Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έκλεψαν εξοπλισμό της ΕΡΤ στα Γιάννενα αξίας 20.000€!

Εξοπλισμό αξίας 20.000 ευρώ, έκλεψαν άγνωστοι στην Μανολιάσα Ιωαννίνων, αφού διέρρηξαν το κτίριο του κέντρου εκπομπής κεραιών της ΕΡΤ.

Οι άγνωστοι δράστες έγιναν καπνός και για την κλοπή διενεργεί προανάκριση το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Ένταση και διαπληκτισμοί στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εκπρόσωπος της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη», ο Γιάννης Κούτρας, δήλωσε ότι η παράταξη Ψωμιάδη είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά.

Η φράση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πρόεδρος, Αθηνά Αηδονά, ζήτησε από τον κ. Κούτρα να ανακαλέσει, ωστόσο αυτό δεν έγινε και η συνεδρίαση διακόπηκε. Προηγήθηκαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα.

Μίνι μάρκετ με 75.000 κροτίδες στο Αγρίνιο

Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος, ηλικίας 38 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου "Περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων κ.λ.π."

Ειδικότερα κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικοί βρήκαν στις αποθήκες του μίνι μάρκετ 75.000 κροτίδες, τις οποίες οι ιδιοκτήτες σκόπευαν να πουλήσουν.

Οι κροτίδες κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

Φρικη στην Καλαμάτα: Δύο αδέρφια βίασαν την ανήλικη ξαδέρφη τους

Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει η είδηση του βιασμού μιας ανήλικης 8χρονης από τα ίδια της τα ξαδέρφια! Τα δυο αγόρια 17 και 15χρονών αντίστοιχα, ασέλγησαν στο ανήλικο κοριτσάκι το καλοκαίρι του 2008.

Αφού αποπλάνησαν την μικρή τους ξαδέρφη, στη συνέχεια προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη, την οποία αρνούνταν από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν το αντίθετο, ερχόμενες να επιβεβαιώσουν το απίστευτο γεγονός.

Τα δυο αδέρφια από την Καλαμάτα, είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε 12 και 10 χρόνια αντίστοιχα, με περιορισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο αποφάσισε να μειώσει τις ποινές τους σε 11 χρόνια για τον 17χρονο και σε 9 χρόνια για τον 15χρονο.

Όπως είναι φυσικό σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος», δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης έξω από το δικαστήριο, καθώς φίλοι του ανήλικου κοριτσιού άρχισαν να επιτίθενται κατά των συγγενών των δυο αγοριών.

Η δίκη εξελίχθηκε χωρίς τη παρουσία του ανήλικου κοριτσιού ενώ κάποια στιγμή χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να καθησυχάσει τους παρευρισκόμενους που είχαν εξαγριωθεί.

Εντατικοί έλεγχοι για ελληνοποιημένα αμνοερίφια στη Μακεδονία

Εντατικούς ελέγχους στα σύνορα θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μεικτά κλιμάκια της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων, ενόψει του Πάσχα.

"Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με τους συνοριοφύλακες" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με θέμα τον έλεγχο της πασχαλινής αγοράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έμφαση θα δοθεί στις περιοχές των συνόρων που, όπως είπε, είναι ευαίσθητες σε ατασθαλίες σε ό,τι αφορά την προέλευση των κρεάτων.

Παράλληλα έλεγχοι θα διεξάγονται σε όλες τις αγορές, όλων των περιφερειακών ενοτήτων, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που θα διατεθούν προς κατανάλωση, η σωστή λειτουργία των σφαγείων αλλά και η διατήρηση των τιμών σε σταθερά επίπεδα.

"Θα ελεγχθούν τα πάντα, από λαϊκές αγορές και μικρομάγαζα μέχρι σούπερ μάρκετ, αγορές κρεάτων και σφαγεία" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και τόνισε ότι έγινε ο κατάλληλος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και κλιμακίων.

Καταδικάστηκε Δήμαρχος για παράνομες μεταδημοτεύσεις

Ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετη αναστολή.

Ο Δήμαρχος αντιμετωπίζει και το ενδεχόμενο να χάσει το αξίωμά του για παράνομες μεταδημοτεύσεις στον Δήμο Μελιβοίας το 2006, όπου ήταν προηγουμένως δήμαρχος. Τις 27 μεταδημοσιεύσεις εντόπισαν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης.

Η υπόθεση θα πάει και στο Εφετείο, καθώς ο ίδιος κατέθεσε έφεση επί της αποφάσεως. Ωστόσο υπάρχει ασάφεια σχετικά με το αν θα τεθεί σε αργία με την καθαρογράφηση της πρωτόδικης απόφασης ή μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και στο Εφετείο. Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί από τη νομική υπηρεσία της ΚΕΔΚΕ.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ – ΠΟΡΤΟ 2-5


Με συνοπτικές διαδικασίες εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League, όπου λογικά θα την περιμένει η Βιγιαρεάλ, η Πόρτο. Οι “δράκοι” δεν αρκέστηκαν στο... μαξιλάρι που είχαν αποκτήσει μετά το 5-1 του “Ντραγκάο” κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας και με το 5-2 μέσα στο παγωμένο “Λουζνίκι” ολοκλήρωσαν και τυπικά τη δουλειά. Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη των “δράκων” σε όλες τις διοργανώσεις.

Ανοιχτό το ματς στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν από νωρίς το γκολ, σε ένα ζευγάρι που είχε κριθεί από τα όσα έγιναν στο Οπόρτο. Πιο απειλητικοί οι Πορτογάλοι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28', σε μια φάση που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Φαλκάο και Χουλκ συνδυάστηκαν άψογα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Βραζιλιάνο άσο να διανύει όλο το γήπεδο και βρισκόμενος απέναντι από τον Ντίκαν να πλασάρει άψογα για το 0-1.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Φουσίλε έδωσε τη θέση του στον Σαπουνάρου, πιθανότατα έχοντας υποστεί εξάρθρωση ωμοπλάτης, μετά από δυνατή σύγκρουση με τον Τζιούμπα. Η Πόρτο απλοποίησε τα πράγματα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόρνερ του Χουλκ ο Κριστιάν Ροντρίγκες με εξαιρετική κεφαλιά πρόλαβε συμπαίκτες και αντιπάλους για το 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, στην πρώτη ουσιαστικά φάση ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-3, με τον Φαλκάο αρχικά να νικιέται σε τετ α τετ από τον Ντίκαν, αλλά στην επαναφορά να στρώνει τη μπάλα στον επερχόμενο Γκουαρίν που δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, ουσιαστικά προ κενής εστίας. Ο Τζιούμπα στο 52' με εξαιρετική ατομική προσπάθεια μείωσε σε 1-3, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Φαλκάο με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Χουλκ και πρώτη κεφαλιά του Ροντρίγκες, έγραψε το 1-4 σαν σε προπόνηση.

Συνδυασμός Τζιούμπα και Αρί στο 72' για το 2-4, με τον τελευταίο να τριμπλάρει ακόμα και τον Έλτον, με τους Ρώσους να είναι σαφώς πιο απειλητικοί μέχρι το φινάλε, αλλά αντί για το 3-4 να έρχεται στο 89' το τελικό 2-5. Ο Τζέιμς Ροντρίγκες με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ρούμπεν Μίκαελ προ κενής εστίας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Ωνάσειο: Οικονομική κατάρρευση λόγω χρεών του κράτους προς αυτό!

Ένα από τα καρδιοχειρουργικά κέντρα πρότυπο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καταρρέει οικονομικά από τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτό!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αντιμετωπίζει οξυ ταμειακό πρόβλημα και αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς του μηνός Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου κ. Π. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε σε όλο το προσωπικό ότι το πρόβλημα ανέκυψε λόγω οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς το Ωνάσειο, συνολικού ύψους 48,1 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος βεβαίωσε το προσωπικό ότι θα καταβληθεί τη Μ. Τρίτη το δώρο του Πάσχα, αλλά ότι με τα υπάρχοντα ταμειακά αποθέματα δεν μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί του Απριλίου.

Φανή Χαλκιά: Επιστρέφω στoυς αγώνες

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων, ενημέρωσε επίσημα τον ΣΕΓΑΣ ότι επιστρέφει στους αγώνες αφού εξέτισε την ποινή της για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Φανή Χαλκιά πάντως θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα για να επιστρέψει στους αγώνες αφού θα πρέπει να υποβληθεί σε τρεις ελέγχους, σε διάστημα τριών μηνών ο ένας από τον άλλον.

Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε τα χαρτιά της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην Παγκόσμια ομοσπονδία ζητώντας να ενημερωθεί για το αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με την τιμωρία της.

