Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στην 3η χειρότερη θέση σε θέματα περιβάλλοντος η Ελλάδα…

Στην τρίτη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατατάσσει την Ελλάδα η Κομισιόν στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Κατά την επίσκεψή κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμο των παράνομων χωματερών.

Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσουν τα έργα για την διαχείριση των αστικών λυμάτων στην Αττική και να γίνει σωστή εφαρμογή των νόμων για την προστασία της ελληνικής βιοποικιλότητας.

Καθημερινά βλέπουμε το περιβάλλον να καταστρέφεται, χωρίς κανένας από τους αρμόδιους να ενδιαφερθεί, παρά τις καταγγελίες ανώνυμων αλλά και επώνυμων ανθρώπων

Φρίκη: Νέα υπόθεση βιασμού 13χρονης

Mία φρικιαστική υπόθεση βιασμού και σωματεμπορίας με θύμα μία 13χρονη αποκαλύψθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Ασφάλεια Αττικής, οι Αλβανοί βίαζαν την 13χρονη Ελληνίδα και στην συνέχεια την πούλησαν σε Έλληνα μαστροπό αντί 1.600 ευρώ και το κύκλωμα επί 4 συναπτές ημέρες την ανάγκαζε να δουλεύει νυχθημερόν σε δύο οίκους ανοχής και τα βράδια σε μπαρ.

Το μαρτύριο της ανήλικης έλαβε τέλος όταν ύστερα από δήλωση εξαφάνισης που κατέθεσαν οι γονείς, η 13χρονη εντοπίστηκε σε οίκο ανοχής από αστυνομικούς.

Η συγκλονιστική ιστορία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι όταν η 13χρονη, παιδί χωρισμένων γονιών που έμενε πότε με την μητέρα της και πότε με τον παππού της, γνώρισε έναν 28χρονο Αλβανό, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Αρχικά ο νεαρός της ζητούσε χρήματα, στην συνέχεια την βίασε προχωρώντας σε απειλές και ξυλοδαρμούς. Στην συνέχεια την προώθησε σε έναν φίλο του συμπατριώτη, ο οποίος με την σειρά του την βίαζε κι αυτός και τελικά τον Οκτώβριο ύστερα από βασανισμούς και κακοποιήσεις την ανάγκασε να δουλεύει σε οίκους ανοχής βρίσκοντας για αγοραστή έναν Έλληνα μεσάζοντα

Οι άνδρες της αστυνομίας την βρήκαν σε άθλια κατάσταση, καθώς είχε εξαναγκαστεί να συνευρεθεί με 80 συνολικά πελάτες μέσα σε 4 ημέρες. Εκτός αυτού, την κρατούσαν σχεδόν νηστική, της έδιναν ελάχιστα χρήματα και την κυκλοφορούσαν με συνοδό κυρίως τη νύχτα στα διάφορα μπαρ.

Το τμήμα ανηλίκων σχημάτισε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 7 συλλήψεις από τα 7 εντάλματα που εκδόθηκαν.

Χθες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν για απολογία στον ανακριτή, οι 5 εξ αυτών προφυλακίστηκαν ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται 4 γυναίκες που εργάζονταν ως υπηρετικό προσωπικό στους οίκους ανοχής.

Από αύριο η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Πάτρα

Από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει και πάλι, η αποκομμιδή των απορριμμάτων της Πάτρας, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Τομέα Καθαριότητας. Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Κλάδου, όπου ελήφθη και η σχετική απόφαση.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τους συνδικαλιστές τους για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικά ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς και ψήφισαν για τη μη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Έτσι, η κατάσταση ομαλοποιείται με τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά άμεσα αν αυτό χρειαστεί.

Ολυμπιακός - ΠΑΟ 2-1 με το έτσι θέλω του Καλόπουλου

Το Καραϊσκάκη με την βοήθεια του Καλόπουλου παρέμεινε «κάστρο», ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι, ουσιαστικά εξασφάλισε τον τίτλο από τώρα, αλλά… Αυτό το αλλά έχει να κάνει με την διαιτησία του Καλόπουλου που ακύρωσε κακώς γκολ του Κατσουράνη και έκλεισε τα μάτια στο γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις που ήταν οφσάιντ, καθώς στην φάση ήταν ο Πάντελιτς εκτός θέσης.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν άλλαξε το επιτυχημένο σχήμα του σε τίποτα, με τον Τζιμπούρ μπροστά, τον Φουστέρ πιο πίσω και Μιραλάς-Ριέρα στις πτέρυγες. Από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ξεκίνησε με Καραγκούνη-Κατσουράνη στον άξονα, Λέτο και Νίνη να αλλάζουν πλευρές και φυσικά τον Σισέ μόνο του μπροστά.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν φοβισμένα στον αγωνιστικό χώρο και παρότι έκλειναν καλά τους διαδρόμους, έδωσαν χώρο στους «ερυθρόλευκους». Οι παίκτες του Βαλβέρδε άλλαζαν ωραία την μπάλα, όμως η τελική προσπάθεια έμενε ημιτελής. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να σκοράρουν από στημένη φάση. Ο Ιμπαγάσα έπιασε κοιμώμενους τους Πράσινους και με μία συνεργασία, φανερά δουλεμένη στην προπόνηση, με τον Μιραλάς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Τα τρία λεπτά διακοπής λόγω των καπνογόνων μάλλον λειτούργησαν ανασταλτικά για τον Ολυμπιακό, αφού μετά το γκολ οι Πράσινοι βρήκαν κάπως τα πατήματα τους και κυρίως με τον Βύντρα από δεξιά δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Καλόπουλος άφησε το σκληρό παιχνίδι χωρίς κάρτες, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Τοροσίδη στο 45΄. Εμετικά ήταν τα «ουγκ ουγκ» που ακούγονταν από κάποιους στην κερκίδα, κάθε φορά που ο Σισέ έπαιρνε μπάλα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε ορμητικά, άλλαζε την μπάλα με άνεση και οι παίκτες του Βαλβέρδε απλά κοιτούσαν, χωρίς να παίρνουν καμία πρωτοβουλία. Ο Μιραλάς με κάποιες ατομικές ενέργειες πάνω στον Σπυρόπουλο προσπάθησε να δώσει κίνηση στους «ερυθρόλευκους». Το τριφύλλι απάντησε και αυτό από στημένη φάση και αυτή την φορά κοιμήθηκαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και ο Πάρντο μαζί, καθώς κανείς δεν αντέδρασε στο φάουλ του Λέτο στο 58΄.

Ο Βαλβέρδε βλέποντας το σημαντικό πρόβλημα στον άξονα έβαλε τον Ντουντού στην θέση του ανύπαρκτου Φουστέρ. Ο Φερέιρα απάντησε με αλλαγή Γκοβού, αντί Νίνη. Στο 72΄ ο Σισέ θα μπορούσε να έχει πετύχει την πλήρη ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στον Πάρντο και το δοκάρι.

Στο 78΄ ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στον αγώνα και τον Ζαϊρί, ίσως για να καταφέρει να πετύχει κάτι περισσότερο με μία έμπνευση της στιγμής. Ο Φερέιρα και πάλι απάντησε με Σιμάο στα χαφ. Στο 82΄ ο Καλόπουλος υποπίπτει με την αρωγή του βοηθού του σε μέγα λάθος. Ο Κατσουράνης σκοράρει καλυπτόμενος από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και χωρίς κανένα λόγο το γκολ ακυρώνεται. Στις καθυστερήσεις ο Τζιμπούρ σκοράρει, όμως ο Πάντελιτς ήταν σε θέση οφσάιντ χωρίς να δοθεί και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την νίκη με 2-1.

Καβάλα - Πανσεραϊκός 0-0

Αυτό το αποτέλεσμα δεν βολεύει κανέναν! Καβάλα και Πανσερραϊκός μετά από ένα πολύ κακό ματς έμειναν στο 0-0 και οι μεν “Αργοναύτες” έχασαν έδαφος για την διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, ενώ οι δε “ερυθρόλευκοι” παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, 7 από τον Πανιώνιο.

