Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ηλιούπολη: 2 αλλοδαποί είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα

Ένας Αλγερινός και ένας Παλαιστίνιος είχαν ανοίξει μέσα σε δέκα μέρες τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα και είχαν αρπάξει από μέσα ό,τι πολύτιμο υπήρχε από κινητά μέχρι ραδιοσιντί και πλοηγούς.

Η τελευταία κλοπή που έκαναν ήταν προχθές το βράδυ και πάλι στην περιοχή της Ηλιούπολης. Ήταν όμως ... μοιραία γι' αυτούς αφού “έπεσαν” πάνω σε αστυνομικούς φεύγοντας και έτσι η καριέρα τους έληξε ... άδοξα.

Ο τορναδόρος.... άλλαξε επάγγελμα!!!

Οι πληροφορίες που διαρρέονται βάλθηκαν να μας τρελάνουν όσο και η απίστευτη “ανάλυση” για την “επερχόμενη χρεοκοπία” της χώρας ανήμερα της εθνικής επετείου. Τώρα αφήσαμε τον τόρνο και πιάσαμε τα δίχτυα, μπορεί και το γαλλικό κατσαβίδι, μπορεί όμως και όχι.

Όχι, δεν βαλθήκαμε εμείς να σας τρελάνουμε, είναι οι διαρροές από τη Δίωξη. Πρώτα “φωτογράφησαν” έναν 45χρονο τορναδόρο από την Κρήτη, τώρα βλέπουν ίχνη ενός ψαρά από το Μεσολόγγι, αλλά επίσης και ίχνη ενός φανοποιού από τα Χανιά επίσης βρίσκονται και στα ίχνη ενός ελέυθερου επαγγελματία απ' τον Κολωνό της Αθήνας!

Το καλύτερο είναι ότι οι παραπάνω δεν είναι οι μόνοι ύποπτοι. Υπάρχουν και άλλοι δύο άγνωστοι!

Αυτό λέγεται και πλημμύρα στις έρευνες που είτε έχουν “τρακάρει” με τοίχο που έχτισε κάποιος χάκερ και αναγκάστηκαν να πάνε στο φανοποιό στα Χανιά, είτε οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν μπλέξει στα δίχτυα του ψαρά απ' το Μεσολόγγι.

Μήπως διαρρέουν για τα άλλα δύο άτομα, αγνώστων στοιχείων, αναζητώντας ηρωική έξοδο από το αλαλούμ που έχουν προκαλέσει;

Λέγεται πάντως ότι ο φανοποιός εμφανίστηκε στην αστυνομία και ότι “το πήρε πάνω του” ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι αυτός που έγραψε το αρχικό κείμενο, ίσως να το προώθησε.

Πάντως λέγεται ότι η επιστολή που “προέβλεπε” χρεοκοπία της χώρας προκάλεσε τέτοιο πανικό που έστειλε χιλιάδες ανθρώπους στις τράπεζες να σηκώσουν ποσά τις τάξης των 200 εκατομμυρίων!

Θα τρελάνουμε και την Τρόικα από το ράβε - ξήλωνε στο φορολογικό

Περισσότερες από 50 αλλαγές μέσα σε λίγες μέρες, εκ των οποίων οι 28 μόλις εχθές, επέφερε ο υπουργός Οικονομικών στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο. Στη νέα του μορφή το νομοσχέδιο προβλέπει πιο σκληρά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης αλλά και φορολογικά κίνητρα.

Ωστόσο οι αλλαγές εκτείνονται και σε εμβόλιμες ρυθμίσεις που αφορούν από το τι θα πληρώνει μια εταιρία που προσφεύγει κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέχρι το αεροδρόμιο του Ελληνικού και τα παλιά δάνεια της ΚΕΔ και του Μεγάρου Μουσικής, τα οποία αναλαμβάνει το Κράτος (150 εκατ. ευρώ συνολικά). Δίδεται όμως και στον ΟΔΙΕ "φοροέκπτωση" ανάλογη εκείνης που δόθηκε στον ΟΠΑΠ.

Οι αλλαγές που κατατέθηκαν προβλέπουν, μεταξύ άλλων:
- παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου, αντί 31 Μαρτίου που ήταν αρχικά, η έναρξη του Εθνικού Σχεδίου κατά της Φοροδιαφυγής, καθώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις στον διορισμό των μελών της επιτροπής που θα δίνει κάθε μήνα νέες κατευθύνσεις στον φοροεισπρακτικό μηχανιμσό.

- για να κινείται άμεσα δίωξη κατά των φοροφυγάδων και φοροοφειλετών, ορίζεται πως η δικογραφία που σχηματίζεται από τον οικονομικό εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης θα διαβιβάζεται στους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελείς με την παραγγελία άμεσης ποινικής δίωξης.

- από την ημερομηνία άσκησης της ποινικής δίωξης ξεκινάει η παραγραφή, όταν ο Εισαγγελέας ζητήσει την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης στην περίπτωση μη υποβολής ή ανακριβούς υποβολής δήλωσης εισοδήματος με απόκρυψη φόρου άνω των 150.000 ευρώ.

Κίνητρα
Με άλλες διατάξεις, διευκρινίζεται ότι το μέτρο της απόσυρσης (με μείωση κατά 40% του τέλους ταξινόμησης) αφορά σε φορτηγά έως 3.500 κ.ε. αντί 2.000 κ.ε που ορίζετο αρχικά.

Επίσης:
-Προβλέπεται ότι η απαλλαγή από τις ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες και τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων για φυσικά πρόσωπα που έχουν τη φορολογική κατοικία τους (ή συνήθη διαμονή) στην αλλοδαπή, εφόσον δεν αποκτούν εισόδημα στην Ελλάδα, ισχύει από 1.1.2011 και μετά.

-Για τις δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, ορίζεται πως εκπίπτει το 20% της δαπάνης μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ και το 10% της δαπάνης από ποσό 3.001 έως 6.000.

-Με ειδική τροπολογία διευκρινίζεται ότι δεν θα αναζητούνται επιστροφές ΦΠΑ που έχουν καταβληθεί από εφορίες σε αγρότες με την μορφή επιδοτήσεων ειδικού καθεστώτος.

ΟΔΙΕ
Επεκτείνεται και στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος η δυνατότητα έκπτωσης για τις πραγματοποιούμενες πωλήσεις που προβλέπεται να δοθεί και τον ΟΠΑΠ, ποσοστού με κλίμακα 2% για αξίες μέχρι 700.000 ευρώ, ένα τοις εκατό για αξίες από 700.001 έως 1.500.000 και μισό τοις εκατό για ποσά άνω των 1.500.001 ευρώ, ως ποσό πρόβλεψης επισφαλών απαιτήσεων.

ΟΤΑ – φορείς
Επανέρχονται τα δωδεκατημόρια και για τους ΟΤΑ στην πραγματοποίηση δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού που μετατάσσεται ή μεταφέρεται σε αυτούς, καθώς και προνοιακά επιδόματα, που προβλέπονταν με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο και αφορούσε στο μεταβατικό στάδιο συνένωσής τους λόγω του Καλλικράτη.

Επίσης δυσκολεύει η εκταμίευση προκαταβολών σε νομικά πρόσωπα, καθώς πριν την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού απαιτείται η έκδοση εντολής από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ληξιπρόθεσμα
Με άλλη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό οικονομικών να προσλαμβάνει και αποφοίτους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (εκτός από τις άλλες βαθμίδες) στις ομάδες αναγκαστικής είσπραξης δημοσίων εσόδων αρκεί οι συγκεκριμένες προσλήψεις να μην ξεπερνούν το 5% επί του συνόλου των προσλήψεων.

Απαλείφθηκε πάντως το ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων, για τα στελέχη των κρατικών εισπρακτικών υπηρεσιών. Αντ΄ αυτού προβλέπεται ότι σε περίπτωση επίτευξης ποιοτικών και ποσοτικών στόχων του συμβολαίου αποδοτικότητας εκδίδεται αιτιολογημένη απόφαση του οργάνου επαναξιολόγησης (θα ορίζεται με απόφαση υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών).

Επίσης ορίζεται ότι:
- στο ΣΔΟΕ μπορούν να υπηρετούν και υπάλληλοι με περισσότερο από 20 έτη υπηρεσίας, αλλά όχι πάνω από 25 έτη συνολικό χρόνο, και σε ποσοστό μέχρι το 10% του συνολικού αριθμού θέσεων.

- ο πρόεδρος του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών θα ορίζεται από την Βουλή με θητεία 5 των η οποία θα ανανεώνεται μια φορά μόνο

Διάφορες ρυθμίσεις… διαφόρων
Δεν απαιτείται τελικά η καταβολή του 50% του προστίμου από επιχειρήσεις που προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά πράξης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εταιρεία που θα αναλάβει την αξιοποίηση του Ελληνικού υπεισέρχεται αυτοδικαίως σε οποιαδήποτε σύμβαση μίσθωσης, παραχώρησης ή άλλη σύμβαση διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των ακινήτων του πρώην αεροδρομίου.

Το δημόσιο αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση δανείου 56,1 εκατ. ευρώ που πήρε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από την Εμπορική Τράπεζα το 2003.

Το δημόσιο ανέλαβε απευθείας την εξυπηρέτηση του δανείου 95 εκατ. ευρώ που πήρε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Εθνική Τράπεζα το 2007. Με την αλλαγή που έγινε χθες οι υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού θα διορίζουν την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΜΜΑ. Εν τούτοις ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε προφορικά ότι το δημόσιο αναλαμβάνει και το διαχειριστικό έλεγχο.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπενφίκα 1-1

Η Μπενφίκα πήγε στην πόλη του φωτός πήρε την ισοπαλία απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.

Στο Στάδιο του Φωτός ή αλλιώς «Ντα Λουζ» θα διεξαχθεί μία από τις αναμετρήσεις του Europa League για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και όχι στην πόλη του φωτός, το Παρίσι.

Για αυτό ευθύνεται η Μπενφίκα η οποία στο «Παρκ ντε Πρενς» πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και μετά το ισόπαλο 1-1 πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Γαϊτάν με σουτ και τραγικό λάθος του Εντέλ, έδωσε το προβάδισμα στους «αετούς» κάνοντας το 0-1 στο 27’. Η ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ απάντησε άμεσα και με εκπληκτικό τέρμα του Μποντμέρ στο 35΄ισοφάρισε. Από εκεί και πέρα έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 που θα έστελνε την πρόκριση στην παράταση.

Σπαρτάκ Μόσχας - Άγιαξ 3-0


Μία από τις ευκολότερες προκρίσεις πήρε η Σπαρτάκ Μόσχας που επικράτησε με 3-0 του Άγιαξ φτάνοντας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεν ήταν τυχαία η νίκη της Σπαρτάκ Μόσχας με 1-0 στην «Άμστερνταμ Αρίνα» από ότι αποδείχθηκε περίτρανα στο «Λουζνίκι». Η ομάδα του Βαλερί Καρπίν διέλυσε με 3-0 τον Άγιαξ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο Ντίμιταρ Κομπάροφ στο 21’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Γουέλινγκτον να κάνει το 2-0 με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Άλεξ στο 54’ ο οποίος με έναν «κεραυνό» από τα 30 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βερχόφεν.

Μάντσεστερ Σίτι - Ντιναμό Κιέβου 1-0

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 37’ ωστόσο κέρδισε με 1-0 πιέζοντας την Ντιναμό Κιέβου η οποία εντέλει άντεξε και πήρε την πρόκριση.

Φαίνεται πως το αποτέλεσμα που πήρε η Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι ήταν αρκετό για να της δώσει και την πρόκριση. Η ομάδα του Γιούρι Σέμιν μετά τη νίκη με 2-0 απέναντι στους «πολίτες» κατάφερε να υπερασπιστεί το αποτέλεσμά της και η ήττα που γνώρισε με 1-0 στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης.

Η… ξεροκεφαλιά του Μάριο Μπαλοτέλι στο 37’ φάνηκε καταδικαστική για τους «πολίτες», καθώς ο Ιταλός επιθετικός αποβλήθηκε για ένα βίαιο μαρκάρισμα. Παρόλα αυτά στην επόμενη φάση ο Κολάροφ με μακρινό σουτ έκανε το 1-0 και έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους «πολίτες». Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού πίεσαν, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε το δικαίωμα να πάρουν την πρόκριση στην παράταση.

