Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Fukushima: Έφθασε το ρεύμα στους αντιδραστήρες Νο5 και Νο6

Λειτούργησαν μετά από σχεδόν μια εβδομάδα οι πρώτες αντλιές του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων Νο5 και Νο6 που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή όταν και συνέβη ο σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Tepco.

Σχεδόν αμέσως ξεκίνησε η χορήγηση νερού των χώρων αποθήκευσης των «εξασθενημένων χρησιμοποιημένων ράβδων» προκειμένου να αποκατασταθεί η μειωμένη στάθμη τους ενώ ήδη ειδικά συνεργεία είχαν ανοίξει τρύπες στις οροφές των κτιρίων προκειμένου να αποτρέψουν χημικές αντιδράσεις που ενδεχομένως να οδηγούσαν σε απροσδόκητες εκρήξεις.

«Λόγω των φόβων για συγκέντρωση υδρογόνου εκ νέου στους αντιδραστήρες αριθμός 5 και 6 ανοίχτηκαν τρεις οπές 3 ως 7,5 εκατοστών στις οροφές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης των αντιδραστήρων Νο1 και Νο2 προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία και σε αυτούς το εσωτερικό σύστημα ψύξης, ανέφερε η εταιρεία.

Σε νεώτερη ανακοίνωση της, η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει ότι η ηλεκτροδότηση πρόκειται να αποκατασταθεί σήμερα στους αντιδραστήρες 1, 2, 5 και 6 και την Κυριακή στους αντιδραστήρες 3 και 4.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More