Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: Έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο μάχης

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια και άλλες μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου από χθες το βράδυ. Υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ συγκρούονται με αντικαθεστωτικούς, με αποτέλεσμα στους δρόμους της χώρας να επικρατεί χάος.

Το διάγγελμα του Αιγύπτιου προέδρου φαίνεται ότι δίχασε τον αιγυπτιακό λαό, δημιουργώντας δύο διαφορετικά μαχόμενα στρατόπεδα.

Ο πολιτικός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για «τακτικές εκφοβισμού», μετά τις συγκρούσεις στο Κάιρο ανάμεσα σε αντιπάλους και υποστηρικτές του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ανησυχώ εξαιρετικά, αυτό είναι άλλο ένα σύμπτωμα ή άλλη μια ένδειξη ενός εγκληματικού καθεστώτος που χρησιμοποιεί εγκληματικές πράξεις. Ο φόβος μου είναι μήπως υπάρξει λουτρό αίματος».

Παράλληλα, αποκάλεσε τους διαδηλωτές υπέρ του Μουμπάρακ «μια ομάδα από φονιάδες».

«Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να φύγει»
Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Άλ Τζαζίρα, ο αντικαθεστωτικός Μοχάμεντ Έλ Μπαραντέι, απηύθυνε εκ νέου μήνυμα προς τον Μουμπάρακ, λέγοντάς του ότι μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να αναγγείλει στον αιγυπτιακό λαό ότι θα παραιτηθεί.

Ζητούν από τον στρατό να διευθετήσει την κατάσταση
Ο συντονιστής του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Συνδέσμου Ibrahim Zadran και σύμμαχος του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, μέσω του τηλεοπτικού δικτύου BBC, κάνει έκκληση στον στρατό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Επίσης, κάνει λόγο για πυροβολισμούς με πραγματικά πυρά από την πλευρά των υποστηρικτών του Μουμπάρακ, εναντίον ειρηνικών ομάδων που ψάχνουν για δικαιοσύνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More