Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έληξε μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες η κατάληψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Από σήμερα είναι ανοιχτό το κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου Ιωαννίνων, που είχε αποκλειστεί από στελέχη του ΠΑ.ΜΕ. για περίπου τέσσερις εβδομάδες, τα οποία ζητούσαν την επαναπρόσληψη συμβασιούχων της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Ιωαννίνων (Α.Δ.Ε.Ι.).

Στην κεντρική είσοδο του κτηρίου υπήρχε μια διμοιρία των Μ.Α.Τ. για την απώθηση των λιγοστών συγκεντρωμένων που απέκλειαν τον χώρο.

Ωστόσο, δεν δημιουργήθηκε καμία συμπλοκή ανάμεσα στα Μ.Α.Τ. και στους διαδηλωτές.

Μπήκε να κλέψει, αλλά τον έκαναν "τόπι" στο ξύλο

Μπήκε μέσα σε αρτοποιείο στην περιοχή της Πλατείας Μαρούδα στην Πάτρα με σκοπό να το ληστέψει αλλά τελικά βρήκε τον μπελά του! Ο οπλισμένος με μαχαίρι επίδοξος ληστής μπαίνοντας στο φούρνο απείλησε τον ιδιοκτήτη όμως εκείνος δεν πτοήθηκε.

Κυνήγησε τον ληστή ο οποίος εγκλωβίστηκε σε γειτονικό πρατήριο καυσίμων ενώ τον κυνηγούσαν ήδη και άλλα άτομα.

Φυσικά τον έπιασαν και τον έκαναν... τουλούμι στο ξύλο! Στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία που έφθασε στο σημείο και τον συνέλαβε.

Θεσπρωτία: Έκλεψαν 50.000 ευρώ από 79χρονο

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας δύο άγνωστοι άνδρες μπήκαν σε σπίτι, αφού παραβίασαν το παράθυρο και με την απειλή μαχαιριού έδεσαν με καλώδιο τον 79χρονο ιδιοκτήτη και του έκλεψαν 50.000 ευρώ, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και τα κλειδιά επιβατικού αυτοκινήτου, με το οποίο και διέφυγαν.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε, αργότερα, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Σαγιάδας στο Ράγιο Θεσπρωτίας, εγκαταλελειμμένο.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση για τη ληστεία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σαγιάδας.

Δωρεάν Εξέταση Ψηλάφησης Στήθους στον Πειραιά

Την ευκαιρία για δωρεάν εξέταση ψηλάφησης στήθους, θα έχουν οι γυναίκες που θα επισκεφθούν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» στην Ευρωιατρική Διαγνωστική Τομογραφία Πειραιά, Ακτή Μουτσοπούλου 60.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλεύτριες θα βρίσκονται εκεί για να εξετάσουν όσες γυναίκες προσέλθουν, να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και να τις ενημερώσουν σχετικά με τους τρόπους πρόληψης του καρκίνου του στήθους.

Οι άνθρωποι της εκστρατείας, καλούν όλες τις γυναίκες να διαθέσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να επισκεφθούν το «Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» της Εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», τονίζοντας ότι η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

«Μια στις εννέα Ευρωπαίες θα προσβληθεί από καρκίνο του στήθους στην πορεία της ζωής της. Δυστυχώς πρόκειται για έναν αριθμό ο οποίος προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να αλλάξει. Αυτό που μπορούμε εμείς να αλλάξουμε, είναι ο αριθμός των Ελληνίδων που ενημερώνονται κάθε χρόνο, για να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, κερδίζοντας πιθανά για τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους μια ευκαιρία ζωής».

Τα «Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης» είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε την υλοποίησή του από την Εκστρατεία «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους» το 2008. Μέχρι σήμερα έχουν ταξιδέψει σε 15 πόλεις της Ελλάδας και τα έχουν επισκεφτεί χιλιάδες γυναίκες από τις οποίες έχουν εξεταστεί περισσότερες από 6.500.

88χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε μία στέρνα

Αργά χθες το βράδυ στον Άγιο Γεώργιο της Ελούντας βρέθηκε το άψυχο σώμα της γυναίκας που είχε εξεφανιστεί από το σπίτι της.

Η 88χρονη γυναίκα έλειπε τις τελευταίες ώρες από το σπίτι της προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους δικούς της ανθρώπους.

Μετά από πολύωρη αναζήτηση βρέθηκε νεκρή μέσα σε μία στέρνα, λίγο μετά τις 23.30.

Για την ανάσυρση της άτυχης γυναίκας κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έφτασε στο σημείο με ένα όχημα και τρεις άνδρες.

Έως και 25% μειώνουν οι τράπεζες τα χρέη σε όσους έχουν προβλήματα αποπληρωμής

Έχει και τα καλά της η κρίση. Με ένα ποσοστό 10% του συνόλου των δανείων να έχει χτυπήσει... κόκκινο και να μην εξυπηρετείται οι τράπεζες δεν περίμεναν το “κραχ” και ξεκίνησαν όπως όλα δείχνουν κύκλο απευθείας επαφών με τους δανειολήπτες που έχουν πρόβλημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για παλιά δάνεια οι περικοπές των οφειλών που έχουν απομείνει είναι γενναίες και φτάνουν ή και ξεπερνούν το 25%, αφού οι τράπεζες έχουν πάρει πίσω το κεφάλαιο και πλέον “κόβουν” από τα κέρδη τους.

Η πρακτική που ακολουθείται δεν είναι... κοντά στα φώτα της δημοσιότητας για να μην υπάρξει “τσουνάμι” κακοπληρωτών που με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουν haircut.

Η μειώσεις αφορούν σε όλους τους τύπους δανείων από πιστωτικές κάρτες μέχρι και στεγαστικά δάνεια.

Ειδικά όσοι είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εκμεταλλευόμενοι το νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αν και με φειδώ, ενημερώνονται από τις τράπεζες ότι μπορούν να γλιτώσουν μεγάλο μέρος του υπόλοιπού τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για εξωδικαστικό συμβιβασμό καθώς σύντομα θα συγκροτηθούν δικαστήρια που θα εκδικάζουν υποθέσεις πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και έτσι οι τράπεζες υπό τον φόβο μεγαλύτερων μειώσεων σπεύδουν να προτείνουν, ανά περίπτωση, μειώσεις.

Πιο τυχεροί απ' όλους φαίνεται ότι είναι δανειολήπτες συγκεκριμένων τραπεζών που πήραν το δάνειο προ του 2008 και τα δάνεια αυτά πουλήθηκαν από τις τράπεζες σε εταιρεία που “πόνταρε” στο υψηλό ρίσκο αυτών των δανείων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας μπορεί να τύχουν μειώσεων ως και 50% στο υπόλοιπο του δανείου τους, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις όπως λένε τραπεζικά στελέχη η μείωση κινείται με ανώτατο όριο το 25%.

Απέπλευσε από την Κρήτη η φρεγάτα «Λήμνος» για τη θάλασσα της Λιβύης

Απέπλευσε από τη Σούδα η φρεγάτα F451 «Λήμνος», με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα, γιατί αύριο πρόκειται να επιστρέψει η φρεγάτα F465 «Θεμιστοκλής».

Αυτή τη στιγμή, περίπου 20 πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων τέσσερις τουρκικές φρεγάτες, έχουν αναλάβει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης.

Θεσσαλονίκη: Τον έπιασαν να παίρνει "φακελάκι"

Για παθητική δωροδοκία συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ιατρός- χειρούργος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με την καταγγελία συζύγου ασθενούς, ο ιατρός – χειρούργος, ο οποίος είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είχε ζητήσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από την ίδια, προκειμένου να χειρουργήσει το σύζυγό της. Σήμερα, ημέρα εξόδου από το νοσοκομείο του ασθενούς, λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, παρέδωσε η καταγγέλλουσα στο γιατρό – χειρούργο, σε προκαθορισμένο ραντεβού, τα χρήματα που της είχε ζητήσει.

Αστυνομικοί, που είχαν προσημειώσει τα χρήματα ύστερα από την καταγγελία της συζύγου του ασθενούς, συνέλαβαν τον γιατρό – χειρούργο στο γραφείο του.

Ο συλληφθείς ιατρός θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μαχαίρωσαν ψιλικατζή στο Περιστέρι για τις εισπράξεις

Ένα μαχαίρι κάρφωσαν οι δυο ληστές στο χέρι του άτυχου ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου στην οδό Παύλου Μελά στο Περιστέρι.

Οι δυο δράστες απείλησαν αρχικά τον ψιλικατζή με ένα πιστόλι το οποίο ήταν είτε ψεύτικο είτε δεν ήθελαν να ακουστεί ο πυροβολισμός και έτσι όταν ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει αποφάσισαν να τον “καρφώσουν” με το μαχαίρι.

Ευτυχώς το τραύμα δεν ήταν σοβαρό αν και ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Μισή ώρα πριν θύμα ληστείας είχε πέσει ένας ακόμη ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου στο Παγκράτι. Ένας ληστής μπήκε με το όπλο στο χέρι και άρπαξε τα 150 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο.

Η λίστα με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων

Ο κύβος ερρίφθη για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, οι οποίες ωστόσο θα προκαλέσουν αντιδράσεις στους κατοίκους και στους εργαζόμενους. Ο τελικός κατάλογος με τις συγχωνεύσεις θα συνταχθεί εντός της εβδομάδας. Ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής καθηγητής Λ. Λιαρόπουλος θα την παραδόσει στον υπουργό ώστε από την 1η Απριλίου να ξεκινήσει ο διάλογος και να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, στα μεγάλα αστικά κέντρα τα νοσοκομεία θα χωριστούν σε ομάδες με το μεγαλύτερο να αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο. Το νοσοκομείο – συντονιστής θα διαθέτει και το περισσότερο προσωπικό.