Τελικά είχε άδεια κρεβάτια το "Αλεξάνδρα";

Μια πολύ περίεργη υπόθεση με πρωταγωνίστρια την διοικητή του νοσοκομείου Αλεξάνδρα απασχολεί το υπ. Υγείας. Η ίδια με έγγραφό της είχε ενημερώσει οτι διακόπτει τις εφημερίες λόγω έλλειψης κλινών και υγειονομικού υλικού.

Όμως τελικά διαπιστώθηκε οτι και κλίνες υπήρχαν και υγειονομικό υλικό.

Έτσι, το Υπουργείο Υγείας διενεργεί ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εμπλοκή στην εφημερία του νοσοκομείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη απέστειλε προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.

Ωστόσο, η αρμόδια Α' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής διαπίστωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν 37 διαθέσιμες κλίνες, αλλά και αποθέματα υγειονομικού υλικού.

Λίγο αργότερα η διοικητής ανακάλεσε το έγγραφο, ενώ το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει.

Πηγές του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι θα αποδοθούν ευθύνες -εφόσον διαπιστωθούν- τόσο στη διοίκηση όσο και στους διευθυντές των κλινικών.

Από την πλευρά της, η διοικητής του νοσοκομείου υποστήριξε ότι το έγγραφο βασίστηκε στα όσα της μεταφέρθηκαν από τους αρμόδιους των τμημάτων, αλλά παραδέχθηκε ότι η ίδια δεν πραγματοποίησε έλεγχο.

Ως "σαμποτάζ" και "υπονόμευση", χαρακτήρισε το γεγονός ο υπουργός Υγείας. Ο κ.Λοβέρδος είπε ότι ο έλεγχος που έγινε απέδειξε ότι υπήρχαν 37 κρεβάτια κενά και επάρκεια υγειονομικού υλικού στις αποθήκες. Μετά απ΄αυτό διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση και τόνισε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σ΄αυτούς που είναι υπεύθυνοι, ενώ τέθηκε και πάλι σε εφημερία το νοσοκομείο. "Παίζουν παιγνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, “κάποιοι εμφανίζουν κρίση εκεί που δεν υπάρχει”.

Διάρρηξη στο σπίτι της Έφης Θώδη

20.000 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα έκαναν φτερά από το σπίτι της τραγουδίστριας

Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς όταν λίγο μετά τις έντεκα χθες το βράδυ επέστρεψε στο σπίτι της στην οδό Καλαβρύτων στο Χαϊδάρι το βρήκε ανάστατο.

Οι διαρρήκτες είχαν καταφέρει να μπουν από μια από τις μπαλκονόπορτες που είχε ξεχάσει να ασφαλίσει.

Όπως είπε διαπίστωσε ότι τις έλειπαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα αλλά και 20.000 ευρώ σε μετρητά.

«Βλέπουν» κύκλωμα πίσω από τον εφοριακό που «την κοπάνησε» με 2 εκ.

Κύκλωμα πίσω από τον εφοριακό της ΚΓ’ ΔΟΥ Κυψέλης που έγινε «καπνός» αφήνοντας μια «μαύρη τρύπα» της τάξης των 2,2 εκατ. ευρώ στα ταμεία της εφορίας που υπηρετούσε, αναζητούν οι αρμόδιες αρχές.

Η έρευνα στρέφεται ακόμη και σε τραπεζικούς κύκλους, αφού η Αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος, θεωρεί πως είχε και συνεργάτες εκτός της εφορίας.

Όπως όλα δείχνουν, ο 50χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά, ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και παροχή υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο.

Επρόκειτο για αμοιβές που είχαν να κάνουν με δήθεν προμήθειες για έπιπλα, υπολογιστές, χαρτί, καύσιμα κλπ. Όπως όλα δείχνουν προσέφερε γενικώς «εξυπηρετήσεις» σε ιδιώτες που «είχαν λαμβάνειν» από το κράτος.

Πως λειτουργούσε όμως η κομπίνα;
Τα λεφτά, με δική του εντολή από τη ΔΟΥ, έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη, σε συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπου και ο ίδιος ο εφοριακός διατηρούσε λογαριασμό. Όταν έμπαιναν λεφτά στον έναν λογαριασμό, περνούσαν μετά (ένα μέρος τουλάχιστον) στον δικό του.

Η Αρχή Καταπολέμησης "μαύρου χρήματος" έσπασε τους λογαριασμούς και εντόπισε τις κινήσεις αυτές. Ο εφοριακός έπαψε όμως να δίνει σημεία ζωής στην υπηρεσία του τις τελευταίες 3-4 μέρες, πιθανότατα μόλις ειδοποιήθηκε από την τράπεζα ότι οι λογαριασμοί του έχουν πια δεσμευτεί με εντολή εισαγγελέα.

Μέσα στην τελευταία 5ετία φέρεται να υπεξαίρεσε συστηματικά μεγάλα ποσά τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσεγγίζουν και τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πάντως, ως τώρα βρέθηκε να διακινούνται ποσά της τάξεως των 200.000 ευρώ, ενώ οικονομικοί επιθεωρητές ερευνούν για το ακριβές ύψος της ζημίας που υπέστη το δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εφοριακός "την κοπάνησε" με 2 εκατομμύρια

Έλεγχοι της εφορίας σε όσους είπαν "όχι" στην περαίωση

Από έλεγχο της εφορίας αναμένεται να περάσουν όσοι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν υπήχθησαν στο μέτρο της περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στις εφορίες απόφαση του υφυπουργού κ. Δ. Κουσελά για το πώς θα γίνουν οι έλεγχοι αυτοί. Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα ελεγχτούν κατά προτεραιότητα.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι με τον καθορισμό ελάχιστων, ουσιαστικών, υποχρεωτικών και αντικειμενικών επαληθεύσεων που προβλέπονται στην απόφαση συντομεύεται η χρονική διάρκεια του ελέγχου, με αποτέλεσμα να μειώνεται και το διοικητικό κόστος, τόσο για τους επιτηδευματίες, όσο και για το Δημόσιο, ενώ εμπεδώνεται κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης και διοικούμενου.

Στην απόφαση του υπουργείου περιγράφεται τόσο η διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών που μπορούν να ακολουθήσουν οι ελεγχόμενοι μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου προκειμένου να περιορισθεί το πρόστιμο που τυχόν έχει επιβληθεί καθώς και ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης του βεβαιωθέντος φόρου οι οποίες κυμαίνονται ( από 12 έως 36) ανάλογα με το ύψος του φόρου.

Για άσκηση ετοιμότητας κλειστή απόψε η σήραγγα Βριλησσίων

Κλειστή θα παραμείνει η σήραγγα Βριλησσίων της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τις 23:00 σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, έως τις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Απριλίου 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

Ο αποκλεισμός της σήραγγας Βριλησσίων στο ρεύμα προς Ελευσίνα γίνεται, προκειμένου να διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας, με τη συμμετοχή των Αττικών Διαδρομών, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Η κυκλοφορία προς Ελευσίνα θα εκτρέπεται στην έξοδο αμέσως πριν τη σήραγγα (έξοδος 12 – Πεντέλης) και θα επανεισέρχεται αμέσως μετά τη σήραγγα, από τα διόδια Πεντέλης, χωρίς δεύτερη καταβολή διοδίου.

Επισημαίνεται ότι στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Αεροδρόμιο, η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

Τα έκανε γυαλιά-καρφιά επειδή η δημοτική αστυνομία του πήρε τις πινακίδες

Σε έξαλλη κατάσταση εισέβαλε στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, ένας 19χρονος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει!

Ο νεαρός άνδρας, σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, "ξέσπασε" τα νεύρα του σε μία άτυχη υπάλληλο της υπηρεσίας που βρέθηκε μπροστά του και τόλμησε να τον ρωτήσει τί συμβαίνει! Από την οργή του 19χρονου δε γλίτωσε ούτε το τηλέφωνικό κέντρο (!) το οποίο έσπασε, ενώ ακόμη... θα έδερνε, αν δεν βρισκόταν στο κτίριο άνδρας της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν το 19χρονο, ο οποίος θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Αιτία της επίθεσης; Οι πινακίδες κυκλοφορίας που το μεσημέρι της ίδιας μέρας είχαν αφαιρέσει, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας, από το αυτοκίνητο του νεαρού, το οποίο ήταν σταθμευμένο παράνομα, στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης!

Σε βάρος του 19χρονου ασκήθηκε δίωξη και παραπέμφθηκε στο μονομελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Καλαμάτα: Μαθήτρια Λυκείου επιτέθηκε σε συμμαθήτριά της με σουγιά

Τα 17χρονα κορίτσια ήρθαν στα χέρια μέσα στο χώρο του σχολείου καθώς είχαν προσωπικές διαφορές.

