Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Facebook: Για να μην βρείτε το σπίτι σας άδειο, μην γράφεται ότι πάτε διακοπές

Oι ληστές μπορούν μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό με το που θα ανεβάσετε το ποστ να εντοπίσουν την διεύθυνσή σας και να κάνουν το σπίτι σας... καλοκαιρινό!

Ο τρόπος είναι απλός: με το όνομα και το επίθετό σας αλλά και με τους συγγενείς σας οι επιτήδειοι μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν την διεύθυνση του σπιτιού.

Και θα είναι σίγουροι οτι λείπετε αφού μηνύματα όπως "μόλις προσγειωθήκαμε" και παράλληλα και ο ορισμός τοποθεσίας π.χ. αεροδρόμιο Ορλύ, τους βοηθούν πολύ στο να κάνουν ήσυχοι την δουλειά τους.

Χωρίς πλοίο η Γαύδος

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Γαύδου με την Κρήτη, καθώς μετά από λίγες ημέρες από την δημοσιότητα που είχε δοθεί στην έναρξη δρομολογίων από το πλοίο “Gavdos Express 1” εν όψει μάλιστα του Πάσχα, το εν λόγω σκάφος δεν μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια καθώς δεν έχει καμία από τις αναγκαίες άδειες.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση πως ενώ η εταιρεία “Gavdos lines” , η οποία φέρεται να έχει ναυλώσει το σκάφος, είχε ανακοινώσει συγκεκριμένα δρομολόγια και τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν (τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Μ.Τετάρτης) στην ιστοσελίδα της, δεν προχώρησε στην παραμικρή διόρθωση προς ενημέρωση των επισκεπτών της Γαύδου.

Όμως , μετά από τηλεφωνικά παράπονα που έγιναν στο Flashnews.gr, επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Στέφανο Μπικογιαννάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως δεν μπορούν να εκτελεστούν δρομολόγια, ενώ απέδωσε την έλλειψη των αναγκαίων αδειών σε «γραφειοκρατικούς» λόγους.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, όπου μας τόνισαν ρητά και κατηγορηματικά πως το “Gavdos Express 1” δεν έχει καμία από τις αναγκαίες άδειες για να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και πως μένει “δεμένο” στον Πλακιά Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ με δηλώσεις του στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ κ. Γιάννης Μπραουδάκης, που εκτελεί τα δρομολόγια στα Νότια των Χανίων και στην Γαύδο τόνισε πως « για να κάνει δρομολόγια ένα σκάφος πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα ακτοπλοϊκών γραμμών. Κάτι τέτοιο αυτή η εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει. Για να κάνει τουριστικά δρομολόγια είναι μια άλλη διαδικασία.

Πρέπει να παίρνεις συγκεκριμένους ανθρώπους από ένα σημείο και μετά από συγκεκριμένο χρόνο να τους επιστρέφεις από εκεί που τους πήρες. Αυτά που έχουν ανακοινωθεί για δρομολόγια το Πάσχα με το συγκεκριμένο πλοίο είναι παραπλανητικά και ξεγελούν και τον κόσμο.»

Να σημειωθεί πως η ναυτική εταιρεία “Gavdos lines” εμφανίζεται ως ιδρυθείσα το 2011 με έδρα την Γαύδο, από έξη κατοίκους-επιχειρηματίες του νησιού.

Μάλιστα στις αρχές Απριλίου όταν η έναρξη των δρομολογίων είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, σχετικές δηλώσεις είχε κάνει , ως εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, ο κ.Στέφανος Μπικογιαννάκης, ο οποίος να σημειωθεί είναι και υπάλληλος του δήμου Γαύδου.

Ηλεία: Ο κουμπάρος.... τον κουμπάρο!!!!

«Ανάσταση» πριν την ώρα της έγινε σε ένα σπίτι σε χωριό της ημιορεινής Ηλείας. Ο κουμπάρος, άρτι αφιχθείς από τοεξωτερικό, κρατώντας μια πασχαλινή λαμπάδα, έκανε επίσκεψη στο ζευγάρι που είχε παντρέψει.

Στο σπίτι εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο ο κουμπάρος. Μετά από αρκετή ώρα γύρισε και η κουμπάρα. Πριν όμως μπει στο σπίτι, είπε να κόψει και δυο λουλούδια από τον κήπο της. Περνώντας έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας άκουσε... περίεργους ήχους.

Παράτησε τα λουλούδια και μπήκε ακροπατώντας στο σπίτι και ανοίγοντας την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, στο θέαμα που αντίκρισε έφυγε η γη κάτω από τα πόδια της! Ημίγυμνοι στο κρεβάτι ο σύζυγος και ο κουμπάρος!
Η γυναίκα σωριάστηκε λιπόθυμη, και όταν συνήλθε, σύζυγος και κουμπάρος, που είχαν ντυθεί εν τω μεταξύ, προσπαθούσαν να της εξηγήσουν πως τους... παρεξήγησε! Απλά, της είπαν, ο κουμπάρος έδειχνε στο σύζυγο το τατουάζ που είχε κάνει στο εξωτερικό και έδειχνε στο σύζυγο σε... ποιο σημείο του σώματός του να κάνει κι αυτός ένα!

Πληροφορίες θέλουν τη σύζυγο να μην έχει πειστεί και πως μετά το Πάσχα θα καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Του πήραν το πορτοφόλι την ώρα του... σεξ!!!

Το σχέδιο ήταν καλοστημένο και η κλοπή έγινε χωρίς ο παππούς να πάρει μυρωδιά. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Θύμα ένας 81χρονος και δράστης ο 67χρονος μαστροπός, που του πήγε σπίτι μία νεαρή αλλοδαπή, με σκοπό την επί πληρωμή ερωτική τους συνεύρεση. Κάτι το οποίο έγινε...

Όσο όμως ο 67χρονος και η συνεργός του βρισκόταν στο σπίτι του 81χρονου, αφαίρεσαν από το σαλόνι του το πορτοφόλι του, το οποίο είχε μέσα 450 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o 81χρονος το αντιλήφθηκε αφού ο 67χρονος και η συνεργός του είχαν φύγει και ειδοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και έπειτα από έρευνα που έγινε στο σπίτι του 67χρονου δράστη, βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου και 285 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ο 67χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης και τα ευρήματα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία.

Στη Ρουμανία, για λόγους ηθικής, παραιτούνται!!!

Ο υπουργός Εργασίας της Ρουμανίας, Ίοαν Νέλου Μπότις, υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί της Τετάρτης για λόγους ηθικής.

Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό της χώρας, Εμίλ Μποκ, και αναμένει την επιστροφή του προέδρου, Τράιαν Μπασέσκου, από το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Ο παραιτηθείς υπουργός είχε εκφράσει από χθες, Τρίτη, την πρόθεσή του να προβεί σε μια τέτοια κίνηση και, όπως εξήγησε με σημερινές του δηλώσεις, η απόφασή του βασίστηκε σε λόγους ηθικής, εξαιτίας εμπλοκής της οικογένειάς του σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, που σχετίζονται με τον τομέα της εργασίας.

Από σήμερα έως 31 Μαΐου τα σχέδια για τα επενδυτικά προγράμματα

Ενεργοποιείται από σήμερα η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τα καθεστώτα γενικής επιχειρηματικότητας, περιφερειακής συνοχής, τεχνολογικής ανάπτυξης και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων άνω των 50 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαΐου 2011 τα επενδυτικά τους σχέδια για υπαγωγή στις κατηγορίες των γενικών καθεστώτων του επενδυτικού νόμου, καταρχήν ηλεκτρονικά (στις παρακάτω ιστοσελίδες), και κατόπιν σε έντυπη μορφή στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.

Επίσης, στα μέσα Μαΐου αναμένεται η προκήρυξη των ειδικών καθεστώτων για την επιχειρηματικότητα των νέων και τα σχέδια συνέργειας και δικτύωσης (clusters). Η υποβολή για τα επενδυτικά σχέδια άνω των 50 εκ. ευρώ ξεκινά αύριο (21.04.2011) και διαρκεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνεται ότι η πρώτη προκήρυξη για κατάθεση επενδυτικών σχεδίων στο νέο επενδυτικό νόμο είναι ύψους 2,24 δισ. ευρώ φοροαπαλλαγών και 800 εκ. ευρώ επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (για το πρώτο εξάμηνο του 2011, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών καθεστώτων).

Οι επενδυτές καλούνται να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου, όπως οι φοροαπαλλαγές, οι επιχορηγήσεις, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση, μέσω του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).

Κάθε υποψήφιος επενδυτής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της αίτησής του μέσω διαδικτύου. Τα έγγραφα που απαιτούνται από τους υποψήφιους επενδυτές είναι πολύ λιγότερα και τυποποιημένα, ώστε να δίνουν τη δυνατότητα για ουσιαστικό έλεγχο με αντικειμενικά κριτήρια.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στις παρακάτω ιστοσελίδες, ακολουθώντας το σύνδεσμο "Ηλεκτρονική Υποβολή":

- www.mindev.gov.gr (υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας)

- www.investingreece.gov.gr, ("Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.")

