Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε πτώμα από τη μέση και κάτω στα Λιόσια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται παρόμοια μακάβρια ευρήματα, δηλαδή μέλη σώματος αλλοδαπών, στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

Τμήμα ανθρώπινου σώματος, από τη μέση και κάτω, βρέθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, πεταμένο στον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει σε μελαμψό άντρα και βρέθηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ, οι οποίοι και ενημέρωσαν την αστυνομία. Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται παρόμοια μακάβρια ευρήματα, δηλαδή μέλη σώματος αλλοδαπών, στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, και από την αστυνομία αποδίδονται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών.

Δεν τους αφήνουν να υιοθετήσουν επειδή είναι χορτοφάγοι!

Είναι απίστευτο! Ζευγάρι Κρητικών δεν μπορεί να υιοθετήσει παιδί επειδή δεν τρώει κρέας και ψάρι! Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην επίσημη απάντηση της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας με την οποία απορρίπτεται η αίτηση τους για την αναδοχή βρέφους. Οι δύο Ηρακλειώτες κρίνονται ακατάλληλοι για γονείς λόγω της “γαλακτοχορτοφαγικής διατροφής” τους, αν και πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια.

Η υπόθεση όπως γράφει η Ευ.Καρεκλάκη στην 'Πατρίδα' προκαλεί αίσθηση την ώρα που δεκάδες παιδιά βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε ιδρύματα ενώ εκατοντάδες άλλα “παζαρεύονται” από κυκλώματα αγοραπωλησίας βρεφών. Το ζευγάρι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσει δικαστικά πλέον το μωρό αλλά και να αντικρούσει το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλεται, σκεπτικό της Υπηρεσίας που το αποκλείει από κάθε περίπτωση αναδοχής ή υιοθεσίας.

Το παράδοξο είναι ότι αρχικώς η κοινωνική λειτουργός που χειρίστηκε την υπόθεση, είχε δηλώσει ενθουσιασμένη με την περίπτωση τους και μάλιστα τους διαβεβαίωσε-όπως αναφέρεται-ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για να πάρουν το βρέφος το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι τους. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Αγόρασαν την κούνια του, τα ρουχαλάκια του, μέχρι και νονό βρήκαν.

Αντί του μωρού ωστόσο …εισέπραξαν μία απάντηση που τους «λύγισε». Το Κράτος τους έκλεισε την πόρτα κρίνοντας ότι είναι ακατάλληλοι για γονείς εξαιτίας του γαλακτοχορτοφαγικού τρόπου διατροφής τους, παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι ανέλαβε τη δέσμευση να δίνει στο παιδί ό,τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του.

Η αγάπη που νιώθουν για το παιδί αλλά και η κατάφωρη αδικία την οποία υφίστανται, τους οδήγησε στην απόφαση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την αναδοχή του βρέφους αλλά και να ανατρέψουν το απαράδεκτο, όπως καταγγέλλουν, σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης της Πρόνοιας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουν το δρόμο και για άλλα ζευγάρια που μπορούν να βρεθούν στη θέση τους.

Ελληνικό C-130 στη Λιβύη

Στην κόλαση της Λιβύης πήγε τη νύχτα ελληνικό C-130 για να παραλάβει τους τρεις Ολλανδούς πιλότους του ελικοπτέρου που είχαν συλληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού πολιτών από τη Σύρτη.

Η αποστολή ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στην Πολεμική Αεροπορία, η οποία σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την είσοδο του C-130 στην καυτή ζώνη της Λιβυκής πρωτεύουσας. Το μεταγωγικό αεροσκάφος με αριθμό 743 απογειώθηκε περίπου στις 19:30 το βράδυ από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Τρίπολη, όπου αναμενόταν να προσγειωθεί λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, από την Ιταλία είχαν απογειωθεί δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS για να υποστηρίξουν την επιχείρηση και να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

Στο αεροσκάφος σύμφωνα με πληροφορίες επιβαίνει ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Δόλης, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Μοχαμεντ Ταχιρ Σιαλα, απεσταλμένο του Μουαμάρ Καντάφι.

Στη Λιβύη, οι μάχες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται, με την πετρελαϊκή πόλη του Ρας Λανούφ να έχει περάσει πλέον στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων. Το καθεστώς Καντάφι, δια του Σαϊντ αλ Ισλάμ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και προανήγγειλε επίθεση ευρείας κλίμακας κατά των ανταρτών.

Δικαίωση για 105 καθαρίστριες δημοσίων σχολείων

Δικαιωμένες βγήκαν από τη δικαστική αντιπαράθεσή τους με το δημόσιο 105 καθαρίστριες δημοσίων σχολείων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την υπ΄αριθμόν 394/2011 απόφασή του έκρινε ότι οι 105 καθαρίστριες προσέφεραν εξαρτημένη εργασία στο δημόσιο που παραβίαζε τα δικαιώματά τους και τώρα καλείται να αποζημιώσει την κάθε μία εργαζόμενη πληρώνοντας κατά περίπτωση αποζημιώσεις από 50.000 ως 72.000 ευρώ .

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στην αγωγή τους οι καθαρίστριες εργάζονταν υπό συνθήκες εξαρτημένης εργασίας ,αλλά στις λίστες του δημοσίου εμφανίζονταν ως «εργολάβοι».

«Με τον ψευδεπίγραφο αυτό χαρακτηρισμό το δημόσιο επιτύγχανε μεταξύ άλλων και καταβολή πολύ μικρότερης αμοιβής», όπως αναφέρουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των δικαιωμένων καθαριστριών κ.κ. Χρ. Νικολουτσόπουλος και Παν. Καμπίτης.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΠΟΡΤΟ 0-1

Άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League έκανε η Πόρτο. Οι “δράκοι” επικράτησαν με 1-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στο παγωμένο “Λουζνίκι”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των “16” της διοργάνωσης. Ο Γκουαρίν στο 70' το “χρυσό” γκολ των Πορτογάλων, οι οποίοι δεν επηρεάστηκαν στο ελάχιστο από τις πολικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μόσχα και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ντουμπιά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Έλτον, με την Πόρτο να απαντάει στο 6', με το σουτ-οβίδα του Φαλκάο που έδιωξε δύσκολα ο Ακινφέεφ. Η Πόρτο έδειχνε να έχει τον έλεγχο, αλλά στο 16', και μετά από προσπάθεια του Χόντα, ο Βάγκνερ Λαβ νικήθηκε εξεπαφής από τον Έλτον. Ο τελευταίος σταμάτησε εκ νέου τον Λαβ σε τετ α τετ στο 23', ενώ στο 28' ο Σεμπέρας γλίτωσε την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Φαλκάο. Η Πόρτο ζήτησε πέναλτι στο 34', σε ανατροπή του Γκουαρίν, σε μια φάση που ριπλέι δεν υπήρξε ποτέ.

Στο 37' οι Ρώσοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Βάγκνερ Λαβ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ντουμπιά στο ξεκίνημα της φάσης, σε μια εντελώς οριακή περίπτωση. Στο 44' ο Γκουαρίν νικήθηκε εξεπαφής από τον Ακινφέεφ, με το ματς να είναι ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, στο 47' ο Ακινφέεφ ήταν σε ετοιμότητα στο μακρινό σουτ του Μουτίνιο, ενώ στο 67' η κοντινή κεφαλιά του Σαπουνάρου δεν ανησύχησε τον Ακινφέεφ. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Γκουαρίν έμεινε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ακινφέεφ, γράφοντας το 0-1. Οι Πορτογάλοι διαχειρίστηκαν μάλλον εύκολα τα κεκτημένα μέχρι το φινάλε, κόντρα σε ένα αντίπαλο που η έλλειψη αγωνιστικής δράσης ήταν εμφανής.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2-3

Αξιοποιώντας στο απόλυτο όσες ευκαιρίες της παρουσιάστηκαν, η Βιγιαρεάλ πήρε μια σπουδαία νίκη στην «Μπάι Αρένα», επικρατώντας 3-2 της Λεβερκούζεν και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους «8». Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Γαρίδο πραγματοποίησε συνολικά 4 σουτ στην αντίπαλη εστία και ευτύχησε να σκοράρει στα τρία από αυτά, αφήνοντας... σύξυλους τους γηπεδούχους, που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι «ασπιρίνες» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν δίκαια στο 33’ με εκπληκτικό σουτ του Μίχαλ Κάντλετς από 30 μέτρα, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου (42’) με τον Ρόσι, στην ουσιαστικά πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή τους στα αντίπαλα καρέ!

Στην επανάληψη ο αγώνας έχασε τον καλό ρυθμό του πρώτου 45λέπτου και η Βιγιαρεάλ βρήκε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 70’, με ένα τυχερό γκολ του Νιλμάρ, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ρόσι! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πήρε κάποιες κόντρες και βρέθηκε μόνος προ του Αντλερ, τον οποίο δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Κάστρο και στο τελευταίο 20λεπτο πίεσε για την ολική ανατροπή, όμως η τελευταία κουβέντα ανήκε στο «κίτρινο υποβρύχιο»! Ο Νιλμάρ -και πάλι- έφυγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας και παρά την πίεση του Σβάαμπ πλάσαρε εύστοχα τον Αντλερ, χαρίζοντας μια ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του, που βρίσκεται πλέον με το... ένα πόδι στα προημιτελικά.

Τάξη στο χάος των τραπεζοκαθισμάτων

Επισκέψεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας προκειμένου να ελεγχθούν οι άδειες που φέρουν και ο χώρος που επιτρέπεται να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα.

Η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να μην «χαριστεί» σε κανένα ιδιοκτήτη που δεν πηγαίνει με το γράμμα του νόμου, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τάσο Αβραντίνη, υπεύθυνο για τη δημοτική αστυνομία, «θα πρέπει άμεσα να υπάρξει και νομοθετική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε οι άδειες που χορηγούνται, να είναι για 3-5 χρόνια και όχι ετήσιες, όπως σήμερα, γεγονός που συμβάλλει στη διαιώνιση της παρανομίας».

ΜΠΡΑΓΚΑ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-0

Με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σωτήρης Κυργιάκος στο 18’, η Μπράγκα επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ, σπάζοντας της παράλληλα το φετινό της αήττητο στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πορτογάλοι με την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξαν πιο έτοιμοι από τους Reds, που απείλησαν ελάχιστα και ηττήθηκαν δικαιότατα.

Τραγική η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, με το γνωστό κάκιστο πρόσωπο των εκτός έδρας αγώνων και η Μπράγκα μετά το αρχικό αναγνωριστικό διάστημα πήρε τον έλεγχο και άρχισε να πιέζει. Και το ανόητο πέναλτι που έκανε ο Κυργιάκος στο 18’, πάνω στον Μοσορό, έφερε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, την εκτέλεση ανέλαβε εύστοχα ο Αλαν.

Η Μπράγκα συνέχισε να κυνηγά το γκολ, τη στιγμή που η Λίβερπουλ με μοναδικό προωθημένο τον Κάουτ δεν μπορούσε να απειλήσει. Και στο 37’ η Μπράγκα πλησίασε στο 2-0, όταν από εκτέλεση φάουλ του Βιάνα και προσωρινή απομάκρυνση του Κάραγκερ, η μπάλα έφτασε στον Σίλβιο, που έκανε το σουτ και την έστειλε στο δοκάρι του εμβρόντητου Ρέινα. 1-0 το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και με την είσοδο του Κάρολ, η Λίβερπουλ έγινε πιο ζωντανή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην κατοχή της μπάλας, ενώ ζήτησε δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα πάνω σε Κάουτ (58’) και Κόουλ (62’). Στο 63’ η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη καθαρή ευκαιρία της, με το σουτ του Κάουτ που κόντραρε στον Κακά και κατέληξε κόρνερ. Πάλι ο Κάουτ στο 67’ είχε ωραίο σουτ, που έβγαλε ο Αρτουρ, ενώ από το κόρνερ η κεφαλιά του Κυργιάκου πέρασε μόλις άουτ!

Κάπου εκεί όμως εξαντλήθηκε η αντίδραση της Λίβερπουλ, η Μπράγκα μπόρεσε πάλι να παγώσει το ρυθμό και να πάει το παιχνίδι σβηστά ως το τέλος, στο 1-0. Ενα σκορ που δίνει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην Μπράγκα.

AΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 0-0

Ισόπαλες χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Αϊντχόφεν και Ρέιντζερς στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Σκωτσέζοι διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν ποτέ από την PSV (πέντε ματς, τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) και πήραν ελαφρύ προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού του «Άιμπροξ» που θα γίνει σε μια εβδομάδα.

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν με το γνωστό τους 4-3-3 με τον Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης, την ίδια ώρα που η έκπληξη του Γουόλτερ Σμιθ άκουγε στο όνομα του Νιλ Αλεξάντερ, ο οποίος προτιμήθηκε από τον -συνήθως βασικό- Άλαν ΜακΓκρέγκορ.

