Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

4 οι νεκροί και 141 τραυματίες από τον χθεσινό μετασεισμό στην Ιαπωνία - Πάνω από 27.000 οι νεκροί και αγνοούμενοι από τον σεισμό της 11ης Μαρτίου

Η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη συνέλθει από την τραγωδία της 11ης Μαρτίου όμως σχεδόν ένα μήνα μετά θρήνησε ακόμη τέσσερις νεκρούς, θύματα του μετασεισμού της Πέμπτης.

Ο επίσημος απολογισμός των ιαπωνικών αρχών κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 141 τραυματίες, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση, από τα 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την επαρχία Μιγιάγκι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 66 χιλιόμετρα μακριά από τη Σεντάι, την πλέον πληγείσα περιοχή από τα 9 Ρίχτερ του Μαρτίου και 333 μίλια από το Τόκιο. Η πρωτεύουσα μάλιστα «ταρακουνήθηκε» για περίπου ένα λεπτό.

Στην περιφέρεια της Γιαμαγκάτα, μια γυναίκα 63 ετών έχασε τη ζωή της όταν από το σεισμό έγινε διακοπή ρεύματος και σταμάτησε να λειτουργεί η συσκευή παροχής οξυγόνου. Στην πόλη Ισινομάκι δυο άνδρες, 79 και 85 ετών άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο και εκτιμάται ότι υπέστησαν καρδιακές προσβολές.

2,6 εκατομμύρια νοικοκυριά και εταιρίες έμειναν εξάλλου χωρίς ρευμα για πολλές ώρες.

Νέος απολογισμός για την 11η Μαρτίου – Πάνω από 27.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι
12.787 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους από το σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, ενώ σχεδόν ένα μήνα μετά εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 14.991 ψυχών. Στον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, περιλαμβάνονται και οι νεκροί του μετασεισμού της Πέμπτης.

Στην επαρχία Μιγιάγκι έχουν χάσει τη ζωή τους 7.818 άνθρωποι, 3.728 είναι οι νεκροί στην περιφέρεια της Ιουάτε και 1.179 στη Φουκουσίμα.

Περίπου το 83% των πτωμάτων έχουν αναγνωριστεί και παραδίδονται στους συγγενείς τους.

Αναμένεται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφού στις παράλιες περιοχές που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι, οι αρχές δε μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των απωλειών. Άλλωστε, στη ζώνη απαγόρευσης των 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας δεν επιτρέπουν να γίνουν έρευνες.

Π.Υ Χανίων: Στεγάζεται σε ερείπιο!!!

Σε ένα κτήριο ηλικίας μισού περίπου αιώνα, με παρωχημένο υδραυλικό αλλά και αποχετευτικό σύστημα, στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Την επισήμανση αυτή κάνει σε ανακοίνωση - επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η επιστολή μας αυτή έχει στόχο να δημοσιοποιήσει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με την καταλληλότητα και την επάρκεια του κτηρίου που στεγάζει τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων.

Είναι γεγονός, πως η κτηριακή υποδομή αποτελεί εδώ και καιρό ένα μείζον θέμα για όλους εμάς, που σε καθημερινή βάση καλούμαστε να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες ενός μεγάλου αστικού κέντρου όπως είναι τα Χανιά αλλά και σε αυτές της ευρύτερης περιοχής του Νομού μας. Στα προβλήματα της Υπηρεσίας μας που είναι ποικίλα και πιεστικά ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει οξυνθεί επικίνδυνα αποτελώντας πραγματική τροχοπέδη στο έργο μας.

Η Υπηρεσία μας στεγάζεται σε ένα κτήριο ηλικίας μισού περίπου αιώνα με παρωχημένο υδραυλικό αλλά και αποχετευτικό σύστημα. Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της (τέως) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού έλεγχου και έπειτα από αυτοψία που διενήργησε στις 10-5-2010 διαπιστώθηκαν τα εξής: «Τα σιφώνια στο δάπεδο ήταν ανοιχτά και υπήρχε έντονη δυσοσμία.

Στον ένα, εκ των δύο κοιτώνων, στον χώρο των αποχωρητηρίων διαπιστώθηκε ότι λειτουργούν μόνο δύο νιπτήρες, οι υπόλοιποι είναι εκτός λειτουργίας, υπάρχει περιστασιακή παροχή ζεστού νερού, υπήρχαν σπασμένα πλακάκια στα αποχωρητήρια, ανοιχτά σιφώνια, φθαρμένοι από υγρασία τοίχοι. Υπάρχουν τρεις ντουζιέρες εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος και στις άλλες δύο δεν υπάρχει παροχή νερού και κατά συνέπεια δεν χρησιμοποιούνται. Στον δεύτερο κοιτώνα είχαν ξεκινήσει προ διετίας εργασίες για την ανακαίνιση των αποχωρητηρίων - ντους που βρίσκονται στον χώρο του κοιτώνα.

Ωστόσο, όμως, η ανακατασκευή των χώρων δεν έχει τελειώσει και ως εκ τούτου το τμήμα αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατασκευή. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ξηλωμένα τμήματα των τοίχων προκειμένου να τοποθετηθούν γυψοσανίδες, σπασμένο δάπεδο, ανοίγματα στα τοιχία για να τοποθετηθούν παράθυρα, ανοιχτές σωληνώσεις με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που διαμένουν στον κοιτώνα να μην εξυπηρετούνται ως προς την κάλυψη των αναγκών της ατομικής τους υγιεινής από κάποιον χώρο υγιεινής εντός του θαλάμου τους.

Μέσα στον χώρο του κοιτώνα υπάρχουν οικοδομικά υλικά (γυψοσανίδες, σωλήνες κ.λπ.) καθιστώντας τον χώρο εργοτάξιο πάρα χώρο παραμονής ανθρώπων...».

«Χειρόφρενο» το Σαββατοκύριακο τα απορριμματοφόρα στην Πάτρα

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας του δήμου Πατρέων. Το προσωπικό αποφάσισε ως πρώτη κίνηση να απέχει από τα καθήκοντά του το Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων, την πληρωμή των δεδουλευμένων τους μέχρι τις 12 Απριλίου και τη χορήγηση του υπολοίπου των αδειών τους από το 2010. Επίσης αποφάσισαν από σήμερα να εργάζονται πενθήμερο.

Τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν σταλεί στο δήμαρχο, Γιάννη Δημαρά, και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Άγρια επεισόδια στη χωματερή Α. Λιοσίων - 2 νεκροί και 4 τραυματίες

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής όταν αλλοδαποί και ΡΟΜΑ συγκρούστηκαν έξω από την χωματερή των Άνω Λιοσίων, με αποτέλεσμα δύο άτομα να πέσουν νεκρά από τις συμπλοκές και τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα δύο άτομα από την ομάδα των Πακιστανών να πέσουν νεκρά, ενώ ακόμη τρία τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Όπως έγινε γνωστό οι δύο άτυχοι άνθρωποι πυροβολήθηκαν από καραμπίνα.

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, οι δύο ομάδες άρχισαν να διαπληκτίζονται με αφορμή διάφορα αντικείμενα που ήθελαν να πάρουν από την χωματερή με σκοπό να τα πουλήσουν, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Με αφορμή λοιπόν αυτό, ξεκίνησαν τα επεισόδια που είχαν την τραγική αυτή κατάληξη. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς φοβούνται την έξαρση των επεισοδίων!

Βγαίνουν αύριο στους δρόμους οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Στην πλατεία Καραΐσκάκη θα συγκεντρωθούν αύριο τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια προγραμματίζουν και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική λιτότητας με μέτρα κατάφωρης κοινωνικής αδικίας» και καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «να μεταβούν στην Αθήνα και να ενώσουν τις φωνές τους κατά της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιτίθεται στα δικαιώματα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Καλεί επίσης σε συμμετοχή και όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

40χρονος συνελήφθη για κροτίδες και δυναμιτάκια

Μέσα από το παντοπωλείο του διέθετε, παράνομες κροτίδες και δυναμιτάκια, ένας 40χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Μπαλί του Δήμου Μυλοποτάμου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου και το Τ.Α.Ε Μυλοποτάμου, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, Φωτοβολίδων, κ.λ.π.

Ενόψει του Πάσχα οι αστυνομικοί έχουν εντείνει τους ελέγχους για κροτίδες, δυναμιτάκια και βεγγαλικά. Έτσι χθες το απόγευμα διενήργησαν σχετικό έλεγχο στο κατάστημα του 40χρονου, αλλά και στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 κροτίδες, Ιταλικής προέλευσης και 150 παιδικά αθύρματα.

Πύργος: Στα «ίχνη» κυκλώματος παραχαρακτών

Κοντά στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος με πλαστά χαρτονομίσματα βρίσκεται η Αστυνομία , μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών στον Πύργο οι οποίοι επρόκειτο να διαθέσουν στην περιοχή παραχαραγμένα 50ευρα.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς οι οποίοι ήλθαν στον Πύργο από την Αθήνα προκειμένου να ρίξουν στην αγορά τα πλαστά χαρτονομίσματα , αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς σε κεντρικό σημείο της πόλης και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 17 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ , καθώς επίσης και 624ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Να σημειωθεί ότι από την Αστυνομία εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος , να σχετίζονται με του τρεις Ρουμάνους που συνελήφθησαν για τον ίδιο λόγο στα Λεχαινά , σαν μέλη γενικότερου κυκλώματος που έχει πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα.

Αχαΐα: Δάνειζε με τόκο 30% το μήνα!

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την κατηγορία της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας μία γυναίκα που δάνειζε με μηνιαίο επιτόκιο... 30% επί του κεφαλαίου!

Μήνυση σε βάρος της είχε υποβάλει μία επιχειρηματίας η οποία πριν από λίγο καιρό είχε λάβει δάνειο 3.000 ευρώ για να ανοίξει φροντιστήριο στην Πάτρα και αναγκάστηκε να πληρώσει μαζί με τους τόκους στην κατηγορούμενη... 90.000 ευρώ!

Η μηνύτρια αναγκάστηκε να κλείσει το φροντιστήριο επειδή δεν άντεχε τις πιέσεις. Σε πρώτο βαθμό η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών αλλά η ποινή της μειώθηκε γιατί της αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Συνολικά η μηνύτρια είχε υπογράψει 41 συναλλαγματικές. Η κατηγορούμενη από την πλευρά της δήλωσε στο δικαστήριο πως για τη βλάβη που υπέστη η μηνύτρια, δεχόταν να της μεταβιβάσει ένα ακίνητο που έχει στην περιοχή της Βάρδας, κάτι που δεν δέχθηκε η μηνύτρια.

