Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Eurovision: Στην τελική ευθεία ο Λούκας Γιώρκας!

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Όλα είναι έτοιμα για το "Watch My Dance" και την ελληνική αποστολή που μπαίνουν στην τελική ευθεία για τον μεγάλο μουσικό διαγωνισμό!

Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike θα κάνουν την πρώτη τους πρόβα στη σκηνή του Dusseldorf Arena σήμερα στις 16:40, ενώ ήδη βρίσκονται μία μέρα στη Γερμανία! Ο τραγουδιστής δεν έχει αποκαλύψει αν θα χορέψει ή όχι ζεϊμπέκικο στον τελικό της Eurovision αλλά σίγουρα θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό!

Αίγυπτος: Κατέκλυσαν πάλι την πλατεία Ταρχίρ

Χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας "κοινωνική δικαιοσύνη", δυόμισι μήνες μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουμπάρακ.

Εκπρόσωποι ανεξάρτητων συνδικάτων ζήτησαν να καθοριστεί ελάχιστος μηνιαίος μισθός 1500 λιρών (περίπου 170 ευρώ), να δικαστούν οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές και να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των συνδικάτων.

Οι συγκεντρωμένοι, που κρατούσαν αιγυπτιακές, λυβικές, συριακές και κομμουνιστικές σημαίες, φώναζαν "κοινωνική δικαιοσύνη" υπό τα βλέμματα ισχυρών δυνάμεων του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους 49 οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, αριστερά κινήματα και συνδικάτα ζητούν, εκτός από τον ορισμό κατώτατου και ανώτατου ημερομισθίου, το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των συνδικαλιστών που συνδέονται με το καθεστώς Μουμπάρακ.

Ο πρώην επικεφαλής της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, που ελεγχόταν από το κράτος, βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά.

Επί Μουμπάρακ απαγορευόταν η ίδρυση ανεξάρτητων συνδικάτων. Οι αιγυπτιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις που σχετίζονταν με το καθεστώς δεν αναγνωρίζονταν από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας (CIT).

Ν.Μάκρη: Κακοποιοί γάζωσαν αστυνομικούς

Επαγγελματίες και αδίστακτοι ήταν τα μέλη σπείρας που τα ξημερώματα, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο τράπεζας στη Λ. Μαραθώνος 51 στη Ν. Μάκρη.

Είχαν απενεργοποιήσει τον συναγερμό και με οξυγόνο είχαν ανοίξει το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών. Άρπαξαν τις κασέτες με τα χρήματα και ήταν έτοιμοι να διαφύγουν. Ήταν η στιγμή που έξω από την τράπεζα έφθασε πλήρωμα περιπολικού του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν τι συνέβαινε και προσπάθησαν να συλλάβουν τους δράστες καλώντας το κέντρο για ενισχύσεις. Οι δράστες δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον τους και οι αστυνομικοί άρχισαν να ανταποδίδουν τα πυρά. Δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν τρεις κάλυκες, σε μια κοντινή αυλή σπιτιού ένα πιστόλι μάρκας Zastava και ένας ασύρματος επικοινωνίας.

Σε μικρή απόσταση οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 1η Απριλίου στο Α.Τ Γλυφάδας.

Ένα εκατομμύριο πιστοί στην τελετή οσιοποίησης του Ιωάννη Παύλου Β΄

Η τελετή οσιοποίησης του Ιωάννη Παύλου Β΄από το διάδοχό του Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄άρχισε σήμερα στις 11.00 ώρα Ελλάδος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ενώπιον τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου πιστών και επισκεπτών που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα.


Με μια αγρυπνία στη Ρώμη έχουν ξεκινήσει επίσημα οι εορτασμοί για την οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου Β΄, το τελευταίο στάδιο πριν από την αγιοποίηση του κατά κόσμον Καρόλου Βοϊτίλα.

Άγριο ξύλο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα

Δε δέρνονται μόνο στην Αθήνα! Πρωτοφανή σε έκταση επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Καινούργιο σε αγώνα μπαράζ ανάμεσα στον Μεδεών Κατούνας και στο Νέο Θέρμιο Απόλλων για την άνοδο στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣΝΑ.

Στο γήπεδο υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων και στο τέλος του αγώνα υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους παίχτες των δύο ομάδων.

Στη συνέχεια στο γήπεδο εισέβαλαν οπαδοί της Κατούνας οι οποίοι, όπως αναφέρει το thebest.gr κυνήγησαν και χτύπησαν παίκτες του Θέρμου.

Από τα επεισόδια υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί σοβαρότεροι των οποίων ήταν του Θεοδόση Κόκκοτου και του γιου του, πρώην παίκτη του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου και νοσηλεύονται.

Όλα τα επεισόδια έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Λιόνα αλλά και των παρατηρητή του αγώνα, πρώην διεθνή διαιτητή Βασίλη Νικάκη.

Για την πειθαρχική δίωξη των ομάδων θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ΕΠΣΝΑ, βάσει των εκθέσεων του διαιτητή και του παρατηρητή.

Για την ιστορία, στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα της Κατούνας επικράτησε με 1-0

Λαθρομετανάστες κρυμμένοι σε φορτίο με παπούτσια

Έξι αλλοδαπούς συνέλαβε χθες λίγο πριν τις 7 το απόγευμα το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό, οι έξι αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου, που το αποτελούσαν χαρτοκιβώτια με ρούχα και παπούτσια.

