Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ρέθυμνο: Νεκρή 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η νεαρή κοπέλα είχε βγει με τους φίλους της να διασκεδάσει και κατέληξε νεκρή στην εντατική του νοσοκομείου ανήμερα το Πάσχα.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από τον θάνατο της έφηβης που βύθισε στο πένθος την πόλη ανήμερα το Πάσχα. Η 15χρονη μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου από άτομα της παρέας της στο νοσοκομείο. Βγήκε για να διασκεδάσει αλλά κατέληξε στο νοσοκομείο έχοντας χάσει τις αισθήσεις της.

Από τους γιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου χθες Κυριακή έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει τα αίτια του θαν'ατου της κοπέλας. Έχουν ληφθεί μαρτυρίες από μέλη της παρέας της καθώς και δείγματα από ποτά που σέρβιρε το μαγαζί στο οποίο βρέθηκε για να διασκεδάσει, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Χίος: 30 πυρκαγιές από τον ρουκετοπόλεμο!

Για μια ακόμη χρονιά, ο διάσημος ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο της Χίου χάρισε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα σε όσους συμμετείχαν ή απλώς παρατηρούσαν. Όμως, το φαντασμαγορικό έθιμο έκανε την Πυροσβεστική και τους εθελοντές να τρέχουν και να… μην φτάνουν, αφού προκάλεσε συνολικά 30 πυρκαγιές που ευτυχώς σβήστηκαν εγκαίρως!

Από τις 8 το βράδυ του Μ. Σαββάτου ως τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ο ρουκετοπόλεμος μαινόταν με δεκάδες χιλιάδες πύρινα βλήματα να πέφτουν προς κάθε κατεύθυνση! Στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου, οι δυνάμεις πυρόσβεσης που είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τα σημεία επιφυλακής χρειάστηκε να επέμβουν σε 30 περιπτώσεις πυρκαγιάς και τις πρόλαβαν όλες στην έναρξή τους! Τρία σπίτια στην Ευαγγελίστρια, την Ευρετή και την περιοχή του Ζυφιά και τρεις κάδοι απορριμμάτων άρπαξαν φωτιά, παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, ενώ πιο επικίνδυνη ήταν μια πυρκαγιά σε δέντρα που κι αυτή κατασβέστηκε άμεσα.

Σε ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, που διέθετε επτά οχήματα με 15 άντρες και δυο μοτοσικλέτες εφοδιασμένες με πυροσβεστήρες, είχαν προστεθεί οι υδροφόρες των ομάδων "Ο" και "Ιωνίας" επανδρωμένες με 25 εθελοντές και τα μέλη του νεοσύστατου εθελοντικού συλλόγου δασοπυρόσβεσης «Καλλιμασιάς», που βοήθησαν σημαντικά στο να μην εξαπλωθούν οι φλόγες από τις ρουκέτες που… λοξοδρομούσαν!

Λάρισα: Νεκρός από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του

Στα χέρια πιάστηκαν δύο άντρες στην περιοχή Κεφαλόβρυσο της Λάρισας. Ο νεαρός άντρας πήγε στο σπίτι του πρώην πεθερού του, φέροντας κυνηγετική καραμπίνα, και πάνω στο διαπληκτισμό το όπλο εκπυρσοκρότησε, από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο νεαρός.

Ο πρώην πεθερός του συνελήφθη.

Ρόδος: Ανήλικοι διαρρήκτες και κλεπταποδόχοι

Δυο ανήλικα Ελληνόπουλα ηλικίας 16 και 17 χρόνων ήταν οι δράστες της κλοπής χρημάτων και χρυσαφικών μεγάλης αξίας από δυο σπίτια, τα οποία διέρρηξαν μέσα σε δυο 24ωρα στο Φαληράκι της Ρόδου! Αλλά και οι κλεπταποδόχοι που παρέλαβαν τα κλεμμένα μετρητά, ήταν μόλις 15 και 13 χρόνων και μάλιστα… κορίτσια!

Η πρώτη διάρρηξη είχε γίνει τη Μ. Δευτέρα, όταν οι δυο «άγουροι» κακοποιοί μαζί με έναν άγνωστο προς το παρόν συνεργό τους είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα της κατοικίας μιας γυναίκας και είχαν κλέψει χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 7.200 ευρώ. Τη Μ. Τετάρτη, διέρρηξαν με τον ίδιο τρόπο άλλο ένα σπίτι και άρπαξαν 1.400 ευρώ και χρυσά κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ!

