Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Άκουσε "Γαλλικά" ο Παπανδρέου σε ομιλία του στη Γερμανία

Ομάδα ελλήνων φοιτητών αλλά και ορισμένοι γερμανοί εισέβαλαν στην αίθουσα των διαλέξεων γερμανικού πανεπιστημίου, όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο βήμα ο έλληνας πρωθυπουργός και πραγματοποιούσε ομιλία.

Από την εισβολή των φοιτητών διεκόπη η ομιλία του πρωθυπουργού και μάλιστα ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις από τους φοιτητές, γεγονός που εξόργισε τον πρωθυπουργού. Οι φοιτητές μάλιστα ξεπέρασαν τα όρια, καθώς ζητούσαν με τρομερά άσχημο τρόπο να εγκαταλείψει την Ελλάδα σύσσωμη η κυβέρνηση.

Η εικόνα αυτή προκαλεί αίσθηση καθώς αποτελεί ενέργεια που αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, η μικρή ομάδα φοιτητών βρέθηκε εκτός του πανεπιστημίου και δεν τους επέτρεψαν να σηκώσουν πανό .
Ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα έφυγε από την αίθουσα για να επιστρέψει λίγο αργότερα στο βήμα. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο. «Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα».

Αλλά και έξω από το πανεπιστήμιο εκτός από τους έλληνες φοιτητές υπήρχαν και γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Μάλιστα, οι φοιτητές χτυπούσαν με τα χέρια τους τις πύλες του πανεπιστημίου, βρίζοντας τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων «Hummer» και πυροσβεστικών αυτοκινήτων, κατασκευής της εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι θα παρατάξουν τα οχήματα στις δύο πλευρές της εθνικής οδού και θα μοιράζουν στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τη δεινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η άλλοτε κραταιά αμυντική βιομηχανία, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Πάντως, δεν προτίθενται να διακόψουν την κίνηση επί της εθνικής οδού.

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου και η ΟΤΟΕ

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου και στο συλλαλητήριο, που διοργανώνεται την ίδια ημέρα στο Πεδίον του Άρεως και ώρα 11.00 το πρωί, συμμετέχει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος.

Η ΟΤΟΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε νομοθετικές παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις, που στοχεύουν στην κατάργηση των νομίμων αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων ούτε όσα κυοφορούνται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και απελευθέρωση των απολύσεων, μέσω της κατάργησης των κανονισμών εργασίας.

Η αρχή της πτώσης για την Μέρκελ

Η πτώση της καγκελαρίας είναι πλέον ορατή. Η συντριβή της Άγκελα Μέρκελ έρχεται και όσο περισσότερα λάθη κάνει στην Ευρώπη τόσο πιο πολύ θα το πληρώνει στο εσωτερικό.

Στην ανάλυση του αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών στο Αμβούργο προχωρούν σήμερα οι κομματικές ηγεσίες στο Βερολίνο. Στην πρεμιέρα του μαραθώνιου συνολικά εφτά εκλογικών αναμετρήσεων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θριάμβευσε στις χθεσινές εκλογές στο Αμβούργο, αποσπώντας και την αυτοδυναμία στη νέα τοπική βουλή.

"Τεράστια νίκη του SPD στο Αμβούργο", γράφει η εφημερίδα Bild, "Το SPD κυβερνά μόνο του, το CDU πέφτει", είναι ο τίτλος της Suddeutsche Zeitung, "Απόλυτη πλειοψηφία για το SPD στο Αμβούργο", ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, "Ο Όλαφ Σολτς ξανακυριεύει το Αμβούργο για το SPD", τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της η Die Welt.

Σύμφωνα με το επίσημο προσωρινό αποτέλεσμα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή, το ποσοστό του SPD έφτασε στο 48,3% από 34,1% που είχε στις προηγούμενες εκλογές του 2008. Καταλαμβάνει 61 έδρες επί συνόλου 121 και έχει απόλυτη πλειοψηφία στη νέα τοπική βουλή. Η σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα "εξαιρετική αρχή της εκλογικής χρονιάς 2011".

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση CDU έπεσε στο 21,9% από το 42,6% των προηγούμενων εκλογών. Είναι το χειρότερο αποτέλεσμα μεταπολεμικά για τους Χριστιανοδημοκράτες στο Αμβούργο και η χειρότερη αφετηρία για το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν στη Σαξονία- Άνχαλτ (20.03.11), όπως επίσης σε Βάδη-Βυρτεμβέργη και Ρηνανία-Παλατινάτο (27.03.11).

Το κόμμα των Πρασίνων GAL βελτίωσε το ποσοστό του στο 11,2% από το 9,6%, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στην αντιπολίτευση μετά την αποτυχία της κυβερνητικής τους συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες και την αυτοδυναμία των Σοσιαλδημοκρατών. Στη νέα βουλή του Αμβούργου εκπροσωπούνται τόσο το κόμμα Αριστερά LINKE που διατήρησε το ποσοστό του 6,4%, όσο και το κόμμα των Φιλελευθέρων FDP που με 6,6% ξεπέρασε το πλαφόν εισόδου στη βουλή.

Το αποτέλεσμα του Αμβούργου αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Bundesrat που είναι το νομοθετικό όργανο εκπροσώπησης των κρατιδίων, όπου είχε απολέσει ούτως ή άλλως την πλειοψηφία μετά τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία το Μάιο του 2010.

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινά σύστημα ηλεκτρονικής προσυνταξιοδότησης στον ΟΑΕΕ

Ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του (ΟΑΕΕ), κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Το σύστημα ηλεκτρονικής προσυνταξιοδότησης το οποίο θα επιτρέπει στους ασφαλισμένους να γνωρίζουν πότε θα βγουν στη σύνταξη και ποιο είναι το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται, θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν για τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ όπου τα στοιχεία είναι πιο αναλυτικά, και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Εξάλλου, μιλώντας στις 16 Φεβρουαρίου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ο κ. Βουδούρης είχε ανακοινώσει Το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για τα επόμενα τρία χρόνια ώστε να μπορέσουν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν ευκολότερα στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Ο χρόνος αναμονής των ασφαλισμένων για συνταξιοδότηση από τον ΟΑΕΕ είναι σήμερα από 3 εως 7 μήνες.

Σταμάτησαν οι μεταφορές μαθητών στη Σάμο

Οι μεταφορείς είχαν ήδη ενημερώσει ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα σταματούσαν το συγκεκριμένο έργο, αφού το χρέος έχει ξεπεράσει το 1.180.000€...

"Κανείς δεν μας έδωσε έστω και την παραμικρή διαβεβαίωση ότι θα πάρουμε χρήματα για να μπορέσουμε να κινήσουμε τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα", δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Βαγγέλης Χατζηφωτίου και πρόσθεσε: "Εδώ και ένα χρόνο δουλεύουμε δωρεάν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα πετρέλαια".

Οι μεταφορείς είναι διατεθειμένοι να αρχίσουν και πάλι τη μεταφορά των παιδιών, εφόσον πάρουν έστω και μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται. Από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος των χρημάτων για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μεταφορές των μαθητών.

Συλλήψεις για πορνεία στην Καλαμάτα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, συνέλαβαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Καλαμάτα τρεις Ρουμάνες 40, 35 και 20 ετών, κατηγορούμενες η μεν πρώτη για μαστροπεία και οι άλλες δύο για πορνεία.

Συγκεκριμένα, η 40χρονη, μαζί με έναν 51χρονο ομοεθνή της, που είναι ζευγάρι και διαμένουν σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα, προήγαγαν στη πορνεία κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία, μέσα στο σπίτι τους, γυναίκες ομοεθνείς τους.

Η σύλληψη έγινε, όταν αστυνομικός, προφασιζόμενος τον πελάτη, πήγε στο σπίτι της 40χρονης και συμφώνησε μαζί της αντί του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ, το οποίο έλαβε και είχε προσημειωθεί, να έρθει σε σεξουαλική επαφή με μία από τις δύο γυναίκες που βρίσκονταν εκεί.

Όταν ο αστυνομικός αποσύρθηκε στο δωμάτιο με τη γυναίκα, αποκάλυψε την ταυτότητά του και από κοινού με αστυνομικούς που περίμεναν απ' έξω συνέλαβαν τις τρεις γυναίκες.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ, προφυλακτικά, καθώς και δέκα (10) DVD με ερωτικό περιεχόμενο.

Ο 51χρονος σύντροφος της 40χρονης απουσίαζε από το σπίτι και αναζητείται.

Δήμος Αθηναίων: Μπάχαλο για τους μετανάστες

Για τρίτη φορά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που διανύουν την 28η μέρα της απεργίας τους, σε μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε έντονους τόνους. Κατατέθηκαν δύο προτάσεις και απορρίφθηκαν και οι δύο.

Η μία ήταν του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα τη μεσολάβηση του δημάρχου και του δήμου για να υπάρξει διέξοδος και θετική έκβαση, με τρόπο ρεαλιστικό και ανθρώπινο.

Η άλλη πρόταση, την οποία κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», ήταν να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Και στα δύο ψηφίσματα η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό. Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς έξι από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν «παρών» και η πρόταση απορρίφθηκε με μία ψήφο διαφορά.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τα Οικονομικά, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε ότι θέτει την παραίτηση του στη διάθεση του δημάρχου, ο οποίος λίγο αργότερα την έκανε δεχτή.

Κατόπιν τούτου και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του, καθώς και αυτός είχε δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία για την ίδια πρόταση.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση, μίλησε στους δημοτικούς συμβούλους ένας από τους απεργούς πείνας, ο Ρασίντ Ραφίκ, ζητώντας τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου στον αγώνα τους, τονίζοντας ότι «ο αγώνας των απεργών πείνας έχει φθάσει σε οριακό σημείο όσον αφορά στην υγεία τους».

Λήστεψαν δυο ξενοδοχεία στο Μοσχάτο

Με ... “ένα σμπάρο δυο τρυγόνια” φαίνεται πως σκέφτηκαν οι ληστές που πήγαν για... μεροκάματο χθες λίγο μετά τις δέκα το βράδυ στο Μοσχάτο.

Έβαλαν στο στόχαστρο τα διπλανά ξενοδοχεία GLS και Ποσειδώνας. Μπήκαν με τα όπλα στα χέρια και άρπαξαν 700 και 600 ευρώ αντίστοιχα.

Μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία οι δράστες είχαν εξαφανιστεί στα γύρω στενά.

