Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Διέκοψαν παρουσίαση βιβλίου από τον Βενιζέλο

Διαμαρτυρία κατά την παρουσίαση βιβλίου του εκδότη Πέτρου Παπασαραντόπουλου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, έκαναν μέλη του σωματείου Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητές, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Τον λόγο είχε ο κ. Βενιζέλος όταν μέλη του σωματείου και φοιτητές, που είχαν πάρει θέση στο ακροατήριο, άρχισαν να διαμαρτύρονται, ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση για να πουν τις δικές τους απόψεις και φώναξαν συνθήματα όπως «θα είμαστε εδώ θα είμαστε παντού, θα γίνουμε ο φόβος του κάθε υπουργού» και «εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Διαμαρτυρήθηκαν ακόμη για την παρουσία αστυνομικών στον χώρο, ακολούθησε ένταση και τελικά η παρουσίαση του βιβλίου διακόπηκε. Στο πάνελ, εκτός από τον υπουργό, βρίσκονταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής Γιώργος Τσιάκαλος και ο συγγραφέας Π. Παπασαραντόπουλος.

Το βιβλίο του Π. Παπασαραντόπουλου με τίτλο «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επίκεντρο».

S.O.S. από αποκαρδιωτική έρευνα για το λιώσιμο των πάγων

Η στάθμη των θαλασσίων υδάτων θα αυξηθεί με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς που είχε προβλέψει προ τετραετίας η Διακυβερνητική Σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Έρευνα του διεθνούς προγράμματος για την Παρακολούθηση και την Αξιολόγηση της Αρκτικής έδειξε πως έχει επιταχυνθεί η διαδικασία λιωσίματος των πάγων στην περιοχή.

Η στάθμη των θαλασσών υπολογίζεται πως θα αυξηθεί κατά 88,9 εκατοστά ως 1,60 μέτρα ως το 2.100, σενάριο μακράν δυσμενέστερο από εκείνο του 2007 που προέβλεπε αύξηση μεταξύ 17,8 εκ. και 58,4 εκ.

Η τήξη των πάγων δεν θα επηρεάσει μόνο τη θαλάσσια στάθμη, αλλά θα αλλοιώσει τα υποθαλάσσια ρεύματα που ρυθμίζουν το παγκόσμιο Κλίμα. Η έρευνα έχει ήδη θορυβήσει τις κυβερνήσεις των κρατών που βρίσκονται κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Ο Λου Λέοναρντ, διευθύνων σύμβουλος του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής της WWF δήλωσε σχετικά: «δεν είμαι βέβαιος τι είναι περισσότερο ανησυχητικό, η ‘αγκύλωση’ του Κογκρέσου στη λήψη αποφάσεων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ή ο απίστευτος ρυθμός τήξης των πάγων της Αρκτικής».

Κλείνουν τα πρατήρια και στη Σαντορίνη

Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών με το ΓΓ του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Στέφανο Κομνηνό, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, η οποία γνωστοποίησε επίσης ότι η Ένωση Βενζινοπωλών Σαντορίνης αποφάσισε κλείσιμο των πρατηρίων.

Στη συνάντηση, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών ζήτησε την άρση του πλαφόν, και σε περίπτωση επιβολής του στο μέλλον να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει επιβολή ανωτάτων τιμών σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τη κατανάλωση.

Επίσης, ζήτησε "να μην τίθενται αυθαίρετες τιμές στη χονδρική και τη λιανική, αλλά να λαμβάνονται υπόψη οι ειδικές συνθήκες κάθε περιοχής και εντός κάθε περιοχής, καθώς και το διαφορικό κόστος ώστε να εφαρμόζεται ομαλά το πλαφόν από το σύνολο των πρατηρίων".

"Όσο διατηρείται η σημερινή στρεβλή επιβολή του πλαφόν και η παραβίαση του νομού από τη κυβέρνηση, οι βενζινοπώλες νομιμοποιούνται να μην αποδέχονται τον εξαναγκασμό σε καταστροφική και ζημιογόνα εφαρμογή του", τονίζει η Ομοσπονδία. Και καταλήγει :"Όταν το υπουργείο παραβιάζει το νόμο θεωρούμε απαράδεκτες τις απειλές για εφαρμογή του στους βενζινοπώλες, με επιβολή κυρώσεων σε όσους αδυνατούν να λειτουργήσουν με ζημία και κλείνουν αναγκαστικά".

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για το μακελειό στον Ρέντη

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στους συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στου Ρέντη, με θύματα τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι κατηγορίες αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ληστεία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν δύο από τους συλληφθέντες οι οποίοι και ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες και άλλα δύο άτομα τα οποία καταζητούνται.

Το αδίκημα της ληστείας βαρύνει τέσσερις από τους συλληφθέντες και ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται οι εννέα.

Δύο από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η σύζυγος ενός εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στη ληστεία στο Μενίδι, που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διετάχθη, από την οποία προκύπτει η εμπλοκή ενός γιατρού που περιέθαλψε τον ένα από τους μη συλληφθέντες.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να δούμε δικηγόρο» ήταν τα λόγια που είπαν ι κατηγορούμενοι στον Εισαγγελέα, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 16η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα διερευνήσει αν είχαν ενεργό ανάμειξη στην συμπλοκή μ τους αστυνομικούς όλοι οι δράστες της ληστείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έπιασαν δύο από τους δράστες του μακελειού στον Ρέντη - Στο εξωτερικό οι άλλοι δύο
4 άτομα ανακρίνονται για το μακελειό στο Ρέντη

Παράταση έως τις 30 Μάιου για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις επιχειρήσεων

Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων Νομικών Προσώπων έδωσε το υπουργείο οικονομικών λόγω των τεχνικών προβλημάτων που συνεχίζουν στο Taxisnet τo όποιο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου οικονομικών, θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά!

Έτσι λοιπόν οι επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά μέχρι τις 30/05/2011 ανεξαρτήτως καταληκτικού ψηφίου Α.Φ.Μ.

Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων θα είναι διαθέσιμη τη Δευτέρα 09/05/2011.

Σημειώνεται ότι κανονικά το σύστημα θα έπρεπε να είχε ανοίξει για την υποβολή δηλώσεων ανωνύμων εταιριών και εταιριών περιορισμένης ευθύνης (Α.Ε. – Ε.Π.Ε.), από τη Δευτέρα 2 Μαΐου, θέμα για το οποίο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπει στην ανάδοχο εταιρείας που επεξεργάζεται στο σχετικό λογισμικό.

Θα ελέγχονται από το Κοινοβούλιο οι αμυντικές συμβάσεις

Υπό τον διαρκή έλεγχο της Βουλής τίθεται όλο το σύστημα προμηθειών στους τομείς άμυνας και ασφάλειας, ενώ, παράλληλα, «διατηρείται και επεκτείνεται ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου» και εισάγονται «αυστηρότερες και αναλυτικές εγγυήσεις διαφάνειας», σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο.

Με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, «απαγορεύσεις για τη χρηματοδότηση ενδιαμέσων, μεσαζόντων ή πρακτόρων, αλλά και εξωχώριες (offshore) εταιρίες, ενώ εισάγεται υποχρεωτική γνωστοποίηση όλων των συμβάσεων με υποκατασκευαστές, υπεργολάβους, συμβούλους».

Επιπλέον, «ο ανάδοχος δεσμεύεται με ρήτρα ακεραιότητας η οποία προβλέπει ότι «απαγορεύονται οι παράνομες πληρωμές που γίνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της σύμβασης.

Ταυτόχρονα, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων «ορίζεται εφεξής αρμόδια για τη διαπραγμάτευση, σύναψη και παρακολούθηση όλων των συμβάσεων για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, είτε αυτές είναι κύριες, είτε συμβάσεις υποστήριξης.

Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται η ανάγκη θέσπισης κανόνων διαφάνειας στα εξοπλιστικά καθώς όπως επισημαίνεται, «ο χώρος των αμυντικών προμηθειών είναι διαχρονικά βεβαρημένος».

«Φήμες καταγγελίες, δικαστικές και κοινοβουλευτικές έρευνες, ακριτομυθίες και υπαινιγμοί διαμορφώνουν μία πολύ βαριά ατμόσφαιρα τα τελευταία χρόνια», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη.

Συρία: Ματωμένη Παρασκευή με 11 νεκρούς

Μια ακόμη Παρασκευή βάφτηκε με αίμα στις πόλεις Χομς και Χάμα με απολογισμό 11 νεκρούς. Στην πρώτη, οι αρχές ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πλήθους διαδηλωτών που ζητούσαν πολιτικές ελευθερίες, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε άτομα.

Πριν αρχίσουν να πυροβολούν, οι υπηρεσίες ασφαλείας, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει σε φορτηγάκια, καλούσαν τους κατοίκους της πόλης που πήραν μέρος στις διαδηλώσεις να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους αν δεν θέλουν να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Καλούσαν επίσης τους εμπόρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους πολίτες να μην βγαίνουν έξω.

Στην πόλη Χάμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι διαδηλωτές, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών και στην πόλη Τελ, τραυματίζοντας εκατοντάδες άτομα, την ώρα που σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Τρία άρματα μάχης βρίσκονται επίσης στη συνοικία Μπαρζέχ της Δαμασκού, όπου οι ακτιβιστές έχουν καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις.

Περίπου 2.000 κάτοικοι του ανατολικού προαστίου της Δαμασκού Σάκμπα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους ζητώντας την απελευθέρωση εκατοντάδων συγγενών τους που έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα κάποιοι από τους διαδηλωτές προσπάθησαν να προχωρήσουν προς το κέντρο της Δαμασκού, 6 χιλιόμετρα μακριά, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο κέντρο από τα προάστια.

Χιλιάδες κάτοικοι επαρχιακών πόλεων της νότιας Συρίας συνέρρευσαν σε πόλη που βρίσκεται κοντά στη Ντεράα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανατροπής του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Οι χιλιάδες πολίτες, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στην πολιορκούμενη από άρματα μάχης εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες πόλη Ντεράα, συνέρρευσαν στην Τάφας, η οποία βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρώτης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε πλατεία κοντά στο παλιό τέμενος της Τάφας, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφεται η λέξη "φύγε".

Κάπως έτσι αγνοήθηκε παντελώς το κάλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών, που νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Σύρους «να απέχουν από κάθε καθιστική διαμαρτυρία και διαδήλωση» επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας και να βοηθήσουν τις αρχές να εκπληρώσουν τις αποστολές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

Απεργία στις 10 και 11 Μαΐου των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου

Την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και την ανανέωση των συμβάσεων 54 εργαζομένων ζητάει το προσωπικό του νοσοκομείο Βόλου, γι' αυτό το λόγο αυτό θα απεργήσουν στις 10 και 11 Μαΐου.

Τις ίδιες ημέρες θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του συλλόγου των εργαζομένων.

Ο Παναθηναϊκός στον τελικό της Ευρωλίγκας, 77-69 τη Σιένα

Είσαι ο βασιλιάς της Ευρώπης κι εκείνη απλώς προσπαθεί να σου μοιάσει. Πώς ήταν δυνατό η Σιένα να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, όταν αυτός έχει βάλει στο μάτι το έκτο; Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε 77-69 στον ημιτελικό του Final 4 της Βαρκελώνης και προβάρει το έκτο αστέρι. Κορυφαίοι Καλάθης και Φώτσης για τους νικητές, που μετά από ένα κακό πρώτο 15λεπτο δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους. Αντίπαλος στον τελικό της Κυριακής (17:30) ο νικητής του Μακάμπι-Ρεάλ.

Πεντάδα-έκπληξη από Ομπράντοβιτς
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αιφνιδίασε με την επιλογή του να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Ίαν Βουγιούκα και τον Νικ Καλάθη στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη στην περιφέρεια, πλαισιωμένους από τους Ρομέιν Σάτο και Αντώνη Φώτση.

Αντίθετα ο Σιμόνε Πιανιτζάνι προτίμησε να ρίξει από την αρχή στη μάχη τον Μάρκο Γιάριτς, με τους Ντέιβιντ Μος, Μαλίκ Χέρστον, Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και Μίλοβαν Ράκοβιτς.

