Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Κρέστενα με καλάσνικοφ

Τέσσερις δράστες, φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα σταμάτησαν χθες το πρωί έξω από το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο των Κρεστένων. Οι τρεις από αυτούς μπήκαν μέσα στο κατάστημα και ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, βάζοντας του το όπλο στο στόμα...

Ο τέταρτος που περίμενε απ' έξω και πυροβόλησε τουλάχιστον μια φορά για να εκφοβίσει κατοίκους και περαστικούς.

Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ από τις προθήκες αλλά και από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε καταδίωξη, με τα περιπολικά να βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα πίσω από το αυτοκίνητο των δραστών, οι οποίοι όμως κατόρθωσαν τελικά να διαφύγουν.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στο αρχαίο Αίπυ, στην Πλατιάνα, όπου οι ληστές το είχαν σπρώξει προς τον γκρεμό.

Οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες είναι οι ίδιοι με αυτούς που είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία, στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών συνεχίζονται.

Aντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕστις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Οι οργανώσεις καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στα γραφεία της ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το συλλαλητήριο γίνεται «κατά της επίθεσης των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη».

Κρήτη: Συνελήφθησαν 19χρονη που εκδιδόταν και δύο μαστροποί

Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου δύο αλλοδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών για Μαστροπεία, ενώ η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε σαν να επρόκειτο για σενάριο ταινίας.

Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαπός υπήκοος κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία προάγει στην πορνεία νεαρή γυναίκα ομοεθνή του, εκδίδοντας την κλείνοντας τηλεφωνικά ραντεβού σε υποψήφιους πελάτες μέσω του κινητού του τηλεφώνου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, κατά την οποία ένας αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη συμφώνησε τηλεφωνικά με τον 29χρονο,να συνευρεθεί ερωτικά με 19χρονη αλλοδαπή.

Εν συνεχεία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο, της περιοχής Λ. Χερσονήσου, έχοντας μαζί του το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ το οποίο είχε προσημειωθεί. Στο σημείο συνάντησης, έφτασε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 29χρονος και ο 25χρονος μαζί με 19χρονη αλλοδαπή .

Ο 25χρονος ζήτησε και παρέλαβε το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό από τον υποτιθέμενο πελάτη- Αστυνομικό και "παρέδωσε" σε αυτόν την 19χρονη αλλοδαπή .

Κατά την αποχώρησή τους από το σημείο οι δύο νεαροί μαστροποί δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς που βρισκόταν κοντά στο σημείο, ενώ η 19χρονη, προσήχθη και αυτή στο τμήμα από τον Αστυνομικό που προσποιήθηκε τον πελάτη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου

Συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή λαθρομεταναστών

Mε κλεμμένο αυτοκίνητο μετέφερε 8 παράνομους μετανάστες ένας 22χρονος αλλοδαπός. Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για "μεταφορά-προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας" και άλλα συναφή αδικήματα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών-λαθρομεταναστών, εντόπισαν και έθεσαν υπό επιτήρηση το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος.

Το αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης Αττικής, ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Ν. Περάμου Καβάλας και στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν οκτώ λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι.

Ο αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος των 8 λαθρομεταναστών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ακανοίνωσε οτι οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη.

"Ολοι είδαμε τη συνεχιζόμενη βιαιότητα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι επιτίθεται κατά των πολιτών του. Και όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός για την οποία μίλησε και μας διαβεβάιωσε αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις επιθέσεις του" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Καταλήγοντας ανέφερε ότι "δεν θα μπορούσαμε να καθήσουμε παράμερα και να παρακολουθούμε αυτόν τον δικτάτορα να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας του" . Πρόσθεσε ότι η υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη στρατιωτική δράση της Δύσης είναι "αναγκαία, νόμιμη και σωστή".

Πριν απο λίγο Αμερικανικός πύραυλος Τόμαχοκ απο πολεμικό πλοίο χτύπησε στόχο στη Λιβύη

Αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ανέφερε στο Reuters, ότι το αμερικανικό ναυτικό έχει στείλει στη Μεσόγειο 3 υποβρύχια, τα οποία ετοιμάζονται για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση.

Γαλλικά αεροσκάφη έχουν καταστρέψει μερικά τανκς και οπλισμένα οχήματα, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Το Al Jazeera νωρίτερα ανέφερε πως τέσσερα λιβυκά τανκς καταστράφηκαν νοτιοδυτικά της Βεγγάζης.

20 ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη, σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης

Ο πρώτος στόχος των γαλλικών αεροσκαφών που επιχειρούν στη Λιβύη, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών επετεύχθη με την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος περίπου στις 18,45 ώρα Ελλάδας, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, Λοράν Τεσέρ.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρούν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale μπήκαν στο λιβυκό εναέριο χώρο, μετέδωσε το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή.

Την ίδια ώρα συμμαχικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, πετούν ήδη πάνω από τη Λιβύη και αποτρέπουν τις επιθέσεις του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη, που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων, προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πριν από λίγο ότι ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Λιβύη, μετά την ανάπτυξη γαλλικών αναγνωριστικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον ανταποκριτή του και μετέδωσε την είδηση για τα ιταλικά αεροσκάφη χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ιταλία προς το παρόν παρέχει μόνο τις αεροπορικές της βάσεις για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει και στις αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Πριν από λίγο ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε από την Βραζιλία που βρίσκεται: "Οι Λίβυοι πρέπει να προστατευτούν, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση".

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναχωρήσει για τη Λιβύη την Κυριακή (20/03) το πρωί ενώ σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο πρόκειται να συσταθεί αμέσως επιτελικό κέντρο της κεντρικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Έπιασαν με 956 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης στο αεροδρόμιο τον καθηγητή τένις των επωνύμων

Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών ο καθηγητής τένις των επωνύμων. Ο 31χρονος, με τις χοντρές άκρες στο χώρο της show- biz που διδάσκει σε γνωστό tennis club της Αθήνας, συνελήφθη χθες το βράδυ τη στιγμή που μαζί με συνεργό του παρελάμβαναν δέμα με μεθαμφεταμίνες από το εξωτερικό.

Αστυνομικοί της Διώξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής «μεταμορφώθηκαν» σε κούριερ και στο πλαίσιο επιχείρησης ελεγχόμενης μεταφοράς - παράδοσης ναρκωτικών ουσιών, συνέλαβαν τον 31χρονο καθηγητή από το Ιράν και τον 28χρονο συνεργό του για εισαγωγή ποσότητας μεθαμφεταμίνης στη χώρα.

Ειδικότερα, οι δυο αλλοδαποί κατελήφθησαν να κατέχουν ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από Τουρκία, που περιείχε ποσότητα μεθαμφεταμίνης. Το προαναφερόμενο δέμα παραδόθηκε στον πρώτο αλλοδαπό, για λογαριασμό του δεύτερου παραλήπτη του δέματος, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι υποκατέστησαν υπαλλήλους εταιρίας ταχυμεταφορών.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, που με την μέθοδο των ταχυδρομικών δεμάτων εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες στην χώρα μας, δηλώνοντας ψευδείς διευθύνσεις και στοιχεία κάθε φορά και παραλάμβαναν τα ταχυδρομικά πακέτα από τις κατά τόπους αρμόδιες μεταφορικές εταιρείες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μεθαμφεταμίνη μικτού βάρους 956 γραμμαρίων.
• Το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ προερχόμενο από πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.
• Τρία κινητά τηλέφωνα.
• Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
• Ένας ηλεκτρονικός αναμείκτης.
• Πέντε Πλαστά Δελτία Αιτήσεων Ασύλου Αλλοδαπού.

Αγγλικός εμφύλιος και στο βάθος El Classico έκρυβε η κληρωτίδα

Αγγλικός "εμφύλιος" ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γ. προέκυψε από την κληρωτίδα για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιθανή η τιτανομαχία Ρεάλ - Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά. Δείτε τα ζευγάρια και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τσάμπιονς Λιγκ
Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ:

1.Ρεάλ Μαδρίτης - Τότεναμ
2.Τσέλσι - Μάντσεστερ Γ.
3.Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ
4.Ίντερ - Σάλκε

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Τρίτη 5/4
Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ
Ίντερ-Σάλκε

Τετάρτη 6/4
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ

Τρίτη 12/4
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι
Σαχτάρ-Μπαρτσελόνα

Τετάρτη 13/4
Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης
Σάλκε-Ίντερ

Ημιτελικά

Τρίτη 26/4
Ίντερ ή Σάλκε - Τσέλσι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τετάρτη 27/4
Ρεάλ Μαδρίτης ή Τότεναμ - Μπαρτσελόνα ή Σαχτάρ

Τρίτη 3/5
Μπαρτσελόνα ή Σαχτάρ - Ρεάλ Μαδρίτης ή Τότεναμ

Τετάρτη 4/5
Τσέλσι ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ίντερ ή Σάλκε

Γιουρόπα Λιγκ
Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ:

1.Πόρτο - Σπαρτάκ Μόσχας
2.Μπενφίκα - Αιντχόφεν
3.Βιγιαρεάλ - Τβέντε
4.Μπράγκα - Ντιναμό Κιέβου

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 14 του ίδιου μήνα.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ:
Νικητής 4 - Νικητής 2
Νικητής 1 - Νικητής 3

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου και 5 Μαϊου.

Συγκλονιστικό VIDEO από τη στιγμή που χτυπάει το τσουνάμι έναν οδηγό

Ένα συγκλονιστικό ερασιτεχνικό video δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα «Τelegraph» που βιντεοσκοπείται από έναν οδηγό τη στιγμή που σηκώνονται τα μανιασμένα κύματα από το τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Ο οδηγός, ο οποίος κατάφερε να σωθεί, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ: «Δεν είχα άλλη επιλογή, παρά μόνο να συνεχίσω να οδηγώ». Επίσης συνεχίζει περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε εκείνη τη στιγμή «Το νερό ερχόταν καταπάνω μου, πανικοβλήθηκα».

Πρώην αστυνομικός πυροβόλησε πολίτη επειδή είχε... παρκάρει παράνομα!!!

Σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 54χρονος πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορούνταν ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε με το υπηρεσιακό του περίστροφο 48χρονο ιδιώτη, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο 54χρονος -που έχει βγει ήδη σε σύνταξη- κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε και ο 48χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς, κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, αντίσταση και απλή σωματική βλάβη. Το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αποφάσισε οι εφέσεις τους να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Το περιστατικό για το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη εκτυλίχθηκε τον Ιούνιο του 2007, όταν μετά από διαπληκτισμό με τον 48χρονο, ο -τότε- διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι. Αιτία αποτέλεσε το σταθμευμένο όχημα του πυροβοληθέντος, που σύμφωνα με τον αστυνομικό, εμπόδιζε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο 54χρονος υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε, έπειτα από πάλη που είχε με τον 48χρονο. «Με έβρισε χυδαιότατα», είπε και αιτιολογώντας την χρησιμοποίηση του υπηρεσιακού του όπλου, ισχυρίστηκε: «Φοβήθηκα και υποπτεύθηκα ότι πρόκειται για μη φυσιολογικό άτομο».

Από την πλευρά του, ο 48χρονος είπε ότι η επίθεση ήταν αναίτια, αρνούμενος τα περί εξύβρισης που του απέδωσε ο αστυνομικός.

Ρέθυμνο: Βρήκαν τον ζωοκλέφτη σε χρόνο ρεκόρ!

Σε χρόνο ρεκόρ εξιχνίασαν μία ζωοκλοπή που καταγγέλθηκε χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του ΤΑΕ Ρεθύμνου, συλλαμβάνοντας μάλιστα και έναν 36χρονο ως δράστη της πράξης.

Μάλιστα, ο 36χρονος είχε προλάβει ακόμα και να σφάξει μερικά από τα ζώα, που είχε κλέψει την Πέμπτη από τον περιφραγμένο χώρο 63χρονου συγχωριανού του, στο Γεράνι!

Ο 63χρονος κτηνοτρόφος μετέβη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, όπου κατήγγειλε ότι το προηγούμενο πρωί, δηλαδή την Πέμπτη, άγνωστοι δράστες είχαν μπει στον περιφραγμένο βοσκότοπο του και αφαίρεσαν 19 πρόβατα και 20 αρνιά, συνολικής αξίας τριών χιλιάδων ευρώ κατά τη δήλωση του.

Σειρά πήρε ο... Σηφουνάκης!!! Έντονο γιουχάισμα στον αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ!!

Ο κ. Σηφουνάκης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα ενώ κάποιοι αρχιτέκτονες ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντιον του κ. Σηφουνάκη.

Τα περιστατικά αποδοκιμασίας των πολιτών κατά πολιτικών φαίνεται πως μπαίνουν πλέον σε καθημερινή βάση, καθώς με τα περιστατικά με τον κ. Πάγκαλο, τον πρωθυπουργό τώρα ήρθε η σειρά του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκου Σηφουνάκη.

Ο κ. Σηφουνάκης βρέθηκε στην έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε αλλά η παρουσία του δεν κράτησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος οι αρχιτέκτονες φώναζαν στον κ. Σηφουνάκη "Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε", με αποτέλεσμα ο υπουργός να μην προλάβει να αρθρώσει λέξη.

Κουβέλης: Να μην εμπλακεί η Ελλάδα σε πολεμικές διαμάχες

Το Αργοστόλι επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κεφαλονιά.

Ο Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Η επιμονή του Μουαμάρ Καντάφι να διατηρηθεί με κάθε μέσο στην εξουσία έχει ως αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα του λιβυκού λαού. Είναι απολύτως αναγκαία η παρέμβαση του ΟΗΕ στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης της κρίσης, της λήξης του εμφυλίου πολέμου και της μετάβασης σε δημοκρατική ομαλότητα.

Η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο σε πολεμικές διαμάχες, λόγω και της ιδιαιτερότητάς της στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνος ρόλος της πρέπει να είναι η συμμετοχή της σε ειρηνευτικές διαδικασίες».

Έκλεβαν σήμα της Nova και το... πουλούσαν!!!

Επικεφαλής της απάτης ένας 35χρονος που είχε βρει τη συνταγή για να θησαυρίζει - Διαβάστε τι έκανε αλλά και πόσα υποστηρίζει η Nova ότι έχασε.

Η απάτη ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της Nova στην αστυνομία. Μετά από έρευνες του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνελήφθη ένας 35χρονος, που ομολόγησε ότι μαζί ''με την ομάδα του'' έκλεβε σήμα της Nova και το πουλούσε στο ίντερνετ, έναντι χρηματικής αμοιβής, που φυσικά ήταν χαμηλότερη από τη μηνιαία συνδρομή της Nova.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως διακομιστές (server) αποκωδικοποιητές (Dreambox/Tecview) του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της εταιρείας, «φορτωμένους» με ειδικό παράνομο λογισμικό, διένειμαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της εταιρείας.

Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
  • Δύο δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές.
  • Μία συσκευή σύνδεσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ .
  • Ένας φορητός Η/Υ από την επιτόπια έρευνα του οποίου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αρχεία για τον παράνομο προγραμματισμό και ένας δορυφορικός δέκτης .

Η Νova υποστηρίζει ότι η οικονομική ζημια αγγίζει τα 189.600€. Ο 35χρονος οδηγήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Έκλεισαν τις κάνουλες τροφοδοσίας καυσίμων στην Θεσσαλονίκη γιατί χρωστάνε 700.000 €

Η εταιρεία πετρελαιοειδών που προμηθεύει τον κεντρικό δήμο «έκλεισε τις κάνουλες», λόγω χρέους ύψους 700.000 ευρώ που δεν έχει εξοφληθεί ακόμη στην εταιρεία. Την ίδια στιγμή σημαντικές ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται στον τομέα της καθαριότητας, καθώς έληξαν οι συμβάσεις 800 εργαζομένων και συνταξιοδοτήθηκαν άλλοι 75.

Το αποτέλεσμα ήταν να «παροπλιστούν» πολλά απορριμματοφόρα και η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται μετ΄ εμποδίων. Για μία ακόμη φορά οι κάδοι «ξεχείλισαν» από σκουπίδια, ενώ ύστερα από συνεννοήσεις επήλθε συμφωνία με την εταιρεία που ξανάρχισε να διαθέτει πετρέλαιο.

«Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση ένα χρέος 600.000 ευρώ προς την εταιρεία, το οποίο έφτασε αυτή τη στιγμή στις 700.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε εξόφληση του χρέους προτού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της χρονιάς, κάτι που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου. Μπορεί μόνο να κάνει πληρωμές για το ποσοστό των δαπανών που αφορούν τον συγκεκριμένο μήνα. Έτσι, η εταιρεία διέκοψε πριν τρεις μέρες την προμήθεια καυσίμων ζητώντας την εξόφληση του χρέους» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στάθης Αβραμίδης.

Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε λόγω των ελλείψεων προσωπικού. «Υπήρξε πρόβλημα, ωστόσο η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή όπως ήταν στις αρχές Ιανουαρίου», σημειώνει και διευκρινίζει ότι έπειτα από συνεννοήσεις του Δήμου με την εταιρεία, ξανάρχισε η προμήθεια καυσίμων.

Ο κ. Αβραμίδης εκτιμά ότι η κατάσταση στην πόλη θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο τριήμερο και αναφέρει ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά στα τέλη του μήνα, οπότε αναμένεται η εξόφληση του χρέους και η πρόσληψη 912 συμβασιούχων στο Δήμο.

Συγκρούσεις χούλιγκανς στην Ορεστιάδα πριν τον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν τον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό με οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρούονται στην πλατεία της πόλης και έξω από το γήπεδο.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πόλη της Ορεστιάδας λίγες ώρες πριν τον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό.

Δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, περίπου 200 οπαδοί από κάθε πλευρά συγκρούστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ακολούθησε επέμβαση και συμπλοκές με την αστυνομία,η οποία μετά από αρκετή ώρα κατάφερε να ηρεμήσει τα πνευμάτα, προχωρώντας μάλιστα σε πέντε συλλήψεις.

Πάντως η διάθεση των χούλιγκανς φάνηκε από νωρίς, όταν οπαδοί του Ηρακλή συγκρούστηκαν με οπαδούς του Ολυμπιακού έξω από τον σύνδεσμο οπαδών των “ερυθρόλευκων” στην πλατεία της πόλης.

Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο

Ο πρόεδρος Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης, αλλά ότι η πόρτα της διπλωματίας μπορεί να ανοίξει και πάλι αν ο Καντάφι τερματίσει τη βία. Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η στρατιωτική δράση κατά της Λιβύης μετά την έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι.

Ο ίδιος είπε ότι συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη ήδη παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Ο Σαρκοζί είπε ότι ο Καντάφι αγνόησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.

Πρέπει να δράσουμε- είπε- σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη.

Ο Καντάφι-είπε- μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή αφού όμως τερματιστεί η βία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Παπάς έβγαλε στο δρόμο οικογένεια με 5 ορφανά!!!

Αντιδρά η κοινωνία της Κάτω Αχαϊας στην απάνθρωπη απόφαση της τοπικής εκκλησίας να προχωρήσει σε έξωση πολυμελούς οικογένειας προκειμένου να φιλοξενηθεί στο κτίριο η "Τράπεζα τροφίμων"!

Το σπίτι είχε παραχωρήσει στη μητέρα πέντε παιδιών και καθαρίστρια στο επάγγελμα, ένας γιατρός από την περιοχή, γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. Όμως ο συγκεκριμένος επιστήμονας δώρισε στη συνέχεια το κτίριο στην Εκκλησία...

Η γυναίκα θεώρησε πως θα μπορούσε να συνεχίσει να μένει στο σπίτι, όμως σύμφωνα με τις καταγγελίες των περιοίκων, ο ιερέας της περιοχής είχε διαφορετική άποψη.