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά προϊδέασε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του «Φίλιπς Στάντιον» και το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν μια μερική εδαφική υπεροχή, μην μπορώντας ωστόσο να τη μετουσιώσουν σε γκολ. Το σκηνικό διατηρήθηκε και στην επανάληψη, με τη Ρέιντζερς τελικά να κρατά το μηδέν στην άμυνα και να έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί εν όψει της συνέχειας.

Υστέρηση 800 εκ. € στα έσοδα

Άκρως δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των εσόδων, ενόψει των κρίσιμων Συνόδων Κορυφής, αλλά και της επόμενης αξιολόγησης της Τρόικα, που θα βάλουν στο μικροσκόπιο το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Η παραίτηση Γεωργακόπουλου από την κεφαλή του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του Κράτους υποβλήθηκε την ώρα που πρωθυπουργός και Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκονται στις Βρυξέλλες για το "μεγάλο παζάρι", ενώ σήμερα στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει τα στοιχεία του α΄ διμήνου που δείχνουν τεράστια υστέρηση στην είσπραξη εσόδων, ύψους 750-800 εκατ. ευρώ έναντι των στόχων που τέθηκαν στο Μνημόνιο Νο 4.

Τα έσοδα τον Φεβρουάριο κατέγραψαν περαιτέρω μείωση σε σχέση με τον Ιανουάριο, με την πτώση να φθάνει στο 9,5% σε ετήσια βάση. Υπάρχουν μάλιστα και εφορίες που καταγράφουν μείωση εσόδων έως και 70% σε σχέση με πέρυσι, λόγω των μικρότερων εισπράξεων φόρου εισοδήματος (αφού ψαλιδίστηκαν στο μεταξύ μισθοί, δώρα, επιδόματα και θέσεις απασχόλησης).

Είναι ίσως ενδεικτικό ότι τα έσοδα από τα τελωνεία κατέγραψαν "βουτιά" 30%. Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη μείωση των εισαγωγών στη χώρα και συνακόλουθα την μείωση των αγαθών που εισάγονται για να προωθηθούν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση τους επόμενους μήνες. Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε στη θεαματική αυτή μείωση και το πετρέλαιο θέρμανσης, τον ειδικό φόρο επί του οποίου εισέπραττε ολόκληρο πέρσι το κράτος (πριν τον επιστρέψει μετά μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ) ενώ τώρα των εισπράττει μειωμένο.

Ακόμη και τα έσοδα από τον ΦΠΑ, που κινούνται καλύτερα από τους στόχους του προϋπολογισμού (λόγω της επιβολής του φόρου σε δικηγόρους, μηχανικούς κλπ) δεν καταφέρνουν να καλύψουν τη "μαύρη" τρύπα έναντι του ετήσιου στόχου να φθάνει στο πρώτο δίμηνο το. ευρώ.

Μ' αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η πρόβλεψη του επικαιροποιημένου μνημονίου, που ζητεί επιπλέον μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ για φέτος.

Προσέγγιζε διπλωμάτες για να τις βγάζουν άδειες εισόδου

Την είχαν ερωμένη και οι τρεις διπλωμάτες. Αυτή σέξι, γοητευτική και σαγηνευτική. Πήγαινε μαζί τους και τους χρησιμοποιούσε για να πετύχει την έκδοση αδειών εισόδου σε εργάτες.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε έρευνα στο προξενείο της στη Σανγκάη εξαιτίας των σχέσεων που διατηρούσαν αρκετοί διπλωμάτες με την ίδια "μοιραία γυναίκα", η οποία χρησιμοποιούσε τη γοητεία της για παράνομους σκοπούς.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές εφημερίδες, τρεις νοτιοκορεάτες διπλωμάτες με έδρα τη Σανγκάη είναι ύποπτοι ότι είχαν την ίδια ερωμένη, μια Κινέζα, η οποία χρησιμοποίησε την επιρροή της για να πετύχει την έκδοση αδειών εισόδου για κινέζους εργάτες στη Νότια Κορέα.

Η γυναίκα αυτή, η οποία αποκλήθηκε από τον Τύπο "η σειρήνα της Σανγκάης", φέρεται ότι απέκτησε επίσης εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων υψηλόβαθμων νοτιοκορεατών πολιτικών αξιωματούχων.

"Αφού λάβαμε πληροφορίες, ερευνήσαμε αυτή την υπόθεση και τα αποτελέσματα διαβιβάσθηκαν τον περασμένο μήνα στις (ενδιαφερόμενες) κυβερνητικές υπηρεσίες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του γραφείου του πρωθυπουργού.

Τα τρία υπουργεία από τα οποία εξαρτώνται οι διπλωμάτες --Εξωτερικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης-- διεξάγουν τώρα τη δική τους έρευνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Σεούλ ενημερώθηκε από το σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις πολύ στενές σχέσεις της συζύγου του με τους διπλωμάτες. Οι τελευταίοι αρνούνται πως διατηρούσαν δεσμό μαζί της.

Φωτογραφίες της γυναίκας με καθέναν από τους φερόμενους ως εραστές της δημοσιεύονται σήμερα στις νοτιοκορεατικές εφημερίδες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η γυναίκα χρησιμοποίησε επίσης την επιρροή της το 2008 για να δοθεί άδεια από το Πεκίνο να περάσουν στη Νότια Κορέα ένδεκα Βορειοκορεάτες που είχαν καταφύγει στο προξενείο. Η πολιτική της Κίνας είναι να στέλνει πίσω στη Βόρεια Κορέα τα πρόσωπα που διαφεύγουν από τη χώρα αυτή, παρα τις σοβαρές κυρώσεις που αντιμετωπίζουν κατά την επιστροφή τους.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στο άρθρο 99 περί πτώχευσης

Όπως ενημέρωσε η "Νεώριον", τα ναυπηγεία Σύρου δηλαδή, η θυγατρική της "Ναυπηγεία Ελευσίνας" κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Μάλιστα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που πρόσκαιρα αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της εταιρείας.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, συμφερόντων του επιχειρηματία Ν.Ταβουλάρη, υποστηρίζουν ότι έχουν έτοιμο σχέδιο επιχειρησιακό και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανείων ώστε και το πρόβλημα ρευστότητας να αντιμετωπιστεί και να επιτραπεί η ομαλή λειτουργία της και ιδίως η εκτέλεση των συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι εξελίξεις αιφνιδίασαν τους 730 εργαζομενους στα ναυπηγεία οι οποίοι ενημερώθηκαν πριν λίγο από τη διοικηση για τις δραματικες εξελίξεις.

Για να υπαχθεί είτε φυσικό πρόσωπο είτε νομικό στο άρθρο 99 θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ, η επιχείρηση θα πρέπει να απασχολεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα ενώ προϋπόθεση είναι να έχει ληφθεί η συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών, κατ΄αρχήν του 51% αυτών, και ταυτόχρονα να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Όπως δήλωσε o Παντελής Παπαβασιλείου, μέλος Διοίκησης Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας "η διοίκηση του ομίλου Ταβουλάρη που τόσο χρόνια ζούσε κρατικοδίαιτα απο τις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού, μας αιφνιδίασε. Δεν ξέραμε τίποτα για την υπαγωγή στη ρύθμιση για πτώχευση. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Νεωρίου δεν πρόκειται να το δεχτούν αυτό. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ζητάμε να γίνει κλαδική πολιτική και όχι μόνο να δίνουν πολεμικά προγράμματα και το πρόβλημα δεν είναι μόνο σε εμάς αλλά και στον Σκαραμαγκά και παντού.Ένας μεγάλος κλάδος οδηγείται σε διάλυση. Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αναρωτιώμαστε γιατί να κατασκευαστούν 250 πλοία εφοπλιστών στην Κίνα μετά τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση και να μην γίνουν και 5 πλοία στην Ελλάδα; Η αντίδρασή μας θα είναι τόσο δυναμική που δεν το φαντάζονται ούτε το περιμένουν".

'Όχι" της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας κ. Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι κατά της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και ότι είναι εύλογο να δοθεί μεγαλύτερη βοήθεια στις χώρες της Ευρωζώνης που εργάζονται για να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, ο κ. Νοβότνι, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκρίνουν το "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας".

Ερωτηθείς, αν θα ήταν λογικό η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ο Αυστριακός τραπεζίτης είπε ότι "αυτό δεν είναι η άποψη της ΕΚΤ".

Στην ερώτηση, αν θα πρέπει να δοθεί πρόσθετη βοήθεια για τις χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, που ήδη έλαβαν εξωτερική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους τους, ο κ. Νοβότνι είπε: "Αν υπάρχει η αίσθηση ότι αυτές οι χώρες πραγματικά προσπαθούν, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έρχονται, ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα επανέλθουν στην επιφάνεια σε δύο χρόνια, τότε είναι εύλογο να πει κανείς να υπάρξει βελτίωση (σ.σ.: όσον αφορά στη βοήθεια). Αν δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει οτιδήποτε".

Οι γιατροί διακόπτουν την πίστωση στον ΟΠΑΔ

Σταματούν από σήμερα Πέμπτη να δέχονται τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων, οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Οι γιατροί θα αμείβονται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους, με βάση το κρατικό τιμολόγιο και θα εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών την οποία θα προσκομίζει, στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος στο Ταμείο προκειμένου να πληρωθεί. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις ιατρικές εξετάσεις.

Οι ιατρικοί σύλλογοι Αθηνών και Πειραιά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων με τον ΟΠΑΔ, μέχρι την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων. Σύμφωνα με τους ιατρικούς συλλόγους, "οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν τους 15 μήνες και οι οφειλές στην Αττική ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ".

Προετοιμάζονται για το... Πάσχα!

Άρχισαν από τώρα να ζεσταίνουν τα… κάρβουνα οι «πεινασμένοι» που ετοιμάζονται να γιορτάσουν πριν της ώρας του το Πάσχα και εφοδιάζονται με τον απαραίτητο οβελία! Κάποιοι πιο τυπικοί, πάντως, δεν κρύβουν την προτίμησή τους στα… νηστίσιμα!

Στο Ηράκλειο Κρήτης, άγνωστοι μπήκαν κρυφά στην αυλή του σπιτιού ενός 70χρονου κτηνοτρόφου στην τοποθεσία "Περγιαυλός" του δημοτικού διαμερίσματος Προφήτη Ηλία και, χωρίς εκείνος να τους αντιληφθεί, πήραν μαζί τους τα δύο αρνιά του! Άλλα τέσσερα αρνιά έβγαλαν… «φτερά» και εξαφανίστηκαν από μια στάνη στην Καυκανιά Ηλείας!

Πιο… θρησκευόμενοι ήταν οι άγνωστοι που τρύπωσαν μέσα σε ένα παντοπωλείο στο Νιοχώρι της Κυλλήνης σπάζοντας την πόρτα με βαριοπούλα. Εκτός από την ταμειακή μηχανή που περιείχε 100 ευρώ, πήραν μαζί τους όσα νηστίσιμα βρήκαν! Αλλά και σε ένα φούρνο στην Κυλλήνη, όπου έσπασαν τη τζαμαρία, άρπαξαν την ταμειακή μηχανή με 20 ευρώ όλα κι όλα και πήραν και μερικές… λαγάνες! Κι επειδή το λάδι είναι απαραίτητο, είτε νηστεύει κάποιος είτε όχι, κάποιοι άλλοι άγνωστοι διέρρηξαν ένα ελαιοτριβείο στην Μουριά της Αρχαίας Ολυμπίας και άρπαξαν 900 κιλά λάδι συσκευασμένο σε 20 πλαστικά δοχεία, αξίας 2.300 ευρώ!

Μέχρι και δέκα χρόνια η αναμονή για μεταμόσχευση οι νεφροπαθείς

Μέχρι και 10 χρόνια είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στις λίστες αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) για μεταμόσχευση 950 νεφροπαθείς τελικού σταδίου και άλλοι 250 υποψήφιοι για μεταμοσχεύσεις άλλων οργάνων.

Και μέχρι να βρεθεί το μόσχευμα και να έρθει η ώρα της μεταμόσχευσης, που μπορεί να τους εξασφαλίσει άλλα 10 χρόνια ζωής, οι Έλληνες νεφροπαθείς αναγκάζονται να ζουν με χαμηλότερη ποιότητα ζωής από εκείνη των υγειών ανθρώπων, εμφανίζοντας σε μεγάλο βαθμό άγχος, κατάθλιψη και μελαγχολία.

Βασική παράμετρο για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής των νεφροπαθών τελικού σταδίου - που στην Ελλάδα ανέρχονται στις 13.000- σε συνδυασμό με την εξασφάλιση ικανοποιητικής ποιότητας ζωής, αποτελούν οι μεταμοσχεύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Καραγκιόζης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΜ, το 2010 έγιναν μόλις 135 μεταμοσχεύσεις, λιγότερες, δηλαδή, ακόμη κι από το 2001, το πρώτο έτος αναφοράς του ΕΟΜ, οπότε και είχαν ανέλθει σε 186. Την αισιοδοξία του 2008, που ήταν το έτος ρεκόρ για τις μεταμοσχεύσεις, μετά από μια δεκαετή ανοδική πορεία που είχε προηγηθεί, ακολούθησε η αναστροφή της τάσης το 2009 και την κατακρήμνιση του αριθμού των μεταμοσχεύσεων το 2010.


