Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Μειώσεις-σοκ ως και 700 ευρώ στα επιδόματα

Η πρόταση ήδη έχει φτάσει στα χέρια του Πρωθυπουργού από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και προέρχεται από την Ένωση Αποφοίτων Εθνικών Σχολών Δημόσιας Διοίκησης.

Με τον τίτλο “για ένα σύστημα αμοιβών-παρακίνησης στο Δημόσιο Τομέα” η πρόταση περιλαμβάνει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού με ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό που θα δώσει μεν ανάσα στους χαμηλόμισθους μειώνει όμως ως και 709 ευρώ τους μισθούς όσων έχουν αποδοχές πάνω από 2.000 ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει από αυξήσεις ως και 17,2% για υπαλλήλους με αμοιβή 985 ευρώ, αλλά και μείωση 30,7% για υπαλλήλους που υπηρετούν σε θέσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Ο μισθός με βάση την πρόταση θα διαμορφωθεί από τα 711 ευρώ στα 970 για τον νεοεισερχόμενο βασικής εκπαίδευσης του Δημοσίου, ενώ ο ανώτατος καταληκτικός μισθός για έναν υπάλληλο Π.Ε. Στα 3.065 ευρώ

Η πρόταση περιλαμβάνει μέσο όρο επιδομάτων στα 145 ευρώ με ανώτατο όριο μισθού τα 1.600 ευρώ.

Αχαΐα: Σύννεφα από ακρίδες

Έκτακτη σύσκεψη έγινε το πρωί στην περιφέρεια Αχαϊας για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που πλήττει όλο το νομό.

Μπορεί οι ακρίδες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην πόλη της Πάτρας όμως οι μεγάλες ζημιές είναι στις καλλιέργειες της Αιγιαλείας, των Καλαβρύτων και του Ερυμάνθου, ενώ σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στην δυτική Αχαΐα.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος εξέδωσε απόφαση με την οποία κηρύσσεται ακριδόπληκτος το νομός.

Από 1η Απριλίου οι συζητήσεις για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Ο νέος υγειονομικός χάρτης φέρνει Καλλικράτη και στην υγεία, μιας και το σύστημα που λειτουργεί μέχρι σήμερα δεν... πάει. Ο διάλογος θα ξεκινησει από την 1η Απριλίου, λοιπόν και την 1η Ιουλίου θα υπάρχει η απόφαση.

«Στο χώρο της υγείας επί δεκαετίες βασίλεψε το πελατειακό κράτος, γι' αυτό χρειάζεται η οργάνωση», είπε ο κ. Λοβέρδος και χαρακτήρισε τον υγειονομικό χάρτη «λύση για την οργάνωση του συστήματος».

«Ο ρυθμός βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας έχει μειωθεί. Το σύστημα έχει λαχανιάσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.

Οι οδικές αρτηρίες και τα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αρκετά στο χώρο της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται από πολίτες αρκετών περιοχών της χώρας.

Όπως ανέφερε κ. Κυριόπουλος, υπάρχουν καλοί γιατροί και σύγχρονος εξοπλισμός, ωστόσο τα μισά νοσοκομεία δεν λειτουργούν ικανοποιητικά. Αυτά που λειτουργούν εξαιρετικά καλά, είναι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία με πρώτο αυτό των Ιωαννίνων. Όσον αφορά τα περιφερειακά νοσοκομεία, πέρα από κάποιες «φωτεινές» εξαιρέσεις, στην πλειοψηφία τους είναι «απαράδεκτα» στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Κλειστή η χωματερή Φυλής - Φοβούνται τους "Ρομά"

Εκρηκτική η κατάσταση στη χωματερή Φυλής μετά το θάνατο νεαρού Ρομά. Αντεκδίκηση ζητούν οι ομοεθνείς του. "Δεν ανοίγει ο ΧΥΤΑ εάν δεν μας προστατέψουν" λένε οι εργαζόμενοι.

Κλειστή παραμένει η χωματερη Φυλής απο το Σάββατο, 19 Μαρτίου, όπου ένας ρακοσυλλέκτης έχασε τη ζωή του και τα επεισόδια που ακολούθησαν απο τους συγγενείς του θανόντα. Θυμίζουμε πως λίγη ώρα μετά τον τραγικό θάνατο του νεαρού Ρομά, ομοεθνείς του συγκεντρώθηκαν στη χωματερή και για αντίποινα έβαλαν φωτιά σε 6 μηχανήματα και 1 φορτηγό, ενώ για την εκτόνωση της κατάστασης απαιτήθηκε η επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στην εργασία τους εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Φυλής, Γιώργος Χάρδας, "η κατάσταση είναι τραγική. Σήμερα οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεκδίκησης. Μας κυνηγάνε για να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο του ομοεθνούς τους.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Δεν θα δουλέψουμε εάν δεν υπάρξει πλήρης προστασία των εργαζομένων. Εμείς αρνούμεθα να δουλεύουμε και πάνω από τα κεφάλια μας να φεύγουν οι βολίδες σαν χαλάζι".

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εκρηκτική κατάσταση αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ:
Σκοτώθηκε ρακοσυλλέκτης στη χωματερή Άνω Λιοσίων - Οι φίλοι του έβαλαν φωτιά!

Επιδεινώνεται η ευστάθεια της Διώρυγας της Κορίνθου

Το έγγραφο της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας της Κορίνθου, μόνος μέτοχος της οποίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο, διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

"Η φύση του τεχνικού έργου της Διώρυγας της Κορίνθου είναι γνωστή και σε πάγια και σταθερή βάση εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία της", αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου), Αθανάσιος Μπαλέρμπας, με αφορμή πρόσφατη κατολίσθηση και σχετική ερώτηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άγγελο Μανωλάκη.

"Ουδεμία κατασκευή είναι ασφαλής στον χρόνο δεδομένου ότι η Διώρυγα αποτελεί ζωντανή γεωτεχνική τομή με διαχρονική επιδείνωση των παραμέτρων ευστάθειας", αναφέρεται επίσης στο έγγραφο του προέδρου της ΑΕΔΙΚ και σημειώνεται επιπλέον ότι "πρώτης προτεραιότητας για την ορθολογική συντήρηση του έργου πρέπει να είναι η μελέτη και εκτίμηση της συνολικής ευστάθειας των πρανών και η αντιμετώπιση του επαπειλούμενου κινδύνου καταπτώσεων".

"Τελικός στόχος πρέπει να είναι πρωτίστως η διασφάλιση του μεγίστου βαθμού ασφαλείας για τη λειτουργία της Διώρυγας και των χρηστών της, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αύξηση των διελεύσεων και την τόνωση της ζήτησης με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικών με τον ακριβό θαλάσσιο τουρισμό", αναφέρει επίσης ο πρόεδρος της ΑΕΙΚ, προειδοποιεί όμως ότι "τα πρανή παρουσιάζουν μια χρονικά εξελισσόμενη επιδείνωση των συντελεστών ευστάθειας έτσι ώστε με την όποια καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, η εικόνα δεν είναι εύκολα αναστρέψιμη ακόμη και στην περίπτωση αμέσου επεμβάσεων".

Για τα φαινόμενα των κατολισθήσεων, η ΑΕΔΙΚ, σημειώνει επίσης ότι "η ορθή και μόνιμη λύση κατά προτεραιότητα είναι η εκτέλεση έργων ελαφρύνσεως των πρανών" και ότι "η Διώρυγα μετά από 120 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και μετά από τόσες περιπέτειες (σεισμούς, ανατινάξεις κλπ), απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση όλων προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων για να εξασφαλιστεί επί τέλους η ύπαρξη της".

Η ΑΕΔΙΚ έχει στραφεί με αγωγή κατά της πρώην παραχωρησιούχου εταιρείας "Περίανδρος ΑΕ" σχετικά με τη θετική και αποθετική ζημία που προκάλεσε στη Διώρυγα με τον τρόπο λειτουργίας, χρήσης και συντήρησής της και καταγγέλλει σοβαρές παραλείψεις στη συντήρηση των πρανών του καναλιού.

Το έγγραφο της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας της Κορίνθου, μόνος μέτοχος της οποίας είναι το Ελληνικό Δημόσιο, διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Είχε προηγηθεί κατάθεση σχετικής ερώτησης από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άγγελο Μανωλάκη, ο οποίος επισήμαινε στην κυβέρνηση ότι τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της κατολίσθησης εμφανίζεται διαρκώς συχνότερα τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να αναζητηθούν και οι λόγοι αυτής της συχνότητας και να ερευνηθεί κατά πόσο έγιναν όλα τα έργα συντήρησης.

"Έδωσα δείγμα όταν τηρήθηκαν οι διαδικασίες" υποστηρίζει η Δεβετζή

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, εξέφρασε την απογοήτευση της από τη στάση ανθρώπων που πανηγύριζαν στο πλάι της, ενώ δεν έρκυψε τον προβληματισμό της για το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε να ανακοινωθεί η τιμωρία της. Η Πηγή Δεβετζή βρίσκεται στην Αργεντινή για τα γυρίσματα ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού και γι' αυτό τόσες ημέρες δεν είχε εμφανιστεί για να απαντήσει.

Τελικά έδωσε την εξήγηση της στον NovaΣπορ FM, αποκαλύπτοντας ότι ο έλεγχος στον οποίο αρνήθηκε να υποβληθεί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές αφού εμφανίστηκε ένας άντρας χωρίς να δείξει ταυτότητα και χωρίς τη συνοδεία γυναίκας:

"Αυτή είναι μια ιστορία που έγινε το 2009. Ήρθε ένας ελεγκτής χωρίς διακριτικά και χωρίς να μου δείξει ταυτότητα και μου ζήτησε δείγμα που φυσικά δεν έδωσα. Οι κανονισμοί λένε ότι πρέπει να έχει γυναίκα μαζί του, για να έρθει μαζί μου την ώρα που θα δίνω δείγμα, αλλά ήταν μόνος του. Μετά από μία εβδομάδα ήρθε κανονικά και με ταυτότητα και με γυναίκα και πήρε το δείγμα. Μετά από όλα αυτά θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει αναφορά. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά βγήκαν τώρα που λείπω.

Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το όνομά μου τώρα στα τελειώματα της καριέρας μου και με κατηγορούν για κάτι, στο οποίο είμαι ενάντια. Πολλοί λένε ότι κρύβομαι και σιωπώ, αλλά απλά λείπω και μόλις γυρίσω θα μιλήσω για όλα. Έχω λάβει γνώση για το τι έχει ειπωθεί και γραφτεί και καλά θα κάνουν να προσέχουν κάποιοι τι λένε και το γράφουν. Έχω ακούσει για ντοπαρισμένη και λοιπά και δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Γιατί δεν το βγάλανε το 2009 αυτό το θέμα. Τώρα, το 2011, θα είχε τελειώσει. Τυχαίο ήταν που βγήκε τώρα που αποφάσισα να ξανακατέβω σε αγώνες; Κάποιοι δεν ήθελαν να συμμετάσχω από πριν. Μόλις γυρίσω θα τα πω όλα. Έχει δημιουργηθεί ένα παρασκήνιο και φρικάρω. Οι ίδιοι οι άνθρωποι που έρχονταν μαζί μου στις επιτυχίες τα λένε τώρα όλα αυτά. Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα."

37 άτομα θα κληθούν από τον εισαγγελέα για τις μίζες των υποβρυχίων

Θα κληθούν εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση των "προμηθειών" για τα υποβρύχια τύπου 214, του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι 37 κλήσεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τα πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν προέκυψαν ως εμπλεκόμενα από τα στοιχεία της Εισαγγελίας και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα πριν από λίγες ημέρες.

Μεταξύ εκείνων που καλούνται ως ύποπτοι είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες.

