Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προκήρυξη για τη βόμβα στην εφορία στο Νέο Κόσμο

Προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο της εφορίας Νέου Κόσμου στις 23 Μαρτίου, έστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η «Επαναστατική Οργάνωση 6 Δεκέμβρη».

Στην δωδεκασέλιδη προκήρυξη, που ήταν γραμμένη σε ηλεκτρονικό αρχείο, αναφέρεται ότι «οι εφορίες αποτελούν εξίσου βασικούς πυλώνες για την προώθηση της ληστρικής πολιτικής του κεφαλαίου. Η επιβολή φόρων στο κοινωνικό σώμα με τη διαρκή μάλιστα προσαύξησή τους είναι το διαχρονικό χαράτσι που υποχρεούνται να καταβάλουν οι σκλάβοι της οικονομίας στους διαχειριστές της εξουσίας».

Η οργάνωση χαρακτηρίζει μάλιστα «γνήσιο κάθαρμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στο ΔΝΤ» τον νέο Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γ. Καπελέρη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Η οργάνωση είχε επίσης τοποθετήσει βόμβα στη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες στον δικηγόρο Αλ. Κούγια και σε γμωστό δημοσιογράφο.

30.000€ η λεία ληστείας σε εταιρεία μπετόν στα Γιάννενα

Δεν χάρηκαν για πολύ οι 4 δράστες, αφού λίγη ώρα μετά το χτύπημα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Η εισβολή έγινε λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα σε εταιρεία που βρίσκεται στην Αμφιθέα Ιωαννίνων. Οι δράστες αφαίρεσαν ηλεκτροκινητήρες, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και μικροεξαρτήματα, συνολικής αξίας 30.000€ και πήραν τον δρόμο της εξόδου.

Η αστυνομία όμως που έφτασε ταχύτατα στο σημείο τους πρόλαβε και έτσι οι δράστες οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα...

Τσεχία: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από ισχυρή έκρηξη νιτρογλυκερίνης που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο εκρηκτικών στο Παρντουμπίτσε, στην Δημοκρατία της Τσεχίας, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο Explosia, στα περίχωρα της πόλης.

"Είναι πιθανόν να υπάρχουν καταπλακωμένοι άνθρωποι. Μέχρι στιγμής αγνοούνται τέσσερα άτομα", δήλωσε η Βεντούλα Χοράκοβα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πυροσβέστες με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων αναζητούν αγνοούμενους στον τόπο της καταστροφής.

Το εργοστάσιο Explosia είναι γνωστό από την παραγωγή του εκρηκτικού Semtex, που συχνά χρησιμοποιείται σε τρομοκρατικές επιθέσεις εξαιτίας της ισχύος του, του μικρού του όγκου και της ευκολίας στη χρήση του.

Πέταξαν στη θάλασσα νεκρές αγελάδες!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί στην παραλία του Ρεθύμνου, χθες το πρωί όταν αντίκρισαν νεκρές...αγελάδες να επιπλέουν στη θάλασσα!

Αμέσως σήμανε συναγερμός, όπως είναι φυσικό, στις υγειονομικές και λιμενικές αρχές της πόλης και με τη βοήθεια των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και εθελοντών, οι νεκρές αγελάδες απομακρύνθηκαν.

Εικάζεται, σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ότι τα νεκρά θηλαστικά πέταξαν άγνωστοι από διερχόμενο πλοίο όταν διαπίστωσαν ότν είχαν ψοφήσει.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη της περιοχής.

Ληστεία στο ΙΚΑ Αλιάρτου

Με την απειλή των όπλων απέσπασαν το ποσό των 1.595 ευρώ και διέφυγαν ανενόχλητοι. Όλα ξεκίνησαν στις 12.15΄ όταν οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Αλιάρτου είδαν έκπληκτοι τους δυο ληστές να μπαίνουν με τα πιστόλια στα χέρια.

Οι δυο δράστες ήταν ηλικίας 25 με 30 ετών, αξύριστοι και φορούσαν σκούρα γυαλιά ηλίου και τζόκεϊ, ενώ μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά.

Με την απειλή των όπλων πήραν από τον ταμία 1.595 ευρώ και έφυγαν, σύμφωνα με το LamiaReport, με ένα AUDI γκρι το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο ολοσχερώς στον επαρχιακό δρόμο Αλιάρτου-Ακραιφνίου.

Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τις προηγούμενες μέρες από την Αθήνα. Παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, αλλά και των όμορων νομών, οι δράστες παραμένουν άφαντοι.

Περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων λόγω Πάσχα

Με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις, που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Την ίδια ώρα, αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη η Τροχαία θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πασχαλινή έξοδο, η οποία, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να είναι μεγάλη σε σχέση με πέρσι, καθώς το φετινή γιορτή προβλέπεται πιο ανοιξιάτικη από την περσινή, αν και ο καιρός για την ώρα δεν φαίνεται να έχει εγκλιματιστεί με την εποχή.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει ότι κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία, Ελευσίνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Τρίπολη μέχρι τα Παραδείσια δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας.

Ωστόσο, οι εκδρομείς που θα κινηθούν στην Κορίνθου-Πατρών θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδόν σε όλο το μήκος της. Ειδικότερα, στο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα διατίθενται δύο λωρίδες μειωμένου πλάτους στην κατεύθυνση αιχμής, κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής ροής, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στους ανισόπεδους κόμβους της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στην κατεύθυνση αιχμής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει με έμφαση ότι απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) από τους οδηγούς, τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Η διατήρηση της ΛΕΑ κενής, για χρήση μόνο από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση συμβάντων.

Θεσσαλονίκη: Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014. Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Oι Θεσσαλονικείς ονειρεύονται το 2014 να είναι ένα έτος δημιουργίας, συνεργασίας των νέων της πόλης και των νέων της Ευρώπης. Ένα έτος με συνεχείς δράσεις, προβληματισμό και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να αποδείξουμε πως εκτός από ιστορία, παρελθόν η πόλη έχει παρόν και μέλλον και αυτό το μέλλον το σχεδιάζει η νέα γένια με τα νέα εργαλεία της.

Η γιορτή της υποψηφιότητας θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου στο χώρο της παραλίας από το Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής με δράσεις από νωρίς το απόγευμα. Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Mikro και πλήθος άλλων μουσικών και συγκροτημάτων θα δώσουν το παρόν προκειμένου να ενισχύσουν την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Κάθε δράση η οποία πραγματοποιείται ή θα πραγματοποιηθεί στην πορεία στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης δεν πρόκειται να στοιχίσει στο δήμο, αλλά ούτε πρόκειται και να χρηματοδοτηθεί από κάποιον ευρωπαϊκό φορέα. Μοναδικός στόχος είναι η ανάδειξη, η αξιοποίηση και η αλλαγή του προφίλ της πόλης.

Από τα τοπικά αλλά και τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας επιθυμούμε να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να αναδείξουν αυτό τον σπουδαίο για την πόλη της Θεσσαλονίκης στόχο. Η επικοινωνιακή στήριξη της γιορτής της 29ης Απριλίου είναι μία καλή αρχή

Άφησαν 72χρονο δεμένο και φιμωμένο για 16 ώρες...

Ένας 35χρονος συνελήφθη και δύο ακόμη αναζητούνται ως οι δράστες βασανισμού ηλικιωμένου, προκειμένου να κλέψουν οτιδήποτε αξίας είχε στο σπίτι του.

Ο 72χρονος Χανιώτης, από το Μερτέ Σελίνου κατήγγειλε χθες το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου ότι στις 4 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Κυριακή) τρεις άγνωστοι, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του, και απειλώντας τον με πιστόλι, απαίτησαν να τους δώσει ό,τι χρήματα είχε.

Η άρνηση του ηλικιωμένου εξαγρίωσε τους ληστές οι οποίοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο με τα χέρια τους. Αφού τον ακινητοποίησαν, του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο τηλεφώνου και του έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία.

Οι δράστες έκαναν το σπίτι άνω κάτω, έως ότου βρήκαν 480 ευρώ, τα οποία άρπαξαν κι έγιναν "καπνός"!

Όσο για τον άτυχο 72χρονο... έμεινε δεμένος και φιμωμένος ως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας, οπότε κατάφερε να βγάλει από το στόμα του τη μονωτική ταινία. Τις φωνές του άκουσε γείτονας, ο οποίος μπήκε στο σπίτι του και τον έλυσε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί μεσημβρινές ώρες σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων .

Ηρακλής και Πανιώνιος δεν πήραν την άδεια

Μπορεί σε Ηρακλή και Πανιώνιο να υποστήριζαν πως δεν ανησυχούν, αλλά πλέον έχουν λόγο να κάνουν το αντίθετο… Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας της νέας αγωνιστικής περιόδου στις δυο ομάδες, καθώς οι φάκελοι που κατέθεσαν δεν συγκέντρωναν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Με αυτό το δεδομένο και αν η απόφαση διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, οι Θεσσαλονικείς και οι Νεοσμυρνιώτες θα αγωνίζονται του χρόνου στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση της Επιτροπής καταθέτοντας έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη των εφέσεων αυτών μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας (κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα).

Άρνητική ήταν η απόφαση και για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος όμως έχει υποβιβαστεί.