Η σύλληψη της γυναίκας είχε γίνει επ' αυτοφώρω από την Αστυνομία ενώ στην κατοχή της είχε μια συναλλαγματική 5.132 ευρώ. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες υποθέσεις τοκογλυφίας που οδηγούνται στο ακροατήριο ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τελεσιδίκησε μετά απο πολλές αναβολές.

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του στην Ελάτεια! - Διαβάστε την τραγική ειρωνία

Ο 28χρονος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο δωμάτιό του, στην Ελάτεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο 28χρονος είναι γιος του 56χρονου οδηγού, που πριν λίγες ημέρες παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα 6χρονο παιδί. Το παιδάκι έπαιζε στο δρόμο μπροστά στο πρατήριο του παππού του όταν συνέβει το μοιραίο... Το 6χρονο αγοράκι έδωσε 48ωρη μάχη στο νοσοκομείο Παίδων, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ωστόσο οι δύο οικογένειες συνδέονται δραματικά και με τροχαίο που είχε συμβεί 15 χρόνια πριν! Ο νεαρός τότε πατέρας του 6χρονου, είχε παρασύρει και τραυματίσει με το αυτοκίνητό του, πάρα πολύ σοβαρά, τον αδερφό του 28χρονου αυτόχειρα. Το παιδί τότε νοσηλεύτηκε για αρκετό καιρό στην εντατική και ευτυχώς τα κατάφερε.

Λογιστές, μεσίτες και έμποροι τα νέα... "καρφιά" του ΣΔΟΕ!!!

Με εγκύκλιο του λοιπόν ορίζει συνυπεύθυνους επαγγελματίες όπως λογιστές, φοροτεχνικούς, κτηματομεσίτες, κοσμηματοπώλες αλλά και εμπόρους πολυτελών αυτοκινήτων και σκαφών και τους υποχρεώνει να αποκαλύπτουν κάθε υπόθεση που υποκρύπτει προσπάθεια ξεπλύματος μαύρου χρήματος εκ μέρους των πελατών τους.

Έτσι και με βάση την εγκύκλιο, όταν λογιστές παρατηρήσουν, κατά την άσκηση της εργασίας τους, ότι πελάτες τους ενδεχομένως προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής γενικώς (π.χ.δεν έχουν αποδώσει τους οφειλόμενους φόρους), δεν αποστέλλουν σχετική αναφορά στην Αρχή του άρθρου 7 του ν. 3691/2008, όπως ισχύει.

Αντιθέτως, όταν διαπιστώσουν περίπτωση φοροδιαφυγής (π.χ. μη απόδοση Φ.Π.Α.) εκ μέρους πελάτη τους και ταυτόχρονα αγορά από τον ίδιο κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην ανωτέρω Αρχή.

Τέτοια υποχρέωση έχουν οι λογιστές που δεν συνδέονται με σχέση εξηρτημένης εργασίας και οι ιδιώτες ελεγκτές, οι φορολογικοί ή φοροτεχνικοί σύμβουλοι, οι εταιρείες φορολογικών ή φοροτεχνικών συμβουλών, καθώς και οι συμβολαιογράφοι και δικηγόροι που λαμβάνουν πληροφορίες από ή σχετικά με πελάτη τους.

'Ολα αυτά τα πρόσωπα, οφείλουν να υποβάλλουν αναφορά στην Αρχή, όταν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αντιλαμβάνονται ύποπτες συναλλαγές, δηλαδή συναλλαγές οι οποίες ενδεχομένως υποκρύπτουν νομιμοποίηση προϊόντος εγκλήματος (μετατροπή, μεταβίβαση, κατοχή, χρησιμοποίηση κ.λπ.), το οποίο μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα, από αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 3 του ν. 3691/2008 (π.χ. δωροδοκία, σωματεμπορία, εμπορία ναρκωτικών, φοροδιαφυγή που συνιστά φορολογικό αδίκημα, αδικήματα λαθρεμπορίας κ.λπ.), και όχι για αυτήν καθ' αυτήν την εγκληματική πράξη.

Συνεπώς, αντικείμενο αναφορών των υπόχρεων προσώπων θα πρέπει να αποτελεί η χρήση του προερχόμενου από εγκληματική δραστηριότητα προϊόντος με σκοπό την νομιμοποίησή του και όχι η τέλεση συγκεκριμένης και εξειδικευμένης αξιόποινης πράξης (π.χ. απάτη ή υπεξαίρεση ή κλοπή κ.λπ.), για την τέλεση της οποίας αρκεί απλή και γενική υπόνοια.

Πέραν των παραπάνω υποχρέωση αναφοράς στην αρμόδια Αρχή έχουν και:

- Οι κτηματομεσίτες, όταν μεσολαβούν στη μεταβίβαση ακινήτων και, από τις γενικές πληροφορίες που συλλέγουν για τους πελάτες τους με βάση τις υποχρεώσεις τους που προβλέπονται από το ν. 3691/2008, αποκομίζουν την εντύπωση ότι η γενική οικονομική κατάσταση κάποιου πελάτη δεν δικαιολογεί το ύψος της συναλλαγής, τότε οφείλουν να αποστείλουν σχετική αναφορά στην Αρχή

- Εμποροι αγαθών μεγάλης αξίας, π.χ. έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων όταν διαπιστώνουν για παράδειγμα επιμονή του πελάτη για αγορά αυτοκινήτου τοις μετρητοίς, διότι στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να υποκρύπτεται απόπειρα ξεπλύματος χρήματος.

Τα ίδια ισχύουν αναλογικά και για τα λοιπά υπόχρεα πρόσωπα αρμοδιότητας Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, όπως οίκοι δημοπρασίας, εκπλειστηριαστές και ενεχυροδανειστές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, τα υποκαταστήματα και γραφεία αντιπροσωπείας ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων ή χρηματοπιστωτικών οργανισμών που λειτουργούν σε άλλη χώρα διαβιβάζουν πληροφορίες ή αναφορά ύποπτων συναλλαγών προς την αρμόδια Αρχή, όπως επίσης πληροφορίες μπορούν να αντληθούν και από τα πιστωτικά ιδρύματα, τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους, συνεπώς και από τις εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών.

Ξέμειναν από... περιπολικά στην Αρκαδία!!!

Ακινητοποιημένα παραμένουν πολλά αυτοκίνητα της Αστυνομίας στο νομό Αρκαδίας.

Εκτιμάται ότι έχει ακινητοποιηθεί περίπου το 25-30% των οχημάτων της ΕΛΑΣ κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ...έχει «παγώσει» το κονδύλι για τη συντήρησή τους, από την υπηρεσία δημοσιονομικού έλεγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Πρόβλημα με τα καύσιμα στην Τρίπολη, προς το παρόν, δεν υπάρχει, αφού η αστυνομία προμηθεύεται…. καύσιμα από το στρατό. Στην επαρχία όμως και σε γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου, ήδη παρουσιάζεται οξύτατο πρόβλημα έλλειψης καυσίμων.

Τεράστιο όμως είναι και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή έπρεπε να υπάρχουν 390 αστυνομικοί υπάλληλοι και υπάρχουν μόνο 285, δηλαδή η έλλειψη προσωπικού φτάνει το 25-30%!

Ακόμα ψάχνουν τον μαθητή που βούτηξε τα χρήματα της πενταήμερης στην Αχαΐα

Πρόεδρος του 15μελούς σε λύκειο της Κ. Αχαΐας πήρε τα χρήματα των μαθητών για την πενταήμερη και εξαφανίστηκε - Δείτε το βίντεο για την υπόθεση που έχει σοκάρει την μαθητική κοινότητα.

Το ποσό ανέρχεται στις 3.000€, ενώ οι γονείς των μαθητών υπέβαλαν μήνυση εναντίον του συμμαθητή τους. Τώρα οι μαθητές του σχολείου κάνουν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν ξανά τα χρήματα, ενώ απευθύνθηκαν για βοήθεια ακόμα και στον Μητροπολίτη!

Το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Παρασκευή (01-04-2011), καταγγέλθηκε αμέσως στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση καθώς κινδυνεύει με ακύρωση η εκδρομή.

Ο μαθητής είναι Αλβανικής καταγωγής. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε όταν καθηγητές και μαθητές τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένειά του φέρεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαθητής έκλεψε τα χρήματα της... σχολικής εκδρομής!!!

Του έδινε σοκολάτες και τον βίαζε σε υπόγειο παντοπωλείου!

Ένοχος για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατά εξακολούθηση κρίθηκε εβδομηνταπεντάχρονος παντοπώλης από τον Πλάτανο Ναυπακτίας. Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση, έξι λιγότερα από ό,τι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη. Το γεγονός της μείωσης της ποινής δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους συγγενείς του θύματος αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία.

Σύμφωνα με το dete.gr, για ακόμη μια φορά ζωντάνεψε το δράμα στην αίθουσα των δικαστηρίων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος παντοπώλης είχε βιάσει το θύμα του συνολικά τέσσερις φορές: την πρώτη στο μαγαζί του, τη δεύτερη στο υπόγειο του καταστήματος βάζοντας μάλιστα καθαριστικό πιάτων στο γεννητικό του όργανο, την τρίτη στο σπίτι ενός γείτονα όπου είχε χρησιμοποιήσει και ένα κερί για να κακοποιήσει το μικρό παιδί και την τελευταία στο σπίτι του.

Ο βιαστής αποπλανούσε το παιδάκι δίνοντάς του σοκολάτες και κρουασάν και το ανάγκαζε με τη βία να υποκύψει στα απάνθρωπα πάθη του. Το έβαζε να βλέπει πορνό με άντρες και να διαβάζει περιοδικά με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Του έλεγε πώς θα γίνει... άντρας και ότι το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά. Όταν εκείνο αντιδρούσε, το χτύπαγε και το απειλούσε λέγοντάς του πως θα σκοτώσει τη μητέρα του και τη γιαγιά του.

Το αγοράκι υπέμενε καρτερικά το βασανιστήριό του ώσπου μια μέρα δεν άντεξε άλλο. Ο δεκατριάχρονος πήγε σ' ένα καφενείο και εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο του δράμα σε μια γειτόνισσα και ένα θαμώνα. Η γυναίκα που άκουσε τα λεγόμενα του παιδιού ενημέρωσε τη γιαγιά και τη μητέρα του παιδιού που στη συνέχεια μήνυσαν τον κατηγορούμενο.