Οι δράστες κράτησαν τα χρήματα και, μαζί με άλλα που εισέπραξαν από δυο ενήλικους Έλληνες στους οποίους πούλησαν τα κλοπιμαία και αναζητούνται, τα έδωσαν στις δυο ανήλικες φίλες τους! Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ρόδου βρήκαν στην κατοχή των δυο κοριτσιών 3.288 ευρώ τα οποία κατέσχεσαν, αλλά συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους ενήλικους κλεπταποδόχους και τον συνεργό των δυο διαρρηκτών.

Άλλη μια διάρρηξη με πλούσια λεία έγινε τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής στην Ιαλυσό. Οι δράστες την κεντρική πόρτα της κατοικίας ενός 53χρονου και άρπαξαν μετρητά ύψους 3.000 ευρώ, χρυσά κοσμήματα, ένα φορητό υπολογιστή, δύο φωτογραφικές μηχανές, τέσσερα κινητά και μία ψηφιακή κάμερα, συνολικής αξίας 29.000 ευρώ!

Κρήτη: Ξάφριζε από γάζες μέχρι χειρουργικά...παπούτσια!

Στα χέρια των ανδρών ασφαλείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου έπεσε το πρωί του Μ. Σαββάτου μία 32χρονη γυναίκα που, όπως διαπιστώθηκε, ξάφριζε ό,τι έβρισκε μπροστά της μέσα από τους χώρους νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μέσα σε νάιλον τσάντες απορριμμάτων που κρατούσε, κατελήφθη να έχει τοποθετήσει πολλά τεμάχια ειδών νοσηλευτικής υπόδησης, καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, ταοποία είχε αφαιρέσει από τους χώρους των αποθηκών....

Αφού τα αναλώσιμα αποδόθηκαν στους εκπροσώπους του νοσοκομείου, η 32χρονη συνελήφθη.

Συρία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Μετά την αιματηρή εισβολή των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη Ντεράα για την καταστολή του φιλοδημοκρατικού κινήματος στην πόλη, οι αρχές της Συρίας έκλεισαν όλα τα μεθοριακά περάσματα με τη γειτονική της Ιορδανία

Ανώτερος διπλωμάτης στη ιορδανική πρωτεύουσα Αμάν επιβεβαίωσε ότι τα δύο κύρια μεθοριακά περάσματα της Ντεράα και της Νασίμπ στη συριακή πλευρά είναι κλειστά στην κυκλοφορία.Ένας αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι "ο συγχρονισμός αυτός έχει σχέση με μια όπως φαίνεται μεγάλη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας η οποία γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή".

Τουλάχιστον 5 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της σημερινής εισβολής των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στη Ντεράα, όπου σύμφωνα με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περισσότεροι από 3.000 άνδρες εισέβαλαν στην πόλη υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

"Τους είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Βρισκόντουσαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι διάτρητο από σφαίρες", δήλωσε τηλεφωνικώς αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Από τους μιναρέδες των τεμενών απευθύνονται εκκλήσεις για βοήθεια. Οι δυνάμεις της τάξης μπήκαν στα σπίτια. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και πυροβολούν όποιους βγαίνουν από τα σπίτια τους. Πυροβόλησαν ακόμη και τις δεξαμενές νερού στις στέγες για να στερήσουν το νερό από τους ανθρώπους", προσέθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ μελών των υπηρεσιών ασφαλείας του στρατού.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν όμως σήμερα και στο προάστειο Ντούμα της Δαμασκού και στην παράκτια πόλη Τζάμπλα, ανοίγοντας πυρ εναντίον άοπλων πολιτών και πραγματοποιώντας συλλήψεις.

"Υπάρχουν τραυματίες και δεκάδες πολίτες συνελήφθησαν", ανέφεραν αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ντούμα τονίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν την ίδια πρακτική σε όλα τα κέντρα της λαϊκής εξέγερσης.

Στη Τζάμπλα, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 13 πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Ασαντ, αναπτύχθηκαν χθες στην Τζάμπλα ύστερα από διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη την προηγούμενη νύχτα.

Η εξέγερση στη Συρία ξεκίνησε από τη Ντεράα όπου δεκάδες Σύροι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Χθες συνεχίστηκαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι αξίωσαν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια της κηδείας διαδηλωτών που σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, το Σάββατο, στην πόλη Νάουα, στη νότια Συρία.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή και το Σάββατο από την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Επιτροπή των Μαρτύρων της Επανάστασης της 15ης Μαρτίου.