Γρήγορα τις χώρισαν, όμως η μία από αυτές δεν ήθελε να το αφήσει περάσει έτσι. Πήγε στην τάξη, πήρε ένα σουγιά που είχε στην τσάντα της και επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της. Την τραυμάτισε στο πόδι και προσπάθησε να της επιτεθεί και πάλι, αλλά βρήκε αντίσταση.

"Είναι γνωστό ότι κουβαλούσε μαζί της σουγιά", δήλωσαν μαθητές. Η τραυματισμένη μαθήτρια μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου έκανε ράμματα.

Οι λόγοι του καυγά δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ενώ αύριο θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η μαθήτρια που τραυμάτισε τη συμμαθήτριά της θα έχει την ευκαιρία να απολογηθεί,σύμφωνα με την εφημερίδα "Θάρρος", ενώ θα τεθεί η πρόταση να αλλάξει σχολείο.

Η διεύθυνση και οι καθηγητές του Λυκείου δηλώνουν ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που δεν είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία της Καλαμάτας.

Τέλος, η μητέρα της μαθήτριας που τραυματίστηκε κατέθεσε μήνυση κατά της μητέρας της κοπέλας που έβγαλε σουγιά, και η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο των δικαστηρίων.

Ολυμπιακός: Οριστικό "ναι" του Βαλβέρδε στον Μαρινάκη

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για περίπου δύο ώρες στα γραφεία της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ και έδωσαν τα χέρια ώστε να επεκταθεί η συνεργασία τους για ακόμα μία σεζόν.

Τόσο το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και η απόλυτη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει τόσο από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού όσο και από τον κόσμο οδήγησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να παραμείνει στο “λιμάνι” ενώ σημαντικό ρόλο και οι συζητήσεις που είχε με την οικογένεια του τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το σκέλος της συνεργασίας του οι δύο άνδρες συζήτησαν και για μετεγγραφικά θέματα, στα οποία αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η προσθήκη του νέου τεχνικού διευθυντή, Εντουάρντο Μαθία.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι επίσημα επί του θέματος, τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τοποθετηθούν μετά το ματς - φιέστα της Κυριακής με την Λάρισα.

Νέες μάχες σε εξέλιξη στην Κερατέα - Άνοιξαν χαντάκι στη Λαυρίου!

Ένταση και πάλι στην Κερατέα το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να κλείσουν την τάφρο βάθους δύο μέτρων, που άνοιξαν άγνωστοι τη νύχτα, κάτω από τη... μύτη της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση χημικών κρότου και λάμψης.

Στην περιοχή μετέβη και εισαγγελέας, έπειτα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου.

Το πρωτοφανές περιστατικό παίρνει ήδη μεγάλες διαστάσεις.

Το χαντάκι σε βάθος περίπου 1,80 μ. σε όλο το πλάτος του ενός ρεύματος κυκλοφορίας της λεωφόρου Λαυρίου που άνοιξαν κάτοικοι της περιοχής κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνει ότι "ξεχείλισε το ποτήρι" της υπομονής τους.

Οι κινητοποιήσεις και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου για τη μη κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή έχουν φέρει την κατάσταση εκτός ορίων, με τη δημοτική αρχή του δήμου Λαυρεωτικής να δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Θηβαίος συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι πληροφορήθηκε την είδηση στις 8.30 το πρωί όταν βγήκε από το σπίτι του και μάλιστα, όπως λέει, «το έμαθα από τον περιπτερά της γειτονιάς μου».

Καταγγέλλει, δε, ότι «περίπου την ίδια ώρα δέχθηκα και απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο. "Με καταστρέψατε, μου κάψατε το αυτοκίνητο. Θα σας εκδικηθώ", ήταν μεταξύ των πολλών απειλών που δέχτηκα», λέει και συνεχίζει: «Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα.

Επιτέλους, η Πολιτεία πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση και να μας απαντήσει επάνω στην ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο κ. Θηβαίος είπε ακόμη ότι «την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, ίσως και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας - Λαυρεωτικής, θα επισκεφθούμε τον νοσηλευόμενο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αστυνομικό και στη συνέχεια, με την παρουσία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθούμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για την απεμπλοκή της αστυνομίας από αυτό το "πολιτικό θέμα"».

Σύμφωνα με τον κ. Θηβαίο, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συναντηθεί και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Έκλεψαν ακόμα και... νεκροφόρα!

Άγνωστοι δράστες έκλεψαν τη νεκροφόρα τα ξημερώματα της Δευτέρας από την περιοχή Ζυγός στην Καβάλα! Πρόκειται για νεκροφόρα μάρκας MERCEDES, χρώματος ασημί, που ήταν σταθμευμένη μπροστά στο σπίτι του ιδιοκτήτη-παθόντα.

Ήθελα να ήξερα πάντως, πως σκέφτονται άραγε να χρησιμοποιήσουν οι δράστες το όχημα που έκλεψαν;

Προσπάθησε να τους πουλήσει αυτά που... τους έκλεψε!

Ένας 31χρονος από τη Λαμία το Σάββατο το βράδυ (09-04-2011) διέρρηξε δύο mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ, που ήταν παρκαρισμένα στην οδό Στουρνάρα, στην είσοδο του parking του δήμου και πήρε από μέσα κάποια λίγα χρήματα που βρήκε, αλλά και πολλά εισιτήρια που βρήκε στα ντουλαπάκια των λεωφορείων...

Χθες βράδυ, λίγο πριν τις 21.00, παρουσιάστηκε σαν καλός κύριος στα εκδοτήρια του Αστικού Κτελ, στην Πλ. Πάρκου και με περίσσιο θράσος προσπάθησε να τους πουλήσει τα εισιτήρια που είχε κλέψει.

Ο υπεύθυνος που γνώριζε την περίπτωση ειδοποίησε την Αστυνομία και οι άνδρες της Ασφάλειας τον συνέλαβαν λίγα λεπτά αργότερα σε κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγουμένως είχε προσπαθήσει να τα πουλήσει σε οδηγό του Αστικού Κτελ, αλλά και πάλι ήταν "άτυχος".

ΕΚΑΒ: Σε νέα επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ του Κεντρικού Τομέα (Αττικής), καθώς «εξέπνευσε» χωρίς αποτέλεσμα το χρονικό διάστημα των δέκα ημερών το οποίο είχε ζητήσει η ηγεσία του υπ. Υγείας για την καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών (από τον Δεκέμβριο του 2010 έως σήμερα) και των εκτός έδρας για το 2010.

Oι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από προσωπικό ασφαλείας.

Πάγκαλος: Δε μπορούμε να πιάσουμε τους πλούσιους φοροφυγάδες

Ορισμένοι δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σε υπουργούς.

Την αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης να πιάσει τους πλούσιους φοροφυγάδες, με αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει στο μέσο φορολογούμενο, παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Ο κ. Πάγκαλος απέδωσε στην αδυναμία της κρατικής μηχανής την υστέρηση εσόδων και αναγνώρισε πως την ώρα που οι «μεγάλοι» διαφεύγουν και τα υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν «με έμμεσους και περίπλοκους τρόπους», να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εκείνος που σηκώνει το... σταυρό του μαρτυρίου είναι ο απλός φορολογούμενος.

«Αυτά πρέπει να λυθούν», είπε ο κ. Πάγκαλος, πρόσθεσε ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, «συναντάμε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής» και άφησε αιχμές ότι ορισμένοι δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα. Διευκρίνισε όμως ότι τα πυρά του, δεν κατευθύνονται στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή, εντός των επόμενων εβδομάδων, δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών. Οι υπάλληλοι των οργανισμών, όπως είπε, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι υπάλληλοι είναι ορισμένου χρόνου θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν βλέπει το τέλος του πολιτικού του βίου, είπε ότι έπειτα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και ενώ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες ούτε τα επόμενα δύο χρόνια.

Ερωτηθείς για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», υπογράμμισε την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών», ανέφερε. Οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους, σημείωσε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει τον διορισμό του παιδιού του. «Άλλη η ευθύνη του μαστρωπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν μετανιώνει για τον χαρακτηρισμό «κοπρίτες», ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι δεν αναφερόταν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά σε εκείνους που διορίστηκαν με ρουσφέτι και δεν παράγουν έργο.

Παρίσι: 5 νεκροί από φωτιά σε πενταώροφο κτίριο

300 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε κτίριο λαϊκής συνοικίας στο βορειοανατολικό Παρίσι. Πέντε νεκροί και 35 τραυματίες.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σοβαρά χθες το βράδυ από φωτιά που ξέσπασε σε πενταώροφο κτίριο λαϊκής συνοικίας στο βορειοανατολικό Παρίσι, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ανάμεσά τους έξι παιδιά.

