Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

"Δεν Πληρώνω" στα διόδια Αφιδνών

Για ακόμη μια φορά μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" κράτησαν επι περίπου 3 ώρες ανοιχτά τα διόδια Αφιδνών.

Τουλάχιστον 100 άτομα συγκεντρώθηκαν απο τις 3 το μεσημέρι στα διόδια και για περίπου 3 ώρες άφηναν τους οδηγούς να περνούν, χωρίς να πληρώνουν.

Διαμαρτύρονται, όπως πάντα, για τις υψηλές τιμές των διοδίων και τις συμβάσεις παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου σε ιδιώτες, τις οποίες χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές.

Μηχανοκίνητη πορεία έκαναν κάτοικοι της Κερατέας

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι της Κερατέας φτάνοντας μέχρι τη Χαλκίδα διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Οι 22 μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της πόλης και αποχώρησαν στις εννιά και μισή το πρωί για τον προορισμό τους. Καθ' οδόν έκαναν στάση στα διόδια των Αφιδνών όπου μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια στα οποία εξηγούν γιατί δεν θέλουν τον ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Κατά την επιστροφή στη βάση τους δεν θα κάνουν νέα στάση σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.

Έκρηξη στα γραφεία των σφαγείων στο Λασήθι

Έκρηξη σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των σφαγείων στη Νεάπολη.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και άντρες της Πυροσβεστικής που διερευνούν τον χώρο των σφαγείων.

Από την έκρηξη δεν αναφέρθηκαν τραυματίσμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Την επιχείρηση συντονίζει ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου κ.Μανώλης Χρονάκης.

Εταιρεία με γυμνούς υπαλλήλους

Μία εταιρία λογισμικού στην Αγγλία, ψάχνει υπαλλήλους μέσω αγγελιών οι οποίοι υποχρεούνται να δουλεύουν γυμνοι.

Η εταιρεία λογισμικού, Nude House ψάχνει προγραμματιστές και όχι μόνο, για να επανδρώσουν την εταιρία με μόνη προϋπόθεση, εκτός φυσικά από το να έχουν καλές γνώσεις στον προγραμματισμό, να εργάζονται γυμνοι ή γυμνές.

Έτσι λοιπόν όλοι οι υπάλληλοι της εταιρίας, είναι υποχρεωμένοι όταν πηγαίνουν στη δουλειά, να βγάζουν τα ρούχα και τα εσώρουχα, μέχρι την ώρα που θα σχολάσουν.

Επίσης εκτός από θέσεις προγραμματιστών, προσφέρονται και θέσεις πωλητών μέσω internet πάντα, οι οποίοι δεν έρχονται ποτέ σε προσωπική επαφή με τους πελάτες, ούτε να αναφέρεται πουθενά πως είναι γυμνοί.

Οι αγγελίες για τις θέσεις εργασίας αναρτήθηκαν στο δημοφιλές site αγγελιών Craigslist ενώ υπάρχουν θέσεις γι’ αυτούς που θέλουν πλήρη απασχόληση αλλά και για μερική απασχόληση.

Ο μισθός για την πλήρη απασχόληση ο μισθός που προσφέρεται είναι κοντά στα 2.300€.

Τέλος σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Chris Taylor οποίος είναι και αυτός γυμνιστής εδώ και 20 χρόνια, η θερμοκρασία στο γραφείο είναι τέτοια ώστε η εργασία να είναι καθ' όλα άνετη.

Ηγουμενίτσα: 11χρονος αναγνώρισε τους βιαστές του

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος ο 24χρονος Ιρακινός που κατηγορείται ότι μαζί με άλλους βίασαν έναν 11χρονο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Εναντίον του εκρεμούσε ένταλμα για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό εις βάρος του ανηλίκου. Οι δράστες είχαν παρασύρει το ανήλικο Αφγανάκι μαζί με 16χρονο ομοεθνή του, αφού του υποσχέθηκαν ότι μπορούσαν να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην Ιταλία.

Οδήγησαν τα δύο παιδιά στο παράπηγμα όπου έμεναν και ενώ οι δύο απομάκρυναν τον 16χρονο, οι άλλοι με την απειλή μαχαιριού βίασαν το παιδάκι και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν κακοποιημένο και σε άθλια κατάσταση.

Το παιδί κατέφυγε στην αστυνομία όπου είδε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων και αναγνώρισε τους βιαστές του.

Θεσσαλονίκη:“Παγίδευσαν” 15 ΑΤΜ

Δύο υπήκοοι Ρουμανίας, 23 και 25 χρόνων συνελήφθησαν απο την αστυνομία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα και οι δύο, μέσα σε περίπου 10 μέρες, είχαν αποσπάσει χρήματα απο ανυποψίαστους πολίτες με τον εξής τρόπο: τοποθετούσαν στην έξοδο χρημάτων των ΑΤΜ ένα αυτοσχέδιο πρόσθετο απομιμητικό πορτάκι, ιδίου χρώματος και υφής με το πραγματικό, παραλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τα χρήματα των πελατών.

Εύβοια: Καλλιεργούσαν χασίς

Δύο 25χρονοι, υπήκοοι Πακιστάν, συνελήφθησαν απο την αστυνομία στην Ν. Αρτάκη Ευβοιας.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην αυλή του σπιτιού οπου διέμεναν βρέθηκε φυτώριο αποτελούμενο από 60 φυτά κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ιόνιο: Έλλειψη ψαριών λόγω της υπεραλίευσης

Μικρότερες ποσότητες ψαριών από κάθε άλλη φορά, αλιεύουν οι παράκτιοι ψαράδες, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, Νίκο Παράσχη, ο οποίος ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στην υπεραλίευση.

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι χθες το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Παράκτιων Αλιέων, επισκέφθηκε τον Λιμενάρχη Ζακύνθου, Γιάννη Στάθη, στον οποίο κοινοποίησαν μια αναφορά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

“Εμείς, οι παράκτιοι αλιείς, βλέπουμε κάθε χρόνο το εισόδημά μας να μειώνεται, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται το κόστος συντήρησης των σκαφών μας. Μια ομάδα κακών ερασιτεχνών ψαράδων, οι οποίοι κάποτε ήταν επαγγελματίες, απέσυραν τα σκάφη τους, παίρνοντας αποζημίωση. Την ίδια ώρα, όμως, δημιούργησαν ταχύπλοα ερασιτεχνικά σκάφη και ψαρεύουν με περισσότερα παραγάδια από τους επαγγελματίες.

Το Προεδρικό Διάταγμα του 2009, προβλέπει ότι κάθε ερασιτέχνης πρέπει να έχει μέχρι 150 αγκίστρια, και το κάθε σκάφος μέχρι 300. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αλιεύουν μέχρι 5 κιλά ψάρια, ανεξάρτητα από το πόσα άτομα επιβαίνουν στο σκάφος. Αυτοί, όμως, όχι μόνο δεν εφαρμόζουν το Νόμο, αλλά πουλάνε τα ψάρια που πιάνουνε με μειωμένες τιμές στους εμπόρους και έτσι όταν πάμε εμείς να πουλήσουμε τα δικά μας, δεν τα παίρνουν.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και καλούμε το Λιμεναρχείο, αλλά και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα της Πολιτείας να σταματήσουν αυτό το έγκλημα που γίνεται εις βάρος μας” τόνισε ο κ. Παράσχης.

Κέρκυρα - Εργοτέλης 1-0

Η Κέρκυρα πήρε μεγάλη νίκη επί του Εργοτέλη με 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Παναθηναϊκό (1-0) θα δώσει και του χρόνου το παρόν στη Σούπερ Λιγκ!

Οι παίκτες της Κέρκυρας ήξεραν τι ήθελαν από το παιχνίδι και φρόντισαν να το πάρουν! Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 1-0. Οι... αδιάφοροι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Κωνσταντόπουλου με μακρινά σουτ των Λεάλ και Χαντί και δύσκολα έβρισκαν διαδρόμους προς την εστία των Φαιάκων.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Κέρκυρας έδειξαν το απαιτούμενο πάθος στο παιχνίδι της... χρονιάς, προσπάθησαν να απειλήσουν από το ξεκίνημα, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 9', όταν ο Αθανασίου έκανε δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Καλαντζή και τελικά πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0. Στο 29' ο Αθανασίου δήλωσε και πάλι «παρών», όταν μπλόκαρε τη μπάλα σε κεφαλιά του Καλαντζή, όμως δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα του 1' αργότερα. Ο Καλαντζής βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη και με πολύ ωραίο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα των Κρητικών και πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την Κέρκυρα.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με το πρώτο σουτ να προέρχεται από την πλευρά των Κρητικών με τον Λεάλ στο 48', ενώ και η δεύτερη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, όταν ο Χαντί επιχείρησε ένα σουτ από τα πλάγια στο 55' και ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες της Κέρκυρας ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν για το δεύτερο γκολ, που θα έβαζε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι, χωρίς να τα καταφέρουν. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 69', όταν ο Καλαντζής βρέθηκε και πάλι στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον επερχόμενο Γραμμόζη, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Αθανασίου έδιωξε και σε αυτή την περίπτωση με δυσκολία.

Οι δύο ομάδες έδειξαν να αποδέχονται τη... μοίρα τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μετά το 70' έριξαν... ταχύτητες, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο του παιχνιδιού να λάβει διαδικαστικό χαρακτήρα. Παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες φάσεις, το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ! Ο Ολίσε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 2' των καθυστερήσεων και ο Εργοτέλης αγωνίστηκε με 10 παίκτες για τις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης.

ΚΑΒΑΛΑ-ΞΑΝΘΗ 1-1

Καβάλα και Ξάνθη έμειναν στο 1-1 απόψε στο Ανθή Καραγιάννη. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν είχε το ματς, αλλά κατά διαστήματα οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλό θέαμα. Φωνάζουν πάντως οι Αργοναύτες για τα ακυρωθέν γκολ του Ονουάτσι.

Ο Καζάκης αιφνιδίασε την Καβάλα και το ματς πήρε περίεργη τροπή σχεδόν με το καλημέρα. Ο Έλληνας φορ βρήκε δίχτυα στο 2΄, η Ξάνθη έλεγξε τη μεσαία γραμμή και δεν έδωσε χώρους στους γηπεδούχους. Χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι οι Αργοναύτες να ισορροπήσουν και να απειλήσουν. Το έκαναν με τον Ρίος να είναι ιδιαίτερα απειλητικός, ωστόσο όταν ο Ονουάτσι σκόραρε στο 32΄, η βοηθός διαιτητή τον χρέωσε με οφ σάιντ που δεν ήταν.

Ο Νικουλάε ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η Καβάλα έκανε το 1-1 σε ένα καλό χρονικό σημείο. Υπάρχει πάντως υποψία φάουλ του Αμπντούν στον αμυντικό της Ξάνθης πριν την τελική πάσα.

