Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες ιδιωτικού αεροσκάφους που έπεσε στο Πόρτο Χέλι

Εκπαιδευτικό χαρακτήρα είχε η μοιραία για τους δύο επιβαίνοντες πτήση του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε στο Πόρτο Χέλι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο των Μεγάρων και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Protothema.gr ότι πριν πέσει είχε πραγματοποιήσει προσγειώσεις και απογειώσεις.

Οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί λίγο μετά τις 5 το απόγευμα μέσα στο αεροσκάφος που είχε καταπέσει νωρίτερα στην θέση Χηνίτσα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Πόρτο Χέλι.

Την πτώση είχε αναφέρει θαλάσσιο ταξί και στην περιοχή, όπου υπάρχει ιδιωτικός αεροδιάδρομος, έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα σώματα των δύο άτυχων επιβατών εξετάζονται ήδη στο νεκροτομείο του Κρανιδίου για ταυτοποίηση.

Γυμνοί Ολυμπιακοί στην Αυστραλία

Πάνω από 500 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή στους Γυμνούς "Ολυμπιακούς" Αγώνες που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην Αυστραλία.

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλο τον κόσμο. Θα λάβουν μέρος, εντελώς γυμνοί, σε αθλήματα όπως τρέξιμο, άλμα κ.α.

Θα γίνουν και άλλοι αγώνες, όμως "μη παραδοσιακοί", όπως "η ανάδειξη των καλύτερων οπίσθιων". Οι οργανωτές δηλώνουν ότι στόχος τους "είναι η διασκέδαση και όχι τα μετάλλια".

Οι Γυμνοί "Ολυμπιακοί" θα γίνουν στο Εθνικό Πάρκο της Νούσα, στην πολιτεία του Κουϊνσλαντ, 130 χιλιόμετρα βόρεια του Μπρίσμπαν.

Αρχικά, επρόκειτο να γίνουν την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά αναβλήθηκαν λόγω των πλημμύρων.

Έσβησε ο 7χρονος Χρήστος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα το βράδυ της Ανάστασης

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των ιατρών που από την πρώτη στιγμή είχαν μιλήσει για δύσκολη μάχη.

Το 7χρονο παιδί δεν άντεξε. Η φωτοβολίδα που τον χτύπησε στο κεφάλι του είχε προξενήσει βαρύτατο τραύμα.

Ο μικρός Χρήστος έδωσε τη μάχη επί πέντε ημέρες. Δεν άντεξε άλλο. Έφυγε. Το χαμό του μικρού παιδιού επιβεβαίωσε στο newsit ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, Μανώλης Παπασάβας.

Η είδηση βύθισε στο πένθος το χωριό του, τη Δροσιά, αλλά και όλη τη χώρα που πάγωσε όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Ο μικρός, ντυμένος “παπαδάκι” στεκόταν στο πλευρό του ιερέα πατέρα του το βράδυ της Ανάστασης όταν δέχθηκε το χτύπημα που του στέρησε τελικά τη ζωή.

Ο 26χρονος που τραυμάτισε τον 7χρονο ρίχνοντας τη ναυτική φωτοβολίδα κρίθηκε προφυλακιστέος στις αρχές της εβδομάδας.

Τον πυροβόλησε για τα... σκυλιά!!!

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο 82χρονος, που χθες το μεσημέρι στο χωριό Σιβίστα του Δήμου Αγράφων στην Ευρυτανία, πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο εναντίον 61χρονου κτηνοτρόφου, ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος ή διαφορές μεταξύ τους. Ευτυχώς από το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός.

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια σκυλιά που ενόχλησαν τον 82χρονο νόμισε ότι ανήκαν στο "θύμα". Ο 61χρονος κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Κερασοχωρίου, λέγοντας ότι ο συγχωριανός του πυροβόλησε εναντίον του με πρόθεση να τον σκοτώσει, ενώ ο 82χρονος υποστηρίζει ότι πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Ναυάγιο με 43 νεκρούς στο Νείλο

Πλοιάριο που μετέφερε αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων ναυάγησε υπό άγνωστες συνθήκες, με συνέπεια τουλάχιστον 43 επιβαίνοντες να βρουν τραγικό θάνατο.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 43, προσθέτοντας ότι το ναυάγιο έγινε στην επαρχία Μπάνι Σουέιφ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ομάδες διασωστών ερευνούν στον ποταμό για να εντοπίσουν άλλα θύματα. Οι επιζώντας, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε, έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία.

Προσπάθησαν να ξεφύγουν από του αστυνομικούς με την απειλή όπλων

Εννιά και τέταρτο χθες το βράδυ και οι αστυνομικοί που θεώρησαν ύποπτους τρεις άνδρες π[ου στέκονταν στην πόρτα ενός super market που μόλις είχε κλείσει είδαν ένα όπλο να τους σημαδεύει.

Οι τρεις άνδρες φορούσαν γάντια και είχαν αρχίσει να “περιεργάζονται” την κλειδαριά όταν έφτασαν οι αστυνομικοί.

Μόλις κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί πλησιάζουν έστρεψαν τα όπλα εναντίον τους και τους απείλησαν.

Δεν πήγαν όμως και πολύ μακρυά. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν στον ακάλυπτο πίσω απ' το super market πριν προλάβουν να το σκάσουν.

Κρατούνται 4 για την δολοφονική επίθεση στη Marfin

Σχεδόν ένα χρόνο μετά γίνονται οι πρώτες 4 προσαγωγές με την επιθυμια να γίνουν συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι τρεις εργαζόμενοι στην τράπεζα που εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτή επι της οδού Σταδίου όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότωφ και έβαλαν φωτιά στην τράπεζα.

'Ενας 36χρονος, ένας 32χρονος ένας 27χρονος και ένας 21χρονος, εμφανίζονται στο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία πολύ κοντά στην Marfin. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος και ο 27χρονος φαίνεται να συμμετέχουν στον εμπρησμό του Ιανού και οι άλλοι δυο να προκαλούν δολιοφθορες στην Marfin.

O εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και θα ληφθούν και από τους 4 ανωμοτί καταθέσεις.

Επίσης, από το οπτικό υλικό εχουν εντοπισθεί άλλα 4 άτομα που συμμετέχουν στα γεγονότα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, αλλά έχει ταυτοποιηθεί μόνο η γυναίκα.

Tα στοιχεία στηρίζονται κυρίως σε οπτικό υλικό από τις κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση στην Marfin Bank και ταυτόχρονα στο κατάστημα "Ιανός", που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Εκεί φαίνεται μια ομάδα που βγήκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και διασπάστηκε σε δυο μέρη.

Ωστόσο, οι 4 προσαχθέντες φαίνονται στο υλικό πριν και μετά τα τραγικά γεγονότα αλλά όχι κατά τη διάρκεια. Επίσης, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους δεν βρέθηκε τίποτα που να τους συνδέει με τα γεγονότα (κάποιο ρούχο, κόσμημα ή παπούτσι).

Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει 70 μαρτυρίες και καταθέσεις που οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα για πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Σε λήστεψαν; Πλήρωσε και... 100 € για να το καταγγείλεις!!!

Εδώ και λίγες εβδομάδες η αστυνομία βρήκε τον τρόπο να μειώσει δραστικά τους δείκτες επιμέτρησης της εγκληματικότητας και η δικαιοσύνη τον τρόπο αφενός ν' αποσυμφορηθούν τα ασφυκτικά συμπιεσμένα με κρατούμενους σωφρονιστικά καταστήματα, αφετέρου να λιγοστέψει το στοκ των υπό εξέταση υποθέσεων και παράλληλα, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσης αυτών που θα προκύψουν.

