα σε σχέση με τις ζημιές και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν στα ερείπια της Πομπηίας πέρυσι τον Νοέμβριο. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο έφορος ο οποίος είχε την επιστασία του αρχαιολογικού χώρου Πιέτρο Τζιοβάνι Γκούτσο και ο επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή Αντόνιο Βαρόνε.

Η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης που δείχνουν ορισμένα από τα διασημότερα μνημεία πολιτισμικής κληρονομιάς της Ιταλίας έχει παράλληλα και πολιτικές επιπτώσεις. Αρκετοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατηγορούν για την παρακμή των διάσημων αρχαιολογικών χώρων και τις περικοπές στον τομέα του πολιτισμού που επικρατεί τον υπουργό Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι.

Οι επικριτές του λένε ότι η έλλειψη κρατικής οικονομικής υποστήριξης είναι παράλογη δεδομένων των εσόδων που αποκομίζει η Ιταλία από τον τουρισμό. Η Γαλλία, η οποία έχει σημαντικά λιγότερα μνημεία να συντηρήσει και να υποστυλώσει ξοδεύει το 1% του ΑΕΠ της για τον πολιτισμό, ενώ η Ιταλία ξοδεύει για τον ίδιο σκοπό μόλις το 0,2% του ΑΕΠ της. Παρόλα αυτά, ο Μπόντι επιμένει ότι για τη διάσωση των αρχαιολογικών μνημείων απαιτείται καλύτερη διαχείριση των πόρων και όχι περαιτέρω χρηματοδότηση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την έγκυρη οικονομική ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», ο μοναδικός τρόπος να διασωθεί η Πομπηία θα ήταν να βρεθεί ένας ιδιώτης σπόνσορας. «Η διαχείριση του χώρου πρέπει να αφαιρεθεί από ένα κράτος που έχει φανεί ανίκανο να την προστατεύσει», ανέφερε.

Δεύτε τελευταίον... φορτισμό!!!!

Ένας κτηνοτρόφος βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε γκρεμό όταν πήγαινε να φορτίσει το κινητό του. Ο 37χρονος βοσκός έπεσε σε χαράδρα 50 μέτρων στην αγροτική περιοχή της Χαλανδρίτσας όπου και εντοπίστηκε μετά από πολύωρη έρευνα το άψυχο σώμα του.

Ο βοσκός από το Αλεποχώρι Αχαΐας είχε βγάλει το κοπάδι να βοσκήσει όταν συνέβη το μοιραίο. Συνειδητοποιώντας ότι είχε τελειώσει η μπαταρία στο κινητό του κατευθύνθηκε, από τους πρόποδες του όρους Ερύμανθος σε υψόμετρο 530 μέτρων, προς ένα σημείο όπου θα έχει ρεύμα για να το φορτίσει. Προφανώς όμως παραπάτησε, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στην χαράδρα όπου έχασε την ζωή του.

Το τελευταίο πράγμα που έκανε πριν πεθάνει ήταν να προσπαθήσει να φορτίσει το κινητό του το οποίο έμελλε να είναι και ο λόγος που εντοπίστηκε το πτώμα του καθώς οι συγγενείς που τον καλούσαν και το έβρισκαν κλειστό ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και ο 37χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη χαράδρα. Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια καθώς όλα δείχνουν πως ο θάνατος προήλθε από ατύχημα.

Η μεγαλύτερη οικογένεια στον κόσμο!

H οικογένεια Χωραφά μπροστά της μοιάζει συνηθισμένη και ολιγομελής. 39 γυναίκες, 94 παιδιά και 33 εγγόνια είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός του Pater Familia Ινδού. Ο κύριος Ziona Ghana είναι η κεφαλή της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο.

Τα μέλη της ζουν σε έα τεράστιο σπίτι, που μοιάζει με πολυκατοικία. Για να χωρέσουν όλοι το σπίτι στο χωριό Batwalk της Ινδία έχει 100 δωμάτια. Οι αμέτρητες γυναίκες του σύγχρονου Μαχαραγιά διαμένουν σε κοινόβια δωμάτια με πολλά κρεβάτια.