Από τις 15 Μαρτίου που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, τουλάχιστον 348 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τρίκαλα: Διαφήμιζε λαθραία τσιγάρα!

Πάνω στη λαχτάρα του να βγάλει ένα μεροκάματο που θα του επέτρεπε να περάσει αξιοπρεπώς λίγες μέρες, ένας νεαρός μετανάστης από την Μιανμάρ κυκλοφορούσε στα Τρίκαλα αναζητώντας… φωναχτά αγοραστές και διαφημίζοντας την συμφέρουσα τιμή στην οποία πωλούσε… λαθραία τσιγάρα!

Όπως είναι φυσικό, οι πρώτοι αγοραστές που εμφανίστηκαν ήταν οι… άνδρες της Ασφαλείας Τρικάλων, οι οποίοι τον άκουσαν να διαλαλεί το εμπόρευμά του! Μόλις τους έδειξε τα λαθραία πακέτα που είχε στην κατοχή του, του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν οδηγήθηκε στα κρατητήρια του τμήματος.

Η καταμέτρηση αποκάλυψε ότι ο νεαρός αλλοδαπός είχε μαζί του, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.740 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν τις απαραίτητες ταινίες. Ωστόσο, στις ερωτήσεις των αστυνομικών, αρνήθηκε πεισματικά να αποκαλύψει από πού είχε προμηθευτεί την αρκετά μεγάλη ποσότητα λαθραίων. Έτσι, σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Τρικάλων ο οποίος τον έστειλε στον ανακριτή για να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις.

Λαθρέμποροι με ποτά- «μπόμπες» από τη Βουλγαρία

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, Βούλγαροι λαθρέμποροι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών ενώ μετέφεραν στην Ελλάδα λαθραία ποτά, που δεν αποκλείεται να είναι «μπόμπες»! Οι δράστες, μία 46χρονη γυναίκα και ένας 47χρονος
άνδρας, εντοπίστηκαν δρόμο Λιβαδειάς- Θηβών όπου κινούνταν με το αυτοκίνητό τους μεταφέροντας το λαθραίο φορτίο.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λιβαδειάς σταμάτησαν τυχαία για έλεγχο το ζευγάρι και διαπίστωσαν πως στο αυτοκίνητο υπήρχε ολόκληρη… κάβα ποτών, τα οποία χωρίς να εισήγαγαν στην χώρα δίχως παραστατικά και χωρίς να έχουν καταβάλλει τους απαραίτητους δασμούς ύψους 15.000 ευρώ! Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 45 συσκευασίες με 258 φιάλες μπύρας συνολικού βάρους 640 λίτρων, 16 συσκευασίες με 152 φιάλες βότκα και 29 συσκευασίες με 316 φιάλες ουίσκι! Οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι είχαν προμηθευτεί τα ποτά στις 19 Απριλίου από ένα κατάστημα στη Βουλγαρία και δείγματα εστάλησαν στο Χημείο για να εξακριβωθεί αν περιέχουν ουσίες επικίνδυνες για την υγεία.

Τη Μ. Τρίτη, άλλοι δυο Βούλγαροι 40 και 47 χρόνων είχαν καταφέρει να περάσουν από το τελωνείο Προμαχώνα χωρίς να υποβληθούν στον απαραίτητο έλεγχο, αλλά τους σταμάτησαν τυχαία αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους για τροχονομικές παραβάσεις σε αγροτική περιοχή της Νέας Σάντας. Το φορτηγό βουλγάρικης εταιρείας στο οποίο επέβαιναν, ήταν γεμάτο με 4.800 λαθραία μπουκάλια βότκα που δεν εξετάζεται αν ήταν «μπόμπα»!

Χωρίς συνδικαλιστές τα πειθαρχικά συμβούλια

Χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών θα εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπει νέο νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε διαβούλευση από τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Ραγκούση.
Παράλληλα, βάσει αυτού, ο χρόνος για την περαίωση των ένορκων διοικητικών εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.) μειώνεται στον έναν μήνα, οι υπάλληλοι που παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης τίθενται αυτοδικαίως σε αργία ως την έκδοση δικαστικής απόφασης, ενώ από τη στιγμή που υποπίπτουν σε αδίκημα χάνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν στο μέλλον θέση προϊσταμένου.