Και οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ με κάθε τρόπο με τους ακρίτες να δείχνουν πιο απειλητικοί, αλλά την Καβάλα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Τρίτο γκολ δεν μπήκε και ο αγώνας έμεινε στο «Χ» με τον Αντεφέμι να πηγαίνει στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις

Αρης – Ολυμπιακός Βόλου 2-1

Ο Αρης έκανε το come-back στην επανάληψη, ο Σάκης Τσιώλης το 4/4 (και με ανατροπή πάλι!!) κόντρα στο δημιούργημά του, τον Ολυμπιακό Βόλου και με το 2-1 οι Κίτρινοι παίζουν τα ρέστα τους για την πέμπτη θέση στην τελευταία αγωνιστική. Για να γίνει η ολική ανατροπή, ο Αρης θα πρέπει να κερδίσει στην Ξάνθη και ο Ολυμπιακός Βόλου να μην επικρατήσει του Παναθηναϊκού.

Ο Αρης πήρε από νωρίς τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο εμφάνισε σημάδια... προ Τσιώλη. Δυσκολία στο να μεταφερθεί το... τόπι στην αντίπαλη περιοχή και ο Ολυμπιακός Βόλου, παρότι είχε όλη τη βασική του άμυνα εκτός πλάνων, μπόρεσε να αμυνθεί με συνέπεια και ψυχραιμία, ενώ και ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί, όποτε χρειάστηκε.

Και στο 31’, κόντρα στη ροή του αγώνα αφού το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, σε μια βαθιά μπαλιά των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, η άμυνα του Αρη κόλλησε, ο Σολάκης βγήκε στην πλάτη, πρόλαβε τον Βελλίδη ο οποίος έπεσε πάνω του. Πέναλτι σωστό από τον Κάκο και το αξιοποίησε ο Ουμπίντες, δίνοντας το προβάδισμα στους Βολιώτες!

Ο Τσιώλης έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά και έκανε αλλαγή τακτικής στο 37’, βγάζοντας τον Μενδρινό και περνώντας στο ματς τον Κόκε. Προφανώς για να πιέσει περισσότερο αλλά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν προέκυψε κάτι το αξιοσημείωτο από τους Κίτρινους, που εμφανώς βρίσκονταν σε σύγχυση.

Στην επανάληψη όμως όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Πορτίγια ισοφάρισε (49’), ο Κάκος ακύρωσε γκολ του Αρη (56’) το οποίο κανείς δεν κατάλαβε γιατί και στο 58’ ο Νέτο έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του, έσπρωξε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα ύστερα από το ψαλιδάκι του Κόκε. Η ανατροπή είχε γίνει και στη συνέχεια αυτό που έπρεπε να κάνει ο Αρης ήταν να ελέγξει το ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε μετά το 75’ στην προσπάθειά του να βρει το γκολ της ισοφάρισης, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 82’ με τον Γκότοβο, αλλά ο Βελλίδης είπε όχι. Και με το θρίλερ στις καθυστερήσεις και υποψία πέναλτι στο χέρι του Μίσελ, ο Αρης κράτησε το πολύτιμο 2-1 και πάει για τα... ρέστα του στην Ξάνθη. Ελπίζοντας φυσικά και στον Παναθηναϊκό!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-0

Ο Πανιώνιος μπορεί να μην κέρδισε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς στη Νέα Σμύρνη, αλλά με το 0-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό κλείδωσε την παραμονή του στην κατηγορία και πλέον κάνει σχέδια για τη νέα χρονιά, που ελπίζει να είναι καλύτερη από την φετινή.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς με σκοπό να το καθαρίσει και να κλειδώσει την παραμονή του στην κατηγορία. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους έγινε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Σιόβας σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η πίεση των παικτών του Τάκη Λεμονή συνεχίστηκε και μέχρι το 30’ είχε άλλες τρεις καλές φάσεις με τον Μπάλαμπαν, τον Μήτρογλου και τον Σάμαρη, οι οποίες όμως δεν ανησύχησαν τον Φερναντές.

Την καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου είχε ο Πανσερραϊκός, κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν ο Σουμπίνιο στο 37’ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Πρελ, ενώ στη συνέχεια ο Νταλέ την έστειλε στον Άγιο Ανδρέα.

Ότι δεν κατάφερε ο μέσος των «λιονταριών» παραλίγο να πετύχει δυο λεπτά αργότερα στην απέναντι εστία ο Μπάλαμπαν, αλλά το σουτ του έφυγε ξυστά άουτ. Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ματς δεν ήταν ο ίδιος με το πρώτο μισό. Οι φάσεις λιγοστές, αφού οι γηπεδούχοι θέλησαν πρώτα να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν αρκετά πίσω με σκοπό να μην χάσουν.

Τελικά το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΟΚ 0-0

Ο Ηρακλής παραμένει στη Superleague, ο ΠΑΟΚ θέλει ένα βαθμό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Αυτό είναι που μένει από το 0-0 του “Καυτανζογλείου” καθώς το θέαμα στο “ψιλοαδιάφορο” ντέρμπι της Θεσσσαλονίκης δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό με τον Χαλκιά, πάντως, να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση και να κρατά το βαθμό της ισοπαλίας για τον δικέφαλο του βορρά.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ηρακλής διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει στο “Καυτανζόγλειο” από τον ΠΑΟΚ από το 1998. Ενώ ο Τάσος Κατσαμπής πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση μπροστά στο κοινό της ομάδας στην οποία έμελλε να κλείσει την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ένα σχήμα που... σπανίζει χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Χάβος, αφού τοποθέτησε τον Ίβιτς δίπλα στον Βιτόλο και μπροστά κινούνταν οι Φωτάκης (δεξιά), Βιεϊρίνια (αριστερά) και δίπλα στον Αθανασιάδη ο Σαλπιγγίδης.

Αυτή η διάταξη, όμως, ήταν... βούτυρο στο ψωμί του “γηραιού”, αφού το ευέλικτο σχήμα του Παράσχου, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό αλλά με αρκετούς περιφερειακούς παίκτες όπως ο Σολτάνι, ο Επαλέ και ο Μαχόπ, μπορούσε να βγάλει εύκολα αντεπιθέσεις.

Ευκαιρίες πολλές στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν και ήταν ένα ματς κέντρου που αποκτούσε ρυθμό όποτε ο ΠΑΟΚ έχανε τη μπάλα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Βιτόλο κυνηγούσε για... όλους και ο Ηρακλής έμοιαζε ικανός να χτυπήσει στην “κόντρα”.

Ο Χαλκιάς, όμως, σε δυο-τρεις περιπτώσεις είπε όχι στους γηπεδούχους, ενώ και ο ΠΑΟΚ προς το τέλος του πρώτου μέρους, κυρίως, είχε μια-δυο καλές στιγμές για να προηγηθεί.

Ο Χάβος, όμως, προσπάθησε να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” για την ομάδα του και πέρασε στο ματς τον Αρίας φέρνοντας πλέον τον Ίβιτς πιο μπροστά και βάζοντας τον Κολομβιανό δίπλα στον Βιτόλο. Ο Ηρακλής, πάντως, και πάλι έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ, αλλά Τσιρίλο και Χαλκιάς είπαν πάλι “όχι”.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να εκμεταλλεύεται περισσότερο τις προωθήσεις του Λίνο από τα αριστερά και έγινε περισσότερο απειλητικός, ενώ και με την είσοδο του Μουσλίμοβιτς ο Ίβιτς ξεμπλοκαρίστηκε, αφού ο Βόσνιος απασχολούσε καλύτερα τους αμυντικούς του “γηραιού” σε σχέση με τον Αθανασιάδη.

Παρά την είσοδο του Γιάκομπ, ο Ηρακλής έχασε την επαφή του με την αντίπαλη περιοχή και αφού πέρασε ένα 20λεπτο χωρίς την πολύ μεγάλη ευκαιρία και από τις δύο πλευρές, το τελικό 0-0 ήταν το πιο δίκαιο και για τις δύο ομάδες.

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΚ 2-3

Τέλος κάθε μαθηματική ελπίδα πια και η Λάρισα από του χρόνου θα αγωνίζεται στη Football league! Σε ένα συναρπαστικό αγώνα, η ΑΕΚ της έδωσε...την χαριστική βολή επικρατώντας με 3-2 στην προτελευταία στροφή της Σουπερ Λιγκ, με τρία γρήγορα γκολ στην έναρξη από Μανωλά και Λαγό. Για το «αλογάκι» είχε μειώσει ο Μετίν και ο Κουζέν.

Για την ΑΕΚ, το παιχνίδι στην Λάρισα ήταν απλά ακόμα μία πρόβα ενόψει του τελικού Κυπέλλου της 30ης Απριλίου καθώς η συμμετοχή της στα πλει οφ είναι δεδομένη. Μικρό το κακό δηλαδή για τις απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος προτίμησε να αφήσει ξανά στον πάγκο τον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, Μανωλάς και Νασούτι το αμυντικό δίδυμο, με τον Γεωργέα δεξιά και τον Καράμπελα αριστερά, Καφές, Λαγός και Έντερ έπαιζαν στο κέντρο, ο Ντιόπ χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ και στην επίθεση προτιμήθηκε ο Λυμπερόπουλος με τον Μπαχά.

Απελευθερωμένη και σαφώς πιο ήρεμη η ΑΕΚ σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ευτύχησε να προηγηθεί από κόρνερ του ανεβασμένου Λαγού. Εξαιρετικό και το τακουνάκι-ασίστ του Νίκου Λυμπερόπουλου που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον προωθημένο Μανωλά.

Πριν καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες της Λάρισας δέχτηκαν και το δεύτερο τέρμα από τον εξαιρετικό Λαγό που εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα. Εκεί, άρχισαν να γίνονται ολοένα πιο έντονες οι αποδοκιμασίες εις βάρος της διοίκησης του Κώστα Πηλαδάκη, αλλά και των παικτών με τα γνωστά συνθήματα «βγάλτε τις φανέλες σας και φύγετε από εδώ..»

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, δεν οπισθοχώρησε, πίεσε και πανηγύρισε και τρίτο τέρμα πάλι με τον Παναγιώτη Λαγό. Οι γηπεδούχοι πάνω στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στο «ΑΕL FC ARENA», κατάφεραν να μειώσουν με το σουτ του Μετίν λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι «βυσσινί» μπήκαν πιο ορεξάτοι, δημιούργησαν ευκαιρίες και το γκολ δεν άργησε να έρθει! Μακρινή μπαλιά του Κατσιαρού, βρίσκει τον Βενετίδη με εκείνον να κάνει την παράλληλη μπαλιά στον Κουζέν που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραία προβολή δίνοντας ενδιαφέρον στο παιχνίδι!