Όπως υποστηρίζουν, επικοινώνησε μαζί της, και της εξήγησε πως θα έπρεπε να φύγει από το σπίτι μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, αφού το κτίριο θα κάλυπτε τις ανάγκες στέγασης της Τράπεζας Τροφίμων.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δηλώνει πως το κληροδότημα περιγράφει σαφώς πως στο συγκεκριμένο κτίριο θα στεγαστεί η συγκεκριμένη φιλανθρωπική δραστηριότητα της εκκλησίας.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη γυναίκα δηλώνουν πως θα έπρεπε η τοπική εκκλησία να είχε μεριμνήσει για την αποκατάστασή της. "Είναι φτωχή, έχει πέντε παιδιά, και τώρα φιλοξενείται στο σπίτι της κουνιάδας της. Ένα μεροκάματο βγάζει και αυτό όχι πάντα. Μεγάλωσε μόνη τα παιδιά της και αυτό θα έπρεπε να το σκεφθούν σοβαρά πριν την πετάξουν έξω" δήλωσε στην εφημερίδα "Κόσμος" μία γειτόνισσά της.

Το περιστατικό ήδη απασχολεί τις τοπικές αρχές ενώ ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας θα ενημερώσει και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ώστε να βρεθεί μία λύση για τη χήρα.

Πυγμάχος έσπαγε στο ξύλο την... φίλη του

Ο νεαρός εξασκούνταν... στο ξύλο στο κορμί της συντρόφου του και μάλιστα χωρίς δισταγμό! Η 26χρονη νεαρή με τα χίλια ζόρια κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του και τη μανία του! Πήρε με πολύ κόπο την απόφαση να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνηγια να ζητήσει βοήθεια, υποβάλωντας μήνυση πριν από λίγες ημέρες στα δικαστήρια της Πάτρας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που άκουγαν! Η κοπέλα υποστηρίζει ότι είχε σχέση επί δέκα ολόκληρους μήνες με τον κατηγορούμενο και σε όλο αυτό το διάστημα της έκανε την ζωή... κόλαση!

Βέβαια, στην αρχή της σχέσης τους όλα ήταν ρόδινα μέχρι που ήρθε το πρώτο σκηνικό άγριου ξυλοδαρμού. Ο πυγμάχος κατηγορείται ότι όχι μόνο χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές σε όλο της το σώμα την 26χρονη αλλά έφθασε στο σημείο να την πιάσει από τα πόδια και να την... γυρίσει ανάποδα στον αέρα και στη συνέχεια να την χτυπάει με κλωτσιές στα πλευρά!

Αφορμή για όλους τους ξυλοδαρμούς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της νεαρής στη μήνυση, στάθηκαν περιστατικά ζήλειας εκ μέρους του αγοριού της. Η πέτρα του σκανδάλου για την πρώτη περίπτωση επίθεσης εναντίον της υποστηρίζεται πως ήταν ο ηλεκτρονικός της υπολογιστής. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι μία από τις κατηγορίες σε βάρος του είναι ότι στη διάρκεια ενός από τους ξυλοδαρμούς άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης, από την οποία η νεαρή περιμένει τώρα να αντιδράσει το συντομότερο δυνατόν ώστε να πάψει να κινδυνεύει η ίδια. Κι αυτό γιατί μέσα από τη μήνυσή της διεκδικεί να του απαγορευτεί ακόμα και να την πλησιάζει σε συγκεκριμένη απόσταση.

Ένοπλη ληστεία σε παιδότοπο

Παιδότοπο στην Καλαμαριά έβαλαν στο στόχαστρό τους το βράδυ της Παρασκευής τρεις ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να αρπάξουν 1000 ευρώ.

Οι δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα και απείλησαν τον ιδιοκτήτη με πιστόλι και έναν ηλεκτρικό εκκενωτή. Αφού αφαίρεσαν τα χρήματα, διέφυγαν πεζοί.

Εκείνη την ώρα στο κατάστημα δεν βρίσκονταν γονείς και παιδιά.

Κλέβουν για να εξασφαλίσουν αναγκαία είδη

Η οικονομική αδυναμία λόγω των επιπτώσεων της κρίσης στα νοικοκυριά, έχει φέρει κάποιους σε τόσο μεγάλη απόγνωση ώστε καταφεύγουν στην κλοπή για να εξασφαλίσουν κάποια αναγκαία είδη! Συνήθως, όμως, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πράξης τους, όπως συνέβη σε ένα ζευγάρι στην Αλεξανδρούπολη.

Το ζευγάρι των Ελλήνων που επισκέφθηκε ένα κατάστημα παιδικών ρούχων στο κέντρο της πόλης, χρειαζόταν ρούχα για το μωρό του αλλά δεν διέθετε χρήματα. Έτσι, εντόπισαν αυτά που ήθελαν, τα έκρυψαν μέσα στο καροτσάκι του μωρού και προσπάθησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν. Όμως, τους αντιλήφθηκε η υπεύθυνη του καταστήματος, τους ακινητοποίησε και όταν βρήκε τα μωρουδιακά αξίας 56 ευρώ κάλεσε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης οι οποίοι συνέλαβαν το ανδρόγυνο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Στην Πάτρα, οι δύο ανήλικοι μετανάστες και ένας μεγαλύτερος σε ηλικία που μπήκαν σε ένα σούπερ μάρκετ στη μαρίνα του λιμανιού, προσπάθησαν να κλέψουν μερικά τρόφιμα για να χορτάσουν την πείνα τους και, μαζί με αυτά, έκρυψαν στα ρούχα τους και μερικά μπουκάλια με ποτά. Όμως, ο υπεύθυνος του καταστήματος ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αλλοδαποί συνελήφθησαν. Ο ενήλικος κρατήθηκε, ενώ οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ρίξε κι εσύ ένα μπουκάλι στον παίχτη της αντίπαλης ομάδας!!!! Με 5.000 "καθάρισες"

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έβγαλε ακόμη μία απόφαση που αν μη τι άλλο προκαλεί. Επέβαλε πρόστιμο 5000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στη ρεβάνς του κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σε ένα κεκλεισμένων των θυρών ματς, ο Κέβιν Μιραλάς δέχτηκε γυάλινο μπουκάλι στο πρόσωπο που λίγο έλειψε να του στοιχίσει, αλλά αυτό το συμβάν δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που αποφασίζουν.

Έτσι ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να πληρώσει 5.000 ευρώ πρόστιμο. Άλλη μία απόφαση που πρακαλεί όπως είχε συμβεί και με Ολυμπιακό, Παναθηναίκό.

Ισπανία: Βλαστοκύτταρα έσωσαν 4χρονο παιδί

Ένα κοριτσάκι από την Ισπανία αναρρώνει επιτυχώς έπειτα από επέμβαση αντιμετώπισης ογκολογικού περιστατικού ( καρκίνος του εγκεφάλου) με χρήση βλαστικών κυττάρων που είχαν συλλεχθεί από το δικό της ομφάλιο λώρο.

Το παιδί γεννήθηκε υγιές, αλλά κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της ζωής του, διαγνώστηκε με μυελοβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου. Αρχικά υποβλήθηκε σε ειδική χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του όγκου και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία.

Μετά αποφασίστηκε η αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων που είχαν συλλεχθεί στη γέννησή της από το αίμα του ομφαλίου λώρου ώστε να αναγεννηθεί το ανοσοποιητικό της σύστημα που το είχε καταστρέψει η χημειοθεραπεία. Τα βλαστικά κύτταρα είχαν επεξεργαστεί και φυλάσσονταν στις κύριες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και φύλαξης της Cryo-Save στο Βέλγιο. Από εκεί εστάλησαν στους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου της Μαδρίτης.

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη μεταμόσχευση, το παιδί είχε πλήρως αναδομήσει το αιμοποιητικό του σύστημα και άρχισε να απολαμβάνει μια φυσιολογική ζωή, παρά τους απαραίτητους περιοδικούς ιατρικούς ελέγχους.

Ο Δρ. Luis Madero, επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας του Νοσοκομείου της Μαδρίτης Niño Jesús, που ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία της Alba και για την μετέπειτα παρακολούθησή της, τόνισε ότι αυτό αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ισπανία: «Η χρήση βλαστικών κυττάρων για την ανάπλαση του αιμοποιητικού συστήματος είναι μια συνήθης θεραπεία για αυτόν τον τύπο καρκίνου.

Αυτό που κάνει αυτή την περίπτωση μοναδική είναι ότι, για πρώτη φορά στη χώρα μας τα βλαστικά κύτταρα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία προήλθαν από το αίμα του ομφάλιου λώρου του ίδιου του μωρού που είχε φυλαχθεί κατά τη γέννηση. Τα τελευταία χρόνια, η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από αίμα ομφάλιου λώρου γνωρίζουν σημαντική εξέλιξη. Ιδίως στην περίπτωση αδελφών, τα βλαστικά κύτταρα αποτελούν την καλύτερη θεραπευτική επιλογή».

Λάρισα: Σε απεργία πείνας μαθητές για το κλείσιμο του σχολείου τους

Στην εσχάτη των λύσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου τους, που ζητούν να εξαιρεθεί από τις συνενώσεις, αποφάσισαν να προχωρήσουν αρκετοί μαθητές του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, οι οποίοι κατέβηκαν από σήμερα σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης -το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται- θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.

“Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μας μάρανε”

Αυτό λένε οι περισσότεροι φορολογούμενοι τον τελευταίο καιρό και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους με το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου να είναι διαρκώς... στο off!!!

Παράλληλα και με το σύστημα σχεδόν κάθε μέρα εκτός λειτουργίας δεν έχει καν γίνει η εκκαθάριση του ETAK του 2009 αλλά και εκείνη για τον φόρο ακίνητης περιουσίας τόσο του 2009 όσο και του 2010.

Το κράτος βρίσκεται ήδη δυο χρόνια πίσω και πάει για τα χειρότερα αφού σχεδόν καθημερινά το σύστημα που θα υποδεχόταν τις δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών μένει για ώρες εκτός λειτουργίας.

Την ώρα που το κράτος καίγεται για έσοδα μαθαίνουμε ότι το σύστημα πέφτει γιατί λόγω... διαπλοκής κάθε φορά που πήγαινε μια κυβέρνηση να κάνει έναν διαγωνισμό ανανέωσης των μηχανημάτων ερχόταν η επόμενη και τον κήρυσσε άγονο ή τον ακύρωνε.

Ούτε έντυπα δηλώσεων δεν έχουν
Ταυτόχρονα οι πληροφορίες από τις περισσότερες εφορίες της χώρας λένε ότι μερικά μόνο 24ωρα πριν εκατομμύρια Έλληνες καταφτάσουν για τη δήλωσή τους δεν έχουν αποσταλεί καν έντυπα δηλώσεων.

