Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ήπειρος: Στα ύψη τα χρέη του κράτους σε επαγγελματίες

Δραματικό S.O.S. εκπέμπουν σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και στην Ήπειρο, εξαιτίας της αφαίμαξης, που υφίστανται από την Κυβέρνηση. Από τη μια, δεν έχουν ρευστό για να κινηθούν, αφήνοντας ακάλυπτες τις υποχρεώσεις τους και από την άλλη, το Κράτος τους ζητά συνεχώς χρήματα, για να αυξήσει τα έσοδά του και να πιάσει τα όρια του Μνημονίου.

Σαν να μην έφθαναν αυτά, η Κυβέρνηση τους απειλεί, ότι σε περίπτωση που δεν είναι «εντάξει» με τις εκκρεμότητές τους στην Εφορία, θα τους… τιμωρεί!

Ο έλεγχος έχει χαθεί στην οικονομία, με την Κυβέρνηση να βρίσκεται σε κρίση, να μην μπορεί να αποφασίσει τις κινήσεις της, ενώ, όπως δείχνουν και επίσημα στοιχεία, δεν μπορεί να πετύχει, ούτε τον μοναδικό της στόχο, που είναι να μαζεύει συνεχώς χρήματα.

«Δεν κινείται τίποτε, όλα έχουν παγώσει στην περιοχή μας» λένε Ηπειρώτες επιχειρηματίες, που παρατηρούν, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν, τις κινήσεις της Κυβέρνησης. «Είναι εντελώς παράλογα όσα συμβαίνουν. Ενώ δεν έχουμε, κυριολεκτικά, φράγκο, μας ζητούν και άλλα. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Δεν μας υπολογίζουν καθόλου»!
Έμποροι, εργολήπτες, επιχειρηματίες, ακόμη και περιπτεράδες βιώνουν πολύ έντονα τις συνέπειες από τις κινήσεις της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα μαζί με εκείνους, να επηρεάζονται και πολλοί άλλοι κλάδοι.

Τα τελευταία στοιχεία, άλλωστε, για τα χρέη του Δημοσίου αποδεικνύουν, ότι το Κράτος είναι… μακράν, ο πιο κακοπληρωτής από όλους! Στα 5,35 δισ. ευρώ ανήλθαν τα χρέη του Δημοσίου συνολικά στο τέλος του 2010! Οι οφειλές της γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή Δήμων, Νοσοκομείων, Ασφαλιστικών ταμείων και Νομικών προσώπων (όπως τα πανεπιστήμια), ανήλθαν σε 4,52 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό τα περισσότερα χρέη τα είχαν τα Νοσοκομεία (2,22 δισ. ευρώ) και τα Ασφαλιστικά ταμεία (1,58 δισ. ευρώ)! «Που να μην έκαναν και περικοπές!» σχολίαζαν Γιαννιώτες χθες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More