Το σύστημα είναι απλό. Ο κ. Ghana απολαμβάνει την άνεση του διπλού κρεβατιού του, έχοντας στα γύρω δωμάτια τις πιο νέες γυναίκες του. Ένα ολόκληρο σύστημα βάζει πρόγραμμα στην γυναίκα που θα μοιραστεί μαζί του το κρεβάτικάθε φορά. Οι γηραιότερες μένουν φυσικά πια στα πιο απομακρυσμένα από εκείνον δωμάτια. Βλέπεις ο Ινδός ανήκει σε μια Σέχτα που επιτρέπει σε έναν άνδρα να παντρευτεί όσες γυναίκες επιθυμεί.

"Σήμερα αισθάνομαι σαν το εκλεκτό παιδί του Θεού. Εκείνος μου έδωσε τόσους ανθρώπους να προσέχω" αναφέρει ο κ. Ghana στην εφημερίδα Sun.

Οι αναταραχές έφεραν αναβολή του GP στο Μπαχρέιν

Την αναβολή του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, το οποίο αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις 12-13/03, ανακοίνωσε ο Πρίγκιπας της χώρας, Πρινς Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Καλίφα, λόγω των κοινωνικών αναταραχών που επικρατούν στο Μπαχρέιν.

«Η χώρα πρέπει να εστιάσει σε τρέχοντα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος και αφήνει τη διοργάνωση του αγώνα της F1 στο Μπαχρέιν για αργότερα», ήταν η δήλωση του Χαμάντ Αλ Καλίφα.

Η αναβολή του αγώνα ήρθε λίγες ώρες μετά την ακύρωση των επίσημων δοκιμαστικών. Η έναρξη της νέας περιόδου αναμένεται τώρα να μετατεθεί για τις 27/03, επί αυστραλιανού εδάφους.

Ηράκλειο: Δεν φτάνει που τον έκλεψαν βρήκε και τον μπελά του!

Όταν τηλεφωνούσε στην αστυνομία, σίγουρα δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση...

Κυριολεκτικά τον μπελά του από την απροσεξία του βρήκε ένας 64χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος αφού κατήγγειλε την κλοπή της καραμπίνας του, συνελήφθη για πλημμελή φύλαξη του όπλου του.

Ο 64χρονος - σύμφωνα με το flashnews.gr - είχε καταγγείλει στο Α.Τ Μοιρών ότι άγνωστοι δράστες, το βράδυ του Σαββάτου, παραβίασαν την πόρτα εισόδου του εργοστασίου ζωοτροφών που διατηρεί και του έκλεψαν 300ευρώ, ενώ από το σπίτι του που βρίσκεται 50μέτρα πιο πέρα, την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.

Όταν κατήγγειλε την κλοπή στους Αστυνομικούς, συνελήφθη για πλημμελή φύλαξη του όπλου του.

Ζημιογόνες 6 στις 10 επιχειρήσεις - 8 δις θα χάσει το κράτος από τα λουκέτα

«Ζημιά 7,88 δισ. ευρώ μέσα στο επόμενο 18μηνο θα υποστεί το Δημόσιο από ενδεχόμενο λουκέτο 120.000 επιχειρήσεων». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, παρουσιάζοντας σχετική έρευνα που διενήργησε η Συνομοσπονδία, ο οποίος σημείωσε ότι 6 στις 10 επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες.

Παράλληλα ο κ. Κορκίδης τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας υπαίθριων εμπορικών κέντρων για την αναβάθμιση του αστικού ιστού της χώρας. Η ανάλυση των παραδειγμάτων που η ΕΣΕΕ παρουσίασε φανερώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο, ότι σε αντίθεση με όσα κατά καιρούς συζητούνται, οι ΜΜΕ πέραν του διοικητικού φόρτου με το οποίο επιβαρύνονται από το Κράτος και αντίθετα με ότι κατά καιρούς υποστηρίζεται, προσφέρουν στο τελευταίο σημαντικά άμεσα και έμμεσα οφέλη.

Συμβάλλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της οικονομίας -μεγέθυνση του ΑΕΠ, απασχόληση, κοινωνική συνοχή κλπ, καταβάλλουν εισφορές απευθείας προς όλους τους δημόσιους φορείς και κυρίως συμβάλουν στη συγκράτηση του κοινωνικού ιστού. Αποτελούν συχνά «φυτώρια» νέων επιχειρηματικών ιδεών, καινοτόμων πρωτοβουλιών και κρίσιμο ιστορικό παράγοντα της παραγωγικής αλυσίδας.

Είναι προφανές ότι κάποιο ποσοστό από τα ποσά τα οποία κατεγράφησαν παραπάνω, επιστρέφουν στον επιχειρηματία μέσα από τις κοινωνικές παροχές (υγεία, παιδεία κτλ). Παρ όλα αυτά, το ποσοστό συμμετοχής στα κρατικά έσοδα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σοβαρό.

Σε οικονομικό επίπεδο το συνολικό ποσό των 7.888.815.900 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίστηκε ως απώλεια σε ετήσια βάση για το Δημόσιο προσαυξάνεται εάν υπολογίσουμε τις παράπλευρες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Οι απώλειες από τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, η αύξηση της ανεργίας με τις κοινωνικές της συνέπειες, η σοβαρή μείωση της απασχόλησης από τις χαμένες θέσεις εργασίας των επιχειρηματιών, η απώλεια εισοδημάτων από τις προσόδους των ενοικίων των ιδιοκτητών ακινήτων, αλλά και η αναγκαιότητα για δημόσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση της νέας αυτής κατάστασης, αποτελούν μόνο μια όψη του έμμεσου κόστους.

Σε κοινωνικό επίπεδο οι κλειστές επιχειρήσεις στα κέντρα των πόλεων μειώνουν την αξία των ακινήτων, αλλά και την μέχρι σήμερα μορφή των πόλεων. Τα μειωμένα έσοδα στην αυτοδιοίκηση θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της ποιότητας των υπηρεσιών που με τη σειρά τους θα επηρεάσουν την τουριστική μας βιομηχανία. Τα κλειστά φώτα στους δρόμους θα συμβάλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας που θα απαιτήσει αύξηση δαπανών για αστυνόμευση.

Τέλος εξίσου σημαντικές είναι οι αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στο βαθμό που το φαινόμενο των μαζικών λουκέτων κλονίζουν τη διάθεση για επιχειρηματική δράση, αυξάνουν το αίσθημα της απογοήτευσης και της ανασφάλειας και επιτείνει την ερήμωση της γειτονιάς και της πόλης.

Για το θαύμα ο ΠΑΟΚ στην παγωμένη Μόσχα

Την ύστατη μάχη στην παγωμένη Μόσχα δίνει σήμερα το απόγευμα ο ΠΑΟΚ (19.00, ΑΝΤ1) απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για την πρόκριση στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ. Βέβαια, η αποστολή της ελληνικής ομάδας ισοδυναμεί με ένα μικρό θαύμα, μετά την ήττα της με 1-0 την περασμένη Πέμπτη μέσα στην Τούμπα.

Ο τεχνικός του Δικέφαλου του Βορρά, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί και στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει τον Βιτόλο, κάτι που έδειξε και κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Οριστικά, λοιπόν, ο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Σνάουτσνερ (δεξιά), Λίνο (αριστερά), Κοντρέρας, Τσιρίλο (στο κέντρο).

Σε ρόλο καθαρόαιμων ανασταλτικών μέσων θα παίξουν ο Γκαρσία και ο Τσουκαλάς (με τον Βιτόλο να περιμένει στον πάγκο και να μπαίνει αν χρειαστεί), η αριστερά στη μεσοεπιθετική τριάδα θα είναι ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, στον άξονα ο Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Είναι μάλλον περιττό να επισημανθεί ιδιαίτερα ότι το κρύο ήταν και πάλι κάτι παραπάνω από τσουχτερό, με τους παίκτες να έχουν ακάλυπτα μόνο τα... μάτια τους.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μάκης Χάβος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκτός από τον αντίπαλο έχουμε να διαχειριστούμε και εξωγενείς παράγοντες όπως ο συνθετικός τάπητας και το πολικό ψύχος. Εμείς σαν ομάδα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΤΣΣΚΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά εμείς ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας»

Συνοδεία σωματοφυλάκων στην προπόνηση!!!

