Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κατηγορεί φαρμακοβιομηχανία πως τον έθισε στο σεξ και το τζόγο!

Πρόκειται για 51χρονο Γάλλο, πατέρα δυο παιδιών, που μήνυσε τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline, θεωρώντας το σκεύασμα Requip αιτία για τον εθισμό του στο σεξ και τον τζόγο!

Ο 51χρονος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον. Υποστηρίζει πως είδε τη συμπεριφορά του να μεταβάλλεται δραστικά το 2003, από τη στιγμή που ξεκίνησε τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματα τος, η δράση του οποίου εστιάζεται στην ενίσχυση της παραγωγής και έκκρισης της ορμόνης ντοπαμίνης.

Μην αφήνετε να σας "προδώσει" το προφίλ σας στο Facebook

«Ετοιμάζουμε βαλίτσες για Λονδίνο. Θα περάσουμε τέλεια!!» Status όπως αυτά, μπορεί να εκφράζουν τον ενθουσιασμό σας, τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας, αλλά άθελά σας μπορεί να τον μοιράζεστε και με χιλιάδες άλλους αγνώστους. Είχατε σκεφτεί πως την ίδια στιγμή έχετε πει σε όλο τον κόσμο πως θα λείπετε για αρκετές ημέρες από το σπίτι σας, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο σε διαρρήκτες;

Ξέρουμε, θα μας πείτε υπερβολικούς. Γιατί να κατασκοπεύουν εσάς και πώς θα γνωρίζουν την διεύθυνση του σπιτιού σας; Ρίχνοντας μια ματιά στο προφίλ σας, ίσως βρείτε μόνοι σας την απάντηση:

Μητέρα και γιος έκαναν τις διαρρήξεις!

Δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να μετρούν τα κρησφύγετα της «οικογενειακής» σπείρας διαρρηκτών που είχε ρημάξει τα σπίτια του Ηρακλείου, υπό τις οδηγίες της 40χρονης μητέρας!

Ως τώρα, έχουν εντοπιστεί πέντε σπίτια στα οποία οι τέσσερις συλληφθέντες έκρυβαν κλοπιμαία αξίας 130 χιλιάδων ευρώ! Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον ένδεκα κλοπές και διαρρήξεις που είχαν διαπράξει μόνο μέσα στους τελευταίους δύο μήνες οι δύο 19χρονοι από την Αλβανία, μαζί με τη μητέρα του ενός και έναν 31χρονο συμπατριώτη τους που αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ανακοινώθηκε η απόκτησή του Μιραλάς από τον Ολυμπιακό

Τέλος σε ένα μεγάλο σήριαλ! Από σήμερα ο Κέβιν Μιραλάς ανήκει αποκλειστικά στον Ολυμπιακό καθώς η Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε επίσημα την αγορά του παίκτη από την ελληνική ομάδα, κάνοντας χρήση της ρήτρας που υπήρχε.

«Ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός από την αρχή της χρονιάς στον Ολυμπιακό- πήρε μεταγραφή οριστικά στην ελληνική ομάδα, καθώς την Δευτέρα ενεργοποιήθηκε η προοπτική αγοράς του», αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού συλλόγου.

Συνελήφθη 37χρονος για παιδική πορνογραφία

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Λήμνου η είδηση της σύλληψης ενός 37χρονου μάγειρα, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του 37χρονου ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν μετέβη στη Λήμνο κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μόνο το τραμ θα κυκλοφορεί αύριο!

Την τακτική του κλεφτοπολέμου με την διοίκηση παίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ανακοίνωσαν ότι τελικά θα συνεχίσουν και αύριο τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία.

