Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ακανοίνωσε οτι οι βρετανικές δυνάμεις επιχειρούν πάνω από τη Λιβύη.

"Ολοι είδαμε τη συνεχιζόμενη βιαιότητα με την οποία ο συνταγματάρχης Καντάφι επιτίθεται κατά των πολιτών του. Και όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει την κατάπαυση του πυρός για την οποία μίλησε και μας διαβεβάιωσε αλλά αντιθέτως ενέτεινε τις επιθέσεις του" είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Καταλήγοντας ανέφερε ότι "δεν θα μπορούσαμε να καθήσουμε παράμερα και να παρακολουθούμε αυτόν τον δικτάτορα να δολοφονεί τους πολίτες της χώρας του" . Πρόσθεσε ότι η υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη στρατιωτική δράση της Δύσης είναι "αναγκαία, νόμιμη και σωστή".

Πριν απο λίγο Αμερικανικός πύραυλος Τόμαχοκ απο πολεμικό πλοίο χτύπησε στόχο στη Λιβύη

Αξιωματούχος του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ανέφερε στο Reuters, ότι το αμερικανικό ναυτικό έχει στείλει στη Μεσόγειο 3 υποβρύχια, τα οποία ετοιμάζονται για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση.

Γαλλικά αεροσκάφη έχουν καταστρέψει μερικά τανκς και οπλισμένα οχήματα, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας. Το Al Jazeera νωρίτερα ανέφερε πως τέσσερα λιβυκά τανκς καταστράφηκαν νοτιοδυτικά της Βεγγάζης.

20 ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν δυνάμεις του Καντάφι στη Βεγγάζη, σε εξέλιξη ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης

Ο πρώτος στόχος των γαλλικών αεροσκαφών που επιχειρούν στη Λιβύη, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών επετεύχθη με την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος περίπου στις 18,45 ώρα Ελλάδας, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, Λοράν Τεσέρ.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας ανέφερε από την πλευρά του ότι στην επιχείρηση μετέχουν περίπου 20 αεροσκάφη που δρούν σε μια ακτίνα 100-150 χιλιομέτρων γύρω από την ανατολική πόλη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Γαλλικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Rafale μπήκαν στο λιβυκό εναέριο χώρο, μετέδωσε το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο γαλλική στρατιωτική πηγή.

Την ίδια ώρα συμμαχικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, πετούν ήδη πάνω από τη Λιβύη και αποτρέπουν τις επιθέσεις του Καντάφι στη Βεγγάζη.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το δίκτυο μετέδωσε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβυκό εναέριο χώρο στο πλαίσιο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την Βεγγάζη, που βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων, προφανώς σε μία προσπάθεια να ελέγξουν την επέλαση των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πριν από λίγο ότι ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Λιβύη, μετά την ανάπτυξη γαλλικών αναγνωριστικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον ανταποκριτή του και μετέδωσε την είδηση για τα ιταλικά αεροσκάφη χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ιταλία προς το παρόν παρέχει μόνο τις αεροπορικές της βάσεις για την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης αλλά ενδέχεται να συμμετάσχει και στις αεροπορικές επιδρομές αν χρειαστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν αναγνωριστικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της Λιβύης.

Πριν από λίγο ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε από την Βραζιλία που βρίσκεται: "Οι Λίβυοι πρέπει να προστατευτούν, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση".

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ θα αναχωρήσει για τη Λιβύη την Κυριακή (20/03) το πρωί ενώ σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο πρόκειται να συσταθεί αμέσως επιτελικό κέντρο της κεντρικής διοίκησης για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More