Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Τα «clasico» τελείωσαν και πλέον η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει βαλίτσες για το Λονδίνο και τον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Οι Καταλανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Καμπ Νου με την Ρεάλ Μαδρίτης και τσέκαραν το εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Αγγλίας, όπου στις 28 Μαΐου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια επανάληψη του τελικού του 2009 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Η Μπάρτσα επιστρέφει στον τόπο που κατέκτησε την πρώτη κούπα με το αλησμόνητο φάουλ του Κούμαν κόντρα στην Σαμπντόρια το 1992.

Μην έχοντας τίποτα να χάσει η Ρεάλ Μαδρίτης και με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο ξενοδοχείο, μιας και το 2-0 από τον πρώτο αγώνα δεν την ευνοούσε, κατέβηκε με πιο επιθετικό σχήμα από ότι στο πρώτο ματς και πίεσε από πολύ νωρίς. Το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων δεν ανησύχησε τον Βαλντές, αφού οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ισπανού τερματοφύλακα.

Η Μπαρτσελόνα ήλεγχε τον αγώνα, είχε την κατοχή, αλλά δεν έπαιζε με τέρμα τις μηχανές. Όταν ανέβασε ταχύτητα μετά το τριάντα, έφτασε τρεις φορές με τους Μέσι, Πέδρο και Βίγια κοντά στο γκολ, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας ήταν σε ετοιμότητα και καθάρισε της φάσεις για την ομάδα του.

Το χρονόμετρο έφτασε στο 45 χωρίς σκορ και χωρίς να μπορούμε να πούμε ότι είδαμε ωραίο θέαμα από τα δυο μεγαθήρια του Ισπανικού και του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με εξαίρεση εκείνο το καταιγιστικό δεκάλεπτο των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού ο ρυθμός του ήταν πολύ πιο γρήγορος και από τις δυο ομάδες. Το παιχνίδι άναψε στο 47ο λεπτό όταν ακυρώθηκε γκολ του Ιγκουαΐν, για φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο πάνω στον Μασεράνο πριν η μπάλα πάει στον Αργεντινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος σπρώχτηκε από τον Πικέ και με την πλάτη βρήκε το πόδι του Μασεράνο σε μια φάση που μόνο ο διαιτητής είδε φάουλ!

Επτά λεπτά αργότερα ο Ινιέστα πέρασε πολύ όμορφη κάθετη πάσα προς τον Πέδρο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Κασίγιας ανοίγοντας το σκορ και στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Η απάντηση της Ρεάλ, πάντως δεν άργησε να έρθει, όταν ο Ντι Μαρία σούταρε στο δοκάρι, η μπάλα γύρισε πάνω του την έδωσε στον Μαρτσέλο, ο οποίος με όμορφο πλασέ από κοντά έφερε το ματς στα ίσια. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε η Καταλανοί κράτησαν την μπάλα και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε στον έβδομο ουρανό και τον έκτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους.

ΓΕΝΟΠ: Ζητάει συνάντηση με τα υπουργεία Οικονομίας και Ενέργειας

Συνάντηση με τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το θέμα της μετοχοποίησης της ΔΕΗ ζήτησε η ΓΕΝΟΠ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, "η ΓΕΝΟΠ δείχνοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και διαισθανόμενη πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης στην όποια βρισκόμαστε για πολλοστή φορά καταβάλει προσπάθειες τις οποίες θα συνεχίσει μέχρι την ύστατη στιγμή προκειμένου μέσα από καλοπροαίρετο διάλογο να επανεξεταστεί η θέση της κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και έτσι να αποφευχθεί κάθε σύγκρουση η οποία είναι σίγουρο ότι δεν βοηθά τον τόπο".

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει ήδη αποφασίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, εφόσον προχωρήσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για πώληση πακέτου έως 17 % των μετοχών της ΔΕΗ.

Προθεσμία πήρε η Αικατερίνη Πελέκη για το Βατοπαίδι

Ολιγοήμερη προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την εφέτη Ειρήνη Καλού η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, που κλήθηκε σε απολογία για την εμπλοκή της στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Η κα. Πελέκη καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της συνέργειας σε απιστία, ψευδών βεβαιώσεων και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων, που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων για τις ανταλλαγές εκτάσεων και της λίμνης Βιστωνίδας, μεταξύ του Δημοσίου και του Βατοπεδίου.

Η κα. Πελέκη, στην κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είχε τονίσει πως η ίδια δεν αποκόμισε περιουσιακό όφελος από τη σύνταξη των επίμαχων συμβολαίων, ενώ είχε υποστηρίξει πως η υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» ήταν κεντρική απόφαση που είχε ληφθεί με ευθύνη του τότε πρωθυπουργού.

Είχε, επίσης, εκφράσει την πεποίθησή της ότι η στοχοποίηση και η ποινική εμπλοκή της σχετίζονται με την ιδιότητά της ως συζύγου του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Οι απολογίες για την υπόθεση του Βατοπεδίου θα συνεχιστούν με πρόσωπα που εμπλέκονται στη σύνταξη των τοπογραφικών, μέλη του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών, δικηγόρους, και θα κλείσουν -ίσως και μέσα στο καλοκαίρι- με τους δύο κατηγορούμενους Γέροντες του Βατοπεδίου, ηγούμενο Εφραίμ και πατέρα Αρσένιο.

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για τα κρουαζιερόπλοια της Louis Hellenic Cruises

Το θέμα που έχει προκύψει με τα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis Hellenic Cruises και τις ασφαλιστικές εισφορές που διεκδικεί από την κυπριακή εταιρεία, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, ρυθμίζει η τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή, στο σχέδιο νόμου, «Αναμόρφωση πλαισίου λειτουργίας Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, η τροπολογία επιχειρεί να αποκαταστήσει δυσλειτουργίες που προκάλεσε ο παλαιότερος νόμος Κεφαλογιάννη για τη κρουαζιέρα το 2005, που ως στόχο είχε να υπάρξουν περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία και να βρουν δουλειά σε αυτά περισσότεροι Έλληνες ναυτικοί και είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε δικαστικές διενέξεις το ΝΑΤ με την εταιρεία Louis για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες εκκρεμούν ακόμα έως σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που διεκδικεί το ΝΑΤ από την εταιρεία Louis Hellenic Cruises που ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ, παγώνει έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από τα δικαστήριο, που αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 15 Μαΐου. Επίσης παγώνουν οποιεσδήποτε ποινικές διώξεις εναντίον εκπροσώπων της εταιρείας καθώς και το θέμα της ελευθεροπλοϊας του πλοίου Cristal.

Όπως αναφέρεται ο πλοιοκτήτης πλέον απαλλάσσεται από τις ασφαλιστικές εισφορές τις δικές του και των ναυτικών υπέρ ΝΑΤ, ούτε παρακρατεί αυτές που αναλογούσαν στους ναυτικούς. Αυτές οι εισφορές πλέον καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ. Ωστόσο ο πλοιοκτήτης είναι υποχρεωμένος τώρα να καταβάλλει τις τακτικές ασφαλιστικές εισφορές τις δικές του και των ναυτικών που είναι εκτός του ΝΑΤ, το Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών, το Κεφάλαιο Ναυτικής Εργασίας και το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Σύλληψη 55χρονου για καλλιέργεια και εμπόριο χασίς στην Καλαμάτα

Πέντε χασισόδεντρα, ύψους 1 έως 1,5 μέτρου, εντόπισαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν σε θερμοκήπιο του σπιτιού 55χρονου στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Στην αποθήκη του σπιτιού βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα έξι κιλών και 151 γραμμαρίων χασίς, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το ποσό των 150 ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Κρήτη: Ανήλικος βρήκε κρεμασμένο τον πατέρα του!

Σοκ στην κοινωνία του Ηρακλείου από την είδηση μίας ακόμη αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στην περιοχή των Καμινίων, ένας άνδρας 52 ετών βρέθηκε κρεμασμένος το απόγευμα , σε σπίτι επί της οδού Ελευθέρνης, στα Καμίνια.

Ο άνδρας που ήταν οικοδόμος, κρεμάστηκε από το πατάρι του σπιτιού του με καλώδιο, ενώ τον αυτόχειρα βρήκε το ίδιο του το παιδί, ένα ανήλικο αγοράκι το οποίο βγήκε στο δρόμο ουρλιάζοντας.

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας βρήκαν τον άνδρα ήδη νεκρό.

Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του...Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτοκτονία δεν είχε οικονομικά κίνητρα, αλλά τα αίτια ήταν προσωπικά-οικογενειακά.