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό Βόλου

Αντίθετα, άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας έλαβαν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, αλλά τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για καθυστερήσεις στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων. Η μεγαλύτερη "καμπάνα" έπεσε στην ΑΕΚ, η οποία καλείται να πληρώσει 25.000 ευρώ. Στον "δικέφαλο του Βορρά" επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, ενώ στους Βολιώτες 8.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ:

Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

3.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.

4.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012.

5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

6.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.

Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League".

ΣτΕ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στα έργα συντήρησης της σήραγγας του Αχελώου

Να συνεχιστούν τα έργα συντήρησης της σήραγγας του Αχελώου ποταμού αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με την απόφασή της η Ολομέλεια έκανε δεκτή αίτηση του υπουργείου Υποδομών, που ζητούσε την συνέχιση των έργων διότι σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε ο κίνδυνος – όπως υποστήριζε - η σήραγγα του Αχελώου μήκους 17.415 μέτρων να καταρρεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα συντήρησης είχαν «παγώσει» με παλαιότερη απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ, το 2010. Την ανάκληση της απόφασης αυτής ζήτησε τώρα το υπουργείο Υποδομών και η αίτησή του έγινε δεκτή από την Ολομέλεια.

Οι προϋποθέσεις που θέτει η Ολομέλεια του ΣτΕ για την συνέχιση των έργων για την αποκατάσταση των φθορών στη σήραγγα είναι:

α) τα μέτρα να είναι προσωρινά και να μην συνεπάγονται την κατασκευή της τελικής επένδυσης σε οιοδήποτε τμήμα του υπολειπόμενου ανεπένδυτου μέρους της σήραγγας,
β) η λήψη των μέτρων να διασφαλίζει τη διατήρηση της υφιστάμενης πραγματικής κατάστασης μέχρι τη λήξη της εκκρεμοδικίας, και
γ) για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών η διοίκηση να δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει εργοτάξια εγκατεστημένα στις κοίτες του Αχελώου και των παραποτάμων του, ενώ η απόληψη των απαραίτητων αδρανών υλικών να μην γίνει από τις κοίτες των ποταμών, αλλά από νόμιμα λειτουργούντα λατομεία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ακυρώσει τρεις φορές την εκτροπή του Αχελώου κατά τα έτη 1994, 2000 ενώ το 2009 έχει αποστείλει 14 ερωτήματα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για το θέμα αυτό και αναμένει τις απαντήσεις.

ΣΔΟΕ: Στο μικροσκόπιο αναπηρικά επιδόματα στην Πάτρα

Δεκάδες υποθέσεις «μαϊμού» βεβαιώσεων για αναπηρικά επιδόματα, ερευνά ήδη το ΣΔΟΕ.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται επιστήμονες και υπάλληλοι που κατείχαν "σημαντικά" πόστα και οι οποίοι επί σειρά ετών σειρά ετών απομυζούσαν το Δημόσιο, προφανώς με το... αζημίωτο για τους ίδιους.

"Φόρτωναν", έτσι, υγιέστατους ανθρώπους με σοβαρότατες ασθένειες, που επέτρεπαν σ' αυτούς τη χορήγηση αναπηρικού επιδόματος, εις... υγείαν των κορόιδων, δηλαδή των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, γενικότερα, που υφίστατο την αντίστοιχη ζημιά.

Στο σκάνδαλο φέρονται να εμπλέκονται κάποιοι υπάλληλοι του Τμήματος Πρόνοιας όσο και γιατροί.

Τον εκβίαζε για να του επιστρέψει αυτά που του είχε κλέψει!!!

Μπόλικο θράσος διέθετε ένας νεαρός διαρρήκτης αυτοκινήτων από τα Χανιά που εκβίασε έναν επιχειρηματία, ζητώντας χρήματα για να του επιστρέψει όσα είχε κλέψει μέσα από το ΙΧ του! Όμως, αντί να γίνει… πλούσιος, βρέθηκε με τις χειροπέδες στα χέρια.

Ο δράστης είχε παραβιάσει το αυτοκίνητο του επιχειρηματία αναζητώντας χρήματα ή κάτι πολύτιμο για να κλέψει. Το μόνο που βρήκε, όμως, ήταν ένα μπλοκ με τιμολόγια που ήταν πολύτιμα για τον ιδιοκτήτη του οχήματος και σκέφτηκε να… ρεφάρει εκβιάζοντάς τον για να τα του επιστρέψει! Του τηλεφώνησε, λοιπόν, και του ζήτησε 1.800 ευρώ για να του δώσει πίσω τα τιμολόγια.

Ο επιχειρηματίας έκανε ότι συμφώνησε και ζήτησε περιθώριο ώστε να βρει τα χρήματα. Μετά από παζάρια κατέληξαν σε περίπου 1.100 ευρώ, αλλά το θύμα κατέφυγε στην Αστυνομία που προσημείωσε τα χαρτονομίσματα. Μόλις κλείστηκε το ραντεβού και ο εκβιαστής πήρε τα χρήματα στα χέρια του, επενέβησαν οι άνδρες της Ασφάλειας Χανίων και τον συνέλαβαν.

Κορινθία: Λήστεψαν γυναίκα οδηγό σε σιδηροδρομική διάβαση!

Όλα έγιναν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στον παράλληλο αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Κορίνθου. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ανέκοψαν την πορεία του αυτοκινήτου της γυναίκας και όταν την ανάγκασαν να σταματήσει σε σιδηροδρομική διάβαση πετάχτηκαν έξω.

Έβγαλαν όπλα, εκείνη δεν αντιστάθηκε και της βούτηξαν τα χρήματα που είχε πάνω της και προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια οι δράστες έγιναν καπνός και οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, δεν απέφεραν καρπούς...

Τους κατέβασε από το λεωφορείο... για να κάνει διάλειμμα!!!!!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο οδηγός της ΕΘΕΛ που προχθες το απόγευμα εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 210 προς μετρό Αγ. Δημητρίου και αποβίβασε τους επιβάτες στον Αγ. Τρύφωνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει διάλειμμα.

Η κίνησή του αυτή και η ανάρμοστη συμπεριφορά του προκάλεσε την αντίδραση και ταλαιπωρία των επιβατών.

Ο εν λόγω οδηγός, τέθηκε σε διαθεσιμότητα σήμερα από τον Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΘΕΛ και κλήθηκε σε απολογία από τον Δ/ντή Πειθαρχικό Προϊστάμενο.

Όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, "τέτοιες συμπεριφορές είναι ακατανόητες, ιδίως σε μία περίοδο που οι αστικές συγκοινωνίες καλούνται να ξεπεράσουν την μακροχρόνια κρίση που τους μαστίζει".

Συνεχίζουν το εμπάργκο οι προμηθευτές μετά το Πάσχα

Οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού αποφάσισαν να συνεχίσουν το εμπάργκο στα δημόσια νοσοκομεία μέχρι τις 15 Μαΐου, οπότε και θα εκτιμήσουν αν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις του υπουργείου για εξόφληση των χρεών.

Ωστόσο, αποφάσισαν λόγω εορτών να καλύψουν τυχόν ανάγκες των νοσοκομείων και μόνο αν πληρωθούν μετρητοίς.

ΣΔΟΕ: Προϊόντα "μαϊμού" και σε πολυτελή καταστήματα

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού.

Την … συγκλονιστική αποκάλυψη ότι, εκτός από τον πεζόδρομο της Ερμού, πωλούν προϊόντα-"μαϊμούδες" και στα καταστήματα, με τις πολυτελείς βιτρίνες, τα πανάκριβα ενοίκια και τις υψηλές τιμές, κάνει το ΣΔΟΕ –"δικαιώνοντας" έτσι τους καταστηματάρχες που τόσα χρόνια διαμαρτύρονταν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλανόδιους που απλώνουν την πραμάτεια τους μπροστά από την πόρτα τους.

Ενώ στην αγορά αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν τηρούνται εδώ και χρόνια όροι και κανόνες, το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοίνωσε πως "στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, τα οποία διατίθενταν σε καταστήματα λιανικής πώλησης έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατασχέθηκαν 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο όσο και από το κατάστημα λιανικής και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.
Επιπλέον, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας (!) στον Άλιμο. Εκεί βρέθηκε να λειτουργεί βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθενταν ως δήθεν αυθεντικά.

Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης που εφοδίαζαν με τα ενδύματα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του.

Το ΣΔΟΕ διενήργησε έρευνα και στο κέντρο των Αθηνών, σε αποθηκευτικούς χώρους στην οδό Ευριπίδου (αλλιώς γνωστή και ως China-Town της Αθήνας), όπου και βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρείας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο συνολικής ποσότητα 10.000 ζευγών.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Διακινούσε στο ίντερνετ βίντεο παιδικής πορνογραφίας

Αυτή τη φορά, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι ένας κάτοικος της πόλης διακινούσε στο ίντερνετ, με τη χρήση προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον ο δράστης, κατέβαζε από το ίντερνετ στον υπολογιστή του, αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ενηλίκων και ανηλίκων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και μέσα στη μέρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη σύλληψη νεαρού Ρουμάνου στην Καλαμαριά για 11 βίντεο παιδικής πορνογραφίας

Playstation: Έφτασε τα 50 εκ. πωλήσεις!!!

Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 50 εκατομμύρια Playstation 3 σε όλο τον κόσμο. Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αθροιστικές πωλήσεις του συστήματος ψυχαγωγίας PlayStation 3 ξεπέρασαν το ορόσημο των 50 εκατομμυρίων τεμαχίων σε ολόκληρο τον κόσμo.

Επίσης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του PlayStation Move ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας τη διαρκή ανάπτυξη και την ορμητική ισχύ της πλατφόρμας του PS3.

Όπως είναι γνωστό, το PS3 ενσωματώνει μια σειρά άκρως πρωτοποριακών τεχνολογιών, όπως οι πανίσχυροι επεξεργαστές Cell Broadband Engine και RSX, το Blu-ray disc (BD) player και η θύρα HDMI, προσφέροντας στους χρήστες μια κορυφαία εμπειρία ψυχαγωγίας υψηλής ανάλυσης.

Η πλατφόρμα του PS3 συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη, χάρη στην ενσωμάτωση νέων λειτουργιών και υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού.

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του PS3, η Sony λάνσαρε την υπηρεσία PlayStation Network, η οποία λειτουργεί σε 59 χώρες και περιοχές, ενώ οι ενεργοποιημένοι λογαριασμοί ξεπερνούν τα 75 εκατομμύρια.

Το PlayStation Network υποστηρίζει μια σειρά εργαλείων για online gameplay και επικοινωνία μεταξύ των μελών της κοινότητας, όπως το PlayStation Home, και προσφέρει μια τεράστια γκάμα ψηφιακού περιεχομένου διαθέσιμου για download μέσω του PlayStation Store, από games και ταινίες.

Προκειμένου να διευρύνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία ψυχαγωγίας που μόνο το PS3 προσφέρει, ενσωμάτωσε δυνατότητες αναπαραγωγής στερεοσκοπικών 3D παιχνιδιών και Blu-ray 3D ταινιών μέσω δωρεάν αναβαθμίσεων λογισμικού τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2010 αντίστοιχα.

Με τη λειτουργία αυτή, οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαύσουν αφάνταστα ρεαλιστικό στερεοσκοπικό 3D στο σαλόνι τους συνδέοντας απλώς το PS3 σε μια συμβατή 3D τηλεόραση όπως η 3D “BRAVIA” TV μέσω HDMI καλωδίου. Οι στερεοσκοπικοί 3D τίτλοι παιχνιδιών που διατίθενται ανέρχονταν σε 89 την 1η Απριλίου 2011.

Επίσης το PlayStation Move προσφέρει μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας σε όλες τις κατηγορίες παιχνιδιών αφού σε συνδυασμό με την PlayStation Eye camera μπορεί να ανιχνεύσει την ακριβή κίνηση, γωνία και θέση του παίκτη και στις τρεις διαστάσεις του χώρου επιτρέποντας του να νιώσει ότι βρίσκεται ο ίδιος «μέσα» στο παιχνίδι που απολαμβάνει.

Τέλος η εταιρία θα συνεχίσει να επεκτείνει περαιτέρω την πλατφόρμα του PS3 και να δημιουργεί ένα νέο κόσμο ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Συνελήφθη στο Κιλκίς να εξωθεί τον 11χρονο γιο του σε επαιτεία

Την Δευτέρα το βράδυ στις 20:15 συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 58χρονος ο οποίος εξωθούσε τον 11χρονο γιο του σε επαιτεία, έξω από τον Ιερό Ναό Πέντε και Δέκα Μαρτύρων.

Συγκεκριμένα ο πατέρας εκμεταλλευόταν το νεαρό της ηλικίας του παιδιού προς δικό του χρηματικό όφελος.

Το χρηματικό ποσό των 3€ σε κέρματα, που βρέθηκε στην κατοχή του ανήλSynικου κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Έφοδος σε video club για πλαστά DVD στη Λαμία

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 18.00, σε Video Club της Λαμίας οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (Ε.Ο.Π.Ε.)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 758 κλεψίτυποι ψηφιακοί βιντεοδίσκοι, μια κεντρική μονάδα Η/Y, δυο μονάδες εγγραφής DVD, πέντε εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και επτά μετασχηματιστές τροφοδοσίας των εξωτερικών μονάδων

Ο 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη, ενώ αναζητείται και η ιδιοκτήτρια στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Κρήτη: Πήγε να μαζέψει χόρτα κι έπεσε στο γκρεμό

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάσυρση άνδρα που έπεσε σε γκρεμό, στην περιοχή του Μαδέ, στην Αγία Πελαγία...

Ο άτυχος άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός, βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να μαζέψει χόρτα , παραπάτησε κι έπεσε από μεγάλο ύψος. Στο σημείο βρέθηκαν δύο οχήματα της ΕΜΑΚ καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παρά το γεγονός ότι είχε αποφασιστεί να ζητηθεί η συνδρομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου προκειμένου να μεταφερθεί από τη θάλασσα ο 54χρονος, τελικά το έργο της ανάσυρσης ανέλαβε η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο βρίσκεται ο ιατροδικαστής ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια

ΕΘΕΛ : Κάθονταν με άδεια για 3.000 ημέρες!

Ξεσκεπάζεται απίστευτο κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά αιμοδοσίας με τα οποία δεκάδες εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ εξασφάλιζαν άδειες που συνολικά ξεπερνούσαν τα 10 ΧΡΟΝΙΑ!

Σύμφωνα με την ΕΘΕΛ το κύκλωμα δρούσε από το 2004 εως το 2010 "τακτοποιώντας" 80 υπαλλήλους.

Πόσοι από αυτούς τιμωρήθηκαν; Ουσιαστικά ελάχιστοι και αυτοί με ποινή αργίας ολίγων ημερών. Γιατί οι περισσότεροι είτε συνταξιοδοτήθηκαν, είτε αποχώρησαν, ενώ για κάποιους άλλους που είναι ακόμα στην ΕΘΕΛ, ακόμα δεν έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια!

O σχετικός φάκελος είναι ήδη στα χέρια του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή που θα μεταβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ, Αλέξανδρος Κομίνης "υπήρχαν πράγματι περίπου 30 με 35 άδειες και καταδικάζουμε τους εργαζόμενους και διαφωνούμε απόλυτα και κάθετα για το προϊον αυτής της συναλλαγής με πλαστά έγγραφα. Σε όσους θελήσουν να εστιάσουν μόνο στο θέμα αυτό, πρεπει να θυμίζω πως οι εργαζομενοι δίνουν 1.000 φιάλες αίμα το χρόνο και σώζουν 1.000 ζωές".

Αργολίδα: Φορτίο με 200 κιλά παράνομα κρέατα

Ένα, ακόμη μεγάλο φορτίο με παράνομα κρέατα εντοπίστηκε σε φορτηγό που οδηγούσε ένας… Πακιστανός στην Αργολίδα. Οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν κοντά στο Λυγουριό, ανακάλυψαν ότι τα 200 κιλά κατεψυγμένα κρέατα που μετέφερε ούτε τα απαραίτητα παραστατικά είχαν, ούτε είχαν φορτωθεί σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις !

Tο μπλόκο της Αστυνομίας που είχε στηθεί στο 46ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ισθμίων– Αρχαίου Θεάτρου, σταμάτησε τον Πακιστανό οδηγό του φορτηγού για τροχαία παράβαση και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο στο φορτηγό. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι στην καρότσα, αν και δεν ήταν ψυγείο, είχαν φορτωθεί παράνομα τα κρέατα!

Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Αργολίδας και το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην Τρίπολη, που έφτασαν επί τόπου και βεβαίωσαν σωρεία υγειονομικών και φορολογικών παραβάσεων, οι οποίες μαζί με τις τροχονομικές που είχε διαπράξει ο αλλοδαπός οδηγός περιλήφθηκαν στην δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Τα κρέατα, τα οποία προορίζονταν για την αγορά, δεσμεύτηκαν και θα καταστραφούν.

Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες;

Τους κάνει ευτυχισµένους
Το σεξ για τον άντρα αποτελεί κυρίαρχο µέρος της ζωής του, αφού οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισµός τους είναι ταυτισµένος µε τη σεξουαλικότητά τους. Σύµφωνα µάλιστα µε έρευνες, υπάρχουν αντικειµενικοί λόγοι που το επιθυµεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα. ∆εν είναι τυχαίο που ένας άντρας λέει στη σύντροφό του «αν δεν κάνουµε σεξ, δεν σε αγαπώ», ενώ εκείνη προβάλλει κυρίως συναισθηµατικές απαιτήσεις: «Αν δεν µε αγαπάς, δεν έχει σεξ!» Α

νάµεσα µάλιστα σε όλους τους Ευρωπαίους, περισσότερο για τον Έλληνα το σεξ φτάνει να αποτελεί δείκτη ευτυχίας καθώς το θεωρεί µέρος της ύπαρξής του, γι’ αυτό ακόµα και στα δύσκολα ποτέ δεν αφήνει τη σεξουαλική επιθυµία να χάνεται χωρίς να δώσει τις µάχες του.