Τριακόσιοι πυροσβέστες επιστρατεύτηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον ανελκυστήρα του κτιρίου.

Πριν από την άφιξη των πυροσβεστών έξι άνθρωποι πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν. Οι τρεις από αυτούς, δυο άνδρες και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν.

Φλώρινα: Αστυνομικοί-διακινητές μετέφεραν έναν λαθρομετανάστη!

Η σύλληψη των δύο Αστυφυλάκων (20 και 21 ετών) που υπηρετούν σε υπηρεσία της Αττικής, έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης (12-04-2011) στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με το αυτοκίνητο του 20χρονου, έναν Αλβανό λαθρομετανάστη που είχαν παραλάβει από τα σύνορα.

Ο Αλβανός είπε στις Αρχές ότι μπήκε πεζός στην Ελλάδα και συνάντησε τους αστυνομικούς, για να τον μεταφέρουν στην Αθήνα, έναντι 450€. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο υπηρεσιακά όπλα με τριάντα δύο φυσίγγια, τρία κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο που επέβαιναν.

Σε βάρος των δύο Αστυνομικών και του λαθρομετανάστη, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Αστυφύλακες τέθηκαν άμεσα σε κατάσταση διαθεσιμότητας και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Europa League: Απόψε κλείνουν οι θέσεις για τα ημιτελικά

Πορτογάλοι και οι άλλοι! Κάπως έτσι έχει η κατάσταση στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, αφού όχι όχι μόνο συμμετέχουν τρεις ομάδες από τη χώρα στους «8», αλλά και οι τρεις έχουν το πρώτο λόγο για την πρόκριση στα ημιτελικά, μετά από τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

Μαζί τους και η Βιγιαρεάλ που στο πρώτο ματς είχε νικήσει την Τβέντε με το εντυπωσιακό 5-1. Υπόθεση της ιβηρικής χερσονήσου η φετινή διοργάνωση, που δεν αποκλείεται να εχει και πορτογαλικό τελικό.

Η Πόρτο θα βρεθεί στη Μόσχα για την κόντρα με τη Σπαρτάκ. Στο πρώτο ματς τη συνέτριψε με σκορ 5-1, οπότε θεωρητικά δεν θα τις λείψουν απόψε οι Γκονζάλες και Μπελούτσι. Η Βιγιαρεάλ, που φιλοξενείται από την Τβέντε.

Πηγαίνει στην Ολλανδία με όπλο το 5-1 στο "Μαδριγαλ", αλλά και τις σημαντικές απουσίες των Νιλμάρ, Καθόρλα, Σένα, Άνχελ, Γκονσάλο και Ολίβα. οι νικήτριες των δύο παραπάνω αγώνων τίθενται αντιμέτωπες στα ημιτελικά.

Στο «Φίλιπς Στάντιον» η Αϊντχόφεν υποδέχεται την Μπενφίκα και το 4-1 από την αναμέτρηση στη Λισσαβόνα δίνει σαφές προβάδισμα στους "αετούς" που έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 17 χρόνια.

Στους "4" υπάρχει περίπτωση να συναντήσει την Μπράγκα που έχει προβάδισμα μετά το 1-1 στο Κίεβο κόντρα στην Ντινάμο. Χωρίς Μιγκέλ Γκαρσία και Κακά οι Πορτογάλοι, χωρίς Σεφτσένκο οι Ουκρανοί.

Προσπάθησαν να ξεφύγουν από την κόλαση της Λιβύης, αλλά πνίγηκαν λίγα μέτρα πριν τις ακτές της Ιταλίας

Οι άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής εντόπισαν τα πτώματα δυο μεταναστριών που έχασαν την ζωή τους από πνιγμό σε απόσταση μερικών μέτρων από την ακτή της νήσου Παντελερία, νότια της Σικελίας.

Εκατόν ενενήντα δύο μετανάστες συνολικά, είχαν σαλπάρει πριν από πέντε ημέρες από την Λιβύη, με προορισμό την Κάτω Ιταλία. Τα χαράματα, όμως, ενώ είχαν φτάσει σχεδόν στα ανοικτά της Παντελερία, η θάλασσα φουρτούνιασε και το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στα βράχια.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε δίπλα στο λιμάνι του νησιού. Οι μετανάστες προσπάθησαν να κολυμπήσουν καθώς το βάθος της θάλασσας δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των ανδρών της ιταλικής ακτοφυλακής -- που βούτηξαν με τις στολές τους για να βοηθήσουν τους αλλοδαπούς -- δυο γυναίκες δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την ακτή και ανασύρθηκαν νεκρές. Όπως υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι «όλοι τους κατάγονται από περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, και, κατά συνέπεια, σχεδόν κανείς τους, δεν ήξερε να κολυμπά».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου, ενώ ο δουλέμπορος που μετέφερε τους μετανάστες, συνελήφθη από τους καραμπινιέρους. Στους αφρικανούς αυτούς πρόσφυγες, συμπεριλαμβάνονται έξι παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.

Στο διπλανό νησί της Λαμπεντούζα, στο μεταξύ, αφίχθησαν άλλοι εκατόν πέντε τυνήσιοι, που κινδύνευσαν επίσης να ναυαγήσουν, λίγο πριν ολοκληρωθεί το ταξίδι τους. Χθες, το ιταλικό εμπορικό πλοίο Excelsior σάλπαρε από την Λαμπεντούζα με οκτακόσιους τυνήσιους λαθρομετανάστες. Πρόκειται να τους μεταφέρει, προσωρινά, σε άλλα κέντρα φιλοξενίας της χώρας, ενόψει του επικείμενου επαναπατρισμού τους.

Ληστής άνοιξε πυρ σε κρεοπωλείο στη Ζάκυνθο

Η αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στις 20.45 χθες το βράδυ σε σούπερ μάρκετ κρεάτων στο Γαϊτάνι Ζακύνθου.

Άγνωστος κουκουλοφόρος μπήκε στο κατάστημα και με την απειλή περιστρόφου ζήτησε και πήρε τις εισπράξεις του ταμείου. Παράλληλα πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι πελάτη του καταστήματος.

Ο άγνωστος - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές - επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκε ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών ενώ τα χρήματα που απέσπασαν οι ληστές υπολογίζονται σε 1.000 ευρώ περίπου.

Η σορός του "ταξίδεψε" από την Πάτρα στην... Ιταλία!!!

Ο άτυχος εφοριακός εργαζόταν στην Εφορία Φιλιππιάδας της Πρέβεζας, μετά τη μετάθεσή του εκεί από το ΣΔΟΕ Ιωαννίνων. Μετά από έρευνες που έγιναν για την εξαφανισή του, βρέθηκε το αυτοκίνητό του εγκατελειμένο έξω από σούπερ-μαρκετ στην παραθαλάσσια περιοχή Κανάλι της Πρέβεζας.

Ωστόσο από τον ίδιο δεν υπήρχε κανένα ίχνος ζωής μέχρι που το πτώμα του βρέθηκε στο λιμάνι του Μπάρι της Ιταλίας. Οι Ιταλοί αστυνομικοί εξακρίβωσαν τα στοιχεία του πτώματος από την ταυτότητα που είχε επάνω του.

Μέλη της οικογένειάς του 52χρονο ήδη αναχώρησαν για το Μπάρι, προκειμένου να παραλάβουν τη σορό και να δώσουν επιπλέον στοιχεία στις ιταλικές Αρχές. Από τη νεκροψία-νεκροτομή και οι Ελληνικές Αρχές περιμένουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του, προκειμένου να διερευνηθούν και οι λόγοι της εξαφάνισής του.

Πάτρα: Απεκλεισμένος ο ΧΥΤΑ - Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους

Επιδεινώνεται καθημερινά το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας στην Πάτρα. Μάλιστα, χθες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι έχουν ως βασικό αίτημα την εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στη δουλειά τους, αλλά και την μονιμοποίηση υπαλλήλων.

Παράλληλα, κάτοικοι των γειτονικών περιοχών έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ στην Ξερόλακα.

ΥΕΘΑ: "Σφαγή" για το κλείσιμο στρατοπέδων

Επί 18 μήνες στο ΥΕΘΑ, συζητούσαν για το ποια στρατόπεδα θα έπρεπε να κλείσουν! Τουλάχιστον είχαν συμφωνήσει στο κλείσιμο. Κι όταν αποφάσισαν και έγραψαν τη λίστα, πήραν αμέσως γομολάστιχα κι άρχισαν να σβήνουν!

