Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο

«Δρακόντειες» ποινές σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων, που θα αποκλείονται, εκτός των άλλων, από την ιεραρχία και επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο.

Για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, όπως έχει εισηγηθεί η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, οι συνδικαλιστές δεν θα μετέχουν της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων.

Τα πειθαρχικά στο εξής διαχωρίζονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια, έτσι ώστε να εκλείψει η κακκώς ενοούμενη «συναδελφική αλληλεγγύη» στην εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς και πλημμερούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα να απαλλάσονται και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόστιμο 100.000 ευρώ
Τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο πειθαρχικό δίκαιο έχουν εισηγηθεί ακόμη στον κ. Ραγκούση, οι υπάλληλοι σε βάρος των οποίων έχουν τελεσιδικήσει αποφάσεις για υποθέσεις διαφθοράς να μην μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε οποιοδήποτε επίπεδο της ιεραρχίας.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου που παραπέμπονται για πειθαρχικά παραπτώματα θα καθαιρούνται με συνοπτικές διαδικασίες.

Στις προτάσεις της επιτροπής περιλαμβάνονται ακόμη ρυθμίσεις για την αύξηση των προστίμων για πειθαρχικές παραβάσεις, που μπορεί να φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 100.000 ευρώ, καθώς επίσης και η επιμήκυνση του χρόνου πραγραφής των παραπτωμάτων.

'Ετσι, στην περίπτωση κατά την οποία συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις, το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα μπορεί να επιβάλλει, εκτός από πειθαρχικές και διοικητικές ποινές.

'Οταν πρόκειται για πειθαρχικό παράπτωμα με οικονομικό περιεχόμενο, η διοικητική κύρωση μπορεί να φθάνει και τις 100.000 ευρώ.

Η παραγραφή
Ταυτόχρονα, επιμηκύνεται από τα δύο στα πέντε χρόνια η παραγραφή γενικά των πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Τα παραπτώματα που σχετίζονται με παράβαση καθήκοντος, χρηματισμό, σοβαρή απείθεια και αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντα θα μπορούν να παραγραφούν μόνο μετά την παρέλευση επταετίας.

Η κλήση σε απολογία ή η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο διακόπτει την παραγραφή. Στις περιπτώσεις αυτές, ο χρόνος έκδοσης πρωτοβάθμιας πειθαρχικής απόφασης δεν μπορεί να υπερβεί τα επτά έτη.

Σε περιπτώσεις σοβαρών παραπτωμάτων, η έκδοση της απόφασης δεν μπορεί να υπερβεί τη δεκαετία. Ειδικά για υποθέσεις δωροδοκίας ή υπεξαίρεσης, ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την ημέρα που έλαβε γνώση η υπηρεσία.

Προβλέπεται ακόμη ότι, αν ένας προϊστάμενος παραλείψει να επιβάλει ένα πρόστιμο, τότε ελέγχεται πειθαρχικά από τον ανώτερό του, όπως συμβαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την είσπραξη των τελών ή των προστίμων.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία αύριο

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα σημειωθεί αύριο στην Εγνατία Οδό από τον ανισόπεδο κόμβο του Αράχθου έως και τον ανισόπεδο κόμβο του Περιστερίου από τις επτά το πρωί έως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί για να πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων.

Τα σκάνδαλα «πνίγουν» τη Μύκονο

Όσο πιο βαθιά στο «τούνελ» της ανομίας και της παρανομίας στα οικονομικά του Δήμου Μυκόνου φτάνει το φως της εισαγγελικής έρευνας, τόσο περισσότερα κομμάτια του παζλ υπεξαίρεσης εκατοντάδων, ίσως και εκατομμυρίων ευρώ, από υπαλλήλους του Δήμου μπαίνουν στη θέση τους.

Ένας δήμαρχος, δύο αντιδήμαρχοι και δύο δημοτικοί υπάλληλοι φέρονται , βάσει των όσων δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» επικαλούμενη στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε εξέλιξη, να είναι πολύ πιθανό να κάτσουν στο σκαμνί κατηγορούμενοι για τέσσερα κακουργήματα και πλημμελήματα. Όπως αποδεικνύεται ο δήμος έχει υποστεί επί σειρά ετών ανυπολόγιστη οικονομική ζημία καθώς «αμελούσε» να εισπράξει από εκατοντάδες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια το τέλος των παρεπιδημούντων, το οποίο αντιστοιχεί στο 2% επί των ακαθάριστων εισπράξεων.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων δεν πλήρωναν, αφού όπως προκύπτει από την έρευνα, ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 111.000 ευρώ από το τέλος παρεπιδημούντων και 303.000 ευρώ από τη μίσθωση παραλιών. Στο πρώτο πόρισμα της υπόθεσης που συντάχθηκε από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται ότι τρεις υπάλληλοι του δήμου εισέπρατταν το τέλος παρεπιδημούντων, εκδίδοντας πλαστές αποδείξεις και παρακρατούσαν τα χρήματα.

Συνολικά από την έρευνα προκύπτει ότι δεν έχει αναζητηθεί ούτε εισπραχθεί το συγκεκριμένο τέλος από 116 ξενοδοχεία και 107 επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων για το διάστημα 2002-2005 και 138 ξενοδοχεία και 228 επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων για το διάστημα 2006-2009.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη αυτά είναι… σκανδαλιστικά για τον μέσο πολίτη που πασχίζει να επιβιώσει μέσα στην κρίση. Οι οφειλές από 21 ξενοδοχεία την περίοδο 2002-2005 ανέρχονται σε 176.000 ευρώ, για 1 ξενοδοχείο (περίοδος 2002-2007) σε 72.000 ευρώ και από 14 επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων (2002-2005) σε 109.613 ευρώ. Αυτά είναι έσοδα που θεωρούνται αυτήν τη στιγμή «μη εισπραχθέντα»!

Παράλληλα με αυτά, η έρευνα ορκωτής λογίστριας αποκάλυψε ότι άλλα 111.774 ευρώ, τα οποία είχαν καταβάλει στον δήμο Μυκόνου οι ιδιοκτήτες έξι ξενοδοχείων, είχαν «κάνει φτερά» με τη μέθοδο των πλαστών αποδείξεων.

Η έρευνα στα οικονομικά του Δήμου Μυκόνου ξεκίνησε το 2009. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και τους ελεγκτές του υπ. Οικονομικών. Το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης άνοιξε πέρυσι με την αποκάλυψη ενός «οργίου» διαφθοράς στη Μύκονο και την απαγγελία των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν ο ένας δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι που προαναφέραμε.

Το απίστευτο είναι ότι παρά το γεγονός πως εδώ και ένα χρόνο ο εισαγγελέας έχει ζητήσει τη διενέργεια εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου Μυκόνου, το υπουργείο Οικονομικών δεν την έχει πραγματοποιήσει και η υπόθεση βρίσκεται σήμερα «στον πάγο».

Το ερώτημα, που προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, είναι πώς αυτές οι απίστευτες καταστάσεις δεν έγιναν αντιληπτές τόσα χρόνια. Άραγε, πόσες μίζες μπήκαν σε πόσες αρμόδιες τσέπες, για να μην γίνει ποτέ κανένας έλεγχος στο δήμο Μυκόνου; Και άραγε, αφού αυτά έγιναν στη Μύκονο, ποιος μπορεί να πείσει τον Έλληνα πολίτη, που ψάχνει τρόπο να περάσει φτηνά το Πάσχα, ότι αντίστοιχες, αν όχι χειρότερες, καταστάσεις, δεν παραμένουν στο σκοτάδι σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς;

Η κρίση, όπως πάντα, δική σας…

Σε 10 μέρες η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Με σύνθημα τηγ προστασία των δασών μιας και το 2011 είναι αφιερωμένο παγκοσμίως σε αυτά ανοίγει στις 28 Απριλίου τις πόρτες της η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Όπως κάθε χρόνο, τα εκθεσιακά περίπτερα είναι θεματικά, με στόχο να δώσουν ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και τη βεράντα μας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα μπορέσει να θαυμάσει πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη φυτών κυρίως ελληνικής παραγωγής και να γνωρίσει χρήσιμα στοιχεία για περίπου 6.000 είδη ελληνικών φυτών.

Η 57η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Κηφισιάς θα γίνει στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» (τέρμα ηλεκτρικού σιδηροδρόμου- παλιός «τροχονόμος») από 28 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2011 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10:00-22:00.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 11 Μαΐου

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 11 Μαΐου στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανακοίνωσε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ.

Η απεργία είναι η απάντηση των εργαζομένων στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνεργοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι με το εθνικό σχέδιο για την οικονομία καλούνται και πάλι να πληρώσουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες» δήλωσε, ανακοινώνοντας την απόφαση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση προκειμένου να καταστεί η οικονομία βιώσιμη, ενώ εκποιείται δημόσιος πλούτος, υποδομές και κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και καταλύονται εν μια νυκτί κοινωνικά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας κήρυξε και την απεργία της 1ης Μαΐου για λόγους όχι μόνον τυπικούς, αφού όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται εκείνη την ημέρα και θα πρέπει, προκειμένου να απεργήσουν να καλύπτονται από την απόφαση.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κιουτσούκης Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ, δήλωσε ότι είναι αναγκαία η αντίδραση των εργαζομένων σε μια πολιτική με την οποία καλούνται να πληρώσουν ακόμη 75 δις ως το τέλος του 2015, ενώ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Θοδωρής Κούτρας (ΠΑΜΕ) είπε ότι από αύριο το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα δώσουν τη μάχη ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να αποτελέσουν ένα μήνυμα κατά της πολιτικής που ασκείται από την Κυβέρνηση.