Ποιοί θα απεργήσουν την Τετάρτη

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Τα συνδικάτα ζητούν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν:

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
* Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
* Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.
* Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.
* Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας.
* Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.
* Κλειστά τα καταστήματα, μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
* Οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ, τα τρένα του οποίου δε θα κινηθούν καθόλου την Τετάρτη

* Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μόνο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό και το Τραμ θα κινηθούν κανονικά, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Καμία συνάντηση με Μαρινάκη»

Λίγο πριν τις 19:30 ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γόντικας ανακοίνωσε τις 9 αποφάσεις του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ μετά τα γεγονότα του Καραϊκάσκη.

Αφού χαρακτήρισε τους παίκτες των «πρασίνων» «πραγματικούς νικητές του ντέρμπι», ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση συνάντησης που απηύθυνε νωρίτερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνάντηση» με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά θα ζητηθεί να συγκληθεί εκτάκτως το Δ.Σ. της Superleague με μοναδικό θέμα συζήτησης την επίσημη τοποθέτηση της Λίγκας για τα γεγονότα του Σάββατου αλλά και να κατατεθεί πρόταση μομφή κατά του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, του Βαγγέλη Μαρινάκη δηλαδή.

Ο Παναθηναϊκός πρόκειται να καταθέσει φάκελο στην ΕΠΟ και να τον προωθήσει και στην UEFA με οπτικό και όχι μόνο υλικό από τα όσα έγιναν πριν και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Εξερχόμενος των γραφείων της ΠΑΕ, ο Γόντικας ανέγνωσε τις αποφάσεις του Δ.Σ.

- Το Διοικητικό Συμβούλιο δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί νικητές του παιχνιδιού του Σαββάτου

- Θα ζητηθεί όχι μόνο η διαγραφή, αλλά και η οριστική απομάκρυνση από το χώρο του ποδοσφαίρου των τριών διαιτητών του παιχνιδιού, του τέταρτου, καθώς και του παρατηρητή

- Θα σταλεί πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ με λεπτομερή αναφορά στα γεγονότα, με οπτικό και οποιοδήποτε άλλο υλικό υπάρχει, ο οποίος φάκελος θα κοινοποιηθεί αυτούσιος και στην ΟΥΕΦΑ

- Θα ζητηθεί η σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague, με αίτημα να τοποθετηθεί η διοργανώτρια για τα γεγονότα, ενώ θα κατατεθεί και πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη

- Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, θα κατατεθούν προτάσεις θεσμικών αλλαγών, γιατί δεν πάει άλλο και έχουμε φτάσει στο μηδέν, με τη συνεργασία και άλλων ΠΑΕ που έχουν δηλώσει πρόθεση συμμετοχής σε όποια πρόταση.

- Θα δρομολογηθούν όλες οι ποινικές διαδικασίες. Έχουν ήδη κληθεί στελέχη για προανάκριση από την εισαγγελέα πλημελιοδικών Πειραιά

- Όλο το διοικητικό συμβούλιο και οι παίκτες κάνουν έκκληση στον κόσμο να δώσει συνολικά το παρών στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για να συμπαρασταθεί στους παίκτες που είναι οι πραγματικοί νικητές του ντέρμπι. Τους χρειάζεται αναγνώριση και συγχαρητήρια από τους φιλάθλους

- Περιμένουμε σύντομα πράξεις και αποφάσεις από την Πολιτεία και την ΕΠΟ. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο άμεσα, θα επανεξετάσουμε το θέμα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει

- Για την ανακοίνωση του Β. Μαρινάκη, ο Δημήτρης Γόντικας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία συνάντηση μαζί του: «Κυκλοφόρησε κάποια ανακοίνωση του κυρίου Μαρινάκη. Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση με νεότερη ανακοίνωση δική μας, αλλά δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση και απορούμε γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη η επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας. Αν δεν επιληφθούν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, το ΔΣ της ΠΑΕ θα επανεξετάσει σύντομα τη στάση μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει πυγμή και 100χρονη ιστορία. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος να παίζει με το σύλλογο. Πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να ψηφίζει νόμους και να μην τους εφαρμόζει. Το ίδιο έγινε και στο μπάσκετ, όπου άργησε η τιμωρία για κάποιους μήνες και όταν βγήκε προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ και αυτή μειώθηκε», δήλωσε από την πλευρά του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Αποδοκιμασίες σε Πρωτόππαπα

Στο γραφείο του Δ. Ρέππα βρέθηκε η μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων των ΜΜΜ. Λίγο πιο δίπλα, σε γνωστό εστιατόριο, βρισκόταν ο Χρήστος Πρωτόπαππας. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του, οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ κατευθύνθηκαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του στελέχους του ΠΑΣΟΚ που γευμάτιζε.

«Να σου κάτσει στο λαιμό», φώναζαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές. Το περιστατικό δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από το χώρο τους εργαζομένους των ΜΜΜ.

Η κρίση οδηγεί… στην κρεβατοκάμαρα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται η οικονομική κρίση προκαλεί καταιγισμό γεννήσεων! Πώς; Τα ζευγάρια προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα, ανακαλύπτουν πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι τζάμπα… Και ένα από αυτά είναι το σεξ!

Σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, όσο περισσότερο πλήττεται η τσέπη μας, τόσο περισσότερο στρεφόμαστε στην κρεβατοκάμαρα για διασκέδαση. Άρα ένα νέο babybοοm είναι προ των πυλών!

Πολλά ζευγάρια όταν αντιμετωπίζουν οικονομική πίεση τείνουν να μένουν συχνότερα στο σπίτι και να πέφτουν νωρίς στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, παρά το κόστος ενός παιδιού αρκετές γυναίκες που απολύονται από τη δουλειά τους αποφασίζουν ότι έφθασε η ώρα να αποκτήσουν μωρό.

Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους για την αύξηση της δραστηριότητας στην κρεβατοκάμαρα, παραπέμπουν στις πωλήσεις τεστ εγκυμοσύνης που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και στη μείωση των πωλήσεων προφυλακτικών.

Άλλωστε το 1979, την χρονιά του «χειμώνα της δυσαρέσκειας» όταν η Βρετανία είχε παραλύσει από μπαράζ απεργιών, ο μέσος αριθμός παιδιών ανά γυναίκα αυξήθηκε από 1,84 σε 1,88.

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις ολόκληρη την εβδομάδα

Νεφώσεις, βροχοπτώσεις, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά, είναι τα στοιχεία που θα συνθέτουν τα καιρικά φαινόμενα της εβδομάδας που ξεκινά για την χώρας μας.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πιο ισχυρά, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα συνοψίζεται στα ακόλουθα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Βροχές, καταιγίδες, τοπικές χιονοπτώσεις.
Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, έντασης 3 – 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από 8 ως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και το βράδυ πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κελσίου.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά, ενώ στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ πιθανότητα χιονοπτώσεων υπάρχει για τα ορεινά.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου. Καταιγίδες, χιονοπτώσεις, πρόσκαιρη βελτίωση.
Νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της χώρας αναμένουμε καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά, ενώ στα ορεινά της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Από το βράδυ θα σημειωθεί πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 4 μποφόρ και στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Βροχές και καταιγίδες.
Νεφώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν και θα δώσουν σποραδικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, αναμένουμε για την Τετάρτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα ενταθούν στα νότια της χώρας με ένταση που θα φθάσει τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια επίπεδα.


Πέμπτη 24/02/2011. Χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι.
Επιδείνωση του καιρού αναμένουμε για την Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και στα κεντρικά της χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Παρασκευή 25/02/2011. Χιονοπτώσεις και καταιγίδες.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την ερχόμενη Παρασκευή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί, έως θυελλώδεις, ενώ χιόνι θα πέσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση.

Άλλοι δύο μετανάστες απεργοί πείνας στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τη νύχτα ακόμα δύο μετανάστες από τους απεργούς πείνας που παραμένουν στο κτήριο Υπατία.

Οι μετανάστες είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και υπότασης και οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Αθηνών τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για το 5ο περιστατικό μετανάστη που μεταφέρεται στο νοσοκομείο ενώ οι απεργοί πείνας διανύουν την 5η εβδομάδα της απεργίας τους.

Κλειστά τα βενζινάδικα σε Ρέθυμνο και Χανιά την Πέμπτη

Κλειστά θα κρατήσουν τα βενζινάδικα την Πέμπτη οι βενζινοπώλες στο Ρέθυμνο, μετά τη σχετική απόφαση της ένωσης ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων του νομού.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ένωσης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και έγινε δεκτή από τα μέλη του οργάνου, που με αυτόν τον τρόπο ζητούν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να ελέγξει τις τιμές στα καύσιμα.

Την ίδια απόφαση έχουν λάβει και οι συνάδελφοί τους από τα Χανιά, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει κλείσιμο των καταστημάτων τους την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται για την αδράνεια των αρμοδίων αρχών στο θέμα της αντιμετώπισης των υψηλών τιμών των καυσίμων.

Μαρινάκης: ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ οι δηλώσεις μου

Σημαντικό βήμα για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά το ντέρμπι των «αιωνίων» έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, με μία ειλικρινή και αντρίκια δήλωση. «Ήταν λάθος το οποίο αναγνωρίζω», αναφέρει, ενώ καλεί σε συνάντηση τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γόντικα.

Η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν κρύφτηκα ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές της ομάδας μας, ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Ο στόχος μου ήταν και παραμένει διπλός,να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν 6 μήνες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, να επιχειρούν κάποιοι να μου χρεώσουν όλα τα κακώς κείμενα.

Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετα την λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στην συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω απο έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβει μετά την λήξη του αγώνα.

Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Οπως έκανα μέχρι τώρα αναλαμβάνω τις ατομικές μου ευθύνες. Καλώ άμεσα τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση”.

Διαβάστε επίσης: «Καμία συνάντηση με Μαρινάκη»

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν, χθες Κυριακή, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον προβλήτα Νο 3 του λιμανιού της Πάτρας, όπου φυλάσσονται κατασχεμένα οχήματα, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν σπάσει το τζάμι και παραβίασαν την πόρτα Ι.Χ.Ε. οχήματος, προσπαθώντας να εισέλθουν σε αυτό.