Οι ποινές που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο θα είναι αυστηρότερες, οι προθεσμίες για την εκδίκαση των υποθέσεων μικρότερες και θα υπάρχει δυνατότητα επιβολής χρηματικής πειθαρχικής ποινής ακόμη και σε συνταξιούχους δημόσιους υπάλληλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», το πρόστιμο επεκτείνεται σε 12 μήνες από τους τρεις που προβλέπονται σήμερα, ενώ η προσωρινή παύση με πλήρη στέρηση των αποδοχών επεκτείνεται στους 12 από τους έξι μήνες. Θεσπίζεται επιπλέον υποβιβασμός ως δύο βαθμούς, από έναν που ισχύει σήμερα.

Επιπλέον της πειθαρχικής ποινής μπορεί να επιβάλλεται και οικονομική κύρωση από 3.000 ως 30.000 ευρώ. Όταν επιβάλλεται οριστική παύση για οικονομικά θέματα ή για ανάρμοστη συμπεριφορά προβλέπεται κύρωση από 10.000 ως και 100.000 ευρώ.

Συνελήφθη διαρρήκτης επ’ αυτοφώρω

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου ένας 28χρονος ομογενής, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπαθούσε να παραβιάσει πόρτα οικίας σε οικοδομή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο έγινε αντιληπτός από ενοίκους της οικοδομής, που κάλεσαν αμέσως το 100.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 28χρονος, εις βάρος οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ξάνθη: Κύκλωμα διακινεί πλαστά διπλώματα

Σε μπελάδες έπεσε μια 60χρονη οδηγός στην Ξάνθη, που σταμάτησε σε μπλόκο της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας για έλεγχο. Το δίπλωμα οδήγησης που έδειξε στους άνδρες της Αστυνομίας, αποδείχθηκε πλαστό και τώρα θα κληθεί από την δικαιοσύνη να εξηγήσει πώς βρέθηκε στα χέρια της!

Η σύλληψη της 60χρονης ίσως οδηγήσει στα ίχνη κυκλώματος πλαστογράφων που διακινούν πλαστά δημόσια έγγραφα εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Κι αυτό, γιατί η πλαστή άδεια οδήγησης που είχε στην κατοχή της, προέρχεται από
παρτίδα κλεμμένων εντύπων αδειών ικανότητας οδήγησης της Νομαρχίας Τρικάλων. Ήταν το 11ο πλαστό πιστοποιητικό που ανακαλύπτεται από το 2003, όταν έγινε η διάρρηξη στα γραφεία της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Νομαρχίας.

Συμπτωματικά (;) και το προηγούμενο πλαστό δίπλωμα οδήγησης από τα κλεμμένα της Νομαρχίας Τρικάλων είχε εντοπιστεί και αυτό στην Ξάνθη, στις 28 Φεβρουαρίου 2010 και το κατείχε ένας 30χρονος οδηγός! Το πλαστό έντυπο με το οποίο οδηγούσε η 60χρονη κατασχέθηκε και εστάλη στα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για εξέταση και σύγκριση με τα υπόλοιπα που έχουν κατασχεθεί στο παρελθόν. Η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης που την παρέπεμψε για απολογία στον ανακριτή.

«Μίλησαν» τα όπλα στην Κρήτη

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα ανάμεσα σε έναν 25χρονο και έναν 27χρονο από τον Κόκκινο Πύργο, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού.

Οι δύο άνδρες καβγάδισαν για να λύσουν κάποιες διαφορές τους και τότε ο 25χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στο έδαφος, κοντά στα πόδια του 27χρονου, ενώ δεν δίστασε να του επιτεθεί και να του προκαλέσει, με τα χέρια, επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ο καβγάς σταμάτησε, προσωρινά όμως, καθώς το δεύτερο «επεισόδιο» έλαβε χώρα κοντά στο σπίτι του 27χρονου, στους Αγίους Δέκα, όπου ο 25χρονος πήγε «αρματωμένος» και έτοιμος για όλα!

Ενώ οι δύο άνδρες καβγάδιζαν, ο 27χρονος είδε δύο πυροβόλα όπλα στο κάθισμα του συνοδηγού μέσα στο αυτοκίνητο του 25χρονου και άρπαξε το ένα απ' αυτά. Τότε, ο 25χρονος βγήκε από το όχημα κι άρχισε να πυροβολεί με το άλλο όπλο. Δυστυχώς, τα σκάγια τραυμάτισαν μία γυναίκα που είχε την ατυχία να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο σημείο.