Προμήθευαν ιατρικά είδη σε... νεκρούς!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρεται σε σκάνδαλο με εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών που υπέβαλε στον Οργανισμό καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων για ασφαλισμένους που έχουν πεθάνει.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΓΑ - χωρίς να κατονομάζεται ακριβώς η περιοχή- έχει ως εξής:

"Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων πανελλαδικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση του ΟΓΑ, διαπίστωσε μεταξύ των άλλων:

Σε εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών, υγρό οξυγόνο, συσκευές οξυγόνου, κλπ που λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, να προβαίνει σε συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, υποβάλλοντας ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων, εισπράττοντας χρήματα μεταξύ άλλων και για ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν αποβιώσει.

Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονταν διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας καθώς και γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που πολλοί από αυτούς είχαν αποβιώσει, καθώς και αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων. Η ζημία που προκλήθηκε για τον Οργανισμό είναι μεγάλης αξίας.

Βουλγαρία: Δραματική μείωση της στάθμης του Δούναβη

Δραστική είναι η μείωση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Δούναβη που παρατηρείται κοντά στην πόλη Ρούσε, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας.

Πιο αναλυτικά, σε πέντε τμήματα του ποταμού η κατάσταση είναι κρίσιμη όσον αφορά στη ναυσιπλοϊα, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Εκτελεστικής Υπηρεσίας Μελέτης και Προστασίας του ποταμού Δούναβη, Γκεόργκι Γκεοργκίεφ.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού κοντά στην πόλη Ρούσε έφτασε τα 1,89 εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσας και αναμένεται να μειωθεί κατά 20 εκ. τις επόμενες δύο μέρες.

Οι πλοιοκτήτες έχουν ενημερωθεί για τα πέντε επικίνδυνα τμήματα, τα τρία από τα οποία είναι στα νησιά Μπέλενε και Μπατίν.

Ο κ. Γκεοργκίεφ δήλωσε ότι το ερευνητικό πλοίο «Βιτ» κατευθύνεται στην περιοχή μεταξύ Ρούσε και Μπέλενε για να ελέγξει το βάθος και τις περιοχές στις οποίες είναι αναγκαία η τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων.

Η μείωση της στάθμης των υδάτων οφείλεται στην παρατεταμένη ξηρασία. Το 2003, η στάθμη των υδάτων παρέμεινε χαμηλή όλη την περίοδο του καλοκαιριού και η ίδια κατάσταση μπορεί να επαναληφθεί και φέτος, είπε ο κ. Γκεοργκίεφ.

"Μαχαίρια" Βενιζέλου - Τζίμα για τα «Apache»

Σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπεύθυνο Άμυνας της ΝΔ κ. Μαργαρίτη Τζίμα ξέσπασε μετά την ανάφλεξη στον αέρα ενός καινούριου επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι AH-64D.

Με δήλωση που έκανε στις 7 το πρωί της Τρίτης, ο κ. Τζίμας επισημαίνει πως «είναι το δεύτερο ατύχημα μέσα σε ένα χρόνο, οπότε και έχουν παραληφθεί επίσημα τα ελικόπτερα αυτά» και θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς τον κ. Βενιζέλο.

«Αληθεύει ότι τα ελικόπτερα αυτά ήταν καθηλωμένα στο έδαφος επί μήνες χωρίς συντήρηση;»... «Αληθεύει ότι οι πιλότοι μας δεν εκπαιδεύονται πλέον στο εξωτερικό;»... «Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν παρελάμβανε αυτά τα ελικόπτερα; Μήπως γιατί είχαν εντοπιστεί τεχνικές ατέλειες;»... «Πώς και με ποιες εγγυήσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τα ελικόπτερα αυτά και μέσα σε ένα χρόνο κατέπεσαν εν καιρώ ειρήνης δύο από αυτά;», είναι μερικά μόνο από τα θέματα, για τα οποία ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας εγκαλεί τον κ. Βενιζέλο.

Η τοποθέτηση του κ. Τζίμα προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος χαρακτήρισε επιπόλαιη και μικροκομματική την ανακοίνωση της ΝΔ.

Ομολογώντας ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο από το γεγονός ότι συνέβησαν δύο μείζονα ατυχήματα με ελικόπτερα αυτού του τύπου», ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «το ελικόπτερο αυτό το παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2009, με εγγυήσεις οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2011».

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων για το χθεσινό συμβάν με το ελικόπτερο Απάτσι, που κατεστράφη λόγω πυρκαγιάς και προσγειώθηκε αναγκαστικά χάρη στην ψυχραιμία και τους επιτυχημένους χειρισμούς του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, οι οποίοι εξήλθαν σώοι και αβλαβείς από το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κ. Βενιζέλος στους βουλευτές: «Το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήρθε στην Ελλάδα το 2007 και παραλήφθηκε επισήμως από τον ελληνικό στρατό την 18η Αυγούστου 2009 και άρα τελεί ακόμη υπό την εγγύηση καλής λειτουργίας δύο ετών ή 480 ωρών πτήσης από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου οριστικής και ποιοτικής παραλαβής (18 Αυγούστου 2011 για το συγκεκριμένο ελικόπτερο).

Μέχρι χθες, το ελικόπτερο αυτό είχε συμπληρώσει 241 ώρες πτήσης, πριν το ατύχημα είχε συμπληρώσει 1 ώρα και 35΄ πτήσης από την ώρα της απογείωσής του, ενώ στο συγκεκριμένο ελικόπτερο είχε εκτελεστεί 14ημερη-25ωρη περιοδική επιθεώρηση την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011. Ο κυβερνήτης, Αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού και Διοικητής της μονάδας, διαθέτει πτητική εμπειρία με 1.476 συνολικά ώρες πτήσεις, εκ των οποίων οι 840 σε ελικόπτερα ίδιου τύπου».

Κι ενώ ο κ. Τζίμας υποστηρίζει ότι με την ανάφλεξη του Απάτσι στον αέρα «για μια ακόμη φορά γίναμε περίγελως διεθνώς ως χώρα», έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσημη παραδοχή της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από το γεγονός ότι συνέβησαν δύο μείζονα ατυχήματα με ελικόπτερα τύπου Απάτσι AH-64D.

Ενδιαφέρον από Νορβηγία και Ισραήλ για έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα

Μέσα στο πρώτο 15μερο του Μαΐου η χώρα μας ξεκινά τη διαδικασία για έρευνες περιοχών προς εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογανανθράκων (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) στις οποίες θα δραστηριοποιηθούν ξένες, ειδικευόμενες στον χώρο εταιρείες.

Στη σχετική γνωστοποίηση προέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Όσλο και στο Stavanger ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο επαφών που με τον Υφυπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας κ. Per Rune Henriksen, με ανώτατα στελέχη του κρατικού μηχανισμού της χώρας καθώς και με εταιρείες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (Statoil) και εταιρείες διεξαγωγής σεισμικών διασκοπήσεων (TGS και PGS), ηγήτορες στην αντίστοιχη παγκόσμια αγορά.

Τις δε επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα η έλευση εκπροσώπων ισραηλινών εταιρειών, οι οποίες επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την χώρα μας. Σύμφωνα, δε, με τη σχετική πληροφόρηση, στο επίκεντρο σε πρώτη φάση βρίσκονται περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και, συγκεκριμένα, των Επτανήσων και του Πατραϊκού Κόλπου.

Ο ίδιος ο κ. Μανιάτης έχει αναφερθεί στην ύπαρξη τουλάχιστον “τριών Πρίνων” στον ελλαδικό χώρο, από τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά σε έσοδα της τάξης των 10 έως 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος χρόνου.

Η χώρα μας μέσα στο επόμενο 15μερο θα προχωρήσει στη ανάθεση δραστηριοτήτων αναζήτησης με την εκτέλεση σεισμικών ερευνών «μη αποκλειστικών δεδομένων» (Non-exclusive seismic surveys), μια αναγνωρισμένη διεθνή πρακτική που εφαρμόζεται με επιτυχία από όλες σχεδόν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Η διαδικασία θέλει εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου επενδύουν σε έρευνες και τα δεδομένα που προκύπτουν πωλούνται ως πακέτα πληροφοριών – προγραμμάτων Έρευνας και Παραγωγής (Ε-Π) στις περιοχές αυτές. Η δαπάνη επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες (multi-client surveys).

Η παραπάνω διαδικασία επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να εξερευνήσει ευρείες περιοχές του θαλάσσιου χώρου ανέξοδα αλλά και ταυτόχρονα προσποριζόμενο όφελος από τη συμμετοχή του στα κέρδη από τα έσοδα διανομής των ερευνητικών δεδομένων από τον αδειούχο.