Στην Αττική, όπου υπάρχουν 45 νοσηλευτικά ιδρύματα θα δημιουργηθούν 9 ή 10 ομάδες. Τα νοσοκομεία της ίδιας ομάδας θα έχουν κοινή λειτουργία στις υπηρεσίες προμηθειών, διοικητικής διαχείρισης, αγορών και υπηρεσιών, ενώ αυτά που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους θα διαθέτουν ένα τμήμα – π.χ. κοινό τμήμα σίτισης ή αποστείρωσης.

Μία από τις πρώτες αλλαγές θα αφορά το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντελης. Τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα ιδρύματα ενώ παραμένουν οι περίπου 100 εργαζόμενοι. Το σχέδιο αναφέρει ότι θα ενσωματωθούν στο προσωπικό του Σισμανογλείου που βρίσκεται επίσης στα βόρεια προαστια.

Τα τμήματα του νοσοκομείου “Αγία Ελένη” θα μεταφερθούν στον γειτονικό “Άγιο Σάββα”, ώστε να αλλάξει και ο δεύτερος σκοπό λειτουργίας.

Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Πατησίων θα ενσωματωθούν σε αυτές τοων “Αγίων Αναργύρων” και το κτίριο θα διατεθεί για άλλου τύπου υγειονομικές υπηρεσίες.

Βέβαιη θεωρείται η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”. Θα υπάρξει κοινή διοίκηση και όλα τα τμήματα αναμένεται να συγχωνευθούν.

Στο “Αττικό” νοσοκομείο αναμένεται να μεταφερθούν τα τμήματα του γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”, αφού θεωρείται ότι οι ανάγκες που καλύπτει σήμερα δεν δικαιολογούν τις δαπάνες του. Τμήματα του νοσοκομείου έχουν ήδη συρρικνωθεί.

Αλλαγή λειτουργίας θα προταθεί για την Πολυκλινική της πλατείας Ομονοίας. Αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο παροχής ειδικών υπηρεσιών για εξειδικευμένες παθήσεις, είτε να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων του κέντρου.

Συγχωνεύσεις προωθούνται και στην Πάτρα, η οποία διαθέτει σήμερα οκτώ νοσοκομεία διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Θα συνενωθούν τμήματα που σήμερα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και δεν εμφανίζουν όλα μεγάλη πληρότητα. Παράλληλα θα αναδιοργανωθούν κλινικές, κάποιες από τις οποίες θα καταργηθούν για να συγκεντρωθούν όλες στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Ψαλίδι θα πέσει και στα νοσοκομεία της Κρήτης. Στο νομό Λασιθίου υπάρχουν τέσσερα νοσοκομεία σε κοντινή απόσταση. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί κοινή διοίκηση και τα όμοια τμήματα να συνενωθούν σε ένα κτίριο.

Τρεις υγειονομικοί σχηματισμοί υπάρχουν και στην Ηλεία, στα Κρέστενα, στην Αμαλιάδα και στον Πύργο. Η πρόταση εδώ είναι να δημιουργηθεί μ΄μια μονάδα που θα καλύπτει όλη την περιοχή και την αλλαγή χρήσης των άλλων δύο, είτε για εξειδικευμενες εξετάσεις, είτε για παροχή υπηρεσιών προτωβάθμιας φροντίδας.

Βρετανία: Δάσκαλος αυτοπυρπολήθηκε από αγάπη για μία 8χρονη!

Η τελευταία πράξη σε ένα δράμα που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό στη Βρετανία γράφτηκε με έναν επίσης τραγικό τρόπο. Δάσκαλος ο οποίος κατηγορούνταν για παρενόχληση 8χρονης μαθήτριας περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε. Λίγο πριν προβεί στην απονενοημένη αυτή πράξη είχε φροντίσει να στείλει στο κοριτσάκι ένα τελευταίο γραπτό μήνυμα: Σε αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα!

Ο 29χρονος Neil Wilkes είχε βρεθεί στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας για ανάρμοστες σχέσεις με την 8χρονη μαθήτριά του. Μάλιστα είχε φροντίσει να αποκτήσει επαφές και με τους γονείς της ώστε να τη βλέπει και εκτός σχολείου. Όταν όμως άρχισε να γίνεται γνωστό ότι κάτι περίεργο τρέχει, τότε απολύθηκε από το σχολείο, ενώ η οικογένεια ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου ο δάσκαλος να μην τους ξαναπλησιάσει. Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για εκείνον. Άρχισε να παίρνει υπνωτικά χάπια και προσπαθούσε να θέσει τέλος στη ζωή του, πράγμα που τελικά κατάφερε με ένα μπουκάλι βενζίνη και ένα σπίρτο.

Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν μέσα στο σπίτι του

Σε σπίτι στο Βασιλικό Ληλαντίων Ευβοίας,εισέβαλαν αργά τη νύχτα τρεις δράστες που φορούσαν κουκούλες.

Οι δράστες χτύπησαν τον ιδιοκτήτη με σιδερολοστούς και στη συνέχεια τον έδεσαν.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Σήμερα γιορτάζει ο Καραγκιόζης

Ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων, ο Καραγκιόζης ή ο «μαυρομάτης» για όσους… επιμένουν ελληνικά έχει σήμερα την... τιμητική του. Η 28η Μαρτίου έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια ημέρα Θεάτρου Σκιών εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το Θέατρο Σκιών είναι μια μορφή τέχνης που απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια. Είναι σατιρικό και «η αναγνώριση του Καραγκιόζη βρίσκεται στην ψυχή του Έλληνα, ο οποίος ανέκαθεν τον αγαπούσε και τον αγκάλιαζε οπουδήποτε και αν εμφανιζόταν», αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, Πάνος Καπετανίδης, και προσθέτει: «Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι τις παραστάσεις επισκέπτονται όλο και περισσότερα νέα παιδιά, που θέλουν να γνωρίσουν αυτήν την παράδοση, η οποία μετρά 170 χρόνια από την εμφάνισή της στον ελλαδικό χώρο».

Το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σωματεία. Ιδρύθηκε το 1925, αρχικά διατηρώντας τον συνδικαλιστικό του ρόλο. Αργότερα, το 1985, απέκτησε και έναν ενεργό πολιτιστικό χαρακτήρα. Το Σωματείο απαριθμεί έως σήμερα 85 μελή, ανθρώπους που είτε είναι οι γνωστοί καραγκιοζοπαίχτες είτε αγαπούν το Θέατρο Σκιών και ονομάζονται «βοηθοί» ή «φίλοι». Οι τελευταίοι, μάλιστα, μπορεί να είναι σύζυγοι των καραγκιοζοπαιχτών ή φίλοι που έχουν συνεισφέρει στο Θέατρο Σκιών με τη συγγραφή κάποιου βιβλίου, περιεχομένου σχετικού με τον Καραγκιόζη. Στα μέλη προστίθενται και οι μουσικοί που πλαισιώνουν με τις χαρούμενες νότες τους τις παραστάσεις.

Φέτος, οργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών στον λόφο του Στρέφη, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Γειτονιά». Πρόκειται για μία πενθήμερη γιορτή, κατά την οποία το κοινό θα απολαύσει τους αγαπημένους του ήρωες, με ελεύθερη είσοδο. Η διοργάνωση αναμένεται γύρω στα τέλη Ιουνίου.

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας: Οι γιατροί ξεκινούν κύκλο απεργιών από αύριο

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου. Τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Απεργίες και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ήττα Μέρκελ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη - Θρίαμβος για τους Πράσινους

Απογοητευτικό για την Άνγκελα Μέρκελκαι το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες, ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι οποίοι έχασαν την πλειοψηφία σε μια περιοχή που θεωρούταν προπύργιό τους για 59 συνεχή έτη. Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και η στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται ότι αποτέλεσε ένα από τα κλειδιά που βοήθησαν στην ενίσχυση του κόμματος των Πρασίνων και στην τελική τους επικράτηση.

Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (αργά το βράδυ της Κυριακής) κερδίζουν μαζί, περίπου το 46,6% των ψήφων, με τους Χριστανοδημοκράτες να περιορίζονται για πρώτη φορά στο 39%. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος των Πράσινων, Βίνφριντ Κρέτσμαν, είναι πολύ πιθανό να γίνει ο πρώτος «πράσινος» πρωθυπουργός σε κρατίδιο της Γερμανίας και μάλιστα σε αυτό της Βάδης-Βυρτεμβέργης, αφού το κόμμα του ήρθε πρώτο με 24,6% περίπου.

«Πρόκειται για ιστορική νίκη», δήλωσε η Κλόντια Ρόθ, που μοιράζεται την ηγεσία της παράταξης με τον Βίνφριντ Κρέτσμαν, σε ένα ανοιξιάτικο μετεκλογικό γλέντι, που ξεκίνησε λίγο μετά το απόγευμα της Κυριακής στο Βερολίνο, από τους Πράσινους, αμέσως με την ανακοίνωση του πρώτου exit poll.

Τουρίστρια πέθανε σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω για Ρόδο

Στο κρουαζιερόπλοιο Magnifica άφησε την τελευταία της πνοή μια 62 χρονη αλλοδαπή τουρίστρια.

Συγκεκριμένα, στις 08:00 χθες το πρωί, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου, σημαίας Παναμά, ότι 62χρονη αλλοδαπή επιβάτης, εξέπνευσε εντός του πλοίου.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομία. Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ALTER:Ν Ανακοίνωση για αλλαγές στο πρόγραμμά του παραπέμπουν σε αναστολή (;) λειτουργίας;

Για αλλαγές στο πρόγραμμά του μιλά ο τηλεοπτικός σταθμός ωστόσο όπως φαίνεται από την ανακοίνωσή του αργά χθες τη νύχτα από σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, αναστέλλεται κάθε ζωντανό και μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα και το πρόγραμμα του σταθμού θα έχει μόνο επαναλήψεις.

Στο δελτίο τύπου δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά, στο χρονικό διάστημα για το οποίο θα ισχύσει η παραπάνω απόφαση.