Πολλά λάθη, περισσότερα χαμένα ριμπάουντ
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην έναρξη του αγώνα. Δεν εξηγούνται αλλιώς τα πολλά λάθη και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στα πρώτα τριάμισι λεπτά του ματς, που επέτρεψαν στη Σιένα να προηγηθεί με +4 (7-11). Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, Ράκοβιτς και Μος φορτώθηκαν με δύο φάουλ, αλλά ο Λαβρίνοβιτς με επτά πόντους και τα επιθετικά ριμπάουντ στα πρώτα έξι λεπτά συνέχιζαν να κάνουν τη ζημιά στην ελληνική ομάδα (10-15).

Το κακό πρόσωπο των πρωταθλητών συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου με συνέπεια χάρη σε εκπρόθεσμο καλάθι του Νίκου Ζήση με την εκπνοή η Σιένα να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (17-21). Διαφορά μάλλον… κολακευτική για τον Παναθηναϊκό, που στην πρώτη περίοδο είχε 6 λάθη και 7 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.

Άργησε, αλλά πήρε μπρος…
Συνεχίζοντας την κυριαρχία της στους αιθέρες (10 επιθετικά ριμπάουντ μετά από 12 λεπτά αγώνα), η Σιένα έφτασε στο +7 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (17-24). Ο Νίκολας με τρίποντο έδωσε προσωρινή ανάσα, ο Παναθηναϊκός περιόρισε τα λάθη και υποχρέωσε σε πολλά τέτοια τους Ιταλούς, ωστόσο το επιθετικό πρόβλημα ήταν εμφανές.

Τα τρία φάουλ του Λαβρίνοβιτς πεντέμισι λεπτά πριν το ημίχρονο, αλλά και του Ράκοβιτς δύο λεπτά μετά ήταν πολύ καλά δώρα για το «τριφύλλι», που με δύο γκολ-φάουλ από Βουγιούκα και Καλάθη κατάφερε αρχικά να μειώσει στον πόντο (29-30) και να περάσει μπροστά με τρίποντο του Φώτση (32-30).

Οι διαιτητές που σφύριζαν εκατέρωθεν με το παραμικρό από την αρχή του αγώνα, έκλεισαν τα μάτια σε δύο αντιαθλητικά του Καουκένας, αλλά ο Παναθηναϊκός παίρνοντας ώθηση από την καλή του άμυνα, ελέγχοντας καλύτερα τα ριμπάουντ και περιορίζοντας τα λάθη κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 40-36.

Με Καλάθη και Φώτση οδηγούς…
Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά με έξι (42-36) και στη συνέχεια μπλόκαρε στην επίθεση λόγω της αστοχίας του από την περιφέρεια, αλλά η Σιένα επιδόθηκε σε μία σειρά λαθών κι ένα ρεσιτάλ χαμένων σουτ (1/12 τρίποντα μετά από 25 λεπτά αγώνα) που δεν της επέτρεπαν να απειλήσει.

Οι-σε εξαιρετική βραδιά-Φώτσης και Καλάθης κέρδισαν το τέταρτο φάουλ των Λαβρίνοβιτς και Μος αντίστοιχα (σύντομα ακολούθησε και ο Ράκοβιτς), οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και η διαφορά έφτασε στο +11, 49-38, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. Η Σιένα έβαλε… γκολ μετά από πεντέμισι λεπτά χάρη σε δύο βολές του ΜακΚάλεμπ και το τρίποντο του Φώτση έφερε τον Παναθηναϊκό στο 52-40.

Το συγκρότημα του Πιανιτζάνι βρήκε λύσεις από τη γραμμή και ένα τρίποντο του Χέρστον μειώνοντας στους επτά (54-47), ωστόσο οι «πράσινοι»-μιας και η Σιένα φορούσε λευκά-τελείωσαν την περίοδο με λέι απ του Καλάθι και σκορ 56-47.

Δεν κινδύνεψε ποτέ
Οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τρίποντο του Χέρστον (56-50) και κερδίζοντας το τρίτο φάουλ του Διαμαντίδη. Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες να αυξήσει τη διαφορά του (61-52) και ο Στόουνρουκ με μία ακόμη «βόμβα» έφερε την ομάδα του ξανά στο -6 (61-55) επτά λεπτά πριν το τέλος. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν πανικοβλήθηκαν.

Τροφοδοτώντας τον Βουγιούκα, που δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του (Στόουνρουκ) διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας, 68-57, στα μισά της περιόδου. Το τετράποντο του Καουκένας αναπτέρωσε τις ελπίδες της Σιένα, που 83 λεπτά πριν το φινάλε πλησίασε στους πέντε (72-67). Το καλάθι του Μπατίστ (74-67) και το άστοχο σουτ του Ράκοβιτς απλώς απομάκρυναν και την τελευταία αμφιβολία για τον τελικό νικητή.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 77-69 και το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (17:30), όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν πανηγύρισαν την πρόκριση για έβδομη φορά σε τελικό. Άλλωστε γνωρίζουν πως ήρθαν για το τρόπαιο και μόνο αυτό!

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16 (7 ριμπάουντ), Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (9 ασίστ), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου.

Σιένα: ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4 (14 ριμπάουντ), Μος 6.

Έπιασαν δύο από τους δράστες του μακελειού στον Ρέντη - Στο εξωτερικό οι άλλοι δύο

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται δύο από τους φερόμενους ως αδίστακτους δολοφόνους των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από εκτεταμμένες επιχειρήσεις που έγιναν σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι δύο δράστες του μακελειού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατάφεραν και διέφυγαν στο εξωτερικό, κάτω από τη "μύτη" της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ που είχαν αναλάβει αποκλειστικά τις έρευνες για το αιματηρό περιστατικό στου Ρέντη.

Πώς διέφυγαν όμως οι δύο δράστες στο εξωτερικό;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αμέσως μετά το μακελειό η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ άρχισαν να παρακολουθούν τηλέφωνα ανθρώπων του εγκληματικού χώρου. Τότε διαπίστωσαν πως δύο άνθρωποι ζητούσαν επίμονα τη βοήθεια του επονομαζόμενου "Ιορδάνη", όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν οι αστυνομικοί έναν 29χρονο γεωργιανό του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ρουσλάν Τσερμίδης, ο οποίος έχει συλληφθεί προ διμήνου στη Λιβαδειά.

Από τον "Ιορδάνη" τα δύο πρόσωπα ζητούσαν βοήθεια προκειμένου να ετοιμάσουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να καταφέρουν στο εξωτερικό. Μέσα από δαιδαλώδεις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, η ΕΛ.ΑΣ έφθασε σε έναν μεγάλο κατάλογο ανθρώπων υπόπτων για εμπλοκή στο μακελειό του Ρέντη.

Άρχισε λοιπόν η παρακολούθηση όλων αυτών των ανθρώπων και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν με άτυπους τρόπους να πάρουν και δαχτυλικά αποτυπώματα αλλά και υλικό DNA από όλους αυτούς. Η διαδικασία όμως ταυτοποίησης όλων αυτών των στοιχείων με τα ευρήματα της αστυνομίας από τον τόπο του μακελειού καθυστέρησε, με αποτέλεσμα οι δύο εκ των 4 δραστών να καταφέρουν να διαφύγουν τελικά για το εξωτερικό.

Πώς ταυτοποιείται ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της τον δολοφόνο των αστυνομικών;
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας ο δολοφονός των δύο αστυνομικών είναι ο 36χρονος ομογενής, γεννημένος στη Ρωσία, ο οποίος και προσήχθη στην Ασφάλεια, αλλά δεν παραδέχεται τίποτα προς το παρόν. Ωστόσο, ο άλλος ομογενεής ο 28χρονος από τη Ρωσία που βρισκόταν μαζί με τον 36χρονο μέσα στο μαύρο τζιπ εκτός του ομολόγησε την παρουσία του στο σημείο, αναφέρει επίσης ότι ο ίδιος δεν πυροβόλησε και πως οδηγός του τζιπ ήταν ο 36χρονος άνδρας.

Το ίδιο καταθέτουν και οι δύο έλληνες, οι λεγόμενοι τσιλιαδόροι των δύο δραστών για τη ληστεία στο περίπτερο, οι οποίοι επίσης έχουν πλέον συλληφθεί. Από την αρχή η αστυνομία είχε καταλήξει πως ο οδηγός του τζιπ ήταν εκείνος που πυροβόλησε, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε μια τέτοια γωνία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να βγει από το παράθυρο και να πυροβολήσει 23 φορές, σκοτώνοντας τους δύο αστυνομικούς.

Πέρα από αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας Δίας που βρέθηκε στο χώρο του μακελειού, αναγνώρισε τον 36χρονο ομογενή ως τον άνθρωπο που άνοιξε πυρ και σκότωσε.

Ποιός ο ρόλος των Ελλήνων στην υπόθεση;
Οι δύο έλληνες είχαν το ρόλο τσιλιαδόρων στην υπόθεση της ληστείας του περιπτέρου στο Μενίδι. Αμέσως μετά τη ληστεία, οι 4 δράστες διέφυγαν με το γνωστό μαύρο τζιπ και ακολουθούσαν από πίσω οι δύο τσιλιαδόροι με άλλο αυτοκίνητο.

Τότε ήταν που ξεκίνησε και η καταδίωξη από περιπολικά και άνδρες της ομάδας Δίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρώτο κινείτο το τζιπ, μετά ένα περιπολικό και μετά οι αστυνομικοί της ομάδας Δίας. Πίσω όμως από τους άνδρες της ομάδας Δίας βρίσκονταν οι δύο έλληνες τσιλιαδόροι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εκείνη την ώρα στην περιοχή προκύπτει ότι οι δράστες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στον Κηφισό, μιλούσαν με τους έλληνες , οι οποίοι τους ενημέρωναν για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς βρίσκονταν από πίσω τους.

Μετά το μακελειό στου Ρέντη, οι δύο έλληνες τσιλιαδόροι ήταν εκείνοι που βάζοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους τους 4 δράστες τους βοήθησαν να διαφύγουν από το σημείο σε χρόνο ρεκόρ.

Αναζητείται ο ιδιώτης γιατρός
Αμέσως μετά την αιματηρή κατάληξη της καταδίωξης, ένας εκ των 4 δραστών είχε τραυματιστεί από τις ανταλλαγές πυροβολισμών. Οι συνεργοί του, έσπευσαν και τον μετέφεραν σε έναν ιδιώτη γιατρό στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο οποίος του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος γιατρός ο οποίος και αναζητείται από την αστυνομία, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δέχθηκε τον τραυματισμένο δράστη στο ιδιωτικό του ιατρείο και εαν κρίνουμε από την ώρα του περιστατικού, μάλλον πρέπει να προϋπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Κι άλλες συλλήψεις μίας πολυπλόκαμης εγκληματικής οργάνωσης
Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, έλληνες και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για το μακελειό στον Ρέντη

Νέα πρόκληση στα κατεχόμενα: Γκρεμίζουν χριστιανικά παρεκκλήσια

Σε νέα πρόκληση προχώρησε το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο, καθώς όχι μόνο δεν φροντίζει και δεν επιτρέπει τη συντήρηση των χριστιανικών ναών, αλλά προχωρεί και σε κατεδαφίσεις, προβάλλοντας μάλιστα αστείους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων, το παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλης, το οποίο βρισκόταν στις ακτές του κατεχόμενου χωριού Βοκολίδα, στη χερσόνησο της Καρπασίας, κατεδαφίστηκε το απόγευμα της Τρίτης με μπουλντόζα. Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», το παρεκκλήσι κατεδαφίστηκε, επειδή θεωρήθηκε δήθεν επικίνδυνος ένας από τους τοίχους του.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το παρεκκλήσι βρισκόταν δίπλα από το ανεγειρόμενο ξενοδοχείο «Η Κιβωτός του Νώε», το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα. Παράλληλα, την ίδια ώρα, προκαλεί αίσθηση σημερινό δημοσίευμα της επίσης τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις», το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εκκλησία και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στο κατεχόμενο χωριό Μύρτου της επαρχίας Κερύνειας, τα οποία, όπως τονίζεται, εάν δεν επιδιορθωθούν, θα καταρρεύσουν σύντομα. Μάλλον το ετοιμάζουν κι αυτό προς κατεδάφιση...