“Τη διαδικασία αυτή πρόκειται να θέσουμε σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια διεθνή πρόσκληση, αξιοποιώντας και τη Νορβηγική εμπειρία αλλά και το ενδιαφέρον που έχει επίσημα εκφραστεί από σοβαρές εταιρίες του κλάδου για τη λεκάνη του Ιονίου πελάγους και νότια της Κρήτης”, ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι, σχετικά, έχει ολοκληρωθεί το Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ)». Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και το ΠΔ με το οποίο καταρτίζεται το καταστατικό λειτουργίας της Εταιρίας.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του ν.2289/1995 που διέπει την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με κύριο χαρακτηριστικό το ότι υιοθετείται αυστηρή περιβαλλοντική πολιτική, σε συμμόρφωση και με τις νέες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη αξιοποίηση του φυσικού πόρου και η αποτροπή κάθε περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Ανάλογη έμφαση έχει δοθεί και στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.

Νέα πρόταση από το δήμο για τα σφαγεία Χανίων

Το «πράσινο φως» από τους κτηνοτρόφους περιμένει η δημοτική αρχή των Χανίων για να προωθηθεί το θέμα της σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα προωθήσει τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων.

Προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στην αρχική πρόταση του δήμου για σύσταση ΑΕ στην οποία θα συμμετείχαν η δημοτική επιχείρηση «Κύδων Δημοτική ΑΕ», οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες, ο δήμος κατέθεσε νέα τροποποιημένη πρόταση.

Σύμφωνα με αυτήν, στην εταιρεία που θα αναλάβει τις διαδικασίες για εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία των σφαγείων θα συμμετέχουν μόνο ο υπο σύσταση κτηνοτροφικός συνεταιρισμός των Χανίων και η δημοτική επιχείρηση με τους κτηνοτρόφους να έχουν την πλειοψηφία των μετοχών.

Μάλιστα η νέα αυτή πρόταση του δήμου Χανίων, συζητήθηκε και στην διάρκεια συνάντησης που είχε το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο δήμαρχος Χανίων Μ.Σκουλάκης, με τον πρόεδρο του συλλόγου κρεοπωλών Γ.Τραχαλάκη.

Από πλευράς της δημοτικής αρχής, ο σχετικός φάκελος για την σύσταση της εταιρείας είναι απόλυτα έτοιμος, ακόμη και από νομικής πλευράς, ενώ έτοιμη είναι και η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Λευτέρη Αμπαδιωτάκη προς το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την συμφωνία στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του.

Έτσι εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός, ο δήμος Χανίων θα παραχωρήσει στην «Κύδων Δημοτική ΑΕ» το ακίνητο των Δημοτικών Σφαγείων προκειμένου στην εταιρεία «Σφαγεία Χανίων ΑΕ» να συμμετέχουν η «Κύδων Δημοτική ΑΕ», και ο Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Χανίων.

Γλεντούσε το γάμο του και του άδειασαν το σπίτι!!!

Την φετινή Πρωτομαγιά θα την θυμάται για πάντα ένα νεαρό ζευγάρι στην Λευκάδα. Όχι μόνο γιατί εκείνη την ημέρα έγινε ο γάμος του, αλλά κυρίως γιατί την ώρα που βρίσκονταν στην δεξίωση κάποιοι πονηροί βρήκαν την ευκαιρία να διαρρήξουν το σπίτι του γαμπρού και να το λεηλατήσουν.

Ο γάμος ήταν πρωινός κι έτσι το μεσημέρι, το νιόπαντρο ζευγάρι μαζί με τους γονείς, τους κουμπάρους και τους συγγενείς τους κατέληξαν στο κέντρο που είχαν κλείσει εκ των προτέρων, λίγα μέτρα από το πατρικό του γαμπρού στην περιοχή Καρυώτες. Η διασκέδαση έδινε κι έπαιρνε, όταν ο νεόνυμφος αποφάσισε να πάει στο σπίτι του για να αλλάξει πουκάμισο. Όμως, εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Βρήκε την πόρτα παραβιασμένη και τον ισόγειο χώρο άνω- κάτω.

Αμέσως κατάλαβε ότι κάποιοι είχαν επωφεληθεί από την απουσία της οικογένειάς του και είχαν μπει να κλέψουν. Μάλιστα, βρίσκονταν πιθανότατα ακόμη στο κτίριο, αφού άκουσε θόρυβο από τον πάνω όροφο. Ωστόσο, φοβήθηκε να πάει μόνος του κι έτσι βγήκε στον δρόμο για να καλέσει την Αστυνομία και τους γείτονες. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, όμως, οι άγνωστοι δράστες είχαν προλάβει να ξεφύγουν, πιθανότατα από το πίσω μέρος του σπιτιού. Έτσι, η δεξίωση του γάμου πήρε άδοξο τέλος, αφού έπρεπε να διαπιστωθεί και τι ακριβώς είχαν κλέψει.

8 υποπτοι έχουν κληθεί να καταθέσουν για σύμβαση ΟΠΑΠ με Ιντραλότ

Με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται σε ζημιογόνα σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, για προμήθεια πληροφοριακών συστημάτων την περίοδο 2005-2007.

Η υπόθεση για την οποία καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, σχετίζεται με διεθνή διαγωνισμό του ΟΠΑΠ ο οποίος κατέστη άγονος μετά από παραιτήσεις μελών επιτροπών αξιολόγησης, με αποτέλεσμα το έργο, ως κατεπείγον, να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις οι εμπλεκόμενοι αφορούν απιστία, άμεση συνέργεια και ηθική αυτουργία σε αυτήν.

Για την υπόθεση υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά το 2010 θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, που υποστηρίζει ότι έπρεπε να προτιμηθεί και να ερωτηθεί πρώτη, στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου διαγωνισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στον διεθνή διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις εταιρείες, των οποίων οι προσφορές κρίθηκαν τεχνικά αξιόλογες. Ωστόσο, δέκα ημέρες πριν τη λήξη της ισχύος των προσφορών, παραιτήθηκαν δύο μέλη της επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.

Το προϋπολογισθέν τίμημα για το επίμαχο έργο ήταν 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος τελικά έφτασε τα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Αποζημίωση-μαμούθ στην οικογένεια εργάτη που κάηκε ζωντανός!

Το συνολικό ποσό των 455.000 ευρώ επιδίκασε ως ψυχική οδύνη το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στην οικογένεια του 40χρονου Γιώργου Χασουράκη, ο οποίος κάηκε ζωντανός κατά την έκρηξη στο πυρηνελαιουργείο Ανδρουλάκη, στα Καστελλιανά, τον Δεκέμβριο του 2009.

Το μεγαλύτερο ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης, το περιεχόμενο της οποίας δικαιώνει απόλυτα την οικογένεια του άτυχου άνδρα καθώς από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι ο άνθρωπος της θυσιάστηκε για να σώσει τις ζωές συναδέλφων του, αποτρέποντας παράλληλα να γίνει «ολοκαύτωμα» σ’ ολόκληρο το εργοστάσιο.

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη, κρίνει ότι 100% την υπαιτιότητα έχουν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο διευθυντής της μονάδας, ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου και ο ηλεκτρολόγος-συντηρητής, ενώ κρίνει ως παντελώς ανυπαίτιο το Γιώργο Χασουράκη.

Αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα της απόφασης που αναφέρεται στο ρόλο που διαδραμάτισε το τραγικό πρόσωπο της υπόθεσης: «Έτσι η ψύχραιμη και αποφασιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο Γεώργιος Χασουράκης και οι ενέργειες που εκτέλεσε ήταν απολύτως απαραίτητες και αποσόβησαν τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμα ισχυρότερης έκρηξης, προστατεύοντας έτσι τις ζωές των λοιπών εργαζομένων στο πυρηνελαιουργείο...

Συνεπεία της έκρηξης και της άμεσης μετάδοσης της φωτιάς, ο Χασουράκης ανεφλέγη και φλεγόμενος κινήθηκε έξω από το εκχυλιστήριο, βορειοδυτικά του κτίσματος, κατέπεσε ανάμεσα στο μηχανοστάσιο πυρόσβεσης και του τμήματος των εκχυλιστηρίων, όπου και τον εντόπισε απανθρακωμένο ο διευθυντής του εργοστασίου, ο οποίος κατέσβησε τη φωτιά».