Πώς; Με ένα πολύ απλό τρόπο. Με φοροεισπρακτική αποποινικοποίηση ακόμη και των αδικημάτων που καταχωρίζονται στη βαριά εγκληματικότητα, όπως οι κλοπές και οι ληστείες.

Για να καταγγείλει πλέον κάποιος πολίτης στις αρμόδιες διωκτικές αρχές και να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου για τη διάρρηξη του σπιτιού του, την κλοπή του αυτοκινήτου της τσάντας ή του πορτοφολιού του, τη ληστεία μέσα στο σπίτι ή στο δρόμο, για να αναφερθούμε μόνο στα πλέον συνήθη περιστατικά τα οποία όμως σχηματοποιούν την πραγματική εικόνα της εγκληματικότητας, ικανή και αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί πλέον η προκαταβολή του ποσού των 100 ευρώ, ως ανταποδοτικό τέλος της μήνυσης!

Μέχρι πρότινος, το συγκεκριμένο ποσό του ... "μηνυσοενσήμου" ανέρχονταν σε 10 ευρώ, όμως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου πριν από περίπου 6 μήνες και την έναρξη της ισχύος του πριν από δύο έως τρεις εβδομάδες, μετά δηλαδή από την αναγκαστικά απαραίτητη δημοσιοποίηση των τροποποιητικών εγκυκλίων, το συγκεκριμένο ποσό δεκαπλασιάστηκε.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, κάποιος που πέφτει θύμα ληστείας, κλοπής ή κάποιας άλλης εγκληματικής πράξης, θα πρέπει να πληρώσει το σημαντικό για την εποχή που διανύουμε χρηματικό ποσό, προκειμένου να εκδηλώσει την αυτονόητα δίκαια κι επιβεβλημένη από το νόμο επιθυμία του να διωχτεί ο υπαίτιος δράστης, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτεπάγγελτης δίωξης αδικήματα.

Πως και πόσοι θα το κάνουν ωστόσο, από τη στιγμή που αφενός κυριαρχεί η αβεβαιότητα του εντοπισμού και της τιμωρίας του υπαίτιου, αφετέρου το ποσό ή η αξία των πραγμάτων που αποσπάστηκαν βίαια, θα είναι σχετικά κοντινή, ή ακόμα και υπεδεέστερη των αφαιρεθέντων;

Ευτυχώς τουλάχιστον ο νομοθέτης προέβλεψε και παρέλειψε τη τελευταία στιγμή το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από την σχετική φοροεισπρακτικού χαρακτήρα διάταξη, διατηρώντας ωστόσο όλα τα υπόλοιπα κακουργήματα, τα οποία πλέον αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς αυτά που διώκονται κατ' έγκληση.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους λογιστές που απογράφουν τη μακροοικονομία της εγκληματικότητας.

Αυτοκτόνησε 16χρονος στην Κρήτη

Συγκλονίζεται από το πρωί για ακόμη μία φορά η κοινή γνώμη της Κρήτης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 16χρονος βρέθηκε στην εξοχική αγροικία της οικογένειας του στα Χελιανά Ρεθύμνου, μέσα σε μια λίμνη αίματος απο τον ίδιο του τον πατέρα στις 6.00 σήμερα το πρωί.

Δίπλα του εκτός από το μοιραίο όπλο με το οποίο αυτοπυροβοληθηκε στο κεφάλι, βρέθηκε και ένα σημείωμα, με συμβουλές όπου ο ανήλικος μαθητής απευθυνόταν προς τους δικούς του ανθρώπους, δίχως όμως να αποσαφηνίζει τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Ο χρόνος του θανάτου του 16χρονου τοποθετείται μεταξύ 12.00 με 2.00 το ξημέρωμα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας στα Απλαδιανά Μυλοποτάμου όπου βρίσκεται το σπίτι του νεαρού ενώ αναμένεται και το αποτέλεσμα της διενέργειας νεκροψίας - νεκροτομής από τον ιατροδικαστή.

Από Δευτέρα δεν θα εκτελούν συνταγές οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Σταματούν να εκτελούν συνταγές οι φαρμακοποιοί της Αθήνας από τη Δευτέρα, 2 Μαϊου, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοινωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία, αφότου είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, από τη Δευτέρα δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, από τον ΟΠΑΔ, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας.

Όπως σημειώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλει την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

ΕΤΑ: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Βουλιαγμένης

Ενέκρινε το οριστικό αποτέλεσμα προεπιλογής (Α' φάση του διαγωνισμού) για τη 40ετή εκμίσθωση της μαρίνας Βουλιαγμένης, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (ΕΤΑ). Παράλληλα ενέκρινε την εκκίνηση των διαδικασιών της Β' φάσης του διαγωνισμού με τη σύνταξη των τευχών Β΄φάσης τα οποία θα καταρτιστούν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση προεπελέγη το σύνολο των σχημάτων που υπέβαλαν προσφορές καθότι όλα πληρούσαν τα κριτήρια τεχνικής και οικονομικής-χρηματοοικονομικής επάρκειας. Συγκεκριμένα πρρόκειται για τους:

1. J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.

2. ΕΝΩΣΗ "ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.

3. LAMDA DEVELOPMENT S.A.

4. ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ Α.Ε.

5. ΕΝΩΣΗ "FOLLI FOLLIE GROUP-SETUR SERVIS TURISTIK A.S."

6.ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε

7.ΕΝΩΣΗ "ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ Α.Ε."

Κτήμα Καλών Νερών Μαγνησίας

Όσον αφορά στο ακίνητο Καλών Νερών Μαγνησίας, από το Δ.Σ της ΕΤΑ Α.Ε. αποφασίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού δύο φάσεων, που ήταν σε εξέλιξη από το 2008, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει στη Β' φάση, και προκήρυξε νέο διαγωνισμό αξιοποίησης σε μία φάση. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι και οι χρονικές διαδικασίες δεν θα παραταθούν και θα προσελκυσθεί μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις προσεχείς εβδομάδες θα δημοσιευθεί το τεύχος διαγωνισμού και η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος.Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η 50ετής εκμίσθωση του ακινήτου για τη δημιουργία ξενοδοχειακών και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας σε απόσταση 15 χλμ. ανατολικά της πόλης του Βόλου και ανήκει στο Δήμο Μηλεών, πρώην Κοινότητα Κάτω Γατζέας, επί των ακτών του Παγασητικού κόλπου.

Πρόκειται για παραθαλάσσιο κτήμα εκτάσεως 172.765 τ.μ. σύμφωνα με πρόσφατη αποτύπωση της ΕΤΑ.

3 στους 5 εργαζόμενους στον Τουρισμό είναι ανασφάλιστοι

Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας εμφανίζει ο τομέας του τουρισμού και αυτό παρά την αναμενόμενη αύξηση κατά 10% της τουριστικής κίνησης σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού (ΠΟΕΕ) και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΥΤΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν σήμερα στα γραφεία της ΓΣΕΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Προύτζος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Κούκος, το 60% των εργαζομένων στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης εργάζονται χωρίς ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του 2010, από ένα σύνολο 550.000 απασχολουμένων, από το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο για τους μήνες Ιούνιο έως Σεπτέμβριο ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ήταν 228.000 εργαζόμενοι. Οι 130.000 ήταν εργαζόμενοι στα επισιτιστικά καταστήματα και 98.000 στα ξενοδοχεία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν, ότι παρά τις επιδοτήσεις έργων εκσυγχρονισμού και ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες έχουν μεταβάλει, όπως είπαν, μέρος του κλάδου σε «κρατικοδίαιτο» έχει αυξηθεί το ποσοστό της εκ περιτροπής εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι καλούνται να εργασθούν ως και δυο φορές το μήνα, ώστε να υποχρεωθούν σε παραίτηση.