Ένοπλη ληστεία σε γουναράδικο στην Καστοριά

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα εμπορίας γουναρικών, στους Αμπελόκηπους Καστοριάς, όπου τρεις άγνωστοι απέσπασαν διακόσια παλτό, τύπου βιζόν και διέφυγαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες έσπασαν το τζάμι της εισόδου και εισέβαλαν στο κατάστημα πώλησης γουναρικών.

Στη συνέχεια, με την απειλή των όπλων, έδεσαν χειροπόδαρα τον ιδιοκτήτη και την υπάλληλο ,πήραν τα παλτό και τα φόρτωσαν ανενόχλητοι σε ένα μικρό φορτηγό όχημα, λευκού χρώματος, που είχαν σταθμεύσει μπροστά από το κατάστημα.

Επιβιβάστηκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν, ενώ μαζί με τα βιζόν άρπαξαν από το ταμείο και 1.000 ευρώ περίπου.

Η "ζητιάνα" ήταν... ελαφροχέρα!!!

Οι βόλτες που έκανε μια νεαρή γυναίκα στα τραπέζια μιας καφετέριας στο κέντρο του Αγρινίου ζητώντας οικονομική βοήθεια, δεν αποσκοπούσαν στις «πενταροδεκάρες» της ελεημοσύνης. Με αστραπιαίες κινήσεις, εξαφάνιζε τα κινητά των θαμώνων ή τα χρήματα από τις τσέπες των μπουφάν τους.

Ο ένας μετά τον άλλο, έξι νεαροί στην πλειοψηφία τους πελάτες του μαγαζιού, αντιλήφθηκαν ότι είχαν κάνει «φτερά» τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ. Όπως ήταν φυσικό, οι υποψίες έπεσαν στην άγνωστη γυναίκα και αμέσως ειδοποίησαν την Ασφάλεια Αγρινίου.

Η 29χρονη «μακροχέρα» δεν άργησε να εντοπιστεί στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου διέμενε μαζί με τον 32χρονο φίλο της. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το δωμάτιο και βρήκαν τα κλεμμένα χρήματα, τα τέσσερα κινητά, αλλά και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μαζί με 62 δισκία ναρκωτικού φαρμάκου για το οποίο το ζευγάρι δεν διέθετε ιατρική συνταγή. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ το ζεύγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Siemens: Παρασκευή και 13 το πόρισμα με πέντε μήνες καθυστέρηση

Με πέντε μήνες καθυστέρηση έρχεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε το σκάνδαλο της Siemens.

Τελικά, αποφασίστηκε να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, Παρασκευή 13 Μαΐου ενώ για να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση θα πρέπει να κατατεθεί νέα πρόταση από τουλάχιστον 30 βουλευτές προς τον πρόεδρο της Βουλής οι οποίοι θα ζητούν σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

Να σημειωθεί πως το πόρισμα της εξεταστικής ζητούσε περαιτέρω έρευνα για τους εξής πρώην υπουργούς: Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκης, Πρ. Παυλόπουλος, Β. Πολύδωρας και Χρ. Μαρκογιαννάκης, Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος.

Τσιγγάνα στο... "κυνήγι του χαλκού"


Ως δράστιδα τουλάχιστον δυο κλοπών δημοτικής περιουσίας κατηγορείται μια 45χρονη που πιάστηκε στα πράσα από υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης Πεταλούδων στην Ρόδο, ενώ έκαιγε το περίβλημα από καλώδια χαλκού τα οποία είχαν κλαπεί λίγες ημέρες νωρίτερα. Ωστόσο, η «κυνηγός του χαλκού» αφέθηκε ελεύθερη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Ο δημοτικός υπάλληλος «μύρισε» το πλαστικό που καιγόταν στην περιοχή Καρακόνερο της Ρόδου και, μόλις πλησίασε, βρήκε την 45χρονη τσιγγάνα να λιώνει χάλκινα καλώδια μήκους 800 μέτρων, τα οποία είχαν κλαπεί από το δίκτυο δημοτικού φωτισμού στην περιοχή της Κρεμαστής. Αμέσως ειδοποίησε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, άνδρες της οποίας προσήγαγαν στο τμήμα την δράστιδα.

Κατά την διάρκεια της προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι, μαζί με έναν ακόμη τσιγγάνο από τις Καλυθιές τα στοιχεία του οποίου ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει, είχαν παραβιάσει και μια αποθήκη της Δ.Ε. Πεταλούδων στην Κρεμαστή, από την οποία είχαν κλέψει μία μεταλλική κατασκευή αξίας 500 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Ρόδου, ενώ ο συνεργός της αναζητείται.

Μπορεί να μην έχουν βρει το πτώμα, αλλά τον... δολοφόνο τον βρήΚαν!!!

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του άνδρα στο Κορωπί. Από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για δολοφονία.

Παρά τις έρευνες ούτε το πτώμα είχε εντοπιστεί, αλλά ούτε και ο δολοφόνος. Πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια μέχρι να έρθουν στα χέρια της αστυνομίας νέες πληροφορίες.
“Έδειχναν” έναν 30χρονο Πακιστανό. Με έκπληξη οι αστυνομικοί αναζητώντας τον δράστη είδαν ότι δεν χρειάζεται παρά να πάνε μέχρι... τη φυλακή. Ο Πακιστανός είχε ήδη συλληφθεί για άλλα εγκλήματα.

Τώρα ελπίζουν να “σπάσει” και να πει που βρίσκεται το πτώμα του άνδρα που φαίνεται ότι δολοφόνησε γιατί είχαν προσωπικές διαφορές.

Έλληνες λήστεψαν... Πακιστανούς!!!

Τρεις νεαροί Έλληνες, από τους οποίους μάλιστα ο ένας είναι ανήλικος, συνελήφθησαν για ληστεία σε βάρος… Πακιστανών!!! Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στην Κω και οι δράστες συνελήφθησαν όταν τους κατήγγειλαν στην Αστυνομία οι περίοικοι, που είδαν τι συνέβη.

Οι δυο οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στο νησί, είχαν την ατυχία να βρεθούν αντιμέτωποι με τους τρεις νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας μόλις 16 χρόνων, οι οποίοι πίστεψαν ότι ως «ιθαγενείς» είχαν κυριαρχικά δικαιώματα σε βάρος των αλλοδαπών. Έτσι, έδειραν τους Πακιστανούς και τους άρπαξαν 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Πριν, όμως, προλάβουν να διαφύγουν, έφτασαν οι άνδρες της Αστυνομίας ειδοποιημένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι τους συνέλαβαν. Αρχικά, οι νεαροί ισχυρίστηκαν ότι δεν λήστεψαν τους Πακιστανούς, αλλά πως απλώς τσακώθηκαν μαζί τους και στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν περίπου δέκα ομοεθνείς τους για να τους υπερασπιστούν. Όμως, οι μαρτυρίες σε βάρος τους ήταν τόσο πολλές, ώστε οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου κρατούνται και σήμερα αναμένεται να προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Γιατί ανατίναξαν το ελικόπτερο τους οι Αμερικάνοι;

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που άφησαν πίσω τους στο Πακιστάν, οι αμερικανοί μπορεί να έχουν στοιχεία stealth τεχνολογίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αμερικανοί κομάντος,μόλις προκλήθηκε το πρόβλημα με το ελικόπτερο,έσπευσαν να το παγιδεύσουν και να το ανατινάξουν.

Ωστόσο, το τμήμα της ουράς πιθανόν να αποκαλύψει πολλά. Ειδικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ελικόπτερο ήταν ένα “ειδικά τροποποιημένο ΜΗ-60 Black Hawk”. Αυτή είναι η άποψη του Bill Sweetman, αναλυτή του αμερικανικού περιοδικού Aviation Week.

Όπως υποστηρίζουν άλλοι αμερικανοί ειδικοί το ελικόπτερο ήταν έτσι διαμορφωμένο,ώστε να είναι όχι τόσο αόρατο από ραντάρ, αλλά κυρίως αθόρυβο,όσο μπορεί βέβαια αυτό να επιτευχθεί.

Ο Paul Beavor, πρώην συντάκτης του Janes είπε στους Times ότι
«είναι κυρίως ο θόρυβος που τους ενδιαφέρει να μειωθεί,ώστε να μην χάνεται το στοιχείο του αιφνιδιασμού” και πρόσθεσε: "Είναι πολύ δύσκολο να εκμηδενίσεις τον θόρυβο ενός ελικοπτέρου , αλλά με την καλή μηχανική και την επιστήμη, μπορεί να μειωθεί το αποτύπωμα του θορύβου”.

Τα συντρίμμια δείχνουν ότι οι τροχοί του ελικοπτέρου ήταν ανασυρόμενοι κατά την πτήση, μειώνοντας περαιτέρω την προβολή σε ραντάρ και την αύξηση της ταχύτητας του.
Η stealth τεχνολογία λειτουργεί, γενικά, λιγότερο καλά σε ένα ελικόπτερο, διότι η κάλυψη της “υπογραφής” του στα ραντάρ περιπλέκεται από το μεγάλο αριθμό των κινούμενων μερών.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα ήθελε σίγουρα στοιχεία αυτής της τεχνολογίας να πέσουν στα χέρια της Κίνας, που είναι σύμμαχος του Πακιστάν.Η Κίνα έχει το δικό της πρόγραμμα τεχνολογίας stealth.

Αγγινάρες... με φούντα!!!

«Κάνναβη α λα… πολίτα» θα έφτιαχνε ένας 57χρονος έμπορος ναρκωτικών, που καμουφλάριζε την πραμάτεια του ανάμεσα στις αγκινάρες σε ένα χωράφι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ηρακλείου, το οποίο μάλιστα δεν ήταν καν δικό του. Ωστόσο, η κρυψώνα δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί και την έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Μινωικής αποτελεί γνωστό στέκι διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο δίνουν τα ραντεβού τους οι τοξικομανείς με τους διακινητές. Έτσι, οι περιπολίες αστυνομικών είναι πολύ συχνές και, σε μια από αυτές, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανακάλυψαν προσεκτικά κρυμμένη ανάμεσα στις αγκινάρες μια σακούλα με ινδική κάνναβη, βάρους περίπου ενός κιλού. Αμέσως ενημέρωσαν τη Δίωξη Ναρκωτικών, που άρχισε να φυλάσσει διακριτικά τον χώρο περιμένοντας αυτόν που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά.

Όταν εμφανίστηκε ο 57χρονος ύποπτος, πήγε κατευθείαν στο σημείο όπου βρισκόταν η σακούλα. Τότε ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι είχε πάει για να κόψει αγκινάρες, αλλά μετά άλλαξε το «προϊόν» σε χόρτα. Τις απαντήσεις έδωσε η έρευνα που έγινε στο σπίτι του και έφερε στο φως μία ζυγαριά ακριβείας, η οποία αποτελούσε αρκετό πειστήριο για να συνδεθεί με τα «αδέσποτα» ναρκωτικά.

Final Four Βαρκελώνης: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης

Δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με παράδοση, ιστορία και τροπαιοθήκη που θα ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες, αναμετρώνται στις 22:00 για το δεύτερο εισιτήριο του Final 4 της Βαρκελώνης. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Ρεάλ Μαδρίτης ονειρεύονται την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά ο δρόμος προς αυτή περνά για τη μία πάνω από το... πτώμα της άλλης.

Η Μακάμπι φτάνει για ενδέκατη φορά σε Final 4 από το 1988 και μετά ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα και πλέον διεκδικεί τον έκτο της τίτλο στη διοργάνωση και πρώτο μετά το 2005. Σύμμαχός της θα είναι οι πολυπληθείς φίλοι της, καθώς το «Παλάου Σαντ Τζόρντι» θα ντυθεί στην πλειοψηφία του στα κίτρινα.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θα στηριχτεί στην εκρηκτικότητα του αεικίνητου Τζέρεμι Πάργκο, το πληθωρικό παιχνίδι του Τσακ Έιντσον και του Λιόρ Ελιάχου και τη δύναμη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ειδικά ο Έλληνας σέντερ δεν έχει αντίπαλο στα κυβικά του μέσα στη ρακέτα και αν τροφοδοτηθεί σωστά και δεν φθαρεί στην άμυνα, μπορεί να κάνει τεράστια ζημιά στον αντίπαλο.