Η απόφαση αυτή, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή από νωρίς το απόγευμα, ανακοινώθηκε το βράδυ, ώστε να μην προλάβει η διοίκηση της ΑΜΕΛ να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάτι που θα γίνει αύριο το πρωί, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και αυτή η απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι

Καμία εργασιακή εμπειρία για το 50% των νέων Ελλήνων έως 22 ετών

Με μεγάλη καθυστέρηση εισέρχονται στην αγορά εργασίας οι νέοι στην Ελλάδα, με το 50% των ατόμων έως 22 ετών να μην έχει ούτε μία εργασιακή εμπειρία.

Σύμφωνα με ειδική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας, μέχρι την ηλικία των 22 ετών το ποσοστό των ατόμων που έχουν μια εργασιακή εμπειρία δεν ξεπερνά το 50%, ενώ ακόμα και στην ηλικία των 25 ετών, το 20% των ερωτηθέντων ατόμων δεν έχει αποκτήσει καμία εργασιακή εμπειρία.

Ρέππας: «Tζαμπατζήδες» σε διόδια και ΜΜΜ

«Δεν κουνάμε ποτέ το δάχτυλο μας στους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε να μην δείχνουν την γροθιά τους στην ελληνική κοινωνία. Είναι ώρα κοινής ευθύνης».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα ότι «δείχνει συνδικαλιστική δύναμη και όχι αδυναμία, όταν κάποιος παίρνει μια στάση που μπορεί να μην είναι δημοφιλής, αλλά διασφαλίζει και υπηρετεί το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον».

Κατασχέσεις 243 ακινήτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τα 243 έφτασε το 2010 ο αριθμός των ακινήτων που κατασχέθηκαν από οφειλέτες του Δημοσίου που δεν προχώρησαν είτε σε αποπληρωμή είτε σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Όλοι όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, διέθεταν μεγάλη ακίνητη περιουσία και είχαν αποδεδειγμένη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών τους.

Συνολικά το 2010 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εντοπίστηκαν 2.702 οφειλέτες με συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 77,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνά τα 2,1 δισ. ευρώ.

Ενοπλη ληστεία στο κεντρικό ταχυδρομείο Καλαμάτας (VIDEO της ληστείας)

Ληστές «χτύπησαν» το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Καλαμάτα σήμερα το πρωί, λίγη ώρα μετά τις 10.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα, που επέβαιναν σε ένα παλιό μηχανάκι, σταμάτησαν μπροστά στο Ταχυδρομείο, πυροβόλησαν στον αέρα τρεις φορές και μπήκαν στο κτήριο, απαιτώντας από τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν χρήματα.

31.000 Έλληνες και 191.000 μετανάστες!

Φτάσαμε αισίως τα 11,3 εκατομμύρια στην Ελλάδα, αλλά πόσοι είμαστε τελικά οι Έλληνες;

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναδεικνύουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο μια πραγματικότητα που σε απόλυτα νούμερα ίσως να μας διαφεύγει.

Και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι την πενταετία 2005-2009, ο πληθυσμός της Ελλάδας από τα 11,083 εκατ. περίπου έφτασε τα 11,305 εκατομμύρια – αυξήθηκε δηλαδή κατά περίπου 222.000 άτομα.

ΠΑΟ: Χωρίς Μπουμσόνγκ

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη γάμπα και αποκλείστηκε από την αποστολή του Παναθηναϊκού για την επαναληπτική αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στην ΑΕΚ την Τετάρτη (21:00).

Πέραν του Γάλλου κεντρικού αμυντικού, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Λουίς Γκαρσία και Γιούρκα Σεϊταρίδη, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Αλέξανδρος Τζόρβας που δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης.

Απογοήτευση στην αγορά από τις εκπτώσεις

Με απογοητευτικό τρόπο για τους εμπόρους της Αθήνας άνοιξε το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας υπάρχει πτώση του τζίρου, της τάξης του 10-15%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά φθάνουν ή και ξεπερνούν το 50%.

Ακόμα πιο αρνητική είναι η εικόνα σε ορισμένους κλάδους, όπως αυτός της ένδυσης και της υπόδησης, που υφίσταται το μεγαλύτερο πλήγμα, καθώς η πτώση υπερβαίνει το 20%.