Δημοσιογράφοι του Alter λένε ότι από τη στιγμή που το δελτίο τύπου δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη αναστολή, αλλά αναφέρεται σε αλλαγή προγράμματος δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσουν τι σημαίνει αυτό για το κανάλι και το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων ανθρώπων.

Κύκλοι του ΑΛΤΕΡ έλεγαν ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και το fund κυπριακών συμφερόντων ΑΡΓΩ προχωρούν και ως το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να υπογραφεί η τελική συμφωνία που θα αποτελέσει και τη σανίδα σωτηρίας του σταθμού.

Την απόφαση για την προσωρινή αναστολή μετάδοσης των ζωντανών προγραμματων την έλαβαν για να αποφύγουν εντάσεις από την πλευρά των εργαζομένων που θεωρούσαν ότι μπορεί να διαταρραξουν το κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση όλοι ευχόμαστε η περιπέτεια να λήξει ευνοικά για το σταθμό και τους εργαζόμενους του γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφικό για τον κλάδο.

Προσφυγή στο ΣτΕ του Πανελλήνιου Σύλλογου Φαρμακαποθηκάριων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απαγόρευσης εξαγωγής φαρμάκων. Με την προσφυγή το ο Σύλλογος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην νομοθεσία η απόφαση του ΕΟΦ με την οποία απαγορεύθηκε η εξαγωγή 28 φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης.

Για την απαγόρευση εξαγωγής των φαρμάκων ο ΕΟΦ επικαλέστηκε την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω ελλείψεως στην αγορά συγκεκριμένων φαρμάκων, χωρίς ωστόσο να καθορίζει το χρόνο της απαγόρευσης.

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι αναρμοδίως εκδόθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΦ η απόφαση απαγόρευσης των φαρμάκων, καθώς αρμόδιος για την έκδοση είναι ο υπουργός Υγείας και σε κάθε περίπτωση έπρεπε να εκδοθεί από τον πρόεδρο του ΕΟΦ και όχι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Από πουθενά δεν προκύπτει η έλλειψη στην ελληνική αγορά των 28 σκευασμάτων, τονίζει ο Σύλλογος, αλλά ούτε υπάρχουν στοιχεία για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς στα συγκεκριμένα φάρμακα. Εξάλλου, οι ελλείψεις αυτές μπορούσαν να αναπληρωθούν με εισαγωγές κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΟΦ.

Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα: Το μεγάλο φαγοπότι!

Συστηματική παραβίαση των κανόνων ανάθεσης δημοσίων προμηθειών, με συνεχείς παρατάσεις διαγωνισμών υπέρ ημετέρων αποκαλύπτουν άθελά τους οι εταιρείες διαχείρισης και μεταφοράς επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.

Καταγγέλλοντας το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την στάση πληρωμών που έχουν κηρύξει τα δημόσια νοσοκομεία (σ.σ τα χρωστούμενα κατά τους ισχυρισμούς τους έχουν φτάσει ήδη τα 15 εκατ. ευρώ), οι εταιρείες για πρώτη φορά επιβεβαιώνουν το πάρτι διασπάθισης χρήματος που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις νοσοκομειακές μονάδες της χώρας.

Η πρακτική των συμβάσεων
«Εφήρμοζαν σχεδόν όλα τα νοσοκομεία την πρακτική των παρατάσεων των συμβάσεων για διαστήματα πέραν των αρχικά συμφωνηθέντων, με αποτέλεσμα οι εταιρείες μας να αντιμετωπίζουν συχνότατα την άρνηση των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να θεωρήσουν τα εντάλματα πληρωμής των τιμολογίων μας», αναφέρουν οκτώ εταιρείες διαχείρισης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων (ΕΙΑ) που περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την σημερινή κατάσταση του κλάδου και υποστηρίζουν ότι η παύση πληρωμών από τα νοσοκομεία αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός διαγωνισμός που έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες το 2008 και ενώ υπήρχαν και σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ που τον επικύρωναν δεν κατέληξε ποτέ στην υπογραφή των συμβάσεως! «Έτσι από αδράνεια της τότε ηγεσίας του υπουργείου παραμείναμε όλοι έρμαια των παρατάσεων», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Μέχρι τώρα σιωπούσαν
Μόνο που τα προηγούμενα χρόνια που το χρήμα έρεε άφθονο στα νοσοκομεία κανείς δεν είχε τολμήσει να καταγγείλει τις παράτυπες αυτές διαδικασίες που με πρόχειρους διαγωνισμούς 45.000 ευρώ κατακυρώνονταν έργα που με τις παρατάσεις ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ! Κανείς γιατί όλοι ήταν μέρος του συστήματος.

Τις αδυναμίες εκείνων των συμβάσεων είχε περιγράψει το πόρισμα που έχει σταλεί από το περασμένο καλοκαίρι στον εισαγγελέα από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και δημόσιας διοίκησης, το οποίο ανέφερε και όλες τις παράτυπες διαδικασίες στο σαθρό σύστημα δημοσίων προμηθειών.

Πρόκειται για στοιχεία –φωτιά που προέκυψαν από τους ελέγχους των επιθεωρητών στα δημόσια νοσοκομεία και αφορούν όλη την αλυσίδα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές για τα κόλπα που χρησιμοποιούνταν για το ζύγισμα των αποβλήτων στα νοσοκομεία (σ.σ οι γνωστές κίτρινες και κόκκινες σακούλες μολυσματικών και τοξικών ιατρικών αποβλήτων), που άλλο βάρος είχαν στα σημεία παραγωγής αλλά στο δρόμο για την αποτέφρωση «ελάφρυναν»!

Σε εξέλιξη οι έρευνες, έχουν επιβληθεί και πρόστιμα
Η έρευνα δεν έχει τελειώσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη νέο πόρισμα –κεραυνός των επιθεωρητών περιβάλλοντος που θα καταλογίζει ευθύνες και παραλείψεις σε όλο το κύκλωμα διαχείρισης ΕΙΑ, από την παραγωγή έως την τελική αδρανοποίηση. «Ξοδεύονται πολλά χρήματα για την διαχείριση αποβλήτων αλλά κανείς δεν ξέρει που πάνε», λέει έμπειρος ελεγκτής.

Ήδη, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν επιβάλλει πρόστιμα σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία τόσο για την διαχείριση αποβλήτων όσο και για έλλειψη περιβαλλοντικών αδειών. Στο μικροσκόπιο για διάφορες περιβαλλοντικές παραβάσεις βρίσκεται και η Αποτεφρωτήρας ΑΕ, η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την αποτέφρωση των ΕΙΑ στις εγκαταστάσεις της χωματερής στα Άνω Λιόσια.

Μείζον θέμα παραμένουν επίσης οι τεράστιες ποσότητες τοξικής τέφρας που βρίσκονται έξω από την μονάδα και θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί στο εξωτερικό. Στα νοσοκομεία που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών είναι: Αττικόν, Ευαγγελισμός, Αλεξάνδρα, Άγιος Σάββας, Ελπίς, Μετροπόλιταν κ.α ενώ πρόστιμα έχουν πέσει στα νοσοκομεία Ρόδου και Πύργου.

Με λευκή απεργία απειλούν οι δικαστές

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε «λευκή απεργία» εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης.

«Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων ανέρχεται στα 870 ευρώ μηνιαίως και σήμερα έχει μειωθεί κατά 30%. Με το ίδιο ποσοστό μειώθηκε και το επίδομα βιβλιοθήκης, το ύψος του οποίου είναι σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον βαθμό του δικαστικού λειτουργού.

«Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης, «καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».

Έστησαν ενέδρα σε όχημα χρηματαποστολής στο Ηράκλειο

Κουκουλοφόροι "μπλόκαραν" χρηματαποστολή στο τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει τα Μάλια προς την Κράση. Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπολογίζεται ότι ήταν τουλάχιστον τρεις, ακινητοποίησαν το θωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής, μπλοκάρωντας το δρόμο, κατέβηκαν από το 4χ4 τζιπ τους και γάζωσαν το όχημα με καλάσνικοφ ενώ ταυτόχρονα σφυροκοπούσαν το παμπρίζ με βαριοπούλες.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός της χρηματαποστολής της Αγροτικής τράπεζας αντέδρασαν με ψυχραιμία και έβαλαν όπισθεν, φεύγοντας με μεγάλη ταχύτητα.

Οι δύο υπάλληλοι κατάφεραν έτσι να σώσουν τα λεφτά που μετέφεραν και μετέβησαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου για να δώσουν κατάθεση. Η μέθοδος με την οποία χτύπησαν οι δράστες είναι συνηθισμένη για τις αρχές ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλικες από 9αρι όπλο πράγμα που οδηγοί τπυς αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι υπάρχει και τέταρτος συνεργός.

Οι άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου έχουν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους αλλά οι έρευνες μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.

Γεννήθηκαν στην Ελλάδα με εξωσωματική και έλληνες δότες 250 μωρά από την Αυστραλία

Πάνω από 250 παιδιά της Αυστραλίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF που εφαρμόζει ο Ελληνοαυστραλός γιατρός Κώστας Πάντος στην Κλινική του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής "Γένεσις".

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο "Νέο Κόσμο" ο ίδιος ο επιστήμονας με τις επιστημονικές επιτυχίες και καινοτομίες του οποίου ασχολείται συχνά τόσο ο αυστραλιανός όσο και ο διεθνής τύπος.

Γεννημένος στη Μελβούρνη ο Δρ. Πάντος, την πρώτη εμπειρία επαναπατρισμού την βιώνει ως μαθητής δημοτικού όταν ακολουθεί τους γονείς του στα Κιούρκα Αττικής. Ατυχής η προσπάθεια στα δύσκολα χρόνια της χούντας και ξανά επιστροφή στη Μελβούρνη, όπου σπούδασε, αλλά επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα. Με σπουδές στη Μελβούρνη και την Αθήνα εξακολουθεί να συνεργάζεται με αυστραλιανά ιδρύματα και επιστήμονες.