Συνοδεία σωματοφυλάκων θα έχουν πριν και μετά από κάθε προπόνηση τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού. Πιο συγκεκριμένα, στους Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπαστιάν Λέτο και Σωτήρη Νίνη τοποθετήθηκαν από την ΠΑΕ άνδρες ασφάλειας, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού υπάρχει φόβος για επίθεση από αγνώστους και αντίποινα μετά τα όσα συνέβησαν στο σπίτι του Βασίλη Τοροσίδη.

«Μόνο τότε θα κάνουμε διάλογο…»
«Δεν κάνουμε διάλογο με τον Μαρινάκη. Για δύο μέρες έκανε το άσπρο μαύρο», ήταν η απάντηση των μελών του ΔΣ στην πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη προς συζήτηση. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι «πράσινοι» θα δεχτούν τη συγγνώμη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός μόνο σε περίπτωση που δεχτεί να επαναληφθεί το παιχνίδι χωρίς κόσμο, κάτι που βέβαια δεν συγκεντρώνει πιθανότητες.

Σχηματίζει μέτωπο
Επαφές με άλλες ΠΑΕ που θα στηρίξουν την πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας την ερχόμενη Παρασκευή έχει αρχίσει ο Παναθηναϊκός. Ήδη λέγεται πως δέκα ίσως και περισσότεροι σύλλογοι θα ταχθούν στο πλευρό των «πρασίνων» στηρίζοντας την πρόταση μομφής, ενώ απαιτούνται 12-13 ψήφοι για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής.

Δύσκολα θα επέμβει η UEFA
Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήδη σχηματίζουν φάκελο με βίντεο, φωτογραφίες και δημοσιεύματα για τα όσα έγιναν με τη λήξη του ντέρμπι του Σαββάτου και θα τον διαβιβάσουν σε ΕΠΟ και UEFA. Πάντως είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει παρέμβαση της UEFA, η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις παραπέμπει στα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα (στην προκειμένη περίπτωση στην ΕΠΟ).

Δυναμικό «παρών»
Μορφή συλλαλητηρίου θα έχει η αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί του Παναθηναϊκού θα συρρεύσουν μαζικά (εκτιμάται πάνω από 30 ή και 40 χιλιάδες ακόμη) για να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους για όσα έγιναν στο ντέρμπι, αλλά και για να υποστηρίξουν την ομάδα τους που τους ικανοποίησε με την εμφάνισή τους. Ήδη σχετικά καλέσματα στον κόσμο έχουν γίνει από ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, με την υποσημείωση πως θα πρέπει να αποφευχθούν ακραίες αντιδράσεις.

Αδράνεια για το Sea Diamond

O συνήγορος του πολίτη καταλόγισε αδράνεια και έλλειψη οποιασδήποτε μελέτης για τις επιπτώσεις του ναυαγίου του Sea Diamond, στο λιμενικό ταμείο θήρας και στα συναρμόδια υπουργεία. Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε την αναφορά που δέχθηκε από το 2008 από οργάνωση πολιτών.

Όπως επισημαίνει, «δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα ολοκληρωμένη εκτίμηση του ενδεχόμενου περιβαλλοντικού κινδύνου από την μακρόχρονη παραμονή του ναυαγίου στο βυθό της Καλντέρας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό να υπολογισθούν οι εν δυνάμει επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα, στην τουριστική ανάπτυξη και στην οικονομική γενικότερα δραστηριότητα του νησιού.

Επίσης δεν έχει καταρτισθεί σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής διαρροής ρυπογόνων ουσιών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΠΔ 11/2002.»

Ο σύζυγος διεκδικεί τα ...μισά μαχαιροπίρουνα!

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί προ μερικών μηνών αλλά σε εκείνη την περίπτωση ο άνδρας ήταν... αιρετός! Σε αυτήν ο σύζυγος είναι στέλεχος εταιρείας...