Ο Πανσερραϊκός έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή και στα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να μεταφέρει την πίεση προς την περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο, όμως και... μισή ευκαιρία, οι Σερραίοι αρκέστηκαν να παρακολουθούν τις προσπάθειες των γηπεδούχων ελπίζοντας σε ένα λάθος που θα τους δώσει την ευκαιρία να βγάλουν αντεπίθεση. Κάτι, ωστόσο, που δεν συνέβη ποτέ...

Η Καβάλα από την άλλη πλευρά, είχε την κατοχή της μπάλας και αφού άντεξε αυτό το διάστημα που αναλύσαμε μόλις, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στο δικό τους “μισό”. Μόνο που το παιχνίδι των παικτών του Κάσπερτσακ ήταν μονοδιάστατο και εύκολα προβλέψιμο: Η μπάλα στον Αμπντούν! Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός ξεκινούσε τις προσπάθειες του κυρίως από τα αριστερά και οι τελικές του ενέργειες ήταν απογοητευτικές. Μια-δυο φορές, μάλιστα, βγήκε επικίνδυνα από την πλευρά του αλλά οι σέντρες του δεν βρήκαν συμπαίκτη αλλά τον... απέναντι βοηθό!

Στο 34΄, βέβαια, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε μία φάση διαρκείας, όπου θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ. Παρέμεινε, όμως, το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο και μαζί και οι ελπίδες των “ερυθρόλευκων” για θετικό αποτέλεσμα.

Κι αν ο Πανσερραϊκός ήταν κακός στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν... βλεπόταν και κινδύνεψε να χάσει το ματς. Αλλά και η Καβάλα ήταν αρκετά “φλύαρη” και δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι μόνο δύο καλές στιγμές είχαν με φάουλ του Ντιέ στο 57΄ και σουτ του Νικουλάε.

Ο Βούκοτιτς από τον πάγκο έβλεπε την ομάδα του ανήμπορη να αντιδράσει και προσπάθησε να τη βοηθήσει, αλλά ούτε αλλάζοντας τον “πλέι μέικερ” άλλαξε κάτι, αφού ο Σουμπίνιο δεν προσέφερε κάτι διαφορετικό από τον Λεοζίνιο. Και πάλι η Καβάλα ήταν αυτή που πίεσε και είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Νικουλάε.

Άρχισαν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Ο άδολος πατριωτισμός θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε εκδήλωση που έγινε στο χωριό Τσερίτσιανα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 98η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

«Ένα μήνυμα για όλους μας. Ένας άδολος πατριωτισμός μας ρίχνει στη μάχη για να ξεπεράσουμε κάθε κρίση και κάθε δυσκολία. Και θα το πετύχουμε», τόνισε ο Κ. Παπούλιας.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα με μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

Πεζοί και ποδηλάτες είπαν «όχι» στο χαράτσι στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες ποδηλάτες και πεζοί αψήφησαν τη βροχή και πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την υπέρογκη, όπως τη χαρακτηρίζουν, αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

«Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ πάρτε πίσω το χαράτσι», «Δωρεάν μετακινήσεις, δωρεάν παιδεία» έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

«Η κυβέρνηση ποινικοποίησε το κίνημα μας, ποινικοποίησε, όμως, μ΄ αυτό τον τρόπο την φτώχεια και την ανέχεια, στην οποία μας έχει οδηγήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε την υπέρογκη αύξηση». δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ακρίβεια -στοπ» και μέλος του συντονιστικού συμβουλίου της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

«Δεν είμαστε τζαμπατζήδες, όπως μας χαρακτηρίζουν, δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο. Αρνούμαστε να πληρώσουμε το υπέρογκα αυξημένο εισιτήριο», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης «GreenAttact» Κλαίρη Κοντούρη.

Η πρόταση των διαδηλωτών προς τους πολίτες είναι να αρνούνται να πληρώνουν τα αυξημένα εισιτήρια, ενώ σε περίπτωση επιβολής προστίμου από τους ελεγκτές να υπογράφουν με «ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος».

Η πορεία των ποδηλατών άρχισε από το άγαλμα του Ε. Βενιζέλου στις 11.30 το πρωί και κατέληξε μέσω κεντρικών οδών στο Νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα 0-2

Έχασε το φως του μέσα σε ένα εξάλεπτο ο Αστέρας στην Τρίπολη. Η Κέρκυρα χτύπησε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε την νίκη με 2-0 (69΄ Επστάιν πεν., 75΄ Καλαντζής) και διατήρησε τους Αρκάδες στην ζώνη της φωτιάς για την παραμονή τους. Αντίθετα, οι νησιώτες ουσιαστικά έκαναν το πιο σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους.

Πίεσε ο Αστέρας, η Κέρκυρα με ενισχυμένο κέντρο έδειξε τσαγανό στη μεσαία γραμμή και το ματς μοιραία πήγε στην δύναμη. Οι Αρκάδες είχαν ωστόσο την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα. Οι Φαίακες από την άλλη πλευρά ήταν σε πιο αμυντικά μονοπάτια. Περίμεναν την κόντρα επίθεση ή στημένες μπάλες για να χτυπήσουν. Και οι δύο ομάδες πάντως δεν απείλησαν ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Κέρκυρα ισορρόπησε στο κέντρο, δημιούργησε πρόβλημα στον Αστέρα, ο οποίος όμως διατήρησε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας. Ο Ουντότζι έχασε μοναδικό τετ α τετ στο 56΄, καθώς ο Κωνσταντόπουλος τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

Ο Ιωάννου ανατράπηκε από τον Ντεγκρά, ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα αλλά παράλληλα έβγαλε και δεύτερη κίτρινη στον επιθετικό των Φαιάκων! Ο Επστάιν ευστόχησε στο πέναλτι στο 69΄ , η Κέρκυρα έμεινε 10 παίκτες, αλλά κλείδωσε τη νίκη με το γκολ του Καλαντζή στο 75΄ για το οποίο φέρει ευθύνη ο Ντεγκρά.

Αλλαγές στο πλαίσιο για τα φωτοβολταϊκά

Αλλαγές που σκοπεύουν να καταστήσουν πιο ευέλικτο το θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γήπεδα, οικόπεδα και κτίρια εντός και εκτός σχεδίου πόλεως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μεταξύ των νέων ρυθμίσεων, είναι επιτρεπτή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, διατηρητέα κτίρια και παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ απαγορεύεται σε περιπτώσεις αδόμητων οικοπέδων.

Συνεχίζεται η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος

Συνεχίστηκε τον πρώτο μήνα του 2011 η πτώση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της ζήτησης από νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες εμφανίζουν μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, μια τάση που είχε διαφανεί ήδη από πέρυσι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η συνολική ζήτηση ρεύματος μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 κατά 1,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Λιβύη: Στους 84 ανεβάζει τους νεκρούς το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τουλάχιστον 84 διαδηλωτές έχουν χάσει την ζωή τους από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας τις τρεις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch). Ο υπολογισμός των θυμάτων βασίζεται σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με το νοσοκομειακό προσωπικό, καθώς και με αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε το HRW σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας του Καντάφι πυροβολούν κατά πολιτών της Λιβύης και σκοτώνουν πολλούς ανθρώπους απλώς επειδή ζητούν αλλαγή και υπευθυνότητα» δήλωσε ο Τζο Στορκ, αναπληρωτής διευθυντής του HRW για την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.

«Οι αρχές της Λιβύης πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και να τους προστατεύσουν από τις επιθέσεις φιλοκυβερνητικών ενόπλων ομάδων», προσθέτει η ανακοίνωση του HRW.