Ήδη έχει πάει ένα μήνα πίσω η υποβολή των δηλώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών σκεφτείτε ποια θα είναι η καθυστέρηση από δω και πέρα.

Χωρίς διευκρινήσεις και οι λογιστές
Την ώρα μάλιστα που ο καθένας μας απειλείται με χειροπέδες με το παραμικρό λάθος στη δήλωση στα λογιστικά γραφεία που πλέον θεωρούνται συνυπεύθυνα κατά το νόμο δεν έχει φτάσει η παραμικρή διευκρίνηση πάνω σε κρίσιμες αλλαγές που έχουν γίνει από φέτος.
Όλη η “αγορά” μιλάει για το απόλυτο αλαλούμ που θα επιφέρει “κραχ” στα κρατικά έσοδα...

Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους

Στα άκρα η κατάσταση στη Λιβύη. Ο Καντάφι σπάζοντας την εκεχειρία κατέλαβε τη Βεγγάζη - προπύργιο των αντικαθεστωτικών - και εκτοξεύει απειλές κατά της Δύσης ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζει επέμβαση.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα ότι στο νοσοκομείο Τζάλα στη Βεγγάζη μεταφέρθηκαν 26 νεκροί και περισσότεροι από 40 τραυματίες μετά το βομβαρδισμό της πόλης.

Οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα την πόλη, ενώ η λιβυκή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τηρεί την κατάπαυση του πυρός στην οποία συμφώνησε χθες Παρασκευή.

Οι διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν το δικαίωμα να επέμβουν στη Λιβύη και θα μετανιώσουν εάν αναμιχθούν στις εσωτερικές της υποθέσεις, διεμήνυσε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι στους ηγέτες της Δύσης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης Μούσα Ιμπραχίμ.

Σύμφωνα με τον Καντάφι, οιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά της Λιβύης θα είναι "πραγματική επίθεση"."Είναι άδικο, αυτή είναι καθαρή επίθεση" αναφέρει ο Καντάφι σε επιστολή του προς τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον έκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης, ο Καντάφι σε χωριστή επιστολή του προς τις ΗΠΑ τονίζει ότι "ο ίδιος και ο λαός του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους".

Κατέλαβε τη Βεγγάζη
Οι πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης.

Ανταποκριτές του Reuters μετέδωσαν ότι αντικυβερνητικές δυνάμεις έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την προσέγγιση στο κτίριο στο οποίο έχει τη βάση του το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο. Ο Χαλίντ αλ-Σάγεχ, εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Reuters:"Εισήλθαν στη Βεγγάζη από τα δυτικά. Πού είναι οι δυτικές δυνάμεις; Είπαν ότι θα εξαπέλυσαν επίθεση εντός ωρών".

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Βεγγάζη, η οποία βομβαρδίστηκε, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι βομβαρδίστηκε η πόλη Ζιντάν της δυτικής Λιβύης από τις δυνάμεις του Καντάφι και ότι πέντε οβίδες έπεσαν στα περίχωρά της.

"Συμμορίες της Αλ Κάιντα επιτίθενται"
Οι πιστές στον Καντάφι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις δέχονται επίθεση από συμμορίες της Αλ Κάιντα κοντά στη Βεγγάζη, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων, αντικρούοντας τις πληροφορίες από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι η πόλη δέχεται επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα. "Συμμορίες της Αλ Κάιντα επιτίθενται σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν δυτικά της Βεγγάζης", μετέδωσε το Jana.

"Αυτές οι τρομοκρατικές συμμορίες χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και ένα μαχητικό αεροσκάφος για να βομβαρδίσουν τις ένοπλες δυνάμεις μας, παραβιάζοντας κατάφωρα τη ζώνη εναέριου αποκλεισμού που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας", πρόσθεσε το Jana επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Αμυνας.

Ελεύθεροι σκοπευτές, πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ανθρώπους στην πόλη Μιζουράτα σήμερα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας κάτοικος.

"Είχαμε δύο νεκρούς σήμερα το πρωί...επειδή υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω σε μερικά σπίτια και πυροβολούν ανθρώπους, πυροβολούν όποιον δουν", είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο κάτοικος ο οποίος ονομάζεται Σααντούν.

Αξιωματούχοι της λιβυκής κυβέρνησης αρνούνται ότι επιτέθηκαν στους αντικαθεστωτικούς και υποστηρίζουν ότι τηρούν την κατάπαυση του πυρός.

Οι πληροφορίες από τη Μιζουράτα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν καθώς οι αρχές στην Τρίπολη απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στην πόλη.

Οι αντάρτες κατέρριψαν αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press και όπως έδειξαν τα διεθνή δίκτυα ένα αεροσκάφος της λιβυκής αεροπορίας καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης. Προηγήθηκαν αναφορές ότι γινόταν βομβαρδισμός της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO:





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Γαλλία, Βρετανία και Η.Π.Α απευθύνουν τελεσίγραφο στον Καντάφι
Αεροπλάνα της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Κίνηση... Ματ του Καντάφι - "Έδεσε" τα χέρια του ΝΑΤΟ!!!

«South Stream»: Στον αέρα η κατασκευή του

Δείχνει να το ξανασκέφτεται η Ρωσία σχετικά με την κατασκευή του αγωγού της νότιας ροής φυσικού αερίου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «South Stream», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοβ.

Στην περίπτωση κατά την οποία η Μόσχα συναντήσει «σοβαρά ή ανυπέρβλητα εμπόδια» στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, τότε, θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από πετρέλαιο (liquefied petroleum gas -LPG) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσε ο κ. Πέσκοβ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά σχέδια, η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής LPG στη Μαύρη Θάλασσα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την κατασκευή και υποστήριξη του αγωγού. Από την άλλη μεριά, μπορεί να αποτελέσει την ασφαλή και ανεξάρτητη εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που τα σχέδια για την τελική κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού, δεν υλοποιηθούν.

Την κατασκευή του αγωγού δεν αποδέχεται η Τουρκία, με τη ρωσική κυβέρνηση να κινητοποιείται προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα μειώσουν το κόστος κατασκευής του.

72χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στο Σουφλί

Κρεμασμένος βρέθηκε 72χρονος χθες το απόγευμα, με σχοινί από δένδρο, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου. Με το αποτρόπαιο σκηνικό ήρθε αντιμέτωπος ο γιός του αυτόχειρα.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του ηλικιωμένου παραμένουν άγνωστα.

Προανάκριση ενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης.

Διασταυρώσεις στοιχείων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2010

Κλήσεις για να προσέλθουν να δώσουν εξηγήσεις οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν πέρυσι τα τέλη κυκλοφορίας ετοιμάζονται να στείλουν οι εφορίες. Το υπουργείο Οικονομικών θα τους ελέγξει όμως και για άλλες οφειλές που τυχόν έχουν προς το δημόσιο, ώστε να μπει άμεσα χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις εφορίες και τους ζητά ζητά να ξεκινήσουν διασταυρώσεις στοιχείων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2010. Θα συγκριθούν με τις πληρωμές του 2008, οπότε είχε γίνει ανάλογος έλεγχος και, σύμφωνα με τη διαταγή, θα ελέγχεται και πιθανή οφειλή τελών κυκλοφορίας άλλων ετών.

Καταρχάς οι φορολογούμενοι θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και, αν διαπιστωθεί τελικώς πως έπρεπε να πληρώσουν τα τέλη οι ίδιοι ή άλλοι ιδιοκτήτες, θα τους καταλογίζονται αναδρομικά τα ποσά και με τόκο.

Όπως είχε δείξει και η προηγούμενη εμπειρία, προ τριετίας, το φαινόμενο αυτοκινήτων που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη είναι περισσότερο συνηθισμένο στην επαρχία.

Οι εφορίες έχουν εντολή να διερευνούν εξονυχιστικά «το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος για τα συγκεκριμένα έτη στα οποία συντρέχει οφειλή» επειδή, σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις περί της φορολογίας αυτοκινήτων, «η υποχρέωση καταβολής των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας και προστίμων είναι αυτοτελής και βαρύνει τον εκάστοτε κάτοχο του οχήματος για το χρονικό διάστημα που είχε στην κατοχή του το όχημα αυτό».

Πρόστιμα και για λάθη της εφορίας
Για να αποφύγει τη χρέωση κάποιος, θα πρέπει να αποδείξει ότι το όχημα είχε απαλλαγεί από τα τέλη, ή ότι τα όφειλε άλλος ιδιοκτήτης και όχι ο ίδιος.

Θα πρέπει έτσι οι φορολογούμενοι να προσκομίζουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται τα τέλη. Ακόμα και αν τα έχουν πληρώσει αλλά το σύστημα τους εμφανίζει να χρωστούν, θα πρέπει να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής, για την εποχή που έπρεπε να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.

Αν η Εφορία πειστεί από τις εξηγήσεις ότι ο πολίτης έχει κάνει τις νόμιμες ενέργειες (ακινησίες, αποσύρσεις, μεταβιβάσεις κ.λ.π.) αλλά αυτές δεν είναι καταχωρημένες στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, ο φορολογούμενος απαλλάσσεται και τα λάθη διορθώνονται (ενημέρωση του συστήματος, διόρθωση του αριθμού κυκλοφορίας ή του ΑΦΜ κλπ).

Και αν όμως αποδείξουν, με βάση τα στοιχεία που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι, ότι τα εν λόγω οχήματα έχουν διαγραφεί οριστικά από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ή έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία, θα ελέγχεται αν υφίσταται οφειλή τελών κυκλοφορίας για τα προηγούμενα έτη.