Από εκείνο το σημείο, κάθε φάση είχε νεύρα και φωνές ενώ μετά το 3-2 οι οπαδοί της Λάρισας....από τις ύβρεις πέρασαν στην αποθέωση! Πολλές κίτρινες, η κόκκινη του Βενετίδη

Τίποτα δεν άλλαξε, και στην συνέχεια δεν παρακολουθήσαμε καθόλου ποδόσφαιρο με τον Νίκο Κωστένογλου να βλέπει την ομάδα του να «πέφτει» οριστικά από την πρώην αγαπήμενη του ΑΕΚ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1

Ο Ατρόμητος ήταν πραγματικά.... ατρόμητος. Νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό με 3-1 και "σφράγισε" την παραμονή στην κατηγορία με τον πιο πανηγυρικό τρόπο! Σφακιανάκης, Αναστασάκος και Καμαρά τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρησαν προσωρινά με τον Μοντέστο. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο νεαρός Ποτουρίδης, που έδωσε δύο έτοιμα γκολ στους παίκτες του Δώνη.

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν από το πρώτο λεπτό δυνατά στο γήπεδο και έδειξαν ότι θέλουν όσο τίποτα άλλο τη νίκη. Πίεσαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπαθούσε να ελέγξει το κέντρο. Πάντως, παρά την πίεση των γηπεδούχων δεν μπορούσαν να φτάσουν με τίποτα μπροστά στην εστία του Μέγιερι κι έτσι το παιχνίδι κυλούσε με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία, αλλά χωρίς φάσεις

Ολα αυτά μέχρι το 23'. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πλήρωσε την απειρία του Ποτουρίδη. Ο νεαρος αμυντικός σε μία πολύ εύκολη φάση έστρωσε με το κεφάλι άθελά του στον Σφακιανάκη, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Μέγιερι δεν αστόχησε κι έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του! Ο ολυμπιακός που δεν είχε κάνει καμία φάση μέχρι το 35' κατάφερε να ισοφαρήσει Ο Ρόμενταλ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μοντεστό με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Παρά την ισοφάριση τα φτερά του Ατρόμητου δεν... έπεσαν και η απάντηση ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα, υστερα από κόρνερ, ο Σφακιανάκης έκανε το σουτ... έδιωξε ο Μέγιερι και από κοντά, αφού αδράνησε η άμυνα του Ολυμπιακού ο Αναστασάκος έκανε το 2-1! Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, μιας και στην συνέχεια δεν έγινε καμία άλλη φάση.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε. Ο Ατρόμητος πίεσε και σκόραρε ξανά χάρη σε νέο λάθος του Ποτουρίδη! Στο 53' ο νεαρός αμυντικός άθελά του έστρωσε στον Καμαρά κι αυτός με σουτ έκανε το 3-1. Αυτό το γκολ ουσιαστικά έδωσε τη νίκη χρυσάφι στον Ατρόμητο, μιας και στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί και ροκάνισαν άψογα το χρονόμετρο. Ετσι πήραν την πολύτιμη νίκη, έμειναν στην κατηγορία και πλέον μπορούν να ασχοληθούν με τον τελικό του κυπέλλου!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 1-0

Η εικόνα του Παναθηναϊκού μπορεί να μην ήταν για τον πάτο του βαρελιού που μας παρουσίασε στις Σέρρες, ωστόσο και πάλι οι οπαδοί του δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Μάλιστα ασχολήθηκαν περισσότερο με συνθήματα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και το Φαίναλ-4 της Ισπανίας, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έμεναν άσφαιροι. Τελικά την λύση και χαριστική βολή στον Αστέρα έδωσε ο Πιπίνης με αυτογκολ. Ο Αστέρας μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα υποβιβάζεται και μαθηματικά.

Οι Πράσινοι μετά και τα όσα άκουσαν για την εμφάνιση τους στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, μπήκαν με όρεξη για να δημιουργήσουν κάτι καλό, όμως και πάλι στo πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να βρεθούν μεταξύ τους και μοιραία δεν κατάφεραν να κουνήσουν δίχτυα.

Ο Σαριέγκι έχασε κλασική ευκαιρία στο 23΄, αλλά όντας αμυντικός δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, ενώ στο 29΄ ο Κατσουράνης μετά από εξαιρετική ενέργεια του Λέτο βρέθηκε στην μικρή περιοχή και σούταρε. Όλοι σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν, όμως η μπάλα κάπου κόντραρε και άλλαξε κατεύθυνση. Ο Αστέρας προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και είναι αλήθεια, ότι βγήκε καλά 1-2 φορές και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί είτε με τον Αράς είτε με τον Ματούσιακ.

Η επανάληψη δεν είχε διαφορετικό μενού για τους Πράσινους, προσπάθησαν να μπουν φουριόζοι, όμως ο αέρας τους κόπηκε από το σωστό στήσιμο των φιλοξενούμενων. Κάτι σουτ του Χριστοδουλόπουλου ήταν για να έχουμε να λέμε. Ο Φερέιρα πέρασε στο 61΄ τον Νίνη και αμέσως πράγματι οι πράσινοι απέκτησαν κίνηση και δημιουργικότητα στο παιχνίδι τους.

Στο 65΄ ο Ζιλμπέρτο έχασε ακόμα μία από τις γνωστές του ευκαιρίες, όταν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή. Την ίδια ώρα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν αρχίσει τα συνθήματα για την ομάδα μπάσκετ με το «βουντού βουντού και πράσινη μαγεία το κύπελλο θα φέρουμε από την Ισπανία».

Ο Φερέιρα πέρασε ακόμα ένα δημιουργικό αλλά ξεχασμένο μέσο για το τριφύλλι, με τον Κλέιτον να αγωνίζεται στα τελευταία 15 λεπτά στην θέση του Κατσουράνη, ενώ επιστρατεύθηκε και ο Γκοβού. Ο Δερμιτζάκης τα έπαιξε όλα για όλα με τον Αρσενίεβιτς και τον Παπάζογλου, όμως δεν είχε υπολογίσει την αποβολή του Αράς με δεύτερη κίτρινη στο 80΄. Τελικά την λύση για τον Παναθηναϊκό έδωσε ο… Πιπίνης στο 82΄, που χωρίς να το θέλει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά μετά από κόρνερ του Κλέιτον και παρεμβολή του Σαριέγκι.

Ζητούν αποζημίωση λόγω των κατολισθήσεων στα Τέμπη

Αγωγές, μέσω των οποίων ζητούν αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,5 εκ. ευρώ, κατέθεσαν κατά της «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ», η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή της σήραγγας των Τεμπών, οκτώ επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην κοιλάδα, για διαφυγόντα κέρδη που προέκυψαν λόγω του κλεισίματος της κοιλάδας από το Δεκέμβριο του 2009 έως και το Μάιο του 2010, μετά την κατολίσθηση.

Στις αγωγές που κατέθεσαν οι επαγγελματίες, υποστηρίζουν, ότι για την κατάπτωση των βράχων, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και ο ιταλός μηχανικός του έργου, σημαντική ευθύνη φέρει και η εταιρεία και παραθέτουν σειρά επιχειρημάτων προς επίρρωση τους ισχυρισμού.

Οι επαγγελματίες, ζητούν από την παραχωρησιούχο εταιρεία την καταβολή συνολικά του προαναφερόμενου ποσού, ισχυριζόμενοι ότι κατά την διάρκεια της διακοπής τα καταστήματά τους που δεν λειτούργησαν, παρουσίαζαν μηδενικά έσοδα, την ώρα που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις εξακολουθούσαν να παραμένουν ίδιες.

Σταθερά πρώτη η χώρα μας στην κατανάλωση φαρμάκων

Ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ καταγράφεται για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών φαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε 35 χώρες.

Τα αποτελέσματα είναι εξόχως ανησυχητικά για την χώρα μας καθώς σε κάθε 1.000 Έλληνες οι 45,2 λαμβάνουν ετησίως αγωγή με αντιβιοτικά, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεύτερη στην λίστα εμφανίζεται η Κύπρος όπου ο αριθμός των πολιτών (ανά χίλιους) που λαμβάνουν αντιβίωση φθάνει τους 32,8 ενώ και ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνει ο κάθε ασθενής είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γενικά στην ΕΕ, η συνταγογράφηση και κατανάλωση αντιβιοτικών παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική διακύμανση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Όπως, εξάλλου, διαπιστώνεται, η πρωτοβάθμια περίθαλψη ευθύνεται για το 80%- 90% της συνολικής συνταγογράφησης.

Τα αντιβιοτικά, που φαίνεται να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση, είναι στην πρωτοβάθμια περίθαλψη οι πενικιλίνες, τα μακρολίδια και οι τετρακυκλίνες. Στον νοσοκομειακό χώρο, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η ομάδα των πενικιλίνων, των κεφαλοσπορίνων και οι κινολόνες.

14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση τοξικής σαρδέλας στη Μαδαγασκάρη

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ύστερα από κατανάλωση τοξικής σαρδέλας στη Μαδαγασκάρη,σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC.

Ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότεροι από 120 άνθρωποι παραμένουν σοβαρά άρρωστοι από την κατανάλωση τοξικής σαρδέλας. Το περιστατικό συνέβη στη πόλη Τολιάρα, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού.

Η κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων και δεσμεύθηκε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα των ανθρώπων που νοσηλεύονται. Δείγματα της σαρδέλας έχουν σταλεί για ανάλυση.

Σε προηγούμενα περιστατικά, οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σαρδέλες είχαν τραφεί με δηλητηριώδη φύκια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα φύκια έχουν πολλαπλασιαστεί μεταξύ των κοραλλιογενών υφάλων της Μαδαγασκάρης, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Βρέθηκε λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου

Μετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που έζησε η Γαύδος το περασμένο καλοκαίρι και την τεράστια οικονομική ζημία που υπέστη η τοπική κοινωνία, κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Έξι κάτοικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, συνέστησαν ναυτιλιακή εταιρεία και ναύλωσαν σκάφος, το οποίο ξεκινάει δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την νεοσύστατη εταιρεία «GAVDOS LINES» και το πλοίο «GAVDOS EXPRESS 1». Το πλοίο είναι κλειστού τύπου, ταχείας πλεύσης. Έχει μήκος 18 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2007.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, Στέφανο Μπικογιαννάκη, έχει δυνατότητα μεταφοράς 65 επιβατών.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να πάει καλά το όλο εγχείρημα. «Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο, όμως δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι για δεύτερη χρονιά η Γαύδος θα μπορούσε να αποκλειστεί ακτοπλοϊκώς και να περάσουμε τα όσα ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι». Το πλοίο θα ξεκινήσει επίσημα τα δρομολόγια του στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνονται ταξίδια-εκδρομές από τη Γαύδο προς τον Πλακιά και την Παλαιόχωρα και αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι κάτοικοι αλλά και ξένοι επισκέπτες είχαν ξεσηκωθεί λόγω του πολυήμερου αποκλεισμό του νησιού μετά την απαγόρευση στα ανοιχτού τύπου πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες. Το πρόγραμμα των δρομολογίων έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/04

09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ

13:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΓΑΥΔΟΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/04

09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ

13:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΓΑΥΔΟΣ.

ΜΕΓ. ΤΡΙΤΗ 19/04

09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

13:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ

ΜΕΓ. ΠΕΜΠΤΗ 21/04

09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

13:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ

ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04

09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

12:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ

14:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ

16:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΓΑΥΔΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/04

09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ

11:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

13:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ

Euro 2012: 12 εκατ. αιτήσεις για ένα εισιτήριο του τελικού !!!