Πρωτόδικα στο εδώλιο καθόταν και ένας 26χρονος συγχωριανός του, αλλά είχε αθωωθεί από το Κακουργιοδικείο της Αμαλιάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θύμα και η μητέρα του δεν παρευρίσκονταν στην ακροαματική διαδικασία, γιατί σύμφωνα με την γιαγιά του θύματος δεν τους είχε σταλεί κλήση!

«Μου κατάστρεψε το παιδί»
Η γιαγιά του ανήλικου φανερά ταραγμένη ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Μου κατάστρεψε το παιδί», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την κατάθεσή της. Συνέχισε λέγοντας πως έβρισκε το εγγόνι της γεμάτο μελανιές και εκείνο τις δικαιολογούσε πως χτύπησε στο σχολείο ή ότι έπεσε από το ποδήλατο. Η μάρτυρας υπογράμμισε την απάντηση του βιαστή όταν εκείνη τον κατηγόρησε για ό,τι έκανε: «Εγώ το χάιδεψα απλώς, έλα αν θες να τα κανονίσουμε»...

Δύο κάτοικοι του χωριού έδωσαν συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση. Πρώτα μίλησε η γυναίκα, η οποία είχε πολύ καλές σχέσεις με το αγοράκι, το οποίο μάλιστα έπαιζε με τα παιδιά της. Η μάρτυρας είπε για αυτό που συνέβη στο καφενείο της. περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα της περιέγραψε το τρομαγμένο και κακοποιημένο αγοράκι. Η ιδιοκτήτρια του καφενείου συμπλήρωσε πως ο σάτυρος κατηγορούμενος έφερνε συνεχώς στη γειτονιά πορνοπεριοδικά τα οποία μάλιστα ξεφύλλιζε και τα έδειχνε... επιδεικνυόμενος! Μάρτυρας κατέθεσε και ένας επιχειρηματίας από την περιοχή. Δήλωσε πως είχε ακούσει πως ο ηλικιωμένος «είχε βάλει χέρι» στο θύμα.

Εξάλλου πρώην δήμαρχος Πλατάνου Ανδρέας Δρόσος κατέθεσε πως το παιδί είχε μια ελαφριά νοητική στέρηση αλλά δεν ήταν θηλυπρεπές. Μίλησε και για διάφορες φήμες που υπήρχαν στην περιοχή και για τυχόν κακοποίηση άλλων παιδιών.

Ο γιος του κατηγορούμενου και ένας φίλος του μίλησαν για τον παιδόφιλο... με τα καλύτερα λόγια. Υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να έχει κάνει κάτι τέτοιο! Από την άλλη, ο κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες. Στην απολογία του μάλιστα φρόντισε να υπερτονίσει το γεγονός πως είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Επίσης άφησε να υπονοηθεί ότι έγινε και «θύμα» της υπόθεσης, αφού η γυναίκα του δολοφονήθηκε ύστερα από ληστεία επειδή οι κλέφτες πίστευαν πως είχαν πολλά χρήματα εξαιτίας της παχυλής αποζημίωσης που έδωσαν στην οικογένεια του θύματος, όταν εκδικάστηκε η αγωγή.

Το όπλο... έδειξε το δολοφόνο μετά από 4 χρόνια!!!

Τέσσερα χρόνια μετά εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 63χρονου από το Καστέλι, που έιχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Όλα έγιναν τον Νοέμβριο του 2007 στο ποιμνιοστάσιο του άτυχου άνδρα στην περιοχή Αγίου Παρασκευή, Μονή Αγκαράθου. Ένας 23χρονος Αλβανός μπήκε για να τον ληστέψει και τον σκότωσε με την κυνηγετική καραμπίνα που βρήκε μέσα στη στάνη.

Μετά την δολοφονία ο νεαρός δράστης διέφυγε στην Ιταλία όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια. Ύστερα από την συστηματική έρευνα των αστυνομικών αρχών εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όπλο που είχε κλαπεί από το πομνιοστάσιο και τους οδήγησε στον δολοφόνο!

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, έχουν υποβληθεί αιτήματα αστυνομικής συνεργασίας προς τις αρμόδιες Αρχές Ιταλίας και Αλβανίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 23χρονου δράστη.

Καθυστερήσεις από τη Βουλγαρία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Νέα καθυστέρηση από την Βουλγαρία σε ότι αφορά την ανάγκη άμεσης απάντησης που ζητά η Ρωσία στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Η υπουργός Περιβάλλοντος, Νόνα Καράτζοβα, δήλωσε ότι η μελέτη έχει σοβαρές ελλείψεις και για το λόγο αυτό ζήτησε δύο μήνες επιπλέον για την ολοκλήρωσή της.

Παράλληλα, υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σμάτκο, μετά από αυτό, κάλεσε και πάλι τη Βουλγαρία να λάβει μέτρα για την υλοποίηση της σύμβασης του προγράμματος κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Οι δηλώσεις έγιναν έπειτα από συνάντησή του με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Τράιχο Τράικοβ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της ρωσο-βουλγαρικής επιτροπής συνεργασίας.

Σε δηλώσεις που έκανε και στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS τόνισε ότι περιμένει από τη Βουλγαρία να λάβει σύντομα επίσημη απόφαση για το μέλλον του προγράμματος, καθιστώντας σαφές ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν σοβαρά από την πορεία των τρεχόντων προγραμμάτων.

Το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή που παρουσιάζεται είναι η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν πλήρωσε το χρηματικό ποσό της συμμετοχής της τον Μάρτιο.

Το σχετικό κείμενο είχε κατατεθεί στη βουλγαρική κυβέρνηση στα τέλη Φεβρουαρίου κι η απόφαση αναμενόταν στα τέλη Μαρτίου.

Προσποιούμενοι τους εφοριακούς, πήραν από 79χρονη "φόρο" 8.000 ευρώ.

Δύο άνδρες, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, πήγαν μια 79χρονη έως την τράπεζα για να της αποσπάσουν "φόρο" 8.000 ευρώ...

Το παραμύθι πλέον γνωστό, ίσως για όλους τους υπόλοιπους, εκτός από τους ηλικιωμένους: Το παιδί τους που χρωστά και η ντροπή του γονιού που δεν θέλει να υπάρχουν χρέη στην οικογένεια. Έλα όμως που τα παιδιά δε χρωστούν, αλλά μέχρι να το μάθουν και οι γονείς έχουν ήδη πέσει θύματα των επιτήδειων...

Στη Ζαχάρω δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 50 – 55 ετών, ήξεραν πολλά για μια 79χρονη, τις συνήθειές της και την οικογένειά της. Έτσι, αν και αυτή μένει μόνιμα στην Αρτέμιδα, την πλησίασαν ενώ είχε κατέβει στο σπίτι της κόρης της στη Ζαχάρω.

Την βρήκαν μόνη και της έριξαν το δόλωμα. «Είμαστε από τη ΔΟΥ Πύργου και ήρθαμε να εισπράξουμε το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο γιο σου και το χρωστά» φέρονται να της είπαν. Μερικά τηλέφωνα δήθεν με το γιο για το ύψος του προστίμου και η 79χρονη πείστηκε. Οι δύο απατεώνες μπήκαν τόσο πολύ στο πετσί του ρόλου, που κατάφεραν να πείσουν την ηλικιωμένη να την πάνε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Πύργο για να κάνει ανάληψη. Της πήραν 8.000 ευρώ – βαρύς ο φόρος– και την παράτησαν σύξυλη στον Πύργο.

Οι πιο hot Πασχαλινοί προορισμοί σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και φέτος βασίλισσα των κρατήσεων για το Πάσχα στέφεται η Κέρκυρα.

Ακολουθούν:

-Σαντορίνη
-Δυτική Πελοπόννησος (Ηλεία και Μεσσηνία)
- Ζαγοροχώρια
-Καρπενήσι
-Πήλιο
-Εύβοια

Στο εξωτερικό δημοφιλέστεροι Πασχαλινοί προορισμοί στέφονται:

- Κωνσταντινούπολη
- Πράγα
- Βουδαπέστη
- Βαρκελώνη

Δυο νεκροί από το νέο σεισμό στην Ιαπωνία - Δείτε Video

Η «κατάρα» των σεισμών φαίνεται να μη θέλει να αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας. Στην περιφέρεια Yamagata βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μια 63χρονη γυναίκα, η οποία υποστηριζόταν από συσκευή οξυγόνου, που σταμάτησε να λειτουργεί όταν ο σεισμός διέκοψε το ρεύμα.

Το δεύτερο θύμα ήταν ένας άντρας 79 ετών ο οποίος πέθανε σε νοσοκομείο της περιφέρειας Miyagi όταν έπαθε καρδιακό επεισόδιο την ώρα του σεισμού.

Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρει υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί είναι ασφαλείς. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες.

Το βάθος εντοπίζεται στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το ρεύμα στην πόλη Ichinoseki κόπηκε αυτόματα, ενώ, σύμφωνα με την προειδοποίηση που προέβαλε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν από τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά είναι σε απόγνωση και ζουν τον φόβο μιας νέας σεισμικής δόνησης. Στις συνοικίες της Ιαπωνίας κυριαρχούν οι εικόνες με τους κατοίκους σε ουρές έξω από τα καταστήματα, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: 7,4 Ρίχτερ στην επαρχία Μιγιάγκι - Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα - Δείτε Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τοξικές βόμβες τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια της χώρας

Βιομηχανικά κτίρια, που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα έχουν μετατραπεί σε «νεκροταφεία» επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια, ειδικός χώρος υγειονομικής ταφής για τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, αφήνει πρόσφορο έδαφος στους επιτήδειους. Παράλληλα, η ανεξέλεγκτη απόθεση των τοξικών αποβλήτων εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες.

Την ίδια ώρα κυκλώματα λαθρεμπορίας τοξικών αποβλήτων αναλαμβάνουν, έναντι αμοιβής, να μεταφέρουν τα παράνομα απόβλητα σε χωματερές, δάση και ποτάμια.

Εγκαταλελειμμένα εργοστάσια με επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του μεγέθους του προβλήματος είναι η περιοχή του Βοτανικού. Πριν από έξι μήνες, οι κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν στις αρχές ότι από το εργοστάσιο αναδυόταν έντονη δυσοσμία. Αμέσως κατέφθασε στην περιοχή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του κτιρίου, μέσα σε πλαστικά βαρέλια, που μηδαμινή προστασία παρείχαν σε περίπτωση διαρροής, βρίσκονταν αποθηκευμένα τοξικά υλικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, όπως πολυόλη, διφαινυλομεθάνιο και δυισοκυάνειο.

