Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στη Ρόδο

Μεγάλα προβλήματα στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού της Ρόδου προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν το απόγευμα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχαγγέλου, Καλάθου και Λάρδου από υπερχείλιση χειμάρρων που προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετές ζημιές έχουν προκληθεί σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με την συνδρομή συνεργείων του δήμου της Ρόδου.

Λόγω των βροχοπτώσεων υπάρχουν μικροπροβλήματα και σε άλλες περιοχές του νησιού ενώ έχουν σημειωθεί και ολιγόωρες διακοπές ρεύματος.

Δώδεκα τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1

Τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε δώδεκα, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άλλα 4 άτομα, λόγω σοβαρών επιπλοκών που εμφάνισαν εξαιτίας της λοίμωξης από τη γρίπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από την αρχή του έτους έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 65 άτομα, εκ των οποίων 34 παραμένουν σε ΜΕΘ, καθώς παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές.

Ενυδρείο Κρήτης: Εξοπλισμός αξίας 100.000 ευρώ έκανε... φτερά

Εξοπλισμός αξίας 100.000 ευρώ έκανε ...φτερά από την αποθήκη του Ενυδρείου Κρήτης. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων διαπίστωσαν ότι έλειπαν από την αποθήκη οι εφεδρικές ηλεκτρογεννήτριες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέα Κρήτη".

Η αποθήκη βρισκόταν 500 μέτρα από τον Θαλασσόκοσμο και γίνονταν τακτικοί έλεγχοι του χώρου, ώσπου χθες διαπίστωσαν ότι είχαν εξαφανιστεί δύο μεγάλες μηχανές, οι οποίες ζύγιζαν 2-3 τόνους η κάθε μία και κόστιζαν 70.000 ευρώ, και άλλες μικρότερες.

Οι δράστες φαίνεται να παραβίασαν τη λαμαρίνα για να περάσουν στο εσωτερικό της αποθήκης και στη συνέχεια παραβίασαν από την εσωτερική μεριά την πόρτα.

Παρουσιάστηκε η νέα Ferrari

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων χειμερινών δοκιμών της F1, η Ferrari παρουσίασε στο Μαρανέλο το νέο μονοθέσιό της για το 2011. Το νέο αριστούργημα της «σκουντερία» ονομάστηκε «F150», με αφορμή τα 150 χρόνια, που θα συμπληρωθούν φέτος, από την ένωση της Ιταλίας. Μάλιστα, στο κάτω μέρος της πίσω αεροτομής βρίσκεται η ιταλική σημαία.

Το νέο μονοθέσιο μοιάζει κατά πολύ εμφανισιακά με το περσινό, ωστόσο το μέγεθος της «F150» έχει αυξηθεί για να τοποθετηθεί το σύστημα KERS,

Προφυλακιστέος ο ένας για τους Πυρήνες

Ο Μιχ. Νικολόπουλος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την τυπική απολογία του στον εφέτη ανακριτή.

Σε βάρος του 23χρονου Νικολόπουλου, εκκρεμούσαν δύο εντάλματα για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και για την αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες.

Ο 23χρονος αρνήθηκε να απολογηθεί, δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Έκτακτη προσγείωση λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος

Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών προσγειώθηκε έκτακτα στο Ελευθέριος Βενιζέλος νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (28/1), λόγω απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα εντός του αεροπλάνου.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Λονδίνο στο Κάιρο, όταν έλαβε την εντολή να κατευθυνθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος λόγω του τηλεφωνήματος.

Στο ελληνικό αεροδρόμιο ελήφθησαν αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις και είκοσι λεπτά πριν από τις 9 το βράδυ το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με προβλήματα οι μετακινήσεις στη Βόρειο Ελλάδα

Αισθητό παραμένει το κρύο στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι χιονοπτώσεις σταμάτησαν.

Λόγω του χιονιού απαραίτητη είναι η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων για τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου και των Τριών Πέντε Πηγαδιών, στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.

Μετακομίζει στα «σαλόνια» της Premier League ο Βέλιος

Ο 19χρονος επιθετικός -που έμενε ελεύθερος στο τέλος της χρονιάς και διεκδικήθηκε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό- τα βρήκε σε όλα με την Έβερτον για συμβόλαιο 3,5 χρόνων!

Τη μεταγραφή επιβεβαίωσε και επίσημα ο Ηρακλής, που ήρθε σε συμφωνία με τον αγγλικό σύλλογο -κάνοντας λόγο, μάλιστα, για «τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Παρόλο που ο Ηρακλής μόλις προχθές έκανε πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον Βέλλιο (με αποδοχές περίπου 480.000 ευρώ για τρία χρόνια), όταν εκφράστηκε το ενδιαφέρον της Έβερτον, δεν θέλησε να του στερήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Καρχαρίας στα δίκτυα ψαράδων στα Χανιά

Ένα καρχαριοειδές, το γνωστό στους ψαράδες ως "σαπουνάς," μήκους 3,5 μέτρων και βάρους 200 κιλών, " πιάστηκε" το πρωί στα δίχτυα ψαράδων στα Χανιά.

