Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

«Κάθοδος» των ιδιωτών στην κοινωνική ασφάλιση

«ΠΟΔΙ» στην επικουρική ασφάλιση -μέσω των επαγγελματικών ταμείων- αλλά και στη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να πατήσουν, εν ευθέτω χρόνω, οι εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι συνθήκες πλέον είναι ώριμες και σε παρασκηνιακές συζητήσεις η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει συναινέσει στη «συνεργασία» των ασφαλιστικών ταμείων με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Το παραπάνω ενδεχόμενο, άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη σε εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην οποία προανήγγειλε τη διαμόρφωση καθαρών και διακριτών όρων στη συνεργασία των ταμείων και των ασφαλιστικών εταιρειών, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης για την κάλυψη των αναγκών που δεν μπορεί να καλύψει το κοινωνικό σύστημα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεται το έδαφος ώστε να εισχωρήσει στην κοινωνική ασφάλιση ο κλάδος της ιδιωτικής, ο οποίος αναμένεται να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού συμβολαίων που αναμένεται να λήξουν από το 2013 και έως το 2015.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More