- www.ependyseis.gr (Γενική Γραμματεία Επενδύσεων)

Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών (Γ.Ε.Ε.)

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εγκύκλιο παρέχει οδηγίες για την ορθή και αποδοτικότερη λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών (Γ.Ε.Ε.), των οποίων η σύσταση προβλέφθηκε στο άρθρο 11 παρ. 5 περ. η του νέου επενδυτικού νόμου 3908/2011 και οι αρμοδιότητες καθώς και η λειτουργία των καθορίστηκαν με Προεδρικό Διάταγμα στην έκδοση του οποίου παρέπεμψε η παράγραφος 5 του ιδίου άρθρου (άρθρο 11 του νόμου 3908/2011).

Σημειώνεται ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, πέραν της υποχρέωσης πληροφόρησης στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου, καθίστανται σημεία πληροφόρησης ("infodesk") για το σύνολο των επενδυτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, τα Γ.Ε.Ε. θα παράσχουν γενική πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα εν εξελίξει επενδυτικά προγράμματα ή θα παραπέμπουν τον πολίτη στο αρμόδιο γραφείο ενημέρωσης (ανάλογα με το αναπτυξιακό πρόγραμμα), παρέχοντάς του πλήρη στοιχεία επικοινωνίας για το αρμόδιο γραφείο, βάσει σχετικής λίστας. Με την ίδια διαδικασία θα αξιολογούνται τυχόν αναφορές για δυσλειτουργίες κατά την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, παράπονα κλπ.

Η στελέχωση των Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών γίνεται με ευθύνη του αρμόδιου για κάθε περίπτωση φορέα και πρέπει να είναι επαρκής για την καλή λειτουργία τους (κατ' ελάχιστον 2 στελέχη). Απαραίτητο προσόν για τα στελέχη των γραφείων αυτών είναι η καλή γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και κατά προτίμηση η κατοχή πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Συστήνονται και λειτουργούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών ως εξής:

- Αυτοτελές Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

- Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στο Τμήμα Αναπτυξιακού Νόμου της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

- Αυτοτελές Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών στις Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού των Περιφερειών. Ειδικά για το νομό Δωδεκανήσου, το Γραφείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου λειτουργεί ως Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών.

Ποιά είναι η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων

Ο υποψήφιος επενδυτής εγγράφεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων μέσω των σχετικών ιστοσελίδων που προαναφέρθηκαν. Ο υποψήφιος επενδυτής λαμβάνει προσωπικό κωδικό. Υποβάλλει ηλεκτρονικά όλα τα τεχνοοικονομικά στοιχεία του επενδυτικού σχεδίου και των απαιτούμενα δικαιολογητικά. Εκτυπώνει την αίτηση. Υποβάλλει σε έντυπη μορφή τον επενδυτικό φάκελο (συμπεριλαμβανομένων και των πρωτότυπων εγγράφων) στο αρμόδιο Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών (ώρες λειτουργίας: 09.00-15.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες). Κάθε δικαιολογητικό έγγραφο ή στοιχείο που υποβάλλεται σε έντυπη μορφή, πρέπει να έχει υποβληθεί και ηλεκτρονικά.

Οι υπάλληλοι του Γραφείου ελέγχουν την πληρότητα του φακέλου της αίτησης και εφόσον είναι πλήρης, δίνουν απόδειξη. Αν λείπουν απαραίτητα δικαιολογητικά ή στοιχεία, προσκομίζονται μέσα σε 10 ημέρες.

Κάθε φάκελος ελέγχεται και αξιολογείται σε 40 ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσής του από τυχαίους επιλεγμένους αξιολογητές. Κατά το διάστημα αυτό, ο υποψήφιος επενδυτής μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησής του.

Δημοσιεύεται στο διαδίκτυο προσωρινός πίνακας κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων με τη βαθμολογία τους. Ο υποψήφιος επενδυτής έχει δικαίωμα ένστασης μέσα σε 10 ημέρες. Η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων ολοκληρώνεται εντός 15 ημερών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης. Αναρτάται ο τελικός πίνακας αποτελεσμάτων.

Σε έξι μήνες ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία.

Kάθειρξη έντεκα ετών και 3 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Kάθειρξη έντεκα ετών και 3 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον Νίκο Μουταφίδη από τη Ζάκυνθο για απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε τελεστεί τον Αύγουστο του 2003 σε βάρος επιχειρηματία του νησιού.

Το ίδιο Δικαστήριο απάλλαξε τον Κωνσταντίνο Καλαντζή από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα. Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Νίκου Κλάδη που είχε γλιτώσει κατά τύχη όταν ο δράστης τον πυροβόλησε και η σφαίρα πέρασε ξυστά στο χείλος του και όχι σε ζωτικό όργανο.

Ο επιχειρηματίας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος μπήκε στο ξενοδοχείο και αρχικά προσπάθησε να χτυπήσει τη γυναίκα του με ρόπαλο. Στη συνέχεια ο δράστης έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε. Η επίθεση φαίνεται να είχε γίνει εξαιτίας οικονομικών διαφορών...

Άρειος Πάγος: Δεν φταίει πάντα ο μεθυσμένος οδηγός!!!

Κατά τη σύγκρουση αυτοκινήτων, ακόμη και εάν επήλθε ο θάνατος ενός εν των δύο οδηγών, δεν σημαίνει πάντοτε ότι ευθύνεται για το ατύχημα εκείνος που οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2001 επί της εθνικής οδού στη διασταύρωση της λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης, οδηγός με ταχύτητα 130 χλμ. την ώρα παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο που εκινείτο με ταχύτητα 50 χλμ. Από τη σύγκρουση αυτή τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός του αυτοκινήτου που εκινείτο με μικρή ταχύτητα και ο σηματοδότης επί της πορείας του αυτοκινήτου του ήταν πράσινος.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι για το ατύχημα δεν συνέτρεξε καμία συνυπαιτιότητα του δεύτερου οδηγού που έχασε τη ζωή του, παρά το γεγονός ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ σε ποσοστό 1,40 0/00 και δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση αλλά και από όσα απεδείχθησαν, ο οδηγός που παραβίασε το ερυθρό φανάρι, είχε ειδοποιηθεί νωρίτερα από άλλο σηματοδότη που αναβοσβήνει με κίτρινο φως και καταδεικνύει ότι σηματοδότης που ακολουθεί έχει κόκκινο σήμα ή πρόκειται να αλλάξει και να γίνει κόκκινο. Ακόμη, έτρεχε με 130 χλμ. που είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, το οποίο είναι 90 χλμ.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η ύπαρξη οινοπνεύματος στο αίμα του άτυχου οδηγού που εκινείτο κανονικά με μικρή ταχύτητα δεν άσκησε καμία επίδραση στην οδήγηση και στη δυνατότητα των αντιδράσεών του, αφού εμβολίστηκε από τον οδηγό που παραβίασε ερυθρό φανάρι και δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης από την πλευρά του.

Ακόμη, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε συνυπαιτιότητα του άτυχου οδηγού, παρά το γεγονός ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Και αυτό γιατί το αυτοκίνητό του εμβολίστηκε (από την πλευρά του οδηγού) και δεν τον εκτίναξε από τη θέση του, ούτε κτύπησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Συνεπώς δεν υπήρξε καμία ουσιώδης επιρροή στην επέλευση του ατυχήματος και στην έκταση του τραυματισμού του (ο θάνατος επήλθε από ρήξη της αορτής).

Σύμφωνα με τους δικαστές, όπως έγινε το ατύχημα ήταν χωρίς αξία η λειτουργία της ζώνης ασφαλείας, η οποία προστατεύει κυρίως σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.

Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι αποκλειστικά υπαίτιος για το ατύχημα ήταν ο οδηγός που παραβίασε το κόκκινο φανάρι, με αποτέλεσμα να αποζημιωθούν τέσσερις συγγενείς του άτυχου οδηγού και η ασφαλιστική εταιρεία

Σέρρες: Πρόστιμο σε όσους βγάζουν... βόλτα το σκύλο τους!!!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έτοιμασε έναν τροποποιημένο κανονισμό καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και άρθρα για τα κατοικίδια ζώα...

Η Ζωή Κοντού, πρόεδρος του φιλοζωϊκού συλλόγου Σερρών πως κάποια από αυτά είναι πολύ "εχθρικά" για τα ζωάκια. Υπάρχουν, σύμφωνα με την ίδια, 3 παράγραφοι που αφορούν στα κατοικίδια.

Ορίζουν αυθαίρετα πρόστιμα 200 ευρώ (!) για ιδιοκτήτες σκύλων που θα πάρουν βόλτα το ζώο τους σε χώρους που δεν θέλει...ο Δήμος, όπως προαύλια εκκλησιών, σχολείων ή γενικότερα σε χώρους που υπάρχουν παιδιά!

