Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σε κλοιό ο Μουμπάρακ διαλύει την κυβέρνηση αλλά δεν παραιτείται

Υπό το βάρος της πρωτοφανούς λαϊκής εξέγερσης ο Μουμπάρακ έβγαλε αργά το βράδυ της Παρασκευής διάγγελμα. Αρνήθηκε να παραιτηθεί, αλλά διέλυσε την κυβέρνησή του και υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις και πρόοδο. Στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων, κάλεσε να υπάρξει ηρεμία: "Λυπούμαι για τα αθώα θύματα και τις απώλειες και στις δύο πλευρές, πολίτες και προσωπικό της αστυνομίας", είπε ο Μουμπάρακ, λίγη ώρα αφότου πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς την Παρασκευή και συνολικά τουλάχιστον 27 από την Τρίτη.

Ο 82χρονος Μουμπάρακ, που κυβερνά τη χώρα για σχεδόν 30 χρόνια, απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στο λαό, υποστήριξε ότι αντιλαμβάνεται πως του ζητά να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, να κάμψει την ανεργία και να προωθήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει "πρόοδος" στην Αίγυπτο. Ακόμα, ο Μουμπάρακ είπε ότι οι Αιγύπτιοι πρέπει να γνωρίζουν "τι βρίσκεται γύρω μας...τα παραδείγματα αστάθειας γύρω μας".

Η ομιλία Μουμπάρακ λίγο ωφέλησε στην εξομάλυνση της κατάστασης. Μετά το διάγγελμα νέα πλήθη ξεχύθηκαν στους δρόμους, καλώντας τον να παραιτηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More