Επίσης η ομάδα του λαού ποντάρει πολλά στο μακρινό σουτ του Ντέιβιντ Μπλου, που αν «ζεσταθεί» είναι ασταμάτητος, αλλά και στη βοήθεια που μπορούν να δώσουν από τον πάγκο ο Μίλαν Μάτσβαν και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ στις θέσεις «4» και «5». Από την άλλη, ωστόσο θα λείψει ο λαβωμένος από τα προημιτελικά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ Ντορόν Πέρκινς. Ο Αμερικανός, εκ των κορυφαίων αμυντικών στη διοργάνωση, στερεί μία καλή λύση στην περιφέρεια της Μακάμπι, η οποία δεν φημίζεται για το βάθος του πάγκου της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει το ρεκόρ με οκτώ τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ορέγεται το πρώτο της τρόπαιο μετά το μακρινό 1995 στην παρθενική της παρουσία σε Final 4 μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Η «βασίλισσα» μοιάζει να διαθέτει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ της, καθώς και περισσότερες λύσεις από τον πάγκο.

Ο Άντε Τόμιτς και ο Νίκολα Μίροτιτς βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ μαζί με τον προερχόμενο από τραυματισμό Σέρχιο Γιουλ, τον πολύπειρο Πάμπλο Πριγκιόνι και τον σταθερό Κάρλος Σουάρεθ συνθέτουν μία δυνατή πεντάδα. Καθοριστικοί παράγοντες στο ματς μπορούν να γίνουν επίσης οι Φελίπε Ρέγες, Ντ’ Ορ Φίσερ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Κλέι Τάκερ.

Ο Λελέ Μολίν δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα αλλά προβληματίζεται για την αντιμετώπιση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά και την έλλειψη πείρας της ομάδας του. Την ώρα που η Μακάμπι διαθέτει έξι παίκτες με εμπειρία Final 4 (Σχορτσανίτης, Σαρπ, Μπερστάιν, Σαρπ, Γκριν και Ελιάχου), μόνο οι Πριγκιόνι και Βιδάλ έχουν εμπειρία σε αυτό το επίπεδο.

Μείωση 49,1% στην αγορά του αυτοκινήτου

Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα, στο τέλος του α΄ τετραμήνου εφέτος, οι πωλήσεις να έχουν «κατακρημνισθεί» κατά 48,4%, ενώ ειδικά για τα επιβατηγά Ι.Χ. η μείωση ανέρχεται σε 49,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 46.740 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 48,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Αύξηση 8,9% είχε σημειώσει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Τον Απρίλιο, καταγράφηκε πτώση 20,2% στις νέες κυκλοφορίες των αυτοκινήτων συνολικά και 17,1% σε αυτές των επιβατηγών Ι.Χ., με τον ρυθμό μείωσης των τελευταίων να επιβραδύνεται λόγω της απόσυρσης.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου 2011 ανήλθε σε 13.720 μοτοσικλέτες, έναντι 17.774 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 22,8%.

Μείωση 2,6% είχε εμφανίσει το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009. Τον Απρίλιο, οι πωλήσεις των νέων μοτοσικλετών μειώθηκαν κατά 17,2%.

Μόνο σε 4 νομούς συμμορφώνονται με το πλαφόν!

Σε τέσσερις από τους 13 νομούς όπου ισχύουν ανώτατες τιμές στην αμόλυβδη διαπιστώνεται πλήρης συμμόρφωση, σε άλλους έξι η μέση τιμή διαμορφώνεται στο όριο του πλαφόν (υπάρχουν όμως πρατήρια που πουλάνε πάνω από τις επιτρεπόμενες τιμές) και στους υπόλοιπους τρεις η μέση τιμή διαμορφώνεται πάνω από το πλαφόν.

Τα στοιχεία προκύπτουν από το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο οποίο οι πρατηριούχοι δηλώνουν καθημερινά τις τιμές στις οποίους διαθέτουν τα καύσιμα.

Οι νομοί στους οποίους υπάρχει πλήρης συμμόρφωση είναι το Λασίθι, η Χίος, ο Έβρος και η Ευρυτανία. Οι έξι νομοί με μέση τιμή κάτω από το πλαφόν είναι το Ρέθυμνο, τα Γρεβενά, η Κέρκυρα, οι Κυκλάδες, η Λέσβος και η Φωκίδα και οι υπόλοιποι τρεις είναι τα Δωδεκάνησα, η Σάμος και η Κεφαλονιά.

Η μέση τιμή πανελλαδικά παραμένει στα χθεσινά επίπεδα, δηλαδή 1,717 ευρώ το λίτρο.

Πολλά πρατήρια στις περιοχές όπου ισχύουν ανώτατες τιμές δεν άνοιξαν ούτε σήμερα καθώς οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεώνονταν να λειτουργήσουν με ζημιά αφού οι ανώτατες λιανικές τιμές που ισχύουν είναι σε αρκετές περιπτώσεις χαμηλότερες από τις τιμές χονδρικής, δηλαδή τις τιμές στις οποίες αγοράζουν καύσιμα από τις εταιρίες εμπορίας.

Στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προγραμματίζονται σήμερα συναντήσεις με τους φορείς της αγοράς καυσίμων για το θέμα των τιμών και του πλαφόν. Οι Ομοσπονδίες των βενζινοπωλών και των πρατηριούχων έχουν ζητήσει άρση του άρση του πλαφόν ή επιβολή του και στις τιμές χονδρικής καθώς και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης προκειμένου να μειωθούν οι τιμές καταναλωτή. Πάντως, στα Δωδεκάνησα τη Ρέθυμνο και τη Σάμο που είναι οι τρεις από τους πέντε νομούς όπου έχει επιβληθεί πλαφόν και στις τιμές χονδρικής, οι λιανικές τιμές παραμένουν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Πρόστιμο έως και 50.000 € αν δεν... απογραφείς!!!

Με βαριά πρόστιμα θα επιβαρυνθούν όσοι δεν απογραφούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών, που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 24 Μαΐου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας Στατιστικών Ερευνών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Αθανασίας Ξενάκη, προβλέπονται χρηματικές κυρώσεις από 1.000 έως 50.000 ευρώ, για όσους πολίτες αρνηθούν την απογραφή και από 10.000 έως 200.000 ευρώ για όσους απογραφείς παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα των στοιχείων.

Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμερα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.

Οι πολίτες θα απαντούν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησής τους. Η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά.

Final Four Βαρκελώνης: Παναθηναϊκός - Σιένα

Στο δέκατο φάιναλ φορ της ιστορίας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του στην Ευρωλίγκα που θα είναι ο τρίτος τα τελευταία πέντε χρόνια, αν βέβαια ο στόχος των «πρασίνων» επιτευχθεί.

Η Βαρκελώνη φιλοξενεί το τριήμερο 6-8 Μαϊου τη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ... μία γιορτή που πάντως «χάλασε» για τους Καταλανούς ο Παναθηναϊκός αποκλείοντας αν και με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ την κάτοχο του τίτλου και οικοδέσποινα για το 2011 Μπαρτσελόνα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει την κορυφαία ομάδα που παρέταξε ποτέ σε φάιναλ φορ. Αλλά τι σημασία έχει... όταν στη Βαρκελώνη... παίρνουν απουσία οι δύο ομάδες με το υψηλότερο μπάτζετ στη διοργάνωση. Τα δύο μεγάλα φαβορί στην αρχή της σεζόν: Η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα που ύψωσε το ανάστημά της στους Πειραιώτες και τους απέκλεισε (το πλεονέκτημα έδρας είχαν οι «ερυθρόλευκοι»), η Σιένα του Έλληνα Νίκου Ζήση θα βρεθεί πρώτο εμπόδιο στο δρόμο του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό της ερχόμενης Παρασκευής (19:00) στο Παλάου Σαν Τζόρντι. Κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του όσον αφορά στο πόσο υποψιασμένοι για το χειρότερο προσγειώθηκαν σήμερα στη γενέτειρα του πλέον διάσημου εν ενεργεία Ισπανού μπασκετμπολίστα Παού Γκασόλ, του ζωγράφου Χουάν Μιρό και την πόλη που μεγαλούργησε ο Καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί.

Από το κορυφαίο έργο του, το «κόσμημα» της Βαρκελώνης, τη "Familia Sagrada" θα πρέπει ίσως να εμπνευστούν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και να εμφανιστούν ως... οικογένεια μέσα στις τέσσερις γραμμές. Εξάλλου, αυτό το οικογενειακό κλίμα είναι και το μεγάλο μυστικό του Παναθηναϊκού, όπως επαναλαμβάνουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν όσοι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα του επί των ημέρων του «Ζοτς».

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σαν τελικό τον ημιτελικό με τη Σιένα. Όχι μόνο γιατί η ιταλική ομάδα απέκλεισε τον Ολυμπιακό, αλλά και γιατί το σύνολο του γεννημένου στη Σιένα Σιμόνε Πιανιτζιάνι έχει ένα τεράστιο κίνητρο: Την πρώτη πρόκριση σε τελικό στο 4ο φάιναλ φορ που συμμετέχει!

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο ειρήνης

Λόγω της 32ης Μαραθώνιας πορείας ειρήνης, στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8-5-2011 και ώρες 08:00 έως 18:30, θα υπάρξει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους των Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού - Παπάγου, Ψυχικού – Φιλοθέης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Μαραθωνομάχων, στη συμβολή της από τον τύμβο Μαραθώνα μέχρι τη Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08:00 – 09:00.

2. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαραθωνομάχων και Διονύσου, κατά τις ώρες 08:00 – 09:00.

3. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Διονύσου και Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09:00 – 10:00.

4. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10:00 – 11:30.

5. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας) και Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου), κατά τις ώρες 11:30 – 13:30.

6. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου) και Ευαγγ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 13:30 – 14:00.

7. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευαγγ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 14:00 – 15:00.

8. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 15:00 – 16:00.

9. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από κόμβο Λ. Μαραθώνος και Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Κόμβο Σταυρού) και την οδό Χαλανδρίου, κατά τις ώρες 16:00 – 17:00.

10. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλανδρίου και Κύπρου, κατά τις ώρες 17:00 – 18:00.

Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να ισχύσουν και πριν τις αναφερόμενες ώρες ή να παραταθούν ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή της Μαραθώνιας πορείας και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται στα σημεία εκτροπών της κυκλοφορίας.

Προέτρεπε μέσω internet να αυτοκτονήσουν!!!

Ο 48χρονος Ουίλιαμ Μέλχερτ Ντίνκελ θα εκτίσει φυλάκιση 340 ημερών, ενώ για τα επόμενα δέκα χρόνια θα μπαίνει στην φυλακή για δύο ημέρες κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τις ημέρες που αυτοκτόνησαν οι δύο άνθρωποι.

Ο νοσοκόμος πρότεινε στους συνομιλητές του σε ένα φόρουμ συζήτησης του Διαδικτύου να αυτοκτονήσουν μπροστά στην web κάμερα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για την ενοχή του αλλά η αστυνομία ανακάλυψε ότι είχε απευθείας συνομιλίες με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους που είχαν τάσεις αυτοκτονίας, πέντε εκ των οποίων στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Ο 48χρονος κατηγορείται για το ρόλο του σε δύο από αυτές τις αυτοκτονίες, του Μαρκ Ντράιμπρου, ο οποίος κρεμάστηκε σε ηλικία 32 ετών στο Κόβεντρι (Αγγλία) το 2005, και της Νάντια Κατζούτζι, η οποία έπεσε από μία γέφυρα στην Οτάβα το 2008 σε ηλικία των 18 ετών, αφού της είχε προτείνει να αυτοκτονήσουν μαζί.

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι ενέργειές του προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και ότι τα "θύματά" του θα είχαν αυτοκτονήσει έτσι κι αλλιώς, με ή χωρίς αυτόν.