Ο Γιώργος Χασουράκης, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη εγκαύματα στο 92% του σώματος του και επέζησε υπό συνθήκες φρικτών πόνων δύο ημέρες. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για την τραγωδία στο εργοστάσιο Ανδρουλάκη εκδόθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των ιδιοκτητών-διαχειριστών του εργοστασίου Γιαννούλη για τις συνθήκες της έκρηξης που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2006 με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό τεσσάρων εργατών.

Να σημειωθεί ότι ως προς το ποινικό μέρος της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα και πλέον διεξάγεται κύρια ανάκριση.

Τρεις νεαρές Ελληνίδες με «μακριά χέρια» στην Κέρκυρα

Τους φακέλους με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν από γυναίκες με την μέθοδο της απασχόλησης «ξεσκονίζουν» οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Κέρκυρα, μετά την εξάρθρωση της «θηλυκής συμμορίας» που ευθύνεται για τουλάχιστον δύο από αυτές.

Οι τρεις νεαρές Ελληνίδες με τα «μακριά χέρια», ηλικίας 31, 30 και 25 χρόνων, χτύπησαν για τελευταία φορά σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην πόλη της Κέρκυρας, όπου πήγαν ως πελάτισσες. Κάποια στιγμή που κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή μιας πραγματικής πελάτισσας, μια από αυτές της άρπαξε την τσάντα η οποία περιείχε το πορτοφόλι της με 420 ευρώ και την ταυτότητά της. Όμως, η γυναίκα αντιλήφθηκε γρήγορα τι συνέβη, ακολούθησε τις δράστιδες στον δρόμο βάζοντας τις φωνές και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να τις συλλάβουν.

Η προανάκριση απέδειξε ότι η τριμελής ομάδα είχε «χτυπήσει» λίγες μέρες νωρίτερα με την ίδια μέθοδο και ένα κοσμηματοπωλείο στην Κέρκυρα. Οι δυο γυναίκες απασχολούσαν τον ιδιοκτήτη βάζοντάς τον να τους δείχνει χρυσαφικά, ενώ η συνεργός τους άρπαζε από μια εσωτερική βιτρίνα δύο χρυσά δακτυλίδια με διαμάντια, αξίας 2.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία δεν βρέθηκαν και πιθανότατα τα έχουν ήδη πουλήσει, ενώ οι τρεις μακρυχέρες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Βρέθηκαν κλεμμένα όπλα σε κάδο απορριμάτων

Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδήγησε τους αστυνομικούς του τμήματος Καλύμνου σε έναν κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Θέρμα. Η έρευνα επαλήθευσε την πληροφορία που είχε δώσει ο άγνωστος ο οποίος τηλεφώνησε, αφού πράγματι μέσα στον κάδο βρέθηκαν τρία κυνηγητικά όπλα.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τον έλεγχο στους αριθμούς των όπλων, ήταν τρία από τα συνολικά τέσσερα που είχαν κλαπεί στις 24 Απριλίου από το σπίτι μιας γυναίκας στην Κάλυμνο. Δυο ημέρες μετά την διάρρηξη, το τέταρτο από αυτά τα όπλα είχε κατασχεθεί στα χέρια ενός σεσημασμένου διαρρήκτη, μαζί με μια τηλεόραση, έναν αποκωδικοποιητή και μια κεραία τηλεόρασης που είχαν επίσης κλαπεί στις 24 Απριλίου, από άλλη διάρρηξη σε επιχείρηση του νησιού.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο τμήμα συνδέεται με τον συλληφθέντα και ενδεχομένως διέπραξαν μαζί τις διαρρήξεις. Όμως, φοβήθηκε ότι μπορεί να έφταναν και σ’ αυτόν και αποφάσισε να ξεφορτωθεί τα κλεμμένα όπλα για να μην κατηγορηθεί. Στο σπίτι του διαρρήκτη που συνελήφθη, είχαν κατασχεθεί ακόμη ένα κομμάτι βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 40 εκατοστών και ένα μαχαίρι με λεπίδα μήκους 15 εκατοστών.

ΑΣΟΕΕ: "Πανεπιστημιακό Άσυλο" σε αλλοδαπούς μικροπωλητές!!

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή εδώ και καιρό, όμως τις δύο τελευταίες ημέρες η κατάσταση πάει να ξεφύγει.

Αποτέλεσμα της χθεσινής έντασης ήταν σήμερα να υπάρχει στο χώρο της ΑΣΟΕΕ μια διμοιρία των ΜΑΤ στο ρόλο... διαιτητή. Με το που εμφανίστηκε η διμοιρία ακολούθησαν οι... γνωστές σκηνές. Οι μικροπωλητές κρύφτηκαν στο χώρο της ΑΣΟΕΕ και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες.

Τα ΜΑΤ “υποχώρησαν” κάπως για να μην υπάρξει συνέχεια όμως τότε άρχισαν να διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες της περιοχής και τότε ξεκίνησε η ανταλλαγή “πυρών” μεταξύ μικροπωλητών και καταστηματαρχών...

Το επεισόδιο πάντως δεν πήρε μεγάλη έκταση, όμως είναι θέμα χρόνου ως την επόμενη φορά αφού λύση δεν δίδεται και κανείς δεν μπορεί να επέμβει στο χώρο που διέπεται από πανεπιστημιακό άσυλο...

Νεαρός τσιγγάνος είχε διαρρήξει τη μισή Άμφισσα!

Επί δυο ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας να βάλουν στο χέρι έναν νεαρό τσιγγάνο «μετρ» των διαρρήξεων, που είχε λεηλατήσει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από… 40 σπίτια στην περιοχή της Άμφισσας. Και τελικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να τον συλλάβουν στην εθνική οδό Θερμοπυλών – Άμφισσας.

Ο νεαρός κακοποιός αναζητούνταν από τις πρώτες κλοπές που είχε κάνει το 2010, καθώς άφηνε ανενόχλητος τα αποτυπώματά του στα σπίτια που χτυπούσε. Ως τώρα, του έχουν αποδοθεί συνολικά 42 κλοπές και απόπειρες, καθώς και ο εμπρησμός σε ένα αυτοκίνητο που είχε κλέψει! Σε βάρος του εκκρεμούσε σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, ενώ αναζητείται και ένας συνεργός του στον εμπρησμό. Οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο συλληφθείς συμμετείχε και σε άλλες κλοπές στην ευρύτερη Στερεά.

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Πλημμυρισμένο με βιβλία θα είναι σήμερα, μέχρι τις 10 το βράδυ, το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Parallaxi και η ομάδα του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» συνεχίζουν τις δράσεις τους και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου βλέπουν το «Βιβλίο Αλλιώς» και υποδέχονται την 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (5-8 Μαΐου) στην πόλη.

Το πρόγραμμα των δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

- δράσεις για παιδιά στην πλατεία Ναυαρίνου από τις 18:00, αφηγήσεις παραμυθιών, δημιουργία βιβλίων, δημιουργικά παιχνίδια λέξεων κ.ά.

- δημόσιες αφηγήσεις συγγραφέων στα προαύλια εκκλησιών έξι συγγραφείς της πόλης διαβάζουν κείμενά τους εμπνευσμένα από τη Θεσσαλονίκη: Σάκης Σερέφας, Ισίδωρος Ζουργός, Απόστολος Λυκεσάς, Θωμάς Κοροβίνης, Σοφία Νικολαΐδου, Δημήτρης Μίγγας.

- υπαίθρια ανταλλαγή βιβλίων στην αυλή του σχολείου της Ικτίνου σε συνεργασία με τους bookcrossers της πόλης ενώ στις 20:00 ο εκδοτικός οίκος GarudaHellas σε συνεργασία με την ομάδα κίρταν Θεσσαλονίκης, θα παίξει κίρταν, τραγούδια βασισμένα στην ινδική λογοτεχνική παράδοση.

- λογοτεχνική ξενάγηση, με τη δημοσιογράφο Εύη Καρκίτη και τον ποιητή Μάρκο Μέσκο μία περιπατητική ξενάγηση σε κλασικά στέκια, σπίτια και σημεία που έζησαν και έδρασαν σπουδαίοι λογοτέχνες.

- συναυλία μελοποιημένης ποίησης με το Δημήτρη Νικολούδη στις 21:00 στην Πλατεία Άθωνος.

- χάπενινγκ σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, με θεματικές ενότητες, βιτρίνες εμπνευσμένες από το συνολικό πρόγραμμα και προσφορές.

Champions League: Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ για μία θέση στον τελικό

Το τέταρτο κλάσικο μέσα σε 20 ημέρες είναι και το τελευταίο της χρονιάς. Η Μπαρτσελόνα έχοντας την παρακαταθήκη του 2-0 του πρώτου αγώνα θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ο Μουρίνιο θα ψάξει τη μεγαλύτερη ανατροπή της καριέρας του.