Ξεκίνησαν οι μεταφορές μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Κανονικά πραγματοποιούνται οι μεταφορές μαθητών στα σχολεία του νομού, καθώς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων δεσμεύτηκαν να αρχίσουν και πάλι τα δρομολόγια μετά από έκτακτη σύσκεψη της ΤΕΔΚ, στην οποία απέσπασαν από τους βουλευτές του νομού, την υποστήριξη για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με πρωτοβουλία των δημάρχων Συκεών και Θέρμης, οι οποίοι ζήτησαν σε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ να πραγματοποιηθεί ξεχωριστή έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού, των ιδιοκτητών λεωφορείων, του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, των δημάρχων και της Ομοσπονδίας Γονέων νομού Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη παρέστησε σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να καταθέσουν από κοινού σχετική τροπολογία σε νομοσχέδιο στη Βουλή για την παράταση των συμβάσεων των μεταφορέων και την λύση του γραφειοκρατικού προβλήματος που εμπόδιζε την εκταμίευση του οφειλόμενου χρηματικού ποσού για το 2010.

Οι μεταφορείς δέχτηκαν την συγκεκριμένη λύση, ωστόσο, διευκρίνισαν ότι δίνουν περιθώριο 10 εργάσιμων ημερών (δύο εβδομάδων), διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να έχει προχωρήσει η διαδικασία της νομοθετικής ρύθμισης.

Kλειστό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες την ερχόμενη εβδομάδα το πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Όπως αποφάσισε η σύγκλητος δεν θα γίνουν μαθήματα στις 22 και στις 23 του μήνα, ώστε να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο η διαμαρτυρία της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη στάση του αρμόδιου υπουργείου.

Μάλιστα για το σκοπό της απόφασης αυτής θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη συνέντευξη τύπου από καθηγητές του πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι θα εξηγήσουν την κατάσταση που επικρατεί ώστε να ενημερωθεί και η κοινή γνώμη.

Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη!!! - Όταν η φαντασία και η εφευρετικότητα "οργιάζουν"

Ηδη το γκρουπ: "Κάλυπτα κι εγω τον Κατσουράνη" στο Facebook έχει συγκεντρώσει περίπου 17.000 like.

Από σοβαρές παρατηρήσεις όπως: "Παιδιά όλοι καλύπτουμε τον Κατσουράνη με την στάση μας κ αυτό φτάνει,οπότε είναι γκόλ!!!Αλλά δεν βλέπω κάποιον γαύρο να το παραδέχεται κ ντρέπομαι γιαυτό...EΓΩ ΠANTΩΣ ΕΙΜΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ TO ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ..."

Μέχρι: "Τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού είναι σαν τα δώρα του Αι Βασίλη....Χαίρεστε που τα παίρνετε αλλά ξέρετε ότι τα έχει αγοράσει ο μπαμπάκας...!" και "Ακόμα και ο... Ακάλυπτος, κάλυπτε τον Κατσουράνη"!!!

Ενω μπορείτε να συναντήσετε και σχόλια - ανέκδοτα:
Πάει κάποιος σε μια μπουτίκ κ λέει στον πωλητή:
-Γεια σας θα ήθελα μια φανέλα του ολυμπιακού
Και ο πωλητής:
-Παίκτη ή διαιτητή;;;

Firefox 4: Δεν θα κυκλοφορήσει τελικά μέσα στο Φεβρουάριο!

Όλα δείχνουν οτι η τελική έκδοση του πολυαναμενόμενου browser της Mozilla θα αργήσει λίγο ακόμα.

Η ομάδα ανάπτυξης της Mozilla δουλεύει πάνω στην κυκλοφορία της 12ης δοκιμαστικής έκδοσης του Firefox 4 κι ετοιμάζεται να κάνει τις τελευταίες αλλαγές που θα έχει η τελική έκδοση του πολυαναμενόμενου browser.

Έτσι λοιπόν, όλα δείχνουν οτι ο Firefox 4 δε πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος του Φεβρουάριο που αναμενόταν μιας και οι ειδικοί πιστεύουν οτι η διάθεση της έκδοσης release candidate θα είναι στις 25 Φεβρουαρίου και θα χρειαστούν πάνω από τρεις ημέρες για να αξιολογηθεί η έκδοση αυτή, οπότε η final version αν ισχύουν αυτά δεν είναι εφικτό να κυκλοφορήσει πριν το Μάρτιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Damon Sicore (senior director of platform engineering) της Mozilla, οι developers έχασαν αρκετό χρόνο με τη επιδιόρθωση διάφορων bugs που υπήρχαν αλλά ήταν μικρού ενδιαφέροντος και πλέον πρέπει να επικεντρωθούν στα λεγόμενα hard blockers, έτσι ώστε να λυθούν τα σημαντικά προβλήματα, αλλά είναι αισιόδοξος οτι στις 25 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η RC έκδοση του πολυαναμενόμενου browser.

Γυναίκα χτύπησε ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ και τον λήστεψε

Μόνο ληστεία δεν υποπτεύτηκε ο άτυχος 77χρονος όταν είδε μια γυναίκα να μπαίνει στο πρακτορείο του.

Αν και ήταν μεσάνυχτα ο ηλικιωμένος δεν είχε κλείσει. Η γυναίκα μπήκε και επιτέθηκε εναντίον του 77χρονου.

Το χτύπησε, άρπαξε από το ταμείο 400 ευρώ και έφυγε πριν ο ηλικιωμένος προλάβει να φωνάξει την αστυνομία.

Νέο πολεοδομικό πλαίσιο για τα νησιά

Φρένο στην άναρχη οικιστική επέκταση επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος με ένα νέο πολεοδομικό πλαίσιο το οποίο θα προβλέπει μείωση της ισχύουσας επιτρεπόμενης δόμησης, κατάργηση παρεκκλίσεων αλλά και δυνατότητα συνένωσης μικρών οικοπέδων.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση αναμένεται να μειωθεί από τα 200 τ.μ στα 150 τ.μ, όπως ισχύει ήδη σήμερα στα 24 νησιά που διέπονται από ειδικά διατάγματα, ενώ η ελάχιστη αρτιότητα θα αυξηθεί με παράλληλη κατάργηση των παρεκκλίσεων. Ως αντιστάθμισμα θα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης μικρών οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθούν μεγαλύτερες, άρτιες ιδιοκτησίες.

Παλαιά κτίσματα, όπως στάβλοι και αποθήκες, δεν θα προσμετρούνται στον συντελεστή, ώστε να μην κατεδαφιστούν, ενώ θα ξεκαθαριστεί το δίκτυο των δημοτικών ή κοινόχρηστων δρόμων και να διαχωριστεί από εκείνο των μονοπατιών, προκειμένου να μειωθεί η δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές.

της έκλεψαν τον... σκύλο!!!

Όλα τα ακούσαμε. Να κλέβουν κινητά, τσάντες, αυτοκίνητα, πορτοφόλια άντε και κοσμήματα αλλά να της κλέψουν το σκύλο που έβγαλε βόλτα...

Το περιστατικό έγινε στις 23:00 χθες βράδυ στην Νίκαια. Μια 40χρονη γυναίκα έβγαλε βόλτα τον σκύλο της, ράτσας Πόιντερ, κυνηγετικό σκυλί το οποίο μάλιστα κοστίζει ακριβά.

Τρία άτομα επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα και την χτύπησαν. Άρπαξαν τον σκύλο και το έβαλαν στα πόδια. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η 40χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Tην Πέμπτη το διαστημικό ταξίδι του «Discovery»

Έπειτα από καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, το διαστημικό λεωφορείο «Discovery» θα πραγματοποιήσει την τελευταία του αποστολή στο διάστημα την ερχόμενη Πέμπτη.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις ρωγμές που υπήρχαν στην κύρια δεξαμενή καυσίμου, επάνω στην οποία φέρεται το διαστημικό λεωφορείο. Οι ρωγμές ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την εκτόξευση όταν διαπιστώθηκε διαρροή υγρού υδρογόνου.

Το Discovery, θα μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έξι αστροναύτες και ένα ανδροειδές, ένας ρομπότ δηλαδή με ανθρώπινη εμφάνιση καθώς και προμήθειες για το πλήρωμα του ISS.

Καλαμάτα: Νεαρό ζευγάρι με 5 κιλά χασίς!

Σε έρευνα αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών που έγινε βρέθηκε στο σπίτι του 19χρονου, ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 4.772 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε έξι ανισοβαρείς αεροστεγείς συσκευασίες, περιτυλιγμένες με μονωτική ταινία, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου "μπρελόκ" Νο 6,35 αμερικάνικης προέλευσης και δεκατρία φυσίγγια διαμέτρου 9mm.

Στο σπίτι της 18χρονης, βρέθηκε ποσότητα χασίς 2,4 γραμμαρίων, περιτυλιγμένη σε χάρτινη συσκευασία. Οι ναρκωτικές ουσίες, η ζυγαριά ακριβείας και το όπλο κατασχέθηκαν, οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Επεισόδια σε πορεία Νεοναζί για τον βομβαρδισμό της Δρέσδης

Με δακρυγόνα, εκτοξευτήρες νερού και γκλομπ αστυνομικοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν αντιδιαδηλώσεις κατά πορείας νεοναζί.

Οι νεοναζί συμμετείχαν στην εκδήλωση των ακροδεξιών στην Δρέσδη για την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης από τους συμμάχους το 1945."Η κατάσταση παραμένει τεταμένη", ανέφερε η αστυνομία της Δρέσδης χθες το βράδι.

"Χιλιάδες βίαιοι ακτιβιστές διέσπασαν τις μπαριέρες της αστυνομίας σε πολλές τοποθεσίες προσπαθώντας να μπουν στην περιοχή που είχε καθοριστεί ότι θα εκινείτο η ακροδεξιά", πρόσθεσε.

Περίπου 6.000 νεοναζί έλαβαν μέρος στις τρεις πορείες που έλαβαν άδεια από δικαστήριο --παρά τις αντιδράσεις της δημαρχίας-- στην Δρέσδη το Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία. Διοργανωτές μιας σειράς αντιδιαδηλώσεων είπαν ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι προσπάθησαν να εμποδίσουν τις νεοναζιστικές πορείες και κατάφεραν να μην τις αφήσουν να φθάσουν στο κέντρο της πόλης.

"Οι διαθέσεις στις τάξεις των ακροδεξιών εξτρεμιστών ήταν εξαιρετικά επιθετικές και τεταμένες διότι δεν μπορούσαν να κάνουν την πορεία εξ αιτίας των μπλόκων" που έστησαν αντιδιαδηλωτές, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Φρανκ Βεντ.

Επεισόδια αναφέρθηκαν μεταξύ αστυνομικών και αριστερών διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα σε αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και στα παράθυρα ενός κτιρίου γραφείων.