Ο Δρ. Πάντος λέει πως πολλά από τα ζευγάρια από την Αυστραλία, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα να πάρουν ξένο ωάριο από δότες αλλά και άλλα με το δικό τους γενετικό υλικό, έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας γυναίκας από Μελβούρνη που έκανε 40 προσπάθειες στην Αυστραλία και έμεινε έγκυος στην Ελλάδα με την πρώτη σε δίδυμα.

"Όσοι έρχονται για ξένο γενετικό υλικό", λέει ο Έλληνας επιστήμονας, "είναι γιατί στην Αυστραλία ο δότης πρέπει να είναι γνωστός και να έχει πρόσβαση στο αρχείο το παιδί, οπότε μόλις ενηλικιωθεί έχει το δικαίωμα να επιδιώξει να συναντήσει το βιολογικό του πατέρα ή μητέρα. Αυτό απωθεί πάρα πολλά ζευγάρια αλλά και δότες τη στιγμή που ξέρουν ότι κάποια μέρα θα χτυπήσει την πόρτα ένα παιδί και θα πει 'μπαμπά' ή 'μαμά'!".

"Οπότε" καταλήγει "υπάρχει μεγάλη έλλειψη γενετικού υλικού με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να πηγαίνουν Ευρώπη, ή σε μας ή Αμερική".

Θρίλερ στην Κρήτη με αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο με όπλα, σφαίρες και αίμα

Ένα αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο, μία κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα,μια κουκούλα και κηλίδες αίματος διάσπαρτα στο δρόμο αποτελούν τα στοιχεία της υπόθεσης θρίλερ που απασχολεί από προχθές την Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν διερχόμενος οδηγός από την εθνική οδό ενημέρωσε την αστυνομία ότι στο ύψος του Φόδελε υπάρχει ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανότατα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

Ο οδηγός έδωσε ακριβή στοιχεία για τη θέση του οχήματος, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι στο σημείο υπήρχε και μία καραμπίνα γεμάτη με φυσίγγια.

Οι αστυνομικοί , όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς" ,φτάνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ότι το όχημα ήταν ένα ασημί I.X. που στο εσωτερικό του υπήρχαν αρκετά κουτιά με μπίρες, κηλίδες με αίμα και εξωτερικά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε η καραμπίνα.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε κάτοικο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γαζίου ο οποίος δεν ήταν στο σημείο. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν τραυματίες στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, η απάντηση όμως που πήραν οι Αρχές ήταν ότι δε μεταφέρθηκε κανένας για πρώτες βοήθειες.

Έπιασαν τη συμμορία που έκλεβε εξωλέμβιες στο Γαλαξίδι

Μια τριμελής συμμορία Ρουμάνων που έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές έπεσε στα χερια της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Οι τρεις αλλοδαποί, πιθανολογείται πως αποτελούν παρακλάδι μεγάλης συμμορίας, η οποία στέλνει τις μηχανές με πλαστά έγγραφα στην Ρουμανία και η δράση της ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στην παραλία του Πανόρμου και χρειάστηκε καταδίωξη ωρών σε ολόκληρη την περιοχή πριν τελικά συλληφθούν και οδηγηθούν στην λιμενική αρχή Γαλαξιδίου

Nωρίτερα, είχαν χτυπήσει στη μαρίνα της Ιτέας, όπου έκλεψαν ντεπόζιτα με καύσιμα, παραγάδια και εργαλεία από αλιευτικά σκάφη αλλά και τις εξωλέμβιες μηχανές από δύο ταχύπλοα, τα οποία άφησαν να πλέουν ακυβέρνητα στα ανοιχτά!

Από την έρευνα πρόεκυψε πως οι ίδιοι Ρουμάνοιευθύνονταν για την κλοπή δύο ταχύπλοών από την μαρίνα της Κίρρας και άλλων τριών από το Γαλαξίδι, τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι δράστες οδήγησαν δια θαλάσσης τα ταχύπλοα στην περιοχή Αλεπού του Γαλαξιδίου. Εκεί, τους έβγαλαν τις εξωλέμβιες μηχανές με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να χτυπήσουν στα βράχια. Ωστόσο αργότερα εντοπίστηκαν χωρίς ευτυχώς να έχουν υποστεί ζημιές.

Στο εδώλιο ο Μπερλουσκόνι

Πρόκειται για την αγοραπωλησία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων του ομίλου «Mediaset» πίσω από την οποία οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι κρύβεται η δημιουργία παράκτιων εταιριών και η απόκρυψη σοβαρών ποσών από το ιταλικό δημόσιο.

Η σημερινή δικάσιμος είναι τεχνικής φύσεως και κατά συνέπεια, ο «Καβαλιέρε» δεν μπόρεσε να πάρει το λόγο. Σε δηλώσεις του, όμως, σε τηλεοπτικό του κανάλι πριν πάει στο δικαστήριο, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «είναι θύμα καταδίωξης, από την στιγμή που και η δίκη αυτή, είναι μέρος της προσπάθειας που καταβάλλεται για να απαλειφθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντά η αριστερά για να εξασφαλίσει την εξουσία. Πρόκειται για γελοίες και αβάσιμες κατηγορίες».

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «δεν ασχολήθηκε ποτέ με την αγορά τηλεοπτικών ή κινηματογραφικών δικαιωμάτων, αφού το 1994, όταν μπήκε στην πολιτική, απομακρύνθηκε από τις επιχειρήσεις του». Είναι η πρώτη φορά που ο «μίστερ τιβί», παρουσιάζεται ενώπιον των δικαστών, από τότε που αποφασίσθηκε η μερική άρση της ασυλίας του.

Η προηγούμενη φορά που ο Μπερλουσκόνι είχε λάβει μέρος σε δικάσιμο, στο Μιλάνο, ήταν στις 17 Ιουνίου του 2003.

Έξω από το δικαστήριο σήμερα συγκεντρώθηκαν περίπου πενήντα υποστηρικτές του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, οι οποίοι του εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και να τόνισαν στους δημοσιογράφους ότι «πρόκειται σίγουρα να βγει αλώβητος από όλες αυτές τις δικαστικές περιπέτειες». «Είμαι ο άνθρωπος που σε κάθε εποχή και σε όλο το σύμπαν, αντιμετώπισε τις περισσότερες δίκες», θέλησε να επαναλάβει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την τηλεοπτική του παρέμβαση.

Αναμένεται πλέον η έναρξη της δίκης «Ρούμπι Γκέιτ» στις 6 Απριλίου. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν ο Μπερλουσκόνι θα είναι παρών στην αίθουσα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι συνήγοροι υπεράσπισής του θα ζητήσουν από την δεκαοκτάχρονη μαροκινή Ρούμπι Καρίμα να καταθέσει και να υπερασπισθεί δημοσίως, και με αναλυτικό τρόπο, τον ζάπλουτο πρωθυπουργό.

Ξεκίνησε από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση ενοικίου

Από σήμερα οι 150.000 δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του 2009 μπορούν να ενημερώνονται και από τα ΚΕΠ, όπως και από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, από τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου οι δικαιούχοι θα μπορούν να καταθέτουν αποκλειστικά στα ΚΕΠ τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση ενοικίου.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο παραμένει το ίδιο, δηλαδή μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο. Το κονδύλι ωστόσο θα μειωθεί στο μισό, από 220 εκατομμύρια ευρώ το 2008, στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζεται για 7η μέρα η κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας

Η χθεσινή συνάντηση δεν κατέλειξε πουθενά. Το αδιέξοδο παραμένει και οι συμβασιουχοί παραμένουν και αυτοί στο Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τους ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να σταματήσουν την κατάληψη του Δημαρχείου και να προσπαθήσουν να λύσουν μαζί το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεών τους. Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης έκανε στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουν όλοι μαζί να συζητήσουν ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουν και θα προωθήσουν στην κυβέρνηση.

"Ζήτησα", είπε "παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει την Δευτέρα σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω. Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες.

Παιδική πορνογραφία: 24.000 καταγγελίες μέσα στο 2010

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανοιχτών Γραμμών Διαδικτύου (INHOPE) παρουσίασε την ετήσια αναφορά για το 2010. Ο INHOPE αντιπροσωπεύει τις Ανοιχτές Γραμμές Διαδικτύου σε 34 χώρες, οι οποίες μάχονται κατά της κακοποίησης παιδιών (παιδική πορνογραφία) στο Διαδίκτυο.

Ο αριθμός των Ανοιχτών Γραμμών του INHOPE, αυξήθηκε σε συνολικά 39 μέσα στο 2010, ενώ σε συνδυαδμό με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέπτυξε και έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα INHOPE Report Management System, το οποίο έχει, για πρώτη φορά, συγκεντρώσει ακριβή στοιχεία σχετικά με διαδικτυακό υλικό κακοποίησης παιδιών (CSAM).

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το INHOPE Report Management System μέσα στο 2010 υπήρξαν πάνω από 24.000 καταγγελίες κακοποίησης παιδιών με το 71% των θυμάτων να βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία, το 4% των θυμάτων να είναι βρέφη και το 25% των θυμάτων, έφηβοι.

Το 77% των καταγγελιών αφορούσαν κορίτσια, το 11% των θυμάτων ήταν αγόρια και το 12% είχε να κάνει και με τα δύο φύλα.

Άρση της κατάστασης έκτακτου ανάγκης στη Συρία

Η Συρία αποφάσισε χθες την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και πενήντα χρόνια στη χώρα, ενώ στρατιωτικές ενισχύσεις εστάλησαν στη Λαττάκεια, μία ημέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στην πόλη.

Σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μπουσάινα Σααμπάν, σύμβουλος του σύρου προέδρου αποκάλυψε ότι η απόφαση για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει ληφθεί και πρόσθεσε: "Δεν γνωρίζω πότε να τεθεί σε εφαρμογή".

Αμέσως μετά την άρση της ισχύος του νόμου, όλοι όσοι έχουν συλληφθεί κατ΄ εφαρμογήν του θα απελευθερωθούν, διευκρίνισε.

Ο νόμος αυτός, που ισχύει από το 1963, επιβάλλει περιορισμούς του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι και των μετακινήσεων και επιτρέπει τη σύλληψη "υπόπτων ή προσώπων που απειλούν την (δημόσια) ασφάλεια". Επιτρέπει επίσης την παρακολούθηση των επικοινωνιών και τον προληπτικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας Ραμί Αμπντελραχμάν χαιρέτισε την απόφαση και δήλωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις του, 2.000 άνθρωποι θα απελευθερωθούν, ανάμεσά τους και όσοι έχουν καταδικασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας ή κρατούνται χωρίς ένταλμα σε αστυνομικά τμήματα.

Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, σε ανακοίνωση που περιλαμβάνει τα ονόματα 41 συλληφθέντων.

Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για 93 συλληφθέντες.

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς που καλύπτουν τις διαδηλώσεις στη Συρία φέρονται ως αγνοούμενοι. Τα συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι συνελήφθη στη Δαμασκό ένας αμερικανός πολίτης, ο οποίος κατηγορήθηκε για υποκίνηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και δύο εβδομάδες με το κίνημα διαμαρτυρίας, "θα απευθυνθεί πολύ σύντομα" στον συριακό λαό, ανακοίνωσε η Μπουσάινα Σααμπάν.

"Θα εξηγήσει την κατάσταση και θα δώσει λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει".

Στρατιωτικές ενισχύσεις εισήλθαν στην πόλη της Λαττάκειας, σύμφωνα με τα συριακά μέσα ενημέρωσης, για να αντιμετωπίσουν τους εξεγερμένους που πυροβολούν από στέγες κτιρίων και αυτοκίνητα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και περαστικών.

Από την Παρασκευή, 13 στρατιώτες και πολίτες, καθώς και δύο διαδηλωτές, σκοτώθηκαν στη Λαττάκεια, σύμφωνα με την Μπουσάινα Σααμπάν.

"Οι φονταμενταλιστές βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα εξαιτίας του μίσους τους για τη Συρία, που αποτελεί υπόδειγμα συνύπαρξης, και κύριος στόχος τους είναι να καταστρέψουν αυτήν ακριβώς τη συνύπαρξη", πρόσθεσε η σύμβουλος του σύρου προέδρου.

Η Λαττάκεια κατοικείται από σουνίτες, αλαουίτες και χριστιανούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Watan "οι αλήτες δεν είναι Σύροι και η εθνικότητά τους θα αποκαλυφθεί σύντομα".

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ουάσινγκτον έχει αρχίσει διακριτικά επαφές με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ πιέζοντάς τον να θέσει τέλος στη βία κατά του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καλούν σε λαϊκή εξέγερση μέσω... facebook στη Συρία!
Συρία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα
Προσπαθούν να κατευνάσουν την εξέγερση στη Συρία αφήνοντας ελεύθερους 260 πολιτικούς κρατούμενους
Μακελειό στη Συρία - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Δείτε video

Κυκλοφόρησε το νέο update του iOS 4.3!

Η Apple κυκλοφόρησε στο iTunes, την νέα ενημέρωση του iOS 4.3. Το νέό iOS 4.3.1 διορθώνει τα διάφορα μικροπροβλήματα που είχε εμφανίσει η αρχική έκδοση του iOS 4.3.

Ανάμεσα στις διορθώσεις, είναι η αντιμετώπιση ενός προβλήματος που εμφάνιζε στα γραφικά το iPod touch (4ης γενιάς) αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν στο iPad και το iPhone, κατά την ενεργοποίηση και τη σύνδεση σε μερικά φορητά δίκτυα.

Επίσης διορθώνονται τα διάφορα τρεμοπαιξίματα της εικόνας σε μερικές τηλεοράσεις κατά τη χρήση του Apple Digital AV Adapter αλλά και το πρόβλημα που υπήρχε κατά τον έλεγχο της ταυτότητας χρήστη σε μερικές υπηρεσίες του διαδικτύου.

To νέο iOS 4.3.1 διατίθεται δωρεάν από το iTunes και είναι συμβατό με τα iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch 2η και 3ης γενιάς αλλά και με τα iPad και iPad 2.

Στους δρόμους οι Βούλγαροι για τις τιμές στα καύσιμα

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Βουλγαρία για την αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές απέκελισαν την κεντρική λεωφόρο στη Σόφια διαμαρτυρόμενοι για την εκόξευση των τιμών. Παράλληλα με τα οχήματά τους "μπλοκαραν" κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Παθητικό κάπνισμα: Διπλός ο κίνδυνος για τα παιδιά

Όλες οι μαμάδες γνωρίζουν ότι είναι πολύ κακό να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννα μπροστά στο παιδί. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αιφνίδιο θάνατο.

Αν κρατάτε τσιγάρο σβήστε το και αν έχετε παιδιά κόψτε το. Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης σας επιτρέπει να καπνίζετε αλλά η ζωή των παιδιών σας, σας απαγορεύει. Η δική σας ζωή κινδυνεύει επίσης, αλλά είναι δική σας.

Τα παιδιά σας όμως υποχρεώνονται να καπνίζουν παθητικά βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους. Πρόκειται για το λεγόμενο παθητικό κάπνισμα στο οποίο εξαναγκάζονται τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο από τους καπνούς των τσιγάρων.

10 τσιγάρα καπνιστή = 1 τσιγάρο παθητικού καπνιστή...
Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των γιατρών διεθνώς επικεντρώνεται στο παθητικό κάπνισμα των παιδιών κι αυτό διότι έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους άμεσους αλλά και μελλοντικούς κινδύνους για την υγεία τους.

Έχει υπολογιστεί ότι για κάθε 10 τσιγάρα ενός καπνιστή, ο παθητικός καπνιστής εισπνέει ένα τσιγάρο. Το τραγικότερο όμως είναι ότι ενώ ο παθητικός καπνιστής καπνίζει ποσοτικά λιγότερο, ποιοτικά όμως εισπνέει περισσότερα επικίνδυνα στοιχεία για τον λόγο ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου παράγει περίπου 5.000 γνωστές χημικές ουσίες.

Ο καπνός που ρουφάει ο ενεργός καπνιστής περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, νικοτίνη και πίσσα. Ο καπνός όμως που εισπνέει ο παθητικός καπνιστής έχει και ποσότητες νιτροζαμίνης και βεζοπυρενίου που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνες.

Με τη βοήθεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών οι αντάρτες πήραν την γενέτειρα του Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera

Εννέα ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι και σημαντική στρατιωτική βάση, επάνω από την οποία πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανόν οι εκρήξεις αυτές να προέρχονται από αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων της λιβυκής εξέγερσης ανακοίνωσε ότι η πόλη έχει καταληφθεί.

"Είναι επιβεβαιωμένο ότι η Σύρτη έπεσε στα χέρια των φιλο-δημοκρατικών δυνάμεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, οι οποίες δεν συνάντησαν μεγάλη αντίσταση.

Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Βεγγάζη με την είδηση της πτώσης της Σύρτης, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Συνεπικουρούμενες από τις αεροπορικές επιδρομές, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις τη Λιβύης ανέτρεψαν τις στρατιωτικές ήττες των τελευταίων ημερών και ανακατέλαβαν τον έλεγχο των σημαντικότερων πετρελαϊκών σταθμών στην ανατολική Λιβύη μέχρι την πόλη Μπιν Τζαουάντ.

Οι δυνάμεις της εξέγερσης έχουν τον έλεγχο των πόλεων Ες Σίντερ, Ρας Λανούφ, Μπρέγκα, Ζουεϊτίνα και Τομπρούκ, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι απωθήθηκαν προς τα δυτικά.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς στη Σύρτη δήλωσε ότι άκουσε τέσσερις μεγάλες εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύκτας και είδε φάλαγγα είκοσι στρατιωτικών οχημάτων να εγκαταλείπει την πόλη και να κατευθύνεται προς την Τρίπολη, μαζί με δεκάδες φορτωμένα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν προς τα δυτικά οικογένειες κατοίκων της Σύρτης.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας δεν ετέθησαν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύκτας στη Σύρτη.

Ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων περιλαμβάνεται σε ομάδα δημοσιογράφων που προσεκλήθησαν από το λιβυκό καθεστώς χθες στη Σύρτη. Οι δημοσιογράφοι αυτοί δεν είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν της ζημίες που προκάλεσαν οι αεροπορικές επιδρομές τη νύκτα της Κυριακής.

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, υλικό που ισχυρίστηκε ότι αποτελεί ζωντανή κάλυψη περιοδείας του Μουαμάρ Καντάφι με το αυτοκίνητό του, στους δρόμους της Τρίπολης, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδεικνύεται πλήθος υποστηρικτών του να ζητωκραυγάζει συνθήματα υπέρ του και να κουνάει πράσινες σημαίες.

Ο ίδιος ο Καντάφι δεν διακρίνεται μέσα στο λευκό αυτοκίνητο, αλλά σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, επέβαινε του οχήματος. Το περιορισμένο χρονικά οπτικό υλικό, δείχνει τους σωματοφύλακες του Λίβυου ηγέτη να απωθούν το πλήθος που προσπαθεί να πλησιάσει το αυτοκίνητο.

Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση από την προηγούμενη Πέμπτη που είχε απευθύνει διάγγελμα.

Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό ετοιμόρροπος όπως έδειχνε, στρατός των ανταρτών, προωθήθηκε προς τα δυτικά την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει, μία σειρά πόλεων από τα χέρια των υποστηρικτών του Καντάφι, που έχουν υποχωρήσει μετά τα αεροπορικά πλήγματα, που τους επέφερε η συμμαχική αεροπορία.