Στις 12.149.425 έφτασαν οι αιτήσεις για τα εισιτήρια της τελικής φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία. Η προθεσμία έληξε στις 31 Μαρτίου και οι αιτήσεις ξεπέρασαν κατά 17% αυτές του προηγούμενου Euro.

Το εντυπωσιακό νούμερο, που αποτελεί ρεκόρ, κατατέθηκε από φιλάθλους 206 διαφορετικών χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας. Πρώτη χώρα σε ενδιαφέρον είναι η Γερμανία, με τις αιτήσεις να καλύπτουν το 2,82% του συνολικού αριθμού, ενώ ακολουθούν η Ρωσία και η Ελβετία.

Οι κληρώσεις για να δοθούν τα εισιτήρια θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 22 Απριλίου.

Στρατιωτικά νοσοκομεία προκαλούν σοβαρή μόλυνση

Δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές διαχείρισης των υγρών αποβλήτων που προέρχονται από τα εργαστήρια (βιοχημικά, αιματολογικά, κλπ) των νοσοκομείων, ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη χημικών βλαπτικών παραγόντων σε αυτά και να δρομολογηθεί η αντίστοιχη μέθοδος επεξεργασίας», παραδέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Στην παρούσα φάση τα υπόψη υγρά απόβλητα απορρίπτονται στο κοινό αποχετευτικό δίκτυο. Η εν λόγω διαπίστωση καταγράφτηκε ως μείζων παρατήρηση και η εκτέλεση των σχετικών έργων θα προγραμματιστεί από τα Γ.Ε. ως πρώτης προτεραιότητας», συνεχίζει.

Όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, εκτός από το 424 Σ.Ν. που κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια, όλα τα άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία πετάνε τα νοσοκομειακά απόβλητά τους στις αποχετεύσεις.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε καταθέσει την παρακάτω ερώτηση στη Βουλή:

«Προβληματική εμφανίζεται η διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τοξικές ουσίες να καταλήγουν στις χωματερές ή να εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα. Αυτό επιβεβαιώνουν πρόσφατες σχετικές μετρήσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια στην υπολειμματική τέφρα των κλιβάνων τεσσάρων δημόσιων νοσοκομείων, στο υλικό δηλαδή που απομένει μετά τη θερμική επεξεργασία των επικίνδυνων και μολυσματικών υλικών που προκύπτουν από τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Από τις συγκεκριμένες μετρήσεις προκύπτει ότι, ενώ η υπολειμματική τέφρα από τους κλιβάνους θα πρέπει να ανέρχεται στο 30% της ποσότητας των υλικών που καταλήγουν για θερμική επεξεργασία, ωστόσο το 50%-70% των υλικών παραμένουν άκαυστα. Αυτό συμβαίνει, επειδή στους κλιβάνους πετιούνται ακατάλληλα υλικά, όπως θερμόμετρα, σύριγγες, μπουκάλια και άλλα μεταλλικά δοχεία που δεν καίγονται ή υγρά. Η θερμοκρασία του κλιβάνου πρέπει να ξεπερνά τους 800-900 βαθμούς Κελσίου προκειμένου να καταστραφούν τα τοξικά υλικά, όμως συχνά η θερμοκρασία καύσης είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

Επιπλέον, εκτός από τη θερμοκρασία, τα υλικά πρέπει να επιλέγονται κατά ομάδες και πρέπει να παραμένουν για ορισμένο χρονικό διάστημα στον κλίβανο.

Η υπολειμματική αυτή τέφρα μπορεί να διατεθεί χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, εφόσον οι διοξίνες και τα φουράνια που περιέχει -τοξικές και επικίνδυνες πολυχλωριωμένες ενώσεις που προκύπτουν από ατελή καύση-δεν ξεπερνούν το όριο που έχει καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δηλαδή στα 1.000 πικογραμμάρια/γραμμάριο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι μετρήσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης έδειξαν αυξημένη παρουσία διοξινών έως και 45 φορές πάνω από το όριο. Συγκεκριμένα, μετρήθηκαν διοξίνες σε υπολείμματα που φτάνουν τα 45.852 πικογραμμάρια/γραμμάριο.

Περισσότερο υψηλές ήταν και οι υπερβάσεις που καταγράφηκαν και στα φουράνια, για τα οποία έχει καθοριστεί το ίδιο όριο, έως και 53 φορές μεγαλύτερης περιεκτικότητας.

Υψηλά ήταν επίσης και τα επίπεδα των βαρέων μετάλλων που εντοπίστηκαν στην τέφρα, κυρίως μόλυβδος και υδράργυρος. Τα τοξικά αυτά απορρίμματα σύμφωνα με τη διαδικασία, καταλήγουν εν συνεχεία στους ΧΥΤΑ. Επειδή όμως, οι κλίβανοι αυτοί δεν διαθέτουν ειδική απορρυπαντική τεχνολογία, δηλαδή φίλτρα που να συγκραΤ01)ν τα σωματίδια, μια ποσότητα διοξινών διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διενεργηθεί κατά καιρούς, τεκμαίρεται ότι μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων (που φτάνουν στο 80%) καθημερινά καταλήγουν, χωρίς καμία επεξεργασία, είτε σε οικιακούς κάδους απορριμμάτων είτε στο δημόσιο αποχετευτικό σύστημα.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την μη ύπαρξη επαρκούς ελέγχου της διαχείρισης νοσοκομειακών αποβλήτων για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εφαρμογής του κείμενου θεσμικού πλαισίου καθώς και χωροθετημένων ΧΥΤΕΑ, σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία καθώς και την αδυναμία προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

Μείωση εισαγωγών, αύξηση εξαγωγών

Πτώση 14,9% παρουσίασε η αξία των εισαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή το Φεβρουάριο σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Παράλληλα, η αξία των εξαγωγών χωρίς τα πετρελαιοειδή εμφάνισε αύξηση 15,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εισαγωγών κατά το μήνα Φεβρουάριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 3.065,9 εκατ. ευρώ έναντι 3.705,8 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2010.

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Φεβρουάριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2.627,2 εκατ. ευρώ έναντι 3.087,3 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας μείωση 14,9%.

Πειθαρχικό δύο συνδικαλιστές νοσηλευτές στη Κρήτη

Αντιμέτωποι με σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις βρίσκονται οι δύο νοσηλευτές και γνωστοί συνδικαλιστές του Βενιζελείου και του ΠΕΠΑΓΝΗ, οι οποίοι σύμφωνα με ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε εμπλέκονται σε ιδιωτική εταιρεία νοσηλείας στο σπίτι.

Ο διοικητής της ΔΥΠΕ σε έγγραφο που έστειλε χθες στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ενώ οι ίδιοι οι νοσηλευτές ζήτησαν με έγγραφό τους το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο και τους παραδόθηκε.

Από το πόρισμα προκύπτει πως οι δύο τους κατά τη χρονική περίοδο από το 2008 έως τις αρχές του 2010, συμμετείχαν στη διοίκηση, οργάνωση, προγραμματισμό και προβολή ιδιωτικής εταιρείας νοσηλείας στο σπίτι.

Η συμμετοχή τους αυτή στοιχειοθετεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο η εισήγηση της ΕΔΕ αφορά πειθαρχική δίωξη.

Από τις καταθέσεις των 33 μαρτύρων προκύπτει η εμπλοκή τους με την εταιρεία η οποία δεν ήταν στο όνομά τους.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι λειτουργούσαν απλώς συμβουλευτικά και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται.

Οι δύο νοσηλευτές με αποφάσεις των διοικητών των δύο νοσοκομείων είχαν τεθεί σε αργία από τη στιγμή της αποκάλυψης της υπόθεσης.

Πωλούνται... ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας!!!!

Δώδεκα ελληνικά νησιά δημοπρατεί η καναδέζικη ιστοσελίδα, privateislandonline, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ενδεικτικά, η νήσος «Καρδιώτισσα», στο Κεντρικό Αιγαίο, πωλείται 6.500.000 ευρώ, η «Mικρή Αμοργός» με 6.100.000 ευρώ, η «Ναυσικά» με 6.100.000 ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών για να πληροφορηθεί: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα .εξασφαλιστεί η νομιμότητα; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της πατρίδας μας σε ελληνικά νησιά;

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο κι έτσι ο Γιώργος Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Βουλγαρία: Δηλητηριώδη φίδια σε έκθεση

Τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου – το taipan της Αυστραλίας, την αφρικανική μαύρη μάμπα, οχιές κτλ., θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης Πέρνικ, η οποία απέχει μόλις 20 χλμ. από την πρωτεύουσα Σόφια.

Στο Ιστορικό μουσείο της πόλης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας έκθεσης η οποία παρουσίασε πάνω από 40 είδη φιδιών, τα 25 από τα οποία είναι δηλητηριώδη, σαύρες, σκορπιούς και αράχνες. Τα εκθέματα είναι ιδιοκτησία της Ερπετολογικής Εταιρείας στη Σόφια, διοργανωτής της εκδήλωσης.

Τα ερπετά βρίσκονται σε καλά εξοπλισμένα και προστατευμένα ερπετάρια.

Η έκθεση, με την ονομασία "Ένα ερπετάριο στο μουσείο", διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην πόλη του Πέρνικ. Η πρώτη έκδοσή της ήταν το 2001 υπενθυμίζει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διέρρηξαν αστυνομικό τμήμα!!!!

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, που αντιλήφθηκε κατόπιν... εορτής τι συνέβη, οι δράστες διέρρηξαν το αστυνομικό τμήμα του Άντινγκστον, κοντά στη Γλασκόβη.

Φαντασία και θράσος φαίνεται ότι διέθεταν οι διαρρήκτες που έβαλαν στο στόχαστρό τους ένα... αστυνομικό τμήμα και κατάφεραν να κλέψουν τους ασυρμάτους και τις στολές των αστυνομικών χωρίς να τους πάρει κανείς μυρωδιά.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, που αντιλήφθηκε κατόπιν... εορτής τι συνέβη, οι δράστες διέρρηξαν το αστυνομικό τμήμα του Άντινγκστον, κοντά στη Γλασκόβη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Εκείνη την ώρα τα γραφεία ήταν κλειστά και προφανώς αφύλακτα.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει η δημόσια ασφάλεια λόγω της διάρρηξης. Η εκπρόσωπος απέφυγε να διευκρινίσει πώς μπήκαν οι διαρρήκτες στο κτίριο. Είπε όμως ότι οι ασύρματοι έχουν απενεργοποιηθεί και οι δράστες δεν θα μπορέσουν να τους χρησιμοποιήσουν.

Χανιά: Συγκέντρωση την Τρίτη από κτηνοτρόφους

Συγκέντρωση από κτηνοτρόφους θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Πλατεία της Αγοράς Χανίων με βασικό αίτημα την θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα.