Την περασμένη εβδομάδα περίπου 17.000 πολίτες σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της πορείας των ακροδεξιών για την 66η επέτειο από το βομβαρδισμό. Η αστυνομία ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν.

Θα τραγουδήσουν για τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

Στο πλευρό των 300 μεταναστών απεργών πείνας θα σταθούν με το δικό τους τρόπο καλλιτέχνες της πόλης της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας σε συναυλία που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 στην πλατεία Αριστοτέλους και μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Ζερβουδάκης, Βασίλης Λέκκας, Υπόγεια Ρεύματα κ.ά.

Σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα δεν επιτρέψουν τη συναυλία στην πλατεία, αυτή θα μεταφερθεί στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Deep Purple: Δεν τα βρήκαν στο... ενοίκιο!!!

Η συναυλία των Deep Purple η οποία προγραμματίζεται για τις 25 Μαΐου στα Γιάννενα «σκάλωσε» για λίγο χθες. Ο λόγος είναι ότι δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ των διοργανωτών για να γίνει η συναυλία στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες», οπότε αναζητείται νέα τοποθεσία για να φιλοξενηθούν οι γερόλυκοι του χαρντ ροκ, οι οποίοι είναι συχνοί-πυκνοί επισκέπτες της Ελλάδας, δεν έχουν έρθει ποτέ όμως στα Γιάννενα.

Ο λόγος της διαφωνίας μεταξύ της διοίκησης των «Ζωσιμάδων» και του Γιώργου Γάκη που κάνει τις επαφές για να γίνει η συναυλία, είναι οι όροι της παραχώρησης του σταδίου και ειδικότερα, το ποσοστό επί των εισιτηρίων που πρέπει να πάρει το γήπεδο.

Αυτό, ανέρχεται στο 15% και όπως δείχνουν γίνεται ο λόγος της αναζήτησης νέου χώρου. «Εμείς θέλουμε να φιλοξενήσουμε τέτοια γεγονότα φυσικά, γιατί πρέπει να έχουμε και κάποια έσοδα. Ο νόμος όμως, δεν μας επιτρέπει την παραχώρηση με κάτω του 15%» τονίζει στον «Η.Α.» ο πρόεδρος του γηπέδου, Γιώργος Κρανάς.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, όταν οι διοργανωτές ζήτησαν από το γήπεδο τους όρους. Η διοίκηση τους είπε ότι θα δει το πλαίσιο με το οποίο παραχωρήθηκε το γήπεδο στην περσινή συναυλία των Scorpions, θα τους συζητήσει και θα τους υποβάλλει, από την πλευρά της. Όπερ και εγένετο την περασμένη Δευτέρα, όταν η διοίκηση έκανε την πρότασή της. Χθες, οι κ.κ. Κρανάς και Γάκης είχαν νέα συνομιλία και σύμφωνα με τον πρόεδρο του γηπέδου, οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι «δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον» από την πλευρά τους.

Το θέμα πάντως είναι και με υπό ποιους όρους παραχωρήθηκε πέρυσι το γήπεδο, για τη συναυλία των Scorpions, τι υποχρεώσεις ανέλαβε η διοίκησή του και τι ποσοστό εσόδων είχε (αν δηλαδή ανταποκρίνονται σε ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος).

Πάει για Κάστρο

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως, οι διοργανώτριες εταιρίες πιέζουν ώστε να γίνουν οι συναυλίες με τα μικρότερα δυνατά κόστη και τους καλύτερους όρους γι αυτές. Η πειθώ τους εξαρτάται και από τη δυναμική των ονομάτων τους, Συνήθως, τα συμβόλαια που «πουλάνε» στην Ελλάδα, όπως αυτά των Scorpions, έχουν και σκληρότερη διαπραγμάτευση.

Οι Deep Purple παρότι εδώ και χρόνια κάνουν το κομμάτι τους περισσότερο, παρά προσφέρουν κάτι καινοτόμο στη μουσική, συνεχίζουν να έχουν καλές συναυλιακές παρουσίες και ειδικά στην Ελλάδα, να «πουλάνε τρελά». Φέτος θα έρθουν για τουλάχιστον άλλη μια συναυλία, στις 20 Μαΐου στο Ελληνικό, στην Αθήνα. Όσο για τα Γιάννενα, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές προκειμένου να διατεθεί ο δεύτερος πιο «hot» συναυλιακός χώρος της πόλης, το Ιτς Καλέ.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κατάληψη στα δημαρχεία όλης της Ελλάδας

Συμβολική κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας ετοιμάζει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Η τρίωρη κινητοποίηση, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του μνημονίου.

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι, ένα νέο, ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ και η αποτροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη διαχείριση των απορριμμάτων από ιδιώτες.

40% των θανατηφόρων τροχαίων μέσα στις πόλεις

Η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων μέσα σε κατοικημένες περιοχές, που μέχρι σήμερα αποτελούν και το 81% του συνόλου των ατυχημάτων ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την απόφαση έλαβαν σήμερα ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας και οι δήμαρχοι και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο διοικητής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια σύσκεψης για την οδική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, το 40% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνουν μέσα στις πόλεις με θύματα στις περισσότερες περιπτώσεις πεζούς, ηλικιωμένους και παιδιά.

Ειδικά μάλιστα στο νομό Θεσσαλονίκης από το σύνολο των θανατηφόρων τροχαίων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου το 49,25% συνέβη εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ από το σύνολο των 2.009 ατυχημάτων τα 1.628 συνέβησαν επίσης μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα .

Οι δράσεις που παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό αφορούν σε:

-Δημιουργία ζωνών ήπιας κυκλοφορίας, με όρια ταχύτητας 30-40 χλμ/ώρα μέσα στον αστικό ιστό,

-Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνικών μέσων όπως κάμερες, ραντάρ και συστήματα ευφυών μεταφορών

-Βελτίωση και συντήρηση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης

-Απομάκρυνση παρόδιων εμποδίων που επηρεάζουν αρνητικά την οδική ασφάλεια όπως διαφημιστικές πινακίδες

-Συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων για την επιλογή σημείων τοποθέτησης των μειωτών ταχύτητας

-Σύνταξη και έγκριση προδιαγραφών για ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια με στόχο την ασφαλή μετακίνηση ποδηλάτων, πεζών και ΑΜΕΑ

-Συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την ένταξη προδιαγραφών οδικής ασφάλειας στις μελέτες των σχολικών κτιρίων, ώστε οι ανάδοχοι κατασκευαστές να υποχρεούνται να τις εφαρμόζουν λαμβάνοντας σχετική άδεια από την οικεία δημοτική αρχή.

Συμφωνήθηκε επίσης η πιλοτική εφαρμογή, σε ένα σχολείο κάθε δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενός δακτυλίου οδικής ασφάλειας, με συγκεκριμένα μέτρα που θα προστατεύσουν την ασφάλεια και ζωή των μαθητών.

Έρχεται η “αστυνομία” των ΜΜΜ

Από τον Απρίλιο θα κάνουν την εμφάνισή τους οι άνδρες και οι γυναίκες του ειδικού Σώματος Ελεγκτών Κομίστρου. Στόχος θα είναι να κάνουν αισθητή της παρουσία τους, γι' αυτό και θα φορούν στολές, ώστε να αποτρέψουν τους “τσαμπατζήδες” στα ΜΜΜ.

Οι νέοι ελεγκτές θα εκπαιδευτούν ανάλογα με το μέσο το οποίο θα εποπτεύουν καθώς αλλιώς θα γίνεται ο έλεγχος σε λεωφορεία και τρόλεϊ και αλλιώς σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Παράλληλα θα υπάρχουν σε κομβικά σημεία, σταθμούς και αφετηρίες αρκετοί αστυνομικοί που θα βεβαιώνουν άμεσα την παράβαση και το πρόστιμο στους “λαθρεπιβάτες”.

Γρεβενά: Καταγγελία φρίκης - Σκότωσαν, έψησαν και έφαγαν αρκούδα!

To κεφάλι του άτυχου ζώου βρισκόταν σε περίοπτη θέση στο τραπέζι των προσκεκλημένων, που είχαν μάλιστα φωτογραφήσει τη νεκρή αρκούδα πριν και μετά το μαγείρεμα...
Άναυδοι έμειναν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση, ''Καλλιστώ'', ανακαλύπτοντας ότι στο νομό Γρεβενών, κάτοικοι της περιοχής έστρωσαν τραπέζι με κυρίως πιάτο μια αρκούδα! Στο τραπέζι υπήρχε τοποθετημένο σε περίοπτη θέση το κεφάλι του ζώου.

Σύμφωνα με το ''Εθνος'' το τραπέζι ήταν οργανωμένο με μυστικότητα και οι συμμετέχοντες ήταν γνωστά μέλη της κοινωνίας της πόλης. Ωστόσο το κοινό μυστικό κυκλοφόρησε και ένας κάτοικος της περιοχής βρήκε το θάρρος να τηλεφωνήσει στην περιβαλλοντική οργάνωση ''Καλλιστώ'' για να το καταγγείλει έστω και ανώνυμα.

Με τρεμάμενη φωνή ενημέρωσε τους ανθρώπους της οργάνωσης για το γεύμα, είπε πως υπάρχει φωτογραφικό υλικό που τεκμηριώνει την καταγγελία και πως γνωρίζει τα ονόματα εκείνων που... έστησαν την όλη εκδήλωση. Πριν όμως προλάβουν να ρωτήσουν οτιδήποτε τα μέλη της οργάνωσης, τους έκλεισε το τηλέφωνο.

Η περιβαλλοντική οργάνωση απέστειλε σχετική επιστολή προς κάθε αρμόδια υπηρεσία της διεύθυνσης δασών της Περιφέρειας, του δασαρχείου, αλλά και του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Η άκρως παράνομη αυτή ενέργεια και παράλληλου “κανιβαλισμού” χαρακτηρίζει με τα πιο μελανά σημεία κάποιους ευυπόληπτους κατά τα άλλα πολίτες του νομού Γρεβενών ενώ η αναμενόμενη δημοσιοποίηση του περιστατικού πρόκειται χωρίς αμφιβολία να δυσφημίσει για άλλη μια φορά την κατά τα άλλα ελκυστική λόγω φυσικού κάλλους περιοχή των Γρεβενών» ανέφερε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία στην αυλή της Θεσσαλονίκης

Απεργία δασκάλων Τρίτη και Τετάρτη στη Λάρισα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «Κων/νος Κούμας» καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν:

• «Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, επιχειρούν με βίαιο τρόπο να σαρώσουν ότι θετικό κατακτήσαμε με αγώνες χρόνων και να διαμορφώσουν ένα σκηνικό όπου θα κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος.

• Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα με το οποίο επιδιώκει να περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας. Στο στόχαστρο των περικοπών βρίσκονται τα επιδόματα των εκπαιδευτικών (εξωδιδακτικό, απασχόλησης, παραμεθόριων περιοχών, κ.α.) αγνοώντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

• Τα ταμεία των εργαζομένων στο δημόσιο έχουν οδηγηθεί σε δραματική κατάσταση εξαιτίας της χρόνιας καταλήστευσης των αποθεματικών τους από το κράτος, τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους για κάλυψη εισοδηματικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη ενίσχυση αλλά και της εμπλοκής τους σε χρηματιστηριακές συναλλαγές με τα δομημένα ομόλογα.

• Η μείωση των δαπανών για την Παιδεία σε ποσοστό, για πρώτη φορά, κάτω από το 3% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, που αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

• Η κατάργηση του θεσμού της Μετεκπαίδευσης και η απουσία οποιασδήποτε μορφής οργανωμένης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών

• Η προώθηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, με μοναδικό στόχο την εξοικονόμηση πόρων από τις λειτουργικές δαπάνες των μικρών και μεσαίων σχολικών μονάδων και από τη μείωση του προσωπικού.

36μελής συμμορία στη Δράμα έπαιρνε δάνεια με πλαστά χαρτιά

Τέλος στην δράση μιας από τις μεγαλύτερες σπείρες απατεώνων, που αριθμούσε συνολικά 36 (!) μέλη, έβαλε η Ασφάλεια Δράμας μετά από έρευνες που κράτησαν πολλούς μήνες. Οι δράστες εξασφάλιζαν καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες από τράπεζες προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και εκκαθαριστικά Εφορίας!

Ως «εγκέφαλοι» της σπείρας που δρούσε επί δύο χρόνια στην Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και την Αθήνα, φέρονται μια γυναίκα από την Καβάλα και δύο Αθηναίοι.

Συμμετείχαν, όμως, άλλα 17 άτομα από διάφορες πόλεις, τα οποία αναλάμβαναν να προσεγγίζουν άνεργους και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν την εξασφάλιση δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο όνομά τους ακόμα κι αν δεν είχαν τις προϋποθέσεις.

Τους εφοδίαζαν με ψεύτικα στοιχεία που εξέδιδαν ηλεκτρονικά και με αυτά πήγαιναν σε τράπεζες για να συνάψουν δάνεια ή να εξασφαλίσουν πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας από τις οποίες αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα.

Το οικονομικό όφελος της σπείρας έφτασε βεβαιωμένα τα 73.000 ευρώ, ενώ τα πλαστά δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει τα μέλη της θα τους απέφεραν κέρδη ύψους 331.295 ευρώ!

23 Φεβρουαρίου κλείνουν τα καταστήματά τους και οι έμποροι της Κρήτης

To κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Κρήτη τουλάχιστον για τρεις ώρες στις 23 Φεβρουαρίου, προτείνει στους Εμπορικούς Συλλόγους η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΕΣΕΕ.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, αποφασίσθηκε επίσης «το Δ.Σ. να δηλώσει την αντίθεσή του στην απειλή που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και να συμμετέχει στο τριήμερο των κινητοποιήσεων (21-22-23 Φεβρουαρίου)».

Εν όψει του τριημέρου κινητοποιήσεων η ΟΕΣΚ θα προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Φεβρουαρίου 2011:
1. Στις 12:00 π.μ. Συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
2. Στις 14:00 μ.μ συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αρνατουτάκη για θέματα του εμπορίου.
3. Στις 16:00 μ.μ. συνάντηση με φορείς στα γραφεία της ΟΕΣΚ.
4. Στις 18:00 μ.μ. Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΚ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 Φεβρουαρίου 2011:
Kάθε Εμπορικός Σύλλογος να αποφασίσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την ανάδειξη των προβλημάτων στα πλαίσια του τριήμερου των κινητοποιήσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Φεβρουαρίου 2011:
Η ΟΕΣΚ ΠΡΟΤΕΙΝΕI: To κλείσμο των καταστημάτων σε όλη την Κρήτη τουλάχιστον ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11:00 π.μ.

Λαθροθήρες ξεκληρίζουν τα ελάφια και άλλα ζώα

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το παράνομο κυνήγι στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα περιστατικά λαθροθηρίας να πληθαίνουν ανησυχητικά. Πίσω από κρούσματα με τεμαχισμένα ελάφια και μαζικές εισβολές σε απαγορευμένες περιοχές, λειτουργεί ένα παραβατικό κύκλωμα με σκοπό το κέρδος από το εμπόριο του κρέατος. Η «επιχείρηση» αποδεικνύεται εξαιρετικά κερδοφόρα, καθώς το ετήσιο «εισόδημα» για έναν λαθροθήρα -μονό από την πώληση 2-3 άγριων ζώων - μπορεί να φτάσει τα 20.000 ευρώ.

Τα «πολύτιμα» θηράματα είναι κυρίως ελάφια, αγριογούρουνα και υδρόβια πτηνά και οι εξορμήσεις γίνονται, κατά κανόνα, αργά τη νύχτα. Η πάταξη του «εγκλήματος» ενάντια στην άγρια ζωή δεν είναι δυνατή, αφού οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες και -μοιραία- όλη την ευθύνη επωμίζονται ιδιωτικοί θηροφύλακες που προσλαμβάνονται από τις κυνηγετικές οργανώσεις, οι οποίοι και πάλι βέβαια δεν επαρκούν για να ελέγχουν όλες τις δασικές περιοχές.

Ροδόπη και Πάρνηθα
Τα «χρυσά» ελάφια θηρεύονται κυρίως στη Ροδόπη και την Πάρνηθα και πωλούνται σε εστιατόρια, ταβέρνες, χασάπικα και ιδιώτες προς 60 ευρώ το κιλό. Πριν από περίπου έναν μήνα, δύο σκοτωμένα ελάφια βρέθηκαν τεμαχισμένα μέσα σε σακούλες, σε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Δράμας - Ξάνθης, κοντά στο Παρανέστι. Η σύλληψη έγινε τυχαία από τη συνοριοφυλακή, επειδή ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σινιάλο των Αρχών και δεν είχε δίπλωμα. Το ελάφι είναι απειλούμενο είδος και το κυνήγι του απαγορεύεται. Στη Ροδόπη έχουν πλέον απομείνει ελάχιστα ελάφια -περίπου 20-30, σύμφωνα με το WWF και την «Καλλιστώ»- ενώ η θηροφυλακή κάνει λόγο για λιγότερα από 15 ζώα.

Αντίθετα, στην Πάρνηθα εκτιμάται πως οι πληθυσμοί είναι πολύ πιο αυξημένοι, επειδή δεν υπάρχουν φυσικοί εχθροί για τα ελάφια και το βουνό είναι αποκομμένο από άλλα οικοσυστήματα. Εδώ τα κρούσματα λαθροθηρίας είναι περισσότερα και οι μέθοδοι που ακολουθούνται ποικίλλουν. «Πρόκειται για οργανωμένους μαφιόζους. Κάποιοι δεν χρησιμοποιούν καραμπίνες, παρά μόνο τόξα και παγίδες, για να μην γίνονται αντιληπτοί και άλλοι έχουν διόπτρες νυχτός για να εντοπίζουν το θήραμα από μακριά», σημειώνει η Μαρία Γανωτή, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Άλλες πηγές καταγγέλλουν στη Real news ότι οι λαθροθήρες ανεβαίνουν στην Πάρνηθα με μεγάλα τζιπ, «χτυπάνε» τα ελάφια με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τα παίρνουν μαζί τους.

Τα αγριογούρουνα
Εξίσου αποδοτικό είναι το κυνήγι του αγριογούρουνου, αφού ένα ζώο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 200 κιλά. Η δραστηριότητα είναι έντονη στις περισσότερες ορεινές περιοχές, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ενώ μόνο στον νομό Ιωαννίνων υπολογίζεται ότι θηρεύονται ετησίως περί τα 1.000-2.000 αγριογούρουνα. Οι «γουρουνάδες» χτυπούν νύχτα, με αποτέλεσμα να έχουν πυροβολήσει αρκετές φορές κατά λάθος άλλα ζώα, αλλά και ανθρώπους, όπως έγινε τον Νοέμβριο του 2010 σε δασική έκταση κοντά στη Βρυσούλα Ιωαννίνων. Συχνά χρησιμοποιείται το όπλο-παγίδα, όπου το όπλο είναι συνδεδεμένο με σύρμα και σημαδεύει το «πέρασμα» των αγριογούρουνων.

Η λαθροθηρία έχει γίνει καθημερινή δραστηριότητα και στη μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή της Ελλάδας, το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, κάθε μήνα σημειώνονται 20 κρούσματα λαθροθηρίας, δηλαδή σχεδόν ένα την ημέρα. Οι λαθροκυνηγοί, εκτός από αγριογούρουνα, κυνηγούν φανατικά το εξαιρετικά απειλούμενο αγριόγιδο, που ζει κυρίως στην Πίνδο και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τα 500 άτομα. Το δυσεύρετο κρέας κοστίζει μέχρι και 50 ευρώ το κιλό και η θήρα του απαγορεύεται αυστηρά. Πριν από μερικές ημέρες σημειώθηκε νέο κρούσμα στην περιοχή μεταξύ του Δίστρατου και της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, όταν ένας ορειβάτης άκουσε συνομιλία λαθροκυνηγών, οι οποίοι πανηγύριζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δράστες ξέφυγαν, αφού δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση των Αρχών.

Τυφλώνουν τους λαγούς
Οι λαγοί δεν είναι απαγορευμένο θήραμα, ωστόσο οι λαθροκυνηγοί καταφεύγουν σε παράνομες μεθόδους θήρας, με πιο χαρακτηριστική τη βραδινή οδήγηση με δυνατά φώτα, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Οι λαγοί είναι νυχτόβιο είδος και το βράδυ βγαίνουν στους δρόμους για να παίξουν και να ζευγαρώσουν. Τα φώτα των αυτοκινήτων τούς τυφλώνουν και τους ακινητοποιούν, οπότε οι λαθροθήρες βρίσκουν την ευκαιρία και τους πυροβολούν μέσα από το όχημά τους. Τέτοιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί πολλές φορές από τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ δεν λείπουν οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ τους. «Πολλοί είναι οπλισμένοι και συχνά γίνονται επιθετικοί. Στο παρελθόν έχουν σκοτώσει δύο θηροφύλακες», τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων, Γιάννης Ρετζέπης.