ΖΕΝΙΤ - TBENTE 2-0

Η δουλειά που έκανε η Τβέντε στην Ολλανδία πριν από μία εβδομάδα, όταν και επικράτησε με 3-0 της Ζενίτ ήταν αρκετή για να της δώσει και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έκανε τεράστια προσπάθεια για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, ωστόσο, δεν τα κατάφερε.

Οι Ρώσοι επικράτησαν με 2-0 με τέρματα των Σιρόκοφ (16’) και Κερζάκοφ (37’), χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση. Ωστόσο η Τβέντε άντεξε στην πίεση της Ζενίτ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Χαμός στα Πατήσια - Πυροβόλησαν πάλι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

Πανικός επικρατεί στην περιοχή των Άνω Πατησίων όπου προηγήθηκε άγριο πιστολίδι μεταξύ ανδρών της ομάδας Δίας και κακοποιών. Όλα ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Παντελή Μακρή και Χαλκίδος, όπου κατά πάσα πιθανότητα τρεις κακοποιοί μάλλον κρατώντας καλάσνικοφ περιφέρονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων, οι τρεις κακοποιοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα ετοιμαζόντουσαν να κάνουν ληστεία σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Τυχαία βρέθηκαν στην περιοχή μία περιπολία από άνδρες της Ομάδας Δίας, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί. Οι κακοποιοί όταν είδαν μπροστά τους τους αστυνομικούς άνοιξαν πυρ εναντίον τους και σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν υπάρχει τραυματισμός.

Οι κακοποιοί που σημειωτέον δεν φορούσαν κουκούλες, τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια παρατώντας το αυτοκίνητό τους εκεί μάρκας SCODA. Τρέχοντας οι κακοποιοί σταμάτησαν ένα φορτηγό και κόλλησαν το όπλο στον κρόταφο του οδηγού, καταφέρνοντας έτσι να τον κατεβάσουν και κλέψουν το φορτηγό με κατεύθυνση τα Άνω Λιόσια.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Έρευνες επίσης γίνονται και στο αυτοκίνητο που παράτησαν οι 3 κακοποιοί.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι τεράστια μιας και υπάρχει η υποψία οι κακοποιοί αυτοί να είναι οι ίδιοι που πριν από λίγες ημέρες σκότωσαν δύο νέους αστυνομικούς της ομάδας Δίας στο Ρέντη.

Τον σταμάτησαν και του έκλεψαν το αυτοκίνητο!!!

Πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβαινε ένας οδηγός στο Χαϊδάρι βρέθηκε χωρίς αυτοκίνητο.

Ώρα μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα και ο άτυχος οδηγός βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την Έλλης στο Χαϊδάρι. Αρχικά νόμισε ότι ο οδηγός της μηχανής που τον πλησίασε από αριστερά είχε χάσει τον έλεγχο.

Ξαφνικά η μηχανή μπήκε μπροστά του και ο άνδρας αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα. Πριν προλάβει να συνέλθει ο συνοδηγός κατέβηκε από τη μηχανή και πλησίασε. Με μια κίνηση άνοιξε την πόρτα του οδηγού που έντρομος είδε ότι κρατούσε ένα πιστόλι.

Ο άτυχος άνδρας τον άκουσε να του λέει να κατέβει γρήγορα. Είδε το ληστή να μπαίνει στην ακριβή BMW και να πατάει τέρμα το γκάζι. Ο συνεργός τον ακολούθησε με τη μηχανή και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα είχαν εξαφανιστεί.

Ψάρεψαν καλαμάρι μήκους 1,68 μέτρα στην Ιεράπετρα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη μιας παρέας όταν ψαρεύοντας με το σκάφος τους σε περιοχή κοντά στην Χρυσή.

Οι ψαράδες από την Ιεράπετρα έβγαλαν ένα απροσδόκητο "θήραμα". Ο λόγος για ενα καλαμάρι μήκους 1,68 μ. και βάρους 12 κιλών!

Παλιοί ψαράδες λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο μεγάλο καλαμάρι. Η είδηση διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και έγινε, σύμφωνα με το flashnews.gr, πρώτη είδηση στους κύκλους των ψαράδων.

Ωστόσο η παρέα που έπιασε το γιγάντιο καλαμάρι δεν το έκανε γεύμα για τις οικογένειές τους αλλά, αφού το φωτογράφησαν, το έκαναν δόλωμα για τις επόμενες ψαριές!

Συνεχίζεται η περιπέτεια της υγείας του Σάκη Μπουλά - Ξανά στο νοσοκομείο

Φαίνεται πως το «θρίλερ» με την υγεία του Σάκη Μπουλά, δε λέει να τελειώσει! Όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα στην πρεμιέρα της ταινίας “Μια φορά και ένα...μωρό”, στην οποία ο ηθοποιός συμπρωταγωνιστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη κατάλαβαν ότι ο ηθοποιός δεν ήταν και στα καλύτερά του. Φαινόταν αρκετά καταβεβλημένος, αφού νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο. Ο ίδιος, όμως, δεν έχασε στιγμή το χιούμορ του και είπε στις κάμερες: “Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει!”

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso” αποκαλύπτει πως ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής είναι και πάλι στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα - σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα - ο Σάκης Μπουλάς νοσηλεύεται σε δωμάτιο της Νευρολογικής Κλινικής του ΚΑΤ. Οι πληροφορίες θέλουν το Σάκη Μπουλά να περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο από τους θεράποντες γιατρούς του.

Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται είναι κυρίως βιοχημικές, αφού, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, παρουσιάζει πρόβλημα σε κάποιο ένζυμο.

Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι οι φίλοι και συνάδελφοι του, οι οποίοι μάλιστα είναι πολύ αυστηροί απέναντι του. Ο καλός του φίλος και συνάδελφος Πέτρος Φιλιππίδης του συνιστά να είναι προσεκτικός, αφού πάνω από όλα είναι η υγεία του!

Από εμάς ...καλή και γρήγορη ανάρρωση στο Σάκη Μπουλά!

Καταδικάστηκε σε ισόβια γιατί στραγγάλισε τη γυναίκα του


Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν έσπευσε να τον σταματήσει από τη δολοφονική μανία του.

Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στη Νεάπολη και χθες ξεδιπλώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια για τον δημόσιο στραγγαλισμό της γυναίκας του και μητέρας των τριών ανήλικων παιδιών του.

Συγκλονισμένος εμφανίστηκε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας έδρας, Νίκος Μαρκάκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίδα". "Ήταν ένας φρικτός θάνατος. Η γυναίκα αυτή ξεψύχησε αβοήθητη. Επί σχεδόν 20 λεπτά "σφάδαζε" στα χέρια του και κανείς δεν πήγε να τον σταματήσει. Αυτή είναι η κοινωνία μας σήμερα;" αναρωτήθηκε ο εισαγγελέας.

"Να κάνουμε κάτι πριν είναι αργά"

Τα όσα διαδραματίστηκαν με την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας δεν πέρασαν ασχολίαστα από τον προπονητή της ΑΕΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και αφιέρωσε αυτή την νίκη στον κόσμο της ομάδας μίλησε για τα λυπηρά γεγονότα που διαδραματίστηκαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, τονίζοντας πως "…υπάρχουν ανεγκέφαλοι, αλλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να μην συμβεί κανένα ατύχημα, γιατί μετά θα είναι αργά".

Ο Ισπανός τεχνικός, που μίλησε στα… όρθια καθώς η συνέντευξη τύπου αναβλήθηκε, τόνισε αρχικά πως οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν σε μία πολύ δύσκολη έδρα: "Καλησπέρα σε όλους. Είναι σημαντική η μέρα για μένα. Έδωσε χαρά σε πολύ κόσμο η νίκη της ομάδας. Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Ειδικά στους παίκτες που ήταν στην αποστολή και στους τρεις που έμειναν εκτός πριν το παιχνίδι.

Χάρη στη δική τους προσπάθεια η ΑΕΚ πήρε τη νίκη. Θέλω να την αφιερώσω σε όλους όσους εργάζονται στην ομάδα, είτε αυτοί είναι φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, γιατροί. Σε όλους τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να προοδεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Πριν το παιχνίδι η πρόκριση ήταν μοιρασμένη. Το 0-0 του αγώνα στο ΟΑΚΑ άφηνε ανοιχτό το θέμα της πρόκρισης και όλα ήταν 50-50. Οι παίκτες μου ήταν καλύτεροι σήμερα στο παιχνίδι και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια γι’ αυτό. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Τώρα για το Κύπελλο μπροστά μας είναι ο Ατρόμητος, αλλά για εμάς προέχει ο Ολυμπιακός".

Τα όσα έγιναν στο τέλος, δεν έμειναν ασχολίαστα από τον Χιμένεθ: "Είναι λυπηρό. Είμαι έξι μήνες στην Ελλάδα και δυστυχώς μέσα από την τηλεόραση έχω δει να γίνεται κάτι τέτοιο. Σήμερα το ζήσαμε ζωντανά. Δεν μπορώ να πω κάτι για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ και τον κόσμο, αλλά υπάρχουν ανεγκέφαλοι, αλλά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου κάτι πρέπει να γίνει.

Πρέπει να κάνουμε κάτι για να μην συμβεί κανένα ατύχημα, γιατί μετά θα είναι αργά. Δεν αναλογεί σε εμάς να κάνουμε κάτι, αρκεί να μην δώσουμε περισσότερη… διαφήμιση σε αυτά τα γεγονότα. Πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικοί"

Το κράτος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ" - Χρωστάει 5,35 δις στην αγορά!!!

Οι μισθοί κόπηκαν και το εισόδημα όλων μειώθηκε από 10 ως και 30%, όμως αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που λείπουν από την αγορά.

Για να εμφανίζει στην Τρόικα στοιχεία ότι μειώνει τα έξοδά της η Κυβέρνηση έκοψε και χιλιάδες άλλες πληρωμές. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό κράτος χρωστάει 5,35 δισεκατομμύρια τα οποία λείπουν και έχουν παγώσει τα πάντα. Εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν πληρωμές ή ακόμη χειρότερα ετοιμάζονται για λουκέτο και φυσικά απολύσεις. Ταυτόχρονα δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις και έτσι δεν είναι δυνατό να “ανοίξουν” νέες δουλειές.

Με τη λογική κόβουμε οριζόντια τη χρηματοδότηση παντού το ίδιο το κράτος πνίγη την ανάπτυξη η οποία είναι και η μοναδική λύση εξόδου από το διαβόητο μνημόνιο.

Τα χρέη των νοσοκομείων για παράδειγμα δεν απειλούν μονάχα θέσεις εργασίας αλλά και την ίδια την υγεία αφού είναι γνωστό ότι κατά περιόδους λείπουν και τα απαραίτητα με αποτέλεσμα να ακυρώνονται χειρουργεία.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν χρέη τεραστίων διαστάσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να δανειστούν με αποτέλεσμα σε τεράστιες περιοχές της χώρας να μην μπαίνει ούτε ένα... καρφί!

Τα νοσοκομεία χρωστούν 2,28 δισ, άλλα 1,55 δισ χρωστούν οι ΟΤΑ, άλλα δημόσια νομικά πρόσωπα και Ταμεία χρωστούν τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ.

Ελικόπτερα ρίχνουν νερό στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα - Video

Ο θλιβερός απολογισμός της τραγωδίας στην Ιαπωνία συνεχίζεται, με την αστυνομία να δίνει ως νέο προσωρινό επίσημο απολογισμό 5.400 νεκρούς και 9.500 αγνοούμενους.

Την ίδια ώρα, «μάχη» για να αποτρέψουν τα χειρότερα, όσον αφορά στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας δίνουν οι ιαπωνικές αρχές, την ώρα που πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν για μεγάλη πιθανότητα έκρηξης και των έξι αντιδραστήρων της πυρηνικής μονάδας!

Τις τελευταίες ώρες, ελικόπτερα του ιαπωνικού στρατού πετούν πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων.

Τα δύο ελικόπτερα περιέλουσαν 4 φορές με 7,5 τόνους θαλασσινού νερού το πρωί της Πέμπτης τον πυρηνικό αντιδραστήρα 3 του σταθμού της Φουκουσίμα.

