Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Διέρρευσε στο Internet ο κώδικας του Kaspersky antivirus

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Softpedia.com, ο πηγαίος κώδικας του δημοφιλούς προγράμματος antivirus Kaspersky, διέρρευσε στο Internet και διατίθεται για κατέβασμα μέσω torrent αρχείου.

Σύμφωνα με την περιγραφή των αρχείων που διέρρευσαν, η κλοπή πραγματοποιήθηκε το 2008 στα εργαστήρια της εταιρείας, και όπως φαίνεται η τελευταία τροποποίηση του κώδικα έγινε το Δεκέμβριο του 2007.

Ο κώδικας είναι γραμμένος στις γλώσσες προγραμματισμού C++ και Delphi, και δεν αναφέρεται μόνο στη λειτουργία του antivirus, αλλά και για τις λειτουργίες γονικού ελέγχου, anti-phishing, anti-dialer και anti-spam. Πολύ πιθανόν ο κώδικας να αντιστοιχεί στην έκδοση Kaspersky 8.

Αν και μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει φτάσει την έκδοση 11, είναι πολύ πιθανόν μεγάλο μέρος του κώδικα να μην έχει αλλάξει ή να έχει τροποποιηθεί ελάχιστα. Αυτό σημαίνει ότι η διαρροή αυτή έχει μεγάλη σημασία για τους hackers καθώς θα είναι πιο εύκολο γι' αυτούς να κατανοήσουν τη λειτουργία όχι μόνο του συγκεκριμένου antivirus αλλά και των περισσότερων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι φήμες για πιθανή διαρροή του κώδικα του Kaspersky κυκλοφορούσαν από το 2009. Το Softpedia αναφέρει ότι έχει στείλει αρκετά email στην εταιρεία για να ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με το συμβάν, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More