Αναφέρθηκαν επίσης σε περιστατικά εισαγωγής μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργαζομένων οι οποίοι προσελήφθηκαν με καθεστώς μαθητείας και αμοιβές έως και 60% χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κάλεσαν τέλος την πολιτεία να ελέγξει την αγορά εργασίας στον τουριστικό κλάδο, να λάβει μέτρα για την αναβάθμιση των σπουδών στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων, ενώ δεν απέκλισαν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Εξάρχεια: "Ντου" από 30 άτομα σε κατάστημα ηλεκτρονικών

Ολόκληρος “στρατός” βγήκε στα Εξάρχεια και έκανε “ντου” σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών πλάι στο Πολυτεχνείο!

Άφωνοι οι υπάλληλοι και οι πελάτες του καταστήματος είδαν από το... πουθενά να εμφανίζονται δεκάδες νεαροί που κράταγαν λοστούς στα χέρια.

Όλα άρχισαν ένα τέταρτο πριν τις επτά χθες το απόγευμα. Προκλήθηκε πραγματικός πανικός γιατί οι νεαροί εισέβαλαν φωνάζοντας και σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Βέβαια στόχος δεν ήταν να καταστρέψουν το κατάστημα, αλλά να το κλέψουν και να προμηθευτούν “τζάμπα” υπολογιστές. Αφού “φορτώθηκαν” αρκετούς υπολογιστές έφυγαν σαν κύριοι και ως συνήθως ... εξαφανίστηκαν στα... απέναντι στενά.

Δεν είναι η πρώτη επιδρομή τέτοιου είδους όμως αυτή τη φορά ο αριθμός των “νεαρών” ήταν εντυπωσιακός. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς κατά την επιδρομή.

ΑΔΕΔΥ: Αντιδρά στο 40ωρο

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα προκαλέσει νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο ενώ συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.α.) και δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις επιλογές, που αντί να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση βυθίζουν την οικονομία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, στη Γενική Απεργία της 11ης Μάη.

ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση ριζότου από επιχείρηση βιολογικών προϊόντων

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την ελληνική επιχείρηση "ERBORA Βιολογικά Προϊόντα ΕΠΕ" προϊόντος, με την εμπορική επωνυμία "Ριζότο χωριάτικο BIO 400 gr", απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ενώ τόνισε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές, για τη διακίνηση μείγματος, που περιέχει φακή βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση των μέγιστων υπολειπομένων ορίων (MRLs), ως προς τη φυτοπροστατευτική ουσία glyphosate.

Πρόκειται για προϊόν, το οποίο περιέχει μείγμα ρυζιού, μπιζελιού και φακής βιολογικής γεωργίας, τουρκικής προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Ριζότο χωριάτικο ΒΙΟ 400 gr", σε πλαστική συσκευασία (σακουλάκια) των 400 g, με ημερομηνίες λήξης 14/05/2012 και 06/12/2012. Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε, μέσω Ιταλίας, στην ελληνική επιχείρηση "ERBORA Βιολογικά Προϊόντα ΕΠΕ", σε συνολική ποσότητα 192 τεμαχίων (76,8 kg).

Ο ΕΦΕΤ συστήνει στους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Μαρόκο: Γαλλοι και Ολλανδοί μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα. "Οδοφράγματα έχουν στηθεί στη είσοδο των μεγάλων πόλεων για την εγγύηση της εσωτερικής ασφάλειας", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η μαροκινή αστυνομία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τη χθεσινή επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, δέκα εκ των οποίων αλλοδαποί --Γάλλοι και Ολλανδοί-- στην καρδιά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Το Ραμπάτ, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Ουάσινγκτον, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως και ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μπακ Κι Μουν καταδίκασαν απερίφραστα την "τρομοκρατική και "απεχθή" επίθεση που σημειώθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της ιστορικής πόλης, πρώτο προορισμό των επισκεπτών, 350 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση στο βορειοαφρικανικό βασίλειο, μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών στην Καζαμπλάνκα το 2003. Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΙΣΤ' διέταξε αμέσως τη διενέργεια έρευνας.

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι και συγκλόνισε το ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες καφέ Argana, πάνω στη διάσημη πλατεία Τζαμαά Ελ Φνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη βεράντα του καφέ, δήλωσε η σύζυγος ενός σερβιτόρου, του 28χρονου Γιασίν Μπουζίντι που σκοτώθηκε στην επίθεση. Σύμφωνα με έναν θαμώνα, "ένα άτομο μπήκε στο καφέ. Παρήγγειλε έναν χυμό πορτοκάλι και μερικά λεπτά αργότερα ανατινάχτηκε".

Το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Τάιμπ Σερκάουι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

"Οι σοροί 11 αλλοδαπών και 3 Μαροκινών όπως και 23 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο Ιμπν Τοφάϊλ, το στρατιωτικό νοσοκομείο Ιμπν Σινά και σε δύο ιδιωτικές κλινικές", δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίς σήμερα το πρωί το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το θάνατο ενός ολλανδού πολίτη και τον βαρύ τραυματισμό δύο ακόμη Ολλανδών.

Σύμφωνα με μαροκινές ιατρικές πηγές, οκτώ Γάλλοι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Το βράδυ, κυβερνητική πηγή στο Παρίσι δήλωσε ότι υπήρχαν Γάλλοι μεταξύ των νεκρών χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Ο μαροκινός υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την εκδοχή της επίθεσης αυτοκτονίας. "Δεν μπορώ να πω αν ήταν ένας καμικάζι" ο δράστης της επίθεσης, τόνισε.

"Με τη βοήθεια φίλων και γειτονικών χωρών θα διενεργήσουμε την έρευνα για να καθοριστούν οι συνθήκες και οι δράστες του εγκλήματος αυτού", πρόσθεσε.

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), μια οργάνωση εξτρεμιστών ισλαμιστών, είναι ιδιαίτερα ενεργή στην περιοχή --Αλγερία, Μαλί, Νίγηρας και Μαυριτανία-- και κρατεί τέσσερις Γάλλους που είχαν απαχθεί στο Νίγηρα.

Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση, επαναλαμβάνοντας ότι "η τρομοκρατία σε κάθε μορφή και εκδήλωσή της συνιστά μια από τις μεγαλύτερες απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας". Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος από την επίθεση.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσφερε την "πλήρη στήριξη" των ΗΠΑ στο Ραμπάτ για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε "συγκλονισμένος" από την επίθεση.

Ο υπουργός Ενημέρωσης Χαλίντ Νασιρί δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μια "τρομοκρατική ενέργεια". "Το Μαρόκο αντιμετωπίζει τις ίδιες απειλές που αντιμετώπιζε το 2003 και θα αντεπεξέλθει με αμείωτη προσπάθεια".

Στις 16 Μαΐου 2003 επιθέσεις ισλαμιστών στην Καζαμπλάνκα είχαν προκαλέσει το θάνατο 33 ανθρώπων, ενώ 12 καμικάζι αυτοκτονίας μετείχαν σε αυτές.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΙΣΤ' που διαδέχτηκε τον πατέρα του το 1999, ζήτησε από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να ενημερώνουν τον κόσμο για την πορεία και τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βασιλικού συμβουλίου.