1.000.000 οι νεφροπαθείς στην Ελλάδα
Οι νεφροπάθειες αποτελούν σήμερα τεράστιο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, καθώς υπολογίζεται ότι πάσχουν από αυτές 1.000.000 Έλληνες, δηλαδή το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, ανέφερε από την πλευρά του ο νεφρολόγος, διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Γιώργος Βέργουλας.

Πρόσθεσε ότι η υπέρταση και ο διαβήτης τύπου ΙΙ, ευθύνονται σήμερα σχεδόν για το 70% των περιστατικών νεφρικής ανεπάρκειας τελικού σταδίου.

Πολλοί ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ) παρουσιάζουν καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ η ύπαρξη παραγόντων κινδύνου ευθύνεται για το περίπου 50% των καρδιαγγειακών επιπλοκών των ασθενών που βρίσκονται στην αιμοκάθαρση.


Σακχαρώδης διαβήτης στο 30% των νεφροπαθών τελικού σταδίου
Το 25-30% των νεφροπαθών τελικού σταδίου πάσχουν και από σακχαρώδη διαβήτη, παρουσιάζουν δηλαδή διαβητική νεφροπάθεια, ανέφερε από την πλευρά του ο νεφρολόγος διευθυντής ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο, Γρηγόρης Μεσυρλής. Παρά τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της διαβητικής νεφροπάθειας, ο κίνδυνος καρδιαγγειακού θανάτου παραμένει υψηλότερος στους διαβητικούς από ό,τι στους μη-διαβητικούς ασθενείς.

«Η υπερλιπιδαιμία, η υπερινσουλιναιμία, η υψηλή συστολική αρτηριακή πίεση, η υπεργλυκαιμία και η νεφρική δυσλειτουργία είναι οι μηχανισμοί εκείνοι που συμμετέχουν στην εμφάνιση της εξελισσόμενης αθηροσκλήρωσης και της καρδιαγγειακής νόσου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Επιπλέον το κάπνισμα αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο καθώς έχει ανεπιθύμητες ενέργειες στη νεφρική λειτουργία», πρόσθεσε ο κ Μεσυρλής.

Προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές

Σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, θα εφαρμόσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος υφυπουργός, Ιωάννης Κουτσούκος, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιώργου Κοντογιάννη.

Για το σχολικό έτος 2010-2011 το σχέδιο προώθησης φρούτων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, στις οποίες συγκεντρώνεται το 50% των μαθητών της χώρας. Για το επόμενο σχολικό έτος θα επιλεγούν άλλες περιφέρειες.

Τα προϊόντα που πρόκειται να διανεμηθούν είναι μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια και μαύρη κορινθιακή σταφίδα και η προμήθεια τους θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα τους, κατά τη χρονική περίοδο που τα συγκεκριμένα προϊόντα θα διανεμηθούν στα σχολεία. «Ο φορέας εκτέλεσης του σχεδίου θα είναι οποιοσδήποτε, δημόσιος ή ιδιωτικός και θα επιλεγεί με τη διενέργεια κλειστού διαγωνισμού», αναφέρει επίσης ο κ. Κουτσούκος.

Ο κ. Κοντογιάννης που είχε καταθέσει την ερώτηση στη Βουλή χαρακτήριζε «απορίας άξιον» γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Επικράτεια και γιατί δεν επιλέγονται Νομοί της χώρας, οι οποίοι έχουν το χαμηλότερο ποσοστό Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Κέρκυρα: Εντοπίστηκε λέμβος με λαθρομετανάστες

Η λέμβος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στα δυτικά της Κέρκυρας και είχε επιβαίνοντες οκτώ λαθρομετανάστες οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Αμέσως το λιμενικό μόλις εντόπισε την λέμβο, κινητοποιήθηκε και τους μετέφερε στο λιμάνι της Λευκίμμης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της λαθρομετανάστευσης τέτοια γεγονότα είναι συχνό φαινόμενο στην θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας.

Ζημιές ύψους 310 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγούνται οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων και της μείωσης της επιβατικής και μεταφορικής κίνησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας οι ζημιές θα φθάσουν τα 310 εκατ. ευρώ για το 2010.

Το κόστος καυσίμων είναι πλέον το 60% του συνολικού κόστους λειτουργίας της ακτοπλοϊκής επιχείρησης, λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Η διεθνής τιμή πετρελαίου, το Φεβρουάριο του 2009, ανά βαρέλι ήταν 43 ευρώ και το Φεβρουάριο του 2011 έφθασε τα 112 ευρώ.

Τα μέλη της Ένωσης έκαναν κριτική στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια για την αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δημόσιας υπηρεσίας ενώ δεν προχωράει ούτε η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πάντως οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση λόγω της αύξησης της τιμής στα καύσιμα, μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην επιβολή επίναυλου, ενώ ήδη μειώνουν τα δρομολόγια.

Πάτρα: Ζαρζαβατικά στον Σκανδαλίδη

Με ντομάτες και πορτοκάλια υποδέχτηκαν οι αγρότες της Αχαΐας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλιδη.

Ο υπουργός έφτασε χθες στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αστηρ για να παραστεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με θέμα " το καλάθι των αγροτικών προϊόντων".

Εξαιτίας της παρουσίας των αγροτών που είχαν συγκεντρωθεί ο κ. Σκανδαλίδης μπήκε στο ξενοδοχείο από την πίσω πόρτα.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες έριξαν τα προϊόντα τους στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους μπήκε στο χώρο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου περιμένοντας να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον υπουργό.

84χρονη γιαγιά έκανε σκόνη επίδοξο διαρρήκτη!

Ο νεαρός κακοποιός πίστεψε πως λόγω ηλικίας είχε εύκολο έργο. Όταν όμως κατάλαβε το λάθος του, ήταν αργά...

Όλα έγιναν μέρα-μεσημέρι στο σπίτι της ηλικιωμένης στο Γάζι του Ηρακλείου. Πρωταγωνιστής ένας θρασύτατος κακοποιός, που μπήκε στο σπίτι της 84χρονης και αρχισε να ψάχνει μπροστά της, συρτάρια και ντουλάπες. Ο 27χρονος μάλιστα, της είπε να καθίσει σε μια γωνιά και να μην τον εμποδίσει να βουτήξει τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.

Η 84χρονη ξεπέρασε το αρχικό σοκ γρήγορα και τότε έδωσε στον διαρρήκτη να καταλάβει το λάθος που έκανε. Τον άρπαξε από τα ρούχα, τον έριξε στο πάτωμα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ο 27χρονος προσπάθησε να ξεφύγει αλλά μάταια. Πολύ γρήγορα μπήκαν στο σπίτι συγγενείς της από τα κοντινά σπίτια και τον ακινητοποίησαν.

Λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και έτσι τα επόμενα επεισόδια της υπόθεσης θα παιχτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Χωρίς τρόλεϊ απο τις 10 το βράδυ

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 22:00 το βράδυ και έως τη λήξη της βάρδιας εξαιτίας της στάσης εργασίας που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ.

Ανάλογη στάση εργασίας πραγματοποίησαν και σήμερα το πρωί από την έναρξη της βάρδιας μέχρι της 07:00 το πρωί.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες.

Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος

Λίγη ώρα μετά την συνέντευξη Τύπου του Αχιλλέα Μπέου, ο Νικόλας Πατέρας πέρασε στην αντεπίθεση, μέσω γραπτής δήλωσής του.

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ως υποκλοπέας των κασετών, που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας ο Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε τον Μπέο εξαίρετο σεναριογράφο, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν έχει καμία κασέτα στα χέρια του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νικόλα Πατέρα:
«Ο κ. Μπέος, εκτός από πετυχημένος παράγοντας, πολυτάλαντος και λαλίστατος, μας απέδειξε σήμερα ότι είναι και εξαιρετικός σεναριογράφος. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω δώσει κασέτες σε οποιονδήποτε, διότι δεν έχω κασέτες στην κατοχή μου. Εάν είχαν έρθει κασέτες στην κατοχή μου, θα τις είχα παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τέλος, όσον αφορά τους συκοφαντικούς σε βάρος μου χαρακτηρισμούς του κ. Μπέου θα επιληφθεί του θέματος η δικαιοσύνη όπου θα κληθεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια

1,1 εκατομμύριο δολάρια για ένα τεύχος του Spiderman

Κι όμως ο Spiderman είναι πολύ μα πολύ ακριβός. Ένα τεύχος του περιοδικού κόμικς Marvel πωλήθηκε για 1,1 εκατομμύριο δολάρια.

Ένα τεύχος του αμερικανικού περιοδικού κόμικς Marvel στο οποίο ο Σπάιντερ-Μαν κάνει την πρώτη εμφάνισή του, το 1962, έφτασε την τιμή του 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων στη διάρκεια πλειστηριασμού στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο οργανωτής της πώλησης.

Το τεύχος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κόστιζε 12 σεντς όταν κυκλοφορούσε στα περίπτερα έχοντας στο εξώφυλλο τον Σπάιντερ-Μαν στην πρώτη εμφάνισή του.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσό που πληρώθηκε σε δημοπρασία για κόμικς. Το ρεκόρ του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων πέτυχε το 2010 ένα περιοδικό του 1938 στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του ο Σούπερμαν, υπενθύμισε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του ιστότοπου πωλήσεων στο Ίντερνετ ComicConnect.com Στίβεν Φίσλερ.

Έκλεισε πριν καν ανοίξει η ΜΕΘ του «Αγίου Ανδρέα»

Έκλεισε πριν καν... ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη νέα πτέρυγα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πάτρας ο Άγιος Ανδρέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα στα μηχανήματα της μονάδας με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιδιορθωθούν οι βλάβες για να λειτουργήσουν.

Η διαπίστωση των βλαβών έγινε στη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας των μηχανημάτων της μονάδας. Η διοίκηση του νοσοκομείου πάντως διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε θα λυθεί σύντομα και η μονάδα θα μπορέσει να φιλοξενήσει ασθενείς.

Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Αχιλλέας Μπέος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αφού αναγνώρισε τη φωνή του στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατήγγειλε ως υποκλοπέα τον εφοπλιστή, Νίκο Πατέρα.

Εξέφρασε την έκπληξή του για τη συγκεκριμένη πράξη του πρώην φίλου του και κατήγγειλε ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι μονταρισμένο. Πετώντας το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε ο ίδιος ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών, έστω και μονταρισμένο, δεν μπορεί να αποτελέσει προανακριτικό υλικό.

Είναι φανερό ότι ο βόθρος του ποδοσφαίρου έχει ανοίξει. Από δω και πέρα, τον λόγο έχει η Πολιτεία, εφόσον είναι σίγουρο ότι οι συγκεκριμένες συνομιλίες, που θα κάνουν το γύρο του κόσμου, διασύρουν τη χώρα μας ακόμα μία φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας Μπέος προανήγγειλε μηνύσεις σε βάρος των Πατέρα και Κούγια, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτός μίλησε με τον διαιτητή Δαλούκα.

Αναλυτικά τα λόγια του Αχιλλέα Μπέου:

Έχουμε τόσα κανάλια στην Ελλάδα; Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία, επιτέλους, να πω τα πράγματα με το όνομά τους. Βρίσκομαι απέναντί σας και, αντί να εκθειάζετε το έργο που έχω κάνει στον Ολυμπιακό Βόλου, ασχολούμαστε με μια πραγματικά στημένη υπόθεση, από έναν άνθρωπο που δυστυχώς για μεγάλο διάστημα ήταν προσωπικός μου φίλος.

Σκοπός του ήταν να στιγματίσει εμένα προσωπικά, αφού εγώ ήμουν η αιτία να απομυθοποιεί μετά τη ρήξη που είχαμε στις 17/12 μετά το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Μετά αποχώρησε μια για πάντα από τον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο Νικόλας Πατέρας.

Είχαμε επαφές πολλές φορές την ημέρα. Μου είχε εκμυστηρευτεί πως είχε καταγεγραμμένες συνομιλίες πολλών ανθρώπων, αλλά δεν πίστευα πως θα έκαναν το ίδιο και για τις δικές μας συζητήσεις. Αναρωτιέμαι σε τι κόσμο μεγαλώνω τα παιδιά μου.

Ουδέποτε ήμουν ρουφιάνος και δεν σκοπεύω να το κάνω στα 52 μου χρόνια. Προσωπικές μου συζητήσεις δεν πρόκειται να εκμυστηρευτώ, παρά μόνο αν είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω τον εαυτό μου. Αυτοί που δημιούργησαν την ιστορία, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Αυτά που αναφέρονται στις κασέτες είναι προϊόντα υποκλοπής και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Δεν αποδεικνύεται διάπραξη από μέρους μου οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος. Καλό είναι να ρωτήσετε, εσείς στα Μ.Μ.Ε., τις νομικές σας υπηρεσίες αν αυτά που λέω ή όχι ισχύουν. Καλό είναι να μην ακούτε μόνο την πλευρά του κυρίου Κούγια. Υπάρχουν και πολλοί καλύτεροι δικηγόροι.

