Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Louis: Θα διατηρήσει την ελληνική σημαία

Τη διατήρηση της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια Cristal και Calypso πρόκειται να αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία κρουαζιεροπλοίων Louis Hellenic Cruises. Το κρουαζιερόπλοιο Majesty παραμένει με σημαία Μάλτας.

Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρήσει 200 Έλληνες αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα, ενώ σε εξέλιξη είναι η τελική διαπραγμάτευση με τα ναυτεργατικά σωματεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τη δικαστική διένεξη μεταξύ της «Louis Hellenic Cruises» και του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών που διεκδικεί η διοίκηση του ΝΑΤ από την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αναγνωρίζει το νόμο 3409/2005 (επί υπουργίας Κεφαλογιάννη) για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και αναφέρει ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές των ναυτικών, με αποτέλεσμα το ΝΑΤ να ζητεί αυτή τη στιγμή από τον όμιλο κυπριακών συμφερόντων 15 εκατ. ευρώ.

Το ΝΑΤ έχει ήδη βεβαιώσει στην εφορία μέρος αυτών των οφειλών. Η κυπριακή εταιρεία, με βάση τροπολογία που είχε ψηφιστεί στη Βουλή το 2005, δεν κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές προς το ταμείο για τα πλοία της που ύψωναν την ελληνική σημαία, τις οποίες κάλυπτε το ελληνικό Δημόσιο.

Το ΝΑΤ ουδέποτε αποδέχθηκε αυτή τη ρύθμιση, τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τις εγκριτικές πράξεις στη ναυτιλία που έχουν αυξημένη συνταγματική ισχύ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More