Το Μαρόκο, μια χώρα 32 εκατομμυρίων κατοίκων της οποίας η οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό, είχε σχετικά αποφύγει εξεγέρσεις όπως αυτές που συγκλονίζουν αραβικές χώρες από την αρχή της χρονιάς.

Στις αρχές Μαρτίου ο μονάρχης ανακοίνωσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Στα μέσα Απριλίου έδωσε χάρη σε αρκετούς πολιτικούς κρατούμενους.

Δεν είδε τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν...

Μάλλον πρέπει να αλλάξει… επάγγελμα ο 44χρονος διαρρήκτης που επιχείρησε να εισβάλει σε ένα κατάστημα στην Λαμία! Ήταν τόσο απρόσεκτος, που δεν αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση με αποτέλεσμα να κάνει την διάρρηξη μπροστά στα μάτια των… αστυνομικών!

Οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας είχαν εντοπίσει τον 44χρονο να κινείται ύποπτα μέσα στη νύχτα ώρες στο κέντρο της πόλης και τον θεώρησαν ύποπτο. Έτσι, αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν διακριτικά... Το ένστικτό τους δικαιώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν τον είδαν να βγάζει από τον σάκο που κρατούσε διαρρηκτικά εργαλεία και να προσπαθήσει να διαρρήξει ένα κατάστημα υποδημάτων στο κέντρο της πόλης!

Οι αστυνομικοί τον άφησαν να ολοκληρώσει την διάρρηξη και στη συνέχεια τον τσάκωσαν πριν προλάβει να μπει μέσα. Ο 44χρονος δράστης αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν είχε αντιληφθεί ότι οι αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν κι έτσι δεν τόλμησε καν να προσπαθήσει να ξεφύγει. Η Ασφάλεια ερευνά αν πρόκειται για τον δράστη μιας σειράς διαρρήξεων σε καταστήματα, με στόχο τις ταμειακές μηχανές.

Μειωμένα κατά 850.618 τα ραντεβού στα ιατρεία του ΙΚΑ

Στόχος της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι η παραπέρα βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, με τη μείωση της αναμονής στις 10 το πολύ ημέρες εντός του 2011.

Μειωμένα κατά 850.618 ήταν τα ιατρικά ραντεβού στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 Στο πρώτο τρίμηνο του 2011 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) τα πραγματοποιηθέντα ιατρικά ραντεβού στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανήλθαν στα 3.612.604 έναντι 4.463.222 του αντίστοιχου τριμήνου του 2010.

Η μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος, προήλθε από τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος, να πραγματοποιούν επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την Διοίκηση του Ιδρύματος, η δυνατότητα αυτή οδηγεί στην αποφόρτιση των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αποτέλεσμα την μείωση ανεπιθύμητων αναμονών στις Μονάδες Υγείας του Ιδρύματος και βελτιώνει αισθητά την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Στόχος της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι η παραπέρα βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, με τη μείωση της αναμονής στις 10 το πολύ ημέρες εντός του 2011, ενώ για το έτος 2012, όταν συνολικά το έργο της παροχής υπηρεσιών υγείας θα το διαχειρίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ο χρόνος αναμονής για τις ιατρικές επισκέψεις αναμένεται να μην υπερβαίνει τις 2-3 ημέρες.

Καστέλι: "Άναψαν" τα αίματα χθες βράδυ

Πρώτα ξαδέρφια φέρεται να είναι οι τρεις άνδρες που διαπληκτίστηκαν χθες βράδυ στην πλατεία στο Καστέλι Πεδιάδος. Κτηνοτροφικές διαφορές ήταν ο λόγος που "άναψε" τον καυγά και δεν άργησε να πέσει ξύλο και να βγουν ακόμα και μαχαίρια.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η αστυνομία αλλά οι δύο από έχουν καταγωγή από τα Ρουσσοχώρια πρόλαβαν να διαφύγουν και αναζητούνται, ενώ ο τρίτος μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο.

Πρωτομαγιά: Στην πλατεία Κλαυθμώνος η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ

Την ημέρα της πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ έχει εξαγείλλει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11:00 το πρωί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ενώ μια ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Την ημέρα της πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ έχει εξαγείλλει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στις κινητοποιήσεις της 11ης Μαΐου να αντιδράσουν στην πολιτική των απολύσεων, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της ακρίβειας και της απαξίωσης του Δημοσίου Τομέα. Παράλληλα να διεκδικήσουν την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, τη λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να τεθεί φραγμός στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, και στη καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Να απαιτήσουν ακόμη, την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, καθώς και τη διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Είστε ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας με χρέη στο Δημόσιο ή ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες όφειλες; Ετοιμαστείτε, έρχονται οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ και της εφορίας!
Εξαιτίας της απελπιστικής υστέρησης των εσόδων, οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ ξαναβγαίνουν στο... κυνήγι ρευστού!

Φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρέη στο δημόσιο και ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο των ελέγχων που κάνει η εφορία και το ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις προόδου των πέντε ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων όσοι χρωστούν οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, προμηθευτές αλυσίδων ηλεκτρονικών, μεγάλων εταιρειών, σούπερ-μάρκετ, τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι.

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών λαμβάνονται και για τις εξής κατηγορίες φορολογούμενων:
- Φορολογούμενοι με ακίνητα σε Μύκονο-Σαντορίνη
- Όσοι έχουν επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμερίσματα Αθηνών
- Όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης
- Φαρμακεία
- Οφειλέτες Δ.Ο.Υ εξωτερικού
- Προμηθευτές του υπουργείου Υγείας
- Οδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού

Ταυτόχρονα στο στόχαστρο βρίσκονται μια σειρά κατηγορίες φορολογούμενων με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως:

- 110 φυσικά πρόσωπα, με τη μεγαλύτερη αξία περιουσίας το 2007.

- 150 φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους.

- 1.700 κατασκευαστές που δεν δήλωνα εισοδήματα από οικοδομές.

- 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007.

- Όσοι δεν υπέβαλαν ΦΜΑΠ για ένα ή παραπάνω έτη, την περίοδο 1999-2007.

Αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας;

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο αλλαγής θέσης του ΧΥΤΥ Κερατέας, μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη με τους εκπροσώπους του δήμου και των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και οι δύο πλευρές αναμένεται να ξανασυναντηθούν την επόμενη Τετάρτη στις 4 Μαΐου. Ο νέος χώρος που προτείνουν οι κάτοικοι είναι το Βιομηχανικό Πάρκο και προτείνουν επίσης ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων με τη μέθοδο της αεριοποίησης.

Με το πέρας της συνάντησης, διαρκείας 2.30 ωρών, τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το θετικό κλίμα στον διάλογο που άνοιξε για την εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, «και από τις δύο πλευρές επιδιώκεται η εφαρμογή μιας σύγχρονης κοινά αποδεκτής λύσης φιλικής προς το περιβάλλον, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ειδικότερα στη συνάντηση τέθηκαν και συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

- Στο δήμο Λαυρεωτικής θα λειτουργεί σύγχρονη μονάδα που θα βασίζεται σε δόκιμη και εφαρμοσμένη τεχνολογία διαχείρισης απορριμμάτων που να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για ανάλογα απόβλητα σε ανεπτυγμένες χώρες και για εύλογο χρονικό διάστημα.

- Στο χώρο υγειονομικής ταφής θα οδηγούνται μόνο τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Ο χώρος θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με τα προγράμματα ανακύκλωσης και το εργοστάσιο επεξεργασίας.

- Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει, στο πλαίσιο των προβλέψεων και των δυνατοτήτων της εθνικής νομοθεσίας, στην κατασκευή και λειτουργία των έργων που θα γίνουν στην περιοχή.

- Στη Νοτιοανατολική Αττική θα υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή για οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα απόβλητα).

Ξεκινούν οι μηνύσεις εναντίον της Sony!

Έχουν περάσει 8 μέρες από τότε που το δίκτυο του Playstation έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας μίας επίθεσης χάκερ και όλοι οι χρήστες έχουν αρχίσει να ανησυχούν μετά την ανακοίνωση της εταιρίας οτι τα προσωπικά τους στοιχεία έχουν διαρρεύσει.

Με αφορμή αυτό, ο Kristopher Johns που μένει στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση εναντίον της Sony εκ μέρους μιας ομάδας ατόμων που επηρεάστηκαν από την διακοπή της υπηρεσίας.

Έτσι σύμφωνα με τον Kristopher Johns αφού η εταιρία δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του PSN, με αποτέλεσμα αυτά να πέσουν σε λάθος χέρια, ζητάει να πάρουν πίσω όλοι τα λεφτά που έχουν δώσει για την ελαττωματική κονσόλα, καθώς και να αναλάβει η Sony κάθε έξοδο που θα προκύψει από παράνομη χρήση των πιστωτικών καρτών των χρηστών.

Τέλος η Sony από την πλευρά της, δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα αυτό.

Από την Πρωτομαγιά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα τίθεται σε εφαρμογή από 1ης Μαίου, υπενθυμίζει η ΔΕΗ σε όσους καταναλωτές κάνουν χρήση του μειωμένου τιμολογίου.

Το ωράριο για τη θερινή περίοδο (από 1ης Μαίου έως 31ης Οκτωβρίου) είναι από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, ενώ το χειμώνα χορηγούνται δύο ώρες μειωμένου τιμολογίου και το μεσημέρι.

Για επιπλέον πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, www.dei.com.gr/Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια/ Οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) - Γ1Ν.

ΗΠΑ: 305 οι νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

300 ανεμοστρόβιλοι έχουν χτυπήσει μέσα σε μια βδομάδα τις ΗΠΑ. Οι 150 χτύπησαν μόνο χθες. Άφησαν 204 νεκρούς μονάχα στην Αλαμπάμα. Υπάρχουν περιοχές που οι καταστροφές ανέρχονται στο 90%. Οι αρχές φοβούνται ότι οι επιχειρήσεις στα συντρίμμια θα αποκαλύψουν και άλλα θύματα.

Τα συνεργεία διάσωσης στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ προσπαθούν να καθαρίσουν ολόκληρες περιοχές από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες. Δεκάδες δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι από τα δέντρα που έπεσαν ή από συντρίμμια κτιρίων.

Στην Αλαμπάμα ο κυβερνήτης κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση "μείζονος καταστροφής" και εξέφρασε φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

"Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα εξαφανίστηκαν. Σπίτια ξεθεμελιώθηκαν" δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο δήμαρχος της Τουσκαλόσα.

Στο Μπέρμιγχαμ "είναι να σαν έπεσε βόμβα στην πόλη", είπε ο δήμαρχος Ουίλιαμ Μπελ. "Σπίτια, εκκλησίες, καταστήματα ξεθεμελιώθηκαν. Δεν μιλώ απλώς για στέγες που παρασύρθηκαν από τους ανέμους αλλά για ολόκληρα κτίρια".

Μεγάλη ανησυχία επίσης προκαλεί το πυρηνικό εργοστάσιο του Browns Ferry, που έχει τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο ύστερα από μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι 2.700 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε καταφύγια σε 12 Πολιτείες.

Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί επίσης στο Μισισίπι, την Τζόρτζια, τη Βιρτζίνια και το Κεντάκι.

Από το Καρπενήσι στη Λαμία για... βενζίνη!!!

Απίστευτο και όμως... Ελληνικό, που δείχνει το χάος στους κόλπους της αστυνομίας και του κράτους!

Τον τελευταίο μήνα τα περιπολικά από το Καρπενήσι πηγαίνουν στη Λαμία για να βάλουν καύσιμα και συγκεκριμένα στο πρατήριο του στρατού. Δηλαδή, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ κάθε φορά διανύουν στο πήγαινε-έλα 160 χιλιόμετρα και οι αστυνομικοί σχεδόν τη μισή βάρδια τους, την "τρώνε" στο δρόμο!

Αυτό σημαίνει ότι το μισό ρεζερβουάρ αδειάζει στη διαδρομή, τα περιπολικά επιβαρύνονται με αχρείαστα χιλιόμετρα, τα ελαστικά επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο και φυσικά οι αστυνομικοί δεν είναι δίπλα στον πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o πρατηριούχος που εφοδίαζε με καύσιμα τα περιπολικά έχει να πληρωθεί 3 μήνες και του οφείλονται περίπου 15.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να διακόψει τον εφοδιασμό μέχρι να εξοφληθεί. Έτσι η μόνη λύση, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, ήταν το πρατήριο του στρατού στη Λαμία!

Νοσοκομεία: Νέο τριήμερο εμπάργκο των προμηθευτών

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση ανάμεσα στους προμηθευτές των νοσοκομείων και το υπουργείο Υγείας. Συνέχεια στην κόντρα αυτή δόθηκε την Πέμπτη, όταν οι προμηθευτές ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε τριήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικού, από τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Οι προμηθευτές που τροφοδοτούν καθημερινά με γάντια, βαμβάκι, σύριγγες και άλλα υλικά τα νοσοκομεία, δήλωσαν, σε συνέντευξη Τύπου, ότι οι επιχειρήσεις τους κινδυνεύουν να κλείσουν με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Όπως ανακοίνωσαν, κατά τη διάρκεια της αναστολής θα υπάρχει μηχανισμός που θα καλύπτει τις σοβαρές ανάγκες στα νοσοκομεία, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν ή κινδυνεύσουν ασθενείς.

Αναφερόμενος στα μακροχρόνια χρέη των νοσοκομείων, ο πρόεδρος των προμηθευτών, Π. Στραβόλαιμος, είπε ότι έχει εξοφληθεί, για το 2010, μόνο το 31% όσων χρωστούν τα νοσοκομεία στους προμηθευτές.

Επίσης, τόνισε ότι τα ομόλογα με τα οποία έχουν εξοφληθεί χρέη παρελθόντων χρόνων, δεν προεξοφλούνται από καμία τράπεζα.

Επιχείρηση σκούπα με 5 συλλήψεις στην Καρδίτσα

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχές του νομού Καρδίτσας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας για την αστυνόμευση της περιοχής, όπου συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Ελέγχθηκαν 124 άτομα και 87 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16 κατ’ οίκον έρευνες και 3 έρευνες σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλου (μάνδρες υλικών - σκραπ). Προσήχθησαν 16 άτομα στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και συνελήφθησαν πέντε άτομα συνολικά από τα οποία ένας τσιγγάνος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Λάρισας για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για κλοπές.

Για τους άλλους τέσσερις διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης για κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Βεβαιώθηκαν, επίσης, 16 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (στέρηση αδείας ικανότητας οδηγού, παραχώρηση οδήγησης, ανασφάλιστα οχήματα, στέρηση εγγραφών κ.λ.π.) και αφαιρεθήκαν 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, 7 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και 5 άδειες ικανότητας οδηγού. Κατασχέθηκαν συνολικά 326 κιλά χαλκού (λειωμένα γυμνά καλώδια χαλκού, καλώδια χαλκού και λοιπά κομμάτια χαλκού), δώδεκα ξύλινες εικόνες Αγίων, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και πλήθος ηλεκτρικών συσκευών...