Η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων:

Συνάδελφοι Κτηνοτρόφοι όλοι την Τρίτη 12 Απρίλη, στις 11πμ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Συντονισμένα και μαχητικά μαζί με τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούμε την επιβίωση μας. Βγαίνουμε στους δρόμους πανελλαδικά στις 12 Απρίλη. Η άγρια, αντιλαϊκή πολιτική μας οδηγεί σε αφανισμό αν δεν αντιδράσουμε τώρα. Το κλείσιμο των σφαγείων των Χανίων, η μη καταβολή των εξισωτικών επιδοτήσεων του 2010 ακόμα ο υπερδιπλασιασμός των εισφορών μας σε ΕΛΓΑ και ΟΛΑ , η αύξηση του ΦΠΑ, οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, οι αυξήσεις στα φάρμακα και στις ζωοτροφές ανεβάζουν το κόστος παραγωγής στα ύψη την ίδια ώρα που παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, τιμές που ναι καθηλωμένες στο ύψος της δεκαετίας του 90’ με μείωση του κτηνοτροφικού τομέα, αύξηση των εισαγωγών ζωοκομικών προϊόντων και του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι εισροών (φάρμακα, ζωοτροφές κ.ά) μας ξεζουμίζουν ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής στα ύψη, τα καρτέλ γάλακτος και μεγαλεμπόρων μας εκβιάζουν για να παίρνουν τσάμπα τα προϊόντα μας και να τα διαθέτουν στη συνέχεια σε πανάκριβες τιμές στα λαϊκά στρώματα-καταναλωτές, με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Όλα αυτά συμβαίνουν παρότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την παραγωγή τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και συμβάλει στη διατροφική ανεξαρτησία του λαού μας. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν όλοι οι κλάδοι της κτηνοτροφίας και να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες με ασφαλή και φθηνά προϊόντα, με άλλο τρόπο παραγωγής, που συμφέρει το λαό

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα
• Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Στήριξη και ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής με δραστικό περιορισμό των εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΠΟΕ.
• Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή. Καμία παρακράτηση στις επιδοτήσεις και για την ενεργοποίηση του ΟΣΔΕ, δωρεάν η ηλεκτρονική σήμανση.
• Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στη φυτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
• ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
• Στελέχωση και εξοπλισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών του κράτους για προστασία του ζωικού κεφαλαίου – των κτηνοτρόφων και της δημόσιας υγείας.
• Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση 100% του κόστους μετεγκατάστασής τους , δωρεάν υποδομών ηλεκτροδότησης.
• Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
• Όχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων και μονάδων υγείας, μέτρα στήριξης για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.

Με ένα απλό δελτίο οι γεωτρήσεις μέχρι 100 χιλ. κυβικά μέτρα

Δε θα απαιτείται πλέον περιβαλλοντική μελέτη για γεωτρήσεις μέχρι 100 χιλ. κυβικών μέτρων νερού, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πλέον, η άδεια θα δίνεται με τη συμπλήρωση ενός απλού τεχνικού δελτίου.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου με θέμα συζήτησης τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Αρχές του 2012 η Ροδόπη θα αποκτήσει φυσικό αέριο

Μέχρι τα τέλη του 2011 θα ολοκληρωθεί η ίδρυση της Επιχείρησης Παροχής Αερίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΑΕ και θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές του 2012, σύμφωνα με την εκτίμηση της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι δραστηριότητες διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελούν το αντικείμενο της υπό σύσταση εταιρείας ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Α.Ε..

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό, τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εκμετάλλευση συστήματος διανομής φυσικού αερίου καθώς και την πώληση φυσικού αερίου σε οικιακούς καταναλωτές, σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, σε βιομηχανικούς και άλλους χρήστες.

Αναφέρεται επίσης ότι για τη διαδικασία σύστασης των ΕΠΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, προβλέπεται η διενέργεια διαγωνισμών από τη ΔΕΠΑ ΑΕ για την ανάδειξη αντίστοιχων ιδιωτών επενδυτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο τους.

Ο κ. Μανιάτης ενημερώνει ότι για την προώθηση των σχετικών ενεργειών δρομολογήθηκαν ήδη νομοθετικές ρυθμίσεις και επίκειται η ψήφισή τους στη Βουλή. "Η ΔΕΠΑ Α.Ε. που έχει την ευθύνη της δημιουργίας και λειτουργίας των νέων αυτών εταιρειών εκτιμά ότι η ίδρυσή τους θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011 και θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2012", μεταφέρει την εκτίμηση της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Εξάλλου με έγγραφο της ΔΕΠΑ ενημερώνεται ο κ. Χατζηοσμάν ότι το δίκτυο που ήδη λειτουργεί στην περιοχή, μπορεί να τροφοδοτήσει άμεσα τους μη οικιακούς καταναλωτές που βρίσκονται επί της διαδρομής του. Πέραν όμως της λειτουργίας αυτού του δικτύου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η ΔΕΠΑ, ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ίδρυσης της περιφερειακής εταιρείας παροχής αερίου, με την επωνυμία Εταιρεία Παροχής Αερίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα βρίσκεται σε λειτουργία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, μετά από καθυστερήσεις και αναβολές 6 περίπου ετών.

Μέσω της περιφερειακής αυτής εταιρείας αερίου, προωθείται η περαιτέρω επέκταση των υποδομών αερίου στο νομό Ροδόπης, δίδοντας έμφαση κυρίως στην οικιακή, επαγγελματική και βιοτεχνική-βιομηχανική χρήση. Για τον λόγο αυτό, κατά την τετραετία 2012-215, στην περιοχή της Κομοτηνής, προβλέπονται επενδύσεις ύψους 6.000.000 ευρώ για την κατασκευή περίπου 110 χιλιομέτρων νέων δικτύων αερίου, τα οποία είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν το σύνολο σχεδόν των καταναλώσεων της περιοχής.

Αργολίδα: Λουκέτο σε 995 επιχειρήσεις

Aνησυχητικά για την τοπική αγορά του Άργους είναι τα στοιχεία που δίνει το Επιμελητήριο Αργολίδας και άκρως αφού τα λουκέτα που μπήκαν σε επιχειρήσεις το 2010 αριθμούν τα 995.

Αυτό φαίνεται μέσα από τους πίνακες που έδωσε το Επιμελητήριο.
Μάλιστα το ίδιο άσχημα ξεκίνησε και το 2011 αφού στους δυο πρώτους μήνες διαγράφηκαν 111 επιχειρήσεις.

Όλα αυτά συντελούν και στην άνοδο της ανεργίας στον νομό που σύμφωνα με έρευνα έχει φτάσει το 30%.

Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών: Χορηγός στην... επισκευή περιπολικών!!!

Το πρόβλημα της προμήθειας καυσίμων για τα περιπολικά, κάτι που έχει γραφτεί επανειλημμένως, μόνο το κράτος μπορεί να το λύσει, το πρόβλημα της επισκευής των περιπολικών του Α.Τ. Λεχαινών πάντως το έλυσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης!

Με αφορμή αυτή τη χορηγία του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών ο πρόεδρος Χαράλαμπος Παλλαδινός δήλωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στην εντατική των διεθνών αγορών. Η εικόνα των ακινητοποιημένων – λόγω βλαβών – περιπολικών μπορεί να έχει σαν συνέπεια ‘να στείλει στην εντατική’ την ασφάλεια των καταστημάτων και των πολιτών.

Αυτό, ένας ενεργός Σύλλογος όπως ο δικός μας δεν θα μπορούσε να το παρατηρεί σαν θεατής. Έτσι από το υστέρημά μας σπεύσαμε να 'λύσουμε τα χέρια' του Α.Τ. Λεχαινών. Μακάρι η πρωτοφανής κρίση στην αγορά να μας επέτρεπε να προσφέρουμε περισσότερα. Νομίζω, όμως, ότι εμείς οι έμποροι των Λεχαινών, αν συνυπολογίσουμε και τη δωρεά στην επισκευή του φωτοτυπικού και του fax του Α.Τ., κάναμε μια καλή αρχή».

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για έρευνες για πετρέλαιο στη Μεσόγειο

Η τουρκική εταιρεία ερευνών πετρελαίου TPAO ανακοίνωσε οτι στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας.

Ο πρόεδρος της ΤPAO Mεχμέτ Ουϊσάλ δήλωσε " στην πηγή Σουρμενά-1 κατεβήκαμε μέχρι τα 4800 μέτρα και στα δείγματα που έχουμε βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας". Ο Ουϊσάλ δήλωσε οτι σε περίπτωση που και τα επόμενα δείγματα βγουν θετικά θα έρθει πλοίο της Εχχοn Mobil για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι γείτονες μας ελπίζουν οτι στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται βόρεια της Σινώπης οτι θα βρεθεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου. Η ΤPAO ανακοίνωσε επίσης οτι πραγματοποιεί έρευνες για πηγές φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αερίου.

Ο Ουϊσάλ τόνισε οτι η ΤPAO προσπαθεί να κερδίσει διαγωνισμούς ερευνών πετρελαίου στο Βόρειο Iράκ.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤPAO

O πρόεδρος της ΤPAO δήλωσε οτι η εταιρεία του ετποιμάζει έρευνες σε 3 διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Ουϊσάλ οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε περιοχή έκτασης 1000 τετργωνικών χιλιομέτρων, χωρίς να δηλώσει για ποιες περιοχές αναφέρεται.

Κρήτη: Απροστάτευτο το φοινικόδασος στο Βάι Λασιθίου

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές που πραγματοποιούσαν ελέγχους για τυχόν προσβολή του φοινικόδασους, στο Βάι Λασιθίου, από το κόκκινο σκαθάρι -το οποίο καταστρέφει με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια τα φοινικόδεντρα της Κρήτης- μετακινήθηκαν σε Δήμους με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη περιοχή, μοναδικού φυσικού κάλλους, να έχει μείνει -ουσιαστικά- απροστάτευτη.

Αυτό γνωστοποίησε ο εντομολόγος του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Ηρακλείου του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) Μανώλης Ροδιτάκης, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, στο περιθώριο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων, με θέμα τη φροντίδα και τη βιολογική φυτοπροστασία των φοινικοειδών.

Ειδικότερα, ο κ. Ροδιτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Χ.Ν.», τόνισε ότι «το φοινικόδασος είναι ένα από τα κύρια μελήματά μας και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Γνωρίζω ότι όλη η "μάχη" δίνεται στην ακριανή ζώνη, στα όρια Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, για να μην επεκταθεί πέραν αυτής. Κάνουν φοβερή προσπάθεια εκεί οι συνάδελφοι για να καταστρέφουν οποιαδήποτε νέα προσβολή, με συντονισμένες ενέργειες και με συνεργείο που έχουν στη διάθεσή τους με έξοδα της Περιφερειακής Ενότητας. Στο Βάι, όπως γνωρίζετε, υπήρχε ένα κρούσμα πριν από έξι μήνες, το οποίο -όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν ζωντανή προσβολή, κάτι που φαίνεται ότι ήταν περιστασιακό και αυτή τη στιγμή, έξι μήνες μετά, δεν έχει βρεθεί τίποτα περισσότερο. Άρα, η περιοχή όντως ήταν καθαρή προσβολής και παραμένει».