Τόσο ο δήμαρχος, που μάλιστα είναι και κτηνίατρος, όσο και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, σύμφωνα με το adespoto.gr, είχαν άγνοια για το γεγονός και καθησύχαν την κ Κοντού ότι δεν θα περάσουν οι αντιφιλοζωϊκές ρυθμίσεις ωστόσο δεν αποκλείεται να εγκριθούν και να περιμένουν το νέο νόμο για τα ζώα, για να τις καταργήσει!

Μάλιστα τα άρθρα ψηφίστηκαν με ελάχιστα όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Οι προετοιμασίες για τον σαϊτοπόλεμο δεν τους βγήκαν σε καλό...

Τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν, κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες κροτίδες σε εγκαταλελειμένο εργοστάσιο κεραμοποιίας στην Αγία Τριάδα, στην προσπάθειά τους να φτιάξουν αυτοσχέδιες κροτίδες. Ένας από τους τέσσερις τραυματίες φέρει σοβαρά τραύματα, ενώ οι άλλοι τρεις πιο ελαφρά.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σημειώθηκε έκρηξη και πήραν φωτιά οι σαΐτες, ενώ λόγω του μπαρουτιού που υπήρχε στο χώρο, η φωτιά επεκτάθηκε στην αποθήκη. Αυτή την ώρα βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, αλλά υπάρχουν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής όπου επιχειρούν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

Ανάμεσα στους τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας είναι μία 20χρονη κοπέλα και ένας 70χρόνος, που έχει σοβαρά εγκαύματα και λόγω αναπνευστικού προβλήματος μέσα στην επόμενη ώρα διακομίζεται από το νοσοκομείο Καλαμάτας στη μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσειο νοσοκομείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τραυματίες ή ακόμα και θανάτους κατά την διάρκεια των πασχαλινών ημερών καθώς συμμετέχουν στο παραδοσιακό έθιμο του σαϊτοπόλεμου.

Ο τελικός κυπέλλου στην ΕΡΤ και το Conn-x

Η ΕΡΤ θα είναι τελικά το ελεύθερο κανάλι που μαζί με το Conn-x θα μεταδώσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ (30/4).

Ο Alpha προτίμησε τελικά να δείξει εκείνο το βράδυ το "Greek Idol" και η κρατική τηλεόραση συμφώνησε σε όλα με το Conn-X για να μεταδώσει το ματς που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 30 Απριλίου.

Eurobank: Αναπροσαρμογή επιτοκίων

Σε αναπροσαρμογή επιτοκίων προχώρησε η Eurobank, σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης κατά 0,25 της μονάδος του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ειδικότερα στις καταθέσεις, τα επιτόκια των λογαριασμών καταθέσεων, η απόδοση των οποίων συνδέεται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνονται αυτόματα και ισόποσα κατά 0,25 της μονάδος. Τα επιτόκια καταθέσεων του Λογαριασμού Όψεως Επαγγελματιών (Φυσικών Προσώπων) αυξάνονται έως και 0,25 της μονάδος.

Στις χορηγήσεις, τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και το βασικό επιτόκιο κεφαλαίου κίνησης επιχειρηματικής πίστης αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος. Τα βασικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος. Το βασικό στεγαστικό επιτόκιο της Τράπεζας προσαρμόζεται αντίστοιχα κατά 0,25 της μονάδος.

ΜΜΜ: Αλλαγές λόγω των εορτών

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής :

ΕΘΕΛ
Το Μ. Σάββατο (23/4/2011), τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.
Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα Πάσχα (23,24 και 25/4/2011) θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Kυριακής.
Την Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα (22/4 και 26/4/2011), θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Σαββάτου.

ΗΛΠΑΠ
Το Μ. Σάββατο (23/4/2011), τα τρόλεϊ των ΗΛΠΑΠ θα αποσύρονται από την κυκλοφορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.
Την Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα (22,23,24 και 25/4/2011), θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Κυριακής.
Την Τρίτη του Πάσχα (26/4/2011), θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Σαββάτου.
Η γραμμή τρόλεϊ 11, το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα (23 και 24/4/2011) δεν θα πραγματοποιεί νυχτερινά δρομολόγια.

ΜΕΤΡΟ
Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο (22 και 23/4/2011) δεν θα ισχύσει το βραδινό ωράριο λειτουργίας στο Μετρό της Αθήνας.
Την Μ. Παρασκευή (22/4/2011) θα πραγματοποιούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 17.00, 7λεπτα δρομολόγια και από τις 17.00 έως την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιούνται 10λεπτα δρομολόγια.
Το Μ. Σάββατο (23/4/2011) θα πραγματοποιούνται 10λεπτα δρομόλογια, με τελευταίο δρομολόγιο από Σύνταγμα στις 23:00.
Την Κυριακή του Πάσχα (24/4/2011) θα πραγματοποιούνται στη γραμμή 2, 12λεπτα δρομολόγια και στη γραμμή 3, 10λεπτα δρομολόγια.

ΗΣΑΠ
Το Μ. Σάββατο (23/4/2011) τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται ως εξής :
Από σταθμό Αττική και Κηφισιά στις 22:40, ενώ από σταθμό Πειραιά στις 22:35 και από σταθμό Μοναστηράκι στις 22:55.
Την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο (22 και 23/4/2011) θα ακολουθηθεί πρόγραμμα Σαββάτου, με δρομολόγια ανά 10’- 11’ λεπτά.
Την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα (24 και 25/4/2011) θα εκτελούνται για το τμήμα της γραμμής Μοναστηράκι – Πειραιάς δρομολόγια ανά 15’ λεπτά και για το τμήμα της γραμμής Αττική – Κηφισιά ανά 13’ λεπτά.


ΤΡΑΜ
Η συχνότητα των δρομολογίων του ΤΡΑΜ κατά τις ημέρες του Πάσχα θα είναι ως εξής:
Από Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη (18/4-21/4/2011) καθώς και από Τετάρτη έως και Παρασκευή (27/4 -29/4/2011) η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 17΄.
Την Μ. Παρασκευή και την Τρίτη του Πάσχα (22 και 26/4/2011) η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 20΄.
Το Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα (23,24 και 25/4/2011) η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 25΄.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr

Ναύπλιο: Άλλη μία χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε νεκρή

Η χελώνα έχει ταύματα στο κεφάλι, που σημαίνει ότι ο θάνατός της δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Το άτυχο ζωάκι εντόπισαν νεκρό οι κάτοικοι της περιοχής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το είδος της χελώνας είναι προστατευόμενο στη χώρα μας αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα από τα μέλη του νεκρό.

Super league: Στις 29/4 η κλήρωση των πλέι οφ

Την Παρασκευή 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι οφ, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 8 Μαΐου.

Παράλληλα, θα παραχωρηθεί και συνέντευξη Τύπου με αφορμή το μίνι πρωτάθλημα από το οποίο θα προκύψει η ομάδα ομάδα θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η όλη διαδικασία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Hilton.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκας:

"Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 29 Απριλίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και η συνέντευξη Τύπου για τα Play Off Superleague ΟΠΑΠ 2011 στο ξενοδοχείο Hilton".

Νοσοκομεία: Ανεπαρκές το επίπεδο ασφαλείας των δεδομένων υγείας

Ανεπαρκές χαρακτηρίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) το επίπεδο ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων υγείας σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, έπειτα από δέκα συνολικά διοικητικούς ελέγχους που πραγματοποίησε σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Σκοπός των ελέγχων ήταν η αξιολόγηση του επιπέδου ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων των πληροφοριακών συστημάτων τους και η συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, η ΑΠΔΠΧ έδωσε έμφαση στη χρήση ηλεκτρονικών δικτύων και επικοινωνιών για τη διαχείριση των δεδομένων υγείας των ασθενών, καθώς και στη λειτουργία ειδικευμένων ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπως ο ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος ασθενή.

Τα συμπεράσματα από τους ελέγχους δείχνουν ότι το επίπεδο ασφαλείας, ιδίως στα δημόσια νοσοκομεία, είναι γενικά ανεπαρκές και αυτό -σύμφωνα με την Αρχή- οφείλεται κυρίως στην έλλειψη οργάνωσης και διαδικασιών παρά σε αμιγώς τεχνικές ελλείψεις.

Οπως μάλιστα αναφέρει η ΑΠΔΠΧ στη σχετική ανακοίνωσή της, χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ανύπαρκτες ή ανεπαρκείς πολιτικές και τα σχέδια ασφαλείας, οι ελλείψεις κατά τη διαχείριση των πληροφοριακών αγαθών, των χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων, του φυσικού αρχείου ιατρικών φακέλων.

Επίσης, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως αν και τα περισσότερα πληροφοριακά συστήματα νοσοκομείων που ελέγχθηκαν διαθέτουν δυνατότητες ασφαλείας, αυτές δεν είχαν ενεργοποιηθεί επαρκώς.

Η ΑΠΔΠΧ τονίζει, τέλος, ότι θα προχωρήσει και στη διενέργεια επαναληπτικών επιτόπιων ελέγχων στα νοσοκομεία.