Το συγκεκριμένο ψάρι, η τιμή του οποίου δεν ξεπερνά τα 3-4 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τους ψαράδες, θα κοπεί σε φιλέτα και θα πάρει τον δρόμο για τα πιάτα των καταναλωτών.

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ιταλικό προξενείο

Περίπου 30 αντιεξουσιαστές κατέλαβαν για λίγα λεπτά το ιταλικό προξενείο της πόλης.
Λίγο μετά τις 11:00 οι καταληψίες μπήκαν στο προξενείο στην οδό Γερμανού χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα.

Χρησιμοποίησαν το φαξ του κτιρίου, ανάρτησαν μια σχισμένη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μπαλκόνι και μοίρσαν προκυρήξεις και όπως ανέφεραν η κατάληψη ήταν πράξη αλληλεγγύης προς συλληφθήντα Ιταλό σύντροφό τους, Τοννίνο.

Η Αίγυπτος στις φλόγες, πληροφορίες για δυο νεκρούς – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σουέζ

Θυμός, αγανάκτηση και χιλιάδες Αιγυπτίων να ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, τέσσερις μέρες αφότου ξέσπασαν οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έχει εξομαλυνθεί. Αλλά μέρα με την ημέρα η ένταση κλιμακώνεται. Και εξαιτίας της, οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (τοπική ώρα) στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και την Παρασκευή σε πολλές αιγυπτιακές πόλεις. Στο Σουέζ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ σύμφωνα με το

"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΡΟΖ ΚΑΝΑΛΙΑ...

"Λουκέτο" σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς που εξέπεμπαν διαφημίσεις τηλεφωνικών γραμμών ερωτικού περιεχομένου, και άσεμνο οπτικό περιεχόμενο κατά τις βραδινές κυρίως ώρες, προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με τη συνδρομή των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.

Πρόκειται για τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς διακριτικό τίτλο, οι οποίοι εξέπεμπαν παράνομα στους διαύλους VHF-4 και S-40. Οι αρχές δηλώνουν πως κατάσχεσαν τον σύνολο του εξοπλισμού εκπομπής των σταθμών.

«Πόλεμος» στους δρόμους της Αιγύπτου - Δείτε video

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου τα τανκς βγήκαν στους δρόμους. Ο στρατός άνοιξε πυρ όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν πάνω στα άρματα για να επιβάλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκρούσεις σημειώνονται σε κεντρικούς δρόμους του Καΐρου, κοντά στο κοινοβούλιο, το γραφείο του πρωθυπουργού και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτές παραμένουν στην περιοχή, από την οποία υψώνεται πυκνός καπνός.

Ξεψαχνίζουν τα περιουσιακά στοιχεία του Γ. Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη


Σχετική επιστολή έστειλε προς στην Επιτροπή Κεφαλαιαγορά το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου για το Βατοπαίδι.

Τον έλεγχο όλων των χρηματιστηριακών συναλλαγών του πρώην υπουργού της Ν.Δ. κ. Γιώργου Βουλγαράκη και της συζύγου του συμβολαιογράφου κυρίας Αικατερίνης Πελέκη, ξεκίνησε το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Στο πλευρό των αιμοδοτών η Έλενα Ράπτη

Με σύνθημα «Κερδίζεις, ό,τι ομάδα και είσαι», η ΟΝΝΕΔ οργάνωσε αιμοδοσία σε 35 πόλεις της Ελλάδος με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος για νέους ηλικίας έως 32 ετών.

Ανάμεσα στους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΝΝΕΔ ήταν και η βουλευτής και γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, η οποία δήλωσε: «η αιμοδοσία είναι μια πολύτιμη προσφορά ζωής. Δημιουργώντας ένα απόθεμα μονάδων αίματος στα νοσοκομεία βοηθάμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να αντιμετωπίσουν δύσκολα προβλήματα υγείας».

Τα βρήκαν Unilever - ΕΒΓΑ

Στην υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους, προχώρησαν οι εταιρίες Unilever και ΕΒΓΑ, σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό.

Συνεχίζεται η κόντρα για το άσυλο

Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στρεφόταν γύρω από τον Καλλικράτη, θα ήταν όμως έκπληξη να μη γίνει αναφορά στο ζήτημα των μεταναστών της Νομικής.
«Τους μεταφέρατε απέναντι από το Πολυτεχνείο. Είστε ικανοποιημένοι;» διερωτήθηκε ο Μ. Κεφαλογιάννης της ΝΔ που έθιξε πρώτος το θέμα.

«Δεν έχουν καμία τύχη οι φωνές κατάργησης του ασύλου. Πρέπει όμως και οι πρυτανικές αρχές να εφαρμόζουν τους νόμους», αντέτεινε ο Χρ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε:
«Δεν εκβιάζεται η κυβέρνηση για μαζικές νομιμοποιήσεις. Οσοι προσδοκούν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, κάνουν λάθος. Ορισμένοι ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι πολιτική εμπορία».