Έκαψε ζωντανά τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον σύζυγο

Πρόκειται για μια αποτρόπαια εγκληματική πράξη μιας σύγχρονης Μήδειας. Η 23χρονη Fiona Adams έβαλε φωτιά στο σπίτι της με αποτέλεσμα τα δύο από τα τρία παιδιά της να χάσουν τη ζωή τους. Και όλα αυτά γιατί ο σύζυγός της την απατούσε επανειλημμένα και ήθελε να του τραβήξει την προσοχή.

Η 23χρονη δήλωσε αθώα για τη δολοφονία του 5χρονου Niamh και της 2χρονης Cayden τον περασμένο Απρίλιο στο Buxton του Derbyshire.

«Στον αέρα» η Ολυμπία Οδός

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος των εργαζομένων στη vinci, εταιρείας που εργάζεται στην κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, Θεόδωρος Τσελεπής, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν ακόμα 40 απολύσεις εργαζομένων και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

«Το έργο αυτή τη στιγμή, δεν υφίσταται. Εργασίες δεν γίνονται στο δρόμο, παρά μόνο στα τούνελ. Το έργο όμως μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί», δηλώνει.

Ενταση στο υπουργείο Υγείας

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των απεργών νοσοκομειακών γιατρών στο υπουργείο Υγείας.

Κατά την διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε ελαφρά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι γιατροί παραμένουν έξω από το Υπουργείο Υγείας ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία.

Ελλείψει γιατρών είδε τον μαχαιρωμένο... γυναικολόγος!

Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου χειρουργήθηκε ένας 26χρονος Αλβανός που δέχθηκε μαχαιριά κατά τη διάρκεια καυγά σε μπαρ της Σητείας. Το αιματηρό επεισόδιο έγινε αργά τη νύχτα του Σαββάτου (29-01-2011) και το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Σητείας με τραύμα στην κοιλιά και στο χέρι.

Όμως στο Νοσοκομείο Σητείας - σύμφωνα με το cretalive.gr - δεν υπήρχε εφημερεύων χειρουργός και τον τραυματία εξέτασε... γυναικολόγος, ο οποίος διαπίστωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον παρέπεμψε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου εφημέρευε χειρουργός, αναισθησιολόγος και ορθοπεδικός.

"Εκοψαν" μισθό στους ζητιάνους για να φύγουν από τους δρόμους!

Αυτά γίνονται στο μακρινό Μπαγκλαντές, όπου ο δήμος της πόλης Τσίταγκονγκ διοργανώνει τον επόμενο μήνα το παγκόσμιο κύπελλο κρίκετ.

Ετσι, περίπου 300 ζητιάνοι με κινητικά προβλήματα θα πληρώνονται το αντίστοιχο των $2 (1.5 ευρώ) την ημέρα για να αποζημιωθούν.

«Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε…» είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Σύνθημα πρόκρισης στην Τούμπα έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει της ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου ΟΠΑΠ την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ. «Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Πάμε για τη νίκη και την πρόκριση», ήταν το λιτό, αλλά σαφές μήνυμα που έδωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι (15:30) με μεγάλο ερωτηματικό τη συμμετοχή του Άλμπερτ Ριέρα. Ο Καταλανός αριστερός χαφ έχει ένα οστικό οίδημα στο γόνατο και η παρουσία του είναι από εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη. Δεδομένη είναι η απουσία του Γιάννη Ποτουρίδη (εκτός για 15 μέρες με θλάση στο δικέφαλο) και του Μοϊσές Ουρτάδο.

Έστειλε σφαίρες με κούριερ

Με κούριερ προσπάθησε να αποστείλει σφαίρες σε συγγενικό του πρόσωπο στη Φθιώτιδα ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετεί με απόσπαση στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως την Παρασκευή όταν αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου με το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, εντόπισαν το περιεχόμενο του δέματος πριν αυτό φτάσει στην Αθήνα.