Η Μονόπολη στο Facebook

Πώς θα σας ακουγόταν το να παίζετε Μονόπολη online; Η EA και η Hasbro μόλις ανακοίνωσαν μια νέα έκδοση του διάσημου αυτού παιχνιδιού, και μάλιστα online μέσω του Facebook. Ονομάζεται Monopoly Millionaires, και θα επιτρέπει στους χρήστες από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτό χωρίς να είναι στο ίδιο δωμάτιο ή ακόμη και χώρα μεταξύ τους.

Το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διατεθεί δωρεάν και είναι ενσωματωμένη στο Facebook ως ένα app θα διαθέτει πολλές δυνατότητες. Το παιχνίδι είναι όπως και το πρωτότυπο εκτός από το ότι εισάγει νέα κοινωνικά στοιχεία, όπως το ποσό των φίλων που έχει ένας παίκτης θα καθορίσει την επιτυχία του στο παιχνίδι.

Τύφλα να' χει το FBI!!!

Για την ουσιαστική συνεισφορά τους σε υπόθεση απαγωγής τριών παιδιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους πατέρες τους, βραβεύτηκαν την Πέμπτη (18/02) έντεκα Έλληνες αστυνομικοί, από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Daniel Smith.

Τα ίχνη των τριών παιδιών, συριακής καταγωγής, του 12χρονου Alex, του 10χρονου Greg και του 8χρονου Zavin Silach, χάθηκαν είχαν χαθεί από τον Ιούνιο του 2008.

Περικοπές μισθών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ

Ο νόμος που έχει ήδη ψηφιστεί προβλέπει ρητά την περικοπή των αποδοχών κατά 10% ενώ από τον Ιανουάριο έφτασε η σχετική εγκύκλιος στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Μπαίνει ανώτατο όριο αποδοχών στις 48.000 ευρώ αλλά και πλαφόν υπερωριών και άλλων παροχών στο 10% του ετήσιου μισθολογικού κόστους ανά εταιρεία. Ο νόμος "κουρεύει" τις αποδοχές πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα και οι μόνες εξαιρέσεις που προβλέπει αφορούν στο οικογενειακό και το επίδομα ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας και τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα.

Φεύγουν (;) τα ΜΑΤ από την Κερατέα

Το ενδεχόμενο να αποσυρθούν, μέχρι νεοτέρας, οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρου που είναι προγραμματισμένο να δημιουργηθεί ο χώρος υγειονομικής ταφής στην Κερατέα, φέρεται να εξετάζει σοβαρά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Οι δικαστικές εκκρεμότητες δεν έχουν επιτρέψει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ και η παρουσία της αστυνομίας εκεί κρίνεται πλέον άνευ ουσίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων έπαιξαν και τα μεγάλα σε έκταση επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου, αλλά και οι ανάγκες αστυνόμευσης που ανακύπτουν εξαιτίας των επικείμενων μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Ξεκινάει νέος γύρος διαπραγματεύσεων;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το αρχικό(;) όχι της AlphaBank στην πρόταση συγχώνευσης από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με το Βήμα αυτή τη στιγμή η διοίκηση της Alpha Bank είναι σε σύσκεψη με τους συμβούλους της για την πρόταση της Εθνικής.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι εταιρείες σύμβουλοι της Alpha Bank, δηλαδή οι Citygroup και JP Morgan, θα συναντώνται το μεσημέρι του Σαββάτου με τη διοίκηση της Τράπεζας για να εξετάσουν την πρόταση της Εθνικής για τη συγχώνευση των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως διαρρέεται υψηλόβαθμα στελέχη Εθνικής Τράπεζας εμφανίζονται να λένε: "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να φέρουμε εις πέρας την πρόταση που έχουμε υποβάλλει η οποία είναι ευεργετική για τους μετόχους και των δυο τραπεζών"

Μάλιστα οι ίδιοι τραπεζικοί παράγοντες αναφέρουν: "Ο μέτοχος της Alpha Bank με την πρόταση αυτή αυξάνει την περιουσία του κατά 50-60%, πρόκειται για μια προσφορά που δεν έχει προηγούμενο ούτε σε επιθετικές εξαγορές".

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες τα στελέχη της Alpha Bank ήταν θετικοί στην πρόταση συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα καθώς έβλεπαν ότι θα προέκυπτε ένας τραπεζικός κολοσσός που θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο και εκτός συνόρων.

Μάλιστα με έμφαση τόνιζαν ότι το οργανόγραμμα που τους προτάθηκε, δηλαδή ποιοί θα κατείχαν τις ηγετικές θέσεις στο νέο σχήμα, ήταν πολύ ικανοποιητικό.

Η άρνηση όμως βασίστηκε κυρίως στη σχέση ανταλλαγής που πρότεινε η Εθνική, καθώς τα στελέχη της Alpha Bank διαρρέεται πως θα ικανοποιούνταν με μία προσφορά υψηλότερη, περίπου κατά 10% .

Για αυτό το λόγο τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως πιθανότατα δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτα, ιδίως μάλιστα όταν φημολογείται πως η αντίδραση στελεχών της Εθνικής, στην απόρριψη της πρότασης από την Alpha, είναι: "Ας μας κάνουν αντιπρόταση, να μας πουν τι θέλουν", μία πρακτική δηλαδή συνηθισμένη σε τόσο μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Άλλη μία ένδειξη ότι το "ειδύλλιο" μεταξύ των 2 τραπεζών είναι ακόμα ζεστό, είναι ότι στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ακόμα και μετά την άρνηση, καταγράφησαν κέρδη που θα αντιστοιχούσαν σε συμφωνία.

Πάντως η σπουδή που επέδειξε το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσει την ικανοποίηση του για την συγχώνευση, πριν αυτή γίνει οριστική, δείχνει πως σίγουρα αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης όπως τον ξέραμε και πως επίκεινται είτε συγχωνεύσεις είτε εξαγορές.

«Ξέρω τι κάνει η γυναίκα σου... Εσύ;»

Απίστευτη αναστάτωση στη μικρή κοινωνία της Αγίας Ελένης Σερρών προκαλεί άγνωστος επιστολογράφος που το τελευταίο διάστημα «βομβαρδίζει» με ανώνυμες επιστολές κατοίκους του χωριού, στις οποίες αφήνει «ροζ» και όχι μόνο υπονοούμενα, για προσωπικές ή επαγγελματικές πτυχές των παραληπτών.

«Γνωρίζω τι κάνει η γυναίκα σου», «Έμαθα που συναντάς την ερωμένη σου», «Έχω μάθει πόσα κλέβεις από τον συνέταιρό σου», «Θα έρθω να σε βρω εκεί που χαρτοπαίζετε στην παράνομη λέσχη» κ.τ.λ. είναι μερικές από τις «προειδοποιήσεις» του θρασύτατου επιστολογράφου, που έχει γίνει «φόβος και τρόμος» των κατοίκων του μικρού χωριού.

Έρευνα πραγματοποιούν ήδη η εισαγγελία και η αστυνoμική διεύθυνση Σερρών πόλης και σύμφωνα με πληροφορίες, ο «μαρτυριάρης» πρόκειται για έναν 50χρονο που με αυτόν τον τρόπο, θέλει να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του και τη διάλυση της οικογένειάς του.

Δεν έχει το... Θεό του ένας γιατρός του ΟΠΑΔ.

Δεν έχει το Θεό του όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι του συνάδελφοι ένας γιατρός που συνεργάζεται με τον ΟΠΑΔ.

Πρόκειται για έναν γενικό γιατρό από την Αρτέμιδα που έγραφε στους ασθενείς που τον επισκέπτονταν τις πιο ακριβές εξετάσεις. Έφτασε σε σημείο να γράφει σε άνδρες, μεταξύ αυτών και ένας παπάς, τεστ ΠΑΠ!