Ενώ αρχικά αποφασίστηκε να αποσυρθούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ώστε να προστατευθούν από την υπερέκθεση σε ραδιενεργό ακτινοβολία των πληρωμάτων τους, η κλιμάκωση των ποσοστών ραδιενεργού ακτινοβολίας στις ατμοσφαιρικές μετρήσεις, οδήγησε την κυβέρνηση στην αναβολή της απόσυρσής τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο καπνός από την φωτιά στην υπερθερμασμένη δεξαμενή των χρησιμοποιημένων πυρηνικών καυσίμων, εκλύει αρκετά μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Εν τω μεταξύ παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου και περίπου 50 εργάτες που επιχειρούν να εμποδίσουν την έκρηξη των 6 αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού.

Ήδη μεταφέρθηκε από το Τόκιο ειδικό πυροσβεστικό όχημα εφοδιασμένο με κανόνι εκτόξευσης νερού, που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα Πέμπτη, θα αρχίσει τις στοχευμένες ρίψεις ποσοτήτων ύδατος στα επικίνδυνα σημεία των αντιδραστήρων μέσα τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού ανακοίνωσε ότι μετέφερε αγωγό ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσεως προκειμένου να επιτύχει την επαναλειτουργία των αντλιών ύδατος, εντός των αντιδραστήρων που εξασφαλίζουν τον έλεγχο της θερμοκρασίας ώστε να αποφευχθεί η τήξη των εμπλουτισμένων ράβδων ουρανίου και η ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή διάσπαση.

Παραμένει, πάντως, αδιευκρίνιστο αν τελικά έχει καταστραφεί το κέλυφος των αντιδραστήρων, που προστατεύει από τη διαρροή ραδιενεργού υλικού, ή αν η έκλυση ραδιενέργειας μέχρι τώρα οφείλεται στους ραδιενεργούς ατμούς που εκτονώθηκαν στην ατμόσφαιρα.

Εντούτοις, η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στην Ιαπωνία να μην πλησιάζουν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων την περιοχή της Φουκουσίμα.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι διαμένουν σε προσωρινά καταφύγια, με τον αριθμό των κατεστραμμένων κτηρίων να ξεπερνά τα 100.000.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό ανέρχεται σε 4.314, των αγνοουμένων σε 8.606 και των τραυματιών σε 2.282.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο αυτοκράτορας Ακιχίτο δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» για την κατάσταση στη χώρα και ζήτησε ενότητα για το έργο της ανόρθωσης. «Η καταστροφή αυτή δεν έχει προηγούμενο» τόνισε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου» δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Παίρνουν... μπόνους για “εθελουσία” 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Όσοι εφέτος θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης εφέτος ή του χρόνου αλλά και γυναίκες που αναγνωρίζουν πλασματικά χρόνια παίρνουν... μπόνους καθώς η Κυβέρνηση θέλει άμεσα να μειώσει τον όγκο των Δημοσίων Υπαλλήλων. Έτσι είναι πολλοί οι άνδρες που θα μπορέσουν να βγουν νωρίτερα από 4 ως και 15 χρόνια στη σύνταξη, αλλά και χιλιάδες οι γυναίκες που δεν θα χρειαστεί να περιμένουν να φτάσουν τα 65 χρόνια για να βγουν σε σύνταξη.

Περίπου 40.000 που μπορούν μέσα στο 2011 και το 2012 να συμπληρώσουν 25 έτη υπηρεσίας αναγνωρίζοντας πλασματικά χρόνια (παιδιά ή σπουδές για παράδειγμα) θα μπορέσουν να βγουν σε σύνταξη στα 52 ή τα 55 έτη.

Στην ίδια ηλικία θα μπορούν να βγουν και οι άνδρες με ανήλικο παιδί αρκεί και αυτοί να έχουν μέσω πλασματικών χρόνων συμπληρώσει 25ετία μέσα στο '11 και το ΄12.
Σε πρόωροι σύνταξη στα 56 ή τα 58 τους χρόνια μπορούν να βγουν οι χήροι ή πατέρες ανηλίκων ή στα 61 και τα 63 αντίστοιχα για πλήρη σύνταξη.

Στα 50 μπορούν να βγουν σε σύνταξη οι άνδρες με ανίκανη για εργασία σύζυγο λόγω αναπηρίας άνω του 67% όπως και οι πατέρες αναπήρων τέκνων επίσης με αναπηρία άνω του 67%.

Για το σύνολο των αντρών που είναι τρίτεκνοι ισχύουν από φέτος οι ευνοϊκές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ετσι, όσοι ασφαλισμένοι συμπληρώνουν 20ετία φέτος βγαίνουν στη σύνταξη με 21 έτη ασφάλισης στο 52ο έτος. Από το 2013 το όριο ηλικίας "επανέρχεται" στο 65ο έτος της ηλικίας.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ισχύουν ακόμα και για όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Επιπλέον το δικαίωμα συνταξιοδότησης μπορεί να ασκηθεί και από τους δύο γονείς. Υπολογίζεται ότι στις παραπάνω κατηγορίες εμπίπτουν τουλάχιστον 35.000 άνδρες υπάλληλοι του Δημοσίου.

Η σύζυγος του Πάγκαλου εναντίον της Κυβέρνησης - Video

Μαζί με τους μαθητές του Γυμνασίου Κουβαρά, τον δήμαρχο Σαρωνικού και άλλους φορείς ένα γνώριμο πρόσωπο τράβηξε σήμερα την προσοχή των δημοσιογράφων που κάλυπταν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Παιδείας.

'Ηταν η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και δημοτική σύμβουλος του δήμου Σαρωνικού, Χριστίνα Χριστοφάκη. Διαμαρτυρόταν κι εκείνη μαζί με τους δημότες της περιοχής της, μαθητές, γονείς και καθηγητές για την κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά.

'Ετσι, η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης βρέθηκε να διαδηλώνει έξω από το γραφείο υπουργού της ίδιας κυβέρνησης.

'Ομως ο αγώνας της κας Χριστοφάκη δεν ξεκίνησε σήμερα. Μια επιστολή που έχει στείλει στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, έχει ανάψει φωτιες, αφού θεωρείται οτι επι της ουσίας στρέφεται εναντίον της υφυπουργού παιδείας Ευης Χριστοφιλοπούλου η οποία είναι βουλευτης Αττικής όπως και ο Θ. Πάγκαλος. Και πληροφορίες λένε οτι στην ίδια περιφέρεια θα κατέλθει ως υποψήφια η κα Χριστοφάκη.

Πάντως σήμερα και μετά από συνάντηση που επετεύχθη η υπουργός Παιδείας δέχθηκε αντιπροσωπεία υπο τον δήμαρχο Σαρωνικού και τους ζήτησε πίστωση χρόνου για να επανεξετάσει το αίτημά τους και δεσμεύθηκε να τους δει σε λίγες εβδομάδες.

Μειώνονται οι οργανικές θέσεις και οι προσλήψεις για δασκάλους και καθηγητές

Εάν υπήρχε κάτι βέβαιο για τους εκπαιδευτικούς αυτή ήταν η οργανική τους θέση η οποία με τον εκπαιδευτικό “Καλλικράτη” πάει και αυτή ... περίπατο.

Εν μέσω κρίσης και με τους ήδη χαμηλούς μισθούς να έχουν μειωθεί κι άλλο χιλιάδες θα είναι αυτοί που θα βρεθούν στον... αέρα αφού η έως τώρα οργανική τους θέση θα καταργηθεί, μαζί με τη συγχώνευση του σχολείου τους, ενώ χιλιάδες ακόμη θέσεις η τις οποίες θα μπορούσαν να καταλάβουν μέσω μετάθεσης θα “καταληφθούν” υποχρεωτικά από άλλους.

Την τελευταία δεκαετία ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι προσλήψεις ήταν σε καλό επίπεδο. Η εικόνα αυτή όμως άλλαξε.
Υπολογίζεται ότι παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, λόγω μείωσης των προσλήψεων και του “Καλλικράτη” στα σχολεία δεν πρόκειται να προσληφθούν πάνω από 36.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Ήδη από φέτος θα χαθούν 2.000 θέσεις εκπαιδευτικών.

"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

Σοβαρότατες καταγγελίες κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχτηκε από κατοίκους της Κερατέας την ώρα που έτρωγε σε ταβέρνα στα Καλύβια. Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου».

Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα με στόχο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον χτύπησε στον δεξί ώμο προκαλώντας του μώλωπες». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στην Κερατέα κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

«Χθες το βράδυ (16/3/2011) ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως κάνει κάθε χρόνο, είχε καλέσει 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να φάνε και να συζητήσουν, σε μια ταβέρνα της εκλογικής του περιφέρειας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Καλυβίων.

Οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, άδραξαν την «ευκαιρία». Καθώς η συγκέντρωσή τους στο μπλόκο της Κερατέας όπου σκόπευαν να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις ήταν τόσο ολιγάριθμη που δεν τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν το στόχο τους εκεί, έσπευσαν να μετακινήσουν περίπου 50 άτομα στα Καλύβια όπου τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα γι’ αυτούς.

Πράγματι, ήρθαν έξω από την ταβέρνα και επί δύο και πλέον ώρες έβριζαν, χυδαιολογούσαν και έκαναν αισχρές χειρονομίες προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τη σύζυγό του η οποία συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο παρακείμενο Δημαρχείο και ήρθε μόλις πληροφορήθηκε τα επεισόδια.

Επειδή ο κύριος Τσίπρας ζητάει με επιθετικό ύφος ονόματα προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσει σύγχυση, αυτή τη φορά θα αναφέρουμε τους πρωταγωνιστές ώστε να μην τσακώνονται μετά σε διάφορα blogs για το ποιος ήταν πιο μεγάλος «λαϊκός αγωνιστής». Διοργανωτής των επεισοδίων όπως και όλων των προηγουμένων τραμπουκισμών στα μπλόκα της Κερατέας είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτης Πόγκας και ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού.



Παρά τις ύβρεις και τις χυδαιότητες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξήλθε τρεις φορές για να προσπαθήσει να μιλήσει με όσους είχαν διάθεση να συζητήσουν. Και τις τρεις φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατηύθυναν την όλη «επιχείρηση», διέκοπταν τη συζήτηση με οργανωμένες κινήσεις, ύβρεις και απειλές. Όταν αυτά δεν πτόησαν τον Αντιπρόεδρο, έκαναν χρήση του «εξοπλισμού» που είχαν φέρει μαζί τους. Πλην των γιαουρτιών που αποτελούν «διαχρονική αξία», έγινε ένα ακόμα βήμα προς μια βιαιότερη πρακτική. Ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα με στόχο τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον χτύπησε στον δεξί ώμο προκαλώντας του μώλωπες.

Τελικά άρχισαν να συγκεντρώνονται φίλοι του καταστηματάρχη και του Αντιπροέδρου και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων και του Κουβαρά, οι οποίοι ήθελαν να αποδοκιμάσουν τέτοιου είδους τραμπουκισμούς. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Λεβαντής. Η συγκέντρωση των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ -όταν είδαν ότι όχι μόνο δεν πέτυχαν να τρομοκρατήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά συγκέντρωναν και την εχθρότητα των ντόπιων- άρχισε να αραιώνει. Συγχρόνως αυξανόταν και ο αριθμός εκείνων που είχαν προσέλθει για να εμποδίσουν αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις στο χωριό τους. Τότε αποχώρησαν και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Αντιπρόεδρος.

Το τελικό επεισόδιο γράφτηκε λίγο αργότερα στην έξοδο του χωριού όταν τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ έστησαν καρτέρι στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και λιθοβόλησαν τα αυτοκίνητά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά έγιναν την στιγμή που η Κυβέρνηση στο θέμα της Κερατέας, προχώρησε σε μια σειρά κινήσεων για να τερματιστεί η ένταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι βήμα για την λύση αυτή αποτέλεσε η έναρξη της απόσυρσης των αστυνομικών δυνάμεων. Μόλις όμως έγινε η πρώτη κίνηση, κάποιοι έσπευσαν να κάψουν τα μηχανήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. Είναι σαφές ότι στην Κερατέα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη μεγάλη του πρόβα για την διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους.

Η συστηματική και οργανωμένη στράτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο της ανομίας, της αυθαιρεσίας και της τρομοκράτησης των οπαδών της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, οδηγεί μοιραία σε αντιδράσεις που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Καλό θα ήταν ο κύριος Τσίπρας και οι άλλοι επαναστάτες του σαλονιού να σταματήσουν τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video

Η βιβλική καταστροφή μέσα από Video

Ήταν πραγματικά, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές. Δείτε όλα τα συγκλονιστικά βίντεο όπως καταγράφηκαν κυρίως από ερασιτεχνες την ώρα του σεισμού, την ώρα που το τσουνάμι σάρωνε τα πάντα στο διάβα του και τα αποτελέσματα της Βιβλικής καταστροφής που έπληξε την Ιαπωνία.

