Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Βιγιαρεάλ - Τβέντε 5-1

Μια ανάσα από την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Europa League είναι η Βιγιαρεάλ, η οποία διέλυσε με σκορ 5-1 την Τβέντε στο «Μαδριγάλ» δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς. Στα πρόσωπα των Ρόσι και Νιλμάρ, βρέθηκαν οι διάδοχοι των Ρικέλμε και Φορλάν που πέντε χρόνια πριν είχαν οδηγήσει το «κίτρινο υποβρύχιο» στους «4» του Champions League. Πάρτι έκανε το «φονικό» δίδυμο απέναντι στους Ολλανδούς.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Μαρτσένα στο 22’ και διατήρησε την πρωτοβουλία καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Αν και ο Νιλμάρ είχε ραντεβού με την ατυχία και το αριστερό δοκάρι του Μιχαΐλοφ στο 34’, οι παίκτες της ισπανικής ομάδας συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά μα φυσική συνέπεια να «γείρει» ο αγωνιστικός χώρος του «Μαδριγάλ». Η δικαίωση ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους, αφού πρώτα ο Βαλέρο –εκμεταλλευόμενος εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Καθόρλα- και στη συνέχεια ο Νιλμάρ μετά από σύγχιση στην άμυνα της Τβέντε, σκόραραν στο 43’ και στο 45’ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η περίφημη «όλα» έκανε την εμφάνισή της στις κερκίδες και η ατμόσφαιρα με τις μουσικές και τα τραγούδια του κόσμου έγινε εξαιρετική. Μη θέλοντας να απογοητεύσουν τους φίλους τους, οι παίκτες της Βιγιαρεάλ συνέχισαν τη δική τους παράσταση στο χορτάρι και τελικά τους αποζημίωσαν με το ομορφότερο γκολ της βραδιάς που σημείωσε ο Πέπε Ρόσι στο 55’, ενώ δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Νιλμάρ έγραψε με υπέροχη προσπάθεια και άπιαστο σουτ το 5-0!

Για το γεγονός ότι το κοντέρ σταμάτησε στα πέντε ευθύνονται οι Ολλανδοί που στο τελευταίο ημίωρο κατέφυγαν συχνά στο σκληρό παιχνίδι και μάλλον θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που ο διαιτητής τους επέτρεψε να μείνουν με έντεκα παίκτες μέχρι το τελικό σφύριγμα και να πετύχουν το γκολ της παρηγοριάς με τον Γιάνκο, που θα έπρεπε νωρίτερα να έχει αποβληθεί.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπες, Γκονσάλο (71’ Καπντεβίλα), Μουσάτσιο, Μαρτσένα, Καθόρλα, Καταλά (82’ Κίκο), Βαλέρο (79’ Κάνι), Σοριάνο, Ρόσι, Γκασπάρ, Ρόσι, Νιλμάρ.

ΤΒΕΝΤΕ: Μιχαΐλοφ, Ονιέγου, Βίσγκεροφ, Μπράμα (77’ Λάαντζατ), Γιάνσεν, Ντε Γιονγκ (32’ Γιάνκο), Ρουΐς (60’ Τσαντλί), Μπαχράμι, Ροζάλες, Ντάγκλας, Τιεντάλι.

Πόρτο - Σπαρτάκ Μόσχας 5-1

Αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα η Πόρτο επικράτησε, εύκολα, 5-1 της Σπαρτάκ Μόσχας και πλέον είναι με το ένα πόδι στους «4» του Europa League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Φαλκάο, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ και από ένα οι Βαρέλα, Μαίκον, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει, προσωρινά, σε 3-1 ο Κομπάροφ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένοι και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν επτά λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45’. Ο Περέιρα έκανε σέντρα από αριστερά και ο Φαλκάο με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι μπήκαν και πάλι πολύ δυνατά και στο 65’ έφτασαν στο δεύτερο γκολ με τον Βαρέλα, ο οποίος έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαϊκόν, με την βοήθεια των αμυντικών της Σπαρτάκ έκανε το 3-0.

Οι Ρώσοι στην αμέσως επόμενη φάση μείωσαν και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους. Σκόρερ ο Κιρίλ Κομπάροφ με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Το 4-1 διαμόρφωσε ο Φαλκάο στο 85’, ενώ ο Κολομβιανός έγραψε και το τελικό 5-1 στο 91’, ύστερα από ωραία σέντρα του Μπελούτσι.

Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Περέιρα, Γκουαρίν (69’ Μπελούτσι), Μοουτίνιο, Φαλκάο, Χουλκ (80’ Κρ. Ροντρίγκεζ), Φουσίλε, Ρολάντο, Βαρέλα (73’ Ροντρίγκεζ), Φερνάντο.

Σπαρτάκ Μόσχας: Ντίκαν, Ίμπσον, Έλινγκντον, Άλεξ, Μακέεφ (85’ Γιακόμπλεφ), Σούτσι, Ρόχο, Καριόκα, Μακ Γκρέιντι (68’ Ντζούμπα), Κομπάροφ Κ., Κομπάροφ Ντ.

77χρονος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί σκότωσε τον κλέφτη!!!!

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια & 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.

Μετά τη δίκη ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού προηγουμένως άσκησε έφεση.

Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του iliatora.gr, είχε εξελιχθεί ως εξής:

Το συμβάν έγινε στις 24/11/2008, στην παραλία Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας μέσα στην οικία του 77χρονου. Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.

Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Το Δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που περιελάμβανε καταθέσεις από επτά μάρτυρες και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας.

Η ποινή που του επέβαλε ήταν η μεγαλύτερη δυνατή που επιβάλλεται στο συγκεκριμένο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Τους λήστεψαν και διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους

Η ληστεία έγινε στις 05.15, στο σπίτι της οικογένειας στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Λάρισας. Οι 3 δράστες, αφού παραβίασαν την είσοδο του σπιτιού, ακινητοποίησαν την οικογένεια που κοιμόταν και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα.

Οι ληστές τα πήραν και πριν φύγουν ζήτησαν από τον άνδρα τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, για να φύγουν. Εκείνος τα έδωσε και οι κακοποιοί έγιναν καπνός. Λίγο μετά τις 06.00 το αυτοκίνητο βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από τον τόπο της ληστείας. Όχι όμως και οι δράστες που πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Ο Καντάφι και οι Αμαζόνες του

Είναι όμορφες (τουλάχιστον πολλές από αυτές). Είναι εκπαιδευμένες. Είναι η σκιά του Λίβυου ηγέτη, του Συνταγματάρχη Μωαμάρ Άλ Καντάφι. Οπουδήποτε εμφανίζεται ο Καντάφι εκείνες δημιουργούν ένα προστατευτικό κλοιό γύρω του.Με βλοσυρό βλέμμα και το χέρι να χαϊδεύει το όπλο, δεν αφήνουν κανένα να τον πλησιάσει. Είναι η πραιτοριανή του φρουρά.

Ο αριθμός τους αγγίζει τις 40 και ο μύθος λέει ότι για να περάσει κάποια τις εξετάσεις και να γίνει μια “αμαζόνα” του Συνταγματάρχη πρέπει να είναι παρθένα... Υπάρχουν γυναίκες σωματοφύλακες του Καντάφι που τις εμπιστεύεται περισσότερο και από τα παιδιά του. Είναι μαζί του για 10 και 15 χρόνια.

Οι περισσότερες είναι σαγηνευτικά μελαψές...εξωτικές... με φιδίσια κορμιά σαν να έχουν βγει από κάποια ταινία. Ξανθιές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες. Κάποιες άλλες είναι άγριες και με ένα τους βλέμμα σε παγώνουν. Υπάρχουν και μερικές που συναγωνίζονται σε όγκο, άνδρες bodybuilders. Με χέρια σαν τανάλιες και ένα τους σπρώξιμο σε πετάει πίσω. Όλες πάντως ανεξάρτητα τη σωματική τους διάπλαση είναι εκπαιδευμένες να σκοτώσουν και πρόθυμες να σκοτωθούν για τη ζωή του Ηγέτη τους.

Το δέσιμο του Καντάφι με τις αμαζόνες του είναι εντυπωσιακό. Στην πραγματικότητα έχει αποθέσει τη ζωή του στα χέρια τους και εκείνες το ξέρουν. Σε μια περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής το 1984, επισκέφθηκε και την Αιθιοπία. Στην Αντίς Αμπέμπα θα έδινε συνέντευξη τύπου σε Αιθίοπες αλλά και σε ξένους δημοσιογράφους. Ήθελε μέσα στην αίθουσα και γύρω του να υπάρχουν οι αμαζόνες του οπλισμένες.

Η αστυνομία της Αιθιοπίας το απαγόρευσε. Ο Συνταγματάρχης επέμενε αλλά δεν κατάφερε κάτι. Οι Αμαζόνες αφοπλίστηκαν και ευγενικά τις έβγαλαν από την αίθουσα. Ο Καντάφι έγινε έξαλλος. Θεώρησε ότι εξευτέλισαν τις γυναίκες του, άρα και εκείνον. Οι σχέσεις Λιβύης – Αιθιοπίας κρέμονταν σε μια κλωστή. Εγκατέλειψε την συνέντευξη, και αποχώρησε από τη χώρα μαζί με τις γυναίκες του με προορισμό τη Μέκκα για να προσευχηθεί.

Σε μια απόπειρα εναντίον της ζωής του Καντάφι το 1998, η πανέμορφη Αίσα, η αγαπημένη σωματοφύλακας του Καντάφι και η κορυφαία σε ικανότητες, κάλυψε με το κορμί της τον Συνταγματάρχη. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή. Το κορμί της Αίσα δέχτηκε περισσότερες από 15 σφαίρες πριν ξεψυχήσει, άλλες 7 αμαζόνες τραυματίστηκαν από τα πυρά. Ο Καντάφι δεν έπαθε το παραμικρό. Οι επίδοξοι εκτελεστές του ηγέτη της Λιβύης εξολοθρεύτηκαν από τις υπόλοιπες γυναίκες της φρουράς του.

