Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης

Όλες οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα διακόπηκαν στη Βεγγάζη, προπύργιο της λαϊκής εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη, την ώρα που οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι προελαύνουν κατά της πόλης.

Σήμερα, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν ακάθεκτες την προέλασή τους κατά μήκους της παραλιακής ζώνης, απωθώντας τους αντικαθεστωτικούς με συνεχείς βομβαρδισμούς από αέρος και με όλμους και πυραύλους.

Δεκάδες λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποχωρούν και από τη Μπρέγκα έπειτα από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος στα περίχωρα της πόλης στα ανατολικά της χώρας, μεταδίδουν ξένοι δημοσιογράφοι. Οι δυνάμεις τους που φρουρούσαν την Μπρέγκα εγκατέλειψαν την πόλη με οχήματα που κατευθύνονται στην Ατζνταμπίγια, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο. Χθες οι αντικαθεστωτικοί είχαν εγκαταλείψει την Αλ Ουκάιλα, η οποία έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι.

Οι πιστές δυνάμεις στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι έχουν καταλάβει την κοινότητα αλ Μπίσερ, ανάμεσα στις πόλεις Αλ Ουκάιλα και Μπρέγκα και προελαύνουν πλέον προς την πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Ατζνταμπίγια, τονίζουν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Οι δυνάμεις του Καντάφι εκδίωξαν τους εξεγερμένους από το εσωτερικό της πόλης Ρας Λανούφ μετά από αμφίβια επιχείρηση με τη χρήση πλοίων, αεροσκαφών και αρμάτων μάχης. Οι εξεγερμένοι διέθεταν ελαφρά όπλα και πολυβόλα τοποθετημένα σε φορτηγάκια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More