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στη Ρόδο

Σημειώνονται ολιγόωρες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα το απόγευμα προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού της Ρόδου. Τα κυριότερα εξ αυτών σημειώθηκαν στις περιοχές Αρχαγγέλου, Καλάθου και Λάρδου από υπερχείλιση χειμάρρων που προκάλεσαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετές ζημιές έχουν προκληθεί σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με την συνδρομή συνεργείων του δήμου της Ρόδου.

Λόγω των βροχοπτώσεων υπάρχουν μικροπροβλήματα και σε άλλες περιοχές του νησιού ενώ έχουν σημειωθεί και ολιγόωρες διακοπές ρεύματος.

Βλάβη εν πλω για το «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ»

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ ΣΤΑΡ», παρουσιάσθηκε χθες στις 22.15 το βράδυ, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, με 86 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ζακύνθου στις 22.19 χωρίς καθυστέρηση, αποβιβάζοντας με ασφάλεια επιβάτες και οχήματα.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τι κατέθεσε η νεαρή που τη βίασε ο γυναικολόγος της, στο δικαστήριο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέσθηκε σε βάρος της ο βιασμός από τον γιατρό της Αμαλιάδας περιέγραψε στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών μία γυναίκα από την Αλβανία. Εκτός από την αλλοδαπή στο δικαστήριο κατέθεσε άλλη μία γυναίκα που επίσης υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο γιατρό.

Η καταγγελία της δεύτερης γυναίκας είχε γίνει στην Ασφάλεια Πύργου, μόλις έγινε γνωστό ότι ο γιατρός συνελήφθη για βιασμό της γυναίκας από την Αλβανία.

Κάλεσαν στο σκαμνί… πεθαμένους!

Για γέλια και για κλάματα η κλήτευση… δύο νεκρών, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου!

Χθες πρωί ξεκίνησε η δίκη 42 αγροτών, οι οποίοι το 2006 κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, έσπασαν γλάστρες και τζάμια και πέταξαν ... αγγούρια στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, προκαλώντας - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - ζημιές αξίας 4.000 ευρώ.

Από τότε ως σήμερα, όμως, οι δύο από τους 42 έχουν αποδημήσει ... εις Κύριον!

«Τυφλώνονται» οι άντρες από τις όμορφες παρουσιάστριες

Ούτε τους τίτλους των ειδήσεων δεν είναι σε θέση να θυμούνται οι άντρες καθώς «τυφλώνονται» από την ομορφιά της παρουσιάστριας.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα έρευνα όσο πιο όμορφη είναι η εκφωνήτρια ειδήσεων, τόσο λιγότερες είναι οι πληροφορίες που αποτυπώνονται στη μνήμη τους.

Το πείραμα έκαναν δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα που βιντεοσκόπησαν την παρουσίαση δελτίου από 24χρονη εκφωνήτρια με διαφορετική όμως εμφάνιση κάθε φορά.

Πετροπόλεμος και μολότοφ τη νύχτα στην Κερατέα

Άλλη μία νύχτα έντασης πέρασαν οι κάτοικοι στην Κερατέα, ενώ σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδες κατοίκων και άλλων ατόμων της περιοχής συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες και μολότοφ. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΑ.

Απόγνωση μετά την χαλαζόπτωση

>Το θέμα των αποζημιώσεων των κατεστραμμένων παραγωγών πρώιμων κηπευτικών της Κουντούρας από την χαλαζόπτωση θα τεθεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος αύριο Σάββατο (29/1) θα βρίσκεται στα Χανιά.

Σε μια έκταση περίπου 1.800 στρεμμάτων στην Κουντούρα, του δήμου Κανδάνου Σελίνου Χανίων, δεν υπάρχει ούτε ένα θερμοκήπιο που να μην φέρει τα σημάδια της ημίωρης χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας (24/1).

Νεκροί ανασύρθηκαν 21 ανθρακωρύχοι στην Κολομβία

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο ορυχείο της Κολομβίας Λα Πρεσιόζα, 670 χιλιόμετρα βόρεια της Μπογκοτά, μετά τον εντοπισμό και των τελευταίων τεσσάρων σορών των 21 ανθρακωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Την Τετάρτη είχαν ανασυρθεί οι σοροί 17 ανθρακωρύχων που είχαν εγκλωβιστεί μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από διαρροή αερίου. "Δεν θα υπάρχουν επιζώντες", είχε προειδοποιήσει η Ζακλίν Σεπουλβέδα, ιδιοκτήτρια του ορυχείου.

Νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Ο Αιγύπτιος αντιφρονούντας Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), έφτασε χθες Πέμπτη στο Κάιρο και δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της αλλαγής του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Από την πλευρά της η Μουσουλμανική Αδελφότητα, βασικό κίνημα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις «οργής» που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα μετά την προσευχή. Μέχρι στιγμής η Μουσουλμανική Αδελφότητα άφηνε τα μέλη της να αποφασίζουν μόνα τους αν θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις ή όχι.