Το νεαρό ζευγάρι ήταν παντρεμένο μόλις ένα χρόνο και τελικά μετά από καθημερινούς καυγάδες αποφάσισαν να χωρίσουν. Ο νεαρός σύζυγος -όπως λένε οι «κακές γλώσσες» είναι... τσιγκούνης με τα όλα του!

Η γυναίκα προέρχεται από εύπορη οικογένεια και δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Το περίεργο, όμως, είναι πως στην αίτηση διαζυγίου που έχει κατατεθεί από το νεαρό σύζυγο περιλαμβάνονται όλα τα είδη που βρίσκονται μέσα στο σπίτι του πρώην ζευγαριού, τα οποία ζητά να χωριστούν στη μέση... Ακόμη και τα μαχαιροπίρουνα!

Στην αίτηση δηλαδή αναφέρεται ονομαστικά σε όλα τα είδη που υπάρχουν μέσα στο σπίτι στο οποίο μέχρι πρόσφατα ζούσε το ζευγάρι. Ο τσιγκούνης πρώην σύζυγος βρήκε φαίνεται την ευκαιρία και ζητά να αποκτήσει διάφορα είδη, τα οποία όμως αγόρασαν οι γονείς της νεαρής (προίκα).

Με ενδιαφέρον αναμένεται λοιπόν η εκδίκαση της αίτησης διαζυγίου και αν τελικά καταφέρει να πάρει τα μαχαιροπίρουνα...

Θρίλερ στη Λευκάδα με 120 λαθρομετανάστες - Σώοι και οι 120

Στην Λευκάδα μεταφέρθηκαν οι αλλοδαποί που βρίσκονταν σε πλοίο που τους μετέφερε από την Πάτρα στην Ιταλία το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Κεφαλλονιάς.

Περίπου στις 1:30 ξημέρωματα Τρίτης τα δυο Λευκαδίτικα αλιευτικά σκάφη "Φανερωμένη" και "Αγ. Γεράσιμος" έδεσαν στο λιμάνι τις Βασιλικής μετά από εντολή του Λιμενικού σώματος.

Οι δύο ανεμότρατες είχαν ειδοποιηθεί στις 7 το απόγευμα για ένα πλοίο το οποίο εξέπεμψε S.O.S και μετέφερε 120 πρόσφυγες. Τα δυο αλιευτικά συνοδευόμενα απο δυνάμεις του λιμενικού έφτασαν στο σημείο όπου ήδη είχε φτάσει και ένα φορτηγό πλοίο που βρίσκονταν στην περιοχή το οποίο όπως μάθαμε εντόπισε και το δουλεμπορικό.

Πρώτο έδεσε στο λιμάνι το σκάφος του Λιμενικού Ζακύνθου το οποίο μετέφερε και τους δουλέμπορους, τρεις στο σύνολο (1 Ρώσος και 2 Ουκρανοί) οι οποίοι με το που πάτησαν το πόδι τους στην στεριά συνελήφθησαν αμέσως. Στην συνέχεια έδεσε το "Φανερωμένη" που μετέφερε 11 πρόσφυγες και τελευταίο το "Αγ. Γεράσιμος" που μετέφερε όλους τους υπόλοιπους.

Στο λιμάνι της Βασιλικής περίμεναν τους αλλοδαπούς - που ανάμεσα τους ήταν μικρά παιδιά και γυναίκες - δυνάμεις του Λιμενικού της Αστυνομίας και της Ασφάλειας καθώς και ασθενοφόρο.

Το σχέδιο που υπήρχε μέχρι εκείνη την ώρα ήταν να μεταφερθούν στο λιμάνι της Βασιλικής οι πρόσφυγες και από εκεί να μεταβιβαστούν σε οχηματαγωγό (fery) το οποίο θα τους μετέφερε στην Κεφαλονιά μιας και εκεί υπάρχει χώρος στέγασης για τέτοιες περιπτώσεις.

Τελικά αυτό το σχέδιο ακυρώθηκε και έτσι δυο λεοφορεία του ΚΤΕΛ Λευκάδος έφτασαν στο λιμάνι της Βασιλικής και παρέλαβαν τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους για να τους μεταφέρουν στο κτίριο του κέντρου νεότητας (πρώην μουσικό σχολείο) στην πόλη της Λευκάδας.