Ρακιντζής: Παράνομες οι επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στα χέρια της Τίνας Μπιρμπίλη βρίσκεται το πόρισμα-φωτιά του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις ενισχύσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ. Επόμενος... σταθμός του, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!

Ο Λέανδρος Ρακιντζής αναφέρει στο πόρισμά του πως οι ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκατ. ευρώ είναι παράνομες.

Όπως αναφέρει "προκύπτουν νομικά θέματα" για αυτό και το πόρισμα θα διαβιβαστεί άμεσα στον Εισαγγελέα. Η υπουργός Περιβάλλοντος, από την πλευρά της, ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να "παγώσουν" όλες οι καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος.

Στα ευρήματα του ελέγχου που έκανε ο Γενικός Επιθεωρητής, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΚΑ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δαπάνες για στάθμευση και κίνηση αυτοκινήτων που ανήκουν σε πρώην εργαζόμενους ή παιδιά εργαζομένων στη ΔΕΗ, για εκδρομές ή φιλοξενία ατόμων, για εκτύπωση περιοδικών που δεν αποστέλλονταν στους παραλήπτες, για μελέτη που δεν πραγματοποιήθηκε, ή ακόμη αφορούν αγορές λουλουδιών, αρωμάτων, ποτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν ελέγχθηκε για ποιό σκοπό αγοράστηκαν και ποιοι τους πήραν, κ.α.

Παράνομο έκρινε και το δάνειο των 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε και φορολογικό ζήτημα αναφορικά με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που ισχύει για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών.

Το πόρισμα του επιθεωρητή εξετάζει όλες τις καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ που έγιναν στο διάστημα 1999 - 2010. Αυτές είναι:

- Καταβολές βάσει της Συλλογικής Σύμβασης και αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (14,1 εκατ. ευρώ): είναι παράνομες κατά τον επιθεωρητή επειδή σύμφωνα με το νόμο 1264 / 82 απαγορεύεται η ενίσχυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες. Επιπλέον, η ΔΕΗ δεν προβαίνει σε έλεγχο των δαπανών με αποτέλεσμα πολλές φορές να δίνονται χρήματα για κινητοποιήσεις ή νομικές υπηρεσίες που πιθανώς στρέφονται κατά της ΔΕΗ. Στο κονδύλι αυτό περιλαμβάνονται και 5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν το 2005 και το 2006 για προγράμματα Κοινωνικού και Αγροτικού Τουρισμού, στα οποία θα συμμετείχε το προσωπικό της Επιχείρησης, ως επιβράβευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και τα κονδύλια αυτά κρίνονται παράνομα για τους ίδιους λόγους.

- Για χρηματοδότηση μελέτης της ΓΕΝΟΠ (300.000 ευρώ): διαπιστώθηκε ότι η μελέτη δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο το ποσό δεν αναζητήθηκε ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

- Για προβολή και διαφήμιση (1,3 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με το πόρισμα: "Το αιτούμενο ποσόν καταβάλλεται από την Επιχείρηση απευθείας στον πάροχο της υπηρεσίας, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση και διασφάλιση της αυτόνομης και διακριτής παρουσίας της. Τα πιο πάνω φαίνεται να παραπέμπουν κατ' ουσίαν σε ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ και καταστρατηγούν, κατά την άποψή μας, τις διατάξεις του άρθρου 5, παρ. 4 του ν. 1264/82."

- Για τον ΟΚΔΕ (11,2 εκατ. ευρώ): σύμφωνα με το πόρισμα είναι ότι ο οργανισμός αυτός "αποτελεί ένα νομικό κατασκεύασμα, η αυτοτέλεια του οποίου επιτρέπει την απευθείας χρηματοδότησή του από την Επιχείρηση, καταστρατηγώντας την απαγορευτική διάταξη του ν.1264/82". Ως προς το διαχειριστικό σκέλος, δεν υπάρχει πλήρης αιτιολόγηση των δαπανών και έλεγχος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, "τα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες που παραπέμπουν σε πολυτελή ταξίδια, ακριβά γεύματα, δώρα κλπ, ή σε χρήση από μη δικαιούχους (π.χ. αγορά καυσίμων και στάθμευση αυτοκινήτων από τρίτους

- Παρακράτηση επί της μισθοδοσίας (4,18 εκατ. ευρώ). Ο επιθεωρητής λέει ότι "η παρακράτηση από τον μισθό των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. οιωνδήποτε συνδικαλιστικών εισφορών υπέρ της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η. (και των λοιπών Ομοσπονδιών) και η απόδοσή τους απευθείας σε αυτές είναι αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική."

Επιπλέον αυτών είναι το δάνειο των 500.000 ευρώ που έδωσε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, το οποίο κατά το πόρισμα εκφεύγει των σκοπών της εταιρίας, δεν συνάδει με τον ρόλο της ΔΕΗ, συνιστά έμμεσο τρόπο οικονομικής ενίσχυσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ενώ δεν είναι διασφαλισμένη η αποπληρωμή του από τις ενισχύσεις που λαμβάνει η ΓΕΝΟΠ, αφού και αυτές θεωρούνται παράνομες.

Σύμφωνα με το πόρισμα δεν επαληθεύονται οι καταγγελίες για πρόσθετες παροχές στα μέλη του ΔΣ από το προσωπικό της επιχείρησης και για δωρεά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΓΕΝΟΠ, ενώ παραμένει το ερώτημα αναφορικά με τη φορολογική μεταχείριση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με μειωμένο τιμολόγιο στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της Δ.Ε.Η., το οποίο εκκρεμεί επί δύο και πλέον έτη.

Αναφέρεται ακόμη ότι η συνεργασία των υπηρεσιών της ΔΕΗ με το Κλιμάκιο Ελέγχου ήταν άψογη και ότι το "ατυχές" περιστατικό της κλοπής εγγράφων, την περασμένη εβδομάδα, δεν επηρέασε τον έλεγχο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η σύμφωνα με τη ΔΕΗ όλα τα ανωτέρω ήταν σε γνώση και της πολιτείας, "είτε διότι κατά την υπογραφή των Συμβάσεων αυτών παρίσταντο παράγοντες αυτής, είτε κατατίθεντο ενώπιον Δικαστικών Αρχών (Ειρηνοδικείο Αθηνών), είτε κατατίθεντο στην Επιθεώρηση Εργασίας". Επίσης, η ΔΕΗ ανέφερε τα στοιχεία των Συλλογικών Συμβάσεων αποστέλλονταν και στο ΥΠ.ΕΘ.Ο., αφού αφορούσαν θέματα εισοδηματικής πολιτικής, "χωρίς ποτέ να υπάρξει καμία παρατήρηση ή σχόλιο ή άλλη άποψη επί των διαλαμβανομένων στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας".

Σε 2,5 χρόνια δεν θα έχει χωματερή η Αττική

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής ο ΧΥΤΑ της περιοχής κλείνει σε 2,5 χρόνια. Αν μέχρι τότε δεν βρεθεί λύση θα γίνει της...Κερατέας!

Μετά την γνωστή πια σε όλους επιστολή του Δημάρχου Φυλής, Δημήτρη Μπουραϊμη προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ξεκαθάριζε πως δεν θα συνεχίσει να δέχεται επ' άπειρον η χωματερή της περιοχής σκουπίδια άλλων δήμων, όπως για δεκαετίες συνέβαινε με τα Ανω Λιόσια, ακολούθησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην μαραθώνια χθεσινοβραδινή συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, ελήφθη κατά πλειοψηφία η απόφαση να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμισι με τρία χρόνια. Επίσης αποφασίστηκε να μην γίνει κανένα άλλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική και απορρίποντας τις μεθόδους της καύσης, της βιοξήρανσης και οποιασδήποτε άλλης μορφής και προκρίνοντας μόνον την ανακύκλωση.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής κάλεσε τους δημάρχους της Αττικής να βρουν τρόπο να διαχειρίζονται μόνοι τους τα απορρίμματα των δήμων τους, προειδοποιώντας τους ότι έχουν μόλις δυόμισι χρόνια για να βρουν λύση.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης "εμείς χθες αποφασίσαμε το αυτονόητο. Να διαχειριζόμαστε μόνο τα σκουπίδια του Δήμου μας. Σε όσους τόσα χρόνια μας κατηγορούσαν ότι πληρωνόμασταν πολλά λεφτά για να δεχόμαστε τα σκουπίδια τους απαντάμε το εξής. Σας χαρίζουμε και τα λεφτά σας και τα σκουπίδια σας".

Γαλλία: Προσπάθησαν να κλέψουν 2 εκατ. ευρώ από την προεδρία

Απατεώνες προσπάθησαν να αποσπάσουν δύο εκατομμύρια ευρώ από τη... γαλλική προεδρία αφού κατάφεραν να πληροφορηθούν τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού των Ηλυσίων και εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας.

Η προεδρία κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία του Παρισιού η οποία ξεκίνησε έρευνα για "απόπειρα απάτης", όπως ανέφερε δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με τον Κριστιάν Φρεμόν, τον διευθυντή της προεδρία, οι δράστες "κατάφεραν να αποκτήσουν τον τραπεζικό λογαριασμό των Ηλυσίων καθώς και το οργανόγραμμα της οικονομικής υπηρεσίας".

