Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Επιμήκυνση, αλλά με αντίτιμο αποκρατικοποιήσεις 50 δις

Μείωση επιτοκίου κατά μία μονάδα από το 5,2% στο 4,2% και επιμήκυνση των χρονικών ορίων για την απόσβεση του δανείου στα 7,5 χρόνια μας έδωσε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντίτιμο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση δημόσιας περουσίας ως το 2015.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί στους μηχανισμούς διάσωσης δυνατότητα αγοράς νέων κρατικών ομολόγων. Θετικά είδαν οι ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα για φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, με τις αποφάσεις να παραπέμπονται για την επόμενη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Ως προς αυτά που πρέπει να δώσουμε, στο κείμενο των συμπερασμάτων καταγράφεται σαφώς η ελληνική δέσμευση για άντληση πόρων ύψους 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως κάλεσε η τρόικα κατά την προηγούμενη επίσκεψή της. Παράλληλα, προαπαιτούμενο για τους ευνοϊκότερους όρους είναι ότι θα εφαρμοστεί σφικτό δημοσιονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012-15.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί συνολικό πακέτο, τόσο για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από την οποία θα πάρουμε τα 50 δισ. που έχουν τεθεί ως στόχος, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πακέτο προσαρμογής του 12-15. Πάντως στόχος είναι να μπορέσουμε το 2012 να ξαναβγούμε στις αγορές για δανεισμό, ώστε να μην χρειαστεί να λάβουμε νέο δάνειο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More