Ο Καντάφι δεν πάει πουθενά δίχως αυτές. Οι κακές γλώσσες λένε ότι με πολλές από τις “αμαζόνες” του, ο συνταγματάρχης έχει “στενότερη” σχέση. Αλλά είπαμε αυτά τα λένε οι κακές γλώσσες. Όταν ο Καντάφι δεν επισκέπτεται κάποια ξένη χώρα η προσωπική του φρουρά περιπολεί άγρυπνα το σπίτι του και φροντίζει για την ασφάλεια του ηγέτη της Λιβύης. Στις δημόσιες εμφανίσεις του ακροβολίζονται και με το δάχτυλο στη σκανδάλη στοχοποιούν οτιδήποτε τους φανεί επικίνδυνο.

Όταν ο Συνταγματάρχης ταξιδεύει στο εξωτερικό και οι 40 τον ακολουθούν και τον προστατεύουν. Πάντα ταξιδεύει με 3 αεροπλάνα. Το δικό του, με λίγες εκλεκτές αμαζόνες μέσα να τον φρουρούν, το αεροπλάνο με τις υπόλοιπες και ένα τρίτο με τον οπλισμό τους. Από τη στιγμή που θα κατέβει από το αεροπλάνο γίνονται η σκιά του.

Κρήτη: Τον πρόδωσε το video

Η νάιλον σακούλα με τα ρούχα, που είχε αφήσει για λίγο στο πεζοδρόμιο έξω από την πολυκατοικία στην οποία κατοικεί ο κάτοχός τους, «γυάλισε» στο μάτι ενός ανήλικου αλλοδαπού πορτοφολά στο Ηράκλειο Κρήτης! Μόλις την άνοιξε, είδε ένα πορτοφόλι και, χωρίς πολλή σκέψη, το άρπαξε και εξαφανίστηκε μαζί με έναν 35χρονο συνεργό του. Όμως, δεν είδαν την κάμερα που τους κατέγραφε!

Όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να πάρει την τσάντα τους, διαπίστωσε ότι το πορτοφόλι του που περιείχε 800 ευρώ και διάφορα προσωπικά του έγγραφα είχε κάνει «φτερά». Όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Η πολυκατοικία είναι εφοδιασμένη με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και δεν είχε παρά να ελέγξει τα καταγεγραμμένα αρχεία για να δει τί είχε συμβεί!

Το βίντεο, που είχε καταγράψει τον 16χρονο δράστη και τον 35χρονο συνεργό του, παραδόθηκε στους άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου οι οποίοι άρχισαν έρευνες για να τους εντοπίσουν. Οι δύο αλλοδαποί προδόθηκαν μόνοι τους, καθώς έκαναν το μοιραίο λάθος να… ξαναπεράσουν έξω από το σπίτι του θύματός τους! Εκείνο τους αναγνώρισε και ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους συνέλαβαν και βρήκαν πάνω στον ενήλικο τα κλεμμένα χρήματα. Όσο για το πορτοφόλι, βρέθηκε πεταμένο σε έναν κάδο απορριμμάτων!

Νέα επεισόδια στην Ηγουμενίτσα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στις οποίες 15 άτομα τραυματίστηκαν, σημειώθηκαν χτες το βράδυ έξω από το λιμάνι της πόλης.

Ομάδες μεταναστών, Κουρδικής καταγωγής, επιτέθηκαν σε ομοεθνείς τους με πέτρες, λοστούς, μαχαίρια και μπαλτάδες, ενώ στη συνέχεια επεχείρησαν να περάσουν την πύλη του λιμανιού, δεν δίστασαν δε να πετάξουν ακόμα και μολότοφ στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς στην πύλη εισόδου.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μετέφεραν τους τραυματίες στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, τονίζουν πως η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που γνώριζε η περιοχή μέχρι πριν λίγα χρόνια, όταν και πάλι έφταναν κατά κύματα Κούρδοι λαθρομετανάστες.

Οι Κούρδοι ήταν φοβισμένοι και φιλήσυχοι, ενώ σήμερα η πόλη κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες γίνεται κυριολεκτικά αδιάβατη, εξ αιτίας των ομάδων Σομαλών, Αφγανών και άλλων.

Θα γίνει τελικά απόγευμα ο τελικός της Ευρωλίγκας

Η Ευρωλίγκα έκανε δεκτό το αίτημα της Μακάμπι για αλλαγή της ώρας του τελικού, o οποίος θα ξεκινήσει στις 17:30 (Κυριακή, 8/5).

Λύση στο αίτημα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για αλλαγή του προγράμματος του Φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, έδωσε η Ευρωλίγκα, αλλάζοντας την ώρα -και όχι τη μέρα-διεξαγωγής του τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου στις 17:30!

Να θυμίσουμε πως η “ομάδα του λαού” είχε ζητήσει την αλλαγή του προγράμματος της διοργάνωσης επειδή η ημέρα και ώρα του τελικού συνέπιπτε με την ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες του Ισραήλ, όπου τα πάντα παραλύουν στη χώρα.

Αδυνατώντας να αλλάξει την ημέρα του τελικού, για εμπορικούς και τηλεοπτικούς λόγους, αλλά κι επειδή έχουν γίνει κρατήσεις από φιλάθλους, η διοργανώτρια αρχή όρισε τον τελικό στις 17:30 το απόγευμα!

Αυτό σημαίνει ότι ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί το μεσημέρι στις 14:30 και ο τελικός θα ξεκινήσει στις 17:30, ενώ η απονομή θα έχει ολοκληρωθεί στις 20:00.

Ο ημιτελικός του Παναθηναϊκού με την Σιένα θα είναι ο πρώτος χρονικά και θα ξεκινήσει στις 19:00 με το δεύτερο να έχει οριστεί για τις 22:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 6/5
Παναθηναϊκός-Σιένα 19:00
Μακάμπι-Ρεάλ/Βαλένθια 22:00

Κυριακή 8/5
Μικρός τελικός 14:30
Τελικός 17:30

Σε αργία αυτόματα ο Ψωμιάδης - Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή

Από τις 9 το πρωί στην αίθουσα του Πενταµελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν οι μάρτυρες και των δύο πλευρών, ενώ το μεσημέρι, λίγο πριν τις 4, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του εισαγγελέα που ζήτησε να κριθεί ένοχος.

"Έδρασα καθ' όλα νόμιμα" δήλωσε στην απολογία του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αρνούμενος κάθε κατηγορία.

Ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα µε την ιδιότητα του νοµάρχη και κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος ενώ καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους ότι θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέτει υποψηφιότητα για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα ακόμα κι αν προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Ωστόσο από την πλευρά του Παναγιώτη Ψωμιάδη υποστηρίζουν ότι κάτι τέτειο δεν ισχύει καθώς όταν διέπραξε την παράβαση καθήκοντος ήταν νομάρχης. Ο ίδιος μάλιστα στην απολογία του αρνήθηκε κάθε κατηγορία δηλώνοντας αθώος.

"Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση"

Το έλα να δεις έγινε στην ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των βουλευτών και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια σύσσωμοι οι βουλευτές του κόμματός του ζήτησαν να το πάρει πίσω.

Αυτό αιφνιδίασε τον κ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος ενημέρωσε για όλα όσα έγιναν τον πρωθυπουργό.

Η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε σε έντονο ύφος: «Δεν το ψηφίζω». Το χαρακτήρισε στυγνό εισπρακτικό μέτρο και τόνισε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος».

Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε ότι: «Δεν είναι ηθικό», ο Γιώργος Φλωρίδης είπε: «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι της διαβούλευσης. Γιατί μας ξεχνάτε;», ενώ άλλος βουλευτής είπε: "Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση"!!!

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;».

Ο Δημήτρης Λιτζέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε τους τόνους και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Μας κοροϊδεύετε όταν λετε ότι θα εισπράξετε 700 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Σε μια χώρα που μπαινοβγαίνει ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας, μας λες ότι θα ελέγξεις τον τζόγο χωρίς ρυθμιστική αρχή; Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;».

Στο τέλος, ο Γιώργος Παπακωνταντίνου είπε: «Αυτό που γίνεται με υπερβαίνει. Θα το πάω στον πρωθυπουργό. Αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση γιατί το νομοσχέδιο έχει περάσει δύο φορές από το υπουργικό συμβούλιο».

Ιαπωνία: 7,4 Ρίχτερ στην επαρχία Μιγιάγκι - Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα - Δείτε Video

Με το φόβο του Εγκέλαδου, που δε λέει να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, ζουν οι κάτοικοι της επαρχίας Μιγιάγκι.

Περίπου στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας) η γη σείστηκε ξανά από τα 7,4 Ρίχτερ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Άμεσα εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά σχεδόν τρεις ώρες μετά οι αρχές ήραν την προειδοποίηση.

Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους, το CNN μετέδωσε ότι οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Η TEPCo όμως ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό της 11ης Μαρτίου συνεχίζονται κανονικά και κανένας από τους έξι αντιδραστήρες δεν έχει εμφανίσει νέες ζημιές.

Επίσης, δεν αναφέρθηκαν ζημιές από το νέο σεισμό. Η περιοχή της Φουκουσίμα, πάντως, έχει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλο, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην αναμενόμενη σεισμική ακολουθία που έπεται του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου, ενώ το τσουνάμι δεν αναμένεται να υπερβεί το ένα μέτρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Έκλεψαν εκρηκτικά από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

Ποσότητες εκρηκτικών ΤΝΤ εκλάπησαν από δύο ναρκαλιευτικά του Στόλου μας.

Πρόκειται για τα ναρκαλιευτικά ΑΥΡΑ και ΑΗΔΩΝ,στα οποία διαπιστώθηκε διάρρηξη στα ερμάρια αποθηκεύσεως των εκρηκτικών. Το ΓΕΝ έχει ξεκινήσει επείγουσα έρευνα με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα εκρηκτικά αυτά χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το ΓΕΝ για υπονόμευση και καταστροφή διαβαθμισμένου υλικού.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ξενοδοχείο στην Αθήνα

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Τεγέα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαλκοκονδύλη 44 η οποία στην ουσία έκαιγε τους χώρους από τον τρίτο όροφο και πάνω.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς μέσα στο κτίριο υπήρχαν εγκλωβισμένα άτομα. Η πυροσβεστική συνολικά απεγκλώβισε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα από τον όγδοο όροφο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κτίριο αυτό ήταν παλαιότερα ξενοδοχείο, αλλά εν συνεχεία χρησιμοποιείται ως πολυκατοικία και η πλειοψηφία των ενοίκων είναι αλλοδαποί.