"Εδώ και 15 ημέρες, ένας απατεώνας τηλεφώνησε στην τράπεζα και, υποστηρίζοντας ότι είναι υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας, ζήτησε να μεταφερθεί μια επιταγή ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν λογαριασμό του εξωτερικού", είπε ο Φρεμόν. Αποδείχτηκε τελικά ότι ο εν λόγω λογαριασμός βρισκόταν στην Κίνα.

Ωστόσο ο τραπεζικός υπάλληλος που πήρε την εντολή υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τηλεφώνησε στην προεδρία για επαλήθευση. Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη.

Σύμφωνα με τον Φρεμόν οι απατεώνες είναι Γάλλοι, εγκατεστημένοι στο εξωτερικό και δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, όταν έβαλαν στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις, τα κατάφεραν.

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2011 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.
Αναλυτικά η εγκύκλιος:

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 22 του ν.2020/1992 (ΦΕΚ34Α) με τις οποίες παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να παρατείνει με απόφαση, τις προθεσμίες που ορίζονται από τις κείμενες φορολογικές διατάξεις για υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

2. Την κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών Δ6 Α 1142500 ΕΞ 2010/26.10.2010 ( ΦΕΚ 1725 Β) με την οποία ανατίθενται αρμοδιότητες στον Υφυπουργό Οικονομικών.

3. Τις διατάξεις των άρθρων 62 και 64 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ Α΄151) που ορίζουν τις προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τις δηλώσεις των υποχρέων της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε.

4. Τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 23 του ν.3427/2005 (ΦΕΚ 312 Α΄/27-12-2005) με τις οποίες εξουσιοδοτείται ο Υπουργός να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων.

5. Τα αιτήματα διαφόρων επαγγελματικών τάξεων λόγω της μη έγκαιρης λήψης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

6. Τα αιτήματα επαγγελματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων για την σταδιακή προσαρμογή τους στην υποβολή των δηλώσεων μέσω διαδικτύου και την ανάγκη ρύθμισης ορισμένων περιπτώσεων που παρουσιάζονται κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέσω διαδικτύου.

7. Τη διαπίστωση ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν.2238/1994, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., εφόσον η διαχειριστική τους περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του έτους 2010), η οποία λήγει την 18η Απριλίου 2011, ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011 και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00 την 5η Μαΐου 2011.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των υποχρέων της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του Κ.Φ.Ε., (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ. που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και όσες έχουν ως αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιριών ή τη μεσιτεία ασφαλειών ή αν συμμετέχουν σε εταιρεία ή κοινοπραξία με Γ΄ κατηγορίας βιβλία του Κ.Β.Σ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του Κ.Φ.Ε., η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω Δ.Ο.Υ., στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 28η Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ.

3. Σε περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με το ειδικό δίκτυο του TAXISNET ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και των εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., Κοινοπραξιών, Κοινωνιών κ.τ.λ.) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά υποβολής των δηλώσεων τους μέσω του διαδικτύου, παρέχεται η ευχέρεια υποβολής των δηλώσεων αυτών στις Δ.Ο.Υ., εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία λήξης των δηλώσεων μέσω διαδικτύου.

4. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 της παρούσης.

"Δεν πληρώνω" με την ευγενική χορηγία ... του κράτους!!!

Απίστευτο κι όμως ... ελληνικό! Μέσω επιμελητηρίου, το οποίο ενισχύεται από το Κράτος οι “Δεν πληρώνω” έπαιρναν ενίσχυση και έκαναν καταλήψεις στα διόδια!

Με επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, παρέπεμψε για έλεγχο νομιμότητας και για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, τέσσερις αποφάσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας, που αφορούν πληρωμές σχετικά με κατάληψη διοδίων.

Η πρώτη απόφαση αφορά πληρωμή ποσού 1.734,30 ευρώ για την εκτύπωση διάφορων εντύπων και πανό για την κατάληψη των διοδίων, η δεύτερη αφορά πληρωμή ποσού 131,99 ευρώ για γεύμα οκτώ ατόμων την ημέρα της κατάληψης των διοδίων, η τρίτη αφορά πληρωμή ποσού 1.131,60 ευρώ για διανομή φυλλαδίων για την κατάληψη των διοδίων και η τέταρτη αφορά πληρωμή ποσού 98,15 ευρώ για προμήθεια γιλέκων ασφαλείας για την κατάληψη των διοδίων.

Facebook: Έγινε... οικολογικό!

Το Facebook πριν λίγες μέρες, εγκατέστησε φωτοβολταϊκά στο νέο κέντρο δεδομένων του στο Prinevile του Όρεγκον και πλέον η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζονται οι εγκαταστάσεις του, θα είναι πιο eco-friendly.

Με την κίνηση αυτή, το Facebook αρχίζει και βελτιώνει τις σχέσεις του με τις οικολογικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, που μέχρι πριν λίγο καιρό κατέκρινε έντονα το Facebook για τις τεράστιες ποσότητες άνθρακα που χρησιμοποιεί για τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων του.

Παρόλ’ αυτά όμως οι εκπρόσωποι της Greenpeace, δήλωσαν πως η κίνηση αυτή του Facebook είναι πολύ καλή όμως το ποσοστό της ενέργειας που θα καλύπτουν τα φωτοβολταϊκά είναι αμελητέα συγκριτικά με τα ποσά ενέργειας που απαιτούνται για τη λειτουργία του κέντρου δεδομένων.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Facebook, δήλωσαν πως τα φωτοβολταϊκά θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδότηση με ρεύμα των γραφείων των υπαλλήλων του συγκεκριμένου κέντρου και όχι των δωματίων όπου φυλάσσονται οι servers, τα οποία έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε ψύξη.

Πάντως, για όποιον σκοπό και αν χρησιμοποιηθούν τα φωτοβολταϊκά, η κίνηση αυτή του Facebook μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες εταιρίες να κάνουν κάτι παρόμοιο στις εγκαταστάσεις τους.

Προθεσμία πήρε συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων

Προθεσμία για τις 30 Μαίου ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών, που κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κληθείς με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διαπράξη αδικημάτων, προσήλθε νωρίτερα από την αρχικά ορισμένη ημερομηνία (σσ 28 Απριλίου) στην Εισαγγελέα Π.Παπανδρέου με τον συνήγορό του και ζήτησε προθεσμία για την κατάθεσή του, προκειμένου να λάβει αντίγραφο της ογκώδους δικογραφίας και να ετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται, στην υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων, τύπου 214, για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη δικογραφία για την υπόθεση της προμήθειας του Υπουργείου Άμυνας, που αφορά τα υποβρύχια, από τις γερμανικές Ferrostaal και HDV και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή του εν λόγω προσώπου και φερόμενη ανάμειξή του σε ομάδα που αποκαλείτο "ομάδα Α", στην οποία είχε ανατεθεί η διακίνηση και διανομή των ποσών που προορίζονταν ως "δώρα" για την επιλογή του γερμανικού ομίλου, στην προμήθεια των τεσάρων όπλων. Σε καταθέσεις στη γερμανική δικογραφία, που έχουν σταλεί στην Εισαγγελέα κ.Παπανδρέου, ο άλλοτε συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου κατονομάζεται, ή "φωτογραφίζεται" δια του επαγγέλματος του, ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα των παράνομων πληρωμών.

Ο ίδιος πάντως, ο πρώην συνεργάτης του κ.Τσοχατζόπουλου, με πρόσφατη δήλωσή του στον Τύπο, αρνείται ανάμειξή του του στην υπόθεση και χαρακτηρίζει αποκυήματα φαντασίας τα δημοσιεύματα που τον κατονομάζουν. Υποστηρίζει επίσης ότι από το 2000 έως το 2003 είχε νόμιμη συνεργασία με την Ferrostaal, με αποκλειστικό αντικείμενο έργα υποδομής, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων και ότι δεν είχε καμμία σχέση με εξοπλισμούς, έργα και προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενώπιον της Εισαγγελέως έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποβρυχίων 37 πρόσωπα, που αναμένεται να λάβουν νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις που τους ζητούνται.

Μετέφεραν τουρίστες με παράνομα βανάκια

Οι οδηγοί τεσσάρων αυτοκινήτων, τύπου μικρού βαν, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Χανίων καθώς πιάστηκαν "στα πράσα" την ώρα που επιχειρούσαν να επιβιβάσουν τουρίστες οι οποίοι μόλις είχαν φθάσει στο αεροδρόμιο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χανίων κ.Ηλίας Καραπατάκης ''ύστερα από καταγγελία συναδέλφων, πως στον χώρο του αεροδρομίου Χανίων εμφανίστηκαν τέσσερα βανάκια με αλλοδαπούς οδηγούς, με σκοπό να πάρουν τουρίστες, μετά από συνεννόηση του σωματείου με το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα, έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε πως όντως τα βανάκια ήταν παράνομα και η υπόθεση οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη''

Όπως διευκρίνισε ο κ.Καραπατάκης τα αυτοκίνητα είχαν νοικιαστεί από γραφείο των Χανίων από έναν Άγγλο και πήγαν στο αεροδρόμιο για να παραλάβουν 19 Άγγλους, οι οποίοι τελικά πήγαν στους προορισμούς τους με τα νόμιμα ταξί.