Θα ξεπαγιάσουν ασθενείς και γιατροί στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

Σαν θησαυρό φυλάνε οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας τις τελευταίες σταγόνες πετρελαίου, μιας και οι προμηθευτές εξαιτίας καθυστέρησης στην πληρωμή τους αρνούνται να εφοδιάσουν με πετρέλαιο θέρμανσης τους λέβητες των περισσοτέρων Κ.Υ., αν και το κονδύλι έχει ήδη εγκριθεί από το Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη το πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου είναι συνεχές, ωστόσο αυτή την περίοδο έχει διογκωθεί.

«Κάνουμε μάχη πραγματικά για να βρούμε προμηθευτές να μας εφοδιάσουν με πετρέλαιο. Κάθε χειμώνα ζούμε με αυτό το άγχος και δεν ξέρουμε εάν θα έχουν πετρέλαιο και βενζίνη για τα ασθενοφόρα. Οι προμηθευτές είναι απλήρωτοι, όμως από το Νοσοκομείο έχουν υπογραφεί τα σχετικά κονδύλια. Αλλά καθυστερεί η έγκριση των χρημάτων και η κατάθεσή τους στους προμηθευτές. Εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης οι προμηθευτές ζητούν πιο επιτακτικά από ποτέ τα χρήματά τους», σημείωσε η ίδια στην εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Το γεγονός αυτό όμως έχει φέρει αναστάτωση σε όλα τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν Κέντρα Υγείας τα οποία έχουν θέρμανση μία ή δύο ώρες την ημέρα, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν και την παραμικρή σταγόνα πετρελαίου.
Εκτός όμως από το κρύο, το προσωπικό των Κέντρων Υγείας έχει να αντιπαλέψει και τα παράπονα των προμηθευτών, οι οποίοι αρνούνται νέο εφοδιασμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως είπε η ίδια αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, στο οποίο υπήρχαν βλάβες από το καλοκαίρι, οι οποίες δεν επισκευάστηκαν και με την έλλειψη πετρελαίου η ζωή του προσωπικού και των ασθενών του Κέντρου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Οι εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση και ζητούν να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα υπάρχουν, να πληρωθούν οι προμηθευτές και να εφοδιάσουν τα Κέντρα Υγείας με πετρέλαιο.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα από το... κινητό σας!!!

Τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα ΕΡΙ Life, που παρουσιάστηκαν στην ετήσια παγκόσμια συνδιάσκεψη-έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης και τα οποία δημιουργήθηκαν στη Σιγκαπούρη, έχουν πολύ ασυνήθιστες δυνατότητες.

Συγκεκριμένα, αν ο χρήστης πιέσει το δάχτυλό του σε μια υποδοχή, τότε το κινητό θα του κάνει ένα μίνι-ηλεκτροκαρδιογράφημα, ελέγχοντας τον σφυγμό του.

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 300 άτομα στον ΟΤΕ

Συνεχίζοντας τη στρατηγική μείωσης του προσωπικού που έχει δρομολογήσει ο ΟΤΕ και υλοποιεί σε ετήσια βάση, η διοίκηση του Οργανισμού συζητά με την ΟΜΕ-ΟΤΕ νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά το πολύ 300 άτομα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ, χρήση του προγράμματος αναμένεται να κάνουν κυρίως γυναίκες εργαζόμενες, οι οποίες, αν δεν συνταξιοδοτηθούν τώρα, θα επιβαρυνθούν με πολλά έτη εργασίας λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Εκτιμάται επίσης ότι θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι οι οποίοι είτε συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης σύντομα είτε θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε αναγνώριση πλασματικών ετών προκειμένου να βγουν αμέσως σε σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς. Οι αλλαγές ωστόσο στη φορολόγηση των μπόνους που λαμβάνει ο εργαζόμενος, όπως προβλέπεται με τον νόμο Λοβέρδου για τα εργασιακά, η επιβάρυνση είναι μεγάλη και ως εκ τούτου τα δεδομένα είναι διαφορετικά τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για τους εργαζόμενους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του νόμου προβλέπεται ότι σε περίπτωση που κάποιος λάβει ως μπόνους ποσοστό έως 10% της ετήσιας αποζημίωσης που λαμβάνει από την εργασία του, τότε το ποσό αυτό προστίθεται στο εισόδημά του και φορολογείται με την κλίμακα. Αντίθετα, αν το ποσό του μπόνους είναι πάνω από το 10%, τότε φορολογείται με ποσοστό 90%, καθιστώντας το ασύμφορο για τον εργαζόμενο.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν πέρυσι, κάνοντας χρήση αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση, έλαβαν ως μπόνους 90.000 ευρώ, ενώ το καθαρό ποσό μετά τη φορολόγησή του ήταν 76.000 ευρώ.

Με βάση τις αλλαγές του νόμου για τη φορολόγηση των μπόνους, φέτος για να πάρει το ίδιο ποσό καθαρό ο εργαζόμενος θα πρέπει η επιχείρηση να του καταβάλει μπόνους ύψους 500.000 ευρώ, γεγονός που ουσιαστικά καθιστά ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ασύμφορο για την εταιρία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περίοδο 2005-2006 αποχώρησαν με εθελουσία περίπου 4.700 εργαζόμενοι από τον Οργανισμό και από τότε ο ΟΤΕ προσπαθεί κάθε χρόνο να εφαρμόζει αντίστοιχα προγράμματα διευκολύνοντας στην αποχώρηση εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση με βασικό στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους που θα επιτρέψει την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της επιχείρησης. Οι πρόσφατες αλλαγές στην οργανωτική δομή που ανακοινώθηκαν επιτάχυναν τις διαδικασίες αναζήτησης «εξόδου» για πολλούς υπαλλήλους.

ΣΟΚ: Παππούς βίαζε την 6χρονη εγγονή του και η μάνα το κράταγε!!!!

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Ρόδου η υπόθεση παρά φύση βιασμού μιας 6χρονης από τη Ρόδο από τον ίδιο της τον παππού. Σε λίγες μέρες θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου η μητέρα και η γιαγιά της που συνεργούσαν στο βιασμό, ενώ ο παππούς-τέρας βρίσκεται ήδη πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Το μαρτύριο της μικρής ξεκίνησε το 2001 όταν το παιδί ανέφερε το περιστατικό στον πατέρα της που βρισκόταν σε διάσταση από τη συζυγό του, ο οποίος και το κατήγγειλε στον εισαγγελέα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Προς λύση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Λύση διαφαίνεται για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, μετά τη σύσκεψη που είχαν το βράδυ της Παρασκευής, δήμαρχοι, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωποι των λεωφορειούχων και του γονεϊκού κινήματος.

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι βουλευτές θα καταθέσουν τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση της σύμβασης, μέχρι τα τέλη της σχολικής χρονιάς, τον Ιούνιο. Από την επόμενη σχολική χρονιά η αρμοδιότητα περνάει από τις πρώην νομαρχίες, στους δήμους.

Επιπλέον, την Τρίτη, θα υπάρχει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για να λυθεί το θέμα της εκταμίευσης κονδυλίων, προκειμένου να εισπράξουν οι λεωφορειούχοι τα χρήματα της προηγούμενης χρονιάς.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από γενική συνέλευση θα λάβουν την οριστική απόφαση οι λεωφορειούχοι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού, Μιχάλης Πεζίκογλου, δήλωσε ότι το κλίμα στη σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα θετικό και πιθανόν τη Δευτέρα και για μια βδομάδα θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια. Η συνέχιση τους θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

23/2 απεργούν και οι δικηγόροι της Αθήνας

Οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου 2011, που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι δικηγόροι της πρωτεύουσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ.Α., θα απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 23 Φεβρουαρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που πλήττουν τον κλάδο τους αλλά και για όσα πλήττουν τους Έλληνες πολίτες και ιδίως τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις.

Πέντε γκάφες την ημέρα....

Σε πολιτική τρικυμία έπεσε το κυβερνητικό σκάφος, καθώς μία σειρά λαθών από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί έντονη ανησυχία για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, αλλά και κριτική προς το κεντρικό επιτελείο (που υποτίθεται ότι συντονίζει το κυβερνητικό έργο) και προς συγκεκριμένους υπουργούς.