Και οι 37 που θα κληθούν να λογοδοτήσουν φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από το 1998 - όταν αποφασίστηκε η προμήθεια των υποβρυχίων με απευθείας ανάθεση στις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal και τα ναυπηγεία Σκαραμάγκα - έως και το 2002 που έγιναν τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται και για το διάστημα μετά το 2002, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το θέμα αυτό θα κριθεί από την αξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων στοιχείων αλλά και αυτών που θα προκύψουν από την πορεία της έρευνας.

Με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ζημιά του δημοσίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αν συνυπολογιστεί και η απώλεια από τη μη εκτέλεση των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία, προερχόμενα από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, φαίνεται να προκύπτει ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με καταθέσεις Γερμανών, διατέθηκε σε "ωφέλιμες πληρωμές".

Αναγνωρίστηκε το πτώμα της γυναίκας στη Φθιώτιδα

Το άψυχο σώμας της 45χρονης μητέρας είδε ένας επιβάτης λεωφορείου στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, κοντά στη γέφυρα. Οι αρχές έφτασαν στην άκρη του νήματος από το τηλέφωνο μιας φίλης της, που βρέθηκε στο πορτοφόλι της άτυχης γυναίκας.

Πρόκειται για την Ν.Κ. από το Παγκράτι Λαμίας, μητέρας ενός παιδιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

Η 45χρονη γυναίκα αναγνωρίστηκε από οικείο πρόσωπο στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λαμίας, ενώ αύριο θα μεταφερθεί στη Λάρισα για νεκροψία-νεκροτομή.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντόπισε επιβάτιδα λεωφορείου του ΚΤΕΛ, που περνούσε στον παραλιακό δρόμο και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν Λιμενικό, Αστυνομία και ΕΚΑΒ. O θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, δεν υπάρχουν κακώσεις στο πτώμα.

Αν και το πιθανότερο είναι η άτυχη γυναίκα να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της, μέχρι να γίνει η ιατροδικαστική έκθεση, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είδε πτώμα στην παραλία από το λεωφορείο

Οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί σε 24ωρη απεργία στις 30/3

Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση, εξήγγειλε για τις 30 Μαρτίου, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), μαζί με την ΟΛΜΕ και άλλους κλάδους εργαζομένων.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ αναφέρουν ότι τα αιτήματα αιχμής του κλάδου είναι:

«* Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

* Όχι στο νέο μισθολόγιο λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.

* Να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Περίθαλψης, ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους.

* Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.

* Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων ΤΩΡΑ.

Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα

Χρειάστηκαν τέσσερις μέρες διαβουλεύσεων για να καμφθεί η αντίσταση της Τουρκίας και της Γερμανίας, δυο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που είχαν στυλώσει τα πόδια και αρνούνταν να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επέμβαση της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας στη Λιβύη.

Τελικά όμως, η συμφωνία επήλθε και ήταν ομόφωνη. Το ΝΑΤΟ παίρνει τα ηνία της επιχείρησης για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, με την Ελλάδα να προσφέρει ένα ιπτάμενο ραντάρ, δυο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και μια φρεγάτα.

Η Τουρκία, τώρα, δε θα διαθέσει μαχητικά όπως διεμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Μπάρακ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ενώ ο Νικόλα Σαρκοζί ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία θέτει στην ουσία βέτο στην ανάληψη της ηγεσίας της επιχείρησης από το ΝΑΤΟ, με τον Σαρκοζί να επιμένει να έχει η Γαλλία τον πρώτο ρόλο στην επίχείρηση. Αυτό φέρνει την Γαλλία σε ευθεία σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος ζήτησε με επιτακτικό τόνο, την ηγεσία της επιχείρησης να την αναλάβει το ΝΑΤΟ.

Δυτικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροπλάνο που ανήκει στις δυνάμεις του Καντάφι την ώρα που πετούσε προς την έδρα των εξεγερμένων Βεγγάζη, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Μια ναυτική εγκατάσταση και αρκετά στρατιωτικά οχήματα κατεστραμμένα είναι ο απολογισμός της τρίτης νύχτας βομβαρδισμών των δυτικών στη χώρα. Απεσταλμένος του Reuters μετέδωσε ότι είδε στρατιωτικά οχήματα που έφεραν τέσσερις σοβιετικής κατασκευής πυραύλους να καταστρέφονται ολοσχερώς.

Δεν πρόκειται να διαθέσουμε F-16, διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαθέσει μαχητικά αεροσκάφη στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης,ακόμη κι αν σ΄ αυτή εμπλακεί το ΝΑΤΟ. Ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος υποστήριξε και πάλι ότι η συμμετοχή της Ελλάδας θα είναι η διάθεση ενός ιπτάμενου ραντάρ, δύο ελικοπτέρων και μίας φρεγάτας.

Επεσήμανε ότι τα αιτήματα για παροχή διευκολύνσεων από διάφορες χώρες αυξάνονται και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν κι άλλες βάσεις αν οι τρεις που έχουν ήδη δοθεί (Σούδα, Ανδραβίδα, Άραξος) γεμίσουν.

Μέχρι στιγμής έχουν φθάσει σε ελληνικά αεροδρόμια μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη από Κατάρ, Βέλγιο και Νορβηγία και εκκρεμούν οι αποστολές από Δανία, ΗΠΑ και Γαλλία.

Συνεχίζονται οι μάχες στη δυτική Λιβύη
Όσο οι δυτικοί επιτίθενται σε καίριους στόχους σε Τρίπολη και Βεγγάζη, ο Μουαμάρ Καντάφι επιτίθεται σε πόλεις στο δυτικό τμήμα της χώρας. Για μια ακόμη μέρα η Ζιντάν βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις του Καντάφι και τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Άρματα μάχης, στρατιώτες και οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής Γεφρέν, νοτιοδυτικά της Τρίπολης, αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των αντικαθεστωτικών που την ελέγχουν και των δυνάμεων του λιβυκού καθεστώτος. Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, τα στρατεύματα του καθεστώτος εμπόδιζαν οικογένειες να απομακρύνουν τους τραυματίες τους προς την Τυνησία.

Ο ΟΗΕ μιλάει με τους εξεγερμένους
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Άμπντελ Ίλαχ Χατίμπ είχε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Τομπρούκ μια πρώτη συνάντηση με την ηγεσία των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο Ιορδανός αξιωματούχος συναντήθηκε κυρίως με τον πρόεδρο του προσωρινού μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Λιβύης Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ και «άκουσε τις απόψεις και τις θέσεις των συνομιλητών του», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Οι αντικαθεστωτικοί επανέλαβαν το αίτημά τους για την άρση της πολιορκίας που έχουν επιβάλλει οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις σε αυτές τις πόλεις και για μια άμεση κατάπαυση του πυρός εκεί.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες για να πάρουν επιστροφή ΦΠΑ

Διαβάστε στην εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών όλες τις διαδικασίες επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες για το 2011. Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες εφορίες διενεργούν φορολογικό έλεγχο σε αιτήσεις επιστροφής φόρου που υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.

Στην εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά επισημαίνεται επίσης ότι οι αγρότες υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Δ.Ο.Υ. αντίγραφο της δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής που έχει υποβληθεί για το έτος 2011 μέχρι 30.6.2011.

Αναλυτικά η εγκύκλιος διευκρινίζει τα εξής:
1. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις επιστροφής υποβάλλονται μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων, υποβάλλονται συγχρόνως και τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ..

2. Ως νόμιμα φορολογικά στοιχεία γίνονται δεκτά και τα τιμολόγια αγοράς, στην περίπτωση που, από 1.6.2010, λόγω μη έγκαιρης προσαρμογής στο νέο τρόπο τιμολόγησης, οι αγοραστές αγροτικών προϊόντων δεν έχουν εκδώσει το προβλεπόμενο συνενωμένο στοιχείο "Δελτίο Αποστολής - Τιμολόγιο".

3. Πριν τη διενέργεια της επιστροφής πραγματοποιείται σύντομος προληπτικός έλεγχος των καταχωρηθέντων στην αίτηση επιστροφής φορολογικών στοιχείων, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες που διαθέτουν οι Δ.Ο.Υ. περί εκδοτών - ληπτών εικονικών ή πλαστών φορολογικών στοιχείων. Στην περίπτωση που από τον έλεγχο αυτό διαπιστωθεί ότι στην αίτηση επιστροφής περιλαμβάνονται εικονικά ή πλαστά φορολογικά στοιχεία ή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες, με βάση και τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος στην περίπτωση που η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται στην αρμόδια για τη φορολογία του αγρότη Δ.Ο.Υ., ότι τα αιτούμενα προς επιστροφή ποσά δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές συναλλαγές, εκδίδεται άμεσα εντολή για διενέργεια φορολογικού ελέγχου. Η επιστροφή ενεργείται άμεσα εντός μηνός για τα φορολογικά στοιχεία που δεν κρίνονται εικονικά ή πλαστά.

4. Ο φορολογικός έλεγχος αφορά τη συνολική αίτηση επιστροφής, λαμβάνει υπόψη κάθε στοιχείο που διαθέτει η αρμόδια Δ.Ο.Υ., μεταξύ των οποίων η δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής που υποβάλλεται και ολοκληρώνεται εντός τεσσάρων μηνών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής. Σε όσες περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμο ζητείται η συνδρομή της αρμόδιας για τη φορολογία του εισοδήματος του αγρότη Δ.Ο.Υ. Η απόφαση για την επιστροφή εκδίδεται εντός μηνός από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

5. Αιτήσεις επιστροφής δεν γίνονται δεκτές εάν το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό είναι μικρότερο των 20 ευρώ.

6. Οι αγρότες υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Δ.Ο.Υ. που έχουν υποβάλει την αίτηση επιστροφής, είτε απευθείας, είτε μέσω των συνεταιριστικών οργανώσεων στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω αυτών, αντίγραφο της δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής που έχει υποβληθεί για το έτος 2011 μέχρι 30.6.2011. Στην περίπτωση που μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν έχει υποβληθεί η εν λόγω δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής ή στην περίπτωση υποβολής συμπληρωματικής/τροποποιητικής δήλωσης, το αντίγραφο των δηλώσεων αυτών προσκομίζεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός 15 ημερών από την υποβολή τους.

7. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων επιστροφής, οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. διενεργούν φορολογικό έλεγχο, κατά προτεραιότητα για τις αιτήσεις με υψηλά ποσά επιστροφής και ανώτερα των 10.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων και τις δηλώσεις Καλλιέργειας/Εκτροφής. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού, και για μικρότερα ποσά έλεγχος θα διενεργείται, εφόσον υπάρχουν στοιχεία ή ενδείξεις για μη νόμιμη επιστροφή ΦΠΑ.

Ρέθυμνο: Τον έπιασαν με μισό κιλό χασίς

Οι αποδείξεις που έψαχναν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν στο σπίτι του 40χρονου. Περίπου μισό κιλό χασίς κατείχε 40χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη στο Ρέθυμνο και οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τη δράση του στο νομό, τον εντόπισαν και σε έρευνα που έγινε σο σπίτι του βρέθηκαν: 410 γραμμάρια χασίς, δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, 75 ευρώ και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Όλα κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το αυτοκίνητό του, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα

Η επιλογή των Ιαπώνων να ρίξουν θαλασσινό νερό στους αντιδραστήρες Νο1 και Νο2, για να τους να ψύξουν προκάλεσε τελικά μεγαλύτερη ζημιά απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί! Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιδιορθωθούν. Αν τελικά καταστεί ποτέ εφικτό κάτι τέτοιο.

Ο αντιδραστήρας Νο1 και Νο2 έχουν υποστεί ζημιές στον πυρήνα τους δήλωσε ο Σακάε Μουτο, αντιπρόεδρος της Tepco, της εταιρίας που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Ο δεύτερος αντιδραστήρας έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τον πρώτο και την Τετάρτη θα γίνει μια προσπάθεια να αντικατασταθούν κάποια μέρη του.