Χαμηλώστε τη... θερμοκρασία για να αδυνατίσετε

Τα ζεστά σπίτια τον χειμώνα όπου λειτουργεί το καλοριφέρ στο φουλ συντελούν στην «επιδημία» της παχυσαρκίας!

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές του University College στο Λονδίνο, σύμφωνα με τους οποίους η θαλπωρή των κλειστών χώρων μπορεί να μας αρέσει αλλά δεν μας αφήνει να κάψουμε πολλές θερμίδες (κάτι που θα συνέβαινε αν χρειαζόταν να ζεστάνουμε το σώμα μας σε περίπτωση που βρισκόμασταν σε έναν κρύο χώρο).

Το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής ασχολείται με τρεις ληστείες- «μαμούθ»

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της ληστείας με τις βαριοπούλες που έγινε στις 28 Ιανουαρίου στην Εθνική τράπεζα Αιγίου με λεία 250.000 ευρώ. Το μόνο που έχουν εξακριβώσει οι αστυνομικοί, είναι ότι δεν πρόκειται για τους δράστες άλλων τριών ληστειών – «μαμούθ» που έγιναν με την ίδια μέθοδο μέσα σε επτά μήνες σε διαφορετικά σημεία της χώρας και… «μυρίζουν» έντονα τρομοκρατία! Πρόκειται για τις ληστείες που έγιναν:

• Στις 22 Ιανουαρίου στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην Πάτρα, όταν οι δράστες βρήκαν το χρηματοκιβώτιο ανοιχτό λόγω καταμέτρησης και άρπαξαν σαν… κύριοι 500.000 ευρώ.

Πιο "γρήγορο" το Ίντερνετ στη Ρουμανία

Στην 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 1η θέση στην Ευρώπη, τοποθετεί τη Ρουμανία η πιο πρόσφατη αξιολόγηση της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Akamai Technologies, αναφορικά με την ταχύτητα των συνδέσεων του Διαδικτύου.

Το τρίτο τετράμηνο του 2010, η Ρουμανία έμεινε σταθερά στην 4η θέση στην παγκόσμια αξιολόγηση, ακολουθώντας τη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, αλλά και την Ιαπωνία.

Ο... τελικός του Χιμένεθ


Ιδιαίτερο βάρος στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, τονίζοντας ότι είναι «το πιο σημαντικό ματς από τότε που ανέλαβε την ΑΕΚ».

«Είναι το πιο σημαντικό ματς που έχουμε να παίξουμε από τότε που είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τον κόσμο να περάσουμε στα ημιτελικά αφήνοντας έξω μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Είναι ένας σύντομος δρόμος για έναν τίτλο. Βέβαια παίζει ρόλο και η κλήρωση.

Νέα φάρμακα καθυστερούν την επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Μέχρι και 45 χρόνια μπορεί να καθυστερήσουν τα νέα φάρμακα την επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, η οποία είναι μια αυτοάνοση νευροεκφυλιστική νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, που έχει πλήξει 2.500.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και 10.000 στην Ελλάδα.

Μέχρι τώρα η θεραπεία της νόσου βασιζόταν σε ενέσιμα φάρμακα, αλλά το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας το πρώτο μη ενέσιμο φάρμακο.

"Λαοθάλασσα" πνίγει τον Μουμπάρακ. 2 εκατομμύρια οι διαδηλωτές.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η συγκέντρωση στην πλατεία Ταχρίρ 
. Ξεκάθαρο το μήνυμα στον Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί το συντομότερο
.Χιλιάδες οι διαδηλωτές σε Αλεξάνδρεια και Σουέζ
. Μέρα της κρίσης για το καθεστώς, πιέζει για αλλαγή και η διεθνής κοινότητα.