Συνελήφθησαν οι κυβερνοπειρατές "υπερασπιστές" του WikiLeaks

Τη σύλληψη πέντε φερόμενων ως μέλη της ομάδας κυβερνοπειρατών «Anonymous», ανάμεσά τους και δύο ανήλικους, στο πλαίσιο έρευνας για επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων εταιρειών εχθρικών προς τον WikiLeaks, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) προχώρησε σε έρευνες για διαδικτυακές επιθέσεις που είχαν στόχο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI.

Χάσαμε τους Μεσογειακούς λόγω καθυστερήσεων

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, δεν θα γίνουν τελικά, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην κατασκευή των έργων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων αιτία για την εξέλιξη αυτή στάθηκε η διαρκή καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων. Η διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Ελλάδα, με τη Λάρισα και τον Βόλο να παίρνουν τους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από 21 έως 30 Ιουνίου του 2013.

Οργή λαού στην Αίγυπτο

Συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο με το καθεστώς Μουμπάρακ να έχει χάσει τον έλεγχο. Η αιγυπτιακή αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και υδραντλίες για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα μετά την προσευχή έξω από το φημισμένο τζαμί αλ-Αζάρ του Καΐρου, αλλά και στο κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς και φώναζαν συνθήματα κατά του 82χρονου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του γιου του Γκαμάλ.

Στους 9 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων του ιού Η1Ν1 στην Ελλάδα τον φετινό χειμώνα

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Πέμπτης από επιπλοκές που προκάλεσε στον οργανισμό του ο ιός της γρίπης Η1Ν1, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θυμάτων στους 9.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλα επτά άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ συνολικά 33 άτομα.

Λαχτάρα με μαθητές

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το πρωί της Παρασκευής μαθητές από το Κιλκίς, όταν το πούλμαν που τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο.
Η σύγκρουση σημειώθηκε στο 19ο χιλιόμετρο του δρόμου Κιλκίς - Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της σύγκρουσης.

Από την σύγκρουση, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ωστόσο τα δύο οχήματα έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν επιβιβάστηκαν λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση σε άλλο λεωφορείο και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση από το τμήμα τροχαίας Λητής.

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Με προβλήματα διεξάγονται από το πρωί ορισμένα δρομολόγια πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Μεταξύ Πειραιά και Σαλαμίνας δεν εκτελούν δρομολόγια τα μικρά σκάφη αλλά κατά τα άλλα η γραμμή λειτουργεί κανονικά.

Στον Αργοσαρωνικό Κόλπο ματαιώθηκε το δρομολόγιο ιπτάμενου δελφινιού με προορισμό τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Ξεψύχησε στο παγκάκι

Σε παγκάκι στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στον Πειραιά, βρέθηκε νεκρός το πρωί ένας άνδρας 30 ετών. Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν λιμενικοί και μετέφεραν στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Φως στα αίτια θανάτου του 30χρονου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή που αναμένεται να διενεργηθεί εντός της ημέρας. Στο μεταξύ, άγνωστα παραμένουν και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

"Η ΑΕΚ είναι μία Φεράρι, αλλά της λείπει η μηχανή"

Για μια ακόμη φορά ο Μανόλο Χιμένεθ τάραξε τα νερά στην ΑΕΚ.

Ο προπονητής της «Ένωσης» μίλησε ξεκάθαρε για λάθος σχεδιασμό το καλοκαίρι, τόνισε ότι λόγω του περιορισμένου μπάτζετ το καλύτερο που έχουν να κάνουν στον «Δικέφαλο» είναι να συμφωνήσουν με τον… Λεωνίδα της Σπάρτης, ενώ πρόσθεσε πως η ΑΕΚ θυμίζει «Φεράρι χωρίς μηχανή, έχει μεγάλη ιστορία, αλλά δεν μπορεί να τρέξει»!

Περνούσαν ναρκωτικά από τα σύνορα με... καταπέλτη!

Μεσαιωνική πολιορκία θύμισε η προσπάθεια Μεξικανών λαθρέμπορων, οι οποίοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν έναν βαρύ καταπέλτη προκειμένου να "εκτοξεύσουν" ναρκωτικά πέρα από τα αμερικανικά σύνορα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο μεξικανικός στρατός κατάσχεσε την προηγούμενη Παρασκευή περισσότερα από 20 κιλά μαριχουάνας, καθώς και έναν μεταλλικό καταπέλτη νοτίως των συνόρων της Αριζόνας, στην μικρή πόλη Νάκο.

Πέρασαν 25 χρόνια από την καταστροφή του Challenger - Δείτε το βίντεο

"Οι ελεγκτές της πτήσης εξετάζουν προσεκτικά την κατάσταση. Προφανώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δυσλειτουργία…"

Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΑ, Στιβ Νέσμπιτ, άρχισε να περιγράφει κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν αδιανόητο - την έκρηξη σε ένα διαστημικό λεωφορείο λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του. Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιανουαρίου 1986, η ώρα Γκρίνουιτς ήταν 16.39, όταν μια τεράστια έκρηξη μετέτρεψε το Challenger σε συντρίμμια και έστειλε στο θάνατο το 7μελές πλήρωμα.

Τραγωδία με νεαρή μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών στην Πύλο

Ο άντρας της, τη βρήκε νεκρή στο πάτωμα του σπιτιού όταν ξύπνησε για να πάει στη δουλειά του...