Έπιασαν άλλους 8 λαθρομετανάστες στον Έβρο

Άλλοι 8 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX στην περιοχή Πέπλου, την ώρα που αποβιβάζονταν από βάρκα στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου.

Η βάρκα εντοπίσθηκε από αεροπλάνο του FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, την ώρα που εξερχόταν από τον παραπόταμο Εργύνη της Τουρκίας προς τον ποταμό Έβρο.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως και εντόπισε τη βάρκα με τους παράνομους μετανάστες, χωρίς όμως να συλλάβει τους διακινητές τους που είχαν διαφύγει.

Η πλαστική φουσκωτή λέμβος και μια εξωλέμβια μηχανή κατασχέθηκαν, ενώ οι λαθρομετανάστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης...

Για λίγα κέρματα σακάτεψαν ηλικιωμένη την Αχαΐα

Στόχος των αδίστακτων δραστών το πορτοφόλι της άτυχης γιαγιάς, που πλέον νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η 80χρονη γιαγιά νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου. Το περιστατικό της ωμής βίας έγινε πριν από δέκα ημέρες στα Προσφυγικά της Πάτρας.

Σύμφωνα με το thebest.gr οι δυο δράστες είχαν στήσει καρτέρι στην άτυχη γερόντισσα με στόχο το πορτοφόλι του κρατούσε στα χέρια της. Η γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι θέλησαν να τις αποσπάσουν τα λίγα κέρματα που είχε μαζί της.

Στο περιστατικό παρενέβησαν περαστικοί, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Η γυναίκα αιμορραγούσε και μεταφέρθηκε άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με κατάγματα και κακώσεις στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται.

Οι δυο αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή και παραμένουν ασύλληπτοι…

Ανεβάζουν τα επιτόκια οι τράπεζες

Μαζικό χαρακτήρα λαμβάνει η άνοδος των επιτοκίων σε δάνεια και καταθέσεις, με ωφελημένους τους καταθέτες και ζημιωμένους τους δανειολήπτες. Μετά το «πράσινο» φως ανόδου του κόστους χρήματος που έδωσε η ΕΚΤ στις 7 Απριλίου, ανεβάζοντας το επιτόκιο του ευρώ στο 1,25%, δανειολήπτες και καταθέτες μπαίνουν ουσιαστικά από αύριο στη «ζώνη» των ακριβότερων επιτοκίων.

Για τους καταθέτες, που ούτως ή άλλως έχουν μάθει να ζουν με υψηλές αποδόσεις, η αύξηση αυτή είναι ευπρόσδεκτη, τη στιγμή μάλιστα που δεδομένα θα έχει και διάρκεια. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα επιτόκια των καταθέσεων θα επηρεαστούν ανοδικά τους επόμενους μήνες από τα επιτόκια της αγοράς χρήματος και το βασικό επιτόκιο νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προβλέπουν ότι το επιτόκιο της ΕΚΤ θα διαμορφωθεί στο 1,75% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, για τις ελληνικές τράπεζες, η άνοδος των επιτοκίων καταθέσεων θα είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης, η οποία «ροκανίζει» τις αποταμιεύσεις, καθιστώντας πολύτιμη και άρα ακριβοπληρωμένη τη ρευστότητα από καταθέσεις.

Εισέβαλαν στη βίλα επιχειρηματία στην Εκάλη και έδεσαν όλη την οικογένεια

Προφανώς το μέγεθος του ονόματός του τον έβαλε στο στόχαστρο των δραστών που δεν δίστασαν να εισβάλουν πρωί,πρωί στη βίλα του στην Εκάλη την ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του ήταν παρόντες.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην αστυνομία στις δέκα και μισή το πρωί πέντε κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη βίλα κρατώντας μαχαίρια και πιστόλια.

Πρώτα ακινητοποίησαν τον επιχειρηματία, τη γυναίκα, τα δύο παιδιά αλλά και τις δύο οικιακές βοηθούς του που βρίσκονταν στο ισόγειο.

Τους έδεσαν και στη συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου βρισκόταν ο πατριάρχης της οικογένειας και ιδρυτής της πασίγνωστης εταιρείας.

Ακινητοποίησα και τον ηλικιωμένο άνδρα και στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Ανακάλυψαν το χρηματοκιβώτιο από το οποίο πήραν σύμφωνα με πληροφορίες 3.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και κοσμήματα αξία 70.000.

Με αρκετό θράσος οι ληστές επανήλθαν στο ισόγειο όπου ζήτησαν από τον επιχειρηματία να μην ειδοποιήσει για τουλάχιστον δύο ώρες την αστυνομία.

Φαίνεται ότι ήταν αρκετά “πειστικοί” καθώς ο επιχειρηματίας ειδοποίησε την αστυνομία το μεσημέρι αρκετή ώρα αργότερα από το περιστατικό.

Ελλάδα: Δημοφιλής προορισμός των Ευρωπαίων

Στο τοπ 3 των δημοφιλέστερων ευρωπαϊκών προορισμών για το 2011, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το hotel.info, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά site στο κόσμο.

Η χώρα μας αφήνει πίσω της τις Πορτογαλία, Αυστρία και Τουρκία και σύμφωνα με το μεγάλο site, online ξενοδοχειακών κρατήσεων, οι Έλληνες οικοδεσπότες περιμένουν για φέτος πολλούς φιλοξενούμενους κυρίως από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Με το 8 % περίπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ακολουθούμενη από τις λευκές παραλίες και τους φοίνικες της Καραϊβικής. Τα ελληνικά ξενοδοχεία περιμένουν και φέτος αυξημένη τουριστική κίνηση από τη Γερμανία και την Ισπανία, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, περίπου το 4 % των Γερμανών τουριστών προγραμματίζει καλοκαιρινή διαμονή στην Ελλάδα.

Η δημοσκόπηση του hotel.de, διεξήχθη στα τέλη Μαρτίου του 2011 μεταξύ περίπου 11.000 πελατών κρατήσεων στις χώρες Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία.

Στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στη συνολική κατάταξη κατά την καλοκαιρινή σεζόν του 2011 συγκαταλέγονται επίσης η Πορτογαλία, η Αυστρία και η Τουρκία, με την Πορτογαλία να είναι ιδιαίτερα αγαπητή κυρίως στον άμεσο γείτονά της, την Ισπανία. Η Τουρκία αναμένει κυρίως τουρίστες από τη Γερμανία, αλλά και από τη Γαλλία.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστους τους Ευρωπαίους αφού οι περισσότεροι διαλέγουν τις χώρες τους ως πρώτη επιλογή για τις διακοπές τους. Η δημοσκόπηση του hotel.info δείχνει ότι, οι εγχώριες διακοπές είναι οι δημοφιλέστερες. Μάλιστα, οι Γάλλοι φαίνεται να μένουν πιστοί στην πατρίδα τους το καλοκαίρι του 2011 καθώς περίπου το 60 % των Γάλλων συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του στην πατρίδα του.