Οι συλληφθέντες δεν διέθεταν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα και είχαν σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Οι χάκερ του Playstation δεν έκλεψαν τραπεζικούς λογαριασμούς ανακοίνωσε η Sony

Ο ιαπωνικός όμιλος Sony ανακοίνωσε ότι το σύστημά του PlayStation Network που πρόσφατα ήταν θύμα ηλεκτρονικής πειρατείας θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, με νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καταναλωτών.

Πρόσθεσε ότι στην "παρούσα φάση ουδεμία απόδειξη έχει" ότι κατά την κυβερνο-επίθεση εκλάπησαν αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών του δικτύου του.

Η Sony Computer Entertainment και η Sony Network Entertainment International σύντομα θα αποκαταστήσουν "σταδιακά και ανά περιοχή" το δίκτυο PlayStation και την υπηρεσία Qriocity, αρχίζοντας να θέτουν σε επαναλειτουργία τις υπηρεσίες παιχνιδιών, μουσικής και βίντεο", διευκρίνισε ο ιαπωνικός κολοσσός.

Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης "μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου του και ένα πρόγραμμα ευχαρίστησης των πελατών του για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους" στη Sony.

O όμιλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "επί του παρόντος καμιά απόδειξη" πως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών έχουν κλαπεί από πειρατές, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει. Επισήμανε ότι θα "βοηθήσει τους πελάτες του να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο μέσω της υιοθέτησης υπηρεσιών προστασίας κατά της κλοπής στοιχείων ταυτότητας και άλλων προγραμμάτων".

Το Playstation Network, εκτός από online gaming, προσφέρει τη δυνατότητα "κατεβάσματος" ταινιών, μουσικής και άλλου ψηφιακού υλικού.

Ο όμιλος ανέστειλε στις 20 Απριλίου το σύστημά του PlayStation Network, που συνδέει τις κονσόλες παιχνιδιών του με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ, μετά την κλοπή από χάκερ προσωπικών δεδομένων των χρηστών, κωδικών πρόσβασης, στοιχείων ταυτότητας (ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης), διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Η Sony διέκοψε κατά συνέπεια και τη μουσική της υπηρεσία Qriocity, μετά την επίθεση αυτή κατά της διαδραστικής πύλης που συνδέει το PlayStation 3 (PS3) με παιχνίδια ή ταινίες. Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, "καταστροφική από πλευράς δημοσίων σχέσεων" για τη Sony.

Το PlayStation Network που διατέθηκε στη αγορά το Νοέμβριο του 2006 έχει 75 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Επιτρέπει στους χρήστες της κονσόλας παιχνιδιού την περιήγηση από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη και την αγορά παιχνιδιών, ταινιών και μουσικής μέσω του Ιντερνετ.

Λαμία: Ένοπλη ληστεία σε νυχτερινό κέντρο

Άγνωστοι δράστες εισήλθαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στη Λαμία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε άτομα, αγνώστων στοιχείων, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο που βρισκόταν στο ταμείο και στη συνέχεια, με την απειλή όπλου, του άρπαξαν τις εισπράξεις.

Οι δράστες στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και η αστυνομία διενεργεί έρευνες.

Αφγανιστάν: 12χρονος καμικάζι σκόρπισε το θάνατο

Το θάνατο σκόρπισε σήμερα Κυριακή ένας 12χρονος καμικάζι στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν. Το αγόρι πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε, στην αγορά της περιοχής Ασκίν στην επαρχία Πάκτικα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν και δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Μεταξύ των νεκρών ο επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση αυτοκτονίας, χωρίς να κατηγορήσει κάποια οργάνωση.

Στις 28 Μαρτίου στην ίδια περιοχή 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Στόχος της επίθεσης ήταν μια κατασκευαστική εταιρία.

Η επαρχία Πάκτικα, όπως οι γειτονικές Πάκτια και Χοστ, είναι ένα από τα προπύργια του δικτύου Χακάνι, το οποίο είναι ένα από τα ισχυρότερα κινήματα της εξέγερσης των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν το Σάββατο την έναρξη της εαρινής εκστρατείας τους με νέες επιθέσεις σε όλη τη χώρα, καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από χώρους συναθροίσεων, αυτοκινητοπομπές και κέντρα του στρατού.

Κρήτη: Δεν της έδινε πίσω το γιό της!

Το αξιοπερίεργο περιστατικό συνέβη χθες στο Ηράκλειο όταν η 29χρονη μητέρα του ανήλικου εμπιστεύτηκε προσωρινά τη φύλαξη του γιού της στον 46χρονο άνδρα ο οποίος είναι και ο βιολογικός του πατέρας, που όμως δεν έχει προβεί στην αναγνώριση του.

Το μεσημέρι όμως που πήγε η μητέρα να παραλάβει το παιδί ο 46χρονος αρνηθηκε να της τον παραδώσει. Στα πλαίσια αναζητήσεων για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη, Αστυνομικοί της Υ.Α. Ηρακλείου τον εντόπισαν με τον ανήλικο και τον συνέλαβαν.

Σκότωσαν 23χρονο έξω από εκκλησία

Άγνωστοι πυροβόλησαν στο στήθος και τραυμάτισαν θανάσιμα 23χρονο Έλληνα, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου και ενώ το θύμα στεκόταν με άλλα άτομα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας, όπου και εξέπνευσε.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια, που διενεργεί προανάκριση και αναζητά τους δράστες.

Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος

Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει συμβουλές για τον περιορισμό των πυρκαγιών.

Από σήμερα και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο. Η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες να μην καίνε σκουπίδια, ξερά χόρτα, κλαδιά και να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές όταν επικρατεί ξηρασία και φυσάει αέρας.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά θα πρέπει αμέσως να καλέσει στο 199 και να δώσει στην Πυροσβεστική πληροφορίες για τη φωτιά (αν καίγεται δάσος, αγροτική έκταση κλπ), την τοποθεσία, την απόσταση της εστίας από σπίτια και την ένταση του ανέμου.