«Κάποιοι προσπαθούν να κάνουν καθαρή υποκλοπή του δικού μας έργου» επισήμανε ο κ.Καραπατάκης διευκρινίζοντας ότι «αυτοκίνητα επιβατηγά κάτω των εννέα θέσεων απαγορεύεται να κάνουν μεταφορά μετά οδηγού. Το έργο αυτό ανήκει αποκλειστικά στα ταξί και μόνο. Κάποια ξενοδοχεία που διαθέτουν τέτοια βανάκια έχουν από 10 θέσεις και πάνω, όπως ορίζει ο Νόμος».

Αιδηψός: Ληστεία με λεία 426.000€!!!

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης. Λίγο πριν κλείσουν τις πόρτες για τους πελάτες οι υπάλληλοι της Εμπορικής στην Αιδηψό, "επισκέφτηκαν" το κατάστημα οι 3 θρασύτατοι ληστές.

Οι ληστές που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αλλά φορούσαν και οι τρεις μόνο γυαλιά ηλίου Rayban. Με την απειλή των πιστολιών που κρατούσαν, πήραν από τον ταμία 426.760 ευρώ και έφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, οι ληστές παραμένουν άφαντοι. Τώρα η Ασφάλεια προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητα των ληστών από το video της τράπεζας...

Η διόγκωση του ελλείμματος συνεχίζεται ακάθεκτη...

Νέα μέτρα πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα συναποφασίσει η κυβέρνηση με την τρόικα καθώς έχουν ανατραπεί οι εκτιμήσεις που είχαν κάνει πριν από μόλις 2 μήνες.

Δεν είναι όμως μόνο το έλλειμμα του 2010 που τρομάζει το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τους τρεις πρώτους μήνες του 2011.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η υστέρηση εσόδων ξεπερνάει τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και οι κυριότεροι λόγοι είναι η μείωση, αντί αυξήσεως, στα φορολογικά έσοδα και η αύξηση των δαπανών.

Και το χειρότερο είναι πως και ο Απρίλης φαίνεται να παρουσιάζει τα ίδια χάλια, από τα πρώτα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου.

Το κόστος των νέων μέτρων θα βγει και από το ύψος του περσινού ελλείμματος που θα ανακοινώσει η Eurostat μετά το Πάσχα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι περίπου στο 10,5% του ΑΕΠ από 9,4% που ήταν ο στόχος, που σημαίνει νέα τρύπα 2,5 δις ευρώ που θα πρέπει να καλυφθεί φέτος.

ΗΣΑΠ: Οι πολυθεϊστές καθυστερούν κι άλλο τα έργα

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των επιβατών του ΗΣΑΠ. Από την μία η ολιγωρία των υπευθύνων, από την άλλη τα αρχαία τώρα ήρθαν και οι πολυθεϊστές!

Νέες καθυστερήσεις στα έργα αναβάθμισης του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αναμένεται να φέρει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΣΑΠ και πολυθεϊστών.

Μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους πολυθεϊστές, που οδήγησε σε πάγωμα των έργων, η εταιρεία αντεπιτίθεται και αυτή διά της δικαστικής οδού, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε διαταγή για προσωρινή παύση των εργασιών κατάχωσης του Βωμού των 12 Θεών μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Εντός της ημέρας ο ΗΣΑΠ θα προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας την ανάκληση της παραπάνω απόφασης, ώστε να συνεχιστούν τα έργα, τα οποία έχουν ήδη τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ζητά την επίσπευση της δικασίμου για την κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει οριστεί για τις 2 Αυγούστου.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα έργα στο τμήμα του ηλεκτρικού στο Θησείο θα παγώσουν μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Ωστόσο, ακόμη και αν δικαιωθεί η εταιρεία, οι πολυθεϊστές έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στα δικαστήρια για παύση των εργασιών.

Και φυσικά κανείς δεν λογαριάζει πλέον τους πολίτες που καθημερινά αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους. Αθάνατο ελληνικό κράτος!

Κέρδισε το Λόττο και... πέθανε!!!

Αυτό δεν είναι τύχη αλλά ατυχία. Να κερδίσεις το Λόττο και την επόμενη μέρα να πεθάνεις. Όμως τώρα αρχίζουν τα τραγελαφικά με την οικογένεια να... ξεμαλλιάζεται!

Πέθανε μια ημέρα αφότου κέρδισε το Λόττο και άφησε την οικογένειά του να "ξεμαλλιάζεται" για την κληρονομία!

Η οικογένεια του Αυστραλού εκλιπόντος Λάζος Σζάντο καβγαδίζει στα δικαστήρια διεκδικώντας την κληρονομία των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Η μια από τις κόρες του ισχυρίστηκε ότι τα κέρδη της ανήκουν επειδή ο τυχερός λαχνός βρέθηκε στο σπίτι της ενώ ο γιός του ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας αγόρασε τον λαχνό με σκοπό να μοιραστεί τα κέρδη μόνο με εκείνον.

Το δικαστήριο στο Κουίνσλαντ, ωστόσο, αποφάνθηκε ότι πρέπει να μοιραστεί τα κέρδη με τα αδέλφια της.

Τι να πει κανείς. Κάνε παιδιά σου λένε μετά....

Η "μαύρη τρύπα" στον προϋπολογισμό συνεχώς μεγαλώνει

Από το κακό στο χειρότερο βαίνει η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κακή πορεία των εσόδων των περασμένων μηνών, συνεχίστηκε και τον Απρίλιο (τουλάχιστον μέχρι το α΄ δεκαπενθήμερο).

Δυναμιτίζονται έτσι και οι όποιες απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τις αγορές πως η δημοσιονομική προσαρμογή και το Μνημόνιο προχωρούν κανονικά. Ήδη μέχρι το Μάρτιο, με βάση τα τελικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, η μαύρη τρύπα ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα στο α΄ τρίμηνο ανήλθαν σε 11,1 δισ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 8,0%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Θα έπρεπε να ήταν όμως 12,5 δισ. με βάση το στόχο που έχει θέσει στο Μνημόνιο η κυβέρνηση.

Στην υστέρηση των περίπου 1,4 δισ. ευρώ στις εισπράξεις, πρέπει να προστεθεί και η υπέρβαση 200 εκατ. ευρώ στις δαπάνες. Αυξήθηκαν αντί να μειωθούν, από τα 12,1 δισ. ευρώ πέρυσι τέτοιο καιρό, σε 12,7 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος για το τρίμηνο ήταν 12,5 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει τις αρνητικές αυτές εξελίξεις "κυρίως, στη μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο" -κατά την περίοδο σύνταξης του Προϋπολογισμού- ύφεση, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Επίσης επικαλούνται την μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. ευρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις
κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 44 εκατ. ευρώ αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης φυσικών προσώπων βάσει του νέου φορολογικού νόμου.

Από την άλλη μεριά τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 121,3% ή κατά 604 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού – Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΔΕ – υστερούν έναντι των στόχων κατά 776 εκατ. ευρώ.

“Εισαγόμενοι” οι δολοφόνοι του Λαζαρίδη

“Εισαγόμενοι” ήταν λένε οι αστυνομικοί οι δολοφόνοι του Μπάμπη Λαζαρίδη. Ο “νονός” της νύχτας που παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του έστειλε το μήνυμα στο εξωτερικό και οι δυο “πιστολέρο” ήρθαν στην Ελλάδα μόνο για τη “δουλειά”.

Εκτέλεσαν τον Μπάμπη Λαζαρίδη13 Δεκεμβρίου του 2018 “γαζώνοντας” τον με 20 σφαίρες την ώρα που έβγαινε από γνωστό ξενοδοχείο όπου έμενε τη σύντροφό του Αγγελική Ηλιάδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα espresso οι αστυνομικοί έχουν πλέον όλα τα στοιχεία για να εκδόσουν εντάλματα σύλληψης τόσο εναντίον των δύο ξένων εκτελεστών όσο και να συμπληρώσουν το κατηγορητήριο σε βάρος του Έλληνα “νονού” που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ξεκίνησαν και οι συλλήψεις για την εξάρθρωση των 4 συμμοριών που “κυβερνούσαν” τη νύχτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας...

Δεν τα φάγαμε μαζί Κύριε Πάγκαλε - 31,2 εκ € οι επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ!!!

Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ενόψει πώλησης των ΔΕΚΟ και με τη συμμετοχή του δημοσίου ελέω μνημονίου να πέφτει στο 34% στη ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν στο όνομα του κοινού καλού και επικαλούμενοι τον πολίτη και το ότι η ΔΕΗ παρέχει κοινωνική υπηρεσία δήλωσαν έτοιμοι για απεργία διαρκείας.