Η οµορφιά αρκεί
Σύµφωνα µε έρευνες, οι περισσότεροι άντρες επιθυµούν το σεξ πολύ περισσότερο συγκριτικά µε τις γυναίκες κυρίως γιατί οι αισθήσεις τους είναι έτοιµες να αφυπνιστούν στο πρώτο τυχαίο γεγονός ενός οπτικού ερεθίσµατος. Ακόµα δηλαδή και µια άγνωστη όµορφη γυναίκα µπορεί να πυροδοτήσει τη σεξουαλική τους επιθυµία, καθώς τους προκαλεί και τους ερεθίζει αφυπνίζοντας τις αισθητηριακές αντιδράσεις των νευροενδοκρινών αδένων του εγκεφάλου τους.

Η οµορφιά δηλαδή της γυναίκας γίνεται εισιτήριο ερωτισµού για τον άντρα σε σηµείο που να µην ενοχλείται ακόµα κι αν δεν γνωρίζει ούτε το όνοµά της. Την ίδια ώρα, η γυναίκα για να κάνει σεξ µε έναν άντρα θα πρέπει κατά κανόνα να έχει εµπλακεί µαζί του συναισθηµατικά, να τον βρίσκει δυναµικό, καταξιωµένο στην κοινωνία, γοητευτικό, ευφυή, κι ακόµα να νιώθει πως την στηρίζει, την φροντίζει την αγαπάει κ.λπ.

Με τη νοοτροπία του ηγέτη
H δυναµική πετυχηµένη γυναίκα που θα τολµήσει να πει σε έναν άντρα «είµαι καλύτερη από σένα, βγάζω περισσότερα χρήµατα, θα σε ισοπεδώσω αν µε ανταγωνιστείς» είναι σαν να τον σκοτώνει! Η σωστή τακτική εκ µέρους της αν θέλει εκείνος να την θεωρεί επιθυµητή είναι να του λέει µε τον τρόπο της: «Εσύ είσαι ο δυνατός στο δεσµό µας, εσύ είσαι ο κυνηγός και εγώ το θήραµα». Κι αυτό γιατί ο άντρας στο σεξ έχει τη νοοτροπία του ηγέτη.

Η κοινωνία, η παράδοση αλλά και η βιολογία του τού έχουν περάσει το µήνυµα πως αυτός καθορίζει τη σεξουαλική οµπρέλα στη σχέση του. Άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες, ακόµα και σήµερα, όσο κι αν έχουν απελευθερωθεί σεξουαλικά, εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ανδρική υπόθεση. Ακόµα και µια δυνατή καταξιωµένη επαγγελµατίας, µε προσωπικότητα και ισχυρή θέση, στο κρεβάτι συνήθως προτιµά να αφήνεται στα χέρια του άντρα.

Επιθυµία µε ηµεροµηνία λήξης
Η µεγαλύτερη επιθυµία που έχει ο άντρας για το σεξ σε σύγκριση µε τη γυναίκα δεν τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Κι αυτό γιατί από τα 45 περίπου χρόνια του και µετά αρχίζει να µπαίνει στο στάδιο της ανδρόπαυσης, καθώς σιγά-σιγά πέφτει η τεστοστερόνη του, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη µε αποτέλεσµα τα αγγεία, η καρδιά και η στύση του να βάλλονται, ειδικά αν πρόκειται για καπνιστή.

Γεννημένος κυνηγός
∆ύο ακόµα λόγοι κάνουν τον άντρα να θέλει το σεξ περισσότερο σε σύγκριση µε τη γυναίκα: το γονίδιο του κυνηγού, το οποίο κυριαρχεί στο DNA του, αλλά και η νευροχηµεία του, που τον οδηγεί πιο εύκολα στη σεξουαλική διέγερση.

Ανεξάρτητα από την ηλικία και τα τυχόν προβλήµατα υγείας, ο άντρας νιώθει πως πρέπει να είναι πάντα έτοιµος για σεξ. Αν δηλαδή η γυναίκα θέλει, εκείνος «πρέπει» να έχει στύση, αλλιώς φοβάται πως θα την ενοχλήσει και θα την κάνει να πιστέψει πως δεν του είναι πλέον ποθητή.

Στο σφυρί ΟΤΕ και Ιππόδρομος – Ακολουθούν τράπεζες και άλλες 6 ΔΕΚΟ

Τα ασημικά βγαίνουν πλέον και με τη “βούλα” της διυπουργικής στο “στο σφυρί”. Πρώτα απ' όλα ο ΟΔΙΕ. Οι Γάλλοι της PMU κατέθεσαν χθες επίσημη πρόταση και όλα δείχνουν ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Σειρά μέσα στο 2012 θα πάρουν και τα ακίνητα της εταιρείας.

Αμέσως μετά ακολουθεί ο ΟΤΕ με την Deutsche Telekom να αυξάνει από το 30% στο 40% το ποσοστό της και το Δημόσιο να παραχωρεί το αντίστοιχο ποσοστό του, με απόφαση όμως για το πότε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραχωρηθεί μέρος ή ολόκληρο το 4% το οποίο κατέχει το ΙΚΑ.

Πλέον συζητείται και πώληση του 31% της ΔΕΠΑ, ενώ ειδικό τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με το γραμματέα αποκρατικοποιήσεων για την πώληση του εμπορικού τμήματος του Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα. Το σχέδιο προβλέπει παραχώρηση του 100% του Παρακαταθηκών ενώ για ΤΤ και Αγροτική μελετάται μείωση του ποσοστού του Δημοσίου ως το 2013 και το 2015 αντίστοιχα.

Προς πώληση βγαίνουν η ΕΑΣ και η ΛΑΡΚΟ. Ακολουθούν οι νέες συμβάσεις για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και η μετοχοποίηση των κρατικών λαχείων, ενώ ταυτόχρονα σειρά παίρνουν το “Ελληνικό” προς αξιοποίηση, αλλά και η επέκταση της παραχώρησης του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

«Δεν Πληρώνω»: Ανοίγουν τα διόδια Αφιδνών τη Μ. Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες έχουν προγραμματίσει για τις 15:00 τη Μ. Παρασκευή τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Ζητούν την άμεση καταγγελία των συμβάσεων παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων σε ιδιώτες και την κατάργηση των διοδίων.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του κινήματος
1. Καταγγέλουμε τη μετατροπή της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και γενικά των αστυνομικών οργάνων σε ιδιωτική παρα-αστυνομία των μεγαλοεργολάβων. Πληθαίνουν οι περιπτώσεις (π.χ. στην Ολυμπία Οδό) καταπάτησης κάθε έννοιας νομιμότητας, αφού αστυνομικά όργανα επιβάλλουν πρόστιμα και αφαιρούν πινακίδες και άδειες ακόμη και οδηγών που ΔΕΝ αρνούνται να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, αλλά δηλώνουν αδυναμία πληρωμής – πρόστιμα έχουν επιβληθεί ακόμη και σε οδηγούς που ζήτησαν να πληρώσουν με πιστωτική κάρτα!

Στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά των παρανομούντων αστυνομικών οργάνων και υπαλλήλων των εταιριών. Η «δικαιολογία» που προβάλλουν προφορικά τα αστυνομικά όργανα (ότι δηλαδή «αναγκάζονται» να παρανομούν επειδή οι εταιρίες πληρώνουν τα έξοδα των οχημάτων της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων!) αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για τους φορολογούμενους πολίτες και αίσχος για τους υπουργούς Μεταφορών κ. Ρέππα και Προστασίας (των Εταιριών) κ. Παπουτσή.

2. Καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών και του κινήματος κατά των διοδίων, που εκφράζεται με τον πρόσφατο πολλαπλασιασμό των μηνύσεων, ακόμη και συλλήψεων! Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργολάβους ότι το κίνημα κατά των διοδίων δεν θα πτοηθεί και θα συνεχίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ως την καταγγελία των χαριστικών συμβάσεων παραχώρησης και την κατάργηση όλων των διοδίων. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε τη θέλησή μας να περιφρουρήσουμε το μαζικό και συλλογικά αποφασισμένο χαρακτήρα των δράσεών μας, χωρίς παραχωρήσεις σε ενέργειες που είναι ξεκομμένες από τη βούληση των χιλιάδων πολιτών οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μας.

3. Ρωτάμε τον κ. Ρέππα: Πρώτον, τι απέγινε με την έρευνα που είχε εξαγγείλει για απόδοση ευθυνών στην «Νέα Οδός Α.Ε.» σχετικά με την πρωτοφανή διακοπή της κυκλοφορίας και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών την Καθαρά Δευτέρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας; Δεύτερον, έχουν σταματήσει τα έργα στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών, και αν ναι, γιατί δεν επιβάλει στην «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» όσα προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης; Ή μήπως προτιμά απλώς να εισπράττει η εταιρία το χαράτσι των διοδίων χωρίς να κουνάει, έστω και για τα μάτια, μια μπουλντόζα; Τέλος, γιατί η πλήρως τεκμηριωμένη καταγγελία από το κίνημα της Β.Α. Αττικής περί πολλαπλής αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων της «Νέα Οδός Α.Ε.» δεν έχει επιφέρει τις προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες πολλών δεκάδων εκατομμυρίων και την καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης από πλευράς του Δημοσίου;

4. Σχετικά με την εξαγγελλόμενη μείωση του αντιτίμου των διοδίων, καταρχήν τονίζουμε ότι είναι ελάχιστο μεν, προφανές δε αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το κίνημά μας και οι μυριάδες πολίτες, που δίκαια και εύλογα δεν καταβάλλουν το χαράτσι στους νταβατζήδες ιδιώτες. Δεύτερον, αυτή η μερική υποχώρηση της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά θα μας κάνει να απεμπολήσουμε το στόχο μας, ιδίως αφού ως προϋπόθεση για τη μείωση είναι νέα δάνεια των εργολάβων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου! Πρόκληση αποτελεί και το σχέδιο της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει έσοδα από τα διόδια για την κάλυψη του…χρέους. Η μοναδική δίκαιη λύση είναι: καταγγελία των συμβάσεων και κατάργηση των διοδίων. Τίποτα λιγότερο!