Η οδός 3ης Σεπτεμβρίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Οδηγός νταλίκας βρήκε νεκρό λαθρομετανάστη στην καρότσα του φορτηγού!

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο 46χρονος ιδιοκτήτης νταλίκας από τη Λαμία, έκανε ακόμη ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Προορισμός η Ανκόνα στην Ιταλία, από Πάτρα μέσω Ηγουμενίτσας.

Όπως λέει ο οδηγός: "Στο λιμάνι της Πάτρας, επειδή γίνεται χαμός με τους λαθρομετανάστες που θέλουν να περάσουν απέναντι και κρύβονται στα φορτηγά μας, προσέχουμε πάντα. Έτσι κι αλλιώς οι αρχές ελέγχουν τα φορτηγά, αλλά το ζητάμε κι εμείς οι ίδιοι για την ασφάλειά μας, γιατί πολλές φορές κρύβονται χωρίς να τους δούμε. Εάν φτάσεις στην Ιταλία και μεταφέρεις λαθρομετανάστες, εκτός του ότι χάνεις το αυτοκίνητο και το εμπόρευμα, έχεις τουλάχιστον 4 χρόνια φυλακή.

Έτσι κι αυτή τη φορά, ελέγχθηκε εξονυχιστικά το αυτοκίνητο και φύγαμε για Ανκόνα, μέσω Ηγουμενίτσας. Όταν φτάσαμε και ήταν η ώρα της αποβίβασης, πηγαίνοντας να πάρω το αυτοκίνητο, παρατήρησα ότι υπήρχε παραβίαση στην πόρτα της καρότσας. Αρνήθηκα να κατέβω στο λιμάνι της Ανκόνα ζητώντας επίμονα να γίνει και πάλι έλεγχος στο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς στον έλεγχο που έγινε βρέθηκε ανάμεσα στις παλέτες νεκρός ένας νεαρός Αφγανός ηλικίας 23-24 ετών. Επάνω του είχε ένα χαρτί απέλασης από την Ηγουμενίτσα, που έλεγε ότι είχε συλληφθεί και ότι έπρεπε μέσα σε ένα μήνα να έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που πέθανε από ασφυξία ή γιατί κατανάλωσε κάποια από τα καλλυντικά προϊόντα που μετέφερα, μπήκε και κρύφτηκε στην καρότσα ή στην Ηγουμενίτσα ή ήταν στο καράβι και μπήκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι Ιταλικές αρχές αν και αναγνώρισαν ότι δεν είχα καμία ευθύνη, αφού ελέγχθηκα και πριν την επιβίβαση αλλά και κατά την αποβίβαση κατάσχεσαν το φορτηγό μου και το εμπόρευμα και τώρα έχω μπει σε μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία για να καταφέρω να πάρω απαλλακτικό χαρτί από την Εισαγγελία της Ανκόνα".

Καρδίτσα: Τους άφησε το... κλειδί!!!

Μεταξεταστέα η Ελλάδα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Οριακά στη… βάση οι Έλληνες για τις προσπάθειές τους να διακόψουν το κάπνισμα. Απορριπτέα η Δημοτική Αστυνομία για τους προσχηματικούς ελέγχους που διενεργεί στους χώρους καθολικής και πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος.

Αυτό είναι το τρίπτυχο των συμπερασμάτων που προκύπτουν από τα τελευταία δεδομένα των επιστημόνων και του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα στη χώρα μας.

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή έκθεση «EQUIPP», η οποία κατέγραψε την… αντικαπνιστική πρόοδο 20 χωρών στη Γηραιά ήπειρο, η Ελλάδα εμφανίζει μεγάλα κενά και αδυναμίες, που δεν της επιτρέπουν να ενεργοποιήσει ένα αποτελεσματικό και ουσιαστικό πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος. Έτσι, καταλαμβάνει μία από τις χαμηλότερες θέσεις ανάμεσα στις άλλες χώρες και «τρώει» τη σκόνη της Βρετανίας η οποία βρίσκεται μακράν μπροστά σύμφωνα με την ίδια έρευνα σε ό,τι αφορά την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του καπνίσματος.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα «EQUIPP» κατέδειξε έλλειψη ειδικών κατευθυντήριων γραμμών και στοιχειώδους αντικαπνιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για τους φοιτητές Ιατρικής αλλά και τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης καθώς και κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των θεραπειών απεξάρτησης από τη νικοτίνη και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

Σταθερές αρνητικές πρωτιές της χώρας μας παραμένουν το ποσοστό των «θεριακλήδων» που φτάνει το 35% του πληθυσμού και η χαμηλή και… συμφέρουσα τιμή των τσιγάρων που διαμορφώνεται έως και κατά 28% φθηνότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης των 27!

Προσπαθούν οι Έλληνες να το κόψουν αλλά…

Μπορεί το κράτος να μην τους βοηθά ιδιαίτερα, ωστόσο οι Έλληνες καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να κόψουν ή έστω να περιορίσουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, η ετήσια κατανάλωση τσιγάρων έχει συρρικνωθεί κατά 12%. Παράλληλα, η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα στα εστιατόρια, καφέ, μπαρ κα., έχει μειωθεί κατά 35% ενώ καταγράφεται ελάττωση και στη συχνότητα των καπνιστών στο γενικό πληθυσμό κατά 2 - 3%.

Την ίδια καταρχάς θετική εικόνα για μία ελαφρώς φθίνουσα πορεία των καπνιστών κατέδειξε και πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον κοσμήτορα κ. Γιάννη Κυριόπουλο. Είναι ενδεικτικό ότι το 2006 το ποσοστό των «θεριακλήδων» άγγιζε το 47%, πλέον όμως το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 36%.

Αυξάνεται δε συνεχώς το ποσοστό εκείνων που αναζητούν ιατρική βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος σε εξειδικευμένα κέντρα. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης «σήμερα λειτουργούν πάνω από 50 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε όλη την Ελλάδα και η προσέλευση των ενδιαφερόμενων έχει αυξηθεί κατά 30%. Ωστόσο, αυτά δεν καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας. Θεωρούμε απαραίτητη την επέκτασή τους, ώστε να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, σε κάθε νομό της χώρας».

Πάντως, ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχή αντικαπνιστική προσπάθεια θεωρείται από τους ειδικούς η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπουργικής δέσμευσης σχετικά με την ένταξη της φαρμακευτικής αγωγής για την διακοπή του καπνίσματος στα συνταγογραφούμενα και καλυπτόμενα από τα δημόσια ταμεία φάρμακα. Έτσι, οι καπνιστές που παίρνουν τη… γενναία απόφαση να κόψουν το τσιγάρο συνεπικουρούμενοι από τα ειδικά φάρμακα απεξάρτησης από τη νικοτίνη, χρειάζεται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους –το κόστος κυμαίνεται μηνιαίως σε τουλάχιστον 100 ευρώ!

Προσκόμματα… δημοτικής προελεύσεως

Σταθερό εμπόδιο στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αποτελούν τα κενά στον ελεγκτικό μηχανισμό. Ο περιβόητος «στρατός» της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ριχνόταν στη μάχη κατά του καπνού αποδείχθηκε λίγος, ποσοτικά και ποιοτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τις εκατόν εξήντα οκτώ (168) δημοτικές αστυνομίες της χώρας πραγματοποιούν ελέγχους οι εκατόν έξι (106) –στις άλλες περιπτώσεις οι Δήμοι αρνούνται να παραχωρήσουν το Σώμα της Αστυνομίας για αντικαπνιστικούς ελέγχους επικαλούμενοι άλλες προτεραιότητες. Από τις πενήντα πέντε (55) περιφερειακές διευθύνσεις Υγείας πραγματοποιούν ελέγχους οι τριάντα έξι (36).

Αλλά και το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους 106 Δημοτικούς άρχοντες δεν αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συχνά αναφέρονται προβλήματα, όπως πχ ήπιες συστάσεις σε ελεγκτές της Δημοτικής Αστυνομίας να πάνε ή να… μην πάνε σε συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ελέγχους, άλλοτε πιο σκληρές, όπως το «σβήσιμο» προστίμων που έχουν καταλογιστεί. Πάντως , και παρά το κλίμα «ανοχής» και επιλεκτικών ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, το ταμείο δεν είναι… μείον: οι αντικαπνιστικοί έλεγχοι το 2010 απέφεραν πρόστιμα ύψους 160.400 ευρώ. Ενώ οι έλεγχοι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2011 είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν πρόστιμα ύψους 808.700 ευρώ!

Υπερισχύει το ελαστικό ωράριο

Μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τα πάντα στην αγορά εργασίας. Εφέτος τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συμβάσεις για πλήρη απασχόληση δεν είναι ούτε οι μισές από όσες έχουν υπογραφεί και μόλις και μετά βίας φτάνουν το 46,2%.

Οι συμβάσεις για πλήρη απασχόληση έχουν πέσει σχεδόν στο μισό την ώρα που οι συμβάσεις για εκ περιτροπής απασχόληση έχουν αυξηθεί σχεδόν 22%. Ακόμη και οι συμβάσεις για μερική απασχόληση έχουν μειωθεί πάνω από 11%.

Όλα αυτά την ώρα που εφέτος έχουν γίνει 10% λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το ωράριο-λάστιχο τείνει να γίνει νόμος στην αγορά καθώς αυξήθηκαν 1.121,45% οι αλλαγές συμβάσεων για την εκ περιτροπής απασχόληση κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 2.725% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010.

Ληστές έδεσαν, φίμωσαν και περιέλουσαν με βενζίνη ηλικιωμένη στα Χανιά!

Η νύχτα του απόλυτου τρόμου για την ηλικιωμένη ένοικο που βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο αδίστακτους κουκουλοφόρους.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο δράστες παραβίασαν την εξώπορτα του σπιτιού και μπήκαν μέσα, την ώρα που η ηλικιωμένη κοιμόταν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα αλλά επειδή δεν έβρισκαν ξύπνησαν την άτυχη γυναίκα.

Η ηλικιωμένη κρατούσε το στόμα της κλειστό. Τότε ο ένας από τους δύο, την περιέλουσε με βενζίνη και την απείλησε ότι θα της βάλει φωτιά. Η ηλικιωμένη αναγκάστηκε να μιλήσει. Έδειξε το σημείο που είχε κρύψει τα λιγοστά της χρήματα και υπέδειξε στους ληστές το συρτάρι που έκρυβε τα κοσμήματά της.