Μείωση στο επαγγελματικό τιμολόγιο της ΔΕΗ λόγω κρίσης

Μειώνονται από την 1η Ιουνίου τα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, που έκανε δεκτή σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Οι μειώσεις γίνονται ύστερα από τη διαπίστωση, ότι η νέα δομή των τιμολογίων της Δ.Ε.Η., που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, οδήγησε σε υπερβολικές ανατιμήσεις για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις προέκυπταν για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε μικρό βαθμό τις εγκαταστάσεις τους, κάτι που μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω εποχικότητας είτε λόγω οικονομικής κρίσης, που έχει αναγκάσει αρκετές επιχειρήσεις να υπολειτουργούν. Με την απόφαση του ΥΠΕΚΑ τίθεται όριο στην ποινή που επιβάλλεται για τη χαμηλή χρήση των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, «επειδή οι χρεώσεις που προκύπτουν είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την κοστολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, και το ύψος των αυξήσεων είναι πέρα από τα όρια που είχαν ληφθεί υπ' όψιν κατά την κατάρτιση των τιμολογίων, και επειδή κρίνεται σκόπιμο υπό τις παρούσες συνθήκες να διευκολύνεται η λειτουργία βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, το ΥΠΕΚΑ προχωρά, ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ, στη θέσπιση ελάχιστης τιμής για τον συντελεστή χρησιμοποίησης στο 25%, ώστε να περιορίζεται η επίπτωση του συντελεστή αυτού κατά τον υπολογισμό των χρεώσεων ισχύος της Δ.Ε.Η. Α.Ε. προς τους πελάτες της στη Μέση Τάση».

Οι μειώσεις θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης

"Μας προκαλούσε..."

Μία νεανική τρέλα τριών παιδιών, η «μαγκιά» της κατανάλωσης αλκοόλ και το ερωτικό εφηβικό πάθος, έστειλαν στον θάνατο τη 15χρονη Στέλλα. Αυτό συμπεραίνεται από τις απολογίες των δύο νεαρών φίλων της, ( 23 και 17 ετών), οι οποίοι έπειτα από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία για τις κινήσεις τους – από κάμερες καταστημάτων - αναγκάστηκαν να ομολογήσουν.

Αρχικά είχαν ισχυριστεί ότι αμέσως μετά την έξοδό τους από το κλαμπ στο οποίο είχαν διασκεδάσει, άφησαν τη Στέλλα και λίγη ώρα αργότερα, τη βρήκαν πεσμένη στον δρόμο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου μερικές ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Όμως μετά τις τελευταίες ανατριχιαστικές εξελίξεις, εναντίον των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και έκθεση ανηλίκου, που προκάλεσε τον θάνατο της μικρής. Παράλληλα, οι γονείς του 17χρονου κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

17χρονος: "Η Στέλλα ήθελε να πιούμε και μας προκαλούσε"
Οπως ομολογούν τώρα, μετά την έξοδό τους από το μπαρ, όπου απεικονίστηκαν να διασκεδάζουν με τη Στέλλα, πήγαν σε πάρκινγκ της παραλίας του Ρεθύμνου για να πιουν ένα μπουκάλι ουίσκι που είχε ο 23χρονος στο αυτοκίνητό του.

«Από τη στιγμή που καθίσαμε στο μπαρ, η Στέλλα μου έλεγε συνεχώς πότε θα πιούμε κανένα μπουκαλάκι, θέλοντας να μου δείξει πόσο αντράκι είναι με το ποτό», αναφέρει σύμφωνα με το ''Βήμα'' στην ομολογία του ο 17χρονος...

Υποστηρίζει ότι «κάποια στιγμή η Στέλλα και ο 23χρονος άρχισαν να κουβεντιάζουν για ένα μπουκάλι ουίσκι που έχει ο 23χρονος στο αυτοκίνητο του, που το είχε για να το δώσει κέρασμα σε κάποιον μηχανικό που του έφτιαξε το αυτοκίνητο». Σύμφωνα με τον 17χρονο, «με το άκουσμα η Στέλλα για το μπουκάλι, αμέσως είπε να πάμε να το πιούμε. Εγώ της έλεγα να μην πάμε, όπως επίσης και ο φίλος μου, αλλά αυτή συνέχισε να μας παροτρύνει».

Ο νεαρός ισχυρίζεται και ότι «φεύγοντας από το μαγαζί μετά από σαράντα λεπτά περίπου για να πάμε για ύπνο, η Στέλλα επέμεινε συνέχεια να πάμε να πιούμε το μπουκάλι. Επειδή μας προκαλούσε συνέχεια, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

Στη συνέχεια ο 17χρονος περιγράφει αναλυτικά τις κινήσεις των τριών παιδιών σε διάφορα μαγαζιά και ταχυφαγεία, όπου ήθελαν να προμηθευτούν πλαστικά ποτήρια και αναψυκτικά. «Κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου είχε παρκαρισμένο ο 23χρονος το αυτοκίνητό του. Εκείνος κάθισε στη θέση του οδηγού, εγώ στου συνοδηγού και η Στέλλα, στα πίσω καθίσματα. Ο φίλος μου σταμάτησε το αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ, κάπου πίσω από το κάστρο Φορτέτζα. Με το που σταμάτησε το αυτοκίνητο, εγώ πήγα και κάθισα στο πίσω κάθισμα και τράβηξα τέρμα μπροστά το κάθισμα του συνοδηγού.

Η Στέλλα που κράταγε το μπουκάλι και τα ποτήρια, έβαλε από ένα ποτό στον καθένα μας μαζί με κόκα κόλα». Ο 17χρονος ισχυρίζεται ότι το άτυχο κορίτσι έβαζε περισσότερο ουίσκι στο δικό της ποτήρι, απ’ ότι σε αυτά των αγοριών.

Ηπιαν τρία ποτά και, σύμφωνα με την απολογία του νεαρού, κάποια από τα πρώτα ποτά, η Στέλλα το ήπιε μονορούφι! "Μετά που ήπιαμε μερικά ποτά, η Στέλλα έγειρε προς το μέρος μου" και ακολούθως περιγράφει ότι η 15χρονη προσπαθούσε να τον φιλήσει.

Ερωτάται πόσα συνολικά ποτήρια κατανάλωσαν και απαντά ότι «τουλάχιστον τρία. Το ίδιο ισχύει και για τον 23χρονο, αλλά η Στέλλα ήπιε σίγουρα περισσότερα. Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ότι η Στέλλα έπινε συνεχώς και πολλές φορές μονορούφι το ποτό χωρίς κόκα κόλα και ενώ εμείς προσπαθούσαμε να τη σταματήσουμε, αυτή δεν μας άκουγε».

"Συνεννοηθήκαμε να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό"
«Στο νοσοκομείο, συνεννοηθήκαμε με τον 23χρονο, όταν η Στέλλα γίνει καλά να συνεννοηθούμε και οι τρεις να μην πούμε σε κανέναν τίποτε. Μετά που χειροτέρεψε η κατάσταση της υγείας της Στέλλας, συνεννοηθήκαμε να επιμείνουμε στην αρχική μας στάση και να αποκρύψουμε την ιστορία διότι φοβηθήκαμε τη στάση των γονιών της και των δικών μας».

23χρονος:
Αντίθετα περιγράφει τα γεγονότα ο 23χρονος. «Από όταν καθίσαμε στην Αυλαία για ποτό, συζητούσαμε και μου έλεγαν ότι έχουν κανονίσει οι δυο τους κάποια στιγμή να πιούνε ένα μπουκάλι ουίσκι. Τότε εγώ του είπα ότι έχω ένα μπουκάλι στο αυτοκίνητο και αποφασίσαμε να πάμε κάπου να το πιούμε».

"Μπήκαμε εγώ οδηγός, ο 17χρονος δίπλα συνοδηγός και η Στέλλα στο πίσω κάθισμα. Σταματήσαμε σε χώρο στάθμευσης - πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα στην ταβέρνα και στην περιφερειακή παραλιακή οδό".

Ο 23χρονος τονίζει ότι «μόλις σταματήσαμε, ο 17χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και πήγε να καθίσει στο πίσω κάθισμα μαζί με τη Στέλλα. Βάλαμε το πρώτο ποτό το ήπιαμε. Στη συνέχεια βάλαμε το δεύτερο ποτό και τότε η Στέλλα μας ανέφερε ότι δεν είχε φάει τίποτε επειδή νήστευε. Εμείς δεν της είπαμε τίποτε. Οταν βάλαμε το τρίτο ποτό, η Στέλλα το ήπιε “κούπα”, δηλαδή μονορούφι».

Στην ερώτηση για τον συνολικό αριθμό ποτών που ήπιαν, ο 23χρονος λέει ότι «εγώ ήπια τέσσερα με πέντε ποτήρια ποτού ουίσκι με κόκα κόλα. Ο 17χρονος ήπιε περίπου τα ίδια αν θυμάμαι καλά και η Στέλλα πρέπει να ήπιε 8 ποτήρια γεμάτα!

Αρνείται ότι παρότρυνα κάποιος από τους δύο τη Στέλλα να πιει ποτό είτε στο μπαρ είτε στο αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια λέει ότι «όταν της πρότεινε ο 17χρονος να πάμε για το μπουκάλι, δέχτηκε αμέσως».

«Οταν πίνει φιλιέται»
Στην ερώτηση πότε αντιλήφθηκαν οι δύο νεαροί αν το ποτό πείραξε τη Στέλλα, ο 23χρονος απαντάει ότι αυτό έγινε όταν άρχισε να κάνει εμετό. Καταθέτει τέλος λεπτομέρειες για τη μεταφορά της Στέλλας στο νοσοκομείο «κατά τη μεταφορά είχε τα μάτια της κλειστά και δεν μίλαγε καθόλου.

Πιστεύω ότι είχε τις αισθήσεις της γιατί κουνούσε που και που λίγο τα χέρια της και τα πόδια της». Το άτυχο κορίτσι δεν μπορούσε να μιλήσει. «Η Στέλλα δεν μας ξαναμίλησε, παρά μόνο κάποια στιγμή στο νοσοκομείο μέσα και πριν της βάλουν ορό άνοιξε τα μάτια της και κάτι πήγε να πει στον Παύλο, αλλά και πάλι δε μπόρεσε να μιλήσει».

Πού καταλήγει η αστυνομία...
Πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης που περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Στη συνέχεια μετέφεραν την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους γιατρούς για το ιστορικό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό και επέδειξαν το ακριβές σημείο, που είχαν οδηγήσει την ανήλικη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ποτού.

Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο κίνησής τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και επέδειξαν τον κάδο απορριμμάτων που είχαν πετάξει το άδειο μπουκάλι, το οποίο δεν βρέθηκε λόγω αποκομιδής των απορριμμάτων.

Από 1η Ιουνίου αυξημένα πρόστιμα για ΚΤΕΟ και Κάρτες Καυσαερίων

Από την 1η Ιουνίου τα δεδομένα για όσους δεν περνούν το αυτοκίνητό τους από έλεγχο ΚΤΕΟ αλλάζουν. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όλοι οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ελέγξει στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα το όχημά τους, προκειμένου αυτό να είναι καλή κατάσταση, θα πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, και μέχρι τις 31 Μαΐου, το παράβολο καθυστέρησης στα ΚΤΕΟ για τα εκπρόθεσμα αυτοκίνητα που έχουν καθυστερήσει 15 ημέρες είναι 15 ευρώ και 34 ευρώ από 15 μέρες και πάνω. Από τις αρχές του επόμενου μήνα, το πρόστιμο – παράβολο αυξάνεται έως 200% σε σχέση με την κανονική τιμή ΚΤΕΟ. Για τους καθυστερημένους έως 15 ημέρες το ποσό πάει στα 20 ευρώ, από 15-30 ημέρες στα 40 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες στα 60 ευρώ και από 6 μήνες και πάνω στα 80 ευρώ.

Για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και πέσουν στα… δίχτυα της Τροχαίας, το ποσό ανέρχεται στα 400 ευρώ. Τέλος, το πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων μπορεί να φθάσει και τα 200 ευρώ, ανάλογα με την εκπομπή ρύπων και την ισχύ ή όχι της κάρτας.

Με νέες απεργίες απειλούν οι ναυτεργάτες

H άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών για το 2010 και το 2011, η άρση της πολιτικής επιστράτευσής τους και η απορρόφηση των ανέργων ναυτικών, είναι μερικά από τα βασικά αιτήματα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία προανήγγειλε 24ωρη απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 11 Μάιου, συμμετέχοντας παράλληλα στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε χθες, προειδοποιεί επίσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 18 Μάιου, εάν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί η υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους ναυτεργάτες.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου η ΠΝΟ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας - ο οποίος είχε πάρει και εντολή από τον υπουργό λόγω πλειοψηφικής παρουσίας έως τότε στον ακτοπλοϊκό στόλο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις - συμφώνησαν για αύξηση 1,5% στους ναυτεργάτες για το 2010 και 1% για το 2011.