Με βάση τον ΑΦΜ του κατόχου του οχήματος θα πρέπει να αναζητούνται και πιθανές οφειλές τελών κυκλοφορίας άλλων οχημάτων του ίδιου αυτού προσώπου, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Για αυτοκίνητα για τα οποία το σύστημα δείχνει να μην έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, θα πρέπει οι εφορίες, πριν στείλουν επιστολή, να ελέγξουν εάν έχουν τεθεί σε ακινησία (εκούσια ή αναγκαστική) στη σημερινή ή σε Δ.Ο.Υ. όπου ανήκε παλαιότερα ο φορολογούμενος.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι όντως οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, και η αρμόδια για τη φορολογία του κατόχου του οχήματος το έτος 2008 ήταν άλλη Δ.Ο.Υ., θα πρέπει επίσης να διασταυρωθεί από την εν λόγω Δ.Ο.Υ. για την πιθανότητα να έχει ήδη βεβαιώσει τα οφειλόμενα ποσά.

Για κάθε αυτοκίνητο, για το οποίο διαπιστώνεται ότι οφείλονται τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, θα ελέγχεται με τον ΑΦΜ του κατόχου του στην οθόνη του υποσυστήματος Εσόδων του TAXIS «Εικόνα Φορολογουμένου», αν τυχόν για τα συγκεκριμένα έτη έχει γίνει πληρωμή τελών κυκλοφορίας σε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η ΔΟΥ να στείλει διόρθωση πληρωμής στη Γ.Γ.Π.Σ.

Πώς θα καταβληθεί η οφειλή
Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής και κάθε μία από τις επόμενες, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα των αντιστοίχων μηνών που ακολουθούν.

Αν η συνολική οφειλή που προκύπτει από τη βεβαίωση είναι μέχρι εκατόν πενήντα ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής.

Ποια είναι τα πρόστιμα
- Για τα Ι.Χ. επιβατικά και μοτοσικλέτες, καθώς και τα τύπου Jeep:

α) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.

β) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας ανώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στον κυλινδρισμό του κινητήρα του οχήματος ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

γ) Σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, επιβάλλεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. πρόστιμο που ορίζεται σε ποσοστό 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης ή μη καταβολής του φόρου αυτού.

δ) Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το ένα δεύτερο (1/2) των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυλινδρισμό του κινητήρα ή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του οχήματος, πλην της περίπτωσης που τα αναλογούντα τέλη είναι κατώτερα των 30 ευρώ, οπότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Για τα λοιπά οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, επιβατικά δημόσιας χρήσης κ.λ.π.) το πρόστιμο περιορίζεται στις περιπτώσεις αυτές στο ήμισυ των κατά περίπτωση οφειλομένων τελών κυκλοφορίας.

Σε περίπτωσης συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Ιαπωνία: Ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια σε γάλα και σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό που έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιούκιο Εντάνο.

"Ραδιενέργεια που υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια στην Ιαπωνία, ανιχνεύτηκε σε δείγμα γάλακτος στην επαρχία Φουκουσίμα και σε έξι δείγματα σπανακιού στην επαρχία Ιμπαράκι", τόνισε ο Εντάνο.

Ο Εντάνο υπογράμμισε ωστόσο ότι τα επίπεδα αυτά δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία και κάλεσε τον πληθυσμό να είναι ψύχραιμος ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα ειδών διατροφής.
"Ακόμα κι αν κάποιος καταναλώνει μολυσμένο γάλα για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί είναι ίση με την ακτινοβολία μιας αξονικής τομογραφίας στο νοσοκομείο", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Ακόμα κι αν κάποιος συνεχίσει να καταναλώνει μολυσμένο σπανάκι για ένα χρόνο, η δόση της ραδιενέργειας που θα δεχθεί θα είναι ίση με το ένα πέμπτο της ακτινοβολίας μιας αξονικής τομογραφίας", πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να ερευνήσουν για να εξακριβώσουν την ακριβή προέλευση των μολυσμένων τροφίμων, σε ποιες περιοχές διανεμήθηκαν και στη συνέχεια να σταματήσουν τις πωλήσεις και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα", επεσήμανε ο Εντάνο.

Επ. Ανταγωνισμού: Θα βγαίνουν πιο γρήγορα οι αποφάσεις

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα είναι πλέον η άμεση κι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατ' απόλυτη προτεραιότητα εξέταση υποθέσεων σε έκτακτες περιπτώσεις, καθώς από το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή απαλείφθηκε η διάταξη που παραχωρούσε αυτή την αρμοδιότητα στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να εξετάζονται οι πλέον σημαντικές υποθέσεις και να μην σημειώνεται γραφειοκρατική χρονοτριβή.

Η προτεραιότητα εξέτασης των υποθέσεων και των στρατηγικών στόχων θα καθορίζονται με βάση κριτήρια που αποφασίζονται από την Ολομέλεια της Επιτροπής. Διατηρείται το δικαίωμα του υπουργού να ζητά εγγράφως από την Επιτροπή κάθε πληροφορία γενικής φύσης που κατέχει, αλλά με την επιφύλαξη του επιχειρηματικού απορρήτου και εφόσον οι ζητούμενες πληροφορίες δεν αφορούν στοιχεία που εμπίπτουν στην ερευνητική διαδικασία.

Σημαντική θεωρείται και η απάλειψη της διάταξης που προέβλεπε τουλάχιστον τρίμηνη φυλάκιση για όσους προβαίνουν σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Παραμένουν μόνο τα πρόστιμα, που κυμαίνονται από 15.000-150.000 ευρώ.

Η Επιτροπή θα μπορεί πλέον να επιβάλει αυτοτελές πρόστιμο και στα φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα συμμετείχαν στην παράνομη συμπεριφορά (καρτέλ, δεσπόζουσα θέση κ.λπ.), ενώ το πρόγραμμα επιείκειας επεκτείνεται, πέρα από τις επιχειρήσεις, και στα φυσικά πρόσωπα (μέλη Δ.Σ., μέτοχοι, διαχειριστές) που συμμετέχουν σε καρτέλ, προκειμένου να δοθεί κίνητρο να καταγγέλλουν παράνομες πρακτικές.

Τα μέλη της Επιτροπής μειώνονται από 9 που προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, σε οκτώ, ενώ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος επιλέγονται από τη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και τα υπόλοιπα μέλη διορίζονται από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η θητεία των μελών είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί μία φορά. Για πρώτη φορά δημιουργείται Πειθαρχικό Συμβούλιο για τα μέλη της Επιτροπής, ενώ για την ελάφρυνση του φόρτου εργασίας καταργείται η προηγούμενη γνωστοποίηση των συμπράξεων και των μικρών συγχωνεύσεων. Ο νυν πρόεδρος και οι τέσσερις εισηγητές θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τη λήξη της θητείας τους (περίπου ενάμιση χρόνο), ενώ η θητεία των υπόλοιπων τεσσάρων μελών λήγει με την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.

Κιάτο: Αστυνομική επιχείρηση και συλλήψεις

Στα πλαίσια πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Τραγάνα Κιάτου, σε καταυλισμό ROMA και αλλοδαπών.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε σε τρία παραπήγματα συνελήφθησαν συνολικά πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 31 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκατό (100) κιλά περίπου χαλκού προερχόμενα από καύση καλωδίου και αφαίρεση πλαστικού περιβλήματος, δέκα (10) κινητά τηλέφωνα με τις προσόψεις τους, πέντε (5) ηλεκτρικές οικιακές συσκευές και δεκατέσσερις (14) ηλεκτρονικές συσκευές οικιακής κι επαγγελματικής χρήσης.

Επιπλέον τα παραπήγματα ηλεκτροδοτούνταν παράνομα από παρακείμενο στύλο της ΔΕΗ.

Οι αρχές αναφέρουν ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι οι πέντε συλληφθέντες το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συγκροτήσει ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, επιδιώκοντας από κοινού την κατ' επάγγελμα διάπραξη αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα κλοπών και διαρρήξεων που διέπρατταν σε βάρος της ΔΕΗ αλλά και σε βάρος κατοικιών της ευρύτερης περιφέρειας του Κιάτου και γεωργικών εγκαταστάσεων που είχαν αντλητικά συγκροτήματα.

Υπό αμφισβήτηση το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ

Υπό αμφισβήτηση τίθεται το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ για τα τυχερά παίγνια, στην τελική (;) μορφή του νομοσχεδίου «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων», το οποίο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ταυτόχρονα, με την κατάθεση του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως θα δούμε, και το νέο νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει ότι το δημόσιο θα έχει τα προσδοκώμενα έσοδα από την πώληση των αδειών για το διαδίκτυο και τα φρουτάκια.

Ειδικότερα, στο Δ΄ μέρος στου σχεδίου νόμου ( παράγραφος 1 ) προβλέπει ότι «ο υπουργός Οικονομικών θα προβεί σε προκήρυξη τεσσάρων μέχρι δέκα αδειών που θα φορούν σε 30.000 παιγνιομηχανήματα.

Οι αδειοδοτήσεις θα γίνουν με διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμ,ό υπό την επιφύλαξη τυχόν δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ που απορρέουν από τη σύμβαση της με το Δημόσιο, η οποία κυρώθηκε με το ν. 2843/2000.»

Η έκφραση «τυχόν δικαιωμάτων» αμφισβητεί κατά κάποιο τρόπο την αποκλειστικότητα της διεξαγωγής των τυχερών παιγνίων από τον ΟΠΑΠ ( για την οποία η εταιρεία έχει πληρώσει 200 εκατ. ευρώ έως το 2020 ) και η μοναδική εξήγηση που δίνουν παράγοντες της αγοράς, είναι ότι, η διάταξη συντάχθηκε με τρόπο ώστε να μην απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μ ΄ άλλα λόγια, ο ΟΠΑΠ στην πράξη θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα της για μια άδεια Videolottteries ( VLTS ), όπως περιέγραφε η προηγούμενη έκδοση του νομοσχεδίου. Όμως, ουσιαστικά, η διφορούμενη διάταξη του νομοσχεδίου δεν ορίζει επακριβώς, ότι την αποκλειστικότητα διεξαγωγής των τυχερών την κατέχει ο ΟΠΑΠ. Κατά τα άλλα, το νομοσχέδιο ορίζει ότι το payout για όλα τα παίγνια είναι το 80%, ενώ οι άδειες που θα δοθούν για τα νέου τύπου φρουτάκια ( VLTS ) θα είναι 4 έως 10 άδειες για 30.000 φρουτάκια.