Ταυτόχρονα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα μια σειρά σπατάλες στις οποίες κανείς δεν έδινε σημασία επί τουλάχιστον 11 χρόνια. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ... όλα βγαίνουν τώρα.

Από το 1999 ως και το 2011 η ΓΕΝΟΠ λοιπόν εξασφάλισε επιχορηγήσεις 31,2 εκατομμυρίων. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;

Σύμφωνα με το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης σε ταξίδια, πληρωμές αρωμάτων και δώρων, πληρωμές πάρκινγκ, λουλούδια, περιοδικά που... δεν εκδίδονταν ή δεν αποστέλλονταν πουθενά και άλλα...

Πως απάντησαν οι συνδικαλιστές;

Ότι και ο κ. Επιθεωρητής έχει λάβει επιχορήγηση από τη ΔΕΗ(!) και ότι μέχρι πρότινος δήλωνε αναρμόδιος να ελέγξει μια εταιρεία, δημόσια μεν, αλλά εισηγμένη στο χρηματιστήριο... Επί της ουσίας δηλαδή, απάντηση δεν υπήρξε.

Από την άλλη και ενώ επί 11 χρόνια το κράτος δήλωνε... αναρμόδιο, ξαφνικά δήλωσε αρμόδιο και έκρινε παράνομες τις επιχορηγήσεις.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκε το αρμόδιο υπουργείο ότι η ΔΕΗ δεν έκανε ουσιαστικό αλλά τυπικό έλεγχο... και ανακάλυψε ότι προκύπτουν “νομικά θέματα”.

Όλα αυτά 11 χρόνια μετά, λίγες μέρες πριν ελέω Μνημονίου το κράτος βγει να βρει αγοραστή για τη ΔΕΗ

Γολγοθάς για τους οδηγούς η έξοδος του Πάσχα

Οι οδηγοί και σε αυτή την έξοδο θα χρειαστεί να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπομονή από τις μονοδρομήσεις και τα εμπόδια στους δρόμους.

Παρά το γεγονός ότι στα περισσότερα σημεία του εθνικού δικτύου τα έργα έχουν παγώσει, προβλήματα θα συναντήσουν όσοι κινηθούν στην Κορίνθου-Πατρών.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό σε 17 σημεία του αυτοκινητοδρόμου θα υπάρχουν δυσκολίες, τις οποίες επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του και το υπουργείο Υποδομών που αναφέρεται σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας.

Στο τμήμα μέχρι το Ξυλόκαστρο, θα διατίθενται δύο λωρίδες μειωμένου πλάτους, κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής ροής, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν εκτροπές της κυκλοφορίας προς την Περιφερειακή Οδό Κορίνθου-Πατρών ή και αποκλεισμοί εισόδου στους ανισόπεδους κόμβους της Κορίνθου-Πατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγουμένων ετών, οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:

Κατά την έξοδο:
-τη Μεγάλη Πέμπτη, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (08:00-23:00) και
-τη Μεγάλη Παρασκευή, από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα (05:00-17:00).

Κατά την επιστροφή:

-τη Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί μέχρι τα μεσάνυκτα (10:00-24:00), με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του Κόμβου Ρίου (για όσους προέρχονται από την Δυτική Στερεά, Ήπειρο και Δυτική Πελοπόννησο).

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων

Στις 17 Μαΐου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου που διεξάγεται όπως πάντα στη Στοά του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο νέος κύκλος περιλαμβάνει:
• Πέντε μαθήματα για τον βυζαντινό πολιτισμό από την πρύτανη και πρόεδρο του Πανεπιστημίου τής Ευρώπης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, τον Αθανάσιο Μαρκόπουλο, τον Σπυρίδωνα Τρωιάνο, την Αναστασία Τούρτα και τον Νίκο Ζία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη (από 26/5) και ώρα 19.30-21.00.
• Πέντε μαθήματα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη από την Γεωργία Φαρίνου – Μαλαματάρη, τον π. Ευάγγελο Γκανά, τον Μάριο Μπέγζο και τον Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (από 18/5) και ώρα 19.30-21.00
• Πέντε μαθήματα Ψυχολογίας από την Φωτεινή Τσαλίκογλου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (από 18/5) και ώρα 17.00-18.30
• Πέντε μαθήματα για την ιστορία της Αρχιτεκτονικής με τον Μάνο Στεφανίδη. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (από 17/5) και ώρα 17.00-18.30
• Πέντε μαθήματα θεάτρου από τον Γιάγκο Ανδρεάδη. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη (από 17/5) και ώρα 19.30-21.00.

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Την αντίδραση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης να παραμείνουν ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ «καταγγέλλει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και τους καλεί να μην υποκύψουν στις συνεχείς και μεθοδευμένες προσπάθειες του δημάρχου για την παράνομη λειτουργία των παιδικών σταθμών την περίοδο των διακοπών του Πάσχα», ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε αυξημένη αγωνιστική ετοιμότητα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τονίζει πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να κρατήσει ανοιχτές τις δομές παιδικής μέριμνας προκειμένου να διευκολυνθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι γονείς.

«Η επιλογή της δημοτικής αρχής δικαιώνεται, αφού το ποσοστό συμμετοχής στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων ξεπερνά το 50% και εκατοντάδες βρέφη, νήπια και παιδάκια απασχολούνται δημιουργικά, με τους γονείς τους να είναι ήσυχοι για τη φροντίδα τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης - Συκεών θα λειτουργήσουν έως και αύριο Μ. Πέμπτη και από την Τρίτη, 26 Απριλίου, έως και την Παρασκευή, 29 του μηνός, από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

ΙΚΑ: Σε οποιοδήποτε υποκατάστημα η θεώρηση βιβλιαρίων και η πληρωμή παροχών

Σε οποιοδήποτε υποκατάστημα θα μπορεί εφεξής ο κάθε ασφαλισμένος και συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να θεωρεί τα βιβλιάρια υγείας και να πληρώνει παροχές ασθενείας χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής του, όπως ανακοίνωσε τη Μ.Τρίτη το Ίδρυμα.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες παροχές ασθενείας, που, λόγω της φύσης τους, «συνδέονται με συγκεκριμένο υποκατάστημα», αναφέρει το ΙΚΑ, όπως εκείνες που χρειάζονται προηγούμενη γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής (ΑΥΕ ή ΒΥΕ), καθώς και οι αποφάσεις απόδοσης δαπάνης έκτακτης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Για τη χορήγηση των παραπάνω παροχών, αρμόδιο ορίζεται το υποκατάστημα του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου και συνταξιούχου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. (π.χ. γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής για είδη πρόσθετης περίθαλψης υψηλού κόστους, π.χ. αναπηρικά αμαξίδια).

Η δυνατότητα αυτή, σε συνδυασμό με τη νέα διαδικασία πληρωμής των παροχών ασθενείας, με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών, στοχεύει να συμβάλλει σημαντικά στην απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης παροχών ασθενείας.

Ο ασφαλισμένος ή ο συνταξιούχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να υποβάλει τα δικαιολογητικά για πληρωμή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιθυμεί και να πιστώνεται στη συνέχεια, ο τραπεζικός λογαριασμός του, με στόχο τη διευκόλυνσή του.

Το iPhone5 κυκλοφορεί τον Σεπτέμβρη!

Επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονομάζονται, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει ότι το επόμενο μοντέλο δεν θα απέχει πολύ εμφανισιακά από το iPhone 4, θα έχει όμως ταχύτερο επεξεργαστή.

Από την παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007, η Apple συνηθίζει να αναβαθμίζει κάθε χρόνο το δημοφιλές γκάτζετ της. Η αγορά ούτως ή άλλως περιμένει το νέο μοντέλο εντός του έτους, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο.

Το iPhone 4 παρουσιάστηκε από τον Στιβ Τζομπς πέρυσι τον Ιούλιο και κυκλοφόρησε στην αγορά τον ίδιο μήνα. Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κομμάτια πουλήθηκαν παγκοσμίως μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, οι προμηθευτές της Apple, από τους οποίους οι περισσότεροι βρίσκονται στην Ταϊβάν, θα αρχίσουν την παραγωγή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Τα εξαρτήματα θα αποστέλλονται στην κινεζική Foxconn για συναρμολόγηση.

Η λίστα των προμηθευτών περιλαμβάνει τη Largan Precision, η οποία κατασκευάζει κάμερες, την Wintek που παράγει οθόνες αφής και τη Foxconn που κατασκευάζει τις θήκες.

Όπως εξήγησε, για πολλές από τις εταιρείες αυτές οι παραγγελίες της Apple αντιστοιχούν στο 20 με 40 τοις εκατό του τζίρου τους.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της ίδιας της Apple αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη. Η αγορά περιμένει καλές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο του 2011, αν και τα περιθώρια κέρδους ίσως στριμωχτούν λόγω αδυναμίας της Apple να καλύψει τη ζήτηση.