Μετά τη συμφωνία όμως που επετεύχθη και δεν είχε ακόμα επικυρωθεί από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη, αποχώρησε από το ΣΕΕΝ η ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegean Speed lines, ενώ επέστρεψαν στην άλλη Ένωση των ακτοοπλόων, την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) από την οποία είχαν αποχωρήσει το Δεκέμβριο του 2010 η ΑΝΕΚ και η Ηellenic Seaways, με αποτέλεσμα να αλλάζει και πάλι ο συσχετισμός δυνάμεων στον ακτοπλοϊκό στόλο.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία της ακτοπλοΐας, σε σχέση με την άλλη ένωση, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυτιλίας και η πολιτική ηγεσία του ΥΘΥΝΑΛ, που εμφανίζεται προβληματισμένη, καλείται πλέον να δώσει λύση στο θέμα της υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών, μέσω των νομικών συμβούλων του υπουργείου.

Από την Κίνα στη Σαντορίνη για να παντρευτούν

Μέσα σε μια μέρα, 11 ζευγάρια Κινέζων (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης στα Φηρά...

Η τελετή έγινε έξω από το ξενοδοχείο Ατλαντίς με φόντο την Καλντέρα και θύμιζε παραμύθι καθώς οι 11 νύφες ήταν πανέμορφες και φάνηκε να το διασκεδάζουν.

Οι νεόνυμφοι μετά την ανταλλαγή των όρκων χόρεψαν Ελληνικά παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια και ήπιαν άφθονη σαμπάνια.

Τρόικα: Δεκάωρη εργασία χωρίς υπερωρίες!!!

Όλα υπέρ των επιχειρήσεων, λέει η τρόικα και η κυβέρνηση γνέφει θετικά. Παίζουν με τις λέξεις και ουσιαστικά φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα για να ... αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που ούτως ή άλλως δίνουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη.

Αυτή τη φορά η Τρόικα δεν πρότεινε αλλά απαίτησε να ελαστικοποιηθούν οι σχέσεις εργασίας και ουσιαστικά να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις αφού πλέον θα προβλέπεται η πρόσληψη νέων ως 25 ετών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή μόνο με μπλοκάκι.

Οι νεοεισερχόμενοι λοιπόν δεν θα διέπονται από κανένα καθεστώς που προβλέπεται σε συλογικές συμβάσεις.

Παράλληλα αντί να μετατρέπεται σε αορίστου μια σύμβαση μετά από δύο ανανεώσεις όπως σήμερα, αυτό θα γίνεται μετά από τρεις και... αν.

Με νόμο το κράτος θα δίνει επίσης τη δυνατότητα για χαμηλότερες αμοιβές από τις προβλεπόμενες σε νέους ανθρώπους!

Ανάβει παράλληλα για παλιούς και νέους εργαζόμενους το πράσινο φως για κατάργηση του 8ωρου μέσω ελαστικού 10ωρου.

Το μέτρο μάλιστα θα ισχύει για εργασιακό εξάμηνο και όχι ημερολογιακό, θα ισχύει δηλαδή για διπλάσιο χρόνο που μπορεί να είναι και ένα ολόκληρο έτος.

Οι εργαζόμενοι δηλαδή θα δουλεύουν ως και 10ωρα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, αλλά θα αμείβονται με... ρεπό!

Αγνοούνται Αφρικανοί λαθρομετανάστες ανοιχτά της Ισπανίας

Έρευνες ανοιχτά της Ισπανίας διεξάγουν Ισπανοί διασώστες για τον εντοπισμό 25 Αφρικανών, οι οποίοι πιστεύεται ότι έπεσαν στη θάλασσα από το σκάφος που τους μετέφερε από τις μαροκινές ακτές στην Ισπανία.

Πληροφορίες από το Μαρόκο κινητοποίησαν τους διασώστες, οι οποίοι εντόπισαν το πλοίο να βυθίζεται κοντά στην Αλμέρια.

Εικοσιεννέα από τους 55 επιβάτες του σκάφους διασώθηκαν, ενώ ένας περισυνελέγη σώος στη θάλασσα. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι δυο βρέφη και μια γυναίκα.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλοίο διάσωσης και ένα ελικόπτερο.

58 δήμοι από τους 325 είναι υπερχρεωμένοι!!!

Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής δανείων, μειωμένο επιτόκιο, περίοδος χάριτος αποπληρωμής δανείων (για ορισμένους μόνο) και μείωση του ποσού των δόσεων έως και 50%, είναι οι διευκολύνσεις που θα έχουν όσοι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης του υπουργείου Εσωτερικών που θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ταμείου, Αλεξ. Αντωνόπουλο, σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο.

Πράγματι, 24 Δήμοι της χώρας, από τους 325 συνολικά, βρίσκονται στο «κόκκινο», λόγω των κακών οικονομικών τους, με συνολικό χρέος σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα -περιλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ - έως και 150%, ενώ άλλοι 34 Δήμοι βρίσκονται με χρέη έως και 120% επί των τακτικών τους εσόδων.

Από τους πλέον χρεωμένους εμφανίζονται μικροί και μεγάλοι δήμοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Δήμος Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Ρόδου, Καρδίτσας, Μαρκόπουλου, Βύρωνος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης.

Οι υπόλοιποι 267 Δήμοι θεωρείται πως λίγο - πολύ βρίσκονται προς το «πράσινο», αφού το χρέος τους κυμαίνεται κάτω από το 100% των εσόδων τους.

Μετά την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των Δήμων και τη συμπερίληψή τους στη Βάση Δεδομένων του υπουργείου, προκύπτει ότι τα δάνεια και οι υποχρεώσεις όλων των Δήμων (υπερχρεωμένων και μη), χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται σε αυτά οι δημοτικές επιχειρήσεις, ανέρχονται στο ποσό του 1,9 δισ. ευρώ, ενώ τα διαθέσιμά τους, σε 735.743.000 ευρώ.

Η ακρίβεια της εικόνας σχετικά με τα οικονομικά των Δήμων απέσπασε και τα θετικά σχόλια του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που επισκέφτηκε το υπουργείο και χαρακτήρισε «πέραν πάσης προσδοκίας», το έργο που έχει γίνει , όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης.

Για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης, οι Δήμοι θα πρέπει να μην προχωρήσουν σε προσλήψεις, να μην έχουν κωδικούς χρηματοδότησης για εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις κλπ, να παγώσουν τα δημόσια έργα (εκτός των απαραίτητων για τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων), ενώ η μόνη πηγή άντλησης χρημάτων για έργα θα είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ΕΛΛΑΔΑ.

Επίσης έχει συνταχθεί Οδικός Χάρτης για την ένταξη των Δήμων στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης:

Αρχικά θα υπάρχει υπουργική απόφαση στην οποία θα διαπιστώνεται η ανάγκη αξιολόγησης του Δήμου. Στη συνέχεια θα ανατίθεται σε ορκωτό ελεγκτή η αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου. Θα γίνεται έκθεση αξιολόγησης και θα ακολουθεί απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής - που έχει συσταθεί στο υπουργείο - για την ένταξη στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια ο Δήμος υποβάλλει επιχειρησιακό πρόγραμμα εξυγίανσης.

Επεσαν πάνω από 2 δις έξω στα έσοδα

Στον προυπολογισμό προβλέπονταν εισπράξεις 17,28 δισεκατομμύρια ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου και αντί αυτών στο ταμείο υπάρχουν περίπου 15,077 δις ευρώ, που σημαίνει ότι αστόχησαν κατά 2,2 δις ευρώ σε μόλις 4 μήνες!

Η εικόνα θα ήταν ακόμη χειρότερη εαν τον Απρίλιο τα συνολικά καθαρά έσοδα του Δημοσίου δεν αυξάνονταν κατά 3%-3,5%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Οι κυριότεροι λόγοι που ''πεφτουν στα βράχια'' τα έσοδα του Δημοσίου είναι η οικονομική κρίση που μεταφράζεται σε μειωμένα έσοδα λόγω των μειώσεων στους μισθούς και στις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, η ανικανότητα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξουν 900 εκατομμύρια ευρώ από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009 και τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011 και τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων TAXISNET.

Την αποτυχία αυτή θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι με νέα μέτρα μέσα στο 2011, πρόσθετα από από τα 3 δις ευρώ που έχουν ανακοινωθεί.

Μετάθεση της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ λόγω απεργίας

Λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 Μαΐου, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να μεταθέσει κατά μία μέρα την 2η αγωνιστική των πλέι οφ, η οποία και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 του μήνα.

Ο φόβος επεισοδίων από την στιγμή που η αστυνομική δύναμη την Τετάρτη 11 Μαΐου θα ασχολείται και με την πανελλαδική απεργία, ανάγκασε την Σούπερ Λίγκα να μεταθέσει κατά μία μέρα την διεξαγωγή της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της εξαγγελθείσας πανελλαδικής απεργίας για την Τετάρτη 11 Μαΐου, η 2η αγωνιστική ημέρα των Play Off ΟΠΑΠ 2011 μετατίθεται και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011».

Στις 11 Μαΐου απεργούν οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Στην απεργία της Τετάρτης 11 Μαίου, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων.

Για κατεδάφιση της δημόσιας υγείας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι τα προβλήματα στην Υγεία παραμένουν άλυτα και οξύνονται και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αύριο, γιατροί και νοσηλευτές των Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 11πμ-2μμ, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί» και εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας» .

Πιλοτικό πρόγραμμα στην Αττική για εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό τριών δήμων

Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης και Χαλανδρίου η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό, μέσω της αντικατάστασης των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Η δράση αυτή έχει στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για φωτισμό στις πόλεις, την εξοικονόμηση πόρων, τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καθώς και στη δραστική συμβολή στην ελάττωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ήδη τοποθετήθηκαν τα πρώτα 20 φωτιστικά σώματα σε κάθε έναν από τους τρεις Δήμους. Στην Κηφισιά στις οδούς Αποστολίδου, Λόφου και Κένεντυ, στην Πεύκη-Λυκόβρυση στην οδό Δημοκρατίας και στο Χαλάνδρι στην οδό Παπάγου.

Το πρόγραμμα στο σύνολό του παρέχει στους Δήμους υπηρεσίες που αρχίζουν από τη σύνταξη μελέτης και την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος και καταλήγουν στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης των έργων και τους τρόπους χρηματοδότησής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκπόνηση και η εκτέλεση κάθε μελέτης θα περιλαμβάνει: πιλοτική εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, σχεδιασμό της επένδυσης που απαιτείται, μετρήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων, εκπόνηση συστήματος προσδιορισμού κόστους συντήρησης. Παράλληλα εκπονείται οικονομοτεχνική μελέτη που προσδιορίζει: το συνολικό κόστος ηλεκτροφωτισμού με βάση τα παλαιά φωτιστικά σώματα, το αναμενόμενο κόστος από τη χρήση των νέων φωτιστικών σωμάτων, καθώς και το ποσό εξοικονόμησης σε ετήσια βάση. Τέλος παρέχεται η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης χρηματοδότησης του σχεδίου, η οποία εκτιμάται ότι θα καλύπτεται πλήρως από τα χρήματα που εξοικονομούνται από τη χαμηλότερη κατανάλωση που επιτυγχάνεται με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων.

Η σχεδίαση και υλοποίηση του δημόσιου φωτισμού είναι από τα βασικά αίτια για την υπερκατανάλωση ενέργειας και τη δέσμευση τεράστιων χρηματικών ποσών των δημοτικών προϋπολογισμών, καθώς και για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τα δημόσια συστήματα φωτισμού αντιπροσωπεύουν ιδανικό σημείο εκκίνησης για την πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο, ακολουθώντας τις σχετικές ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει να περιορίσει την σπατάλη και την υπέρμετρη κατανάλωση ενέργειας.

Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ, προτείνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, δεδομένου ότι σχετικοί υπολογισμοί αναφέρουν ότι για έναν δήμο των 50.000 κατοίκων, το ετήσιο κόστος ηλεκτροφωτισμού, ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Καλό καλοκαίρι και... βλέπουμε τα "φρουτάκια"

Παράταση διαρκείας φαίνεται να παίρνει η υπόθεση επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τα «φρουτάκια» καθώς το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι, παρά τις διορθώσεις, εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινο πανί» για την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιθυμούσε να ξαναφέρει το νομοσχέδιο στον ΚΤΕ Οικονομικών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, καθώς θεωρούσε ότι με την αλλαγή που προβλέπει πως σε πρώτο στάδιο τα «τυχερά μηχανάκια» θα εγκατασταθούν μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, θα έκαμπτε τις επικρίσεις των βουλευτών.