Οι δράστες την έδεσαν, τη φίμωσαν και πήγαν και τα πήραν! Πριν φύγουν έλυσαν την ηλικιωμένη και έγιναν καπνός. Η άτυχη γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά οι έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δεν απέφεραν καρπούς...

ΕΣΥ: Οι ασθενείς φέρνουν μέχρι και χαρτί τουαλέτας από το σπίτι τους!

Απογοητευτική, το λιγότερο, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν μεγάλα νοσοκομεία της χώρας λόγω των ελλείψεων σε βασικά είδη, τόσο ιατρικά, όσο και αναλώσιμα που έχουν να κάνουν ακόμα και με την υγιεινή ασθενών και επισκεπτών.

Όπως καταγγέλουν, γιατροί όσο και συγγενείς ασθενών η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Συγγενείς, λένε οτι το νοσηλευτικό προσωπικό τους ζήτησε να φέρουν από χαρτι υγείας μέχρι και σεντόνια από το σπίτι τους γιατι δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο!

Και όλα αυτά σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας!

Όπως καταγγέλει o πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, "οι ελλείψεις είναι τραγικές σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ίδια η κατάσταση και στα υλικά. Ελλείψεις υπάρχουν σε βαμβάκι, σε γάντια, επίδεσμοι, μάσκες οξυγόνου, ειδικοί καθετήρες, ειδικές βελόνες και σύριγγες. Είναι κάποια λεπτά πράγματα στα υλικά χωρίς τα οποία δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Λείπουν αντιδραστήρια από τα εργαστήρια. Επίσης οι ασθενείς φέρνουν χαρτί υγείας από το σπίτι τους και παραπονούνται για την αύξηση των ράντζων τις ημέρες των εφημεριών. Στην τελευταία εφημερία για παράδειγμα η Α' Παθολογική από 30 ράντζα έφτασε να έχει 60. Ένα ακόμη τραγικό συμβάν είναι οτι καθαρίστρια του νοσοκομείου απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό του εργολάβου και να υπογράψει ότι παίρνει παραπάνω χρήματα απο αυτά που λαμβάνει κανονικά".

Ώρα… Europa League

Μετά το διήμερο με τους προημιτελικούς του Champions League, ακολουθεί η φάση των «8» του Europa League. Στη «μάχη» της πρόκρισης μπαίνουν τρεις ομάδες από την Πορτογαλία, μία από την Ισπανία, δύο από την Ολλανδία, μία από τη Ρωσία και μία από την Ουκρανία, με τις τέσσερις αναμετρήσεις να ξεκινούν στις 22:05.

Στο «Μαδριγάλ», η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Τβέντε, ενώ στη Λισαβόνα η Μπενφίκα κοντράρεται με την Αϊντχόφεν. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα γίνει και στο Κίεβο, όπου η Ντιναμό θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα, ενώ η Πόρτο στην Πορτογαλία υποδέχεται τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Το πρόγραμμα
Βιγιαρεάλ-Τβέντε
Μπενφίκα-Αϊντχόφεν
Ντιναμό Κιέβου-Μπράγκα
Πόρτο-Σπαρτάκ Μόσχας

Όσο υπάρχουν άνθρωποι...

Παιδιά των φαναριών. Κάποιοι θα πουν.. ψυχές που "ξέχασε ο Θεός"! Όσο υπάρχουν άνθρωποι όμως σε αυτόν τον πλανήτη η αδιαφορία και ο ρατσισμός απέναντι στον συνάνθρωπο μπορεί να εξαλειφθεί. Και σε αυτή την περίπτωση το καλό παράδειγμα δίνουν κάποιοι παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί της εθελοντικής ομάδας Praxis, οι οποίοι παίρνουν το βαλιτσάκι στο χέρι, χαρτιά, κιμωλίες και τετράδια και ξεχύνονται στους δρόμους, προσφέροντας σε παιδιά επαίτες μια ιδιότυπη διδασκαλία, μακριά από σχολικές αίθουσες και θρανία.

Ένα κινητό "σχολείο" δηλαδή, που φτάνει σε παιδιά και εφήβους, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο δικαίωμα της μάθησης.

Συγκεκριμένα,τρεις, τέσσερις ή και πέντε παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί της εθελοντικής ομάδας Praxis μεταφέρουν ένα μεγάλο μπαούλο με ρόδες (διαστάσεων 1,40 Χ 1,20) απ’ άκρη σ’ άκρη της Θεσσαλονίκης, σε φανάρια, όπουτα παιδιά προσφέρονται να καθαρίσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων για λίγα χρήματα, σε καταυλισμούς Ρομά, ακόμη και στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Επί τόπου, ανοίγουν το μπαούλο και στήνουν έξι πίνακες, με διάφορα θέματα.

«Τα θέματα της διδασκαλίας είναι διαφορετικά κάθε φορά, ανάλογα με τις ανάγκες της πληθυσμιακής ομάδας, που θέλουμε να προσεγγίσουμε» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της πρωτοβουλίας της ομάδας Praxis, Στεφανία Πανταζή, εξηγώντας τον τρόπο που λειτουργεί το λεγόμενο mobile school.

Νωρίτερα, έχει προηγηθεί μια έρευνα των εθελοντών δασκάλων, για τον εντοπισμό τέτοιων ομάδων, και στη συνέχεια καθορίζεται το περιεχόμενο του "μαθήματος". Ανάγνωση, γραφή, αριθμητική, παιχνίδια ρόλων για τα δικαιώματα των παιδιών, θέματα υγιεινής, αλλά και εγκυμοσύνης για τις έφηβες -ανύπαντρες συνήθως- μητέρες, κανόνες συμπεριφοράς, κουκλοθέατρο κ.ά. Όλα βρίσκονται στους πίνακες που μεταφέρει το "κινητό σχολείο".

«Διαθέτουμε συνολικά 300 πίνακες διδασκαλίας, με διαφορετικό θεματικό περιεχόμενο, τους οποίους επιλέγουμε ανάλογα με τον χώρο που θα προσεγγίσουμε» αναφέρει η κα Πανταζή. Η διαδικασία του μαθήματος θα κρατήσει περίπου δύο ώρες και στο διάστημα αυτό οι εκπαιδευμένοι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν τα παιδιά σε επαφή -ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους- με την έννοια της διδασκαλίας, με το σχολείο, αλλά και με βασικά θέματα επιβίωσης.

«Το βασικότερο είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης αυτών των παιδιών, που, ζώντας κάτω από τέτοιες συνθήκες, έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση, και παράλληλα αντιμετωπίζουν μια πυραμίδα προβλημάτων, που έχει σχέση με την επιβίωσή τους» εξηγεί και συμπληρώνει: «σκοπός μας είναι να επιβραβεύσουμε το παιδί».

Το κινητό σχολείο έχει επισκεφτεί πολλές φορές τους συνοικισμούς Ρομά, Αγία Σοφία και Δενδροποτάμου, αλλά και την Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δεν διστάζει να ξεδιπλώσει τον απλό σχολικό εξοπλισμό στα απορημένα μάτια των παιδιών, που αφήνουν για λίγο την περιπλάνησή τους και συμμετέχουν με ενδιαφέρον στις δράσεις του αυτοσχέδιου σχολείου.

Το κινητό σχολείο προωθεί η ομώνυμη ομάδα mobile school του Βελγίου, και λειτουργεί σε πολλές μεγαλουπόλεις ευρωπαϊκών χωρών.

Η δολοφονία του ομογενούς στην Αλβανία, βαφτίζεται ατύχημα....

Οργή έχουν προκαλέσει τόσο στους έλληνες της Αλβανίας, όσο και στην Αθήνα οι διαρροές στον αλβανικό Τύπο ότι το πόρισµα της εισαγγελίας για τη δολοφονία του οµογενούς Αριστοτέλη Γκούµα στη Χειµάρρα τον περασµένου Αύγουστο καταλήγει στο συµπέρασµα πως ήταν αυτοκινητικό δυστύχηµα που προκάλεσε ο ίδιος!

Οι διαρροές – δεν αποτελούν το επίσηµο πόρισµα της αλβανικής ∆ικαιοσύνης αλλά,όπως έλεγαν διπλωµατικοί κύκλοι, προϊδεάζουν για το αποτέλεσµα της έρευνας – κάνουν λόγο για αυτοκινητικό που προκάλεσε ο ίδιος, την ώρα, µάλιστα, που η δολοφονία είχε καταδικαστεί δηµοσίως από το σύνολο του πολιτικού κόσµου της Αλβανίας ως «βάρβαρη πράξη», ενώ είχε δοθεί η υπόσχεση ότι οι Αρχές θα τιµωρήσουν τους δράστες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας αναφέρει:

«Στις 12 Αυγούστου 2010, οµάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον οµογενή Αριστοτέλη Γκούµα, επειδή µιλούσε ελληνικά. Το έγκληµά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσµου στην Αλβανία. Εφόσον τα δηµοσιεύµατα µέρους του αλβανικού Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα, ότι δηλαδή το πόρισµα της Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχηµα µε ευθύνη του θύµατος, δηµιουργείται έντονη ανησυχία και προβληµατισµός πώς µετά από εννέα µήνες µελέτης αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκληµα µεταβαπτίζεται σε ατύχηµα».

Απευθύνει δε προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί µε προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και ότι «διατηρεί όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο µέλλον».

Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Αθήνα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Τεγέα, επί της οδού Χαλκοκονδύλη 44 στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα και γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια με γερανό της πυροσβεστικής να απεγκλωβιστούν. Προς το παρόν είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο "φλεγόμενο" ξενοδοχείο, ενώ δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για πελάτες ή το προσωπικό.

Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Πυροσβεστική που επιχειρεί στο σημείο με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 32 πυροσβέστες, ενώ συνεχώς καταφθάνουν και ενισχύσεις.

Συνεχίζουν την απεργία στα ΕΛ.ΠΕ

Συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα την απεργία οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Το κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και η στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα. Η απεργία θα κρατήσει έως και τις 12 Απριλίου σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων, ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.

Δεν μπορούν να επιβάλουν τον αντικαπνιστικό νόμο και θα κάνουν άυξηση της τιμής των τσιγάρων!!!!

Επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος , της Πνευμονολογικής Εταιρείας και στον τομέα της οικονομίας της Υγείας ήρθαν να συνεισφέρουν στον πόλεμο κατά του καπνίσματος προτείνοντας αύξηση-σοκ όπως τη χαρακτήρισαν 10% στις τιμές, αγνοώντας προφανώς ότι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο οι αυξήσεις ήταν πολλαπλάσιες.

Επικαλούνται μάλιστα, όπως ο πρωθυπουργός το παράδειγμα της ... Δανίας, όπου μια αντίστοιχη αύξηση στις τιμές έφερε την ... απίστευτη μείωση του 4% !

Για να αντιληφθεί κανείς την ... αποδοτικότητα του μέτρου αρκεί να δει τη διαπίστωση των ίδιων των επιστημόνων: Οι καπνιστές μειώθηκαν 2% με 3% λόγω των αντικαπνιστικών μέτρων το τελευταίο διάστημα (σε συνδυασμό βέβαια με τις απανωτές αυξήσεις).

Αν εξαιρέσει κανείς την πρόταση να καλύπτεται από τα ταμεία το κόστος για τη διακοπή καπνίσματος οι επιστήμονες απλά περιορίστηκαν στην αντιγραφή μέτρων που πάρθηκαν σε άλλες χώρες και μάλλον απέτυχαν.

Ανησυχία και προβληματισμός για την ρατσιστική βία στα Χανιά

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά αναίτιας βίας κατά μεταναστών που εκτυλίσσονται τις τελευταίες νύχτες σε δρόμους των Χανίων τα οποία, ενώ έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, κινδυνεύουν να γίνουν πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ με εντελώς αρνητικό τρόπο.

Το περασμένο Σάββατο (02-04-2011), σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έγιναν τέσσερις αναίτιες επιθέσεις σε μετανάστες στην πλατεία 1866 και άλλη μία το βράδυ της επόμενης μέρας στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Ένας μετανάστης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σε μια προσπάθεια ερμηνείας αυτών των φαινομένων, ο διδάσκων στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης Σπύρος Λαπατσιώρας, σημειώνει: "Τα φαινόμενα φασιστικής βίας τα οποία είχαν εμφανιστεί στα Χανιά πριν ένα χρόνο, επέστρεψαν στην πόλη μας τις τελευταίες τέσσερις μέρες με σειρά σοβαρών επιθέσεων σε μετανάστες. Με βαριά τραύματα τα οποία έχουν υποστεί μετανάστες και με τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του μέλους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Μάρκου Χατζησάββα.

Είναι πάρα πολύ ανησυχητικά φαινόμενα. Θα πρέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος των Χανίων και όλοι οι θεσμικοί φορείς της πόλης που αποτυπώνουν την φωνή της κοινωνίας των πολιτών στα Χανιά, να δείξουν εγρήγορση και αμεσότητα στην απομόνωση και την καταδίκη αυτών των συμπεριφορών. Θα πρέπει επίσης αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο να καταγγελθούν και να υπάρχει μια άμεση απομόνωση αλλά να διερευνηθούν σε βάθος με όλες τις διασυνδέσεις τις οποίες μπορεί να έχουνε διότι διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην πόλη των Χανίων που κινδυνεύει να γίνει θέμα στα διεθνή ΜΜΕ".

Δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα το Πάσχα;

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ δεν έχουν πληρωθεί ακόμα δεδουλευμένες έκτακτες αμοιβές, εξαιρέσιμες και αργίες από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κάνει λόγο για χρωστούμενα σε κάθε εργαζόμενο που είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα.

Η ΟΣΥΠΑ έστειλε τελεσίγραφο στο υπουργείο Οικονομικών που "ορίζει" να καταβληθούν τα χρωστούμενα εως την επόμενη εβδομάδα.

Αλλιώς προειδοποιεί πως από τις 15 Απριλίου, δηλαδή την Παρασκευή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προχωρεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις που ουσιαστικά θα καθηλώσει τα αεροπλάνα στα αεροδρόμια και θα σημάνει και τεράστια ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες του Πάσχα αλλά και σημαντικότατο πλήγμα στον τουρισμό με την έναρξη της σεζόν.

Κανονικά από σήμερα το ΕΚΑΒ

Σε κανονική λειτουργιά είναι από σήμερα το ΕΚΑΒ καθώς οι εργαζόμενοι διέκοψαν την επίσχεση εργασίας που είχαν ξεκινήσει τη Δευτέρα. Η απόφαση ελήφθη μετά τις διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη, ότι έως τις 13 Απριλίου θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικούν τις αποζημιώσεις για εκτός έδρας και τις οφειλές για υπερωρίες.

Έκλεψαν καμπάνες και στην Δράμα

Μπορεί στην Κρήτη να βρέθηκαν οι δυο καμπάνες που είχαν κλαπεί από ισάριθμες εκκλησίες σε διαφορετικές περιοχές του Λασιθίου, όμως η νέα «μόδα» των κλοπών τέτοιου είδους έφτασε ως την βόρεια Ελλάδα! Το νέο κρούσμα καταγράφηκε στην Δράμα, όπου οι άγνωστοι δράστες δεν έκλεψαν μόνο μια, αλλά… τρεις καμπάνες!

Η κλοπή έγινε από το καμπαναριό της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Καλλίφυτο Δράμας, στο οποίο ανέβηκαν οι δράστες με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο και κατέβασαν τρεις μπρούτζινες καμπάνες αρκετά μεγάλου βάρους, τις οποίες προφανώς μετέφεραν με φορτηγό. Η αρπαγή έγινε αντιληπτή την επόμενη ημέρα και καταγγέλθηκε στην Ασφάλεια Δράμας που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι εικάζεται πως είναι μέλη συμμορίας που κλέβει χάλκινα αντικείμενα για να τα πουλήσει σε χυτήρια.

Στο Σιδηρόκαστρο του δήμου Αυλώνος στη Μεσσηνία, δύο άνδρες από τον Πύργο εισέβαλαν στο ξωκλήσι του νεκροταφείου και άρπαξαν δύο μπρούτζινα… μανουάλια! Όμως, έπεσαν σε μπλόκο της Αστυνομίας στη διασταύρωση Γιαννιτσοχωρίου και προσπάθησαν να ξεφύγουν μέσα στα χωράφια. Όμως οι άνδρες της ΟΠΚΕ τους συνέλαβαν, κατέσχεσαν τα κλοπιμαία και τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια Πύργου, απ’ όπου παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Συνεχίζουν την κατάληψη οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων

Δεν αποχωρούν από το δημαρχείο οι συμβασιούχοι και υπόσχονται τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με μεγαλύτερη ένταση.

Η συνομιλία που είχαν με τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, δεν τους ικανοποίησε και επέμειναν στην θέση τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «οι συνομιλητές μου για άλλη μία φορά, δεν διατύπωσαν καμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως στους παιδικούς σταθμούς. Στην πρότασή μου να καθίσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα».

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή έδειξε πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση και υποστήριξε ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών, «ιδίως από μία κινητοποίηση με αίτημα, που δεν απευθύνεται καν προς τον δήμο».

Οι συμβασιούχοι, πάντως, γι άλλη μία φορά αρνήθηκαν κατηγορηματικά να σταματήσουν τη κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, που συνεχίζεται για 17 ημέρες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικο συμβούλιο, Ν. Κακλαμάνης, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου.

Ήταν κακόκεφοι γιατί είχαν... Ψείρες!!!

Οι δεινόσαυροι δεν φημίζονται για την καλή τους διάθεση. Τώρα, οι επιστήμονες ίσως βρήκαν μια από τις αιτίες της κακοκεφιάς τους. Μια νέα μελέτη του DNA της ψείρας οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα έντομα εξελίχτηκαν αρκετά πριν από 65 εκατ. χρόνια (όταν εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι), συνεπώς συνυπήρξαν για αρκετό χρονικό διάστημα με τους τελευταίους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Βίνσεντ Σμιθ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, συμπέραναν επίσης ότι τα θηλαστικά και τα πουλιά άρχισαν να διαφοροποιούνται και να απαρτίζουν την τεράστια ποικιλία ειδών που βλέπουμε σήμερα, πολύ νωρίτερα στην προϊστορία από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Με δεδομένο πόσο εξαπλωμένες είναι σήμερα οι ψείρες στα πουλιά (εξελικτικούς απογόνους των δεινοσαύρων) και σε κάπως μικρότερο βαθμό στα θηλαστικά, οι ερευνητές εκτιμούν ότι πιθανότατα οι ψείρες ζούσαν και πάνω στους δεινόσαυρους. Θεωρούν, μάλιστα, πολύ πιθανό ότι ουσιαστικά τα πουλιά κληρονόμησαν τις ψείρες από τους φτερωτούς δεινόσαυρους.

Οι επιστήμονες, μέσω της γενετικής ανάλυσης, δημιούργησαν ένα εξελικτικό «οικογενειακό δέντρο» της ψείρας, το οποίο -με βάση τις αλλαγές του DNA του εντόμου στο πέρασμα του χρόνου- βοηθά να εξαχθούν συμπεράσματα παράλληλα και για την εξέλιξη των ζώων με τα οποία συμβιώνει διαχρονικά.

«Οι ψείρες είναι σαν ζωντανά απολιθώματα. Το (εξελικτικό) αρχείο του παρελθόντος είναι καταγεγραμμένο σε αυτά τα παράσιτα και, ανακατασκευάζοντας την εξελικτική ιστορία τους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ψείρες ως δείκτες για να μελετήσουμε την εξελικτική ιστορία των ξενιστών ειδών που τις φιλοξενούσαν» δήλωσε ο Σμιθ.

Η κυρίαρχη αντίληψη είναι ότι, μέχρι να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι από προσώπου γης πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια, ζούσαν μόνο λίγα είδη πουλιών και θηλαστικών, τα οποία άρχισαν να αναπτύσσονται γοργά και να γεννούν νέα είδη μόνο όταν απαλλάχτηκαν από τις γιγάντιες σαύρες. Όμως η νέα γενετική έρευνα πάνω στις ψείρες δείχνει ότι τα πουλιά και τα θηλαστικά είχαν αρχίσει να διαφοροποιούνται σε σημαντικό βαθμό ήδη πολύ πριν εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι.

Λαμία: Υποχώρησε ο δρόμος μπροστά στα μάτια των περαστικών!