Η αιτία προφανής: γκρίνια από τους "συναδέλφους βουλευτές" που μεταφέρουν τη γκρίνια των τοπικών συμφερόντων που ως γνωστόν ψηφίζουν. Κι αν η ηγεσία του ΥΕΘΑ αντιστάθηκε για κάποια 24ωρα στις πιέσεις, αρκούσε το αίτημα του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για να ξανανοίξει πριν κλείσει καλά, καλά ένα στρατόπεδο-κέντρο νεοσυλλέκτων, το Άργος Ορεστικό!

Ο Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να "γκρίνιαξε" στον υπουργό Άμυνας για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό και ο κ.Βενιζέλος φέρεται να δέχτηκε το αίτημα και ζήτησε από το ΓΕΣ να το εξαιρέσει.

Αυτό όμως δεν αρέσει καθόλου στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν συναινούσε! Και είχε ισχυρή επιχειρηματολογία. Δεν μπορεί ο ίδιος να κλείνει το στρατόπεδο της εκλογικής του περιφέρειας ,το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στη Κόρινθο και να μένει ανοιχτό το Άργος Ορεστικό! Ο Μπεγλίτης θεωρεί ότι αν αρχίσουν οι "εκπτώσεις" , τότε οι αντιδράσεις και οι πιέσεις θα συνεχιστούν και το εγχείρημα για κλείσιμο στρατοπέδων σε ποσοστό 30% θα καταλήξει σε φαρσοκομωδία!

Μην ξεχνάμε ότι και ο υπεύθυνος της ΝΔ για θέματα Άμυνας Μαργαρίτης Τζήμας, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας, έχοντας καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή!

Αν οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να συνεννοηθούν στο αυτονόητο αυτό ζήτημα ,αν δεν μπορούν να κάνουν περικοπές που ακόμη και οι ίδιοι οι στρατιωτικοί ζητούν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια, τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες για πιο δύσκολα θέματα;

Κλήθηκε ως ύποπτος πρώην συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου

Κλήση για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας σε πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η κλήση είναι για τις 28 Απριλίου και ο μάρτυρας, που καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, φέρεται βάση στοιχείων της δικογραφίας να παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον όμιλο HDW-Ferrostaal στον οποίο είχε ανατεθεί η προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214.

Ξεκίνησε από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα ανοίξουν από τις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, ενώ το Σαββάτο 16 Απριλίου θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Από την Μεγάλη Δευτέρα ως την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά 09:00-21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι μετά την αποκαθήλωση και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν ως τις 3 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 25 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Τρίτη 26 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα του Πειραιά ανοίγουν μια ώρα νωρίτερα.

Google Street View: Τέλος για τη Γερμανία!

Μετά τις πολλές αντιδράσεις των κατοίκων των Γερμανικών πόλεων που αντιμετώπισε η Google με τα αμάξια του Streetview, η εταιρία αποφάσισε να διακόψει τις φωτογραφήσεις των γερμανικών δρόμων.

Η Google πάντως, δεν έχει δώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους που διέκοψε τις φωτογραφήσεις αυτές ενώ από την πλευρά της, η Γερμανική κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε ότι η εταιρία έχει κάθε δικαίωμα να φωτογραφίζει τους δρόμους της χώρας και στη συνέχεια κάθε πολίτης που ήθελε να εξαιρεθεί το σπίτι του από τους 3D χάρτες, θα μπορούσε να απλά να της το ζητήσει.

Έτσι με αφορμή αυτή την απόφαση οι συνολικές αιτήσεις που έλαβε η Google από τους Γερμανούς πολίτες ανέρχεται πάνω από 250.000 οπότε ίσως σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις να ήταν και ο λόγος που η Google επέλεξε να σταματήσει τις φωτογραφήσεις στη Γερμανία.

Πάντως η Google με το Street View εκτός από τη Γερμανία έχει συναντήσει και σε άλλες χώρες προβλήματα, όταν σε κάποιες χώρες πριν λίγο καιρό, συνέλεξε "κατά λάθος" δεδομένα από ξεκλείδωτα Wi-Fi δίκτυα κατά την περιήγηση των αυτοκινήτων.

Αυτές τις μέρες τα αυτοκίνητα της Google κυκλοφορούν στην Ελλάδα για την ανανέωση κι εμπλουτισμό της υπηρεσίας Google maps.

Δικαστήριο ακύρωσε γάμους ομοφυλόφιλων

Με απόφαση του Πολιτικού Εφετείου Δωδεκανήσου θεωρούνται άκυροι δύο γάμοι ομοφύλων ζευγαριών στη Ρόδο.

Τα δύο ζευγάρια είχαν παντρευτεί το καλοκαίρι του 2008 στην Τήλο και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου τους είχε κυρήξει άκυρους.

Τα δύο ζευγάρια άσκησαν έφεση διεκδικώντας το δικαίωμα να παντρευτούν τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει, ωστόσο απορρίφθηκαν και οι δύο εφέσεις και πλεόν οι γάμοι τους θεωρούνται άκυροι και με "δικαστική βούλα".

Digea: Στα τέλη Μαΐου στη Θεσσαλία

Μετά την κάλυψη ακριτικών περιοχών στη Θράκη και στη Ρόδο, η Digea επιστρέφει στα αστικά κέντρα και από τις 27 Μαΐου 2011 θα εκπέμψει ψηφιακά στην κεντρική Θεσσαλία, από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».

Πάνω από 400.000 κάτοικοι των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας που εξυπηρετούνται από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea και θα απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, με κορυφαία και σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς ‘χιόνα’ και ‘είδωλα’.

Καθώς το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, η Digea σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την κρατική τηλεόραση και άλλους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζουν στοχευμένες ενέργειες επικοινωνίας σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, θα διοργανωθούν ημερίδες για τους τεχνικούς των περιοχών και το ευρύ κοινό, θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού, θα υπάρξουν εθελοντικές ομάδες υποστήριξης αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές.

Τέλος θα προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες που επηρεάζονται από την αλλαγή αυτή, ένα ενημερωτικό μήνυμα που θα πληροφορεί τους τηλεθεατές για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Εφοριακός "την κοπάνησε" με 2 εκατομμύρια

Μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών (περιοχή Κυψέλης) απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προϊσταμένου του τμήματος εξόδων της εν λόγω Εφορίας εντοπίστηκαν 2,2 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, τα οποία ο υπάλληλος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όταν το ΣΔΟΕ επιχείρησε να τον εντοπίσει για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να
δικαιολογήσει από πού τα βρήκε -καθώς από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν- ο εν λόγω υπάλληλος... εξαφανίστηκε.

Ποσό όμως 2,2 εκατ. μαζί με τον υπάλληλο φαίνεται πως έκανε «φτερά» και από τα ταμεία της Εφορίας: Πρόκειται για χρήματα που χειριζόταν ο ίδιος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες.

Τον εφοριακό τον αναζητά η Αστυνομία, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο του συγκεκριμένου υπαλλήλου, προκειμένου να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το έλλειμμα των 2,2 εκατ. Ευρώ.

«Μπλόκο» έχει μπει και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

«Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς γνωρίζει το συμβάν και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπαλλήλου» ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Newsit.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τον εφοριακό
Σε αναστολή των καθηκόντων του και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών για υπάλληλο της ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών, στους λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν κινήσεις μεγάλων ποσών από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από Οικονομικούς Επιθεωρητές πραγματοποιείται έρευνα των στοιχείων των υποθέσεων που διαχειριζόταν ο υπάλληλος, ενώ έχει ήδη γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του και απαγόρευση εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.

Παράταση στην υποβολή ΦΠΑ και δηλώσεων εισοδήματος

Στα όρια νευρικής κρίσης είναι πλέον χιλιάδες πολίτες που πρώτα ταλαιπωρήθηκαν για να μπουν στα περιβόητα μητρώα του taxisnet και να πάρουν κωδικό για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους και τώρα βλέπουν τις προθεσμίες να λήγουν και να μην μπορούν να τις υποβάλουν αφού το σύστημα... πέφτει συνέχεια.

Χιλιάδες άνθρωποι με το ΣΔΟΕ να περιμένει στη γωνία ζουν με την αγωνία πως και πότε επιτέλους θα πάρουν... μήνυμα ότι το κράτος πήρε τη δήλωση. Με το taxisnet να μην συνέρχεται μετά τα μπαλώματα που έγιναν αποφασίστηκαν παρατάσεις. Έτσι όσων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ) λήγη η ημερομηνία ηλεκτρονικής δήλωσης δίδεται η δυνατότητα υποβολής εντός πέντε ημερών από την καταληκτική ημερομηνία να υποβάλουν τη δήλωση στη ΔΟΥ με τον παλιό... πατροπαράδοτο τρόπο.