Ένα «τρελό σχέδιο» του Ερντογάν: Πρωτεύουσα της Τουρκίας η Κωνσταντινούπολη;

Σχέδια του Τούρκου πρωθυπουργού για μεταφορά της τουρκικής πρωτεύουσας από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη εκτιμάται πως βρίσκονται πίσω από τις δηλώσεις του περί περιφερειακής διχοτόμησης της Πόλης, σε Ευρωπαϊκή και σε Ανατολική, και περί ενός «τρελού σχεδίου» για την Κωνσταντινούπολη.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε η αρθρογράφος της εφημερίδας Vatan Ρουχάτ Μενγκί, πυροδοτώντας φήμες πως ο Ερντογάν σχεδιάζει να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Τουρκίας!

Τις φήμες ενίσχυσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού πως θα ανακοινώσει λεπτομέρειες του σχεδίου του τις επόμενες εβδομάδες και πως θα ανακοινώσει ένα «τρελό σχέδιο» σχετικά με την Κωνσταντινούπολη, όπως γράφει το onalert.gr.

«Ο Ερντογάν δήλωσε οτι θα αλλάξει η δομή της Κων/πολης και οτι θα γίνουν δυο διαφορετικές πόλεις, αλλά τόνισε οτι αυτό δεν είναι το "τρελό σχέδιο". Πιστεύω οτι το "τρελό σχέδιο" είναι να κάνει πρωτεύουσα την Κωσνταντινούπολη. Νομίζω οτι αν το AKP κερδίσει τις εκλογές, θα δούμε να αλλάζει η πρωτεύουσα που είχε αποφασίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ», γράφει η Μενγκί προκαλώντας μεγάλη συζήτηση στη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Αντιφυματικός εμβολιασμός

Με προγραμματισμό της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός των Δημοτικών Σχολείων.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο εμβολιασμός για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, θα γίνεται από το Αντιφυματικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων στα σχολεία. Για τον υπόλοιπο Νομό, ο εμβολιασμός θα γίνει από κάθε Κέντρο Υγείας στα σχολεία, που βρίσκονται στην περιοχή της ευθύνης τους.

Το έγγραφο για το πρόγραμμα Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις και αναφορές βουλευτών που εκφράζουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα λειτουργίας του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, του οποίου εποπτεύων φορέας είναι το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτησή του, είχε επισημάνει ότι πολλοί μαθητές παραμένουν ανεμβολίαστοι ελλείψει του αναγκαίου αριθμού επισκεπτών υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Καράογλου έχει υπογραμμίσει ότι το Πρότυπο Αντιφυματικό Κέντρο, εκτός από τον μαθητικό πληθυσμό, εξυπηρετεί αρκετό κόσμο. Ερώτηση στη Βουλή είχε καταθέσει και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού των μαθητών της Α’ και Β’ Τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης, ο οποίος θα ξεκινούσε το Νοέμβριο του 2010 από σχολεία στα οποία δεν είχαν γίνει εμβολιασμοί τον προηγούμενο χρόνο, ελλείψει προσωπικού.

Ο κ. Καλαφάτης έχει, επίσης, επισημάνει ότι «όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, παραμένουν από το 2009 χωρίς τη διενέργεια εμβολιασμών, λόγω της περσινής αναβολής του τακτικού εμβολιασμού για τη φυματίωση, προκειμένου να γίνει εκτάκτως το αντιγριππικό εμβόλιο. Για τα προβλήματα του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου έχουν διαμαρτυρηθεί, με αναφορά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, Ιωάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, επικαλούμενοι και τις καταγγελίες του εργασιακού σωματείου του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» για «απαράδεκτη εγκατάλειψη του Πρότυπου Αντιφυματικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης».

Τις καταγγελίες του εργασιακού σωματείου έχει επικαλεστεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλειος Γερανίδης, καλώντας το υπουργείο Υγείας να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο ενημερώνει τους βουλευτές ότι στο Αντιφυματικό Ιατρείο υπηρετούσαν τρεις επισκέπτριες υγείας, με κύριο έργο τον εμβολιασμό των μαθητών της πρώτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων με αντιφυματικό εμβόλιο. Από το υπάρχον προσωπικό συνταξιοδοτήθηκε η μία επισκέπτρια στις 3.3.2011. Το Νοσοκομείο είχε φροντίσει για την αντικατάστασή της με το διορισμό ενός επισκέπτη υγείας, μετά από προκήρυξη. Η διορισθείσα επισκέπτρια δεν απεδέχθη το διορισμό της και εκκρεμεί η αντικατάστασή της από τους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Όταν η θρησκεία συναντά τη... τεχνολογία

Μια πρωτότυπη και και έξυπνη ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη, ώστε να κινήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για τις ιστορίες της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Εδώ και μερικούς μήνες μεταφράζουν ξενόγλωσσα κινούμενα σχέδια, τα υποτιτλίζουν ή τα μεταγλωττίζουν και έπειτα τα ανεβάζουν στο youtube.

«Όταν προβάλλουμε τα κινούμενα σχέδια θρησκευτικού περιεχομένου στο κατηχητικό, στην εκκλησία, τα παιδιά είναι καθηλωμένα. Δεν κουνιούνται καθόλου», εξηγεί ο ιερέας του ναού, πατέρας Χρήστος, που είναι και ο ιθύνων νους της προσπάθειας. Πρόκειται για βιντεάκια κινουμένων σχεδίων από την Ουκρανία και τη Ρωσία, τα οποία μεταφράζονται και υποτιτλίζονται.

Για την ώρα ο ιερέας έχει «ανεβάσει» 34 βιντεάκια, τα οποία έχουν πάνω από 75.000 views, κάτι που αποδεικνύει την επιτυχία του εγχειρήματος. «Παντού υπάρχει το καλό και το κακό. Το θέμα είναι πώς χρησιμοποιείς ένα εργαλείο, όπως οι νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ», σχολιάζει ο πατέρας Χρήστος.

Τα βιντεάκια είναι διαθέσιμα στο κανάλι «pankrestos», αλλά και στην αρχική σελίδα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ της Super League

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε τις ημέρες και τις ώρες διεξαγωγής των 12 αγώνων των πλέι οφ από τους οποίους θα γίνουν οι γνωστές οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η πρεμιέρα των πλέι οφ γίνεται την Κυριακή 8 Μαΐου, την ημέρα που θα διεξαχθεί και ο τελικός του Φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ, σειρά έχουν οι αγώνες κατάταξης, τα πλέι οφ της περιόδου 2010-2011.
Όπως είναι ήδη γνωστό, στη διοργάνωση των πλέι οφ συμμετέχουν οι ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 2, 3, 4 και 5 με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Οι τέσσερις αυτές ομάδες συμμετέχουν σε όμιλο και αγωνίζονται μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας (συνολικά 12 αγώνες σε 6 αγωνιστικές ημέρες).

Πριν την έναρξη της διοργάνωσης των πλέι οφ, καταρτίζεται ειδικός πίνακας βαθμολογίας όπου προσδιορίζονται οι βαθμοί με τους οποίους εισέρχεται στην διοργάνωση η κάθε ομάδα.

Η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ ξεκινάει με μηδέν (0) βαθμούς και η βαθμολογική διαφορά της από την 4η, 3η, και 2η ομάδα του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ διαιρείται δια του πέντε (5) για να προσδιοριστούν οι αντίστοιχοι βαθμοί των υπολοίπων ομάδων.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται έντονος συναγωνισμός μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ ΟΠΑΠ 2010, δίνοντας ισχυρό κίνητρο για την καλύτερη δυνατή επίδοση.

Ο ειδικός βαθμολογικός πίνακας έχει ως εξής:

2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3
3. A.E.K. 1
4. Π.Α.Ο.Κ. 0
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0

Οι ημερομηνίες τέλεσης των 6 αγωνιστικών ημερών των αγώνων κατάταξης είναι οι ακόλουθες:

1η Αγ.: Κυριακή 08/05 ώρες έναρξης 19:30 και 21:45 (λόγω της διεξαγωγής Final 4 Euroleague με συμμετοχή Ελληνικής ομάδας)

2η Αγ.: Τετάρτη 11/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

3η Αγ.: Κυριακή 15/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

4η Αγ.: Τετάρτη 18/05 ώρες έναρξης 17:15 και 19:30 (λόγω της διεξαγωγής του Τελικού Europa League)

5η Αγ.: Κυριακή 22/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

6η Αγ.: Τετάρτη 25/05 ώρες έναρξης 18:15 και 20:30

Η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου, υπό την αίρεση της τελεσίδικης απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΟ αναφορικά με την αδειοδότηση των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2011-12, καθώς προϋπόθεση για την συμμετοχή στα πλέι οφ είναι η εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη NOVA."

Νέα στάση εργασίας των μηχανικών του δημοσίου

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη, οι μηχανικοί του δημοσίου, οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 8:00 έως τις 11:00 το πρωί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών καταγγέλλει επίθεση στο εισόδημα των μηχανικών και εξαθλίωση του επιπέδου ζωής.

Στα ύψη η αμόλυβδη

Με τιμές καυσίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ξεκινά η εορταστική περίοδος του Πάσχα καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε περαιτέρω, στο 1,706 ευρώ το λίτρο.

Τα νησιά (Κρήτη, Επτάνησα, Κυκλάδες) είναι οι ακριβότερες περιοχές της χώρας ενώ Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν τις χαμηλότερες τιμές. Η αμόλυβδη κυμαίνεται σήμερα από 1,617 ευρώ (το φθηνότερο πρατήριο στην Αθήνα) έως 1,886 (το ακριβότερο, στον Πειραιά).

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται σήμερα στα 92,1 λεπτά. Το οξύμωρο είναι ότι τόσο η φθηνότερη τιμή (86 λεπτά) όσο και η ακριβότερη (1,03 ευρώ) είναι στον ίδιο νομό, τις Κυκλάδες.