Τα καλώδια που θα δώσουν εκ νέου ρεύμα στη μονάδα της Φουκουσίμα συνδέθηκαν ξανά με τους αντιδραστήρες, αλλά η Tepco επεσήμανε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος πριν αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ρεύματος και ενεργοποιηθεί το σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων.

Συναγερμός και στη... θάλασσα!
Ασυνήθιστα αυξημένα ήταν τα επίπεδα των ραδιενεργών ουσιών στη θάλασσα κοντά στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα και οι αρχές ζήτησαν να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα ψάρια και τα θαλασσινά. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις αρχές των επαρχιών Σίμπα και Ιμπαράκι, ανατολικά του Τόκιο, να ενισχύσουν τον έλεγχο στα είδη που αλιεύονται κατά μήκος των ακτών τους.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ψυχθούν οι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού έγιναν ρίψεις με τόνους θαλασσινού νερού στους αντιδραστήρες. Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες διερωτώνται τι συνέβη με το νερό αυτό. Αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι ποσότητα του νερού αυτού χύθηκε πάλι στη θάλασσα.

Το πρακτορείο Κyodo, επικαλούμενο την εταιρία Tokyo Electric Power Co ανέφερε ότι τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 σε δείγματα του θαλασσινού νερού κοντά στο εργοστάσιο ήταν τη Δευτέρα, 126,7 φορές υψηλότερα από τα όρια που έχει ορίσει η κυβέρνηση. Τα επίπεδα του καισίου-134 ήταν 24,8 φορές υψηλότερα και τα επίπεδα του καισίου-137 ήταν 16,5 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα ασφαλείας, ενώ ανιχνεύτηκε και κοβάλτιο 58.

Σύμφωνα με το Κyodo, τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας θα πραγματοποιήσουν αναλύσεις για ραδιενέργεια στο θαλασσινό νερό σε οχτώ σημεία κοντά στο σταθμό της Φουκουσίμα, ενώ η TEPCO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δικούς της ελέγχους.

Ο Χιντέο Μοριμότο, διευθυντής της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων και Ενεργείας υποστήριξε ότι η ραδιενέργεια στη θάλασσα θα διαλυθεί και ότι δεν κινδυνεύουν άλλες χώρες στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μπορούν να μεταφερθούν στα αλιεύματα στα νερά αυτά, αλλά η βιομηχανία της αλιείας στην περιοχή καταστράφηκε από το σεισμό και το τσουνάμι.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν συντρέχει λόγος επέκτασης της μήκους 20 χιλιομέτρων ζώνης εκκένωσης γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο, παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Οι τελευταίες διαθέσιμες καταγραφές από μία περιοχή δέκα χιλιομέτρων έξω από τη ζώνη εκκένωσης δείχνουν ένα επίπεδο 110 μικροσιεβέρτ ανά ώρα, αρκετά χαμηλότερο από το επίπεδο που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα υγείας, αλλά πολύ υψηλότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Η κυβέρνηση συμβουλεύει τους κατοίκους που ζουν εντός δέκα χιλιομέτρων από την ζώνη εκκένωσης να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους, αλλά η ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα καθώς έχουν εντοπιστεί μολυσμένα τρόφιμα, αλλά και το νερό της βρύσης.

Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Ο πυρηνικός εφιάλτης που ζει τις τελευταίες 11 μέρες η Ιαπωνία «χτύπησε» και την πόρτα της Ελλάδας. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ίχνη ραδιοϊσοτόπων, πολύ μικρής ποσότητας, ανιχνεύθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα ατόμων, στην πλειοψηφία τους Έλληνες, που έφτασαν στην Ελλάδα από την Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΕΑΕ έχουν υποβληθεί σε πρωτογενή ραδιολογικό έλεγχο 47 άτομα. Ακολούθησε δευτερογενής έλεγχος σε πέντε περιπτώσεις, χωρίς όμως τελικά να εντοπιστεί ραδιορρύπανση, η οποία να χρήζει περαιτέρω ενεργειών.

Σημειώνεται πως ραδιολογικός έλεγχος είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις εγκαταστάσεις της ΕΕΑΕ.

Ελέγχους, προαιρετικά και κυρίως σε άτομα που προέρχονται από την περιοχή της Φουκουσίμα, πραγματοποιούν σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, αφού η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής παραμένει για πολλοστή μέρα εκτός ελέγχου.

Όσον αφορά στα ελληνικά πλοία, εκτός από τις αρχικές προληπτικές συστάσεις προς τους ναυτιλλόμενους, η ΕΕΑΕ τους έχει συστήσει την απομάκρυνσή τους σε ακτίνα 80 χλμ. από την περιοχή του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού. Η απόσταση αυτή προέκυψε από τις σχετικές δοσιμετρικές εκτιμήσεις, ενώ ανάλογη σύσταση απομάκρυνσης έχει εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα στον διαδικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (http://www.eeae.gr), όπου επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το Ευρωπαϊκό δίκτυο EURDEPγια τον έλεγχο των επιπέδων ραδιενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως δήλωσε στο Νewsit ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου "Δημόκριτος" Νίκος Κατσαρός "η ραδιενέργεια που βρέθηκε στα ρούχα και τις αποσκευές σε άτομα προερχόμενα από την Ιαπωνία, είναι ραδιενεργός σκόνη η οποία κυρίως ήταν ραδιενεργό ιώδιο. Αυτό δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα για τους επιβάτες καθώς με ένα προσεκτικό πλύσιμο αποσκευών, παπουτσιών και ρούχων δε θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Το γεγονός δε πως δεν βρέθηκε μέσα στον οργανισμό τους ραδιενέργεια είναι πολυ ενθαρρυντικό. Επειδή η ραδιενέργεια είναι τόσο χαμηλή η διασπορά της σκόνης στο ευρύτερο περιβάλλον εξουδετερώνει κάθε πιθανό κίνδυνο και αποκλείεται να μεταδοθεί".

Kατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας επ' αόριστον από συμβασιούχους

Αύριο στις 11.30 θα κάνουν πορεία προς το Υπ. Εσωτερικών. Στο πλευρό τους με στάση εργασίας από τις 11.00 εως τις 3.00 και οι μόνιμοι υπάλληλοι.

"Εδώ και πάρα πολλά χρόνια επικρατεί στο Δήμο ένα ανώμαλο καθεστώς με τους συμβασιούχους, ειδικά στο χώρο της καθαριότητας. Οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια απασχολούνται κατά βάση με συμβάσεις έργου, σαν να είναι εργολάβοι, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, πολύ λίγα χρήματα, δίχως ασφάλιση και δίχως εργασιακά δικαιώματα. Τους ανανέωναν συνεχώς αυτές τις συμβάσεις μέχρι που βγήκε η νομοθεσία με τον ΑΣΕΠ και αυτό δε μπορεί να γίνεται άλλο", δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Και συνεχίζει: "Εγώ τους λέω πως είμαι κοντά τους προκειμένου να πούμε στην κυβέρνηση να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μοριοδοτηθούν λόγω της εμπειρίας τους και να μπορέσουν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που θα γίνουν να προσληφθούν. Όσο καθυστερεί η απόφαση του Αρείου Πάγου οι άνθρωποι αυτοί με προσωρινές δικαστικές διαταγές παραμένουν στις θέσεις τους. Δεν πρόκειται να λυθεί η εργασιακή τους σχέση με τον Δήμο μέχρι να βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου, μακάρι να μπορέσω να τους κρατήσω αιώνια. Αποσαφηνίζω για μια ακόμη φορά πως δεν υπήρξε προκήρυξη για νέες προσλήψεις, σύμφωνα με την νομοθεσία ο Δήμος έκανε τον προγραμματισμό του, όπως γινόταν κάθε χρόνο, όπως έκανε πέρυσι ο κύριος Κακλαμάνης και ουσιαστικά ουδείς αντιτάχθηκε. Δεν κατάλαβα γιατί αυτό που κάνω φέτος εγώ θεωρείται εγκλημα".

Όπως δήλωσε ο κύριος Γιάννης Χρυσανθακόπουλος, εκπρόσωπος των συμβασιούχων, "αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνεδρίαση των συμβασιούχων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, η τάση όμως είναι ο αγώνας να κλιμακωθεί. Σχετικά με τα όσα λέει ο Δήμαρχος Γιώργιος Καμίνης για το ότι δεν προκήρυξε προσλήψεις αλλά ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του, οι συμβασιούχοι λένε πως στην ημερήσια διάταξη του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου που αναβλήθηκε υπήρχε αίτημα για προσλήψεις".

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη το θέμα της πρόσληψης 800 νέων συμβασιούχων με οκτάμηνη διάρκεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλο, οι πρόεδροι των τεσσάρων σωματείων εργαζομένων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο και του ζήτησαν να αποσύρει οριστικά το θέμα πρόσληψης νέου προσωπικού από την ημερήσια διάταξη, αλλά "ο δήμαρχος προτίμησε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρά να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη".

Οσο αφορά στις δημοτικές παρατάξεις, να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε ότι "είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται ακύρωση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, όχι από τον ίδιο τον δήμαρχο ή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά από το πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων" και ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τάχθηκαν και αυτές στο πλευρό των εργαζομένων και ζήτησαν την απόσυρση του θέματος από την ημερήσια διάταξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, πάντως, καταδίκασε "την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και κάλεσε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να "καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες" .

Με απειλή μαχαιριού, της έκλεψαν το laptop

Αυτή τη φορά δεν ήταν ούτε το κινητό, ούτε η τσάντα αυτό που κίνησε την προσοχή των δύο ληστών.

Η τσάντα που κρατούσε η 20χρονη κοπέλα από τον Κορυδαλλό ήταν ... πολλά υποσχόμενη για τους δυο κλέφτες που είχαν στήσει καρτέρι στο δρόμο, αφού εμφανώς περιείχε έναν φορητό υπολογιστεί αξίας τουλάχιστον μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Χωρίς να διστάσουν οι δυο ληστές πετάχτηκαν μπροστά στην κοπέλα, έβγαλαν μαχαίρι και την ανάγκασαν να τους δώσει το lap top.

Έκαναν ενάμιση μήνα να βρουν το αυτοκίνητο του Παλαιοκώστα

“Βλέπουν” σχεδόν παντού, πίσω από κάθε ληστεία και συμπλοκή τον διαβόητο δραπέτη, αλλά ο ίδιος παραμένει άφαντος.

Από τις 6 Φεβρουαρίου που έψαχναν μετά την αιματηρή ληστεία στη Χαιρώνεια το μπλε Fiat Punto οι αστυνομικοί κατάφεραν να το εντοπίσουν χθες στην περιοχή του Μαραθώνα.

Στην αιματηρή συμπλοκή στην οποία είχε τραυματιστεί στα πόδια ένας αστυνομικός οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πήρε μέρος ο Βασίλης Παλαιοκώστας ή κάποιοι συνεργάτες του. Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Μαραθώνα Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα, το είχαν πάρει οι τουλάχιστον δύο δράστες της συμπλοκής, έξω από καφενείο της Χαιρώνειας, αφού ο ιδιοκτήτης του είχε ξεχάσει στη μίζα τα κλειδιά του.

Το μπλε Fiat Punto, εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα, στην περιοχή Αγ. Τριάδα Μαραθώνα Αττικής και μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξονυχιστική εξερεύνησή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν κάποια αντικείμενα του ιδιοκτήτη του, ωστόσο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξερεύνησή του για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναφέρουν πως το όχημα δεν βρισκόταν πολύ καιρό στο σημείο που εντοπίστηκε και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί αντικείμενο λεπτομερέστερης αστυνομικής έρευνας, αφού πολύ πιθανόν οι δράστες διατηρούν κάποιο χώρο ή τουλάχιστον είναι γνώστες της.