Ο κ. Ροδιτάκης γνωστοποίησε ότι «το μόνο πρόβλημα, όμως, είναι ότι λόγω του "Καλλικράτη" έχουν γίνει μετακινήσεις υπαλλήλων σε Δήμους. Οι υπάλληλοι αυτοί ήταν φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές. Έτσι, οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της Σητείας, που ήταν κρίσιμοι για εμάς, δεν λειτουργούν πλέον δεν υπάρχει, δηλαδή, κάποιος άνθρωπος εκεί. Στο Βάι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φυτοϋγειονομικός ελεγκτής, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος θα μπορεί να τοποθετεί παγίδες ή να κάνει μακροσκοπικούς ελέγχους, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και τις σχετικές οδηγίες. Αυτό σημαίνει ότι εμείς, σαν επίσημο Εργαστήριο, δεν έχουμε εικόνα για το τι συμβαίνει στο Βάι αυτή τη στιγμή και δεν θα έχουμε άμεσα», υπογράμμισε ο κ. Ροδιτάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «γίνονται κάποιες ενέργειες από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου για να τοποθετηθεί ξανά κάποιος φυτοϋγειονομικός ελεγκτής. Δεν γνωρίζω σε τι εξέλιξη βρισκόμαστε τώρα, αλλά νομίζω ότι είναι κρίσιμης σημασίας να υπάρχει, τουλάχιστον στο Βάι, κάποιος φυτοϋγειονομικός ελεγκτής, ώστε να μπορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχει τι συμβαίνει. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούμε να ενεργήσουμε έγκαιρα».

Super League: Η προτελευταία στροφή

Ο τίτλος έχει κριθεί, οι δύο από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν έχουν ουσιαστικά γίνει γνωστές, αλλά ακόμη υπάρχουν μέτωπα ανοιχτά που είναι πιθανό να κλείσουν μετά το πέρας της 29ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague.

Το σημαντικότερο από τα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι δύο ομάδες του Σάκη Τσιώλη, αυτή που έφτιαξε και αυτή που “ανέστησε” κοντράρονται με έπαθλο μία θέση στα πλέι οφ. Ο Άρης θέλει μόνο νίκη για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πέμπτης θέσης ενώ οι Βολιώτες βολεύονται και με την ισοπαλία.

Από εκεί και πέρα τρεις ομάδες είναι υποψήφιες για να ακολουθήσουν Πανσερραϊκό και Λάρισα (έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής) στη Football League. Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα και Ατρόμητος θα παλέψουν για να αποφύγουν την 14η θέση.

Ο Αστέρας βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση αφού είναι δύο βαθμούς πίσω από τις άλλες δύο ομάδες και φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Η Κέρκυρα υποδέχεται τον αδιάφορο Εργοτέλη ενώ ο Ατρόμητος τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (Ώρα έναρξης 19.00):
Άρης – Ολυμπιακός Βόλου (NOVA)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (NOVA)
Ηρακλής – ΠΑΟΚ (NOVA)
Καβάλα – Ξάνθη (NOVA)
Κέρκυρα – Εργοτέλης
Λάρισα – ΑΕΚ (NOVA)
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (NOVA)
Πανιώνιος – Πανσερραϊκός

Βαθμολογία μετά από 28 αγώνες

1. Ολυμπιακός 70
2. Παναθηναϊκός 57
3. ΑΕΚ 46
4. ΠΑΟΚ 44
5. Ολυμπιακός Βόλου 44
6. Άρης 39
7. Καβάλα 38
8. Εργοτέλης 36
9. Ξάνθη 35
10.Πανιώνιος 34
11.Ηρακλής 33
12.Ατρόμητος 30
13.Κέρκυρα 30
14.Αστέρας Τρίπολης 28
15.Λάρισα 25
16.Πανσερραϊκός 23

ΟΓΑ: Συντάξεις σε... Βορειοηπειρώτες-«μαϊμού»

Η Διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων φαίνεται ότι, επιτέλους, αποφάσισε -έστω και πολύ αργά – να δώσει τέρμα στο σοβαρότατο θέμα των Βορειοηπειρωτών… «μαϊμού», συνταξιούχων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μεγάλος αριθμός Αλβανών πολιτών, με τη βοήθεια επίορκων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και ασφαλώς με το αζημίωτο (!) – «βαφτίστηκαν» Βορειοηπειρώτες και από πολλά χρόνια συνταξιοδοτούνται από τον ΟΓΑ! Ναι, από τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων αγροτών! «Χαίρε βάθος αμέτρητον», λένε οι γνωρίζοντες, λόγω υπηρεσιακής θέσεως στον Οργανισμό!

Η πρόσφατη απόφαση του ΟΓΑ, με την οποία ζητούνται από τους συνταξιούχους, πραγματικούς Βορειοηπειρώτες να προσκομίσουν στον Οργανισμό ορισμένα – επικυρωμένα αρμοδίως – δικαιολογητικά, είναι απόλυτα αναγκαία και σωστή. Ίσως, έτσι, ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι», για τα καλό του συνόλου των δικαιούχων αγροτών.
Ας σημειωθεί ότι γύρω στους 18.000 Βορειοηπειρώτες είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και από αυτούς πολλοί μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Πρόσφατα μάλιστα η Διοίκηση του ΟΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι για να συνταξιοδοτηθούν ομογενείς από την Αλβανία θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσθετα δικαιολογητικά:
• Επικυρωμένο αντίγραφο και των δύο όψεων της Ελληνικής Αστυνομικής τους Ταυτότητας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που έχει εκδοθεί πρόσφατα από το Δήμο που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα στην Ελλάδα
• Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον αλβανικό φορέα συνταξιοδότησης, επικυρωμένη.
Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, δηλώσεις περί μη είσπραξης της σύνταξης, λόγω αποποίησης π.χ. δεν θα λαμβάνονται υπόψιν ως αποδεικτικά στοιχεία μη συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι όλοι ανεξαιρέτως συνταξιοδοτούνται από την Αλβανία και δεν έχουν δικαίωμα παραίτησης από τη σύνταξη αυτή.
• Οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, τόσο των ιδίων όσο και του/της συζύγου τους, εφόσον είναι έγγαμοι και ο/η σύζυγος είναι 65 ετών και άνω. Όσον αφορά τον συνταξιούχο, σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά αναγράφονται στην επιστολή που εστάλη από τον ΟΓΑ στο πάνω δεξιό μέρος της, τότε δεν απαιτείται να γνωστοποιηθούν εκ νέου. Απαραίτητο είναι μόνο για τον/τη σύζυγο.
• Αντίγραφο της σχετικής επιστολής που έχει στείλει ο ΟΓΑ.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
«Για τις αγρότισσες «μαϊμού» τι θα γίνει;», λένε στελέχη του ΟΓΑ, που, λόγω θέσεως, γνωρίζουν το επίμαχο θέμα από «πρώτο χέρι». Γυναίκες, συνταξιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας κ.λ.π., που δεν είδαν χωράφια ούτε… με τα κυάλια, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ! Κι αυτό, χάρη στη… μεγαλοθυμία (ή με το... αζημίωτο) κάποιων αρμοδίων των Δήμων ή Κοινοτήτων, οι οποίοι χορήγησαν πιστοποιητικά ότι δήθεν είναι καλλιεργητές, ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι κοινότητας και ό,τι άλλο τους βόλευε!

Η συμπεριφορά αυτή κυρίως επίορκων υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ή αντιπροσώπων του ΟΓΑ) αποτελεί απάτη σε βάρος του Δημοσίου και συντελεστή και άλλων αδικημάτων: ψευδορκίας και ηθικής αυτουργίας, ψευδούς βεβαιώσεως, δωροδοκίας κ.λ.π.

ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ… ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ!
«Οι επιθεωρητές του ΟΓΑ εάν κάνουν συστηματικό και λεπτομερή έλεγχο - όπως, εκ του Νόμου, έχουν υποχρέωση – θα βρεθούν προ εκπλήξεων (!)», λένε υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΓΑ, που γνωρίζουν, εκ των έσω τα πράγματα. Τότε, κάποιοι αρμόδιοι Δήμων και Κοινοτήτων (εάν δεν έφυγαν…), θα χάσουν… τον ύπνο τους! Και οι αγρότισσες «μαϊμού» το… χαρτζιλίκι τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιθεώρηση – και ο ενδελεχής έλεγχος των συνταξιούχων του ΟΓΑ – θα αρχίσει από τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου και θα συνεχιστεί στους άλλους Δήμους της περιοχής. «Λαυράκια» θα πιάσει, όπως όλα δείχνουν, ο Επιθεωρητής του ΟΓΑ…

Πιάστηκε ο ηθικός αυτουργός του βασανισμού του 70χρονου

Οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Ηρακλείου και των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς, μετά από έρευνες στην ευρύτερη πειοχή του Βιάννου κατάφεραν να εντοπίσουν τον "εμπνευστή" του βασανισμού του 70χρονου κτηνοτρόφου.

Ο 70χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια προχθές από τρεις άνδρες, με σκοπό να αποσπάσουν από αυτόν τα ονόματα των δραστών της ζωοκλοπής 25 προβατοειδών, που είχε συμβεί πριν από 10 με 15 μέρες σε ποιμνιοστάσιο.

Σύμφωνα με το cretalive οι αστυνομικοί τελικά εντόπισαν τον 54χρονο που ο ηλικιωμένος είχε αρχικά υποδείξει.

Ο 54χρονος εντοπίστηκε στη Μάρθα του δήμου Βιάννου και συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός της αρπαγής, ληστείας, και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος του ηλικιωμένου.

ΕΥΔΑΠ: Αποζημιώσεις 370.000 ευρώ για το Μόρνο

Με 370.000 ευρώ θα αποζημιωθούν άμεσα απο την ΕΥΔΑΠ οι κάτοικοι που επλήγησαν την καταστροφή του καναλιού του Μόρνου στο Σαράντι Βοιωτίας.

Αυτό απάντησε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, τονίζοντας ότι, και πέρα από αυτό το ποσό, όσοι υπέστησαν τις ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, θα αποζημιωθούν εξ ολοκλήρου. Εκτίμησε δε, ότι η ΕΥΔΑΠ θα έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση του Μόρνου έως το τέλος του χρόνου.

Τον κλείδωσε μέσα στο αυτοκίνητο που πήγε να της κλέψει!

Με αυτόν τον τρόπο συνελήφθη 27χρονος Ουκρανός ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε πλούσιο... βιογραφικό.

Ο δράστης είχε διαρρήξει ενα αυτοκίνητο στην περιοχή των Αχαρνών. Εγινε αντιληπτός όμως απο την ιδιοκτήτρια του οχήματος η οποία, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, τον εγκλώβισε μέσα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 27χρονο ενω απο την έρευνα που έγινε προέκυψε οτι μαζί με συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, είχαν κάνει επτά ένοπλες ληστείες στην περιοχή των Αχαρνών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, από τους οποίους άρπαζαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και ατομικά αντικείμενα.

