Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επιδημία γρίπης: Μέτρα πρόληψης

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η Ελλάδα έχει εισέλθει στην αναμενόμενη εποχική δραστηριότητα της γρίπης. Στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη το επικρατέστερο στέλεχος γρίπης, που εργαστηριακά επιβεβαιώνεται, είναι το στέλεχος Α (Η 1Ν1) του 2009.

Ως κύρια μέτρα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της εποχικής έξαρσης της γρίπης συστήνονται (για όσους δεν τα είχαν αφομοιώσει μία για πάντα από πέρυσι) τα κατωτέρω:

1. Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

2. Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία πρέπει να ξεκινά όσο το δυνατόν συντομότερα, με απλή ιατρική συνταγή και χωρίς να αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ[www.keelpno.gr]).

3. Η συνέχιση του εμβολιασμού έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς και ιδιαιτέρως του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κύριο στόχο την προστασία των ασθενών τους (έχουν άλλωστε περισσέψει πολλά - πολλά εμβόλια).

4. Η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων καθώς και η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών δεν κρίνονται σκόπιμες.vΕφόσον τηρεί κανείς τους κανόνες υγιεινής, καμιά περαιτέρω ανησυχία δεν χρειάζεται. Η γρίπη (σε όλους τους τύπους της) είναι πολύ παλιά μας γνώριμη. Δεν μας απειλεί περισσότερο απ’ όσο μας απειλούσε πάντα. Η τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.

Εφόσον τηρεί κανείς τους κανόνες υγιεινής, καμιά περαιτέρω ανησυχία δεν χρειάζεται. Η γρίπη (σε όλους τους τύπους της) είναι πολύ παλιά μας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More