Αθώος ο Μαρινάκης - Στα "μαλακά" ο Μπέος

Απαράδεκτη, λόγω δεδικασμένου, έκρινε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ την δίωξη εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, κρίνοντας τον ουσιαστικά αθώο για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι των "αιωνίων". Ποινή "χάδι" στον Αχιλλέα Μπέο για την συμπεριφορά του στα παιχνίδια με Άρη και Παναθηναϊκό.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ζήτησαν την απαλλαγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και του προέδρου της, καθώς θεωρούν πως σαν ομάδα έχουν ήδη τιμωρηθεί για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των "αιωνίων" στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η πειθαρχική επιτροπή έκανε δεκτό τον ισχυρισμό των Πειραιωτών και έκρινε ως απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα,κρίνοντας ουσιαστικά αθώο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Απολογούμενος για τη συμπεριφορά του ήταν την Πέμπτη και ο Αχιλλέας Μπέος. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο (και άλλα τόσα η ΠΑΕ) για τη φραστική επίθεση στον Τάσο Κάκο στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Επίσης, τιμωρήθηκε με επίπληξη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική.

Να σημειωθεί πως εκκρεμεί η απολογία του Μπέου στην πειθαρχική της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του, τη συμπεριφορά του και τη φραστική επίθεση στον Δημήτρη Γόντικα στο ίδιο παιχνίδι.

Κρήτη: Γεράκι επιτέθηκε σε γυναίκα που μάζευε χόρτα!

Ένα σπάνιο φαινόμενο επίθεσης γερακιού σε άνθρωπο έγινε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της Βιάννου! Το γεράκι επιτέθηκε σε μια γυναίκα που μάζευε χόρτα σε αγροτική περιοχή και η γυναίκα κινδύνευσε όπως είπε αφού η εφόρμηση του αρπακτικού έγινε δύο φορές με τη δεύτερη πιο βίαιη. Μάλιστα όπως αποδείχθηκε το συγκεκριμένο γεράκι έχει επιτεθεί και σε άλλο άνθρωπο-άγνωστο γιατί.

Αρχικά η γυναίκα νόμιζε ότι την μπέρδεψε με κάτι άλλο και συνέχισε να μαζεύει χόρτα όταν το γεράκι ξανανέβηκε ψηλά και εφόρμησε εναντίον της χτυπώντας την με το ράμφος όπως γράφει η Ηχώ της Βιάννου. Μάλιστα η κυρία πήγε στο κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους και της έκαναν και ορό!

Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για ένα γεράκι το οποίο έχει 'υιοθετήσει' μια οικογένεια κτηνοτρόφων και δεν αποκλείεται να αισθάνεται ότι απειλείται η περιοχή του! Πάντως τα γεράκια συνήθως δεν επιτίθενται σε ανθρώπους αν και τους φοβούνται.

Το γεράκι είναι αρπακτικό, δυνατό πουλί και διαθέτει οξύτατη όραση. Προσαρμόζεται και κοντά στον άνθρωπο. Το μήκος του φτάνει τα 50-60cm. Έχει μεγάλο κεφάλι, χοντρό λαιμό, γαμψά νύχια και κυρτό ράμφος. Το χρώμα του είναι γκρίζο, λίγο κοκκινωπό με καφέ βούλες. Το στήθος του ασπριδερό και τα πόδια του σκεπάζονται με φτερά. Γεννά 2-3 αυγά. Τρέφεται με ερπετά, ποντίκια και πουλιά.

Σε πολλές περιπτώσεις αξιοποιήθηκε από τον άνθρωπο στο κυνήγι, καθώς η προσαρμοστικότητά του με την ανθρώπινη παρουσία το κατέστη εκπαιδεύσιμο. Υπάρχουν και αποδημητικά γεράκια και, ίσως, είναι το μοναδικό πουλί που μπορεί να σταματήσει στον αέρα χωρίς να κινείται.

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Απλήρωτους άφησε τις μέρες του Πάσχα (μισθός δεκαπενθημέρου και δώρο) τους υπαλλήλους του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για πρώτη φορά από ιδρύσεώς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία του Οπτικοακουστικού Χώρου (Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Ένωση Μουσικοσυνθετών- Στιχουργών Ελλάδος, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου, Τηλεόρασης, Βίντεο, Σωματείο για την διάδοση ταινίας Μικρού Μήκους, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος).

Ειδικότερα, τα σωματεία των φορέων του χώρου, εκφράζοντας την αγωνία τους για το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου, ρωτούν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο γιατί δεν καταβλήθηκαν στους υπαλλήλους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο μισθός και το δώρο του Πάσχα, ποιο είναι το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ποιο είναι το ύψος των εγκρίσεων, με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, για αναθέσεις ταινιών μέχρι σήμερα και πόσες και ποιες προτάσεις εκκρεμούν, ανά πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Καλούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου να τοποθετηθεί δημοσίως στα παραπάνω θέματα, τα οποία «απασχολούν τους ανθρώπους του κινηματογράφου, αλλά και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, αφού αφορούν τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της αμέσως προηγούμενης διοίκησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη μη νόμιμη διαχείριση ποσού 1.200.000.

Το ποσό αυτό κατέβαλε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο Κέντρο Κινηματογράφου ύστερα από σχετική επιστολή των 4 αιρετών μελών τής τότε διοίκησης του Κέντρου προς τον υπουργό, Π. Γερουλάνο.

Όμως, σύμφωνα με τα Σωματεία του Οπτικοακουστικού Χώρου, το τότε Διοικητικό Συμβούλιο δεν έλαβε ποτέ γνώση -πόσο μάλλον αποφάσισε- για τον τρόπο με το οποίο διατέθηκαν τα 1.200.000.

24 Μαΐου η «μάχη» για τον Αχελώο

Στις 24 Μαΐου θα αποφανθεί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των 14 προδικαστικών ερωτημάτων που έθεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 25 Ιανουαρίου 2010 σχετικά με τα έργα μεταφοράς νερού του Αχελώου στη Θεσσαλία.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή (ΠΑΣΕ) θα εκπροσωπήσει στο Δικαστήριο ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπύρος Φλογαϊτης, με τον οποίο συναντάται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου στην Αθήνα.

Στη συνάντηση θα λάβει μέρος και ο προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Απόστολος Βλιτσάκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 4 πολιτείες λόγω κακοκαιρίας στις ΗΠΑ

Οι φονικότερες καταιγίδες της τελευταίες 10ετίας σαρώνουν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, με τον τραγικό απολογισμό να έχει φτάσει ήδη τους 179 νεκρούς! Η πλέον πληγείσα πολιτεία από τις καταιγίδες και τους ανεμοστρόβιλους είναι η Αλαμπάμα, όπου 131 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι 32 είναι οι νεκροί στο Μισισίπι, όπου σπίτια ισοπεδώθηκαν, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Και το πιο τραγικό είναι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί! Ήδη, η κυβέρνηση Ομπάμα αλλά και ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, κήρυξαν την Αλαμπάμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ 2000 άνδρες της εθνοφρουράς έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Αναζητούν εκείνους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους, των μαγαζιών τους.
Θύματα έχουν αναφερθεί επίσης στη Λουιζιάνα, την Τζόρτζια, το Τενεσί και το Άρκανσο, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Το Άρκανσο, το Τενεσί και το Μισισίπι έχουν επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η καρδιά μας είναι με όσους επλήγησαν από την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε το λαό της Αλαμπάμα», αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Λόγω των καταιγίδων έκλεισαν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Αλαμπάμα. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν και 25 γραμμές υψηλής τάσης με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

«Δεν έχουμε ξαναζήσει τόσο έντονες καιρικές συνθήκες στην ιστορία μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Tennessee Valley Authority, η αμερικανική εταιρεία που παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε 9 εκατομμύρια κατοίκους σε επτά Πολιτείες.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά σπανίως αποδεικνύονται τόσο καταστροφικοί.