Ο 27χρονος, στη θέα της αιμόφυρτης γυναίκας, έχασε τον έλεγχο του όπλου του, με αποτέλεσμα να κάνει… σουρωτήρι το αμάξι του 25χρονου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει. Φεύγοντας έκρυψε σε σημείο κοντά στο πάρκινγκ των Αρχαιοτήτων Γόρτυνας ένα κουτί με 16 πλήρη φυσίγγια και μια θήκη περίστροφου, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Το πιστόλι που απέσπασε ο 27χρονος παραδόθηκε από τον ίδιο και κατασχέθηκε.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις Μοίρες από αστυνομικούς του Α.Τ. Μοιρών και του ΤΑΕ Μεσσαράς για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Προανάκριση διενεργείται από Α.Τ. Μοιρών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ελασσόνα: Αυτοκτόνησε 55χρονος

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας 55χρονος άνδρας, από το Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας.Ο πατέρας δύο παιδιών πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, έχοντας μαζί του μία καραμπίνα.

Προσπάθησε να την βρει δεν τα κατάφερε, και έπειτα από μια σύντομη συζήτηση με τα πεθερικά του, έστεψε την καραμπίνα προς το μέρος τους και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη παραμένουν άγνωστα.

Κρήτη: Προσπάθησε να βιάσει 15χρονη

Παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών ήταν ο 37χρονος σάτυρος που ήθελε να ξεσπάσει τις αρρωστημένες...ορέξεις του σε ένα 15χρονο κορίτσι, αλλά για...καλή τύχη της ανήλικης, αυτή η φορά, ήταν η πρώτη και η τελευταία!

Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, το απόγευμα του Μ. Σαββάτου , στο Ρέθυμνο, από Αστυνομικούς της οικείας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, καθώς νωρίτερα, η ανήλικη τον κατήγγειλε ότι, εκμεταλλεύτηκε την απουσία των γονιών της, μπήκε στο σπίτι της και αποπειράθηκε να τη βιάσει...

Το ανήλικο κορίτσι αντέδρασε σθεναρά και καλώντας σε βοήθεια, έγινε αντιληπτή από τους γείτονες, γεγονός που ανάγκασε τον δράστη να τραπεί σε φυγή.

Ο 37χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ενώ από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι είχε προφυλακιστεί για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος άλλης μιας γυναίκας και πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Μαύρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Μαύρο Πάσχα πέρασαν όσοι εργάζονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αφού άφησαν χωρίς μισθό το Στρατιωτικό και Πολιτικό Προσωπικό.

Αυτό, γιατί όπως λένε οι ιθύνοντες, οι εργαζόμενοι πληρώνονται μια φορά κάθε 27 του μήνα και το Πάσχα έπεφτε φέτος 24 Απριλίου. Έτσι δεν εδόθη εντολή να μπει ο μισθός τους πέντε μέρες νωρίτερα.

«Δεν φτάνει που πήραν δώρο 190 Ευρώ και είναι οι πιο χαμηλά αμοιβόμενοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, δεν φτάνει που τελικά μόνο από αυτό το Υπoυργείο έκοψαν 20% , δεν φτάνει που τους Δημόσιους Οργανισμούς, Τράπεζες κλπ δεν τόλμησαν να τους ακουμπήσουν, άφησαν τους εργαζόμενους στο ΥΠΕΘΑ να κάνουν Πάσχα με 190 Ευρώ» λένε εργαζόμενοι.

"Καλό Πάσχα και μην ξεχάσετε να πληρώσετε το ΦΠΑ"

Καλό Πάσχα και μην ξεχάσετε να πληρώσετε το ΦΠΑ την Τρίτη μετά το Πάσχα, είναι το μήνυμα που έστειλε σε 43.471 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η εφορία, μέσω email.

Οι φορολογούμενοι που θα βρουν το μήνυμα στον υπολογιστή τους επελέγησαν από το υπουργείο Οικονομικών επειδή, ύστερα από διασταυρώσεις, εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση ΦΠΑ μέσα στο 2011 ή είχαν πρόσφατα κάνει μεταβολή της κατάστασής τους.