Όμως, έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη εισηγήθηκαν στον υπουργό να το καθυστερήσει… «για το καλοκαίρι και βλέπουμε».

Να θυμίσουμε πως το νομοσχέδιο, στην αρχική του μορφή, προέβλεπε μεταξύ άλλων εγκατάσταση «τυχερών μηχανημάτων» σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και μικτούς χώρους.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, η οποία κατηγόρησε τον υπουργό πως «επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο καζίνο» και τον απείλησε πως δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Siemens: Θα την κυνηγήσουμε με νομική εταιρία από το εξωτερικό

Το ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Πάμπουκης, λέγοντας πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να φέρει «μια επιταγή πίσω για τα δημόσια ταμεία».

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να είμαστε αποτελεσματικοί και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αποδεδειγμένα υπάρχουν, αλλά να φέρουμε και μία επιταγή πίσω για τα δημόσια ταμεία», ήταν η σχετική αποστροφή του υπουργού, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Από τυν πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για σκανδαλώδη καθυστέρηση στη συζήτηση κατ’ αρχήν του πορίσματος, αλλά και στη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής, όπως ομοφώνως έχουν ζητήσει τα 19 μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

«Ο λαός βαρέθηκε από λόγια για διαλεύκανση και βλέπει το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα να κουκουλώνονται και να κυριαρχεί ατιμωρησία», σημείωσε.

Ο Χάρης Παμπούκης απάντησε λέγοντας ότι δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση ο υπολογισμός της ζημίας που υπέστη το Δημόσιο και ότι τα 2 δισ. ευρώ που αναφέρονται στο πόρισμα της εξεταστικής δεν είναι τεκμηριωμένα νομικά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να επιδιωχθούν δικαστικά.

«Θα προσπαθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε, ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο υπουργός της Δικαιοσύνης έχει κινήσει διαδικασία παροχής εξηγήσεων από την εταιρεία και αξίωσης αποζημιώσεων.

«Εσείς, αν πάρετε μια επιταγούλα και δεν σας δοθεί κανένα όνομα, θα είστε ευχαριστημένοι;» ρώτησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι 17 χώρες έχουν αποζημιωθεί από τη γερμανική εταιρεία, ενώ στους Ιταλούς, οι οποίοι απείλησαν με αποκλεισμό της εταιρείας από δημόσιες προμήθειες, δόθηκαν και ονόματα υψηλά ισταμένων στελεχών του εθνικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Ο Χάρης Παμπούκης ανταπάντησε λέγοντας, ότι όποιος τεκμηριωμένα έχει ευθύνη, θα πάει φυλακή, διερωτήθηκε, όμως, αν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που πήγαν στο Μόναχο κατάφεραν να βρουν ονόματα:

«Μη δημιουργείτε εντυπώσεις, αλλά από την άλλη, αν έδιναν κάποια ονόματα θα τα δεχόμασταν χωρίς αποδείξεις, καθιστώντας τους ρυθμιστές εσωτερικών μας εξελίξεων. Μακάρι να έχουμε αποτέλεσμα, θέλει, όμως, προσοχή και όχι να αρκεστούμε σε ψιθύρους στο αυτί, αλλά στοιχεία και όχι ονόματα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Skype: Μήλον της έριδος για Facebook και Google

Μήλον της έριδος φαίνεται πως τείνει να γίνει η εταιρεία software με έδρα το Λουξεμβούργο, Skype, για τους δύο αμερικανικούς κολοσσούς των κοινωνικών δικτύων, το Facebook και την Google, που εξετάζουν ξεχωριστά την κατάθεση πρότασης συνεργασίας μαζί της.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές, που έχουν γνώση αλλά και απευθείας πρόσβαση στις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις, αυτή η εξέλιξη ήρθε εξαιτίας του γεγονότος ότι η διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη καθυστέρησε τη δημόσια προσφορά προτάσεων συνεργασίας.

Τα σχέδια του Facebook, σύμφωνα με τη μία από τις δύο πηγές, προβλέπουν την κατάθεση πρότασης εξαγοράς της Skype.

Η δεύτερη όμως πηγή επιμένει ότι η πρόταση αφορά στη σύσταση κοινής επιχείρησης.

Σύμφωνα δε με την πρώτη πηγή ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, συμμετέχει προσωπικά σε αυτές τις εσωτερικές συζητήσεις.

Η Google έχει επίσης ξεκινήσει πρώιμες συζητήσεις σύμφωνα με την άλλη πηγή.

Πάντως εκεί που συμφωνούν και οι δύο πηγές είναι στο ότι οι συζητήσεις είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και δεν είναι από τώρα ξεκάθαρο ποια προοπτική ευνοούν οι εταιρείες.

Πτώση 72,9% στην οικοδομή τον Ιανουάριο

Με νέα μεγάλη πτώση, κατά 72,9%, έκανε «ποδαρικό» το 2011 η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, ενώ οι άδειες που εκδόθηκαν μειώθηκαν κατά 62,7%.

Πάντως, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που δημοσιοποίησε τα σχετικά στοιχεία, λόγω της εφαρμογής του «Καλλικράτη» από 1/1/2011, οι πολεοδομίες όλης της χώρας υπολειτούργησαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική ροή, κατά περίπτωση, της έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο εφέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 1.512 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 307,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.155,8 χιλιάδες m3 όγκου.

Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 62,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 74,6% στην επιφάνεια και κατά 72,9% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 16,6% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 29,8% στην επιφάνεια και κατά 32% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Φεβρουαρίου 2009- Ιανουαρίου 2010.

Τον εκβίαζαν... μέσα από τη φυλακή!!!

Εκβιαστές δύο έγκλειστοι των φυλακών Διαβατών. Ένας Έλληνας και ένας Αρμένιος. Θύμα ένας κάτοικος της πόλης, που όπως είπε στους αστυνομικούς δεχόταν καθημερινά απειλητικά τηλεφωνήματα. Οι δράστες του ζητούσαν 20.000€ και τον απειλούσαν πως αν μιλήσει και δεν τα φέρει θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Το θύμα συμβουλεύτηκε συγγενικά του πρόσωπα και αποφάσισε να πάει σε αστυνομικό τμήμα και να μιλήσει. Έτσι, στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους εκβιαστές, συμφώνησε να τους δώσει την πρώτη δόση των χρημάτων που του ζητούσαν. Εκείνοι συμφώνησαν και το ραντεβού κλείστηκε στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Ν. Εγνατία. Εκεί πήγαν δύο συνεργοί των εκβιαστών.

Αστυνομικοί με πολιτικά, παρακολουθούσαν τις κινήσεις και όταν είδαν το θύμα να δίνει τα 1.000€ που είχε πάνω του και ήταν προσημειωμένα, πετάχτηκαν και τους συνέλαβαν. Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 φυσίγγια των 7,65 mm, 10 φυσίγγια κρότου, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, μέρος από πιστολοειδή λαβή και το χρηματικό ποσό των 1.000€.

Φόρμα δήλωσης Δωρητή Οργάνων στη φετινή απογραφή

Δωρητές Οργάνων θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, κατά την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, οι πολίτες, μέσω του ενημερωτικού εντύπου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ΕΟΜ, που θα διανέμεται σε κάθε νοικοκυριό.

Η πρώτη φορά που έγινε αυτό μέσω της Απογραφής Πληθυσμού, ήταν κατά την απογραφή πληθυσμού το 2001, συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων, στο ευρύτερο κοινό. "Φέτος, 10 χρόνια μετά, οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει Δωρητές Οργάνων, καλούνται και πάλι, αφού ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα ζωής, αυτό της διαθεσιμότητας οργάνων προς μεταμόσχευση", αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΜ.

Το έντυπο του Οργανισμού, που θα διανέμουν οι απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ΕΛΣΤΑΤ, η οποία διενεργεί την απογραφή, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ περιλαμβάνει και τη φόρμα δήλωσης Δωρητή Οργάνων. Ο ενδιαφερόμενος τη συμπληρώνει και την αποστέλλει ο ίδιος στον ΕΟΜ, μέσω ΕΛΤΑ, δωρεάν, χωρίς γραμματόσημο. Οι πολίτες, μετά την αποστολή της δήλωσής τους, θα λάβουν ταχυδρομικά από τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τη σχετική Κάρτα Δωρητή Οργάνων. Με τη δήλωση αυτή, αποτυπώνεται η θετική διάθεση των πολιτών και η υποστήριξή τους στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων, αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΜ και προστίθεται ότι όσοι δηλώσουν Δωρητές Οργάνων, είναι καλό να έχουν συζητήσει πρώτα με την οικογένειά τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων «ευελπιστεί ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο Έλληνας πολίτης θα στηρίξει ελεύθερα και υπεύθυνα την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων μετά θάνατον, για να γίνεται "η επαύριον της ζωής και πάλι ζωή", προς όφελος ασθενών συνανθρώπων μας, που έχουν ή θα έχουν ανάγκη τη μεταμόσχευση για να συνεχίσουν να ζουν».

Έκανε λιποαναρρόφηση και λίγο μετά πέθανε...

Συγκλονίζει την κοινωνία της Γαστούνης η είδηση του θανάτου της 39χρονης Δήμητρας Γιαννακοπούλου, μητέρας δύο παιδιών ηλικίας 9 και 12 ετών.

Η 39χρονη κομμώτρια έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (30-04-2011), ανήμερα των γενεθλίων της στο σπίτι της στην Αθήνα, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων της Ηλείας, η 39χρονη είχε υποβληθεί δύο ημέρες νωρίτερα σε χειρουργική επέμβαση (κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση), σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Η κηδεία της Δήμητρας Γιαννακοπούλου έγινε στον Ιερό Ναό Παναγίας της Καθολικής, στο τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στη Γαστούνη.

Διαρροή ραδιενέργειας από ρωσικό παγοθραυστικό

Διαρροή ραδιενέργειας παρατηρήθηκε σήμερα σε ένα ρωσικό παγοθραυστικό πλοίο με πυρηνικό προωθητικό σύστημα αναγκάζοντάς το να επιστρέψει στο λιμάνι βάσης του στη θάλασσα του Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό, όπως μετέδωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πυρηνικού Στόλου της Ρωσίας (Rosatomflot).

"Παρατηρήθηκε μία μικρή αύξηση των ποσοστών ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα στο σύστημα εξαερισμού στην αίθουσα του αντιδραστήρα", διευκρίνισε η Rosatomflot σε ανακοίνωσή της.

"Η πιο πιθανή αιτία (της διαρροής) είναι η απώλεια στεγανότητας στα συστήματα του πρώτου κελύφους" του αντιδραστήρα, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που το πλοίο έφευγε από τον κόλπο του Γενισέι. Τώρα το παγοθραυστικό Τaimyr επιστρέφει στο λιμάνι βάσης του στο Μούρμανσκ στη θάλασσα του Μπάρεντς.

"Αν η κατάσταση χειροτερέψει, το σύστημα του αντιδραστήρα θα σταματήσει και θα ξεκινήσει η διαδικασία ψύξης", πρόσθεσε η Rosatomflot.

Στη διεθνή κλίμακα των πυρηνικών συμβάντων (INES) το επεισόδιο είναι στη διαβάθμιση "μηδέν", ή "εκτός κλίμακας", σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας που δεν διευκρινίζει τον αριθμό των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο.

Κερδίστε φόρο από τις αποδείξεις

Τι θα κερδίσετε αν βάλετε παραπάνω αποδείξεις. Το ύψος των αποδείξεων καθορίζεται στο δηλούμενο εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό. Αναλυτικά παραδείγματα.