Άφαντος ο Παλαιοκώστας
Το AUDI Α6, με το οποίο είχαν διαφύγει από τον τόπο της συμπλοκής με τους αστυνομικούς, είχε υποστεί μηχανική βλάβη. Μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί συνέβη κάτι... απίστευτο. Όταν οι κάποιοι κάτοικοι είδαν το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν τους δράστες, φυσικά μη γνωρίζοντας ποιοι είναι.

Οι δράστες τους είχαν πει ότι θα καλέσουν οδική βοήθεια να το πάρει και έφυγαν πεζοί, παίρνοντας μαζί τους δύο ορειβατικούς σάκους, αφού είχαν καθαρίσει το μπροστινό μέρος της καμπίνας με υγρομάντηλα! Με λίγα λόγια οι δράστες μεταξύ αυτών ίσως και ο Βασίλης Παλαιοκώστας έφυγαν... περπατώντας!

Ποιο ήταν το AUDI και τι βρήκαν σε αυτό οι αστυνομικοί;
Στο εσωτερικό του, και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος της καμπίνας του, τα στελέχη της σήμανσης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εντόπισαν όπως υποστήριξαν αποτύπωμα του διαβόητου κακοποιού- “τρομοκράτη” Βασίλη Παλαικώστα.

Μάλιστα μετά από αυτό το εύρημα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από σωρεία διαψεύσεων σχετικών δημοσιευμάτων, με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πως στο πακέτο-βόμβα, που σκότωσε τον 52χρονο Αστυνομικό Υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, είχε βρεθεί αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα, επικηρύσσοντας τον με 1.000.000 ευρώ.

Η ψιλικατζού ήταν... ζόρικη!

Οι δυο νεαροί που έβαλαν στο μάτι το ψιλικατζίδικο στον Ασπρόπυργο μάλλον θεώρησαν εύκολο στόχο την 55χρονη ιδιοκτήτρια, αλλά αυτό φαίνεται ότι ήταν και το λάθος τους.

Όταν μπήκαν στο ψιλικατζίδικο και προσπάθησαν να της επιτεθούν για να της αρπάξουν τις εισπράξεις οι γυναίκα “χτύπησε συναγερμό”... άρχισε να καλεί σε βοήθεια με όλη τη δύναμη της φωνής της.

Οι δυο ληστές πανικοβλήθηκαν και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τον ... κλασικό τρόπο. Το έβαλαν στα πόδια εγκαταλείποντας της προσπάθεια στη μέση.

"Δεν έχω καμία σχέση με τις κασέτες" δήλωσε ο Πατέρας - Βοργιάς: "Ο Πιλάβιος ακούγεται στην τρίτη κασέτα"

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού κατέθεσε στον εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και εξερχόμενος επανέλαβε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση. Ο Κούγιας ζήτησε να κάνει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο Νικόλας Πατέρας, ενεπλάκη στην υπόθεση με τις κασέτες μετά τις καταγγελίες του Αχιλλέα Μπέου που ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν ο "υποκλόπέας".

Μετά το τέλος της κατάθεσης του, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Νικόλας Πατέρας τόνισε:

"Με κάλεσε ο κύριος εισαγγελέας για να με ρωτήσει αν γνωρίζω κάτι σχετικά με τις καταγγελίες. Αυτό που μπορώ να επαναλάβω είναι αυτό που έχω πει με τα δελτία Τύπου τις προηγούμενες ημέρες, πως ουδεμία σχέση έχω με τις κασέτες και για τις υποκλοπές που με κατηγορεί ο κύριος Μπέος. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας να συζητώ με τον κύριο Μπέο για πράγματα που είναι κατά της ομάδας μου και να τα έχω δεχτεί. Πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα λύσει αυτό το θέμα και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις. Αυτή η υπόθεση δεν βοηθά το προϊόν του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Κούγιας λέει αλήθεια. Έφερε στο γραφείο μου τις κασέτες και του είπα ότι επειδή εγώ δεν είμαι νομικός ή εισαγγελέας, θα πρέπει να ενεργήσει ο ίδιος. Μου έφερε τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βγήκαν και στη δημοσιότητα."

Νωρίτερα είχε καταθέσει και ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι η κατάθεση είναι μυστική.

Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να ξαναδεί τον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου γιατί θέλει να προσθέσει κι άλλα στοιχεία για τις υποθέσεις.

Βοργιάς: "Ο Πιλάβιος ακούγεται στην τρίτη κασέτα"
Ο Σωτήρης Βοργιάς προχώρησε και σε νέες καταγγελίες. Ο πρώην διαιτητής ισχυρίστηκε ότι στην τρίτη κασέτα ο ένας εκ των δύο συνομιλητών είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
Καταθέτουν Πατέρας και Τεροβίτσας για τις κασέτες

Ο Σωτήρης Βοργιάς μίλησε στη "Δίκη" του Blue Sky και ισχυρίστηκε ότι στην τρίτη κασέτα την οποία έχει ακούσει, ακούγεται ο Σοφοκλής Πιλάβιος να συνομιλεί με παράγοντα και να ενημερώνεται για τα θέματα που έθιγαν οι δύο πρώτες κασέτες.

Συγκεκριμένα ο πρώην διαιτητής ανέφερε: "Περιγράφονται προς τον Πιλάβιο όλα αυτά που ακούγονται στις άλλες δύο κασέτες για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και το Άρης-Παναθηναϊκός. Καταλαβαίνω ότι είναι αυτός διότι αναγνωρίζω τη φωνή του, ενώ ο συνομιλητής του, τον λέει συνεχώς Σοφοκλή. Το Σοφοκλής δεν είναι και τόσο συνηθισμένο όνομα. Αυτός που του μιλάει, τον οποίο δεν μπορώ να αναγνωρίσω, του λέει: “Εσύ διοικείς την ΕΠΟ. Πρέπει να διαγράψεις τον Δαλούκα γιατί… αυτό και… αυτό και την έφαγα εγώ την π...”. Ο Πιλάβιος του απαντά, “μείνε ήσυχος”. Όλα αυτά που σας λέω, τα έχω πει και στον εισαγγελέα."

Στην ίδια εκπομπή έκανε παρέμβαση ο Αλέξης Κούγιας που ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον Σοφοκλή Πιλάβιο για το περιεχόμενο της κασέτας: "Τον ενημέρωσα ότι άκουσα κασέτα με δύο παράγοντες. Με ενημέρωσε ότι γνωρίζει και αυτός την κασέτα και υπήρχε ταύτιση απόψεων. Ήταν η πρώτη κασέτα που για εσάς είναι η τρίτη. Έγινε πριν τα Χριστούγεννα. Περίμενα ότι κάτι θα γίνει."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θωμαΐδης: Έδωσε cd και επιστολή στον εισαγγελέα! Video
Υπάρχουν και DVD της παράγκας;
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”

Αιματολογικό τεστ θα ανιχνεύει τον διαβήτη 10 χρόνια πριν εμφανιστεί!

Νέους δρόμους ανοίγει μια νέα επιστημονική ανακάλυψη που θα απαλλάξει χιλιάδες ανθρώπους από τη θανατηφόρο πολλές φορές νόσο. Για πρώτη φορά τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να εντοπίζουν πρόωρα εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Ένα νέο αιματολογικό διαγνωστικό τεστ πιστεύεται ότι θα μπορεί στο μέλλον να ανιχνεύει το διαβήτη μέχρι και δέκα χρόνια πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υψηλά επίπεδα πέντε αμινοξέων, σε συγκεκριμένους συνδυασμούς μεταξύ τους, “δείχνουν” την εμφάνιση του διαβήτη.

Όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτών των αμινοξέων, έχουν τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο, σε σχέση με όσους έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να βασιστούν σε αυτούς τους νέους βιολογικούς δείκτες για να προβλέπουν πρόωρα την εκδήλωση της πάθησης.

Ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και η πάθηση μπορεί να μην διαγνωστεί για αρκετά χρόνια, παρά μόνο αφού προκαλέσει άλλες επιπλοκές στην υγεία.

Λαθρομετανάστες κινδύνευσαν Ανατολικά των Παξών

Το περίπου 30 μέτρων δουλεμπορικό έμεινε μεσοπέλαγα με τα μποφορ να το χτυπούν και άρχισε να βάζει νερά λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ένας από τους παράνομους μετανάστες πήρε τηλέφωνο στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας και ζήτησε βοήθεια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ένα φορτηγό πλοίο που έπλεε κοντά ευτυχώς εντόπισε το δουλεμπορικό αρκετά γρήγορα και έδωσε το στίγμα του σε σκάφη του λιμενικού αλλά και ψαράδες που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, οι διασωθέντες μετανάστες είναι 113 και κατά δήλωσή τους αγνοούνται τρία άτομα τα οποία έπεσαν στη θάλασσα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό τους συμμετέχουν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό καθώς και αεροσκάφος C130 και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τρόικα κόβει επιδόματα και η δικαιοσύνη τα δίνει πίσω!

Μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου αναδρομικά θα εισπράξουν επίδομα ύψους 176 ευρώ και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δικαιώνοντας μάλιστα και εκπαιδευτικούς με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με τον Capital ο Άρειος Πάγος με την απόφαση του αυτή υποχρεώνει το Δημόσιο να καταβάλει το επίδομα αναδρομικά στους εκπαιδευτικούς, γιατί έκρινε ως αντισυνταγματική την εξαίρεσή τους καθώς έχει ήδη χορηγηθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων υπό ανάλογες συνθήκες.

Μάλιστα με το σκεπτικό της απόφασης του ο Άρειος Πάγος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη δικαίωση και όποιων άλλων κατηγοριών εργαζομένων δεν έχουν πάρει το επίδομα αφού δέχεται πως αποτελεί ουσιαστικά προσαύξηση του μισθού.

Η δικαστική απόφαση ενισχύει επίσης την προοπτική αναδρομικής καταβολής στους συμβασιούχους γενικότερα, δικαιώνοντας εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ενώ δεν δέχεται την επέκταση του επιδόματος μόνο στις κατηγορίες εκείνες που έχουν ειδικό μισθολόγιο ή παίρνουν άλλη πρόσθετη μισθολογική παροχή που αντισταθμίζεται με το επίδομα των 176 ευρώ, όπως δηλαδή οι γιατροί, οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών και οι εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Τραγωδία στα Χανιά: Εργολάβος αυτοπυρπολήθηκε για να γλυτώσει απ' τα χρέη του

Έδωσε τέλος στη ζωή του, επειδή δεν άντεχε την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα. Ο λόγος για έναν 54χρονο εργολάβο από τα Χανιά, ο οποίος προχθές τη νύχτα βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή «Φώκες».

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, εξαφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν είχε δουλειά και αδυνατούσε να αντεπεξέλθει ακόμα και στα στοιχειώδη.

Μέσα στην απόγνωσή του, πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, αφήνοντας πίσω ένα ιδιόχειρο σημείωμα. «Συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Δεν έχω δουλειά, δεν έχω χρήματα. Θέλω να πεθάνω αξιοπρεπώς», ήταν το τελευταίο μήνυμα του 54χρονου.

Τη νύχτα του Σαββάτου βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτό, στο 30ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Χανίων-Ομαλού. Όλα δείχνουν ότι περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά, αφού πρώτα συνέδεσε ένα λάστιχο με μία φιάλη υγραερίου πιστεύοντας ότι θα προκαλούσε έκρηξη. Όμως, η φιάλη δεν εξερράγη και βρήκε μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες...