Γαύδος: e-κομπίνα πολλών χιλιάδων ευρώ

Άγνωστος με το σύστημα e-banking μέσω ιντερνετ, αφαιρούσε από τους λογαριασμούς του Δήμου, ιλλιγγιώδη ποσά για τα δεδομένα της Γαύδου που αγγίζουν τις 520.000 ευρώ.

Ήδη για το θέμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις 7 Απριλίου, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αθ. Καρούντζος έχει ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο που απέδειξε ότι από το 2008 έχουν "κάνει φτερά" τα 520.000 ευρώ.

Ο εγκέφαλος της απάτης μέσω Ιντερνετ τραβούσε τμηματικά τα χρήματα και τα έβαζε σε δικό του λογαριασμό.

Για το θέμα αυτό θα γίνει αναφορά του Δημάρχου Γαύδου κ.Ευστράτιου Λαμπάκη στην Εισαγγελία Χανίων, ενώ την ίδια αναφορά θα κοινοποιήσει αμέσως ο κ.Καρούντζος στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Εντός των επομένων ημερών του θέματος θα επιληφθεί και το ΣΔΟΕ.

Την απάτη εντόπισε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γαύδου κ.Λαμπάκης, ο οποίος υποψιάστηκε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει αφού είχε να πάρει μισθούς από τον Οκτώβριο.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο γ.γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα Χανιά.

Από 900 εισιτήρια στον τελικό του μπάσκετ οι «αιώνιοι»

Στις 15 Μαΐου, στις 19:00, στο γήπεδο του Ελληνικού θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου του μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ για τα μέτρα ασφαλείας, οι δύο ομάδες θα πάρουν από 900 εισιτήρια και 50 προσκλήσεις για τις ανάγκες των φίλων τους. Οι πόρτες του γηπέδου θα ανοίξουν τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και η προσέλευση των φιλάθλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 6.30μ.μ..

Στην είσοδο θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων των φιλάθλων και σωματικός έλεγχος, ενώ δεν θα επιτραπούν πανό και σημαίες. Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να προσεγγίσει την περιοχή γύρω από το κλειστό του Ελληνικού, αν δεν έχει στην κατοχή του εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κύριοι Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Βιτζηλαίος από την ΕΟΚ, Σταυρόπουλος, Ζαχαρόπουλος από τον Ολυμπιακό, Στεφάνου, Γεωργαντής από τον Παναθηναϊκό, ο αντιστράτηγος Νοτιοανατολικής Αττικής Ανδρικόπουλος και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητικής Βίας κ. Τίγκας.

«Στενάζει» η κλωστοϋφαντουργία

Η εκρηκτική άνοδος της διεθνούς τιμής του βάμβακος, εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, μπορεί να ευνοεί τα εκκοκκιστήρια βάμβακος, αλλά αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, ως σύνολο.

Αυτό συνάγεται από την περαιτέρω έντονη πτώση που παρουσιάζει η παραγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων του κλάδου τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Φεβρουάριο του 2011 ο δείκτης της παραγωγής του κλάδου κινήθηκε έντονα πτωτικά, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2010, με αποτέλεσμα στο δίμηνο να καταγράφεται μείωση της παραγωγής, σε σύγκριση με το ίδιο δίμηνο του 2010, κατά 21% (-19,9% τον Ιανουάριο και -22,2% τον Φεβρουάριο).

Η άνοδος των τιμών, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί τον Ιανουάριο μείωση των συνολικών εσόδων των επιχειρήσεων μόνο κατά 3,3%, έναντι αντίστοιχης μείωσης 21,7% τον περυσινό Ιανουάριο.

Οι αρνητικές τάσεις που επικρατούν στην παραγωγή της ελληνικής βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αντανακλούν, όπως αναφέρουν παράγοντες του κλάδου, την περαιτέρω εξασθένησή του, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του μεριδίου που καταλαμβάνουν στις ευρωπαϊκές αγορές τα προϊόντα ομοειδών επιχειρήσεων από ασιατικές, κυρίως, χώρες χαμηλού εργατικού κόστους, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να απορροφούν την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Επί συνόλου 15 κατηγοριών προϊόντων του κλάδου, όπως αυτές προσδιορίζονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, άνοδο του όγκου παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με το 2009, παρουσίασαν μόνο δύο (13,3%), σε αντίθεση με τις άλλες δεκατρείς (86,7%), οι οποίες εμφάνισαν πτώση.

Η συνολική παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στη χώρα μας το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010 ήταν μειωμένη, σε σύγκριση με το 2009, κατά 20,2%, σε επίπεδα τα οποία είναι κατώτερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005 κατά 57,8%. Την ίδια περίοδο του 2009 είχε καταγραφεί μείωση της τάξεως του 27,8%, σε σχέση με το 2008.

Η καθοδική πορεία της παραγωγής του κλάδου κατά το 2010 ήταν συνεχής, με τη μείωση να ανέρχεται σε 17,8% το πρώτο τετράμηνο και να κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα τους επόμενους μήνες.

Όπως προκύπτει από επεξεργασία σχετικών στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ., κατά την εξεταζόμενη περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2010 αυξήθηκε η παραγωγή νημάτων για ράψιμο από βαμβάκι κατά 16,1% και νημάτων από ασυνεχείς συνθετικές ίνες κατά 5,3%.

Συγχρόνως, όμως, μειώθηκε η παραγωγή λοιπών νημάτων κατά 7%, νημάτων από τεχνητές συνεχείς ίνες κατά 31,8%, βαμβακερών υφαντών υφασμάτων κατά 0,7%, υφαντών υφασμάτων από φυτικές ίνες εκτός των βαμβακερών κατά 61,7%, υφαντών υφασμάτων από συνθετικά και τεχνητά νήματα συνεχών ινών κατά 26,15%, εργασιών φινιρίσματος κατά 13,25%, άλλων υφασμάτων πλεκτών και κροσέ κατά 15,5%, κουβερτών και κλινοσκεπασμάτων ταξιδιού κατά 32,1%, σεντονιών και μαξιλαροθηκών κατά 65,8%, σάκων και σακιδίων για συσκευασία προϊόντων κατά 72,8%, ταπήτων και άλλων, θυσανωτών υφαντικών καλυμμάτων δαπέδου κατά 29,6% και λοιπών ταπήτων κατά 20%. Η παραγωγή ταπήτων και άλλων υφαντικών καλυμμάτων, με κόμπους, ήταν μηδενική.

Τα συνολικά έσοδα των επιχειρήσεων του κλάδου εκτιμάται ότι μειώθηκαν το περασμένο έτος μόνο κατά 13%, παρά τη μείωση της παραγωγής κατά 20,2%, έναντι μείωσης 28,1% που είχε σημειωθεί το 2009, καθώς οι τιμές των προϊόντων σημείωσαν μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες του 2010.

Η συνολική παραγωγή του κλάδου κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αντιστοιχούσε κατά την ΕΛ.ΣΤΑΤ., σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2005, στο 3,1% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Στο μεσοδιάστημα η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στη χώρα μας μειώθηκε κατά περίπου 58%.

Νέα «μεταφορικά μέσα» για το Διάστημα ψάχνει η NASA

Τα νέα διαστημικά οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα υπό κατάργηση γερασμένα διαστημικά λεωφορεία αναζητεί η Nasa και ήδη έχει ζητήσει προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες να προτείνουν νέους τρόπους μεταφοράς των αστροναυτών στο διάστημα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσέφερε μάλιστα το ποσό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερις εταιρείες - τις Blue Origin, Boeing, Sierra Nevada Corp and SpaceX - για να τις βοηθήσει στον σχεδιασμό των νέων διαστημικών οχημάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC,οι τέσσερις εταιρείες θα διαθέσουν στη Nasa από τα μέσα της δεκαετίας «υπηρεσίες ταξί» για τη μεταφορά των αστροναυτών.

Μέχρι τότε, οι Αμερικανοί αστροναύτες θα μεταφέρονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικούς πυραύλους. Ήδη, η εταιρεία «SpaceX» έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό και την κατασκευή πυραύλου με την κωδική ονομασία «Falcon 9» και της διαστημικής κάψουλας «Dragon». Η Nasa έχει προσφέρει μάλιστα στην εταιρεία «SpaceX» 75 εκατομμύρια δολάρια, για να αυξήσει τις δυνατότητες μεταφοράς αστροναυτών με τη διαστημική κάψουλα «Dragon».