Σύμφωνα με το thebest.gr, η 35χρονη γυναίκα είχε περάσει μια σακούλα στο κεφάλι της και την είχε σφίξει στο λαιμό. Κοντά στο άψυχο σώμα της υπήρχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους έδωσε τέλος στη ζωή της.

Από σήμερα και κάθε Παρασκευή θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ το μουσείο Ακρόπολης

Ετσι, κάθε Παρασκευή θα δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη.
Επίσης, το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του μουσείου θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό μενού από πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Παράλληλα, το μουσείο ξεκίνησε την εφαρμογή ενός προγράμματος συντήρησης και αποκατάστασης για τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον καθαρισμό από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους με χρήση τεχνολογίας λέιζερ, την απομάκρυνση των φθοροποιών παραγόντων, τη στερέωση των επισφαλών περιοχών του μαρμάρου, τη δομική αποκατάσταση και την τεκμηρίωση της διατήρησης των γλυπτών.

''Βροχή'' τα πρόστιμα για το κάπνισμα στο ηράκλειο Κρήτης

Σε... αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ιδιοκτήτες καφενείων, καφετεριών, κέντρων εστίασης αλλά και κομμωτηρίων με τα "μπιλιετάκια" που έχουν ήδη αρχίσει να δέχονται από τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Με τα πρόστιμα αυτά να αγγίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ τα 600 ευρώ σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς, όπως λένε, από τη μια αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά των κλήσεων αφού ο τζίρος τους έχει πέσει κατακόρυφα και από την άλλη δεν μπορούν να απαγορεύσουν στον πελάτη να μην καπνίσει, με το φόβο να χάσουν και τη λιγοστή πελατεία που τους έχει απομείνει.

ΠΑΟΚ: Οριστικά χωρίς κόσμο με Ολυμπιακό

Δεν έπεσε τελικά ενώπιον της δευτεροβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ η πρωτοβάθμια ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον Βόλο. Έτσι, η ρεβάνς της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα γίνει οριστικά χωρίς κόσμο.

Οι νομικοί του «δικέφαλου» παρουσίασαν βίντεο και μαρτυρίες οπαδών, ελπίζοντας πως θα «πέσει» η ποινή της μίας αγωνιστικής και πως η ομάδα του Μάκη Χάβου θα παίξει με κόσμο στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Οπλοστάσια στην Κοζάνη και την Κρήτη

Με όλα τα απαραίτητα για να ξεκινήσει έναν μίνι… πόλεμο είχε φροντίσει να εφοδιαστεί ένας 46χρονος Έλληνας που συνελήφθη στα Σέρβια Κοζάνης! Μάλιστα, είχε μοιράσει το οπλοστάσιό του, το οποίο έκρυβε στο σπίτι του και στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του αδελφού του!

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος που είχαν πληροφορίες για τον παράνομο οπλισμό, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα και ανακάλυψαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα για τα οποία δεν είχε άδειες, ένα αεροβόλο, μία βαλλίστρα, 78 φυσίγγια, μία θήκη πυροβόλου όπλου και δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 9,5 και 8,5 εκατοστών. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Επτάχρονος έπαθε έμφραγμα από… σοκολάτα!

Ήταν αλλεργικός στα φιστίκια!

Ένα 7χρονο αγόρι από τη Βρετανία έπαθε δυο συνεχόμενα εμφράγματα, αφότου έφαγε στο σχολείο του σοκολάτα με φιστίκια, στα οποία ήταν αλλεργικός.

Η αλλεργική αντίδραση του Rehan Butt ήταν τόσο μεγάλη, που έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο και να διασωληνωθεί ώστε να μπορεί να αναπνεύσει.

Τη σοκολάτα στον μικρό μαθητή έδωσε ένας δάσκαλός του. Όπως υποστηρίζουν οι τρομοκρατημένοι γονείς, το σχολείο του στο Bradford γνώριζε πάρα πολύ καλά την ιδιαιτερότητα του Rehan από την πρώτη στιγμή που πήγε εκεί, πριν τρία χρόνια.

Ισχυρή έκρηξη σε σούπερ μάρκετ στην Καμπούλ

Κοντά στην πρεσβεία της Βρετανίας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για το σούπερ μάρκετ «Finest», ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους υπηκόους, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη βρετανική πρεσβεία στην Καμπούλ.

Σε νεοκλασικό -"κόσμημα" μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά απο μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξόδου των 230 μεταναστών καθώς και των προσκείμενων οργανώσεων από το κτίριο της Νομικής στην Οδό Σόλωνος σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Η ομαλή μετάβασή τους έγινε με τη συνοδεία της αστυνομίας, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου. 
 


Στον ίδιο χώρο, εγκαταστάθηκαν και οι Κινήσεις Αλληλεγγύης, ενώ θα επιτρέπεται να τους επισκέπτονται συγκεκριμένα πρόσωπα. Η συμφωνία προβλέπει ότι θα παραμείνουν στο νεοκλασικό-κόσμημα για 15 ημέρες.