Το Κάιρο θυμίζει έρημη πόλη, με κλειστά μαγαζιά και χωρίς τις κόρνες των αυτοκινήτων να ηχούν. Παντού εκτός από την πλατεία Ταχρίρ. Την πλατεία της Ελευθερίας, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με το Al Jazeera, έχουν συγκεντρωθεί και απαιτούν τη φυγή του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.

"Απόβαση" στην Κίνα από Έλληνες εφοπλιστές

Στη Κίνα θα μεταβεί, πιθανόν στα τέλη Φεβρουαρίου ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης. Θα συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία εφοπλιστών και ανθρώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Θα έχει συναντήσεις με κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες, τον κινεζικό νηογνώμονα, πιθανότατα με τον πρόεδρο της Cosco Κάπτεν Γουέι, εκπροσώπους τραπεζών που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στην κατασκευή νεότευκτων πλοίων καθώς και με εκπροσώπους ναυπηγικών μονάδων, όπου ναυπηγούνται πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Έφθασαν στο Ελ. Βενιζέλος τα C-130. Όλα πήγαν καλά.

Πριν από λίγα λεπτά τα τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 που μετέφεραν 184 Έλληνες από τη φλεγόμενη Αίγυπτο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους πήγε ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί από το ΓΕΑ,χωρίς προβλήματα,χωρίς απρόοπτα.

Στα 35 € η διαδρομή με ΤΑΧΙ για αεροδρόμιο

Στο σταθερό ποσό των 35 ευρώ (μονή ταρίφα) διαμορφώνεται από την 1η Φεβρουαρίου το κόμιστρο των ταξί για τη διαδρομή από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Σπύρου Βούγια, θεσπίζεται τιμολόγιο κομίστρων για τα επιβατικά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (ταξί), από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»:

Ισόβια στην ηλικία των 13!

Ο Jordan Brown πριν δυο χρόνια πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του πατέρα του, η οποία ήταν έγκυος στο παιδί της με τον Christopher Brown. Τότε ασκήθηκαν στον 11χρονο Jordan κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία, αφού ούτε η μητριά του, ούτε το παιδί της τα κατάφεραν.

Τώρα ο μικρός κινδυνεύει να δικαστεί ως ενήλικος, ενώ είναι ένα βήμα πριν της ισόβια κάθειρξη. Οι δικαστές αποφάσισαν να δικάσουν ως ενήλικο τον Brown,διότι ο μικρός αρνείται να δεχθεί την ενοχή του, ενώ οι δικηγόροι που βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, ώστε να δικαστεί ως ανήλικος.

Μισθολόγιο που κόβει 1.300 ευρώ τον χρόνο στο Δημόσιο

Περισσότερο με "πολλαπλό" μισθολόγιο, αναλόγως προσόντων, παρά με "ενιαίο" μοιάζει το μοντέλο που επιχειρεί να καθιερώσει η κυβέρνηση, για τους μισθούς στο δημόσιο.

Αντί για 4 κατηγορίες εκπαιδεύσεως και πάμπολλα επιδόματα αναλόγως της θέσης και του υπουργείου όπου τοποθετείται κάθε υπάλληλος, θα δίνει λίγα λεφτά σε πολλούς και περισσότερα σε λίγους και «εκλεκτούς», που θα επιφορτίζονται με την ευθύνη να "βγάλουν" δουλειά, αλλά θα χρεώνονται ή θα πιστώνονται και το αποτέλεσμά της.

Απαλλοτριώσεις για τη δημιουργία χώρων πρασίνου


Κοινόχρηστους χώρους και οάσεις πρασίνου θα αποκτήσουν δώδεκα δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΚΑ που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο με την απελευθέρωση των πρώτων χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επεκτείνεται τώρα σε πολλές περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα.

Το Πόθεν έσχες των βουλευτών στο διαδίκτυο..

