Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!

Καθησυχαστική εμφανίζεται η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να υπάρχουν σοβαρές ζημιές, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί ζημιές και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

"Λαμβάνοντας σταθερά μέτρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε κανένας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας", δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τέσσερις ώρες μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1.

"Θα ήθελα όλος ο κόσμος να προσέξει τις πληροφορίες που δίνει η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης και να δρα με ψυχραιμία", πρόσθεσε.

Πάντως ο Καν χαρακτήρισε το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν χθες Παρασκευή τη χώρα του "εθνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο διαβεβαίωσε ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί "καμία ζημιά", επικαλούμενος τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο.

'Oπως αναφέρει το πρακτορείο Κιόντο, τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη.

Η διάμετρος εκκένωσης - με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 - επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα που ήταν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ΝΗΚ, από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος), τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό. H στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν μία ζώνη σε περίμετρο 20 χλμ. γύρω από τον αντιδραστήρα, ενώ το κρατικό δίκτυο ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More