Πήραν το παγκάρι από εκκλησία στους Αγίους Αναργύρους Αττικής

Ένοπλη ληστεία έγινε στις δύο το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίων Ακινδύνων, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στην εκκλησία, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού τον ιερέα, τον οποίο μάλιστα τραυμάτισαν ελαφρά κτυπώντας τον, άρπαξαν τα χρήματα από το παγκάρι και διέφυγαν πεζή

Μαρόκο: Γαλλοι και Ολλανδοί μεταξύ των νεκρών από την έκρηξη

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα. "Οδοφράγματα έχουν στηθεί στη είσοδο των μεγάλων πόλεων για την εγγύηση της εσωτερικής ασφάλειας", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η μαροκινή αστυνομία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τη χθεσινή επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων, δέκα εκ των οποίων αλλοδαποί --Γάλλοι και Ολλανδοί-- στην καρδιά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Το Ραμπάτ, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Μαδρίτη, η Ουάσινγκτον, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπως και ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μπακ Κι Μουν καταδίκασαν απερίφραστα την "τρομοκρατική και "απεχθή" επίθεση που σημειώθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της ιστορικής πόλης, πρώτο προορισμό των επισκεπτών, 350 χλμ. νότια της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση στο βορειοαφρικανικό βασίλειο, μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών στην Καζαμπλάνκα το 2003. Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΙΣΤ' διέταξε αμέσως τη διενέργεια έρευνας.

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι και συγκλόνισε το ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες καφέ Argana, πάνω στη διάσημη πλατεία Τζαμαά Ελ Φνα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη βεράντα του καφέ, δήλωσε η σύζυγος ενός σερβιτόρου, του 28χρονου Γιασίν Μπουζίντι που σκοτώθηκε στην επίθεση. Σύμφωνα με έναν θαμώνα, "ένα άτομο μπήκε στο καφέ. Παρήγγειλε έναν χυμό πορτοκάλι και μερικά λεπτά αργότερα ανατινάχτηκε".

Το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Τάιμπ Σερκάουι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση.

"Οι σοροί 11 αλλοδαπών και 3 Μαροκινών όπως και 23 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο Ιμπν Τοφάϊλ, το στρατιωτικό νοσοκομείο Ιμπν Σινά και σε δύο ιδιωτικές κλινικές", δήλωσε ο υπουργός.

Νωρίς σήμερα το πρωί το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το θάνατο ενός ολλανδού πολίτη και τον βαρύ τραυματισμό δύο ακόμη Ολλανδών.

Σύμφωνα με μαροκινές ιατρικές πηγές, οκτώ Γάλλοι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Το βράδυ, κυβερνητική πηγή στο Παρίσι δήλωσε ότι υπήρχαν Γάλλοι μεταξύ των νεκρών χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό.

Ο μαροκινός υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την εκδοχή της επίθεσης αυτοκτονίας. "Δεν μπορώ να πω αν ήταν ένας καμικάζι" ο δράστης της επίθεσης, τόνισε.

"Με τη βοήθεια φίλων και γειτονικών χωρών θα διενεργήσουμε την έρευνα για να καθοριστούν οι συνθήκες και οι δράστες του εγκλήματος αυτού", πρόσθεσε.

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), μια οργάνωση εξτρεμιστών ισλαμιστών, είναι ιδιαίτερα ενεργή στην περιοχή --Αλγερία, Μαλί, Νίγηρας και Μαυριτανία-- και κρατεί τέσσερις Γάλλους που είχαν απαχθεί στο Νίγηρα.

Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση, επαναλαμβάνοντας ότι "η τρομοκρατία σε κάθε μορφή και εκδήλωσή της συνιστά μια από τις μεγαλύτερες απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας". Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος από την επίθεση.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόσφερε την "πλήρη στήριξη" των ΗΠΑ στο Ραμπάτ για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε "συγκλονισμένος" από την επίθεση.

Ο υπουργός Ενημέρωσης Χαλίντ Νασιρί δήλωσε ότι η επίθεση ήταν μια "τρομοκρατική ενέργεια". "Το Μαρόκο αντιμετωπίζει τις ίδιες απειλές που αντιμετώπιζε το 2003 και θα αντεπεξέλθει με αμείωτη προσπάθεια".

Στις 16 Μαΐου 2003 επιθέσεις ισλαμιστών στην Καζαμπλάνκα είχαν προκαλέσει το θάνατο 33 ανθρώπων, ενώ 12 καμικάζι αυτοκτονίας μετείχαν σε αυτές.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΙΣΤ' που διαδέχτηκε τον πατέρα του το 1999, ζήτησε από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να ενημερώνουν τον κόσμο για την πορεία και τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βασιλικού συμβουλίου.

Το Μαρόκο, μια χώρα 32 εκατομμυρίων κατοίκων της οποίας η οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό, είχε σχετικά αποφύγει εξεγέρσεις όπως αυτές που συγκλονίζουν αραβικές χώρες από την αρχή της χρονιάς.

Στις αρχές Μαρτίου ο μονάρχης ανακοίνωσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Στα μέσα Απριλίου έδωσε χάρη σε αρκετούς πολιτικούς κρατούμενους.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΜΠΡΑΓΚΑ 2-1

Το πρώτο βήμα των «αετών» για ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό έγινε. Η Μπενφίκα επικράτησε με 2-1 της Μπράγκα και πλέον θα πάει στον επαναληπτικό για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Πάντως, δεν πρέπει να ξεγράφουμε την πάντα μαχητική Μπράγκα, η οποία ουκ ολίγες φορές φέτος μας έχει εκπλήξει!

Μπορεί η Μπράγκα να είναι πρωτάρα σε αυτού του μεγέθους τους αγώνες, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να μπει στον αγωνιστικό χώρο χωρίς καθόλου άγχος και χωρίς τρακ. Για ένα περίπου δεκάλεπτο ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρο και έδειχνε αποφασισμένη για όλα.

Από το 10’ και μετά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, πήραν την πρωτοβουλία και άρχισαν τις επισκέψεις στην εστία του Αρτούρ, με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους τον Όσκαρ Καρντόσο (που είχε και δοκάρι) και τον Χαβιέ Σαβιόλα, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Η πίεση αυτή συνεχίστηκε και παραλίγο να αποδώσει καρπούς τέσσερα λεπτά πριν από το ημίχρονο με τον Αϊμάρ, όμως τελικά οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Άξιο αναφοράς ήταν και το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ήδη στο πρώτο μισό είχαν τρεις κάρτες, έναντι καμίας της Μπενφίκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό από ότι το πρώτο και μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη του ο Ζαρντέλ βρέθηκε στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή και σημείωσε το πρώτο του τέρμα, δίνοντας προβάδισμα στην Μπενφίκα.

Τα πανηγύρια όμως για τους πρωτευουσιάνους κράτησαν μόλις τρία λεπτά, αφού στο 53’ ο Βαντίνιο με κεφαλιά και αφού έπιασε εκτός θέσης τον Ρομπέρτο έφερε και πάλι το ματς στα ίσια παγώνοντας τους «αετούς». Η γρήγορη ισοφάριση δεν επηρέασε την παρέα του Καρντόσο και με τον Παραγουανό σημαιοφόρο πήραν και πάλι το προβάδισμα στο 59ο λεπτό, έπειτα από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Μετά το 2-1 οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, διπλασιάζοντας τις επισκέψεις τους στην εστία του Ρομπέρτο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να φέρουν για δεύτερη φορά το ματς στα ίσια.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More