Την Τρίτη συγκέντρωση του "Δεν Πληρώνω" στην Πάτρα

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών εκδικάζεται την προσεχή Τρίτη 3 Μαΐου, αγωγή που έχει καταθέσει το 2010 ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας κατά της «Ολυμπίας οδού».

Ζητά την κατάργηση της σύμβασης παραχώρησης έργου, αλλά και τη μη καταβολή διοδίων στον οδικό άξονα Ρίου – Ζευγολατιού.

Σε ανακοίνωση της Κίνησης Δεν Πληρώνω, τα μέλη της οποίας για την Τρίτη προγραμματίζουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «οι εταιρίες της κοινοπραξίας εκβιάζουν, μια άβουλη όπως αποδεικνύεται ,κυβέρνηση στοχεύοντας σε επέκταση του χρόνου εκμετάλλευσης του έργου.

Έτσι ολόκληρη περιοχή βρίσκεται σε ομηρία εταιριών που έχουν ακόμα το εθνικό δίκτυο Πατρών – Κορίνθου ως εργοτάξιο .Ούτε ένα χιλιόμετρο δεν είναι παραδομένο και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια και μετά τη λήξη της προθεσμίας που προέβλεπε ο νόμος κύρωσης της σύμβασης. Αυτό είναι κλοπή! Είναι κλέφτες! Και η κυβέρνηση καλύπτει αυτούς και τιμωρεί με 200ευρώ τους οδηγούς που αρνούνται την κλεψιά.

Η σύμβαση παραχώρησης είναι κυρωμένη με νόμο ο οποίος αναφέρει ότι οποιαδήποτε τροποποίηση αυτής πρέπει να κυρώνεται με νέο νόμο. Ας μας πουν κυβέρνηση και εταιρίες ποιόν νόμο περί τροποποίησης ψήφισαν και πότε ; Βρίσκονται και οι δύο σε παράνομη συμπαιγνία, πατώντας ο ένας στις παραλείψεις του άλλου. Καλούμε κάθε χρήστη του δρόμου αυτού να μην παρανομεί …πληρώνοντας διόδια και να απαιτεί να του ανοίξουν την μπάρα διότι προβλέπεται από την σύμβαση ότι μεγάλο κομμάτι του έργου έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 4 Απριλίου του 2011 και σήμερα δεν έχουμε ούτε χιλιόμετρο και απέχουμε πολύ από άποψη εργασιών.

Καλούμε και την ελληνική δικαιοσύνη να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τα διόδια στο συγκεκριμένο δρόμο. Πρέπει όλη τη τοπική κοινωνία να απαιτήσει την άμεση παύση των διοδίων στο δρόμο Πατρών – Κορίνθου και τη κατάργηση της αποικιοκρατικής σύμβασης».

5 κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στο κύκλωμα εκβιαστών

Προσωρινά κρατούμενος ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος, η σύζυγός του και άλλα τρία άτομα. Τι είπε στην απολογία του.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον τρίτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 34χρονος φερόμενος ως "εγκέφαλος" του πολυμελούς κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πριν απο μερικές ημέρες απο την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ακόμη η 29χρονη σύζυγός του κι άλλα τρία εμπλεκόμενα στο κύκλωμα άτομα, που, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Αντίθετα, ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης, ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε ο δικηγόρος που συνελήφθη για εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι παραπάνω έξι κατηγορούμενοι από τους συνολικά εννέα που συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση και της αρπαγής.
Το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα "πλοκάμια" του και στην Αθήνα.

Θύματά του ήταν επιχειρηματίες, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" της σπείρας, δάνεισε το ποσό των 514 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ Ηρακλής με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, ο 34χρονος, που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δάνειζε χρήματα για να διευκολύνει φίλους του.

Ήδη την περασμένη Πέμπτη, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για τους οποίους, πάντως, δεν προέκυψε εμπλοκή στις υποθέσεις εκβίασης και τοκογλυφίας.

Δύο εξ αυτών κατηγορήθηκαν για οπλοκατοχή και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους, ενώ ο τρίτος, που κατείχε μικροποσότητα ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή κανενός όρου.

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε ξενοδοχείο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο, στη Θεσσαλονίκη.

Δυο άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό, ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τη Δευτέρα τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το κείμενο θα είναι 180 σελίδες και θα έχει τη δομή μνημονίου, δηλαδή θα προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις, στόχους και χρονοδιαγράμματα. Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί και στο νομικό μέρος, ώστε το κράτος να ξέρει αν μπορεί να εισπράξει τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και να μην “βαλτώνουν” οι υποθέσεις.

Μεταξύ όσων προβλέπονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η εφαρμογή “πόθεν έσχες” για όλους όσους πλούτισαν απότομα ή υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή αλλά και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Παράγοντας του υπουγείου Οικονομικών αναφέρει στο Βήμα: “Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, βίλα στη Φιλοθέη και στη Μύκονο και την ίδια στιγμή να δηλώνει στην Εφορία εισοδήματα που θα δικαιολογούσαν, αν ήταν συνταξιούχος,ακόμη και τη χορήγηση ΕΚΑΣ”.

Ο έλεγχος θα δώσει έμφαση σε αυτή τη φάση στην ακίνητη περιουσία, τόσο ως προς την είσπραξη του φόρου για τη μεγάλη ακίνητη περουσία, όσο και για την εκτίμησης της οικονομικής κατάστασης. Το υπουργείο φιλοδοξεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη από οφειλέτες που έχουν μεγάλη ακίνητη περουσία σε ακριβές περιοχές.