Για ατομικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με βιβλία Γ κατηγορίας οι προθεσμίες υποβολής λήγουν από 18/4 ως 5/5 ανάλογα τον αριθμό ΑΦΜ. Η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ μεταφέρθηκε για τις 20 του μήνα.

Το θέμα όμως και πάλι δεν λύνεται ειδικά από τη στιγμή που στις 18 του μήνα αρχίζουν οι καταληκτικές ημερομηνίες των φορολογικών δηλώσεων και αναμένεται και πάλι το σύστημα να ... ρίξει μαύρο.

Όλα αυτά την ώρα που το κράτος καίγεται για έσοδα...

Απορριμματοφόρο τραυμάτισε θανάσιμα ηλικιωμένη

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης ηλικιωμένη γυναίκα, που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από απορριμματοφόρο του δήμου Μαρκόπουλου.

Ήταν 12:00 το μεσημέρι όταν το όχημα που μάζευε τα σκουπίδια, κινούνταν στην οδό Παπαβασιλείου, η οποία είναι μονόδρομος. Την ώρα που το όχημα ετοιμαζόταν να βγει στη διασταύρωση, παρέσυρε και σκότωσε την άτυχη γυναίκα.

Έρευνα για τις συνθήκες υπό της οποίες έγινε το δυστύχημα γίνεται από την Αστυνομία.

Βρήκε αποθέματα φωσφόρου σε… τουαλέτα!!!

Ενώ καθόταν σε μια υπαίθρια τουαλέτα στην αυστραλιανή έρημο, ένας γεωλόγος ανακάλυψε μεγάλα αποθέματα φωσφόρου. Η εταιρία Rum Jungle Resources είχε πάρει άδεια για να κάνει έρευνα σχετικά με την ύπαρξη φωσφόρου στην περιοχή.

Ο διευθυντής της εταιρείας, Ντέϊβιντ Μούλερ, σε σχετική του δήλωση ανέφερε πως "δεν περιμέναμε όμως να βρούμε φώσφορο εκεί που κατασκηνώσαμε. Ένας από τους γεωλόγους μας πήγε σε μια υπαίθρια τουαλέτα και εκεί που καθόταν παρατήρησε ότι περιείχαν φώσφορο. Αυτό ήταν! Κάναμε έρευνες και οι πρώτες ενδείξεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές".

Πάντως είναι γνωστό πως η Αυστραλία έχει πλούσια αποθέματα ορυκτού πλούτου. Αλλά αυτό που έγινε πρόσφατα στη βόρεια επικράτεια ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ιαπωνία: Θέλουν να θέσουν σε λειτουργία πυρηνικό αντιδραστήρα που είχε τεθεί εκτός λειτουργία από το 2007!

Η εταιρεία που ευθύνεται για το νεο Τσερνομπίλ, η Tokyo Electric Power Co (Tepco), στην οποία ανήκει ο πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα Νταϊίτσι ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να ξανατεθεί σε λειτουργία ο αντιδραστήρας αριθμός 3 στον πυρηνικό σταθμό Κασιβαζάκι Καρίβα στη Νιιγκάτα, στη βορειοδυτική Ιαπωνία.

Τον Ιούλιο του 2007, σεισμός 6,8 βαθμών είχε προκαλέσει πυρκαγιά κοντά σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή του αντιδραστήρα αριθμός 3 του σταθμού Κασιβαζάκι Καρίβα. Έκτοτε ο αντιδραστήρας αυτός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η Tepco σκοπεύει να ολοκληρώσει την αντισεισμική ενίσχυση του αντιδραστήρα αυτού ως το τέλος του έτους, με την ελπίδα να επιταχυνθεί μια ενδεχόμενη επαναλειτουργία του, η οποία θα βοηθήσει στην αναπλήρωση της ηλεκτρικής ενέργειας που δεν παράγεται πλέον από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Τρεις από τους συνολικά επτά αντιδραστήρες των 1.100 μεγαβάτ στον Κασιβαζάκι Καρίβα στη βορειοδυτική Ιαπωνία, που είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της χώρας, παραμένουν εκτός λειτουργίας μετά τον σεισμό του Ιουλίου του 2007.

Εννέα άτομα στο σκαμνί για το θάνατο 33χρονης εγκύου

Δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της 33χρονης εγκύου, Μαρίας Βουλγαρίδη, η οποία ξεψύχησε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η υπόθεση παραπέμπεται στο ακροατήριο.

Στις 6 Ιουνίου στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσουν επτά γιατροί και δύο μαίες. Μεταξύ των κατηγορουμένων εναι ο τότε αναπληρωτής Διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου αλλά και η ιδιώτης γιατρός που παρακολουθούσε την άτυχη γυναίκα. Είναι συγκλονιστικό, με βάση το πολυσέ- λιδο κλητήριο θέσπισμα, ότι η 33χρονη γυναίκα είχε την ατυχία να διακομιστεί στο Βενιζέλειο μία νύχτα που η κλινική δεν είχε «ειδικευμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο» και όχι μόνο.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους δύο ειδικευμένους μαιευτήρες, από την εφημερία απουσίαζε και τρίτος γιατρός και συγκεκριμένα ένας ακτινολόγος. Η γυναίκα πέθαινε αβοήθητη, υποφέροντας από φρικτούς πόνους, χωρίς να υποβληθεί εγκαίρως σε καισαρική τομή.

Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι η 33χρονη, η οποία ήταν νοσηλεύτρια, διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου με φοβερούς πόνους στο υπογάστριο και στον κόλπο της ως μαιευτικό περιστατικό.

Η άτυχη γυναίκα το 2006 είχε γεννήσει ένα αγοράκι, υποβλήθηκε όμως σε καισαρική τομή λόγω καρδιόσχημης μήτρας. Πριν τη διακομιδή της στο νοσοκομείο είχε επικοινωνήσει με την προσωπική της γιατρό, η οποία «διέγνωσε»-εκτίμησε εσφαλμένα, όπως αναφέρεται-ότι δεν αντιμετωπίζει μαιευτικό αλλά χειρουργικό πρόβλημα. Από ‘κει και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυχη γυναίκα, η οποία τελικώς κατέληξε στις 10.30 το πρωί όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται καρέ-καρέ τα όσα βίωσε η 33χρονη, οι εκκλήσεις της να τη διασωληνώσουν, συναισθανόμενη ότι πεθαίνει αλλά και οι ευθύνες που φέρονται να έχουν ένας προς ένας οι εννέα που παραπέμπονται να δικαστούν για την υπόθεση.

Έσκαψαν χαντάκι στη Λεωφόρο Λαυρίου!!!!

Αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία πρόκειται για το χώμα από το... υπόστρωμα του δρόμου. Η λεωφόρος πλέον έχει φαρδύ-πλατύ ένα χαντάκι από τη μια της μεριά μέχρι την άλλη!

Εκτός ορίων βρίσκεται πλέον η κατάσταση στη λεωφόρο Λαυρίου με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Ενώ επί πολλές ημέρες ο δρόμος παραμένει κλειστός λόγω της ρίψης μπάζων, τώρα οι κάτοικοι προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και εν τω μέσω της νυχτός άνοιξαν χαντάκι σε βάθος περίπου 1,80 μ. από τη μία άκρη της λεωφόρου έως την άλλη, στο ύψος του Κουβαρά!

Είναι απορίας άξιο πως πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση αφού ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην Κερατέα εδώ και πολλές ημέρες.

Απ΄οτι φαίνεται ο κλεφτοπόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα μεταξύ των κατοίκων και των αστυνομικών οι οποίοι δηλώνουν οτι έχουν φτάσει στα όριά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Άνδρος: Ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα

Στο ρέμα της Σταυροπέδας στην Ανδρο συνεχίζει να ρίχνει τα απορρίμματα ο δήμος του νησιού, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον, όπου σακούλες σκουπιδιών και στραγγίσματα καταλήγουν στην παραλία του Σχοινιά!

Κάποτε στις γύρω περιοχές καλλιεργούνταν αμπέλια και οι λουόμενοι απολάμβαναν τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Σήμερα, ωστόσο, η περιοχή δίπλα στη χωματερή βρίσκεται σε καραντίνα.

Δύο μήνες μετά την κατάρρευση της παράνομης χωματερής, η οποία βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο (!), τα απορριμματοφόρα του δήμου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που γυρίστηκε στις 4 Απριλίου, συνεχίζουν να αδειάζουν τόνους αποβλήτων, αψηφώντας τους κινδύνους που προκαλεί η ρύπανση της περιοχής.