Η κυβέρνηση της Λιβύης ισχυρίστηκε ότι την Κυριακή δυνάμεις των ανταρτών επιτέθηκαν σε σειρά οχημάτων, που η ίδια αποκάλεσε ειρηνική αυτοκινητοπομπή, η οποία εκινείτο προς την πόλη προπύργιο των εξεγερμένων, τη Βεγγάζη, τραυματίζοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τουλάχιστον 29 πολίτες.

" Οπλισμένοι μαχητές επιτέθηκαν στην, ειρηνική, πομπή των οχημάτων, με πυρά και σφαίρες. Περίπου 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Κανείς δεν σκοτώθηκε. ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραίμ.

Είπε ακόμα ότι το περιστατικό έγινε κοντά στην Μπιν Τζαουάντ, μία πόλη που ως επί το πλείστον, ελέγχεται από τους αντάρτες.

Εν τούτοις δεν υπήρξε περαιτέρω επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές και η ηγεσία των αντικαθεστωτικών αρνήθηκε αρχικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για το ζήτημα.

Ένας φύλαρχος της περιοχής, ο Μοχάμεντ Σαρίφ, είχε απευθύνει, νωρίτερα αυτό το μήνα, πρόσκληση εκ μέρους της κυβέρνησης, στο λαό της χώρας, να συμμετάσχουν σε μία συμβολική πορεία, " χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μετακίνησης ", από την πρωτεύουσα Τρίπολη στη Βεγγάζη, για να ενεργοποιήσουν συνομιλίες συμφιλίωσης, ανάμεσα στους εξεγερμένους και τους υποστηρικτές του καθεστώτος.

Παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών η Μισράτα

Oι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς, στην πόλη Μισράτα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σταμάτησαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους στο πρακτορείο Ρόιτερ, την Κυριακή.

" Οι μάχες μαίνονταν όλη τη μέρα, αλλά σταμάτησαν εδώ και μία ώρα (23.00') ", δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία μέλος των αντικαθεστωτικών, με το όνομα Μοχάμεντ.

Όπως υποστήριξε, οι δυνάμεις του καθεστώτος ελέγχουν " μόνο μία μικρή περιοχή στην πόλη και λίγους δρόμους ", στη δυτική πλευρά της.

" Το 99% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας ", τόνισε.

Νωρίτερα κάτοικοι της πόλης με τηλεφωνήματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν καταγγείλει πραγματική σφαγή εν ψυχρώ, από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, που στην προσπάθειά τους να προωθηθούν μέσα στην πόλη, από τα δυτικά, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων. Όπως υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Μισράτα, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά τραύματα από πυροβόλα όπλα, ενώ κάποιοι έχουν ακρωτηριασθεί.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Δημοπρασία με Ελβετικά ρολόγια που έχουν ερωτικές παραστάσεις

Σπάνια ρολόγια του 18ου και του 19ου αιώνα με ιδιαιτέρως ερωτικές σκηνές αναμένεται να βγουν σε δημοπρασία στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για τα 33 κομμάτια μία συλλογής Ελβετού, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος ωστόσο τα μάζευε εδώ και 25 χρόνια. Η συλλογή του σύμφωνα με το Reuters περιλαμβάνει πάνω από 700 έργα τέχνης και κειμήλια – όλα με ερωτικό περιεχόμενο –. Μεταξύ αυτών βρίσκονται μπαστούνια, αγάλματα και “αντικείμενα από ελεφαντόδοντο με αυτοερωτική χρήση”...

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του οίκου δημοπρασιών, ο συλλέκτης θα πουλήσει τα υπόλοιπα αντικείμενα σε ξεχωριστή δημοπρασία που θα γίνει στη Γαλλία μέσα στο 2011, αφού κανείς στην οικογένειά του δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη συλλογή του.

Σύμφωνα με το Reuters η παραγωγή ελβετικών ρολογιών με τολμηρά σχέδια ξεκίνησε από τον 17ο αιώνα και τροφοδοτούσε την κινεζική αγορά. Τα πιο περίτεχνα κομμάτια αγόραζε ο κινέζος αυτοκράτορας.

Όσο για τις τιμές, οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας εκτιμούν ότι ένα από τα ρολόγια θα πωληθεί γύρω στα 90.000 δολάρια και σχετικά μικρότερες τιμές θεωρούν ότι θα πιάσουν τα υπόλοιπα.

ΑΔΕΔΥ: Λύστε το πρόβλημα των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ

Να τακτοποιηθεί πλήρως μέχρι σήμερα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων του Δημοσίου που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ ζητά η ΑΔΕΔΥ.

Εχει μάλιστα ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί και, όπως προειδοποιεί, να δρομολογήσει αναλόγως τις αποφάσεις της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση με θύμα τους ασφαλισμένους, καθώς οι γιατροί συνεχίζουν να μη δέχονται να εξετάζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και οι φαρμακοποιοί να μη χορηγούν φάρμακα εάν δεν εισπράξουν σε μετρητά το κόστος τους.

«Η αδυναμία των ασθενών - ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης του Δημοσίου - να καταβάλουν το ανάλογο ποσό είναι πραγματική για τους περισσότερους και αυτό βάζει σε κίνδυνο τη ζωή τους, αφού δεν μπορούν να κάνουν την επιβαλλόμενη φαρμακευτική αγωγή» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία καταγγέλλει κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης.

«Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες, γιατί η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει τα χρήματα και πολύ περισσότερο αυτή έχει την υποχρέωση να προστατέψει τους ασφαλισμένους - εργαζόμενους και συνταξιούχους - που, ενώ δεν έχουν καμία ευθύνη, είναι τα θύματα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ινδονησία: Είχαν στις βαλίτσες τους 40 πύθωνες!!!!

Με σαράντα φίδια στις βαλίτσες πιάστηκαν δύο άνδρες σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας. Οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν τα ναρκωμένα φίδια όταν οι βαλίτσες πέρασαν από τον έλεγχο του σκάνερ.

Όπως είπαν οι δύο άνδρες, όταν άνοιξαν τις βαλίτσες τους και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο, σχεδίαζαν να πουλήσουν τα φίδια σε συλλέκτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου αναφέρει ότι δεν είναι ασυνήθιστο Ινδονήσιοι να προσπαθούν να περάσουν ακόμη και μέσω αεροσκάφους ζωντανά ζώα για να τα πουλήσουν.

Πάντως, αν οι δύο άνδρες καταδικαστούν σύμφωνα με το BBC θα περάσουν ως και επτά χρόνια στη φυλακή. Όσο για τους πύθωνες, αυτοί βρίσκονται σε χώρο απομόνωσης στο αεροδρόμιο Σουκάρνο της Τζακάρτα.

78χρονος βρήκε τραγικό θάνατο από το τρακτέρ του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Μιχόι Αχαϊας. Ο 78χρονος εκτελούσε γεωργικές εργασίες στο χωράφι του όταν το τρακτέρ που οδηγούσε, ανετράπη και τον καταπλάκωσε.

Το ατύχημα συνέβη χθες βράδυ στις 8. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε βαριά και λίγο αργότερα υπέκυψε.

Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ στη Φουκουσίμα - Το ραδιενεργό ιώδιο είναι 1.150 φορές πάνω από το φυσιολογικό

Νέος σεισμός 6,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τα χαράματα της Δευτέρας την επαρχία Μιγιάκι στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, ενώ η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι που θα πλήξει τις ακτές της περιοχής τις επόμενες ώρες, ύψους τουλάχιστον μισού μέτρου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ιαπωνία αλλά και η ωκεανογραφική υπηρεσία των ΗΠΑ, τα παλιρροϊκά κύματα που θα προκληθούν από την ισχυρή σεισμική δόνηση, που καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή ακριβώς, που επλήγη περισσότερο από τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου, θα είναι της τάξης των 50 εκατοστών και θα φθάσουν σε λίγες ώρες στις ακτές της χώρας.

Την ίδια ώρα σε θρίλερ εξελίσσεται η μέτρηση της ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο διευκρίνισε ότι η ραδιενέργεια που ανιχνεύτηκε στο νερό του αντιδραστήρα 2 ήταν τελικώς 100.000 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο και όχι 10 εκατομμύρια φορές.

Η Ιαπωνία έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της για να επιλύσει την κρίση στη Φουκουσίμα, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Το ραδιενεργό ιώδιο είναι 1.150 φορές πάνω από το φυσιολογικό
To επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, κατά τις μετρήσεις που έγιναν σε δείγματα νερού τα οποία ελήφθησαν από τη θάλασσα σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας.

Μέχρι σήμερα οι αναλύσεις διενεργούνταν στη νότια πλευρά του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Νο 1), στην έξοδο των αντιδραστήρων 1 και 4, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από το σεισμό της 11ης Μαρτίου, και όπου το επίπεδο του ιωδίου 131 ήταν την Κυριακή σχεδόν 2.000 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό.

Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας Χιντεχίκο Νισιγιάμα διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι έγιναν από τη διαχειρίστρια του εργοστασίου εταιρία Tepco σε δείγματα νερού που ελήφθησαν κοντά στους δύο αντιδραστήρες αυτούς στη βόρεια πλευρά των εγκαταστάσεων.

"Το ιώδιο 131 που ανιχνεύθηκε είναι 1.150 φορές υψηλότερο από το ανώτερο επιτρεπτό όριο στο νερό της θάλασσας κοντά στους αντιδραστήρες 5 και 6", πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος.