4,5% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Αυξήσεις τιμών χωρίς τέλος

Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις βασικών ειδών που χρειάζεται καθημερινά ένα νοικοκυριό, προς επιβεβαίωση των προβλέψεων που εκφράζουν εδώ και μήνες οι καταναλωτές - μέσα από τις σχετικές έρευνες που πραγματοποιούν φορείς όπως το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών – αλλά και ως λογικό επακόλουθο της συνεχούς αύξησης των τιμών στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον Μάρτιο, σε ποσοστό 4,5% αυξήθηκε το Μάρτιο 2011 ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή σε σύγκριση με το Μάρτιο 2010, έναντι αύξησης 3,9%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009...

Σε σύγκριση,δε, με το Φεβρουάριο του 2011, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,3%, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Μάλιστα, ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 10-Μαρτίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 09-Μαρτίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,1%, έναντι αύξησης 1,6%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αποδίδεται κυρίως:

α) Στην κατά 2,5% αύξηση τιμών σε τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά, με επίκεντρο την αύξησηςτων τιμών, κυρίως, στα δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια νωπά, γαλακτοκομικά και αυγά, πατάτες νωπές, λαχανικά νωπά, γλυκά-ζαχαρωτά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα φρούτα νωπά.

β) Στην κατά 19,9% αύξηση των τιμών των τσιγάρων, καθώς και των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών.

γ) Στην κατά 1,5% αύξηση των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

δ) Στην κατά 10,0% αύξηση στα έξοδα για ένα σπίτι, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης και του φυσικού αερίου.

ε) Στην κατά 1,8% αύξηση των τιμών, στα λευκά είδη, στα υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.

στ) Στην κατά 8,9% αύξηση των τιμών στα καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και υπηρεσίες μεταφορών.

ζ) Στην κατά 2,3% αύξηση των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

η) Στην κατά 2,0% αύξησης των τιμών σε φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα).

θ) Στην κατά 3,5% αύξηση των τιμών των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων, των ειδών ατομικής φροντίδας και των κοσμημάτων-ρολογιών.

Αντίθετα, ελαφρά μειωμένες ήταν οι τιμές στα φάρμακα.

Επιπλέον, η αύξηση του πληθωρισμού από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο αποδίδεται πρώτιστα στο τέλος των εκπτώσεων καθώς και στην αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα φρούτα και τις πατάτες καθώς και στα ασφάλιστρα μεταφορών.

Κατάσχεση στις καταθέσεις των δήμων λόγω χρεών στην κρήτη

Τις τραπεζικές καταθέσεις των δήμων κατάσχουν, ακολουθώντας τη νομική οδό οι εργολάβοι, λόγω ανεξόφλητων χρεών προς αυτούς.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Φαιστού κατασχέθηκαν 350 χιλιάδες ευρώ και στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων 200 χιλ. ευρώ, για χρέη προηγούμενων δημοτικών Αρχών, που αφορούσαν σε προμήθειες και έργα κάποια από τα οποία στερούνταν ακόμη και τα αναγκαία παραστατικά και εγκρίσεις.

Οι κατασχέσεις των χρηματικών αποθεμάτων των τραπεζικών λογαριασμών των Δήμων, κινδυνεύουν να "τινάξουν στον αέρα" τους οικονομικούς προϋπολογισμούς τους.

Τα χρηματικά ποσά δεσμεύονται από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και προβληματίζουν τους δημάρχουςγια το πώς θα μπορέσουν να χαράξουν την τοπική ανάπτυξη των περιοχών τους, όταν αναγκάζονται να πληρώνουν τα χρέη του παρελθόντος.

Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα στους δήμους του νομού Ηρακλείου, καθώς εμφανίζονται συνεχώς νέες οικονομικές διεκδικήσεις που φτάνουν στο επίπεδο των κατασχέσεων.

ΟΣΕ: Τί (δεν) άλλαξε στους μισθούς

Κατά την τελευταία επίσκεψή τους στην Αθήνα, τα στελέχη της Τρόικας ανακάλυψαν ότι το ελληνικό Δημόσιο στην περίπτωση του ΟΣΕ χρησιμοποίησε την κλασική μέθοδο... «στρίβειν δια του αρραβώνος». Οι μειώσεις δηλαδή της τάξης του 10% στις αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ ισοσκελίστηκαν με αυξήσεις σε πρόσθετες αμοιβές (π.χ. επιδόματα, προαγωγές κτλ), σύμφωνα πάντα με την τριμελή επιτροπή της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τελικά πως διαμορφώνεται το ακριβές ύψος των αποδοχών των σιδηροδρομικών, μετά την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΕΕ).

Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογραφείσα ΣΕΕ που παρουσιάζει το Capital.gr, ο βασικός μισθός στον ΟΣΕ κυμαίνεται για τους εργαζόμενους:

- Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο γυμνασίου) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 800 ευρώ έως 1.400 ευρώ αντίστοιχα
- Μέσης εκπαίδευσης (απολυτήριο λυκείου) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 880 ευρω έως 1.760 ευρώ αντίστοιχα
- Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 4 (πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ 4ετούς φοίτησης) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 1.040 ευρώ έως 2.280 ευρώ αντίστοιχα
- Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 5 (πτυχίο 5ετούς φοίτησης) με προϋπηρεσία 0-39 ετών από 1.120 ευρώ έως 2.400 ευρώ αντίστοιχα.

Επιδόματα
Το επίδομα γάμου είναι ίσο προς 10% επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 4 της κατηγορίας ΜΕ (μέση εκπαίδευση), ο οποίος διαμορφώνεται στα 1.040 ευρώ.

Το επίδομα τέκνων που αφορά κάθε εργαζόμενο με παιδιά ηλικίας έως 25 χρόνων και είναι ίσο με ποσοστό επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 4 της κατηγορίας ΜΕ:

- 5% για το πρώτο τέκνο
- 5% για το δεύτερο τέκνο
- 15% για το τρίτο και κάθε επόμενο τέκνο.

Το επίδομα θέσης διοίκησης ισούται με ποσοστό επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου της κατηγορίας που έχει καταταγεί ο εργαζόμενος:

- έως 25% για τον προϊστάμενο διεύθυνσης
- έως 20% για τον προϊστάμενο υπηρεσίας
- έως 15% για τον προϊστάμενο τμήματος
- έως 10% για τον προϊστάμενο τομέα
- έως 3% για τον προϊστάμενο ομάδας.

Σύμφωνα με την ΣΕΕ, η διοίκηση του ΟΣΕ καθορίζει, μέσα στα παραπάνω όρια, το ακριβές ποσοστό στο οποίο ανέρχεται το επίδομα θέσης διοίκησης βάσει της βαρύτητας της εκάστοτε θέσης.

Το επίδομα μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών που ισούται με ποσοστό επί του μηνιαίου βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 1 της κατηγορίας (ήτοι μισθός για προϋπηρεσία 0-2 έτη) στην οποία ανήκει ο εργαζόμενος:

- 10% για μεταπτυχιακό
- 20% για διδακτορικό


Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί που οδηγούν συρμούς για συνολική απόσταση τουλάχιστον ίση προς 6.100 χιλιόμετρα θα δικαιούνται αποζημίωση που ανέρχεται στο μικτό ποσό των 150 ευρώ. Για αποστάσεις από 5.100 έως 6.100 χιλιόμετρα το αντίστοιχο ποσό ανερχεται στα 75 ευρώ.

Ανάμεσα στα επιδόματα ανήκουν και αυτά για επικίνδυνη και ανθιυγεινή εργασία και το ύψος τους προσδιορίζεται κατά περίπτωση.

Μείωση λειτουργικών δαπανών
Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, οι λειτουργικές δαπάνες του ΟΣΕ για το 2010 σε σχέση με το 2009 παρουσιάζουν, μείωση περίπου 25%, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μείωσε τα λειτουργικά έξοδα κατά 32,84%. Τέλος, το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου 2011 βελτιώθηκε κατά 61,12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, κατά το αρμόδιο υπουργείο.



Πηγή:www.capital.gr

Αλκοόλ: Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Ένα ποτηράκι την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Περισσότερα, όμως, ίσως φέρουν τους πότες ένα βήμα πιο κοντά στον καρκίνο.

Πανευρωπαϊκή έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 363,988 πολίτες, ηλικίας 35 έως 70 ετών, από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Δανία, έδειξε ότι το 10% όλων των καρκίνων στους άνδρες και το 3% στις γυναίκες προκαλούνται από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική Επιθεώρηση Υγείας αναφέρει πως περισσότεροι από 18% των καρκίνων που σχετίζονται με το αλκοόλ στους άνδρες και 4% στις γυναίκες συνδέονται άμεσα με την υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Το 2008, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ήταν υπεύθυνη για 13.000 κρούσματα καρκίνου στη Μεγάλη Βρετανία. Πολλές περιπτώσεις καρκίνου του στόματος θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν οι άνδρες περιορίζονταν σε δυο ποτά την ημέρα και οι γυναίκες σε ένα, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Μαντλέν Σούτζε του Γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής.

Ένα ποτό περιέχει περίπου 12 γραμμάρια αλκοόλ και ισοδυναμεί με ποτήρι κρασί 125ml ή 250ml μπύρας.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του ήπατος, του παχέος εντέρου, του μαστού ή του εντέρου, του στόματος, του φάρυγγα και του οισοφάγου σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΤΕΙ Πειραιά: Δεν έχουν λεφτά ούτε για τα βασικά!!!

Αναστέλλει την εκπαιδευτική και διοικητική του λειτουργία το ΤΕΙ Πειραιά για τη Δευτέρα και την Τρίτη, την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ιδρύματος είναι με την χρηματοδότηση του έτους 2011 δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και σε προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων.

Μάλιστα, όλα παραμένουν ανοιχτά για την λειτουργία του ιδρύματος, καθώς την Τετάρτη θα συνέλθει η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι., προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2009 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού ήταν 15.450.000, το έτος 2010 13.040.000 και το έτος 2011 7.400.000.

Σε αμερικανικά Boeing εντοπίστηκαν ρωγμές στην άτρακτο

Η αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος των ερευνών που έκαμε στο στόλο των αεροσκαφών της Boeing 737-300 ανακοίνωσε, σήμερα, ότι "εντοπίστηκαν ρωγμές στην άτρακτο στα πέντε από τα συνολικά 79 αεροσκάφη της αυτού του τύπου".