Υποκλοπέας είναι ο Νικόλας Πατέρας. Θα αποδειχτεί από τη Δικαιοσύνη, όπου θα κληθεί να λογοδοτήσει. Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της.

Σχετικά με τις κασέτες δεν έχω καμία στην κατοχή μου. Ενημερώθηκα από το Ίντερνετ. Έχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι είναι προϊόν γενικών συνομιλιών πολλών μηνών, άρα και υποκλοπών, συρραφή από αποσπάσματα προσωπικών διαλέξεων. Δηλαδή κατασκευασμένες στα μέτρα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα.

Στον Πατέρα και τον αντιφατικό Αλέξη Κούγια ταιριάζει η παροιμία «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι». Αφήνω σε όλους εσάς να κρίνετε την αξιοπιστία του κ. Κούγια. Έστω και έτσι, Αλέξη Κούγια, υπερασπιστή της Δικαιοσύνης, στην κασέτα δεν ακούγεται καμία άλλη φωνή πλην της δικής μου, πώς δέχτηκες να γίνεις συνεργός σε απόκρυψη στοιχείων;

Κύριοι Πιλάβιε, Βασάρα, Τεροβίτσα, εγώ προσωπικά, αν σας έχω εκβιάσει, καταγγείλτε το εδώ και τώρα. Σήμερα μετά το ξεγύμνωμα του υποκλοπέα Νίκου Πατέρα και του συνεργού του Αλέξη Κούγια απορώ τι θα πω... Αλέξη Κούγια έχεις τον χρόνο να επανορθώσεις, να ομολογήσεις τον υποκλοπέα Νίκο Πατέρα. Σήμερα, μετά τις δηλώσεις του Δαλούκα, ήδη Πατέρας και Κούγιας έπρεπε να ψάχνουν να κρυφτούν. Με τον κ. Δαλούκα τις όποιες διαφορές μας θα τις λύσουμε στα δικαστήρια

Πράγματι, μετά τον αγώνα μιλήσαμε με τον Δαλούκα σε έντονο ύφος, με αφορμή το γνωστό πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό. Καλώ τον εισαγγελέα να κάνει άρση απορρήτου τώρα τόσο του δικού μου τηλεφώνου όσο και του Νικόλα Πατέρα, την επόμενη ημέρα του αγώνα Άρη - Παναθηναϊκού μεταξύ των ωρών 9.30-12.30 το πρωί και να αποδειχθεί ποιος πήρε ποιον και το αντικείμενο της συζήτησης.

Και αν μπει στον κόπο ο εισαγγελέας, ας επιχειρήσει να δει μήπως κατά λάθος ο ίδιος αριθμός του Πατέρα έχει επικοινωνήσει με τον Δαλούκα την ημέρα του αγώνα Άρη - Παναθηναϊκού. Για να πέσουν επιτέλους οι μάσκες!

Αυτή η κατάσταση θα φτάσει μέχρι τέλους. Δεν θα κουκουλωθεί, όπως οι κατηγορίες για τον ξυλοδαρμό του κύριου Βασσάρα. Λέτε όλοι να επέμβουν οι δικαστικοί λειτουργοί. Πού, κύριοι, να επέμβουν; Εγώ προκαλώ τον κύριο Πατέρα και τον κύριο Κούγια να πάνε τις γνήσιες κασέτες. Μέχρι τη Δευτέρα έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να καταθέσει μήνυση στους Πατέρα και Κούγια για κακουργηματικές πράξεις εις βάρος μου.

Επίσης, να σημειώσω ότι ο Θανάσης Κανελλόπουλος από σήμερα παύει να είναι προσωπικός μου δικηγόρος και στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες... Εδώ και 17 ημέρες ο κύριος Κανελλόπουλος έχει παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου.

Το κείμενο των κασετών που προσπαθούν να το εμφανίσουν ως ενιαίο αποτελεί συρραφή λέξεων και φράσεων. Δηλαδή, μέσα από 50, 100 συνομιλίες επιλέξαμε αυτό που θέλαμε και φτιάξαμε κασέτες.
Αν είναι μάγκες, ας πάνε τις γνήσιες. Με αυτές τις κασέτες γελάει μέχρι και η ... Ταρζανία. Δυστυχώς εσείς, κάποιοι, τις πήρατε σοβαρά. Εγώ γελάω ακόμη.

Δεν προχώρησα σε αναλυτικότερες διαλέξεις που προκύπτουν από αυτές τις πλαστές κασέτες, γιατί είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω σε ό,τι θέλετε... Περιμένω...

Ακολουθούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους

Γιατί πήρε τον Δαλούκα τηλέφωνο: «Θα σας πω γιατί τον πήρα. Γιατί είναι ένας διαιτητής από τον Βόλο και τον πήρα να του πω ότι το πέναλτι που έδωσε εκθέτει τον ίδιο και όλο τον Βόλο».

Για το «Βαγγέλη ψάξου...» που ακούγεται: «Πού ακούγεται αυτό; Δεν απαντάω σε κάτι που δεν έχω στα χέρια μου. Απαντάω για την κασέτα που είναι για το Άρης - Παναθηναϊκός. Εκεί να σας πω ό,τι θέλετε. Εγώ άλλη κασέτα δεν έχω ακούσει. Να σας πω όμως... Θα πρέπει να ξέρετε ότι με τη σημερινή τεχνολογία μπορούμε να επιλέξουμε από μία συζήτηση δύο ωρών πέντε, δέκα κουβέντες και να κάνουμε ένα κείμενο... Όταν μάλιστα δεν έχει αντίλογο. Δηλαδή τι κάνω εγώ, μιλάω στον εαυτό μου; Ο Νικόλας Πατέρας είναι 100% ο υποκλοπέας και ο Νικόλας Πατέρας είναι 100% ο συνομιλητής».

Ο λόγος που ηχογράφησε τις συνομιλίες του ο Νικόλας Πατέρας: «Ο λόγος που ηχογράφησε τις συνομιλίες του ο Νικόλας Πατέρας: «Τη συρραφή της κασέτας τη θεωρώ δεδομένη. Το είπε κι ο κ. Κούγιας. Το γιατί το έκανε ο κύριος Πατέρας, ρωτήστε τον. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι με προσωπικό κόστος βοήθησα, ώστε να διαλυθεί μια για πάντα η παράγκα των αδελφών Μητρόπουλων, έτσι έγινε και με τον Πατέρα. Έφυγε και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Το ποδόσφαιρο δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν τον Πατέρα, έχει ανάγκη από αρσενικούς, από ανθρώπους που λένε τα πράγματα με το όνομά τους».

Για το αν στόχος είναι ο ίδιος ή ο Ολυμπιακός Βόλου: «Δεν νομίζω ότι είναι στόχος η ομάδα, διότι είναι μια από τις αγαπημένες ομάδες του κόσμου. Πιστεύω ότι στόχος είμαι μόνο εγώ, γιατί δεν μασάω από αυτούς. Αυτοί είναι οι περαστικοί. Υπάρχει λόγος κι ο κ. Πατέρας το είχε πει στο περιβάλλον του ότι θα τον βρω μπροστά του. Δεν είχε προηγηθεί η ρήξη στο Δ.Σ. της Superleague και τα όσα έγιναν. Άλλωστε, το έργο του είναι μεγάλο, αν κρίνουμε κι από τις μέρες του στον Εθνικό. Θα μείνει στην ιστορία».

Αν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Κάποιοι άλλοι στη θέση μου θα το θεωρούσαν τίτλο τιμής, να μπορώ εγώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό Πειραιώς να πάρει το πρωτάθλημα».

Για τις σχέσεις του με Πατέρα και Μαρινάκη: «Οι σχέσεις μου με τον Νίκο Πατέρα αποδεικνύονται από την παρουσία του στα γενέθλιά του στις 26 Αυγούστου -όσοι δεν ξέρετε, τότε έχει γενέθλια να του στείλετε λουλούδια- όσο κι από την κοινή παρουσία μου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη Μύκονο, που είχαμε προσωπικές στιγμές, όταν βρήκα χρόνο να περάσω μαζί με τη γυναίκα μου.

Μια σχέση δεν δίνει δικαίωμα σε κάποιον να νομίζει ότι συμμετείχα σε πράξεις ανιδιοτελείς ή ιδιοτελείς ή αν θέλετε να υπήρχαν σκοπιμότητες. Το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναμφισβήτητα έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω με τον πρόεδρο της Superleague ή με παράγοντα άλλης ομάδας. Είναι επίσης δικαίωμά μου να επιλέξω πότε θα σταματήσω να είμαι φίλος με τον Πατέρα, τον Μαρινάκη, τον Καραλή ή οποιονδήποτε άλλον.

Για τις κασέτες: «Δεν μπορώ να πω ότι οι σχέσεις μου είχαν θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Ο κ. Κούγιας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τις ταινίες θα τις πάρουν στο Χόλιγουντ, για να κάνουν ταινίες για την Ινδία! Να φέρουν τις γνήσιες κασέτες, γιατί αυτές θα ακούνε μόνο όσοι είναι ερωτευμένοι με τη φωνή μου. Οι άλλες θα καούν! Εγώ παραδέχομαι ότι τον πήρα μετά το τέλος του αγώνα. Τώρα βράδυ ήταν, πρωί, εγώ παραδέχομαι ότι πήρα. Τώρα όσα έχουν ειπωθεί ίσως είναι κουβέντες επιλεκτικά μαζεμένες.

Μεγαλώνω πέντε παιδιά και θέλω να είναι περήφανα για τα παιδιά τους. Έμπορος ναρκωτικός δεν είμαι, ούτε με δημόσια έργα ασχολούμαι. Για αυτό τα λέω όπως θέλω. Η Σ.Δ.Ο..Ε έχει έρθει πέντε φορές από την αρχή της χρονιάς. Ας έρθουν όσες θέλουν! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Να έρθουν, να τους ετοιμάσω κι ένα αρνί, γιατί στον Βόλο έχουμε καλά ψητά».

Για το αν θέλουν κάποιοι να τον... τελειώσουν: «Ο κύριος Πατέρας έχει αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα κάθεται στο μπαλκόνι του και μετράει τα αυτοκίνητα που περνάνε. Μονά-ζυγά. Θα συμφωνήσω ότι δεν είμαι αρεστός. Και πώς να είμαι; Αφού προκαλώ. Δεν έχω γραφείο με δημοσιογράφους, να κάνω τραπέζια, να κάνω επικοινωνιακά τρικ. Έτσι είμαι. Είμαι ειλικρινής.

Πήρα μια ομάδα που πριν από 2 1/2 χρόνια χρωστούσε σε όποιον μιλούσε Ελληνικά, είχε 53 προσφυγές και βρισκόταν στην τελευταία θέση. Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει 1.400.000 ευρώ. Και δεν μιλάμε για ρυθμίσεις, αλλά για Ι.Κ.Α. κ.τ.λ.. Δεν χρωστάει σε κανέναν, παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.
Φέρτε τεχνοκράτες όπως ο Κιντής. Να χρεώνω τις ομάδες 150 εκατ. ευρώ. Να έχουν ένα γραφείο, τανζανία που πληρώνουν οι φουκαριάρες οι ομάδες, να κρατάνε το προφίλ τους. Σάπιοι μέσα τους. Αυτούς θέλετε; Για να πει κάποιος ότι δεν θέλει τον Μπέο, αν βρεθεί κάποιος να πει ότι έχω κάνει εγκληματικές πράξεις. Να έρθει ένας να το πει;

Είμαι εύσωμος, χοντρός, καραφλός. Εντάξει δεν είμαι αρεστός. Θα κριθώ για το έργο στον Ολυμπιακό Βόλο και τον Πανιώνιο. Ας με κρίνετε για αυτό. Είδαμε και τώρα που είναι ο Πανιώνιος».

Για τη φράση του ότι οι κασέτες είναι πλαστές: «Οταν λέω πλαστές, εννοώ ότι είναι συρραφή. Ζητάω την άρση του απορρήτου, δημόσια. Να πάει ο εισαγγελέας να ψάξει αν μίλησα πριν από τον αγώνα εγώ με τον κ. Δαλούκα. Μήπως μίλησε με κάποιον άλλον. 11 Σεπτεμβρίου έπαιξε Άρης - ΠΑΟ, 12 Σεπτεμβρίου εγώ μιλάω με τον κ. Πατέρα. Με πήρε αυτός. Ας ψάξουν να δουν τι είπαμε».

Για τον ορισμό του διαιτητή: «Θεωρώ γελοίο και ο τελευταίος να πιστέψει ότι εγώ έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού έναν διεθνή διαιτητή. Θεωρώ όμως ότι πολλοί από εσάς τους δημοσιογράφους μπορείτε να κρίνετε πόσοι αξιολογημένοι διαιτητές μπορούν να διαιτητεύσουν ένα παιχνίδι. Τους προκαλώ! Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Θεωρώ γελοίο ότι έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε έναν αγώνα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού έναν διεθνή διαιτητή.