“Δεν πληρώνω” Μ. Παρασκευή και Πρωτομαγιά

Την Μεγάλη Παρασκευή σχεδιάζουν να ξανανοίξουν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών, ξεκινώντας νέο γύρο κινητοποιήσεων μεσούσης της πασχαλινής εξόδου.

Στόχος είναι να παραμείνει ζεστό το μέτωπο των διοδίων και το κίνημα «Δεν Πληρώνω» που παρά τα μέτρα της πολιτείας, τα πρόστιμα και εξαντλητικές ποινές του ΚΟΚ, συνεχίζει να αντιστέκεται.

Οι πολίτες αισθάνονται δικαιωμένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση των διοδίων που θεωρούν ότι χωρίς τις δικές τους πιέσεις δεν θα γινόταν, επικρίνουν όμως τη στάση της να επιδοτήσει τους εργολάβους, χωρίς οι τελευταίοι να αναλαμβάνουν οποιοδήποτε κόστος.

Ωστόσο, το «αντάρτικο» των δρόμων κρατά χαμηλούς τόνους, αποφεύγει να συγκρουστεί με τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αμολυθεί στα διόδια με συμβατικές πινακίδες και επιβάλλουν διακοσάρια και αφαίρεση πινακίδων και συγκεντρώνει δυνάμεις στη Βορειοανατολική Αττική αυτή την Παρασκευή που αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος του Πάσχα.

Στις Αφίδνες θα μαζευτούν επιτροπές από όλη την Αττική ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να αποφασιστούν ελεύθερες διελεύσεις και σε άλλους σταθμούς του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών κατά των διοδίων οργανώνει κινητοποιήσεις και την ημέρα της Πρωτομαγιάς, με άνοιγμα των διοδίων στα διόδια της Κορίνθου.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στη Χαλκιδική για σωματεμπορία

Για βιασμό και σωματεμπορία, κατηγορούνται δύο αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 44 και 41 ετών, κατηγορούνται ότι ανάγκαζαν με απειλές τις νεαρές να εκδίδονται με πελάτες, έναντι αμοιβής, ενώ στη συνέχεια τις οδηγούσαν σε διαμέρισμα, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου τις κρατούσαν φυλακισμένες.

Σύμφωνα με την αστυνομία σκόπευαν να τις «πουλήσουν» σε άγνωστα άτομα, έναντι 2.000 και 3.000 ευρώ την καθεμία.

Πριν από τρεις ημέρες οι αλλοδαπές, ηλικίας 30 και 18 ετών, απέδρασαν και στη συνέχεια κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, ενώ ο 41χρονος κατηγορείται ότι βίασε τη 18χρονη. Οι δύο γυναίκες θα φιλοξενηθούν σε ειδική μονάδα αρωγής.

''Μπλακ-άουτ'' ετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ για μετά το Πάσχα

Σε εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν την πώληση του 17% της επιχείρησης.

Οι κινητοποιήσεις θα περιλαμβάνουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απειλούν ότι θα προχωρήσουν και στην κατάληψη δημόσιων κτιρίων.

Με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ να έχουν αποδείξει ότι παρά την ιδεολογική συγγένεια με την Κυβέρνηση δεν ανέχονται την παραμικρή παραχώρηση σε μισθολογικά ή εργασιακά όλα δείχνουν ότι ο αγώνας τους θα περιλαμβάνει δυναμικές κινητοποιήσεις.

300.000 γεύματα ανθρωπιάς

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι τελικά μονάχοι. Για αυτό φροντίζει πρώτα απ' όλους η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο κάλεσμα της οποίας ανταποκρίθηκε και η ΟΠΑΠ ΑΕ από την πρώτη στιγμή

Στο πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής που φέρει τον τίτλο «Η Εκκλησία στους δρόμους» και υλοποιείται σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή», η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμβάλλει από την 1η Μαρτίου με συνολικά 300.000 γεύματα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να σταθούν όσοι έχουν τη δυνατότητα δίπλα σε εκείνους που υποφέρουν, σε εκείνους που χρειάζονται την βοήθεια των συνανθρώπων τους, σε κάθε κοινωνικά αδύναμο, αποκλεισμένο και περιθωριοποιημένο συνάνθρωπο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 74 κέντρα της Αττικής, όπου καθημερινά μοιράζονται 10.000 γεύματα.

Στο πλάι των αστέγων στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων βρέθηκαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης, σε μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο των «γευμάτων αγάπης».

ΟΑρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Aυτές τις ημέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που άρχισε το πρόγραμμα: “Η εκκλησία στους δρόμους για τη φτώχεια”. Η προσπάθεια είναι μεγάλη, αλλά και η προσφορά είναι πολύ καλή. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ετών είχαμε διάφορες προσφορές και βοήθειες από πολλούς ανθρώπους. Εκείνο που θα ήθελα σήμερα να τονίσω είναι η προσφορά της ΟΠΑΠ η οποία κατά το τελευταίο διάστημα στάθηκε πλάι μας. Ιδιαίτερα σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα συνεργασία και αυτό με κάνει να είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί θα δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, ένα πιάτο φαγητό.
Και κάτι προσωπικό, αισθάνομαι ότι οι οικονομικές δυνατότητες της Αρχιεπισκοπής έχουν πια λυγίσει και αισθανόμαστε αυτή την συμπαράσταση σαν μια βοήθεια και μια προτροπή να προχωρήσουμε. Για αυτό θα ήθελα ιδιαίτερα σήμερα να ευχαριστήσω τον κ. Σπανουδάκη που είναι εδώ εκ μέρους της ΟΠΑΠ σε μια συμβολική επίσκεψη, αλλά συγχρόνως με πολύ ουσία, διότι θα μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε το δρόμο της αγάπης».

Από την πλευρά του ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε:
«Ξεκινήσαμε αυτή την συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και ευχαριστούμε πολύ και τον Μακαριότατο γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσουμε και εμείς στην προσπάθειά του. Δεν θα είναι η μόνη. Είναι η πρώτη συνεργασία όπως εκφράστηκε τούτη τη χρονιά. Θα βρούμε κι άλλες ευκαιρίες να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα τώρα που η οικονομική συγκυρία δυσκολεύει μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους άστεγους και τους άνεργους, αλλά και όσους δεν έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Είναι πολύ συγκινητικό που βρισκόμαστε εδώ σήμερα μαζί με τον Μακαριότατο. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πάλι ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να το κάνουμε».

Τέλος στις συντάξεις ο ΟΑΕΕ σε όσους δεν έχουν απογραφεί

Σε αναστολή της σύνταξης όσων συνταξιούχων δεν έχουν απογραφεί, θα προχωρήσει από την 1η Μαΐου ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ενημερώνει τους αναπόγραφους συνταξιούχους, ότι θα πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε τράπεζα της επιλογής τους προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της απογραφής.

Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ

Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο -στο πρώτο μέρος της παράτασης- η ομάδα του Μουρίνιο επικράτησε της Μπαρτσελόνα 1-0 στο “Μεστάγια”και χρίστηκε Κυπελλούχος Ισπανίας μετά από 18 χρόνια.

Ο Ζοσέ Μουρίνο έστησε υποδειγματικά τους Μαδριλένους, δίνοντας τους έτσι την νίκη μετά από τρία χρόνια σε ένα “clasico”. Απροσπέλαστοι στην αμυντική λειτουργία των “μερένγγες” οι Πέπε, Σέρχιο Ράμος και Ντι Μαρία, ενώ η... μισή κούπα ανήκει στον Κασίγιας, ο οποίος όταν χρειάστηκε δήλωσε “παρών”!

Το πρώτο μέρος χαρακτηρίστηκε από πολλές μονομαχίες μεταξύ των παικτών και λιγοστές φάσεις στα καρέ των δυο ομάδων. Η Ρεάλ άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ στην Μπαρτσελόνα, χωρίς να της επιτρέπει να έχει την γνωστή ανάπτυξη της. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μέσι ήταν... άφαντος!

Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν την καλύτερη ευκαιρία του 45λέπτου, με την κεφαλιά του Πέπε να σταματά στο 43' στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Πίντο.

Αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος, με την “βασίλισσα” να δείχνει κουρασμένη από το... τρέξιμο στο πρώτο μέρος και τους Καταλανούς να έχουν κατοχή μπάλας και να κατασκηνώνουν σε πολλές περιπτώσεις στα καρέ του Κασίγιας. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ο Ίκερ επαλήθευσε το παρατσούκλι... άγιος που του έχουν δώσει, σώζοντας την εστία του.

Παρά τις φάσεις που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, ο αγώνας πήγε στην παράταση. Εκεί οι παίκτες του Μουρίνιο έδειξαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και με δημιουργό τον Nti Mαρία και εκτελεστή τον Ρονάλντο έφτασαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Αντριάνο, Πικέ, Μαστσεράνο, Ντάνι Άλβες, Μπουσκέτς (108' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (108' Αφελάι)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Καρβάλιο (119' Γκαράι), Ράμος, Αρμπελόα, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (103' Γκρανέρο), Εζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More