Στο μεταξύ, πριν περίπου δύο μήνες η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε έγγραφο προς το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με το οποίο, δηλώνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στον καθαρισμό του κτιρίου, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Τα κτίρια-βόμβες, ωστόσο, δεν είναι οι μοναδικές εστίες τοξικής μόλυνσης. Επικίνδυνα τοξικά υλικά μπορεί να συναντήσει κανείς παντού στην Αττική ακόμη και στον Κηφισό. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και προκύπτει από το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικός χώρος υγειονομικής ταφής τοξικών υλικών. Τα εν λόγω υλικά μεταφέρονται σε χώρες του εξωτερικού, σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, όπου αδρανοποιούνται.

Κύπρος: Σοβαρά επεισόδια στα κατεχόμενα

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όταν Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές επιχείρησαν να αναρτήσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πόρτα του περιβόλου όπου στεγάζεται η λεγόμενη «πρεσβεία» της Τουρκίας. Αστυνομικοί με πολιτικά επενέβησαν, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με τους διαδηλωτές, ενώ επίθεση δέχθηκαν τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και τα τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν το ρεπορτάζ.

Τα επεισόδια συνδέονται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει τα λεγόμενα «συνδικάτα» των εργαζομένων στα Κατεχόμενα, με κύριο αίτημα να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός που εφαρμόζει η Άγκυρα στους εποίκους, αλλά και να επανενωθεί η Κύπρος, ενώ υπήρξε και κάψιμο ομοιώματος του Ιρσέν Κιουτσιούκ. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τον ανασχηματισμό της ψευδοκυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 13:00, σημειώθηκε ένταση έξω από το «Κοινοβούλιο» των Τουρκοκυπρίων, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές ανήρτησαν πανό με υβριστικά συνθήματα κατά της Τουρκίας. Και στην περίπτωση αυτή, επενέβησαν αστυνομικοί με πολιτικά, σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα πανό, αλλά και να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Έρχονται στην Ελλάδα τα αμάξια της Google

Η Google ετοιμάζεται να ανανεώσει τους χάρτες της έτσι ώστε να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην πραγματικότητα κι έτσι αποφάσισε να ξαναβγάλει τα αμαξάκια της από το γκαράζ.

Σε λίγες μέρες τα αυτοκίνητα της Google με τον ειδικό εξοπλισμό, θα βγουν στους δρόμους και θα φωτογραφίσουν κάθε γωνιά της πόλης με μοναδικό σκοπό να μαζέψουν στοιχεία για να μπορέσουν να βελτιωθούν ύστερα από ειδική επεξεργασία, τα Google Maps.

Τέλος παρά το γεγονός οτι τα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι τα ίδια αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για το Street View, η υπηρεσία αυτή δεν αναμένεται να λειτουργήσει στην χώρα μας τουλάχιστον για την ώρα, οπότε όλες οι εικόνες που θα συλλέξουν δεν πρόκειται να δημοσιευτούν.

Ακριβαίνουν εννιά στα δέκα δάνεια...

Μετά από 3 χρόνια ακινησίας ο Jean-Claude Trichet με την απόφασή του να αυξήσει τα επιτόκια του ευρώ από το ιστορικά χαμηλό 1% σε 1,25% άνοιξε την πόρτα σε πιο ακριβό χρήμα, με επιχείρημα την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα προβεί και σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, πιθανότατα δύο, με την επόμενη να τοποθετείται γύρω στον Ιούνιο.

Η επίπτωση της απόφασης αυτής για την Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική, καθώς αυτομάτως οδηγεί σε αναπροσαρμογή των κυμαινόμενων επιτοκίων των δανείων, καθιστώντας το χρήμα ακριβότερο στη χειρότερη οικονομικά συγκυρία.

Θα πρέπει δε να ληφθεί υπόψη ότι ήδη οι ελληνικές τράπεζες, υπό την πίεση της έλλειψης ρευστότητας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ευρείας αναδιάρθρωσης των δανειών πελατών τους, έχουν προ πολλού προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων μέσω αύξησης του spread, μέσα από διμερείς συμφωνίες μεταξύ τράπεζας και πελάτη. Η ανοδική τάση επιβεβαιώθηκε άλλωστε και από την αύξηση του euribor το οποίο από 0,685% πριν ένα χρόνο, βρίσκεται σήμερα στο 1,25% ενώ μόνο από την αρχή του χρόνου αυξήθηκε κατά 25%.

Οι επιπτώσεις της αύξησης της ΕΚΤ για τους δανειολήπτες είναι παραπάνω από προφανείς δεδομένου ότι πάνω από το 90% των δανείων έχουν συναφθεί με κυμαινόμενο επιτόκιο. Ακόμη πιο προφανής είναι η ανησυχία των τραπεζών για τον κίνδυνο περαιτέρω εκτίναξης των επισφαλειών.

Επιπλέον προκειμένου να διατηρήσουν τις καταθέσεις τους, οι τράπεζες έχουν αναγκασθεί επίσης να αυξάνουν σταδιακά τα καταθετικά επιτόκια, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των καταθέσεων προθεσμίας να φθάνουν σήμερα στο 4,20% - 4,30%. Μετά την πάοφαση της ΕΚΤ αναμένεται να αυξηθούν αντίστοιχα και τα επιτόκια απλού ταμιευτηρίου.

Είχαν ακριβύνει ήδη

Ομως, ακόμη και χωρίς την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, η αγορά πληρώνει αυξημένο κόστος.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος τον Φεβρουάριο του 2011 όλες οι κατηγορίες δανείων με εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια κατέγραψαν αυξημένο επιοτκιακό κόστος. Συγκεκριμένα, στα καταναλωτικά δάνεια το επιτόκιο διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 14,64% από 14,40% στο τέλος του 2010. Στα επιχειρηματικά δάνεια το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε στο 6,90% από 6,79% αντιστοίχως. Στα δάνεια επαγγελματιών το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 9,72% από 9,57%, στα επιχειρηματικά δάνεια μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,23% από 6,14% που ήταν τον Ιανουάριο, ενώ για μεγαλύτερα ποσά το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,37% από 4,89%.

Στα στεγαστικά, το κυμαινόμενο επιτόκιο υποχώρησε ελαφρώς στο 3,91% από 3,93% τον προηγούμενο μήνα, όμως τώρα αυτόματα θα προσαρμοστεί με βάση την αύξηση κατά 0,25%. Ωστόσο, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2010 (3,65%) ήδη είχε αυξηθεί. Το σταθερό για μία πενταετία επιτόκιο της ίδιας κατηγορίας μειώθηκε στο 3,57% από 3,64% τον Ιανουάριο και 3,95% το Δεκέμβριο.

Το πλήγμα πάντως από την αύξηση των επιτοκίων σύμφωνα με διεθνείς οικονομολόγους και αναλυτές, θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, που παλεύουν με δραστικά μέτρα λιτότητας να θέσουν υπό έλεγχο ελλείμματα και χρέη. Η αύξηση του κόστους δανεισμού θα ενισχύσει τις πιέσεις στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που ήδη έρχονται αντιμέτωπα με μείωση του εισοδήματός τους και αύξηση φόρων, καταδικάζοντας τις οικονομίες των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, σε παρατεταμένη ύφεση.

Στην Ελλάδα, όπου το δημόσιο χρέος προβλέπεται να σκαρφαλώσει στο 156% του ΑΕΠ ως το 2014, εκτιμάται ότι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα επιβαρυνθεί κατά 1,6% του ΑΕΠ (3,5 δισ. ευρώ περίπου) αν το κόστος δανεισμού στην αγορά αυξηθεί κατά 1% λόγω των αυξημένων επιτοκίων της ΕΚΤ.

Tο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στο Ηράκλειο

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Ηρακλείου για τη Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Μ. Δευτέρα 9.00-14.30 και 17.30-21.00

Μ. Τρίτη 9.00-14.30 και 17.30-21.00

Μ. Τετάρτη 9.00-14.30 και 17.30-21.00

Μ. Πέμπτη 9.00-21.00

Μ. Παρασκευή 12.00-18.00

Μ. Σάββατο 9.00-15.00

Κυριακή του Πάσχα Κλειστά

Δευτέρα του Πάσχα Κλειστά

Ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank με όμηρο στον Γαλατά Τροιζηνίας

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στον Γαλατά Τροιζηνίας όταν λίγο μετά τις 08:00, τρία άτομα μπήκαν σε υποκατάστημα της Alpha Bank και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άδεισαν τα ταμεία και πήραν όμηρο τον διευθυντή του καταστήματος.

Κατά την διαφυγή τους όμως οι δράστες, εγκλωβίστηκαν σε δρόμο κόντα στο δημοτικό σχολείο του Γαλατά όπου και απελευθέρωσαν τον διευθυντή.

Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό από Αστυνομία και Λιμενικό.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο

Νέο πανελλαδικό Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο οι Εργαζομένοι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι καταγγέλλουν «τη συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική λιτότητας με μέτρα κατάφωρης κοινωνικής αδικίας».

Οι εργαζόμενοι της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραΐσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α καλεί μάλιστα σε συμμετοχή και όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

3.000 άστεγοι από πυρκαγιά στις Φιλιππίνες

Περισσότερες από 500 κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς και σχεδόν 3.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι λόγω της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην πόλη Malabon, στην περιοχή Maysilo στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, κανένας κάτοικος δεν τραυματίστηκε, ενώ η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από έκρηξη υγραερίου.

ΣΔΟΕ: Πάνω από 18.000 καταγγελίες το 2010!!!

Δεν προλαβαίνουν οι ελεγκτές τους ΣΔΟΕ να κάνουν ελέγχους. Από τις 18.600 καταγγελίες - «καρφώματα» που έγιναν στο ΣΔΟΕ το περασμένο έτος ελέγχθηκαν 7.313 περιπτώσεις. Oι υπόλοιπες 11.287 θα διεκπεραιωθούν μέσα στο 2011.

Oπως γράφει «Το Βήμα της Κυριακής», το πρώτο δίμηνο του 2011 περίπου 3.100 συμπολίτες μας κατήγγειλαν επιχειρήσεις και επιτηδευματίες για φοροδιαφυγή. Την ίδια στιγμή από τις 15 περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη την επικράτεια εκκρεμούν προς έλεγχο 2.562 υποθέσεις ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικών προσώπων, ενώ οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ πρόκειται να προχωρήσουν στο άνοιγμα 932 τραπεζικών λογαριασμών.