Από τις 22 Φεβρουαρίου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η ανάθεση μελέτης για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), αλλά η απουσία εναλλακτικών λύσεων παρατείνει τη λειτουργία της χωματερής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόρριψη των αποβλήτων έγινε κατόπιν άδειας που δόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για υγειονομικούς λόγους, καθώς για δύο μήνες (μετά την κατάρρευση της χωματερής) τα σκουπίδια στοιβάζονταν στους κάδους εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δίμηνη άδεια δόθηκε με την προϋπόθεση τα σκουπίδια να απορρίπτονται από την πλευρά της χωματερής που δεν έχει υποχωρήσει. Τα αποκαλυπτικά, όμως, βίντεο αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο!

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι η χωροθέτηση ΧΥΤΥ καθίσταται εξαιρετικά σύνθετη λόγω της ιδιομορφίας του νησιού, όπου το 40% είναι προστατευόμενες περιοχές και το υπόλοιπο τουριστικές περιοχές και αρχαιολογικοί χώροι.

Μάλιστα παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου κ. Ιωάννη Γλυνού για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, η χωματερή της Ανδρου, η οποία βρίσκεται εντός του ανακηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Στρόφυλα - Σταυροπέδας - Αγίου Γεωργίου Παντουκίων και σε απόσταση 300 μέτρων από τον νεολιθικό οικισμό του Στρόφυλα, παραμένει η μοναδική λύση για την υποδοχή των σκουπιδιών.

Εξάλλου, ούτε η δεματοποίηση των απορριμμάτων προχώρησε όπως είχε προγραμματίσει ο δήμος, ούτε και η προσπάθεια για την εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων της εταιρείας Σούκος.

Στις καλένδες επίσης έχει παραπεμφθεί και η ανακύκλωση, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες της δημοτικής παράταξης «Ανδρος Νέοι Ορίζοντες» οι μπλε κάδοι έχουν ξεχειλίσει από τα ανακυκλωμένα υλικά.

Ερωτήματα θέτει η δημοτική παράταξη και για το σχέδιο αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής από την κατάρρευση του ΧΑΔΑ που είχε υποδειχθεί από επιτροπή καθηγητών του Πολυτεχνείου για να αποφευχθεί η διασπορά των αποβλήτων.

Η χωματερή της Ανδρου λειτουργεί από τη δεκαετία του ’70, όμως παρά τις προσπάθειες των κατοίκων να τη σφραγίσουν και την περσινή απόφαση του ΣτΕ που κηρύσσει παράνομη τη λειτουργία της, αυτή παραμένει στη θέση της!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO:


Siemens: Έρχονται πρόστιμα εις βάρος της από το Ελληνικό Δημόσιο

Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, την ερχόμενη Δευτέρα θα αποσταλεί από τον ίδιο επιστολή στη γερμανική εταιρεία προκειμένου εντός δεκαπενθήμερου δοθούν από τους υπευθύνους εξηγήσεις στον ίδιο, αλλά στον υπουργό Ανάπτυξης.

"Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο", είπε ο υπουργός.

Επίθεση στη γερμανική δικαιοσύνη εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να επιρρίπτονται ευθύνες για αργοπορία αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν η Γερμανική ήταν αυτή που συγκάλυψε ουσιαστικά τις υποθέσεις.

«Αυτά που είπατε στη Βουλή να τα πείτε και στον πρωθυπουργό να τα μεταφέρει στην κ. Μέρκελ, γιατί όταν βγαίνει συνήθως απλώς την ακούει», παρενέβη στη συζήτηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει", απάντησε ο υπουργός.

55% πτώση στην επισκεψιμότητα του μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας!

Στο 55% περίπου εκτιμάται η πτώση της επισκεψιμότητας στο Αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας κατά το έτος 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Tραγική εικόνα στο νεόκτιστο μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, με 713 επισκέψεις και 1.314 ευρώ εισπράξεις το 2010...

Συγκεκριμένα, το 2009 επισκέφθηκαν το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας 100.820 άτομα ενώ το 2010 μόλις 45.953 άτομα! Οι λόγοι που οδήγησαν σ’ αυτή τη θεαματική πτώση δεν είναι γνωστοί αλλά σύμφωνα και με την πρώτη εκτίμηση της προϊσταμένης της Ζ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Γεωργίας Χατζή, μπορεί να συνδέονται με την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Πάντα το μουσείο υστερούσε σε επισκεψιμότητα, συγκριτικά με τον αρχαιολογικό χώρο, όμως φαίνεται πως η παρούσα συγκυρία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα», τόνισε η κα Χατζή, μιλώντας στο iliatora.gr. Αναλογικά οι εισπράξεις στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας εμφανίζουν την ίδια περίπου πτώση, καθώς το 2009 εισπράχθηκαν από εισιτήρια 708.925€ και το 2010 μόνον 369.658€!

Πιο τραγικά είναι τα στοιχεία για το μουσείο Αρχαίας Ήλιδας, όπου οι εισπράξεις ολόκληρο το 2010 μόλις που φτάνουν το ύψος ενός μέσου μισθού δημοσίου υπαλλήλου... Συγκεκριμένα οι συνολικές εισπράξεις στο μουσείο Αρχαίας Ήλιδας μέσα σ’ ολόκληρο το 2010 φτάνουν το απίστευτο ποσό των 1.314 ευρώ! Όσο για τις επισκέψεις στο μουσείο Αρχαίας Ήλιδας, το 2009 ήταν 2.243 άτομα, όμως ο αριθμός των επισκεπτών το 2010 έγινε… τριψήφιος, μόλις 713 άτομα, δηλαδή κατά μέσο όρο δύο άτομα την ημέρα!

Για τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας τα στατιστικά εμφανίζονται βελτιωμένα, ως προς τις εισπράξεις, αφού το 2009 εισπράχθηκαν 2.460.061€ ενώ το 2010 εισπράχθηκαν 2.871.492€ (στοιχεία επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων το 2009 δεν παρέχονται στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ). Μικρή πτώση τέλος παρουσιάζει η επισκεψιμότητα κατά το 2010 σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας, όπως ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα και το κάστρο Χλεμούτσι. Συγκεκριμένα στον Επικούριο οι εισπράξεις το 2009 ήταν 46.938€ και το 2010 ήταν 37.601€ ενώ αντίστοιχα οι εισπράξεις στο Χλεμούτσι ήταν 21.319€ και 18.253€.

Βυθίστηκε πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Συνολικά 713 εργαζόμενοι την εγκατέλειψαν λίγο πριν εκείνη βυθιστεί έστω και μερικώς στον πολύπαθο Κόλπο.

Η πλατφόρμα ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos Mexicanos (Pemex).

Σύμφωνα με την εταιρεία δεν υπήρξε διαρροή στην θάλασσα ούτε και τραυματισμοί. Η πλατφόρμα βρίσκεται 80 χλμ από την ακτή του Καμπεσε.

Η πλατφόρμα ξαφνικά άρχισε να "βαζει" νερά και μέσα σε λίγες ώρες έγειρε και βυθίστηκε η μισή.

Σε μουσείο της Ουάσινγκτον το Discovery

Ο επικεφαλής της ΝΑΣΑ, Τσάρλς Μπόλντεν, αποκάλυψε σήμερα σε ποια μουσεία θα φιλοξενηθούν τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία.

Το Discovery, το παλαιότερο διαστημόπλοιο, που πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση στο τέλος Φεβρουαρίου, θα εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον.

Το Enterprise, το οποίο δεν πέταξε ποτέ στο διάστημα αλλά έμεινε στην ατμόσφαιρα, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Θαλάσσης- Αέρος- Διαστήματος στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, το Atlantis, το οποίο θα είναι το τελευταίο διαστημόπλοιο που θα ταξιδεύσει στο διάστημα στο τέλος Ιουνίου, θα εκτεθεί στο συγκρότημα των επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στην Φλόριντα, ενώ το Endeavour θα βρεθεί στο Κέντρο Επιστήμης Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Ο κ. Μπόλντεν, ένας πρώην αστροναύτης, πραγματοποίησε την ανακοίνωση κατά την διάρκεια τελετής στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, που βρίσκεται κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Διαβάστε την εγκύκλιο για την απόσυρση των φορτηγών

Διευκρινίσεις για την διαδικασία της απόσυρσης καινούριων φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους, δίνει το υπ. Οικονομικών.

Διαβάστε όλα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών για την απόσυρση φορτηγών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
& ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’
Ταχ.Δ/νση : Σίνα 2-4
Ταχ.Κωδ. : 10672 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Ε. Τέγα - Ν. Χατζηνικολάου
Τηλέφωνο : 2103642570 - 2103644781
FAX : 2103642251
e-mail: dttl@otenet.gr

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 30 του ν. 3943/2011 (ΦΕΚ 66 Α’) για την παραλαβή με τη διαδικασία της απόσυρσης καινούριων φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους.