Σε μια επιπλέον προσπάθεια να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών όλων των κομμάτων, στις προθέσεις του προέδρου της Βουλής, Φιλίππου Πετσάλνικου, είναι να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής την ώρα που διεξάγεται μια συζήτηση για τα ταμεία των κομμάτων, για τις μίζες της Siemens, για τα λαδώματα πάσης φύσεως, και τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών για τους οποίους οι πολίτες πιστεύουν ότι είναι οι μοναδικοί που κατέχουν μεγάλη περιουσία στη χώρα την ώρα της οικονομικής κρίσης,

«Δεν πληρώνω» στις 6 Φεβρουαρίου

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Φεβρουαρίου θα ακουστεί στα διόδια και πάλι το σύνθημα «Δεν πληρώνω». Στις 15:00 το Πανελλαδικό Συντονιστικό θα ενώσει τις δυνάμεις του με όλους τους εθελοντές και τους υποστηρικτές της δράσης.

Οι θέσεις του «Δεν πληρώνω»:

«Μαϊμού» αναπηρικές συντάξεις

Το πιο φυσιολογικό είναι ότι ένας τυφλός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εργαστεί ως οικοδόμος ή ως οδηγός ταξί… Κι’ όμως, έχει συμβεί και αυτό!Πρόκειται για ιστορίες καθημερινής τρέλας. Οικοδόµος στη Μυτιλήνη µε 100% αναπηρία τυφλότητας εργάζεται σε οικοδοµή. Τυφλός ταξιτζής οδηγούσε στη Λακωνία ενώ άλλος ήταν ανεβασµένος σε σκαλωσιά, κι άλλος δούλευε ως delivery boy!

Σε χωριό της Λακωνίας συνταξιούχος πήρε σύνταξη το 1993 από τον ΟΓΑ µε 67% αναπηρία και το 1997 µε 100% αναπηρία κι επιπλέον επίδοµα νοσοκόµου, αλλά οι συγχωριανοί του τον βλέπουν στο Γύθειο να πίνει τα ουζάκια του.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση «παντού» από το νέο έτος

Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

Πρόκειται «ίσως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, όχι από την οικονομική άποψη, αλλά από την τεχνική του πλευρά», όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη.

66χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος στο "σκαμνί" με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε 11χρονη στη Ρόδο

O κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι όλα αυτά είναι "σενάριο" της οικογένειας της 11χρονης για να εισπράξει την αποζημίωση των 100.000 λιρών. Ο 66χρονος υποστηρίζει ότι την ώρα που μπήκε στο δωμάτιο της οικογένειας στο ξενοδοχείο της Ρόδου στο δωμάτιο εκτός από την μικρή ήταν και η μητέρα της.

Ο πατέρας στην καταγγελία που είχε κάνει στις 16 Αυγούστου αναφέρει ότι ο υπάλληλος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έλειπε εκείνος από το δωμάτιο και με την πρόφαση ότι θα άφηνε δύο μαξιλάρια προέβη σε ασελγείς πράξεις στην ανήλικη.

Τους έκαναν και προφυλακτικά!

Το ζεύγος Γουίλιαμ - Κέϊτ είδε την φωτογραφία του να φιγουράρει σε κουτί προφυλακτικών. Το θέμα συζητείται φυσικά ευρέως στην Βρετανία αφού αφορά το πριγκηπικό ζεύγος που σλυντομα θα χορέψει το χορό του Ησαϊα.

Τα συγκεκριμένα προφυλακτικά είναι όπως όλα τα άλλα, με τη διαφορά ότι περιέχονται σε μωβ πακετάκια με τη φωτογραφία του πρίγκιπα και της αγαπημένης του, την υπόσχεση για «απόλαυση υψηλής κλάσεως» και την προτροπή: «Ξαπλώστε και σκεφτείτε την Βρετανία».

Ακυρώνονται 300.000 ραντεβού στο ΙΚΑ!

Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ αφού απεργούν οι γιατροί μέχρι και την Παρασκευή. Στον αέρα όλα τα ραντεβού που έκλεισαν οι πολίτες πριν από... μήνες!

Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι έκλεισαν τα ραντεβού τους για το ΙΚΑ πριν από μήνες για να καταφέρουν να πάνε μέσα στην βδομάδα αυτή. Όμως δεν θα πάνε αφού οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή.

Παίξτε στην... τουαλέτα

Μια νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία η γνωστή εταιρεία του χώρου SEGA.

H πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι η κονσόλα είναι σχεδιασμένη ειδικά για τα δημόσια ουρητήρια της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου», καθώς οι «παίκτες» χρησιμοποιούν την... πίεση της ροής των ούρων και την τοποθεσία που πέφτουν για να πετύχουν high score(!)

Σε κίνδυνο οι σχολικές εκδρομές

Σωρεία παραβάσεων στην υλοποίηση των σχολικών εκδρομών καταγγέλλουν τα μέλη του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Βορείου Ελλάδος «Λευκός Πύργος».

Οι αυτοκινητιστές καταγγέλλουν ότι παρά τη σαφή απαγόρευση τη μεταφοράς μαθητών μετά τις 10 το βράδυ, είναι πολύ συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών οι περισσότεροι οδηγοί να εξαναγκάζονται να πηγαίνουν τους μαθητές σε κέντρα διασκέδασης μέχρι τα ξημερώματα.

Ζήτησε προστασία εν όψει Τούμπας ο Μαρινάκης

Έγγραφο στην ελληνική αστυνομία με την οποία ζητεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της αποστολής του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στην Τούμπα έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ εκφράζει την ανησυχία για όσα ακούγονται στη συμπρωτεύουσα περί αντιδράσεων των οπαδών του ΠΑΟΚ για την τιμωρία της έδρας της ομάδας και καλεί τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν την ομάδα του από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μέχρι να πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Αύξηση κατά 100% των μεταναστών την τελευταία τριετία

Προβληματισμός για τα ζητήματα των μεταναστών χωρίς χαρτιά και της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες, αναπτύχθηκε από τους συμμετέχοντες στη διημερίδα για τη μετανάστευση, που ολοκληρώθηκε απόψε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ 400.000 - 480.000 ατόμων, «δηλαδή, μια αύξηση της τάξης των 200.000 μέσα στην τελευταία τριετία», εκτίμησε τον αριθμό των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας, ο κοινωνιολόγος, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Μαρούκης, διευκρινίζοντας ότι «νομιμοποίηση όλων, χωρίς προϋποθέσεις είναι μάλλον μια εξωπραγματική ευχή, όπως το ίδιο εξωπραγματική είναι και η απέλαση τους».

Στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας

Μετά το τεχνικό κλιμάκιο, που βρίσκεται στη χώρα μας από τη προηγούμενη εβδομάδα, στην Αθήνα αναμένονται σήμερα και οι επικεφαλής της τρόικας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Ο έλεγχος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος, ενόψει μάλιστα της έγκρισης της τέταρτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας, ύψους 15 δισ. ευρώ, αλλά και της εξειδίκευσης των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014.

Από σήμερα το «χαράτσι» στα εισιτήρια

Ειδικότερα το ενιαίο εισιτήριο για χρήση σε όλα τα μέσα θα κοστίζει 1,40€, έναντι 1 ευρώ σήμερα, ενώ δημιουργείται εισιτήριο για χρήση σε μία διαδρομή και με μόνο ένα μέσο από τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με κόστος 1,2 ευρώ.

Η τιμή της ενιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών (που κοστίζει σήμερα 35 ευρώ) αναπροσαρμόζεται στα 45 ευρώ, ενώ καταργούνται οι κάρτες για αποκλειστική χρήση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό, οι οποίες κόστιζαν μέχρι σήμερα 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα.