Βόλος: Λήστεψαν... τα σφαγεία!!!!

Στόχος ληστών, έγιναν για ακόμη μια φορά τα Σφαγεία του Βόλου. Άγνωστοι, αφαίρεσαν το βράδυ της Παρασκευής, καλώδια υψηλής τάσης και χαλκό με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας η υπηρεσία για αρκετές ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη.

Οι υπάλληλοι που βρέθηκαν νωρίς το πρωί στα Σφαγεία, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, ενώ στο σημείο έσπευσε αμέσως και ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Αϊβαζόγλου.

Μετά από τις σχετικές παρεμβάσεις που έγιναν, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπαλλήλων, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «πλιάτσικο» στα Σφαγεία Βόλου, αφού ο χώρος δεν έχει κανένα σύστημα φύλαξης, με αποτέλεσμα ο καθένας να έχει πρόσβαση στο χώρο ανά πάσα στιγμή.

Πρώην εφοριακός βούτηξε στο κενό από τον 3ο όροφο!

Πρώην διευθυντής της Κ’ εφορίας Αθηνών και μέχρι πρότινος συνταξιούχος λογιστής, έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του στην οδό Ηλία Ζερβού 61. Οι γείτονες σοκαρισμένοι έκαναν λόγο για έναν ήσυχο άνθρωπο, που ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία για ώρες βρισκόταν μέσα στο σπίτι του αυτόχειρα διενεργώντας έρευνες για πιθανές αιτίες που οδήγησαν τον συνταξιούχο στο να τελειώσει τη ζωή του πηδώντας από τον τρίτο όροφο...

Συλλήψεις για διακίνηση λαθραίων ποτών

Με 4.800 φιάλες αλκοολούχου ποτού Βότκα, συνελήφθησαν στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, δύο άνδρες, βουλγαρικής υπηκοότητας σε αγροτική περιοχή της νέας Σάντας στο Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό βουλγάρικης εταιρείας, εντοπίστηκε το επίμαχο φορτίο το οποίο δεν είχε περάσει από τον απαιτούμενο τελωνειακό έλεγχο και θα διακινούταν λαθραία στην ελληνική αγορά.

Τόσο το όχημα όσο και το φορτίο κατασχέθηκαν ενώ οι δράστες με την σε βάρος τους δικογραφία αναμένεται να οδηγηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Έσκασε ο θερμοσίφωνας και τους διέλυσε το σπίτι

Ακριβά πλήρωσαν την απροσεξία τους τα μέλη μιας οικογένειας στην Ημαθία , τα οποία βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι τους τν οποία προκάλεσε ο θερμοσίφωνας που άφησαν αναμμένο όταν έφυγαν.

Ευτυχώς όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού έλειπαν όταν ο ξεχασμένος θερμοσίφωνας δεν άντεξε άλλο την υπερθέρμανσή του και εξερράγη σαν βόμβα και αναστάτωσε όλη την γύρω περιοχή. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η οροφή της μονοκατοικίας μέσα από την οποία… πέρασε ο θερμοσίφωνας τυλίχτηκε στις φλόγες!

Η πυρκαγιά τύλιξε την σκεπή και ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, που είχε φουντώσει για τα καλά ώσπου να φτάσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής από την Βεργίνα και να περιορίσουν την φωτιά. Ωστόσο, το σπίτι έγινε… καλοκαιρινό αφού η σκεπή καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σε όλα τα δωμάτια υπέστη σημαντικές ζημιές τόσο από την έκρηξη, όσο και από το… νερό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση!

Το αντίο στο Νικόλα

«Κανείς εδώ δεν τραγουδά/ Κανένας δεν χορεύει/ Ακούνε μόνο την πενιά/ Κι ο νους τους ταξιδεύει...» Με αυτά τα λόγια και άλλα πολλά αποχαιρέτισαν φίλοι, θαυμαστές, οικογένεια και όλο το ελληνικό τραγούδι τον τύπο με το τζην και το κόκκινο φουλάρι.

Εκτός από τα τραγούδια του ο Νίκος Παπάζογλου έφτιαξε στα µέσα του ‘70 µε τα ίδια του τα χέρια το θρυλικό στούντιο «Αγροτικό» απ’ όπου πέρασαν οι (Σωκράτης Μάλαµας, Αργύρης Μπακιρτζής, Βάσω Αλαγιάννη, Μελίνα Κανά, Γιώργος Ζήκας, Θωµάς Κοροβίνης, Γιώργος Ζερβουδάκης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου αλλά και πολλά ανεξάρτητα γκρουπ όπως οι Μικρές Περιπλανήσεις κ.ά.).

Σήμερα όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί ήταν στην Τούμπα, εκεί που γεννήθηκε και εκεί που θα μείνει για πάντα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλει στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα. Εκεί, για το τελευταίο αντίο βρέθηκαν όλοι: η Γλυκερία, η Μαριώ, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο Βασίλης Καρράς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου.

Στεφάνια έστειλαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Ελληνική Ραδιοφωνία, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ένωση Τραγουδιστών και πολλοί άλλοι.

Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τους πάντες όταν το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία. 3.500 κόσμου χάρισαν στο Νίκο Παπάζογλου το τελευταίο του χειροκτότημα και τραγούδησαν: "κανείς εδώ δεν τραγουδά...".

Περίπου στις 17:15 ξεκίνησε η πομπή για το κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου, που βρίσκεται στη Θέρμη. Εκεί, θα είναι η τελευταία κατοικία του Νίκου Παπάζογλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίο Φίλε!!

Έκλεψαν... άδειους σάκους!!!

Με άδεια χέρια έφυγαν τελικά οι ληστές αφού νόμιζαν πως έκανα ληστεία αλλά πήραν αέρα κοπανιστό!

Η ληστεία έγινε στις 09:05 το πρωί στο Παλαιό Φάληρο σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Οι τρεις δράστες μπήκαν στην τράπεζα με όπλα, πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και στην συνέχεια έφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες.

Όπως είπαν όμως οι υπάλληλοι της τράπεζας οι σάκοι ήταν τελικά...κενοί. Έτσι οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι δύο μηχανές βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα παρατημένες στην Λεωφόρο Αμφιθέας και ήταν κλεμμένες.

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στους αυτοκινητόδρομους

Συνθήκες εξαθλίωσης βιώνουν οι εργαζόμενοι στους αυτοκινητοδρόμους, εκφράζοντας κραυγή αγωνίας για την τροπή που έχουν πάρει οι συμβάσεις παραχώρησης.

Παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η πρόταση για την υπογραφή μνημονίου στα μεγάλα έργα θα βγάλει προσωρινά από την αδράνεια τα εργοτάξια, η μία μετά την άλλη οι κοινοπραξίες προχωρούν σε αναστολή εργασιών υποχρεώνοντας το προσωπικό είτε σε υποχρεωτικές άδειες είτε σε απολύσεις.

Μέχρι στιγμής δεκάδες οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, τοπογράφοι και μηχανικοί βρίσκονται στο ταμείο ανεργίας και ζητούν στήριξη από την πλευρά της πολιτείας.

Απόγνωση
«Πρέπει να διαγραφούν ή να παγώσουν δάνεια, να πέσουν και να πληρωθούν από τον ΟΑΕΔ ή τον ΟΕΚ τα ενοίκια, να υπάρξει δωρεάν δημόσια παιδεία, να μηδενιστούν οι φόροι από τους δήμους και τα διάφορα τέλη» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο σωματείου του Ε65 και ζητούν να ανοίξουν οι δουλειές «γιατί αλλιώς θα αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας οι άνεργοι με αυτούς που έχουν δουλειά.

Την περασμένη Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις Ρέππα-Παπακωνσταντίνου, για τα μέτρα που θα στηρίξουν έστω και προσωρινά τα έργα, τα αφεντικά των εργοταξίων της J&P Άβαξ στην Αθηνών-Κορίνθου ανακοίνωναν υποχρεωτικές άδειες σε όλο το προσωπικό τους από την Μεγάλη Τετάρτη έως και τα τέλη Μαϊου.

Την ίδια ώρα σε απολύσεις οδηγούνται πάνω από 100 άτομα από το εργοτάξιο του Άκτωρα ενώ διορία ως τα τέλη του μήνα έχει δώσει η Γαλλική Vinci, η οποία περιμένει ένεση ρευστότητας για να μην απολύσει όσους έχουν απομείνει.

Την αγωνία των εργαζομένων στα εργοτάξια των εθνικών δρόμων μετέφεραν το Σάββατο σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, και oι εργαζόμενοι στον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), στους οποίους κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας.

Το σωματείο ζήτησε διευκρινίσεις για την εξέλιξη του έργου αλλά σύμφωνα με τον Περιφιρειάρχη παρά τις πιέσεις που ασκούνται, η συνέχιση του έργου δεν είναι δεδομένη.

Προβλήματα λόγω προσφυγών
Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Ρέππα την περασμένη εβδομάδα, ο Ε65, από το τμήμα Μουργάνι έως την Εγνατία συνολικού μήκους 31 χιλιομέτρων, τα έργα στον Καϊάφα μήκους 22 χλμ, τα Βραχνέικα μετά την Πάτρα 18 χλμ. και η Κλόκοβα κοντά στο Αντίρριο αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω προσφυγών στο ΣτΕ. Για να προχωρήσουν οι εργασίες απαιτείται η αλλαγή της χάραξης που απαιτεί πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί για αυτό και προτείνεται αναστολή εργασιών.

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στις κοινοπραξίες το τελικό κείμενο των προτάσεων προκειμένου να υπάρξει σύντομα ένα μνημόνιο συναντίληψης που θα οδηγήσει σε μερική κινητοποίηση των έργων τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου. Οι κατασκευαστές δηλώνουν ότι θα το μελετήσουν, θεωρούν όμως ανέφικτη την άμεση υπογραφή του, καθώς το μνημόνιο θα περάσει από τη βάσανο των τραπεζών.