Επί τάπητος το θέμα της μονάδας νεογνών στα Χανιά

Σε επαγρύπνηση καλεί όλους τους φορείς, αναφορικά με το θέμα του τμήματος νεογνών του νοσοκομείο Χανίων, ο Συντονιστικός Αγώνας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας των Νεογνών του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 19:00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι μοναδικό αίτημα είναι η άμεση στελέχωση κι επαναλειτουργία της Μονάδας, με κάλυψη των θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού που απαιτούνται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε ειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αθώος ο αδελφοκτόνος των Καμινίων

Βγήκε η απόφαση για τον αδελφοκτόνο του εγκλήματος που συγκλόνισε όλους μας τον Ιανουάριο του 2010. Ένας καβγάς ανάμεσα σε δύο αδέλφια που άρχισε με αφορμή τη χρήση του κοινού υπολογιστή τους κατέληξε στον φόνο του μικρότερου, ηλικίας 19 ετών, από τον μεγαλύτερο αδελφό 22 ετών, στο διαμέρισμά τους στα Καμίνια.

Όταν παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία λίγες μέρες μετά το έγκλημα, σε έντονη ψυχική φόρτιση, με λόγια που πολλές φορές δεν είχαν νόημα, προσπάθησε να περιγράψει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά τη συμπλοκή που κατέληξε στον φόνο του μικρότερου αδελφού του, τον οποίο χτύπησε με μαχαίρι στο στήθος και τον λαιμό.

Από μανία κατδίωξης έπασχε ο 22χρονος κι αυτή η ασθένεια ήταν που κρατούσε τον 22χρονο Γιάννη Λυσικάτο απόμακρο, κλεισμένο στον εαυτό του. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον αδελφοκτόνο μετά την απολογία του διέγνωσε ότι πάσχει από αυτή την ασθλενεια, που δεν είχαν αντιληφθεί ούτε οι γονείς ούτε κάποιος από τους συγγενείς και φίλους του 22χρονου. Ούτε, όμως, ο ίδιος του ο αδελφός με τον οποίο ζούσε στο διαμέρισμα της Ολύνθου, όπου εκτυλίχθηκε το οικογενειακό δράμα.

Σήμερα βγήκε η απόφαση και κρίθηκε ομόφωνα αθώος με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με το άρθρο 34 η πράξη του δεν καταλογίζεται στο δράστη όταν τη διέπραξε έχοντας νοσηρή διατάραξη των πνευματικών λειτουργειών ή διατάραξη συνείδησης και δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίλληψή του.

Σύμφωνα με το άρθρο 69 διατάχθηκε η φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα και να μεταφερθεί άμεσα από τις ψυχιατρικές κλινικές του Κορυδαλλού σε κάποιο θεραπευτικό κατάστημα.

Ανεκμετάλλευτος ο δασικός πλούτος της χώρας μας

Ανεκμετάλλευτος παραμένει ο δασικός πλούτος της χώρας μας ελλείψει σχεδιασμού ανάπτυξης, όπως εκτιμά ο Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης, ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης- ΕΘΙΑΓΕ, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της δασικής υπηρεσίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο κ. Κωνσταντινίδης, τόνισε ότι στη χώρα μας τα δάση καλούνται να διαδραματίσουν έναν πολύπλευρο ρόλο. "Ο ρόλος αυτός εστιάζεται κυρίως στις έμμεσες ωφέλειες, οι οποίες όμως είναι ανεκτίμητης αξίας και τις αντιλαμβανόμαστε κατά δραματικό τρόπο, όταν το δάσος καταστραφεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου δυναμικού στον αγώνα για την προστασία και την αξιοποίηση των δασών μας.

Τρίκαλα: Σκότωσε τη γυναίκα του με καραμπίνα

Πανικός τα ξημερώματα στην Καλαμπάκα - Ο δράστης που ομολόγησε το στυγερό έγκλημα στα χέρια της αστυνομίας.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 05.00 στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, στην Καλαμπάκα. O 54χρονος άνδρας άρχισε να τσακώνεται - για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία - με την 34χρονη σύζυγό του και κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά. Ο άνδρας αποφάσισε να βάψει τα χέρια του με αίμα!

Βούτηξε την κυνηγετική καραμπίνα που υπήρχε στο σπίτι και πυροβόλησε τη γυναίκα του, στην κρεβατοκάμαρα. Η γειτονιά που άκουγε φωνές αλλά και τον πυροβολισμό ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σπίτι ένα περιπολικό και ο συζυγοκτόνος συνελήφθη.

Η 34χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο δράστης κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και αναμένεται να εξηγήσει τα αίτια του φονικού. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera

H εφημερίδα The Telegraph δημοσίευσε φωτογραφίες από το αμερικανικό F15 Eagle pου συνετρίβη σε αγροτική περιοχή της Λιβύης.

Το αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε αγρό της Λιβύης από άγνωστη ακόμα αιτία. Και οι δύο πιλότοι του διασώθηκαν από δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. Σύμφωνα με απεσταλμένο της εφημερίδας στη Λιβύη, το αεροσκάφος είναι ένα F-15E Eagle.



Οι NATOϊκές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας", για την εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη Λιβύη, έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της Λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.

Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.

Μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς χθες βράδυ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης.

Η ναυτική Βάση της Μπουσέτα χτυπήθηκε λίγο μετά τις 19:00 GMT, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη. Πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας που ακολουθήθηκαν από εκρήξεις, ακούστηκαν το βράδυ στην περιοχή της κατοικίας του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, σύμφωνα με ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε την έγκριση από τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, για τις ενέργειες αλλά και το ρόλο της, στο πλαίσιο της επιχείρησης, της διεθνούς συμμαχίας κρατών, για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Μετά από συνεδρίαση που κράτησε 7 ώρες, το κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης με 557 ψήφους υπέρ και 13 κατά, με απαιτούμενη πλειοψηφία τους 544 ψήφους.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι όχι μόνο η κυβερνητική συμμαχία των Συντηρητικών με τους Φιλελεύθερους, του πρωθυπουργού Ντέϊβιντ Κάμερον, αλλά και συντριπτικό ποσοστό του συνόλου των βουλευτών της αντιπολίτευσης των Εργατικών, υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση στην κρίση στη Λιβύη.

Ο Κάμερον χαρακτήρισε ως "καλό αποτέλεσμα", την "απενεργοποίηση" του συστήματος της Λιβυκής αεράμυνας, τις δύο πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων.

Ο βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα, ότι η ταχεία δράση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί μία "σφαγή" στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών τη Βεγγάζη.

Τέλος ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον, τόνισε ότι η Βρετανία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμμετάσχει στην ανάληψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να προστατευθούν από τον Μουαμάρ Καντάφι οι πολίτες της Λιβύης, αλλά και για το "καλό της ανθρωπότητας".

Ωστόσο, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μόνον ένας στους τρεις Βρετανούς εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.

Με την πικρή εμπειρία του πολέμου στο Ιράκ, να τους φοβίζει ακόμα και τις απώλειες από το μέτωπο του Αφγανιστάν να συνεχίζονται, οι Βρετανοί δήλωσαν στο Ρόιτερς, ότι ανησυχούν πως θα παγιδευθούν σε μία ακόμα μακρόχρονη πολεμική εμπλοκή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία, όπου καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι στο εσωτερικό, της χώρας. Το συμπέρασμα από τη σφυγμομέτρηση αυτή, είναι πως σχεδόν όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης του Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, αλλά δεν εγκρίνουν τους βομβαρδισμούς προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Ο ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από 60 έως και 100 αεροσκάφη είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα επόμενα 24ωρα οι ελληνικές αεροπορικές βάσεις της Σούδας, της Ανδραβίδας και του Άκτιου! Η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη,οι οποίες "ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμη και τρεις μήνες", όπως είπε κορυφαία πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Η Ελλάδα θέλοντας και μη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μιας πολυεθνικής στρατιωτικής επιχείρησης που ενδέχεται να αποδειχτεί η μεγαλύτερη σε όγκο αεροπορικών δυνάμεων αλλά και σε διάρκεια από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

H Θεσσαλονίκη ''πνίγεται'' στα σκουπίδια - Παλεύουν με 15 σκουπιδιάρικα να καθαρίσουν την πόλη

Σε μόνιμη πληγή τείνει να εξελιχτεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά ενώ μόλις 15 οχήματα με προσωπικό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία «τάξη» και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν τα απορριμματοφόρα «στέγνωσαν» από βενζίνη και δεν βγήκαν για αποκομιδή.

Το ζήτημα λύθηκε καθώς υπήρξε συμφωνία της διοίκησης του δήμου με την εταιρία πετρελαίου, στην οποία υπάρχει συσσωρευμένη οφειλή της τάξης των 700.000 ευρώ, και έτσι τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επιδείνωσε την κατάσταση με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των πολιτών. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να καθαρίσουμε την πόλη. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν περίπου 600 - 700 τόνοι σκουπιδιών», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.

Πλην των καυσίμων, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και οι νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.

3.000 ευρώ η ταρίφα για τον κάθε λαθρομετανάστη

Ο ένας οδηγός μετέφερε τους μετανάστες και ο άλλος "επιτηρούσε" με το αυτοκίνητό του την διαδρομή. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στο 30ο χλμ της νέας εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, συνέλαβαν τον πρώτο από τους συλληφθέντες να μεταφέρει με την νταλίκα του σαράντα ένα αλλοδαπούς, ενώ ο δεύτερος ακολουθούσε το κοντέινερ με το αυτοκίνητό του.

Από προανάκριση προέκυψε πως μετέφεραν στην Πάτρα τους λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Ιταλία, λαμβάνοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ για κάθε μεταφερόμενο άτομο!

Πρόκειται για δώδεκα Παλαιστίνιους, δώδεκα Αλγερινούς, ένδεκα Αφγανούς, τέσσερις Τυνήσιους, έναν Ιρακινό και έναν Ιρανό. Συγκεκριμένα, οι επτά είναι γυναίκες, οι δέκα τέσσερις άνδρες και οι είκοσι ανήλικοι, στερούμενοι άπαντες ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι λαθροδιακινητές, πέντε κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατόν ενενήντα ευρώ καθώς και ένα βιβλιάριο καταθέσεων.

Οι συληφθέντες λαθροδιακινητές με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σε 6 νοσοκομεία έλεγχοι για πάρτι με προμήθειες

Oι έρευνες θα γίνουν από το ειδικό σώμα επιθεωρητών οι οποίοι α ελέγξουν κυρίως τις προμήθειες σε ορθοπεδικά υλικά.

Πρόκειται για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που θα ερευνηθούν προμήθειες για λαπαροσκοπικά και διεγέρτες, το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, για λαπαροσκοπικά και ορθοπεδικό υλικό, ενώ προγραμματίζονται έλεγχοι σε ορθοπεδικές κλινικές των Νοσοκομείων Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαϊδας και Αλεξανδρούπολης.

Ολα αυτά έγιναν γνωστά μετά από ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, σχετικά με τον καταλογισμό της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο", από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Η βουλευτής είχε απευθυνθεί με την ερώτησή της στο υπουργείο Υγείας και ζητούσε να ενημερωθεί πότε θα γίνει ο καταλογισμός της ζημίας που υπέστη το Νοσοκομείο, στις εμπλεκόμενες εταιρείες και τους γιατρούς, καθώς ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών και Υγείας έφερε στο φως μεγάλη οικονομική ζημία.

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης, ενημερώνει την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι για την περίοδο 1/1/2008 μέχρι 31/12/2009, η ζημία από την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού εκτιμάται, από το Σώμα των Επιθεωρητών σε 2.932.031 ευρώ. Υπολείπονται ακόμη καταθέσεις από εμπλεκόμενους ιατρούς και εταιρείες, που καθυστερούν λόγω της συνεχόμενης αποχής των νομικών τους παραστατών, ο έλεγχος των στοιχείων αντίκρουσης, η κλήση για αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας και η έκδοση της καταλογιστικής πράξης στα εμπλεκόμενα ιατρικά στελέχη.

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει την κ. Καϊλή ότι ο χρόνος περαίωσης του καταλογισμού εκτιμάται σε ένα μήνα από τη λήξη της αποχής των δικηγόρων.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, που κατέθεσε την ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνει ότι η διαδικασία δεν προχωρά με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία για το ενδεχόμενο παραγραφής αδικημάτων.

Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα

Επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, που είχαν διακοπεί. Απαισιόδοξος για την εξέλιξη της κατάστασης στον πυρηνικό σταθμό ο Ιάπωνας υπουργός εμπορίου

Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην επαρχία Νταιίτσι, αφού επιβεβαίωσε ότι ο καπνός που αναδυόταν νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις και οδήγησε στην προσωρινή παύση των εργασιών και στην απομάκρυνση του συνεργείου των εργατών, δεν ήταν παρά ατμός, που συνεχίζει την εκτόνωσή του εδώ και ημέρες.

"Ο ατμός αναδυόταν από πριν", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο ο εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και προσέθεσε "κρίναμε ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με ασφάλεια".

Την ίδια ώρα ο Ιάπωνας υπουργός εμπορίου δήλωσε σήμερα, πως είναι δύσκολο να πει κανείς ότι, η εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, είναι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Την άποψη αυτή του κυβερνητικού στελέχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο και έρχεται σε αντίθεση με τις αχτίδες αισιοδοξίας που είχαν ανατείλει νωρίτερα, από τις δηλώσεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιουκίγια Αμάνο, ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί.

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν πρόσφατα την Ιαπωνία ξεπέρασε τους 9.000, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία της χώρας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.

Μένουν ακόμη χωρίς ρεύμα...
Οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν δέκα εκατομμύρια νοικοκυριά ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στην Ιαπωνία μετά την τριήμερη διακοπή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων και ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι διακοπές ξεκίνησαν περίπου στις 9:20 πμ (0020 GMT) και αναμένεται να διαρκέσουν ως τις 10 μμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η εταιρία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα στην παροχή της ηλεκτροδότησης θα διαρκέσουν τρεις ώρες και 40 λεπτά στην κάθε περιοχή.

Τα προβλήματα παραμένουν και στα προσωρινά καταλύματα.

Στη Σεντάι, σεισμόπληκτοι που στεγάζονται προσωρινά σε σχολείο, δεν μπορούν να φάνε γιατί το φαγητό πρέπει να ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων και δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ περιμένουν ακόμα να προμηθευτούν ρουχισμό, είπαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τραυματίστηκε από γαρίφαλα που πετούσαν στον Νότη Σφακιανάκη

Πήγε να απολαύσει τον Νότη Σφακιανάκη. Ανέβηκε στην πίστα να χορέψει αλλά τελικά θα βρεθεί στο δικαστήριο αφού πρώτα είχε “επισκεφθεί” το νοσοκομείο.

Το νεοελληνικό έθιμο της ρίψης λουλουδιών σε λαϊκούς ερμηνευτές θα απασχολήσει την αυστραλιανή δικαιοσύνη!

Όλα ξεκίνησαν σε μια συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στη Μελβούρνη το 2009. Μια ομογενής, η 39χρονη Αργυρώ Μιχελάκη, υποστηρίζει ότι εκείνο το βράδυ βγήκε να διασκεδάσει, αλλά έκτοτε η ζωή της έγινε εφιάλτης.

Σε μήνυση που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι γλίστρησε στα γαρύφαλλα που πετούσαν οι θαυμαστές του τραγουδιστή, έπεσε και τραυματίστηκε. Διεκδικεί αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα, το εισόδημα που στερήθηκε αλλά και για τον πόνο και το σοκ που υπέστη.

"Αρκετός κόσμος πατούσε πάνω στα γαρύφαλλα με αποτέλεσμα το δάπεδο να γλιστράει και να είναι επικίνδυνο. Η πελάτισσά μου έπεσε, και έσπασε τον αστράγαλό της. Είναι ένα τραύμα που θα το κουβαλά σε όλη της την ζωή" είπε ο δικηγόρος της Άντριου Ντίμσι.

Η κα Αργυρώ Μιχελάκη μήνυσε τους υπευθύνους του οργανισμού Melbourne and Olympic Parks Trust που διαχειρίζεται το στάδιο Hisense Arena όπου δόθηκε η συναυλία του Σφακιανάκη, καθώς και την εταιρία που την οργάνωσε Juggernaut Entertaiment.

H ομογενής υποστηρίζει ότι, τόσο οι υπεύθυνοι της αίθουσας όσο και οι οργανωτές της συναυλίας, ευθύνονται για τον τραυματισμό της γιατί επέτρεψαν στους θαμώνες να πετάνε γαρύφαλλα με αποτέλεσμα η ίδια να εκτεθεί σε κίνδυνο.

Ο Θόδωρος Κανατάς της εταιρίας Juggernaut Entertaiment δήλωσε ότι παλαιότερα οι θαμώνες έσπαγαν πιάτα. "Τώρα", συνέχισε, "πετάνε λουλούδια για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Είναι μια παράδοση δεκαετιών".

Ο κ. Κανατάς μας είπε ότι ξαφνιάστηκε όταν ενημερώθηκε για τη μήνυση. "Εμείς υποστηρίζουμε ότι είμαστε αθώοι" τόνισε.

Για το όλο θέμα έδειξαν ενδιαφέρον και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που έγραψαν σχετικά ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Melbourne and Olympic Parks Trust εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την τοποθέτηση τραπεζιών και την ρίψη γαρύφαλλων σε αίθουσές του σε μελλοντικές εμφανίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών.

Από την έκβαση της δίκης θα εξαρτηθεί και αν οι ασφάλειες θέσουν ανάλογο όρο, δηλαδή απαγόρευση της ρίψης λουλουδιών, προκειμένου να ασφαλίζουν κάποιες εκδηλώσεις.

Νταλίκα με Ουγγρικές πινακίδες ήταν φορτωμένη με 301.950 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές του Λιμεναρχείου και του υπουργείων Οικονομικών, η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων που εντοπίστηκαν προ ημερών σε νταλίκα, η οποία θα επιβιβάζονταν σε οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Συνολικά ο αριθμός των πακέτων, μιας φίρμας όλα, ανέρχονται σε 301.950. Η νταλίκα είχε Ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας. Ούγγρος ήταν και ο οδηγός της, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Κλείνουν εκδοτήρια εισιτηρίων του Προαστιακού

Η λειτουργία τους αναστέλλεται μέχρι νεωτερας σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από το Σάββατο 19 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας αναστέλλεται η λειτουργία των εκδοτηρίων στους παρακάτω σταθμούς του Προαστιακού Αθήνας: Λεύκα, Ρέντης, Ρουφ, Ασπρόπυργος, Νέα Πέραμος, Κινέττα.

Θέλουν να... καταργήσουν την ομάδα ΔΙΑΣ!!!!!

Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκε απόφαση για τη σύσταση επιτροπής, με αντικείμενο την ενδεχόμενη συγχώνευση των κέντρων που συντονίζουν τις επιχειρήσεις όλων των υπηρεσιών της Αττικής.

Οι όποιες ασυνεννοησίες και αδιανόητα τηλεπικοινωνιακές επικαλύψεις παρατηρήθηκαν στο διάστημα της καταδίωξης των αδίστακτων κακοποιών που δολοφόνησαν εν ψυχρώ με καλάσνικοφ τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το μοιραίο για τη ζωή τους απόγευμα την 1η του μήνα στου Ρέντη, φέρνει αναπόφευκτα την ηγεσία του Σώματος στην απόφαση ελέγχου κι επισήμανσης των όποιων λαθών συντέλεσαν στη διαμόρφωση της τραγωδίας.

Οι επιλογές όμως που υιοθετούνται για τη μελέτη του προβλήματος και όπως αυτές ερμηνεύονται από έμπειρους αναλυτές, αφήνουν περιθώρια για εικασίες περί πρόθεσης για αποδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ κι ενδεχομένως δημιουργίας στη θέση της ενός νέου σχηματισμού.

Το δραματικό αποτέλεσμα που διαμόρφωσε η αλληλουχία των ετερόκλητων ενεργειών που προηγήθηκαν, πειθαναγκάζει την αστυνομία να επανεξετάσει τον τρόπο μετάδοσης πληροφοριών και εντολών προς το ένστολο προσωπικό που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της καλπάζουσας εγκληματικότητας, αλλά και των οπισθοφυλακών που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες και λειτουργίες.

Και μία από τις προτεραιότητες, αποτελεί η προοπτική διασύνδεσης, ή ακόμη και ενοποίησης των δύο κέντρων που σήμερα λειτουργούν, το ένα υπό την σκέπη των επικεφαλής αξιωματικών κι εκφωνητών της Άμεσης Δράσης και το δεύτερο, υπό την αιγίδα του διοικητικού επιτελείου της ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, από τη μέχρι σήμερα "αναδίφηση" στα κακώς κείμενα των προπαρασκευαστικών όσο κι εκείνων των συνολικών ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν κατά την αναζήτηση και κατά την καταδίωξη των ληστών με καλάσνικοφ ενός περιπτέρου στο Μενίδι, το συμπέρασμα που εξάγεται δείχνει ασυνεννοησία και διαφοροποίηση εντολών.

Δείχνει όμως και μία μορφή σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των δύο σε υποθετική βάση δίδυμων υπηρεσιών που εκφεύγει κατά πολύ της άμιλλας και εξαιτίας της οποίας τέθηκαν επικεφαλής του κομβόι των οχημάτων μοτοσικλετιστές, κάτι που σε ανάλογες περιπτώσεις αντενδείκνυται, ενώ περιπολικό άλλης υπηρεσίας και συγκεκριμένα της Τροχαίας που ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης της κυκλοφορίας κι αργότερα προστέθηκε στο καραβάνι των υπηρεσιακών οχημάτων, είχε αναμμένο φάρο.

Βέβαια, κανείς και από κανένα κέντρο δεν είχε ζητήσει κατά την αστυνομική ιδιόλεκτο να ενεργήσουν "χωρίς σήμα βήτα" που σημαίνει χωρίς φάρο, σε αντίθεση με την εντολή που δόθηκε για καταδίωξη "χωρίς σήμα γάμα", που σημαίνει απενεργοποίηση της σειρήνας, για να μην προκληθεί πανικός στους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνταν στη λεωφόρο Κηφισού.

Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκε απόφαση για τη σύσταση επιτροπής, με αντικείμενο την ενδεχόμενη συγχώνευση των κέντρων που συντονίζουν τις επιχειρήσεις όλων των υπηρεσιών της Αττικής, σύμφωνα με όσα διέταξε, όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Απ’ ότι όμως φαίνεται, το αποτέλεσμα δείχνει προαποφασισμένο, καθώς στην επιτροπή τοποθετήθηκε ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης, ο οποίος ούτως ή άλλως αποτελεί το ένα μέρος του προβλήματος στη διαμάχη με την ηγετική ομάδα της ΔΙΑΣ. Σύμφωνα δε με κάποιους αναλυτές, η κίνηση αυτή υποκρύπτει ενδεχόμενη πρόθεση της ηγεσίας για οπισθοχώρηση της συγκεκριμένης μηχανοκίνητης υπηρεσίας, που κατά το μικρό διάστημα της παρουσίας της στους δρόμους, κέρδισε την εμπιστοσύνη του πολίτη, η οποία κατατέθηκε μάλιστα έμπρακτα στο βωμό των δύο αδικοχαμένων νεαρής ηλικίας αστυνομικών.

Νέα μέτρα φέρνει η μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό

Σε μία κλωστή κρέμεται ο εφετινός προϋπολογισμός καθώς τα έσοδα βρίσκονται πολύ κάτω από τον στόχο που έχει τεθεί και αν δεν καταφέρει το υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους μήνες να οδηγήσει τα έσοδα όχι μόνο σε θετικό πρόσημο που είναι το αυτονόητο αλλα στα επίπεδα του στόχου που έχει τεθεί (+ 8,5%) τότε τα νέα μέτρα θα πρέπει να θεωρούνται κάτι παραπάνω από δεδομένα.