Την ίδια στιγμή το ΣΔΟΕ ερευνά τις περιπτώσεις 1700 φυσικών προσώπων και επιχειρηματιών που έχουν εταιρείες υπό πτώχευση ωστόσο η προσωπική τους οικονομική κατάσταση είναι ανθηρή. Σχετική απόφαση για είσπραξη προστίμων από αυτούς υπέγραψε ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου με το κονδύλι να ανέρχεται στα 200 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επαγγελματικές κατηγορίες που θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα είναι καλλιτένες, παράγοντες του ποδοσφαίρου, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, γιατροί κ.α. Επίσης βάρος δίνεται από το υπουργείο σε 26 μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ θα βρεθούν οι 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις και όλες οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Τους έπιασαν με πλαστά χαρτονομίσματα

Για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Αλβανός στην εθνική οδό Άρτας-Αντιρρίου.

Ο 40χρονος Αλβανός, που μπήκε παράνομα στην Ελλάδα, είχε στην κατοχή του τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ενώ, όπως προέκυψε από την προανάκριση, επέβαινε σε επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έλληνας συνεργάτης του, 41χρόνων που τον διευκόλυνε στην προώθηση του στη χώρα.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής χρησιμοποιήσει οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα από καταστήματα και μικροπωλητές.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, αυτό είχε επαναληφθεί στην ίδια διαδρομή ένα μήνα πριν,

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ 13 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν από την Αστυνομία που διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση.

"Δεν πληρώνω" σήμερα σε Αφίδνες, Μάλγαρα και Μοσχοχώρι

Σήμερα το απόγευμα στις 18:00, οι επιτροπές που εντάσσονται στην καταβολή των διοδίων, θα ανοίξουν τρεις σταθμούς, προκειμένου οι διερχόμενοι οδηγοί να μην πληρώνουν το σχετικό αντίτιμο.

Συγκεκριμένα, θα ανοίξουν τα διόδια των Αφιδνών, των Μαλγάρων και του Μοσχοχωρίου.

Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για φρουτάκια

Με χειροπέδες βρέθηκαν δύο υπάλληλοι διαφορετικών καταστημάτων στα οποία λειτουργούσαν παράνομα μηχανήματα με "φρουτάκια"

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράβασης του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών

Οι συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος που "επόπτευε" 4 "Φρουτάκια" και ένα 27χρονο που είχε μεγαλύτερο βάρος, αφού ήταν υπεύθυνος σε άλλο μαγαζί με 25 παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, μια 36χρονη και μια 49χρονη αντίστοιχα, δεν συνελήφθησαν καθώς δεν βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που επενέβησαν οι Αστυνομικοί, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα καταζητούνται.

Λήστεψαν ενεχυροδανειστήριο στη Λάρισα και κλείδωσαν τον ιδιοκτήτη στην τουαλέτα!

Όπως ανακοινώθηκε, δύο δράστες με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου κι αφού άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 2.120 ευρώ και τσάντα που περιείχε κοσμήματα και ενέχυρα πελατών, αξίας 3.500 ευρώ, τον κλείδωσαν στην τουαλέτα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές...

Hρωίνη σε μπουκάλια σαμπουάν!

Σε μπουκάλια σαμπουάν είχε κρύψει την ηρωίνη ένας 23χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η δίωξη ναρκωτικών είχε πληροφορίες για τη διακίνηση και είχε στήσει καρτέρι. Τις κινήσεις αυτές αντιλήφθηκε συνεργός του 23χρονου που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά – 730 γραμμάρια ηρωΐνης – ο οποίος έγινε “Λούης”.

Ο νεαρός που είχε ταξιδέψει από το Μπαγκλαντές με τα μπουκάλια που είχαν μέσα ναρκωτικά, συνελήφθη από τους άνδρες της δίωξης.

6 μήνες φυλακή σε ταξιτζή "μαϊμού" στην Κω

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε άνδρας, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε συλληφθεί από Αστυνομικούς στην Κω να εκτελεί παράνομες μεταφορές τουριστών σε διάφορες περιοχές του νησιού έναντι χρηματικού αντιτίμου 20 ευρώ, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια.

Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για στέρηση άδειας οδήγησης καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε μόνο αλβανικό διαβατήριο.

Ο άνδρας άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με την υπόθεση να εκδικάζεται το επόμενο διάστημα σε δεύτερο βαθμό.

Μελβούρνη: Δυο εκατ. δολάρια για την ανέγερση ελληνικού πύργου

Προχωρούν τα σχέδια της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για την ανέγερση ελληνικού πολυώροφου κτιρίου στο κέντρο της πόλης.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπάιλιου, ανακοίνωσε σήμερα τη χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης με δύο εκατομμύρια δολάρια.

Σε εκδήλωση στο κοινοτικό κτίριο, στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νικόλαος Κότσιρας, η Γενική Πρόξενος Ελένη Λιανίδου, στελέχη ομογενειακών φορέων και ομογενείς επιχειρηματίες, ο κ. Μπάιλιου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση τιμά την προεκλογική υπόσχεσή της με την εγγραφή 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό έναντι του κόστους κατασκευής και εξοπλισμού του κοινοτικού κέντρου.

"Το κτίριο, που θα ανεγερθεί στην ελληνική "καρδιά" της Μελβούρνης, θα αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και μη, που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα, το νέο κοινοτικό κέντρο θα αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της λειτουργικότητας του πολυπολιτισμού στην πολιτεία μας, που είναι, κατά κοινή ομολογία, το πολυπολιτισμικό κέντρο της Αυστραλίας", είπε ο κ. Μπέιλιου.