Ιαπωνία: Η στιγμή του σεισμού


Εικόνες καταστροφής στην Ιαπωνία


Τσουνάμι στην Ιαπωνία


Video από το τσουνάμι


Το μεγαλύτερο τσουνάμι του αιώνα


Το τσουνάμι "καταβροχθίζει" τα πάντα


Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

60 χρόνια φυλακή σε παιδονόμο που βίαζε παιδάκια

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έναντι αμοιβής ή με δώρα και άλλα ανταλλάγματα, παρακινούσε τα ανήλικα παιδιά σε ασελγείς πράξεις.

Σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο παιδονόμος που το διάστημα 2004-2006 ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών ορφανοτροφείου και παιδικής κατασκήνωσης, καταγράφοντας μάλιστα σε βίντεο τις πράξεις του.

Το δικαστήριο, που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών όπως και σε πρώτο βαθμό, επέβαλε στον 40χρονο παιδονόμο που εμφανιζόταν ως παιδοψυχολόγος, συνολική ποινή κάθειρξης 60 ετών για ασέλγεια σε βάρος τουλάχιστον οκτώ ανηλίκων παιδιών από το Ίδρυμα - Ορφανοτροφείο Χατζηκώνστα, αλλά και από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, έναντι αμοιβής ή με δώρα και άλλα ανταλλάγματα, παρακινούσε τα ανήλικα παιδιά σε ασελγείς πράξεις.

Ο παιδονόμος κρίθηκε ένοχος για «ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπο διορισμένο σε παιδαγωγικό ίδρυμα, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για «ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των δέκα ετών, έναντι αμοιβής, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από δράστη που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια».

Μπήκαν με τις καραμπίνες!!!

Η ληστεία σε βάρος τετραμελούς οικογένειας που ζει στην ορεινή περιοχή Μεγαλόνι Βολιμών, έγινε το πρωί. Δύο άγνωστοι με εμφανή τα πρόσωπα μπήκαν στο σπίτι και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας αφαίρεσαν 450 ευρώ, έναν υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα της οικογένειας.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας τους περίμεναν συνεργοί τους με κάποιο όχημα. Σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων στην Αστυνομία, οι δύο άγνωστοι δεν μιλούσαν ελληνικά.

Διαθέσιμα τα "Ομήρου Έπη" για το iPad

Έφτασε στο App Store και είναι πλέον διαθέσιμη για download, η δωρεάν εφαρμογή "Ομήρου Έπη" και για το iPad.

Τον Σεπτέμβρη είδαμε τα έπη του Ομήρου να έρχονται στην μικρή οθόνη του iPhone και απ’ οτι φαίνεται η εφαρμογή άρεσε αρκετά στους χρήστες και γι’ αυτό η εταιρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει και μία έκδοση ειδικά σχεδιασμένη για το iPad.

Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο στα αρχαία ελληνικά της Ιλιάδας και της Οδύσσειας καθώς και η μετάφραση από το Νίκο Καζαντζάκη και Ι. Θ. Κακριδή στα νέα ελληνικά.

Επίσης υπάρχει πρόλογος και περίληψη από τους μεταφραστές καθώς κι ένας πλήρης κατάλογος με όλους τους χαρακτήρες των έργων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και φυσικά είναι δωρεάν.

Τραγική πτώση εργάτη από δέντρο στην Κορινθία

Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά 12 ώρες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του, υπέκυψε στα τραύματά του.

Θύμα ένας αλλοδαπός εργάτης που προσπαθούσε να κόψει ένα μεγάλο κλαδί που κρεμόταν επικίνδυνα από ένα πεύκο στις Κεχριές Κορινθίας. Σκαρφάλωσε και κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από ύψος 5 περίπου μέτρων.

Οι συνάδελφοί του πάγωσαν. Έτρεξαν να τον βοηθήσουν και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αρχικά ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά σοβαρή και αποφάσισαν την μετακομιδή του στην Αθήνα.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Πλέον η αστυνομία καλείται να απαντήσει στα αίτια της τραγωδίας και να διαπιστώσει αν υπάρχουν ευθύνες του εργοδότη του θύματος...

Ναρκωτικά, όπλα και συλλήψεις σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Καρδίτσα!

Για την πραγματοποίηση της αστυνομικής επιχείρησης διατέθηκαν από τις υπηρεσίες μεταξύ άλλων 86 αστυνομικοί, τρεις αστυνομικοί σκύλοι και δέκα πέντε περιπολικά!

Μετά από γενικευμένους, έκτακτους και στοχευμένους αστυνομικούς έλεγχους, με έμφαση εντός του παλαιού και νέου οικισμού ΡΟΜ στους Σοφάδες Καρδίτσας και σε παρακείμενες επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλου (μάντρες υλικών - σκραπ), καθώς και σε περιοχές του δήμου Σοφάδων, που σχεδιάστηκαν και διατάχθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν 7 άτομα.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από μικτά κλιμάκια αστυνομικών όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, που συγκροτήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό, με τη συμμετοχή της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και τη συνδρομή τριών αστυνομικών σκύλων από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και Μαγνησίας, για εντοπισμό όπλων - εκρηκτικών υλών -εκρηκτικών μηχανισμών και ναρκωτικών ουσιών, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, για την πραγματοποίηση της αστυνομικής επιχείρησης διατέθηκαν από τις υπηρεσίες συνολικά 86 αστυνομικοί, τρεις αστυνομικοί σκύλοι, δέκα πέντε περιπολικά, επτά συμβατικά οχήματα, τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες, ένα αστυνομικό λεωφορείο, ένα υπηρεσιακό φορτηγό αυτοκίνητο και ένα ειδικό όχημα μεταφοράς κρατουμένων.

Ελέγχθηκαν 164 άτομα και 118 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν δέκα έξι κατ’ οίκον έρευνες και δύο έρευνες σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλου (μάντρες υλικών - σκραπ). Προσήχθησαν συνολικά στο τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και στο Αστυνομικό τμήμα Σοφάδων είκοσι δύο ύποπτα άτομα, ΡΟΜ και άλλοι πολίτες και εξ΄αυτών συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα ΡΟΜ, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν παρανόμως ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και υλικών. Ένας 50χρονος κάτοικος Σοφάδων, διότι στην οικία του βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 6,1 γραμμαρίων και έντεκα ναρκωτικά χάπια και δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα και μονόκαννο) τα οποία κατείχε παράνομα, καθόσον ήταν ιδιοκτησίας άλλου προσώπου, ενώ οι σχετικές άδειες κατοχής αυτών είχαν λήξει από τετραετίας.

Δύο ημεδαποί ΡΟΜ ηλικίας 32 και 21 ετών, κάτοικοι οικισμού ΡΟΜ Αγίας Σοφίας - Διαβατών - Εχεδώρου - Θεσσαλονίκης, διότι στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκε κατά τον έλεγχο ποσότητα κάνναβης βάρους δύο γραμμαρίων. Δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 39 ετών, αντίστοιχα, κάτοικοι Σοφάδων, διότι ευρισκόμενοι εντός επιχείρησης ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών και αντιληφθέντες τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, έριξαν εντός αναμμένης ξυλόσομπας άγνωστη ποσότητα ηρωίνης, υπολείμματα της οποίας βρέθηκαν σε δύο πλαστικές θήκες DVD, ενώ κατά την έρευνα που επακολούθησε βρέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από ένα γραμμάριο έως πέντε χιλιόγραμμα.

Τα παραπάνω ανευρεθέντα όπλα, ναρκωτικές ουσίες και ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν. Οι πέντε συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους δικογραφίες θα αποσταλούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο άτομα ΡΟΜ, κάτοικοι Παλαιού οικισμού ΡΟΜ Σοφάδων Καρδίτσας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Στην ίδια επιχείρηση, κατασχέθηκε συνολική ποσότητα χαλκού βάρους 250 κιλών (λειωμένα γυμνά καλώδια χαλκού, καλώδια χαλκού με πλαστικά περιβλήματα και λοιπά κομμάτια χαλκού). Στο πλαίσιο διενεργηθεισών κατ’ οίκον ερευνών και σε δύο επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλου, ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν ακόμα διάφορα αντικείμενα.

Τέλος, συνεργεία της ΔΕΗ Καρδίτσας προέβησαν επιτόπου σε αποξήλωση παράνομων και επικίνδυνων ηλεκτροφόρων καλωδίων, που δημιουργούσαν σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας, δια των οποίων, ύστερα από επέμβαση στα δίκτυα της ΔΕΗ, κάτοικοι του παλαιού και νέου οικισμού ΡΟΜ Σοφάδων προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Παγκόσμια ανησυχία για τις δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία


Χιλιάδες Ιάπωνες προσπαθούν να διαφύγουν και από το Τόκιο. Ελλείψεις στα τρόφιμα. Μοιράζονται χάπια ιωδίου. Για «Αποκάλυψη» μιλά ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Δραματικές ώρες στην Ιαπωνία η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πυρηνικό όλεθρο. Χιλιάδες Ιάπωνες εγκαταλείπουν το Τόκιο ενώ όσοι μένουν κλείνονται στα σπίτια τους. Τα τρόφιμα είναι πλέον σπάνια στα καταστήματα καθώς οι Ιάπωνες έκαναν μεγάλες αγορές «καθαρών». Έλλειψη παρατηρείται και στις ταμπλέτες ιωδίου. Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι επιχειρήσεις έχουν δώσει υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους.Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Γιουκία Αμάνο σπεύδει αεροπορικώς στην περιοχή καθώς έχει επιβεβαιωθεί πλέον η βλάβη στους πυρήνες των τριών από τους τέσσερις αντιδραστήρες ενώ μεγάλη είναι η αναταραχή στις χρηματαγορές

Ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι οι Ιάπωνες επιχειρούν με πρωτόγονα μέσα πράγμα που δείχνει ότι έχουν «χάσει τον έλεγχο» των αντιδραστήρων. Επίκειται «Αποκάλυψη» είπε σε δραματικούς τόνους.

Λίγο μετά τις 9:40 τοπική ώρα, 02:40 ώρα Ελλάδος, δύο ελικόπτερα της ιαπωνικής πολιτοφυλακής ξεκίνησαν τους ψεκασμούς θαλασσινού νερού στις πισίνες αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στους αντιδραστήρες 3 και 4 του εργοστασίου της Φουκουσίμα. Το ηρωικό τους έργο όμως σταμάτησε στις 10:00 τοπική ώρα κι ενώ είχαν κατορθώσει να πραγματοποιήσουν μόλις τέσσερις ρίψεις, αφού τα επίπεδα της ραδιενέργειας ήταν απαγορευτικά για περαιτέρω επιχειρήσεις. Δυστυχώς οι ρίψεις νερού δεν είχαν σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της ραδιενέργειας στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη ρίψη από χαμηλό ύψος και εν στάση. Οι πιλότοι και τα πληρώματα έχουν εφοδιαστεί με ειδικές στολές για τη ραδιενέργεια, ενώ στο πάτωμα των ελικοπτέρων έχει προστεθεί πλάκα μολύβδου για να συγκρατεί την ακτινοβολία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πληρώματα των ελικοπτέρων, παρά τα μέτρα προστασίας, μπορούν να επιχειρούν μόνο για 40 λεπτά ημερησίως.

Μέχρι στιγμής η ρίψη νερού μέσω του ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού που μεταφέρθηκε από το Τόκιο δεν είναι δυνατή, λόγω και της ρίψης των ελικοπτέρων. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα 11 οχήματα εκτόξευσης νερού κατευθύνονται στο χώρο του εργοστασίου και μόλις τα επίπεδα ραδιενέργειας το επιτρέψουν θ' αρχίσουν τις επιχειρήσεις από εδάφους.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη Φουκουσίμα αισιοδοξούν ότι σήμερα Πέμπτη θα κατορθώσουν να θέσουν σε λειτουργία τις εφεδρικές αντλίες ψύξης των αντιδραστήρων, μεταφέροντας ηλεκτρική ενέργεια μέσω νέου καλωδίου που θα εγκαταστήσουν.