Η αρχή θα γίνει με το ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές που άλλωστε το ζητά και η Τροικα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν επανεξέταση ακόμη και της φορολογικής κλίμακας που δείχνει ότι το πρώτο δίμηνο είναι υπεύθυνη για την μαύρη τρύπα αφού υπάρχει μειωμένη παρακράτηση φόρου για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

O Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τους προϊσταμένους 30 Δ.Ο.Υ. (οι οποίες συμβάλλουν στο 70% των εσόδων), με τα εξής θέματα:

Απολογισμός για την πορεία των εσόδων ανά ΔΟΥ για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011.
Προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για την αύξηση των εσόδων τον επόμενο μήνα.

Στη συνάντηση με ευθύνη του Προϊσταμένου της κάθε ΔΟΥ πρέπει να προσκομισθούν τα ακόλουθα στοιχεία:

EΛΕΓΧΟΙ
Πόσοι έλεγχοι (τακτικοί – προσωρινοί ή προληπτικοί) διενεργήθηκαν ανά ΔΟΥ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ποιοι ήταν οι στόχοι ανά ΔΟΥ των ελέγχων.
Ποιο ήταν το πλάνο ανά ελεγκτή και τι υλοποιήθηκε από τον καθένα.
Τι ποσά βεβαιώθηκαν ανά μήνα και τι εισπράχθηκαν
Ποιος είναι ο προγραμματισμός των ελέγχων ανά ΔΟΥ και ελεγκτή για τον επόμενο μήνα.

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
Πόσοι υπάλληλοι ασχολούνται κατά αποκλειστικότητα με την επιδίωξη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ονομαστική αναφορά)
Έχει γίνει ανάλυση των ληξιπρόθεσμων σχετικά με την σύνθεση τους (ύψος ληξιπρόθεσμων, διάρκεια ληξιπρόθεσμων, εκτιμήσεις για την εισπραξιμότητα κ.λ.π.);
Τι ενέργειες έχουν γίνει και ποια είναι τα εισπρακτικά αποτελέσματα το 1ο Δίμηνο;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το επόμενο τρίμηνο;

Μείωση του αριθμού των αγελάδων παγκοσμίως - Πάσχουν και από.... υπογονιμότητα!

Ο πληθυσμός των αγελάδων μειώνεται συνεχώς ανά τον κόσμο και το γεγονός μπορεί να οδηγήσει παγκοσμίως ακόμη και σε έλλειψη γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα, αντιστοιχούν 30,7 εκατομμύρια αγελάδες σ’ ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, ενώ πριν από 40 χρόνια η αναλογία αυτή ανερχόταν σε 400 εκατ. αγελάδες προς ένα δισ. ανθρώπων.

Ακόμη και τη χρονική περίοδο 2001-2003 αντιστοιχούσαν 110 εκατ. ζώα σε ένα δισ. ανθρώπους. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούσαν τότε πως, σήμερα, η αναλογία θα ήταν 20 εκατ. προς ένα δισ. Οι προβλέψεις αυτές διαψεύστηκαν, ωστόσο, όπως ανέφερε o καθηγητής του τμήματος Κλινικής Παραγωγικών Ζώων, της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Κώστας Μπόσκος, «εάν Έλληνες και Πολιτεία δεν κατανοήσουν άμεσα ότι ο πρωτογενής τομέας, μαζί με τον τουρισμό, είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τότε δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον… ακόμα και να πεινάσουμε».

Τονίζοντας ότι τη δεκαετία του 1970 λειτουργούσαν στην Ελλάδα 150.000 εκτροφικές μονάδες αγελάδων παραγωγής, ο κ. Μπόσκος επεσήμανε ότι ο αριθμός τους σήμερα ανέρχεται μόλις σε 3.500, με τους κωδικούς να μην υπερβαίνουν τις 4.072.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής του ΑΠΘ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη «να στρωθούμε όλοι στη δουλειά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη διατροφή των Ελλήνων πολιτών». Επέρριψε δε ευθύνες και στην Πολιτεία, η οποία - όπως υποστήριξε - «πρέπει επιτέλους να χαράξει μια σταθερή, μακροχρόνια κτηνοτροφική πολιτική, δίνοντας κατεύθυνση στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι παλεύουν μόνοι τους και εκσυγχρονίζουν τις μονάδες τους, βασιζόμενοι στον απόηχο των εξελίξεων που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του ΑΠΘ σημείωσε ότι σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται και η γονιμότητα των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στις επιχειρηματικές εκτροφές, γεγονός που ναι μεν συνάδει σε πρόβλημα, αποτελεί όμως και μια πρόκληση και ευκαιρία για τους αγροτικούς κτηνιάτρους, προκειμένου να ανακτήσουν το κύρος που απώλεσαν κατά την πορεία εξέλιξης της κτηνοτροφίας.

Πάτρα: Ακραίες καταστάσεις για το επίδομα της Πρόνοιας

Η καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος απορίας από την Πρόνοια έκανε τους δικαιούχους στην Πάτρα να ξεπεράσουν τα όρια της απόγνωσης και να καταφύγουν σε ακραίες συμπεριφορές, μπροστά στα μάτια δεκάδων μαρτύρων. Αλλά και οι μη άποροι στην πόλη, καταφεύγουν στα δικαστήρια για… τρελά περιστατικά!

Οι εξηγήσεις των υπαλλήλων δεν έπεισαν μια γυναίκα που ζητούσε επίμονα το βοήθημα που δικαιούται στα γραφεία της Πρόνοιας στην Πάτρα. Κι όταν είδε πως δεν έβγαζε άκρη, άφησε τους πάντες σύξυλους, κατεβάζοντας το εσώρουχό της και… αφοδεύοντας μέσα στο γραφείο! Μια άλλη άπορη απείλησε να λουστεί με ένα μπουκάλι βιτριόλι που κρατούσε στο χέρι της και πείστηκε την τελευταία στιγμή να μην υλοποιήσει την απειλή της!

*** Κοντά σε όλα αυτά τα πραγματικά ανθρώπινα και δραματικά, δεν λείπουν και οι κωμικές καταστάσεις, όπως αυτή που εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πάτρας με κατηγορούμενο έναν κάτοικο της πόλης, ο οποίος μηνύθηκε από τους γείτονές του επειδή από το καλοκαίρι του 2010 πετούσε συστηματικά… ντομάτες και αυγά στα παράθυρα και τα παντζούρια του σπιτιού τους! Κατηγορούμενος βρέθηκε και ο γιος του, που φέρεται να συμμετείχε στην… παλαβή υπόθεση για την οποία αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης!

Αθωώθηκε για τις μπαλωθιές ο παπάς στην Κρήτη

Το να βρεθεί ένας ιερέας στο εδώλιο του κατηγορουμένου, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Είναι, όμως, πρωτοφανές το να κατηγορείται για… μπαλωθιές, που μάλιστα προκάλεσαν και ζημιές στα καλώδια της ΔΕΗ! Αυτό κατηγορήθηκε από έναν γείτονά του ότι έκανε ένας ιερέας σε χωριό κοντά στην Αμαλιάδα, αλλά παρά την πρωτόδικη καταδίκη του, αθωώθηκε από το Εφετείο.

Ο ιερέας είχε διοργανώσει μία γιορτή για την επιτυχία των παιδιών του στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιος από τους καλεσμένους πυροβόλησε στον αέρα με αποτέλεσμα να κοπούν τα καλώδια! Ο γείτονας, που είναι συνταξιούχος αστυνομικός, μήνυσε τον ιερέα με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να σκοτωθεί κάποιος ή να προκληθούν ζημιές στο σπίτι του.

Αν και ο ίδιος ο παπάς και οι μάρτυρές του υποστήριξαν ότι εκείνη τη στιγμή έπινε καφέ μαζί με άλλους προσκεκλημένους του μέσα στο σπίτι, πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όμως, τον κήρυξε αθώο λόγω αμφιβολιών, αφού μάλιστα είχε προσφερθεί να αναλάβει τα έξοδα της επισκευής, αφού η ζημιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της γιορτής που έκανε για τα παιδιά του.

Άλλη μια ληστεία στον Άγιο Παντελεήμονα

Στόχος ληστή του δρόμου έγινε μια γυναίκα την ώρα που προχωρούσε στο δρόμο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η 55χρονη μετανάστρια από την Ουκρανία σχεδόν δεν κατάλαβε τι της συνέβη. Ένας άνδρας, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, την πλησίασε τρέχοντας, έπεσε πάνω της χτυπώντας τη με όλη του τη δύναμη και την έριξε κάτω.

Πριν καν προλάβει να ζητήσει βοήθεια από τους περαστικούς ο ληστής της άρπαξε δυο κινητά που είχε μαζί της και το πορτοφόλι με 100 ευρώ.

Facebook: Πληκτρολόγιο για ... κολλημένους!

Ένα πρωτότυπο πληκτρολόγιο που θα λύσει τα χέρια κάθε φανατικού χρήστη του Facebook.
Το Facebook είναι αναμφισβήτητα από τα πιο δημοφιλή site στον κόσμο και με αφορμή αυτό πολλές είναι οι εταιρίες που προσπαθούν να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους σε αυτό.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το Social Network Access Keyboard εν συντομία S.N.A.K. που εκτός από τα συνηθισμένα πλήκτρα που έχει κάθε πληκτρολόγιο, διαθέτει και 19 επιπλέον πλήκτρα που βοηθάνε τον χρήστη στην πλοήγηση μέσα στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης.

Ούτε τις αναλογιστικές μελέτες στα επικουρικά ταμεία δεν είναι ικανοί να κάνουν...

"Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή αδυνατεί να εκπονήσει τις αναλογιστικές μελέτες για την επικουρική ασφάλιση μέσα στις προθεσμίες του Μνημονίου και γι΄ αυτό η ανάθεση των μελετών θα γίνει σε εξωτερικούς μελετητές που θα συνεργαστούν όμως με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή".

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, Θεόδωρου Καράογλου και Αναστάσιου Καρυπίδη, που χαρακτήριζαν παράτυπη τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση των μελετών.

Όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, παρά την έλλειψη στελέχωσης της, έχει αναλάβει τις αναλογιστικές μελέτες για όλα τα ταμεία Κύριας Ασφάλισης. Ο κ. Κουτρουμάνης όμως ξεκαθαρίζει ότι η Εθνική Αναλογιστική Αρχή αδυνατεί να εκπονήσει και τις αναλογιστικές μελέτες για την επικουρική ασφάλιση μέσα στις ημερομηνίες του Μνημονίου, λόγω και της έλλειψης Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.

"Η ανάθεση των μελετών σε εξωτερικούς μελετητές, σε συνεργασία με την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και υπό τον έλεγχο της, θα καταστήσει δυνατόν να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες αναλογιστικές εκτιμήσεις έγκαιρα και μέσα στα συμφωνηθέντα τεχνικά πλαίσια", αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και προσθέτει ότι "η ανάθεση μελετών από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή σε εξωτερικούς μελετητές είναι απολύτως νόμιμη και προβλέπεται από το Ν. 3029/2002".

Η επιλογή αναδόχου έγινε με εθνικό διαγωνισμό και είναι καθ΄ όλα νόμιμη, αφού έχουν τηρηθεί όλες οι διατάξεις των νόμων, διαβεβαιώνει ο κ. Κουτρουμάνης και διευκρινίζει ότι "οι αρμοδιότητες της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής είναι η συγκέντρωση στοιχείων και η παράδοσή τους στον ανάδοχο καθώς και ο έλεγχος των αποτελεσμάτων των μελετών".

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα φροντίσει να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα διαθέσιμα δεδομένα, ώστε να απεικονιστεί με τον δικαιότερο δυνατό τρόπο και με ενιαία αναλογιστική μέθοδο, η κατάσταση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης.