Επίσης, οι άδειες για το διαδίκτυο θα είναι 15 έως 50 άδειες με ένα φόρο 30%, επί των μικτών κερδών και ένα φόρο 10% στα καθαρά κέρδη των παικτών. Παράλληλα, σύμφωνα, με ορισμένες πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο του νομοσχεδίου αμφισβητείται ότι θα έχει εφαρμογή τόσο εξαιτίας του χρόνου που χρειάζεται για την έγκριση του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και του χρονικού διαστήματος που θα απαιτηθεί για την επάνδρωση της ρυθμιστικής εποπτείας για τον τζόγο.

Στην πρώτη περίπτωση, ο χρόνος που θα χρειαστεί είναι 1 έως 3 μήνες, ενώ για την ρυθμιστική αρχή θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Κατά συνέπεια, τα προσδοκώμενα έσοδα από τον τζόγο ( 2011 ) , περί τα 500 εκατ. ευρώ, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Σύλληψη ιδιοκτήτη βυρσοδεψείου στο Ρέθυμνο

Στη σύλληψη ιδιοκτήτη βυρσοδεψείου στο Ρέθυμνο προχώρησε το Λιμεναρχείο καθώς διαπιστώθηκε ότι μολύνει τη θαλάσσια περιοχή στη Μύτη του Γρύντα.

Την Τετάρτη στις 13:20, μικτό κλιμάκιο από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετέβη στην περιοχή «ΜΥΤΗ ΓΡΥΝΤΑ» Ν. Ρεθύμνου, για τη διενέργεια ελέγχου στις παράκτιες εγκαταστάσεις βυρσοδεψείου.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η διοχέτευση αποβλήτων, χρώματος μπεζ, συνοδευόμενων από δυσοσμία, μέσω υπόγειου πλαστικού αγωγού από τις δεξαμενές συγκέντρωσης υγρών αποβλήτων του βυρσοδεψείου σε βραχώδη ακτή με κατάληξη στη θάλασσα και την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Η ανωτέρω χαρακτηρίζεται αυτοδιαλυόμενη και ως εκ τούτου δεν υφίσταται ζήτημα αντιμετώπισής της.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Την Πέμπτη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος όρισε δικάσιμο στις 29 του μήνα.

Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει....

Παρά τις εξαγγελίες Καντάφι ότι συμμορφώνεται με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κηρύττει παύση πυρός, το πρωί του Σαββάτου μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης, η οποία αποτελεί προπύργιο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν, όπως δήλωσε στο Reuters ο Χαλίντ Αχμεντ, μέλος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

Εκρήξεις ακούγονταν και στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.

Το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τη νύχτα τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης. Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, "ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη". Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα του ΟΗΕ, ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτή την απόφαση και τη χαρακτήρισε αποτέλεσμα μιας «ωμής, αποικιοκρατικής» προσέγγισης με σοβαρές συνέπειες για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera. Το αλ Τζαζίρα ανέφερε ότι ο Καντάφι έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού δόθηκε η επίσημη απάντηση της Λιβύης στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα, αλλά χωρίς να διευκρινίζει πού τις έκανε. Οι δηλώσεις μεταδόθηκαν από το κανάλι.

«Πρέπει να υπάρχει ασφαλής αεροπλοΐα και ναυσιπλοΐα ό,τι κι αν συμβαίνει. Εν έτει 2011 έρχονται να μας αποικίσουν, να μας σφαγιάσουν, να επιβάλλουν την μια απαγόρευση πτήσεων μετά την άλλη και να πραγματοποιήσουν την μια στρατιωτική επίθεση μετά την άλλη. Τι είναι αυτός ο ρατσισμός; Τι είναι αυτό το μίσος;», πρόσθεσε.

Η διεθνής κοινότητα πάντως είναι αποφασισμένη να επέμβει άμεσα. Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις δήλωσε ότι ο Καντάφι πρόκειται να αντιμετωπίσει «αστραπιαίες και βέβαιες συνέπειες περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης» εάν αγνοήσει την απαίτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβληθεί κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ζεράρ Αρό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC πως προβλέπει ότι θα υπάρξει ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη «μέσα σε ώρες» από την αποπεράτωση της Συνόδου των Παρισίων για τη συνεχιζόμενη κρίση.

«Αύριο θα έχουμε τη σύνοδο στο Παρίσι με όλους τους κύριους συμμετέχοντες στις επιχειρήσεις και στην διπλωματική προσπάθεια. Έτσι, νομίζω ότι θα είναι μια καλή στιγμή να σταλεί το ύστατο μήνυμα», είπε ο Αρό στην εκπομπή Newsnight του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

«Το οποίο σημαίνει ότι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα έχουν επιδώσει ταυτόχρονα το τελεσίγραφο σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. . . και έχουμε θέσει τους όρους. Έτσι υποθέτω ότι μετά από τη σύνοδο αυτή, τις επόμενες ώρες, νομίζω. . . θα αρχίσουμε τη στρατιωτική επέμβαση».

Η σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Λιβύη θα διεξαχθεί σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Γαλλία, Βρετανία και Η.Π.Α απευθύνουν τελεσίγραφο στον Καντάφι
Αεροπλάνα της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Κίνηση... Ματ του Καντάφι - "Έδεσε" τα χέρια του ΝΑΤΟ!!!

''Το κορμί και το γεννητικό μου όργανο θα τα κάνω ό,τι θέλω''

Αυτή ήταν η φράση που έκανε τον απατημένο σύζυγο να πάθει αμόκ και να στραγγαλίσει τη γυναίκα του.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το δικαστήριο στον στραγγαλιστή συζυγοκτόνο, ο οποίος έσφιγγε τον λαιμό της γυναίκας του και μητέρας των τριών παιδιών του για περίπου είκοσι λεπτά και την άφησε μόνο όταν βεβαιώθηκε ότι είχε ξεψυχήσει!

Μνήμες από τη στυγερή δολοφονία που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στη Νεάπολη Ηρακλείου Κρήτης ξύπνησαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, στο σκαμνί του οποίου κάθισε ο Βούλγαρος φονιάς. «Η γυναίκα αυτή ξεψύχησε αβοήθητη. Επί σχεδόν είκοσι λεπτά σφάδαζε στα χέρια του και κανείς δεν πήγε να τον σταματήσει. Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα;» αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Μαρκάκης κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του.

Οπως γράφει η espressonews.gr, το ζευγάρι καβγάδιζε συνεχώς, κυρίως λόγω της επιλογής του θύματος να έχει ερωτικούς συντρόφους. «Δεν την ένοιαζε η οικογένειά της. Της άρεσε να ζει διαφορετικά. Καβγάδιζαν. Μία έφευγε, μία τη δεχόταν πίσω. Ο κατηγορούμενος δεν είπε ποτέ “μέχρι εδώ, αυτή η γυναίκα με εκθέτει”. Ηταν μοιραίο ότι το πράγμα θα κατέληγε εκεί» τόνισε ο εισαγγελέας και απευθυνόμενος στους ενόρκους είπε:

«Μην τον πιστεύετε ότι τη σκότωσε επειδή είχε θολώσει. Το έκανε από εκδίκηση. Δεν θα την είχε αυτός, τότε δεν θα την είχε κανείς. Τελικά την πήρε ο θάνατος. Θολώνει κάποιος που επιστρέφει στο σπίτι του και αντικρίζει στη συζυγική κλίνη τη σύζυγό του σε ερωτικές περιπτύξεις. Δεν θολώνει κάποιος που ανέχεται μια κατάσταση τόσο καιρό. Ηθελε να τη σκοτώσει».

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, αυτό που έκανε τον κατηγορούμενο να πάθει αμόκ ήταν η φράση που του είπε το θύμα τη μοιραία μέρα: «Το κορμί και το γεννητικό μου όργανο είναι δικά μου και θα τα διαθέσω όπου θέλω»! Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εξέφρασε μεταμέλεια.

Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video

Οι πιστές στο ηγέτη της Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στην ελεγχόμενη από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στα δυτικά προάστια της πόλης.

Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση εντός και γύρω από τη Βεγγάζη, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη.

«Δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση στη Βεγγάζη. Οπως έχουμε πει, εφαρμόζουμε την κατάπαυση του πυρός και θέλουμε να έλθουν διεθνείς παρατηρητές», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ.

«Αντικαθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται σε πόλεις και χωριά για να προκαλέσουν έξωθεν στρατιωτική επέμβαση», υποστήριξε ο Ιμπραχίμ.

Μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη σήμερα πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη στο έδαφος, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters επικαλούμενα δημοσιογραφικές πηγές και μαρτυρίες.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης.

Οι αντάρτες κατέρριψαν αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press και όπως έδειξαν τα διεθνή δίκτυα ένα αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Βεγγάζη της Λιβύης. Προηγήθηκαν αναφορές ότι γινόταν βομβαρδισμός της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Εξεγερμένοι εναντίον του καθεστώτος Gaddafi επιτέθηκαν στην αλ Μάγκρουν, περίπου 80 χλμ. νότια της Βεγγάζης, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, Khaled Kaim.

«Ένοπλες ομάδες άρχισαν εδώ και μερικά λεπτά να βάλλουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης στην πόλη Αλ Μάγκρουν. Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται αλλά ο στρατός δεν ανταπέδωσε τα πυρά τους, διότι δεν προτιθέμεθα να παραβιάσουμε την κατάπαυση του πυρός», τόνισε.

«Είναι ένας λόγος που οι διεθνείς παρατηρητές θα όφειλαν να έλθουν το συντομότερο δυνατόν, διότι εάν δεν συμβεί αυτό οι κατηγορίες της μιας πλευράς εναντίον της άλλης δεν πρόκειται να πάψουν» συμπλήρωσε.

Τραγωδία με 3 νεκρούς λαθρομετανάστες στον Έβρο

Τα πτώματα βρήκαν στρατιώτες που έκαναν περίπολο - Την ίδια ώρα στα χέρια της αστυνομίας, έπεφτε και ένας σωματέμπορος που μετέφερε 5 παράνομους μετανάστες.

Τρία ακόμη πτώματα αγνώστων στοιχείων, που πιθανότατα ανήκουν σε παράνομους μετανάστες, εντοπίστηκαν από στρατιωτική περίπολο στην περιοχή Πέταλο, του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 25 έως 30 χρόνων, που ανασύρθηκαν από συνεργείο της Πυροσβεστικής, οι σοροί των οποίων δεν φαίνεται να φέρουν σημάδια εγκληματικής ενέργειας και πιθανόν πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο.