"Απαράδεκτο" το λάθος της Tepco δήλωσε η κυβέρνηση
Είναι "απαράδεκτη" η εσφαλμένη ανακοίνωση της εταιρίας Tokyo Electric Power (Tepco), που έχει τη διαχείριση των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Φουκουσίμα, ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας μετρήθηκε να είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό σε δείγματα νερού που διέρρευσε χθες από το πυρηνικό εργοστάσιο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

"Ακόμη και αν η κούραση όσων εργάζονται στις εγκαταστάσεις μπορεί να συντείνει για να δικαιολογηθεί το λάθος αυτό, γνωρίζοντας ότι η παρακολούθηση των επιπέδων της ραδιενέργειας είναι μείζονος σημασίας προϋπόθεση για την εγγύηση της ασφάλειας, αυτό το λάθος είναι απολύτως απαράδεκτο", τόνισε ο Γιουκίο Εντάνο. "Η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Tepco να μην το επαναλάβει", πρόσθεσε.

Η Tokyo Electric Power έδωσε εκτάκτως το βράδυ χθες Κυριακή συνέντευξη Τύπου μετά τη μετάδοση της ανακοίνωσής της ότι "είναι 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό τα επίπεδα της ραδιενέργειας" από τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας και παντού ανά τον κόσμο, επιτείνοντας το φόβο για την εξέλιξη στο πυρηνικό εργοστάσιο που υπέστη σοβαρές ζημιές στο σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Ο αντιπρόεδρος της Tepco Σακάε Μούτο εξήγησε ότι ραδιενεργά στοιχεία είχαν αναμιχθεί κατά τις αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού που είχε διαρρεύσει από τον αντιδραστήρα 2.

Το χρονικό των παλινωδιών
Τα ξημερώματα η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασία της Φουκουσίμα είχε σημάνει συναγερμό ανακοινώνοντας οτι στο νερό που χρησιμοποιείται για την ψύξη στον αντιδραστήρα 2 έχει συγκεντρώσεις ραδιενέργειας 10 εκατομμύρια φορές πάνω από το φυσιολογικό.

Αμέσως ο αντιδραστήρας εκκενώθηκε και λίγες ώρες αργότερα η ίδια η ιαπωνική κυβέρνηση ομολόγησε δια τους εκπροσώπου της οτι φοβάται πυρηνική καταστροφή!

'Ομως, τώρα η διαχειρίστρια εταιρεία λέει συγγνώμη λάθος! Οι εργάτες γύρισαν στις θέσεις τους και ανακοινώθηκαν οτι οι μετρήσεις που έγιναν πριν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

"Οι αριθμοί δεν είναι σωστοί και αξιόπιστοι" δήλωσε με περισσή άνεση ο εκπρόσωπος της TEPCo. Τακάσι Κουρίτα. "Σας ζητάμε συγγνώμη".

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε απο την TEPCO τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2 είναι πολύ υψηλά, 100.000 φορές υψηλότερα από το κανονικό.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε οτι μετά την πρώτη μέτρηση σήμανε συναγερμός και εγκαταλείφθηκε ο χώρος χωρίς να ληφθεί και άλλο δείγμα ώστε να βεβαιωθούν....

Πάντως, αξιωματούχοι παραδέχονται οτι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα ακόμα από που προέρχεται το νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια αλλά εικάζουν οτι προέρχεται από κάποιον ραγισμένο πυρήνα.

Επίσης όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν την παραδοχή του ιάπωνα κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα".

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως το πυρηνικό καύσιμο στην καρδιά του αντιδραστήρα είχε υποστεί ζημιές αμέσως μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. "Ανιχνεύθηκαν στα δείγματα νερού υψηλά επίπεδα καισίου και άλλες ουσίες που γενικά δεν υπάρχουν στο νερό του αντιδραστήρα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου να λιώνουν", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό! - Video
Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Δώρισε τα χρήματα από το βραχιόλι της η Lady Gaga στους σεισμόπληκτους της Ιαπωνίας

Τους σεισμόπληκτους της Ιαπωνίας αποφάσισε να συνδράμει η Lady Gaga που προσέφερε ενάμισι εκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Το ποσό συγκεντρώθηκε από την πώληση του βραχιολιού που είχε σχεδιάσει η Gaga, με το μήνυμα «προσευχόμαστε για την Ιαπωνία».

Σε βίντεο που μεταδόθηκε η Lady Gaga είπε: «Θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να στηρίζεστε σε μένα για βοήθεια και ότι ήδη κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ανακούφιση σας. Σας αγαπώ και προσεύχομαι για σας».

Σύλληψη διακινητών λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα

Δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Σομαλίας και Σουδάν, μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας, συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης Ορεστιάδας.

Οι συλληφθέντες μετέφεραν παράνομα με πλαστική βάρκα στη χώρα μας οκτώ λαθρομετανάστες από την Τουρκία.

Η βάρκα και 2080 δολάρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών σε ελληνικό έδαφος.

Αγία Βαρβάρα: Ετοιμάζεται η πρώτη «πράσινη γειτονιά»

Στα τέλη του επόμενου μήνα θα ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης «πράσινης γειτονιάς», στην Αγία Βαρβάρα, στο πλαίσιο μετασχηματισμού μεγάλης έκτασης τμημάτων του αστικού χώρου σε περιοχές μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Το έργο, το οποίο σχεδιάζει και συντονίζει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, εκτελείται στο πλαίσιο εθελοντικών συμφωνιών με βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κόσμου και αποτελεί το πιο τεχνολογικά προηγμένο έργο που κατασκευάζεται στη χώρα μας και στην Ευρώπη σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», τα έργα αναβάθμισης στα κτίρια θα γίνουν με τη χρήση υλικών, τεχνικών και μεθοδολογιών που παρουσιάζουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος και σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ, θα οδηγήσουν σε μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο.

Ακόμη, προβλέπεται η περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιρίων, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων και του νερού.

Παράλληλα, θα γίνει περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής με σκοπό τη βελτίωση του τοπικού μικροκλίματος, με έργα αύξησης του πράσινου και διευκόλυνσης της κίνησης του αέρα.

Ατύχημα λεωφορείου της ΕΘΕΛ με τέσσερις τραυματίες στην Κηφισιά - Video

Με κόκκινο πέρασε ο νεαρός οδηγός ενός ΙΧ στην Κηφισιά προκαλώντας πολύ σοβαρό τροχαίο και βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Το λεωφορείο της ΕΘΕΛ μόλις είχε ξεκινήσει από την αφετηρία της κάτω Κηφισιάς, στη διασταύρωση με την Μπότσαρη ο οδηγός είδε ξαφνικά ένα κόκκινο ΙΧ να έρχεται από δεξιά, προσπάθησε να το αποφύγει όμως δεν πρόλαβε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα που καρφώθηκε με τη δεξιά πλευρά στον τοίχο ενός σπιτιού.

Ο οδηγός του λεωφορείου τραυματίστηκε σοβαρά καθώς το μπροστινό μέρος του λεωφορείου καρφώθηκε πάνω σε ένα δέντρο, ενώ αρκετά σοβαρά τραυματίστηκε και μια γυναίκα. Δύο ακόμη επιβάτες τραυματίστηκαν ευτυχώς πολύ ελαφρύτερα.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρειάστηκε να σπάσουν τα τζάμια του λεωφορείου καθώς οι πόρτες είχαν μπλοκάρει.

Ευτυχώς οι υπόλοιποι επιβάτες, αλλά και ο οδηγός του ΙΧ που παραβίασε το φανάρι δεν έχουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Ιταλία: Εξετάζουν την περίπτωση να δώσουν χρήματα στους μετανάστες για να φύγουν

Η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται προς παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους βορειοαφρικανούς παράνομους μετανάστες που θα δεχθούν να επαναπατρισθούν άμεσα.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", τονίζει ότι "υπάρχει σχέδιο για παροχή χιλίων επτακοσίων ευρώ σε κάθε τυνήσιο μετανάστη που έφτασε, στην Νότιο Ιταλία, τις τελευταίες εβδομάδες και θα δεχθεί, άμεσα, να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με την βοήθεια αυτή, θα μπορεί να ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα".

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, εξήγησε, δε ότι "η Ιταλία έχει ήδη εφαρμόσει παρόμοια σχέδια με μετανάστες που προέρχονταν από την υποσαχάρια περιοχή. Τα σχετικά χρηματικά ποσά, αυτή την φορά, μπορεί να προκαταβληθούν από το ιταλικό κράτος, αλλά η τελική κάλυψη, θα πρέπει να φτάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης, θα πρέπει, πάντως, να συζητηθεί και να λάβει, ενδεχομένως, μορφή συγκεκριμένων δεσμεύσεων τις επόμενες ημέρες, σε υπουργικό συμβούλιο, στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης.

Η παροχή βοήθειας προς τους τυνήσιους, κυρίως, λαθρομετανάστες, δεν βρίσκει σύμφωνη, πάντως, όλη την κεντροδεξιά κυβερνητική πλειοψηφία: ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά και υπουργός θεσμικών αλλαγών, Ουμπέρτο Μπόσσι, δήλωσε σχετικά: "να τους πληρώσουμε; Εγώ δεν θα ήθελα να τους δώσω τίποτα. Θα τους έβαζα σε πλοίο και θα τους έστελνα πίσω. Και αν επέστρεφαν, θα ξαναέκανα το ίδιο".

Στο μεταξύ, στο νησί της Λαμπεντούζα, οι αφιχθέντες από την Βόρειο Αφρική έχουν ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες. Οι συνθήκες υγιεινής παραμένουν ακραίες, ενώ το πόσιμο νερό και τα κρεβάτια που έχουν διαθέσει η πολιτική προστασία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν καλύπτουν, πλέον, τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες.

Δέκα τρόποι για να περιορίσετε το ροχαλητό

Είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή ενόχληση και συνήθως δεν είναι καθόλου ευχάριστο ούτε γι’ αυτούς που ροχαλίζουν ούτε κυρίως γι’ αυτούς που πρέπει να το υποστούν.