Η απιστία τον ... έβγαλε στον δρόμο να ζητήσει συγνώμη

Φόρεσε μια ταμπέλα στο λαιμό και έτσι ενημέρωνε τους περαστικούς για την απιστία του και παρέλασε στην πόλη για να δηλώσει την μεταμέλειά του. Όταν η κοπέλα του κατάλαβε μέσω facebook ότι την απατούσε, αυτός ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να την ξανακερδίσει. Αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα και να ταπεινωθεί δημόσια παρελαύνοντας με ένα πλακάτ που έγραφε πόσο πολύ την αγαπά!

Η Jess, καλλιτέχνης, στο επάγγελμα, ανακάλυψε ερωτικά μηνύματα στο Facebook λογαριασμό του συντρόφου της Joe και έξαλλη τον πέταξε έξω από το σπίτι τους, στο Brighton.

Ο Joe, βλέποντας τη οργή της, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Σκέφτηκε πως αν απολογούταν δημόσια για την πράξη του η συγχώρεση θα ερχόταν ευκολότερα. Φόρεσε λοιπόν ένα ταμπλό στο λαιμό με το οποίο ενημέρωσε για την απιστία του και παρέλασε στην πόλη για να δηλώσει την μεταμέλειά του.

«Έχω απατήσει την κοπέλα μου. Ταπεινώνω τον εαυτό μου για να δείξω το πόσο λυπάμαι. Την αγαπώ τόσο πολύ. Θα κάνω τα πάντα για να με δεχτεί πίσω. Λυπάμαι πολύ.» έγραφε η πινακίδα με την οποία ο Joe περπάτησε κατά μήκος της παραθαλάσσιας πόλης.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση του ερωτοχτυπημένου νέου προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

«Το πιο ενδιαφέρον ήταν όταν συνάντησα ζευγάρια» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως οι άνδρες φαίνονταν τρομοκρατημένοι με το μέγεθος της πράξης του ενώ οι γυναίκες θύμωναν και μόνο στην ιδέα της απιστίας.

«Ωστόσο πιστεύω πως αρκετοί με έβλεπαν με συμπάθεια καθώς έμοιαζα εντελώς ηλίθιος» πρόσθεσε.

«Ολες οι γυναίκες γελούσαν και οι άνδρες προσπαθούσαν να μην τον κοιτάζουν» είπε ένας περαστικός ενώ μια άλλη γυναίκα αναφώνησε: Αχ τι ρομαντικό.

Ο Joe ο οποίος είναι ηθοποιός stand up comedy βρήκε αρκετά διασκεδαστικό το να να ταπεινωθεί δημόσια για να αποδείξει τη μεταμέλειά του, κάτι το οποίο δεν συμμερίστηκε και η ντροπαλή σύντροφός του.

Μόλις ενημερώθηκε για την πράξη του συντρόφου της συμφώνησε να τον συναντήσει στην πόλη αλλά όταν τον είδε να φορά την ταμπέλα, του ζήτησε να την βγάλει και να περπατήσουν στην παραλία όπου και συζήτησαν για το δεσμό τους.

Τελικά η Jess του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και του επέτρεψε να επιστρέψει σπίτι με τον όρο ότι προσωρινά θα κοιμάται στον καναπέ.

«Νομίζω ότι σιγά σιγά όλα θα φτιάξουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα δραστικά μέτρα όπως αυτό» είπε ο Joe.

Είδε πτώμα στην παραλία από το λεωφορείο

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών βρέθηκε χθες το μεσημέρι πνιγμένη στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, δίπλα στη γέφυρα.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντόπισε επιβάτιδα λεωφορείου του ΚΤΕΛ, που περνούσε στον παραλιακό δρόμο και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν Λιμενικό, Αστυνομία και ΕΚΑΒ. Ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, δεν υπάρχουν κακώσεις στο πτώμα, έτσι ίσως πρόκειται για αυτοκτονία.

Στη γυναίκα δεν βρέθηκε πάνω της ταυτότητα, φοράει βέρα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει δηλωθεί καμία εξαφάνιση. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα...

Ο χρυσός τον έφερε πιο κοντά... με τον κλέφτη!


Συνήθως τα θύματα είναι γυναίκες καθώς η χρυσή αλυσίδα στο λαιμό ή το χέρι τραβάει σαν μαγνήτης τους ληστές του δρόμου. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν όμως άνδρας.

Ένας 25χρονος Πολωνός που έκανε το... λάθος να φορέσει δυο χρυσές αλυσίδες και να βγει στο δρόμο.

Ένας νεαρός που είχε στήσει καρτέρι στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας έπεσε πάνω του, έκοψε τις αλυσίδες απ' το λαιμό του και στη συνέχεια του άρπαξε και το πορτοφόλι από την τσέπη.

Μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία ο δράστης είχε χαθεί στα γύρω στενά.

Στυγερή δολοφονία με μαχαίρι στην Δράμα

Στυγερή δολοφονία με δράστη έναν 30χρονο Γεωργιανό που σκότωσε τον φίλο του - Η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει. H σύλληψη του 30χρονου έγινε το απόγευμα της Κυριακής (20-03-2011), στο κέντρο της πόλης. Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης άρχισε να τσακώνεται με το θύμα μέσα στο σπίτι του. Κουβέντα στην κουβέντα, η κατάσταση ξέφυγε και οι δύο φίλοι ήρθαν στα χέρια.

Κάποια στιγμή ο δράστης έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο θώρακα του 24χρονου, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Ο δράστης στην προσπάθεια του να μεταφέρει το θύμα στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με το αυτοκίνητο της μητέρας του, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια ο 24χρονος με ασθενοφόρο όχημα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης συνελήφθη και με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα προσαχθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημ/κων Δράμας.

Αυστραλία: Κλέβουν πιγκουίνους για να τους κάνουν... κατοικίδια!!!

Απίστευτο κι όμως... Αυστραλιανό. Μέσα σε 10 χρόνια εξαφανίστηκαν σχεδόν 1.400 μπλε πιγκουίνοι στην Αυστραλία και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ανθεί το παράνομο εμπόριο! Οι μπλε πιγκουίνοι που κατοικούν στο νησί Γκράναϊτ Άιλαντ το οποίο συνδέεται με έναν δρόμο με τη στεριά πριν 10 χρόνια είχαν πληθυσμό που ανέρχονταν στα 1.500 πτηνά. Σήμερα ο πληθυσμός έχει περιοριστεί στα 150 και αυτό κυρίως στις κλοπές από κουκουλοφόρους που πηδούν τον ύψους 2 μέτρων φράκτη για να τα αρπάξουν και να τα πουλήσουν σε Αυστραλούς που θέλουν τα μικρά “μπλε” πιγκουινάκια για ... pet!

Η Ντόροθι Λόνγκντεν υπεύθυνη του κατά τα άλλα καταφυγίου των πιγκουίνων στο νησί λέει ότι “κάποιος κατέστρεψε ολόκληρα λαγούμια για να ξετρυπώσει και να κλέψει δύο πιγκουίνους. Εμείς εδώ τους φροντίζουμε όταν είναι άρρωστοι ή τραυματίζονται και όλοι τους έχουν όνομα, οπότε κάθε πρωί που ερχόμαστε, γνωρίζουμε εάν έχουν απαγάγει κάποιον”.

Το γνωρίζουν αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε όσο υπάρχει τόσο άμεση επαφή των ανθρώπων με το περιβάλλον όπου ζουν και έτσι οι επιστήμονες ζητούν να “κοπεί” ο δρόμος που συνδέει το νησί με την ηπειρωτική χώρα.

Χιλιάδες είδη μαϊμού στο κέντρο της Αθήνας βρήκαν οι αστυνομικοί σε τρεις αποθήκες

Την μία από τις τρεις αποθήκες νοίκιαζε Κινέζος που ακριβώς δίπλα είχε και μαγαζί με ρούχα και έτσι προφανώς γλίτωνε και τα μεταφορικά. Τα περισσότερα από τα μαϊμού προιόντα ήταν ρολόγια που κάποιοι ανυποψίαστοι θα τα αγόραζαν πανάκριβα ως επώνυμα.
Η πασσαρέλα των μαϊμούδων εντοπίστηκε στον Κεραμεικό, στη συμβολή των οδών Ακαδήμου 18 και Κεραμεικού.

Εκτός από ρολόγια οι άντρες της Αστυνομίας βρήκαν και κατάσχεσαν χιλιάδες απομιμήσεις επώνυμων ρούχων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ο ενοικιαστής είναι Κινέζος που μάλιστα έχει ακριβώς δίπλα από την αποθήκη μαγαζί με ρούχα.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν και άλλα παρόμοιας προέλευσης προιόντα σε μία άλλη αποθήκη στην ίδια οδό, αυτή τη φορά στην Ακαδήμου 9, ενώ νωρίτερα σε έναν άλλο έλεγχο, πάλι στην ίδια περιοχή, βρήκαν το ''μαγαζί'' άδειο.

Η πληροφορία πως η αποκάλυψη έγινε μετά από καταγγελία πελάτη που αγόρασε ρολόι και αυτό του έφαγε την μπανάνα που κρατούσε ελέγχεται ως... ανακριβής.

Πούτιν: Μεσαιωνική σταυροφορία οι βομβαρδισμοί της Λιβύης

"Το ψήφισμα του ΣΑ είναι ελλιπές και ελαττωματικό, καταστρέφει τα πάντα και θυμίζει μεσαιωνική έκκληση σε σταυροφορία, ουσιαστικά επιτρέπει την εισβολή σε μια κυρίαρχη χώρα", δήλωσε ο Bλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Β. Πούτιν υπενθύμισε ότι η Ρωσία δεν υποστήριξε το ψήφισμα του ΟΗΕ γιατί είχε πολλές ενστάσεις και πρόσθεσε ότι φυσικά δεν ανταποκρίνεται στα δημοκρατικά κριτήρια το καθεστώς Καντάφι, όμως αυτό δεν δίνει δικαίωμα σε άλλες χώρες να επεμβαίνουν σε εσωτερικές συγκρούσεις.

"Κατά καμία παράμετρο το λιβυκό καθεστώς δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια μιας δημοκρατικής χώρας, αυτό είναι ολοφάνερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας επιτρέπεται να επέμβουμε στις εσωτερικές πολιτικές, έστω και ένοπλες συγκρούσεις, από το εξωτερικό, υπερασπιζόμενοι μία από τις πλευρές", δήλωσε σε κατηγορηματικούς τόνους, τροφοδοτώντας ακόμη εντονότερα σχόλια και σενάρια για εσωτερικές διαφωνίες στους χειρισμούς της ρωσικής ηγεσίας.

"Η κυβέρνηση της Ρωσίας δεν ασκεί την εξωτερική πολιτική, αντιμετωπίζουμε τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά προσωπική γνώμη υπάρχει" είπε ο κ. Πούτιν, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι και ο ίδιος πιθανώς διαφώνησε με την άποψη της αποχής από την ψηφοφορία στο ΣΑ.

Σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Κομερσάντ αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Μεντβέντεφ ήταν σχεδόν έτοιμος να υιοθετήσει το δυτικό ψήφισμα για επέμβαση στη Λιβύη, όμως ήταν κατηγορηματικά αντίθετο το ρωσικό ΥΠΕΞ, που εξέταζε το ενδεχόμενο να ασκηθεί βέτο, γεγονός, που οδήγησε στη "μέση λύση" της αποχής από την ψηφοφορία.

Το σενάριο διαψεύστηκε από το Κρεμλίνο, η εκπρόσωπος του οποίου Νατάλια Τιμακόβα μίλησε για "αναλλοίωτη θέση αρχής, που δεν άλλαξε από την πρώτη στιγμή της σύγκρουσης", με την οποία επικρίνεται τόσο ό,τι κάνει ο Καντάφι εναντίον των πολιτών του, όσο και οι προτάσεις βίαιης επίλυσης της κρίσης, γι' αυτό και η Ρωσία ζήτησε να σταματήσουν άμεσα τουλάχιστον οι επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More