Στις 21.45 στο Καμπ Νου θα παραταχθούν δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε ένα ματς που σίγουρα δεν θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά το 2-0 του Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Η Μπαρτσελόνα έχει τεράστιο προβάδισμα αλλά δεν μπορεί να θεωρεί ότι η πρόκριση έχει τελειώσει από τη στιγμή που απέναντι της θα βρεθεί η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί θέλουν να βρεθούν για 7η φορά σε τελικό και να διεκδικήσουν το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Από την άλλη οι Μαδριλένοι είναι πολυνίκες του θεσμού, με 9 κατακτήσεις σε 12 παρουσίες τους.

Ο Γκουαρντιόλα είδε τον Αμπιντάλ να προπονείται κανονικά αλλά δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Εκτός παραμένουν και οι άλλοι δύο αριστεροί μπακ, Αντριάνο και Μάξουελ. Προβλήματα αποκόμισαν και οι Μιλίτο Μοντόγια, στη Σαββατιάτικη ήττα της Μπαρτελόνα από τη Σοσιεδάδ.

Ο Μουρίνιο που δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάτσει στον πάγκο μιας και είναι τιμωρημένος, δεν θα έχει τους Πέπε, Σέρχιο Ράμος και Κεντίρα.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA.

Δολιοφθορές και κλοπές σε σχολικά κτίρια κατά τη διάρκεια των διακοπών

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία μετά τις Πασχαλινές διακοπές, αλλά δεν θα βρουν όλοι τα σχολεία τους στην κατάσταση που τα είχαν αφήσει. Στις δύο εβδομάδες που ήταν κλειστά, πολλά σχολικά κτίρια δέχθηκαν «επισκέψεις» από βανδάλους ή κοινούς κλέφτες.

Ήδη, οι καθαρίστριες που πήγαν τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία για να τα έχουν έτοιμα όταν θα έρχονταν τα παιδιά, βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις εικόνες που άφησαν πίσω τους οι απρόσκλητοι επισκέπτες. Στο συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Τιθορέας, οι κλειδαριές βρέθηκαν παραβιασμένες, τα τζάμια στα παράθυρα σπασμένα και οι εισβολείς είχαν σκορπίσει θειάφι στους διαδρόμους. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχαν ρίξει πίσσα μέσα στις λεκάνες της τουαλέτας, προκαλώντας έτσι ζημιές που θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα για να αποκατασταθούν.

Ίχνη εισβολέων βρήκαν μπροστά τους και οι καθαρίστριες που πήγαν να προετοιμάσουν το κτίριο του Γυμνασίου στην Λάμψακο, του δήμου Ληλαντίων στην κεντρική Εύβοια. Εδώ όμως επρόκειτο για κοινούς κλέφτες, που διέρρηξαν τις αίθουσες κατά τη διάρκεια των διακοπών και έναν φορητό υπολογιστή, δύο σταθερούς και έναν προβολέα video.

Μαχαίρωσαν αλλοδαπό στα Εξάρχεια

Πέντε λεπτά μετά τις δύο στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια και η περιοχή σηκώθηκε στον αέρα από τις κραυγές πόνου ενός άνδρα που σφάδαζε στη μέση του δρόμου τραυματισμένος και μέσα στα αίματα.

Αμέσως οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο. Κανείς εκτός από το θύμα δεν είδε τίποτε. Ο άνδρας είναι Συριακής καταγωγής. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, όμως δεν αποκλείεται ο άτυχος άνδρας να δέχθηκε την επίθεση λόγω των ταραχών που επικρατούν στη Συρία.

Οι αστυνομικοί αφήνουν κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό. Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή.

ΕΛ.ΠΕ: Νέα δεκαήμερη απεργία από τις 6 Μαϊου

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, διάρκειας 10 ημέρων προχωρούν από την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαίου οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το Σωματείο ζητεί να διατηρηθεί το υφιστάμενο status στην επιχειρησιακή σύμβαση, ωστόσο διοικητικές πηγές αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε για φέτος κατά 15% το συνολικό εργατικό κόστος για τον όμιλο.

Η διοίκηση έχει αντιπροτείνει την επέκταση του ωραρίου εργασίας από τις 38 στις 40 ώρες, τη σύνδεση της καταβολής των 3 επιπλέον μισθών με την παραγωγικότητα - γιαφέτος, μόνο σε σχέση με την πορεία του ομίλου και όχι με βάση ατομική αξιολόγηση - καθώς και την χορήγηση του χρονοεπιδόματος σε ποσοστό 4,5% - 5% σε βάθος πενταετίας. αντί σε ποσοστό 3% ετησίως όπως ισχύει σήμερα.

Στη διοίκηση δηλώνουν απογοητευμένοι και ο ο Διευθυντής Δημοσίων & Εταιρικών Σχέσεων κ. Ευάγγελος Στράνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ο όμιλος είναι αποφασισμένος να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα των μετόχων και των καταναλωτών. Κυρίως, όμως, θα προασπίσει τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, καθώς το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το Σωματείο οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι εκτός τόπου και χρόνου.Η διοίκηση επιδιώκει με την βελτιωμένη πρότασή της να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του μεγαλύτερου εμπορικού και βιομηχανικού ομίλου της χώρας"

Είναι προφανές ότι τα Ελλ.Πε. θα κινηθούν νομικά και θυμίζουμε εδώ ότι η προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση, η οποία είχε ως αντικείμενο την ελλιπή στελέχωση του Διυλιστηρίου θεσσαλονίκης, είχε τελικώς κριθεί παράνομη από τη δικαιοσύνη.

Χωρίζουν πριν καλά καλά... παντρευτούν!

"Σύννεφα" με το καλημέρα σκιάζουν τον παραμυθένιο βασιλικό γάμο αφού για τουλάχιστον 2,5 μήνες ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα αποχωριστεί την αγκαλιά της πανέμορφης πριγκίπισσας του.

Ο λόγος του χωρισμού είναι ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που υπηρετεί ως υπολοχαγός στη Βρετανική Βασιλική Αεροπορία πήρε φύλλο πορείας για το νότιο Ατλαντικό και ειδικότερα στα νησιά Φώκλαντς, για τα οποία η Αγγλία με την Αργεντινή πολέμησαν το 1982.

Η νοσταλγία της όμορφης πριγκίπισας για τον σύζυγο της δεν θα οφείλεται μόνο στα 14.000 χιλιόμετρα που θα τους χωρίζουν, αλλά και από τη ρητή απαγόρευση να τον επισκεφτεί στην "εμπόλεμη ζώνη", όπου ο Δούκας πλέον του Κέμπριτζ θα ''πιλοτάρει'' ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

Νοσοκομείο Ρίου: Κίνδυνος να σταματήσουν τα χειρουργεία!

Οφείλουν 3.776 ρεπό στους εργαζόμενους! Με λουκέτο απειλούνται τα χειρουργεία, λόγω έλειψης 6 ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν χθες (02-05-2011) στάσεις εργασίας ενώ οι χειρουργοί υπολογίζουν ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού δεν θα πραγματοποιηθούν 500 προγραμματισμένα χειρουργεία.

Η ΥΠΕ πρέπει να αποσπάσει 6-7 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό αφού στο υπάρχον μέχρι σήμερα οφείλονται 3.776 μέρες άδειας και ρεπό από το 2009 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, μέσα στο 2010 οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (που εργάζονται χωρίς άδεια και ρεπό) έχουν πραγματοποιήσει 6.508 τακτικά χειρουργεία και 2.516 έκτακτα.

Νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο

Με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να σπάει όλα τα ρεκόρ των τελευταίων ετών και να κινείται τώρα στο 2,8% με τις προβλέψεις να θέλουν να ξεπερνάει και το 3% όλα δείχνουν ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα έρθει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από τις προβλέψεις, δηλαδή τον Ιούνιο και όχι από τον Ιούλιο.

Και η νέα αύξηση αναμένεται να είναι της τάξης του 0,25% και έτσι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μέσα σε 3 μήνες με επιτόκια μισή μονάδα παραπάνω και φυσικά πολύ περισσότερα ευρώ κάθε μήνα στη δόση τους.