Μπορούμε, όμως, να κρίνουμε παραμονές ενός ντέρμπι ποιοι θα οριστούν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ. Και δημοσιογράφοι και παράγοντες μπορούν να το κάνουν. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα. Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός λέγατε όλοι σας ότι ο πιο πιθανός να διαιτητεύσει ήταν ο Καλόπουλος».

Για την κασέτα του Αλέξη Κούγια σχετικά με το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός:« Για παράδειγμα, σήμερα μιλάμε στο γραφείο μου και με καταγράφετε στο μαγνητόφωνο, λέμε κάποια πράγματα που θίγουν ορισμένους. Εσείς κόβετε ό,τι θέλετε και τα παρουσιάζετε όπως θέλετε. Δεν ξέρω αν από τις 1.000 συζητήσεις που έχουμε κάνει με έχει γράψει σε όλες. Δεν ξέρω αν σε κάποιες αναφέρεται ο Τσετσένος ή ο Βούλγαρος.

Μπορώ να μιλάω με έναν φίλο μου αδιάκριτα και να λέω ότι "γεμίσαμε Αλβανούς ή Βούλγαρους". Να τις κρίνουν οι ειδικοί και μετά να δούμε αν είναι γνήσιες ή αν είναι οι κασέτες της Τζούλιας. Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα λάμψει».

Για τη διαμάχη με μερίδα οπαδών του Βόλου και την προαναγγελία αποχώρησης του: «Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές εγώ γίνομαι πιο δυνατός. Η δήλωσή μου για αποχώρηση από τα δρώμενα από τον Ολυμπιακό Βόλου είχε να κάνει με μια προσωπική στιγμή, με μια μικρή μερίδα φιλάθλων, που στο παρελθόν τους είχα δώσει δικαίωμα να σχολιάζουν. Πρέπει να στηρίζουν την ιδέα και όχι τα πρόσωπα. Αν το καλοκαίρι βρεθεί κάποιος καλός παράγοντας, καλός επενδυτής και όχι στιλ Νίκου Πατέρα, να είστε σίγουροι θα αποχωρήσω. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποχωρήσω, αν, για παράδειγμα, δεν είμαι αρεστός στον κ. Μπιτσαξή. Χωρίς να θέλω να θίξω τον άνθρωπο.

Στην Ελλάδα είναι να γελάς. Ακουσα σήμερα ότι ο κύριος Αδαμίδης έστειλε λέει επιστολή στον πρωθυπουργό, στην ΕΠΟ, στο ... CNN να αναλάβει, όπως έκανε η Θάτσερ, να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω με τι ιδιότητα. Είναι να γελάει ο κόσμος.

Για το αν ο Πατέρας είχε σκοπιμότητα ο Δαλούκας να παίξει υπέρ του Άρη: «Δεν έχω φίλους δημοσιογράφους. Αν μπορούσατε να με μαστιγώσετε, θα με μαστιγώνατε. Θα σας έλεγα περισσότερα και θα μπορούσα να σχολιάσω αν ακούγαμε την κανονική κασέτα. Ας φέρουν τις γνήσιες, να ακούσω ποια ομιλία είναι αυτή, γιατί πού να θυμάμαι ποια από όλες μπορεί να είναι, για να δούμε».

Για το αν ο Πατέρας μίλησε με τον Δαλούκα μετά το ματς με τον Άρη: «Πριν είπα μήπως ο ίδιος ο αριθμός να πήρε τον Δαλούκα. Με τον Πατέρα μίλησα εκείνη την ημέρα και είπαμε πολλά για το αν ήταν πέναλτι ή όχι. Για τον Δαλούκα δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί έμαθα ότι έχε και ένα οικογενειακό πρόβλημα».

Για το αν θα κινηθεί και μέσω της ποδοσφαιρικής νομοθεσίας για να τιμωρήσει τον Α. Κούγια: «Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το τέλος. Αν υπάρχει στην Αλβανία σχετική νομοθεσία που μπορεί να τους τιμωρήσει, θα κάνω κι εκεί καταγγελία. Αν τιμωρηθεί βέβαια τόσο πολύ, θα εξαφανιστεί. Αφήστε τον να βγαίνει να μιλάει, για να γελάει ο κόσμος. Περνάμε, άλλωστε δύσκολες στιγμές στην Ελλάδα».

Για το αν νομίζει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να κινηθεί για να τιμωρηθεί ο κ. Κούγιας για δυσφήμηση του αθλήματος: «Αν τιμωρηθεί τόσες φορές, θα εξαφανιστεί. Είναι καλό ξέρετε πού και πού να βγαίνει ο κ. Κούγιας να γελάει και ο κόσμος»

Για το αν το ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο: Αν ήταν ο Γκαγκάτσης, τώρα δεν θα επέτρεπε να μιλάει κανένας Νικητιάδης και κανένας Μπιτσαξής.

Από την πλευρά μου θα κινήσω όλες τις διαδικασίες, ό,τι είναι απαραίτητο. Αν υπήρχε ένα σωστό δικαστήριο έπρεπε ήδη να έχει τιμωρηθεί ο κ. Κούγιας, γιατί τρία χρόνια τώρα ταλαιπωρεί και διασύρει το όνομα μιας ιστορικής ομάδας, όπως η Παναχαϊκή, που δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί μόνος του

Για το Μακάμπι-Ολυμπιακός κι αν επιμένει ότι δεν έχει κάποια σχέση: «Τι είμαι, χθες αμφισβήτησα, σήμερα άλλη θέση; Τι είμαι εγώ, Κούγιας; Κάθε μέρα να αλλάζουμε.

Για το ποιος είναι ο Βαγγέλης: «Δεν ξέρω ίσως να είναι και ο Περπινιάδης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος

Παύση 21 ιερέων λόγω έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση

Εκτός άμβωνα βρέθηκαν προσωρινά 21 καθολικοί ιερείς στη Φιλαδέλφεια, που ερευνώνται ως ύποπτοι σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.΄

Η κίνηση ακολουθεί σωρεία επικρίσεων σε βάρος της οικείας Αρχιεπισκοπής για τα «στραβά μάτια» που έκανε σε προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις.

Οι ιερείς δεν θα ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε ο καρδινάλιος Τζάστιν Ριγκάλι, σημειώνοντας πως τα ονόματά τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Οι εβδομάδες που ακολούθησαν την ανακοίνωση στοιχείων της έρευνας «ήταν δύσκολες, κυρίως για τα θύματα της κακοποίησης αλλά και για όλους τους καθολικούς της κοινότητάς μας» ανέφερε ο καρδινάλιος.

Κατά την έρευνα, που διεξάγεται για σχεδόν δύο χρόνια, έχουν προκύψει μέχρι στιγμής στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες σε δύο ιερείς, έναν πρώην ιερέα και έναν δάσκαλο καθολικού σχολείου για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.

Ακόμη χειρότερο όμως για την αρχιεπισκοπή ήταν πως κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρώην υψηλά ιστάμενο στέλεχος της μετέθεσε τους ιερείς σε άλλες ενορίες χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν για τις καταγγελίες σε βάρος τους.

Η έρευνα ανέφερε επίσης πως 37 ιερείς, εναντίον των οποίων υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για κακοποίηση ανηλίκων, είχαν παραμείνει στις θέσεις τους κανονικά. Έπειτα από αυτά, ο καρδινάλιος Ριγκάλι δεσμεύτηκε πως η αρχιεπισκοπή θα αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη βαρύτητα τις καταγγελίες.

Σπουδαία ματς για τη φάση των "16" του Europa League

Μεγάλα παιχνίδια, κάμποσα από τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα τα αντίστοιχα του Τσάμπιονς Λιγκ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της φάση των «16» του Europa League. Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι ιδιαίτερα αμφίρροπες , καθότι θεωρείται δύσκολο να πάρει κάποια ομάδα σαφές προβάδισμα για να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού.

Υπενθυμίσουμε ότι έξι από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτή την φάση της διοργάνωσης έχουν σηκώσει το τρόπαιο (ως Κύπελλο UEFA) κι αυτές είναι οι Λίβερπουλ, Αϊντχόφεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Πόρτο και Άγιαξ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο (20:00)
Στην παγωμένη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει στο Europa League κόντρα στην Πόρτο. Έχει να χάσει στην διοργάνωση από την σεζόν 2005/06 όταν και λεγόταν ακόμα κύπελλο UEFA αλλά οι Πορτογάλοι φαίνονται προετοιμασμένοι να κάνουν την έκπληξη. Η επίθεση των «Δράκων» βγάζει φωτιές κι αναμένεται παιχνίδι με πολλά γκολ.

Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς (20:00)
Μπορεί οι Ολλανδοί να έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας αλλά οι Ρέιντζερς δεν πρόκειται να είναι χαλαροί. Άλλωστε η παράδοση δεν βοηθά την Αϊντχόφεν, η οποία σε 4 ματς κόντρα στους «Τζερς» δεν έχουν γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης.

Μπάγερν Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ (20:00)
Δυνατό δίδυμο. Οι Γερμανοί έχουν την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης με μόλις δύο γκολ παθητικό. Επίσης, έχουν φτιάξει ένα αήττητο δέκα αγώνων. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει ταξιδέψει στην Γερμανία με σκοπό να της το χαλάσει με καπετάνιο του τον Τζουζέπε Ρόσι, ο οποίος βρίσκεται σε αρκετά καλή φόρμα.

Μπράγκα-Λίβερπουλ (20:00)
Με άγνοια κινδύνου, η Μπράγκα θα υποδεχτεί την Λίβερπουλ. Το κίνητρο των Πορτογάλων είναι μεγάλο όσο και το πρεστίζ του αντιπάλου και δείχνουν ικανοί να κάνουν την ζημιά. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά η Λίβερπουλ δεν είναι και η πιο σταθερή ομάδα στην Ευρώπη. Βέβαια, ο Κένι Νταγκλίς έχει μεταμορφώσει τους «κόκκινους» και ειδικά έπειτα από την μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοδοξούν να έχουν το πλεονέκτημα για πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν (22:05)
Ένα σίκουελ της φάσης των «16» του κυπέλλου UEFA την περίοδο 2006/2007 θα ζήσουμε με αυτό το ζευγάρι. Τότε, η Μπενφίκα είχε πανηγυρίσει την πρόκριση στους «8». Μένει να δούμε αν τώρα το σενάριο θα αλλάξει και οι Παριζιάνοι θα εκδικηθούν τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι (22:05)
Οι «πολίτες» δεν έχουν ξανασυναντήσει την Ντιναμό Κιέβου αλλά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις από Ουκρανία. Ο τεχνικός της Σίτι είχε αντιμετωπίσει την Ντιναμό ως παίκτης της Λάτσιο την σεζόν 1999/2000 για το Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα είχε φύγει νικητής από το Κίεβο. Οπότε, ο Ιταλός γνωρίζει την συνταγή της επιτυχίας, φτάνει μόνο να την θυμάται 11 χρόνια αργότερα.

Τβέντε-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (22:05)
Όταν έχεις στην ομάδα σου παίκτες όπως ο Ντάνι, ο Κερζάκοφ και ο Μπρούνο Άλβες σαφώς και θεωρείσαι φαβορί, ακόμα και για το τρόπαιο. Έτσι, πρώτο μέλημα της ομάδας του Σπαλέτι είναι να φύγει από την Ολλανδία με μηδέν παθητικό. Από την άλλη, ο Μισέλ Πρεντόμ λέει πως για να νικήσει την Ζενίτ πρέπει η ομάδα του να παίξει το τέλειο παιχνίδι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Δεν έχει κι άδικο ο Βέλγος.

Άγιαξ-Σπάρτακ Μόσχας (22:05)
Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ και ο βοηθός του Ντάνι Μπλιντ το 1998 είχαν γνωρίσει, ως ποδοσφαιριστές, τον αποκλεισμό από την Σπαρτάκ Μόσχας στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου UEFA. Σαφώς και θα ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από τους Ρώσους. Όμως ο Καρπίν έχει δημιουργήσει μια πολύ ποιοτική ομάδα και θα είναι «σκληρό» καρύδι.

Πανεπιστημιακά συγγράμματα: Απίστευτη σπατάλη εκατομμυρίων

243.000 φοιτητές, πανεπιστημιακά βιβλία για 600.000 άτομα! Επί δεκαετίες χάναμε εκατομμύρια για τα συγγράμματα στα πανεπιστήμια.

Χορός εκατομμυρίων για τα συγγράμματα βρισκόταν σε εξέλιξη επί δεκαετίες στα πανεπιστήμια. Μπορεί οι φοιτητές που χρειάζονταν πανεπιστημιακά βιβλία να ήταν μόνο 243.000, οι αγορές όμως γίνονταν για 600.000 άτομα. Και όπως φανερώνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι 243.000 ενεργοί φοιτητές των πανεπιστημίων που ζήτησαν και πήραν εφέτος συγγράμματα δεν έκαναν... εκπτώσεις στις προτιμήσεις τους καθώς παρέλαβαν... 1.886.476 συγγράμματα για τις σπουδές τους.