Το κυνήγι του λαγού γίνεται και με άλλους, μη νόμιμους τρόπους. «Κάποιοι βρίσκουν τις φωλιές των λαγών και πυροβολούν αδιάκριτα όλη την οικογένεια την ώρα που φωλιάζει, κατά τη διάρκεια της ημέρας», καταγγέλλουν εθελοντές στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές, οι θηροφύλακες έχουν συλλάβει λαθροκυνηγούς που περικύκλωναν τους λαγούς με 20 και παραπάνω σκυλιά, με αποτέλεσμα να σκοτώνουν σε ένα βράδυ όσο ένας νόμιμος κυνηγός σε όλη την κυνηγετική περίοδο. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο λαγός πωλείται στην Κρήτη 40-50 ευρώ σε ταβέρνες και 60-80 ευρώ σε ιδιώτες. «Η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία οδηγεί συχνά σε συγκρούσεις κυνηγών και λαθροκυνηγών, ακόμη και με ανταλλαγή πυροβολισμών», συμπληρώνει ο διαχειριστής του ΕΚΠΑΖ, Παύλος Μπήτρος.

Έντονη αντίδραση από τους κυνηγούς
«Ο μεγαλύτερος εχθρός του κυνηγιού είναι ο λαθροθήρας», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ), Νίκος Παπαδόδημας. Μαζί του συμφωνεί και η συντριπτική πλειονότητα των κυνηγών, που θεωρεί ότι η λαθροθηρία ευθύνεται και για τη μείωση των θηραμάτων και για τη δυσφήμηση του κυνηγιού.

«Ο συνειδητοποιημένος κυνηγός γνωρίζει και σέβεται τη φύση γιατί ζει μέσα σ’ αυτήν», καταλήγει. Αλλωστε, οι θηροφύλακες συντηρούνται αποκλειστικά από τους κυνηγούς, προσπαθώντας να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργήσει η κρατική αναλγησία με τις υποστελεχωμένες και αδρανείς δασικές υπηρεσίες στον τομέα της προστασίας της άγριας ζωής. «Ολοι εμάς ειδοποιούν - οι πολίτες, τα δασαρχεία, ακόμη και η Αστυνομία. Δεν έχουν σε ποιον άλλον να απευθυνθούν» τονίζει ο Γ. Ρετζέπης. « Η πολιτεία αδιαφορεί. Δεν είναι παράλογο να επαφίεται η προστασία της άγριας ζωής αποκλειστικά στις κυνηγετικές οργανώσεις;».

Με κουκούλες και διόπτρες στήνουν καρτέρι στις αγριόπαπιες
Τα υδρόβια πτηνά και κυρίως οι πάπιες έχουν καλή εμπορική αξία στο παρεμπόριο άγριων ζώων και γι’ αυτό βρίσκονται στο στόχαστρο των λαθροθηρών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Αμβρακικός και ιδιαίτερα ο υγρότοπος της Ροδιάς, περιοχή που «στα χαρτιά» τελεί υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας. Τα τελευταία χρόνια η λαθροθηρία βρίσκεται σε έξαρση στην περιοχή, ενώ πρόσφατα επαναλήφθηκε μαζική εισβολή λαθροκυνηγών με κουκούλες και απαγορευμένα όπλα, οι οποίοι μπήκαν μέσα στον κόλπο με βάρκες για να πυροβολήσουν πουλιά και υδρόβια.

Εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού κατέγραψαν το περιστατικό και εντόπισαν ακόμη και παράγκες, οι οποίες έχουν στηθεί για να λειτουργήσουν ως σταθμοί μεταφόρτωσης του παράνομου «φορτίου».Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα, όπου ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ζήτησε τη συνδρομή των κυνηγών και της θηροφυλακής τους, ώστε να μειωθεί η λαθροθηρία. Τα πιο συνηθισμένα θύματα είναι οι αγριόπαπιες, οι πρασινοκέφαλες, οι σαρσέλες πάπιες και κυρίως οι απειλούμενες βαλτόπαπιες, οι οποίες αναπαράγονται στην περιοχή.

Λίστα για μηνύσεις
Ο φορέας προχώρησε την έρευνα ένα βήμα παραπέρα: εντόπισε τα σημεία πώλησης των θηραμάτων και έστειλε τη σχετική λίστα στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προβούν σε μηνύσεις και πρόστιμα.

Ολες οι ταβέρνες και τα καταστήματα απαγορεύεται να σερβίρουν άγρια είδη. Επιτρέπονται μόνο τα ζώα που προέρχονται από εκτροφεία, ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησής τους. Αυτό αποδεικνύεται από τα παραστατικά, όπως είναι το τιμολόγιο αγοράς του κρέατος. «Αν το ΣΔΟΕ κάνει έφοδο στις ταβέρνες της περιοχής και ζητήσει τα τιμολόγια αγοράς για τα θηράματα, θα φανεί ποιοι έχουν και ποιοι όχι», εξηγεί ο Πέτρος Καπερναράκος από το ΕΚΠΑΖ Πελοποννήσου. «Ακόμη και με τα τιμολόγια γίνεται ρεμούλα. Οι λαθροκυνηγοί μοιράζονται τα λεφτά με τα εκτροφεία και εκδίδουν πλαστά τιμολόγια», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, Νίκος Παπαδόδημας.

Οι λαθροθήρες είναι καλά εξοπλισμένοι. Όπλα, κυνηγετικά ή μη, τόξα με βέλη, διόπτρες νυχτός και ασύρματους για επικοινωνία. Οταν δρουν κοντά στην περιοχή τους, προτιμούν να φορούν κουκούλες για να μην τους αναγνωρίζουν οι ντόπιοι. Σημαντικά ποσά από το επικερδές παράνομο κυνήγι δίνονται για εξοπλισμό, όπως τζιπ και βάρκες, οι οποίες κοστίζουν 2.500-5.000 ευρώ, ανάλογα με την παλαιότητα.

Αυστραλία: Μαχαιρώθηκαν για... μια θέση πάρκινγκ!!!

Σε ένα απίστευτο φονικό κατέληξε καβγάς μεταξύ τεσσάρων ανδρών για το πάρκινγκ, στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Δυο άνδρες ήρθαν σε λογομαχία με δυο άλλους επειδή στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους σε είσοδο πολυκατοικίας και εμπόδιζαν τα άλλα αυτοκίνητα.

Η λογομαχία εξελίχθηκε σε πάλη και δύο από τους άνδρες τραυματίστηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Η αστυνομία καταζητεί ως δράστη τον 36χρονο Ρίτσαρντ Ντέβρις, τον οποίο χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα επικίνδυνο», καθώς και ακόμη έναν άλλο άνδρα.

ΔΝΤ για τα... καρναβάλια!!!

Αν ο καλός καλλιτέχνης μετατρέπει τον πόνο σε τέχνη, τότε ο καλός καρναβαλιστής μετατρέπει τα δεινά της κρίσης σε... σατιρικά κοστούμια, ευφάνταστες στολές και πρωτότυπα άρματα.

Τη στιγμή που τα γεγονότα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης για μεταμφιέσεις, αποτελούν ταυτόχρονα και την αιτία που μειώνει τον αριθμό των επισκεπτών και περιορίζει τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ξενώνες. Οι καρναβαλιστές γελούν με θράσος μπροστά στην κρίση, τη στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος τρέμει μήπως πόλεις με καρναβαλική παράδοση όπως η Πάτρα και η Ξάνθη δεν κατορθώσουν εφέτος να «γεμίσουν» επισκέπτες.

«Στο εφετινό Καρναβάλι το ΔΝΤ έχει την τιμητική του!Τόσο από άποψη θεματολογίαςόσο και... προϋπολογισμού,καθώς αυτός είναι μειωμένος κατά 40%. Αν και έχει επιβληθεί λιτότητα,προσπαθήσαμε μέσω της ορθολογικής κατανομής των εξόδωννα μην περιορίσουμε και την ποιότητα» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Στάθης Χρυσικόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πάτρας.

Για τους Πατρινούς το Καρναβάλι αποτελεί ζήτημα τιμής. Οπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς, πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, ο οποίος «μεταφέρει ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας».

Το ΔΝΤ είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και στο Καρναβάλι της Ξάνθης καθώς το σύνολο της διοργάνωσης τιτλοφορείται «Διεθνής Νομισματική... Τρέλα».

«Προσπαθούμε να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε χιούμορ. Ο προϋπολογισμός μας μειώθηκε κατά ένα τρίτο και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βασιζόμαστε στην κρατική χρηματοδότηση αλλά αποκλειστικά στα οικονομικά του δήμου.Τα άρματα της παρέλασης από 15 που ήταν πέρυσι έμειναν μόνο έξι. Ωστόσοπιστεύουμε ότι η πεμπτουσία του Καρναβαλιού είναι οι άνθρωποιμε το κέφι και τη φιλόξενη διάθεσή τους» τονίζει ο κ. Μανόλης Φανουράκης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξάνθης, η οποία διοργανώνει το Καρναβάλι.

Σπείρα με δέκα κρησφύγετα στην Ξάνθη

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… δέκα κρησφύγετα διέθετε η σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει τα σπίτια και τα διαμερίσματα σε οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Όμως, τα μέλη της έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. το ένα μετά το άλλο και στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία.

Οι έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας Ξάνθης και του τμήματος Γενισέας κράτησαν πολύ καιρό, αλλά τελικά πέντε από τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενα για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή. Ωστόσο, η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι συνεργοί τους, με τους οποίους είχαν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων.

Σε εννέα σπίτια και μια αποθήκη στους οικισμούς Παλαιό Κατράμιο, Βαφέικα και Εύλαλο Ξάνθης κατασχέθηκαν δεκάδες υπολογιστές, τηλεοράσεις, συσκευές dvd, ηχοσυστήματα, πλυντήρια, ποδήλατα, δίσκοι κοπής, χορτοκοπτικά και άλλα αγροτικά εργαλεία, τσιγάρα, είδη παντοπωλείων και προϊόντα από πρατήρια καυσίμων, αξεσουάρ αυτοκινήτων, αλυσοπρίονα, τροχοί, διαρρηκτικά εργαλεία, καλώδια ΔΕΗ και ΟΤΕ, κυνηγετικά όπλα και τα δύο αγροτικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταφορά τους.