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία συμπληρώνονται από 463 εισαγγελικές παραγγελίες και 13.244 περιπτώσεις φοροδιαφυγής που πρόκειται να ελεγχθούν μέσα στο 2011, αφού δεν πρόλαβαν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ να τις φέρουν σε πέρας μέσα στο προηγούμενο έτος λόγω των πολλών ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Συνολικά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μέσα στο προηγούμενο έτος επέβαλε πρόστιμα ύψος 5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο μικρό είναι το ποσοστό αυτών που έχουν εισπραχθεί και αυτό διότι οι φορολογούμενοι προσφεύγουν σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων στα δικαστήρια προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των προστίμων.

Επίσης, πολλά από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το περασμένο έτος αφορούσαν περιπτώσεις πλαστών και εικονικών τιμολογίων που στην πράξη δύσκολα εισπράττονται γιατί οι εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε αυτές τις σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής είτε είναι «φαντάσματα» είτε εμφανίζονται πρόσωπα που συνήθως αποτελούν τη «βιτρίνα» μιας επιχείρησης και δεν διαθέτουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή τους.

Σκάφη και πισίνες
Μεγάλος ντόρος είχε γίνει μέσα στο 2010 για ελέγχους σε κατοικίες οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν δηλώσει τις πισίνες που διαθέτουν. Από τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που έγιναν στην Αττική διαπιστώθηκαν 1.200 περιπτώσεις όπου δεν είχαν δηλωθεί οι πισίνες, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία ο αριθμός ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αφού ο αριθμός αυτών που εντοπίστηκαν ανήλθε στις 1.423. Συνολικά οι μη δηλωθείσες πισίνες στις δύο μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιφέρειες της Ελλάδας ήταν 2.623. Ο έλεγχος σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του ΣΔΟΕ θα συνεχιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2011 με στόχο τον εντοπισμό εκείνων που απολαμβάνουν τις «δεξαμενές κολύμβησης» και δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ φόρο. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν σταματούν εδώ, καθώς επεκτείνονται και στα σκάφη αναψυχής.

Ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων σκαφών που είναι στη διαδικασία του ελέγχου ανέρχεται σε 4.016, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί για διάφορες αιτίες 473 σκάφη. Τριάντα πέντε ιδιοκτήτες τέτοιων σκαφών τακτοποίησαν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και για τον λόγο αυτό αποδεσμεύτηκαν τα σκάφη τους, ενώ ο συνολικός αριθμός των σκαφών για τα οποία καταβλήθηκε ΦΠΑ ανήλθε σε 55. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά από τους συγκεκριμένους ελέγχους να εισπράξει περί τα 470 εκατ. ευρώ.

Ξεκινούν νέοι φοροέλεγχοι
Πετρέλαιο: Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στα ενεργειακά προϊόντα (πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, κτλ.), καθώς διαπιστώνονται σημαντικά ποσοστά παραβατικότητας και η απώλεια φορολογικών εσόδων είναι αξιοσημείωτη. Συνολικά το πρώτο δίμηνο του 2011 το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 316 ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 15 ελέγχους σε εταιρείες εμπορίας καυσίμων και 771 ελέγχους στη διακίνησή τους (σύνολο 1.110). Από τα αποτελέσματα των ελέγχων προέκυψαν 267 παραβάτες, δηλαδή ποσοστό παραβατικότητας 24%.

Λαθραία τσιγάρα: Πλήγμα για τα έσοδα αποτελεί και το εκτεταμένο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την έξαρση αυτού του φαινομένου στις αλλεπάλληλες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών που οδήγησαν στην αύξηση της τιμής πώλησης των πακέτων τσιγάρων σχεδόν στο διπλάσιο σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του ΣΔΟΕ από τις κατασχέσεις λαθραίων τσιγάρων μέσα στο 2010. Σύμφωνα με αυτά κατασχέθηκαν 190.722.800 τεμάχια τσιγάρα (περίπου 9,5 εκατ. πακέτα τσιγάρα), ενώ οι απώλειες για τα δημόσια έσοδα ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ.

Προϊόντα-«μαϊμούδες»: Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα προϊόντα που έχουν κατασχεθεί από ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ για το παρεμπόριο από την 1η Οκτωβρίου 2010 ως τις 28 Φεβρουαρίου 2011. Μόνο στην περιοχή του Κολωνού εντοπίστηκε χώρος 800 τ.μ. με προϊόντα απομίμησης γνωστών ξένων οίκων μόδας που σε ποσότητα υπερέβησαν τις είκοσι νταλίκες. Ο αριθμός των προϊόντων που προέκυψε μετά την καταμέτρηση ήταν 910.411 τεμάχια.

Μπήκε στο μαγαζί με... το αυτοκίνητο!!!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Καλοκαιρινού, στη συμβολή του δρόμου με την οδό Αγίου Μηνά, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την Τροχαία Ηρακλείου, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, υπό άγνωστες συνθήκες, εξετράπη από την πορεία του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην τζαμαρία γωνιακού καταστήματος ειδών υπόδησης.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι... τα 14.000€;

Στα χέρια της αστυνομίας το κύκλωμα επιτήδειων που δρούσε στο κέντρο της πόλης και έπειθε τα υποψήφια θύματα να πάρουν μέρος σε μία παραλλαγή του γνωστού παράνομου παιχνιδιού.

Η σπείρα αποτελούνταν από πέντε άτομα, ελληνικής καταγωγής, ηλικιών από 26 έως 39 ετών, οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή του Βαρδαρίου, όπου "ψάρευαν" διερχόμενους πολίτες.

Μάλιστα, δύο εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται ότι έκλεψαν από 78χρονο 14.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ηλικιωμένος αφού πείσθηκε να παίξει μαζί τους, "κέρδισε" το ποσό των 20.000 ευρώ, το οποίο όμως για να παραλάβει, όφειλε να επιδείξει αντίκρισμα ίσου χρηματικού ποσού.

Έτσι, προκειμένου ο 78χρονος να κατοχυρώσει το υποτιθέμενο κέρδος του, πείστηκε να μεταβεί μαζί τους σε υποκατάστημα τράπεζας απ’ όπου έκανε ανάληψη το παραπάνω χρηματικό ποσό, το οποίο οι δράστες άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αφού ορίστηκε τακτή δικάσιμος αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λιβύη: Την αποστολή χερσαίων δυνάμεων εξετάζουν οι ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στη Λιβύη εξετάζουν, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό οι ΗΠΑ.

Μια πιθανή αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη χώρα, «αν και δεν αποτελεί την ιδανική λύση» θα μπορούσε να βοηθήσει, επισημαίνει ανώτατος αξιωματικός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την ίδια ώρα σε αδιέξοδο συνεχίζει να βρίσκεται η κατάσταση στη χώρα με τον πόλεμο μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών να μην έχει τέλος.

Εν μέσω αυξημένης επαγρύπνησης για τα δεινά των αμάχων στην πόλη Μισράτα, οι δυτικές δυνάμεις προωθούν ενέργειες για τη διαπραγμάτευση λύσης.

Την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, δήλωσε από την Τρίπολη ότι βρετανικά μαχητικά βομβάρδισαν τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της χώρας, Al Sarir, στα νοτιοανατολικά, γεγονός που διέψευσε αργότερα το ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι οι φωτιές στην πετρελαιοπηγή, είναι πιθανότερο να σχετίζονται με συγκρούσεις στην περιοχή και όχι με βομβαρδισμό των συμμάχων.


«Οι κατηγορίες του συνταγματάρχη Καντάφι ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για τις ζημιές στην πετρελαιοπηγή Sarir είναι ψευδείς», ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα την Πέμπτη, η Χίλαρι Κλίντον, απαντώντας στην επιστολή που έστειλε την Τετάρτη ο Λίβυος ηγέτης στον Μπαρακ Ομπάμα δήλωσε, ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι "ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει".

Η Κλίντον επεσήμανε ότι ο Καντάφι πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει την εξουσία και να απομακρυνθεί από τη χώρα. "Οι δυνάμεις του πρέπει να αποσυρθούν από τις πόλεις που έχουν καταλάβει με την βία", πρόσθεσε.

Στο γράμμα που έστειλε ο Καντάφι, παρακαλάει τον Αμερικανό πρόεδρο να σταματήσει αυτό τον "άδικο πόλεμο ενάντιο στον λαό μιας αναπτυσσόμενης χώρας".

Στην επιστολή, χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά τον Ομπάμα γιο του και τονίζει ότι έχει πληγωθεί ηθικά παρά σωματικά "από όσα έχουν συμβεί σε εμάς εξαιτίας σας".

"Παρά τα όσα έχουν συμβεί πάντως, θα είσαι πάντα ο γιός μου", καταλήγει ο Καντάφι.

Έφτιαξε... βυθοπλάνο!!!

Μετά από τα αεροσκάφη της Virgin Atlantic και τα επιβατικά διαστημόπλοια της Virgin Galactic, ο τολμηρός Μπράνσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει ο ίδιος να εξερευνήσει τα βάθη των ωκεανών με ένα μονοθέσιο υβρίδιο υποβρυχίου και τζετ, στο πλαίσιο του προγράμματος Virgin Oceanic.

Το σκάφος, μήκους πεντέμισι μέτρων, θα μπορεί να καταδύεται σε βάθος 11 χιλιομέτρων, κάτι που όπως δήλωσε ο Μπράνσον, θα κάνει πέντε φορές σε διάστημα δύο ετών. Η πρώτη κατάδυση έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες, όταν το Virgin Oceanic θα καταδυθεί στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών, την Τάφρο των Μαριανών, στον Ειρηνικό. Ο ίδιος ο Μπράνσον σχεδιάζει να βρίσκεται στο πηδάλιο της δεύτερης αποστολής, στην Τάφρο του Πουέρτο Ρίκο, στον Ατλαντικό.

Ο Μπράνσον, διάσημος λάτρης της περιπέτειας, ευελπιστεί ότι εξερευνώντας τα πέντε βαθύτερα σημεία των ωκεανών, θα καταρρίψει έως και 30 παγκόσμια ρεκόρ. Είπε παράλληλα ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει και ένα παραπλήσιο, αλλά μεγαλύτερο σκάφος, το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες και, μακροπρόθεσμα, να διοργανώνει ταξίδια για εύπορους τουρίστες.