Οι δύο ήταν γυμνοί και σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ ο τρίτος είχε υποστεί παραμόρφωση από δαγκωματιές ψαριών. Οι τρεις σοροί μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για νεκροψία και νεκροτομή.

Εξάλλου, αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή Ιάσμου Ροδόπης, έναν αλλοδαπό διακινητή, που μετέφερε σε αυτοκίνητο πέντε παράνομους μετανάστες. Η σύλληψη έγινε μετά από καταδίωξη του ύποπτου αυτοκινήτου, που δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας, στην Εγνατία οδό.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο, ενώ οι έξι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Απαλλαγή από το τέλος χρήσης στα αεροδρόμια με στόχο την αύξηση των αφίξεων

Στόχος του μέτρου αυτού είναι η αύξηση των πτήσεων, τακτικών, τσάρτερς και εμπορικών, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Θα επαναληφθεί και φέτος το μέτρο της απαλλαγής καταβολής τελών στους κρατικούς αερολιμένες, πλην του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, το οποίο εφαρμόστηκε και πέρυσι, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του τουρισμού.

Πρόκειται για το λεγόμενο Τέλος Χρήσης Αερολιμένος, ΤΧΑ, που καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρείες ως ανταπόδοση των υπηρεσιών που τους παρέχονται κατά τη διαδικασία προσγείωσης, στάθμευσης και απογείωσης των αεροσκαφών. Το τέλος αυτό δεν αφορά το λεγόμενο Σπατόσημο (Τέλος Ανάπτυξης Αεροδρομίων) και άλλους φόρους, οι οποίοι καταβάλλονται κανονικά από τις αεροπορικές εταιρείες.

Στόχος του μέτρου αυτού είναι η αύξηση των πτήσεων, τακτικών, τσάρτερς και εμπορικών, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, γεγονός που θα συμβάλει αποφασιστικά και στην ενίσχυση του τουρισμού που για την Ελλάδα αποτελεί τη "βαριά της βιομηχανία".

Το ύψος του Τέλους Χρήσης Αερολιμένος, το οποίο με υπουργική απόφαση τελικά δεν καταβάλλεται, εξαρτιόταν από πολλούς παράγοντες, όπως για ποιο αεροδρόμιο πρόκειται, ο τύπος και το μέγεθος του αεροσκάφους, η διάρκεια παραμονής του στο αεροδρόμιο, ακόμη και η ημέρα προσγείωσης και απογείωσης του αεροσκάφους.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία από 1ης Απριλίου 2011 έως και 31 Δεκεμβρίου 2011 δεν θα καταβάλλονται τέλη προσγείωσης, απογείωσης και παραμονής αεροσκαφών (ελαφρών και μη) σε όλα τα κρατικά αεροδρόμια της Ελλάδας, εκτός από το "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Κατά την περυσινή περίοδο το μέτρο εφαρμόστηκε από την 1η Απριλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για την ενίσχυση και του χειμερινού τουρισμού στο διάστημα από 1ης Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου 2011 το συγκεκριμένο τέλος καταβαλλόταν κατά το ήμισυ από τις αεροπορικές εταιρείες.

Άλλες 10.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Φεβρουάριο

Αύξηση κατά 0,43% σημείωσε τον Φεβρουάριο και σε σύγκριση με τον Ιανουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον οργανισμό κατά τον δεύτερο μήνα του 2011 στα μητρώα του εμφανίζονταν 692.496 άνεργοι, η πλειονότητα των οποίων (56,5%) είναι γυναίκες. Εξι στους 10 ανέργους είναι ηλικίας 30-54 ετών, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 280.076 άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 8,44% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο.

Οι νέες προσλήψεις κατά τον Φεβρουάριο έφτασαν τις 45.702, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ. Ομως το σύνολο των προσλήψεων υπολείπεται των αποχωρήσεων, όπου ο ΟΑΕΔ συνυπολογίζει τις απολύσεις εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις απομακρύνσεις λόγω μη ανανέωσης συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται "έλλειμμα" 10.652 θέσεων εργασίας κατά τον Φεβρουάριο.

Τους έκλεψαν την ώρα που έπεζα... πρέφα!

Η αρχή έγινε σε καφενείο που βρίσκεται στον Πολύτιστο Ξάνθης. Δύο άτομα κατάφεραν να τρυπώσουν από παράθυρο τη στιγμή που οι θαμώνες έπαιζαν στα μπροστινά τραπέζια. Οι δράστες βούτηξαν δύο πακέτα τσιγάρα και 20€. Πριν όμως προλάβουν να φύγουν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και... για καλή τους τύχη, βρήκαν ένα φορτηγό με τα κλειδιά πάνω στη μηχανή. Μπήκαν μέσα, γλίτωσαν από τους πελάτες και τον υπεύθυνο του καφενείο και άρχισαν να απομακρύνονται. Πολύ γρήγορα όμως, βρέθηκαν πίσω τους περιπολικά της αστυνομίας.

Στο 1ο χιλιόμτερο της Δημ. Οδού Πολυσίτου – Διασταύρωσης Σημάντρων - Ξάνθης, οι δράστες είδαν μπροστά τους μπλόκο της αστυνομίας και για να το αποφύγουν, έστριψαν προς τα χωράφια. Στο σημείο όμως βρισκόταν ένα χαντάκι με αποτέλεσμα το φορτηγό να βουλιάξει.

Ο 18χρονος οδηγός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ ο συνεργός του, πρόλαβε να απομακρυνθεί και αναζητείται. Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες για τον συνεργό του συνεχίζονται...

90χρονος στο Πανεπιστήμιο!

Έστω και σε αυτήν την ηλικία ο κ. Κανάκης γράφτηκε και παρακολουθεί τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων, που έχουν ως βασικό αντικείμενο τον πολιτισμό.

Όπως λέει ο ίδιος εκπληρώνει ένα όνειρο ζωής: «Είμαι απόφοιτος Δημοτικού, το μόνο Πανεπιστήμιο που τελείωσα είναι αυτό της... ζωής. 'Όταν τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο Φρε ήμουν ένας από τους καλύτερους μαθητές. Η Ενοριακή Επιτροπή της Εκκλησίας και οι επίτροποι του Συμβουλίου είπαν στη συγχωρεμένη τη μάνα μου να με στείλουν με έξοδά τους στο Γυμνάσιο για να μορφωθώ. Δεν δέχτηκε, όμως, γιατί είχε πεθάνει ο πατέρας μου και αυτή δεν ήξερε γράμματα για να καταλάβει πόσο σημαντικό πράγμα είναι αυτό για έναν άνθρωπο», λέει ο κ. Κανάκης.

Μετά το στρατιωτικό του ο κ. Γιακουμινάκης έγινε επιπλοποιός και ζούσε στην Αθήνα για χρόνια. Ο στόχος της γνώσης ήταν πάντα στο μυαλό του. Ωστόσο, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και η μάχη της επιβίωσης έριχναν αλλού το ενδιαφέρον του, στην οικογένεια, στο μεγάλωμα των παιδιών, που και τα δύο σπούδασαν. Από το 1984 που συνταξιοδοτήθηκε ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του στον Αποκόρωνα.

Όταν έμαθε για τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούνται από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, έσπευσε να γραφτεί και να ξεκινήσει να τα παρακολουθεί...

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Κοινό συλλαλητήριο την Τρίτη

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 22 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και είχε ήδη εξαγγελθεί από την ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε σήμερα η ΓΣΕΕ.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της συνόδου κορυφής της ευρωπαϊκής ένωσης κατά την οποία θα συζητηθεί το λεγόμενο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας ή σύμφωνο "για το Ευρώ".

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι "ο συντονισμός της δράσης των συνδικάτων και η ενότητα όλων των εργαζομένων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απόκρουση και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και τη υιοθέτηση μιας δίκαιης Ευρωπαϊκής πολιτικής, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και συνολικά τους εργαζόμενους, μια πολιτική που θα αποκρούει τις λογικές των αεριτζήδων κερδοσκόπων των "αγορών"

Πάει στην Κύπρο για επενδυτές!

Η Κύπρος είναι ο επόμενος σταθμός, την ερχόμενη εβδομάδα, του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορες χώρες για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και τη συμμετοχή επενδυτών στην αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, την οποία έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, μετά τις δεσμεύσεις, που ανέλαβε στην πρόσφατη Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Παμπούκης, συμφωνα με καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, πρόκειται να έχει συζητήσεις για επενδυτικά σχέδια Κυπρίων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στον τουρισμό και την ενέργεια, έπειτα, μάλιστα, και από την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να αξιοποιήσει μαζί με το Ισραήλ το κοίτασμα φυσικού αερίου Λεβιάθαν. Ο υπουργός, στη Λευκωσία, αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορίου και τον πρόεδρο της Βουλής και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

Οι επαφές και συζητήσεις του υπουργού Επικρατείας τους τελευταίους μήνες σε Κατάρ και χώρες του Περσικού Κόλπου, τις ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία), το Ισραήλ και την Κύπρο, επικεντρώνονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε τρία στάδια.

Αρχικά στο να αποτελέσει η Ελλάδα «πύλη εισόδου», στην ΕΕ, προϊόντων από τρίτες χώρες, όπως, π.χ. η Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι επαφές με την COSCO για την ταχύτερη υλοποίηση της συμφωνίας με τον ΟΛΠ και την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων. «Ζεστό», εξάλλου, παραμένει το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, ο διαγωνισμός για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να λήξει στο τέλος Μαρτίου. Οι συζητήσεις του κ. Παμπούκη με τους ενδιαφερόμενους αναμένεται να κορυφωθούν τους επόμενους μήνες.

Το δεύτερο επίπεδο στις συζητήσεις του υπουργού είναι ο τομέας της ενέργειας, τόσο σε επίπεδο επενδύσεων ξένων εταιρειών στις Ανανεώσιμες Πηγές και γενικότερα την Πράσινη Ενέργεια, όσο και στο να διέρχονται αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η από κοινού εκμετάλλευση του κοιτάσματος Λεβιάθαν από την Κύπρο και το Ισραήλ προσφέρει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, την ευκαιρία στην Ελλάδα να αποτελέσει τη βάση για τη διελευση αγωγών προς την Κεντρική Ευρώπη. Η πρώτη φάση των σχετικών συζητήσεων ξεκίνησαν με το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας στο Ισραήλ και συνεχίζονται στην Κύπρο.