Ήδη έχουν κληθεί τα θύματα διαρρήξεων για να αναγνωρίσουν τα κλεμμένα αντικείμενά τους.

Η νύφη το έσκασε... για το δημαρχείο

Προτίµηση στα σκαλιά της... δηµαρχίας αντί για της εκκλησίας δείχνουν όλο και περισσότερα ζευγάρια που παντρεύονται χρόνο µε τον χρόνο, την τελευταία δεκαετία, οι θρησκευτικοί γάµοι µειώνονται, ενώ αντίθετα αυξάνονται οι πολιτικοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Οπως παραδέχονται µάλιστα ιερείς µιλώντας στα «ΝΕΑ», στη µείωση των θρησκευτικών γάµων έχει συµβάλει σε έναν βαθµό και η οικονοµική κρίση. Μολονότι, λένε, δεν είναι ο µοναδικός παράγοντας που όλο και λιγοστεύουν οι νέοι που χορεύουν τον «χορό του Ησαΐα».

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 1995 οι εννιά στους δέκα γάµους ήταν θρησκευτικοί (57.258 σε εκκλησίες, 6.729 σε δήµους). Σιγά σιγά όµως οι πολιτικοί γάµοι άρχισαν να κερδίζουν έδαφος, µε αποτέλεσµα το 2009 η αναλογία να αλλάξει σηµαντικά: οι θρησκευτικοί γάµοι εξακολουθούν βέβαια να είναι πρώτοι στις προτιµήσεις των ζευγαριών, ωστόσο οι πολιτικοί έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Αυτή τη χρονιά έγιναν 34.375 γάµοι στις εκκλησίες και 24.837 στα δηµαρχεία.

«Η μείωση στα µυστήρια είναι αισθητή. Παλαιότερα, την περίοδο πριν από τη Σαρακοστή, κάναµε τρεις και τέσσερις γάµους το σαββατοκύριακο. Τώρα, έναν µε δύο. Σίγουρα η οικονοµική κρίση έχει επηρεάσει και αυτόν τον τοµέα όπως και πολλούς άλλους», λέει στα «ΝΕΑ» ο πατήρ Ευάγγελος, ιερέας στην εκκλησία της Αγίας Σκέπης στου Παπάγου. Προσθέτει, δε, ότι κάποιος που σήµερα επιθυµεί να κάνει γάµο πρέπει πλέον να έχει χρήµατα. «Και όχι για να πληρώσει την εκκλησία. Το ποσό που δίνει στον ναό είναι συµβολικό. Αυτά που θα δώσει για το τραπέζι κοστίζουν».

Αρκετοί ιερείς υποστηρίζουν εξάλλου πως µεγάλη µερίδα των ζευγαριών που παντρεύονται µε πολιτικό γάµο, στη συνέχεια, έπειτα από κάποιο διάστηµα, κάνει και θρησκευτικό. Σηµειώνεται επίσης πως αρκετά είναι τα ζευγάρια που για να µειώσουν το κόστος επιλέγουν να κάνουν ταυτόχρονα τον θρησκευτικό τους γάµο αλλά και τη βάφτιση του πρώτου τους παιδιού.

Η µείωση των θρησκευτικών γάµων προκύπτει και από τα επιµέρους στατιστικά στοιχεία των µητροπόλεων για τα µυστήρια. Για παράδειγµα, στη Μητρόπολη Περιστερίου οι γάµοι το 2007 ήταν 473. Το 2008 έγιναν 370 και το 2009 µειώθηκαν ακόµη περισσότερο καθώς παντρεύτηκαν 350 ζευγάρια. Μείωση στους θρησκευτικούς γάµους παρατηρείται και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το 2007 πραγµατοποιήθηκαν 4.622 γάµοι. Το 2008 έγιναν 3.485 και τη χρονιά που πέρασε 3.261. Λιγότεροι θρησκευτικοί γάµοι γίνονται πλέον και στη Μητρόπολη Νέας Σµύρνης. Το 2007, 808 ζευγάρια επέλεξαν τις εκκλησίες της περιοχής για να παντρευτούν. Το 2009 ο αριθµός ήταν 626 και το 2009οι γάµοι παρέµειναν περίπου στα ίδια επίπεδα. Εγιναν 646 γάµοι.

Ανάπλαση Ελληνικού: Τολµηρό σχέδιο με πολύ πράσινο

O υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παµπούκης έχει στα χέρια του το οριστικό σχέδιο για την αξιοποίηση της παραθαλάσσιας περιοχής-φιλέτο των 6.000 στρεµµάτων και γι’ αυτό τον λόγο µεταβαίνει μέσα στην εβδοµάδα στο Κατάρ προκειµένου να παρουσιάσει στους αξιωµατούχους του κρατιδίου τα οριστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Από την εκµετάλλευση του πρώην αεροδροµίου η κυβέρνηση έχει υπολογίσει, σύµφωνα µε τα όσα έχει υποσχεθεί στην τρόικα, να εισπράξει το ποσό των 5 δισ. ευρώ τα επόµενα χρόνια, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται δύσκολο. Πηγές προσκείµενες στην κυβέρνηση επισηµαίνουν ότι για τα επόµενα 2 χρόνια θεωρείται περισσότερο εφικτό να εισπραχθεί ποσό της τάξης των 2-3 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πηγές προσκείµενες στον υπουργό Επικρατείας κ. Παµπούκη εκτιµούν ότι την επόµενη τριετία θα γίνουν στην περιοχή επενδύσεις συνολικού ύψους έως 7 δισ. ευρώ, ενώ θα δηµιουργηθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Στόχος του κ. Παµπούκη είναι η αξιοποίηση του Ελληνικού να συνδυάζει δύο κεντρικά στοιχεία: την εύκολη και ανοιχτή πρόσβαση των πολιτών στο πάρκο και τη δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας.

Το σχέδιο που θα µεταφέρει ο υπουργός Επικρατείας στους αξιωµατούχους του κρατιδίου είναι να κατασκευαστούν κτίρια τα οποία θα στεγάσουν εταιρείες, κατοικίες, πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες, οικονοµικά και συνεδριακά κέντρα.

Εκτιµάται εξάλλου ότι θα αξιοποιηθεί ένα κοµµάτι του πάρκου για εκπαιδευτική χρήση υπό τη µορφή ερευνητικών κέντρων και κέντρων τεχνολογίας για πανεπιστήµια. Τονίζεται ότι έχουν αποκλειστεί προτάσεις για δηµιουργία καζίνο, πίστας για Formula 1 ή για µεγάλες ξενοδοχειακές µονάδες.

Είναι γνωστό ότι οι Καταριανοί έχουν ήδη εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Ελληνικό, εποµένως, κατά το ταξίδι του στο Κατάρ ο κ. Παµπούκης αναµένεται να συζητήσει διεξοδικά τις δυνατότητες ανάπτυξης του µνηµονίου συνεργασίας ύψους 5 δισ. δολαρίων, το οποίο υπογράφηκε τον περασµένο Σεπτέµβριο στη Νέα Υόρκη. Εντός των επόµενων ηµερών αναµένεται να ανακοινωθούν και οι σύµβουλοι όσον αφορά στο Ελληνικό.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συµφωνία µε το Κατάρ θα γίνει µέσω διακρατικής συµφωνίας, χωρίς δηλαδή να γίνει διαγωνισµός. Η συµφωνία θα αποτελέσει σχέδιο νόµου και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, διαδικασία η οποία είναι συµβατή µε το Κοινοτικό Δίκαιο.
Το σχέδιο ανάπτυξης θα προβλέπει ακόµα την επέκταση του υφιστάµενου γηπέδου γκολφ, έναν µεγάλο χώρο πρασίνου και την ανάπτυξη κέντρων τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

«Μεγάλο πλεονέκτηµα το fast track»

Οπως επεσήµανε ο κ. Παµπούκης σε δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ»: «Πάµε στο Κατάρ έχοντας στις βαλίτσες µας την ένταξη του Ελληνικού στο fast track, κάτι το οποίο προφανώς ενδιαφέρει κάθε εν δυνάµει σοβαρό επενδυτή. Το Κατάρ έχει επιδείξει ενδιαφέρον και είναι ένας πολύ σοβαρός επενδυτής, ο οποίος έχει 3 χαρακτηριστικά:
Πρώτον, έχει συγκεκριµένη εµπειρία γιατί, όπως ίσως ξέρετε, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι χειριστήκανε το Canary Wharf στο Λονδίνο, µια αποτυχία την οποία µετέτρεψαν σε επιτυχία. Είναι ίσως το µόνο αντίστοιχο έργο το οποίο έχει γίνει µε το Ελληνικό.

Το δεύτερο είναι ότι δεν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι έχουν και τη βούληση και τη χρηµατοοικονοµική δυνατότητα.

Το τρίτο είναι ότι στις βασικές παραδοχές του δικού µας σχεδίου, ελπίζω, θα έχουµε συµφωνία. Διότι θέλω να θυµίσω ότι εµείς καταρτίζουµε αυτό το σχέδιο, µε µεγάλη προσοχή, και ίσως να έχουµε αργήσει και λίγο -γιατί άκουσα και διάφορα άλλα- αλλά προσπαθούµε να το κάνουµε µε σοβαρότητα και επαγγελµατισµό.

Οι λίμνες... "ζωντάνεψαν" τα ορυχεία

Oταν η φύση επουλώνει τις πληγές της, το κάνει εντυπωσιακά καλά. Ακόμη και μια κατεστραμμένη βιομηχανική περιοχή μπορεί να επανακάμψει και να μετατραπεί σε έναν έξοχο βιότοπο. Αρκεί το περιβάλλον να αφεθεί στην ησυχία του.

Αυτό συνέβη στα ορυχεία λευκόλιθου της Βόρειας Εύβοιας. Σήμερα στους «κρατήρες» και στους διαμορφωμένους αναβαθμούς που είχαν δημιουργηθεί από τις εξορύξεις σχηματίστηκαν 14 λίμνες και έλη και η βλάστηση επέστρεψε.

Και στα τρία εξορυκτικά κέντρα λευκόλιθου της χώρας- σε Χαλκιδική και Εύβοια- η φύση έχει δημιουργήσει λίμνες, αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» ο γεωλόγος της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ στην Κεντρική Μακεδονία δρ Σπ.Νταμπίτζιας.