To κόστος κατασκευής του νέου κοινοτικού κέντρου υπολογίζεται σε 12 εκατομμύρια δολάρια. Η κατασκευή θα αρχίσει τους προσεχείς έξι μήνες και θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα του 2013.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, είπε ότι το νέο σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 13 ορόφων, από τους οποίους η Κοινότητα θα κρατήσει τέσσερις για τις ανάγκες της και τις ανάγκες της ορογένειας και οι άλλοι εννιά θα ενοικιάζονται.

Από τη Θεσσαλία ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, η οποία ξεκινά φέτος πρόγραμμα κωνωποκτονίας. Οι ψεκασμοί ξεκινούν από την Δευτέρα 2 Μαΐου από τα πλέον επικίνδυνα σημεία προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Σήμερα, στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «Οικοανάπτυξη» κ. Σπύρο Μουρελάτο το φετινό πρόγραμμα κωνωποκτονίας για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ενώ ανάλογο πρόγραμμα πρόκειται να εφαρμοσθεί και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα για την ΠΕ Λάρισας έχει προϋπολογισμό 90 χιλιάδων ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και πρόκειται να εφαρμοστεί σε συνεργασία με τους δήμους Τεμπών, Κιλελέρ και Αγιάς, οι οποίοι συμβάλουν οικονομικά.

«Η κωνωποκτονία έχει θετικότερα αποτελέσματα όταν υλοποιείται στην ώρα που πρέπει. Αυτό πετύχαμε φέτος, να ξεκινήσει έγκαιρα ώστε τα χρήματα των πολιτών να πιάσουν τόπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Την ιδιαίτερη αξία της εφαρμογής του προγράμματος από τα Μεσάγγαλα μέχρι και τις παρακάρλιες περιοχές από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ανέδειξε στις δηλώσεις της και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου σημειώνοντας την έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος.

Λιβύη: Νεκρός ο μικρός γιος του Καντάφι από βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ

Ο μικρότερος γιος του Καντάφι, ο Σαίφ αλ-΄Αραμπ, και τρία εγγόνια του Λίβυου ηγέτη, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου από επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία.

Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα, όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους. Η οροφή του κτιρίου είχε καταρρεύσει σε πολλά σημεία αφήνοντας τις ατσάλινες δοκούς θωράκισης σωριασμένες ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος.

Ένα επιτραπέζιο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι παρέμενε άθικτο στο αίθριο του κήπου του οικήματος, που βρισκόταν σε αριστοκρατική συνοικία της Τρίπολης.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι ο νόμος της ζούγκλας», είπε σχολιάζοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ιμπραίμ αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν στο χώρο την ώρα του βομβαρδισμού, αλλά δεν τραυματίστηκε.

«Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη, δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι ή τον ίδιο.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια», ανέφερε ο διοικητής των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων.

«Όλοι οι στόχοι των επιδρομών είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δεν χτυπάμε πολίτες», τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπουσάρντ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για κάθε θύμα αυτής της σύγκρουσης», είπε ο Νατοϊκός αξιωματούχος.

Αναφορές από τη Βεγγάζη έκαναν λόγο για πανηγυρισμούς με κορναρίσματα και πυροβολισμούς στον αέρα, από τους αντικαθεστωτικούς, μόλις γνωστοποιήθηκε η είδηση της επιδρομής.

Καταγγελίες για βιασμούς Σουηδέζων απειλούν την τουριστική σεζόν!

Διπλωματικό επεισόδιο με τη Σουηδία ενόψει καλοκαιρινής περιόδου βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και δεύτερη γυναίκα ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από Έλληνα κατά τη διάρκεια των διακοπών της και μετά τα απρεπή σχόλια έλληνα διπλωμάτη. Σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο η σουηδή “Μαρία” δήλωσε ότι έπεσε θύμα βιασμού στο νησί της Κω το 2002 και ότι χειρότερο από το βιασμό ήταν ό,τι ακολούθησε όταν προσπάθησε να βρει το δίκιο της.

Ανέφερε ότι αφού βγήκε έξω με τους αστυνόμους για να αναγνωρίσει τον δράστη στο δρομο, την έβαλαν να καθίσει στο ίδιο δωμάτιο με τον άνδρα αυτό και τη φίλη του. Εκείνος αρνήθηκε τις κατηγορίες και η γυναίκα δέχτηκε μύνηση για δυσφήμιση. Στη συνέχεια έμεινε 48 ώρες κλειδωμένη σε δωματιάκι υπηρεσίας στο τμήμα, αφού απορρίφθηκε η λύση να την κλείσουν σε κελί με 10 άνδρες.

Είχε προηγηθεί μαρτυριά της “Άννα” που επίσης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Σάμο και ότι μόλις το κατήγγειλε της είπαν ότι ψεύδεται με στόχο να εισπράξει χρήματα από ασφάλεια – αν και δεν υπάρχει “ασφάλεια βιασμού”.

Το θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν υπήρξε διαμαρτυρία στην πρεσβεία μας στη Στοκχόλμη.

Ο πρέσβης μας απάντησε στον διαμαρτυρόμενο: “Αντίθετα φίλε μου εσείς πρέπει να ντρέπεστε για τις γυναίκες της Σουηδίας και για το πως συμπεριφέρονται όταν έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες”.

Μετά τις – εκπληκτκές – αυτές δηλώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του διπλωματη από τη θέση του, παρέμβαση έκανε η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Πασχαλίδου. Η κ. Πασχαλίδου χαρακτήρισε τα σχόλια “απεχθή και προκατειλημένα”. “Ήταν απλά ηλίθιο, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να πει κανείς” ανέφερε για το σχόλιο του πρέσβη.

