Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video

Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.

Μετά τον εντοπισμό 200-300 πτωμάτων σε παραλία της πόλης Σεντάι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για κατοίκους της πόλης που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι.

Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό έχει φτάσει τους 133 σύμφωνα με το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο. Ο προσωρινός συνολικός απολογισμός ξεπερνά τους 400 νεκρούς, εκτιμάται όμως ότι ο θλιβερός αριθμός θα ξεπεράσει τους 1000. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 531 ανθρώπων, ενώ 627 έχουν τραυματιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ:


Τα πλάνα από την πόλη Σεντάι, επίκεντρο του σεισμού, αλλά και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου κόβουν την ανάσα. Το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό παρέσυρε τα πάντα. Κατέστρεψε τα πάντα και πήρε μαζί του εκατοντάδες ψυχές.

Στη νομαρχία Μιγιάκι, πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του πληρώματος και των επιβατών. Εξαφανίστηκε επίσης επιβατικό τρένο!

Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε τις ακτές του Σεντάι, στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετά τον σεισμό των 8,9 βαθμών, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η πίστα του αεροδρομίου του Σεντάι έχει κατακλυσθεί από το νερό. Κύματα ύψους πολλών μέτρων έπληξαν και άλλες περιοχές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Συναγερμό για τσουνάμι κήρυξαν οι αρχές της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊβάν.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ιαπωνία, τη Ρωσία, της Νήσους Μαριάννες , τις Φιλιππίνες από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Παρακολούθησης του Ειρηνικού, "ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες".

Το Κέντρο προειδοποίησε επίσης ότι ένα τσουνάμι μπορεί να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.

Το Κέντρο σήμανε συναγερμό για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία και τη Χαβάη.

Νωρίτερα κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό. Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. Αρκετοί άνθρωποι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών για να γλιτώσουν από το τσουνάμι που παρασέρνει τα πάντα στο περασμά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO:

Ερασιτεχνικό Video την ώρα του σεισμού


Φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία


VIDEO του CNN για τον σεισμό στην Ιαπωνία


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More