Σας κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 30 του ν. 3943/2011 και παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους:

1. Με τις προαναφερόμενες διατάξεις του νόμου προβλέπεται η απαλλαγή, κατά περίπτωση, από το προβλεπόμενο από τις σχετικές διατάξεις του νόμου τέλος ταξινόμησης, ανάλογα με τον κυλινδρισμό του κινητήρα, καινούριων φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους μέχρι και 3,5 τόνους, που πληρούν εκ κατασκευής τις προδιαγραφές της Οδηγίας 98/69/ΕΚ «Φάση Β» ή μεταγενέστερης Οδηγίας ή Κανονισμού και παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ή όμοιων φορτηγών που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή και των οποίων η άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας έχει εκδοθεί μέχρι την 31/12/1998.
Όπως ορίζεται στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 30 του ν. 3943/2011, οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που εκδίδονται κατ’ εφαρμογή της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α’), ισχύουν και για τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου.
Συνεπώς, οι διατάξεις της αριθμ. ΔΕΦΚ 5006718 ΕΞ2011/11-2-2011 Κοινής Απόφασης (ΦΕΚ 246 Β’), που εκδόθηκε κατ΄ εφαρμογή της περίπτωσης δ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν.3899/2010, ισχύει και για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 30 του ν. 3943/2011.
Με βάση τα ανωτέρω, στις ρυθμίσεις των προαναφερομένων διατάξεων του νόμου καταλαμβάνονται τα καινούρια φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους τα οποία παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ή φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης μέχρι 3,5 τόνους ανεξάρτητα εάν αυτά χρησιμοποιούνται ως επαγγελματικά ή αγροτικά. Οι διατάξεις αυτές του νόμου έχουν εφαρμογή από την 31-3-2011.
Κατά την έννοια των προαναφερομένων διατάξεων, δεν επιτρέπεται η απόσυρση φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης, για την παραλαβή καινούριου επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης.

2. Ειδικότερα, για την απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης των παραλαμβανομένων καινούριων φορτηγών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, προϋπόθεση αποτελεί να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή του οχήματος καθώς και των τυχόν οφειλόμενων προηγουμένων ετών, των αποσυρομένων αυτών από την κυκλοφορία παλαιών επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ή όμοιων φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία οδηγούνται περαιτέρω για καταστροφή. Συνεπώς, για το σκοπό αυτό απαιτείται η διαπίστωση του πραγματικού γεγονότος ότι, από τα στοιχεία της Υπηρεσίας προκύπτει ότι πράγματι έχει γίνει η καταβολή των αναλογούντων τελών κυκλοφορίας των αποσυρομένων αυτών οχημάτων. Εφόσον διαπιστώνεται ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών οφείλουν τέλη κυκλοφορίας, απαιτείται αυτοί να προβούν σε άμεση εφάπαξ καταβολή των οφειλομένων τελών όπως και των κατά περίπτωση προστίμων, πριν τη χορήγηση της σχετικής Βεβαίωσης που απαιτεί ο νόμος για τη διασφάλιση της προϋπόθεσης αυτής.

Για τη διαπίστωση του πραγματικού γεγονότος της καταβολής ή της μη καταβολής ή της καταβολής μειωμένων τελών κυκλοφορίας από τους κατόχους των οχημάτων αυτών, απαιτείται να διενεργηθούν οι αναγκαίες επαληθευτικές διαπιστώσεις μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.
Στο σύστημα του Αρχείου Οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. δεικνύονται τα στοιχεία πληρωμών τελών κυκλοφορίας οικονομικού έτους 1995 και επομένων ετών και ως εκ τούτου δεν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών από τον κάτοχο του οχήματος.
Η υποχρέωση της καταβολής των τελών κυκλοφορίας του κατόχου (ιδιοκτήτη) συγκεκριμένου οχήματος είναι αυτοτελής και δεν σχετίζεται με τις υποχρεώσεις που δύνανται να βαρύνουν το αποσυρόμενο όχημα για τέλη κυκλοφορίας, σε χρονική περίοδο κατοχής του από άλλους προηγούμενους κατόχους (ιδιοκτήτες) (ΣXET.: ΠΟΛ. 1050/15-3-2011).
Κατόπιν των ανωτέρω, εφόσον μετά τις υπηρεσιακές ενέργειες διαπιστώνεται ότι έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας και τα τυχόν κατά περίπτωση πρόστιμα ή σε κάθε περίπτωση δεν συντρέχει η υποχρέωση της καταβολής τελών κυκλοφορίας, στη σχετική Βεβαίωση δεν αναγράφονται άλλες σημειώσεις ή άλλα στοιχεία που αφορούν στην υποχρέωση αυτή. Επομένως, εφόσον υφίσταται ακινησία επιβατικού ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτου ή ακινησία φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με βάση τα στοιχεία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται από τους λόγους αυτούς και για το οποίο δεν συντρέχει η υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα στοιχεία αυτά δεν αναγράφονται στη Βεβαίωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. (ΣΧΕΤ.: ΠΟΛ.1050/15-3-2011).

3. Σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις περί της φορολογίας αυτοκινήτων, η υποχρέωση καταβολής των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας και προστίμων είναι αυτοτελής και βαρύνει τον εκάστοτε κάτοχο του οχήματος για το χρονικό διάστημα που είχε στην κατοχή του το όχημα αυτό. Συνεπώς, σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές τελών κυκλοφορίας προηγουμένων κατόχων του ίδιου οχήματος, αυτά βεβαιώνονται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του εκάστοτε κατόχου, μετά την ενημέρωσή του από τη Δ.Ο.Υ. που διαπίστωσε την οφειλή.
Ειδικότερα, όπως ρητά ορίζεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 4 της προαναφερόμενης Κοινής Απόφασης, αρμόδιος για τη βεβαίωση και την είσπραξη των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας και προστίμων, σε περίπτωση μη προμήθειας του ειδικού σήματος ή καταβολής μειωμένων τελών, είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του ιδιοκτήτη του οχήματος κατά το χρόνο της βεβαίωσης αυτών. Για τη βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών ο αρμόδιος προϊστάμενος συντάσσει χρηματικό κατάλογο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Εφόσον ήδη έχουν καταβληθεί τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας ή μετά τη βεβαίωση και την είσπραξη των τυχόν οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, χορηγείται Βεβαίωση από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ στην οποία αναγράφεται, κατά περίπτωση, ότι «Για το αποσυρόμενο επιβατικό αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ….. έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011 και προηγουμένων ετών» ή «Για το αποσυρόμενο φορτηγό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ….. έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011 και προηγουμένων ετών».
Για το περιεχόμενο της Βεβαίωσης Τελών Κυκλοφορίας, επισυνάπτονται σχετικά Υποδείγματα.

4. Σημειώνεται ότι, προκειμένου για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες αυτών έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (κατάθεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος), τα οποία περαιτέρω κατά τη διαδικασία της απόσυρσης παραδίδονται σε εγκαταστάσεις της Ε.Δ.Ο.Ε. ή σε σημείο συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, επί του θέματος αυτού έχουν εφαρμογή οι οδηγίες που έχουν δοθεί με τις αριθμ. ΠΟΛ.1037/22-11-2011 και ΠΟΛ. 1050/15-3-2011 Εγκυκλίους της Υπηρεσίας μας.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βρέθηκε πτώμα αγνοούμενου από το τσουνάμι της Ιαπωνίας που είχε χτυπήσει την Αμερική

Το πτώμα ενός άνδρα που είχε παρασυρθεί από το τσουνάμι της Ιαπωνίας που χτύπησε τη βόρεια Καλιφόρνια τον περασμένο μήνα, ξεβράστηκε τουλάχιστον 300 μίλια μακριά, στο Oregon, κοντά στο Columbia River.

Όπως ανέφερε η ιατροδικαστική υπηρεσία του Oregon χθες Τρίτη, το πτώμα που βρέθηκε στις 2 Απριλίου στο Fort Stevens State Park από έναν άνθρωπο που έκανε βόλτα στη παραλία, αναγνωρίστηκε ως ο 25χρονος Dustin Douglas Weber.

Μέλη της οικογένειας του 25χρονου δήλωσαν ότι ο άνδρας είχε μόλις μετακομίσει από το Bend στη Requa της Καλιφόρνια στην αποικία Yurok, κοντά στο Klamath River. Έφτιαχνε ένα σπίτι που του είχε αφήσει η γιαγιά του και πήγε στη παραλία για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες με τους φίλους του, όταν χτύπησε το τσουνάμι.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More