Μετά από όλα αυτά πολλοί τηλεθεατές των εκπομπών που ανέδειξαν το θέμα στηρίζουν μποικοτάζ προς τη χώρα μας και καλούν τους συμπολίτες τους να διαλέξουν άλλο τόπο διακοπών. Σε διάφορα μηνύματα στο Twitter σουηδοί πολίτες έγραψαν: “Δεν πρόκειται να πάω ποτέ στην Ελλάδα. Έχουν τόσο παρωχημένες αντιλήψεις”. Άλλος λέει: “Θα πηγαίναμε στην Ελλάδα και το ακυρώσαμε”.

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" η εκστρατεία κατά της Ελλάδας έχει πιάσει καθώς παρατηρείται μεγάλη μείωση στις κρατήσεις από Σουηδία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Apollo Kioni Τάκη Φιλιππόπουλο που μιλά στην εφημερίδα, οι ακυρώσεις ταξιδιωτικών πακέτων προς την Ελλάδα από Σουηδούς έχουν αυξηθεί και ειδικά για τη Σάμο - όπου έγινε η πρώτη καταγγελία - έχουν διπλασιαστεί.

Δώσαμε συχνότητες του HELLAS SAT στους Τούρκους!

Ο ΗELLAS SAT προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Τούρκους. Αυτή η είδηση πριν απο λίγα χρόνια θα μπορούσε να θεωρηθεί εξωπραγματική κι όμως είναι 100% αληθινή!

Η εταιρεία TURKSAΤ που διαχειρίζεται τους τουρκικούς δορυφόρους TURKSAT 2A KAI 3A δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση συχνοντήτων γι'αυτο και αποφάσισε να νοικιάσει συχνότητας του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT!

O γενικός διευθυντής της TURKSAT Oζκάν Ντάλμπαϊ δηλώνει πως στους δυο δορυφόρους η χωριτικότητα έχει ξεπεράσει το 90%. " Η ζήτηση που έχουμε για τις συχνότητες και απο το εσωτερικό και απο το εσωτερικό είναι τεράστια. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Γι'αυτό και μέχρι το 2012 νοικιάσαμε συχνότητες απο τον ελληνικό δορυφόρο HELLAS SAT. Τις υπηρεσίες που μπρούμε να τις μεταφέρουμε τις δίνουμε στον δορυφόρο αυτό.

Για παράδειγμα τις συχνότητες των τηλεοπτικών δικτύων δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε. Νομίζω όμως πως δεν θα φτάσει και αυτό. Θεωρώ πως μέσα στο χρόνο θα παρουμε κι άλλες συχνότητες.

Ο Ντάλμπαϊ τόνισε οτι ο HELLAS SAT διέθεσε άνετα τη χωριτικότητα του καθώς "λόγω της οικονομικής τους κρίσης δεν υπάρχει ζήτηση στο εσωτερικό και δεν γεμίζουν τη χωριτικότητα τους, ήδη απο τον προηγούμενο μήνα χρησιμοποιούμε και τον ελληνικό δορυφόρο" δήλωσε.

Κλοπές... κατά παραγγελία!

Γιατί να χάνεις χρόνο κλέβοντας κάτι που δεν μπορείς να “σπρώξεις”; Αυτό σκέφτηκαν τα μέλη συμμορίας στη Νίκαια που πρώτα ρωτούσαν τους πελάτες και μετά έκλεβαν.

Τα έξι άτομα συνελήφθησαν στη Νίκαια και σύμφωνα με τις αρχές θεωρούνται υπεύθυνοι για κλοπές 36 μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και των δυτικών προαστίων.

Αφού έκλεβαν τις μηχανές είτε τις αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν τα ανταλλακτικά είτε παραποιούσαν τα στοιχεία τους – πινακίδες και αριθμούς κυκλοφορίας – και στη συνέχεια τα πουλούσαν.

Μάλιστα τα μέλη της συμμορίας έπαιρναν και παραγγελίες από πελάτες για το τι είδους μηχανή θέλουν, ώστε να μην τους μείνει το εμπόρευμα.

Τα έθιμα της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα

H Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Είναι η πρώτη ημέρα του Μαΐου και η γιορτή της Άνοιξης.

Ο Μάιος, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα.Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.

Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Θαργηλίωνα που γιορταζόταν με τα περίφημα Ανθεοφόρια. Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη. Γιορτές γίνονταν και στην αρχαία Ρώμη που τις έλεγαν "ροσύλλια" τις οποίες διατήρησαν και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.

Για τη λαϊκή αντίληψη, στο μήνα Μάιο συνυπάρχουν οι ιδιότητες του καλού και του κακού, της αναγέννησης και του θανάτου και συγκεντρώνονται την πρώτη του ημέρα, την Πρωτομαγιά.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί την τελική νίκη του καλοκαιριού απέναντι στον χειμώνα, την κατίσχυση της ζωής επί του θανάτου και έχει ρίζες που ανάγονται σε προχριστιανικές αγροτικές λατρευτικές τελετές για τη γονιμότητα των αγρών και, κατ' επέκταση, και των ζώων και των ανθρώπων.

Η αρχαιότατη γιορτή της Πρωτομαγιάς συνεχίστηκε στο διάβα των αιώνων με επισημότητα και με διάφορες μορφές και εκδηλώσεις. Μία από τις παλαιότερες γιορτές ήταν τα Ανθεστήρια, η γιορτή των λουλουδιών, η πρώτη επίσημη γιορτή ανθέων των Ελλήνων.