«Το μνημόνιο δεν θα αφορά μόνο τα διόδια αλλά θα καθορίζει και όλες τις παραμέτρους για την χρηματοδότηση και την συνέχιση των συμβάσεων. Εάν δεν το μελετήσουμε προσεκτικά δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία», αναφέρουν οι κατασκευαστές.

"Πεφταστέρια" μέσα στη Μ. Εβδομάδα

Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο και στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού. Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη.

Αυτή η βροχή διαττόντων, η ένταση της οποίας είναι μάλλον απρόβλεπτη, καθώς ποικίλει από χρόνο σε χρόνο, αν και γενικά δεν θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές του έτους, οφείλεται στη "διασταύρωση" της τροχιάς της Γης με τα απομεινάρια σωματιδίων σκόνης του κομήτη Θάτσερ (C/1861 G1). Η βροχή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου έχει πάρει και το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο της Λύρας και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Οι Λυρίδες παρατηρούνται συνήθως από τις 16 έως τις 25 Απριλίου και ο ωριαίος ρυθμός πτώσης των μετεώρων δεν ξεπερνά τα 15 έως 20 την ώρα στο αποκορύφωμα, στις 21-23 Απριλίου, τα οποία κινούνται μέσα στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων την ώρα. Πέρα από αυτές τις τρεις νύχτες, οι Λυρίδες δεν παράγουν περισσότερα από ένα έως δύο μετέωρα την ώρα στο νυχτερινό ουρανό.

Η φυλακή δεν τον... σωφρόνισε!!!

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να βγει από τη φυλακή όπου εξέτισε ποινή για διακίνηση ναρκωτικών και βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν… σωφρονίστηκε, ένας 42χρονος. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας από τα Γιαννιτσά της Πέλλας που είχαν πληροφορίες για την δράση του, χρειάστηκε να ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη όπου έγιναν «σκιά» του ώσπου να καταφέρουν να τον πιάσουν στα «πράσα»!

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον ύποπτο έξω από το σπίτι του, την στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητο του πατέρα του το οποίο χρησιμοποιούσε επειδή φοβόταν ότι το δικό του ήταν γνωστό. Μέσα στο πορτ μπαγκάζ βρέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους έξη κιλών και 613 γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν άλλα 88 κιλά και 612 γραμμάρια χασίς που είχε κρύψει στο γκαράζ μαζί με μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας!

Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο δράστης πωλούσε και ηρωίνη στα στέκια τοξικομανών, αφού βρέθηκαν στο σπίτι του συσκευασίες συνολικού βάρους 76 γραμμαρίων! Στην κατοχή του κατασχέθηκαν 2.580 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις επαφές του, για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου. Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο 42χρονος θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Κρήτη: Οι ζωοκλοπές καλά κρατούν

Οι τεταμένες περιπολίες της Αστυνομίας σε όλη την Κρήτη έχουν φοβίσει τους ζωοκλέφτες, που όμως δεν εγκαταλείπουν τα παράνομα σχέδιά τους. Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να μην εξαφανίζονται μεγάλα κοπάδια αμνοεριφίων που είναι εύκολο να εντοπιστούν, όμως παρουσιάζουν έξαρση οι κλοπές μικρού αριθμού ζώων!

Μια τέτοια ζωοκλοπή κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Περιφέρειας του Ηρακλείου ένας 39χρονος κτηνοτρόφος, που είχε ένα μικρό κοπάδι σε ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο στις Άνω Αρχάνες του δήμου Αρχανών-Αστερουσιών. Άγνωστοι τρύπωσαν μέσα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο χώρος ήταν αφύλακτος και άρπαξαν πέντε αρνιά και τέσσερα κατσίκια αξίας 1500 ευρώ.

Στις Μοίρες του δήμου Φαιστού, ένας 44χρονος συνελήφθη ενώ μετέφερε για σφαγή με το φορτηγό έντεκα πρόβατα που ανήκαν στην 24χρονη σύζυγό του. Τρία από τα ζώα δεν έφεραν τα απαραίτητα ενώτια που να αποδεικνύουν ότι δεν είναι κλεμμένα κι έτσι οι άνδρες του Τ.Α.Ε Μεσσαράς που έκαναν τον έλεγχο παρέπεμψαν τον οδηγό για παράβαση του νόμου περί ζωοκλοπής, ενώ αναζητούν και την σύζυγό του για την ίδια παράβαση.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για αναδιάρθρωση το υπουργείο Οικονομικών

Στη διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει ζητήσει από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση την έναρξη διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο υπουργός εξάντλησε το θέμα χθες», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου σχετικά με τα δημοσιεύματα, αναφερόμενος στις επανειλημμένες διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Φυλακές Πάτρας: Δύο κρατούμενοι σοβαρά τραυματισμένοι

Αιματηρή κατάληξη είχε η συμπλοκή δύο αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, όταν αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με αυτοσχέδια μαχαίρια, που συνήθως οι έγκλειστοι κατασκευάζουν από… κουτάλια! Το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνεύσουν και οι δυο να χάσουν τη ζωή τους.

Το περιστατικό συνέβη στη Β΄ πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται κυρίως αλλοδαποί. Οι δυο φυλακισμένοι αποφάσισαν ξαφνικά επιτεθούν ο ένας στον άλλο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ήρθαν στα χέρια και, μετά τις πρώτες γροθιές, δεν άργησαν να… αστράψουν τα μαχαίρια! Μέσα σε δευτερόλεπτα, σωριάστηκαν και οι δυο αιμόφυρτοι!

Οι συγκρατούμενοί τους ειδοποίησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Που παρέλαβαν τους δυο τραυματίες και κάλεσαν ασθενοφόρα με τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η κατάστασή τους ήταν ιδιαίτερα σοβαρή κι έτσι οι γιατροί αναγκάστηκαν να τους βάλουν στο χειρουργείο, όπου έγινε συρραφή και αποκατάσταση των τραυμάτων τους και ήδη νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, φυσικά φρουρούμενοι.

Η διεύθυνση των φυλακών ερευνά για τα αίτια που οδήγησαν στο επεισόδιο.

Τους έταζε διορισμό στο δημόσιο!!!

Η σύλληψη του δράστη έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (17-04-2011) στην Πεδινή Ιωαννίνων. Αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του, μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής για εξαπάτηση. Όπως τους είπε το θύμα, του έδωσε 2.000€ επειδή τον πίστεψε πως έχει τη δύναμη να διορίσει συγγενικό του πρόσωπο στο δημόσιο. Όταν οι μέρες πέρασαν και ο δράστης έπαψε να δίνει σημεία ζωής, απευθύνθηκε στην αστυνομία...

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης τον τελευταίο μήνα, με τον ίδιο τρόπο, απέσπασε 9.000€, ενώ κατά τα έτη 2008 και 2009, απέσπασε από άλλο κάτοικο της περιοχής 10.500€, πουλώντας πάντα το παραμύθι του διορισμού στο δημόσιο.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των 6,35 mm, μία γεμιστήρα και 37 φυσίγγια.

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Λαμίας

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά μεταφέρουν, από σήμερα το πρωί, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Λαμία, μετά την απόφαση των εργαζομένων να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας.

Δεκάδες διακομιδές για τη Λάρισα και την Αθήνα μπαίνουν πλέον σε λίστα αναμονής, ενώ στο νοσοκομείο της Λαμίας έχει δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν να τους καταβληθούν τα εκτός έδρας από το περασμένο καλοκαίρι.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία αστρολόγου στο Χαλάνδρι

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα δύο ετών η διπλή δολοφονία του 48χρονου αστρολόγου Μιλτιάδη Μουτάφη και της 38χρονης γραμματέως του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στις 26 Φεβρουαρίου 2009 σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Κισσάβου 4-6 στο Χαλάνδρι.

Δράστης φέρεται να είναι ένας 36χρονος, υποψήφιος με στις περιφερειακές εκλογές με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε υποθέσεις ανθρώπων της νύχτας. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν δεκαεπτά φυσίγγια πιστολιού διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο ηθικός αυτουργό. Όλα δείχνουν πως πίσω από το διπλό φονικό κρύβονται οικονομικές διαφορές.

Η άκρη του νήματος για να εξιχνιαστεί το διπλό φονικό βρέθηκε πριν από δυο μήνες. Τότε που σε ένα τυχαίο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε ένα παλιό περίστροφο στα χέρια ενός άνδρα, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήταν δικό του αλλά του 36χρονου. Μάλιστα για να θολώσουν τα νερά είχαν προσπαθήσει να το «παραποιήσουν», ενώ στη συνέχεια το έκρυψαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε οικόπεδο στα Σπάτα.

Σκότωσε και τη γυναίκα
Από την πρώτη στιγμή όλα έδειχναν πως κίνητρο του δράστη δεν ήταν ληστεία (το διαμέρισμα δεν ήταν ψαγμένο αλλά ούτε υπήρχαν ίχνη διάρρηξης), αλλά αίτια που πιθανότατα έχουν να κάνουν με τις δραστηριότητες και τη ζωή του 48χρονου ο οποίος στο επίσημο site που διάθετε δήλωνε «καθηγητής αστρολογίας- συγγραφέας» και αρχισυντάκτης περιοδικού που ασχολείται με την αστρολογία.