Aπό την πλευρά της, η εταιρεία Boeing σχεδιάζει μιά άλλη διαστημική κάψουλα με την κωδική ονομασία «CTS-100» ,που μπορεί να μεταφέρει έως 7 αστροναύτες. Το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται από τη Nasa με 92,3 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία Sierra Nevada Corporation (SNC) αναπτύσσει επίσης ένα νέο διαστημικό λεωφορείο που έχει την κωδική ονομασία «Dream Chaser».

«Προσφέροντας χρόνο και χρήμα, είμαι πεπεισμένος ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα αναπτύξουν συστήματα μεταφοράς αστροναυτών ασφαλή, αξιόπιστα και υψηλής απόδοσης σε σχέση με το κόστος τους» τονίζει ο Φίλιπ Μακ Άλιστερ, διευθυντής του προγράμματος εμπορικών διαστημικών πτήσεων της Nasa. H αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει μάλιστα να αυξήσει στα 850 εκατομμύρια δολάρια τη χρηματοδότηση των εταιρειών τον επόμενο χρόνο.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη πτήση διαστημικού λεωφορείου, η Nasa ανακοίνωσε ότι ο γερασμένος στόλος της θα αποσυρθεί σε τέσσερα μουσεία στη Φλόριντα, την Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη. Το Atlantis, το οποίο θα εκτοξευτεί τον Ιούνιο για την τελευταία αποστολή διαστημικού λεωφορείου, θα παραμείνει στο Ακρωτήριο Canaveral και θα εκτεθεί στο κέντρο επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Kennedy.Το Endeavour, το οποίο αναχωρεί για την τελευταία του αποστολή στα τέλη Απριλίου, θα μεταφερθεί στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνια, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Όσο για το Discovery θα μεταφερθεί στο παράρτημα του μουσείου του Ινστιτούτου Smithsonian που βρίσκεται λίγο έξω από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Χιλιάδες κροτίδες σε Κρήτη και Αρκαδία

Όλο και μεγαλύτερες ποσότητες κροτίδων κατάσχουν οι αστυνομικές αρχές σε όλη την Ελλάδα, όσο πλησιάζουμε προς την Ανάσταση. Ιδιοκτήτες καταστημάτων που πωλούσαν παράνομα τα επικίνδυνα βεγγαλικά, συνελήφθησαν στην Κρήτη και την Αρκαδία.

«Κόκκινο» σε ένα μεγάλο φορτίο κροτίδων που ετοιμαζόταν να ρίξει στην αγορά η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος, έβαλε η Αστυνομία στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας που έκανε αιφνιδιαστική έρευνα και κατέσχεσε συνολικά 18.400 κομμάτια διαφόρων τύπων. Τη… «νύφη» πλήρωσε ένας 73χρονος που εργαζόταν στο κατάστημα, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται.

Επίσης, στα Χανιά, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ένας 50χρονος καταστηματάρχης που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, όταν σε έλεγχο που έγινε στο κατάστημα παιχνιδιών που διατηρεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.460 κροτίδες διαφόρων ειδών.

Ενημέρωση για βλάβες στα φανάρια μέσω… SMS

Με κόστος μικρότερο των 50 ευρώ τον μήνα στον Δήμο Χανίων εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό σύστημα άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση βλάβης των φωτεινών σηματοδοτών, το οποίο συνδέει την τεχνολογία της ηλεκτρονικής ρύθμισης της κυκλοφορίας με τις δυνατότητες της κινητής τηλεφωνίας.

Εδώ και χρόνια η λειτουργία των φαναριών στους δρόμους των Χανίων ρυθμίζεται με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μέσω προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος φωτεινών σηματοδοτών του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Μαρινάκης, «ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που ρυθμίζει την κυκλοφορία έχει ένα ειδικό πρόγραμμα με το οποίο τα σήματα για τις βλάβες των σηματοδοτών, μέσω του υπολογιστή, πηγαίνουν σε κινητό τηλέφωνο. Από αυτό αυτομάτως αποστέλλεται ένα SMS στο κινητό τηλέφωνο, με το οποίο ενημερώνεται αμέσως για το σημείο όπου είναι η βλάβη και για το είδος της».

Η Δ.Ε.Η. ζητά 1 εκ. από την ΔΕΥΑΖ

Το ποσό του 1 εκ. ευρώ ζητάει η Δ.Ε.Η. από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ), λόγω παλαιάς οφειλής του πρώην Συνδέσμου Ύδρευσης από την κατανάλωση ρεύματος στα αντλιοστάσιά του.

Το συγκεκριμένο ποσό έρχεται να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση της δημοτικής επιχείρησης καθώς υπάρχει υφιστάμενο χρέος ύψους 2.093.000 ευρώ το οποίο «κληρονομήθηκε» από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης ο οποίος έχει πλέον καταργηθεί.

Τέλος στην αγορά ελληνικών ομολόγων από τη Ρωσία

Το Κρεμλίνο αποφάσισε διαθέτει αποθεματικά του σε ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά ομόλογα, διότι «τα θεωρούμε πλήρως αξιόπιστα. Εξαιρέσαμε από τη λίστα τα ελληνικά και τα ιρλανδικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα έχουν εκ μέρους μας ζήτηση», όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν μιλώντας από την Ουάσινγκτον στο αγγλόφωνο ρωσικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Το σχετικά χαμηλό επίπεδο δημόσιου χρέους της Ρωσίας, το οποίο δεν υπερβαίνει το 11% του ΑΕΠ, ενώ η συνθήκη Μάαστριχτ επιτρέπει έως και 60%, θα εξασφαλίσει τα επόμενα χρόνια την αναβάθμιση των κρατικών και εταιρικών ομολόγων της Ρωσίας στη διεθνή αγορά.

«Οι περισσότερες χώρες τώρα έχουν φθάσει αυτό το επίπεδο ή το ξεπέρασαν και τα επόμενα πέντε έτη θα δούμε ότι κατά μέσο όρο το χρέος των ανεπτυγμένων κρατών θα πλησιάσει το όριο του 100 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, που είναι άβολη για τις παγκόσμιες αγορές», δήλωσε ο Κούντριν, θυμίζοντας ότι το χρέος της Ιταλίας είναι ήδη πάνω από το 100% του ΑΕΠ και το χρέος της Ιαπωνίας από το 200%.

Σε αυτό το σκηνικό στην παγκόσμια αγορά η Ρωσία προβάλλει «σημαντικά πιο ελκυστική, σημειώνοντας ότι «αυτό το πλεονέκτημα θα το χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια».

Ωστόσο υπάρχει μια ουσιαστική συνθήκη, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το κρατικό πρακτορείο Ιτάρ-Τας: η Ρωσία πρέπει «να εξασφαλίσει αυστηρές μακροοικονομικές παραμέτρους στην οικονομία της» και μόνον τότε τα ρωσικά ομόλογα θα έχουν αυξημένη διεθνή ζήτηση και «τα αποθεματικά μας θα αυξάνονται».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει Πάσχα στην Κορίνθου-Πατρών

Σημαντικές καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, αναμένει το υπουργείο Υποδομών κατά την έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής ροής (κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη) στο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα διατίθενται δύο λωρίδες μειωμένου πλάτους στην κατεύθυνση αιχμής, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την παλιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στους ανισόπεδους κόμβους της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στην κατεύθυνση αιχμής.

Το υπουργείο Υποδομών υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από τους οδηγούς, τόσο για κυκλοφορία όσο και για στάθμευση. Όπως τονίζει, η διατήρηση της ΛΕΑ κενής, για χρήση μόνο από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση συμβάντων.

Εθελοντικός καθαρισμός του κάστρου Άρτας

Σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πολιτιστική κληρονομιά της Άρτας, η δημοτική Αρχή προχώρησε στη διοργάνωση εθελοντικού καθαρισμού του κάστρου της πόλης ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Πέμπτη, 21 Απριλίου, στις 10 το πρωί.

Στην επιχείρηση καθαριότητας του ιστορικού μνημείου θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες αλλά και απλοί πολίτες έτσι ώστε ο συγκεκριμένος ιστορικός χώρος να μπορεί να δεχτεί τουρίστες την περίοδο του Πάσχα.

Το κάστρο παρέμενε κλειστό για 15 χρόνια περίπου και για πρώτη φορά φέτος, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, θα ξανανοίξει τις πύλες του προκειμένου να υποδεχτεί τους επισκέπτες.

Συμπλοκή μεταναστών τη νύχτα στην Πάτρα

Μέχρι και μπαλτά είχε η συμπλοκή μεταναστών στην Πάτρα, χθες βράδυ γύρω στις 11.Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Έλληνος Στρατιώτου και Φαβιέρου.

Τρία άτομα συνεπλάκησαν και ένας 19χρονος χτύπησε με μπαλτά έναν 22χρονο, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τραυματιστεί πάνω από το μάτι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη, ενώ ο τραυματισμένος αλλοδαπός εξήλθε από το νοσοκομείο.

Βιομηχανική κατασκοπεία σε βάρος πασίγνωστης εταιρείας

Οι αστυνομικοί έστησαν μυστική επιχείρηση βγαλμένη από σενάριο χολιγουντιανής ταινία για να καταφέρουν να εντοπίσουν τους χρυσοδάκτυλους χάκερ.

Τελικά κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έναν 32χρονο και μια 34χρονη όμως η ζημιά για την εταιρεία είχε γίνει και υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ!