Τα Ανθεστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων πομπές με κανηφόρες που έφερναν άνθη βάδιζαν με μεγαλοπρέπεια προς τα ιερά, ιδρύθηκαν πρώτα στην Αθήνα και έπειτα πήραν πανελλήνια μορφή, αφού διαδόθηκαν και σ άλλες πόλεις της Ελλάδος. Σύμφωνα με το μύθο, στα Ανθεστήρια «ανασταινόταν» ο… σκοτωμένος θεός Ευάνθης, επίθετο του Διόνυσου, από το χυμένο αίμα του οποίου φύτρωσε η άμπελος.

Όταν οι Ρωμαίοι κατάκτησαν την Ελλάδα, η γιορτή της Πρωτομαγιάς, δεν έπαψε να υπάρχει αλλά εμπλουτίστηκε γιατί και οι δύο λαοί πίστευαν, ότι τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν την ομορφιά των θεών και φέρνουν δύναμη, δόξα , ευτυχία και υγεία.

Με το πέρασμα των αιώνων, η αρχική έννοια της Πρωτομαγιάς αλλοιώθηκε και επιβίωσαν έθιμα ως απλές λαϊκές γιορτές ( περιφορά δέντρων, πράσινων κλαδιών ή στεφάνων με λουλούδια, ανακήρυξη του βασιλιά ή της βασίλισσας του Μάη, χορός γύρω από ένα δέντρο ή ένα στολισμένο κοντάρι-γαϊτανάκι).

Η Πρωτομαγιά είναι μία από τις ελάχιστες γιορτές, χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο, με εκδηλώσεις που απαντώνται στον λαϊκό πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών λαών, οι οποίες έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας.

ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, είναι το πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συνδέεται με την ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη και τη βλάστηση. Απότοκο των δοξασιών αυτών είναι το μαγιάτικο στεφάνι που φτιάχνεται από διάφορα άνθη και καρπούς και κρεμιέται στην πόρτα των σπιτιών.

Το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει στη σημερινή εποχή τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί λόγω του τρόπου ζωής των σύγχρονων πόλεων.

Στα μέρη της Μικράς Ασίας, σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά. Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ - Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.

Στα Δωδεκάνησα, μαζεύουν ένα λουλούδι που το λένε "ανοιχτομάτη" και πιστεύουν πως όποιος το έχει είναι πάντα γερός και τυχερός.

Το αμίλητο νερό

Σε νησιά του Αιγαίου την Πρωτομαγιά, τα κορίτσια σηκώνονταν την αυγή και έπαιρναν μαζί τους τα λουλούδια, που είχαν μαζέψει από την παραμονή και πήγαιναν στα πηγάδια να φέρουν το «αμίλητο νερό» (αμίλητο γιατί το κουβαλούσαν χωρίς να μιλούν). Όταν το έφερναν στο σπίτι, πλένονταν όλοι με αυτό.

Η Πρωτομαγιά των αγροτών

Οι αγρότες φτιάχνουν το Μάη τους με πρασινάδες, καρπούς, σκόρδο για τη βασκανία και αγκάθι για τον εχθρό.

Στις περιοχές της Σμύρνης, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, οι αγρότες πήγαιναν στην εξοχή, για να κόψουν οτιδήποτε είχε καρπό: σιτάρι, κριθάρι, σκόρδα, κρεμμύδια, κλαδιά συκιάς με τα σύκα, κλαδιά αμυγδαλιάς με τα αμύγδαλα, κλαδιά ροδιάς με τα ρόδια.

Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα "δαιμοναριά", άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.

Στη Σέριφο, από το βράδυ της παραμονής, κρεμούν στην πόρτα ένα στεφάνι από λουλούδια τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.

Το Μαγιόξυλο

Σε χωριά της Κέρκυρας, οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά.

Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.

Το Πήδημα της φωτιάς

Νέοι και γυναίκες μεγάλης ηλικίας μαζεύονται την παραμονή της Πρωτομαγιάς, μόλις δύσει ο ήλιος και ανάβουν φωτιές με ξερά κλαδιά που έχουν συγκεντρώσει αρκετές μέρες πριν. Όσο η φωτιά είναι αναμμένη οι γυναίκες χορεύουν κυκλικούς χορούς γύρω από τη φωτιά και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για την Πρωτομαγιά.

Τα νέα παιδιά, αφού βρέξουν τα μαλλιά και τα ρούχα τους, πηδούν πάνω από τις φωτιές σαν μία συμβολική πράξη που αποσκοπεί στο να διώξει τον χειμώνα και την αρρώστια. Στην συνέχεια όλοι παίρνουν έναν δαυλό από φωτιά και την πηγαίνουν στο σπίτι τους για να φύγουν όλα τα κακά.

Υπάρχουν και άλλα πολλά έθιμα της Πρωτομαγιάς που γιορτάζονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας: το Μαγιόπουλο, το οποίο ονομάζουν ακόμα Φουσκοδένδρι ή Ζαφείρη, γιορτάζεται στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία, το έθιμο του Κλήδωνα (είδος λουλουδιού) στο δήμο Κόζιακα, το έθιμο της πιπεργιάς στην Εύβοια, τα Ξόρκια της Πρωτομαγιάς για το διώξιμο των φιδιών στην Ήπειρο, κ.λπ.

Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς: Από σήμερα σε πλήρη λειτουργία

Ξεκινά από σήμερα την λειτουργία του ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς.

Η διεύθυνση δασών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως από σήμερα ο δρυμός θα λειτουργεί σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού, μετά από απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι αν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών η διεύθυνση Δασών μπορεί να αποφασίσει για τη ρύθμιση της διέλευσης ή και να απαγορεύσει την είσοδο των επισκεπτών στο Δρυμό.

Εξιχνιάστηκε έγκλημα με θύμα 34χρονη που το πτώμα της εντοπίστηκε στη χωματερή Άνω Λιοσίων.