Συζητάμε επαναγορά χρέους σε χαμηλότερες τιμές

Αξίζει να συζητηθεί η ιδέα για την επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες από τις ονομαστικές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, σχετικά με την επαναγορά ομολόγων σε χαμηλότερες τιμές από τις ονομαστικές, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε: «Για να γίνει αυτό χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται, όχι επίσημα», προσθέτοντας ότι «είναι μια ιδέα που αξίζει κάποια συζήτηση, όπως και άλλες».

Κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Μία νέα υπερσύγχρονη κινητή μονάδα αιμοληψίας απέκτησε πρόσφατα το νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία θα είναι υπεύθυνη και για την πλήρη ενημέρωση του κοινού σχετικά με το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Πρόκειται για παροχή του υπουργείου Υγείας, το οποίο επιχορήγησε το νοσοκομείο με 40.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της μονάδας.

Η δράση της μονάδας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Μεσσηνίας, ώστε να προχωρήσουν σε εθελοντική αιμοδοσία και να επιτευχτεί ο επιθυμητός στόχος που δεν είναι άλλος από την κάλυψη όλων των απαιτούμενων αναγκών σε μονάδες αίματος.

Γνωστός τραγουδιστής θύμα διαδικτυακής απάτης. Δημιούργησαν προφίλ εις βάρος του σε γκέι site!


Ο Γιώργος Παναγιώτου, όπως είναι το αληθινό όνομα του ταγουδιστή, George Michael, ταρακούνησε ξανά τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ, όπου κατοικεί από τα μέσα του προηγούμενου έτους. Ο 47χρονος σταρ, που έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους ανά τον κόσμο, όπως διαβάσαμε στην Daily Mail, απασχόλησε και πάλι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αυτή τη φορά άθελά του.

Τρίκαλα: Στα χέρια της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση με 40 χτυπήματα!

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης με παράλληλη εξιχνίαση 40 υποθέσεων κλοπών σπιτιών, πινακίδων κυκλοφορίας και μιας ληστείας, προχώρησε η αστυνομία μετά από πολύμηνη έρευνα.

Η εγκληματική οργάνωση όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων αποτελούνταν από τέσσερις τσιγγάνους ηλικίας 54, 28, 34 και 36 ετών και έναν αλλοδαπό ηλικίας 31 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τέσσερις συνολικά κατηγορίες.

Απίστευτο βίντεο: Πως εκπαιδεύονται οι κινέζες G.I. Jane!!


Ο Σοβιετικός μπαμπούλας έπαψε να υπάρχει για τους Αμερικανούς με την πτώση του τείχους. Η Ρωσία είναι για αυτούς πλέον ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η “τρομερή ανίκητη αρκούδα” του παρελθόντος.
Ο αντίπαλος για τις ΗΠΑ, είναι ο κοιμώμενος (μέχρι πρόσφατα) γίγαντας που λέγεται Κίνα.

Και από ότι φαίνεται στην Αμερική, έχουν καταλάβει ότι με την Κίνα δεν μπορεί κάποιος να αστειευτεί. Και πώς να το κάνει άλλωστε όταν τα τελευταία στοιχεία λένε ότι ο στρατός (μόνο ο στρατός) που μπορεί η Κίνα να συγκεντρώσει σε περίπτωση κρίσης ξεπερνάει τα 650 εκατομμύρια φαντάρους.

Αυθαίρετο; "Κάρφωσέ" το on line

Καταγγελίες μέσω Internet θα μπορούν να κάνουν πλέον οι πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν πολεοδομικές παρανομίες. Στην υπηρεσία των πολιτών είναι και πάλι το Διαδίκτυο, καθώς έχει τεθεί σε λειτουργία μια ιστοσελίδα όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν καταπατήσεις και αυθαίρετες κατασκευές, αλλά και να ενημερώνονται για τις προστατευόμενες περιοχές Natura.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.geodata.gov.gr βρίσκονται μεταξύ άλλων γενικά πολεοδομικά σχέδια από πολλούς δήμους της Αττικής, καθώς πλέον κάθε δημόσια υπηρεσία, περιφέρεια, δήμος και φορέας είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στοιχεία που παράγουν, τα οποία είναι στη διάθεση των πολιτών και μάλιστα χωρίς την καταβολή κάποιου τέλους.

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Διευκρινίσεις με στόχο την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ για την επιστροφή στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, με την εφαρμογή του κατ’ αποκοπή συντελεστή 5%,ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 4 και 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύουν από 23.4.2010 (ν.3842/10), και κοινοποιήθηκαν με την ΠΟΛ.1100/24.6.2010, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστή 5% στην αξία των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή λόγω εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος - μέλος.
<--more-->
2. Με την απόφαση ΠΟΛ.1144/20.10.2010, ορίστηκε ότι η επιστροφή της ως άνω περίπτωσης πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο, από τις εν λόγω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Ο συμψηφισμός αυτός πραγματοποιείται άμεσα με την περιοδική δήλωση που υποβάλλεται. Ειδικότερα, το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της αξίας των πωλήσεων από την εμπορική δραστηριότητα με τον συντελεστή 5%, αναγράφεται στον κωδικό 402 της περιοδικής δήλωσης, έντυπο Φ2, 050 - ΦΠΑ, έκδοση 2010. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 402 θα πρέπει να ισούται με το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του ποσού που αναγράφεται στον κωδ. 307 επί 5%.