Απειλεί να φύγει από την Κορίνθου- Πατρών η Vinci

Την ώρα που τα διόδια τραβούν την ανηφόρα και η κυβέρνηση πασχίζει να τα «ψαλιδίσει», θέλοντας να αποκαταστήσει μια κοινωνική αδικία, οι εργολάβοι των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ετοιμάζουν μαζικές απολύσεις, βάζοντας το μαχαίρι στην θηλιά των εργαζομένων.

Σαράντα άτομα από το εργοτάξιο στο Δρέπανο τελούν υπό απόλυση στο δρόμο καρμανιόλα της Κορίνθου-Πατρών ενώ άλλες 28 απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί από το περασμένο Δεκέμβριο από την Vinci, φρέναρε ως παράνομες η Επιθεώρηση Εργασίας Αχαΐας με έγγραφό της στις 17 Ιανουαρίου.

Άδεια 100 καταστήματα σε 10 δρόμους στο Κολωνάκι

Στον ρυθμό των... εκπτώσεων κινούνται τα ενοίκια των επαγγελματικών χώρων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μειώσεις μισθωμάτων έως και 50%! Η επαναδιαπραγμάτευση αποτελεί πλέον καθεστώς στην αγορά και ειδικά στα εμπορικά καταστήματα και τα υποκαταστήματα τραπεζών γίνεται πραγματικό... πάρτι προσφορών.

Ειδικοί της αγοράς χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο το φαινόμενο, αλλά και αναμενόμενο, καθώς τα χιλιάδες λουκέτα έχουν δημιουργήσει «νεκροταφεία» ακινήτων ακόμη και σε προβεβλημένες περιοχές.

Γυναίκα ψαράς έπιασε καρχαρία στις Λιβανάτες

Είναι η μοναδική γυναίκα επαγγελματίας ψαράς της περιοχής. Από μικρό παιδί στο καΐκι μαζί με τον πατέρα της.

«Είμαι από 10 ετών στη θάλασσα, τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει... Δεν μπορούσα να τραβήξω τα δίχτυα. Με βοήθησε ο πατέρας μου, αλλά και πάλι ήταν πολύ δύσκολα...», είπε η ψαράς.

Τα C-130 έφυγαν για Αίγυπτο

Τρία μεταγωγικά C-130 αναχώρησαν από την Ελευσίνα στις 9 το πρωί της Τρίτης για να παραλάβουν περισσότερους από 200 Έλληνες από την Αλεξάνδρεια και να τους φέρουν πίσω στην πατρίδα.

Τα αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν στην Αλεξάνδρεια περίπου στις 11 το πρωί και θα επιστέψουν στη χώρα μας μετά τις 4 το απόγευμα.

Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει έναν όρο για τα στεγαστικά δάνεια

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 7/2011 απόφασή του ακύρωσε ως καταχρηστικό έναν όρο, ο οποίος περιλαμβάνεται στα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν τμηματικά οι τράπεζες ανάλογα με την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών και αφού μηχανικός ελέγξει την πρόοδο των εργασιών και δώσει τη σχετική θετική πιστοποίηση στην τράπεζα για τις πραγματοποιηθείσες εργασίες.

Ο όρος αυτός αφορά τις περιπτώσεις που έχει εγκριθεί μεν το στεγαστικό δάνειο, ο δανειολήπτης έχει λάβει μέρος αυτού, αλλά λόγω μη προόδου των οικοδομικών εργασιών δεν εκταμιεύεται άλλο τμήμα του δανείου, το οποίο παραμένει στην τράπεζα και δεν δίνεται στο δανειστή, αλλά παρόλα αυτά τοκίζεται για δεύτερη φορά.

Κόλαση στους δρόμους της Αθήνας

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από νωρίς το πρωί, σε όλες τις κεντρικές οδούς της Αθήνας τα αυτοκίνητα είναι μποτιλιαρισμένα και η μεγάλη ταλαιπωρία προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More