Ο δράστης δεν είχε «πληρωθεί» για να σκοτώσει τη γυναίκα, αλλά το έκανε για να μην αφήσει πίσω του μάρτυρες. Τα δύο μέντιουμ κείτονταν νεκρά στο σαλόνι του διαμερίσματος της οδού Κισσάβου 4-6 στο Χαλάνδρι φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Ο άνθρωπος που πρώτος αντίκρισε στις 15:15 την ανατριχιαστική εικόνα ήταν ο γιος της 38χρονης ο οποίος χτύπησε το κουδούνι και όταν είδε πως κανένας δεν άνοιγε έσπασε τη μπαλκονόπορτα και μπήκε στο διαμέρισμα. Οι εκτιμήσεις λένε πως το έγκλημα έγινε δύο με τρεις ώρες νωρίτερα χωρίς ωστόσο κανένας από τους γείτονες ή τους περαστικούς να δει ή να ακούσει το παραμικρό.

ΟΕΚ: Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά στα ΚΕΠ. Στα δικαιολογητικά, εκτός από θεωρηµένο από την αρµόδια ΔΟΥ συμβόλαιο μίσθωσης, θα ζητούνται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή νοµέα, αλλά και της κατοικίας που µισθώνεται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται όμως είναι πολλά με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο χρόνος για να τα εξασφαλίσει κάποιος αλλά και ο χρόνος που χρειάζεται για να εξυπηρετηθεί σε κάποιο από τα ΚΕΠ.

Το γενικό εισοδηµατικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραµµα θα είναι µέχρι 12.000 ευρώ, µε αυξηµένο ποσοστό επιδότησης για εισοδήµατα µέχρι 6.000 ευρώ και από 6.001 ευρώ έως 9.000 ευρώ.

Αυξημένες έως 600 ημέρες, είναι εφέτος οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης που θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Skoda Ξάνθη: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Αντεφέμι

Θρήνος στην Ξάνθη! Ο 26χρονος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Ολουμπάγιο Αντεφέμι έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Ο παίκτης της Ξάνθης ζήτησε και πήρε άδεια, για να παντρευτεί στην πατρίδα του, όμως σήμερα το πρωί τράκαρε στην Εγνατία, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Καβάλας, σε σημείο με πολλές στροφές, όταν ο Νιγηριανός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Στην Ξάνθη ο Αντεφέμι μετακόμισε το 2010 και συνολικά είχε 24 συμμετοχές και δύο γκολ. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στις Μπουλόν, Άλταχ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Χάποελ Μπνέι Λοντ, Χακόα Ραμάτ Γκαν, Χάποελ Τελ Αβίβ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Ντέλτα Γιουνάιτεντ και Μπέντελ Ινσούρανς.

Με την Εθνική Νιγηρίας ήταν τρεις φορές διεθνής, ενώ είχε πέντε συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική κάτω των 23 ετών και άλλες πέντε και ένα γκολ με την ομάδα κάτω των 20 ετών.

Πρόστιμα-φωτιά στα αυθαίρετα για να μαζέψουνν 2 δισ.

Η ... περαίωση των αυθαιρέτων ούτε θα τα νομιμοποιήσει, ούτε και θα λύσει το πρόβλημα με... κατεδαφίσεις που για δεκαετίες κάθε κυβέρνηση εξαγγέλει αλλά τίποτε δεν γίνεται. Πρόκειται απλά για ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο εν μέσω κρίσης με στόχο να μπουν στα ταμεία χρήματα αλά περαίωση των ημιυπαίθριων ...

Τα πρόστιμα θα είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερά, ειδικά για όσους έχτισαν μετά το 2003.

Η αίτηση για ρύθμιση πάντως θα γίνει μονόδρομος για τους περισσότερους αφού αναμένεται σαφάρι από τις πολεοδομίες ειδικά σε περιοχές όπου έχουν εκδοθεί οι δασικοί χάρτες όπως η Παλιά και η Νέα Πεντέλη ή ο Μαραθώνας όπου υπολογίζονται ότι έχουν προκύψει 10.000 (!) αυθαίρετα.

Το θέμα όμως είναι ότι το ΣτΕ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε μια ρύθμιση αλά ημιυπαίθριοι για αυθαίρετα που έχουν χτιστεί μετά το 1981 και έτσι έχει ξεσπάσει κόντρα μετά του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς το μεν θέλει τα έσοδα, το δε δεν θέλει τη νομιμοποίηση...

Όσοι πάντως είναι κάτοχοι αυθαιρέτων σιγά, σιγά θα αρχίσουν να πέρνουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται να “νομιμοποιήσουν” την κατοχή των συγκεκριμένων ακινήτων.
Αν ο αιτών είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης το τίμημα της εξαγοράς θα περιορίζεται κατά 50%, έως ένα συγκεκριμένο όριο στρεμμάτων.

Κάποιοι καταπατητές δημόσιας γης θα μπορούν να αποκτήσουν τίτλους κυριότητας με την καταβολή ενός συμβολικού τιμήματος, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν θα ξεπερνά τα 400 έως 600 ευρώ ανά στρέμμα.

Για τα αστικά και περιαστικά ακίνητα η “εξαγορά” θα γίνει βάσει των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν και το οποίο φυσικά θα μειώνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έχει καταπατηθεί η έκταση. Οπου δεν ισχύουν αντικειμενικές αξίες, η εξαγορά θα γίνεται με βάση την αγοραία αξία και το συγκριτικό σύστημα. Για τα ακίνητα που χτίστηκαν μετά το 2003 αυτό σημαίνει πρόστιμο ως και στο 30% της αξίας.

Αν πρόκειται για πρώτη κατοικία ή για πολύτεκνους θα υπάρξουν μειώσει με όποιον κάνει αίτηση να πληρώνει το 20% της αντικειμενικής ή της αγοραίας.

Με βάση την πρόταση των στελεχών του υπουργείου, το τίμημα για όλες τις περιπτώσεις των καταπατημένων κτημάτων θα πρέπει να μειώνεται επιπλέον κατά 15%-20% για τα ακίνητα που κατέχονται αυθαίρετα πριν από την 1-1-1945 και κατά 25%-35% για όσα κατέχονται πριν από την 1-1-1925.

Συμπλοκές και μαχαιρώματα Αλβανών στην Ηλεία

Ένας 20χρονος Αλβανός τραυματίστηκε ελαφρά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (16-04-2011) στην Μυρσίνη μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από ομοεθνή του. Η συμπλοκή έγινε στην περιοχή «Παλιολίβαδο» Μυρσίνης όπου ο 20χρονος είχε πάει με ένα φίλο του.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του εκεί δέχθηκε την επίθεση από ομοεθνή του με αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματός του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδος όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

«Εκεχειρία» στην Κερατέα

Στην απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εδώ και περίπου τέσσερις μήνες στην Κερατέα συμφώνησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο δήμαρχος της περιοχής Κώστας Λεβαντής σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο γραφείο του υπουργού.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία για να αποφασιστεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την Πέμπτη μετά το Πάσχα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής θα έχει συνάντηση και με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Έπιασαν δύο σωματέμπορους και 7 λαθρομετανάστες στον Έβρο

Όλα έγιναν στην παρέβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου. Άνδρες του λιμενικού εντόπισαν σε μια πλαστική βάρκα, δύο σωματέμπορους από τη Συρία και το Μπαγκλαντές, που μετέφεραν 7 λαθρομετανάστες.

Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος στο Ελληνικό έδαφος σε άλλους 20 περίπου μη νόμιμους μετανάστες που περίμεναν στην τουρκική πλευρά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πλαστική βάρκα, 2 κινητά τηλέφωνα και το xρηματικό ποσό των 400€.

Μαχαίρι σε πάνω από 300 φοροαπαλλαγές

Αν και μόνο μέσα από τα... συμφραζόμενα δεν βγαίνει συνήθως σωστό συμπέρασμα με την παρούσα κυβέρνηση να μένει σε διαρροές αντί σχεδίων μάλλον όλα δείχνουν ότι οι διαρροές που θέλουν το οικονομικό επιτελείο να έχει βάλει κάτω τον κατάλογο των φοροαπαλλαγών δείχνουν το μέλλον.

Στο στόχαστρο λοιπόν έχουν μπει οι φοροαπαλλαγές όσων έχουν εισοδήματα άνω των 44.000. Πριν ένα μήνα τα διάφορα μαχαίρια ξεκίνησαν από τα εισοδήματα άνω των 60.000 αλλά τα ποσά ήταν... μικρά. Δεν θα ήταν πολλά τα έσοδα του κράτους. Ύστερα το ποσό έπεσε στα εισοδήματα άνω των 50.000, αλλά και πάλι τα νούμερα για το μνημόνιο δεν έβγαιναν και έτσι πέσαμε στις 44.000 που υπολογίζεται ότι κατά μέσω όρο οι φοροαπαλλαγές είναι περί τις 3.000 το έτος.

Ταυτόχρονα όμως πάει περίπατο και η αρχή της αναλογικότητας καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν και εισοδήματα πολύ κάτω από τις 44.000 μόνο και μόνο γιατί έχουν μεγάλες φοροαπαλλαγές.

Για παράδειγμα στο ΥΠ.ΟΙΚ μετράνε τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνει ο πολίτης μέσω ιατρικών δαπανών στα 98 εκατομμύρια και άλλα 68 εκατομμύρια από ασφάλιστρα. Ποσό που θέλουν να περικόψουν, περικόπτοντας και τις ανάλογες φοροαπαλλαγές...

Ταυτόχρονα το κράτος μετράει ως “κόστος” τις φοροαπαλλαγές για ενοίκια περί τα 64 εκατομμύρια, αλλά και από τα στεγαστικά δάνεια, άλλα 100.000.000. Άρα θα πάρουν σειρά και αυτές.

Πογκρόμ ωστόσο αναμένεται σε φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις ακινήτων μέσω γονικών παροχών, δωρεών και κληρονομιών, αφού το κράτος υπολογίζει ότι από κει χάνει πάνω από 830 εκατομμύρια.