Η εταιρεία έκανε καταγγελία πως οι δράστες όχι απλά είχαν κλέψει τα στοιχεία πελατών αλλά ουσιαστικά είχαν στήσει δίκτυο παρακολούθησης των οικονομικών σχέσεων της με αυτούς, των κινήσεων της εταιρείας και φυσικά είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τόσο για τις συναλλαγές της εταιρείας, όσο και για τις επόμενες κινήσεις της.

Στοιχεία τα οποία εκμεταλλεύονταν οι δράστες προς δικό τους όφελος και ίσως πωλούσαν και σε αντίπαλες εταιρείες.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν “αντιπαρακολούθηση” και κατάφεραν να βρουν το “δρόμο” μέσα από τον οποίο ο 32χρονος “τραβούσε” αρχεία από την εταιρεία. Ακολούθησαν τα “ιντερνετικά” ίχνη του και τον συνέλαβαν ... επί το έργο. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί έφτασαν και στην 34χρονη “συνεταίρο” του.

Όπως αποδείχθηκε η δουλειά ήταν ... στημένη από μέσα. Όπως έγινε γνωστό από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 32χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην εταιρεία, έπαιρνε απόρρητα προσωπικά δεδομένα πελατών, τα οποία διακινούσε, μέσω Διαδικτύου, σε άλλες εταιρείες με τη συνεργασία της φίλης του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Άγονοι οι διαγωνισμοί της G.A. Ferries για την απομάκρυνση των πλοίων από τον Πειραιά

Σε σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση με την απομάκρυνση των πλοίων της G.A. Ferries από το λιμάνι του Πειραιά. Οι πρόσφατοι διαγωνισμοί για την εκποίηση και την απομάκρυνση των πλοίων κρίθηκαν από τον ΟΛΠ άγονοι και η διαδικασία θα επαναληφθεί με τιμή εκκίνησης χαμηλότερη κατά 20%.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΠ Α.Ε. επισημαίνει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε ως άγονους τους διαγωνισμούς για την εκποίηση και απομάκρυνση των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων ΝΤΑΛΙΑΝΑ, ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ, ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΜΙΛΕΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και ΡΟΔΑΝΘΗ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Για τα πιο πάνω πλοία θα υπάρξει νέα διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού με τιμή εκκίνησης χαμηλότερη κατά 20% της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας».

Σκότωσαν 23χρονη ενώ μιλούσε σε webcam!!!

Ο φίλος της έβλεπε από την κάμερα την κοπέλα να παλεύει με τον άγνωστο δολοφόνο και αυτός να προσπαθεί να την πνίξει. Μετά από ώρες βρέθηκε νεκρή.

Όλα έγιναν στο Τορόντο του Καναδά. Η 23χρονη Κουίαν Λιου από το Πεκίνο πήγε στον Καναδά για να σπουδάσει. Όμως η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Την Παρασκευή το πρωί μιλούσε μέσω webcam με τον φίλο της στην Κίνα. Ξαφνικά, όπως είπε ο φίλος της, άκουσε την πόρτα να χτυπάει και ήταν ένας άνδρας που της ζητούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο της για κάτι επείγον. Εκείνη του είπε να πάρει τηλέφωνο όταν ξαφνικά της επιτέθηκε και άρχισε να παλεύει μαζί της. Όλα αυτά γίνονταν μπροστά στα μάτια του φίλου της, που έβλεπε την όλη σκηνή από τον υπολογιστή του.

Για αρκετά λεπτά η Λιου και ο δράστης πάλευαν στο διαμέρισμα όμως μετά ο δράστης φαίνεται πως είδε ότι η κάμερα ήταν ανοιχτή και έκλεισε το λαπτοπ.

Τότε ο φίλος στην Κίνα άρχισε να ψάχνει τρόπο να βρει τι γίνεται. Προσπαθούσε να την πάρει τηλέφωνο αλλά τίποτα. Μετά από δέκα ώρες κατάφερε να ενημερώσει έναν γνωστό του στο Τορόντο και αυτός την αστυνομία όπου έφτασε στο διαμέρισμα της Λιού. Εκεί βρήκαν το άψυχο κορμί της ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο υπολογιστής της έλειπε.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια του θανάτου της καθώς δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη από τι πέθανε ενώ όπως είπαν δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. Ο νεαρός φίλος της δεν αναγνώρισε τον δράστη ενώ οι άτυχοι γονείς της πήγαν αμέσως στον Καναδά. Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο κοριτσάκι τους και ζητούν από την αστυνομία να βρει τον δράστη.

Έπεσαν κεφάλια στο “Αλεξάνδρα”

Την πρώτη συνδιοίκηση νοσοκομείων στο ΕΣΥ έφερε η απομάκρυνση της διοικήτριας του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κυρίας Ελένη Ρογδάκη από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που έγινε στο νοσοκομείο συνεπεία της απόφασης της διοίκησης να το αποσύρει από την εφημερία της περασμένης Τετάρτης λόγω έλλειψης κλινών και υλικών –που ωστόσο αποδείχθηκε πλασματική.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης όλης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, παύονται η διοικήτρια και ο αναπληρωτής διοικητής κ. Νίκος Πεφάνης και επικεφαλής του «Αλεξάνδρα» τοποθετείται πλέον ο διοικητής του έτερου μεγάλου μαιευτικού νοσοκομείου της Αθήνας, του «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», κ. Νίκος Φαλδαμής.

Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει λάβει πολύ καλή κατάταξη κατά την αξιολόγηση των διοικητών του ΕΣΥ σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς στόχους αλλά και εκείνους της μηχανογράφησης και πληροφορικής στο νοσοκομείο που διοικεί τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για την πρώτη μορφή συνένωσης νοσοκομείων που υλοποιείται στο ΕΣΥ –αφορά τη κοινή διοίκηση δύο ή περισσότερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων από ένα φυσικό πρόσωπο βάσει του άρθρου 69 του νόμου 3918/2010.

Εκ νέου ΕΔΕ στο «Αλεξάνδρα» για την αναζήτηση ευθυνών των γιατρών
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας διέταξε νέα ΕΔΕ για το θέμα των ελλείψεων υγειονομικού υλικού αλλά και των κενών κλινών στο «Αλεξάνδρα» λόγω των οποίων η διοίκηση είχε αποφασίσει την «έξοδό» του από το σύστημα εφημεριών. «Για μας το θέμα δεν έληξε εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τους Επιθεωρητές Υγείας που συνέταξαν το πόρισμα οι οποίοι όπως είπε «εξαίρεσαν από την απόδοση ευθυνών το ιατρικό προσωπικό, γεννώντας ερωτήματα και απορίες σε όλους μας».

Εκτός από τη διοικήτρια και τον αναπληρωτή διοικητή, το πόρισμα επιμέρισε ευθύνη για τις προσχηματικές ελλείψεις υλικών και κρεβατιών στη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και μία διοικητική υπάλληλο. Εις βάρος των τριών τελευταίων προσώπων θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι «τοποτηρητής» της νέας ΕΔΕ θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος.

Αυστραλία: 16.000 ευρώ πρόστιμο για κακοποίηση γάτας

Κακοποίησε μια γάτα που ήθελε να παίξει με τα σκυλιά του. Τώρα όμως θα πρέπει να το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό που έκανε αν και ο ίδιος δηλώνει φιλόζωος. Σε πρόστιμο 20 χιλιάδων δολαρίων καταδικάστηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από το Περθ της Αυστραλία γιατί κακοποίησε μια γάτα.

Επί πλέον το δικαστήριο επέβαλε στον Τζον Κονέλ, 71 ετών, να καταβάλει και δύο χιλιάδες δολάρια στην Εταιρία Προστασίας Ζώων (RSPCA). Σύνολο δηλαδή 22.000 δολάρια αυστραλίας, 16.000 ευρώ!

Ο δράστης κλώτσησε μια μικρή γάτα που ήθελε να παίξει με τα σκυλιά του. Κατόπιν την άρπαξε και την πέταξε και έδωσε εντολή στα σκυλιά να τρέξουν και να του την φέρουν.

"Είσαι ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Κακοποίησες μια γάτα λες και ήταν κατσαρίδα" του είπε ο δικαστής Μάικολ Γουίλερ.

Ο ίδιος δηλώνει φιλόζωος ενώ μάλιστα έχει και αρκετά σκυλιά που τα φροντίζει και τα προσέχει. Όμως όπως είπε φοβήθηκε ότι η γάτα με τα σκυλιά θα “σκοτώνονταν” αν άρχιζε... καυγάς!

ΟΣΥΠΑ: Αναστολή των κινητοποιήσεων

Αναστέλλει η ΟΣΥΠΑ τις απεργίες που είχε εξαγγείλει για μετά το Πάσχα, καθώς οι εργαζόμενοι έλαβαν διαβεβαιώσεις από την ΥΠΑ και το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των δεδουλευμένων και αργιών.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν αναγγελθεί με ημερομηνίες έναρξης 27/4/11, 28/4/11 και 29/4/11.