Το εφιαλτικό για την κυβέρνηση είναι ότι μόνο μέσα σε μία ημέρα υπήρξαν πέντε γκάφες:

Έχει... ντέρμπι απόψε!

Απόψε έχει… ντέρμπι! Και τι ντέρμπι! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός… Ή αλλιώς το κλασικό, το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στους δικαίως αποκαλούμενους αιώνιους αντιπάλους του…

Εικοστή τρίτη αγωνιστική, λοιπόν, της Σουπερλίγκ και οι δύο ομάδες κοντράρονται στο Καραϊσκάκη (OAKA, 19.30 - NΕΤ), σ’ ένα ματς καθοριστικής σημασίας και για τους δύο. Ειδικά βέβαια για τους «πράσινους», οι οποίοι θέλουν μόνο τη νίκη προκειμένου να μειώσουν στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από τους πρωτοπόρους «ερυθρόλευκους» και να μπουν ξανά στη μάχη της διεκδίκησης των κεκτημένων. Οι Πειραιώτες βέβαια βολεύονται ασφαλώς και με την ισοπαλία, εντούτοις γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν νικήσουν θα εξουδετερώσουν, ουσιαστικά, τους αντιπάλους στη φετινή κούρσα για τον τίτλο.

Τα τελευταία νέα των δύο μονομάχων:
Ολυμπιακός: Τα χαρτιά του ορθάνοιχτα, για πρώτη φορά φέτος, έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε όλη την εβδομάδα. Ο Ισπανός έχει δείξει τη διάθεσή του να πιέσει ασφυκτικά τον «αιώνιο» και να βγει στην επίθεση από νωρίς. Οι βασικοί ήδη ξέρουν ποιοι είναι και οποιαδήποτε αλλαγή στο αρχικό σχήμα θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. Ο Πάρντο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλο και Ραούλ Μπράβο μπροστά του στην άμυνα. Ιμπαγάσα και Μοντεστό θα είναι οι κεντρικοί χαφ, με τους Μιραλάς, Φουστέρ και Ριέρα, παρατάσσονται πίσω από τον Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός στράικερ ωστόσο δεν θα είναι η πάντα η επιθετική «αιχμή», αφού θα αλλάζει συνεχώς θέσεις με τον Μιραλάς, παίζοντας και αυτός στα δεξιά. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έχει ζητήσει από τους επιθετικούς του, κυρίως, να πιέζουν την άμυνα του Παναθηναϊκού ώστε να προκύψουν λάθη και κλεψίματα μπάλας που θα οδηγήσουν σε ευκαιρίες. Από την άλλη βέβαια είναι βασική προϋπόθεση να μην αφήνει κάποιος τη θέση του, αφού έτσι θα μένει η ομάδα εκτεθειμένη στα μετόπισθεν, στις αντεπιθέσεις των «πρασίνων».

Παναθηναϊκός: Οι δύο θέσεις που δεν ήταν σίγουρες για την αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισαν. Οι Γκοβού και Καραγκούνης κέρδισαν τη μάχη και αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί. Στην εμπειρία των δύο βασικών του θα ποντάρει ο Φερέιρα, που αφήνει εκτός τους πιο άπειρους Νίνη και Σιμάο.

Ο Νίνης εάν ήταν καλά ίσως ξεκίναγε βασικός, αλλά ολοκλήρωσε μία μόλις προπόνηση αυτή την εβδομάδα που ήταν και η προετοιμασία του ντέρμπι. Η άλλη θέση που παίζονταν, ήταν αυτή του δεξιού επιθετικού ελλείψει του Χριστοδουλόπουλου. Ο Γκοβού υπερίσχυσε του Νίνη, αφού ο «μικρός» έκανε μία μόλις προπόνηση όλη την εβδομάδα. Αν συμμετείχε στην προπόνηση της Παρασκευής, ίσως και να ξεκίναγε, αλλά παρουσιάστηκε στο Ναυτικό και έχασε και το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας.

Η προϊστορία
Από τις 24 Ιουλίου του 1960, όταν οι "αιώνιοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α' Εθνικής, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι "πράσινοι" μπορεί να ήταν αυτοί που πήραν την πρώτη νίκη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1, αλλά η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, είναι σαφέστατα υπέρ το μέρος των "ερυθρολεύκων".

Σε αυτά τα 51 ντέρμπι που έχουν γίνει ως τώρα ο Ολυμπιακός έχει την επιβλητική υπεροχή με 22 νίκες, έναντι 11 του Παναθηναϊκού, ενώ 17 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Άρτα (Τζουμέρκα) - Δασικό χωριό "Κέδρος"

Το δασικό χωριό ΚΕΔΡΟΣ είναι ένας τουριστικός οικισμός από 20 ξύλινα σπίτια, που εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920μ., κοντά στο χωριό Καταρράκτης, στα Τζουμέρκα.

Όλα τα σπίτια είναι πλήρως εξοπλισμένα και αυτάρκη, με κεντρική θέρμανση, τζάκι, άνετους και ευχάριστους χώρους, μπάνιο και δική τους κουζίνα. Υπάρχουν δύο τύποι σπιτιών, τα δίχωρα που φιλοξενούν άνετα από ένα ζευγάρι έως μία 4μελή οικογένεια, και τα τρίχωρα που είναι ιδανικά για παρέες φίλων, 4 έως 8 ατόμων. Υπάρχει επιπλέον ένας ορειβατικός ξενώνας 18 κλινών.

Ο υπαίθριος χώρος είναι όμορφα διαμορφωμένος με πλακόστρωτα δρομάκια και δενδρύλλια, και ασφαλής για μικρά παιδιά. Δύο ανεξάρτητα κτίρια στον ίδιο χώρο στεγάζουν το εστιατόριο και το καφέ-μπαρ.

Με ορμητήριο τον ΚΕΔΡΟ ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τις ομορφιές της γύρω περιοχής και να ψυχαγωγηθεί με δραστηριότητες στη φύση από την TREKKING HELLAS ΗΠΕΙΡΟΥ, όπως trekking στα Τζουμέρκα, rafting στον Άραχθο και τον Καλαρρύτικο, ιππασία, rappel, τοξοβολία κ.ά.

  • Όλα τα σπίτια καθώς και ο ξενώνας διαθέτουν θέρμανση με καλοριφέρ και ζεστό νερό
  • Όλα τα σπίτια διαθέτουν τηλεόραση και τηλέφωνο με απευθείας εξωτερική κλήση.
  • Όλοι οι καναπέδες γίνονται κρεβάτια ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν μεγαλύτερες παρέες.
Τα δίχωρα σπίτια (σύνολο 8 σπίτια) έχουν εμβαδόν 48 τ.μ. και αποτελούνται από:
  • Σαλόνι με τραπεζαρία, τζάκι, ένα διπλό και ένα μονό καναπέ
  • Ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό και ένα μονό κρεβάτι
  • Κουζίνα εξοπλισμένη με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα
  • Λουτρό
Τα τρίχωρα σπίτια (σύνολο 12 σπίτια) έχουν εμβαδόν 72 τ.μ. και αποτελούνται από:
  • Σαλόνι με τραπεζαρία, τζάκι, ένα διπλό και δύο μονούς καναπέδες
  • Ένα υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι
  • Ένα υπνοδωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια
  • Κουζίνα εξοπλισμένη με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα
  • Λουτρό
Ο ορειβατικός ξενώνας έχει εμβαδόν κοιτώνα 36 τ.μ. και αποτελείται από:
  • Κοιτώνα με διώροφα κρεβάτια συνολικής χωρητικότητας 18 ατόμων
  • 2 WC στο υπόγειο
  • 2 μπάνια στο υπόγειο


Περισσότερες πληροφορίες και καρήσεις εδώ

Όλα καλά για τον Κούμπιτσα

Η τρίτη και μάλλον τελευταία εγχείρηση του Πολωνού διάρκεσε περίπου οχτώ ώρες και τα αποτελέσματά της ικανοποίησαν τους γιατρούς που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του. Ο πιλότος της Renault, ωστόσο, θα συνεχίσει να βρίσκεται στη μονάδα εντατική θεραπείας, ώστε να μην διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο.

Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ανέφεραν: «Η εγχείρηση κρίνεται επιτυχημένη και δεν θα είναι απαραίτητη άλλη επέμβαση. Το τραύμα στον αγκώνα πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά ακόμη είναι δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη για το πόσο καλά θα ανταποκρίνεται».

Σε απεργία πείνας οι κτηνοτρόφοι της Σάμου!

Σε απεργία πείνας θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, οι κτηνοτρόφοι της Σάμου, διαμαρτυρόμενοι για την εξόντωση του κλάδου τους, όπως είπε στον «Αρμονία» ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Γιάννης Βέττας.

Ο κος Βέττας αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι του νησιού, μετά το κλείσιμο του μοναδικού σφαγείου του νομού, λόγω της συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη του, αλλά και εξαιτίας του ότι στο τέλος του χρόνου έληξε η υποχρεωτική δεκαετία λειτουργίας του σφαγείου, λόγω της επιδότησης που είχε λάβει από την Ε.Ε.

Το internet "κλείνει" τα βιβλιοπωλεία

Η αγάπη των Αυστραλών για αγορές προϊόντων μέσω διαδικτύου έχει προκαλέσει κρίση σε πολλά καταστήματα και τώρα χτυπά και τα βιβλιοπωλεία. Δύο μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων (Borders και Angus & Robertson) με πάνω από 200 βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα και 2.500 υπαλλήλους, τέθηκαν υπό τον έλεγχο διαχειριστών.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους των εταιριών, τα οικονομικά τους προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι οι αναγνώστες βιβλίων μπορούν να τα αγοράζουν μέσω του διαδικτύου (κυρίως από τις ΗΠΑ) στη μισή τιμή.

Έρχονται 4 διάταξεις... κηδεία για τους εργαζόμενους


Τέσσερις διατάξεις που θα οδηγήσουν σε περικοπές τα εισοδήματα δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων και των συνταξιούχων προωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Εργασίας , τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα του έχει συμφωνήσει με την Τρόικα .

Η πρώτη ρύθμιση θα προβλέπει αλλαγές στο νόμο για το ελαστικό ωράριο -παρότι η αγορά εργασίας έχει ήδη κατακλυστεί από ελαστικές μορφές απασχόλησης ( 293.000 νέες θέσεις το 2010) -για να εξασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Έτσι, προωθείται νόμος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση αντί για 4μηνη που ισχύει σήμερα ώστε να μη χρειάζεται ο εργοδότης να πληρώνει υπερωρίες .δηλαδή να δουλεύει κάποιος έως 10 ώρες την ημέρα και να παίρνει αντίστοιχα ρεπό, άδεια η να έχει μειωμένο ωράριο κάποια άλλη χρονική περίοδο .

Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς στα βαρέα και ανθυγιεινά από την 1η Ιουλίου 2011 καθώς βάσει των επιταγών του μνημονίου η νέα λίστα των επαγγελμάτων θα περιοριστεί στο 10% του εργατικού δυναμικού .

Μαχαίρι σε επιδόματα, πάνω τα όρια ηλικίας
Αυτό σημαίνει ότι 250.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός και θα χάσουν επιδόματα και ασφαλιστικά προνόμια.

Βάσει των εκθέσεων που βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας από τις προηγούμενες επιτροπές σε κίνδυνο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία φαρμάκου , καλλυντικών , οι διοικητικοί υπάλληλοι παντός φύσης βιομηχανιών και μεταλλείων , καμαριέρες , ζαχαροπλάστες , μάγειροι αρτεργάτες, ταμίες σουπερμάρκετ ,κομμωτές , σταθμάρχες και ελεγκτές αστικών συγκοινωνιών και τρένων .

Η ποινή για όσους εξαιρεθούν από τη λίστα , θα είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας σταδιακά κατά μια πενταετία , ώστε όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2015 , άνδρες και γυναίκες ν
α μη μπορούν να αποχωρήσουν πριν από τα 60 τους ( 58 με μειωμένη) με εξαίρεση όσους συγκεντρώνουν 35 χρόνια ασφάλισης οι οποίοι θα διατηρήσουν τα προνόμιά τους για άλλα δύο χρόνια έως το 2017 .

Εκτός από τα ασφαλιστικά δικαιώματα, όσοι εξαιρεθούν , θα χάσουν και κάποιες προσαυξήσεις στην αμοιβή τους .

Την ίδια ώρα όμως αναμένεται να ενταχθούν στη λίστα που δεν έχει αλλάξει από το 1984 δεκάδες νέες ειδικότητες. Ήδη προσαρτήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Ψυτάλλεια και οι εναερίτες στη ΔΕΗ.

Πιο αυστηρά για τις αναπηρικές συντάξεις
Αυστηρότερα θα γίνουν και τα κριτήρια για τη χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων ώστε ο αριθμός τους να περιοριστεί στο 8% - 9% (από 14,5% σήµερα) του αριθµού των αναπηρικών συντάξεων, δηλαδή ,οι μισές σχεδιάζεται να κοπούν µέσω του επανελέγχου που θα αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. . .

Σήµερα υπολογίζεται ότι περίπου 60.000 µε 70.000 άτοµα ( από τα 350.000 συνολικά ) παίρνουν αναπηρικές συντάξεις χωρίς να τις δικαιούνται .

Πάντως παρά τη µείωση τα τελευταία χρόνια των αναπηρικών συντάξεων, το ποσοστό τους επί του συνόλου των συντάξεων παραµένει υψηλό σε σχέση µε τον µέσο όρο της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ενωσης (8%).

Μάλιστα σε πολλούς νοµούς (Θεσσαλίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας) τα ποσοστά ξεπερνούν το 18% και σε ορισµένες περιοχές αγγίζουν ακόµη και το 50%. Αξιοσηµείωτο είναι ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι αναπηρικές συντάξεις αποτελούν το 7 - 11% του συνόλου των συντάξεων.

Στο στόχαστρο και οι επικουρικές
Στο μέτωπο των επικουρικών συντάξεων , προκηρύχθηκε ήδη ο διαγωνισμός για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών για τα 40 επικουρικά ταμεία προκειμένου να μειωθούν οι συντάξεις έως και 40% σε όσα από αυτά είναι ελλειμματικά .Ο μειώσεις θα είναι σταδιακές ενώ δεν αποκλείεται να αρχίσουν και από το 2011 . Αποχωρήσεις και ανατροπές σημάδεψαν τη διαδικασία

Με βάση την προκήρυξη , οι μελέτες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί
για το ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ το αργότερο μέσα σ' ένα μήνα , για το μετοχικό ταμείο Πολιτικών υπαλλήλων στις 28 Μαρτίου , για το ΤΕΑΔΥ έως τις 28 Απριλίου ενώ για τα υπόλοιπα ταμεία η μελέτες θα γίνουν σταδιακά έως τις 31 Οκτωβρίου , με σειρά προτεραιότητας από εκείνο με το μεγαλύτερο ύψος σύνταξης έως το μικρότερο .

Πάντως η διαδικασία σημαδεύτηκε από αποχωρήσεις και ανατροπές ,πριν ακόμα αρχίσει. Αιχμές για την αξιοπιστία των αναλογιστικών μελετών άφησε ο αναλογιστής Παναγιώτης Ζαμπέλης, γενικός διευθυντής της Hewitt Associates που επέλεξε να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου, θεωρώντας τα στοιχεία -που θα κρίνουν τις συντάξεις τόσων ανθρώπων - αναξιόπιστα και η προθεσμία μη ρεαλιστική. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν τελικά το γραφείο του αναλογιστή Βασίλη Μαργιού και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το Υπουργείο Εργασίας πάντως διαρρέουν ότι η ευθιξία ήταν οικονομικής φύσης καθώς το γραφείο Ζαμπέλη ζητούσε τα διπλάσια (400.000) από το ποσό που είχαν προϋπολογίσει να δώσουν!...