Έκαναν μήνυση στη Google και ζητάνε 50 εκ $ αποζημίωση

Δύο χρήστες έκαναν μήνυση στη Google και ζητάνε ως αποζημίωση 50.000.000$ επειδή η κατέγραφε τις κινήσεις τους μέσα από τις Android συσκευές τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Φαίνεται πως η κίνηση των χρηστών iOS που στράφηκαν νομικά εναντίον της Apple την περασμένη εβδομάδα, έδωσε έμπνευση και σε δύο χρήστες Android οι οποίοι έκαναν μήνυση στην Google επειδή οι Android συσκευές τους κατέγραφαν κι έστελναν στην εταιρία στοιχεία για το που βρίσκονταν.

Η μήνυση έγινε στις 27 Απριλίου στο Detroit και οι δύο κάτοχοι Android smartphones δήλωσαν ότι παρακολουθούνται από τη Google όπως ακριβώς θα έκανε η αστυνομία αν τους τοποθετούσε μια συσκευή εντοπισμού για την οποία θα χρειαζόταν ένταλμα από το δικαστήριο.

Οι δύο χρήστες ζητάνε 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, καθώς και δικαστική απόφαση η οποία θα αποτρέπει στην Google να καταγράφει τις κινήσεις των χρηστών των Android smartphones.

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους η οποία θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν την δήλωση τους στην ΔΟΥ ή θα την αποστείλουν ταχυδρομικά υποχρεούνται να προσκομίσουν και τον φάκελο με τις αποδείξεις δαπανών. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής υποχρεούνταν να διακρατήσουν το φάκελο στο σπίτι τους για τον επιδείξουν στις αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

Σύμφωνα με νόμο, για ατομικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών, ενώ όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες - και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια -, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών.

Ακόμη, όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους ότι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 1.500 ευρώ θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του TAXIS για επαλήθευση. Στις δηλώσεις που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ θα διενεργείται από τις Εφορίες έλεγχος των σχετικών παραστατικών.

Επίσης προειδοποιεί ότι στις περιπτώσεις που τα δικαιολογητικά αποδείξεων δαπανών που επικαλούνται αποδειχθεί ότι είναι πλαστά, διαπράττεται αξιόποινη πράξη στις οποίες θα επιβάλλονται τα σχετικά πρόστιμα.

Τον λήστεψαν στη μέση του δρόμου!

Η φωτογραφική μηχανή που κρατούσε ο άτυχος ηλικιωμένος μάλλον τον έβαλε στο στόχαστρο των ληστών που δεν δίστασαν να του επιτεθούν στη μέση του δρόμου.

Την ώρα που ο 71χρονος προχωρούσε στην οδό Χορμοβίτου στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα οι τρεις άγνωστοι του επιτέθηκαν.

Τον χτύπησαν τον έριξαν κάτω και του άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε, τη φωτογραφική μηχανή αλλά και την ταυτότητά του.

Μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία οι δράστες είχαν γίνει “καπνός”.

Απάτσι συνετρίβη φλεγόμενο στα Μέγαρα

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι δύο πιλότοι ενός ολοκαίνουριου επιθετικού ελικοπτέρου κατάφεραν να προσγειώσουν το Απάτσι και να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το φλεγόμενο AH-64D.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης νυκτερινής πτήσης ένα από τα Απάτσι που εντάχθηκαν στην αεροπορία στρατού μόλις προσφάτως, υπέστη μηχανική βλάβη ανατολικά της περιοχής των Μεγάρων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού «κατά την εκτίμηση του πιλότου, στο ελικόπτερο προκλήθηκε πυρκαγιά». Πέραν της ενημέρωσης περί μηχανικής βλάβης και πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Οι χειριστές του ελικοπτέρου προσγείωσαν το Απάτσι και το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς. Αξιωματικοί του ΓΕΣ διεξάγουν όλες τις προβλεπόμενες - ενδεδειγμένες από την νομοθεσία έρευνες.

Το ατύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στα Μέγαρα είναι το δεύτερο στον στόλο των δώδεκα Απάτσι που είχαν παραληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 και εντάχθηκαν επιχειρησιακά στην αεροπορία στρατού το Φεβρουάριο του 2010. Κι έτσι μέσα σε δεκατέσσερις μήνες ο στρατός έχει απομείνει με δέκα επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64D.

Επισημαίνεται ότι στο δυστύχημα που είχε σημειωθεί στις 30 Ιουλίου του 2010 και πάλι στα Μέγαρα είχαν χάσει την ζωή τους οι δύο χειριστές.

Κι ενώ η στρατιωτική ηγεσία καλείται να απαντήσει στο ερώτημα γιατί πέφτουν τα Απάτσι, αξίζει να επισημανθεί ότι η παράδοση των δώδεκα Απάτσι είχε καθυστερήσει για διάφορους λόγους, ωστόσο συνέπεια της μακράς αποθήκευσής τους είχαν προκληθεί προβλήματα, όπως το γεγονός ότι τρωκτικά είχαν αλλοιώσει τις καλωδιώσεις ορισμένων ελικοπτέρων.

Μολότοφ στο μπαλκόνι γιατί είχε σημαία της ΑΕΚ!

Πανικός προκλήθηκε στην πολυκατοικία της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Πέραμα όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι έφτασαν σε σημείο να πετάξουν βόμβα μολότοφ στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του πρώτο ορόφου όπου μένει ένας νεαρός που έκανε το... λάθος να δηλώσει την προτίμησή του στην ΑΕΚ!

Ευτυχώς από την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε δεν προκλήθηκαν παρά μικρές ζημιές, καθώς ο νεαρός πρόλαβε να σβήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί μέσα στο δικό του διαμέρισμα ή στα διπλανά.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εφοριακός μετά από "Μαραθώνια" απολογία

Προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία ενώπιον της 10ης Ειδικής Ανακρίτριας ο εφοριακός Νίκος Ανδριόπουλος, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα που αφορούν κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών από την ΚΓ΄ΔΟΥ Αθήνας.

Ο Ανδριόπουλος ομολόγησε τις πράξεις του και παραδέχθηκε ότι τα τελευταία 3 χρόνια κατάφερε μέσω ψευδών ενταλμάτων πληρωμών να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που μόνο για τους πρώτους μήνες του 2011 φθάνει τις 499 χιλιάδες ευρώ. Κατονόμασε επίσης πρόσωπα στα οποία έδωσε χρήματα από αυτά που εισέπραττε μέσω των ψευδών ενταλμάτων.

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, ο εφοριακός δηλώνει μετανοιωμένος για την συμπεριφορά του και πρόθυμος να επιστρέψει στο Δημόσιο χρήματα που διαθέτει αλλά και δύο ακίνητα και ένα αυτοκίνητο που απέκτησε με καταχρασθέντα ποσά.

Κρήτη: Μένει με ένα μόνο Στρατολογικό Γραφείο

Τέλος τα γραφεία που υπάρχουν σήμερα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, καθώς όπως διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας πλέον οι Στρατολογικές υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των περιφερειακών διοικήσεων της χώρας και έτσι για ολόκληρη την Κρήτη θα υπάρχει μονάχα το Στρατολογικό Γραφείο Ηρακλείου.

Αναφορικά, πάντως, με τις μεταθέσεις στελεχών που υπηρετούν στα υπό συγχώνευση Στρατολογικά Γραφεία, ο κ. Βενιζέλος, διαβεβαιώνει τον συνάδελφό του, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι "θα ληφθούν υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες, οι δηλώσεις φρουρών προτίμησης και τα λοιπά προβλεπόμενα κριτήρια μεταθέσεων".

Ο υπουργός Άμυνας διευκρινίζει, επίσης, ότι η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία, να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

166 μαθητές ΑΜΕΑ απο την Κρήτη υποχρεώνονται να δώσουν Πανελλαδικές στην Αθήνα με δικά τους έξοδα!

Σε απόγνωση βρίσκονται 166 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων και οι οικογένειές τους από την Κρήτη, καθώς αν και πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην λειτουργήσουν φέτος εξεταστικά κέντρα στο Ηράκλειο και στα Χανιάς για τα παιδιά αυτά στο νησί, αλλά να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να δώσουν τις εξετάσεις.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Μαρία Παναγιωτάκη "η αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει θύματα τα 166 παιδιά της περιφέρειας Κρήτης που έχουν αναπηρίες και καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εγείρεται θέμα άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων οι οποίοι, εκτός των προβλημάτων αναπηρίας, θα επιβαρυνθούν ψυχικά και σωματικά και αφετέρου και ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για τις οικογένειές τους, πολλές από τις οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επιβαρυνθούν τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην πάνε καν να δώσουν εξετάσεις. Εμείς προτείνουμε να λειτουργήσουν τα εξεταστικά κέντρα και προσφέρομαστε να μην πάρουμε την αμοιβή του επιτηρητή".