Σε μια περίοδο μάλιστα όπου τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο και η ανεργία ξεπέρασε μετά από μια εικοσαετία το 15% το κράτος βλέπει πολλά τα όσα “χάνει” από τη φορολογία των περίπου 255.984 μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω φοροαπαλλαγών. Το ποσό των 184 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να μειωθεί και μαζί να αυξηθούν και οι σχετικοί φόροι.

Συνολικά 220 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν τα φυσικά πρόσωπα “κοστίζουν” στο κράτος πάνω από 2,5 δισ ευρώ και πάνε προς το κρεβάτι του Προκρούστη.

Στα λευκά πολλά χωριά στη Φθιώτιδα

Τελικά θα κάνουμε Πάσχα ή Χριστούγεννα αναρωτιόντουσαν πολλοί κάτοικοι της ορεινής δυτικής Φθιώτιδας που ξαφνικά το απόγευμα της Κυριακής (17-04-2011) μέσα σε λίγες ώρες, είδαν τις αυλές τους να ντύνονται στα λευκά...

Το χιόνι στα μέσα Απριλίου επισκέφθηκε το Γαρδίκι, τη Μερκάδα, το Μαυρίλο, τη Μεγάλη Κάψη, το Πίτσι, τα Πουγκάκια, τον Πλάτανο, τα Μάρμαρα, το Νεοχώρι και άλλα χωριά της Μακρακώμης και της Σπερχειάδας, όπου το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει από το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα σε άλλες περιοχές και επειδή ηταν εντελώς "στεγνό", όπως είπαν στο lamiareport.gr κάτοικοι της περιοχής, το έστρωσε αμέσως και ξεπέρασε τα 5 εκατοστά!

Στη Ράχη Τυμφρηστού πολλά αυτοκίνητα αντιμετώπισαν πρόβλημα από το 55ο -60ο χλμ Λαμίας-Καρπενησίου αφού χρειάστηκαν αλυσίδες και εκχιονιστικά μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους για να καθαρίσουν.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, από τον Τυμφρηστό μέχρι τη Σήραγγα "Παύλου Μπακογιάννη", χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς τις πρωινές ώρες λόγω παγετού.

Αντίο Φίλε!!!

Σίγησε η φωνή του μελαγχολικού παιδιού από τη Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, αποτύπωσε επάξια τον έρωτα, το πάθος, τη νοσταλγία, τη μοναξιά και τόσα άλλα που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία της εποχής μας.

Ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Νίκος Παπάζογλου, έχασε σήμερα τη «μάχη» με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τους απανταχού συνοδοιπόρους του… Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο από όπου πήρε εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες. Τελικά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε σήμερα.

Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου θα γίνει σήμερα στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας, η γειτονιά όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.

Συγκλονισμένος είναι oλόκληρος ο καλλιτεχνικός, πολιτικός κόσμος από την ξαφνική απώλεια του μεγάλου τραγουδοποιού και μουσικού, Νίκου Παπάζογλου.

Η ζωή και το έργο του καλλιτέχνη
Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του, στο μουσικό στερέωμα της χώρας μας.

Σε ένα μικρό στούντιο γράφει τα πρώτα του τραγούδια και κάποια από αυτά τραγουδιούνται από τον Πασχάλη, τον οποίο αντικατέστησε στους OLYMPIANS για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία!Οι αρχές της δεκαετίας του '70 τον βρίσκουν στο Aachen της Γερμανίας με το Σαλονικιώτικο συγκρότημα ZEALOT (ΖΗΛΩΤΗΣ). Κάνει προσπάθειες να προωθήσει τη δουλειά του στον ευρωπαϊκό χώρο και ηχογραφεί κάποια κομμάτια στο Μιλάνο.

Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη το 1976. Το 1977 συμμετέχει στην παράσταση "Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια", γεγονός που τον φέρνει σε επαφή με τους Διονύση Σαββόπουλο και Μανώλη Ρασούλη. Με αφορμή αυτή την παράσταση κυκλοφορεί ο ομότιτλος δίσκος στον οποίο επίσης συμμετείχε.

Δυο χρόνια μετά, οι τρεις τους και ο Νίκος Ξυδάκης δημιουργούν αυτό που έμελλε να αφήσει σφραγίδα στη νεοελληνική μουσική σκηνή, το δίσκο "Η εκδίκηση της Γυφτιάς" με την χαμογελαστή εικόνα του Νίκου σε πρώτο πλάνο.

"Τρελλή κι αδέσποτη", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά" και άλλα έντεκα κομμάτια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν όσο λίγα.

Έχει ήδη με προσωπική εργασία και μεράκι "οικοδομήσει" το στούντιο του στην Κάτω Τούμπα, το γνωστό ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ το οποίο γίνεται γι' αυτόν εργαλείο δημιουργίας μερικών από τα καλύτερα τραγούδια της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα.

Έπεται λοιπόν συνέχεια, το 1979 με το "ΔΗΘΕΝ" των Ξυδάκη - Ρασούλη, στο οποίο τραγουδά μαζί με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τη Σοφία Διαμαντή.

Το 1983 πραγματοποιεί μερικές εμφανίσεις στο ΖΟΟΜ στην Αθήνα με την "Ταχεία Θεσσαλονίκης" που δεν είχαν την αναμενόμενη από το κοινό ανταπόκριση. Την ίδια χρονιά συγκεντρώνει ότι είχε βγάλει από το πλούσιο υλικό της ψυχή του σε μελωδία με στίχο στο γνωστό σε όλους μας δίσκο "ΧΑΡΑΤΣΙ". Με αυτή τη δουλειά δεν κάνει απλά μια ακόμα έκπληξη αλλά σφραγίζει την ελληνική μουσική των νεότερων χρόνων.

Δίσκος σταθμός, "επηρεάζει" αρκετούς νεότερους τραγουδοποιούς και σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους που κυκλοφορεί ο Παπάζογλου αργότερα, δημιουργείται η "σχολή της Σαλλονίκης", το "ρεύμα Παπάζογλου"... Ο χαρακτηρισμός αφορά καλλιτέχνες που ακολουθούν τα χνάρια του και διδάσκονται από το ύφος του.

Στο "ΧΑΡΑΤΣΙ" ο Νίκος παντρεύει τη ροκιά με το "αχ", το μπαγλαμαδάκι με την ηλεκτρική κιθάρα και το τσέλο με το μπουζούκι σε ένα εκπληκτικό άκουσμα, αποδεικνύοντας πως ότι είναι γνήσιο δεν έχει όρια και κανονισμούς.

Στο εσωτερικό αυτής της δουλειάς ο ίδιος σημειώνει:

"Η μουσική μας παιδεία, αν μπορεί να ονομαστεί έτσι, είναι ένας κυκεώνας και φαίνεται αυτό στη μουσική που συνθέτουμε, φαίνεται και στις επιλογές μας όταν η ανάγκη και η ευκολία μας θέτουν μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα, οπόταν και αναγκαζόμαστε να πάρουμε θέση. Πάντως όποια απόφαση και να πάρουμε, προδίδουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, γιατί τα ετερόκλητα μας συνιστούν. Η αγάπη είναι ισχυρότερο πράγμα από τη διαφορά, το ζήτημα είναι να συγκεράσουμε τις μουσικές μας αντιθέσεις, που είναι και οι δικές μας αντιθέσεις, σ' ένα μεικτό και νόμιμο μουσικό είδος".

Το μήνυμα του Νίκου βρήκε χιλιάδες αποδέκτες, αν κρίνει κανείς το γεγονός ότι εκτός από την αρχική κυκλοφορία του, επανακυκλοφορεί στην αγορά (cd) το 1988 και το 1996!

Είκοσι χρόνια μετά και το κλασσικό τραγούδι "ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ" στάζει μέλι, αγαπιέται, σκούπιζει δακρυσμένα μάγουλα και σιγοτραγουδιέται ακόμα με το ίδιο πάθος.


Όπως επίσης ο "Υδροχόος", "Λεμόνι στην πορτοκαλιά" του Μανώλη Ρασούλη και της Βάσως Αλαγιάννη, το "Χαράτσι" του Σιμώτα (στίχος) και τα "Καρυάτιδα", "Στάλα-στάλα", "Με το τραγούδι", "Ευχή", "Χθες βράδυ", "Πέρασα έτσι", "Χτυπάει τηλέφωνο".

Εκτός όμως από τις προσωπικές του δουλειές, τον συναντάμε στη "Ρεζέρβα" (1984) και στο "Ζήτω το ελληνικό τραγούδι" (1986) του Σαββόπουλου. Επίσης στο "Πότε Βούδας πότε Κούδας" δίσκος του Μ. Ρασούλη (1986) όπου τραγουδά το ομότιτλο κομμάτι. Αλλά και στο "Σείριο υπάρχουνε παιδιά" του Χατζιδάκη το 1988.

Στον δίσκο "Ολοι δικοί μας είμαστε" με τους Μ. Ρασούλη, Χ. Νικολόπουλο και Π. Τερζή και στο "Σκόρπια 1" του Μ. Ρασούλη με τη Γλυκερία.

Παράλληλα κυκλοφορούν και οι δικοί του δίσκοι "ΜΕΣΩ ΝΕΦΩΝ" το 1986 και "ΣΥΝΕΡΓΑ" το 1991. Την ίδια χρονιά 30 Σεπτέμβρη 1991 ηχογραφεί και κυκλοφορεί την "ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ" από το θέατρο του Λυκαβηττού.

Διαχρονικές σιωπηλές επιτυχίες, τα τραγούδια των δίσκων του, "Ένα κι ένα", "Ο μοναχός ο άνθρωπος", "Στη ρωγμή του χρόνου", "Φύσηξε ο Βαρδάρης", "Καλημέρα", "Είναι αργά", "Απόψε σιωπηλοί", "Δεν είμαι ποιητής", "Νυκτερινό Α' και Β'", "Όμως εγώ", "Μάτια μου" και τόσες άλλες.