Με την επιστολή αυτή, το υπουργείο Οικονομικών στέλνει ουσιαστικά «σήμα» στους 18.000 εξ αυτών οι οποίοι έπαψαν να στέλνουν περιοδικές δηλώσεις τους προηγούμενους μήνες ότι, εάν πράξουν το ίδιο και στις 26 Απριλίου, θα ενεργοποιηθεί ο νέος νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα υπολογίζει και θα εκκαθαρίζει η εφορία αντ' αυτών το ΦΠΑ, με βάση το μέσο όρο των δυο προηγούμενων δηλώσεων που είχαν υποβάλει οι ίδιοι.

Προσπάθησαν να κάψουν ελληνικές σημαίες στην Κύπρο

Πολίτες κατάγγειλαν στην Αστυνομία ότι άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες που είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, τα οποία άναψαν τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της "λαμπρατζιάς".

Μετά τις καταγγελίες αστυνομικοί επενέβησαν και πήραν τις σημαίες από τις σωρούς των ξύλων.

Η ενέργεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αποδίδεται σε μέλη της "Θύρας 9", που είναι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας, έξω από το οίκημά τους στο χώρο της συντεχνιακής οργάνωσης Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας.

Αφγανιστάν: Μεγάλη απόδραση 540 Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 540 Ταλιμπάν οι οποίοι κρατούνταν σε φυλακή της επαρχίας Κανταχάρ κατάφεραν να αποδράσουν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα χρησιμοποιώντας ένα τούνελ μήκους 350 μέτρων στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al jazeera.

«Ένα τούνελ μήκους εκατοντάδων μέτρων είχε σκαφτεί από ένα σημείο νότια της φυλακής και 476 πολιτικοί κρατούμενοι απέδρασαν», δήλωσε ο διευθυντής της φυλακής στην πόλη του αφγανικού νότου, στρατηγός Γουλάμ Ντασταγκίρ Μαγιάρ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόδρασης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η απόδραση σχεδιαζόταν περίπου για πέντε μήνες.

Κίνα: Παγιδεύτηκαν ανθρακωρύχοι

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την επαρχία Γκουιζιού, στη νοτιοδυτική Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα ορυχείο και να παγιδευτούν οι ανθρακωρύχοι που εργάζονταν εκεί.

Οκτώ ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν την Κυριακή από πλημμύρα σε ορυχείο στην επαρχία Γκουιζιού, στη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, συνολικά σαράντα πέντε ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ορυχείο, στην κομητεία Πανσιάν, όταν οι στοές του πλημμύρισαν.

Οι περισσότεροι εξ αυτών κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια σώοι αλλά οκτώ ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν.

Διασώστες προσπαθούν απεγνωσμένα να αντλήσουν το νερό και να τους βρουν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Το 2010 τουλάχιστον 2.433 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, τα στοιχεία αμφισβητούν μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των εργατικών δικαιωμάτων που επιμένουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι.

Θήβα: Μακελειό από βεντέτα τσιγγάνων

Πυροβολισμοί, άγριο ξύλο, τραυματισμοί, εμπρησμός σε ένα σπίτι και, τελικά, πέντε συλλήψεις, ήταν το σκηνικό τρόμου που επικράτησε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί της Θήβας, όταν ήρθαν στα χέρια τα μέλη δύο οικογενειών που έχουν ανοίξει «βεντέτα»!

Ο καταυλισμός μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν, σύμφωνα με τα μέλη της μιας οικογένειας, τα μέλη της άλλης εισέβαλαν στο σπίτι τους, τους χτύπησαν και έβαλαν φωτιά. Ακολούθησε συμπλοκή με γροθιές και κλωτσιές και οι εμπλεκόμενοι δεν άργησαν να πιάσουν τα όπλα! Τουλάχιστον 88 πυροβολισμοί έπεσαν σκορπίζοντας τον τρόμο στην περιοχή, όπως δείχνουν τα φυσίγγια που βρέθηκαν στον χώρο του μακελειού!

Όταν έφτασαν στον καταυλισμό οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, τρεις από τους δράστες τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο, κρατώντας κυνηγετικά όπλα. Δύο από αυτούς, ένας 25χρονος και ένας 42χρονος, συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν τρεις κυνηγετικές καραμπίνες μ τέσσερα φυσίγγια που, όπως αποδείχθηκε, είχαν κλαπεί από σπίτια στην Θήβα και την Χαλκίδα.