Πάντως αρκετοί αναρωτιούνται αν είναι όντως εφικτό να ολοκληρωθεί η μελέτη για το επικουρικό του ΙΚΑ μέσα σε ένα μήνα από την ανάθεση του έργου ...

Ισχυρίζονται ότι βρήκαν τα κλοπιμαία στα... σκουπίδια!

«Μακρυχέρηδες» αποδείχθηκαν ένας 46χρονος Βούλγαρος και μία 36χρονη ομοεθνής του, που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και στην κατοχή τους βρέθηκαν από κινητά και φωτογραφικές μηχανές μέχρι λάπτοπ και παλαιά χαρτονομίσματα!

Ισχυρίζονται, βέβαια, ότι όλα τα αντικείμενα τα βρήκαν …στα σκουπίδια, όμως το γεγονός ότι ήδη έχουν αναγνωριστεί κάποια κλοπιμαία από δύο θύματα κλοπών δείχνει ότι η δράση τους προφανώς ήταν πολύ πλούσια και μάλιστα όχι στους κάδους των απορριμμάτων. Οι δύο Βούλγαροι, ωστόσο, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Οι ύποπτες κινήσεις του ζευγαριού κίνησαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, οι οποίοι τους σταμάτησαν για έλεγχο και πάνω τους βρήκαν δεκάδες παλιά χαρτονομίσματα, κυρίως δολάρια, αλλά και ελληνικές δραχμές από το 1935 και μετά! Εκτιμάται ότι αυτά είχαν κλαπεί από κάποιον συλλέκτη.

α δύο άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι τους. Εκεί, βρέθηκε ένα μικρό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, αφού συνολικά κατασχέθηκαν 60 κινητά τηλέφωνα, δύο φορητοί υπολογιστές, πέντε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δύο βιντεοκάμερες, διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως Bluetooth, ένα κασετοφωνάκι, αλλά και 26 χρυσά κοσμήματα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κολιέ.

Ήδη, ο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τον είχε χάσει από μία καφετέρια στο Ρέθυμνο πριν από λίγο καιρό. Για λίγη ώρα, είχε αλλού την προσοχή του και οι επιτήδειοι είχαν προλάβει να τον αρπάξουν και να εξαφανιστούν.
Επίσης, αναγνωρίστηκε μία φωτογραφική μηχανή, που είχε κλαπεί από δωμάτιο τουριστών σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου πέρυσι το καλοκαίρι.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου εκτιμούν ότι η πλειοψηφία των κλοπών έχει γίνει από ξενοδοχεία, όμως ήδη έχουν φωτογραφήσει όλα τα αντικείμενα και έχουν στείλει τις φωτογραφίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού, προκειμένου να μπορούν να τα δουν πολίτες, που έχουν πέσει θύματα κλοπών και να τα αναγνωρίσουν, εάν πρόκειται για τα δικά τους αντικείμενα.

Επίσης, οποιοσδήποτε πολίτης έχει πέσει θύμα κλοπής, μπορεί να προσέλθει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και να δει από κοντά τα κλοπιμαία.

Το ζευγάρι των Βούλγαρων διαμένει νόμιμα στη χώρα, ενώ στο Ρέθυμνο σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στην αστυνομία βρίσκονται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Φυσικά, οι αξιωματικοί της Υ.Α. εξετάζουν με προσοχή την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα δύο άτομα δρούσαν μεμονωμένα ή εάν ήταν μέλη σπείρας που δρα οργανωμένα τόσο στο Ρέθυμνο όσο και σε ολόκληρο το νησί.

Ηλεκτρονική πολεοδομία στην Κόρινθο

Ο Δήμος Κορινθίων θέτει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολεοδομικών θεμάτων για μηχανικούς και πολίτες, με την «ηλεκτρονική πολεοδομία», που στοχεύει στην πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά και της διαφθοράς.

Η ηλεκτρονική πολεοδομία, έχει στόχο της την «τακτοποίηση» των υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ένα νέο πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και διαχείρισης πληροφοριών και πολεοδομικών εφαρμογών.

Το σύστημα αποτελείται από τρία υποσυστήματα, με βασικότερο αυτό του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, που υπήρξε ανέκαθεν «ευάλωτο» στην περιστασιακή διαφθορά, την δυσλειτουργία και τα προβλήματα σωστής χρήσης.

Με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα, η εύρεση και η ενημέρωση των φακέλων αναβαθμίζεται σημαντικά, ενώ γίνεται ευκολότερη και γρηγορότερη η πρόσβαση για τους μηχανικούς, που έχουν καταθέσει τους φακέλους τους με ορθά κριτήρια βάσης.

Στο δεύτερο υποσύστημα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των αδειών, των φακέλων και των γενικών υποθέσεων από τους συναλλασσόμενους μηχανικούς μέσω fax και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) καθώς επίσης καθίσταται δυνατή η παρακολούθηση των κινήσεων των φακέλων μέσω των προσωπικών χρεώσεων των υπαλλήλων.

Τέλος, με το τρίτο υποσύστημα ελέγχου κατασκευών καλύπτονται οι λειτουργίες της διεύθυνσης του τμήματος κατασκευών, γίνονται δεκτές πολεοδομικές καταγγελίες, παρατηρήσεις και λοιπές εργασίες, που υποστηρίζονται από το σύστημα της διοικητικής πληροφόρησης για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Όλα αυτά τα λειτουργικά υποσυστήματα χρησιμοποιούνται με στόχο να διευκολύνουν και να βελτιστοποιήσουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και την διαδικασία λήψης γρήγορων, καίριων και ορθών αποφάσεων. Έτσι, εύκολα και χωρίς να πηγαίνουν στην πολεοδομία, οι μηχανικοί, αλλά και οι πολίτες, έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις διαδικασίες, τα απαιτούμενα έγγραφα και τις πολεοδομικές εργασίες, που θα διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά τις υποθέσεις τους.

Καμία εξέλιξη για τα σκουπίδια της Καλαμάτας

Απρακτος επέστρεψε από την Αθήνα και τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εσωτερικών για τα σκουπίδια ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί γι’ αυτή τη συνάντηση αποδείχθηκαν φρούδες, την ώρα που οι λόφοι με τις σακούλες μεγαλώνουν στις περισσότερες περιοχές ευθύνης του δήμου.

Πριν από τη συνάντηση με τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νίκας επισκέφτηκε στην Τρίπολη τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη. Τίποτα το ουσιώδες όμως για την υπόθεση που "καίει" την Καλαμάτα δεν προέκυψε και αυτή τη συνάντηση, στην οποία αορίστως ο δήμαρχος ενημερώθηκε για τον… σχεδιασμό της Περιφέρειας.

Φυλακή επειδή τα σκυλιά τους ενοχλούσαν τους γείτονες

Μήπως ο σκύλος γαβγίζει τη νύχτα; Μήπως οι γείτονες σας κάνουν παράπονα πως το αγαπημένο σας κατοικίδιο τους ξαγρυπνά με τη... μελωδική φωνούλα του; Να έχετε το νου σας γιατί στην Ιταλία, το νυχτερινό γάβγισμα σκύλων έστειλε τους ιδιοκτήτες τους στη φυλακή.

Δικαστήριο της Σικελίας καταδίκασε τέσσερις ανθρώπους σε δύο μήνες φυλάκιση , επειδή τα δέκα (!) σκυλιά τους γάβγιζαν τη νύχτα ενοχλώντας τους γείτονες. Παρά τα συχνά παράπονα των γειτόνων για το ξενύχτι, οι ιδιοκτήτες των σκύλων δεν έκαναν τίποτα για να τους ησυχάσουν κι έτσι κατέληξαν πίσω από τα κάγκελα.