Αξίζει να σημειώσουμε την στάση που κράτησαν τα πληρώματα των δυο αλιευτικών που αψηφώντας την κακοκαιρία πήγαν στο σημείο που βρίσκονταν το καράβι και πήραν στα δικά τους σκάφη όλους τους μετανάστες, μαγείρεψαν ότι ψάρια είχαν πιάσει μέχρι εκείνη την ώρα, τάισαν τα μικρά παιδιά ενώ τους προμήθευσαν με νερό και τους έδωσαν ότι ρούχα είχαν μιας και κάποιοι από αυτούς είχαν κάψει τα ρούχα τους προκειμένου να τους εντοπίσουν όταν βρίσκονταν στο πλοίο το οποίο βούλιαζε.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι κατά τόπου ισχυρά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα Δυτικά

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη. Ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα Βόρεια βορειοανατολικοί 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Lufthansa στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες

Σε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες υποχρεώθηκε αεροσκάφος jumbo jet της Lufthansa με 200 επιβάτες, όταν πουλιά μπήκαν σε έναν από τους κινητήρες του.

Σαράντα λεπτά μετά την απογείωση, ο κυβερνήτης της πτήσης 511 με προορισμό τη Φρανκφούρτη, ανακοίνωσε ότι πουλιά μπήκαν σε έναν από τους κινητήρες και ενδεχομένως να προκάλεσαν βλάβη.

Το αεροσκάφος άδειασε τα καύσιμά του και επέστρεψε στο Μπουένος 'Αιρες όπου πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση.

Οι επιβάτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν την επιδρομή των πουλιών μέχρι που το ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και αναμένεται να αναχωρήσουην σήμερα.

Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ και μετρό

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα στάσεις εργασίες θα γίνουν στο τρόλεϊ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο 11 με 16:00.

Στο μεταξύ, για την Τετάρτη, ημέρα της απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει διαφοροποιηθεί, καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μόνο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Το Μετρό και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Έρευνες για χρηματισμό στελεχών της πολεοδομίας

Εκτενής έρευνα για υπόθεση χρηματισμού από τρία στελέχη της πολεοδομίας πραγματοποιείται από επιθεωρητές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Τις προηγούμενες ημέρες, το Σώμα δέχθηκε μεγάλο αριθμό καταγγελιών, για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μη καταλογισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.

Κατά την έρευνα, στο λογαριασμό του ενός εκ των στελεχών, βρέθηκε στο λογαριασμό του το ποσό των 27 εκατ. ευρώ.

Κακούργημα η μπαλωθιά

Σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) μετατρέπεται η παράνομη κατοχή πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Παράλληλα, με άλλη προσθήκη αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές ,δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί, και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για νομοθέτημα που επιδιώκει πληρέστερο έλεγχο όπλων και πυρομαχικών από την πηγή ως την κατανάλωση, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από εμπόρους για πώληση διόπτρων στα κυνηγετικά όπλα. Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της αρχής του από ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

"Καβγάς" για τις κρητικές "μπαλωθιές"
Στο περιθώριο της συζήτησης, έγινε σφοδρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή και του ανεξάρτητου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όταν η πρώτη μνημόνευσε την πολύ κακή συνήθεια Κρητών κυρίως με τις "μπαλωθιές" σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η αναφορά της κ. Πιπιλή στους κ.κ. Κώστα Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη που σε έντονο ύφος είπε ότι και κατά την επίσκεψη Σαμαρά "έπεσαν μπαλωθιές". Κουβέντα στην κουβέντα η κ. Πιπιλή απεκάλεσε τον συνάδελφό της "ορντινάντσα", ενώ εκείνος της είπε "να πάει να κάνει κάποια επίδειξη χορού για την μάθει ο κόσμος".- Κι εσείς να πάτε να πλύνετε τα πιάτα, που δεν πρόλαβα, γιατί εργάζομαι, ανταπάντησε η βουλευτής. Τελικώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων πήραν και οι δύο πίσω τις βαριές κουβέντες.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More