Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εγκρίθηκε το 2006 αλλά εργαστήριο ανάλυσης ελαιολάδου παραμένει σε… χαρτόκουτες

Στις... χαρτόκουτες κρατά η ελληνική γραφειοκρατία ένα ολόκληρο εργαστήριο ανάλυσης ελαιολάδου.

Εδώ και μία τετραετία έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού από το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Κρήτης, ωστόσο, η καθυστέρηση, από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της υπογραφής των σχετικών εγκρίσεων, έχει αφήσει έναν κρίσιμο τομέα, όπως αυτόν του ελαιολάδου, χωρίς ένα πιστοποιημένο Εργαστήριο.

Ανάλογη είναι και η ζημιά με το Κινητό Εργαστήριο Αναλύσεων, πάλι του Ινστιτούτου, το οποίο κινδυνεύει να μην λειτουργήσει καθώς η κωλυσιεργία, από πλευράς Υπουργείου, είναι χαρακτηριστική. Την ίδια στιγμή... αναζητείται η κινητοποίηση των τοπικών φορέων για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

«Είναι φοβερό να μην ζητάμε λεφτά, αλλά αντίθετα να φέρνουμε και κανείς να μην ευαισθητοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Κώστας Χαρτζουλάκης.

Η δημιουργία του Εργαστηρίου εγκρίθηκε το 2006. Ωστόσο, από τότε όλες οι γραφειοκρατικές εργασίες κινούνταν με ταχύτητα... χελώνας. Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός, κ. Σκανδαλίδης, υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δεν είχαν υπογράψει οι προκάτοχοί του Χατζηγάκης και Μπατζελή. Ωστόσο, το γραφειοκρατικό ζήτημα δεν έληξε, αφού μένει να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΘΙΑΓΕ, ώστε να δοθούν τα χρήματα για την παραλαβή του εξοπλισμού!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More