Tέλη Φεβρουαρίου η πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου το πόρισμα για την αναθεώρηση του μισθολογίου και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η ομάδα εργασίας που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου για να μελετήσει το ισχύον μισθολόγιο και τη δυναμική της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της και θα καταθέσει εντός των επομένων δέκα ημερών στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών τη σχετική έκθεση.

Τέσσερις κινητές μονάδες Υγείας στη Θεσσαλία

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Πέτρου Τομάρα στην οποία συμμετείχε και η διοικήτρια του νοσοκομείου Τρικάλων Αθηνά Πέτσα, τονίστηκε ότι είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί σύντομα στη Θεσσαλία και θα δώσει την δυνατότητα παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, στις οποίες, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ανεπαρκής.

Οι μονάδες, θα είναι εφοδιασμένες με σύγχρονο εξοπλισμό και στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. Θα κινούνται ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, παρέχοντας επιτόπια εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και προληπτικής ιατρικής στον πληθυσμό των απομακρυσμένων περιοχών που μέχρι σήμερα εξυπηρετείται κυρίως από αγροτικά ιατρεία.

400 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος το 2010

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔEH για το διάστημα Iανουαρίου 2010 - Iανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ.

Aπό αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά. Δηλαδή προκύπτει αύξηση κατά 30% σε σχέση με πέρσυ και σύμφωνα με την Καθημερινή οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται απ' όλη την γκάμα οικιακών καταναλωτών, κάτι που αποδεικνύει πόσο ''αδυνατίζουν'' και τα μεσαία ''πορτοφόλια''.

Για αυτό το λόγο παρατηρείται έξαρση της ρευματοκλοπής, καθώς πολλαπλασιάζονται οι καταναλωτές που ''σκαλίζουν'' το ρολόι της ΔEH για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα ή συνδέονται με μπαλαντέζα από το γειτονικό σπίτι.

Αναπάντεχο και συνάμα εντυπωσιακό όμως είναι το ότι αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί και στη μέση τάση από την οποία ηλεκτροδοτούνται μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, κάτι δηλαδή που σημαίνει ότι πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ βρίσκονται ένα βήμα πριν τους κόψουν το ρεύμα!

Έτσι εξηγείται γιατί οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο πλησιάζουν τις 300.000.

Πες μας κάτι καινούριο!!! Όργιο διαφθοράς στις πολεοδομίες

Ένα «ανύπαρκτο και διεφθαρμένο μηχανισμό ελέγχου» που επιτρέπει ακόμα και σε διευθυντές πολεοδομιών να αυθαιρετούν κατήγγειλε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) κ. Χρήστος Σπίρτζης στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενώπιον και του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος έκπληκτος και εξοργισμένος άκουγε το μέγεθος της διαφθοράς σε ένα νευραλγικό κομμάτι του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ήδη πάρει τον ογκώδη φάκελο που του παρέδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ και σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ ώστε οι άνδρες του να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε συγκεκριμένα πολεοδομικά γραφεία.

Παράλληλα, το ΤΕΕ έχει συστήσει επιτροπή ελέγχου που διενεργεί έρευνα σε όλα τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας και όπως αναφέρει ο κ. Σπρίτζης «σε ένα μήνα υπολογίσουμε να έχουμε έτοιμο το πόρισμα που θα περιέχει πολλά περισσότερα στοιχεία από όσα παρέδωσα στον υπουργό».

To viagra της φύσης: Δεντρολίβανο!!!

Το δεντρολίβανο (Rosmarinus officinalis) είναι ένα μεσογειακό αρωματικό φυτό που μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα μέτρο σε ύψος και το απαντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Επίσης, μπορεί να είναι αυτοφυές αειθαλές φυτό της χώρας μας, εντούτοις καλλιεργείται σε κήπους και σε γλάστρες μπαλκονιών λόγω της διακοσμητικής του αξίας στα πάρκα όσο και της χρηστικής του ως μυρωδικό στην μαγειρική.

Γνωρίζετε, όμως, τις ευεργετικές του ιδιότητες; Είναι φυτό στομαχικό, τονωτικό, εμμηναγωγό και χολαγωγό. Ακόμη, είναι ένα βότανο επουλωτικό των πληγών, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό και κατάλληλο για τους νευρικούς πονοκεφάλους. Τα άνθη και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται κατά του άσθματος, του κοκκίτη, της γρίπης και της αδυναμίας.

Επιπλέον, τα βλαστάρια του φυτού αυτού βάζοντάς τα στο κρασί γίνονται ένα τονωτικό της καρδιάς, ενώ εάν κανείς υποφέρει από τριχόπτωση ή φαλάκρα και πλύνει το τριχωτό του δέρματος της κεφαλής του θα δει να αναπτύσσονται τρίχες!

Το δεντρολίβανο, όμως, δεν εξαντλείται μόνο σε αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, καθώς εκτός από τα παραπάνω αποτελεί το φυσικό όπλο κατά της υποτονικής σεξουαλικής ζωής και για αυτό πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το…βιάγκρα της βοτανολογίας. Μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα το θεωρούσαν ως δώρο της θεάς Αφροδίτης στους ανθρώπους. Μάλλον δεν πρόκειται για σύμπτωση!

Για αυτό, λοιπόν, αν ψάχνετε τα πιο αφροδισιακά φαγητά για να κάνετε το τραπέζι στο έτερον ήμισυ, μην το ρίξετε στα θαλασσινά που είναι φαρμακερά στις τιμές, αλλά μαγειρέψτε αρνάκι και ταράξτε το στο δεντρολίβανο. Εναλλακτικά προτείνουμε πατάτες στο φούρνο, κοτόπουλο, ψαρονέφρι και σαρδέλες, φυσικά με... δεντρολίβανο!

Real Channel αντί Alter;

Φόρμουλα για την ένταξη του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Επιχειρήσεων REAL, εξετάζουν μέτοχοι του καναλιού, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει το κανάλι, στην περίπτωση που θα υπάρξει αδιέξοδο στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεων της Ελεύθερης Τηλεόρασης, της εταιρείας που διαχειρίζεται σήμερα τον τηλεοπτικό σταθμό.

Το σενάριο στην πραγματικότητα, αφορά τη διάσωση της συχνότητας σε μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της διαχειρίστριας εταιρείας.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την ίδια την εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε επιτήρηση από το ΧΑ, υπάρχει δυσκολία να αντεπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις της και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ της έχει δεσμευτεί το 50% των καταθέσεων για τις οφειλές της προς το δημόσιο.

Στο σχέδιο που προωθείται θεωρείται μάλλον δύσκολο να συμμετέχει και ο Κώστας Γιαννίκος, ενώ την τύχη του καναλιού θα αναλάβουν ο Γ. Κουρής και ο Ν. Χατζηνικολάου.

Με αυτή την προοπτική ο γνωστός δημοσιογράφος, έχει αρχίσει να μαζεύεται από άλλα ανοίγματα που έχει κάνει, αφού η προοπτική ενός Ομίλου με εφημερίδα, ραδιοσταθμό και κανάλι εθνικής εμβέλειας είναι ιδιαίτερα ελκυστική... Ήδη το project των ενοποιημένων εμπορικών δραστηριοτήτων με την εταιρεία που διαχειρίζεται όλες τις συμμετοχές του Γ. Κουρή, στην ραδιοτηλεοπτική αγορά, είναι επιτυχημένο.

tatsimbouria: ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ (ΚΑΙ ΑΝ!) ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Στους 88 οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Ακόμα έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα λόγω σοβαρών επιπλοκών από τη νέα γρίπη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης στα 88.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 10 ασθενείς και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 126 άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια, καταλαμβάνοντας περισσότερο από το 1/3 του συνόλου των κλινών εντατικής θεραπείας που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More