Εντωμεταξύ, το επίπεδο του νερού στους αντιδραστήρες 5 και 6 πέφτει, ενώ η πίεση διαρκώς αυξάνεται και η άμεση πλήρωση τους με νερό χαρακτηρίζεται απαραίτητη. Η κατάσταση στους αντιδραστήρες 3 και 4 είναι ακόμη χειρότερη, αφού οι ράβδοι ουρανίου στους αντιδραστήρες και στις δεξαμενές αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων είναι ουσιαστικά ακάλυπτοι από νερό, λόγω της χαμηλής στάθμης στον 4 και ουσιαστικά της απουσίας ύδατος στον 3.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με δηλώσεις Ιαπώνων αξιωματούχων, η πλήρωση με νερό σε ικανοποιητικό επίπεδο της δεξαμενής κάθε αντιδραστήρα θα χρειαστεί περισσότερες από 100 ρίψεις νερού με ελικόπτερο.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας για πρώτη φορά «on camera» παραδέχθηκε πως η διαρροή της ραδιενέργειας είναι σε υψηλά επίπεδα. Σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση, ο αυτοκράτορας Ακιχίτο δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» για την κατάσταση στη χώρα και ζήτησε ενότητα για το έργο της ανόρθωσης. «Η καταστροφή αυτή δεν έχει προηγούμενο» τόνισε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου» δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τα κράτη-μέλη της να ελέγχουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία. Η Ιταλία προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και απαγόρευσε την εισαγωγή τροφίμων από τις 11 Μαρτίου, ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Στη χειρότερη περίπτωση, οποιοδήποτε ραδιενεργό νέφος από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό ενδεχομένως θα περιορισθεί στο πυκνοκατοικημένο έθνος του Αρχιπελάγους -- αντίθετα με τη διασπορά που είχε σημειωθεί μετά το δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ, τονίζουν οι ειδικοί.

«Στη χειρότερη περίπτωση, το ραδιενεργό νέφος δεν πρόκειται να ανέλθει σε πολύ μεγάλο ύψος στην ατμόσφαιρα. Αυτά είναι καλά νέα για τον κόσμο, κακά όμως για την Ιαπωνία», τονίζει ο Γιαν Μπέρανεκ, επικεφαλής της Διεθνούς Πυρηνικής Εκστρατείας της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γκρινπίς.

Ο Μπάρανεκ δήλωσε πως η μόλυνση από ραδιενεργό Καίσιο θα καταστήσει πλήρως ακατοίκητες ορισμένες περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό τουλάχιστον για κάποιες δεκαετίες, όπως έγινε και με το Τσερνόμπιλ.

«Βρισκόμαστε στην απαρχή της καταστροφικής φάσης», τόνισε σχετικά με την προσπάθεια των Ιαπώνων να αποτρέψουν τα χειρότερα ο Σεμπάστιαν Πφλουγκμπέιλ, πρόεδρος της γερμανικής ιδιωτικής Εταιρείας Ραδιενεργούς Προστασίας.

«Ίσως θα έπρεπε να προσευχηθούμε», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως σωτηρία για τα 127 εκατ. των Ιαπώνων από τις ραδιενεργές ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις, ή από άλλα πυρηνικά κατάλοιπα, θα είναι μόνον ένας άνεμος που θα τις μεταφέρει ανατολικά στον Ειρηνικό. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ορισμένες περιοχές, σε περίπτωση μόλυνσης ορισμένες ιαπωνικές περιοχές θα παραμείνουν απαγορευμένες.

Πολλοί ειδήμονες τονίζουν πως το αποτέλεσμα ναι μεν θα είναι χειρότερο από την μερική τήξη του πυρήνα στο Θρι Μάιλ Άιλαντ στις ΗΠΑ, το 1979, το οποίο δεν προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα υγείας, αλλά ομολογουμένως θα είναι ελαφρύτερο από την περίπτωση του Τσερνόμπιλ.

Στο Τσερνόμπιλ εξερράγη καθ’ ολοκληρίαν ο πυρήνας του σταθμού. Παράλληλα υπήρξε και πολλή ζέστη και αυτό το οδήγησε ψηλά στην ατμόσφαιρα», τόνισε ο Μάλκομ Κρικ, γραμματέας της Αμερικανικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα Αποτελέσματα της Ατομικής Ενέργειας.

Ο ίδιος τόνισε πως η Φουκουσίμα είναι «μία σοβαρή κατάσταση αλλά είναι επίσης πολύ νωρίς να πούμε το ο,τιδήποτε» σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι το χειρότερο αποτέλεσμα.

Το Πεντάγωνο από την πλευρά του έχει ζητήσει από τις δυνάμεις του να παραμείνουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μιλίων (80 χιλιόμετρα) από το πυρηνικό εργοστάσιο, λόγω του κινδύνου από τη ραδιενέργεια. Διαβεβαιώνει δε ότι κανένας Αμερικανός ένστολος δεν παρουσιάζει συμπτώματα μόλυνσης από τη ραδιενέργεια, αν και ορισμένοι έλαβαν προληπτικά δόσεις ιωδίου.

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι για τις επιδοτήσεις ενοικίου

Τα δικαιολογητικά αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του ΟΕΚ και είναι τα κάτωθι:

1) ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 1599/86 που συμπληρώνονται επί τόπου στα Κ.Ε.Π.

2) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Για τους Έλληνες πολίτες αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας. Στην Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 δηλώνεται από ποιόν Δήμο πρέπει να το αναζητήσουμε.

Αν δηλωθούν παιδιά που σπουδάζουν, απαιτείται πιστοποιητικό σπουδών.

Αν δηλωθούν παιδιά ανίκανα για βιοποριστικό επάγγελμα, απαιτείται βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας.

Εάν υπάρχει διαζύγιο ή διάσταση, απαιτείται δικαστική απόφαση για την επιμέλεια των παιδιών, έστω και προσωρινή (αντίγραφο επικυρωμένο).

Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους το πιστοποιητικό που θα προσκομίσουν πρέπει:

α. να έχει εκδοθεί από τη χώρα προέλευσης κατά το τελευταίο εξάμηνο,

β. να είναι επικυρωμένο από την εκεί Ελληνική Προξενική Αρχή

γ. για την διαπίστωση της συνοίκησης των προστατευομένων μελών τους να προσκομισθεί η άδεια διαμονής τους για το έτος 2009, σε αντίγραφα επικυρωμένα από Δημόσια Αρχή.

Επιπρόσθετα:

δ. Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται: «Έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης» του άρθρου 16 του Π.Δ. 106/2007 χορηγούμενο από τη Δ/νση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από 5ετή συνεχή νόμιμη διαμονή.

ε. Για τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα απαιτείται: «Άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος» του Π.Δ. 150/06 ή του άρθρου 40, παρ. 7 του Ν. 3731/08 (αρμόδιο όργανο είναι εκείνο που χορήγησε την τελευταία άδεια διαμονής) ή άδεια αορίστου διαμονής ή δεκαετίας του άρθρου 91, παρ. 2 του Ν.3386/05 ή άδεια διαμονής γονέα ανηλίκου ημεδαπού του άρθρου 94 του Ν. 3386/05 ή άδεια διαμονής συζύγου πολίτη της Ε.Ε. ή Έλληνα πολίτη του άρθρου 63 του ν. 3386/05

στ. Ειδικά για τους υπηκόους τρίτων χωρών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο απαιτούνται: Άδεια διαμονής αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα ή μέλους οικογένειας κατόχου τέτοιας άδειας και ταξιδιωτικό έγγραφο (titre de voyage) που εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 28 της Σύμβασης της Γενεύης.

η. Για τους ομογενείς από τρίτες χώρες απαιτούνται: ειδικό δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς ή Δελτίο ή άλλος τίτλος διαμονής ομογενούς κάθε τύπου ή αυτοτελής άδεια διαμονής επαναπατρισθέντος ή παλιννοστήσαντος ή ομογενούς.

3) Μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ μέχρι 31-12-2009, για την κατοικία που ενοικίαζαν το 2009 (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο). Στο μισθωτήριο να αναγράφεται ευδιάκριτα το ΑΦΜ του εκμισθωτή και μισθωτή.

4) Υπεύθυνη Δήλωση του εκμισθωτή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από κάθε αρμόδια αρχή, όπου θα αναφέρεται:

α. το ακίνητο στο οποίο αφορά το μισθωτήριο συμβόλαιο (πλήρης περιγραφή Δ/νση-όροφος κ.λπ.)

β. το χρονικό διάστημα της ενοικίασης

γ. ότι η κατοικία δεν έχει ενοικιαστεί σε άλλο πρόσωπο (σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενοικιαστές να αναφέρονται ρητά τα στοιχεία τους)

δ. ότι τα εισοδήματα που προέρχονται από το συγκεκριμένο ακίνητο έχουν περιληφθεί στη φορολογική του δήλωση.

5) Αρχική ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ οικονομικού έτους 2010 (για τα εισοδήματα του 2009). Απαιτείται και ΑΦΜ της/του συζύγου.

Όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα το δηλώσουν εγγράφως στο έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 Στη περίπτωση αυτή πρέπει να δηλωθεί και το εισόδημα που έχει η/ο σύζυγός τους καθώς και τα ΑΦΜ τους και υποχρεωτικά να προσκομισθούν:

α. απόδειξη πληρωμής ενοικίου

β. βεβαίωση από τον εργοδότη τους ή από τον Οργανισμό κύριας Ασφάλισης (π.χ. ΙΚΑ) και το Επικουρικό τους Ταμείο (εάν υπάρχει), από όπου θα προκύπτει το καθαρό εισόδημα του δικαιούχου καθώς και του/της συζύγου για το έτος 2009.

Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. επιπλέον απαιτούνται:

- Αντίγραφο δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, όπου δηλώνεται η δ/νση κύριας κατοικίας και το παγκόσμιο εισόδημα (εισόδημα ημεδαπής και τυχόν αλλοδαπής προέλευσης, κ.λπ.).

- Βεβαίωση της Φορολογικής Αρχής της χώρας προέλευσης για την ύπαρξη ή μη εισοδημάτων και ακινήτων στην εν λόγω χώρα,

- Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής), όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος και της μόνιμης κατοικίας του, ο ΑΦΜ της χώρας προέλευσης του και θα δηλώνεται αν αποκτά άλλα εισοδήματα προσδιορίζοντας αυτά, από τη χώρα προέλευσης.

Για τους υπηκόους τρίτων χωρών επιπλέον απαιτούνται:

· Βεβαίωση Φορολογικής αρχής της χώρας τους από την οποία θα προκύπτει η ακίνητη περιουσία τους καθώς και το συνολικό τους εισόδημα στη χώρα προέλευσης.

· Αντίγραφο επικυρωμένο του Διαβατηρίου τους.

· Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής), όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος και της μόνιμης κατοικίας του, ο ΑΦΜ της χώρας προέλευσης του (αν υπάρχει) και θα δηλώνεται αν αποκτά άλλα εισοδήματα προσδιορίζοντας αυτά, από τη χώρα προέλευσης ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο φορολογικού προσδιορισμού.

Ειδικά για τους υπηκόους τρίτων χωρών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο απαιτείται Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης όπως αυτή αναφέρεται στο προηγούμενο εδάφιο III.

6) ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ οικον. έτους 2010 και των δύο συζύγων, πλήρες (με κωδικούς).

7) ΕΝΤΥΠΟ Ε9 έτους 2005 που κατατέθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ για την περιουσιακή τους κατάσταση καθώς και επομένων ετών μέχρι και το έτος 2010, εφόσον υπήρξε μεταβολή.

Όσοι δεν υποχρεούνται σε υποβολή εντύπου Ε9, επειδή δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο, το δηλώνουν στην Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86.

8) ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ (για τους εργαζόμενους δικαιούχους).

α. Οι ασφαλισμένοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα για την κατηγορία τους ημερομίσθια από 1/1/2002 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, δεν θα προσκομίσουν βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα για το σύνολο των πραγματοποιηθέντων ημερομισθίων ή για εκείνα της τελευταίας τριετίας, γιατί τα στοιχεία αυτά θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.

Για τους δικαιούχους που δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό ημερομισθίων από 1/1/2002 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, απαιτείται βεβαίωση από τον Οργανισμό κύριας Ασφάλισης όπου θα αναγράφεται:

· το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει,

· αναλυτικά τα ημερομίσθια της τελευταίας τριετίας (2008, 2009 και 2010)

· εάν έχουν γίνει κρατήσεις για τον ΟΕΚ.

β. Όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά πραγματοποιηθέντων ημερομισθίων για το έτος 2011. Αυτά μπορεί να είναι έντυπο βεβαίωσης εργοδότη από την οποία αποδεικνύεται η ασφάλιση του δικαιούχου για το έτος 2011, επίσημα επικυρωμένη ως προς το περιεχόμενο, από το ΙΚΑ.

9) ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (για τους συνταξιούχους), η οποία θα αναφέρει επίσης εάν στη διάρκεια της επαγγελματικής δραστηριότητας είχαν γίνει κρατήσεις για τον Ο.Ε.Κ.

10) Λογαριασμό ΔΕΗ ή επίσημο Αντίγραφο Λογαριασμού από την ΔΕΗ απ’ όπου θα προκύπτει η διεύθυνση της κατοικίας που ενοικίαζαν το έτος 2009 και ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

1) ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ ότι λαμβάνουν το ειδικό εποχιακό βοήθημα (εάν χρειάζεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα με μειωμένα ημερομίσθια).

2) ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ δικαιούνται να λάβουν επιδότηση ενοικίου το ανώτερο για 2 χρόνια από τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, οφείλουν δε να προσκομίσουν:

α. Βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ για μακροχρόνια ανεργία (τουλάχιστον 12 μήνες και άνω)

β. Κάρτα ανεργίας θεωρημένη για τους αντίστοιχους μήνες μέχρι την υποβολή της αίτησης

γ. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 ότι δεν έχουν αλλάξει ασφαλιστικό φορέα μέχρι την υποβολή της αίτησης (να αναγραφεί στην έντυπη δήλωση).

3) Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και ΑΝΩ του δικαιούχου ή προστατευόμενου μέλους του αποδεικνύεται με:

α. Γνωμάτευση αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου, όταν πρόκειται για τον ίδιο ή

β. Απόφαση ή Γνωμάτευση από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή (μία οριστική ή δύο προσωρινές) όταν πρόκειται για προστατευόμενα μέλη, πλην των περιπτώσεων των προστατευομένων παιδιών και των τυφλών για τους οποίους απαιτείται μία μόνο προσωρινή απόφαση ή γνωμάτευση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Όλοι οι κατά τα ανωτέρω δικαιούχοι, πρέπει:

1. Με την υποβολή της αίτησης να καταθέτουν υποχρεωτικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

2. Τα ανωτέρω δικαιολογητικά να υποβάλλονται σε πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα από Δημόσια Αρχή.

3. Τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις της αλλοδαπής που απαιτούνται πρέπει να είναι επικυρωμένα και επίσημα μεταφρασμένα στα Ελληνικά από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγόρο που είναι μέλος Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου, ή από πτυχιούχο μεταφραστή του τμήματος Ξένων Γλωσσών.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εξετάζεται η αίτηση.

45 εκατ. ευρώ για να μάθουν ποιοι τους χρωστάνε

Στη διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για το έργο "Ολοκλήρωση Θεσμικού Πλαισίου Οργανωτικών Αλλαγών και Απλοποίηση Διαδικασιών της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών" προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται με κοινοτικά κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ και μεταξύ άλλων θα καταγράφει σε ηλεκτρονική μορφή το σύνολο των οφειλετών προς το δημόσιο τα ασφαλιστικά ταμία αλλά και γενικά τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών

Στο πλαίσιο αυτό θα καταγράφονται συνολικά οι οφειλές των ιδιωτών προς τους φορείς αυτούς έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός στην πολιτική που θα εφαρμόζεται για την είσπραξή τους.

Παράλληλα στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταγράφονται και οι συναλλαγές που γίνονται μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων όπως και μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου προκειμένου να διευκολύνεται το έργο των διασταυρώσεων που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των οφειλών θα ενημερώνει τους οφειλέτες για τις κατηγορίες και το σύνολο των χρεών τους και θα τους ειδοποιεί προκειμένου να προχωρούν στην εξόφλησή τους.

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το αιολικό πάρκο

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών όλα είναι έτοιμα για την υλοποίηση του τελικού σταδίου του έργου.

Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες ολοκληρώνεται η κατασκευή της γραμμής "μέσης στάσης" που ενώνει το αιολικό πάρκο με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Παράλληλα οι ανεμογεννήτριες θα μεταφερθούν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τους δρόμους πρόσβασης και όλα τα παράλληλα έργα.

ΟΑΕΕ: Στόχος η αύξηση των εσόδων

Η αύξηση των εσόδων είναι ο στόχος του Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο για τα έτη 2011-2013 που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του, Γεράσιμος Βουδούρης.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο καταθέσαμε έχει, για πρώτη φορά, σαν στρατηγικό στόχο την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού με παράλληλο πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ώστε μέσα σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης να δώσουμε την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Βουδούρης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού κινείται σε τρεις άξονες. Την οικονομική εξυγίανση, την οργανωτική αναδιάρθρωση και την αναβάθμιση των παροχών.

Για να επιτύχει την οικονομική εξυγίανση ο ΟΑΕΕ θα επιδιώξει μέσα στο 2011, τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης με υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ ορισμένων επαγγελματικών κατηγοριών, την προώθηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις οφειλές, το πάγωμα των αυξήσεων των εισφορών και τις σημαντικές εκπτώσεις σε περιπτώσεις προείσπραξης εισφορών, τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, την αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου των ακινήτων και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των οφειλετών.

Για την αναβάθμιση των παροχών θα επιδιωχθεί η ενοποίηση των συνταξιοδοτικών κέντρων, η συγχώνευση υπηρεσιών, η δημιουργία πιλοτικού περιφερειακού τμήματος (one stop shop), η δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, η καθιέρωση θεσμού ασφαλιστικού συμβούλου και η απλούστευση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Ακόμη, ο Οργανισμός εκτός από την έκδοση της προσωρινής σύνταξης σχεδιάζει τη δημιουργία ενιαίου πληροφοριακού συστήματος σύνταξης τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και την έκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης ασφάλισης.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, η αύξηση εσόδων θα προκύψει από τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής μέσω του εντοπισμού των εισφοροαποφευγόντων, την καταβολή προσπάθειας για την είσπραξη 900 εκατ. ευρώ από χρέη σε βάθος τριετίας, την επιβράβευση των συνεπών ασφαλισμένων τον περιορισμό της σπατάλης, την αύξηση της αποδοτικότητας τον έλεγχο του κόστους και την αναδιάταξη του χαρτοφυλακίου.

Πόση ραδιενέργεια αντέχει ο άνθρωπος;

Η μονάδα μέτρησης λέγεται μιλισιβερτ. Συμφωνα με την Παγκόσμια Ενωση Πυρηνικής Ενέργειας τα αποδεκτά και μη αποδεκτά επίπεδα είναι τα εξής:

2 mSv/yr (millisieverts τον χρόνο) Είναι η ποσότητα που θεωρείται αμελητέα για κάθε άνθρωπο.

9 mSv/yr Σε αυτή την ποσότητα εκτίθενται τα πληρώματα αεροπλάνων που κάνουν την πτήση Νέα Υόρκη - Τόκυο

20 mSv/yr Ο μέσος αποδεκτός όρος για όσους εργάζονται σε πυρηνικά εργοστάσια.

50 mSv/yr Αυτό ήταν το προηγούμενο όριο για όσους εργάζονται σε πυρηνικά εργοστάσια.

100 mSv/yr Από αυτή την ποσότητα και πάνω αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου

350 mSv Σε αυτή την ποσότητα εκτέθηκαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο Τσερνομπιλ

1,000 mSv Με μια μόνο έκθεση σε αυτή την ποσότητα προκαλείται προσωρινή αδιαθεσία με συμπτώματα όπως ναυτία, χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια, αλλά όχι θάνατος. Από εκεί και πέρα, τα συμπτώματα της αδιαθεσίας γίνονται πιο έντονα ανάλογα με το πόση ώρα είναι κάποιος εκτεθειμένος.

5,000 mSv Με μια μόνο έκθεση σε αυτή την ποσότητα θα πεθάνουν όλοι όσοι εκτέθηκαν μέσα σε έναν μήνα

Προσπαθησε να κλέψει ζαχαροπλαστείο, αλλά δεν.... "γλυκάθηκε"

Προσπάθησε να κλέψει ζαχαροπλαστείο της περιοχής αλλά τον ακινητοποίησαν οι περαστικοί. Ένας 60χρονος μπήκε στο κατάστημα το βράδυ της Τρίτης προσποιούμενος τον πελάτη και απείλησε την 37χρονη υπάλληλο με φαλτσέτα μήκους δέκα εκατοστών.

Ο δράστης κατάφερε και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ περίπου αλλά δεν πρόλαβει να τα χαρεί!

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τι έγινε έσπευσαν και τον ακινητοποίησαν μέχρι να έρθει να τον συλλάβει η ομάδα ΔΙΑΣ. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου, ενώ το χρηματικό ποσό το επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου.

Προελαύνει ο Καντάφι - Στα χέρια του και η Αντζαμπίγια

Η πόλη της Αντζαμπίγια, τελευταίο οχυρό των αντιφρονούντων στη Λιβύη σε απόσταση 160 χλμ νοτίως του προπύργιού τους στη Βεγγάζη, έχει «εκκαθαρισθεί» από τους υπερασπιστές της, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε «εικόνες από την Αντζαμπίγια εκκαθαρισμένη από τις ομάδες των ενόπλων τρομοκρατών, μισθοφόρων και τρομοκρατών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα», μετέδωσε με έκτακτο μήνυμά του το δίκτυο.

Η τηλεόραση προέβαλε εικόνες στρατιωτών να πανηγυρίζουν, σύμφωνα με τα σχόλιά της, την κατάληψη της πόλης.
Ήδη από χθες οι καθεστωτικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως η Αντζαμπίγια είχε περιέλθει στο έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα όμως με τους αυτόπτες μάρτυρες οι μάχες συνεχίζονταν τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στα περίχωρα.

Σύμφωνα με γιατρούς στο νοσοκομείο της πόλης, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς.

Αυστραλία: Οι οίκοι ανοχής σε... άνθιση!!!

Φαίνεται πως οι Αυστραλοί του δίνουν και καταλαβαίνει. Η βιομηχανία του σεξ καλά κρατεί και μάλιστα οι οίκοι ανοχής έχουν πάρει.... φωτιά! Θεαματική αύξηση παρουσίασε τον τελευταίο καιρό ο αριθμός των οίκων ανοχής στα προάστια της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πάνω από 2.500 άτομα έχουν πάρει την απαραίτητη έγκριση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες στη βιομηχανία του σεξ που ανθεί στην πόλη μας, και ένας μεγάλος αριθμός από τα άτομα αυτά εξασκεί το επάγγελμα είτε από ιδιωτικές κατοικίες είτε από μικρομάγαζα.

Πέρυσι μόνο, τουλάχιστον 214 έκαναν αίτηση να τους χορηγηθεί άδεια να λειτουργήσουν μικρές επιχειρήσει προσφοράς σεξουαλικών υπηρεσιών.

Iχθυοκαλλιέργειες: Νέες ρυθμίσεις για αδειοδότηση

Οι ρυθμίσεις της αδειοδότησης μονάδων εκτροφής και ιχθυογεννητικών Σταθμών θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας ορίζονται με την με αριθμό 9232.1/1/11 απόφαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, με την οποία διευθετούνται οι δυσκολίες προσαρμογής στην προηγούμενη υπ’ αριθμ. 147144/18.02.2009 απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αντικαθίσταται.

Αναλυτικότερα, η απόφαση υπεγράφη στις 11 Ιανουαρίου, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β/136/9-2-2011 και αναφέρει τα εξής:

Στις αποφάσεις μίσθωσης θαλασσίων εκτάσεων και αδειοδότησης των μονάδων εκτροφής Θαλάσσιων Μεσογειακών Ειδών Ιχθύων και των Ιχθυογεννητικών Σταθμών των ειδών αυτών, χρησιμοποιείται εφεξής ο όρος, εκτροφή «Θαλάσσιων Μεσογειακών Ιχθύων».