Πάντως, σε σχετική ανακοίνωση η ΟΣΥΠΑ ξεκαθαρίζει ότι παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Δαδικτυακός εφιάλτης για 11 σταρ της ελληνικής showbiz

Δεν έχει τέλος ο διαδικτυακός εφιάλτης για τους σταρ της ελληνικής showbiz και όχι μόνο. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων έχουν υποβληθεί ήδη δώδεκα καταγγελίες και μηνύσεις κατά αγνώστων στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εσπρέσο”, οι Έλληνες διάσημοι βλέπουν με τρόμο ότι υπάρχουν ιστοσελίδες με το όνομα τους, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν μπει καν σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γι 'αυτό έχουν προβεί σε καταγγελίες και μηνύσεις για ψεύτικα προφίλ στο Facebook και άλλα site, τα οποία οι ίδιοι αγνοούσαν και τα διαχειρίζονταν άγνωστα προς αυτούς άτομα.

Μέχρι στιγμής, τρεις παρουσιαστές, δύο τραγουδίστριες, ένας ηθοποιός αλλά και γόνοι εύπορων οικογενειών έχουν ζήσει εφιαλτικές στιγμές καθώς εμφανίζονται ιστοσελίδες με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα οποία συνοδεύονται από επικριτικά σχόλια για φίλους και γνωστούς, με αποτέλεσμα να δέχονται οργισμένα τηλεφωνήματα από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από αυτές τις κακεντρέχειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γνωστού αθλητικού συντάκτη και παρουσιαστή, ο οποίος έπεσε θύμα χάκερ του Facebook που έφτιαξαν προφίλ με τα στοιχεία του. Στη συνέχεια έγραφαν στο δήθεν προφίλ του υβριστικά σχόλια για οπαδούς μεγάλης ομάδας, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα.

Επίσης γνωστή τηλεπαρουσιάστρια είχε και εκείνη την οδυνηρή εμπειρία των “τρομοκρατών” του διαδικτύου. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν δημιουργήσει προφίλ με τα στοιχεία της και έγραφαν συκοφαντικά σχόλια για το κοινό που την παρακολουθεί.

Το ίδιο έκαναν και με τραγουδιστές και τραγουδίστριες καθώς και με ηθοποιούς όπου έβριζαν τους θαυμαστές τους.

Ήδη οι περισσότερες από τις ψεύτικες σελίδες έχουν “κατεβεί” έπειτα από τις καταγγελίες που έκανα οι επώνυμοι στους “Ράμπο” του διαδικτύου. Πλέον η έρευνα που έχει ξεκινήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στο στάδιο εντοπισμού των ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα.

Ο "πόλεμος" της Κερατέας, μεταφέρθηκε... στο Υπουργικό Συμβούλιο!!!

Τα μπλόκα από την Κερατέα έφυγαν αλλά οι εντάσεις μένουν. Μόνο που έφυγαν από τη λεωφόρο Λαυρίου και «εγκαταστάθηκαν» στο υπουργικό συμβούλιο. Η πρωτοβουλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μεσόγαιας και Λαυρεωτικής και τον δήμαρχο της περιοχής και να κηρυχθεί... ανακωχή, φαίνεται πως ενόχλησε συγκεκριμένους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο.

Τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, που τάσσεται υπέρ της σκληρής γραμμής και της εφαρμογής του νόμου, και την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, που θεωρούν ότι ο κ. Παπουτσής μπήκε στα... χωράφια τους. Μόνο που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απολαμβάνει της πλήρους κάλυψης του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής «άδειασε» τους δυο υπουργούς που αντέδρασαν, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία Παπουτσή, ο οποίος έδρασε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

Και όταν ρωτήθηκε για την ενόχληση Ραγκούση-Μπιρμπίλη, η απάντησή του ήταν σχεδόν μονολεκτική: «η κυβέρνηση δρα συνολικά», είπε. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναβολή του έργου, απομένει μόνο να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες για την υλοποίησή του.

"Μια Μέρα για το Δέλτα"

Περίπου 200 κυβικά μέτρα σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το δήμο Δέλτα.

Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές, παιδιά και ενήλικες από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τους τοπικούς οικισμούς, ρίχτηκαν στην "μάχη" για την καθαριότητα, εξαφανίζοντας τα σκουπίδια και το πλαστικό από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιοχές του Εθνικού Πάρκου, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι, τις εκβολές του Λουδία, το παραποτάμιο δάσος Ανατολικού και το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα.

"Στόχος είναι οι εθελοντικές δράσεις να συνεχιστούν, ενώ παράλληλα ο Φορέας Διαχείρισης σχεδιάζει κοινό πρόγραμμα με το Δήμο Δέλτα για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και μπαζών", δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα, καθηγητής Θεμιστοκλής Κουιμτζής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, δεσμεύτηκε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για τον καθαρισμό της περιοχής με την εντατικοποίηση της φύλαξης από τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να παραμείνει καθαρή.

Παράλληλα, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία, με την υποστήριξη του δήμου Αλεξάνδρειας, στην οποία συμμετείχαν εκατό παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, το Δημοτικού Σχολείο Λουτρού και το Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου.

Πρόστιμα σε 2 ασφαλιστικές που δεν κατέβαλλαν τον ΦΠΑ

Πρόκειται για τις Εθνική ΑΕΓΑ, Ιντερνάσιοναλ Λάιφ ΑΕΑΖ. Τα πρόστιμα ύψους 16.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα, επιβλήθηκαν για άρνηση κάλυψης του ΦΠΑ εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να καταβάλλουν σε καταναλωτές που είχαν συνάψει με αυτές ασφαλίσεις νοσοκομειακής περίθαλψης μέρος των εξόδων που αντιστοιχεί στο φόρο προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.).

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για την ασφαλιστική σύμβαση (άρθρα 1 και 2 ν. 2496/1997) εξαιρέσεις της ασφαλιστικής κάλυψης είναι μόνο τότε ισχυρές, εφόσον ρητά περιλαμβάνονται στο ασφαλιστήριο. Δεν αρκεί δηλαδή η πρόβλεψη των εξαιρέσεων στο έντυπο των γενικών όρων της ασφάλισης (τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα»).

Στις καταγγελίες που εξετάστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είχαν καμία πρόβλεψη στα ασφαλιστήρια για εξαίρεση από την κάλυψη των εξόδων νοσηλευτικής περίθαλψης που υποβλήθηκαν οι ασφαλισμένοι του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ. ή οποιουδήποτε φόρου εμπεριέχεται στη νοσοκομειακή δαπάνη που υποβάλλεται ο ασφαλισμένος. Μάλιστα τέτοια εξαίρεση δεν περιλαμβανόταν ούτε στα έντυπα των γενικών όρων των ασφαλίσεων που είχαν συνάψει οι καταναλωτές.

Οι εταιρείες επικαλούνται ανακριβώς απέναντι στους καταναλωτές γενικούς όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής που προβλέπουν την καταβολή από τον ασφαλισμένο των φορολογικών επιβαρύνσεων της σύμβασης ασφάλισης (π.χ. χαρτόσημα που επιβαρύνουν την ασφάλιση). Ο Φ.Π.Α. που εμπεριέχεται σε έξοδα νοσηλείας δεν είναι ωστόσο φορολογική επιβάρυνση, που επιβάλλεται για τη σύναψη της ασφάλισης.

Είναι αντιθέτως φόρος που υφίσταται ανεξάρτητα της σύναψης της ασφάλισης και αναπόσπαστο μέρος της δαπάνης που υποβάλλεται ο καταναλωτής για τη νοσηλεία του, την οποία δαπάνη και αναλαμβάνει να καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία με τη ασφάλιση νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διερευνά περαιτέρω αναφορές και για άλλες ασφαλιστικές εταιρείες. Εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των καταναλωτών στα παραπάνω, καθώς μάλιστα μέχρι σήμερα δεν έχουν περιέλθει σε γνώση της ασφαλιστήρια συμβόλαια που να δικαιολογούν την εξαίρεση του Φ.Π.Α. στις ασφαλιστικές συμβάσεις νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο πλαίσιο αυτό οφείλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να αποφεύγουν πρακτικές που διαψεύδουν τις δικαιολογημένες προσδοκίες των καταναλωτών και κλονίζουν την αξιοπιστία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τρία μεγάλα έργα με στόχο την ενίσχυση της κρουαζιέρας

Στην υλοποίηση τριών μεγάλων έργων που θα βοηθήσουν οικονομικά τον Πειραιά αλλά και τον τομέα της Κρουαζιέρας, προχωρά το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Πρόκειται για τη δημιουργία Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου στον ΟΛΠ, ξενοδοχείου 5 «αστέρων» μέσα στην λιμενική ζώνη του Πειραιά και επέκτασης της νότιας πλευράς του επιβατικού λιμανιού, ώστε να εξυπηρετεί νέες θέσεις για τα κρουαζιερόπλοια.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς πολλών εταιρειών για την κρουαζιέρα, ενώ για φέτος τόνισε ότι προβλέπονται περισσότερες από 20 % προσεγγίσεις σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και σε όλα τα νησιά.

«Αυτό που θέλω επίσης να σας τονίσω είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις των εταιρειών σε λιμενικές υποδομές, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «από το 2012 θα υπάρξουν πάρα πολλές προσεγγίσεις. Κρουαζιεροπλοίων με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά». Τέλος ανέφερε ότι υπάρχουν εταιρείες που θα υπογράψουν τις συμβάσεις με το υπουργείο για να προχωρήσει η κρουαζιέρα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More