Όσον αφορά την εκκαθαριστική δήλωση, συμπληρώνονται οι κωδικοί 668 και 688, έντυπο Φ1, 009/10 ΦΠΑ, έκδοση 2010, με την αξία των πωλήσεων και με τον φόρο 5% που αναλογεί αντιστοίχως. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις, το ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 668 θα πρέπει να είναι το ίδιο ποσό που αναγράφεται στον κωδ. 607.

3. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ, οι αγρότες που πωλούν προϊόντα δικής τους παραγωγής από δικό τους κατάστημα υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίου εσόδων εξόδων από 1.7.2010, και όσοι τα πωλούν στις λαϊκές αγορές από 1.10.2010. Το ειδικό στοιχείο αποτελεί το δικαιολογητικό για την εγγραφή στο τηρούμενο βιβλίο, ως στοιχείο κόστους για την εμπορική δραστηριότητα του αγρότη που έχει δικαίωμα επιστροφής με τον κατ’ αποκοπή συντελεστή 5%. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

4. Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη, όπως ορίστηκε με το υπόδειγμα που προσαρτάται στην απόφαση ΠΟΛ.1144/10, είναι ανάλογο με το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της απόφασης Π.6793/647/7.10.86, η οποία και καταργήθηκε με την νέα απόφαση. Σημειώνεται ότι δεν ορίζεται συγκεκριμένο χρώμα για το πρωτότυπο του στοιχείου. Ως εκ τούτου στελέχη που έχουν θεωρηθεί με την προϊσχύουσα απόφαση μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι εξαντλήσεώς τους, αρκεί από το περιεχόμενό τους να προκύπτουν τα δεδομένα που ορίζονται στο υπόδειγμα που προσαρτάται στην ΑΥΟ ΠΟΛ 1144/10.

5. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 4.γ΄, του άρθρου 41, οι ανωτέρω αγρότες παραμένουν στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 41 και δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με εφαρμογή του κατ’ αποκοπή συντελεστή 11%, για τις πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και τις παροχές υπηρεσιών προς άλλους υποκείμενους στο φόρο. Η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται, σύμφωνα με την ΑΥΟ Π.953/432/64/ΠΟΛ.41/ 3.2.88, με την υποβολή αίτησης, στην οποία περιλαμβάνεται η αξία των αγροτικών προϊόντων και παροχών υπηρεσιών, όπως αυτή προκύπτει από τα οικεία νόμιμα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί για τις πωλήσεις προς άλλους υποκείμενους στο φόρο.

6. Επισημαίνεται ότι δικαίωμα επιστροφής και συμψηφισμού με την περιοδική δήλωση έχουν μόνο οι αγρότες που πωλούν αποκλειστικά προϊόντα δικής τους παραγωγής σε λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών και παραμένουν σε αυτό κατά το διάστημα που εντάσσονται παράλληλα στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για τις εν λόγω πωλήσεις.

7. Σημειώνεται τέλος ότι αγρότες που έχουν ενταχθεί στο κανονικό καθεστώς για το σύνολο της δραστηριότητάς τους μπορούν να μεταταχθούν στο ειδικό καθεστώς για την αγροτική τους παραγωγή, από την αρχή κάθε έτους, παραμένοντας βεβαίως στο κανονικό καθεστώς για πωλήσεις προϊόντων τους σε λαϊκές αγορές, ή από δικό τους κατάστημα καθώς και για εξαγωγές ή ενδοκοινοτικές παραδόσεις προϊόντων τους, εφόσον υφίστανται τέτοιες δραστηριότητες.

Ξανά στο ευρωδικαστήριο για περιβαλλοντικό θέμα

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για τη ρύπανση της λίμνης Κορώνειας, η οποία αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών φυσικού κάλλους (Νatura 2000).

H υπόθεση παραπέμπεται στο Δικαστήριο, ύστερα από σύσταση του Επιτρόπου, αρμόδιου για το περιβάλλον, Γιάνες Ποτότσνικ, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής.

Αισιοδοξία οικονομικών παραγόντων για το ευρώ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται παράγοντες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίοι παρακολουθούν το συνέδριο στο Νταβός, ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα αντιμετωπισθεί χωρίς να μεταδοθεί στην Ισπανία ή να υποστούν μεγάλες ζημιές οι επενδυτές.

«Πιστεύουμε ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει ως νόμισμα και ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα λύσουν όλα τα προβλήματά τους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο οικονομικός διευθυντής της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας, Ντίτερ Βέμερ, προσθέτοντας: «Θεωρώ ότι υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί σε κάποιους τομείς κάποιο "κούρεμα" (σ.σ.: μείωση της αξίας των ομολόγων), αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι δραματικό».