Αυτά αποκαλύπτουν στοιχεία του ηλεκτρονικού προγράμματος «Ευδοξος» για την προμήθεια των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που παρουσιάστηκαν την Τρίτη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Οπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, σε πολλά πανεπιστήμια το κόστος των συγγραμμάτων διαφέρει πολύ.

Ετσι, πολλά τμήματα χρυσοπληρώνουν συγγράμματα για το ίδιο μάθημα, καθώς οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τουλάχιστον δύο «πακέτα» συγγραμμάτων που προτείνουν οι διδάσκοντες (και συχνά συγγραφείς οι ίδιοι). Πολλά από αυτά τα πακέτα περιλάμβαναν περισσότερα από 10 βιβλία και προσφέρονταν ως πρώτη επιλογή.

Οπως ανακοινώθηκε μάλιστα, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών οι φοιτητές επέλεξαν «πακέτο» συγγραμμάτων με κόστος 1.138 ευρώ ανά έτος, ενώ στην Ιατρική Πάτρας οι φοιτητές επέλεξαν άλλο «πακέτο» με κόστος 318 ευρώ.

Ελληνικό All Star Game στις 12 & 13 Μαρτίου

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα λίγες είναι οι πραγματικές γιορτές του ελληνικού μπάκετ και γι' αυτό όλοι περιμένουν το All Star Game που θα διεξαχθεί στον Πύργο.

Οι σπουδαίοι παίκτες που κοσμούν το ελληνικό πρωτάθλημα θα δώσουν το παρών και υποόσχονται πλούσιο θέαμα σε ένα γήπεδο που αναμένεται να είναι γεμάτο.

Οι Έλληνες επίλεκτοι:

Αναλυτικά η λίστα των Ελλήνων παικτών.

Βουγιούκας (Παναθηναϊκός)
Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)
Καϊμακόγλου (Παναθηναϊκός)
Φώτσης (Παναθηναϊκός)
Περπέρογλου (Παναθηναϊκός)
Μαυροκεφαλίδης (Ολυμπιακός)
Σπανούλης (Ολυμπιακός)
Παπαλουκάς (Ολυμπιακός)
Καλάθης (Κολοσσός)
Χαρίσης (Κολοσσός)
Ταπούτος (Άρης)
Μπάρλος (Πανιώνιος)

Προπονητές: Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιάννης Σφαιρόπουλος

Οι ξένοι επίλεκτοι:

Έρτσεγκ (Ολυμπιακός)
Νεστέροβιτς (Ολυμπιακός)
Τεόντοσιτς (Ολυμπιακός)
Νίκολας (Παναθηναϊκός)
Μπατίστ (Παναθηναϊκός)
Παλάσιο (Καβάλα)
Σίμμονς (Καβάλα)
Χάρις (Ίκαρος)
Τόμπσον (Ίκαρος)
Σμιθ (Πανελλήνιος)
Μάρσαλ (ΠΑΟΚ)
Μπάξτερ (Ηλυσιακός).

Προπονητές: Ομπράντοβιτς, Πρίφτης

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων θα λάβουν μέρος οι: Χάρις, Μπάξτερ, Κώστας Παπανικολάου, Τόμπσον, Σίμονς, Βρκιτς,
Ράπτης (ΑΕΚ Αργους).

Στον διαγωνισμό τριπόντων θα συμμετάσχουν: Νίκολας, Πατ Καλάθης, Νικολαϊδης, Τεόντοσιτς, ΜακΑλάρνι, Έρτσεγκ, Φ. Βασιλόπουλος και ο νικητής του διαγωνισμού νέων.

Αράχνη... Viagra!!!

Μπορεί να πονέσετε λίγο όταν σας τσιμπήσει, αλλά μπρος τη… στύση τι είναι ο πόνος; Ο λόγος για το τσίμπημα της αράχνης Phoneutria nigriventer το οποίο μπορεί να είναι και το φάρμακο για όσους άνδρες αντιμετωπίζουν δυσλειτουργικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το δηλητήριο του συγκεκριμένου είδους αράχνης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ποικιλία τοξινών με αποτέλεσμα να προσφέρει στα θύματά του στύση διάρκειας τεσσάρων ωρών. Μάλιστα οι ειδικοί δεν δίστασαν να μιλήσουν για το νέο «Viagra». Βέβαια το δηλητήριό της είναι κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο.

Κοζάνη: Εντοπίστηκαν νεολιθικές κατοικίες

Πέντε ημιυπόγειες κατοικίες, που τοποθετούνται χρονικά στην 6η χιλιετία π.Χ., έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Λ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στη θέση Ίσιωμα, στη Μαυροπηγή Εορδαίας του νομού Κοζάνης.

Πρόκειται για ορύγματα, διαμέτρου 1,5 μέτρου, που διαμορφώνονταν σε μονόχωρες κατοικίες. Με τις κατοικίες αυτές συνδέονται και 27 λάκκοι, κυκλικοί, ημικυκλικοί και ακανόνιστοι παραλληλόγραμμοι, οι οποίοι φαίνεται πως αποτελούσαν βοηθητικούς χώρους και χώρους εργασιών των κατοικιών. Στην ίδια θέση εντοπίστηκαν και εννέα ταφές, οι πέντε από τις οποίες της νεολιθικής περιόδου.

Στα κινητά ευρήματα της ανασκαφής συγκαταλέγεται μονόχρωμη, διακοσμημένη και άβαφη κεραμική, κυρίως αγγεία με λεπτά και μεσαία τοιχώματα. Επίσης, ήρθαν στο φως τριπτά και πελεκητά λίθινα εργαλεία, πήλινα σφοντύλια, οστά με ίχνη επεξεργασίας και δύο ζωόμορφα ειδώλια.

Επίσης, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής στη Σουλουκιά Ποντοκώμης οι αρχαιολόγοι της Λ' ΕΠΚΑ εντόπισαν μία τάφρο και 21 λάκκους που περιείχαν υπολείμματα καύσης, καθώς και μεγάλη ποσότητα μονόχρωμης και διακοσμημένης κεραμικής, οστέινα, πελεκητά και τριπτά εργαλεία, ειδώλια και οστά ζώων. Η θέση χρονολογείται στην Αρχαιότερη και Μέση Νεολιθική Εποχή.

Όπως εξηγεί η προϊσταμένη της Εφορείας, Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη, η απουσία οικοδομικών καταλοίπων σε συνδυασμό με την ανεύρεση μόνο λάκκων και τάφρου στη συγκεκριμένη θέση, «μας προσανατολίζει στην άποψη ότι βρισκόμαστε στις παρυφές νεολιθικού οικισμού, τον οποίο και ευελπιστούμε να εντοπίσουμε στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι ο οικισμός αυτός τοποθετείται χρονικά στην 7η χιλιετία π.Χ., αποτελώντας έναν από τους αρχαιότερους νεολιθικούς οικισμούς των Βαλκανίων».

Η εποχή της 7ης και του α’ μισού της 6ης χιλιετίας π.Χ. σηματοδοτείτε από τη μετατροπή των συλλεκτών σε γεωργούς στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από την έρευνα, καταγραφή και μελέτη των εγκαταστάσεών τους, η Λ’ ΕΠΚΑ επιχειρεί να κατανοήσει και να ανασυνθέσει την εξελικτική πορεία τους και τα πολιτιστικά στοιχεία τους.

Τα αποτελέσματα των ανασκαφών στην Ποντοκώμη και τη Μαυροπηγή Εορδαίας θα παρουσιάσει η προϊσταμένη της Λ’ ΕΠΚΑ αύριο στην 24η Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη.

Θα πάρουν σύνταξη σαν... φοιτητές

Μόνο ένας στους τρεις φοιτητές, από τις συνολικά 600.000 που είναι εγγεγραμμένοι, ζήτησε και προμηθεύτηκε κάποιο πανεπιστημιακό σύγγραμμα την φετινή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

Φαίνεται πως οι αιώνιοι φοιτητές «στοιχειώνουν» τα ελληνικά πανεπιστήμια, γεγονός που προβληματίζει ιδιαιτέρα το υπουργείο, το οποίο είναι αποφασισμένο να στείλει έγγραφο στα τμήματα ζητώντας επίσημη πληροφόρηση.

Πάντως, πολλοί είναι οι φοιτητές που έχουν απλά συμπληρώσει ή ξεπεράσει τον προβλεπόμενο αριθμό συγγραμμάτων και δεν έχουν πλέον δικαίωμα να πάρουν άλλα, ακόμα και πρόκειται για κάποιο μάθημα η ύλη του οποίου έχει αλλάξει.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν δεκάδες φοιτητές οι οποίοι δεν κάνουν αίτηση παραλαβής συγγραμμάτων.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που παρουσίασε η κ. Διαμαντοπούλου είναι ότι το κόστος των συγγραμμάτων που επέλεξαν φοιτητές του ίδιου τμήματος είναι πολύ υψηλό στο ένα πανεπιστήμιο και πολύ φθηνότερο στο άλλο. Για παράδειγμα, το "πακέτο" που επέλεξαν οι φοιτητές της ιατρικής Αθήνας ανέρχεται σε 1138 ευρώ ανά έτος ενώ στην Ιατρική Πάτρας 318 ευρώ.

Την ίδια ώρα, προκύπτει ότι, σε ορισμένα τμήματα ΤΕΙ υπάρχει εγκατάλειψη σπουδών από εξάμηνο σε εξάμηνο. Για παράδειγμα στα ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής και Τουριστικών Επαγγελμάτων πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ στο πρώτο εξάμηνο υπέβαλαν αίτηση για βιβλία 60 σπουδαστές, στο 3ο εξάμηνο υπέβαλαν μόνον 6.

Στη συνέντευξη που δόθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα ακαδημαϊκά συγγράμματα και την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εύδοξος» προκύπτει ότι “ το πρώτο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος εφαρμογής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Εύδοξος». Κατά γενική ομολογία φοιτητών, καθηγητών και λοιπών εμπλεκομένων η προσπάθεια ήταν απολύτως επιτυχημένη και έλαβε εγκωμιαστικά σχόλια.

Ελληνική κρουαζιέρα στο... Μαϊάμι

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κρουαζιέρα στη χώρα μας, αναχωρεί αυτό το Σάββατο 12 Μαρτίου για το Μαϊάμι των ΗΠΑ, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στην 8η έκθεση τουρισμού και κρουαζιέρας.

Στο ταξίδι αυτό, εκτός από τον Γ. Διαμαντίδη, θα συμμετέχουν ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης καθώς και οι διοικήσεις των λιμανιών.

Η ελληνική αποστολή θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας, προκειμένου τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν τη βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα.

Προκαταρκτική έρευνα για το μπάχαλο

Τις τυχόν ποινικές ευθύνες για τον αποκλεισμό χιλιάδων εκδρομέων και την ταλαιπωρία τους το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα, προς τον εισαγγελέα, από τον οποίο ζητούσε να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες, «επειδή η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου».

Με τη σειρά της η κα Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις ιδιωτών και υπηρεσιακών παραγόντων που συντέλεσαν στην έκθεση πολιτών σε κίνδυνο, με τον αποκλεισμό τους σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ισπανία: Έκλεψαν 1,5 εκατ. ευρώ από μοναστήρι

Μια περίεργη υπόθεση κλοπής σάκων που περιείχαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και φυλάσσονταν σε ένα μοναστήρι στη Σαραγόσα ερευνά η ισπανική αστυνομία.

"Οι αδελφές μας τηλεφώνησαν στις 28 Φεβρουαρίου το πρωί, λέγοντας ότι πολλές πόρτες του μοναστηριού ήταν παραβιασμένες και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό είχε κάνει φτερά", είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

"Ερευνούμε ποιος θα μπορούσε να έχει κλέψει τα χρήματα, αλλά εξετάζουμε και γιατί οι αδελφές κρατούσαν στο μοναστήρι ένα τόσο σημαντικό ποσό σε μετρητά", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για 1,5 εκατομμύριο ευρώ, μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τις μοναχές, πρόκειται για χρήματα που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν κάνοντας οικονομία εδώ και πολλά χρόνια. Οι αδελφές της Βασιλικής Μονής Σάντα Λούσια ζουν απομονωμένες και ασχολούνται κυρίως με τη βιβλιοδεσία. Μία από αυτές πουλάει πίνακες ζωγραφικής, κάτι που μπορεί να εξηγήσει εν μέρει πώς συγκεντρώθηκαν τόσα χρήματα.

Η τοπική εφημερίδα Περιόδικο δε Αραγκόν ανέφερε ότι οι πίνακες της μοναχής Ισαμπέλ Γκέρα, της αποκαλούμενης και "μόνχα πιντόρα" (αδελφή ζωγράφος) παρουσιάζονται τακτικά σε εκθέσεις και η τιμή τους μπορεί να φτάσει τις 48.000 ευρώ.

Πρόστιμα 59.000 ευρώ για παραπλανητική διαφήμιση

Πρόστιμα συνολικού ύψους 59.000 ευρώ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών επιβλήθηκαν σε επτά επιχειρήσεις με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκου, και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι παραπάνω επιχειρήσεις κατά την προώθηση των προϊόντων τους στους καταναλωτές έκαναν χρήση παραπλανητικών ισχυρισμών διαφημίζοντας μέσω ΜΜΕ, διαδικτύου ή διαφημιστικών φυλλαδίων ότι με τη χρήση των προς πώληση συσκευών επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών έως και 45%.