Το 1995 κυκλοφορεί το "ΟΤΑΝ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΥΔΑ" (πουρούδα: στα κυπριακά το κλάξον του ποδηλάτου).

Όλες οι δουλειές του έχουν ηχογραφηθεί στο ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ με την ετικέτα "Στρόγγυλοι δίσκοι".

Άξιες αναφοράς είναι και οι συνεργασίες του (στις περισσότερες είχε την επιμέλεια) με το Μανώλη Λιδάκη, τη Γλυκερία, τη Χορωδία Αιγαίου, τη Σαραγούδα Γιασεμή, τους Παλαιολόγους, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Νένα Βενετσάνου, τη Λιζέτα Καλημέρη, την Κατερίνα Σιαπάντα, τη Όλγα Δεραινίτη κ.α.
Ο Νίκος στηρίζει τη μουσική με το δικό του τρόπο, δίνοντας ευκαιρίες σε καλλιτεχνικά διαμάντια σαν τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τις Μικρές Περιπλανήσεις, τον Ορφέα Περίδη, τη Μελίνα Κανά και αρκετούς άλλους.

Η λεγόμενη «σχολή θεσσαλονίκης» είναι ουσιαστικά η «σχολή Παπάζογλου». Εκείνος άνοιξε το δρόμο, για να ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Κανείς δεν ξέρει τι μέλλον θα είχαν ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι Μικρές Περιπλανήσεις, ο Γιάννης Μήτσης, η Μελίνα Κανά και τόσοι άλλοι, αν δεν τολμούσε πρώτος ο Παπάζογλου.

Του ανωτέρω απόδειξη είναι οι δίσκοι "ΑΓΡΥΠΝΙΑ", "Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ", "Ο ΧΑΣΟΜΕΡΗΣ", "ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΝΕΝΤΗ", "ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ", "ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ"...
Όλα αυτά τα χρόνια, υποστηρίζει τις μουσικές του δημιουργίες με ένα τρόπο που άλλοι καλλιτέχνες δε θα τολμούσαν φοβούμενοι το ρίσκο.

Τα καλοκαίρια μαζί με τους συνεργάτες του, το γκρουπ "Λοξή Φάλαγγα" οργώνει την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες. Συνήθως επισκέπτεται ξεχασμένες από τους πολλούς περιοχές, δίνοντας τη δυνατότητα για πραγματική διασκέδαση σε ανθρώπους που ζουν μακριά από τις μεγαλουπόλεις. Το αποτέλεσμα των εμφανίσεων είναι πάντα το ίδιο. Σε όποιο χώρο και αν επιλέξει να εμφανιστεί δημιουργείται το αδιαχώρητο και ο κόσμος δείχνει την αγάπη του για το γνήσιο τραγούδι.

Αποφεύγει να εμφανίζεται στην τηλεόραση και δεν δίνει συνεντεύξεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Λίγοι καλλιτέχνες δείχνουν στη μουσική το σεβασμό με τον οποίο εκφράζεται ο Παπάζογλου. Ψύχραιμη, ήρεμη και ουσιώδης προσωπικότητα, πρότυπο και δάσκαλος (χαρακτηρισμούς τους οποίους ο ίδιος δεν πολυσυμπαθεί) για πολλούς νεότερους που θέλησαν να βαδίσουν στα χνάρια του.

Η φωνή του είναι προικισμένη με ιδιαίτερη χαρακτηριστική χροιά. Βαθύς λυγμός το άκουσμά της, τραγουδοποιός που νιώθει ό,τι με μελωδία ξεστομίζει. Η πορεία και το ύφος του πιστοποιούν όχι απλά τη γνησιότητά του, αλλα μας μαθαίνουν πως τα τραγούδια που είναι αληθινά, αγγίζουν την ψυχή μας χωρίς επεξεργασία και υστερίες.

Μέχρι σήμερα ζούσε έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα μεγάλο κτήμα κάπου ανάμεσα στο Πανόραμα και τη Θέρμη, με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά. Μιλούσε με τα άλογά του, φρόντιζε τα λουλούδια του και κατέγραφε όπου πάει παραδοσιακά τραγούδια. Έπινε μόνο με καλούς φίλους, έγραφε τραγούδια που μιλάνε για πράγματα απλά και αληθινά που αφορούν όλους μας. Αποχωριζόταν την πόλη του μονάχα όταν συνοδοιπορεί με τη "Λοξή Φάλαγγα" για να μας χαρίζει τις καλοκαιρινές ανά την Ελλάδα συναυλίες του.

Εντατικοποίηση ελέγχων για επιβάτες χωρίς εισιτήρια στον ΟΑΣΑ

Απο τις αρχές Απριλίου οπότε ξεκίνησαν οι εντατικοί έλεγχοι των επβατών στα μέσα μεταφοράς οι πωλήσεις καρτών απεριοριστων διαδρομών καταγράφουν σημαντική άυξηση.

Μόνο το τριήμερο 11- 14 Απριλίου τα πρόστιμα αυξήθηκαν κατα 30% ενώ σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στα πλαστά εισιτήρια.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι αυξήθηκαν κατά 100% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 και κατά 200% σε σχέση με το 2009,

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και ο φόβος για έφοδο ελεγκτών στα μέσα μεταφοράς κάνει τους πολίτες να αγοράζουν εισιτήρια.

Ο ΟΑΣΑ εφαρμόζει συγκεκριμένες διαδικασίες για τους επιβάτες που δεν έχουν επικυρώσει κανένα εισιτήριο ή το κατάλληλο εισιτήριο (π.χ. μειωμένο) ή δεν φέρουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ή βεβαίωση που να πιστοποιεί τη νομιμότητα στην χρήση μειωμένου κομίστρου.

Ποια είναι η διαδικασία

Συγκεκριμένα, αν κατά τον έλεγχο κάποιος επιβάτης δεν φέρει μαζί του τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τότε δύναται να κάνει μια απλή αίτηση στον ΟΑΣΑ και το πρόστιμο να μειωθεί (σε περίπτωση επίδειξης βεβαίωσης ότι δικαιούται μειωμένο κόμιστρο) ή και να διαγραφεί (σε περίπτωση επίδειξης βεβαίωσης ότι δικαιούται ελεύθερη μετακίνηση όπως για παράδειγμα οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών).

Οι περιπτώσεις μείωσης ή διαγραφής του προστίμου αναφέρονται κυρίως σε επιβάτες που κατά τον χρόνο του έλεγχου εντοπίσθηκαν να μην φέρουν μαζί τους:
• ετήσια ή μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών
• φοιτητικό ή μαθητικό πάσο – ταυτότητα
• αστυνομική ταυτότητα (για τους επιβάτες άνω των 65 ετών που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο).

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένονται ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα καθώς

• θα εφαρμοστεί πλήρες πρόγραμμα δειγματοληπτικού ελέγχου σε όλα τα μεταφορικά μέσα στο σύνολο του λεκανοπεδίου,
• θα ενταντικοποιηθούν οι έλεγχοι της λαθρεπιβίβασης, με έμφαση στις γραμμές που εκτιμούνται υψηλά ποσοστά λαθρεπιβίβασης
• συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων για την επιτήρηση των στάσεων αφετηρίας και των κοινόχρηστων χώρων των σταθμών σταθερής τροχιάς στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρείται παραεμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΣΑ έχει συστήσει ειδική μονάδα με στόχο την άμεση ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, καθώς και την αυθημερόν διαβίβαση στη Δικαιοσύνη των υποθέσεων εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων.

Στάση εργασίας την Τετάρτη στο Praktiker

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν την Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική επιχείρηση Praktiker στην Πάτρα, με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου ενάντια στο μπαράζ των απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Η αντίδραση των εργαζομένων στις ήδη πραγματοποιημένες 15 απολύσεις από την αρχή του χρόνου είναι η στάση εργασίας από τις 12μ.-4 μ.μ. Η επιχείρηση μέσα στο 2010 είχε απολύσει συνολικά 85 εργαζόμενους.

Το κλαδικό σωματείο σημειώνει σε ανακοίνωση του, πως η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που πετάει στο δρόμο, τους λέει ότι θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά σε κάποιον από τους προμηθευτές της, κρατώντας τους δέσμιους στα συμφέροντα της απρόσκοπτης κερδοφορίας της.

«Για την πολυεθνική "ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ", υπογραμμίζει, και κάθε μονοπώλιο οι εργαζόμενοι αποτελούν λειτουργικό κόστος και αναλώσιμο είδος. Τι και αν η γιγάντωση του Ομίλου στην Ελλάδα με αρκετά νέα καταστήματα έχει πατήσει πάνω στον ιδρώτα των εργαζομένων; Η εργοδοσία έχει μπουκώσει από τα κέρδη. Οι απολύσεις έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να σπείρουν απογοήτευση, να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι. Όλα αυτά γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος των μεγαλοεργοδοτών και του κεφαλαίου, πτωχεύοντας τους εργάτες και το λαό».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων.

"Μαχαίρι" 70% στις εξοπλιστικές δαπάνες

Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πλάνο ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με απόφαση του οποίου οι εξοπλιστικές δαπάνες θα περικοπούν κατά 70%.