"Μικρές ρωγμές κάτω από την εξωτερική επιφάνεια της ατράκτου εντοπίστηκαν στα πέντε, από τα 79, Boeing 737-300 που έχουμε, γιά τις οποίες ο κατασκευαστής ζήτησε τις κατάλληλες επισκευές και αυτές να περαιωθούν όπως προσήκει", αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν της αεροπορικής εταιρείας. "Από σήμερα, η εταιρεία θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες πτήσεις της, στην ώρα τους", προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Το Σάββατο ένα Boeing 737-300 της ίδιας εταιρείας έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Γιούμα στην νοτιοδυτική Αριζόνα, ενώ έκανε το δρομολόγιο Φίνιξ - Σακραμέντο, επειδή ένα τμήμα στο άνω μέρος της ατράκτου ξεκόλλησε εν πτήσει, οπότε αποσυμπιέστηκε η καμπίνα των επιβατών του επιβατικού αεριωθουμένου.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, η FAA, ζητά να γίνουν επείγοντες έλεγχοι, σε όλα τα Boeing 730-300 των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, "με τους όρους ακριβώς που θέτει η Οδηγία της, που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες".

Βρέθηκε Γερμανικό βομβαρδιστικό άθικτο στο βυθό της θάλασσας

Ένα σπάνιο κομμάτι της πολεμικής ιστορίας αναμένεται σύντομα να ανασυρθεί από το βυθό. Πρόκειται για το λεγόμενο “ιπτάμενο μολύβι”, δήλαδή για το γερμανικό βομβαρδιστικό του Β' ΠΠ που καταρρίφθηκε πριν από πάνω από μισό αιώνα.

Το βομβαρδιστικό τύπου Dornier 17 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Kent στη νοτιοανατολική Βρετανία το 1940 κατά τη διάρκεια της Μάχης της Βρετανίας. Εντοπίστηκε μέσω ανιχνευτή σόναρ και προκάλεσε το θαυμασμό των ειδημόνων για το πόσο καλά έχει διατηρηθεί.

Εκπρόσωπος από το μουσείο της Raf, ο Ίαν Θιρσκ δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε μόλις έμαθε για το εύρημα. “Πρόκειται για ένα μοναδικό αεροσκάφος, που συνδέεται μάλιστα με μία μεγάλη στιγμή της βρετανικής ιστορίας. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην ιστορία της αεροπορικής ιστορίας του αιώνα μας” δήλωσε.

Το Dornier 17 σχεδιάστηκε το 1934 και αργότερα υπέστη μετατροπές για να συμμετέχει σε εχθροπραξίες. Είχε τη φήμη γρήγορου βομβαρδιστικού, δύσκολο να το πετύχουν τα εχθρικά πυρά.

Περίπου 1.700 είχαν παραχθεί, ωστόσο στο πολεμικό πεδίο αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της μικρής χωρητικότητας και πολλά έγιναν σίδερα με το τέλος του πολέμου.

Για το συγκεκριμένο αεροσκάφος από τις εικόνες του σόναρ γνωρίζουμε ότι είχε αδειάσει το φορτίο του, ότι δύο από τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενώ δύο άλλα – μεταξύ των οποίων και ο πιλότος – πιάστηκαν αιχμάλωτοι και έζησαν για να δουν την ειρήνη.

Κόρινθος: Εκδήλωση για τα έθιμα και τα τραγούδια της άνοιξης

Εκδήλωση με θέμα "έθιμα και τραγούδια της Άνοιξης" θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνουν ο δήμος Κορινθίων και το Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Θα συμμετάσχει ομάδα μαθητών του 1ου γυμνασίου Κορίνθου, στο πλαίσιο του προγράμματος ''Μουσική παράδοση της χώρας μας'', τοπική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής καθώς και το τμήμα παραδοσιακού χορού του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου.

Πειραιάς: Δύο νέοι αρχαιολογικοί χώροι

Με χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πρόκειται να αναδειχθούν δύο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι.

Πρόκειται για τα έργο: «Διαμόρφωση και ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Ηετιώνειας Πύλης Πειραιά» προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ οι εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν σε τέσσερα χρόνια.

Επίσης το έργο «Αποκάλυψη και ανάδειξη της οχύρωσης της Αρχαίας Πόλης του Πειραιά» προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ, οι προγραμματικές συμβάσεις των οποίων είχαν υπογραφεί μεταξύ της Νομαρχίας Πειραιά και του Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στα τέλη του 2010.

Οι εργασίες για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια.

O Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κ. Στέφανος Χρήστου, απέστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Βασίλειο Μιχαλολιάκο, ζητώντας τη συνδρομή του για την υλοποίηση των δύο αυτών σημαντικότατων έργων για την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά.

Θεσσαλονίκη: Γεμάτα τα δικαστήρια από αγωγές κατά κακοπληρωτών ενοικιαστών

Διαστάσεις μάστιγας φαίνεται ότι έχει πάρει τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο των κακοπληρωτών ενοικιαστών επαγγελματικών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Τα πινάκια των δικαστηρίων είναι καθημερινά φορτωμένα με δεκάδες υποθέσεις ιδιοκτητών, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για οφειλές μηνών ή και άνω του ενός έτους!

"Σε καθημερινή βάση, τα πινάκια του Μονομελούς Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου είναι συνολικά φορτωμένα με περίπου 120-140 υποθέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως εμπορικά καταστήματα και δευτερευόντως γραφεία", επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βορείου Ελλάδος (ΕΝΙΑΘ), Κωνσταντίνος Χαϊδούτης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, χτες εμφανίστηκε ιδιοκτήτης που ενοικιαστής του όφειλε συνολικά 18 μισθώματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως καταγγέλει μαζεύουν τον οικιακό ή επαγγελματικό εξοπλισμό και εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα για να μην πληρώνουν.

"Αρχικά, οι ιδιοκτήτες πάγωσαν τα ενοίκια, λόγω της κρίσης. Σε δεύτερη φάση αναγκάστηκαν να μειώσουν το ήδη παγωμένο μίσθωμα. Και μετά, φτάσαμε στο σημείο που ο ενοικιαστής δεν τούς πλήρωνε καθόλου, με το επιχείρημα ότι "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Πολλοί ενοικιαστές σηκώθηκαν και έφυγαν νύχτα και οι ιδιοκτήτες βρέθηκαν να κυνηγάνε έναν Φαντομά. Οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται διαρκώς", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊδούτης. Εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί αυτό από τα δεκάδες εμπορικά καταστήματα κατά μήκος των εμπορικών οδών, που έχουν αναρτήσει ενοικιαστήρια, αλλά παραμένουν επί μήνες ανοίκιαστα.

Εκτός από τα οφειλόμενα ενοίκια αφήνουν πίσω τους και απλήρωτους λογαριασμούς κοινωφελών οργανισμών και κοινόχρηστα. Παράλληλα κακοπληρωτές υπάρχουν και στις κατοικίες, αν και εκεί το φαινόμενο έχει πολύ μικρότερες διαστάσεις.

Στην κατοικία, τα οφειλόμενα ενοίκια δεν υπερβαίνουν συνήθως τους τρεις ή τέσσερις μήνες, καθώς οι πολίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να "κόψουν" από αλλού, προκειμένου να διατηρήσουν τη στέγη τους.

Στο μεταξύ, ανεκτέλεστη παραμένει μία στις δύο οικοδομικές άδειες, που έχουν εκδοθεί πανελλαδικά, όπως επανέλαβε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, σύμφωνα με τον οποίο σημειώνεται πολύ μεγάλη πτώση τόσο στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όσο και στον οικοδομικό τομέα.

Κατά τον ίδιο, στις ελάχιστες δικαιοπραξίες που διεκπεραιώνονται, οι τιμές των αγοραπωλησιών ακινήτων είναι πλέον μειωμένες κατά περίπου 10%.

"Παρατηρούμε μια πολύ μεγάλη διστακτικότητα στην αγορά ακινήτων, που πάει για περαιτέρω επιδείνωση", σημειώνει, ενώ προσθέτει ότι "δεν νοείται επανεκκίνηση της ανάπτυξης και της οικονομίας χωρίς την οικοδομή, που είναι κορυφαίος αιμοδότης της».

Σύμφωνα με τον κ. Παραδιά, τα δημοσιονομικά και άλλα μέτρα, που υιοθετήθηκαν το 2010 για τα ακίνητα, με κυριότερο τον ουσιαστικό δεκαπλασιασμό των φόρων ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ), κληρνομιάς και γονικής παροχής, ήταν εξοντωτικά.

Με τα μέτρα αυτά, αλλά και με τις νέες ρυθμίσεις, που προβλέπουν ακόμη και ποινές κάθειρξης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν οφειλές π.χ., από ΦΑΠ, η κατοχή ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας οδηγείται σε πλήρη "ποινικοποίηση", συνεχίζει ο κ. Παραδιάς.

"Εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι σε ΦΑΠ από όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πολλαπλασιάζονται κάθε φορά που θα αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, δεν έχουν καμιά δυνατότητα να πουλήσουν ακίνητα για να πληρώσουν τους φόρους που άρχισαν να βεβαιώνονται αυτόματα στο όνομά τους. Έτσι, σε λίγο τα ακίνητα θα αρχίσουν να περνούν στα χέρια όσων έχουν χρήματα και μπορούν να αντέξουν την εξοντωτική φορολογία, ή τη δημιουργία εταιρειών", συμπληρώνει και προειδοποιεί ότι η ήδη εξαγγελθείσα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που σε πολλές περιοχές θα τις οδηγήσει πάνω από τις πραγματικές αξίες, θα γονατίσει την αγορά.

Αυτά που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) είναι:

- Να μειωθούν σε ρεαλιστικό επίπεδο τα φορολογικά βάρη στην ιδιοκτησία ακινήτων.

- Να τεθεί τέρμα στην απαράδεκτη ομηρεία τουλάχιστον 70.000 επαγγελματιών από όλη τη χώρα και να ισχύσει για αυτούς, σε σχέση με τη φορολογική περαίωση, ό,τι και για όλους τους φορολογούμενους, με τους ίδιους όρους.

- Να απλοποιηθεί το σύστημα του ενεργειακού πιστοποιητικού, που είναι αδικαιολόγητα χρονοβόρο, υπεργραφειοκρατικό και ανασταλτικό για κάθε πώληση ή μίσθωση ακινήτου, καθώς για την έκδοση ενός και μόνο πιστοποιητικού εφαρμόζεται λογισμικό, που απαιτεί έως και 17 διαφορετικά δικαιολογητικά!.

"Τρομάζω με αυτά που βλέπω!"

Τραγικές καταστάσεις περιέγραψε ο σεβασμιότατος Ειρηναίος για την οικονομική κρίση που βιώνει το νησί.

"Τρομάζω με αυτά που καθημερινά συναντώ" , είπε ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος. "Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η κατάσταση, εύχομαι να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα" , συνέχισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος, καθημερινά γίνεται μάρτυρας καταστάσεων ένδειας κι απόγνωσης. "Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα, το ενοίκιο... δεν έχει να φάει" , είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο που αντιμετωπίζει άμεσα προβλήματα επιβίωσης, αντί να καταφεύγει στους κάδους απορριμμάτων, αναζητώντας, τρόφιμα, να επισκέπτεται ένα από τα τέσσερα συσσίτια της Εκκλησίας της Κρήτης.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More