Από θαύμα δεν έπεσε μέσα κάποιο αυτοκίνητο αφού η τρύπα άνοιξε αμέσως μετά την διέλευση ενός αστικού λεωφορείου!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περαστικοί στην οδό Καποδιστρίου όταν είδαν ξαφνικά το οδόστρωμα να υποχωρεί και να ανοίγεται αυτή μία τεράστια τρύπα. Tο έδαφος υποχώρησε στο συγκεκριμένο σημείο λόγω διάβρωσης του υπεδάφους από νερά που προήλθαν από βλάβη σε αγωγό.

"Στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Καποδιστρίου, στη διασταύρωση με την Αμαλίας, περνάει ο τούρκικος παντοροϊκός αγωγός. Πρόκειται για τον πρώτο αγωγό της πόλης που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και είναι λιθόκτιστος.

Από κάποια έργα που έγιναν στον συγκεκριμένο δρόμο πάνω από πάνω από τον αγωγό, ο παλιός αγωγός "τραυματίστηκε" και διαταράχτηκε η σωστή λειτουργία του.

Ο τούρκικος αγωγός μέχρι και σήμερα παραμένει ενεργός και είναι συνδεδεμένος με τον βιολογικό καθαρισμό, αλλά δεν υπάρχουν φρεάτια επισκεψιμότητας για να μπορεί να ελεγχθεί." δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ κ. Γιάννης Θεοδορακόπουλος.

Τέλος ο κύριος Γεωργακόπουλος είπε ότι "έχει προγραμματιστεί και έχει εγκριθεί κονδύλι για την αντικατάσταση του παλιού αυτού αγωγού."

Κεραμεικός: Αποκτά νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

Η περιοχή του Κεραμεικού έχει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την εγκατάλειψη από τους κατοίκους της. Ένα από αυτά είναι και η έλλειψη δημοτικού σχολείου.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που συνεδρίασε την Τρίτη 5 Απριλίου, και αφορά στην έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης του 49ου Δημοτικού Σχολείου και του 84ου Νηπιαγωγείου Αθηνών, επί των οδών Ασωμάτων, Ψαρομηλίγκου, Καλογήρου Σαμουήλ και Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς).

Μια απαιτητική μελέτη που έχει ως στόχο, εκτός από την κατασκευή των σχολείων, τη συντήρηση τριών διατηρητέων κτηρίων, μεταξύ των οποίων και το κτίσμα που στέγαζε το παλιό Χημείο του κράτους, καθώς και την προστασία, ενσωμάτωση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που υπάρχουν στο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.

Το τελευταίο θέμα συζητήθηκε στο Κ.Α.Σ., δηλαδή αν επιτεύχθηκε ο στόχος της προστασίας και ανάδειξης μνημείων, όπως τμήματα αρχαίας οδού, νεκροταφείων, οικοδομικών καταλοίπων (πιθανότατα καταστημάτων) κι ενός τύμβου, που χρονολογούνται από τα αρχαϊκά χρόνια μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή. Η περιοχή είναι εξάλλου γνωστό ότι βρίσκεται σε εγγύτητα με τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Η ομόφωνη απόφαση του Κ.Α.Σ. έδειξε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε και το ολοήμερο σχολείο, νηπιαγωγείο και δημοτικό, που θα κατασκευαστεί θα γίνει μια πραγματικότητα. Βέβαια, υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι την υλοποίησή του. Το βήμα όμως έγινε και η ίδρυση του νέου σχολείου θα αλλάξει τον χαρακτήρα της περιοχής, καθώς θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να επανεγκατασταθούν, όπως τόνισε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λένα Μενδώνη.

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες που παρευρέθησαν στη συνεδρίαση, κύριο μέλημα της μελέτης τους ήταν το πώς οι αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ορατοί και επισκέψιμοι ως αναπόσπαστο κομμάτι πόλης. Και φυσικά να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα της έλλειψης σχολείων στην περιοχή.

Διαρρήκτες στο ΟΑΚΑ εντοπίστηκαν από τα συστήματα ασφαλείας

Οι άντρες που εισέβαλαν στο στάδιο εντοπίστηκαν από το σύστημα ασφαλείας και την ομάδα σεκιούριτι που έχει αναλάβει την προστασία του. Στόχος διαρρηκτών έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αποθηκευτικοί χώροι του ΟΑΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, τρία άτομα εισέβαλαν στο στάδιο και προσπάθησαν να αφαιρέσουν αθλητικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Οι διαρρήκτες όμως έγιναν αντιληπτοί από το σύστημα ασφαλείας, αλλά και από τους άντρες της εταιρίας σεκιούριτι που έχει αναλάβει την προστασία του Ολυμπιακού Σταδίου. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του επικεφαλή της σπείρας των διαρρηκτών, ενώ αναζητεί και τους άλλους δύο.

Έλληνας οδηγός καρτ στην Ιταλία

Έχοντας κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο ιταλικό πρωτάθλημα Kartgrandprix, ο Άγγελος Σταθακόπουλος συνεχίζει την προσπάθειά του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Με μια 3η θέση στις αποσκευές του από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Castelletto, ταξιδεύει και πάλι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα της Siena, με στόχο τη διάκριση.

Σε μια πίστα που γνωρίζει και στην οποία κατέκτησε την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, ο Έλληνας οδηγός θα συναντήσει για 2η φορά τους φετινούς του αντιπάλους. Η περιοχή της Siena αυτή την εποχή πλήττεται συνήθως από πολυήμερες βροχοπτώσεις κι αυτό αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά την έκβαση των δοκιμών και του αγώνα. Αυτή τη φορά όμως, ο Σταθακόπουλος έχει προετοιμαστεί καλύτερα και είναι έτοιμος να προσπαθήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για ακόμη μία διάκριση.

Λίγο πριν ταξιδέψει για την Ιταλία, ο Άγγελος Σταθακόπουλος δήλωσε: «Το αποτέλεσμα του 1ου αγώνα της χρονιάς ήταν εξαιρετικό και πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Δυστυχώς, δεν κατάφερα να συμμετέχω στον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος στο Jesolo, κάτι που μου κόστισε αρκετές θέσεις στη βαθμολογία. Στη Siena, στις 10 Απριλίου, διεξάγεται ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος, στον οποίο θα συμμετέχω κι εγώ.

Ευτυχώς, μετά τον αγώνα του Castelletto κατάφερα να κάνω κάποιες προπονήσεις, ώστε να συνηθίσω λίγο περισσότερο το νέο μου καρτ, αλλά και να δω πώς αντιδρά σε κάποιες βασικές ρυθμίσεις. Φυσικά οι συνθήκες στη Siena θα είναι πολύ διαφορετικές, αλλά, όπως πάντα, θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τον κάθε γύρο που θα είμαι μέσα στην πίστα, ώστε να βρεθώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στη γραμμή της εκκίνησης, το απόγευμα της Κυριακής».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση των δημοτικών τελών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση των δημοτικών τελών στο δήμο Θερμαϊκού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Περαία.

"Οι πολίτες του δήμου Θερμαϊκού είναι αγανακτισμένοι από την υπερβολικά μεγάλη αύξηση (24%) στα δημοτικά τέλη και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Χριστοδούλου, που συμμετείχε στην κινητοποίηση και μίλησε στους συγκεντρωμένους. "Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, είτε νομικά είτε με οποιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο", πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι πρώην δήμοι Νέας Μηχανιώνας και Επανομής, που συνενώθηκαν στο νέο Καλλικρατικό Δήμο, "άφησαν" έλλειμμα περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε δε, ότι στον παλαιό δήμο Θερμαϊκού (Περαία, Αγία Τριάδα, Νέοι Επιβάτες), τα δημοτικά τέλη ήταν χαμηλότερα από εκείνα των πρώην δήμων Μηχανιώνας και Επανομής.

"Έχουμε υποχρέωση να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δίκαιοι προς όλους τους δημότες μας και να απολαμβάνουν εξίσου όλοι τα οφέλη από τα δημοτικά τέλη", κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας δίπλα στα σύνορα με την Ελλάδα

Στις Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλάρελι) φαίνεται ότι καταλήγουν να κατασκευάσουν τον τρίτο πυρηνικό σταθμό ενέργειας οι Τούρκοι, που εδώ και καιρό τόνιζαν ότι θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Tο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV στην ιστοσελίδα του αποκαλύπτει την τοποθεσία που θα κατασκευαστεί ο τρίτος πυρηνικός σταθμός ενέργειας, η οποία βρίσκεται κοντά στο χωριό Ιγνέαντα, μια παραλιακή πόλη στη Μαύρη Θάλασσα, δηλαδή βόρεια της Ανατολικής Θράκης. Η συγκεκριμένη πόλη απέχει 135 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο.

Τα έργα της εθνικής δεν σχετίζονται με το γεωλογικό φαινόμενο στον Πλάτανο Αιγιαλείας

Χρόνιο χαρακτηρίζει το υπουργείο Υποδομών το γεωλογικό φαινόμενο και έχει εκδηλωθεί και είναι γνωστό πολύ πριν την έναρξη των έργων.

Από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει επιληφθεί του προβλήματος σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και έχει ζητήσει από τον παραχωρησιούχο να πράξει τα όσα εμπίπτουν στις δικές του υποχρεώσεις για ενδεχόμενο συσχετισμό του κατασκευαζόμενου έργου με τις ρηγματώσεις στα κτίσματα.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων δεν επιβεβαιώνουν τέτοιο συσχετισμό. Το υπουργείο, ως έχει υποχρέωση, εξαντλεί κάθε διαθέσιμο τρόπο για την αποσαφήνιση των αιτιών του προβλήματος. Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, συνεργάζεται με τον ειδικό εμπειρογνώμονα Μιχάλη Καββαδά, καθηγητή Γεωμηχανικής του ΕΜΠ, ο οποίος θα μεταβεί για επί τόπου αυτοψία.

Οι κάτοικοι του χωριού με δηλώσεις τους σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στα έργα για το νέο οδικό άξονα Κορίνθου- Πατρών.

Ηλεία: Χωρίς αγροτικό ιατρό εδώ και δύο μήνες

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν για περίπου δύο μήνες οι κάτοικοι της ορεινής Λαμπείας στην Ηλεία λόγω της έλλειψης γιατρού. Αν και το αγροτικό ιατρείο Λαμπείας έχει δύο οργανικές θέσεις, το τελευταίο διάστημα δεν έχει ούτε έναν γιατρό.