Το σκάφος, με αυτονομία 24 ωρών στο βυθό, θα μπορεί να διανύει απόσταση έως και 10 χιλιομέτρων, ενώ από κοινού με το καταμαράν που θα το συνοδεύει, εκτιμάται ότι στοιχίζει περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, οι καταδύσεις θα καταγραφούν και θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα Google Earth. Κατά τον αντιπρόεδρο του κολοσού του Ίντερνετ Τζον Χάνκι, «η αποστολή μας για το Google Earth είναι να δημιουργήσουμε μια διαδραστική υδρόγειο, επιτρέποντας στους χρήστες να επισκέπτονται τοποθεσίες που δεν έχουν ποτέ εξερευνήσει, περιλαμβανομένων των ωκεανών».

"Θα γεμίσουν τα χωριά με κουλοχέρηδες"

Τις δυνάμεις εκείνες που παρέμεναν στο περιθώριο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας όμως με αγωνία και στηρίζοντας την πορεία της κυβέρνησης φαίνεται πως ερέθισε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια του υπουργείου Οικονομικών.

Βουλευτές που εως τώρα απέφευγαν να ασκήσουν κριτική στους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης φαίνεται πως ορθώνουν ηθικό ανάστημα απέναντι στο νόμο που όπως αναφέρουν «θα διαβρώσει πλήρως την κοινωνία και θα στείλει στην εξέδρα το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης για κάθαρση και αλλαγή».

Να σημειωθεί πως εως σήμερα έχει σχηματιστεί ένα συμπαγές πράσινο μπλόκ το οποίο αντιτίθεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αιτία τόσο το γεγονός ότι διαφωνούν ανοιχτά πλέον με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο και με την επιμονή του υπουργού να μην τους ενημερώνει κάθε φορά που δημοσιοποιεί νέα σκληρά μέτρα με αποτέλεσμα να εκτίθενται στην κοινωνία.

Αυτή τη φορά όμως και λόγω του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια φαίνεται πως ο υπουργός κατάφερε να εξοργίσει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν βουλευτές που εως τώρα χαρακτηρίζονταν από τις ήπιες αντιδράσεις τους προς την πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου «το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στην κυβέρνηση αλλά το νομοσχέδιο του τζόγου ξεπερνά τα όρια ηθικής».

Το γεγονός που έκανε την οργή τους να γιγαντωθεί είναι εικόνα που μεταφέρουν βουλευτές από την επαρχία οι οποίοι αναφέρουν ότι «ήδη οι άδειες έχουν «μοιραστεί» σε μαγαζιά και καφετέριες. Θα γεμίσουν οι πόλεις με κουλοχέρηδες».

Συμπληρώνουν μάλιστα πως είναι δεδομένο πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα καταφέρουν να βάλουν φρένο στον παράνομο τζόγο και προσθέτουν «υπάρχουν μαγαζιά στην Δράμα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στην Λάρισα και αλλού που έχουν ήδη ετοιμάσει τα πατάρια για να τοποθετηθούν παράνομες μηχανές τζόγου».

Τα συγκεκριμένα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται για το πώς είναι δυνατόν «λίγες ημέρες πριν το Πάσχα να νομοθετούμε υπερ του τζόγου και να στέλνουμε τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στα όρια της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης».

Αναβαθμίζονται οι διευθυντές των σχολείων

«Μάνατζερς» και αξιολογητές προβλέπεται να είναι οι νέοι διευθυντές σχολείων, όπως προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, που έχει σχέση με το νέο σύστημα διοίκησης της εκπαίδευσης, το οποίο δόθηκε ήδη για δημόσια διαβούλευση.

Ετσι, προκειμένου να αναδιοργανωθούν οι περιφερειακές υπηρεσίες εκπαίδευσης, αναβαθμίζονται οι διευθυντές των σχολείων, για τους οποίους θα απαιτούνται αυξημένα προσόντα, όμως μειώνονται και οι διοικητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο κείμενο της διαβούλευσης, «η προτεινόμενη δομή του συστήματος διοίκησης τοποθετεί στο κέντρο τη σχολική μονάδα, ως το βασικό κύτταρο του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Στις προτάσεις του υπουργείου περιλαμβάνονται:

* Ενισχυμένη Σχολική Μονάδα με αναβαθμισμένες τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του διευθυντή και ανοικτή συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

* «Καρτέλα» κάθε σχολείου για την αποτύπωση του ανθρώπινου δυναμικού (μαθητές, εκπαιδευτικοί) και των υποδομών (κτίρια, εξοπλισμοί, εργαστήρια).

* Σχεδιασμό της λειτουργίας κάθε σχολείου κατά δήμο «ώστε να επιτυγχάνεται το ικανοποιητικό μέγεθος σχολείου, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες».

* Δημιουργία Ενότητας Σχολείων για κοινή διοικητική υποστήριξη (σε περιπτώσεις μικρών σχολικών μονάδων) και κοινή εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων.

* Περιορισμός των επιπέδων της διοίκησης και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Σχολική Μονάδα ή στην Ομάδα Σχολείων.

* Διεύθυνση της Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομός). Δημιουργούνται έτσι νέες ενιαίες Διευθύνσεις «που θα κατευθύνουν, θα παρακολουθούν, θα συντονίζουν και θα εποπτεύουν την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Επεισόδια σε διόδια με τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα για τον βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη, όταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα πέρασε από τα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας.

Στο σημείο βρισκόντουσαν μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο σταθμό. Όταν φώναξαν στον βουλευτή να περάσει ελεύθερα τα πνεύματα οξύνθηκαν, γιατί ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλησε να καταβάλει κανονικά το χρηματικό ποσό.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, όταν ο βουλευτής επιτέθηκε σε μια γυναίκα την έπιασε από το γιακά και την ταρακουνούσε.

Ο Χρήστος Μαγκούφης μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας για προληπτικούς λόγους.

«Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο», είπε ο βουλευτής στο LamiaReport.

Από το ΑΣΕΠ θα γίνεται ο έλεγχος των μετατάξεων

Ένα ακόμη πεδίο διαφθοράς, συναλλαγής, αναξιοκρατίας και πολιτικών παρεμβάσεων στο δημόσιο, θα προσπαθήσει να περιορίσει δραστικά η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων στις μετατάξεις και μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο, γι΄ αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και με τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων.

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το νέο ρόλο που θα αναλάβει η ανεξάρτητη αρχή, μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη, ενώ όπως επισημάνθηκε το σχέδιο νόμου, με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις, θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή, αμέσως μετά την κατάρτιση του νέου μισθολογίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπηρεσιών, που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.

Έτσι, συνολικά οι διαδικασίες για την επιλογή των μεταταχθέντων και μετακινούμενων υπαλλήλων (μοριοδότηση, με κοινωνικά και τυπικά κριτήρια, τελική επιλογή κλπ) θα διεξάγεται από το ΑΣΕΠ, ενώ εκτιμάται ότι οι προκηρύξεις μετατάξεων για την κάλυψη κενών θέσεων θα δημοσιευτούν μετά την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες και το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ δεν θα υπαχθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις του «Καλλικράτη», καθώς για τον Ιούνιο έχουν δρομολογηθεί επιπλέον 4.500 μετατάξεις υπαλλήλων, από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις προς τις περιφέρειες και από τις τελευταίες προς τους δήμους, λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων.

Βραζιλία: Σκότωσε 13 παιδιά σε σχολείο και έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας

Λουτρό αίματος σε σχολείο του Ρίο ντε Τζάνειρο συγκλονίζει τη Βραζιλία. 13 παιδιά ο τραγικός απολογισμός, τους 18 φτάνουν οι τραυματίες.

Το πρωινό της Πέμπτης στο Τάσο Ντα Σιλβέιρα Ρεαλένγκο, στο δυτικό Ρίο ντε Τζάνειρο ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Περίπου στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Από τα πυρά του σκοτώθηκαν εννέα κορίτσια και ένα αγόρι, ενώ τραυματίστηκαν 12 αγόρια και έξι κορίτσια ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας. Τα διεθνή ΜΜΕ όμως μιλούν για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Ο δράστης, αν και αρχικά είχε μεταδωθεί ότι αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο φέρεται να ήταν παλιός μαθητής του σχολείου, ο 24χρονος Ουέλινγκτον Μένεζες ντε Ολιβέιρα. Φέρεται να άφησε πίσω του ένα γράμμα, στο οποίο αναφέρει ότι ήταν φορέας του AIDS.

Εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος με δυο πιστόλια και άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών και του προσωπικού.

Μέχρι 6 Μαϊου η ανταλλαγή των παλιών εισιτηρίων

Παρατείνεται μέχρι 6 Μαΐου 2011, η προθεσμία ανταλλαγής των παλαιών εισιτηρίων και θα πραγματοποιείται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτιρίου, από τις 08:00 μέχρι τις 14:00, τις εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, από την προσεχή Δευτέρα, 11 του μηνός, η ανταλλαγή των εισιτηρίων θα γίνεται και στο σταθμό του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, τις εργάσιμες ημέρες.

Ηράκλειο: Πέταξαν ψόφια αρνιά σε κάδους δίπλα από σχολείο

Οι εικόνες των νεκρών προκάλεσαν αγανάκτηση και δυσφορία στους κατοίκους της περιοχής Γιόφυρο, που τα παιδιά τους περνούσαν στο σχόλασμα από το σημείο.

Τριτοκοσμικές εικόνες με γάτες και μύγες να περιτριγυρίζουν τα νεκρά πρόβατα που κάποιος απερίσκεπτα πέταξε στους κάδους για να τα ξεφορτωθεί αντί να φροντίσει για την υγειονομική ταφή τους.

Λίγα μέτρα από το σημείο βρίσκεται σχολείο πράγμα που εντείνει την ανησυχία τον γονιών για την υγεία των παιδιών τους καθώς τα νεκρά ζώα αποτελούν εστία μόλυνσης.

Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί και στο παρελθόν προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους. Παρόλο που δεν έχει εξακριβωθεί ο υπεύθυνος της αποτρόπαιας πράξης, οι κάτοικοι "δείχνουν" δύο από τους ιδιοκτήτες προβάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Καταδικάστηκαν δεκατρείς μοναχοί της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τους μοναχούς του Αγίου Όρους ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Οι μοναχοί κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Πρόκειται για ζηλωτές μοναχούς σε βάρος των οποίων τα μέλη της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής κατέθεσαν μήνυση για παράνομη είσοδο και παραμονή στις εγκαταστάσεις της Μονής.

Σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή. Κατά την ακροαματική διαδικασία αναβίωσε η κόντρα μεταξύ της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, που ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα και των μοναχών που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή.

"Το μοναστήρι λειτουργεί κανονικά. Δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε μέχρι να πεθάνουμε. Είναι θρησκευτικοί και δογματικοί οι λόγοι της παραμονής μας στην Μονή", είπαν κατά τις απολογίες τους οι τρεις παριστάμενοι κατηγορούμενοι.

Ξεκινάει η απογραφή των δικαιούχων επιδομάτων

Προκειμένου να μπει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει γερό... «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Για αυτό και ετοιμάζεται απογραφή των δικαιούχων ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων. «Θεωρώ ότι από εκεί θα εξοικονομήσουμε σημαντικούς πόρους από τη διασταύρωση στοιχείων που θα δείξουν ότι πολλοί από αυτούς δεν θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Απασχόλησης διαπιστώνονται καταστρατηγήσεις σε παροχές, όπως το ΕΚΑΣ και συνολικά δαπανώνται πάνω από 6 δισ. ευρώ.

«Μόνο από τη διασταύρωση στοιχείων και δικαιούχων επιδομάτων θα υπάρξει εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε άλλωστε ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα τεθούν κριτήρια για το επίδομα ανεργίας.

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο έλλειμμα, σε ό,τι αφορά στη βάση δεδομένων, δηλαδή ποιος παίρνει τι και από που. Πρέπει να απογραφούν όλοι οι δικαιούχοι», είπε, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον ΟΓΑ όπου η διαδικασία απογραφής έχει ήδη ξεκινήσει.

Όσο για εκείνους που δε θα απογράφουν; «Από κάποια στιγμή και μετά, οι δικαιούχοι των επιδομάτων δε θα μπορούν να πληρωθούν, αν δεν έχουν καταγραφεί στο κεντρικό σύστημα».

Προανήγγειλε την εισαγωγή νέων εισοδηματικών κριτήριων για το ΕΚΑΣ, όπου, όπως είπε, έχουν εντοπιστεί ακραίες περιπτώσεις. Για κανένα άλλο επίδομα όμως, δεν έχει συζητηθεί –ούτε ως σενάριο όπως είπε- η θέσπιση κριτηρίων.

Ειδικά για το επίδομα ανεργίας, ανέφερε ότι «δεν προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Στο συγκεκριμένο επίδομα υπάρχουν εισφορές οι οποίες καταβάλλονται, δεν είναι δηλαδή μια προνοιακή παροχή, είναι ασφαλιστική παροχή. Δηλαδή, ο κάθε εργαζόμενος ασφαλίζεται και για τον κίνδυνο της ανεργίας και είμαστε υποχρεωμένοι να τον καλύψουμε, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια».

Τεράστια αύξηση της φοροδιαφυγής στη Θεσσαλία

Από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν οι παραβάσεις που αφορούν σε πλαστά και εικονικά στοιχεία, τεράστια αύξηση της φοροδιαφυγής στην διακίνηση αγαθών η οποία φθάνει και το 500%(!), παραβατικότητα σε επιχειρήσεις που φθάνει το 35% παρότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι έλεγχοι, και πρόστιμα που φθάνουν τα 16,3 εκ ευρώ.

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της παραβατικότητας στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας, που παραθέτει και τα σχετικά στοιχεία, με λίστες ονομάτων που προέκυψαν από διασταυρώσεις στοιχείων με εξειδικευμένα κριτήρια επικινδυνότητας και πληροφοριών, από καταγγελίες πολιτών, εντοπίστηκε αυξημένη σε έκταση και εύρος φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και ομάδες φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή ισχυρό δείχνει να είναι, το πλήγμα που δέχεται η επώνυμη φοροδιαφυγή, καθώς το ΣΔΟΕ έχοντας προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους μηχανικούς και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αποκάλυψε περιπτώσεις αναντιστοιχίας των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και τις υψηλές δαπάνες σε σχέση με τα δηλούμενα μικρά κέρδη, με αποτέλεσμα να ζητήσει την συνδρομή των τραπεζών για το άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παν. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να έρθουν στην επιφάνεια εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν και να βρεθούν οι υπαίτιοι αντιμέτωποι με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στην Πάτρα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος αγρότης, λίγο μετά τις 3 χθες το μεσημέρι, οδηγώντας το τρακτέρ του στην περιοχή Νέο Σούλι έπεσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μέσα σε φρεάτιο.

Το όχημα καταπλάκωσε τον οδηγό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του, ενώ στο σημείο έφτασε άμεσα και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας".

Αττική: Τοξικά μέταλλα και δηλητήρια σε νηπιαγωγεία

Ανησυχητικά αποτελέσματα προέκυψαν από έρευνα του Περιβαλλοντικού Εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπου διεξήχθησαν δειγματοληψίες σε τμήματα του προαύλιου του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Λαυρίου.

Τα αποτελέσματα έδειξαν τεράστια συγκέντρωση σε βαρέα μέταλλα και τοξικές ουσίες, κυρίως μόλυβδο, αρσενικό και κάδμιο. Οι τιμές των βαρέων μετάλλων έχουν ξεπεράσει κατά εκατοντάδες φορές τα επιτρεπτά όρια. Ο μόλυβδος βρέθηκε να φτάνει έως και τα 12.500 ppm (μιλιγκράμ ανά κιλό), με όριο συναγερμού τα 530 ppm, ενώ το αρσενικό φτάνει ως τα 2.350 ppm, εκεί που το διεθνές όριο κινδύνου είναι τα 55 ppm.

Ο χημικός μηχανικός στο Εργαστήριο Μετρήσεων του ΕΜΠ στο Λαύριο, Βασίλης Πρωτονοτάριος, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι γονείς είχαν ανησυχίες και μας παρακάλεσαν να κάνουμε μετρήσεις. Από την πείρα μου στην περιοχή ήξερα ότι τα πράγματα δεν θα ήταν καλά. Δεν πρέπει, όμως, να πανικοβαλλόμαστε. Αυτή η μόλυνση είναι γνωστή στους κατοίκους εδώ και χρόνια κι έχουν μάθει να ζουν με αυτή. Το Λαύριο είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση γιατί δεν ήταν μόνο μία βιομηχανική πόλη, αλλά οι βιομηχανίες ήταν μέσα στην πόλη, το ίδιο και τα απόβλητα και οι αποθέσεις».

Ο καθηγητής επαγγελματικής και βιομηχανικής Υγιεινής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Βασίλης Μακρόπουλος, τονίζει, ότι «πρέπει να γίνουν πιο εκτεταμένες μετρήσεις, να διαπιστωθεί το ύψος της έκθεσης των παιδιών, οι επιπτώσεις που έχουν στον οργανισμό, αν υπάρχουν αλλοιώσεις στο γενετικό υλικό. Τα παιδιά παίζουν και βάζουν το χώμα στο στόμα και γι’ αυτό είναι επικίνδυνο. Για παράδειγμα, ο μόλυβδος χτυπάει το κεντρικό νευρικό σύστημα και το αρσενικό είναι καρκινογόνο. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχουμε οριακές τιμές για το έδαφος και δανειζόμαστε τις διεθνείς. Άλλες χώρες, έχουν κάνει μελέτες και έχουν θεσπίσει άλλες οριακές τιμές, όπως η Ολλανδία για το αρσενικό έχει όριο κινδύνου τα 29 ppm και όχι τα 55 ppm».

Και οι δύο επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως να καλυφθεί το χώμα με κάποιο τάπητα και να γίνουν περισσότερες μετρήσεις. Για περαιτέρω ενέργειες, ο κ. Πρωτονοτάριος εξηγεί ότι «η εξυγίανση των εδαφών είναι μία πολύ ακριβή διαδικασία. Για παράδειγμα, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο φτιάξαμε ένα ξηρό τάφο αποβλήτων που στοίχισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ».

Φαίνεται πως το Λαύριο πληρώνει ακόμη τη μόλυνση που έχει προκληθεί ανά τους αιώνες από τη μεταλλουργία και τη βιομηχανία της περιοχής. Από το 3.000 πΧ παρατηρείται μεταλλουργική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά η συστηματική εκμετάλλευση ξεκινάει το 508 πΧ καθιστώντας τα μεταλλεία Λαυρίου ως την κύρια πηγή πλούτου της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Από τη Ρωμαϊκή εποχή μέχρι τον 19ο αιώνα τα μεταλλεία παραμένουν σε αδράνεια. Τον 19ο αιώνα αρχίζει η εντατική βιομηχανοποίηση της Λαυρεωτικής μέχρι και το 1992 που έκλεισε οριστικά και η τελευταία μεταλλουργική εταιρεία. Επίσης, άλλα εργοστάσια, όπως αυτά της ΔΕΗ, χημικών προϊόντων, συσσωρευτών, ποντικοφάρμακων κι άλλα έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πρωτονοτάριος, «η βλάστηση εδώ στο Λαύριο είναι άλλη από τα υπόλοιπα Μεσόγεια. Το έδαφος έχει αλλοιωθεί. Υπάρχει θέμα και με τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία και γι’ αυτό και τα δύο είναι πολύ περιορισμένα»

Λιβύη: 13 νεκροί αντικαθεστωτικοί από λάθος βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ

Μετά το καθεστώς Καντάφι και οι αντάρτες καταγγέλλουν κατά λάθος βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας κατά των δυνάμεών τους, με συνέπεια τουλάχιστον 13 μαχητές να χάσουν τη ζωή τους!

Γιατροί στο νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια είπαν στο BBC ότι από την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων σε θέσεις ανταρτών σκοτώθηκαν 13 μαχητές. Σκηνές χάους στα περίχωρα ης πόλης μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ένας στρατιωτικός διοικητής δήλωσε πως τουλάχιστον 4 πύραυλοι χτύπησαν τις θέσεις των ανταρτών.

Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό σε διάστημα μικρότερο μιας εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι βομβαρδισμοί της δυτικής συμμαχίας χτύπησαν θέσεις των ανταρτών λίγο έξω από τη Μπρέγκα, σκοτώνοντας πέντε μαχητές και τραυματίζοντας άλλους 10.

Επιχείρηση Μπρέγκα - Οι αντάρτες... επιστρέφουν
Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης θα μπορούσε να ονομαστεί και «πόλεμος του πετρελαίου». Οι αντάρτες ανακτούν εδάφη στη Μπρέγκα, μια από τις πόλεις «κλειδιά» για τον έλεγχο του «μαύρου χρυσού».