Από την έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την 4η διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, προέκυψε ότι οι εν λόγω συσκευές δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών. Οι συσκευές αυτές καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ οι μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια. Επομένως, δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται από τη Δ.Ε.Η. η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών.

Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί που χρησιμοποιούνται κατά την προώθηση των συσκευών αυτών από τις επιχειρήσεις στοιχειοθετούν αθέμιτη εμπορική πρακτική κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 9γ έως 9ε του ν. 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών. Αξίζει να επισημανθεί ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε προβεί και σε σχετικές δημόσιες ανακοινώσεις για τις παραπάνω παραπλανητικές πρακτικές, δίχως, ωστόσο, αυτές να εξαλειφθούν. Κατά την επιμέτρηση των προστίμων λήφθηκε υπόψη μεταξύ άλλων η βαρύτητα της παράβασης και η τυχόν μεταγενέστερη προθυμία συμμόρφωσης της επιχείρησης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνεχίζει τις διαδικασίες ελέγχων στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς της και σε άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες προωθούν στο καταναλωτικό κοινό συσκευές στις οποίες αποδίδουν ατεκμηρίωτα ιδιότητες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ζήτημα έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από αναφορά του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών φυσικών προσώπων

1. "MAX SECURITY" Κ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ - Α. ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ Ο.Ε.
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
15.000 €

2. ΒΕΛΛΙΟΣ ΑΘ. - ΦΩΤΙΟΥ ΜΑΡ. Ο.Ε. (ALPHA TEAM O.E.)
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
12.000 €

3. ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
10.000 €

4. MAREX SOLUTIONS A.E.
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
7.000 €

5. TELEPRIME A.E.
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
7.000 €

6. "NEW TECHNOLOGIES" ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΑΤΟΛΑΣ
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
4.000 €

7. "VIPER ENERGY" ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΗΛΕΣΗΣ
παραπλανητική εμπορική πρακτική (Άρθρο 9γ Ν.2251/94 υπό το πρίσμα των διατάξεων των άρθρων 9δ και 9ε του ιδίου νόμου)
4.000 €

Δήμος Θεσσαλονίκης: 'Ναι στην ανακύκλωση"

Με 5.000 νέους μπλε κάδους και δέκα ειδικά απορριμματοφόρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης μπαίνει δυναμικά στη «μάχη» της ανακύκλωσης. Ο «εφοδιασμός» της πόλης αναμένεται να γίνει μετά την υπογραφή σύμβασης, εξαετούς διάρκειας, μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Η Ε.Ε.Α.Α. θα αναλάβει να δώσει στο δήμο Θεσσαλονίκης τους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης και τα οχήματα, τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας. Επιπλέον, προσωπικό της Ε.Ε.Α.Α. θα επισκεφτεί τα νοικοκυριά του κεντρικού δήμου για να μοιράσει τις πλαστικές τσάντες ανακύκλωσης και να ενημερώσει τους πολίτες για την όλη προσπάθεια.

Το θέμα της ανακύκλωσης, όπως και της καθαριότητας στην πόλη, αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και θα συζητηθεί στις 14 Μαρτίου, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφού το θέμα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, αναμένεται υπογραφεί και η σύμβαση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η τοποθέτηση των μπλε κάδων στα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά από το καλοκαίρι του 2011. Έως τώρα στο Α’ και το Ε’ διαμέρισμα η ανακύκλωση «βάρυνε» τον δήμο και υπήρχαν ξεχωριστοί κάδοι για το χαρτί, το γυαλί και το πλαστικό.

Πλέον, τα ειδικά οχήματα συλλογής θα μεταφέρουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων στα Κέντρα Διαλογής που λειτουργούν για το σκοπό αυτό. Εκεί τα υλικά θα διαχωρίζονται, τα ανακυκλώσιμα (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος) θα ξεχωρίζονται ανά υλικό και θα οδηγούνται προς δεματοποίηση για να μπορούν να αξιοποιηθούν από τα αντίστοιχα εργοστάσια σε χρήσιμα υλικά.

«Το 60% - 65% των απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα υλικά. Με την ανακύκλωση θα έχουμε διπλό οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Πρώτον διότι δεν θα μεταφέρουμε τα ανακυκλώσιμα στο ΧΥΤΑ και δεύτερον λιγότερα σκουπίδια», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Στάθης Αβραμίδης.

Πρόγραμμα υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ στους άστεγους της Αθήνας

Πρόγραμμα υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής παρέμβασης στους ξενώνες αστέγων του Δήμου Αθηναίων υλοποιεί από σήμερα και για έναν μήνα, ως τις 8 Απριλίου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Το πρόγραμμα, που έχει πιλοτικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Αστέγων Δήμου Αθηναίων, αφορά περίπου 600 άτομα που φιλοξενούνται στους τρεις ξενώνες του Δήμου καθώς και όσους λαμβάνουν σίτιση από τα δύο μεγάλα συσσίτια, που πραγματοποιούνται στο ιστορικό κέντρο από το Δήμο Αθηναίων και την Εκκλησία της Ελλάδας.

«Ιατρική απογραφή» των αστέγων

Επιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελούμενο από δύο γιατρούς, ψυχολόγο και κοινωνιολόγο, παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Παράλληλα, λαμβάνεται το ατομικό ιστορικό των εξεταζομένων ώστε να δημιουργηθεί ιατρικός φάκελος και να καλυφθούν οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες τους.

Τελικός σκοπός της παρέμβασης είναι η καταγραφή της υγειονομικής κατάστασης και των αναγκών των αστέγων καθώς και η διερεύνηση πιθανών λοιμωδών νοσημάτων που απειλούν τόσο την ατομική υγεία αυτών όσο και την κοινότητα γενικότερα.
Παράλληλα, γίνεται και απογραφή των περιστατικών που χρήζουν δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με σκοπό την δρομολόγηση της περαιτέρω νοσηλείας τους.

Ανίχνευση κρουσμάτων φυματίωσης
Επίσης, οι άστεγοι υποβάλλονται σε φυματοαντίδραση (mantoux), η οποία θα μελετηθεί και τα άτομα με θετική mantoux θα παραπεμφθούν για ακτινογραφίες θώρακος κατόπιν συνεννόησης με το ΙΚΑ και το Νοσοκομείο Σωτηρία, προκειμένου να γίνει πρώιμη ανίχνευση και διάγνωση κρουσμάτων φυματίωσης. Για τους πάσχοντες από φυματίωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα μεριμνήσει για τυχόν νοσηλεία και φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Γεωργακόπουλου

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την παραίτησή του με το που προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες. Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Γεωργακόπουλος επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της παραίτησης είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων με τον υπουργό Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτο ο κ. Γεωργακόπουλος οδηγήθηκε σε παραίτηση κυρίως λόγω της ελάχιστης προόδου που έχει σημειωθεί στον τομέα των εσόδων.

Η καθίζηση των δημοσίων εσόδων και η ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτή την παραίτηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται εδώ και καιρό.

Είναι γνωστές οι άσχημες προσωπικές σχέσεις του κ. Γεωργακόπουλου με τον τσάρο της ελληνικής οικονομίας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και αυτό συνέβαλε καθοριστικά στην παραίτησή του. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο κ. Γεωργακόπουλος εδώ και καιρό διατυπώνει παράπονα πως δεν μπορεί στην ουσία να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.

Με αφορμή λοιπόν και την υστέρησή τους, ο κ. Γεωργακόπουλος παραιτήθηκε καθώς δεν επιθυμεί να χρεωθεί στο πρόσωπό του η αποτυχία συγκέντρωσης χρημάτων στα κρατικά ταμεία.

Είχαν στήσει καρτέρι στο ΑΤΜ

Προφανώς οι δύο ληστές δεν ήθελαν να χτυπήσουν τον άτυχο 75χρονο μπροστά στην τράπεζα φοβούμενοι τις κάμερες.

Είχαν φαίνεται στήσει καρτέρι στο ΑΤΜ και περίμεναν το πρώτο... εύκολο θύμα. Ο άτυχος 75χρονος έκανε ανάληψη 5.000.

Οι δράστες περίμεναν μέχρι να μπει στην οδό Ερυθρού Σταυρού και τότε του επιτέθηκαν. Τον πλησίασαν από πίσω και τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Ο ηλικιωμένος άνδρας σωριάστηκε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο. Οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα και έφυγαν τρέχοντας.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε, ευτυχώς εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Προσοχή στη γαστρεντερίτιδα

Έξαρση γαστρεντερίτιδας καταγράφουν οι επιστήμονες τις τελευταίες ημέρες λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και της αλλαγής στη διατροφή μας λόγω Σαρακοστής. Συχνότερα θύματα της επιδημίας οι γυναίκες.

Όπως δήλωσε o Διδάκτωρ Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών "τις τελευταίες ημέρες έχουμε έξαρση της γαστρεντερίτιδας λόγω των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας και της αλλαγής στις διατροφικές μας συνήθειες λόγω Σαρακοστής. Ιδιαίτερα η κατανάλωση θαλασσινών συμβάλλει στην προσβολή του πεπτικού συστήματος.

Επιπλέον αν κάποιος έχει χαμηλό ανοσοποιητικό συστημα επειδή προσβλήθηκε από γρίπη ή άλλη λοίμωση είναι πιο εύκολο να πάθει γαστρεντερίτιδα. Είναι εντυπωσιακό πως η νόσος χτυπάει περισσότερο τις γυναίκες διχως να έχουμε στατιστικά στοιχεία, έχουμε παρατηρήσει πως προσβάλλει τις γυναίκες και λιγότερο τους άνδρες και τα παιδιά".

Ποια είναι τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας
Όπως μας ενημερωνει ο κ. Ναούμ "η νόσος μπορεί να εμφανιστεί με υψηλό πυρετό, εμετό και διάρροια αλλά υπάρχουν και περιστατικά που έχουν την νόσο και δεν εμφανίζουν πυρετό αλλά έχουν εμετο και διάρροια και φυσικά διάχυτους κοιλιακούς πόνους".

Πως αντιμετωπίζεται η γαστρεντερίτιδα
Ο παθολόγος μας ενημερώνει πως "η νόσος συνηθως είναι αυτοϊάσιμη, δηλαδή περνάει από μόνη της. Χρειάζεται ο άρρωστος να ξεκουραστεί, να πει πολλά υγρά και να έχει μια ελαφριά διατροφή. Αν βέβαια χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή τότε ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού του. Απαραίτητη είναι και η πόση αφεψημάτων που κάνουν πολύ καλό.

Τέλος, πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και κυρίως χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση των θαλασσινών αυτη την περίοδο και μέχρι το Πάσχα.

Γέμισε με σκουπίδια η Έδεσσα

Έκκληση στους πολίτες της Έδεσσας να συνεχίσουν να δείχνουν κατανόηση, όσον αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και να μην πετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους, απευθύνει η δημοτική αρχή της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δημήτρη Φαρμούζη, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς έληξαν οι συμβάσεις αρκετών εργαζομένων (μόλις οχτώ άτομα απαρτίζουν αυτή τη στιγμή το δυναμικό του τμήματος καθαριότητας), ενώ αρκετά οχήματα έχουν υποστεί βλάβες και είναι ακινητοποιημένα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι του δήμου, το ό,τι δεν έχουν παρατηρηθεί λόφοι σκουπιδιών στην πόλη της Έδεσσας, οφείλεται στην καλή συνεργασία με τους πολίτες.

Κοσμήματα αξίας 13 εκατ. ευρώ στον... υπόνομο

Τα κοσμήματα είχαν κλαπεί από το κοσμηματοπωλείο του Παρισιού Harry Winston το Δεκέμβριο του 2008. Ένα δαχτυλίδι με διαμάντι 31 καρατίων βρέθηκε στον γαλλικό υπόνομο αυτή την εβδομάδα μαζί με άλλα κλεμμένα κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 13,4 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε σε χθεσινό της άρθρο μία γαλλική εφημερίδα.

Η εφημερίδα France Soir ανέφερε σε άρθρο της ότι η αστυνομία βρήκε τα κοσμήματα τα οποία ήταν τοποθετημένα σε μία πλαστικό κουτί περιβλημένο με τσιμέντο σε ένα σπίτι στο προάστιο του Παρισιού Σέιν-Σεν Ντενίς.

Τα κοσμήματα είχαν κλαπεί από το κοσμηματοπωλείο του Παρισιού Harry Winston το Δεκέμβριο του 2008. Τέσσερις ένοπλοι ληστές, δύο από τους οποίους φορούσαν γυναικείες περούκες, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και μέσα σε λίγα λεπτά πήραν ρολόγια και άλλα κοσμήματα αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρχικά η αστυνομία υποπτευόταν διεθνείς συμμορίες ληστών, όμως η προσοχή της στράφηκε στα προάστια του Παρισιού όταν ένας από τους υπαλλήλους του κοσμηματοπωλείου δήλωσε ότι οι ληστές είχαν παρισινή προφορά.

Έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2009, εννέα από τους οποίους έχουν κατηγορηθεί για ληστεία.

Η ανακάλυψη 19 δαχτυλιδιών --ένα από τα οποία κοστίζει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ-- και τριών ζευγαριών από σκουλαρίκια στον υπόνομο έγινε έπειτα από την ανακάλυψη πολλών κοσμημάτων και χρημάτων στο σπίτι που ανήκει σε έναν από τους υπόπτους.

Μηνιγγιτιδόκοκκος: Στην αγορά το πρώτο εμβόλιο

Ενισχυμένη είναι η φαρέτρα των επιστημόνων σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της μηνιγγίτιδας, μιας ασθένειας αιφνίδιας και απρόβλεπτης, συχνά δε και θανατηφόρας, ιδίως για παιδιά και εφήβους. Πλέον είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά το πρώτο τετραδύναμο συζευγμένο εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο, που ενδείκνυται για εφήβους (ηλικίας άνω των 11 ετών) καθώς και ενηλίκους.

«Η μηνιγγίτιδα είναι μια κεραυνοβόλος και καταστρεπτική νόσος που πλήττει βρέφη, παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες, με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, έως και 14%. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες, σοβαρές αναπηρίες όπως είναι η κώφωση, η δημιουργία ουλών στο δέρμα, η νεφρική ανεπάρκεια και ο ακρωτηριασμός των κάτω άκρων», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νόσο και τους τρόπους πρόληψής της ο κ. Δημήτρης Καφετζής, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οπως τόνισε ο δρ Καφετζής, το μικρόβιο του μηνιγγιτιδόκοκκου βρίσκεται μόνο στους ανθρώπους, ενώ προκειμένου κάποιος να κολλήσει τον ιό από κάποιο άλλο άτομο που ήδη νοσεί θα πρέπει να είναι σε επαφή μαζί του για περισσότερες από 5-8 ώρες.

Τα συμπτώματα της νόσου και η διάγνωση

Η έναρξη της νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο μπορεί να είναι αιφνίδια και απρόβλεπτη, ενώ η νόσος μπορεί να είναι θανατηφόρος σε διάστημα 24-48 ωρών, επομένως είναι σημαντικό να γίνει η διάγνωση το συντομότερο δυνατό. Τα κύρια κλινικά χαρακτηριστικά είναι ο πυρετός, η κεφαλαλγία, ο μηνιγγισμός και το εξάνθημα, αλλά τα αρχικά συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά των ιογενών λοιμώξεων.

Η διάγνωση της νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο επιβεβαιώνεται από την καλλιέργεια του βακτηρίου από σωματικά υγρά, όπως είναι το αίμα ή το εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Παρόλο που το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο παρουσιάζεται στα νήπια ηλικίας κάτω του έτους, οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες (ηλικίας 15-24 ετών) εμφανίζουν επίσης αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Η πρόληψη και η θεραπεία

Η θεραπεία της νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο γίνεται μέχρι στιγμής με αντιβιοτικά, με φάρμακα για ανάταξη, με αιματοδυναμικά για ενίσχυση (καθώς η πίεση πέφτει πολύ) και με σκευάσματα για την αντιμετώπιση της σήψης.

Παρόλο που η θεραπεία με αντιβιοτικά θεωρείται επιτυχής και η ανθεκτικότητα του ιού στα φάρμακα είναι χαμηλή, υπάρχουν περιορισμοί ως προς την προφυλακτική χρήση τους, όπως το στενό χρονικό περιθώριο για την αποτελεσματική θεραπεία. Το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία, κατά τους ειδικούς, την πρωτογενή πρόληψη μέσω του εμβολιασμού.

Οπως επισήμανε ο κ. Καφετζής, μέχρι σήμερα τα εμβόλια που κυκλοφορούσαν για την πρόληψη κατά της νόσου ήταν από πολυσακχαρίτη μηνιγγιτιδόκοκκου εμβόλια και τα συζευγμένα εμβόλια.
Πλέον είναι διαθέσιμο το πρώτο τετραδύναμο συζευγμένο εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο, που ενδείκνυται για εφήβους (ηλικίας άνω των 11 ετών) και ενηλίκους.

ΕΠΟ: Να χυθεί άπλετο φως

Η ομοσπονδία τοποθετήθηκε με ανακοίνωση για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά:
"Πάγια θέση της Ε.Π.Ο. είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες. Αναμένουμε να παραλάβουμε το συντομότερο δυνατόν το υλικό που κατατέθηκε σήμερα στην τακτική δικαιοσύνη, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ για τις απαιτούμενες, εκ μέρους του, ενέργειες. Αυτή είναι η ορθή διαδικασία την οποία η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και όχι να ακολουθήσει τη διακίνηση πληροφοριών, που δεν συνοδεύονται από ουσιαστικά και επίσημα στοιχεία.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παράσχει τη μέγιστη διευκόλυνση στο έργο της δικαιοσύνης, όπως έπραξε πρόσφατα στην υπόθεση των φερόμενων ως ύποπτων αγώνων, και δεν θα πάψει να χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον πόλεμο είναι όλοι όσοι συντάσσονται με την αδιαπραγμάτευτη αρχή μας για ένα καθαρό ποδόσφαιρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο

Αγροτικά ατυχήματα: Διπλάσια από τα εργατικά

Ο τραγικός θάνατος ενός 55χρονου αγρότη που παρασύρθηκε από το τρακτέρ του την στιγμή που επιχειρούσε να ανάψει την μηχανή με βοηθητικά καλώδια στην Κούλουρα Ημαθίας, έφερε στην επιφάνεια τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει ο γεωργικός κόσμος, χωρίς να διαθέτει επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Τα αγροτικά ατυχήματα στη χώρα μας είναι διπλάσια από τα εργατικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 38.000 αγροτικά ατυχήματα, ενώ τα αντίστοιχα εργατικά φτάνουν τα 16.800! Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των τραυματιών είναι Έλληνες και φτάνει σε ποσοστό το 90%, όπως προκύπτει από μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, ο αγροτικός τομέας είναι ο λιγότερο ερευνημένος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας Νίκος Αγγελόπουλος που επισημαίνει ότι οι καθημερινές αγροτικές δραστηριότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, εκτελούνται από μεμονωμένα άτομα σε εξωτερικούς χώρους εκτεθειμένους σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και χωρίς μέσα πρώτης βοήθειας. Και επειδή δεν υπάρχουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ο κλάδος δεν καλύπτεται επαρκώς από τις ασφάλειες παρά τις διαβεβαιώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου ως υπουργού Εργασίας τον Ιανουάριο του 2010 ότι θα καλυφθεί το νομοθετικό κενό!

Έκλεψαν γούνες αξίας 400.000 € στην Κατερίνη

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, εκμεταλλευόμενοι την αργία του τριημέρου, απενεργοποίησαν το συναγερμό, μπήκαν στο κατάστημα και ανενόχλητοι αφαίρεσαν τα γουναρικά. Ο 40χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος κατήγγειλε την κλοπή στην Ασφάλεια Κατερίνης, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Στην Παραλία Κατερίνης, τον Πλαταμώνα και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές του νομού Πιερίας λειτουργούν δεκάδες καταστήματα πώλησης γουναρικών. Απευθύνονται κυρίως σε πελάτες που προέρχονται από τη Ρωσία και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και επισκέπτονται την Ελλάδα για τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα περισσότερα από τα καταστήματα αυτά το χειμώνα κλείνουν και πολλοί ιδιοκτήτες πέφτουν συχνά θύματα διαρρήξεων.

Ιχθυέλαιο: Ένα πανίσχυρο φάρμακο

Ένα μοναδικό, πανίσχυρο «φάρμακο», πολλαπλής χρησιμότητας που μας προσφέρει η φύση, είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες το ιχθυέλαιο.

Πρόσφατη, μάλιστα έρευνα του πανεπιστημίου Alberta του Καναδά καταδεικνύει ότι το ιχθυέλαιο, βοηθάει τους καρκινοπαθείς στην μη απώλεια μυϊκού ιστού.

Οι ερευνητές προσέφεραν καθημερινά σε 16 ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονταν στα πρώτα στάδια της χημειοθεραπείας, ημερήσια δόση ιχθυελαίου των 2,2 γραμμαρίων ενώ 24 ασθενείς υποβλήθηκαν στη συνηθισμένη αγωγή.

Βάσει των πορισμάτων, η ομάδα που δεν έλαβε τα συμπληρώματα ιχθυελαίου έχασαν κατά μέσο όρο κιλά, εν αντιθέσει με την πρώτη, η οποία δεν έχασε καθόλου βάρος. Επιπλέον, οι αναλύσεις αίματος έδειξαν ότι τα άτομα της ομάδας του ιχθυελαίου είχαν και μεγαλύτερα «κέρδη» μυϊκής μάζας.

Σε ύφεση η επιδημία της γρίπης

Υπό έλεγχο δείχνει να βρίσκεται η επιδημία της γρίπης παρά τις άσχημες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν τις ημέρες αυτές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο καταγράφει καθημερινή μείωση των κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, 82 σοβαρά κρούσματα γρίπης εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και έχουν σημειωθεί 148 θάνατοι.

Οι επιστήμονες για μία ακόμη φορά τόνισαν ότι το κρύο ευνοεί το συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους άρα και τη μετάδοση των ιών και επισημαίνει ότι θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται συμπτώματα της γρίπης. Τόνισαν για μία ακόμη φορά ότι η γρήγορη λήψη αντιικών φαρμάκων είναι σημαντική.

Μέσα σε ένα μήνα, άλλοι 41.068 Έλληνες έμειναν άνεργοι

Η μεγαλύτερη απειλή διάλυσης της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας είναι η ανεργία που καλπάζει φτάνοντας στο εφιαλτικό ποσοστό 14,8% για το Δεκέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 228.535 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009, δηλαδή αυξηση-σοκ πάνω από 45% και κατά 41.068 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010, δηλαδή μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν περίπου 6%.

Δηλαδή επισήμως οι άνεργοι ανέρχονται σε 733.645 άτομα, στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ περισσότεροι, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.353.149 άτομα.

Θρησκευτική βία επιστρέφει στην Αίγυπτο - 13 νεκροί, 140 τραυματίες

Η θρησκευτική βία επιστρέφει στην Αίγυπτο, όπου ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους με απολογισμό 13 νεκρούς. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Μοκάταμ, με πετροπόλεμο και ρίψη αυτοσχέδιων βομβών μολότοφ στο λεγόμενο "ορεινό" Κάιρο.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το... "φιτίλι" που άναψε τα αίματα ήταν η σχέση μεταξύ ενός χριστιανού και μίας μουσουλμάνας στην περιοχή Ατφίχ στο Χελουάν, όπου έφερε σε αντιπαράθεση τις δύο οικογένειες, αφήνοντας δύο νεκρούς από την "βεντέτα".

Την περασμένη Παρασκευή, μουσουλμάνοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν ολοσχερώς μία Κοπτική Εκκλησία (των Δύο Μαρτύρων) την οποία --σύμφωνα με πληροφορίες-- στη συνέχεια κάποιοι μουσουλμάνοι έριξαν με μπουλντόζες και μάλιστα προσευχήθηκαν επί τόπου θέλοντας να ανεγείρουν τζαμί στην ίδια περιοχή, γεγονός που εξόργισε τους χριστιανούς.

Οι χριστιανοί αντέδρασαν και ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι με καθιστική διαμαρτυρία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, "Σάλαχ Σάλεμ" και περιφερειακού δρόμου, με σκοπό να αποκοπεί η κυκλοφορία.

Ο στρατός προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που μένουν στην περιοχή, αφήνοντας λουτρό αίματος ενώ καιγόντουσαν όλη την νύχτα κυβερνητικά κτίρια και αυτοκίνητα.

Ο δρόμος άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με την παρέμβαση του στρατού, όπου έστειλε επί τόπου οκτώ άρματα μάχης, δεκάδες στρατιωτικά οχήματα και μεγάλη δύναμη στρατιωτών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου, τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς, ένας 18χρονος χριστιανός, είχε πυροβοληθεί στην πλάτη, ενώ και ορισμένα άτομα που νοσηλεύονται φέρουν τραύματα από σφαίρες. Δεν είναι όμως σαφές ποια πλευρά άνοιξε πυρ. Στρατιώτες, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την τάξη, είχαν πυροβολήσει στον αέρα.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ένταση, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι, ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα ξαναχτίσει την καμμένη εκκλησία πριν από το Πάσχα.

Επίσης, για την εξομάλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ήδη από τώρα πολιτικά κόμματα της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πορεία την ερχόμενη Παρασκευή, που την ονομάζουν "πορεία Εθνικής Ενότητας", η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου και θα καταλήξει στην περιοχή όπου συνέβη ο εμπρησμός της κοπτικής εκκλησίας. Ήδη τέσσερα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν ενώ αναμένεται έντονη και η παρουσία της νεολαίας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More