Η συμπλήρωση και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από 8.500.000 φορολογούμενους ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαίου για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα επιλέξουν τη χειρόγραφη διαδικασία και στις 15 Ιουνίου την ηλεκτρονική. Ωστόσο για πρώτη φορά καλούνται οι φορολογούμενοι να δηλώσουν το ύψος των αποδείξεων καταναλωτικών δαπανών και υπηρεσιών που έχουν συγκεντρώσει το 2010 προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Μάλιστα το ύψος των αποδείξεων καθορίζεται στο δηλούμενο εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πέρυσι είχαν χαμηλά εισοδήματα και την ίδια στιγμή διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, αυτοκίνητα, πληρώνουν δόσεις στεγαστικών δανείων κτλ., όχι μόνο θα φορολογηθούν για τα υψηλότερα εισοδήματα αλλά θα πρέπει να δηλώσουν στην εφορία περισσότερες αποδείξεις από αυτές που αντιστοιχούν στα πραγματικά εισοδήματα τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Παράδειγμα:

Αγαμος πέρυσι είχε ετήσια εισοδήματα 9.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή έχει Α΄κατοικία 100 τ.μ. (τεκμήριο 3.400 ευρώ) και αυτοκίνητο 1.600 κυβικών (τεκμήριο 4.200 ευρώ) και προστίθεται σε αυτά και τεκμήριο 3.000 ευρώ ως ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης. Το άθροισμα των παραπάνω δαπανών διαβίωσης ανέρχονται σε 10.600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος θα φορολογηθεί για εισόδημα 10.600 ευρώ και όχι για 9.000 ευρώ που είναι τα πραγματικά του εισοδήματα. Ετσι, για να μην πληρώσει καθόλου φόρο θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις 1.060 ευρώ και όχι 900 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις που δεν δέχεται η εφορία για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου σε αυτές περιλαμβάνονται οι εξής: τιμολόγια ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αγορά κρατικών λαχείων, συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, εισιτήρια για κάθε είδους μεταφορές (Μετρό, Τρόλεϊ, Λεωφορεία, Τραμ, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, πλοία, αεροπλάνα κτλ.), αγορά αυτοκινήτου, ακινήτου, μοτοσικλέτας, σκάφους αναψυχής κτλ., δαπάνες που έγιναν στο εξωτερικό αλλά και οι αποδείξεις που δηλώνονται ξεχωριστά στη φορολογική δήλωση και μειώνουν το φόρο ή το εισόδημα όπως είναι για παράδειγμα οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, δίδακτρα φροντιστηρίων, δικηγορικές δαπάνες, καταβολή διατροφή κτλ.

Σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο, για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών. Όταν οι δαπάνες είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες και μέχρι 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια, ο φορολογούμενος δικαιούται και μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ των δηλούμενων και των απαιτούμενων δαπανών. Όταν οι δαπάνες είναι λιγότερες από τις απαιτούμενες, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με ποσοστό φόρου ίσο με το 10% του ποσού των δαπανών που υπολείπεται.

Για ατομικό εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ, οι απαιτούμενες δαπάνες είναι 12.000 ευρώ και οι δηλούμενες δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια.

Αποδείξεις που αναγνωρίζει η εφορία για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

- Αποδείξεις από super market, mini market, κρεοπωλεία, μανάβικα και λοιπά καταστήματα ειδών διατροφής

- Κοινόχρηστα, αγορά πετρελαίου θέρμανσης
- Δαπάνες δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων

- Αποδείξεις από ζαχαροπλαστεία, σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, καφενεία - καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και κάθε είδους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και fast food

- Αποδείξεις από μεσίτες ακινήτων, λογιστές - φοροτεχνικούς, ωδεία και σχολές μουσικής, σχολές χορού και ρυθμικής, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, ινστιτούτα ή κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, αισθητικούς, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές και μασέρ

- Αγοράς επίπλων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και για την επισκευή ή συντήρηση αυτών

- Αποδείξεις από επιχειρήσεις εκμετάλλευσης μπόουλινγκ, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης γηπέδων (5χ5, 8χ8 κ.λ.π.) ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης κτλ.

- Επισκευής και συντήρησης εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης, κλιματισμού (ψύξης - θέρμανσης) και εξαερισμού κατοικιών και πολυκατοικιών

- Αγορά ενδυμάτων και υποδημάτων και για την επιδιόρθωση αυτών

- Αγοράς βιβλίων, χαρτικών, σχολικών ειδών, ειδών δώρων και παιχνιδιών

- Δαπάνες σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα ή σε τουριστικά γραφεία - πρακτορεία

- Αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών, όπως ξυλουργούς, επαγγελματίες τοποθέτησης πλακιδίων, υαλοπινάκων και μεταλλικών κουφωμάτων

- Ποσά που καταβάλλονται για μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, για ενοικίαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, για παροχή υπηρεσιών επισκευών και συντηρήσεων

Σημείωση: Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές. Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν όλες τις αποδείξεις από οποιαδήποτε εμπορική επιχειρήση, επαγγελματία ή παροχή υπηρεσιών πλην αυτών που αφορούν φως, νερό, τηλέφωνο, μεταφορές και αγορά προϊόντων και υπηρεσιών που αποτελούν τεκμήριο (αγορά αυτοκινήτων, ακινήτων κτλ.)


Παράδειγμα πρόσθετης έκπτωσης φόρους

- Ετήσιο εισόδημα 14.000€
- Αποδείξεις που πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί για το αφορολόγητο: 1.800 €
- Αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί: 2.000 €
- Διαφορά επιπλέον αποδείξεων: 200 €
- Πρόσθετη έκπτωση φόρου 20 € (200 € Χ 10%)

Παράδειγμα πρόσθετης επιβάρυνσης φόρου

- Ετήσιο εισόδημα: 10.000 €
- Αποδείξεις που πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί βάσει του νόμου για το αφορολόγητο: 1.000 €
- Αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί: 700 €
- Διαφορά λιγότερων αποδείξεων: 300 €
- Πρόσθετος φόρος 30 € (300 € Χ 10%)

Πως θα υποβληθούν οι αποδείξεις στην εφορία

Οι φορολογούμενοι υποβάλλουν τις αποδείξεις δαπανών σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα ή σε κλειστό φάκελο στην αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματός του ΔΟΥ στον οποίο θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο και ο ΑΦΜ του υπόχρεου, ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό αυτών. Ο φάκελος θα παραμένει κλειστός στη ΔΟΥ μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων θα ανοιχθούν και θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1-0 - Η Μπράγκα στον τελικό!!!

Τη μεγαλύτερη στιγμή της 96χρονης ιστορίας της ζει η Μπράγκα! Μετά από... περιπλάνηση 10 μηνών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιένσια έφτασε ως το τέλος της διαδρομής, τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας 1-0 της Μπενφίκα στον επαναληπτικό ημιτελικό στο «Εστάδιο ΑΧΑ».

Το γκολ του Κουστόδιο στο 19ο λεπτό έφτασε στη Σπόρτινγκ να κάμψει την αντίσταση των «αετών» και να ολοκληρώσει το απίστευτο φετινό ταξίδι της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ξεκίνησε τον Ιούλιο από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους Λουζιτανούς και επέβαλαν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Στο 11’ έχασαν και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με προβολή του Λίμα σε γύρισμα του Μιγκέλ Γκαρσία, που πέρασε λίγο άουτ.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, το πέτυχε οκτώ λεπτά αργότερα ο Κουστόδιο, ο οποίος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Βαντίνιο, σκόρερ του γκολ της Μπράγκα στο πρώτο ματς στο «Λουζ». Ο Πορτογάλος χαφ νίκησε κατά κράτος την άμυνα των φιλοξενούμενων σε κόρνερ του Ούγκο Βιάνα και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στη γηπεδούχο Σπόρτινγκ.

Οι «αρσεναλίστας» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή σε όλο το πρώτο μέρος, καθώς με την πάροδο του χρόνου ανέβαζαν την αυτοπεποίθησή τους και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Ζορζ Ζεσούς έμοιαζαν... υπνωτισμένοι και ανίκανοι να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ της Μπράγκα, αδυνατώντας να απειλήσουν στο ελάχιστο την αντίπαλη εστία.

Στο 42’, πάντως, η Μπενφίκα βρέθηκε μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις της στα αντίπαλα καρέ, ο Σαβιόλα βρέθηκε σε θέση βολής στην «καρδιά» της άμυνας, ύστερα από γύρισμα του Καρντόσο, όμως το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αρτούρ και στην επαναφορά ο Κοεντράο αστόχησε πιεζόμενος.

Στην επανάληψη οι «αετοί» ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, που είναι και παραδοσιακά το... ψωμοτύρι τους. Με την είσοδο του Χάρα στο 58’, η Μπενφίκα έγινε πιο επιθετική και δύο λεπτά αργότερα έχασε πολύ καλή ευκαιρία με σουτ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, που πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι.

Το τέμπο παρέμενε υψηλό, με την Μπράγκα να κρατάει τον έλεγχο και την Μπενφίκα να μην μπορεί να επιβάλει το παιχνίδι της, απειλώντας μόνο με «σποραδικές» επιθέσεις. Ο χρόνος άρχισε να πιέζει τους Λουζιτανούς, οι οποίοι στο 79’ έχασαν καλή ευκαιρία με σουτ του Γκαϊτάν, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Αρτούρ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Σαβιόλα έχασε μοναδική ευκαιρία, μην προλαβαίνοντας την μπάλα στην κενή εστία, ύστερα από κεφαλιά του Λουζιάνο, ενώ στο επόμενο 5λεπτο, οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές τον Ρομπέρτο, ο οποίος όμως αντέδρασε εξαιρετικά στα σουτ των Ούγκο Βιάνα και Κουστόδιο.

Στο 88’ ο Παουλάο έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Αλάν Καρντέκ, που λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι αντί του αρνητικού Κάρλος Μαρτίνς, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία των «αετών» στο παιχνίδι.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΟΡΤΟ 3-2 - Η Πόρτο (όπως αναμενόταν) στον τελικό!

Νίκη γοήτρου για την Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ» κόντρα στην Πόρτο με 3-2. Οι Πορτογάλοι ήταν όμως αυτοί που με το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν σε πανηγύρια, αφού είχαν καβάτζα το 5-1 του πρώτου αγώνα και με συνολικό σκόρ 7-4 τσέκαραν το εισιτήριο για το Δουβλίνο, εκεί που θα βρουν την συμπατριώτισσα τους και «σταχτοπούτα» Μπράγκα. Σκόραρε για 17η φορά στη διοργάνωση ο Φαλκάο!

Τι κι αν είχε στην πλάτη της το βαρύ 5-1 του πρώτου ματς στο «Ντραγκάο», η Βιγιαρέαλ μπήκε με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο του «Μαδριγάλ». Από την άλλη, η Πόρτο με την αβάντα των τεσσάρων τερμάτων περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο και περίμενε τους Ισπανούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο τέταρτο του αγώνα και θα μπορούσαν να σκοράρουν τουλάχιστον δυο γκολ. Τελικά το 1-0 έγινε στο 17ο λεπτό, όταν ο Κάνι πλάσαρε σε άδειο τέρμα μετά από την πάσα του Ρούμπεν. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κι άλλο στη συνέχεια και τα «κίτρινα υποβρύχια» είχαν κλείσει στην εστία τους τους «δράκους», όμως η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα.

Στο 40’ επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου και η Πόρτο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε βγει ελάχιστα από το καβούκι της, ευτύχησε να ισοφαρίσει και να βάλει τέλος στη... σεμνή τελετή. Ο Χουλκ έκανε την κούρσα, σούταρε και η μπάλα άλλαξε πορεία στα πόδια του Μουσάκιο και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Λόπεζ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο συνήθης ύποπτος της Πόρτο, Φαλκάο, τρία λεπτά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε την... ταφόπλακα στα όνειρα της Βιγιαρεάλ για πρόκριση, όταν πλάσαρε τον Ντιέγκο Λόπεζ, μετά από πολύ όμορφη πάσα του Γκουαρίν.

Πάντως, η Βιγιαρέαλ δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει. Αυτή η πίεση καρποφόρησε και μάλιστα δύο φορές μέσα σε πέντε λεπτά. Συγκεκριμένα οι Καπντεβίγια και Ρόσι στο 75’ και το 80’ έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους, οι οποίοι τελικά κράτησαν το αήττητο τους μέσα στο «Μαδριγάλ» για φέτος, αλλά χωρίς να καταφέρουν να περάσουν στον τελικό.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More