Χιόνια στα ορεινά, βροχές στην Αθήνα- Θεσσαλονίκη


Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Κεντρικής και Νότιας χώρας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 Μποφόρ.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Έκλεβαν μηχανάκια, τα διέλυαν και τα πωλούσαν


Εννέα μοτοσικλέτες, τις οποίες στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν, πουλώντας τα εξαρτήματα, είχαν κλέψει μόνο μέσα στον Ιανουάριο τα μέλη σπείρας που δρούσε στην Περαία της Θεσσαλονίκης.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, ηλικίας μέχρι 34 ετών. Ένας από τους συλληφθέντες ήταν και ανήλικος, 17 ετών.

Πρωτοφανής χιονιάς στις ΗΠΑ - 630.000 σπίτια χωρίς ρεύμα Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/#ixzz1CJG0criR

Στη Νέα Υόρκη το ύψος του χιονιού έφτασε τα 48 εκατοστά. Στις 26 και 27 Δεκεμβρίου όταν είχε παραλύσει η πόλη, το ύψος του χιονιού είχε φτάσει στα 51εκατοστά.

Με χιόνι έχουν καλυφθεί οι βορειοανατολικές ΗΠΑ, καθώς το πέμπτο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις- ρεκόρ πλήττει την περιοχή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το άνοιγμα των αγορών και πολλοί οδηγοί να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους.

"Φουλ επίθεση" στα ΜΜΕ ο Μαρινάκης

Νέο “γκολ” στα media ετοιμάζεται να βάλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σχεδιάζοντας προσεκτικά την επόμενη κίνησή του. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, εκτός από το ποδόσφαιρο, δεν κρύβει την αγάπη του για τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα.

Ήδη κατέχει την free press “Metro” αλλά και μετοχές στον ΣΚΑΙ. Παλιότερα, μαζί με τον φίλο του Νίκο Πατέρα (τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκοί) είχε κινηθεί για την απόκτηση του Ελεύθερου Τύπου πριν καταλήξει στον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στη Θράκη

Δύο νέες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, που η καθεμία θα περιλαμβάνει μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), προβλέπει για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται και η δημιουργία δικτύου 15 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), καθώς και η κατασκευή έξι Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Ικανοποίηση για τη συμφωνία επανεισδοχής

Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας εξέφρασε από τις Βρυξέλλες η αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ.

Οι τελικές διευθετήσεις για το σχέδιο συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας έχουν συμφωνηθεί και οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Σ. Μάλστρομ.

Σύμφωνα με την κοινοτική επίτροπο, το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων είναι «πολύ ισορροπημένο» και θα συμβάλει στην αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή.

Kάηκαν 2 οχήματα στον Περισσό

Στις φλόγες παραδόθηκαν, τα ξημερώματα, δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους του Περισσού.

Συγκεκριμένα, φωτιά εκδηλώθηκε στις 04:30 σε ένα Ι.Χ που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αγίας Αναστασίας και ένα τέταρτο αργότερα φωτιά ξέσπασε σε ένα ακόμη όχημα που βρισκόταν επί της οδού Σινοπούλου 22.

Στα δύο συμβάντα έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Κοιμηθείτε για να... θυμηθείτε

Ο εγκέφαλος συγκρατεί καλύτερα τις πληροφορίες, αν έχει μεσολαβήσει ύπνος. Αυτό είναι το συμπέρασμα γερμανών και ελβετών νευροεπιστημόνων.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να μην ξεχνάει κανείς, ειδικά αν είναι μαθητής, είναι να κοιμάται για λίγο μετά το διάβασμα και γενικότερα την εκμάθηση νέων πραγμάτων.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Νταβός

Με τις ομιλίες κορυφαίων επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών αρχηγών συνεχίζονται την Παρασκευή οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι προβολείς πάντως θα πέσουν – αναμενόμενα – στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και στον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί, μιας και ο τελευταίος θα κληθεί να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα του ποιες είναι οι προοπτικές της διεθνούς εμπορικής και επιχειρηματικής σκηνής σε μια παγκόσμια οικονομία που θεωρητικά αρχίζει να βγαίνει από μια διετή – και πλέον – ύφεση.

Πλαστική προσώπου για να γλιτώσει τη φυλάκιση!

Eναν... ιδιαίτερο τρόπο για να αποφύγει τη σύλληψη και τη φυλάκιση σκαρφίστηκε ο Tatsuya Ichihashi, ο οποίος άλλαξε το πρόσωπό του με πλαστική! Ο άντρας θεωρείται ο δράστης της δολοφονίας της Lindsay Hawker, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το 2007. Από τα σημάδια στο πτώμα αποδείχτηκε ότι η άτυχη κοπέλα είχε βιαστεί από τον άντρα. Τέσσερα χρόνια μετά το φόνο η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και πρόκειται σύντομα να δικαστεί.

«Δεν έχω δικαιολογίες και δεν θέλω να πω κάτι», είπε ο άντρας από την Ιαπωνία, ο οποίος προχώρησε σε πλαστική προσώπου, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος! Ο άντρας έγραψε βιβλίο για τη ζωή του από το έγκλημα και μετά.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More