Στη συνέχεια θα βρείτε απλές λύσεις για να μειώσετε την ηχορύπανση. Ωστόσο οποιαδήποτε αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να εξετάζονται από ειδικό.

Οι αιτίες
Το ροχαλητό οφείλεται κυρίως: στο φύλο (οι άνδρες ροχαλίζουν περισσότερο από ότι οι γυναίκες), την ηλικία (εμφανίζεται κυρίως σε άτομα μέσης ηλικίας), την κληρονομικότητα, την αύξηση βάρους, το κάπνισμα, τη λήψη αλκοόλ, τη χρόνια αποφρακτική ρινίτιδα, τις ανωμαλίες στην κατασκευή της μύτης, τα κρυολογήματα κατά τα οποία πρήζονται αμυγδαλές και γενικά η περιοχή του στόματος και του λαιμού, τις αμυγδαλές και τα κρεατάκια που πρέπει να αφαιρεθούν, το στραβό ρινικό διάφραγμα, την εγκυμοσύνη.

10 τρόποι για να απαλλαγείτε
1 Κόψτε το αλκοόλ Αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ και φαρμάκων που μειώνουν την αναπνοή όπως τα υπνωτικά και τα ηρεμιστικά.

2 Σταματήστε το κάπνισμα Μειώνει τις πιθανότητες δημιουργίας φλεγμονών στους αεραγωγούς.

3 Προσέχετε πόσο τρώτε Μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση του φαγητού, πάντα σε λογικές μερίδες και δύο με τρεις ώρες πριν κοιμηθείτε.

4 Ασκηθείτε Βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα, ελαττώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης ροχαλητού και άπνοιας.

5 Χάστε βάρος Και προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

6 Μπείτε σε πρόγραμμα Πηγαίνετε για ύπνο κάθε βράδυ την ίδια ώρα και κοιμηθείτε σε πλάγια στάση και όχι ανάσκελα. Όταν κοιμάστε ανάσκελα η σιαγόνα ανοίγει και ευνοεί το ροχαλητό.

7 Κάντε μικρές αλλαγές Σηκώστε το κεφαλάρι του κρεβατιού στα 10 εκατοστά τοποθετώντας κάτι στα ποδαράκια. Τα πολλά μαξιλάρια ίσως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

8 Εξασφαλίστε υγρασία στο δωμάτιο Οι συσκευές θέρμανσης και ψύξης ξηραίνουν τον αέρα και ο ξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα και άρα θορυβώδες ροχαλητό. Το χειμώνα τοποθετήστε πάνω στα σώματα θέρμανσης μπολ με νερό, τα οποία θα προκαλέσουν άνοδο των ποσοστών υγρασίας στο δωμάτιο.

9 Βάλτε αυτοκόλλητα Υπάρχουν αυτοκόλλητα που βοηθούν την κατάσταση ανοίγοντας του αεραγωγούς.

10 Φορέστε μασελάκι Στις ήπιες περιπτώσεις, μπορεί ο οδοντογιατρός να σας συστήσει μία ορθοδοντική συσκευή, η οποία εφαρμόζεται στο στόμα κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επισκεφτείτε το γιατρό όταν:
Ροχαλίζετε δυνατά και βαριά για περισσότερο από 2 μήνες.
Αισθάνεστε υπνηλία και κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σταματάτε να αναπνέετε, βήχετε ή πνίγεστε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το μυστικό
Το ροχαλητό είναι το κύριο σύμπτωμα της υπνικής άπνοιας, μίας κατάσταση που πρέπει πάντα να ελέγχεται από ειδικό. Οι διαταραχές αναπνοής κατά τον ύπνο διαπιστώνονται με μια ειδική εξέταση, που λέγεται «πολυσωματική μελέτη ύπνου», σε εξοπλισμένα εργαστήρια ή στα κρατικά Κέντρα Μελέτης Ύπνου. Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν την εξέταση, η οποία κρατάει από ένα έως δύο 24ωρα.

Έκλεψαν τα στεφάνια από το μνημείο Πεσόντων στη Ζάκυνθο

Τα στεφάνια έκαναν φτερά λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πρωτότυπη κλοπή στη Ζάκυνθο αφού τα δάφνινα στεφάνια που κατατέθηκαν την Παρασκευή στην στήλη των Πεσόντων στο Καλαμάκι, εξαφανίστηκαν λίγο αργότερα!

Το γεγονός αποδοκιμάστηκε έντονα από το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας.

Έργα ανάπλασης ύψους 150 εκ. ευρώ στο λιμάνι Ηρακλείου

Επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ θέλει να υλοποιήσει ο ΟΛΗ το επόμενο διάστημα.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου παραδέχονται ότι ένα τέτοιο «πρότζεκτ» είναι φιλόδοξο και μεγαλόπνοο και καλεί καταρχάς για τις 9 Απριλίου όλους τους τοπικούς φορείς να το συζητήσουν και να... συνδράμουν. Στη συνάντηση της 9ης Απριλίου στο Επιμελητήριο, η διοίκηση του ΟΛΗ θα αναλύσει όλο το πακέτο των επενδυτικών της σχεδίων οι οποίες και αναλύονται στην πρόταση που εστάλη στην Περιφέρεια, το δήμο, τους βουλευτές, τα Επιμελητήρια, τις τράπεζες κ.λπ.

«Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται και το επενδυτικό κλίμα δεν θεσμοθετείται. Χρειάζεται όραμα, επίπονος σχεδιασμός, ρεαλιστική προσέγγιση των ζητημάτων και φυσικά διαφάνεια στην αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου», αναφέρει με νόημα ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Τσικνάκης στην πρόταση.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο του ΟΛΗ κινείται σε 5 άξονες.
1. Στην μεταφορά και νέα οριοθέτηση του εμπορικού τμήματος (ΛΙΣΔΕ) του λιμένα στις προβλήτες IV και V με πρόβλεψη για περαιτέρω μελλοντική επέκταση
2. Στη διαμόρφωση αυτόνομου τμήματος κρουαζιέρας στην προβλήμα III (μέχρι την περιοχή του κτηνιατρείου)
3. Στην επέκταση και στον εκσυγχρονισμό του τμήματος ακτοπλοΐας που περιλαμβάνει: συντήρηση /βελτιώσεις στις προβλήτες Ι και ΙΙ, κατασκευή νέας προβλήτας δυτικά της προβλήτας Ι και επέκταση και εκσυγχρονισμό των επιβατικών σταθμών.
4. Στη διαμόρφωση τμήματος αναψυχής με επίκεντρο τον ιστορικό ενετικό λιμένα του Ηρακλείου
5. Στην ανάπτυξη τμήματος αλιευτικού καταφυγίου και χώρου επισκευής μικρών σκαφών προ του ΔΔΝ Αλικαρνασσού.

Και όπως αναφέρει ο ΟΛΗ, αυτός ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός θέλει και χρήματα: Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω παρεμβάσεων με το σύνολο των λιμενικών υποδομών, των κτιριακών εγκαταστάσεων και του αναγκαίου μηχανολογικού εξοπλισμού προσεγγίζει τα 150.000.000 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Αυτό καθιστά το εγχείρημα ιδιαίτερα σημαντικό αλλά και φιλόδοξο. Αποτελεί μια πρόκληση για όλους μας. Το παραπάνω ποσό προκύπτει κατά προσέγγιση και κατά τμήμα ως εξής:
• Εμπορικό τμήμα: 30.000.000 και επιπλέον 40.000.000 για τη νέα προβλήτα και την επέκταση του προσήνεμου μόλου
• Τμήμα αναψυχής και ακτοπλοΐας 40.000.000 ευρώ
• Τμήμα κρουαζιέρας 25.000.0000 ευρώ
• Τμήμα αλιευτικού καταφυγίου και επισκευής σκαφών 15.000.0000 ευρώ

Συρία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Αυτή την φορά ήταν διαδηλωτές στην Λατάκια! Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, "άγνωστοι" ένοπλοι επιτέθηκαν σε γειτονιές στην Λατάκια ακροβολιστηκαν σε σκεπές και τρομοκράτησαν τους πολίτες πυροβολώντας.

Μεταξύ των νεκρών πάντα σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων είναι και πολίτες και άνδρες του στρατού.
Μάλιστα έκαναν λόγο και για 200 τραυματίες κυρίως στρατιώτες.

Εκατοντάδες στρατιώτες μεταφέρθηκαν το Σάββατο στην Λατάκια μετά από σφοδρές ταραχές που είχαν ξεσπάσει στην πόλη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μακελειό στη Συρία - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Δείτε video

Ηλιοφάνεια θα έχει σήμερα

Σποραδικές βροχές θα σημειωθoύν το πρωί στα Δωδεκάνησα και το βράδυ στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένεται καλός καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά και το βράδυ αναμένονται σποραδικές βροχές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια, θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει.
Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς.

Για Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσεις τους 21 βαθμούς.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία στους 19.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοιθα πνέουν νότιοι 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και οι άνεμοι θα πνέουν 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς.

Έκκληση του Πάπα Βενέδικτου για να σταματήσει ο πόλεμος

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα και σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την "άμεση έναρξη διαλόγου" ώστε να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, απηύθυνε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος XVI.

"Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλους αυτούς που έχουν πολιτική και στρατιωτική ευθύνη ν' αρχίσουν αμέσως διάλογο για τη διακοπή της χρήση όπλων", τόνισε ο Πάπας μετά τη σημερινή προσευχή στο Βατικανό.

"Οι όλο και πιο δραματικές ειδήσεις από τη Λιβύη αυξάνουν την ανησυχία μου για τον άμαχο πληθυσμό και το φόβο μου για τις εξελίξεις εξαιτίας της χρήσης όπλων", τόνισε ο ποντίφηκας.

Ο Πάπας τόνισε ότι "είναι επείγουσα η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα που διαθέτει η διπλωματία" και εξέφρασε την ελπίδα για την εξεύρεση " ειρηνικών και μόνιμων λύσεων ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές".

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More