Οπως εξηγεί, στις περισσότερες από αυτές τις εκμεταλλεύσεις η εξόρυξη του υλικού σταματά στα 70 με 80 μέτρα, όπου και η μεταλλοφορία λευκόλιθου λιγοστεύει και εμφανίζεται υδροφόρος ορίζοντας. Τότε οι εργασίες δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν, καθώς αναβλύζει νερό, το οποίο μάλιστα στα ορυχεία λευκόλιθου είναι, κατά πάσα πιθανότητα, πλούσιο σε μαγνήσιο, δηλαδή νερό διαίτης, όπως λέει ο κ. Νταμπίτζιας.

Εκτός από λίμνες στην περιοχή των ορυχείων λευκόλιθου στη Βόρεια Εύβοια έχουν σχηματιστεί και έλη στα σημεία όπου εναπόθεταν τα υπολείμματα των πετρωμάτων (αδρανή υλικά) μετά την επεξεργασία τους. Εκεί είχαν δημιουργηθεί «υποδοχές» οι οποίες σήμερα συγκεντρώνουν τα νερά της βροχής. Οι λίμνες και τα έλη που «γέννησε» η φύση στην περιοχή διαφέρουν τόσο ως προς τα υδρολογικά χαρακτηριστικά τους όσο και ως προς τη βλάστηση και την πανίδα που αναπτύσσεται.

Αγριοκάλαμα και βούρλα, πικροδάφνες, πεύκα, ακόμη και πλατάνια απαρτίζουν το μωσαϊκό της βλάστησης στην περιοχή. Αυτό συμπληρώνεται από πολλά αμφίβια, ερπετά και πτηνά, αλλά και μη ενδημικά ψάρια που εισήγαγαν κάτοικοι της περιοχής. Τα είδη αυτά βρήκαν εκεί ιδανικό περιβάλλον ενώ, όπως τονίζειο δασολόγος κ. Ν. Γεωργιάδης, «δεκάδες είναι και τα άλλα είδη της περιοχής- όπως μικρά θηλαστικά- τα οποία κάνουν χρήση των συγκεκριμένων λιμνών και ελών, είτε για τροφή είτε για ξεκούραση».

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Καβάλα

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακή βίας αναστάτωσε την Καβάλα, με δράστη έναν 43χρονο που κακοποίησε την σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Ο δράστης δεν περιορίστηκε στην οικογένειά του, αλλά απείλησε και τους αστυνομικούς που κλήθηκαν, με μαχαίρι!

Ο 43χρονος ομογενής από την Γεωργία έχασε εντελώς τον έλεγχο όταν διαπληκτίστηκε με την γυναίκα του και τα δύο ενήλικα παιδιά του και άρχισε να τους χτυπάει με χέρια και πόδια προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τους εξύβρισε και τους απείλησε με ένα μαχαίρι που κρατούσε. Μπροστά στον κίνδυνο, εκείνοι κάλεσαν την Αστυνομία.

Στο σπίτι της οικογένειας έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι επιχείρησαν να συλλάβουν τον μαινόμενο 43χρονο. Όμως, εκείνος τους απείλησε με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας και θα προσαχθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης με τις κατηγορίες της παράβασης της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, της εξύβρισης και της απειλής κατά αστυνομικών.

Τον ανακάλεσαν από πρόξενο επειδή μίλησε για Βόρεια Ήπειρο

Σε ανάκληση του πρόξενου της Ελλάδας στην Κορυτσά προέβη το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς όπως ισχυρίζεται ο πρώτος μίλησε για Έλληνες και Βόρεια Ήπειρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Θεόδωρος Οικονόμου- Καμαρινός μίλησε σε μέλη της ελληνικής μειονότητας και όπως είπε χρησιμοποίησε μεταξύ των άλλων φράσεις όπως «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο» αλλά και «οι παππούδες σας ήταν Έλληνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα λεγόμενά του ο υπουργός Εξωτερικών ενοχλήθηκε από αυτά που είπε στην ομιλία με αποτέλεσμα να ανακληθεί άμεσα.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι τα λόγια του δεν έλεγαν κάτι περισσότερο από αυτά που προβλέπει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας (1914) και δεν σκόπευε να παρακινήσει τη μειονότητα στη διεκδίκηση εδαφών.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα δήλωσε πως ο πρόξενος «εκφράζει προσωπικές απόψεις» ενώ το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Οικονόμου.

Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού η Νάιλα;

H Νάιλα, το μοντέλο που έγινε γνωστό μέσα από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή Νext Top Model 1, αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απροόπτου, η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία ανάμεσα στη Νάιλα και τον Δήμο Πάτρέων έχει επιτευχθεί και τις επόμενες ημέρες θα "πέσουν" και οι σχετικές υπογραφές.

Γενική συνέλευση στην ALPHA

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, όπου θα εξετασθούν τα νέα δεδομένα στον τραπεζικό χώρο μετά την απόρριψη της πρότασης συγχώνευσής της με την Εθνική Τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν τραπεζίτες και οικονομικοί αναλυτές, η πρόταση αυτή εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τις γενικότερες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των μεγάλων τραπεζικών ομίλων να παραμένουν ανοικτά.

Ξεκινάει η απόσυρση αυτοκινήτων


Από σήμερα ξεκινάει το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο θα ισχύει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2011 (απόσυρση και αγορά νέου).

Η διαδικασία της απόσυρσης είναι η εξής:

Ο κάτοχος του προς απόσυρση αυτοκινήτου, θα το πηγαίνει σε ένα από τα επίσημα κέντρα ανακύκλωσης του ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος) και θα το παραδίδει για ανακύκλωση. Σημειώστε πως το αποσυρόμενο όχημα θα πρέπει να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη και να διαθέτει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος. Η εταιρεία ανακύκλωσης πρέπει να έχει εκδώσει το ανάλογο έγγραφο μέσα σε οκτώ ημέρες.

Αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής διαβιβάζεται μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος σε οποιαδήποτε υπηρεσία μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας προκειμένου σε πέντε ημέρες να το έχει διαγράψει. Το πιστοποιητικό καταστροφής συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση της εγκατάστασης επεξεργασίας σχετικά με την κατάσταση του οχήματος. Σημειώστε ότι την όλη παραπάνω διαδικασία συνήθως την αναλαμβάνουν οι εταιρείες ανακύκλωσης.

Παράλληλα ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα πρέπει να πάρει μία βεβαίωση από τη ΔΟΥ που ανήκει, ότι δεν χρωστάει τέλη κυκλοφορίας όλα τα έτη που κυκλοφορεί το αποσυρόμενο αυτοκίνητο, εκτός αν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες. Αν τα χρωστάει, θα πρέπει να τα πληρώσει.

Πολλές από τις εισαγωγικές εταιρείες έχουν ετοιμάσει τον ανάλογο μηχανισμό, ώστε να αναλάβουν οι ίδιες την όλη παραπάνω διαδικασία (εκτός της βεβαίωσης από τις ΔΟΥ) για τους πελάτες τους.

Στην περίπτωση που η παραπάνω διαδικασία πραγματοποιείται από τις εμπορικές επιχειρήσεις εκτός των παραπάνω δικαιολογητικών κατατίθενται:
α. Αίτηση με την οποία ζητούν την παραλαβή του καινούριου αυτοκινήτου προκειμένου να το διαθέσουν στο δικαιούχο.

β. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 του ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου οχήματος για τη συμφωνία με την εμπορική επιχείρηση ως προς τη διαδικασία της απόσυρσης ή και του προσώπου προς το οποίο έχει γίνει εκχώρηση του δικαιώματος προς απόσυρση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.

γ. Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του ιδιοκτήτη του αποσυρόμενου αυτοκινήτου, ή του προσώπου στο οποίο έχει εκχωρηθεί η διαδικασία απόσυρσης.

Από εκεί και πέρα τονίζεται ότι:
Η απόσυρση αφορά σε αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας, η άδεια των οποίων έχει εκδοθεί έως 31-12-1998.

Η απόσυρση είναι μεταβιβάσιμη σε οποιοδήποτε, χωρίς, μάλιστα να υπάρχει η προϋπόθεση συγγένειας.

Από τη διαδικασία της οριστικής διαγραφής οχημάτων εξαιρούνται οχήματα τα οποία έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό.

Σε ότι αφορά οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας για το αποσυρόμενο όχημα, χορηγείται αντίγραφο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος και προσωρινή άδεια κυκλοφορίας με την ένδειξη "για την παράδοση του οχήματος σε σημείο συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), χωρίς την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή.

Σε περίπτωση απώλειας άδειας κυκλοφορίας ή πινακίδων, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της απόσυρσης θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του οχήματος να υποβάλλει στην υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Στην απόσυρση δεν περιλαμβάνονται τα επαγγελματικά οχήματα.


Τα ποσά της απόσυρσης
Για αυτοκίνητα με κινητήρα μέχρι και 900 κ.ε. το όφελος είναι έως τα 300 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.

Για αυτοκίνητα από 901 μέχρι και 1.400 κ.εκ. το όφελος είναι έως τα 960 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

Για αυτοκίνητα από 1.401 μέχρι και 1.600 κ.εκ. το όφελος είναι έως τα 1.430 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

Για αυτοκίνητα από 1.601 μέχρι και 2.000 κ.εκ. το όφελος είναι έως τα 2.800 ευρώ, με εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Σ.σ.: Αν η αξία του αυτοκινήτου ξεπερνά έστω και κατά ένα ευρώ τα αναφερόμενα απαλλασσόμενα όρια, για το επιπλέον ποσό θα εισπράττεται ο προβλεπόμενος ακέραιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης.

Οι εκπτώσεις αυτές θα ισχύσουν μόνο για έναν χρόνο για όσα αυτοκίνητα αποσυρθούν μέχρι 20/12/2011.

Την εργοστασιακή αξία γνωρίζουν μόνο οι εισαγωγικές εταιρείες και βέβαια το υπουργείο Οικονομικών.

"Σήκωσαν" ξανά τις μπάρες σε όλη τη χώρα!

Το "δεν πληρώνω" χτύπησε ξανά πανελλαδικά. Από τις 14:00 έως τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, οι μπάρες των διοδίων "σηκώθηκαν" και η διέλευση των αυτοκινήτων ήταν ελεύθερη. Από τις 2.30 η κίνηση πολιτών κατά των διοδίων άνοιξε τα διόδια του κόμβου Μεταμόρφωσης στην Αττική Οδό, τα διόδια Αφιδνών και πολλούς άλλους σταθμούς.

Από τις 14:00 μετά το μεσημέρι μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και κάτοικοι, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια της Τραγάνας, της Αγίας Τριάδας και της Πελασγίας.

Σε συμβολική κατάληψη των σταθμών διέλευσης των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς προχώρησαν μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης κατά των διοδίων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More