Η προσωρινή λύση που δόθηκε σε πρώτη φάση αφορούσε στην επίσκεψη γιατρού στο χωριό μία φορά την εβδομάδα για συνταγογράφηση φαρμάκων.

Μετά και τη λήξη της σύμβασης του προηγούμενου γιατρού, το πρόβλημα άρχισε να κάνει και πάλι την εμφάνισή του, έπειτα από αρκετά χρόνια. Η μία ημέρα την εβδομάδα που επισκέπτεται ένας γιατρός την περιοχή μέχρι τώρα δεν αρκεί, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Το Σογιούζ συνδέθηκε με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

"Φρέσκα" πρόσωπα θα συναντήσουν ο Ρώσος διοικητής του σταθμού, Ντμίτρι Κοντρατίεφ, ο Αμερικανός Κάντι Κόλεμαν και ο Ιταλός Πάολο Νέσπολι που βρίσκονται ήδη εκεί. Η αποστολή μετέφερε στο διαστημικό σταθμό τους Ρώσους κοσμοναύτες Αντρέι Μπορισένκο και Αλεξάντερ Σαμοκιτιάεφ, καθώς και τον Αμερικανό αστροναύτη Ρον Γκαράν, που πρόκειται να μείνουν στο διάστημα μέχρι το Σεπτέμβριο.

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ συνδέθηκε με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 09.00 διεθνή ώρα Γκρίνουιτς (GMT), της Τετάρτης, δύο ημέρες μετά την εκτόξευσή του από το διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος, τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης.

Το διαστημόπλοιο φέρει το όνομα Γκαγκάριν, προς τιμήν του Γιούρι Γκαγκάριν, του Ρώσου κοσμοναύτη που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα στις 12 Απριλίου του 1961, μισό αιώνα πριν. Ο Γκαγκάριν είχε επέβαινε σε ένα διαστημόπλοιο τύπου Βοστόκ, με το οποίο αφού πραγματοποίησε μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, επέστρεψε στην ατμόσφαιρα όπου και εγκατέλειψε το σκάφος με τη χρήση αλεξιπτώτου.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Ρωσία θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις εορτασμού των 50 χρόνων της ιστορικής για τον άνθρωπο και το διάστημα, επετείου.

Κρήτη: Ίδρυση μονάδας ΕΚΑΜ

Την ίδρυση Μονάδας ΕΚΑΜ στην Κρήτη παράλληλα με τη λειτουργία της Ομάδας Ειδικών Αποστολών ανακοίνωσε χθες από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε να εγκαταστήσει μόνιμα στη μεγαλόνησο το «βαρύ πυροβολικό» της, θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα καταπολέμησης της βαρύνουσας εγκληματικότητας.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της ατελείωτης αιματοχυσίας που σημειώνεται στην άσφαλτο, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που θα λειτουργεί στα πρότυπα αστυνόμευσης των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων.

Πάντως, για ακόμη μία ακόμα -όπως αναμενόταν- η ηγεσία της Αστυνομίας δέχθηκε «καταιγισμό» διαμαρτυριών και παραπόνων από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές του νησιού, οι οποίοι μετέφεραν τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί κυρίως στην ενδοχώρα, με τους πολίτες να ζουν υπό καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας.

Το Α.Τ Πανοράματος να κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο!!!

ΕΛΑΣ και ιδιοκτήτρια δεν τα βρίσκουν στη μείωση ενοικίου κατά 20% με αποτέλεσμα το Α.Τ Πανοράματος να κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο. Στο Αστυνομικό Τμήμα Πανοράματος, το οποίο είναι γενικής αρμοδιότητας, δηλαδή επιλαμβάνεται τόσο θεμάτων τάξης όσο και υποθέσεων ασφαλείας, υπηρετούν περίπου 45 αστυνομικοί, ενώ εκτός από το Πανόραμα έχει στην αρμοδιότητά του και το Χορτιάτη.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν εδώ και μήνες όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα σχετικό εξώδικο. Ωστόσο, παρά τις διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε συμφωνία και έτσι κατατέθηκε αγωγή έξωσης, η οποία θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα.

Όπως καταγγέλει o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων "το μίσθωμα ανέρχεται σε 1790 ευρώ μηνιαίως τα τελευταία 15 χρόνια. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα που υπάρχουν στο νομό και να δημιουργηθούν εκεί υπηρεσίες της Αστυνομίας. Θα πρέπει στο πλαίσιο του Καλλικράτη που έχει εξαγγελθεί, να λυθεί και το πρόβλημα της στέγασης αλλιώς φοβάμαι οτι το Α.Τ Πανοράματος θα το καταργήσουν".

Στο Αστυνομικό Τμήμα Πανοράματος, το οποίο είναι γενικής αρμοδιότητας, δηλαδή επιλαμβάνεται τόσο θεμάτων τάξης όσο και υποθέσεων ασφαλείας, υπηρετούν περίπου 45 αστυνομικοί, ενώ εκτός από το Πανόραμα έχει στην αρμοδιότητά του και το Χορτιάτη.

Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση, σε περίπτωση έξωσης από το συγκεκριμένο κτίριο, να μη βρει άλλο χώρο και να προχωρήσει στην κατάργηση του αστυνομικού τμήματος στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», δηλαδή της αναδιάρθρωσης που αναμένεται να ξεκινήσει στην ΕΛΑΣ και προβλέπει μείωση των τμημάτων. Από την πλευρά τους, συνδικαλιστές εξηγούν ότι πρέπει να βρεθεί λύση, ενώ τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανάλογα προβλήματα και με άλλες υπηρεσίες.

Κρήτη: Λουκέτο στα ΚΑΠΗ της Άνω Αλικαρνασσού

Με οργή αλλά και παράπονο ζητούν απλά να παραμείνει ανοιχτός ο χώρος που στέγαζε το ΚΑΠΗ στην Άνω Αλικαρνασσό επί της Λεωφόρου Ικάρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, 170 ηλικιωμένοι από τους οποίους 70 είναι σχεδόν κατάκοιτοι, το μόνο που καταφέρνουν να πουν είναι πως «είναι ντροπή για το νέο δυνατό Δήμο Ηρακλείου, να πετάει στο δρόμο τους ηλικιωμένους».

Η απόφαση που υπεγράφη από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Δ.Συγγελάκη αφορά στο σταδιακό κλείσιμο του παραρτήματος του ΚΑΠΗ.

Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις του γιατρού θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα και έκτοτε οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μετακινούνται στο κεντρικό ΚΑΠΗ της Ν. Αλικαρνασσού, κάτι που γι’ αυτούς όπως εξήγησαν είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Έφτασε και ο δεύτερος μετροπόντικας στο σταθμό "Ευκλείδης"

Διανύοντας μία πορεία 4.600 μέτρων αφίχθηκε στον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του μετρό, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

O δεύτερος αυτός μετροπόντικας, μαζί με τον πρώτο που "αναπαύεται" στον ίδιο σταθμό, θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες το "ταξίδι" τους για την περιοχή της Ανάληψης, όπου σύμφωνα με το διευθυντή έργων του μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη, λύθηκαν τα σύνθετα τεχνικά θέματα τα οποία "πονοκεφάλιαζαν" τους αρμοδίους επί μακρά χρονική περίοδο.

Σχετικά με το σταθμό Παπαφείου, ο ίδιος επισήμανε ότι πλέον έχει κυλήσει το νερό στο αυλάκι και βασικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δείχνουν πια καλή διάθεση, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι εργασίες. Όπως σημείωσε, ο σταθμός του Παπαφείου, που εξυπηρετεί μια περιοχή με πάνω από 50.000 κατοίκους, είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί στο δίκτυο του μετρό, ώστε να μπορέσει να παρέχει την εξυπηρέτηση που απαιτείται μέσα στην πόλη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά με ολοένα και πιο γοργό ρυθμό, και σημείωσε ότι μέλημα των αρμοδίων είναι να αυξάνονται συνεχώς τα μέτωπα εργασιών, έτσι ώστε όχι μόνο να μη χαθεί άλλος χρόνος αλλά να κερδηθεί και ο μέγιστος δυνατός.

Σε φάση διαπραγμάτευσης και συζήτησης με τον αρμόδιο φορέα της ΕΕ βρίσκεται ακόμα το θέμα, το οποίο αφορά στη μερική τροποποίηση του βασικού άξονα του μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκινά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήγει στη Μίκρα της Καλαμαριάς, όπου τελικά θα γίνει και το αμαξοστάσιο, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Αττικό Μετρό και αντιδήμαρχο του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ζέρβα.

Την ανάγκη να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, έτσι ώστε οι Θεσσαλονικείς το συντομότερο δυνατόν να εξυπηρετούνται και με το μετρό που κατασκευάζεται, υπογράμμισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πάτρα: Είχε τον 5χρονο γιο του μαζί για να μην κινήσει υποψίες!!!

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Βάρδας έστησαν καρτέρι στους δράστες που διακινούσαν 2.950 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως τρεις υπήκοοι Αλβανίας που διαμένουν στην Πάτρα θα ερχόνταν στο νομό για να παραδώσουν σε Βούλγαρο υπήκοο το εμπόρευμα και χθες το απόγευμα έστησαν καρτέρι στη διαστάυρωση της Νέας Μανολάδας και σε άλλα σημεία της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου.

Πρώτος έφτασε ο "τσιλιαδόρος", οδηγώντας το αυτοκίνητο του στο οποίο επέβαινε και ο 5χρονος γιος του. Η παρουσία του παιδιού περιλαμβανόταν στο "σχέδιο" του δράστη ώστε να μην κινήσει υποψίες, ενώ πίσω του ακολουθούσαν με το δικό τους αυτοκίνητο οι δύο συνεργοί του, που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα.

Οι τρεις αλλοδαποί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τους έκαναν σήμα να σταματήσουν. Ο "τσιλιαδόρος" υπάκουσε, αλλά οι άλλοι δύο προσπάθησαν να διαφύγουν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Μετά από 2 χιλιόμετρα οι άνδρες του Α.Τ. Βάρδας κατάφεραν να εγκλωβίσουν το όχημα τους και να συλλάβουν τους τρεις δράστες ηλικίας 48, 25 και 22 ετών.

