Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πιέζει η Τρόικα για τις επικουρικές συντάξεις

Υπό τη σκιά της πρότασης - σοκ της Άνγκελα Μέρκελ για σύνταξη στα 67, ως γενικό όριο εξόδου από τη δουλειά, για όλες τις χώρες της ευρωζώνης , την Τετάρτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας - κ. Κατσέλη και κ. Κουτρουμάνης θα συναντηθεί με την Τρόικα , με επίκεντρο τις αναλογιστικές μελέτες για τις επικουρικές συντάξεις που θα αρχίσουν τον Φεβρουάριο και θα τελειώσουν τον Ιούνιο.

Όσα ταμεία διαπιστωθεί ότι έχουν ελλείμματα θα αναγκαστούν να μειώσουν τις επικουρικές συντάξεις έως και 40% από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Στόχος όλες οι επικουρικές να αντιστοιχούν στο 20% του συνταξιμου μισθού.

Αλλά και η πίεση για μείωση αποδοχών που ασκεί η Άνγκελα Μέρκελ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προωθώντας το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας παίρνει ασφυκτική μορφή στην περίπτωση της Ελλάδας.

Στις συναντήσεις που θα έχει Ο Σερβάζ Ντερούζ με την υπουργό εργασίας στις 2 Φεβρουαρίου, αναμένεται να τεθεί τελεσίγραφο πως αν δεν υπογραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρησιακές συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές, ο νόμος θα πρέπει να τροποποιηθεί .

Η πλευρά της υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη διαμηνύει ότι ο νόμος για τις συμβάσεις δε θα αλλάξει ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιωργος Πεταλωτής συμπληρώνει στο ίδιο μήκος κύματος ότι " ο νόμος δεν έδειξε ακόμα την αποτελεσματικότητά του . Προσπαθήσαμε να έχει προσαρμογή τέτοια ώστε να κατοχυρώσουμε - κατά το δυνατό - τα εργασιακά δικαιώματα , και μοναδικό στόχο έχει να μη χάνονται θέσεις εργασίας”.

Από την πλευρά τους οι εργατολόγοι, που δέχονται ερωτήματα από επιχειρηματίες και εργαζόμενους , διαπιστώνουν ότι οι επιχειρησιακές καθυστερούν γιατί προβάλλουν άρνηση τα υφιστάμενα σωματεία καθώς και γιατί οι διαδικασίες γιατί σύσταση νέων είναι χρονοβόρες.

Έτσι, οι περισσότερες επιχειρήσεις αλλάζουν τις ατομικές συμβάσεις μειώνοντας το μισθό με τη συναίνεση των εργαζομένων υπό τη απειλή των απολύσεων . Το ίδιο υποστηρίζουν και οι εκπρόσωποι των πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες αποτελούν το 92% .

Έχουν ήδη μειώσει αποδοχές είτε με ατομικές είτε με εκ περιτροπής εργασία καθώς και με μείωση των ωρών απασχόλησης κατά 30% και πλέον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More