Για το ίδιο θέμα είχε υποβάλλει ερώτηση στην υπουργό Παιδείας και η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Σκραφνάκη.

2 Ιουνίου το πρώτο ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες χάκερ!

Στις 2 Ιουνίου όλοι οι παρευρισκόμενοι του 2ου συνέδριου ασφαλείας Η/Υ, Athcon, αναμένεται να δουν σε πρώτη προβολή το πρώτο ντοκιμαντέρ με τις δράσεις των Ελλήνων Χάκερ.

Στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο ασφαλείας, Athcon, που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές του Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο ντοκιμαντέρ για το ηλεκτρονικό χτύπημα που έκαναν Έλληνες χάκερ στο ινστιτούτο για την πυρηνική έρευνα CERN.

Το ντοκιμαντέρ αυτό ονομάζεται “white01black” και είναι μία δημιουργία του Σπύρου Καψίλη μέσα από την οποία παρουσιάζει την επίθεση εξαιτίας της οποίας σταμάτησε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα του κόσμου, την πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που ετοιμάζει η Τουρκία, το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπείας και άλλα “κατορθώματα” Ελλήνων Hacker.

'Έφυγε" ο καλός μας άνθρωπος...

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 84 ετών, ο "καλός άνθρωπος" του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός". Έφυγε από τη ζωή διακριτικά, έτσι όπως έζησε, παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.

Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στη μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο.

Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.


Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαίου του 1927. Έφυγε από την ζωή λίγες μέρες πριν κλείσει τα 84 του χρόνια.

Καταγόταν από τα Θολάρια της Αιγιάλης από την πλευρά της μητέρας του Ευδοκίας, του γένους Ιωάννη Σμυρνή. Η γιαγιά του η Μαρουλιώ ήταν πρακτική μαία στα Θολάρια της Αμοργού.

'Ηταν το μοναχοπαίδι του κυρ Βασίλη και της κυρα-Ευδοκίας. Ο πατέρας Βέγγος, υπάλληλος στο εργοστάσιο της Ηλεκτρικής Εταιρίας στο Φάληρο, αγωνίστηκε επί Κατοχής για να το σώσει από την ανατίναξη που σχεδίαζαν οι Γερμανοί.

Oι μαρτυρίες λένε πως το εργοστάσιο σώθηκε χάρη στις προσπάθειες αυτού ακριβώς του ανθρώπου, ο οποίος στη συνέχεια απολύθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των αριστερών φρονημάτων του. Αλλά και ο Θανάσης αντιμετώπισε την εκδικητικότητα του κράτους: βρέθηκε στη Μακρόνησο, το κολαστήριο και τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες αριστερούς φαντάρους αλλά και πολίτες.

Εκεί, συνδέθηκε φιλικά με τον Νίκο Κούνδουρο, τον άνθρωπο που θα άλλαζε την πορεία της ζωής του.

Tο 1953 τον κάλεσε ο Κούνδουρος να παίξει στη «Μαγική πόλη», την πρώτη ταινία της καριέρας του: υποδύεται τον πωλητή λεμονιών στη λαχαναγορά, μέλος μιας παρέας νεαρών βιοπαλαιστών. Ο ήρωας λέγεται Θανάσης.

O Βέγγος παίζει τον εαυτό του. To όνομα μπαίνει αργότερα και στους τίτλους των ταινιών του («Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;», «Θανάση, πάρε τ' όπλο σου», «Δικτάτωρ καλεί Θανάση», «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας» κτλ.), όταν βέβαια δεν μπαίνει το επώνυμό του («Είναι ένας τρελός τρελός Βέγγος», «Δόκτωρ Ζι-Βέγγος», «Ενας Βέγγος για όλες τις δουλειές»).

Στον «Δράκο», τη δεύτερη ταινία του Κούνδουρου, ο Βέγγος υποδύεται τον μπάρμαν σε ένα κέντρο διασκέδασης, ο οποίος είναι συγχρόνως και μπράβος του αρχηγού μιας συμμορίας απατεώνων.

Εκεί τρώει και τις τρεις πρώτες θεαματικές φάπες, τις οποίες θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές σε ολόκληρη την κινηματογραφική σταδιοδρομία του.

Ετσι ο εκφραστικός ηθοποιός με τη φαλάκρα, το συμπαθητικό πρόσωπο, την αβέβαιη έκφραση, μπήκε δυναμικά στον χώρο του κινηματογράφου, χωρίς να έχει προϋπηρεσία στο θέατρο. Ηταν ένας ερασιτέχνης που για να επιβιώσει έκανε ένα σωρό δουλειές ­ κυρίως του φροντιστή σε ταινίες ­, δουλειές κοπιαστικές, επίπονες και αισχρα αμειβόμενες.

Στη συνέχεια πήρε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, γράφτηκε στο σωματείο, έπαιξε στο θέατρο και πήρε σημαντικότερους ρόλους.

Μολονότι συμμετείχε σε αρκετές ενδιαφέρουσες και ονομαστές ταινίες («Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη» του Γρηγόρη Γρηγορίου, «Ο Ηλίας του 16ου» του Αλέκου Σακελλάριου, «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασσέν, «Ψηλά τα χέρια, Χίτλερ» του Ροβήρου Μανθούλη, «Ησυχες μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη, «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Το αίνιγμα» του Γιάννη Σολδάτου), ως κινηματογραφικός τύπος καθιερώθηκε από άλλες κωμικές παραγωγές όπου ενσάρκωνε τον μέσο Ελληνα: τον φουκαρά, τον γκαφατζή, τον αγαθό, τον περιδεή, τον αγχωμένο, τον κυνηγημένο, αλλά και τον καπάτσο.

Συγκλονιστική όμως ήταν και η μικρής διάρκειας εμφάνιση του στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή Βαθιά" με θέμα τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Εκανε συνολικά 120 ταινίες με τελευταία το Πέταγμα του Κύκνου που προβλήθηκε φέτος στους κινηματογράφους.

Πορνοστάρ έκανε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας!

Πολλά έχουμε δει σε αυτή τη χώρα αλλά πορνοστάρ να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, να κάνει διάλεξη και οι φοιτητές να της ζητάνε αυτόγραφα, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει.

Κι όμως! Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μπήκε η συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην τελευταία ταινία και έκανε ολόκληρη διάλεξη στους φοιτητές, για τα ερωτικά φετίχ!

Αυτό δείχνει ολοκάθαρα το μπάχαλο που κυριαρχεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, αφού όποιος θέλει μπαίνει σε μια αίθουσα και το παίζει καθηγητής.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ένας βασικός συντελεστής στη βιομηχανία πορνό της χώρας, πήρε τη θέση του καθηγητή της έδρας και με περίσσια άνεση δίδαξε τα μυστικά του έρωτα προκαλώντας, δικαιολογημένα τεράστια αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές, που δε φαντάζονταν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Φυσικά η Ηλέκτρα Γαλανού δεν πήγε μόνη της στο πανεπιστήμιο, αλλά μετά από πρόσκληση των φοιτητών προκειμένου να τους λύσει διάφορες απορίες περί των ερωτικών φετίχ. Η πορνοστάρ μάλιστα, ήταν η επίσημη προσκεκλημένη φεστιβάλ, το οποίο διοργάνωσε η κινηματογραφική λέσχη Ν.Υ.Χ.Τ.Α., μέλη της οποίας είναι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Η συζήτηση περιείχε έντονο ερωτικό ενδιαφέρον, αφού κράτησε τέσσερις ολόκληρες ώρες, με τους φοιτητές να παρακολουθούν καθηλωμένοι και να παροτρύνουν την ιέρεια του έρωτα να μείνει λίγο παραπάνω, λύνοντάς τους τις απορίες.

Μάλιστα κάποιοι εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από την παρουσία της, που έφτασαν σε σημείο να της ζητούν απεγνωσμένα ένα αυτόγραφο!

Έπειτα από τέσσερις μήνες και 179 νεκρούς, λήξη συναγερμού για τη γρίπη

Λήξη συναγερμού για τη γρίπη! Έπειτα από τέσσερις μήνες έντονης δραστηριότητάς της επί ελληνικού εδάφους, η εποχική γρίπη, λόγω του πανδημικού στελέχους Α (Η1Ν1) τέθηκε… υπό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του εφετινού κύματος γρίπης, συνολικά 179 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου, ενώ για τον ίδιο λόγο χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 368 άτομα.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Ανάλογη είναι η εικόνα που έχουν οι ειδικοί του Κέντρου από τα εργαστήρια αναφοράς γρίπης ανά την επικράτεια -είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία εβδομάδα επιτήρησης (18-24 Απριλίου 2011) δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα για γρίπη. Ωστόσο, οκτώ ασθενείς παραμένουν ακόμη νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας.