• Ως «Θαλάσσιοι Μεσογειακοί Ιχθύες» νοούνται: η τσιπούρα, το λαβράκι, το μυτάκι, το φαγκρί, το λυθρίνι, ο σαργός, ή συναγρίδα, η μουρμούρα, το μελανούρι, το μαγιάτικο, ο ροφός, ο κρανιάς, το μυλοκόπι, ο συκιός, η γλώσσα, το καλκάνι κ.λπ.

• Οι τεχνικές προϋποθέσεις και οι όροι εκτροφής, μίσθωσης και αδειοδότησης των εκτρεφόμενων θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, ορίζονται από τον υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

• Τα παραπάνω αναφερόμενα δεν έχουν εφαρμογή για εκτρεφόμενα θαλάσσια μεσογειακά είδη ιχθύων που υπόκεινται σε καθεστώς προστασίας από διεθνείς συμβάσεις, κοινοτικούς κανονισμούς ή εθνικές διατάξεις, οι αποφάσεις μίσθωσης και αδειοδότησης των οποίων θα πρέπει να αναφέρονται στα προς εκτροφή είδη.

α) Οι φορείς των υφιστάμενων μονάδων θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να προχωρήσουν στην άμεση προσαρμογή των διοικητικών πράξεων Μίσθωσης και Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας, στο πλαίσιο της παρούσας απόφασης, με την υποβολή σχετικού αιτήματος στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση η προσαρμογή πραγματοποιείται κατά την πρώτη μεταβολή (αναμίσθωση, ανανέωση, τροποποίηση κ.λπ.) των Αποφάσεων Μίσθωσης και Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας. Σε περίπτωση που οι ημερομηνίες λήξης των πράξεων αδειοδότησης δεν συμπίπτουν, η παραπάνω τροποποίηση εφαρμόζεται για το σύνολό τους κατά τη λήξη ισχύος έστω της μιας από αυτές.

β) Η ανωτέρω ρύθμιση αλλαγής των διοικητικών πράξεων για μονάδες εκτροφής και Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς Νέων Ειδών (φαγκρί, μυτάκι, σαργός, συναγρίδα, λυθρίνι, μουρμούρα, μελανούρι), που έτυχαν οικονομικής ενίσχυσης από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους, εφαρμόζεται με την προϋπόθεση διατήρησης της υποχρέωσης παραγωγής των ειδών αυτών, σε ποσοστό 20% και για το προβλεπόμενο από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις χρονικό διάστημα.

γ) Οι διαδικασίες προσαρμογής των διοικητικών πράξεων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας σε «Θαλάσσιους Μεσογειακούς Ιχθύες» που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αριθμ. 147144/18.02.2009 απόφασης ΥΠ.Α.Α.Τ. όπως παρατάθηκε με την αριθμ. 93895/01.02.2010 αντίστοιχη Υ.Α., συνεχίζουν να ισχύουν.

Με ευθύνη των φορέων των μονάδων υδατοκαλλιέργειας για την ακρίβεια και την έγκαιρη αποστολή, θα πρέπει να υποβάλλονται ακριβή στοιχεία παραγωγής ανά είδος για κάθε παραγωγικό έτος (Ετήσια Απογραφικά Δελτία) έως τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους, στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας.

Ένας... τορναδόρος έστειλε τα "email της χρεωκοπίας"!

Από χθες οι πληροφορίες “φωτογράφιζαν” έναν 45χρονο ελεύθερο επαγγελματία από την επαρχία ως τον αποστολέα του διαβόητου email που προέβλεπε τη χρεοκοπία της Ελλάδας στις 25 Μάρτη.

Τώρα οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για τορναδόρο από την Κρήτη τα πλήρη στοιχεία του οποίου τα έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τώρα απλά περιμένει την επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρία παροχής του internet για να του... περάσει χειροπέδες.

Όπως λέγεται λοιπόν ο 45χρονος έβαλε μπροστά τον τόρνο και άρχισε να στέλνει την απίθανη οικονομική του ανάλυση “περί χρεοκοπίας” επικαλούμενος μάλιστα πληροφόρηση από ανώτερα στελέχη.

Για να γίνει πιστευτός υπέγραφε ως τραπεζικός υπάλληλος και κατάφερε να “πείσει” χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ορολογία. Οι πληροφορίες λένε ότι έστειλε αρχικά το email σε τρεις διευθύνσεις και από 'κει και πέρα ... ανέλαβαν άλλοι να το “σπρώξουν”.

Τώρα λέγεται ότι ο τορναδόρος είχε στείλει στο παρελθόν και άλλες “αναλύσεις” υπογράφοντας με τα ίδια αρχικά “Γ.Β.” ως τραπεζικός και έτσι μπόρεσαν πιο εύκολα οι άνδρες δίωξης οικονομικού εγκλήματοςνα φτάσουν στα ίχνη του...

Καλαμάτα: 7 χρόνια φυλακή σε σάτυρο που ασέλγησε σε 6χρονη!

Μόνο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου έσωσε από πολύ βαρύτερη ποινή τον 85χρονο σάτυρο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, επειδή είχε ασελγήσει σε ένα ανήλικο κοριτσάκι μόλις έξη χρόνων! Το εμετικό περιστατικό είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια στην Καλαμάτα και ο υπέργηρος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 12 ετών.

Ήταν Ιούνιος του 2007, όταν ο 81χρονος τότε δράστης είχε δει το κοριτσάκι να παίζει έξω από το σπίτι του και το κάλεσε μέσα. Κλείδωσε την πόρτα και οδήγησε το παιδί στο κρεβάτι του, όπου του έβγαλε τα ρούχα και ασέλγησε πάνω του χωρίς να το βιάσει. Έπειτα, το έπλυνε, του έδωσε πέντε ευρώ και του ζήτησε να μην πει τίποτα σε κανένα.

Όμως, το κορίτσι έδωσε τα χρήματα στην μητέρα του και της εξιστόρησε τι είχε γίνει στο σπίτι του ηλικιωμένου! Έξαλλη η μητέρα, ζήτησε εξηγήσεις από τον γείτονά της, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα και δικαιολογήθηκε ότι έπλυνε το κορίτσι επειδή είχε χαϊδέψει τα σκυλιά και τα γατιά της γειτονιάς! Μετά την μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της 6χρονης σε βάρος του, ο γερο- σάτυρος συνελήφθη και φυλακίστηκε μετά την πρωτόδικη καταδίκη του. Όμως, αποφυλακίστηκε ενάμισι χρόνο αργότερα για λόγους υγείας αλλά και ηλικίας!

Απεργίες και πορείες σήμερα

Εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που απεργούν κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους του της Αθήνας θα προκαλέσουν και οι προγραμματισμένες για σήμερα πορείες.

Την αρχή κάνουν στις 12:00 οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και οι φοιτητές που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κοτζιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Στις 12:30 το ΠΑΜΕ μαζί με μαθητές και καθηγητές θα κάνουν συλλαλητήριο στο κέντρο του Πειραιά διαμαρτυρόμενοι στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων του Υπ.Παιδείας.

13 φορές ο Σίλβιο έκανε σεξ με την Ρούμπι κι άλλες 32 κοπέλες

Εκτός από την Ρούμπι Καρίμα, οι δικαστικοί του Μιλάνου, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι «στις ερωτικές συναντήσεις, επί πληρωμή, με τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, συμμετείχαν άλλες τριάντα δυο κοπέλες.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μιλάνου «ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δεκατρείς ερωτικές συνευρέσεις με την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συναναστράφηκε την κοπέλα, από τότε που εκείνη ήταν δεκαέξι ετών».

Πρόκειται για ένα απόσπασμα της έκθεσης με την οποία οι εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας, πρόκειται να ζητήσουν σύντομα την παραπομπή σε δίκη του ατζέντη μοντέλων και ηθοποιών Λέλε Μόρα, του δημοσιογράφου Εμίλιο Φέντε και της περιφερειακής συμβούλου Νικόλ Μινέτι, με την κατηγορία συνέργειας στην προαγωγή της πορνείας.

Εκτός από την Ρούμπι Καρίμα, οι δικαστικοί του Μιλάνου, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι «στις ερωτικές συναντήσεις, επί πληρωμή, με τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, συμμετείχαν άλλες τριάντα δυο κοπέλες, όλες άνω των 18 ετών». Η Ρούμπι, φέρεται να συνάντησε τον Μπερλουσκόνι από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαΐου του 2010, πάντα στην βίλα του Άρκορε.

Σύμφωνα, επίσης, με τους Ιταλούς εισαγγελείς, το «μπούγκα μπούγκα, ήταν ένα είδος χορού, σε ντίσκο της βίλας, που λάβαινε χώρα μετά τα δείπνα, κατά τον οποίο οι κοπέλες ήταν ημίγυμνες και άφηναν τον Ιταλό πρωθυπουργό να τις αγγίζει στα πιο ιδιαίτερα σημεία του σώματός τους.

Στην συνέχεια, ο Καβαλίερε διάλεγε με ποιες κοπέλες ήθελε να περάσει την υπόλοιπη νύχτα, προσφέροντας, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα χρηματικά ποσά». Πρόκειται για στοιχεία και λεπτομέρειες, που θα παίξουν σίγουρα σημαντικό ρόλο και στην δίκη για το "Ρούμπι Γκέιτ", με κατηγορούμενο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που πρόκειται να αρχίσει στις 6 Απριλίου.

Ο δικηγόρος του "μίστερ τιβί", Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε σήμερα ότι «ο πελάτης του θα παραστεί σε όλες τις δίκες που τον αφορούν και θα υπερασπισθεί τον εαυτό του». Ο Ιταλός πρωθυπουργός, έχει ανακοινώσει ότι από τις αρχές Απριλίου, θα αφιερώσει κάθε Δευτέρα, στην υπεράσπισή του στις δικαστικές αίθουσες του Μιλάνου.

Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video

Νύχτα επεισοδίων ήταν η χτεσινή για τους κατοίκους της Κετατέας. Αργά το βράδυ ομάδες κατοίκων παρατάχθηκαν στη Λεωφόρο Λαυρίου, πλησίον των αστυνομικών δυνάμεων φρούρησης του Οβριοκάστρου και πέταξαν κροτίδες εναντίον τους και εκείνοι απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Oι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν εκεί γιατί νωρίς το βράδυ έληγε το «τελεσίγραφο» της Συντονιστικής Επιτροπής προς την περιφέρεια για την αποχώρηση των αστυνομικών από την περιοχή.

Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο
Άγρια επίθεση δέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος σε μία ταβέρνα στα Καλύβια από εξαγριωμένους κατοίκους της Κερατέας, οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά με ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις και του πέταξαν γιαούρτια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε στην ταβέρνα προκειμένου να μιλήσει με τη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Κερατέας που αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής. Εκεί μία ομάδα κατοίκων άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον κ. Πάγκαλο και ένα από τα συνθήματα ήταν το περίφημο "Δεν τα φάγαμε μαζί".

Εν συνεχεία οι κάτοικοι συνέχισαν τις αντιδράσεις και έφτασαν και στο σημείο να πετάξουν γιαούρτια στον κ. Πάγκαλο. Αμέσως επενέβη η προσωπική φρουρά του κ. Πάγκαλου τον οποίο φυγάδευσαν σε απόμερο σημείο της ταβέρνας, ενώ αστραπιαία βρέθηκε έξω από την ταβέρνα μία ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι της Κερατέας παρέμεινανα για ώρα έξω από την ταβέρνα και εκεί παρέμενε και η διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ ο κ. Πάγκαλος βρισκόταν ακόμα μέσα στην ταβέρνα.

Σε ιστοσελίδα των κατοίκων της Κερατέας και του αγώνα που κάνουν κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, οι κάτοικοι ανήρτησαν φωτογραφίες από την επίθεση κατά του Πάγκαλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

Τελεσίγραφο Καντάφι στους κατοίκους της Βεγγάζης

Τελεσίγραφο έστειλε το βράδυ της Τετάρτης, ο στρατός της Λιβύης, στους κατοίκους της Βεγγάζης, που βρίσκεται ακόμα υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών με το οποίο τους δίνει χρονικό περιθώριο, μέχρι τα μεσάνυχτα για να απομακρυνθούν από τις τοποθεσίες που βρίσκονται οι δυνάμεις των ανταρτών, αλλά και από τα μέρη που είναι συγκεντρωμένο πολεμικό υλικό.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην οθόνη του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, Αλ-Λίμπια, απευθυνόμενο στους κατοίκους της πόλης στην ανατολική περιοχή της χώρας, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι ο στρατός "έρχεται για να σας βοηθήσει και να εκκαθαρίσει την πόλη σας από τις ένοπλες συμμορίες".