Το τρίτο επίπεδο αφορά τις επενδύσεις στο «φυσικό κάλλος της χώρας» και σε αυτό εντάσσεται η αξιοποίηση του Ελληνικού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ενεργειών του κ. Παμπούκη, τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν τα δεδομένα, τόσο από ελληνικής πλευράς, όσο και από την πλευρά των επενδυτών του Κατάρ, καθώς ο κ. Παμπούκης έχει συνεχή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον εκτελεστικό διευθυντή της Qatar Investment Authority, Αχμέντ Αλί Σαγιέντ.

Σύλληψη για απάτες στην Κρήτη

Με κινηματογραφικό τρόπο, συνελήφθη πρωινές ώρες της Τρίτης, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, άντρας ηλικίας 59 ετών, καθώς εξαπατούσε κατά συρροή ανυποψίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων περιήλθαν πληροφορίες ότι ο παραπάνω, αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες εξαπατώντας τους, με την πρόφαση ότι διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες επίλυσης προσωπικών – κληρονομικών και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Γυναίκα αστυνομικός, έκλεισε ραντεβού μαζί του για επίλυση προσωπικού της προβλήματος. Κατά την συνάντηση τους, ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, προκειμένου επιλύσει το πρόβλημα της. Η αστυνομικός αφού του έδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, αποχώρησε, κλείνοντας ραντεβού μαζί του τις επόμενες ημέρες.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στο δράστη, από άλλους αστυνομικούς, βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Οι ρώσοι ψάχνουν να αγοράσουν και σπίτια στην Ελλάδα

Ποσοστό 7% των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα ενδιαφέρονται για την αγορά παραθεριστικής κατοικίας.

Μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα στο 9μηνο του 2010 αντιστοιχούν σε 443 χιλ. (αύξηση 42% σε σχέση με πέρυσι), δυνητικά οι αγορές ακινήτων που θα μπορούσαν να γίνουν στη χώρα μας αντιστοιχούν σε 31.000, νούμερο βέβαια που απέχει από την πραγματικότητα λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι σε σχέση με το νομικό (την έκδοση βίζας κ.α.), το θεσμικό πλαίσιο καθώς και τη χρηματοδότησή ως κάτοικοι χώρας εκτός Ε.Ε..

Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας για τις «Νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων από Ρώσους επενδυτές» με οργανωτές το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς και το Επιμελητήριο Κέρκυρας αν και οι ρώσοι επενδυτές ζητούσαν επίμονα περισσότερες λεπτομέρειες και επικαιροποιημένα στοιχεία για τις τιμές των ακινήτων στην εγχώρια αγορά.

Εκτός από τις παραθεριστικές κατοικίες, όπου μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει κυρίως Ρώσοι υψηλότερης εισοδηματικής κλίμακας, ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά έχει δεχθεί και το Invest In Greece, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπός του κ. Χ. Αλυσσανδράτου με έμφαση κυρίως τα οργανωμένα τουριστικά συγκροτήματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επίκειται η οριστικοποίηση της εξαγοράς σημαντικής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού από ρωσικό επιχειρηματικό όμιλο. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την αγορά ξενοδοχείων, ωστόσο η προσφορά είναι ελλιπής.

Στο τελευταίο αυτό σημείο εστίασε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ και την κατάρτιση από την ελληνική κυβέρνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων με τα κρατικά ακίνητα που μπορούν να αξιοποιηθούν σύμφωνα με επενδυτικά κριτήρια, όπως είναι η τουριστική εκμετάλλευση, η εμπορική και άλλες. «Ιδίως για τους ρώσους επιχειρηματίες, η εξέλιξη αυτή παρουσιάζει σοβαρό ενδιαφέρον πρωτίστως για την κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και την ανάπτυξη θεματικού τουρισμού», επεσήμανε ο κ. Μίχαλος.

Η ελληνική αγορά ακινήτων
Ως προς την πορεία της αγοράς, σύμφωνα με μελέτη της ICAP, η πτώση των τιμών των ακινήτων διαμορφώθηκε για το 2010 κοντά στο 11%, όπως αυτή καταγράφηκε από μεσίτες, ενώ τα αδύνατα σημεία της ελληνικής αγοράς θεωρούνται παράγοντες όπως η μεγάλη διασπορά σε μικρές ιδιοκτησίες που εμποδίζει την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, οι φορολογικές επιβαρύνσεις, το ασαφές και ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο.

Στην παρατήρηση Ρώσων μεσιτών ότι η πτώση του 11% της αγοράς είναι χαμηλή σε σχέση με την ύφεση που βιώνει η ελληνική οικονομία (το αντίστοιχο ποσοστό πτώσης στη ρωσική αγορά το 2010 έφθασε το 30%), η απάντηση των Ελλήνων στελεχών της αγοράς ήταν ότι το γεγονός αυτό οφείλεται σε τρείς βασικές αιτίες και συγκεκριμένα ότι:

α) Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων ώστε να καταρρεύσουν λόγω της κρίσης.

β) Οι μικροί κατασκευαστές δεν είναι τόσο εκτεθειμένοι σε δανεισμό, έχοντας συσσωρεύσει κέρδη προηγούμενων ετών.

γ) Πολλοί ιδιοκτήτες διατηρούν τα ακίνητά τους χωρίς να ρίχνουν τις τιμές, αναμένοντας καλύτερες ημέρες.

Μάλιστα, ο Λ. Τασούλας, εκπρόσωπος της Eurobank Property Services επεσήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης σε παραθεριστικά και παλιότερης ηλικίας ακίνητα, ενώ ο κ. πρόεδρος των κτηματομεσιτών Ι. Ρεβύθης εκτίμησε ότι οι τιμές την τελευταία διετία εμφανίζονται μειωμένες από 20 έως 25% κυρίως σε ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές του κέντρου και ημιαστικές περιοχές και κυμαίνονται μεταξύ 85 τ.μ. και 100 τ.μ., ενώ τον τελευταίο χρόνο ήταν μειωμένο σε ποσοστό της τάξεως του 10% το κόστος κατασκευής ακινήτων.

Στο Παρίσι ο Παπανδρέου

Στο Παρίσι μεταβαίνει, εκτάκτως, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη γαλλική πρωτεύουσα στις 10.30 πμ, ενώ νωρίτερα στις 9 το πρωί (αντί για τις 10 πμ, που είχε αρχικά ανακοινωθεί) θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα έχει επίσης ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Γαλλία, Βρετανία και Η.Π.Α απευθύνουν τελεσίγραφο στον Καντάφι

Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσινγκτον και οι αραβικές χώρες απεύθυναν τελεσίγραφο απόψε στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι καλώντας τον να θέσει «άμεσα» τέλος σε «όλες τις επιθέσεις» εναντίον των Λίβυων πολιτών, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που απευθύνεται στο συνταγματάρχη Καντάφι «η Γαλλία, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και αραβικές χώρες» προειδοποιούν το Λίβυο ηγέτη ότι «η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, δηλαδή όλες οι επιθέσεις εναντίον των πολιτών στα σταματήσουν».

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μετά τη λήξη της συνάντησης που είχε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με τους υπουργούς Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, ναύαρχο Εντουάρ Γκιγιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αεροπλάνα της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Ζήτημα χρόνου ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Συμμετοχή και της Ελλάδας στις επιχειρήσεις
ΟΗΕ: Απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Λιβύη
Τελεσίγραφο Καντάφι στους κατοίκους της Βεγγάζης
Ο Καντάφι παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις
Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης
Ο Καντάφι ελέγχει την Ρας Λανούφ
Ανακατέλαβε και τη Ζουάρα ο Καντάφι
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Ουάσινγκτον: Χρήση κοκαΐνης από μαθητές δημοτικού!!!

Τέσσερις μαθητές ενός δημοτικού σχολείου της Ουάσινγκτον εισήχθησαν στο νοσοκομείο χθες Πέμπτη, αφού εισέπνευσαν ή κατάπιαν κοκαΐνη, την οποία έφερε στην τάξη ένας άλλος μαθητής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της σχολικής ακαδημίας της πρωτεύουσας.

"Ένας μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Thomson έφερε απροσδιόριστη ποσότητα κοκαΐνης στο σχολείο και τη μοιράστηκε με τους συμμαθητές του" ανέφερε ανακοίνωση της σχολικής διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος του σχολείο Φρεντ Λιούις δήλωσε ότι οι μαθητές νοσηλεύθηκαν και εκτίμησε ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα παιδιά παραπέμφθηκαν σε δίκη για κατοχή παράνομων ουσιών από τον εισαγγελέα της Ουάσιγκτον που είναι αρμόδιος για εγκλήματα που διαπράττονται από ανηλίκους.

"Τέσσερις μαθητές έκαναν χρήση κοκαΐνης, κάποιοι την κατάπιαν και κάποιοι την εισέπνευσαν. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ποσότητα" σημείωσε το σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, Άλμπερτ Ντιπόν, απέστειλε επιστολή προς τους γονείς, αναφέροντας ότι η αστυνομία θα πραγματοποιήσει έρευνα όσον αφορά τον μαθητή που είναι ύποπτος ότι έφερε την κοκαΐνη στο σχολείο αλλά και την οικογένειά του.

Πακιστανός έπεσε θύμα ληστείας από... Πακιστανούς!!!

Θύμα ληστείας από τρεις συμπατριώτες του κατήγγειλε ότι έπεσε 19χρονος Πακιστανός στο Βόλο.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα τους δράστες. Όπως κατέθεσε στην Ασφάλεια Βόλου, οι δράστες -ηλικίας 18, 22 και 35 ετών- τον επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι του και τον έδεσαν με καλώδιο, υποχρεώνοντάς τον, στη συνέχεια, να τους αποκαλύψει το μέρος όπου φύλαγε τις οικονομίες του.

Το θύμα, τελικά, τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και οι δράστες εξαφανίστηκαν. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More