Επίσης, από τις 4 Απριλίου 2011 δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Με βάση όλα τα ανωτέρω, η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο πολύ περιορισμένης δραστηριότητας του ιού της εποχικής γρίπης και ουσιαστικά εκτός εποχής γρίπης» καταλήγουν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανακοίνωσή τους.

Προσοχή τις αποδείξεις, ειδικά αν υπάρχει μεγάλη επιστροφή φόρου

Το πρώτο που θα ελεγχθεί θα είναι ο φάκελος με τις αποδείξεις. Αν βρεθεί μια μικρή απόκλιση, αν έχει γίνει δηλαδή λάθος στο μέτρημα ο φορολογούμενος θα κληθεί στην εφορία όπου απλά θα ενημερωθεί ότι έχει κάνει λάθος και θα υπογράψει άλλη βεβαίωση.

Αν η απόκλιση είναι μεγάλη τότε θα ζητηθούν εξηγήσεις και θα πέσει πρόστιμο. Αν όμως μεταξύ των αποδείξεων βρεθεί κάποια πλαστή, τότε πριν τον έφορο θα επέμβει ο εισαγγελέας καθώς πλέον η παράβαση είναι κακούργημα.

Εκτός την ποινικής δίωξης όμως προβλέπονται και εξοντωτικά πρόστιμα.

Παράλληλα μπαίνουν στο στόχαστρο και άνθρωποι με πολύ μικρό εισόδημα, βάσει πλέον τεκμηρίων.

Αν για παράδειγμα ένας άγαμος δηλώσει εισόδημα 8.000 και μένει σε ενοίκιο, έχει στο όνομά του ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικά και ένα σπίτι στο χωριό, για την εφορία δεν έχει εισόδημα μόνο 8.000...

Το ενοίκιο μπορεί να είναι για παράδειγμα 300 ευρώ ή 3.600 το χρόνο. Το αμάξι έχει κόστος συντήρησης 4.200 το χρόνο, ενώ το τεκμήριο για το σπίτι στο χωριό είναι άλλα 1.400 ευρώ. Αμέσως, αμέσως ο φορολογούμενος φαίνεται στην εφορία να έχει εισόδημα (αφού μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα) 9.200 ευρώ. Αν ο ίδιος άνθρωπος καταθέσει αποδείξεις άλλες 3.000 ευρώ τότε το εισόδημά του ξεπερνάει με βάση τα τεκμήρια το αφορολόγητο και έτσι μπαίνει ο ανάλογος φόρος!

Μέτρα για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ

Τη σύσταση ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία ανηλίκων στην Κρήτη, ανακοίνωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας. Όπως δήλωσε ο κ. Όθωνας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, η ομάδα θα λειτουργήσει άμεσα μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει όλους του τομείς προστασίας των ανήλικων, ενώ παράλληλα έργο της θα είναι η πιστή εφαρμογή διατάξεων και νόμων που στόχο έχουν να προστατεύσουν τη ζωή και τις δραστηριότητες των νέων.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση στάθηκε ο θάνατος της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από κατανάλωση αλκοόλ το Μεγάλο Σάββατο.

«Η προστασία των ανηλίκων και ο ρόλος της Πολιτείας και των αστυνομικών υπηρεσιών πρέπει να προσεγγίζει και να ακουμπά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παράνομη παιδική εργασία, με τη λεκτική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων, όχι μόνο από τρίτους, αλλά και από το σχολικό περιβάλλον ή από την ίδια την οικογένεια», ανέφερε ο υφυπουργός.

Σήμερα, ο υφυπουργός θα διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, πρόταση ώστε άμεσα να συναντηθούν οι εισαγγελείς όλων των νομών της Κρήτης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές αλλά και οι δήμαρχοι τουλάχιστον των πρωτευουσών των νομών και των τουριστικών περιοχών που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση τους θερινούς μήνες, ώστε, «να συμφωνηθεί ένα μοντέλο συνεργασίας».

Κομοτηνή: Δημιουργία παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ

Στην τελική ευθεία είναι η δημιουργία παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνή, το οποίο θα δημιουργηθεί σε περιοχή εντός του προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ήδη η παραχώρηση της έκτασης εγκρίθηκε από τη διοίκηση του Σισμανογλείου από τον περασμένο Οκτώβριο και αυτό που μένει πλέον είναι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το παράρτημα.

Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος, το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ θα τοποθετηθεί στο νότιο άκρο του προαύλειου χώρου (μπροστά στο δρόμο, δίπλα στη ΔΕΗ), θα είναι προκάτ και ο χώρος του θα είναι κλειστός με κάγκελα ύψους 4 μέτρων. Το Νοσοκομείο Κομοτηνής θα παρέχει σε αυτό όλες τις διευκολύνσεις, όπως παροχή νερού και ρεύματος.

ΕΣΕΕ: «Ασφυκτιά» οικονομικά μία στις τρεις επιχειρήσεις

Μία στις τρεις επιχειρήσεις αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε βασικές της υποχρεώσεις. Ενδεικτικό είναι ότι 68.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν υποβάλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλούνται με ποινικές διώξεις, ενώ από τις 18.000 που ειδοποιήθηκαν, μόνο οι 1.235 συμμορφώθηκαν.

Αυτό σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, επαναφέροντας την πρότασή της για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: ''Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το πρώτο δίμηνο του έτους η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά 11,4% και του όγκου κατά 12,2%, αλλά και η κατακόρυφη πτώση του τζίρου σε ορισμένους κλάδους, όπως στον κλάδο του αυτοκινήτου, ένδυσης - υπόδησης (25%), επίπλων - ηλεκτρικών ειδών - οικιακού εξοπλισμού (23,2%), φαρμακευτικών προϊόντων - καλλυντικών (22,2%), ακόμα και των τροφίμων και ποτών (12,5%), καταδεικνύουν με επιτακτικό τρόπο την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης".

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΕΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την τακτική των κινήσεών της και να σκεφτεί τις μετατάξεις αγαθών σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, που θα επιβαρύνουν λιγότερο τον καταναλωτή και θα βελτιώσουν το κλίμα στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ, συμβάλλοντας στην εξεύρεση μιας αποδοτικής λύσης, επανέρχεται και εμμένει στην πρότασή της για καθιέρωση ενός ενιαίου χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα είδη, με την εξαίρεση των βασικών ειδών διατροφής και φυσικά των τουριστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εστίασης αλλά και των εισιτηρίων όλων των μέσων μεταφοράς.

30 πόλεις στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία την Κυριακή

Όλη η Ελλάδα ανεβαίνει την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου στο ποδήλατο και κάνει πετάλι! Σύνθημα των διοργανωτών να «σώσουμε τις πόλεις με αναβαθμισμένες δημόσιες συγκοινωνίες, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους».

Στην Ποδηλατοπορεία συμμετέχουν το Αίγιο, το Άργος, ο Βόλος, η Δράμα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, τα Καμμένα Βούρλα, η Κατερίνη, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Κόρινθος, η Λαμία, η Λάρισα, η Λήμνος, η Μύρινα, η Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, η Νέα Μάκρη, η Πάτρα, η Πρέβεζα, το Ρέθυμνο, το Σχηματάρι, η Σπάρτη, τα Τρίκαλα, τα Χανιά και η Χίος.

Η ποδηλατοπορεία θα αρχίσει συντονισμένα στις 12:00 το μεσημέρι και στην Αθήνα διοργανώνονται προσυγκεντρώσεις σε πολλά σημεία της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα podilates.gr.

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ σήμερα

Χειρόφρενο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες θα τραβήξουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Η στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ θα ξεκινήσει στις 12:00 και τα λήξει στις 16:00 και πραγματοποιείται για να κάνουν οι εργαζόμενοι Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για περαιτέρω κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες.

Γαύδος: Ξεκινάει σε λίγες μέρες τα δρομολόγιά του το «Gavdos Star»

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο που έμεινε αποκλεισμένο το νησί της Γαύδου χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός του νησιού, έρχεται ένα «αστέρι» να φωτίσει το νησί. Το πλοίο «Gavdos Star» θα κάνει το πρώτο του δρομολόγιο στις 21 Μαΐου με προορισμό το λιμάνι της Πλακιάς στο Ρέθυμνο.

Το πλοίο είναι κλειστού τύπου και έχει χωρητικότητα 172 επιβατών.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More