Η Λιβυκή τηλεόραση είχε μεταδώσει την Τρίτη, ότι υποστηρικτές του καθεστώτος Καντάφι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη Βεγγάζη, κάτι όμως, που δεν επιβεβαιώθηκε από τους ξένους δημοσιογράφους.

Γεγονός είναι πως σε κανένα δεν είναι ξεκάθαρο αν το τελεσίγραφο του στρατού προς τους κατοίκους της πόλης, θα ακολουθήσει ανάληψη δράσης από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι.

Καντάφι: "Δε θα δοθεί μάχη στη Βεγγάζη"
Ο Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε την Τετάρτη, ότι δεν περιμένει ότι οι δυνάμεις του, θα χρειαστεί να δώσουν μάχη για να επανακτήσουν τον έλεγχο στη Βεγγάζη, που αποτελεί το προπύργιο των ανταρτών, στα ανατολικά της χώρας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό LBC, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα δοθεί μάχη για την ανακατάληψη της Βεγγάζης, ο Καντάφι απάντησε " όχι, όχι δεν το νομίζω ".

Και συνέχισε ο Λίβυος ηγέτης, που περιέγραψε τους επαναστάτες ως, "μέλη της Αλ Κάϊντα και τρομοκρατικά στοιχεία", τα οποία έχουν ήδη ηττηθεί, λέγοντας πως, "όλα τα μέρη στα οποία υπήρχαν θύλακοι των ανταρτών, έχουν πλέον εκκαθαρισθεί με τη βοήθεια των κατοίκων των περιοχών, που μας καθοδήγησαν στα κρησφύγετα τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Καντάφι παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις
Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης
Ο Καντάφι ελέγχει την Ρας Λανούφ
Ανακατέλαβε και τη Ζουάρα ο Καντάφι
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Από την ερχόμενη Κυριακή τέλος τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα

Αποδεσμεύονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από τα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα. Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε την υπουργική απόφαση με την οποία υλοποιεί την προ μηνός εξαγγελία του σχετικά με την αποδέσμευση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τους αγωνιστικούς χώρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το μέτρο θα ισχύσει από την προσεχή Κυριακή.

«Οι υπεύθυνοι των ποδοσφαιρικών ομάδων (ΠΑΕ) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την υγειονομική κάλυψη των διοργανώσεών τους», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας μάλιστα τις επιπτώσεις αυτής της πρακτικής στο σύστημα της δημόσιας υγείας. «Για κάθε ασθενοφόρο που βρίσκεται σε γήπεδο μένουν ακάλυπτοι 70.000 άνθρωποι», είχε τονίσει ο κ. Λοβέρδος.

Σεξ: Όταν ο άνδρας έχει... πονοκέφαλο

“Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο”. Αυτή είναι μια συνηθισμένη ατάκα της γυναίκας όταν δεν θέλει σεξ. Τι γίνεται όμως όταν αυτή την ατάκα ή παρόμοια την λέει ο...άνδρας; Όπως εξηγεί ο δρ Ίαν Κέρνερ, σύμβουλος σε θέματα σεξουαλικής υγείας στη Νέα Υόρκη, αν και πολλοί πιστεύουν πως οι γυναίκες είναι αυτές που κατά κανόνα χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, πολύ συχνά συμβαίνει και το αντίθετο.

Μερικές διεθνείς στατιστικές δείχνουν ότι η μειωμένη ερωτική επιθυμία ταλαιπωρεί σχεδόν ένα στα τρία ζευγάρια, με τουλάχιστον το 33% των γυναικών και το 16% των ανδρών να έχουν χαμηλή ή ανύπαρκτη λίμπιντο – γεγονός που υπονομεύει την ερωτική σχέση και μπορεί να κάνει τον/την σύντροφο να αισθάνεται ανεπιθύμητος.

Που μπορεί, όμως, να οφείλεται η μειωμένη ερωτική επιθυμία των ανδρών; Οι πιθανοί παράγοντες που ευθύνονται είναι πολλοί, κατά τον δρα Κέρνερ:

Βιολογικοί. Υπάρχουν πολλά πιθανά σωματικά αίτια για την χαμηλή ερωτική επιθυμία των ανδρών – από την καρδιοπάθεια και την λήψη αντικαταθλιπτικών έως την κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Εάν έχουν αποκλειστεί άλλοι παράγοντες (λ.χ. συναισθηματικοί ή προβλήματα στη σχέση), ο πάσχων καλό είναι να απευθύνεται σε έναν γιατρό, για να ελέγχεται οργανικά.

Συναισθηματικοί. Η ερωτική επιθυμία ενός άντρα συχνά σχετίζεται στενά με την αυτοεκτίμησή του: όταν υποφέρει η μία, υποφέρει και η άλλη.

Η οικονομική κρίση έχει καταρρακώσει την αυτοεκτίμηση πολλών ανδρών, που χάνουν τη δουλειά τους, βλέπουν τα οικονομικά τους να βουλιάζουν ή διαπιστώνουν πως πλέον δεν μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν την οικογένειά τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πολλοί άντρες αισθάνονται λιγότερο άντρες, ακόμα κι αν η σύντροφός τους διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι τα λεφτά ΔΕΝ κάνουν τον άντρα.

Προβλήματα στη σχέση. Ο θυμός, η δυσφορία και η γενική έλλειψη ικανοποίησης από τη σχέση είναι ολέθρια για την ερωτική επιθυμία των ανδρών με το ταίρι τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως χάνουν γενικώς την όρεξή τους για σεξ. Μπορεί κάλλιστα να την έχουν χάσει όσον αφορά τη συγκεκριμένη σύντροφο, αλλά να διατηρείται ακόρεστη για άλλες γυναίκες, για πορνό, για αυνανισμό κ.τ.λ. Ό,τι συμβαίνει έξω από την κρεβατοκάμαρα είθισται να επηρεάζει τη συμπεριφορά τους και εντός αυτής, συνεπώς εάν ένας άντρας βαριέται την σχέση του, θα βαριέται και στο κρεβάτι.

Υπερβολική άνεση της γυναίκας. Αν και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο τι ερεθίζει τους άντρες και τι τις γυναίκες, υπάρχουν ορισμένες ουσιώδεις διαφορές. Νέες μελέτες δείχνουν ότι η σεξουαλική διέγερση της γυναίκες εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το πόσο κοντά νιώθει με το ταίρι της και το πόσο ικανοποιημένη είναι γενικώς με τη σχέση τους.

Αυτό σημαίνει, πως αν η γυναίκα νιώθει πολύ άνετα και ασφαλής στη σχέση της, είναι πιθανό η λίμπιντό της να είναι στα ύψη – σε βαθμό να νιώθει σέξι ακόμα και με το μακό και την φόρμα της.

Για τον άντρα όμως, αυτή η αίσθηση της οικειότητας και της άνεσης μπορεί να δράσει εναντίον της ερωτικής επιθυμίας, ιδίως όταν έχει ως συνέπεια να χάνει το απρόσμενο, την συγκίνηση και τα οπτικά ερεθίσματα (όπως τα σέξι εσώρουχα, που πολλές γυναίκες ξεχνούν όταν χρονίζει η σχέση τους).

Υπερβολική ενασχόληση με το πορνό. Το Ίντερνετ έχει κάνει ιδιαίτερα προσβάσιμο το πορνό – και αν ένας άντρας αυνανίζεται συχνά ασχολούμενος με το κυβερνοσέξ, είναι πιθανό να χάσει την επαφή με το σεξ στον αληθινό κόσμο.

Όντως, μελέτες δείχνουν πως πολλοί άντρες αυνανίζονται την μετά-Ίντερνετ εποχή πέντε φορές συχνότερα απ’ ό,τι την προ-Ίντερνετ εποχή. Και αν ο αυνανισμός είναι φυσιολογικός για ένα 17χρονο, για τους 40άρηδες και άνω, δεν είναι διόλου.

Ιαπωνία: Σεισμός, Τσουνάμι, Ραδιένεργεια, Χιονιάς και Ελείψεις βασικών αγαθών

Αντιμέτωποι με την ραδιενέργεια, την κακοκαιρία αλλά και τις ελλείψεις σε βασικά αγαθά είναι χιλιάδες ιάπωνες στις πληγείσες περιοχές. Τραγική είναι η κατάσταση σε πόλεις κοντά στην Φουκουσίμα.

Για παράδειγμα ο δήμαρχος της πόλης Κοριγιάμα, κοντά στην Φουκουσίμα, είπε οτι είναι απελπισμένος αφού δεν υπάρχουν καύσιμα, νερό αλλά και τροφή για όσους είναι συγκεντρωμένοι σε καταυλισμούς. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει και εκατοντάδες που υποφέρουν από υποθερμία.

Οι θερμοκρασίες είναι πλεον στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προβλέπει οτι αυτό θα διαρκέσει για μέρες ολόκληρες.

"Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στον κόσμο: χρειαζόμαστε βοήθεια", δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της μικρής πόλης που δέχεται χιλιάδες Ιάπωνες οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους γιατί αυτές βρίσκονται στα περίχωρα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
"Επί του παρόντος, έχουμε δεχτεί 9.000 ανθρώπους", δήλωσε ο Μασάο Χάρα ο δήμαρχος της Κοριγιάμα, της κωμόπολης που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. δυτικά του πυρηνικού εργοστασίου.

Ο κόσμος έφθασε στην κωμόπολη από τότε που η κυβέρνηση έδωσε εντολή για την εκκένωση των περιοχών σε ακτίνα 20 χλμ. από τις εγκαταστάσεις, όπου αλυσιδωτά συμβάντα καταγράφονται στους αντιδραστήρες οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής.

Οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους "φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής", κυρίως στο γήπεδο του μπέιζμπολ, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε για το ενδεχόμενο χρήσης του σε φυσική καταστροφή.

"Αυτά που επειγόντως χρειαζόμαστε είναι βενζίνη, κηροζίνη, νερό και τρόφιμα", δήλωσε ο Χάρα. "Πάνω απ' όλα έχουμε έλλειψη κηροζίνης και τίποτε δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτή. Δεν μπορούμε να έχουμε θέρμανση ή να λειτουργήσουν οι αντλίες νερού", πρόσθεσε ενώ ακόμα κάνει κρύο στην περιοχή αυτή της βόρειας Ιαπωνίας.

Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει τουλάχιστον 80.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για να παράσχουν βοήθεια σε 500.000 εκτοπισμένους, εκ των οποίων 200.000 διέμεναν σε ακτίνα 20 χλμ. γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.


Τα επίπεδα ραδιενέργειας που έχουν διαρρεύσει από τους τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της πόλης Φουκουσίμα μετά τον μεγάλο σεισμό της Παρασκευής και το ενδεχόμενο τήξης των ραδιενεργών τους πυρήνων, έχουν αναγκάσει την ιαπωνική κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού.

Τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν όσο και άλλοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους πολίτες για την πιθανότητα περαιτέρω διαρροής ραδιενέργειας και ζήτησαν από όσους μένουν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το πυρηνικό συγκρότημα της Φουκουσίμα να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μόλυνσης. Σε περίπτωση εξόδου τους, τους προέτρεψαν επίσης να αναπνέουν μέσα από βρεγμένη πετσέτα και να φροντίζουν ώστε να διατηρούν το σώμα τους όσο το δυνατόν πιο καλυμμένο γίνεται.

Για αυτούς, αλλά και για τον γενικότερο πληθυσμό, οι αρχές έχουν προβλέψει να υπάρχει απόθεμα ιωδίου, που αποτελεί προστασία εναντίον της ραδιενέργειας, το οποίο θα μοιραστεί στους πολίτες.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων σε μία ακτίνα 30 χιλιομέτρων πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουσκουσίμα.
Αυτό έγινε γιατί υπάρχουν φόβοι τα ραδιενεργά σωματίδια που εκλύονται από τους αντιδραστήρες να μπούν στις καμπίνες των αεροπλάνων. Η απαγόρευση πτήσεων παρόλα αυτά δεν ισχύει για τα ελικόπτερα που μπορεί να αναπτυχθούν για να ψεκάσουν νερό πάνω από τον αντιδραστήρα για τον οποίο εκφράζονται ανησυχίες ότι υπερθερμαίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More