Δράστης σύμφωνα με τις αρχές είναι ο 29χρονος πρώτος εξάδελφός της γυναίκας από το Καζακστάν με τον οποίο διατηρούσαν ερωτική σχέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit o νεαρός οδηγήθηκε στο έγκλημα αφού το θύμα απείλησε να τον εγκαταλείψει.

Ο δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα για λόγους αντιζηλίας και στη συνέχεια έριξε το πτώμα της στα σκουπίδια. Η σορός της γυναίκας βρέθηκε σε πλαστική τσάντα στις 26 Απριλίου.

Με δύο συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς με δύο συγκεντρώσεις και πορείες.

Η πρώτη συγκέντρωση (την οποία διοργανώνουν το Εργατουπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων ΘΕσσαλονίκης ) θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Θα ακολουθήσει πορεία στο μνημείο προς τιμή των καπνεργατών που σκοτώθηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ιστορικού "Μάη του 1936" στη Θεσσαλονίκη (γωνία των οδών Βενιζέλου και Εγνατία).

Νωρίτερα - στις 10 το πρωί- το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) διοργανώνει συλλαλητήριο στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (στην οδό Εγνατία- Αριστοτέλους) και στη συνέχεια πορεία .

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς .

Κανονικά προβλέπεται να γίνουν όλες οι προγραμαμτισμένες πτήσεις απο το αεροδρόμιο "Μακεδονία" .

Με δυσκολία οι μετακινήσεις σήμερα στην Αθήνα

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό σήμερα, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα παραμείνουν ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό φαίνονται διασπασμένοι, καθώς ενώ το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να εργαστούν κανονικά, το Σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην εργατική Πρωτομαγιά με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι στάση θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά το Μετρό θα πηγαίνει μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια λειτουργίας της γραμμής από την Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.

Ξεπερνούν τους 62 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στη Συρία

Ενώ οι τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν από τη Συρία ανεβάζουν την εκατόμβη των θυμάτων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής των διαδηλώσεων της Παρασκευής σε πολλές πόλεις της χώρας τουλάχιστον στους 62, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, ΗΠΑ και ΕΕ, προχώρησαν αργά το βράδυ στη λήψη μέτρων.

Ο Λευκός Οίκος που προηγήθηκε κατά λίγες ώρες των Ευρωπαίων στη λήψη μέτρων, προχώρησε στην επιβολή στοχευμένων κυρώσεων κατά του καθεστώτος, ενώ με ανακοίνωσή του κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ, " να αλλάξει πορεία, τώρα ".

Οι κυρώσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στοχοποιούν κυρίως τον αδελφό του προέδρου Άσαντ, Μαχίρ αλ-Άσαντ, που διοικεί την 4η Θωρακισμένη Μεραρχία του στρατού της Συρίας, που θεωρείται υπεύθυνη για την πολιορκεία και τις σφαγές των διαδηλωτών στην πόλη Ντεράα.

Τα μέτρα που περιλαμβάνουν την προσωρινή δέσμευση των καταθέσεων αλλά και την απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής μαζί τους από πολίτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνουν ακόμα τον εξάδελφο του προέδρου και διοικητή της Διεύθυνσης Πολιτικής Ασφάλειας, που επίσης ενοχοποιείται για το αιματοκύλισμα στη Ντεράα, Ατίφ Ναίμπ, αλλά και τον διοικητή της ΚΥΠ Αλί Μαμλούκ.

" Οι ΗΠΑ, καταδικάζουν με σφοδρότητα τη χρήση βίας από την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια στο λαό της και την καλεί, όπως και όσους την υποστηρίζουν να σταματήσει άμεσα τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Συρίας που θέλουν να εκφράσουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ", αναφέρει η δήλωση που συνοδεύει την εξαγγελία των κυρώσεων.

" Επιπρόσθετα στα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ, θεωρούν ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Συρίας εις βάρος του λαού της, δικαιολογεί απόλυτα την ισχυρή διεθνή κινητοποίηση και αντίδραση", αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέϊ Κάρνεϊ. Παράλληλα στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης μπήκαν και οι Ομάδες Κρούσης των Φρουρών της Ισλαμιστικής Ιρανικής Επανάστασης, που θεωρείται ότι βοηθούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ,να καταπνίξει την εξέγερση.

Σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας προχώρησαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής και οι 27 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, που συνεδρίασαν για το θέμα στις Βρυξέλλες, παρουσία της επικεφαλής επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της ένωσης Κάθριν Άστον.

Η ΕΕ, αποφάσισε σε πρώτη φάση να επιβάλλει καθεστώς εμπάργκο στην πώληση όπλων και πολεμικού τεχνολογικού εξοπλισμού στη Συρία, ενώ τις επόμενες ημέρες όταν και θα πρέπει να υπογραφεί η σημερινή απόφαση, θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο άλλων περιοριστικών μέτρων όπως η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τις πορείες σήμερα

Κυκλοφοριακές ρυθμισεις θα ισχύσουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά λόγω των συγκεντρώσεων των εργατικών συνδικάτων. Διαβάστε τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς.

Από τις οκτώ το πρωί θα εφαρμοστούν σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης – σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν και στο Σύνταγμα όπου στις 10 το πρωί έχει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ αλλά και στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φορείς. Και αυτοί θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουμε επίσης στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή του Πειραιά έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ το πρωί της Κυριακής. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους και προς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Επίσης θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, στο Τραμ και στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Στην Αθήνα το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και θα εκτελεί δρομολόγια μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, τα τρόλλεϊ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ τα μπλε λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Πρωτομαγιά, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More