Σύμφωνα με τη “Real News” (17/04), όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα περικοπούν, αφορούν σε συντηρήσεις και εκσυγχρονισμούς υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και παρότι το ποσοστό του 70% είναι ιδιαίτερα υψηλό, εκτιμάται ότι με τις περικοπές που αποφασίστηκαν θα προσεγγιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε για το θέμα των εξοπλισμών, αποφάσισε τα εξής:

Στρατός Ξηράς
Το “κόψιμο” ενός μόνο προγράμματος μειώνει τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό του ΓΕΣ κατά περίπου 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ανακοίνωσε στη Μόσχα, ότι δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τη συμφωνία που είχαν συνάψει Καρμανλής και Πούτιν για την προμήθεια 450 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, λόγω οικονομικών δυσκολιών

Πολεμικό Ναυτικό
Το Πελεμικό Ναυτικό περιόρισε τις απαιτήσεις του για αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, από τα 6 στα 4, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων, P-3 Orion.

Ακόμη, και αυτό είναι το σημαντικότερο, αμφίβολη είναι η υλοποίηση του προγράμματος, που προέβλεπε την ένταξη στη λίστα εξοπλισμών, φρεγατών FREMM, με εκτιμώμενο κόστος 7 δισ. ευρώ, τις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ήθελε να πουλήσει στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Πολεμική Αεροπορία
Παρότι, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να διατηρεί μία στοιχειώδη ισορροπία σε σχέση με τους εξοπλισμούς της γειτονικής Τουρκίας, για ευνόητους λόγους που αφορούν στο Αιγαίο, η ηγεσία της αναζητά 1,5 δισ. ευρώ, για τη συντήρηση παλαιών αεροσκαφών.

Κατά συνέπεια, προχώρησε σε “έκπτωση” του κονδυλίου των 3,2 δισ. ευρώ, που προβλεπόταν για την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Κατασχέθηκαν 70 κιλά ακατάλληλου κρέατος στο Ηράκλειο

Εβδομήντα κιλά ακατάλληλο κρέας είχε σκοπό να διοχετεύσει στην αγορά του Ηρακλείου ένας 35χρονος στο Καστέλι του δήμου Μίνωα Πεδιάδος.

Αστυνομικοί στα πλαίσια ευρύτερων ελέγχων που κάνουν στη περιοχή ενόψει του Πάσχα, βρήκαν στο ψυγείο του κρεοπωλείου που διατηρεί ο νεαρός, 70 κιλά χοιρινού κρέατος που δεν είχαν υποστεί ούτε τον προβλεπόμενο κρεοσκοπικό έλεγχο ενώ δεν έφεραν σφραγίδα από αρμόδιο κτηνίατρο.

Ο 35χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου, ενώ οι ποσότητες του κρέατος κατασχέθηκαν.

Η Αθηνά μετατρέπει τον Σκορπιό σε τουριστικό θέρετρο

Τέλος στα σενάρια πώλησης του παραδεισένιου νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση! Η Αθηνά αλλάζει πορεία και όχι μόνο δεν αφήνει τον Σκορπιό αλλά είναι έτοιμη να τον «μεταμορφώσει» σε υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο για βαθύπλουτους μεγιστάνες και επώνυμους από όλο τον κόσμο!

Σύμφωνα με πηγές της Espresso, η χρυσή κληρονόμος του Έλληνα κροίσου έχει αναθέσει την υλοποίηση των έργων σε ένα επιτελείο έμπιστων φίλων και συνεργατών του Αλβάρο, που όπως αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, επισκέφθηκαν το μικρό διαμάντι του Ιονίου προκειμένου να τσεκάρουν και να μελετήσουν τις προοπτικές αξιοποίησης του νησιού.

Μάλιστα το team των ανθρώπων της Αθηνάς και του Αλβάρο αποτελείται από Βραζιλιάνους δικηγόρους, μηχανικούς και αρχιτέκτονες, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη του έργου προκειμένου σύντομα να μπορεί να λειτουργήσει ως το νησί όαση για VIPs!

ΟΤΕ: Ψάχνουν για μίζες στις ΗΠΑ

Για μίζες σε στελέχη του ΟΤΕ από θυγατρικές της εταιρείας Comverse Technology Inc, κάνει λόγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ έδωσε αμέσως εντολή για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg η υπόθεση αφορά τη χρονική περίοδο 2003-2006 και έχει σχέση με ποσό 536.000 δολαρίων που φέρονται να έλαβαν άτομα σχετιζόμενα με τον ΟΤΕ από την αμερικανική εταιρία για προμήθεια υλικών, εξοπλισμού και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων για την Cosmote, και τις θυγατρικές της σε Σκόπια και Ρουμανία.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ οι πληρωμές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα συμβάσεις αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα ενώ το παράνομο κέρδος που προέκυψε υπολογίζεται σε περίπου 1,2.

Σχέδιο των χουντικών για απόδραση από τον Κορυδαλλό!

Σύμφωνα με το Έθνος οι έγκλειστοι χουντικοί τον χειμώνα του '80 σχεδίαζαν απόδραση από τον Κορυδαλλό, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του Στυλιανού Παττακού.

Παττακός, Ντερτιλής τον χειμώνα του '80 είχαν τεθεί επικεφαλής και μερικών άλλων και ετοίμαζαν μυστικά το κόλπο μιας μεγάλης απόδρασης. Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Παπαδόπουλου που απείχε λέγοντάς τους πως αν γλιτώσουν από τις σφαίρες των φρουρών, το πολύ να φτάσουν ώς το νοσοκομείο της φυλακής με σπασμένα μέλη.

Το "σχέδιο ενεργείας" φτάνει στα αυτιά της διεύθυνσης των φυλακών και ξεκινούν οι έριδες μεταξύ των επίδοξων δραπετών για τη διαρροή, που πιθανά οφείλεται σε στημένο αυτί κάποιου αρχιφύλακα.

Ο ίδιος ο Παττακός γράφει σε απόρρητη επιστολή του: "Μου προετάθη υπότινος των συνεγκλήστων η απόδρασις ως γενναία πράξις και επιτρεπτή επιβαλλομένη υπό τον στρατιωτικόν κανονισμόν προς δικαίωσιν του αγώνος μας. Ηρχισα να μελετώ και να σχεδιάζω. Ευρήκα λύσεις τινάς, δεν ευρέθη ευκαιρία έντιμος. Ευρεθείς εις κλούβαν από αεροδρομίου Χανίων προς φυλακάς Χανίων, μου εγένετο πρότασις να αποδράσω υπό συνοδεύοντός με στην κλούβα ενοματάρχου... Απέρριψα την πρόταση ως ήτο φυσικόν".

Όχι στις πρόωρες εκλογές

Οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η πλειοψηφία των πολιτών (47,8%) ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα πρέπει να ληφθούν για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ μόλις το 32,3% πιστεύει ότι η λύση θα δοθεί με πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%), έναντι ενός ποσοστού (23,6%) που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα και ενός ποσοστού 8,7% που επιθυμεί μια συνεργασία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Δεκαεννέα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά δείχνει να έχει χάσει τη δυναμική του, με την οποία πληρώνει το πολιτικό κόστος από τα μείωση του οικογενειακού εισοδήματος των Ελλήνων, αλλά και από την αδράνεια του κράτους.
Από την πτώση αυτή όμως δεν επωφελείται ούτε κατ’ ελάχιστον η ΝΔ, με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα να υπερβαίνουν μετά βίας το 40% στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.

Ως προσφορότερα μέσα αντίδρασης στο τέλμα που διαπιστώνουν στην πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας, οι πολίτες επιλέγουν την αποχή από τις επόμενες εκλογές, αλλά και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και απεργίες.

Συνελήφθη κλέφτης με αδυναμία στα ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Αδυναμία στην κλοπή ποδηλάτων φαίνεται πως είχε ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, το Σάββατο στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Ασφαλείας.

Ο 28χρονος επιδιδόταν συστηματικά σε κλοπές ποδηλάτων από εισόδους και υπόγειες αποθήκες πολυκατοικιών της περιοχής.

Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα ο αλλοδαπός αφαίρεσε συνολικά 27 ποδήλατα, αλλά και διάφορες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Σε βάρος του 28χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για "διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών".

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δύσκολος καιρός για την ελληνική πτηνοτροφία

Έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ελληνικής πτηνοτροφίας με την κάμψη της ζήτησης τελικών προϊόντων να φτάνει έως το 15% σε σχέση με πέρσι. Η εκρηκτική άνοδος στις τιμές ζωοτροφών σε συνδυασμό με τις δυσκολίες στην τραπεζική χρηματοδότηση δημιουργούν ασφυκτικές τάσεις στον κλάδο, καθιστώντας αναπόφευκτο τον διπλασιασμό των κεφαλαίων κίνησης.

Ενδεικτικό της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στις τάξεις των επιχειρήσεων του κλάδου αποτελεί ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός της Άρτας, από τους παραδοσιακούς με παρουσία στην αγορά επί σχεδόν 45 έτη και εκ των 5 μεγαλύτερων στην επικράτεια, ενδέχεται να γνωρίσει τις πρώτες κινητοποιήσεις εργαζόμενων του.

Οι τελευταίοι αρνούνται να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με την επακόλουθη μείωση αποδοχών τους σε ποσοστό 15%. Μάλιστα οι συνολικά 340 εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού, που αποτελεί τον μοναδικό μεγάλο εργοδότη του νομού Άρτας, είναι απλήρωτοι επί πέντε μήνες, αν και η διοίκηση εκτιμά ότι στις 15 Απριλίου θα μπορέσει να καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Να σημειωθεί ότι φέτος έχει διπλασιαστεί η τιμή των ζωοτροφών (το σιτάρι από 135 ευρώ/ τόνος έφτασε τα 270 ευρώ/ τόνος, η σόγια από 300 ευρώ σε 400 ευρώ και το καλαμπόκι αυξήθηκε κατά 60%) και το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο πιεστικό καθώς ταυτόχρονα επιμηκύνεται και η χρονική διάρκεια των πιστώσεων, με βάση τις οποίες πληρώνονται οι πτηνοτροφικές εταιρείες από τα λιανεμπορικά δίκτυα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More