Στο πίσω κάθισμα και στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 59.000 λαθραία τσιγάρα, που όπως υποστήριξαν τα μετέφεραν για λογαριασμό Βούλγαρου συνεργάτη τους και πως η συμφωνημένη αμοιβή τους για τη "δουλειά" ήταν 500 ευρώ. Το 5χρονο αγόρι, λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του πατέρα του, παραλήφθηκε από συγγενείς και επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμα τον Βούλγαρο συνεργάτη.

Έκαναν έρωτα σε... ζωντανή μετάδοση!!!

Η συνεύρεση του ζευγαριού έγινε μέσα σε Στρατιωτική Ακαδημία και και χωρίς την συναίνεση της κοπέλας ο συμφοιτητής της μετέδιδε ζωντανά τα πάντα στην διπλανή αίθουσα!

Το υπουργείο Αμύνης της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ανέθεσε στην αστυνομία να ερευνήσει τις καταγγελίες μιας 18χρονης πρωτοετούς δόκιμης, σύμφωνα με την οποία, ο συμφοιτητή της κατέγραψε την ερωτική συνεύρεσή τους και την μετέδωσε μέσω του Skype σε φίλους του.

Η συνεύρεση του ζευγαριού έγινε μέσα σε χώρο της Στρατιωτικής Ακαδημίας στην Καμπέρα και οι φίλοι που τους έβλεπαν ήταν σε διπλανή αίθουσα.

Η κοπέλα δήλωσε σε αυστραλιανό κανάλι ότι ενημερώθηκε για το συμβάν από το υπουργείο και αισθάνθηκε πως "έχασε τον κόσμο της".

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ο νεαρός κατηγορείται "για παραγωγή και προβολή ερωτικής ταινίας εν αγνοία του παρτενέρ της" και όχι για βιασμό, καθώς η πράξη κρίθηκε συναινετική.

Ο επικεφαλής της ακαδημίας Μπρους Κάφερ δήλωσε "Εάν ο νεαρός κριθεί ένοχος, μπορεί να αποβληθεί οριστικά από τη σχολή".

Το νέο σεξουαλικό σκάνδαλο είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά σκανδάλων που έχει δημιουργηθεί με πρωταγωνιστές στρατιωτικούς στην ακαδημία, ενώ αναμένεται παρέμβαση και από τον υπουργό Άμυνας Στίβεν Σμιθ, ο οποίος φέρεται έξαλλος μετά το νέο κρούσμα.

H Ελλάδα έχει τα πιο ανθεκτικά μικρόβια

Η πλειονότητα των μικροβίων, που απομονώνονται στα ελληνικά νοσοκομεία, είναι ανθεκτικά στα περισσότερα αντιβιοτικά και συνεπώς οι αντίστοιχες λοιμώξεις δύσκολα θεραπεύονται.

Για το λόγο αυτό η χώρα μας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι ασθενείς από την Ελλάδα υφίστανται έλεγχο πριν εισαχθούν σε νοσοκομεία της Ολλανδίας, της Γερμανίας, των Σκανδιναβικών χωρών.

Αυτά αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απριλίου, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Μικροβιακή Αντοχή στα Αντιβιοτικά.

Η μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά είναι ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας διεθνώς αλλά και ειδικά στην Ελλάδα, διότι όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ έως και το 80% των μικροβίων, που απομονώνονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα ελληνικά νοσοκομεία, είναι ανθεκτικά σχεδόν σε όλες τις ομάδες αντιβιοτικών.

"Υπάρχουν τουλάχιστον 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπου συζητείται η διασπορά από την χώρα μας μικροοργανισμών σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία (μέσω ασθενών που διακομίστηκαν από την Ελλάδα σε νοσοκομεία της Β.Ευρώπης) με επακόλουθο την πρόκληση επιδημικού επεισοδίου", αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επισημαίνεται ότι η μικροβιακή αντοχή και οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, παρόλο που γενικά συνδέονται με την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών-στην Ελλάδα, παρατηρείται η μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση αντιβιοτικών- έχει διεθνώς αποδειχθεί ότι σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο νοσοκομείο και γενικά αποτελούν δείκτη επάρκειας:

Των διαδικασιών ελέγχου λοιμώξεων (π.χ. πλύσιμο χεριών αλλά και διαθεσιμότητα των σχετικών υποδομών)

Της κατανομής του νοσηλευτικού προσωπικού

Της κατά το δυνατόν ελάττωσης χρόνου νοσηλείας δια του συγχρονισμού των διαδικασιών (χειρουργεία, αναμονές για απεικονιστικές εξετάσεις κλπ)

Γενικά της οργάνωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου

Σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα επίσης, που επιτείνει το πρόβλημα, είναι το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πλέον δεν επενδύουν στην ανακάλυψη νέων αντιβιοτικών, με αποτέλεσμα πλέον να υποχωρούμε στην προ των αντιβιοτικών περίοδο και, λοιμώξεις που προ 10ετίας θεραπεύονταν, πλέον να μην θεραπεύονται.

Ο ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής, καλεί τα κράτη και τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, προβάλλοντας τους εξής άξονες-προτεραιότητες:

Ανάγκη για πολιτική δέσμευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Εφαρμογή συστημάτων επιτήρησης

Λελογισμένη χρήση αντιβιοτικών

Διαπίστευση της ποιότητας των φαρμάκων

Αποτελεσματικός έλεγχος των λοιμώξεων

Ενίσχυση της έρευνας

Επίθεση χάκερ σε εταιρία που συνεργάζεται με Αμερικανικές τράπεζες

Επίθεση χάκερ δέχθηκε μία εταιρία μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να κλαπούν εκατομμύρια email και ονόματα χρηστών. Η εταιρία marketing online marketing που συνεργάζεται με πολλές αμερικάνικες τράπεζες όπως η Citigroup και η JPMorgan Chase & Co, δέχθηκε επίθεση hacker με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία που είχε στις βάσεις δεδομένων της.

Έτσι τα ονόματα και email των πελατών της Citigroup Inc αλλά και άλλων μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ, κλάπηκαν από την επίθεση αυτή, χωρίς όμως να υπάρχουν διαρροές προσωπικών πληροφοριών των πελατών τους, όπως οικονομική κατάσταση, πιστωτικές κάρτες ή το social security number των πελατών τους.

Η Epsilon στέλνει μαζικά email για διαφημιστικές-προωθητικές καμπάνιες σε καταναλωτές που εγγράφονται στις υπηρεσίες των συνεργαζόμενων εταιρειών ή αγοράζουν online από αυτές προσφέροντας το email τους κι έτσι οι μόνες πληροφορίες που έχει για τους πελάτες των εταιριών είναι το όνομα τους και το e-mail τους.

Σύμφωνα με την εταιρία πάντως μόλις το 2% της βάσης δεδομένων των χρηστών της έχουν κλαπεί, ποσοστό που όμως αντιστοιχεί σε εκατομμύρια emails ενώ συμπληρώνει οτι οι πληροφορίες αυτές είναι άχρηστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για spam ή phishing.

Τέλος, ήδη οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις έρευνες σχετικά με το περιστατικό.

Κατασχέθηκαν 18.000 βεγγαλικά

Περίπου 18.000 βεγγαλικά βρήκαν οι αστυνομικοί σε δύο εφόδους, τόση πυρίτιδα ούτε στις “γιάφκες” των ... “Πυρήνων” δεν βρέθηκε!!!

Πιστοί στο ... έθιμο του Πάσχα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν ελέγχους για παράνομα βεγγαλικά και έπιασαν “λαβράκια”.

Μια 55χρονη και ένας 31χρονος στα ψιλικατζίδικα που διατηρούν στα Άνω Λιόσια είχαν πάνω από 6.000 βεγγαλικά.

Στην έρευνα όμως που έγινε μια μέρα πριν στο Περιστέρι οι αστυνομικοί έκαναν... τζακ ποτ. Βρήκαν σε ένα ακόμη ψιλικατζίδικο 11.720 κομμάτια!

Αναβάθμιση σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας

Το όραμα του θεσσαλικού σιδηρόδρομου θα επιδιώξει να υλοποιήσει η Θεσσαλία αξιοποιώντας την πρωτοβουλία «Jessica», που χρηματοδοτεί ολοκληρωμένες βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές.

Ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή έχουν πραγματοποιηθεί διερευνητικές συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, τον ΟΣΕ αλλά και την κεντρική ηγεσία. Το έργο της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου και η ηλεκτροκίνησή της θα δώσει προστιθέμενη αξία στις συνεργαζόμενες πόλεις αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία.

Σημαντικά θα είναι και τα οφέλη για την οικονομία, αφού οι δύο πόλεις θα λειτουργούν ως ενιαία ημερήσια ζώνη εργασίας, κατοικίας και μετακίνησης αγαθών και υπηρεσιών.

Η ειδική ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον φορέων της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο έδωσε την ευκαιρία στους δυνητικούς δικαιούχους και ενδιαφερομένους να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα σε σχέση με τις βασικές αρχές και τη λειτουργία του χρηματοδοτικού μηχανισμού Jessica, μέσα από παραδείγματα εφαρμογής του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμα μία απάτη στο Facebook

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως οι χρήστες του Facebook, έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μία απάτη που έχει εξαπλωθεί από προφίλ σε προφίλ.

Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν λάβει μήνυμα από το προφίλ ενός φίλου τους που γράφει “hey, i just made a photoshop of you” και περιλαμβάνει ένα link που μεταφέρει το χρήστη στο παράθυρο εγκατάστασης μίας νέας εφαρμογής.

Η εφαρμογή αυτή ζητάει από το χρήστη να της δώσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του καθώς και πρόσβαση στο chat.

Φυσικά αν ο χρήστης επιτρέψει αυτή την πρόσβαση, (δηλαδή πατήσει allow) τότε μεταφέρεται σε ένα site με εικόνες επεξεργασμένες στο photoshop, ενώ παράλληλα η εφαρμογή που εγκαταστάθηκε στο Facebook στέλνει spam μηνύματα σε όλους τους φίλους του στο chat.

Σύμφωνα με εταιρία ασφαλείας, περίπου 88.000 χρήστες την ώρα πέφτουν θύματα αυτής της απάτης.

Τέλος όσοι έχουν πέσει θύματα της νέας απάτης το καλύτερο είναι να σβήσουν την εφαρμογή το συντομότερο δυνατό.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More