Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η μαύρη σοκολάτα βοηθάει την καρδιά

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature η μαύρη σοκολάτα είναι ευεργετική για την καρδιά και μάλιστα πολύ περισσότερο από εκείνη που περιέχει γάλα, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που αποτρέπουν την απόφραξη των αρτηριών.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης αλλά και από το...
Εθνικό Ινστιτούτο Διατροφικής Έρευνας της Ιταλίας τονίζει ότι το γάλα αναστέλλει τις ευεργετικές για την καρδιά ιδιότητες, εξαιτίας της αντίδρασης που δημιουργεί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας.

Οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 12 υγιείς εθελοντές (επτά γυναίκες και πέντε άνδρες) ηλικίας από 25 έως 35 ετών, και αφού τους χώρισαν σε δύο ομάδες ζήτησαν από τους μισούς να καταναλώσουν μαύρη σοκολάτα και από τους υπόλοιπους σοκολάτα γάλακτος.

Οι εθελοντές που κατανάλωσαν σοκολάτα γάλακτος έπρεπε να λάβουν τη διπλάσια ποσότητα, προκειμένου να αποκομίσουν τον ίδιο αριθμό αντιοξειδωτικών ουσιών σε σχέση με όσους έφαγαν μαύρη σοκολάτα.

Όταν οι εθελοντές δοκίμασαν να καταναλώσουν παράλληλα μαύρη σοκολάτα και γάλα, διαπιστώθηκε πως παρότι το γλυκό ενίσχυσε έως και 20% τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών του αίματος, το γάλα δεν είχε αντίστοιχες ιδιότητες αλλά μάλλον λειτουργούσε ανασταλτικά ως προς τη δράση της σοκολάτας.

Τα ευρήματα της έρευνας ενισχύουν την άποψη ότι τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα αντιδρούν αρνητικά με τα υγιεινά συστατικά άλλων τροφών ή ροφημάτων, όπως των φρούτων, του τσαγιού και του κόκκινου κρασιού, η αντιοξειδωτική δράση των οποίων είναι ευρέως γνωστή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More