Οι δυνάμεις των ανταρτών ισχυρίζονται ότι κέρδισαν το έδαφος που είχαν χάσει τις προηγούμενες μέρες από τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στη Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Τις προηγούμενες μέρες, εξάλλου, ξεκίνησαν την εξαγωγή πετρελαίου προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα τους κατά του Μουαμάρ Καντάφι. Διαβάστε στο OnAlert τον "χάρτη του πετρελαίου", που δείχνει γιατί γίνονται οι βομβαρδισμοί!

Την ίδια στιγμή, οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ συνεχίζονται, με την Τρίπολη να καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τετάρτης, βρετανικά μαχητικά έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σαρίρ, από τις σημαντικότερες της χώρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις από τους φύλακες του συγκροτήματος και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Κχαλέντ Καίμ,

Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε επίσης ο κεντρικός αγωγός, που συνέδεε τις δεξαμενές με ένα από τα λιμάνια στη Μεσόγειο, από όπου και γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε τάνκερς.
Το ΝΑΤΟ, πάντως, διέψευσε ότι βομβάρδισε τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι οι φωτιές στην πετρελαιοπηγή Αλ Σαριρ είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με συγκρούσεις στην περιοχή.

Όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι φωνές πως τα κυβερνητικά στρατεύματα χρησιμοποιούν άμαχους ως «ασπίδες» στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, με τη Συμμαχία να «διαμαρτύρεται» πως δε μπορεί να πραγματοποιήσει ουσιαστικές επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεων του καθεστώτος.

Ακόμα τους χρωστάνε το επίδομα για τις εκλογές!!!

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) διαμαρτύρεται καθώς πέντε μήνες μετά τις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν έχουν λάβει ακόμη το εκλογικό επίδομα.

Παράλληλα, η ΟΔΥΕ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για "κοροϊδία" από την πλευρά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα υπουργεία που εμπλέκονται στην πληρωμή του επιδόματος αυτού και ιδιαίτερα το υπουργείο Εσωτερικών, με προσχήματα και αποπροσανατολισμό, καθυστερούν σκόπιμα την πληρωμή μας, γιατί δεν είχαν φροντίσει, για τακτές εκλογές (ήξεραν ότι το 2010 θα γίνονταν οι εκλογές αυτές), να πιστώσουν το λογαριασμό με τα αναγκαία ποσά ώστε να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μας γέμισαν ψέματα ότι υπάρχουν οι πιστώσεις, ότι βγήκαν τα εντάλματα πληρωμής, ότι πήγαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ότι πήγαν στα "επιτροπικά", ώσπου στις 31.3.2011 ανακαλύψαμε ότι δεν είχαν ακόμη υπογραφεί οι πιστώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και όλα ήταν μια κοροϊδία χωρίς προηγούμενο».

Ομαδικός τάφος με 59 πτώματα στο Μεξικό

Αντιμέτωπες με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν οι μεξικανικές αρχές στην πολιτεία της Ταμαουλίπας όταν εντόπισαν σειρά από λάκκους με 59 σορούς!
Ο μαζικός τάφος βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου τον περασμένο Αύγουστο μέλη του καρτέλ ναρκωτικών σφαγίασαν 72 μετανάστες, αναφέρει το Aλ Τζαζίρα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα 59 πτώματα που βρέθηκαν στην Ταμαουλίπας να ανήκουν σε επιβάτες λεωφορείου, οι οποίοι απήχθησαν στις 25 Μαρτίου. Οι λάκκοι με τις 59 σορούς εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα στη Λα Χόγια, στην κοινότητα του Σαν Φερνάντο.

Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου στις 24 Αυγούστου, σε αγρόκτημα, είχαν βρεθεί τα πτώματα των 72 μεταναστών από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, το Εκουαδόρ και τη Βραζιλία. Όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβολισμό. Οι αρχές κατηγόρησαν τη συμμορία Ζέτας για τη σφαγή.

Τα καρτέλ ναρκωτικών στρατολογούν μετανάστες, κοινούς εγκληματίες και νεαρά άτομα, όπως υποστηρίζουν οι μεξικανικές αρχές. Μέλη των καρτέλ, στήνουν σημεία ελέγχου στους αυτοκινητόδρομους της Ταμαουλίπας και άλλων περιοχών του βόρειου Μεξικού, αρπάζουν τα αυτοκίνητα και πολλές φορές δολοφονούν τους οδηγούς.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική και ξεκίνησαν τις εκκαθαριστές επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι.

Το «αιματηρό κύμα» που πόλεμου κυβέρνησης-καρτέλ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους, σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της βίας, τόσο στην πόλη του Μεξικού, στην Γκουερναβάκα και άλλες πόλεις.

«Όχι άλλο αίμα», «Όχι άλλη βία» ήταν μερικά από τα συνθήματα, με τον κόσμο να κατηγορεί την κυβέρνηση Καλδερόν πως ξεκίνησε έναν παράλογο πόλεμο με τις συμμορίες ναρκωτικών.

100 νέες πεζογέφυρες σε όλη την Αττική

Τουλάχιστον εκατό πεζογέφυρες σε κρίσιμα για την οδική ασφάλεια και επικίνδυνα σημεία στην Αττική θα τοποθετήσει το υπουργείο Υποδομών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Αθήνας και του Πειραιά, έχουν επιλεγεί τα πρώτα εκατό σημεία και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 20 πεζογεφυρών όπου κατά προτεραιότητα επιβάλλεται να τοποθετηθούν. Ήδη, είπε ο υπουργός, βρισκόμαστε στο τέλος της μελέτης όσον αφορά στα γεωτεχνικά ή το μοντέλο της γέφυρας που προσδιορίζεται κατα περίπτωση.

Επίσης, ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με την Ε.Ε. υπάρχει ένας σχεδιασμός να εξευρεθούν πόροι για μια δράση παρεμβάσεων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της χώρας σε μήκος 12.000 χλμ., ώστε να βελτιωθεί από άποψης οδικής ασφάλειας. Η προσπάθεια αυτή, βεβαίως, εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχέδιο.

Είμαστε σε συνεργασία με τους νομικούς φορείς και στο τέλος αυτού του εξαμήνου θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια της περιόδου 2011-2020. Ταυτοχρόνως, αυτή την περίοδο είναι στην αρχή της η πρωτοβουλία μας για την αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης.

Γνωρίζετε, προσθεσε, ότι ο χώρος αυτός έχει πολλές φορές κατακριθεί για φαινόμενα ανομίας και αδιαφάνειας και φαίνεται πως ο μη ορθός και αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο κάποιος εξασφαλίζει ένα δίπλωμα οδήγησης μπορεί να επηρεάσει την οδηγητική του ικανότητα, με όσες δυσμενείς συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της κυβέρνησης. Γι' αυτό δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε ή να εκφράσουμε ικανοποίηση, επειδή ο αριθμός των θυμάτων αυτού του εγκλήματος μπορεί να μειώνει από χρόνο σε χρόνο.

Πράγματι, τα στοιχεία του 2010 δείχνουν ότι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είχαμε μείωση του αριθμού των θυμάτων περίπου κατά 170, 166 συγκεκριμένα, από τα 1.456 του 2009 πήγαμε στα 1.181 του 2010.

Μπενφίκα - Αϊντχόφεν 4-1

Οι Ολλανδοί έχουν το όνομα, αλλά ιπτάμενη απόψε ήταν μόνο η Μπενφίκα!

Οι «αετοί» έκαναν πλάκα με την Αϊντχόφεν και… μπήγοντάς της τέσσερις φορές τα νύχια τους (4-1), την άφησαν σχεδόν ημιλιπόθυμη ενόψει της ρεβάνς για τα προημιτελικά του Europa League!

Έκρυψαν την μπάλα οι Πορτογάλοι, που προηγήθηκαν με τον Αϊμάρ και δύο γκολάρες του Σάλβιο -πριν ο Σαβιόλα «τιμωρήσει» στις καθυστερήσεις το… θράσος του Λάμπιαντ να μειώσει το σκορ!

Οι "αετοί" έχασαν σωρεία ευκαιριών (μεταξύ άλλων και ένα δοκάρι με τον Σαβιόλα στο 7'), πριν ο Αϊμάρ ανοίξει το σκορ στο 37ο λεπτό. Το πρώτο ημίχρονο βάδιζε προς το τέλος του, όταν ο Κοεντράο τροφοδότησε τον Σάλβιο κι εκείνος με τακουνάκι, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Ο σκόρερ του γκολ, πέτυχε και το τρίτο (στο 51') και μάλιστα με εξαιρετική ατομική ενέργεια. Άδειασε τους Πίτερς και Μαρσέλο, και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ίσακσον.

Οι ελάχιστες ελπίδες της Αϊντχόφεν για πρόκριση, αυξήθηκαν μετά το γκολ του Λαμπιάντ στο 80' (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα), όμως ο Σαβιόλα μίλησε τελευταίος, γράφοντας με κοντινό σουτ το τελικό 4-1, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ντιναμό Κιέβου - Μπράγκα 1-1

Θεωρείται η μεγάλη έκπληξη στα ευρωπαϊκά κύπελλα αφού στην προηγούμενη φάση απέκλεισε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, Λίβερπουλ. Η Μπράγκα για ακόμη μία φορά και στα προημιτελικά του θεσμού χρίστηκε αουτσάιντερ με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου αλλά οι σοβαροί και οργανωμένοι Πορτογάλοι φεύγουν από το Κίεβο με το 1-1 στις βαλίτσες τους, σκορ με το οποίο έχουν το πάνω χέρι σε ότι αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Οι Ουκρανοί μπήκαν στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί και μόλις στο 6’ μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Γιαρμολένκο. Η Μπράγκα όμως δεν τα παράτησε και απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας στο 13’, έστω και με λίγη δόση τύχης, με αυτογκόλ του Βουκόγεβιτς.

Η Ντιναμό μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφερα να γίνει επί της ουσίας απειλητική. Στο δεύτερο μέρος, ο Γιούρι Σέμιν έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Αντρέι Σεβτσένκο για να βελτιώσει τις τελικές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας αλλά εκείνος μέσα σε 16 λεπτά κατάφερε να δεχτεί δύο κίτρινες κάρτες και να αποβληθεί.

Οι Πορτογάλοι σχετικά εύκολα διατήρησαν την ισοπαλία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και πλέον όλα θα κριθούν στην Πορτογαλία την επόμενη εβδομάδα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More