Οι συλληφθέντες απέδωσαν τη συμπλοκή σε οικογενειακές διαφορές και υπέβαλαν μήνυση σε βάρος ενός 45χρονου, ενός 48χρονου και ενός 70χρονου που επίσης συνελήφθησαν. Και οι πέντε έφεραν ελαφρά τραύματα, γι’ αυτό οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και από εκεί στον εισαγγελέα, ενώ άλλοι τρεις αναζητούνται.

Ξεκινούν οι πληρωμές για τη μεταφορά μαθητών στα ΚΤΕΛ Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα ξεκινήσει την πληρωμή ενός μεγάλου μέρους των υποχρεώσεων της προς τα ΚΤΕΛ Θεσσαλίας για τη μεταφορά μαθητών στη διάρκεια του 2010.

Το ποσό που θα δοθεί υπολογίζεται στα 3.150.000 ευρώ και είναι μειωμένο κατά 20% από το υπουργείο Οικονομικών καθώς το σύνολο των υποχρεώσεων που απομένει να εξοφληθούν προς τα ΚΤΕΛ με βάση τις συμβάσεις, τις οποίες είχαν υπογράψει οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για τη μεταφορά μαθητών ως το τέλος του 2010 υπολογίζεται στο ποσό των 3.829.000 ευρώ.

Αρχίζει η επιστροφή των εκδρομέων

Σε ισχύ τίθενται και σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας προκειμένου η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα να γίνει ομαλά και με ασφάλεια.

Από τις 15:00-22:00 θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εισόδους των εθνικών οδών. Συγκεκριμένα:

Στη νέα εθνική και στην παλιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας, με εξαίρεση τον κόμβο του Ρίου.

Στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

«Δεν Πληρώνω» και σήμερα

Για ακόμα μια φορά τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αναλαμβάνουν δράση! Έτσι λοιπόν, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στις 17:00 το απόγευμα, θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Να σημειώσουμε πως στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ανοίξουν τα διόδια στον Ισθμό της Κορίνθου.

Εθελοντική δράση για να καθαρίσουν το Φαράγγι της Σαμαριάς

Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων ανακοίνωσε ότι διοργανώνει εθελοντική δράση για να συνδράμει το έργο των υπαλλήλων της για τον καθαρισμό του κεντρικού μονοπατιού στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Οι εθελοντές του Συλλόγου θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του μονοπατιού από το Ξυλόσκαλο μέχρι τον οικισμό της Σαμαριάς από ξύλα, κλαδιά και κορμούς δέντρων που έχουν πέσει στο μονοπάτι, μετά τις άγριες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον φετινό χειμώνα.

Στη δράση αυτή ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά μέλη του Συλλόγου.

Από σήμερα χαλάει ο καιρός

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις με ανέμους βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με ανέμους νοτιονατολικούς 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Εξουδετέρωσαν αεροπειρατή στη Ρώμη

Ένας άνδρας που αποπειράθηκε να καταλάβει αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη Ρώμη και να το οδηγήσει στη Λιβύη ώστε να προσγειωθεί στην Τρίπολη εξουδετερώθηκε από το πλήρωμα του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια της πτήσης και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ιταλικές Αρχές, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας) ο άνδρας, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατάγεται από το Καζακστάν, πλησίασε μια αεροσυνοδό κι επιχείρησε να την ακινητοποιήσει με ένα μικρό μαχαίρι. Η πρόθεσή του ήταν να αναγκάσει τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος της πτήσης 329 της Alitalia στην Τρίπολη χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τους λόγους αυτής του της απόφασης. Η γρήγορη αντίδραση των αεροσυνοδών σε συνδυασμό με την αποτελεσματική συνδρομή ορισμένων επιβατών, οδήγησαν στην εξουδετέρωση του δράστη.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ansa και Agi μετέδωσαν ότι ο επίδοξος αεροπειρατής βρισκόταν σε μεγάλη σύγχυση, την ίδια στιγμή που μια από τις αεροσυνοδούς μεταφέρθηκε σε σταθμό παροχής πρώτων βοηθειών στο αεροδρόμιο της Ρώμης προκειμένου να δεχτεί περιποιήσεις στα ελαφρά τραύματα που υπέστη στην διάρκεια του επεισοδίου με τον επιβάτη. Και οι 131 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους με το αεροσκάφος να προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο Fiumicino στη Ρώμη στις 22:05 (23:05 ώρα Ελλάδας).

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More